Noutăţi

16 Februarie 2017 - Miroslava, prezenta la Targul de Turism al Romaniei

Miroslava a fost prezenta la Targul de Turism al Romaniei, intre 16 - 19 februarie 2017, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo.
Pe la standul Miroslavei au trecut cateva sute de vizitatori. Am remarcat prezenta fostului premier al Romaniei, Victor Ponta, si a primarului Aradului, Gheorghe Falca. De altfel, cu primarul Aradului s-a discutat mai pe indelete despre rolul turismului si necesitatea dezvoltarii infrastructurii in regiunea Moldovei. Pe de alta parte, reamintim ca in Miroslava avem o strada ce poarta numele generalului Emanuel Dascalu. Fica generalului, locuitoare a Bucurestiului, a vizitat si ea standul Miroslavei.

01 Februarie 2017 - Investitii in educatie - scoala din Vorovesti a fost sfintita

Scoala din satul Vorovesti a fost sfintita. La festivitatea ce a avut loc in prima zi a lunii februarie au participat elevi, profesori, consilieri locali si viceprimarul Vasile Bulbasa.
"Este o scoala noua si moderna. Va rugam sa o pastrati si sa invatati bine. Exista putine asemenea scoli iar noi suntem mandri de aceasta realizare", a spus viceprimarul Vasile Bulbasa.
Reamintim ca Primaria Miroslava doreste sa construiasca o scoala noua in centrul comunei iar in acest an va intra in reparatie capitala si cladirea liceului agricol.

24 Ianuarie 2017 - Unirea, sarbatorita pentru prima data la Miroslava

Astazi, 24 ianuarie 2017, se împlinesc 158 de ani de la Unirea Principatelor Române sau "Unirea Mică".
Strabunii nostri din satele Miroslavei au fost martorii Unirii lui Cuza si a reformelor domnitorului. Putem spune cu mandrie ca Miroslava a avut prin persoana lui Mihail Kogalniceanu un reprezentat la Unirea Principatelor. Caci Mihail Kogalniceanu a fost elev al Institutului pentru Fiii de Nobili din Miroslava iar liceul ii duce astăzi cu cinste numele mai departe.
Sa fim mandri de inaintasii nostri, de Unirea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de Mihail Kogalniceanu, de istoria poporului roman!
La multi ani Romania, la multi ani tuturor!
Dan Nita, primar al comunei Miroslava.

20 Ianuarie 2017 - Lansarea revistelor scolare la Miroslava

Revistele sunt o oglinda a elevilor, a scolilor si a satelor. Speram ca ele sa apara periodic iar elevii nostri talentati sa scrie si sa participe la concursuri.
Cele trei reviste ale scolilor din Miroslava, Cornesti si Uricani au fost prezentate astazi de elevi si profesori. La eveniment au participat si cadre didactice de la Liceul Teoretic din Sculeni, Republica Moldova.
"Pentru noi a fost un prilej de a observa activitatea scolilor si a elevilor dvs. Invitatia ne-a bucurat si speram sa colaboram si pe viitor", a declarat doamna Iulia Ciuvaga, director al Liceului Teoretic din Sculeni.

01 Ianuarie 2017 - La multi ani de Sfantul Vasile!

In prima zi a anului il sarbatorim pe Sfantul Vasile. Numele acestuia este foarte raspandit in toata lumea crestina si provine din grecescul basileios, care la randul lui sta in legatura cu basileos, "rege", "imparat", "bazileu". Latinii l-au redat prin Basilius. La noi astazi e curenta forma Vasile.
La multi ani tuturor celor care poartea numele Vasile si un an bun!
Dan Nita, primar al comunei Miroslava.

31 Decembrie 2016 / 01 Ianuarie 2017 - La multi ani, Miroslava!

2017 sa fie pentru toti locuitorii comunei nostre un an plin de bucurii! Va doresc tuturor multa sanatate si realizari personale iar impreuna sa ne aducem aportul la dezvoltarea satelor si a comunei noastre.
La multi ani, Miroslava!
Dan Nita, primar al comunei Miroslava.

24 Decembrie 2016 - Sarbatori fericite!

Ziua Nasterii Domnului este una dintre cele mai mari sarbatori crestine.
Va doresc tuturor sanatate si sarbatori frumoase alaturi de familie si cei dragi. Craciun fericit!
Dan Nita, primar al comunei Miroslava.

16 Decembrie 2016 - Spectacol caritabil organizat de Asociatia AMA - Zambet de copil

Copiii Centrului de zi din satul Cornesti, comuna Miroslava au participat la un spectacol caritabil, organizat de Asociatia AMA - Zambet de copil, pe scena din Atrium - Palas Mall.
Evenimentul a fost derulat in sprijinul copiilor de la sectia oncologie a Spitalului Sf. Maria. Au prezentat un moment artistic traditional specific sarbatorilor de iarna "Plugusorul".

12 Decembrie 2016 - Schimb de experienta intre scolile din comuna Miroslava si Gimnaziul din Horesti, Republica Moldova

Conducerea Gimnaziului din Horesti a vizitat scolile din satele Miroslava, Uricani si Cornesti si a participat la diferite activitati. De asemenea au fost vizitate si gradinita din Miroslava si Grupul Scolar Agricol "Mihail Kogalniceanu".
Conducerile institutiilor de invatamant au stabilit ca in perioada urmatoare elevii de pe ambele maluri ale Prutului sa participe la activitati comune in scolile din comuna Miroslava si Horesti, Moldova.

06 Decembrie 2016 - ziua Sfintului Ierarh Nicolae

La multi ani tuturor celor care poarta numele Sfantului Nicolae!
Dan Nita, primar al comunei Miroslava.

30 Noiembrie 2016 - Sfintul Andrei, ocrotitorul romanilor

La multi ani tuturor celor care poarta numele Sfantului Andrei!
Dan Nita, primar al comunei Miroslava.

08 Noiembrie 2016 - Sfintii arhangheli Mihail si Gavriil

La multi ani tuturor celor care poarta numele sfintilor Mihail si Gavriil!
Dan Nita, primar al comunei Miroslava.

31 Octombrie 2016 - INSCRIERI LA GRADINITA MIROSLAVA

Pot fi inscrisi pentru anul scolar 2017-2018 copiii care implinesc varsta de 3 ani pana in luna decembrie 2017. Informatii suplimentare pot fi obtinute direct la gradinita sau la numarul de telefon 0742.225.131 (doamna Cristina Simion).
Va asteptam!
INSCRIERILE SE FAC PANA VINERI 4 NOIEMBRIE 2016.

26 Octombrie 2016 - Poetul Dimitrie Anghel, omagiat la Miroslava

Poetul Dimitrie Anghel a fost omagiat astazi in institutiile de invatamant din satele Cornesti si Proselnici. Elevii de la Scoala Gimnaziala "Dimitrie Anghel" Cornesti au depus flori la mormantul parintilor poetului Anghel. De asemenea, elevii au recitat poezii scrise de Dimitrie Anghel. La gradinita din Proselnici copiii au confectionat flori din hartie.
Dimitrie Anghel este unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai simbolismului în literatura română. Dimitrie Anghel, originar din satul Cornesti, a fost numit in literatura romana - "poetul florilor".

26 Octombrie 2016 - Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir

Astazi, crestinii ortodocsi il serbeaza pe Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. Le doresc tuturor celor care poarta numele Sfantului Dimitrie multa sanatate si impliniri.
La multi ani!
Dan Nita, primar al comunei Miroslava.

20 Septembrie 2016 - Primarul Miroslavei a devenit cetatean de onoare a comunei Carpineni din Republica Moldova

Distinctia a fost inmanata primarului Dan Nita cu prilejul sarbatorilor comunei Miroslava.
Primarul comunei Carpineni, Ion Carpineanu, a spus ca Miroslava ramane un partener important. Cei doi primari au discutat despre posibilitatea ca elevii din Carpineni sa urmeze cursurile Liceului "Mihail Kogalniceanu" pentru a deveni specialisti in domeniul agricol.

17-18 Septembrie 2016 - "Zilele Turismului editia a IV-a" la Miroslava

Zilele turismului in comuna Miroslava, un prilej de distractii si voie buna. Sute de localnici au venit in centrul localitatii, unde edilii au amenajat un targ adevarat.
Daniela Condurache a deschis o mare sarbatoare in comuna Miroslava.
Aici, produse traditionale, fructe, legume, intr-un cuvant toate bunatatile pe care le ofera toamna le puteti gasi la Zilele Turismului la Miroslava, manifestare aflata la a IV-a editie. Click aici pentru video

18 Septembrie 2016 - Lansarea cartii "Un strop de vesnicie. Dimitrie Anghel"

Marilena Racoare, autoarea cartii, a fost timp de doua decenii director la scoala din satul Cornesti. Cartea a fost prezentata de poetul Valentin Talpalaru.
Lansarea a avut loc sambata la Punctul Muzeal "Dimitrie Anghel" din Miroslava in prezenta a zeci de elevi si profesori.

14 Septembrie 2016 - Inaltarea Sfintei Cruci

Inaltarea Sfintei Cruci este praznuita pe 14 septembrie. Este cea mai veche sarbatoare inchinata cinstirii lemnului sfant. In aceasta zi sarbatorim amintirea a doua evenimente deosebite din istoria Sfintei Cruci:
- aflarea Crucii pe care a fost rastignit Mantuitorul si inaltarea ei solemna in fata poporului de catre episcopul Macarie al Ierusalimului, in ziua de 14 septembrie din anul 335;
- aducerea Sfintei Cruci de la persii pagani, in anul 629, in vremea imparatului bizantin Heraclius, care a depus-o cu mare cinste in biserica Sfantului Mormant (a Sfintei Cruci) din Ierusalim;
- Inaltarea Sfintei Cruci se serbeaza cu post, pentru ca ea ne aduce aminte de patimile si moartea Mantuitorului.

12 Septembrie 2016 - Deschiderea anului scolar la Liceul "Constantin Langa"

Deschiderea anului scolar la Liceul "Constantin Langa"
Au participat primarul Dan Nita si prefectul Marian Grigoras.

12 Septembrie 2016 - Deschiderea anului scolar la Liceul Agricol "Mihail Kogalniceanu"

Deschiderea anului scolar la Liceul Agricol "Mihail Kogalniceanu" din Miroslava.
Au participat primarul Dan Nita, prefectul Marian Grigoras si Mihaela Ivancia, profesor universitar doctor la Universitatea Agronomica. De asemenea, a fost prezent si un reprezentant al firmei Delphi, cea mai mare fabrica din Miroslava.

08 Septembrie 2016 - Nasterea Maicii Domnului

Astazi sarbatorim Nasterea Maicii Domnului. Este si sarbatoarea bisericii din Miroslava care are ca hram Nasterea Maicii Domnului.
În calendarul popular, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă. Bătrânii spun că în această zi, rândunelele pleacă spre ţările calde, insectele încep să se ascundă în pământ iar frigul îşi face simţită prezenţa.
O zi frumoasa si binecuvantata tuturor!

07 Septembrie 2016 - Mutarea Spitalului Regional in Copou, contestata de Dan Nita

Primarul din Miroslava ataca mutarea Spitalului Regional in Copou. Nici iesenii nu cred in proiect.
Niţă: "Dacă eu am cedat un teren încă din 2012 la Ministerul Sănătăţii, eu nu mai ştiu ce să mai înţeleg", a declarat primarul Dan Niţă. "Am un feeling că spitalul va fi la Valea Ursului."
Intregul reportaj poate fi citit aici:
Click aici pentru a citi

05 Septembrie 2016 - Gradinita din Miroslava, gata pentru noul an scolar

Gradinita din Miroslava este pregatita pentru noul an scolar.
Dotari noi si preocupare pentru copii. Este important de subliniat ca avem educatori cu experienta iar rezultatele se vad in fiecare an.
Succes in noul an scolar!

01 Septembrie 2016 - AGRALIM, cel mai mare targ pentru fermieri, isi deschide portile la Miroslava

Iaşul va gazdui în perioada 1-4 septembrie cea de-a opta ediţie a Târgului pentru Fermieri AGRALIM, cea mai importantă manifestare agricolă din Regiunea de Nord-Est, la care va participa şi ministru Agriculturii Achim Irimescu.
Evenimentul, organizat de compania ABplus Events, va avea loc la Ferma Ezăreni, din comuna Miroslava, pe un teren de 10 hectare. Târgul este, în fiecare an, un prilej pentru fermieri, producători, antreprenori, cercetători şi specialişti din judeţele din Nord-Estul ţării de a se familiariza cu cele mai noi tehnici şi utilaje din domeniul agricol.

30 August 2016 - Dan Nita, invitat al emisiunii "La pas prin judetele Moldovei - La rascruce de anotimpuri..."

Parcurgem in aceasta emisiune impreuna meleagurile comunei Miroslava impreuna cu invitatul meu in platou, cel care ne-a fost gazda si ghid prin cea mai mare comuna a judetului Iasi, primarul comunei Miroslava judet Iasi, domnul Dan Nita.
Informatii de ultima ora despre solutionarea problemelor discutate in urma cu cateva luni din arealul celei mai mari comune din judetul Iasi dar si despre proiecte de perspectiva pe care le are in atentie pentru dezvoltarea acestei comune din Zona Metropolitana Iasi.
Emisiunea poate fi urmarita accesand linkul:
Click aici pentru video

29 August 2016 - Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul

Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul este praznuita astazi, 29 august. Este ultima mare sarbatoare din anul bisericesc, pentru ca de la 1 septembrie incepe un nou an.
Ziua Taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul este o zi de post. Ni se cere sa postim in aceasta zi, pe de o parte ca sa nu ne asemanam cu Irod, care din cauza ospatului fara masura, a cerut ca Salomeea sa-i danseze si drept rasplata i-a oferit capul Sfantului Ioan Botezatorul, iar pe de alta parte, sa ne asemanam cu viata infranata a lui Ioan.

