Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Zoitanu Florin   |   Valea Adanca str.Bazei

20.03.2015

Buna ziua, d-le.primar!
Locuiesc pe str.Bazei, nr.11b, la duplexuri si in numele tuturor vecinilor mei vin cu marea rugaminte de a interveni pentru a se curata terenul din fata pentru ca este de-a dreptul mizerabil: misuna sobolani prin gunoaie. E un focar de infectie si vremea este inca rece, nu vrem sa ne gandim cum va fi la vara.
Va multumim

Răspuns primar Niţă Dan
Terenul de care vorbiti este proprietatea SC PETROGRUP SRL, societate care a fost avertizata deja sa curete terenul. Termen 07.04.2015.

Anca Mardale   |   Valea Adinca

19.03.2015

Buna ziua,
Ce acte sunt necesare pentru procesul verbal de receptie finala constructie/locuinta?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Copie dupa AC, certificat energetic, copie anunt incepere lucrari, taxa achitata la ISC Iasi, copie dupa certificatul cu operatorul local de salubritate.

mihai talaba   |   miroslava

19.03.2015

Buna ziua! Va semnalez si eu o problema care ma deranjeaza si cred ca si pe alti locuitori din zona Concesiuni: la intrarea de pe soseaua Iasi-Voinesti pe strada C-tin Mavrocordat, in dreptul magazinului "La doi pasi" este un sant ce ne omoara masinile. Acest sant e facut de aceasta firma pentru canalizare sau mai stiu eu pentru ce. Intrebarea este cine are obligatia sa il astupe, sa il asfalteze? Primaria nu poate lua masuri? Pana nu isi strica toata lumea masinile.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va reface drumul de catre firma care a executat santul pentru alimentarea cu apa.

Cristi Iriciuc   |   Valea Ursului

17.03.2015

Buna ziua, domnule Primar. As dori sa va solicit raspunsul la doua intrebari:
1. Se poate semna un contract individual cu firma de salubritate pentru ridicarea gunoiului menajer daca locuinta mea se afla pe strada Plopilor, strada fiind in momentul de fata drum privat?
2. In zona satului Valea Ursului, extinderea retelei de internet prin cablu si telefonie fixa este foarte dificila, datorita infrastructurii de telecomunicatii precare. Exista vreo parghie din partea Primariei, pentru a solicita modernizarea acestei retele?

Răspuns primar Niţă Dan
Da. Se poate incheia contrac la d-ul V. Olaru - tel. 0757915931 sau la sediul primariei – birou ecolog.

neacsu mihai   |   valea ursului

16.03.2015

Pe Wikipedia - comuna Miroslava, Iasi este postata o fotografie cu urmatoarea precizare: tei argintiu din padurea Uricani - arie protejata, copacul respectiv fiind, de fapt, o gladita. Cum se poate remedia o situatie atat de jenenta?

Răspuns primar Niţă Dan
Am luat la cunostinta si vom interveni pentru modificare.

Petrica Madalina   |   Horpaz

16.03.2015

Buna ziua, domnule primar as avea o intrebare: cata latime trebuie sa aiba o cale de acces (infundata), pe o lungime mai mare de 100 de metri? In conditiile in care majoritatea cailor de acces au 5m latime?

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru caile de acces mai mari de 100m lungime, latimea va fi de 11m.

Anca B   |   Iasi

16.03.2015

Buna ziua, d-le primar!
Desi proprietatea mea nu se situeaza pe raza comunei dvs, avem o problema comuna, si anume drumul DR2700, care constituie si limita administrativa intre mun. Iasi si com. Miroslava. Acest drum a fost prezentat in planurile de urbanism ca fiind continuu pina in mun. Iasi, intersectandu-se cu str. Valea Adinca. In realitate, in teren, vara trecuta a fost inchis de un proprietar care se pare ca are acte inclusiv peste drum. Am solicitat biroului de cadastru din primaria dvs sa vina sa il traseze la teren, si dupa o prima vizita, nu s-a mai primit nici un raspuns oficial, neoficial spunindu-ni-se ca, de fapt, a disparut, fiind ocupat cu proprietati. Mi s-ar parea un fapt foarte grav, dat fiind ca este cale de acces public, iar noi avem nevoie de el pentru extinderea retelelor de utilitati in zona. Credeti ca ne puteti ajuta cu lamurirea acestei situatii? Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Punerile in posesie pe raza Municipiului Iasi s-au facut de catre Comisia Municipala de Fond Funciar si Comisia Judeteana de Fond Funciar si pentru suprafata de teren pe care aveti acte, aveti cota indiviza dintr-o cale de acces de drum privat, teren ce vine dezmembrat din punerea in posesie initiala, care figura cu cale de acces, cu deschidere la drum public.

Stefan   |   valea adanca, str. pepinierei

16.03.2015

Din raspunsurile dvs de pana acum am inteles ca asteptati fonduri pentru asfaltarea strazii Pepinierei. Reabilitarea ei pentru a fi practicabila intr un mod rezonabil (largirea ei si pietruirea) necesita tot fonduri europene? In acest moment aceasta strada ne aduce in timp in secolul 19. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru a majora latimea drumului este necesara initierea procedurii de expropriere, care dureaza aprox. 1 an. Pentru pietruirea drumului, functie de fondurile din bugetul local, vom interveni.

Dorobat Tudor   |   Horpaz

15.03.2015

Domnule Primar, Dan Nita, aveti in plan igienizarea drumurilor publice in satul Horpaz? Ma refer strict la trimiterea unei speciale care sa spele strazile principale pentru ca de 1 an de zile (de cand locuiesc pe Strada Noua) nu am vazut niciodata o astfel de activitate.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu dispunem de asemenea utilaj de spalat, ci de o perie mecanica care o folosim la maturatul strazilor. Vom achizitiona si un asemenea utilaj cand bugetul local ne va permite.

Madalin Pacuraru   |   Valea Adanca ,Ioan Joldea Voda ,nr 11

15.03.2015

Buna ziua! Am incheiat un contract de salubritate la sfarsitul lunii ianuarie, anul curent. Atunci mi s-a spus ca nu sunt pubele pe stoc, dar ca vor sosi incepand cu 1 februarie si vor fi distribuite noilor abonati. Nici azi, 15-03-2015, nu am primit pubela promisa in baza contractul incheiat. Daca aveti un raspuns in legatura cu cele relatate mai sus, va rog sa-mi transmiteti.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
S-au primit pubelele si toti cei care au incheiat contracte vor primi pubele in cel mai scurt timp.

Vasluianu Dumitru   |   Valea Adanca

14.03.2015

Buna ziua, domnule Primar. Doresc sa cumpar un teren in Valea Adanca, in zona Bisericii, si as dori sa stiu care este regimul de inaltime al constructiilor din aceasta zona.

Răspuns primar Niţă Dan
Va trebui sa specificati zona exacta cu strada. Telefonul este indisponibil.

anusca eraclida   |   v.ursului

13.03.2015

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca veti pietrui drumul care leaga soseaua Voinesti de Proselnici pe langa gardul fermei liliac. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom avea in vedere si o sa intervenim si pe aceasta strada.

Luciu silviu   |   Valea Adinca Miroslava

12.03.2015

Ce acte trebuie la dosar pentru concesionarea unei parcele de teren in vederea constructiei unei locuinte si ce conditii trebuie indeplinite? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Analizati site-ul Primariei Miroslava.

ANDRA NECULAI   |   VALEA ADINCA

12.03.2015

Buna ziua,


Eu voi face o solicitare scrisa catre primarie pentru a vedea clar cand au fost efectuate aceste vizite "periodice" pe str. Livezilor in vederea capturarii cainilor. E de-a dreptul frustrant sa faceti astfel de afirmatii cand cunoastem foarte bine situatia; stim foarte bine de cat timp suntem fugariti pe strada de cainii vagabonzi si de cat timp ne tot pazim pubele tocmai pentru ca singura "interventie" a hingherilor a fost acum mai bine de 1 an de zile. Mai mult decat atat, vi s-a adresat o intrebare legata si de cainii cu stapan, care au si zgarda, dar tot umbla nestingheriti pe strada, atacand tot ce prind. Chiar nu se poate aplica legea? Firma care construieste pe str. Livezilor a sapat santuri, langa carosabil, lasandu-le nesemnalizate pe timpul noptii, ziua au blocat accesul pe strada fara a semnaliza si bineinteles, nici impotriva lor nu ati luat nicio masura in ciuda sesizarilor facute. Chiar e taramul nimanui in comuna asta? Pentru ce exista Politie Locala? Sa sesizeze betivii care isi trag pumni prin baruri sau nenonorocitii care iau ajutor social si isi bat nevestele pe post de sport national? Mai exista si oameni care doresc normalitate si civilizatie si ar fi cazul sa incepeti sa tineti cont de aceste aspecte!

