Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Ioniță Traian și Gabriela   |   Trup izolat Uricani,stradă Ion Neculce

04.04.2017

Simplu,noi aparținem acestei comune?Pun această întrebare pentru că se pare că suntem ai nimănui, deoarece nu suntem luați în considerare în nici un proiect ce ține de această comună.Ooo,ba da, suntem luați,dar numai pentru plata impozitului.Si nu este puțin,că persoana fizică am de dat 2100 lei.Si de ce eu trebuie să-mi respect datoria de cetățean dacă această comună nu se interesează de situația noastră absolut deloc?De exemplu am primit somație că ni se mai furnizează doar 6 luni apă potabilă, lumină stradală nimic, beznă.Ce să mai spun de drum!Vi se pare corect să dau acești bani unei primării inexistente pentru mine?Nu că nu-mi doresc eu ,ci pentru că ea nu ne vrea.Si atunci când E vorba de luat bani își amintește brusc și de noi.De ce nu ne uitați și acum?De ce să nu folosesc eu acești bani pentru drumul meu(că bani sunt pentru drum in câmp, scuze ,stradă), pentru o rețea de apă? Calculați impozitul de pe strada Ion Neculce și vecinătatea, vă rog.Cred că putem face ceva pentru noi an de an . Vă întreb iar de ce nu ne uitați de tot și atunci când E vorba de impozit?

Răspuns primar Niţă Dan
In zona respectiva, in acest an vom asfalta strada Bazinelor si strada Nicolae Labis. Nu este o zona lasata in uitare avem in vedere modernizarea si extinderea de utilitati.

Dumitrache G.   |   Balciu

04.04.2017

Ați publicat în ziarul local din februarie anunțul că se introduce canalizare in Balciu pe Str. Biserica Sf. Neculai (539 m). Va fi inclusă și portiunea de la numarul 50?

Răspuns primar Niţă Dan
Da, este inclusa.

nedelcu constantin   |   cornesti

03.04.2017

Buna ziua! Locuiesc de curand pe strada salcam nr.10,sat Cornesti si doresc sa stiu carei institutii trebuie sa ma adresez pentru a ma putea racorda la reteaua de apa potabila. Totodata doresc sa stiu cum pot obtine o audienta cu d-voastra. Multumesc,o zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru racordarea la apa trebuie sa mergeti la SC Apa Vital SA. Pentru audienta , trebuie sa va inscrieti la ghiseul nr. 1 al primariei . Prima zi de audienta va fi pe data de 20.04.2017.

nedelcu constantin   |   cornesti

03.04.2017

Stimate Domnule primar,

Va adresez aceasta scrisoare de intentie cu dorinta unei colaborari cu institutia pe care o conduceti punandu-va la dispozitie o moderna si inteligenta drona;ca si aplicatii unde va poate fi de folos o drona, enumerez doar cateva:
- Diverse inspectii aeriene (arhitectura, constructii, asigurari,inspectii agricole,topografice,etc.)
- Publicitate (imobiliare, turism, portofolii de prezentare etc.)
- Evenimente publice (sporturi, spectacole, defilari etc.)
- Diverse campanii de promovare
- Ilustratii pentru stiri, filme documentare etc.
DJI Phantom 4 este cea mai desteapta drona permitand sa filmeze imagini aeriene pe iPad sau Iphone. Gratie imbunatatirilor legate de eficienta quadcopterului dar si sistemului de management inteligent al curentului, Phantom 4 are autonomie de zbor de pana la 28 minute. Este prevazuta cu un senzor de evitare a obstacolelor “sense-and-avoid” si functia automata de “return home” sau pentru a putea urmari un subiect.O alta functie noua este modul Sport al lui Phantom 4 cu care acesta poate atinge o viteza maxima de pana la 72 km/h, suficient pentru a filma curse sau orice alte tipuri de filmari care presupun urmarirea unui subiect in miscare cu viteza. Din moment ce veti avea nevoie si sa incetiniti brusc la o astfel de filmare, functia Active Breaking faciliteaza oprirea completa a quadcopterului. Modul TapFly va permite sa controlati zborul cu o simpla atingere a ecranului de control, in urma careia quadcopterul va incepe sa zboare in directia indicata.Camera sa inregistreaza video in DCI 4K (4096 x 2160) la 24/25 fps si UHD 4K (3480 x 2160) la pana la 30 fps. De asemenea are un mod 120 fps in rezolutie 1080p pentru efecte slow motion. Camera poate sa faca fotografii in 12MP in DNG, RAW sau JPEG, in modurile: single shot, HDR, burst, si time-lapse;mai multe detalii asupra dronei se poate vizualiza pe site-ul oficial:"http://www.dji.com/phantom-4"
Daca veti considera ca motivatia mea sunt oportune, sunt disponibil in orice moment pentru a fi contactat in vederea discutarii detaliilor unei posibile colaborari.multumesc anticipat pentru timpul acordat!

Răspuns primar Niţă Dan
Va multumim pentru informatii.

Catalin   |   Miroslava

02.04.2017

Buna ziua. Domnule Primar, revin cu o intrebare mai veche si anume, str.Bisericii (sau strazile din stg si dr bisericii) se vor asfalta? Pe strada cu poarta /fata bisericii este piatra pana mai sus de biserica, dupa care este dezastru. S-a tras apa pana sus la ultima proprietate, dar asfalt sau piatra cand credeti ca o sa se puna. Multumesc anticipat pentru raspuns.

**catalin sandu | uricani - 19.11.2015

"Buna ziua. Domnule Primar, intrebarea mea ar fi, cand si daca se va asfalta (sau pietrui) vreodata strada bisericii, mai exact strada care urca la deal prin fata bisericii? Multumesc!"

Răspuns primar Niţă Dan

"Am solicitat finantare europeana pentru aceasta strada. Previzionam ca vom executa asfaltarea in perioada 2016-2017."

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an se va asfalta strada Bisericii.

Andrei   |   Miroslava

01.04.2017

Buna ziua!

In toamna trecuta era o discutie despre schimbarea microbuzelor de transport public cu ceva mai mare, sa zicem. Aceasta speranta a disparut brusc avand in vedere ca nu Primaria Miroslava se ocupa de transport. Exista o fracura urata intre ce se zice si starea de fapt. Exista totusi vreo posibilitate ca microbuzele de Miroslava sa nu mai fie pline cu "oi inghesuite" - ceea ce e si ilegal?

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate, insa va rugam sa intelegeti ca aceasta situatie nu poate fi rezolvata de primarie , cu toate ca s-au facut numeroase sesizari la Consiliul Judetean Iasi.

spiridon ovidiu   |   iasi

01.04.2017

Buna ziua!Domnule Primar pe strada Ioan Joldea Voda din Valea Adanca se poste interveni cu o masina de piatra si un utilaj? Mentionez ca drumul este intr-o stare foarte proasta si cred ca ne puteti ajuta macar cu asa ceva pentru a putea circula si noi in conditii normale.Va multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia si in functie de fondurile din bugetul local, vom interveni.

Stefan M   |   Valea Adanca

31.03.2017

Buna ziua! Locuiesc pe o strada privata (1 Mai), care nu dispune inca de iluminat public. In prezent se extinde reteaua electrica pe aceasta strada. As dori sa aflu daca proaspata retea iluminat se poate lega la cea de iluminat public. Infrastructura va exista, nu se cere investitie din partea primariei, ci doar conectarea la iluminatul public.Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Investitia pe strada privata se va suporta de proprietar, dar si consumul de energie electrica.

Stefan M.   |   Valea Adanca

31.03.2017

Buna ziua! Legat de zona unde DPS Iasi isi retrage gardul: se justifica intr-adevar o latire a drumului, dar va rog sa luati in calcul si constructia unui trotuar pentru pietoni. Este o zona intens circulata atat de masini cat si de pietoni. Cel putin noaptea si cand este vremea rea, pietonii sunt greu de observat.Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom avea in vedere.

Ionut O.   |   Valea Adanca

31.03.2017

Intr-un mesaj anterior, mi-ati raspuns privind rigolele prevazute pe partea dreapta a strazii Scolii din Valea Adanca, ce va fi asfaltata anul acesta. Aceste rigole vor fi doar la urcare, sau incepand de la podet?
Anii trecuti am avut probleme cu ploile locatarii de la casele cu numerele 18 si 20, care sunt pe partea dreapta, inainte de drumul abrupt. Sa inteleg ca vom avea si noi rigole langa gard, pe partea dreapta?

Răspuns primar Niţă Dan
Rigolele vor incepe de la podet la deal pe partea dreapta.