25 August 2016 - Premiem familiile care implinesc 50 de ani de casatorie!

Cu ocazia zilelor Comunei Miroslava, in data de 18 Septembrie orele 16:00, in sala de sedinte a primariei, se premiaza familiile din comuna Miroslava care implinesc 50 de ani de casatorie in 2016.
Asadar, asteptam cererile dumneavostra insotite de certificatul de casatorie si actele de identitate la registratura primariei pana la data de 16.09.2016.

23 August 2016 - Noua scoala din satul Vorovesti, comuna Miroslava

Noua scoala din satul Vorovesti va fi gata pana la începutul noului an de invatamant.
O investitie pentru copiii nostri!

09 August 2016 - Hramul satului Uricani :: Adormirea Maicii Domnului

URICANI - 560 de ani de atestare documentara
PROGRAM
14 august 2016:
- depunerea de coroane la monumentele eroilor Uricani
- lansarea cartii "Monografia satului Uricani"
15 august 2016:
- sfanta liturghie la biserica Uricani
- premiere: celmai tanar fiu/fiica al(a) satului, tineri casatoriti, decanul satului, nunta de aur
- dansurimoderne, teatru, intreceri sportive
- discoteca in aer liber cu DJ Petrisor, foc de artificii

01 August 2016 - Serviciul de colectare și transport al deșeurilor pe raza comunei Miroslava

Începând de astăzi, 01.08.2016, serviciul de colectare și transport al deșeurilor pe raza comunei Miroslava va fi preluat și operat de societatea Edil Industry SRL.
Obiectivul fiind comun, reducerea poluării cu deșeuri și îmbunatățirea calității vieții, mizăm pe implicarea locuitorilor comunei Miroslava pentru a depăși împreună, cu responsabilitate, problemele din domeniul managementului deșeurilor.

10 Iunie 2016 - Asociatia Femeilor din Mediul Rural "Olga Sturdza"

Noua ne pasa!
Ghidate fiind de acest gand, noi, femeile din mediul rural, in speta cele din comuna Miroslava, am hotarat sa trecem la fapte si sa ne facem simtita prezenta in viata publica. Daca la nivel declarativ stateam destul de bine in sensul ca ori de cate ori a fost nevoie ne-am exprimat opiniile cu glas tare, acum am hotarat sa si aplicam ideile pe care le avem si sa le implementam astfel incat sa ajutam la cresterea nivelului de trai al oamenilor ce traiesc in mediul rural.
Prin urmare, inainte de Paste, ne-am infiintat ca si personalitate juridica sub denumirea Asociatia Femeilor din Mediul Rural "Olga Sturdza"- asociatie non-profit si imediat am transpus in practica doua dintre ideile noastre mai vechi: ajutorarea cu alimente si haine a catorva persoane in varsta si/sau familii cu venituri foarte mici si o alta actiune desfasurata in satele Cornesti, Proselnici si Vorovesti in data de 14 mai, prin care au fost consultate medical cca 100 de persoane si cele cu probleme deosebite au fost ghidate catre medicii specialisti.
Vrem sa ne implicam cat mai mult in viata societatii in care traim si suntem deschise ideilor si initiativelor venite din partea oamenilor de bine din comuna si nu numai. Asteptam cu bratele deschise si alte femei sa "puna umarul" si sa devenim intr-adevar prezente in viata sociala, nu numai vocal.

28 Mai 2016, ora 11.00 - Vizita de studiu

Vizita de studiu la Miroslava.
32 de primari, secretari si reprezentanti ai societatii civile din Republica Moldova ne-au fost oaspeti in acest sfarsit de saptamana.

26 Mai 2016 - Activitatea "Vitrine pozitive", in Saptamana Altfel

Scoala Gimnaziala "Colonel Constantintin Langa" Miroslava va reprezenta judetul Iasi la Competitia Nationala "O activitate de succes in Saptamana Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", domeniul Abilitati de viata, cu proiectul "Vitrine pozitive".
Activitatea realizată în Săptămâna Altfel "Vitrine pozitive" face parte din Programul Educațional Internațional "Viața la pozitiv", un program care își propune să promoveze și să susțină exemple de bună practică eficiente, contribuind la dezvoltarea personală a copiilor și cadrelor didactice prin dobândirea de competențe utile.
Activitățile organizate în cadrul acestui proiect au fost diverse. În prima zi au fost organizate ateliere de lucru pentru realizarea de afișe cu mesaje pozitive, în diferite tehnici. Copiii s-au documentat pe Internet și au selectat citate, texte, versuri etc., apoi au creat – individual sau în echipe - afișe colorate, vesele, optimiste, sub îndrumarea profesorilor coordonatori.
Afișe foarte frumoase au creat elevii: Cazacu Noelia (cl. VI) și Zalomir Gabriela Ema (cl. VIII), Haras Elena, Chiriac Luciana, Iacob Lorena, Prisacaru Ștefania (cl. VII), Ceobanu Lidia, Mihăilescu Alessio, Pașan Marko, Radu Alexandra Maria, Ungureanu Gabriel (cl. V). A doua zi, elevii au mers la magazinele și localurile publice din localitate pentru a aranja în vitrine afișele. Au fost primiți cu mare drag, afișele lor și-au găsit loc în vitrine, pe ferestre, pe rafturi. Mesajele lor sensibile au emoționat proprietarii de magazine (în unele cazuri copiii au primit dulciuri la plecare) și sperăm să impresioneze și cumpărătorii și să-i încurajeze spre un stil de viaţă pozitiv.
Toți elevii participanți și-au dezvoltat astfel simţul estetic, gustul pentru frumos, contribuind totodată la adoptarea unei atitudini pozitive în comunitate prin modalitatea de aranjare a vitrinelor.

II PUTEM AJUTA DACA VOTAM PE PLATFORMA DE VOTARE! Click aici

24 Mai 2016, ora 11.00 - Asfaltam, nu ne abatem de la plan!

Strada Padurea Surda din satul Cornesti.
Se asfalteaza chiar in aceste clipe.

20 Mai 2016 - 80 de ani de la infiintarea Muzeului National Al Satului "Dimitrie Gusti"

Miroslava este prezenta la aniversarea a 80 de ani de la infiintarea Muzeului National Al Satului "Dimitrie Gusti".
Miroslava - "Sat Cultural Al Romaniei 2016", a primit medalia jubiliara si diploma.
Ansamblul de la Ciurbesti a prezentat sezatoarea si a interpretat cantece vechi despre oameni si sat.

19 Mai 2016 - Inca 3 strazi pana spre seara!

Se asfalteaza in satul Ciurbesti.
Trei noi strazi vor fi finalizate pana spre seara!

10 Mai 2016 - "Centrul de ingrijire de zi" din Satul Cornesti, comuna Miroslava. O investitie importanta!

- 30 de copii din clasele I - IV din satele Cornesti, Ciurbesti, Dancas si Proselnici beneficiaza de serviciile institutiei;
- 20 de copii din clasele I - VIII din satul Cornesti beneficiaza zilnic de masa in regim catering, asistenta psihologica si medicala, indrumare pentru efectuarea temelor.

09 Mai 2016 - Programul întalnirilor primarului Dan Nita cu locuitorii comunei Miroslava pentru lunile mai si iunie 2016

11 mai - Gaureni;
12 mai - Bratuleni;
13-15 mai - Horpaz;
16 mai - Dancas;
17-19 mai - Cornesti si Proselnici;
20-22 mai - Miroslava;
23-24 mai - Vorovesti;
25-26 mai - Uricani;
27-29 mai - Valea Adanca;
30 mai - Balciu;
31 mai - Valea Ursului;
1-2 iunie - Ciurbesti.
Intalnirile vor avea loc in sate intre orele 17.30- 20.00

07 Mai 2016 - Miroslava, cea mai bogata comuna din Romania

Miroslava este considerata cea mai bogata comuna din Romania. Realitatea din spatele cifrelor.
Un document intocmit de MDRAP scoate in evidenta faptul ca Miroslava ar fi cea mai bogată primarie de comuna din Romania.
Veniturile au fost anul trecut de 56,2 milioane de lei. Pe locul doi s-a aflat Chiajna, primaria care ocupa prima pozitie in 2014; anul trecut, Chiajna a avut venituri de 55 milioane lei.
Miroslava are un buget mai mare decat alte comune. Insa are si 13 sate si o intindere cat jumatate din municipiul Iasi. Acest lucru nu s-a precizat. Documentul nu face referire nici la performantele Primariei Miroslava de a atrage finantari europene.
"Unii au buget mic dar au in componenta pana la sapte sate. Intinderea geografica a Miroslavei reprezinta o provocare pentru noi. Nu este usor sa imparti banii la 13. Noi punem accent si pe atragerea fondurilor europene. Este vital pentru MIroslava. Comuna se dezvolta armonios. Caci trebuie investitii echilibrate in toate satele. Acum opt ani, cand am devenit primar, erau doua drumuri asfaltate. Acum asfaltam permanent si avem in vedere si realizarea in perioada urmatoare a canalizarii. Nu este usor, dar vom reusi sa transformam Miroslava intr-o comuna dezvoltata. Toti invoca faptul ca avem buget mare dar nimeni nu se gandeste la intinderea Miroslavei si la numarul mare de locuitori. Vom cauta si investitori de talia celor de la Delphi pentru a aduce fonduri suplimentare si pentru a dezvolta comuna", a declarat Dan Nita, primarul Miroslavei.

05 Mai 2016 - Asfalt si canalizare

Se lucreaza la pregatirea unor strazi in vederea asfaltarii in satele Hopraz, Ciurbesti, Cornesti si la canalizare in Miroslava.
"Avem lucrari pe strazile Unirii si Rozelor din Horpaz, strada Tineretului din Ciurbesti, drumul ce face legatura cu satul Cornesti. In Miroslava se lucreaza la extinderea retelei de canalizare. Vrem sa asfaltam toate strazile si sa extindem reteaua de canalizare", a declarat primarul Dan Nita care a verificat in aceasta dimineata stadiul lucrarilor.

04 Mai 2016 - TeleM: La pas prin judetele Moldovei - Investind in viitor!

Dragi prieteni, va invit sa petrecem impreuna a treia zi de Pasti la Miroslava, urmarind emisiunea "La pas prin judetele Moldovei". Invitatul meu in platou, primarul comunei, Dan Nita, aduce informatii despre comuna cu o dezvoltare fulminanta, noutati din sfera economico-sociala, dar si cultural-administrativa a Miroslavei.
Emisiunea poate fi urmarita accesand linkul:
Click aici pentru video

03 Mai 2016 - O firma privata va cumpara curentul produs la Centrala Fotovoltaica Ciurbesti

In fiecare an, Primaria Miroslava achita o suma estimata la 250.000 EURO pentru curentul electric necesar iluminatului stradal si pentru institutiile publice. Aceasta suma va putea fi acum folosita pentru dezvoltarea infrastructurii din satele comunei Miroslava.
Centrala Fotovoltaica de la Ciurbesti va asigura energia necesara. In plus, a fost semnat un contract cu o firma privata ce va cumpara de la Centrala Fotovoltaica 1640 de MW in fiecare an.
"Centrala, realizata cu o finantare europeana in valoare de 6 milioane de euro, incepe sa ne aduca mari beneficii. Scapam de plata facturilor costisitoare catre EON. In plus, vom avea si beneficii. Iluminatul stradal va fi mult imbunatatit si dezvoltat" a declarat primarul Dan Nita.

01 Mai 2016 - Hristos a Inviat!

Hristos a Inviat!
La biserica din satul Valea Ursului, Miroslava.

28 Aprilie 2016 - Doua proiecte importante pentru comuna noastra

Astazi am semnat doua cereri de finantare. Prima este pentru modernizarea si reabilitarea cladirilor Liceului "Mihail Kogalniceanu". Cea de-a doua cerere de finantare a fost pentru modenizarea drumurilor de interes local.
La liceu este nevoie de modernizare astfel incat sa cream conditii mai bune elevilor si cadrelor didactice. Este cea mai veche institutie de invatamant agricol din Romania si ne mandrim cu ea. Acum vom avea si conditii bune pentru studiu. Valoarea proiectului este de 500 de mii de euro.
Pe de alta parte, vom continua asfaltarea drumurilor din satele Miroslavei. Proiectul semnat astazi pentru modernizarea drumurilor are o valoare de aproximativ 1 milion de euro. Vreau ca pana la finele anului sa nu mai fie ulite fara asfalt in Miroslava.
Dan NITA, primar al comunei Miroslava.

28 Aprilie 2016 - Iepurasul a venit si la Centru de zi din Cornesti!

50 de copii curiosi, fericiti si cu zambetul pe buze.

Multumim domnule Nita pentru ajutorul oferit si ca de fiecare data raspundeti pozitiv actiunilor noastre!

23 Aprilie 2016 - Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta

In fiecare an, la 23 aprilie, il praznuim pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta. Sfantul Gheorghe s-a nascut in Capadocia, din parinti crestini. A urmat cariera militara si a ajuns comandant in armata imparatului Diocletian.
In anul 303, imparatul a dat un decret prin care toti crestinii erau obligati sa se lepede de credinta in Hristos si sa se inchine zeilor. Sfantul Gheorghe, pentru ca nu a vrut sa jertfeasca zeilor, a fost condamnat la moarte prin decapitare in anul 303, in ziua de 23 aprilie.

La multi ani celor ce poarta acest nume!
Dan Nita, primar al comunei Miroslava.

18 Aprilie 2016 - Deschiderea Punctului Muzeal "Dimitrie Anghel" Miroslava.

Astazi a avut loc deschiderea Punctului Muzeal "Dimitrie Anghel" Miroslava.
Acest nou obiectiv cultural din Miroslava a fost realizat in colaborare cu Muzeul National al Literaturii Romane Iasi. Punctul muzeal a fost amenajat in interiorul Centrului de Informare Turistica.
La deschidere au fost prezenti primarul Dan Nita, scriitorul Dan Lungu - directorul MLR Iasi, Bogdan Cretu - director al Institutului de Filologie Romana "A.Philippide"', de pe langa Academia Romana.