Răspuns primar Niţă Dan
Asteptam solicitarea scrisa.

Marius Ropotica   |   Valea Adanca

12.03.2015

Buna ziua,
In legatura cu mult discutata asflatare a strazii Pepinierei: as dori sa stiu ce s-a intamplat cu licitatia pornita in anul 2013, proiect ce includea si strada Pepinierei.

Datele licitatiei sunt:
Tip legislatie: OUG nr.34/2006

Autoritate contractanta: COMUNA MIROSLAVA

Numar invitatie: 349664 / 01.07.2013

Denumire contract: Modernizare prin asfaltare drumuri de interes local în Comuna Miroslava, pe o lungime de 8 km

Stare procedura: Atribuita

Obiectul contractului:

MODERNIZARE PRIN ASFALTARE A 8 KM DRUMURI DE INTERES LOCAL IN COMUNA MIROSLAVA, JUD. IASI:Strada Vasile Alecsandri,Strada Stefan Razvan Voda,Strada Stefan Toma Voda, Strada Radu Mihnea Voda,Strada Strada Eustatie Dabija, Strada C-tin Mavrocordat Voda,Strada Grigorie C. Butureanu,Strada Elias Saraga, Strada Pepinierei,Strada Scolii,Strada Iazului,Strada Cimitir,Strada Nicolae Zaharia,Strada Ciurbesti Valoarea estimata a contractului este de 8.936.665 lei fara TVA, din care 335.232 lei, reprezinta valoarea aferenta procentului de cheltuieli diverse si neprevazute, in cuantum de 3,959% din valoarea totala estimata a lucrarilor de constructii


Castigatorul licitatie a fost SC ENVIRO CONSTRUCT SRL 18361695 PANTELIMON HALIPA, NR.13, BL.G1, SC.B, AP.2, Iasi, 700661, Iasi


Datele despre licitatie se regasesc pe siteul SEAP https://www.e-licitatie.ro.


Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform HCL nr. 90/2014 s-a dispus renuntarea la lucrarile de asfaltare pe str. Pepinierei pentru ca nu sunt finalizate extinderile de retele de canalizare. De asemenea in baza HCLO nr. 90/2014 s-a dispus asfaltarea pe strazile care au realizata reteaua de canalizare.

Marius Ropotica   |   Valea Adanca

12.03.2015

Din nou, tot despre strada Pepinierei. Vremea este buna de ceva timp, asteptam in continuare o interventie din partea primariei. Daca pentru asflatare probabil ca vom mai astepta ceva vreme, macar o pietruire si indreptare a drumului s-ar putea realiza?


Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom asfalta acest drum, din acest motiv nu putem investi in pietruire.

Marius Ropotica   |   Valea Adanca

12.03.2015


Imi cer scuze pentru numeroasele mesaje legate de strada Pepinierei, dar consider ca sunt subiecte diferite si este bine sa nu amestecam lucrurile.

Asadar, din ultimele mesaje inteleg ca asteptam finantare pentru asfaltarea strazii. Puteti sa imi spuneti daca s-a intocmit documentatia pentru acest proiect? A fost depus proiectul? Unde pot gasi mai multe informatii? Astfel de informatii ar trebui sa fie publicate, de exemplu pe http://www.fonduri-ue.ro/ in cazul proiectelor cu finantare europeana.

Răspuns primar Niţă Dan
Este intocmit proiectul tehnic pe aceasta strada.

Vieru, Balteanu,Tanase, Dumitrescu, Faur, Petrescu   |   Valea Adanca

11.03.2015

Buna ziua, dl. Primar!

Domnule primar, venim cu rugamintea de a interveni cu ceva piatra pe str. Drenurilor, daca este posibil, avand in vedere ca unele portiuni s-au degradat de cand a fost pietruita strada de catre primarie. Mentionam ca pe aceasta strada, de cand s-a pietruit, se face legatura dintre Miroslava si Valea Adanca, multi conducatori auto folosind-o pentru a scurta drumul ocolind varianta asfaltata prin fosta livada si iesind la drumul betonat. Va multumim pentru intelegere.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere, iar cand va fi vremea buna vom pietrui drumul.

Elena M.   |   Cirbesti

11.03.2015

Ce putem face pentru ca pe traseul de maxi-taxi Iasi-Ciurbesti sa mai fie adaugate curse in plus? Mentionez ca la cursele de dupa-amiaza vehiculele sunt foarte aglomerate pentru ca sunt curse relativ rare comparativ cu faptul ca aproximativ toata lumea din localitatea noastra lucreaza sau invata in Iasi.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a facut sesizare la Consiliul Judetean Iasi, cel care are autoritate si organizeaza transportul judetean . Puteti sa faceti si dvs. sesizare direct acolo.

chitescu constantin   |   iasi

09.03.2015

Buna ziua!

Am achizitionat parcela 2904 in Dealul Nucului din 2005.Imi puteti spune daca pe Strada Livezilor de la parcela de beton in directia rezervorului de apa exista sau se va face vreun proiect E-on de aductiune a curentului in zona?De asemenea, este vreun proiect de largire si asfaltare pana in spre Miroslava a strazii Livezilor?

Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere atat extinderea retelei de energie electrica cat si modernizarea drumului, in functie de bugetul local sau de fondurile pe care le vom accesa.

Cristian Daniliuc   |   Valea Adinca

09.03.2015

Buna ziua,


Doresc sa-mi fac un cont pe www.ghiseul.ro pentru a putea plati impozitele mai usor.
Va rog sa-mi spuneti cum pot stabili username si parola? As prefera pe e-mail daca este posibil.
Multumesc!


Cu stima,

Cristi Daniliuc

Răspuns primar Niţă Dan
Plata pe site-ul www.ghiseul.ro se poate efectua fara “user si parola”accesand link-ul Plata fara autentificare .Userul si parola vor putea fi disponibile in aproximativ 30 de zile. Pentru neclaritati sunati la numarul 0758232207 – Rusu Ionut Robert – inspector impozite sit axe, email: contabilitate@primariamiroslava.ro.

pricop roxana   |   miroslava

06.03.2015

Buna ziua! In 2011 am facut cerere pentru a primi teren pentru loc de casa. Acum mi s-a respins cererea pe motiv ca am depasit varsta. Conform MO partea I nr.182 din 13003.2014 la ART.3 scrie ca la data depunerii cererii trebuie sa indeplinesti varsta maxima de 35 de ani, asa ca nu vad niciun motiv pentru care sa mi se respinga cererea facuta in 2011.

Răspuns primar Niţă Dan
Criteriul de varsta trebuie indeplinit la momentul solutionarii cererii si nu la data depunerii conform HCL nr. 96,97,98 din 26.06.2014.

Vasluianu Gheorghe   |   valea Adanca

06.03.2015

Buna ziua, domnule Primar. As dori sa va aduc la cunostinta o situatie ce nu mi se pare in regula. Pe str. Cicoarei, chiar la intersectia cu str. Costea Voda, pe o suprafata de max. 400 mp s-a început constructia unui imobil, P+2E, ce va avea 9 apartamente. Din cate am inteles de la cei care fac lucrarea, au autorizatie de constructor. Va rog sa verificati daca au într-adevăr autorizație, daca se respecta regimul de inaltime al zonei si daca se respecta conditile din certificatul de urbanism, deoarece au spus ca vor face locuri de parcare fără a respecta obligatia de a lasa 5,5m din axul drumului. In aceste conditii noi, ceilalti locatari de pe ztr. Cicoarei vom fi blocati. Va rog sa dispuneti efectuarea verificărilor si luarea masurilor pentru respectarea legalitatii. Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru constructia la care faceti referire exista autorizatie de constructie nr. 533/07.10.2014, vom merge in teren si vom verifica respectarea acesteia.

Alina P.   |   Horpaz

05.03.2015

Buna ziua, Dle Primar,
As dori sa stiu daca exista sanse in viitorul apropiat de a introduce mijloace de transport in comun si in Horpaz, cum exista deja pentru Miroslava. Comunitatea este in plina expansiune si sunt necesare mijloace de transport catre oras.
Multumesc anticipat pentru raspuns!

Răspuns primar Niţă Dan
Exista mijloc de transport in Horpaz.

Alex C   |   Valea Adanca

04.03.2015

Buna ziua. In ultima saptamana, pe Strada Livezilor s-a inmultit iar numarul cainilor. Cel putin 3 dintre ei par sa fie caini cu stapan pentru ca au zgarda. Situatia este din nou insuportabila in conditiile in care acesti caini sunt foarte zgomotosi si periculosi pentru cei care circula pe jos cat si pentru animalele de companie. Va rog sa declansati din nou, cat mai urgent, actiunea de ecarisaj. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Stim ca problema cainilor fara stapan este o problema grava in toata comuna. Zona in care locuiti este curatata periodic la fiecare interventie a hingherilor, insa dincolo de faptul ca aceste operatiuni costa foarte mult, rata de inmultire a cainilor depaseste capacitatea de interventie a echipei de hingheri. Vom continua sa strangem din cainii fara stapan in masura posibilitatilor.