Radulescu O   |   Horpaz

31.03.2017

Buna ziua
Domnule primar sper ca sunteti multumit de semaforul care a fost pus in functiune si care din pacate se pare ca mai mult incurca tot traficul (cozile se intind la ora 17.00 ) pana la blocurile din capat CUG din cauza celor 3 4 oameni care au cerut semafor).
Sper ca nu o sa puneti in functiune si cel da la intersectia cu Horpaz deoarece distrugeti toata circulatia (o sa avem cozi pana in Ciurea). Din punctul meu de vedere ar trebui concediati cei care au facut studiul de fezabilitate din primarie pentru situatia in care ne aflam. Singura rezolvare pentru un trafic cu semafoare ar fi macar o strada cu 2 benzi ceea ce nu este posibil in situatia asta sau senzori de miscare pt scimbarea culorii semaforului.
Nu vreau sa ma gandesc la ce o sa se intample in momentul in care toate camioanele o sa fie dirijate pe centura.
Eu v-as ruga sa verificati situatia in teren si sa vedeti diferenta cum se circula cu si fara semafor.
Eu care locuiesc in Horpaz nu vad cel putin necesitatea unui semafor si la noi. Prefer sa stau la coada 5 min ca sa ies in strada decat sa fac 25 de minute dus si 25 de minute intors in fiecare zi pana /de la capat CUG.
In mod normal ar trebui sa intrebati populatia din sat daca doreste semafor si nu sa va luati dupa parerea unor grabiti care nu se gandesc si la consecintele semaforului din alte directii.
Sper sa se gasesca o alta solutie pentru acesta situatie.
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Va facem cunoscut ca semafoarele s-au montat tocmai datorita numeroaselor solicitari ale cetatenilor din satele Horpaz si Valea Adanca . Proiectul pentru semafoare a fost analizat si aprobat de Politia Rutiera , dupa care s-a realizat.Se va pune in functiune si cel de la Horpaz tocmai pentru siguranta conducatorilor auto si a pietonilor chiar daca timpul de asteptare la semafor este deranjant.

Andreea B   |   Iasi

30.03.2017

Continuarea strazii Cornesti (spre Padoc) va mai fi asfaltata?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu in acest an.

Sandu   |   Sat Miroslava

30.03.2017

Buna ziua Domnule Primar!Referitor la canalizarea care ar fi posibila plecand dinspre Str. Constantin Mavrocordat spre capatul Str. General Emanoil Dacsalu. Toamna trecuta am vazut tuburi de canalizare care urcau o portiune pe aceasta strada care e BLOCATA de un SERVICE AUTO. Chiar nu e posibila urcarea conductei de canalizare din moment ce am vazut clar conducte de canalizare in lucru asta toamna? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Zona la care va referiti este domeniu privat. Trebuie sa donate drumul in domeniul public pentru a putea interveni.

Bogdan   |   Miroslava

30.03.2017

Buna ziua domnule primar. Va rog sa imi spuneti care este situația cu reparația drumului dintre iasi -biseria catolică si miroslava. Arat jalnic, acum l-au carput dar apar alte gropi la loc. Ă mai fost adresată această întrebare si din cate imi aduc aminte s-a dat raspuns ca apartine de iasi. Dacă întrebăm la iasi, spun că acest drum apartine de miroslava. Care sunt pasii care au fost făcuți pentru a se rezolva totusi această problemă? De ce apar 2 indicatoare la ieșirea din miroslava, iar exact între ele drumul este al nimănui? O data cu cresterea locuitorilor în miroslava, acest drum ă devenit din ce in ce mai frecventat; ne lăudăm cu centrala liliana, cu una din cele mai bogate comune din tara, însă infrastructura este la fel ca peste tot, adică proastă. Multumesc anticipat pentru raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta este parerea dumneavoastra, insa portiunea de drum cu probleme administrative este a Primariei Municipiului Iasi.

Daniel   |   Miroslava

29.03.2017

Buna ziua! cand urmeaza sa se rezolve /asfalteze Strada Drenurilor? Am mai pus aceasta intrebare si acum cativa ani. Iarna ca sa iesi de acolo iti trebuie un senilat: https://goo.gl/maps/KAm4yRDjwZL2

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile premergatoare asfaltarii au inceput de anul trecut,vor continua si anul acesta.

Razvan   |   Valea Ursului

29.03.2017

Buna ziua. Puteti sa confirmati daca anul acesta se are in vedere extinderea infrastructurii de internet/cablu tv dinspre Miroslava inspre Valea Ursului? Acum aproximativ 3 luni ati confirmat ca Primaria Miroslava va lua legatura cu furnizorii tv si de internet pentru a-si indrepta investitiile si in aceasta zona. Imi puteti spune daca acest lucru s-a intamplat? Eu personal am luat legatura cu mai multe companii din domeniu insa mi s-a spus ca nu exista infrastructura (stalpi) momentan pentru asemenea investii. Dupa cum am mai mentionat, Miroslava se vrea a fi una din cele mai prospere zone ale Iasi-ului, insa lipsesc cu desavarsire unele servicii destul de importante pentru populatie. Servicii care ar atrage mai multa populatie in aceste zone. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Da, s-a intamplat ce noi am raspuns acum 3 luni . Nu stim cu ce companii ati luat legatura insa v-au dezinformat.Compania Telecom Iasi a instalat cablu de internet si televiziune. Toti dorim sa o ducem cat mai bine dar toate se fac in functie de posibilitatile material.

Andreea M.   |   Str Fermei,Miroslava

29.03.2017

Buna ziua,Am rugamintea sa-mi spuneti daca se va extinde iluminatul stradal si pe stada fermei ( complex kube design).Am vazut ca s-au pus lampi la primii doi stalpi si am dori sa stim daca trebuie facuta sesizare la dumneavoastra sau este un proiect deja stabilit?Multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua! Am rugamintea sa-mi spuneti daca se va extinde iluminatul stradal si pe stada fermei ( complex kube design).Am vazut ca s-au pus lampi la primii doi stalpi si am dori sa stim daca trebuie facuta sesizare la dumneavoastra sau este un proiect deja stabilit?Multumesc anticipat!

Mocanu Marius   |   Valea Adanca

28.03.2017

Domnule primar, stiu ca la cererea unora din Valea Adanca s-a pus acel semafor din zona Expo Mobila. Acum cozile de masini pe ambele sensuri sunt pe 2-3 km distanta. Chiar si soferii de la RATP se plang de acel semafor.Va rog luati dumneavoastra (impreuna cu cei de la rutiera) decizia corecta.

Răspuns primar Niţă Dan
Propuneti dumneavoastra o solutie corecta in acest sens.

Adrian   |   Valea ursului

28.03.2017

Buna ziua!Pe cand curentul si gazul pe strada albinelor drumul spre padure? Sunt deja 5 case construite si urmeaza cel putin inca una. Multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Am promovat extinderea de retea electrica in asociere cu SC Delgaz Grid . Urmeaza intocmirea studiului de solutie si ulterior in functie de fondurile din bugetul local vom planifica executia lucrarilor.

Alexandru B.   |   Valea Adanca

27.03.2017

Buna ziua! Pe strada prunilor, in dreptul caselor 88,86 si terenul de langa, a sapat o firma de saptamana trecuta (joi sau vineri) niste santuri pe drumul public si le-au lasat asa de atunci. Eu nu mai pot trece pe strada respectiva din cauza lor, dimineata am vazut ca a ramas si masina de la salubritate blocata in santurile lor. Nu imi pare normal sa lase atat de mult timp santuri neacoperite pe o strada in domeniu public, si asa era vai de capul ei strada aia, au mai stricat-o si ei. nu se poate verifica autorizatia, sau macar sa fie somati sa urgenteze acoperirea gropilor? Pentru strada scolii, aveti idee cand se vor incepe lucrarile de asfaltare? Multumesc si success in toate.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica in teren si vom lua masuri. Pe strada scolii vor incepe lucrarile si se vor finaliza anul acesta .

Ionut   |   Miroslava

27.03.2017

Buna ziua! Strada George Toparceanu s-a deteriorat din cauza utilajelor si a masinilor de mare tonaj care o traverseaza zilnic. Imi puteti spune daca puteti interveni pentru a remedia situatia? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada George Toparceanu este practicabila, nu este nevoie de aport de material.