15 Aprilie 2016 - Modernizarea mai multor drumuri comunale din Miroslava, şicanată de contestaţii neîntemeiate

Contestatia unei firme din Cluj s-a dovedit neiîntemeiata. Comuna a pierdut, insa, timp pretios.
"Fireşte, vom relua licitaţia, că doar nu o să pierd un proiect pentru care am obţinut finanţare",
spune primarul Dan Niţă.
Modernizarea drumurilor de exploatare din Miroslava mai are de aşteptat. O licitaţie demarată încă din ianuarie de primăria comunei a fost anulată. "Niciuna dintre ofertele depuse la procedura organizată de noi nu a respectat caietul de sarcini. Fireşte, vom relua licitaţia, că doar nu o să pierd un proiect pentru care am obţinut finanţare pentru că nu vin oferte corespunzătoare", a declarat primarul comunei, Dan Niţă. Decizia de anulare a procedurii a fost contestată de una din firmele participante, SC Luca Prest SRL Cluj-Napoca, aceasta solicitând reconsiderarea ofertei sale, ca admisibilă. Solicitarea firmei clujene a fost însă respinsă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, acesta apreciind că decizia Primăriei Miroslava a fost corectă.
Primăria comunei din vecinătatea Iaşului intenţionează să reabiliteze drumuri de exploatare situate în zona satelor Balciu, Uricani, Voroveşti şi Proselnici. Un prim drum, de 5,24 km, este amplasat lângă satul Uricani, un al doilea, de 1,9 km, înspre Voroveşti, al treilea, de 1,97 km, între Voroveşti şi Valea Ursului, iar al patrulea, de 1,68 km, spre Proselnici. În total, drumurile care vor fi reabilitate au o lungime de 10,8 km. Drumurile vor fi acoperite cu un strat de 45 cm de balast şi 15 cm de piatră spartă, intersecþiile cu drumurile judeþene urmând să fie asfaltate. Proiectul include şi montarea a 10 indicatoare de prioritate şi a 20 de indicatoare de orientare şi informare. Primăria comunei a estimat valoarea lucrărilor la 3,94 milioane lei, finanţarea fiind asigurată în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.
Durata lucrărilor a fost estimată la 12 luni.

10 Aprilie 2016 - Actiune de ecologizare in Miroslava

"Ar trebui ca grija fata de ocrotirea mediului sa nu fie doar preocuparea tinerilor sau a primariei. Daca vrem un mediu curat trebuie sa dam, cu totii, dovada de civilizatie",
a spus primarul Dan Nita.

30 Martie 2016 - Reamenajarea gradinii din fata scolii "Constantin Langa"

Reamenajarea gradinii din fata Scolii "Constantin Langa" din Miroslava. Sa speram ca in final va arata la fel de bine precum spatiul verde de la Gradinita Miroslava.

28 Martie 2016 - Cultura nu este un produs destinat exclusiv mediului urban!

Cultura nu este un produs destinat exclusiv mediului urban. Primul numar al suplimentului "Miroslava Culturala" apare maine. El poate fi citit printat dar si pe Facebook - pe paginile "Miroslava Culturala" si "Descopera Miroslava". Suplimentul va fi distribuit si cu ziarul local "Mesagerul de Miroslava".

26 Martie 2016 - In vizita la Muzeul National De Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti

Elevi din Miroslava in vizita la Muzeul National De Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti.

26 Martie 2016 - Vizita de studiu a elevilor din Miroslava la Muzeul National Al Satului "Dimitrie Gusti"

Multumim conducerii Muzeului Satului pentru sprijinul acordat!
Este important ca elevii din mediul rural sa viziteze satul satelor din Romania. Miroslava va fi prezenta si in luna mai in calitate de "Sat Cultural al României 2016".
Muzeul National Al Satului "Dimitrie Gusti" va împlini 80 de ani de la inaugurare.

25 Martie 2016 - Elevii, in vizita de studiu la Bucuresti

45 de elevi de la scolile din Miroslava vor merge pentru doua zile intr-o vizita de studiu la Bucuresti. Elevii vor vizita sambata si duminica Muzeul National Al Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul Taranului Roman si Muzeul National De Istorie Naturala "Grigore Antipa". Incercam astfel sa le trezim si sa le cultivam interesul pentru lumea satului si natura.
Vizita de studiu, gandita inca de anul trecut, este organizata la o luna de la acordarea distinctiei "Miroslava - Sat Cultural al Romaniei 2016".

In atentia participantilor:
Plecarea va avea loc la orele 12.00 din fata Salii de Sport Miroslava.

23 Martie 2016 - "Pune pret pe o carte!"

"Pune pret pe o carte!" - o frumoasa si benefica initiativa a cadrelor didactice de la Scoala "Constantin Langa" din Miroslava. O pledoarie pentru carte intr-o lume tot mai acaparata de internet si televiziune. Felicitari!

17 Martie 2016 - "Muzeului National al Literaturii Romane Iasi" va deschide un punct muzeal dedicat scriitorului Dimitrie Anghel

In scurt timp la Miroslava vom avea trei muzee. Muzeul Etnografic al Agriculturii din Moldova poate fi vizitat la Palatul Sturdza.
Muzeul satului Ciurbesti functioneaza in fosta scoala "Dimitrie Anghel". Acum ne pregatim sa deschidem si punctul muzeal dedicat poetului Dimitrie Anghel. Acesta din urma este doar un mic pas in intentia de a reconstrui casa poetului.
Le multumim celor de la "Muzeul Literaturii Romane Iasi" pentru colaborare!

05 Martie 2016 - Dan Lungu, directorul "Muzeului Literaturii Romane", dupa vizita la Miroslava.

Dan Lungu: "Am fost ieri la Cornesti, comuna Miroslava, sa vad locul unde a fost casa parinteasca a lui Dimitrie Anghel, transformata dupa anii 50 in CAP si volatilizata, după 90, bucata cu bucata, de sateni. Am gasit, totusi, in mormanul acoperit de iarba, o caramida intreaga si o piatra din temelie. Am mai vazut bustul lui Dimitrie Anghel, recuperat de pe fundul iazului si intronat apoi in fata scolii care ii poarta numele. Am discutat cu autoritatile locale, foarte cooperante, sa redeschidem un punct muzeal "Dimitrie Anghel" la Miroslava si sa cautam o solutie pentru reconstructia vechii case."

Primaria Miroslava si "Muzeul Literaturii Romane", asa cum s-a precizat si in postarea anterioara, vor colabora si in vederea reconstruirii casei poetului Dimitrie Anghel.

01 Martie 2016 - Dan Nita, invitat al emisiunii "La Pas prin judetele Moldovei"

Dragi prieteni, emisiunea "La pas prin judetele Moldovei" de azi, ora 20, la Tele M Iasi, va poarta pasii, metaforic, pe meleagurile comunei Miroslava, comuna cu numeroase proiecte incheiate, proiecte in derulare si de perspectiva, comuna care are in vedere dezvoltarea economico-administrativa, cultural-artistica, de recuperare si evidentiere a traditiilor si folclorului autentic si perfectionarii educationale.
Invitat in platou, primarul comunei Primaria Miroslava Iasi, Dan Nita ne va aduce informatii de ultima ora din comuna cu multe realizari si o dezvoltare ce intrece multe orase.
Tema emisiunii, "Miroslava, sat cultural al Romaniei" - va aducem in atentie evenimentul de la sfarsitul saptamanii trecute de la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti unde au fost analizate si jurizate satele ramase in finala pentru titlul de "Sat Cultural al Romaniei 2016". Doar 23 de sate au obtinut ravnitul titlu. Miroslava a obtinut 95 de puncte din totalul de 100. Adica a obtinut locul patru. Timp de un an, Miroslava este "SAT CULTURAL AL ROMANIEI 2016". Specialistii Muzeului Satului vor veni la Miroslava pentru a participa la evenimentele culturale si pentru a vedea Palatul Sturdza si Muzeul satului Ciurbesti.
In esalonul comunelor castigatoare, in pozitia 16 a clasamentului dupa punctajul primit, se afla si comuna Ruginoasa din judetul Iasi.
Emisiunea poate fi urmarita accesand linkul:
Click aici pentru video

26 Februarie 2016 - Miroslava, "Sat cultural al Romaniei 2016"

Romania are aproape 3.000 de comune si aproximativ 14.000 de sate.
Astazi, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" au fost analizate si jurizate satele ramase in finala pentru titlul de "Sat Cultural al Romaniei 2016". Doar 23 de sate au obtinut ravnitul titlu. Si e greu tare sa concurezi cu satele din Bucovina si Transilvania. Dar, munca facuta cu pasiune aduce rezultate. Miroslava a obtinut 95 de puncte din totalul de 100, clasandu-se pe locul patru.
Timp de un an, Miroslava este "Sat cultural al Romaniei 2016".
Specialistii Muzeului Satului vor veni la Miroslava pentru a participa la evenimentele culturale si pentru a vedea Palatul Sturdza si Muzeul satului Ciurbesti.
Este o mare bucurie pentru Miroslava. Va multumim tuturor pentru sustinere!

25 Februarie 2016 - Dimitrie Gusti: "Cultura este cel mai important lucru pentru om"

Maine este o zi foarte importanta pentru Miroslava.
In anul 1936, Caminul Cultural din Miroslava obtinea o mentiune in competitia cu institutiile similare din Romania. Distinctia era acordata de Fundatia Regala "Carol I". Activitatea Caminului Cultural Miroslava era mentionata de Dimitrie Gusti, parintele scolii sociologice din Romania si fondatorul Muzeului Satului.
Ei bine, maine, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", vor fi desemnate "Satele Culturale ale Romaniei - 2016". Suntem optimisti ca Miroslava va obtine distinctia. Pentru ca munca noastra pentru promovarea traditiilor, a istoriei, a pastrarii satului romanesc autentic nu credem ca va trece neobservata.
Succes, Miroslava!

25 Februarie 2016 - Miroslava la Targul de Turism al Romaniei

Miroslava este prezenta la Targul de Turism al Romaniei.
Este singura comuna din judetul Iasi prezenta la cel mai important targ de turism. Deschiderea oficiala va avea loc la orele 10.00 la Romexpo, Bucuresti.

19 Februarie 2016 - Intalnirea primarului Dan Nita cu locuitorii din Miroslava

Primarul le-a spus locuitorilor care vor fi principalele investitii in acest an:
- asfaltarea strazilor Horaita, Emanuel Dascalu, Pădurii, Stadionului si Florilor;
- amenajare trotuar de la Valea Ursului pana in Miroslava;
- canalizare pe strazile Pădurii, Langa si posibil Mavrocordat. Acolo trebuie retrase gardurile pentru a se face lucrarea;
- vom da o hotărâre ca toti care au canalizare sa se branseze. Unii refuza si deverseaza fosele. Nu vom mai permite asa ceva;
- iluminatul va fi imbunatatit. Treptat vor fi schimbate lampile vechi cu leduri;
- va fi extinsa reteaua de gaz mai ales in Miroslava vale. Reteaua electrica va fi extinsa pe strada viilor;
- străzile înguste ar putea deveni cu sens unic. Posibil strada Olga Sturdza;
- avem in vedere realizarea unui cămin cultural la Balciu;
- construirea unei noi scoli in curtea actualei institutii de invatamant. Proiectul este gata si cautam surse de finantare;
- dorim sa efectuam reparatii capitale la Liceul Agricol.

18 Februarie 2016 - Intalnirea primarului Dan Nita cu locuitorii din Valea Adanca Noua

Raspunsurile primarului la principalele intrebari ale locuitorilor:
- Se poate face un trotuar de la Expomobila pana sus la intersectia numita -cinci drumuri. Dar este dificil. De trotuar este nevoie categoric dar ar trebui ca gardurile sa fie retrase;
- Iluminatul va fi imbunatatit. Strada Debarcaderului se afla in atentia noastra;
- Canalizarea este o problema importanta. Valea Adanca si Horpaz vor avea canalizare pe un proiect metropolitan. Anul aceste vor incepe lucrarile.

17 Februarie 2016 - Intalnirea primarului Dan Nita cu locuitorii din Valea Adanca Veche

Raspunsurile primarului la intrebarile locuitorilor din Valea Adanca Veche:
- iluminatul va fi imbunatatit cat de curand. Fiecare stalp va avea lampa. Vom inlocui vechile lampi cu unele mai performante. In cazul in care o lampa nu functioneaza este bine sa semnalati acest lucru la numarul de telefon de pe site-ul primariei;
- In Valea Adanca va fi canalizare. Este poate cea mai importanta problema. Este vorba de un proiect metropolitan. Cei care deverseaza fosele in santuri nu au respect pentru vecini si pentru mediu. Acest aspect trebuie semnalat;
- Intentionam sa asfaltam si sa largim anumite strazi. Am vorbit si cu primarul Iasului sa largim strada Pepinierei cu aproape 2 metri. Printre drumurile care urmeaza sa fie asfaltate mentionez strada Florilor si Latcu Voda. Exista si drumuri private pe care primaria nu are dreptul sa le modernizeze. Ele trebuie trecute in administrarea primariei pentru a le putea reface;
- Vom monta camere de supraveghere video in toate intersectiile importante din fiecare sat. De asemenea, camere video vor fi la toate intrarile si iesirile din cele 13 sate;
- Gazul metan poate fi tras doar daca exista un anumit numar de solicitari. Altfel, operatorul nu doreste sa faca investitia. EON Gaz are si un comportament de genul stat in stat. Pe de alta parte, stim ca nu exista postas. Dar Posta Romana este o companie independenta iar Primaria nu poate face mare lucru;
- Exista solicitarea, mai ales pentru persoanele in varsta, ca odata pe trimestru sa fie trimis un casier pentru incasarea taxelor si a impozitelor. Este posibil acest lucru si vom analiza solicitarea.