Rares   |   Bratuleni

04.03.2015

Buna ziua,
Vad ca a mai fost discutat subiectul cainilor comunitari si chiar s-a atins acest subiect in ultimul numar al revistei comunei.
Va aduc la cunostinta ca in fiecare an (cred ca natural) creste numarul acestor animale in zona Viarom si la intrarea in Bratuleni dinspre Metro.
De asemenea, nefiind inregistrati si fiind in spatiu public, ei pot fi eutanasiati - intrebarea mea este daca pot fi impuscati si ingropati pe cheltuiala personala (bineinteles fara alt impact legal) ?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Din pacate, raspunsul legal pe care vi-l putem da este unul negativ. Legea cainilor fara stapan prevede ca acestia trebuie prinsi, sterilizati si mentinuti 14 zile lucratoare spre adoptie. Abia dupa aceasta perioada, daca nu sunt adoptati si daca sunt bolnavi, pot fi eutanasiati.

Popescu Ion   |   Miroslava

02.03.2015

Buna ziua. Doresc sa va adresez urmatoarea intrebare: cine administreaza strada Padurii? Am trecut pe aceasta strada vizavi de Primaria pe care dvs. o conduceti si am ramas dezamagit de gunoiul care se arunca pe marginea drumului. Se pot lua masuri sau e un lucru obisnuit ca viitorii locuitori ai comunei sa aiba parte de o asemenea priveliste? Sper sa primesc un raspuns de la dvs. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Padurii este in administrarea Unitatii Administrativ Teritoriale Miroslava, iar cei care arunca deseurile la intamplare sunt probabil tot locuitori ai comunei. Desi au fost luate nenumarate masuri in sensul eradicarii acestor practice, inca suntem departe de a responsabiliza toti cetatenii vis-a-vis de pastrarea unui mediu curat. Nu puten decat sa curatam iar si iar locuri ca acestea si sa sanctionam contravenientii pe care ii prindem.

ioana   |   valea adanca

02.03.2015

Domnule primar, vrem sa stim cand va fi gata canalizarea pe Strada bazei, Valea Adanca. Multumim !

Răspuns primar Niţă Dan
Nu putem estima data exacta la care vom incepe lucrarile de canalizare, deoarece nu am obtinut nicio finantare pana la aceasta data. Cand vom obtine finantare pentru astfel de lucrari, vom afisa pe site si vom realiza lucrarile.

Enache Andreea   |   Valea Adanca

01.03.2015

Bună ziua. Urmează sa achiziționez un teren în Valea Adanca, pe strada Ioan Joldea Voda și ma interesează sa stiu dacă această strada este prinsa în programul de asfaltare în viitorul apropiat. Va mulțumesc anticipat pentru răspunsul dumneavoastră.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta strada este inclusa in planul de investitie privind asfaltarea , dar in functie de buget sau de fondurile pe care le vom primi vom executa lucrarile de asfaltare.

ANDRA NECULAI   |   VALEA ADINCA

01.03.2015

De mai bine de 2 ani si jumatate suntem bataia de joc a Primariei si a dvs. Ne tot spuneti ca se va rezolva problema cu cainii, cand de fapt, toate sesizarile noastre sunt chiar degeaba. Unii proprietari "responsabili" isi lasa patrupedele sa isi faca "plimbarea" de dimineata pe strada, astfel incat nu e de ajuns cu haitele de caini fara stapan, mai trebuie sa ne ferim si de cainii lasati de izbeliste. Acum incepe iar sezonul de imperechere, iar nu putem sta in case de latraturi o noapte intreaga si asta pentru ca pe dvs. va doare in cot ca suntem haituiti, ca nu putem sa ne deplasam nici pe str. Livezilor si nici pe Ilas Voda din cauza haitelor care sunt "proprietari".
Nu stiu daca e de ras sau de plans cand mai aud ca luati in calcul pista de ski. Fix de asta are comunitatea nevoie, de piste de ski, nu de drumuri asfaltate, ca sa nu mai innotam prin noroaie, nu de iluminat stradal, nu de drumuri pe care sa poti merge linistit, fara grija de a fi mutilat pe viata de vreo haita.
Am facut o plangere la primarie la departamentul de mediu in privinta cainilor, in luna decembrie, intr-una una din diminetile in care mi-am gasit din nou (pentru a 5-a oara) pubele rasturnate si nu puteam cobori din masina din cauza cainilor. Mi s-a spus ca a fost inaintata sesizarea catre Salubris. As dori sa stiu si eu unde a ajuns aceasta sesizare si ce se face in privinta asta. Poate de data asta, din rusine, daca nu din alte considerente, chiar veti da un raspuns coerent, si nu clasicul "vom analiza situatia".

Răspuns primar Niţă Dan
Zona in care locuiti este vizitata la fiecare interventie a hingherilor in comuna; de fiecare data acestia prind 2,3,4 caini. Dincolo de faptul ca nedispunand de un serviciu propriu de ecarisaj (pe care am incercat sa-l infiintam, dar nu am indeplinit conditiile impuse), este imposibil legal si logistic vorbind, sa rezolvam aceasta problema; costurile foarte mari (aproximativ 250 lei/caine) pentru prinderea, sterilizarea si cazarea acestor caini, precum si rata de inmultire a acestora, ingreuneaza peste poate rezolvarea problemei care, pe buna dreptate, va nemultumeste.

Antip Bogdan   |   Miroslava

25.02.2015

Strada Pepinierii. Subiect vechi, cu multe promisiuni. O zona care se dezvolta foarte repede, la 600 m de oraș, cu blocuri, duplexuri, case, dar uitată de lume. Va rugam foarte respectuos sa interveniti la necesarul zonei: lărgire drum intrare si asfalt. Știm ca aveți putere sa grăbiți lucrurile datorită realizărilor din întreaga comuna. Va rugam sa nu ne uitați.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni cand vom obtine fonduri europene.

Zebreniuc Otilia   |   Miroslava

24.02.2015

Ce formular trebuie completat pentru convocarea comisiei de receptie a lucrarilor? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va completa o cerere tip la ghiseul nr.1- Registratura, la care se vor anexa copie dupa A.C., certificat energetic, dovada platii taxei la Inspectoratul de Stat in Constructii, contract cu operatorul local de salubritate.

Dabija Aneta   |   Uricani

23.02.2015

Locuiesc pe Strada Padurii, chiar langa padure, nu am numar la casa. Conducta pentru apa va ajunge pana aici ori trebuie sa fac o cerere la Primarie? Va multumesc pentru raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Depuneti cerere pentru extindere retea pe strada Padurii pentru a include in proiectul de executie si aceasta strada.

Bratu Ioan   |   Horpaz

23.02.2015

Buna ziua, Dl Primar,
Detin un teren in Horpaz, pe strada Trandafirilor. Am cam a saptea parcela de la drumul principal. Drumul nostru de servitute nu are latimea legala 11 m, adica cei din fata mea nu au cei 5,5 m de la axul principal. Eu imi pot trage conducta pentru apa de vreme ce sunt in conformitate cu legea - adica am cei 5,5 m de la axul drumului ? Sau depind de vecinii mei iar daca nu au toti distanta legala sunt si eu afectat ? Ce pot face in acest caz? Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumnevoastra.

Răspuns primar Niţă Dan
Daca s-au respectat conditiile tehnice din certificatul de urbanism de 5,5 m din axul drumului, puteti face demersurile legale pentru bransare la conducta de apa.

STOICA ADRIAN   |   IASI, Bld. Alex cel Bun 54

22.02.2015

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca exista posibilitatea luarii in concesiune de la Primaria Miroslava a unui teren in suprafata de cca. 0,5 - 1 Ha, cu scopul infiintarii unei ferme legumicole si construirii unei sere, urmand ca in baza unei astfel de concesiuni sa accesez fondurile europene necesare?
Daca se poate, as vrea sa stiu care ar putea fi costul unei astfel de concesiuni?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa formulati o cerere in acest sens catre Consiliul Local Miroslava, cu propunere de amplasament. Redeventa va fi stabilita in functie de evaluarea terenului realizata de catre un expert evaluator.

paduraru dumitru   |   horpaz

19.02.2015

Buna ziua. As vrea sa stiu cand incep lucrarile pentru canalizare in Horpaz. Din cate am vazut, aveti aviz pentru asa ceva … in 2016?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom incepe lucrarile dupa ce obtinem finantare din fonduri europene sau guvernamentale.

ciobanu Neculai   |   Valea Adanca

19.02.2015

Domnule Primar, vreau sa va intreb de drumul sau strada Cornesti care s-a asfaltat pana la Pod, in coada iazului Ezareni. Care va fi soarta lui pe viitor? Asfaltati pana la soseaua Balciu Cornesti sau puneti piatra? Speram ca nu va ramane in aceasta situatie; momentan este inpracticabil. Va multumesc. Astept raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom reface portiunea de drum prin pietruire.