Vlad Andreea   |   Valea Adâncă

27.03.2017

Bună ziua! As dori sa stiu daca lacul Cug 2 (peste drum de Fortus) apartine de Miroslava sau nu, si daca se poate face vreo acțiune de curatare a lacului.In cazul in care nu apartine de primărie, va rog sa ma îndrumați spre autoritatea care poate face acest lucru.Oamenii care locuiesc in zona lacului arunca gunoaie si deșeuri chiar in lac si in zona lui.Cu siguranță se poate pune o ghena de gunoi pentru zona de case din acea parte a satului Valea Adâncă.Fauna si flora din zona lacului trebuiesc protejate.Va mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Pana in SC ANA MARIA , fosta baza de cereael si jumatate din incinta acesteia este teritoriul Primariei Municipiului Iasi. Aveti dreptate, trebuie sa protejam fauna insa unii sunt certati cu legile de convetuire sociala.

Mocanu Marius   |   Valea Adanca

27.03.2017

Buna ziua! Locuiesc pe strada Costea Voda (zona Capitol). Am proiect si autorizatie la apa si canalizare de la primarie si ApaVital. Cu apa s-a rezolvat.Cum sa procedez sa ma conectez la canalizare . Stiu ca strada este nou asfaltata si nu se poate taia si nici pe sub strada nu se poate fora (sau mai greu) datorita distantei si pozitiei.

Răspuns primar Niţă Dan
Veti executa lucrarile de racordare la canalizare cu o firma autorizata si in functie de solutia data prin avizul de la SC Apa Vital SA ( cu traversare sau foraj) veti suporta costurile de refacere a asfaltului.

Pricop A.   |   Balciu

27.03.2017

Buna ziua, ați scris în ziarul local că se extinde canalizarea în Balciu - Str. Biserica Sf. Neculai (539 m). Unde anume este situată porțiunea de 539 m, la ce numere ale străzii ?S-au montat deja grătare de beton pentru scurgerea apei pe partea stângă a drumului pe str. Biserica Sf Nicolae la numerele 12,50,70, și urcând la stânga pe strada Viei spre Pepinierei, dar nimeni dintre lucrători nu știa dacă ne putem racorda la canalizare.

Răspuns primar Niţă Dan
Extinderea este de la bariera, catre strada veche.Proiectul de canalizare este promovat de SC Apa Vital SA si este in stadiul de finalizare. Va urma procedura de achizitie de lucrari, apoi executia.

Andrei Ardeleanu   |   Valea Adanca

27.03.2017

Buna ziua! De cateva zile (de cand au inceput sa fie din ce in ce mai frecvente intreruperile de curent) pe strada Bazei, Valea Adanca, incepand cu blocurile noi construite, iluminatul stradal nu mai este disponibil. Puteti vorbi cu firma care se ocupa de acest serviciu sa verifice situatia? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate, insa situatia este rezolvata.

Vieru   |   Balciu

26.03.2017

Buna ziua domnule primar. Cu ceva vreme in urma ati promis ca va fi instalat iluminat public si pe strada Drenurilor avand in vedere si promisiunile din campanie. Mai este vreo speranta? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom intocmi proiect de extindere a retelei de iluminat public care se va realiza in acest an.

Esanu Andrei   |   Miroslava

26.03.2017

Buna ziua! Fiind locuitor al comunei Miroslava str. Fermei sunt foarte curios despre ce anume se intampla cu reteaua de electricitate. Ieri (26.03) a picat curentul de cel putin 4 ori. Oamenii au in casa aparatura sensibila si scumpa! Nu e dimensionata reteaua cum trebuie? Trebuie schimbat ceva? E vina eon-ului? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa va adresati Societatii Delgaz Grid, care este unicul furnizor in zona si cu care aveti si contract. Primaria Miroslava a sesizat situatia creata cu intreruperile dese de curent si socurile electrice din acea perioada.

Grigoras Roxana   |   Valea Adanca

26.03.2017

Buna ziua, D-le Primar! Vin catre dvs. cu o intrebare legata de transportul in comun pe Str. Pepinierei. Mi-ati putea spune cand se va introduce un mijloc de transport pe aceasta strada? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Transportul de persoane in zona rurala este organizat de Consiliul Judetean Iasi, Serviciul Transporturi, situatie cunoscuta si de aceasta entitate.

Alin   |   Valea adanca

25.03.2017

Nu se poate face o trecere de pietoni la hanul grasilor? E mare nevoie in zona aceasta.

Răspuns primar Niţă Dan
Este teritoriul Municipiului Iasi.

Isari catalin   |   Valea adanca

25.03.2017

Va rog sa mi suneti daca pe strada Nucilor din Valea Adanca se vor face lucrari de canalizare si cand va fi data in folosinta? Mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul pentru retelele de canalizare este promovat de SC Apa Vital SA si este in stadiul de finalizare dupa care urmeaza procedura de achizitie lucrari.

Florin   |   Valea Adanca

25.03.2017

Buna ziua. In parcarea din fata bisericii Acoperamantul Domnului (intersectia Costea Voda cu Debarcaderului) este de cel putin jumatate de an abandonata epava unei Dacii 1300. In conditiile in care duminica zona se umple de masinile celor veniti la slujba, eliberarea unui loc de parcare prin mutarea respectivei epave cred ca ar fi binevenita. Poate face ceva primaria in acest sens?

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor lua masuri ca in scurt timp acel autoturism sa fie luat din acea locatie.

Alina Romaniuc   |   Valea Adanca

25.03.2017

Va rugam sa interveniti pt schimbarea becului ars de la stalpul de pe str. Bazei, nr. 50. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a luat legatura cu firma care se ocupa de intretinerea iluminatului public, se va remedia.

Bogdan Manolachie   |   Miroslava

24.03.2017

Buna ziua! Cum trebuie sa procedam pentru ca pe Strada Fermei nr 33 sa existe iluminat stradal? Stim ca strada este domeniu privat dar asa cum s-au pus doua becuri la inceputul drumului, se pot pune si pana la capat, nu? Suntem totusi 27 de case... Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica conditiile tehnice din zona, dupa care vom lua o decizie in acest sens.

Mihai G   |   Horpaz

24.03.2017

Buna ziua! Sa intelegem ca proiectul referitor la consolidarea, respectiv pietruirea(macar) a portiunii din str. Iazului care este inchisa, nu va mai avea loc in acest an, cum anterior ati spus? Multumesc anticipat pentru raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul este depus la Compania Nationala de Investitii pentru a obtine finantare . Estimam ca se vor realiza lucrarile in toamna acestui an.

Valentin Petrescu   |   Valea Adanca

23.03.2017

Buna ziua! Pe strada Valea Adanca , un proprietar si-a facut o cusca pentru caini chiar la strada principala cum se merge spre Strada Veche. Va rog verificati si luati masuri. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica in teren si vom lua masuri in consecinta.

Liviu   |   Iași

23.03.2017

Bună ziua, dle primar! Îmi cer scuze că vă deranjez, dar as dori să vă mai întreb încă o dată dacă aveți în plan ca anul acesta să extindeți rețeaua electrică, de pe strada Tineretului din localitatea Ciurbești! Menționez faptul că e vorba de ultimele case construite, pe partea dreaptă, spre Dancaș. Vă mulțumesc și încă o dată îmi cer scuze.

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an este planificata executia de retele electrice pe zona concesionata de langa strada Tineretului.

Cazacu ionel   |   Valea Adanca

23.03.2017

Buna ziua! Locuiesc pe strada Iazului 22 a in Valea Adanca de cand sa facut canalizarea este jale pe aceasta strada cel putin la intrarea pe strada langa hotel Capitol unde este amplasata statia de pompare este jalnic capacul de canal este pe mijlocul drumului in jurul lui este tot timpul noroi pe jos mai ca nu se poate trece statia este prea sus sau nu este facut drenajul corespunzator va rog trimiteti pe cineva sa vada ce se poate face macar acolo sa se puna niste beton ceva si inca o propunere sar putea amenaja malul lacului Iezareni gen lacul Ciric ca si zona de plimbat ca tot nu exista nici un parc in zona.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile s-au realizat de catre SC Apa Vital SA . Faceti sesizare si la ei, vom transmite si noi.

Alexandru Gifei   |   Valea Adanca

23.03.2017

Buna ziua! Stiti cumva cand va fi pornit semaforul de la Expo Mobila? Dimineata este foarte dificil sa faci stanga spre oras, venind de pe strada principala.

Răspuns primar Niţă Dan
Este pus in functiune.

Florin V.   |   Valea Adanca, str. Pepinierii

22.03.2017

Buna ziua, domnule Primar! Dupa cum cred ca stiti, reprezentatntii DSP Iasi au inceput sa retraga acel gard de plasa construit in locul gardului viu de-a lungul str. Pepinierii. Cel mai probabil intreg gardul viu va fi inlocuit, oferind posibilitatea aducerii strazi la o latime normala.
Toti cei care folosim zilnic acea drum am dori sa stim care sunt planurile primariei pentru portiunea extinsa obtinuta in urma retragerea si alinierea gardului pepinierei T. Neculai. Mai mult, de-a lungul actualelor rigole sunt prezente cateva aerisitoare ale magistralei de gaz cu inaltine de 20-25 cm. Credeti ca puteti interveni pentru a le cobora pana la nivelul strazii? Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Este in analiza posibilitatea de a mari latimea strazii dupa finalizarea retragerii gardului.