16 Februarie 2016 - Intalnirea primarului Dan Nita cu locuitorii satului Horpaz

La intalnire au participat si consilierii locali Nicolae Popescu si Gheorghita Iftimie.
Problema asfaltarii a fost ridicata de cativa locuitori. Practic, in Horpaz mai sunt de asfaltat cateva capete de drum. Primarul Dan Nita a dat asigurari ca in cursul acestui an va fi asfaltat cam tot ce a mai ramas in satul Horpaz. De asemenea , va fi realizat un trotuar de la intrarea in sat, dinspre Ciurbesti pana la iesirea spre drumul judetean. Problema rigolelor de scurgere a fost si ea discutata si se vor cauta solutii pentru a fi rezolvata. Trebuie spus ca in satele Horpaz si Valea Adanca exista un proiect metropolitan in ceea ce priveste canalizarea. Pe de alta parte, s-a convenit construirea unei statii de autobuz la drumul judetean.
Iluminatul va fi si el imbunatatit. Discutile au fost constructive. Fiecare locuitor poate veni cu solutii astfel incat sa dezvoltam impreuna satele ce formeaza comuna Miroslava.

13 Februarie 2016 - Intalnirea primarului Dan Nita cu locuitorii satului Ciurbesti

Au mai fost prezenti consilierii locali Nicolae Popescu, Gheorghita Iftimie si Gheorghe Vicol.
Au fost discutate probleme ce tin de dezvoltarea infrastructurii satului Ciurbesti.

11 Februarie 2016 - Intalnirea primarului Dan Nita cu locuitorii satului Dancas

Dancasul este cel mai mic sat. Dar are problemele sale. Pana de curand a fost singura localitate ,din cele 13 ce formeaza comuna Miroslava, ce nu avea biserica. Acest lucru s-a rezolvat. Biserica din lemn este ridicata si se lucreaza in interior. Este posibil ca lucrarile la biserica sa fie finalizate chiar in acest an.
Problema apei a fost rezolvata. Apa este in conducta insa localnicii intampina anumite probleme pentru a se bransa. ApaVital solicita acte de proprietate si nu toti oamenii au documentele in ordine. Primarul a promis ca va incerca sa ii ajute punctual atat cat ii sta in putinta si cat ii permite legea. Caci ar fi pacat ca oamenii sa stea fara apa mai ales ca nu a fost usor sa aduci conducta pana la Dancas, un sat indepartat de celelalte localitati.
Drumurile din Dancas au avut de suferit de pe urma lucrarilor la reteaua de apa. Ele vor fi reparate imediat ce vremea va permite acest lucru. De altfel, drumul de legatura spre iesirea la Balciu va fi refacut in inregime. O solicitare a localnicilor a vizat o modificare a regulamentului privind soseaua de centura. Ei ar dori ca la iesirea din dancas sa nu mai fie linie continua. Acest lucru tine insa de cei de la Drumuri Nationale. Pe soseaua de centura se circula in viteza iar modificarea solicitata ar putea duce la producerea unor accidente grave. Primarul le-a promis insa celor din Dancas ca va discuta cu responsabili acestui drum vizavi de aceasta solicitare.
Dialogul permanent cu locuitorii comunei este necesar pentru a gasi impreuna solutii la problemele satelor.
Primaria Miroslava le multumeste tuturor celor care participa la intalniri.

11 Februarie 2016 - Intalnirea primarului Dan Nita cu locuitorii satului Balciu

Locuitorii satului au reclamat, in mare masura, faptul ca pasunea este ocupata de un crescator strain localitatii. Acesta a venit in urma cu ceva timp dar nu a mai plecat. Primarul le-a spus oamenilor ca va rezolva situatia iar acelui crescator i se va pune in vedere sa paraseasca imasul satului Balciu.
Pe de alta parte, au mai fost abordate probleme ce tin de iluminatul stradal si de asfaltarea unor mici portiuni ramase nesistematizate. Primarul a promis ca va rezolva aceste chestiuni insa le-a solicitat locuitorilor sa sune permanent la primarie in cazul in care iluminatul nu functioneaza ori in situatia in care se ardea un bec.

10 Februarie 2016 - Intalnirea primarului Dan Nita cu locuitorii satului Proselnici

Iata raspunsurile primarului la intrebarile localnicilor:
- Transportul va fi reorganizat. Doleanta dvs se afla in atentia mea. Trebuie sa stim ce ore va avantajeaza astfel incat sa ii comunicam transportatorului pentru a tine cont de solicitarile dvs.
- Alimentarea cu apa va fi extinsa. Nu vor ramane gospodarii fara apa doar pentru ca proiectul a avut anumite limite. Toate gospodariile trebuie sa aiba apa dar este necesar sa si vedem ca oamenii isi fac bransamente si doresc cu adevarat sa beneficieze de acest serviciu.
- Refacerea drumurilor va incepe imediat ce vremea va permite acest lucru. Unele strazi vor fi asfaltate iar altele vor fi pietruite.

10 Februarie 2016 - Intalnirea primarului Dan Nita cu locuitorii satului Cornesti

Problema drumurilor a fost unul din subiectele importante. Extinderea retelei de apa in sat a provocat si neplaceri in ceea ce priveste drumurile. Fiind iarna si umezeala multe ulite au devenit greu prracticabile. Primarul a dat asigurari ca ele vor fi refacute in masura in care vremea o va permite. Primarul Miroslavei le-a mai spus locuitorilor din Cornesti ca in 2016 , aproximativ 3,25 km de ulite vor fi asfaltate in acest sat. Pe de alta parte, primarul a dat asigurari ca reteaua de apa va fi extinsa astfel incat toate gospodariile sa poata beneficia de acest serviciu.
- Primarul le-a amintit celor din Cornesti ca unii nu au titluri de proprietate pe terenuri si case. Din acest motiv ei trebuie sa faca demersurile necesare pentru a fi ajutati si pentru a intra in legalitate.
- Primarul a mai spus ca este necesar ca toate cursurile de apa din sate sa fie colectate cumva astfel incat sa nu mai provoace neplaceri.
- Directorul scolii din Cornesti a ridicat cateva probleme ce tin de institutia de invatamant. Primarul a raspuns punctual precizand ca in Cornesti va fi ridicata si o sala de sport.
- Biserica din Cornesti va fi reparata pana in 2017. Dan Nita a explicat ca intarzierile nu se datoreaza primariei. Dimpotriva. Primaria Miroslava va plati studiul de refacere a bisericii , peste 40 de mii de lei, acordand o atentie deosebita acestui monument istoric.

08 Februarie 2016 - Intalnirea cu locuitorii din satul Valea Ursului

Locuitorii satului au ridicat, in special, problema drumurilor. In ultimii ani au aparut strazi noi iar acestea nu sunt in administrarea primariei. Primarul a precizat ca un drum poate fi intretinut de comuna doar daca el este trecut prin hotarare de consiliu din domeniul privat in administrarea Consiliului Local.
Pe de alta parte, primarul a dat asigurari ca va acorda atentie bisericii din sat astfel incat sa poata fi reparata si sfintita in acest an. Biserica are nevoie de unele lucrari de reparatie ce depasesc posibilitatile parohiei.

07 Februarie 2016 - Pictura si mozaic, opera de arta a unor elevi de liceu

Pictura si mozaic pe un perete al salii de sport din Miroslava. De altfel, lucrarea este un examen pentru elevi. Proiectul lor reprezinta o prima lucrare in cariera lor, speram fructuoasa, de viitori artisti.
Parca si sala pare mai frumoasa acum.

Va multumim copii!

05 Februarie 2016 - Intalnirea cu locuitorii satului Bratuleni

Au fost prezenti primarul Dan NITA, viceprimarul Vasile BULBASA, consilierii locali Nicolae POPESCU si Gheorghita IFTIMIE.
Apa, drumurile si transportul au fost principalele probleme discutate. Primarul Dan Nita a explicat ca lucrarile pentru aductiunea de apa au dus la aparitia noroiului dar a cerut locuitorilor din Bratuleni sa fie intelegatori data fiind importanta lucrarilor. Primarul a dat asigurari ca drumurile vor fi refacute atunci cad vremea va perimite acest lucru. Pe de alta parte, conducerea primariei Miroslava a explicat ca transportul nu este in sarcina sa dar ca va interveni pentru ca serviciul mentionat sa fie imbunatatit.
Problema iluminatului stradal este rezolvata in Bratuleni. Aici a fost introdus un sistem de iluminat cu leduri.

03 Februarie 2016 - Intalnirea cu locuitorii satului Vorovesti

La intalnire au participat primarul Dan NITA, viceprimarul Vasile BULBASA si consilierii locali Nicolae POPESCU si Mihai TANANA.
- Principala problema a satenilor, dat fiind si anotimpul rece, a fost legata de noroiul de pe unele ulite. Primarul Nita a precizat ca era imposibil sa nu se creeze o stare de disconfort dat fiind faptul ca se efectueaza si lucrari la aductiunea de apa. Problema drumurilor va fi rezolvata in acest an a dat asigurari primarul.
- Pe de alta parte, iluminatul stradal a fost o chestiune pusa in discutie. Primaria intentioneaza sa schimbe vechile lampi cu unele noi. Astfel, se va asigura un iluminat mai eficient si mai ieftin. Deja in Bratuleni sistemul de iluminat cu LED-uri si-a dovedit fiabilitatea.
- Scoala din Vorovesti va fi gata in acest an. Este o cladire noua si moderna in care ar putea fi amenajat si un centru de zi pentru elevi.

Problemele discutate au fost multe dar exista intelegerea ca 2016 va fi anul in care infrastrucura va fi mult imbunatatita astfel incat locuitorii din satele Miroslavei sa fie pe deplin multumiti.
Primaria si Consiliul Local le multumesc tuturor cetatenilor care participa la intalnirile periodice!

03 Februarie 2016 - Intalnirea viceprimarului Vasile Bulbasa cu locuitorii satului Gaureni

Viceprimarul Vasile Bulbasa a raspuns astazi, 03.02.2016, la intrebarile locuitorilor satului Gaureni vizavi de doleantele acestora. Iata raspunsurile:
- Anul acesta Primaria va asfalta strada Antonie Ruset Voda din Gaureni. Este alocata suma de 200 de mii de euro pentru asfaltari in Gaureni. Practic in acest an va fi asfaltata o distanta de aproape un km.
- Biserica din sat beneficiaza permanent de atentia noastra. Dorim sa o finalizam. De la inceputul lucrarilor in anul 2012 si pana acum au fost alocata suma de 2,2 milioane de lei.
- Avem in vedere intretinerea drumului ce face legatura intre satele Gaureni si Uricani astfel incat sa se poata circula in conditii bune.
- Va fi realizat un parc de joaca petru copii. Au fost deja achizitionate cele necesare iar lucrarile la parc vor incepe in primavara.

29 Ianuarie 2016 - Intalnirea primarului Dan Nita cu locuitorii satului Uricani

Primarul Dan Nita a raspuns la intrebarile oamenilor propunand solutii la diferitele probleme solicitate.

- Cei din Uricani au reclamat problema transportului. Operatorul privat foloseste microbuze neincapatoare, desi in documete arata ca utilizeaza autobuze, iar pretul biletelor si abonamentelor este mare. Primarul Dan Nita a precizat ca transportul va fi reorganizat si a cerut ca operatorul privat sa isi schimbe atitudiea fata de cei din Uricani.
"Primaria a luat act de solicitarile oamenilor si va reclama la Ministerul Transporturilor situatia", a precizat primarul Nita.

- Problema ilumiatului stradal a fost si ea abordata.
"Avem 1344 de stalpi in toata comuna. Am introdus un sistem de ilumiat nou la Bratuleni. Folosim lampi mai bune care consuma mai putin si asigura un iluminat eficient. Anul acesta inca doua sate vor beneficia de lampi noi. In cativa ani tot ilumiatul din comuna va fi schimbat".

Iata si alte raspunsuri ale primarului Dan Nita:
- Se circula in mare viteza pe soseaua de centura de la Uricani. Vom cauta solutii pentru a limita viteza desi soseaua este in admiistrarea celor de la Drumuri Nationale. Dar nu vrem sa se mai petreaca tragedii. Amplasarea de radare ori limitatoare ar fi o solutie.
- Apa este in Uricani. Importat este ca ApaVital sa termine lucrarile pe care le mai are astfel incat fiecare gospodarie sa poata beneficia de apa.
- Vom asfalta anul acesta mai multe drumuri in Uricani. Printre acestea se numara strada Bisericii si strada Eroilor.
- Va fi construita o sala de sport in curtea scolii. sala veche trebuie demolata.
- Cei care au titluri de proprietate gresite sa vina la Primarie. Vom incerca in masura posibilitatilor legale sa reparam erorile.

29 Ianuarie 2016 - Fumatul interzis in spatiile publice inchise

Primaria Miroslava va informeaza ca astazi a fost promulgata legea care interzice fumatul in spatiile publice inchise.

Legea interzice fumatul la locurile de joaca pentru copii, in unitatile sanitare, de invatamant, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului. Se mai precizeaza ca fumatul este interzis in orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin doi pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Nerespectarea prevederilor legii antifumat de catre persoanele fizice se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de catre persoanele juridice a prevederilor legii se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 5.000 lei la prima abatere, cu amenda contraventionala de 10.000 lei si cu sanctiunea complementara de suspendare a activitatii pana la remedierea situatiei care a dus la suspendarea activitatii, la a doua abatere. Savarsirea unei noi contraventii se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 15.000 lei si cu sanctiunea complementara de inchidere a unitatii.

In prezent, 17 dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene interzic total fumatul in spatiile publice inchise, in mijloacele de transport in comun si la locul de munca.

24 Ianuarie 2016 - Ziua Unirii - mesajul domnului primar Nita Dan

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea şi reprezintă unificarea vechilor state Moldova şi Ţara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza şi de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească.
24 Ianuarie este o zi in care trebuie sa dam uitarii tot ce e poate dezbina. Sa fim mandri ca suntem romani.
Ma bucur ca in satele noastre, in scoli si gradinite, aceasta zi este marcata cum se cuvine.