Dumbrava Ioan   |   Ciurbesti

18.02.2015

Marginea drumului de acces spre fostul camping Ciurbesti a devenit depozit de gunoaie pentru cetatenii care vin la pescuit sau chiar locuitorii din zona. Ce am putea face cu acesti cetateni iresponsabili?
Noi, locuitorii din zona, vom monta camere video wireless care sa surprinda momentul in care idiotul arunca sacul de gunoi. Rugamintea noastra este daca, punindu-va la dispozitie imagini care surprind momentul, veti putea lua masurile necesare : amenzi, etc., inclusiv publicarea in ziarul local.
Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Cu siguranta acest lucru ne-ar ajuta mult . Vom incerca sa identificam personajul si sa aplicam amenzile legale.

Marian   |   valea adanca str. Bazei

18.02.2015

Locuiesc pe strada Bazei nr.11 la unul din bocurile noi si as dori sa stiu daca aveti de gand sa montati stalpi de lumina pe portiunea care duce la strada principala (Sos. Nicolina).

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Bazei este asigurat iluminatul public, inclusiv in zona la care va referiti. Pentru reteaua privata nu putem investi noi.

Faur Traian   |   Valea Adanca, str. Drenurilor

18.02.2015

Buna ziua, Dl. Primar. Pe str. Drenurilor este posibila instalarea iluminatului public avand in vedere ca E-on a schimbat stalpii de tensiune si avand in vedere statia solara de producere a energiei ce va intra in exploatare? In ziarul editat de primarie aceasta strada era trecuta la asfaltare in 2014 . Puteti sa ne spuneti cand este trecuta in programul de asfaltare? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Drenurilor este necesara extinderea retelei de iluminat public. Aceasta investitie o vom realiza in functie de veniturile din bugetul local. Pentru lucrarile de asfaltare vom face planificarile in functie de obtinerea finantarilor din fonduri europene sau guvernamentale.

Apostoaie Ionut   |   Valea Adanca

16.02.2015

Buna ziua! Locuiesc pe str.Costea Voda 24, o strada care inca nu a fost bransata toata la sistemul de canalizare si care, din pacate, tot bentonata a ramas. Deocamdata, insa, ce vreau eu sa sesizez este faptul ca anumite firme sub antrepriza carora sunt realizate lucrarilede bransament la canalizare a locuintelor aflate pe aceasta strada, lucreaza total aiurea, haotic, fara nicio logica si nerespectand nicio lege cu privire la aceasta operatiune. Ma refer in mod special la acele santuri ramase in urma lor, la mica distanta unele de altele, umplute pe jumatate cu pamant si care devin adevarate obstacole pentru masini si chiar pt cetateni. Iar atunci cand ploua, este aproape impracticabila portiunea de drum. Stiind ca legea obliga sa se faca aceste bransamente pe sub partea carosabila, cu foreza, exact cum au facut cei care au facut racordurile la apa potabila, va intreb respectuos: nu-i poate controla nimeni?

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de canalizare nu se executa cu foreza. Vom reface aceasta strada prin asfaltare, in acest an.

Alina Buciu   |   Valea Adanca

16.02.2015

Buna ziua,
As dori sa stiu daca portiunea de drum Soseaua Nicolina, incepand cu zona lac CUG 2 si pana la Expomobila apartine de Iasi sau de comuna Miroslava. In cazul in care apartine de comuna Miroslava, se poate rezolva ceva cu iluminatul stradal? Pe aceasta portiune, din cauza lipsei iluminatului stradal, noaptea vizibilitatea este extrem de redusa. fiind pusa in pericol atat siguranta soferilor, cat si cea a pietonilor ce traverseaza prin aceasta zona.
Consider ca acest lucru ar trebui solutionat cat mai urgent intrucat in interval de numai o luna au avut loc deja 3 accidente grave in aceasta zona.
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza aceasta situatie in teren.

Ana   |   Ciurbesti

16.02.2015

Voiam sa imi cer scuze pentru mesajul in legatura cu alimentele. M-am inselat cand am citit termenul de valabilitate. Mesajul l-am scris aici si apoi ne-am dat seama de greseala noastra. Era trecuta data de productie si ne-am pacalit. Imi cer scuze inca odata si va felicit pentru promptitudine. Tineti-o tot asa!

Turcanu Marius   |   Valea Adanca, Str. Bazei nr. 30

15.02.2015

Buna ziua! Domnule Primar, cand estimati ca vor fi continuate lucrarile de asfaltare pe strada Bazei? Ma refer stratul de uzura (partea de binder fiind aplicata deja). De asemenea, rigolele vor fi executate in acest an? Va multumesc!
Cu stima,
Turcanu Marius

Răspuns primar Niţă Dan
In anul 2015.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

13.02.2015

Buna ziua, domnule Primar, Dan Nita !
Va adresez rugamintea pe aceasta cale, in numele meu si a altor vecini, de a reanaliza hotararea prin care s-a atribuit denumirea de strada COSARILOR drumului comunal (strada) avand codul DR 2899/1 din satul Valea Adanca. Consider ca o alta denumire ar fi mai realista si ar putea avea legatura cu zona. Avand in vedere faptul ca suntem beneficiarii directi ai respectivei strazi iar denumirea strazii va fi implementata in toate actele care fac referire la adresa, consider ca este in interesul nostru dar si al dvs. ca administratie publica, ca denumirea unei strazi sa fie agreata de cetateni si sa aiba ceva in comun cu zona. Cred ca in nomenclatorul de strazi pe care il aveti la dispozitie si pe care l-ati publicat in ziarul Mesagerul, se regasesc si alte denumiri. As sugera Zorilor, Primăverii, Măgura, Parcului, Speranţei.
In speranta unei analize pertinente a cererii, va multumesc anticipat. Va urez o zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Se va analiza in sedinta Consiliului Local.

MARIUS CONSTANTINESCU   |   Valea Adanca, str. Pepinierei

12.02.2015

Buna ziua, domnule Primar,
Locuiesc pe str Pepinierei din 2010 si in tot acest timp urmaresc cu un interes deosebit raspunsurile dvs. cu privire la situatia acestei strazi. Ma bucura faptul ca raspundeti prompt si la obiect, dar, din pacate nu ma multumeste faptul ca raspunsurile nu sunt consecvente. Daca e sa va fac un rezumat pe care il puteti verifica si dvs. atat in istoricul tutorialului de pe site-ul primariei cat si in ziarul local el ar suna astfel:

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria Miroslava asfalteaza drumuri in baza unor proiecte si finantari guvernamentale sau europene. Nu am primit finantare pana acum. Asteptam.

Alina Velniciuc   |   Miroslava

12.02.2015

Buna ziua, as dori sa aflu daca exista vreo posibilitate ca in acest an sa fie reabilitat DJ 248 A? In acest moment este plin de cratere si este un adevarat chin sa circulam pe acest drum, ne stricam masinile pe zi ce trece. Stim ca fondurile trebuie deblocate de la Consiliul Judetean Iasi, dar totusi nu se poate face nimic in acest sens? Pana la urma, acest drum face legatura cu Soseaua de Centura, iar noi, ca locuitori ai acestei Comune, platitori de rovinieta, avem dreptul sa circulam in conditii decente.
Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu se poate interveni pe DJ 248A deoarece acest drum nu apartine domeniului public al Comunei Miroslava, apartine Consiliului Judetean Iasi.

daniel capra   |   Balciu

12.02.2015

Buna ziua!
As dori sa va sesizez faptul ca drumurile comunale, strada Viilor (Strada Viilor Balciu 707306 47.139467, 27.530389) si strada Nucului, aflata in continuarea sus-numitei strazi, au devenit impracticabile, mai ales in urma lucrarilor efectuate pentru tragerea apei curente. Noroiul depaseste rotile autoturismelor, gropile sunt la tot pasul, nu mai spun in ce conditii merg copiii la scoala (cateva fotografii ar fi edificatoare, insa din pacate nu se pot atasa mesajului).
Ni s-a tot promis ca drumul se va astfalta (in viitorul mai mult sau mai putin apropriat), insa pina la eventuala posibila astfaltare, noi trebuie sa circulam in fiecare zi pe respectivele strazi.
Va rog sa analizati situatia. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pe acest drum in perioada de timp in care vremea ne va permite, tehnic vorbind, sa lucram cu eficienta.

Sebastian M.   |   Valea Adanca

12.02.2015

Buna ziua! Cand se va asfalta strada Costea Voda din Valea Adanca? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In anul 2015.