Dan   |   Valea Adanca

22.03.2017

Buna ziua! Locuiesc pe strada Muncii, artera a strazii Pepinierii din 2012. Impreuna cu vecinii am investit de vreo 3 ori in refacerea caii de acces cu piatra sparta dar in urma nenumaratelor lucrari de extinderi si bransamente se face ca drumul nostru arata ca dupa razboi in sensul ca in perioadele ploioase nu ne putem permite luxul de a ajunge cu masinile in dreptul propriilor locuinte. Pe alocuri exista gropi cu o adancime de cca. 30cm. In speranta ca retragerea gardurilor conform certificatelor de urbanism nu a fost realizata doar cu scopul a ne limita la o curte cu o suprafata mai mica, NOI avem rugamintea de a ne sustine in amenajarea corespunzatoare a caii de acces pe pe strada Muncii pentru a se putea circula pe aceasta in conditii umane. Asteptam cu nerabdare pozitia dumneavostra. Cu deosebit respect!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Muncii este strada privata iar primaria nu investeste pe strazi private . Trebuie sa donati calea de acces in domeniul public pentru a putea planifica modernizarea strazii.

Laurentiu N.   |   Miroslava

22.03.2017

Buna ziua! Ne-ati comunicat ca str. Biserica Sf. Neculai nr. 21 nu este inclusa in nici un program de modernizare. De ce? Asteptam echipele de modernizare pentru iluminat si asfalt, drumul este public - lucrurile ar trebui sa mearga ca uns cu analize si alte protocoale. Daca la ceilalti cetateni nu puteti interveni ca nu au drumurile donate la primarie, la noi nu aveti problema asta. Daca trebuie sa facem cerere cu semnaturi, plimbari pe la diferite ghisee, va rog sa ne comunicati, suntem dispusi sa facem orice e necesar.Toate bune!
---
Răspuns primar Niţă Dan
Strada Biserica Sf. Neculai este asfaltata in intregime si are toate utilitatile . Comunicati denumirea corecta a strazii ca sa va putem raspunde.
---
La numarul 21 este un grup de case, cu drumul de acces public care da in Strada Biserica Sf. Neculai. La acel drum de acces ma refer.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe capatul acesta de drum nu s-a planificat in acest an nici o investitie dearece nu avem fonduri in bugetul local. Vom planifica aceste investitii in urmatorul an bugetar.

Alexandru Gifei   |   Valea adanca

21.03.2017

Unde se afla platforma pentru deseurile vegetale din Balciu?

Răspuns primar Niţă Dan
Dupa ce iesiti din satul Balciu spre satul Cornesti, dupa statia de pompare pe partea stanga este un drum pietruit care duce pana la platforma.

Cuna Valeriu   |   Miroslava

21.03.2017

Buna Ziua!Imi puteti spune,va rog cum pot sa-mi recuperez banii de la fosta firma de salubritate-Dermat Cons (la care am platit in avans pana in decembrie 2016 inclusiv).Noua firma de salubritate pretinde plata serviciilor din august 2016.Nu e corect sa platesc de doua ori acelasi serviciu.
Cum pot lua legatura cu cineva de la vechea firma ?

Răspuns primar Niţă Dan
Vorbim despre un conflict intre dumneavoastra si fosta firma. Actuala firma sau primaria nu au nici un amestec. Noua firma v-a efectuat un serviciu pe care dumneavoastra refuzati sa-l platiti.Pentru recuperarea banilor de la SC Dermat Cons SRL sunati la nr. 0213114408.

ionut o.   |   valea adanca

21.03.2017

Referitor la asfaltarea strazii Scolii din Valea Adanca, va rog sa imi spuneti daca sunt prevazute rigole pe ambele parti ale strazii.Am sesizat de cateva ori primaria in anii trecuti, deoarece dupa cateva ploi, apa ne intra in curti, aducand noroi si pietris.Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada este foarte ingusta . Proiectul prevede rigola doar pe partea dreapta a strazii , in urcare. Daca se vor retrage gardurile ar fi necesar sa montam rigola si pe partea stanga a drumului.

Carmen Paun   |   Miroslava

21.03.2017

Bună ziua domnule primar,

Voi începe expunerea mea abrupt! Nu mai suport, pur și simplu! Locuiesc pe Strada Fermei și îmi este efectiv frică de câinii care își fac veacul pe aici. Îmi este frică să pun piciorul afară din curte cu fetița de un an care abia învață să meargă, eu însărcinată fiind. Astăzi, de exemplu am fost înconjurate de 5 exemplare de diverse dimensiuni care se țineau după noi cu orice chip. Pe lângă faptul că nu știi în ce moment aceste animale pot deveni agresive, mai ales cu un copil mic în preajmă, mai sunt și purtătoare de diverse boli. Vă rog faceți ceva! Nu e prima oară când vă semnalez prezența câinilor pe această stradă. Soțul meu a sunat ieri la Poliția locală din același motiv. I s-a spus că se vor trimite echipele să rezolve problema. Când? De asemenea, ce se poate face în cazul proprietarilor de câini care îi lasă pur și simplu pe stradă nestingheriți? Vă mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Sunati la tel. 0746396051 Georgiana Olaru , pentru programarea echipei de hingheri.

Bogles Loredana   |   Valea Adâncă

21.03.2017

Domnule primar, pe strada principala Nr47b Valea Adâncă , la blocuri, nu primim niciodată facturile la timp sau nu mai ajung deloc. Ne-am saturat sa plătim penalizări din pricina neplătii la timp. Eu îmi plătesc facturile la aparate paypoint, îmi este mult mai facil, și este necesara factura pentru a fi scanata!! Un al doilea lucru care ma frământă este daca vom avea o zona pietonala, măcar pe un singur sens, am bebeluș și trebuie sa merg cu el (căruciorul) pe strada unde mașinile circula cu mare viteza și îmi este frica pentru siguranța noastră.

Răspuns primar Niţă Dan
Cat mai curand SC Edil Industry, firma de salubrizare va emite facturi cu COD DE BARE. Zona pietonala se va amenaja in cursul anului 2018.

Grigoras Roxana   |   Valea Adanca

20.03.2017

Buna ziua D-le Primar,vin catre dvs cu o intrebare legata de transportul public pe Str. Pepinierei.Imi puteti spune, va rog, cand va fi introdus un mijloc de transport pe Str. Pepunierei? Va multumesc, o zi frumoasa!

Răspuns primar Niţă Dan
In prezent transportul public in mediul rural, conform legii este organizat de Serviciul Transporturi din cadrul Consiliului Judetean Iasi care a fost sesizat de Primaria Miroslava in legatura cu acest traseu.

Olteanu Paul   |   Valea Adîncă

20.03.2017

Buna ziua. Locuiesc în Valea Adîncă, strada Prunilor (stradă neasfaltată), iar la 10-15m de la intrarea dinspre strada Bazei cineva a acoperit câţiva metri de drum cu plăci de azbociment (probabil de la un acoperiş), material toxic (cancerigen), foarte periculos pentru sănătate, a cărui folosire este interzisă.
Vă rog să dispunenţi măsuri pentru ca azbestul să fie înlăturat de pe stradă întrucât prezintă riscuri pentru sănătatea umană.
Vă mulţumesc.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Azbociment

Răspuns primar Niţă Dan
Vom trimite echipa de interventie .

Alexandru Palaghia   |   BALCIU

19.03.2017

Draga domnule primar. ne puteti spune cind vor incepe cu adevarat lucrarile de asfaltare a strazii Ion voda cel viteaz din Balciu? Toti vecinii mei au scris aici intrebindu-va de data cind vor incepe lucrarile si mereu i-ati dus (ne-ati dus) cu zaharelul.. chiar nu va puteti asuma o data pe care sa o respectati (fara sa tot dati vina pe vremea de afara, pe ciini si pe utilaje?)? Sintem decisi sa blocam intrarea in primarie in saptamina Mare (de dinaintea Pastelui).

Răspuns primar Niţă Dan
In satul Balciu nu este strada Ion Voda cel Viteaz . Poate va referiti la satul Miroslava . In acest caz lucrarile de asfaltare sunt planificate conform graficului de executie in luna iunie deoarece contractual este incheiat pentru mai multe strazi printre care si cea la care va referiti.