Dan NITA, primar al comunei Miroslava.

FOTO: gradinita Miroslava

22 Ianuarie 2016 - Sedinta cu directorii institutiilor de invatamant din comuna Miroslava

Primarul Dan Nita s-a intalnit in aceasta dimineata cu directorii institutiilor de invatamant din comuna Miroslava.
Problema decontarii cadrelor didactice a fost un subiect important. Primarul le-a solicitat directorilor sa se puna de acord asupra decontarii ori a punerii la dispozitia cadrelor didactice a unui mijloc de transport. Primarul a mai solicitat ca in scoli si gradinite sa fie ordine si curatenie iar directorii sa isi asume sarcinile care le au ca manageri.

Raman la ideea de a construi in Miroslava o singura scoala moderna si sa avem un corp didactic bine pregatit. Sa punem pe primul plan elevii - le-a spus primarul Nita directorilor institutiilor de invatamant din Miroslava.

22 Ianuarie 2016 - Ziua Unirii, sarbatorita anticipat de micutii de la gradinita din Miroslava

Unirea Principatelor Romane, cunoscuta ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918), a avut loc la jumatatea secolului al XIX-lea si reprezinta unirea statelor: Moldova si Tara Romaneasca. Unirea este strans legata de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza si de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 in Moldova si la 24 ianuarie 1859 în Tara Romaneasca - le-a explicat copiilor doamna educatoare Elena Volcinschi.
Ulterior, copii si educatorii de la gradinita din Miroslava au dansat hora unirii.

06 Ianuarie 2016 - De Boboteaza, in Miroslava!

Inainte de toate suntem crestini. Iar in satele Miroslavei bisericile vechi stau marturie, de veacuri, asupra credintei locuitorilor.

Astazi, in toate bisericile ortodoxe din Miroslava, ca si din intreaga tara, s-a praznuit Botezul Domnului, cunoscut in popor sub denumirea de Boboteaza. In Botezul Domnului stau inceputul si temeiul Sfintei Taine a Botezului crestin. In rugaciunea de sfintire a apei de la Botez se cere venirea Duhului pentru curatirea apei de lucrarea puterilor demonice, pentru ca ea sa devina, prin pogorarea deplina a Duhului, loc al nasterii omului nou in Hristos.

FOTO: biserica cu hramul Pogorarea Sfantului Duh - satul Valea Ursului.

12 Decembrie 2015 - Un dar, un zâmbet, o bucurie!

Este un proiect al cadrelor didactice de la gradinita din Miroslava. Cu ajutorul copiilor si al parintilor, au fost stranse jucarii, imbracaminte si alimente pentru familiile nevoiase. Darurile au fost dăruite mai multor familii cu copii din Miroslava, Ciurbești și Vorovești.
Primaria le multumeste pentru implicare.

Faptele bune trebuie sa ne caracterizeze pe toti!

10 Decembrie 2015 - Intalnirea cu locuitorii din satul Valea Adanca

La intalnirea primarului Dan Nita cu locuitorii satului Valea Adanca, raspunsurile primarului la intrebarile celor prezenti la intalnire:
Toate gospodariile trebuie sa aiba contract pentru gunoiul menajer. Ca unii sunt scutiti la plata este altceva. Dar contract trebuie sa aiba. La nivelul comunei au contracte doar 3800 din cele 5000 de locuinte. Dupa sarbatori vom relua activitatea de identificare a celor care nu au contracte si ii vom obliga, pentru ca asa spune legea, sa aiba contract;
Pentru Valea Adanca noua avem intentia de a construi o gradinita. Satul Valea Adanca este cel mai mare din comuna Miroslava. Avem aici 2800 din cele 5000 de locuinte;
Pe strada principala vom construit trotuare. Vom incerca astfel sa protejam pietonii. Faptul ca se circula in viteza tine si de bunul simt al soferilor. Putem pune nenumarate spinari de magar si nu rezolvam asa mare lucru;
Ne preocupa problema blocurilor. Regulamentul adoptat de Consiliul Local interzice pe viitor construirea de blocuri;
Canalizare va fi in Valea Adanca pana in 2017. Este vorba de un proiect al zonei metropolitane care include si Valea Adanca dar si satul Horpaz;Iluminatul public va fi imbunatatit. Dar cand apar disfunctionalitati trebuie ca si cetatenii sa semnaleze acest aspect;
Strada Florilor va fi asfaltata. Nu putem insa asfalta drumurile private;
Vom analiza problemele semnalate de locuitori vizavi de posibilele neregului in constructii..
Mai multe poze

9 Decembrie 2015 - Intalnirea cu locuitorii satelor Miroslava si Balciu

Intalnirea cu locuitorii satelor din Miroslava si Balciu a avut loc seara trecuta la sediul Primariei Miroslava. Raspunsurile primarului la intrebarile locuitorilorau fost urmatoarele:
Iluminatul va fi imbunatatit in toate satele. Am introdus experimental un sistem de iluminat cu leduri in Bratuleni. Numarul de lampi a fost majorat. dar consumul a scazut la jumatate. Asa vom proceda si in celelalte sate. Avem curent produs de centrala de la Ciurbesti si il vom folosi pentru a imbunatati iluminatul stradal. In 2016 vom asfalta tot in MIroslava. Vom lucra si la canalizare.
Transportul spre si dinspre Iasi ne preocupa. Este o firma privata care opereaza pe traseul Miroslava - Iasi. Vom incerca sa gasim solutii pentru a face curse si seara. Drumul Judetean spre Iasi a fost asfaltat iar problema trecerilor de pietoni, ridicata de dvs, va fi in atentia noastra. Trebuie treceri de pietoni marcate corespunzator si in dreptul scolii si gradinitei dar si spre statii. Vom discuta cu constructorul. Introducerea de limitatoare de viteza pe anumite strazi e o problema destul de delicata. Unii vor, altii nu. Cel mai bine este sa nu se mai circule in viteza. Acest lucru tine si de bunul simt al soferilor.
Blocurile din fata Primariei au un aspect neingrijit. Primaria nu poate sa le reabiliteze. Nu are solutia legala. Am incercat la un moment dat, cand era un proiect de anvelopare, dar nu s-a putut. Pe de alta parte, cei care stau la blocuri trebuie sa se organizeze. Sa faca si o asociatie. Cand a venit un investitor privat si avea o solutie pentru blocuri, nu a ajuns la un consens pentru ca nu era o asociatie cu care sa discute. Dar problema blocurilor ramane si nu e simpla. Trebuie gasita o solutie dar cei de acolo trebuie neaparat sa formeze o asociatie.
Un nou parc de joaca este in atentia noastra. Vom incerca sa gasim o solutie.
Mai multe poze

20 Noiembrie 2015 - Viața la sat, de două ori mai ieftină. Într-o comună sunt mai multe case noi decât în toate orașele din Iași

O comună din Iaşi depăşeşte toate oraşele din judeţ la construcţia de locuinţe noi. Datele oficiale arată că anul trecut, în Miroslava, nu a trecut nicio zi fără să fie finalizată o casă. Potrivit specialiştilor din imobiliare, piaţa rezidenţială din zonele rurale a crescut ca urmare a preţurilor mai mici pe care le au terenurile. Construcția unei case, într-o localitate de la marginea Iașiului, costă de două ori mai puțin decât ridicarea unei locuințe în oraș.
Mai multe detalii

19 Noiembrie 2015 - Intalnirea cu locuitorii din Uricani si Gaureni

primarul Dan Nita s-a intalnit cu locuitorii din satele Uricani si Gaureni. La Uricani, locuitorii au ridicat mai multe probleme ce necesita solutii. De exemplu, s-a cerut ca intre Miroslava si Uricani sa existe o cursa regulata. Primarul Dan Nita a precizat ca transportatorii opereaza pe raza comunei in urma unor licitatii organizatea la nivel judetean. Aceasta problema se va afla pe agenda primarului iar discutiile cu transportatorii vor viza si acest aspect. De asemenea, oamenii au reclamat si faptul ca multe din cursele Uricani - Iasi sunt supraaglomerate iar transportatorul trebuie sa suplimenteze numarul de curse ori sa opereze cu masini cu mai multe locuri.
Mai multe imagini

18 Noiembrie 2015 - Paradox: Comuna Miroslava pe locul 13 în ţara la livările de locuinţe noi!

Un studiul al DTZ Echinox Researh arată că Miroslava a depăşit municipiul Iaşi în privinţa vânzărilor de case noi. Dezvoltatorii imobiliari care au ridicat ansambluri rezidenţiale în comuna Miroslava, fie ele de blocuri sau de case, au depăşit la vânzări de locuinţe noi municipiul Iaşi la nivelul anului trecut. Informaţia provine dintr-un studiu realizat de unul din liderii imobiliari globali, DTZ Echinox Researh, care au justificat această creştere prin disponibilitatea şi preţul accesibil al terenurilor din această localitate „satelit” a municipiului Iaşi. Situaţia se întâlneşte şi în alte zone ale ţării, unde numărul locuinţelor noi vândute anul trecut este mult mai mare decât în Miroslava. „Patru comune (Şelimbăr, Floreşti, Giroc şi Miroslava) şi trei oraşe din judeţul Ilfov (Popeşti Leordeni, Otopeni şi Bragadiru) sunt în Top 15 la capitolul livrări de locuinţe noi în 2014, depăşind oraşe mari, precum Iaşi, Ploieşti, Galaţi sau Sibiu.
Mai multe detalii

17 Noiembrie 2015 - Intalnirea cu locuitorii din Vorovesti

Pentru ca principala problema a satului este apa, la intalnirea primarului Dan Nita cu locuitorii satului Vorovesti, acesta a promis ca in scurt timp Vorovestiul va avea apa. Pentru a afla toate raspunsurile primarului la intrebarile celor din Vorovesti, consultati pagina de facebook a Primariei Miroslava.
Mai multe imagini

05 Noiembrie 2015 - Intalnirea cu locuitorii din Dancas

La intilnirea primarului cu locuitorii satului Dancas, raspunsurile acestuia la intrebarile satenilor au fost urmatoarele: apa va fi in cateva saptamani; reabilitarea drumului principal este o prioritate. Am depus un proiect in acest sens. Speram ca anul viitor sa facem acest drum; iluminatul va fi in atentia noastra mai ales dupa solicitarile dvs din aceasta seara. E bine ca ne-ati semnalat acest aspect si va multumim; pentru ca microbuzul scolar nu lasa elevii unde trebuie, vom stabili statii iar reprezentantul meu in Consiliul de Administratie la scoala din Cornesti are acest aspect in vedere; dorim ca biserica sa fie gata anul viitor. Satul Dancas va avea pentru prima data in istoria sa de 200 de ani o biserica. Si nu una oarecare.
Mai multe imagini

04 Noiembrie 2015 - Intalnirea cu locuitorii din Ciurbesti

La intilnirea primarului Dan Nita cu locuitorii satului Ciurbesti, problemele abordate au fost diverse. Iata cateva din raspunsurile la intrebari: "In aceasta iarna vom reabilita cladirea scolii din Ciurbesti. Speram sa poata fi folosita ca un camin cultural. Construirea unui camin nou este o problema ce necesita o analiza atenta. Ne preocupa problema ridicata de tineri vizavi de un loc in care sa se poata intalni precum si necesitatea unui teren de sport. Vom analiza aceste aspecte"; "Ne preocupa problema aducerii gazului metan si cautam solutii. In ceea ce priveste asfaltarea vom termina in curand strada Neculai Hartan. A fost o investitie extrem de costisitoare"
Mai multe imagini

30 Octombrie 2015 - Lucrari in satul Dancas

In satul Dancas au fost ingropate conductele pentru aductiunea cu apa. In scurt timp satenii vor avea si apa la robinete. Acum strazile sunt refacute urmand ca ele sa intre anul viitor intr-un amplu proces de reabilitare.
Mai multe imagini

23 Octombrie 2015 - Intalnirea cu locuitorii din Proselnici

"Vom transforma scoala din Proselnici in dispensar medical. Vom cauta sa avem si un serviciu de ambulanta. In ceea ce priveste drumurile pot sa va asigur ca ele vor fi asfaltate anul viitor'', a spus primarul. Pe de alta parte, primarul a pricizat ca va cauta solutii astfel incat programul curselor de autobuz spre Iasi sa fie prelungit mai ales duminica. De asemenea, tinerii care merg la institutii de invatamant in Iasi vor avea la dispozitie un autobuz pentru naveta. In ceea ce priveste apa potabila primarul a precizat ca in scurt timp va fi furnizata in Proselnici dar este necesar ca toti locuitorii sa isi faca urgent bransamentele.
Mai multe imagini

21 Octombrie 2015 - Intalnirea cu locuitorii din Cornesti

Intalnirea primarului comunei Miroslava, Dan Nita cu locuitorii satului Cornesti. La intalnirea care a avut loc in aceasta seara la scoala din Cornesti au fost prezenti aproape 40 de localnici. Au fost intrebari despre diferite probleme cu care se confrunta cei din Cornesti.
Mai multe detalii

20 Octombrie 2015 - La Pas prin Judetele Moldovei - In asteptarea investitorilor

Invitat in platou, primarul comunei, Primaria Miroslava Iasi, Dan Nita, cu noutati despre dezvoltarea prezenta si de perspectiva a comunei.
Mai multe detalii

Cupa Iasului la Miroslava

La “Cupa Iasului”, concurs de orientare turistica la Padurea Uricani, Miroslava, au participat elevi din Miroslava, din Iasi si din Republica Moldova. Trebuie precizat ca printre participanti s-a aflat si elevul moldovean Dumitru Donici, de la Liceul Sportiv din Balti, campionul european de anul trecut la concursul de orientare turistica ce a avut loc in Serbia.
Mai multe imagini