Radu Stefan   |   Valea Adincà

12.02.2015

Buna ziua,
Ma intrebam in ce masura sunt sustinute initiativele artizanale si artistice in comuna la noi unde mai totul e la pret de aur ? De exemplu, pentru a face un atelier de pictura si mobila (nu de talie industriala), se pot obtine unele subventii sau scutirea de la unele taxe?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Noi sustinem orice initiativa legala la nivel comunal.

Marius Gelu   |   Proselnici Liliac

11.02.2015

As dori sa semnalez faptul ca iluminatul stradal pe portiunea Ferma Liliac - Borna kilometrica nr 11 a DJ 248 A nu functioneaza.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va interveni in zona.

liviu   |   iasi

06.02.2015

Buna ziua, d-le primar,
Daca tot ati facut atatea lucruri bune pentru comuna Miroslava, de ce nu incercati sa faceti ceva si pentru combaterea hotilor din satele comunei?
Cum? Cu un proiect european sau din alte surse de finantare, sa montati camere de supraveghere video pe strazile pricipale din comuna pentru a mai baga spaima in acesti oameni fara scrupule si a ajuta autoritatile la prinderea lor. Indiferent de raspuns, eu va multumesc si va doresc mult succes in activitate.
Cu respect, Liviu.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza propunerea dvs.

EB   |   Iasi

06.02.2015

Stimate domnule primar,
Momentan locuiesc in Iasi, dar as fi interesat de construirea unei case in Miroslava. Stiu ca in trecut am auzit ca se concesionau suprafete de teren in vederea construirii de case. Mi-ati putea spune, va rog, daca mai este actuala aceasta informatie? Daca da, mi-ati putea spune, va rog, unde pot gasi mai multe informatii in acest sens sau cine este persoana de contact?
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Adresati o solicitare in acest sens la Primaria Mioroslava si veti primi raspuns.

Ana   |   Ciurbesti

06.02.2015

Buna ziua! As dori sa va spun ceva ce eu consider ca este foarte important pentru oameni. Este vorba despre alimentele de UE care s-au dat in luna ianuarie. Tin sa mentionez ca eu nu am vrut sa le iau, dar am fost la primarie cu o alta problema si mi le-au dat. Conservele de carne si cele de pate sunt expirate. Eu ma uit mereu pe termenul de expirare cand cumpar sau cand primesc ceva, dar cei batrani sau cei care nu au obiceiul acesta ce vor pati? De ce au mai fost date daca sunt deja expirate? De ce s-au dat atat de tarziu? Nu va invinovatesc pe dvs, dar as dori macar sa fie informati cei care le primesc pentru a nu se imbolnavi. Nu doar ca sunt expirate, dar au si un miros oribil. Va multumesc pentru intelegere.

Răspuns primar Niţă Dan
Din verificarile efectuate, prin sondaj, privind termenul de valabilitate al conservelor, toate expira in luna ianuarie 2017. Va rugam sa aduceti la Primarie conservele pe care le-ati primit, sa interpretam si noi valabilitatea acestora.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

05.02.2015

Buna ziua! As dori sa sesizez faptul ca drumul comunal avand codul DR 2899/1, situat paralel cu strada Marului, drum public aflat in administrarea dumneavoastra, a devenit impracticabil pe o suprafata de circa 100 metri; noroiul depaseste rotile autoturismelor, fapt ce a facut sa nu mai pot sa ajung la locuinta pe care am construit-o pe respectiva strada. Dezastrul a fost sesizat si de ceilalti vecini ai mei, dar fara un rezultat; la fel ca mine sunt obligati sa ocoleasca sute de metri sau sa distruga autoturismele. In cazul de fata situatia ar putea fi rezolvata cu doua camioane de piatra, iar ulterior sa stabiliti cine este vinovat de aducerea in stare de neintrebuintare a strazii si tras la raspundere. Va rog sa dispuneti verificarea in teren a situatiei si aducerea la stadiul de folosinta a respectivului tronson de strada, situatia fiind dezastroasa; pot sta la dispozitia reprezentantului dvs., sens in care pot fi contactat la nr. de telefon afisat. Va urez o zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Cand conditiile meteo ne vor permite, vom pune cateva masini de piatra.

Florin V.   |   Valea Adanca, Str. Pepinierii

04.02.2015

Buna ziua, domnule primar,
Am zis ca nu mai aduc in discutie acest subiect, dar raspunsurile dvs. evazive ma fac sa-mi pun tot mai multe intrebari. Cum puteti afirma ca asfaltarea str. Pepinierii depinde de obtinerea fondurilor europene? Spuneati pana nu demult ca se va face in 2014 in baza unul program maret de-al primariei! V-ati razgandit sau a fost din start o minciuna? Apoi ca asteptati sa se termine constructia caselor in cartierul Lt. Col. Gh. Valeriu Constantinescu. De ce trebuie ca actiunile unui particular sa stea la baza deciziilor pentru domeniul public? Acum stim ca se va face pana in 2018. Atunci se vor termina toate casele de acolo sau de unde acest nou termen?

Răspuns primar Niţă Dan
Sunt speculatii pe care le utilizati dvs.

maciuca vasile   |   com miroslava sat valea adanca str. latcu voda nr.

03.02.2015

Dl Primar, va rugam respectos sa trimiteti o persoana autorizata in constructii pentru a verifica constructia unui bloc cu 4 nivele, (12 familii) cu subsol, 12 tomberoane gunoi + parcare pentru 12 auto pe o surafata de 1000 mp si unde mai sunt amplasate 2 [doua] locuinte de 500 mp in aceeasi suprafata. Asteptam raspuns. Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom merge in teren si vom verifica cele relatate de dvs.

Florin V.   |   Valea Adanca, str. Pepinierii

02.02.2015

Buna ziua, domnule primar!
Urmaresc discutiile de aici si in special cele legate de str. Pepinierii, fiind si eu direct interesat de modernizarea ei. Stiu ca au fost comunicate repetate amanari privind asfaltarea, de aceea nu mai insist pe acest aspect. As vrea insa sa va intreb care sunt sansele sa dispuneti indreptarea si pietruirea strazii, in special a primului segment cum se urca din CUG intrucat gropile create si adancite de topirea zapezii, precum si denivelarile din jurul canalelor sunt comparabile cu garzile la sol ale masinilor care trec pe strada. In curand riscam sa nu mai fie practicabila! Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom realiza pietruirea atunci cand conditiile meteo ne vor permite.

Davideanu Silvia   |   Valea Adanca

02.02.2015

Buna seara! De ce intrarile in Valea-Adanca sunt atat de prost iluminate? Ma refer la cea de la Expomobila si cea de mai jos. Este periculos si chiar derutant , mai ales pentru strainii de zona.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va monta o lampa in zilele urmatoare.

ionel   |   balciu

31.01.2015

Buna ziua, domnule primar! Avem si noi o problema: nu se mai aprinde becul in fata la Bucur Ionel. Va rugam sa trimiteti pe cineva sa vada ce s-a intamplat. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Se va remedia deranjamentul.

Catalin   |   Valea Adanca - strada Pepinierei

30.01.2015

Buna ziua, d-le primar! Va invit la o plimbare pe strada noastra, strada Pepinierei sa vedeti cam in ce conditii traim. Atat noi, cat si masinile noastre au de suferit din cauza mizeriei si a drumului impracticabil. Vara suntem sufocati de praf, iar acum de mizerie. Suntem atat de aproape de oras si totusi atat de departe de civilizatie.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu raspund persoanelor care nu se identifica.

Neacsu Mihai   |   Valea Ursului

29.01.2015

S-a intocmit Registrul pentru spatii verzi? Cand poate fi consultat (conform legii)?

Răspuns primar Niţă Dan
Registrul pentru spatii verzi a fost intocmit, iar pentru a fi consultat depuneti o cerere la registratura Primariei Miroslava in care sa precizati scopul consultarii.

Neacsu Mihai   |   valea ursului

29.01.2015

In majoritatea satelor din judetul iasi s-a realizat retea de apa; am fost si in judetul Vaslui, undeva la 40 km de Barlad, apa curenta in fiecare gopodarie, pe niste dealuri unde abia puteam merge! La Valea Ursului nu se poate daca nu ai relatii la primarie ! Cand putem sa vedem si noi pe site-ul primariei un proiect clar, nu palavre?

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de alimentare cu apa in Valea Ursului au inceput anul trecut, dar in perioada de iarna au fost sistate si vor fi finalizate in primavara anului 2015.

Anton Petru   |   valea Adanca

28.01.2015

Putem schimba numele strazii pe care stau pentru ca se creeaza confuzie cu satul Cornesti? Strada se numeste Cornesti. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu, deoarece aceasta denumire este aprobata si avizata, conform nomenclatorului stradal de Comisia judeteana de atribuire denumiri.