Ailenei Ionut   |   Miroslava

18.03.2017

Buna ziua! Pe strada Biserica Sf Nicolae, la nr 40 (dupa cimitir, cum se urca dinpre Valea Adanca), becul de pe stalp este indreptat spre curtea casei in loc sa bata lumina catre strada. Va rog sa verificati situatia si rezolvati cazul pentru a putea fi luminata strada.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va interveni pentru rezolvarea acestei situatii.

Ramona   |   Valea Adanca

18.03.2017

Buna seara! As dori sa intreb daca strada Pomilor este in plan de asfaltare in viitorul apropiat si daca se pot adauga stalpi de iluminat pana in capatul strazii.Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Pomilor este strada privata iar primaria nu poate investi pe proprietati private.

putina cristian   |   valea adinca str caisului

18.03.2017

Buna ziua domnule primar! Va scriu in numele tuturor locuitorilor de pe str Caisului cu rugamintea de a ne ajuta cu ceva piatra pt drum. Drumul a devenit foarte rau, mai ales dupa ploile astea (plin de noroi dar mai ales au aparut adevarate santuri in care iti rupi masina in doua). Multumesc pt atentie. O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni.

Ionut B   |   miroslava

17.03.2017

Buna ziua. Doresc sa va aduc la cunostinta ca pe str Fermei nu se mai cunoaste asfaltul din cauza noroiului scos in drum de niste constructori care nu curata rotile cand ies de pe santier.Va rog sa luati masuri . Exista posibilitatea de a trimite instalatia de maturat strazile pe care o are primaria? Noi am maturat de cateva ori ...dar este in zadar...a doua zi este la fel...Va multumesc anticipat. Cu respect !

Răspuns primar Niţă Dan
Vom trimite Politia Locala sa supravegheze zona si matura mecanica.

Vlad   |   Valea Adinca

17.03.2017

Buna ziua. Pe strada Imasului, cea paralela cu artera asfaltata, este un podet colmatat complet. Din aceasta cauza, paraul se revarsa peste calea de acces si drumul devine impracticabil. Va rugam mult sa solutionati acest aspect. Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
SC Servicii Publice Miroslava va interveni pentru decolmatarea podetului.

Alina Velniciuc   |   Miroslava

17.03.2017

Buna ziua Domnule Primar!Revin cu o intrebare despre strada Veronica Micle, pe data 28.12.2016 cand v-am adus prima data la cunostinta situatia acestei strazi dvs mi-ati raspuns "Cand vremea va permite, vom amenaja drumul prin aport de material pietros", iar acum cand v-am reamintit aceasta situatie ne spuneti ca e strada privata.
Din cate stim noi, Veronica Micle apartine de domeniul public.Ne puteti ajuta cu aceastra problema? Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni dupa aprobarea bugetului.

Gelu Asofiei   |   Horpaz

17.03.2017

Buna ziua.Va rugam pe strada Unirii intersectia cu strada Nouă din Horpaz daca se poate monta un indicator de circulatie STOP sau CEDEAZA TRECEREA caci de pe str.Unirii putini mai opresc atunci cand intra in strada Noua.Si a doua intrebare daca se poate.Ati raspuns anul trecut ca pe partea dreapta a strazii Unirii unde nu ati facut rigola cu toate ca in partea unde nu e rigola e panta strazii,ati spus ca se va pune pietris ,se va mai face acest lucru deoarece apa de pe strada a inceput sa sape sub asfalt iar terasamentul de asfalt e mult mai sus de nici nu se mai poate cobora de pe el cu autovehiculele pe terenurile laterale.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile pe acest contract nu sunt finalizate. Pe strada Unirii trebuie facute lucrari de marcaj , montat semnele de circulatiesi acostamentul cu ballast.

Stanila   |   Miroslava

16.03.2017

Buna ziua!Se poate sa circulam si noi civilizat cu mijloacele de transport in comun in aceasta comuna? In microbuze este mai ceva ca la razboi si are traseu in Alexandru, cand toata lumea coboara in Nicolina pt a merge spre Podu Ros-Centru. Sunt necesare autobuze pt acest traseu.

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate insa transportul in comun in zona rurala este organizat de Serviciul Transporturi din cadrul Consiliului Judetean Iasi.

Iftimie Pamfil   |   Horpaz

15.03.2017

Au trecut 4 luni de la montarea semafoarelor, a fost si vreme calda timp de doua saptamani cate 15 grade in fiecare zi.Ce conditii ar mai trebui indeplinite pentru a face marcajele si a da drumul la semafoaare? Dimineata e jaaale mare.V-a luat vremea calda prin surprindere si nu ati avut timp? Va rugam dati-ne un raspuns concret cand se vor pune semafoarele in functiune. Nu ne mai raspundeti evaziv, sunteti primar ca asa am vrut noi.

Răspuns primar Niţă Dan
Zilele acestea s-au trasat marcajele si semafoarele vor fi puse in functiune.

Radu   |   Ciurbesti

14.03.2017

Buna ziua! Va rog sa faceti ceva cu cainii maidanezi din Ciurbesti, S-au inmultit, parca pe zi ce trece apare cate un caine nou, cred ca vin cu masinile si ii lasa pe drum, dar sunt si stapai care ii lasa sa se inmulteaza neavand cu ce sa ii creasca. Cei mai multi sunt pe strada Principala de la Fantana la deal spre capatul satutului. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Sunati la numarul de telefon 0746396051- Georgiana Olaru, pentru programarea echipei de hingheri.

mirosnicencu catalina claudia   |   Valea Adanca nr 53

13.03.2017

Buna ziua ,
sunt reprezentanta unei asociatii educative non profit si in acest moment avem o activitate educativa in orasul Iasi pentru copii tipici si atipici ..Intrebarea mea este daca exista posibilitatea realizarii unei proiect si in comuna Miroslava .Imi doresc acest lucru poate si datorita faptului de cativa ani sunt cetateanul comunei Miroslava si mi-ar placea ca si copii di Miroslava sa se bucure de ceea ce putem oferi noi .
multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Depuneti o scrisoare la registratura Primariei Miroslava pentru a fi pusa in discutie in sedinta Consiliului Local.

Elena   |   Horpaz

13.03.2017

Domnule primar, am dori sa stim cand incepeti consolidarea drumului de pe Str. iazului si cand prelungiti reteaua electrica ?Promisiunile erau ca incepeti lucrarile in primavara aceasta.Chiar nu va puteti tine de cuvant niciodata?

Răspuns primar Niţă Dan
reteaua electrica o vom face in acest an , iar consolidarea speram ca va incepe cat de curand. Este o investitie finantata de Compania Nationala de Investitii.

Amuntencei Geta   |   Miroslava

13.03.2017

Bună ziua! As dori și eu un teren în concesiune pe aleea constantin mavrocordat sau lângă aceasta alee. M-am informat, sunt câteva persoane care dețin, dar le țin degeaba. Dacă tot dați în licitație, va rog, dați la oameni care într-adevăr construiesc ceva nu să-l tina pt fasole ceapa și altele.Va mulțumesc pt raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Cunoastem situatia, s-au reziliat contractele si va avea loc o alta licitatie.

Mihaescu Marian   |   Valea Adanca

12.03.2017

Buna ziua ... Domnule primar,din cauza traficului de mare tonaj pe str.Bazei si la intersectia cu Nucilor au inceput sa apara rupturi in asfalt,ba chiar in curba nu mai exista asfalt deloc au pus cei de la Peg construct niste pietris. Pe aici circula zilnic zeci de camioane incarcate peste limita de tonaj admisa pe acest sector de drum. Am inteles ca vecinii au mai facut sesizari in acest sens dar pana in prezent nu sa luat nici o masura.Va rog sa ne spuneti cand se vor repara aceste drumuri asa cum au fost si daca veti lua vreo masura pentru a se respecta limita de tonaj in zona.

Răspuns primar Niţă Dan
SC PEG SRL va reface asfaltul.

Oana Gagea   |   Valea Adanca

12.03.2017

Buna ziua. Locuiesc in Valea Adanca (Strada Principla) si am incheiat contract cu firma de salubrizare de 6 luni si tot de atunci mi s-a promis ca mi se va da o pubela. Am sunat-o in mod repetat pe persoana care se ocupa cu acest aspect, iar aceasta mi-a explicat ca primaria nu mai detine pubele. Pentru mine este inadmisibil sa platesc niste servicii si sa nu beneficiez de ele in modul firesc. Sunt nevoita sa imi duc gunoiul menajer in oras, ceea ce nu este deloc confortabil. Din pacate, nu pot lasa sacii de gunoi in apropierea blocului deoarece sunt caini care ajung sa imprastie gunoaiele pe alee. Va rog sa luati masuri si sa rezolvati acest aspect. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Cat de curand vom achizitiona pubele necesare pentru acoperirea contractelor incheiate de firma de salubrizare.