Moldovenii descopera Miroslava si pe bicicleta

Trei elevi din Republica Moldova si un profesor au vizitat Miroslava venind pe biciclete din Republica Moldova. Este vorba de Dumitru Donici (18 ani), Roman Crisciuc (15 ani), Marin Roman (13 ani) si profesorul Vitalie Donici. Toti de la Liceul Sportiv numarul 1 din orasul Balti. ,,Distanta nu ne sperie. Suntem bucurosi sa descoperim Miroslava. O comuna foarte frumoasa si cu atatea lucruri de vazut'', a spus profesorul Vitalie Donici la Centrul de Informare Turistica.
Anul acesta, Miroslava a fost o destinatie si pentru foarte multi oficiali din Republica Moldova. Centrul de Informare Turistica a fost vizitat de zeci de primari de peste Prut, de reprezentanti ai Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare de la Chisinau, de un consilier al primului ministru moldovean si de seful Agentiei Turismului din Republica Moldova.
Mai multe imagini

Elevi in vizita in Miroslava

Elevi din Municipiul Iasi au vizitat astazi Miroslava. Vizita a fost realizata de Asociaţia ,,Mai Bine'' , Centrul de Informare Turistica Miroslava si Primaria Miroslava. Elevii au aflat la Centrul de Turism amanunte despre istoria Miroslavei, obiectivele turistic e si potentialul economic dupa care a urmat o vizita la Centrala Fotovoltaica de la Ciurbesti. Precizam ca vizita la Centrala este o componentă a atelierului “Securitatea Energetică”, activitate în cadrul proiectului “Climate Justice: Engaging the Youth of Iași”.
Mai multe imagini

Din grija pentru mediu

Electrocasnicele vechi si defecte sunt colectate la Primaria Miroslava. Va rugam sa le aduceti astfel incat sa pastram mediul curat. Campania va continua pana pe data de 24 octombrie.a asteptam si va multumim!
Mai multe imagini

Vizita in Iran pentru atragerea de investitori

Dezvoltarea Miroslavei presupune atragerea de investitori. Mari firme precum Delphi aduc beneficii comunei si mai ales din taxele si impozitele acestora se dezvolta infrastructura si comuna noastra.Investitorii trebuie insa cautati si invitati sa isi deschida afaceri in Miroslava. Acesta este si motivul pentru care primarul Dan Nita a efectuat in perioada 5 - 11 octombrie 2015 o vizita in Iran. Au fost extrem de multe intilniri. Cu primarul orasului Tabriz, cu sefii Camerei de Comert dar si cu reprezentanti ai mediului de afaceri. Trebuie precizat ca Tabriz este al cincilea oras ca marime din Iran si una dintre fostele capitale. ,,Miroslava poate oferi numeroase oportunitati firmelor straine dar si celor romanesti. In Parcul Industrial acestea au tot ce este necesar pentru a veni sa isi desfasoare activitatea. Miroslava , prin atragerea de investitori, va deveni mai puternica din punct de vedere financiar iar infrastructura va fi mult imbunatatita si vor fi creeate si locuri de munca. In Iran, am avut posibilitatea sa discutam cu investitori mari care si-au manifestat dorinta de a veni la Miroslava'', a declarat primarul Dan Nita.
Mai multe imagini

Perla din inima Maramureşului se cocoaţă pe un deal din Miroslava

De Schimbarea la Faţă, pe 6 august, acum patru ani, părintele Claudiu Gheorghiasa, un bărbat tânăr, subţirel, proaspăt numit paroh în micuţul sat Dancaş, bătea pentru prima oară toacă. „Eram venit atunci, nu aveam clopot. Şi am bătut doar toaca. Am făcut o pauză, am bătut din nou, şi bătrâna care mi-a spus asta, când a ajuns la mine, avea lacrimi în ochi. Asta îţi dă putere...“, spune părintele, uitându-se cu emoţie la fosta şcoală în care se află acum biserica din sătucul ieşean. Lângă aceasta, o construcţie de lemn se ridică ca o săgeată spre cer. Iar pe braţele-i de lemn stau înşiraţi ca alpiniştii o mână de meşteri maramureşeni, care au venit să dea viaţă, în satul cu puţin peste 150 de suflete, celei mai mari şi una dintre puţinele biserici construite în stil maramureşean din Moldova
Cititi mai mult

Descopera Miroslava

Nicolae Iorga spunea ca nu trebuie să existe un român care să nu viziteze măcar o dată în viață Iașul. Parafrazându-l pe marele cărturar, am putea spune ca oricine ar trece prin Iași nu poate să rateze ocazia de a ajunge la Miroslava.Plecăm astăzi la drum să descoperim un loc poate necunoscut pentru mulți, însă ce ascunde un mare potențial turistic și economic, comuna Miroslava din județul Iași.
Cititi mai mult

Vizita in Torino

Mediul curat și implicit problema deseurilor ne preocupa pe toti. Ce facem cu gunoiul? Acesta poate deveni din povara o sursa de venit prin producerea de energie electrica ori biometan. Experienta italienilor, care au cea mai performanta tehnologie din Europa în privința transformarii gunoiului, ne poate fi de un real folos. Din acest motiv, primarul Dan Nita s-a intilnit în regiunea Torino cu reprezentanții Bioland. Aceștia transforma zilnic gunoiul din nordul Italiei, în silozurile din regiunea Torino,în energie electrica și biometan. Tehnologia este o soluție și pentru Miroslava dar și pentru Romania.
Mai multe imagini

Zi de zi la pas prin sate

Primarul Dan Nita a inspectat in dimineata zilei de 24 septembrie 2015 lucrarile din mai multe sate. La Ciurbesti, pe strada Neculai Hartan. In satul Balciu, la Dancas, unde acoperisul bisericii este gata in proportie de 60 la suta, in Valea Miroslavei. "Ne preocupa, dincolo de lucrarile care se fac si problema curateniei. Fiecare trebuie sa curete rigola din fata gospodariei si nu sa astepte sa fie rugat'', a precizat primarul Dan Nita. Precizam ca in perioada urmatoare vor fie reluate si audientele in satele comunei Miroslava.
Mai multe imagini

Bustul poetului Dimitrie Anghel dezvelit la scoala din satul Cornesti

Numele poetului Dimitrie Anghel este legat de satul Cornesti si de comuna Miroslava. Dimitrie Anghel este unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai simbolismului în literatura română. Scoala din Cornesti poarta numele poetului si era timpul ca in fata institutiei de invatamant sa fie amplasat si un bust. Acesta a fost dezvelit pe data de 14 septembrie 2015 in prezenta primarului Dan Nita, a directorului Ilie Apostol, a cadrelor didactice, a elevilor si parintilor. Este un gest frumos dupa ce casa poetului a fost demolata in vremurile tulburi ce au urmat in anii de dupa 1989.
Mai multe imagini

Prima zi de scoala

Cu ocazia festivitatilor de inceput de an scolar, primarul Dan Nita a fost la scolile din Miroslava, Cornesti si Uricani. La Scoala "Dimitrie Anghel" din Cornesti a fost dezvelit si bustul poetului al carui nume il poarta institutia de invatamant. "Le doresc tuturor elevilor rezultate bune in noul an scolar. Invatatorii si profesorii au un rol important si le doresc si lor mult succes", a precizat primarul Dan Nita.
Mai multe imagini

Obiectivele turistice de la periferia Iaşului. La doar 5 kilometri de municipiu, turiştii găsesc o destinaţie încărcată de istorie

Mediu rural va fi integrat în circuitul turistic din Iași. Reprezentanţii comunei Miroslava, una din cele mai mari din județ, au început deja să atragă turişti în localitate. Iar trecătorii au ce vedea. În localitate există biserici de patrimoniu, Muzeu de Etnografie, dar și Palatul Sturdza, construit la începutul secolului al XIX-lea.
Cititi mai mult

Zilele Turismului la Miroslava

In perioada 6-8 septembrie 2015, Primaria Miroslava va invita sa luati parte la evenimentele organizate in cadrul sarbatorii "Zilele Turismului".

Consultati programul evenimentului

Oaspeti la Miroslava in pragul sarbatorii "Zilele Turismului"

Primarii unor sate si comune din Republica Moldova au venit astazi la Miroslava in cadrul unei vizite de studiu, de dezvoltare regionala si cooperare transfrontaliera. Din delegatie au facut parte si reprezentanti ai unor Consilii Raionale si ai Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare din Republica Moldova. Oaspetii au avut o intilnire cu Dan Nita, primarul Miroslavei. Ulterior, delegatia de peste Prut a vizitat Centrala Fotovoltaica de la Ciurbesti si alte obiective importante de pe raza comunei Miroslava.
Mai multe imagini de la Centrala Fotovoltaica si de la sediul primariei

Targul Agralim si-a deschis astazi portile la Miroslava

Targul Agralim, aflat la a treia editie, si-a deschis portile la Miroslava pe 3 septembrie 2015. Primarul Dan Nita a subliniat importanta evenimentului, precizand ca prima scoala de agricultura din Romania si-a deschis portile in anul 1831 la Miroslava. Fermierii si invitatii au avut ocazia de a asculta cunoscutul ansamblu "Ciurbestenii", iar vizitatorii au putut gusta din painea noastra si din produsele oferite de producatorii din satele noastre. La eveniment a participat si primarul interimar al Iasului, Mihai Chirica.
Mai multe imagini

Prima Primărie din județ care scapă de E.ON

Miroslava va fi în curând prima comună care îşi asigură singură necesarul de energie electrică. Lucrările de construire a primului parc fotovoltaic din judeţ au fost finalizate, producţia de electricitate urmând să înceapă în cel mult două săptămâni. „Conform contractului, lucrările trebuiau terminate în luna iulie. Vineri, pe 31, a fost strâns ultimul şurub. Acum suntem în faza în care discutăm cu E.ON, pentru a putea da drumul. Săptămâna asta sperăm să încheiem protocolul cu ei sau cel târziu săptămâna viitoare“, a declarat primarul comunei Miroslava, Dan Niţă.
Cititi mai mult

Parc fotovoltaic la Miroslava


Comuna Miroslava are primul parc fotovoltaic din Romania. Investitia, care cuprinde echipamente de ultima generatie, a fost realizata in mai putibn de doi ani. Chiar si lucrarile de constructie s-au realizat in conditii de iarna, insa totul a decurs conform planului.Desi panourile fotovoltaice nu au putut poroduce curent la capacitate maxima din cauza norilor de pe cer, autoturitatile sunt foarte multumite.Cititi mai mult

Parc fotovoltaic cu fonduri europene. Este cel mai mare din Moldova şi se află la Miroslava


O comună din judeţul Iaşi a reuşit să obţină finanţare europeană pentru a construi cel mai mare parc fotovoltaic din zona Moldovei. Parcul din comuna Miroslava a fost inaugurat vineri dimineaţă. Este singurul amplasament cu sisteme de panouri care se orientează după soare.Cititi mai mult

Centrală fotovoltaică unică în ţară, la Miroslava


O comună din județul Iași va fi independentă energetic și ar putea chiar să vândă curent la nivel național. La Miroslava va fi pusă astăzi în funcțiune o centrală fotovoltaică ridicată cu fonduri europene.
După calculele simple făcute de edilii comunei Miroslava reiese că vor reuși să economisească până la 300.000 euro pe an. Asta pentru că centrala fotovoltaică va asigura iluminatul stradal și pe cel al instituțiilor publice. În cazul în care va exista surplus de energie, acesta va fi vândut. Deocamdată nu a fost stabilit un preț și ce vor face exact autoritățile cu banii economisiți.Cititi mai mult

Miroslava pare să o ia înaintea Iaşului. Parc industrial de 40 ha la Brătuleni, în spatele Metro


Zona industrială ieşeană se va transfera la Miroslava. Primul parc industrial din judeţ va funcţiona în comuna limitrofă Iaşului. Proiectul demarat de Consiliul Judeţean s-a blocat în avize, iar cel al Primăriei, de construire a unui parc industrial la Fortus, a rămas la nivel de simple declaraţii de bune intenţii. Ministerul Dezvoltării a emis un ordin prin care se acordă titlul de parc industrial societăţii Miroslava Industrial Parc SRL. “Ministerul nu ne-a pus nicio oprelişte. Sincer, chiar am crezut că mă execută politic, dar a fost cât se poate de corect şi operativ. Până la anul, parcul industrial va fi gata. Le-am văzut pe cele de la Cluj, de la Proieşti. Sunt mult înaintea noastră, dar recuperăm”, a declarat primarul comunei Miroslava, Dan Niţă (PNL). Cititi mai mult

La Pas prin Judet - Miroslava: stop cadru


Invitatul editiei, primarul comunei Primaria Miroslava Iasi, Dan Nita, ne ofera informatii despre derularea proiectelor, despre beneficiile lucrarilor de dezvoltare a infrastructurii dar si despre importanta implementarii unor strategii de dezvoltare economica si turistica.Cititi mai mult

Satul Dancas va avea in curand biserica


Astazi au ajuns in sat mesterii care au adus si vor monta biserica de lemn realizata in Maramures. In aproximativ doua saptamani biserica va prinde contur. Lacasul de cult ortodox va avea hramul "Sfintii Împarati Constantin şi Elena" si Sfantul Mucenic Fanurie. "Nu vom mai avea sat fara biserica. Este o multumire sufleteasca pentru ca am putut realiza aceasta biserica'', a declarat primarul Dan Nita. ,,Cu ajutorul Lui Dumnezeu, a primarului si a Consiliului Local nadajduim ca la jumatatea anului viitor sa putem oficia slujbele in biserica", a precizat preotul paroh Constantin Gheorghiasa.Mai multe imagini

Acord de Cooperare dintre Miroslava si comuna Carpineni, din Republica Moldova


Primarii din Miroslava si comuna Carpineni, raionul Hancesti din Republica Moldova au semnat astazi un Acord de Cooperare. Prin documentul semnat primarii Dan Nita si Ion Carpineanu se angajeaza sa promoveze cooperarea transfrontaliera si sa eleboreze proiecte comune. De asemenea, se va colabora in domenii precum cultura, educatie, turism si patrimoniu cultural.La semnarea Acordului de Cooperare la Primaria Miroslava au fost prezenti domnul Eugen Furculita, consilier al premierului Republicii Moldova si Tudor Jijie, Director al Euroregiunii "Siret-Prut-Nistru".Dupa ceremonia semnarii au fost vizitate mai multe obiective de pe teritoriul comunei printre care Parcul Fotovoltaic de la Ciurbesti si Centrul de Informare Turistica. Mai multe imagini