Alexandra Mihai   |   Proaelnici 49 - Valea ursului

28.01.2015

Buna ziua, Domnule Primar!
Pentru efectuarea procesului de receptie finala si de autorizatie, pentru a le declara la rol, care sunt costurile si pasii de urmat?
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Dupa efectuarea P.V. de receptie, daca exista diferente intre valoarea investitiei la autorizare si cea de la finalul lucrarilor, se aplica o taxa de regularizare de 0,5% pentru diferenta.

NICU   |   MADRID

28.01.2015

Am primit raspuns in 23.11.2014 in legatura cu conducta de apa (800 m), sa o aduc pe cheltuiala mea. Cat timp pot avea conducta de apa in proprietate mea? (3-4-5-6 ani)? Ce lege ma obliga sa donez investitia la domeniul public la Primarie?

Răspuns primar Niţă Dan
In ce sat si pe ce strada locuiti?

cristi   |   horpaz

28.01.2015

Buna ziua! Va scriu in legatura cu terenurile scoase la licitatie: cand se vor face licitatiile?

Răspuns primar Niţă Dan
Licitatia se va organiza in lunile martie-aprilie 2015.

codrin   |   valea adinca-pepinierei

27.01.2015

Buna ziua, domnule primar. Ma numesc Codrin, locuiesc pe str Pepinierei de trei ani, am 13 ani si parintii mei au domiciliul pe aceasta strada. Intr-un numar al ziarului local spuneati ca o veti asfalta, apoi ati mentionat in alt numar ca nu o mai faceti in scurt timp. Strada este un dezastru, acum este o mocirla de cativa centimetri, iar vara praful ne inunda din cauza traficului greu. O compatimesc pe mama cat are de spalat de pe urma mea ca trebuie sa merg la scoala prin mocirla iarna si praf vara. Am o intrebare, domnule primar: concret, cand veti asfalta aceasta strada? Multumesc si va asteptam pe strada noastra si iarna si vara sa vedeti cum este!

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa obtinem finantari din fonduri europene pentru a putea asfalta aceasta strada. Nu va putem da o data exacta.

Lates Simona Nicoleta   |   Miroslava

26.01.2015

Buna ziua! Se poate achizitiona o bucata de teren de la primarie cu plata in rate si fara avans? As fi interesata de 400-500 mp. Multumesc anticipat

Răspuns primar Niţă Dan
Daca sunt indeplinite conditiile impuse de Consiliul Local, se pot concesiona terenuri pentru construirea de locuinte.

Harpatuc Razvan   |   miroslava

24.01.2015

Buna ziua! As fi interesat sa stiu daca se scot spatii comerciale la licitatie si daca se mai scoate si pamant. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria Miroslava nu dispune de spatii comerciale. Pentru construire de locuinte vor fi scoase la licitatie terenuri in lunile martie-aprilie.

Florin .   |   Valea Adanca

24.01.2015

D-le, Primar,
Ati raspuns unui vecin de-al meu de pe strada Pepinierii ca veti asfalta strada respectiva pana in anul 2018, dar eu nu cred ca se va intampla asa, deoarece alegerile locale sunt in 2016, iar daca nu veti asfalta strada, o va face alt primar.
In ceea ce priveste haita cainilor maidanezi, ma rog sa va atace la fel ca pe copiii nostri cand merg la scoala.

Răspuns primar Niţă Dan
Cand vom obtine finantare din fonduri europene, vom asfalta inclusiv aceasta strada.

laurentiu   |   vorovesti

22.01.2015

Ce se poate face pentru ca strada privata pe care locuiesc sa poata fi macar petruita, tinind cont ca platim taxe?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu se pot face investitii pe proprietati private.

Herman Cristian   |   Dancas

22.01.2015

Buna ziua! Am revenit cu aceeasi problema a drumului din Strada Scolii, la care am avut un raspuns din partea dumneavoastra si pentru care va multumesc; doar ca nu s-a luat nici o masura in privinta drumului. Mai mult nu se mai poate intra pe el dacat cu tractorul; trebuie sa chem vidanja pentru ca fosa este aproape plina si nu poate intra pe drum; nu vreau reclamatii de la vecini pentru neglijenta. Am mai facut o sesizare in luna noiembrie, dar nimic. Nu vreau un raspuns ci doar o solutie.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni in zona dvs. in primavara anului 2015.

doru ionescu   |   ciurbesti

20.01.2015

Domnule primar, va rog insistent sa imi transmiteti cand se va incepe furnizarea apei in Ciurbesti. Va mentionez ca exista un raspuns din partea primariei ca furnizarea va incepe pe 23.12.14, lucru care nu s-a intamplat. Luand de buna aceasta data, m-am mutat in Ciurbesti si de o luna de zile ma chinui cu galeata si ligheanul. Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu depinde de primaria Miroslava. In satul Ciurbesti este apa pe conducta pe strada Principala. Pe vale vom lua legatura cu cei de la APAVITAL.

Catalin   |   Iasi

16.01.2015

Bună ziua! Vă prezint următoarele in numele a patru familii din Valea Ursului.
Ca urmare a unei adrese înregistrată la Primaria Miroslava cu nr. 28982 din 10.12.2014 prin care vă solicitam extinderea de reţea electrică şi pietruirea a 200 m de drum (DE 2034, continuarea str. Pădurii din sat Voroveşti), Compartimentul Investiţii ne dă un răspuns „la mişto”(scuzaţi limbajul) precum că investiţiile solicitate sunt prevazute a se realiza în anul 2020, in condiţiile in care dvs. spuneţi că pâna in 2018 vor fi modernizate toate drumurile din comună.
1. Dacă înţelegem că extinderea de reţea electrică necesită o sumă mai mare de bani pe care poate nu o aveţi momentan, în schimb, ce părere aveţi despre termenul de aşteptare de 10 ani (autorizaţie de construire din 2010, investiţii în 2020) pentru pietruirea unui drum ce ar necesita cateva masini de piatră, invocându-se lipsa fondurilor, în condiţiile în care s-au asfaltat km întregi în alte localităţi?
2. Nu credeţi că era mai normal ca inainte de începerea asfaltărilor, având în vedere costul unui km de drum asfaltat, să se fi terminat de pietruit toate drumurile publice aflate in administrarea UAT Miroslava şi care duc spre locuinţe?
3. De ce trebuie plătit acelaşi impozit pe locuinţă dacă nu beneficiem de nicio utilitate publică (casele nu pot fi locuite), ca şi ceilalţi locuitori ai comunei care au asfalt, curent electric, iluminat stradal, gaz, apa, canalizare?
4. Dacă încheiem contracte cu firma de salubritate, cum va ajunge maşina de gunoi să ridice pubelele in condiţii de timp nefavorabil, până în anul 2020?
5. Puteţi să ne spuneţi câte case ale căror terenuri au deschidere la un drum public aflat în administrarea primăriei sunt în acest moment neracordate la reţeaua electrică necesitând extinderi de reţea şi aşteaptă investiţiile primăriei?
6. În ziarul local din luna decembrie, făcând bilanţul realizărilor pe 2014 aţi afirmat “Aş aminti de extinderea reţelelor electrice în toată zona de intravilan, ceea ce nu e puţin lucru pentru că aceste investiţii sunt foarte costisitoare pentru bugetul local”. Casele noastre nu sunt construite in zona de intravilan?
Vă rugăm să reanalizaţi solicitările noastre şi poate veţi reuşi anul acesta să puneţi cateva maşini de piatră pe drumul menţionat, să întocmiţi documentaţia de extindere a reţelei electrice şi să o înaintaţi către E-ON pentru ca atunci când veţi avea fonduri să se inceapă lucrarea şi să nu mai aşteptăm înca câţiva ani pentru întocmirea documentaţiei tehnice de catre E-ON (am aşteptat un an de zile emiterea unui ATR, pentru că am vrut să extindem reţeaua din fonduri proprii şi am primit o adresă prin care ni se comunică că nu sunt condiţii tehnice de a ne racorda de la ultimul stâlp de pe str. Pădurii, sat Voroveşti, pentru că nu mai pot fi adăugaţi noi consumatori la transformatorul existent).
Vă mulţumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Solicitarile dvs. sunt permanent analizate, dar rezolvarea lor necesita timp si bani. Timp este destul, dar de bani ducem lipsa. Nu vreau sa ma scuz, dar cred ca zona dvs. mai are de asteptat utilitatile.