Munteanu Andrei   |   Valea Adanca

10.03.2017

Buna ziua! Tubul podetului care leaga strada Imasului de strada Veche este colmatat. Am rugamintea sa ne ajutati cu decolmarea acestuia. Mentionez ca aceasta colmatare se realizeaza deoarece acesta nu are zona de decantare. Probabil este o greseala de proiectare sau de executie. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pentru desfundarea tubului.

Munteanu Andrei   |   Valea Adanca

10.03.2017

Buna ziua! Am rugamintea sa analizati oportunitarea realizarii unui limitator de viteza in zona strada Veche intersectie cu strada Imasului deoarec se circula cu viteza foarte mare si deja sunt inregistrate incidente auto. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Conducatorii auto sunt obligati sa respecte viteza de circulatie conform indicatoarelor existente.

Cocea D   |   Miroslava

09.03.2017

Buna ziua! As dori sa stiu ce planuri exista cu strada Ioan Voda Potcoava, care la orice ploaie devine in partea din vale imposibil de accesat. Macar o pietruire cat de cat...De asemenea, tot inspre capatul din vale e un adevarat focar de infectie, tot gunoiul si cadavrele de animale se varsa pe versantul dinspre padure. V-as ruga sa mergeti personal sa va convingeti ce mizerie este pe capatul acelei strazi. Am mai reclamat odata anul trecut aspectele la o doamna de la primaria Miroslava, care m-a asigurat ca se vor lua masuri. Din pacate nu am observat decat ca mormanele de gunoi au crescut.Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom planifica pietruirea drumului.

Manuel   |   Valea Ursului

09.03.2017

Buna ziua! Dl primar ,pe str. Otilia Cazimir din loc. Valea Ursului sunt construite 6 case ( finalizate) cu autorizație de construcție si nici una nu are curent electric. Credeți ca vom beneficia si noi de lumina in acest an ?

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile vor incepe in aceasta luna.

Alina Velniciuc   |   Miroslava

09.03.2017

Buna ziua Domnule Primar,

In primul rand vreau sa va multumesc pentru promptitudinea cu care actionati la remedierea micilor deranjamente: iluminat stradal, cainii maidanezi, etc.
As dori sa va aduc din nou in atentia situatia strazii Veronica Micle. Dupa cum stiti se contruieste masiv in zona si de accea strada aceata este tranzitata zilnic de masini de mare tonaj ceea ce a dus la inrautatirea carosabilului. Desi constructorii au fost rugati sa aduca macar niste piatra pentru a remedia situatia, acestia refuza sa faca acest lucru.
Ce se poate face pentru a solutiona aceasta probelema?

Deasemenea spuneati cu ceva timp in urma ca veti realiza un proiect pentru iuminat stradal modern si trotuare pe toata strada principala (de la Pepiniera pana in sensul giratoriu de la Valea Ursului).
Cand va demara acest proiect?

Va multumesc anticipat

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Veronica Micle este drum privat, asadar trebuie sa rezolvati problema drumului dumneavoastra cu constructorii , nu ne putem implica in aceasta problema deoarece nu este drum public. Realizam documentatia de proiectare pentru trotuare si iluminat in aceasta perioada.

Laurentiu N.   |   Miroslava

08.03.2017

Buna ziua! Ne-ati comunicat ca str. Biserica Sf. Neculai nr. 21 nu este inclusa in nici un program de modernizare. De ce? Asteptam echipele de modernizare pentru iluminat si asfalt, drumul este public - lucrurile ar trebui sa mearga ca uns cu analize si alte protocoale. Daca la ceilalti cetateni nu puteti interveni ca nu au drumurile donate la primarie, la noi nu aveti problema asta. Daca trebuie sa facem cerere cu semnaturi, plimbari pe la diferite ghisee, va rog sa ne comunicati, suntem dispusi sa facem orice e necesar.Toate bune!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Biserica Sf. Neculai este asfaltata in intregime si are toate utilitatile . Comunicati denumirea corecta a strazii ca sa va putem raspunde.

Nistor Constantin   |   Valea Adanca

08.03.2017

Buna ziua. Mi-ati raspuns intr-o poatare anterioara ca autorizarea blocului de pe Str. Veche a fost facuta conform HCL 146/26.11.2011. Imi puteti oferi si o adresa unde pot consulta aceast hotarare, pentru ca pe site-ul acesta al Primariei ultima hotarare al consiliului local este cu nr. 136 din oct. 2011. Cea cu 146 nici nu exista. Ascundeti ceva? Citez: "Răspuns primar Niţă Dan Autorizarea constructiei a fost realizata cu respectarea R.L.U. si P.U.G.-ului comunei Miroslava aprobat prin H.C.L. nr.146/26.11.2011."

Răspuns primar Niţă Dan
Va asteptam la Biroul Urbanism din cadrul Primariei pentru a consulta Regulamentul Local de Urbanism si Planul Urbanistic General aprobate prin HCL nr. 146/2011.

Liliana Chiorescu   |   Valea Adanca

07.03.2017

Nu fac referire la regimul de inaltime a cladirilor sau la distanta limita de gard ci la regimul constructiilor prin care se ingramadeste practic un numar mare de case, pe strada Cornesti, ce tulbura confortul intim familial si privat din curtea proprie si de faptul ca avem (si noi, comunitatea!) acelasi drept de a beneficia de armonia mediului prin proportii corecte care sa dea acces la privelistea zonei, priveliste inlocuita in viitorul apropiat de ziduri insirate.Intrebarea este daca dezvoltatorul are PUZ (de ce nu gasim documentatia proiectului ce trebuie facut public?) pentru aceste constructii intr-o zona care nu e marginasa si in care sunt deja construite case si curti individuale care au determinat astfel caracteristica zonei?

Răspuns primar Niţă Dan
Autorizarea constructiilor la care faceti referire a fost realizata cu respectarea normelor Regulamentului Local de Urbanism si PUG-ului aprobate in HCL nr. 146/2011.

potop sorin   |   iasi

07.03.2017

Buna ziua.M-ar intersa cand se va extide reteaua de curent gaz si canalizare pe strada ioan joldea voda si daca se va asfalta si acest drum an viitor.Va multumesc frumos si astept raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu am planificat pentru acest an nici o investitie deoarece nu dispunem de fonduri in bugetul local.

Florin V.   |   Valea Adanca, Str. Pepinierii nr .35

06.03.2017

Buna ziua, domnule primar. Va rog sa redirectionati aceasta solicitare catre echipa de ecarisaj pentru a interveni pe str. Pepinierii de-a lungul gardului viu al pepiniereii T. Neculai si pana in dreptul strazii Lt.Col. Gh. Valeriu Constantinescu. In aceasta portiune isi fac veacul mai multi caini, printre care 2 dintre acestia de talie mare, agresivi si galagiosi. Ambii sunt de culoare alb-crem, unul cu o pata neagra in zona capului si celalalt cu mai multe pete negre. Cel din urma a intrat intr-o noapte in curte si a ramas captiv (prins cu labutele in gardul nostru) si a trezit toata zona cu zgomotul produs. Va atasez poze pentru a-i putea identifica mai usor: www.goo.gl/U7PyE1. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Sesizarea dumneavoastra a fost transmisa serviciului de hingherit din cadrul SC Servicii Publice Miroslava. Va puteti adresa direct d-rei Olaru Georgiana la tel. 0746396051.

Cristina A.   |   Valea Adinca

06.03.2017

Buna ziua! As dori sa stiu cand se va asfalta bucatica de drum care leaga Strada Bazei de Soseaua Nicolina? Sunt gropi foarte mari si ne rupem masinile in fiecare dimineata, in drum spre serviciu. De asemenea, ar trebui instalat si un semafor deoarece in fiecare dimineata stam si asteptam mult si bine pana ne lasa careva sa intram in banda.

Răspuns primar Niţă Dan
Portiunea de drum este pe teritoriul Municipiului Iasi si nu puten noi sa intervenim. Semafor se amplaseaza la intersectia situata la numai 500m distanta.

Maria Popescu   |   Miroslava

06.03.2017

Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, la capat de Miroslava spre Valea Ursului, la soseaua Iasi-Voinesti, la aproximativ 300m de sensul giratoriu (centura Iasi) se va extinde reteaua electrica in 2017? Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Da, avem planificata aceasta investitie. Este in stadiul de studiu de solutie.

Sandu   |   Miroslava

06.03.2017

Buna ziua! Am doua intrebari referitoare la Str. General Emanoil Dascalu. Canalizarea si asfaltarea se vor realiza in acest an? Canalizarea se va realiza pe strada cu serviceul auto de dezmembrari care BLOCHEAZA drumul?