Simultan de sah la Sala Polivalenta din Miroslava


Sambata, 20 iunie 2015, in Sala Polivalenta din comuna Miroslava, incepand cu ora 10:30 a avut loc evenimentul Simultan de sah. Invitat special al evenimentului a fost campioana mondiala si europeana Alina I’Ami(Motoc). Cititi mai mult

La Pas prin Judet - Miroslava, dincolo de aparente


O noua editie a emisiunii "La pas prin judet" alaturi de dl. Dan Nita, primarul comunei Miroslava Iasi.Cititi mai mult

Receptia parcului fotovoltaic din satul Ciurbesti


In anii '70 incepea programul de electrificare a comunei Miroslava. Astazi, 18 mai, la aproape o jumatate de secol de la momentul mentionat, a avut loc receptia parcului fotovoltaic din satul Ciurbesti. "Miroslava va deveni producator de energie electrica. Parcul va asigura energia necesara institutiilor publice din comuna noastra și se va imbunatati si iluminatul stradal. Cele 4200 de panouri fotovoltaice sunt montate pe 97 de trakere ce urmaresc pozitia soarelui. E un proiect modern iar investitia cu fonduri europene se ridica la 6 milioane de euro", a declarat primarul Dan Nita. Parcul fotovoltaic de la Ciurbesti va produce curent electric de la finele lunii iulie 2015.Mai multe imagini

De vorba cu oamenii din Gaureni, Bratuleni, Uricani


Si sambata e zi lucratoare. Pe 9 mai primarul s-a intilnit, conforma programului publicat in ziarul local, cu oameni din satele Gaureni, Bratuleni,Uricani si Vorovesti. Problema apei a fost discutata mai ales in Vorovesti. A fost abordata si problema scolii din Vorovesti dar, in acest context, si ingrijoratoarea scadere a populatiei scolare. La Gaureni , imbatranirea satului este o problema care poate creea in perspectiva o situatie delicata. Pe de alta parte, a biserica din Gaureni va fi sustinuta astfel incat lucrarile de reparatie capitala sa fie incheiate. Reamintim ca in fiecare prima saptamana a lunii primarul se deplaseaza in toate cele 13 sate. Sunteti asteptati la intilnirile respective. Programul intilnirilor poate fi aflat de pe acest site si din ziarul local.Mai multe imagini

De vorba cu oamenii din Proselnici


Intilnirea locuitorilor din satul Proselnici cu primarul Dan Nita. Salubrizarea, apa, imbunatatirea infrastructurii si eliberarea titlurilor de proprietate au constituit principalele subiecte abordate de oamenii din Proselnici.Mai multe imagini

De vorba cu oamenii din Dancas


Intilnire cu locuitorii satului Dancas. Principala problema o constituie lipsa apei. Dan Nita, primarul comunei Miroslava a promis ca problema va fi solutionata in perioada urmatoare. Astfaltarea drumului principal, construirea bisericii si amplasarea de panouri cu denumirea satului, la intrarea in Dancas, au constituit alte teme de discutie. "Biserica are fundatia turnata. Ea a fost realizata din lemn si urmeaza sa fie adusa pentru a fi montata. Drumul, apa si montarea de indicatoare se vor afla in atentia noastra", le-a spus primarul Dan Nita.Mai multe imagini

De vorba cu oamenii din Horpaz si Ciurbesti


Primarul Dan Nita s-a intalnit astazi cu locuitorii din satele Horpaz si Ciurbesti. In Horpaz oamenii au pus problema limitatoarelor de viteza. Alte subiecte au fost salubrizarea, canalizarea si acordarea de nume strailor nou create. Pe de alta parte, la Ciurbesti se cauta solutii pentru a da o destinatie localului scolii ,,Dimitrie Anghel'.
In prima saptamana a fiecarei luni primarul discuta cu locuitorii satelor pe teren. Mai multe imagini

De vorba cu oamenii din Valea Adanca


Primarul Dan Nita s-a intilnit pe data de 6 mai 2015 cu locuitorii din satul Valea Adanca. Problemele discutate au fost diverse. De la probleme ce tin de urbanism pana la salubrizare,asfaltare, dezvoltarea armonioasa a satului, etc.Mai multe imagini

Turism pe doua roti

TVR despre traseul cicloturistic de la Miroslava: porneşte de la Palatul lui Sturdza, trece prin faţa unei biserici de lemn şi apoi urmează 6 kilometri de poteci înverzite prin pădurea Uricani, proteajtă prin lege. Traseul cicloturisitc este primul de acest fel marcat în zonă şi a fost inaugurat de peste 150 de biciclişti. Toate aceste obiective se află în comuna Miroslava, la o aruncătură de băţ de municipiul Iaşi.

Vizualizeaza video

Primul traseu de cicloturism din judeţul Iaşi inaugurat la Miroslava

Peste 200 de ieşeni – părinţi şi copii - au participat sâmbătă la primul tur oficial al traseului de cicloturism de la Miroslava: itinerariul are aproximativ 14 kilometri, dintre care 6 kilometri, prin Pădurea Uricani, fiind marcat pe toată distanţa.

Citiți mai mult

Un traseu unic in judetul Iasi


La Centrul de Informare Turistica Miroslava a fost amplasat panoul cu informatii referitoare la traseul cicloturistic din Miroslava: Tunelul Verde Uricani - Palatul Sturdza Miroslava. Mai multe imagini

Inaugurarea traseului cicloturistic de la Miroslava


Peste 200 de biciclisti au participat pe 2 mai la inaugurarea traseului cicloturistic de la Miroslava: Palatul Sturdza - Padurea Uricani. Este un traseu unic în județul Iași. Punctul de plecare a fost Centrul de Informare Turistica. S-a mers apoi la Palatul Sturdza si in final pe traseul din pădurea Uricani. Credem ca Miroslava a rămas în inimile tuturor. Va asteptam sa descoperiți și lacurile Ciurbesti și Ezareni, dar și bisericile vechi. Descoperiți Miroslava! Mai multe imagini

Întâlneşte-te cu primarul tău!


Pentru o mai bună comunicare cu cetăţenii, primarul comunei Miroslava, Dan Niţă, a hotărât ca în prima săptămână a fiecărei luni calendaristice să se deplaseze personal în fiecare sat şi să stea de vorbă cu oricine îl abordează, pe teme legate de administraţie locală, după următorul program: • Marţi – Miroslava vale (orele 8:00 – 10.00), Miroslava deal (orele 10:00 – 14.00), Balciu (orele 14.00 – 16.00); • Miercuri – Valea Adâncă Veche (orele 8:00 – 11.00), Valea Adâncă Nouă (orele 11:00 – 16:00); • Joi – Horpaz (orele 8:00 – 12:00), Ciurbeşti (orele 12:00 – 16:00); • Vineri – Dancaş (orele 8:00 – 9:00), Corneşti (orele 9:00 – 11:00), Proselnici (orele 11:00 – 13:00), Valea Ursului (orele 13:00 – 15.00); • Sâmbătă – Găureni (orele 8:00 – 10:00), Uricani (orele 10:00 – 12:00), Voroveşti (orele 12:00 – 14:00), Brătuleni (orele 14:00 – 16:00). Lunea, fiind program oficial de audienţe, primarul va fi prezent în biroul de la Primărie. Citiți mai mult

Primarul Dan Nita a participat duminica la hramul satului Cornesti


Primarul Dan Nita a participat duminica la hramul satului Cornesti,raionul Ungheni, Republica Moldova. Invitatia a fost facuta de primarul Iurie Turcanu. Miroslava si Cornesti sunt infratite si exista o buna colaborare intre cele doua primarii. ,,Miroslava este un partener important pentru noi.Tineri din Cornesti invata la Liceul Agricol din Miroslava iar experienta dobandita este importanta pentru satul nostru'', a spus primarul Turcanu. Pe de alta parte, primarul Dan Nita a transmis un mesaj din partea locuitorilor Miroslavei si a precizat ca in perioada urmatoare, atunci cand vor fi deschise liniile de finantare, vor fi depuse proiecte comune. Mai multe imagini

Scriitori renumiti la Palatul Sturdza din Miroslava


Scriitori renumiti, precum Dumitru Radu Popescu, Ioan Holban, Aurel Stefanachi, Horia Zilieru, Florin Palaghia, Emilian Marcu, Marius Chelaru au participat la evenimentul de lansare a volumului „Literatura română de azi * Poezia – Proza” al criticului ieșean Ioan Holban. Evenimentul a avut loc in cadrul manifestărilor revistei „Convorbiri Literare”, la Palatul Sturdza din Miroslavala pe data de 25 aprilie 2015. Academicienii au rămas placut impresionati de Palatul Sturdza, de efortul de a include acesta cladire deosebita si cu un trecut istoric important în circuitul turistic, de intentia Miroslavei de a organiza periodic evenimente culturale de anvergura. Primaria Miroslava le multumeste pentru prezenta si ii asteapta oricand la Miroslava. Mai multe imagini

La pas prin judet - Satele iesene in straie de sarbatoare


O noua editie a emisiunii "La pas prin judet" alaturi de dl. Dan Nita, primarul comunei Miroslava Iasi, si dl. Popa Georgel Mosna, primarul comunei Mosna.
Citiți mai mult

Stiinta Miroslava realizeaza scorul sezonului in Liga III!

Într-un meci din cadrul etapei a 18-a, Știința Miroslava a primit vizita celor de la FC Zagon (Covasna), echipă aflată pe locul 11, penultimul din Seria 1 a Ligii III! Cum in aceasta etapa, liderul Bucovina Pojorata nu avea adversar, baietii pregatiti de Cristi Ungureanu si Irinel Ionescu erau constienti ca victoria i-ar aduce pe prima treapta a podiumului, cel putin pana in etapa urmatoare..

Citiți mai mult

La plantat copaci langa satul Uricani

Timp de o saptamana zeci de locuitori ai Miroslavei, unii angajati din Primarie, primarul Dan Nita, dar si beneficiarii ajutorului minim garantat participa la actiunea de plantare. Saptamana trecuta au fost plantati pomi si langa satul Dancas. Fiecare dintre noi ar trebui sa planteze in viata macar un copac.,,Din grija pentru mediu si pentru generatiile urmatoare plantam mii de copaci. Nu este suficient sa plantam doar in propriile curti. Comuna este a tuturor'', spune primarul Dan Nita.

Citiți mai mult

La pas prin judet - Primavara proiectelor europene

O discutie despre proiecte europene menite sa propulseze dezvoltarea comunelor noastre dar si despre actiunile de plantare de copaci pe versantii predispusi la alunecari de teren alaturi Mihai Sabaiduc, primarul comunei Dumesti, si de Dan Nita, primarul comunei Miroslava.

Citiți mai mult

Mii de puieţi de salcâm, plantaţi pe versanţii de la Miroslava. Vor fi perdea de protecţie

Prin aceste acţiuni de plantare de copaci se doreşte realizarea de perdele de protecţie pentru satele din comuna Miroslava. „Aceste perdele încearcă să rezolve, pe termen lung, problema terenurilor degradate, a alunecărilor de teren şi a căilor de acces expuse la viscol“, arată primarul Niţă.

Citiți mai mult

Cel mai modern şi întins parc fotovoltaic va funcţiona din vară la Miroslava

Conducerea Primăriei a primit aprobarea pentru finanţare, la patru ani de la realizarea proiectului. Primarul Dan Niţă: „Singura soluţie este să fii oricând pregătit, cu proiecte viabile. Dacă am fi dat altă destinaţie terenului prevăzut pentru parcul fotovoltaic, probabil am fi pierdut finanţarea“. Funcţionarea centralei va aduce economii de aproximativ 300.000 de euro pe an la bugetul local. Primăria Miroslava devine practic producător de energie electrică.

Citiți mai mult

La Pas prin Judet - Puterea vointei de a spera

O editie a emisiunii La pas prin judet in care parcurgem meleagurile comunelor Focuri, reprezentata de primarul Vasile Macovei, si ale comunei Miroslava, reprezentata de primarul Nita Dan.

Citiți mai mult

Fără barieră la Uricani. Trecerea la nivel de cale ferată rămâne semnalizată doar cu Crucea Sfântului Andrei

Ministerul Transporturilor nu va instala barieră în zona localității ieșene Uricani, unde în doi ani de zile au murit 14 persoane. Ultimul și cel mai grav accident produs la nivel de calea ferată a avut loc în anul 2013. De atunci și până acum, Ministerul Transporturilor nu a luat nicio măsură, iar autoritățile locale nu au fost abilitate pentru a interveni în zonă.

Citiți mai mult

La Pas prin Judet - Vin Sarbatorile!

In aceasta editie vorbim despre apropiatele Sarbatori alaturi de invitatii nostri, primarul comunei Rediu, Vasile Haidau si primarul comunei Miroslava, Nita Dan.

Citiți mai mult

13 Noiembrie 2014 - Centrală fotovoltaică unică în țară. Proiectul va costa 26 de milioane de lei, din fonduri europene

Premieră naţională într-o comună din judeţul Iaşi. O centrală foto-voltaică, unică în ţară, va fi construită la Miroslava, cu bani europeni. Energia obţinută va asigura iluminatul în instituţiile publice, precum şi iluminatul stradal. Autorităţile locale spun că astfel vor economisi, anual, până la 300 de mii de euro.