Acasandri Magda   |   Valea Adanca

15.01.2015

Domnule Primar,
Doresc sa va fac cunoscut faptul ca societatea MAG CONSTRUCT SRL, care a realizat extinderea conductei de gaz in str. IMASULUI 24/26/,30/32, nu si-a respectat obligatiile fata de finantatorii initiali ai conductei, si anume fata de ACASANDRI VASILE. A intocmit documentatia pentru incheierea noului contract cu E-on numai pentru MOCANU ION SI GOGOI ANA care au contribuit financiar cu aceeasi cota parte ca si mine si in acelasi timp (vechiul contract cu E-on a fost reziliat fara sa fiu anuntat si in care eu figuram ca si asociat). Doresc sa va spun ca eu in acest moment nu beneficiez de serviciul pe care l-am platit acestei firme. Am constatat ca excluderea mea din contract a fost facuta cu rea intentie intrucat conectarea mea la retea este conditionata financiar de Mocanu. Eu nu ma pot bransa separat pentru ca Mocanu cere bani. Am intrebat-o pe Cehan (cea care a adus firma MAG CONSTRUCT) de ce am fost exclus din contract.iar aceasta mi-a raspuns ca ,,daca nu-mi convine, iti dau banii inapoi si nu vei avea gaz”. V-am adus acestea la cunostinta d-voastra, inclusiv locuitorilor din Miroslava pentru a preveni un viitor incident de acelasi fel.
Ce pot sa fac eu in aceasta situatie?

Răspuns primar Niţă Dan
Am luat la cunostinta sesizarea dvs. Primaria Miroslava nu poate fi implicata in aceasta disputa. Contactati un avocat.

Tudorel G.   |   Horpaz

15.01.2015

Buna ziua, d-le Primar,
Revin pe aceasta cale pentru a ne ajuta intr-o problema. Un vecin de pe strada Noua din Horpaz, la cateva zile goleste fosa septica in rigola de scurgere a apelor pluviale. In aceasta seara am incercat sa anunt telephonic Politia Locala pentru a veni la fata locului sa remedieze problema, insa nu raspunde nimeni la numarul afisat pe site-ul primariei.
Va rog sa rezolvati problema, va rog sa imi spuneti la cine sa ma adresez din cadrul Primariei. Urmeaza din partea mea o plangere oficiala la Garda de Mediu.
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Politia locala si ecologul se vor deplasa in zona si vor lua masurile legale.

gabriela   |   proselnici

13.01.2015

În primul rand, La mulți ani! As vrea sa știu care sunt pașii pentru a începe o casa, P și M. Toate autorizațiile necesare cât timp sunt valabile? Va mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In primul rand trebuie sa faceti dovada proprietatii (contract vanzare cumparare), apoi sa solicitati certificat de urbanism care este valabil 12 luni cu drept de prelungire inca 12 luni. Avizele stabilite prin C.U., proiect casa, autorizatie de construire valabila 12 luni cu drept de prelungire inca 12 luni.

doru ionescu   |   ciurbesti

13.01.2015

Va rog sa imi transmiteti data la care va fi pornita furnizarea apei potabile in satul Ciurbesti. Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem de echipat caminele de pe retea, apoi vom finalize procedura de predare a retelei catre SC APAVITAL SA.

Andra Neculai   |   VALEA ADINCA

13.01.2015

Domnule Primar,
Mie, cred ca nu imi puteti raspunde ca nu sunt realista cand va reamintesc pentru a inca 100 oara despre situatia haitelor care isi fac veacul pe str. Livezilor si pe str. paralela cu aceasta. Ati promis in nenumarate randuri masuri in ultimii 2 ani si nu ati rezolvat absolut nimic. Marturie sunt fotografiile pe care vi le-am trimis pe adresa de contact a Primariei, precum si sesizarea pe care am facut-o la departamentul de Mediu din cadrul Primariei in dimineata in care un om a fost atacat pe drum de acesti caini, iar mie mi-au sarit pe masina cand am incercat sa-l ajut sa scape de ei. Odata cu intrarea in vigoare a legii privind microciparea, ati putea sa incepeti prin a sanctiona proprietarii acelor caini care ii lasa de izbeliste in afara proprietatii pe parcursul zilei. Daca vor plati amenzi de 1500 ron ma indoiesc ca isi vor mai lasa patrupedele in voia sortii ca sa-si faca nevoile in fata portilor noastre si sa ne haituiasca daca incercam sa ne plimbam pe strada intr-o maniera civilizata, iar primaria ar putea beneficia de pe urma banilor respectivi pentru a captura animalele fara stapan de pe teritoriul comunei.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a solicitat la SC SALUBRIS SA prinderea cainilor din zona dvs. si au fost prinsi in acea zi 14 caini, inclusiv din alte zone, pentru care s-a platit 3329 lei. Orice sesizare primita de la cetateni este inaintata la SC SALUBRIS SA care intervin in masura posibilitatilor.

Alin Roman   |   Valea Adanca

12.01.2015

Dl. Primar, pe stada expomobila, astazi la 8.00 era polei si nu era dat cu sare si nisip. Ce asteptam? Sa se intample un accident ? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Sare si nisip s-a imprastiat in acea zi, dar nu se pot cuprinde toti cei 55 km asfaltati in acelasi timp.

Florin. E.   |   Valea Adanca

12.01.2015

Buna ziua,
Recent am achizitionat un apartament in Valea Adanca. As dori sa va intreb daca pot trimite o alta persoana cu actele in original pentru a il declara pentru impozitare. Din pacate, programul de la serviciu nu imi permite sa vin personal la sediul primariei.
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Da, poate veni cu contractul de vanzare-cumparare si cartea funciara.

Ciprian Sandu   |   Miroslava

11.01.2015

De ce nu s-a dezapezit drumul dinspre Miroslava spre Valea Adanca si Cug?

Răspuns primar Niţă Dan
Toate drumurile din comuna Miroslava au fost deszapezite.

Madalina   |   Valea Adanca

11.01.2015

Buna seara,
Am achizitionat de curand o casa in Ezareni, pe strada Debarcaderului, si as avea cateva intrebari si nelamuriri:
1. Am sunat la firma de salubritate si domnul Lucian mi-a spus ca nu pot sa semnez un contract cu el pentru ca nu are pubele de gunoi. Aceasta mi-a confirmat ca nici pana la sfarsitul lunii nu o sa aiba pubele; am intrebat daca pot sa achizitionez eu o pubela si care ar fi costurile. Am ramas neplacut surprinsa ca as suporta aceleasi costuri ca o persoana care a primit pubela in custodie. Vi se pare normal sa dau 200 ron pe o pubela si sa platesc tot atat? Iar daca nu imi achizitionez pubela ce ma sfatuiti sa fac cu gunoiul?
2. Acum o saptamana cand eram la casa am fost dezgustata de haita de cainii care "urmareau" o catea. Sunt sigura ca in 2-3 luni pe langa cei 5-6 caini o sa mai fie in zona inca 5-6 puiuti. Cum se poate rezolva aceasta problema?
3. As dori sa imi achizitionez o casa de gradina din lemn si as vrea sa stiu daca am nevoie de autorizatie de constructie?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in curs de achizitionare a 500 pubele care vor fi distribuite familiilor care au contracte de salubrizare.
Da, aveti nevoie de autorizatie de construire.

mihai paraschiv   |   miroslava

10.01.2015

Buna ziua si la multi ani pentru anul 2015 si pentru cei ce vor urma!
Multumesc pentru raspunsul prompt si exact. Am implinit 35 de ani pe 14 oct 2014; se poate da o dispensa pentru a putea beneficia de o parcela de pamant in concesiune? Va multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Puteti formula cerere in acest sens pentru a participa la o procedura ulterioara in vederea concesionarii.

rotarescu   |   gaureni

10.01.2015

Buna ziua si La multi ani !
As avea mai multe intrebari:
1. Vom avea canalizare in acest an , pe versantul din spatele depozitului de constructii Transanapet?
2. Data fiind “culoarea politica” a Presedintelui Consiliului Judetean Iasi, e posibill sa se refaca soseaua Iasi-Voinesti ?
3. Si o ultima intrebare: Pe cand trotuare de circulatie pentru pietoni in comuna Miroslava? Sunt pietoni care circula direct pe sosea, si pentru noi soferii reprezinta adevarate pericole sau mai degraba noi soferii suntem pentru ei.
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
n acest an nu realizam canalizare in zona solicitata.
Consiliul Judetean se ocupa de investitii pe drumurile judetene.
Avem inclus in planul de investitii pe acest an realizarea trotuarelor acolo unde sunt conditii.

radu ignatescu   |   vorovesti

08.01.2015

Ziua buna!
Am un automobil inregistrat la primaria Iasi, dar am in posesie si o casa in Vorovesti. Doresc sa imi inregistrez automobilul la Primaria Miroslava, ce trebuie sa fac? Ce acte trebuie sa aduc?

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa aveti domiciliul in com. Miroslava, apoi veti transfera dosarul auto.

Doru Cornel   |   Valea Adanca

07.01.2015

La Multi ANI sănătoși și veseli!
Exista un proiect de iluminare publica pentru zona capăt CUG - intrare Horpaz și Strada Bazei?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza in teren necesitatea acestei investitii si vom avea in vedere planificarea bugetara.