Răspuns primar Niţă Dan
Doar asfaltare se face pe aceasta strada, canalizare nu deoarece nu avem pe unde sa o descarcam .

GHEORGHIU Cristi   |   VALEA ADANCA

04.03.2017

Buna ziua domnule Primar.Va adresez o intrebare putin ironica: oare se doreste mutarea Manhattanului pe strada Bazei?dupa ce am asistat oripilati la inmultirea blocurilor fara numar noi cei de la case care ne-am construit case aici ca sa fugim de la bloc acum auzim ingroziti ca urmeaza construirea a catorva blocuri turn de 11 etaje pe strada Bazei.Confirmati aceasta trista si ingrozitoare stire care mutileaza micul nostru paradis?Oare setea de bani este atat de mare la cei ce initiaza si aproba aceste inspaimantatoare proiecte?

Răspuns primar Niţă Dan
Locatia la care faceti referire , unde se construiesc blocurile , apartine Primariei Iasi , nu este pe Miroslava.

Lazar Gina   |   Valea Adanca, Str Livezilor

04.03.2017

Buna ziua,
As avea doua intrebari pentru dumneavoastra:
1. Acum 2 ani am cumparat o casa in Valea Adanca pe strada Livezilor (cum se termina gardul spalatoriei la dreapta). In acte se specifica strada Livezilor insa acum pe google maps numele strazii este strada Morarilor. Cum am putea afla care este de fapt numele strazii?
2. Pe aceasta strada (Livezilor/Morarilor) s-au construit foarte multe case in ultimii 2 ani iar singura zona ramasa libera este o livada. Livada si marginea strazii din dreptul livezii au devenit o groapa de gunoi a muncitorilor si a altor persoane. Nu stim cine este proprietar acolo si cine ar putea sa ia atitudine in aceasta problema. Zona este plina de resturi de constructii, peturi, pungi, cutii de bere, conserve, resturi din plastic. Am strans noi o parte din plastice si peturi in saci de gunoi pe care i-am lasat acolo la marginea drumului sperand ca vor fi luati luni de cei de la salubritate. Insa resturile sunt foarte multe si nu putem sa le strangem noi pe toate. Ce se poate face in aceasta situatie?
Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru clarificarea adresei , depuneti la ghiseul nr. 1 cerere insotita de copie dupa Autorizatia de construire si numar cadastral.
Vom igieniza zona la care faceti sesizarea si se vor lua masuri cu persoanele care arunca necontrolat gunoaie de tot felul.

Marian. B   |   Valea Adanca

04.03.2017

As dori sa stim cand aveti de gand sa opriti construirea de blocuri intre case in str. Valea Adanca?
Nu mai incercati sa aruncati vina pe hotarari de HCL si respectari de RLU si PUG.
mai ascultati si vocea cetatenilor ca noi am votat Primarul!
Sau poate doriti sa ne adunam in fata primariei sa va cerem socoteala?
Sunteti penibil, la prima intrevedere cu cetateni vom chema si ziarele sa fie mai multa surpriza.

Răspuns primar Niţă Dan
Toate autorizatiile de construire se elibereaza cu respectarea Regulamentului Local de Urbanism si Planului Urbanistic General al Comunei Miroslava aprobat prin HCL nr. 146/2011. Va rugam sa indicati exact locatia la care faceti referire.

Ursu Octavian   |   Valea Adanca

03.03.2017

Buna ziua!
Locuiesc pe strada Prunilor, in Valea Adanca de zece ani.
Pe toata aceasta perioada, niciodata nu au fost realizate lucrari de intretinere, nu mai spun de modernizare, pe aceste drumuri de piatra din zona. Doar localnicii mai aduc si mai imprastie resturi de moluz si toate prostiile care le da prin cap si nu le sunt de folos.
Dupa cum stiti, sunt perioade ale anului (toamna si primavera)cand umiditatea excesiva a pamantului si traficul auto sa zicem ca nu se inteleg de minune.
Nu pot sa cred ca nu exista in bugetul local rezervata o suma, oarecare, care sa poata acoperi aceste intretineri locale pe drumurile de acest fel, nu ar trebui decat cativa metri cubi de piatra si un utlaj care sa imprastie si sa niveleze, inclusiv piatra existenta, care este tasata doar sub directiile rotilor auto. Intre aceste doua santuri drumul este prea inalt si se agata masinile pe dedesupt. O sa ne trezim cu masinile rupte.
Personal, am facut astfel de interventii aproape anual si nu numai pe zona de drum privat, desi legal nu avem voie sa intervenim pe drumul public. Am adus nenumarate masini de piatra, asfalt frezat, utilaje de imprastiat, chiar si cilindru compactor, dar nu se poate sa faca doar locatarii aceste intretineri, este jenant pentru noi ca romani sa lasam totul asa la voia intamplarii si mai ales pentru aceasta comuna care este renumita in tara ca valori ale bugetului local.
Se realizeaza tot felul de extinderi de retele si de bransamente (de diverse firme incompetente care nu stiu sa aduca drumul la starea initiala si nici nu-I verifica nimeni), care starnesc aceasta "fundatie" existenta si umplu tot drumul de noroi.
Retea de iluminat public nu se pune in discutie.
Nu inteleg de ce se dau autorizatii de construire la proprietati care au acces de pe aceste drumuri private, eu nu am nevoie de acest procent din drum in actele de proprietate.
Trebuie sa ma cert cu vecinii, care vrea si care nu sa faca act notarial sa dam acest drum catre Primarie? Sunt proprietari care nici nu sunt in tara, de unde sa-i adun eu?
Ar trebui sa se impuna prin certificatele de urbanism aceasta cedare a proprietatii drumului catre primarie, sau o alta forma legala.
Tot ce se intampla in tara asta este lasat la voia intamplarii, sau la latitudinea unor "alesi" inclusiv prin legislatie.
As vrea sa vad si eu ca avem un primar, sau pe cineva de la un birou al Primariei care vine la fata locului, vede, se implica si rezolva orice problema, dar probabil ca se va intampla asta peste alte cateva generatii. Pacat de tara asta si de potentialul ei.
De ce nu se acceseaza mai multe fonduri europene pentru modernizari de drumuri, de ce raman sume immense de bani neaccesate? Oare din cauza incompetentei?
Dar sa fim optimisti si sa ne vedem fiecare de interesul propriu, ca asa s-a mers pana acum, de ce nu ar merge si de acum inainte?
Probabil voi primi acelasi raspuns cum am primit si la celelalte sesizari anterioare: " vom analiza..." fara a se concretiza nimic fizic.

Va doresc sa aveti success pe toate planurile!

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an vom interveni si pe strada Prunilor pentru amenajarea drumului care apartine domeniului public al comunei. Pe drumul privat nu putem interveni si nici nu putem forta proprietarii drumului pentru predarea in domeniul public.

Timofte Carmen   |   Horpaz

03.03.2017

De ce se intrerupe curentul atit de des in satul Horpaz si mai ales saptamina aceasta chiar la prima ora cand toata lumea se pregatea sa plece la scoala sau servici. Chiar si pe strazi lumina se inchde la 6 dimineata, totusi nu am trecut la orarul de vara .Domnul Primar a promis in campanie ca o sa imbunatateasca iluminatul public deoarece este un dezastru .Un stalp da trei nu .Va multumesc .Un weekend plăcut sa aveti .

Răspuns primar Niţă Dan
Este aprobat si se va realiza in acest an.

Daniel Bosanceanu   |   Sat Valea Adanca

03.03.2017

D-le Primar, vă rog să-mi spuneți dacă în acest an aveți în plan extinderea rețelei electrice pe str. Cornești, spre coada Lacului Ezăreni, deoarece din adresa Primită de la E-ON (începutul anului 2016) mi s-a comunicat faptul că, aveți depus și aprobat un proiect în acest sens. În caz pozitiv vă rog să-mi comunicași și stadiul de realizarea a acestui proiect, Vă mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Este aprobat si se va realiza in acest an.