Citiți mai mult

12 Noiembrie 2014 - Sponsorii de la CFR Cluj ridică un parc fotovoltaic în Miroslava

Instituţiile publice şi iluminatul stradal din comuna Miroslava vor fi asigurate de anul viitor prin folosirea resurselor energetice regenerabile. Noii şefi ai clubului de fotbal CFR Cluj vor construi în coasta Iaşului un parc fotovoltaic cu puterea de un megawatt. Societatea Energobit, sponsorul principal al formaţiei din Gruia după ce Arpad Paszkany a decis să-şi retragă sprijinul financiar, a câştigat licitaţia organizată de Primăria Miroslava. Valoarea totală a contractului dintre municipalitate şi constructor este de 18,2 milioane de lei, conform datelor publicate în anunţul de atribuire aferent acestui proiect

Citiți mai mult

10 Noiembrie 2014 - Premieră pentru comuna Miroslava – centrala fotovoltaică

Pe un teren din satul Ciurbești, comuna Miroslava, peste câteva luni se va ridica o centrala fotovoltaică. Va fi unică în țară, deoarece va funcționa pe bază de trachere, adică niște dispozitive care se rotesc după soare.

Centrala fotovoltaică nu este singurul proiect ambițios al Primăriei. Edilii au in plan și construirea unui parc fotovoltaic la Uricani.

O comună in plină dezvoltare cum este Miroslava avea nevoie de un proiect ambițios. Acesta este în plină desfășurare, iar lucrarile vor începe chiar mâine. Proiectul care beneficiază de fonduri europene prevede construirea unei centrale fotovoltaice cu puterea de un megawatt.

Dan Niță, primar Miroslava: "Va alimenta cu energie electrică toate instituțiile publice din comuna Miroslava și mai ales iluminatul public din comuna Miroslava care sunt convins că va fi îmbunătățit. Este o suprafață de 5 hectare din islazul comunal, și obiectivul va fi finalizat în luna iulie 2015. La ora actuală, noi cheltuim numai pentru iluminatul public în jur de 150.000 de euro, dacă punem și instituțiile, școlile, și celelate instituții publice din comună, se dublează".

Astăzi, primarul și consilierii locali au predat amplasamentul reprezentanților firmei care vor construi centrala.

Octavian Lungu, managerul de proiect din partea antreprenorului general: "De mâine o sî începem cu organizarea de șantier, lucrările o să dureze cinci luni, conform contractului. Pe sistemul ăsta cu trachere înca n-am mai facut, însa avem încredere că o să ne descurcăm. Energia produsă aici acoperă tot necesarul comunei, chiar dacă nu intră direct în școală prin faptul că produc energie se compensează cu ce cumpară de la distribuitor".

Bugetul total al proiectului centralei fotovoltaice este de 26,5 milioane de lei, din care 76 la sută sunt fonduri europene, restul fiind de la bugetul de stat și de la bugetul comunei.

În viitor, Primăria Miroslava va construi și un parc fotovoltaic în satul Uricani.

Video poate fi urmărit accesând linkul :
Click aici pentru video

6 Noiembrie 2014 - Centrala fotovoltaica la Miroslava

La Miroslava va fi construită o centrală fotovoltaică. Lucrările pentru acest proiect cu finanțare de la Uniunea Europeană, care vor dura 12 luni, vor începe săptămâna viitoare.

Primarul comunei Miroslava susține că centrala va asigura consumul de energie pentru instituțiile publice locale și sistemul de iluminat stradal.

Totodată se vor crea și 10 locuri de muncă pentru localnici. Bugetul comunei va avea astfel o economie anuală de 150.000 de euro.

Proiectul este în valoare de 5 milioane de euro din care un milion de euro reprezintă contribuția Primăriei Miroslava.

"Este o centrală fotovoltaică pentru producerea unui megawatt curent electric pentru consumul instituțiilor publice din comuna Miroslava. Vă dați seama că lucrarea se amortizează in trei patru ani de zile după care tot ce este intră la comuna Miroslava, cred eu că este o investiție foarte bună, acolo vor lucra peste 10 persoane, va fi un compartiment energetic la parcul fotovoltaic", a declarat Dan Niță, primar Miroslava.

Video poate fi urmărit accesând linkul :
Click aici pentru video

29 Octombrie 2014 - Dan Niţă, primarul comunei Miroslava, invitat al emisiunii "La Pas prin judeţ - Proiecții în viittor "

Domnul Dan Niţă, primarul comunei Miroslava, a fost invitatul emisiunii "La Pas prin judeţ". Tema emisiunii de la postul TeleM a fost "Proiecții în viittor".

S-a continuat periplul nostru prin comunele judetului nostru in emisiunea "La pas prin judet", împreună cu primarul din Miroslava, Dan Niţă, pentru o discuție despre ultimele realizări din comună.".

Emisiunea poate fi urmărită accesând linkul :
Click aici pentru video

5 Octombrie 2014 - Raionul Făleşti şi comuna Miroslava, proiecte comune cu finanţare europeană

"Raionul Făleşti şi comuna Miroslava trebuie să realizeze proiecte comune cu finanţare europeană." - afirmaţia îi aparţine domnului Valeriu Muduc, preşedintele CR Făleşti.

La invitaţia acestuia s-a deplasat la Făleşti domnul Vasile Bulbaşa, viceprimarul comunei Miroslava. Cei doi reprezentanţi ai administraţiei din Făleşti şi Miroslava au discutat despre recentul acord de colaborare semnat şi despre proiecte concrete ce pot fi implementate. Cu această ocazie, viceprimarul Bulbaşa s-a întâlnit şi cu primarii satelor din raionul Făleşti.

2 Octombrie 2014 - Primăria Miroslava va reabilita toate străzile şi drumurile locale din satele comunei

Edilii au atribuit zilele trecute un contract în valoare de 35,8 milioane lei, fără TVA, pentru modernizarea întregii infrastructuri rutiere din comună. Acordul cadru a fost încheiat pe 4 ani cu asocierea formată din firmele Viarom Construct SA, Conest SRL şi Bomaco SRL. Contractul vizează 85 de străzi şi drumuri locale care urmează să fie reabilitate, în total 45 km de artere.

"Starea tehnică a străzilor şi drumurilor propuse pentru modernizare este precară atât din punctul de vedere al elementelor geometrice în plan, cât şi al îmbrăcăminţii rutiere. Pe traseul drumurilor s-au format denivelări, făgaşe şi gropi, ceea ce face ca circulaţia să se desfăşoare anevoios, în condiţii de nesiguranţă şi disconfort", au explicat edilii din Miroslava.

Primăria vrea să asfalteze cinci străzi de pe raza satului Brătuleni, care au o lungime totală de 1,2 km. Satul Uricani va avea nouă străzi asfaltate ca la carte, satele Miroslava şi Balciu 18 străzi în total, cu o lungime de 8,14 km.

Primăria Miroslava va asfalta alte 11 drumuri în satul Valea Adâncă, acest contract subsecvent având şi valoarea cea mai mare, cei peste 9 km de drumuri din Valea Adâncă urmând să fie modernizate în 6 luni. În contract au fost incluse şi nouă străzi în satul Proselnici, alte nouă în Ciurbeşti, cinci în Corneşti şi 12 străzi în Voroveşti. Toate arterele incluse în proiect vor fi modernizate într-o suprafaţă totală de 375.705 mp.

21 Septembrie 2014 - Felicitări cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie!

Primăria Miroslava a premiat astăzi cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Festivitatea a avut loc în sala de şedinţe a primăriei comunei Miroslava.

"Cine n-are bătrâni, să-şi cumpere. Aşa spune un proverb. Pentru noi această sărbatoare este un prilej să le arătăm respectul cuvenit parinţilor şi bunicilor noştri", a declarat domnul Dan Niţă, primarul comunei.

2 Septembrie 2014 - Dan Niţă, primarul comunei Miroslava, invitat al emisiunii "La Pas prin judeţ - Turismul rural, prezent şi perspectivă"

Domnul Dan Niţă, primarul comunei Miroslava, a fost invitatul emisiunii "La Pas prin judeţ". Tema emisiunii de la postul TeleM a fost "Turismul rural, prezent şi perspectivă".

Doamna Mona Popovici, realizatoarea emisiunii, a prezentat Monografia Miroslavei şi ziarul comunei precum şi programul "Zilelor Turismului la Miroslava".

Emisiunea poate fi urmărită accesând linkul :
Click aici pentru video

Filmul "Amintiri din epoca de aur", difuzat la Centrul de Turism Miroslava şi la Şcoala Dimitrie Anghel din Corneşti

Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Balkan Expert Group Iaşi, Asociaţia HPN Iaşi în colaborare cu Primăria Miroslava şi Centrul de Turism.

Filmul a fost vizionat sâmbăta, 30 august 2014, la Centrul de Turism, de peste 30 de elevi de la Şcolile din Miroslava şi Uricani. Marţi, 2 septembrie 2014, peste 70 de elevi din Corneşti au urmărit filmul la Şcoala Dimitrie Anghel.

Primarul Dan Niţă este de părere ca difuzarea filmului reprezintă un prilej pentru tineri să afle adevărul despre perioada comunistă.

Zilele turismului 2014, la Miroslava

Cu prilejul celebrării a 345 ani de atestare documentară, dar şi pentru promovarea valorilor locale, Primăria Miroslava organizează Zilele Turismului la Miroslava, un amplu program de manifestări cultural - artistice la care sunt invitaţi atât locuitorii comunei cât şi toate persoanele interesate să cunoască mai bine istoria şi valorile turistice ale locului.

Manifestările vor avea loc în perioada 18-21 septembrie 2014 şi se vor desfăşura, în bună parte, pe esplanada din imediata vecinătate a sediului Primăriei comunei Miroslava, unde vor evolua pe scenă cunoscuţi rapsozi precum Viorica Macovei, Constantin Bahrin, Ansamblul Folcloric Tradiţional Sârba cu Năframă din Hârlău, dar şi interpreţi de muzică uşoară precum Ion Suruceanu, Aurel Niamţu şi Constantin Florescu.

Pe lângă orele de muzică populară şi uşoară, spectacolul în aer liber va fi completat de momente precum jocuri şi concursuri sportive, vernisaje ş.a.m.d. Eveniment central al manifestărilor va fi momentul inaugurării oficiale a Centrului Turistic Miroslava, instituţie creată şi finanţată cu concursul Ministerului Turismului şi al Dezvoltării şi al Uniunii Europene. La deschiderea centrului vor fi prezente oficialităţi locale şi judeţene.

AGRALIM - un eveniment interactiv dedicat fermierilor, antreprenorilor şi specialiştilor în agricultură

Aflat la cea de-a patra ediţie, Forumul Agricol al Regiunii de Nord - Est este cel mai important eveniment interactiv dedicat fermierilor, antreprenorilor şi specialiştilor în agricultură din regiunea Moldovei, în cadrul întâlnirii de toamnă a Clubului Fermierilor AGRALIM. Forumul Agricol se va desfăşura în perioada 18-19 septembrie 2014, în cadrul celui mai mare eveniment agrar al Moldovei, Târgul pentru fermieri AGRALIM.

Detalii şi în ziarul local, ediţia august 2014:
Click aici pentru ziar (format PDF)

16 Iulie 2014 - Dan Niţă, primarul comunei Miroslava, invitat al emisiunii "La Pas prin judeţ - Dincolo de speranţă"

Domnul Dan Niţă, primarul comunei Miroslava a fost invitatul emisiunii "La Pas prin judeţ". În cadrul emisiunii postului TeleM s-a discutat despre problema transportului în zona metropolitană. Primarul Dan Niţă şi-a exprimat nemulţumirea în legatură cu modul în care este realizat transportul pe cele cinci trasee care leagă satele Miroslavei de Iaşi. "Nemulţumirea nu este doar a mea. Am extrem de multe sesizări din partea locuitorilor Miroslavei. Se plâng, pe bună dreptate, în legătură cu numărul de locuri al microbuzelor. Mulţi dintre ei călătoresc în picioare. Ştiu acest lucru cei de la Consiliul Judeţean şi cei de la Bucureşti? Că nu Miroslava organizează licitaţiile pentru transport", a declarat primarul Niţă.
Potrivit primarului "Consiliul Local Miroslava a adoptat o hotărâre pentru a organiza transportul. Legea este însă împotriva noastră deşi noi ştim mai bine decât cei de la Consiliul Judeţean şi cei de la Bucureşti care sunt dorinţele locuitorilor Miroslavei", a adăugat primarul Dan Niţă.

Emisiunea poate fi urmărită accesând linkul :
Click aici pentru video

16 Iulie 2014 - "Proiectele transfrontaliere sunt vitale pentru Miroslava şi Corneşti"

Dan Niţă, primarul comunei Miroslava şi Iurie Turcanu, primarul satului Corneşti - raionul Ungheni, au analizat posibilităţile de a depune proiecte la următoarele sesiuni cu finanţare europeană. Primarii Niţă şi Turcanu au avut o întrevedere miercuri, 16 iulie 2014, la Miroslava.
"Ne preocupă dezvoltarea comunei Miroslava şi accesarea de fonduri europene. În aceeaşi măsură suntem preocupaţi şi de dezvoltarea partenerilor noştri de pe celălalt mal al Prutului. Satul Corneşti este înfrăţit cu Miroslava şi dorim să depunem proiecte comune", a declarat primarul Dan Niţă.
Pe de altă parte, Iurie Turcanu, primarul satului Corneşti, a precizat că "dezvoltarea comunităţii trebuie să se bazeze pe sprijinul acordat de Uniunea Europeană. Miroslava şi primarul Niţă vor fi partenerii noştri în proiectele pe care intenţionăm să le depunem la următoarele sesiuni", a declarat Iurie Turcanu.
Primarii din Miroslava şi Corneşti au decis să se întâlnească periodic pentru a analiza oportunităţile de dezvoltare şi colaborare a celor două comunităţi.

20 Iulie 2013 - Zilele turismului în Miroslava

Evenimentul "Zilele Turismului la Miroslava", care s-a desfăşurat în perioada 20-23 iulie 2013, şi-a propus să transforme localitatea într-un punct de atracție turistică, printr-un program divers şi interactiv, pentru toate vârstele.

© primăria comunei Miroslava 2018