Briceag Elena   |   Cornesti str. Padurea Surda nr 73 com Mmiroslava j

02.03.2017

Domnule primar as dori o audienta cu dumneavoastra in vederea emiterii unui titlu de proprietate pe motiv ca de 5 ani sunt tinuta pe loc cu tot felul de scuze acum sa acceptat este la biroul cadastral ,locuesc la aceasta adresa din 1990 sunt casatorita legal din 1990cu Briceag Vasile adeverinta de drept de proprietate laa anexa 2B este pe Briceag Elena se accepta la dosar dar eu nu figurez in titlu nu trebuia sa se explice cine este aceasta persoana si nu trebuia sa se ia in considerare si actul de casatorie si cartea mea de identitate ?cer acesta audienta cred ca cineva nu doreste intentionat acest lucru sotul meu este de acord cu mine dar nu stiu pe ce motiv se intimpla acest lucru va multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Validarea este in beneficiul numitului Briceag Vasile deoarece cererea formulata in temeiul legilor fondului funciar a fost scrisa de catre sus numitul . Titlul de proprietate va fi emis pe numele persoanei validate, respectiv pentru acea persoana inscrisa intr-o anexa de validare eliberata din arhiva Prefecturii Iasi si certificata pentru conformitate de catre secretarul Unitatii Adiministrativ Teritoriale.

Marius   |   Valea Adanca

02.03.2017

Buna ziua! Imi puteti spune daca este in plan si pentru ce interval de timp, extinderea retelei de calanizare pe Strada Veche, Valea Adanca? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul este promovat de SC Apa Vital SA , care au semnat un contract de finantare pe fonduri europene. Estimam ca executia va incepe in acest an.

Iulian   |   Valea Adanca

02.03.2017

Buna ziua. Canalizarea pe str. Prunilor nu va fi facuta de Apa Vital pentru ca nu este inclusa in proiectul amintit de dvs. Ne puteti spune daca sau cand va fi facuta canalizarea pe aceasta strada de catre primarie? macar portiunea dinspre strada Bazei de 170metri.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza. In acest an nu este planificata executia canalizarii pe strada Prunilor.

CHIRIAC GABRIELA   |   PROSELNICI str. Cocosului

02.03.2017

Buna ziua! Suntem in jur de 10 familii care locuim pe acasta strada si am vrea sa stim cand si ce trebuie sa facem pentru a ne putea racorda la coloana de apa.Am inteles ca aceasta coloana ar fi trasa pana aproape de strada noastra. Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an vom extinde reteaua de apa pana la Ferma Liliac si veti putea sa va racordati.

Ionut O.   |   Valea Adanca

01.03.2017

Va incepe cumva anul acesta asfaltarea strazii Scolii din Valea Adanca? Daca da, ce distanta este prinsa in proiect? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Da, va incepe in acest an pe o lungime de 390m

Constantn Sasu   |   Valea Adanca Noua (Ezareni)

01.03.2017

Buna ziua! Curatatul copacilor este in toi. Mai vine cumva si anul acesta remorca sa ne ajute cu luatul crengilor (si cand) sau trebuie sa ne descurcam singuri?Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria nu mai aduna resturile vegetale . Acestea se transporta la platform din Balciu sau Uricani de catre fiecare proprietar.

Hergheligiu Oana-Elena   |   Miroslava

01.03.2017

Buna ziua! Intrebarea mea, care de altfel este si o rugaminte,este daca se poate face un trotuar,macar pe o parte de strada, si inspre Valea Ursului, macar pana la Depozitul de materiale de constructii.Este foarte multa lume care circula pe jos pe portiunea aceasta de strada care se stie foarte bine ca este periculoasa pt ca masinile circula aici cu foarte mare viteza.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza.

Andrei Asultanei   |   Valea Adinca

01.03.2017

Stimate domnule primar, care este data la care veti demara lucrarile de asfaltare ale strazii Sub Cosere? Va rog sa ne oferiti un raspuns mai exact, un termen mai exact mai precis. Mersul pe jos este imposibil, este dezastru. Suntem un grup de tineri intelectuali care am ales sa locuim aici si nu vrem sa fim dezamagiti, lucru care deja se intampla.

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an.

Lucian Munteanu   |   Valea Adanca

01.03.2017

Buna ziua,

Am incheiat un contract pentru ridicarea gunoiului cu firma Edil Industry. Pentru pubela trebuie sa astept primaria sa cumpere (am fost pus pe o lista de asteptare).
1. Exista in viitorul apropiat un termen pentru a se cumpara pubele?
2. Cum se ridica gunoiul in cazul meu? Las sacii in fata portii?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom cumpara pubele dupa aprobarea bugetului local , dupa data de 25 martie 2017.

Bogdan Manolachie   |   Miroslava

01.03.2017

Buna ziua! Ce informatii ne puteti oferi in legatura cu asfaltarea si iluminarea pe strada Fermei nr 33, unde sunt 27 de case?Multumim anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Este strada privata si nu putem investi.

Elena D.   |   Valea Adanca

28.02.2017

Buna ziua! In legatura cu drumul care vine dinspre Valea Adanca-viitorul cimitir-padoc intelegem ca nu aveti in plan sa-l asfaltati, dar din toamna s-au tot facut sapaturi peste sapaturi-nu stim in ce scop, s-a tot carat pamant in acea zona, s-a scurmat, prin unele locuri se arunca si saci de gunoi (la coada iazului de exemplu), astfel incat drumul din prost cum era a devenit aproape impracticabil. Chiar nu se poate pune macar putina piatra? Multumesc pentru intelegere.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni cu pietruire.

Ionut Nedelcu   |   Horpaz

28.02.2017

Buna ziua,d-le primar! Anul acesta se consolideaza portiunea care se surpa pe strada Iazului si daca vom avea pe toata lungimea ei asfalt si iluminat public?.Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu avem fonduri in acest an . Vom planifica pentru anul urmator.

Rares   |   Bratuleni

28.02.2017

Buna ziua. Revin cu aceeasi rugaminte catre d-vs privind reabilitarea drumului Bratuleni-Metro. Totodata va rog sa imi explicati cum veti putea concesiona parcele in parcul industrial fara sa aveti un drum practicabil si sigur catre zona destinata.Va spun sincer ca m-am saturat de ''vrajeala'' ca drumul va fi reabilitat pentru regim greu. Cand se va intampla asta? Acest drum nu mai poate fi utilizat si nu mai ofera nicio siguranta rutiere, deja avand loc cateva evenimente nedorite.Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu este “vrajeala”. Drumul este proiectat pentru trafic greu deoarece vor fi investitori cu activitati ce vor impune cresterea traficului greu.Este planificata executia acestui drum cu prioritate pentru 2017-2018.

Ovidiu   |   Miroslava

28.02.2017

Bună ziua! Ce se poate face în legătură cu transportul în comun pe ruta Miroslava - Iași? La orele de vârf rămân oamenii în stații câte 20-30 de minute, uneori mai mult, deoarece microbuzele sunt pline până și pe culoare, iar șoferii nu mai opresc. Citisem în ediția 10/2016 (pagina 6) a ziarului Mesagerul că se vrea înlocuirea microbuzelor cu autobuze. Întrebarea este când se va face această schimbare? Au trecut deja 5 luni, iar numărul populației a mai crescut, fiind date spre locuire și blocurile noi. Mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Transportul in comun in mediul rural, conform legii este organizat de catre Consiliul Judetean Iasi . Referitor la cele sesizate aveti dreptate. Primaria Miroslava a facut numeroase adrese la Consiliul Judetean Iasi, insa rezultatul a ramas acelasi.

Horduna   |   Miroslava

27.02.2017

Bună ziua. Întrebarea mea este de ce nu exista acces pietonal de la mag. Doi pași pana la stația de maxi din deal pe strada C-tin Lânga? Ce exista pe partea stânga este impracticabil,s-au făcut lucrări pe marginea drumului și s-au scos acele pavele si asa au rămas. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom reface trotuarul pana la limita cu municipiul Iasi.

Marius   |   Valea Ursului

27.02.2017

Buna ziua! De cateva zile cineva tot cara carute pline cu lemne din padurea Uricani, pe std Alunis din Valea Ursului, de parca ar fi descoperita un zacamant de aur acolo. Va rog sa luati masurile necesare sau sa anuntati autoritatile competente! Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
S-a anuntat deja Ocolul Silvic Ciurea.

Florin V.   |   Valea Adanca, Str. Pepinierii

27.02.2017

Buna ziua domnule primar, revin la dvs. cu o veche problema a strazii Pepinierii din dreptul nr. 35. V-am scris si anul trecut despre faptul ca extremitatea partii carosabile a drumului dar si cateva elemente de rigola s-au surpat (cu adancime de 20 cm) datorita reaizarii unei lucrari de racordare la magistrala de gaz (efectuata pe sub asfalt) dar si a masinilor de mare tonaj care sunt deseori nevoite sa circule cu rotile pe rigole. Apa rezultata in urma topirii zapezii s-a infiltrat si mai mult in acea gaura, ea adancindu-se peste iarna. Va rog sa interveniti, fie dvs. (primaria) sau firma asfaltatoare pentru reparatie.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarea este in garantie si va interveni societatea de constructii pentru reparatii.

pagina 1 din 26

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2017