Eugen Cojocaru   |   Valea Adanca

07.01.2015

La multi ani, dumneavoastra si angajatilor primariei Miroslava! Va uram un 2015 prosper, cu cat mai multe realizari!
Am auzit un zvon (deci va rog sa confirmati dvs. daca acest lucru este real sau nu) ca se intentioneaza extinderea sistemului de canalizare si in zona strazii Marului. Daca este asa, ne puteti comunica pe cand se intentioneaza acest lucru?
In legatura cu raspunsul dat d-lui Serban Constantin la mesajul din data de 15 dec. 2014: daca-mi permiteti, denumirea propusa (str. Cosarilor) nu mi se pare potrivita, nefiind in concordanta cu alte denumiri existente in zona (Livezilor, Marului, Cicoarei, Florilor, Nucilor, Caisului, Salciei, etc.). De asemenea, fiind o strada care se intersecteaza cu Livezilor si Marului, sunt de parere ca ar trebui gasit un nume similar. Copaci fructiferi (si nu numai) dupa care sa-si ia numele exista. Va rog pe dvs. si pe membrii Consiliului Local implicati in acest proces sa analizati aceasta propunere.
Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza aceasta problema.

ionut budeanu   |   str. fermei

07.01.2015

Buna ziua! Pe Strada Fermei nr 16 nu mai functioneaza becul de la stalpul de iluminat public. Va rugam daca se poate face ceva in aceasta privinta! Va multumesc! Cu respect!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom rezolva problema iluminatului.

Andreea Georgescu   |   Valea Adanca

06.01.2015

Buna ziua. As dori sa va intreb daca pentru strada Bazei din satul Valea Adanca exista proiect pentru canalizare si cam pe cand ar trebui executat?

Răspuns primar Niţă Dan
S-a intocmit proiectul tehnic pentru satul Valea Adanca, dar nu avem finantare.

Grumazescu Diana   |   Valea Adanca

05.01.2015

Buna ziua! Va rog sa-mi comunicati care este denumirea strazii pe care detin o casa, avand in vedere urmatoarele detalii: se afla in satul Valea Adanca, este paralela cu strada Vasile Bacaoanu cu intrare din strada Ioan Joldea Voda (nu este vorba de str. Despot Voda, strada mea este mai sus, paralela cu str Vasile Bacaoanu). Pe google maps am vazut ca e denumita strada Ezareni, este corect? As vrea sa mai stiu si daca se vor monta placute cu denumirea strazii. De asemenea, vreau sa va intreb daca aveti in plan in 2015 asfaltarea strazii Ioan Joldea Voda. Va multumim pentru asfaltarea strazii Cornesti, chiar daca nu e inca finalizata. Va urez o zi buna si un An Nou bun!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada se va numi Minerva. Dar va trebui sa solicitati printr-o cerere ,atribuire de denumire strada si numar. Strada Ioan Joldea Voda este strada privata, primaria nu face investitii pe strazi private.

Spinachi Remus   |   Horpaz

03.01.2015

De ce in Horpaz, pe str. Principala in fiecare an actiunea de deszăpezire are loc la câteva zile de la ultima ninsoare sau pur si simplu se așteaptă ca natura sa își urmeze cursul si soarele sa se ocupe de tot?
Nu va cer sa faceți ca primarul din Vaslui (din link-ul de mai jos), dar măcar putina implicare nu ar strica, mai ales ca e al doilea an in care nu se face nimic in aceasta privința:
http://www.nasul.tv/2015/01/02/pe-el-iarna-nu-l-a-luat-prin-surprindere-primarul-din-vaslui-care-si-a-deszapezit-singur-comuna/

Răspuns primar Niţă Dan
Am trecut zilnic prin localitatea Horpaz si am circulat normal. Am dubii ca dvs. sunteti realist.

Gherca Ana Maria   |   Miroslava

30.12.2014

Buna ziua! As dori sa aflu pentru cand e programata la deszapazire Strada Fermei - si ma refer la intreaga strada, nu la primii 200m?
De 2 zile nu a trecut nimeni pe aici, dar taxele s-au colectat la timp.
Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Cred ca pentru dvs. trebuie sa facem o strada speciala.

Florin   |   Valea Adanca, str. Pepinierii

30.12.2014

Buna ziua domnule primar,
Am remarcat cateva tentative de deszapezire a strazii Pepinierii, in special in zona pepinierei si mai la deal. Cum ramane totusi cu intersectia si bucata de strada care urca pana la pepiniera? Fara o masina cu asistenta sau lanturi nu se poate urca. E plina de gropi si acum de zapada si gheata pe sub aceasta. Astazi am ramas inzapezit 30 minute. Cine plateste pentru efortul, timpul si materialele folosite? Va rog sa actionati cu mai multa responsabilitate in ceea ce priveste curatatea strazii. Este destul faptul ca e neasfaltata, ingusta si cu zapada pe laterale, macar pe mijloc sa se poata circula decent! Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Fermei a fost deszapezita pe data de 30.12.2014.

Ciprian Sirbu   |   Valea Adanca

30.12.2014

Buna seara! Cred ca pe strada Valea Adanca nu s-a intervenit deloc pentru deszapezire. Astazi la orele 18.30 se circula extrem de greu din cauza zapezii de cca 10-15 cm de pe carosabil, in conditiile in care si asa strada este foarte ingusta, cu multe curbe si diferente de nivel. Asta in conditiile in care ninsoarea s-a oprit de aproape 24h. La multi ani si mai multe proiecte indeplinite in 2015!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu sunteti realist.

Fagu Ghiocel   |   Miroslava , str.V.Miroslavei nr.144

29.12.2014

Daca asa stiu salariatii primariei sa dezapezeasca, multumim de asa ajutor! Pacat ca nu pot sa va trimit o fotografie facuta dupa trecerea utilajului pentru o frumoasa reclama de oameni gospodari!

Răspuns primar Niţă Dan
Atat putem face cu utilajele din dotare.

Ion P.   |   Horpaz

29.12.2014

De o saptamana se mentioneaza pe toate posturile media ca va fi cod galben si portocaliu de ninsori si viscol. A inceput sa ninga de ieri seara (28.12) si s-a zis ca in Moldova va fi viscol si ninsori abundente. In Horpaz, stratul de zapada depaseste cu mult limita bunului simt in care sa se poata circula macar pe jos (sa nu mai mentionez de masini care se chinuie cate o jumatate de ora sa iasa din curte). TAXI-urile refuza sa urce dealul din pricina stratului gros de zapada, iar cele care se incumeta apeleaza pe la vecini pentru a-i ajuta sa-si intoarca masinile din impotmoleala in care zac. UNDE SUNT MASINILE DE DEZAPEZIT? UNDE ESTE SAREA? UNDE ESTE NISIPUL? Sa nu-mi spuneti ca sunt alte sate prioritare, caci nu-mi dau seama care - toate sunt in acelasi stadiu groaznic de circulatie; sa nu-mi spuneti ca nu aveti utilaje suficiente, caci altfel nu ati fi stiut sa gestionati o primarie. Asadar, noua, cetatenilor care am votat, ce ne scapa ? Ati scos limitatoarele de viteza pentru a dezapezi la iarna. A venit iarna, iar dezapezirea e pe stand-by. Ce parere aveti ? Consultati soferii de pe microbuzul Ciurbesti si patronul pentru detalii, poate faceti un drum in Horpaz sa vedeti ce elegant mergeti cu masina. Va multumesc in numele cetatenilor din Horpaz si Ciurbesti ! Poate puteti da si un raspuns pe masura asteptarilor noastre.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe data de 29, 30.12.2014 s-au deszapezit toate strazile din Horpaz.

Cojocaru Iulia   |   Valea Adanca, strada Marului nr. 20 A

29.12.2014

Buna seara, domnule Primar! Va rugam sa trimiteti un utilaj de deszapezire pe strada Marului, str. Livezilor, str. Principala. Noi locuim pe strada Marului si avem un copil de 2 ani, vecinii nostri au 2 copii gemeni de 3 anisori, inca o familie cu bebelus sugar si un copil de 5 ani, un alt vecin cu copii de 5 si respectiv 3 ani. Astazi (29 dec), strada noastra a fost complet blocata, din cauza viscolului am ramas sinistrati in case. Va rugam sa interveniti si pe strada noastra ( Marului). Daca se opreste viscolul, ne gandim in primul rand la copii si nu avem cum ajunge nici macar la o farmacie; nu mai vorbesc de o ambulanta in caz de necesitate. Va multumim frumos.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu putem deszapezi deodata toate drumurile . Aceasta activitate se face in functie de prioritati.

doru ionescu   |   ciurbesti

29.12.2014

Domnule primar, va solicitam sprijinul pentru dezapezirea caii de acces catre cele trei case construite in imediata apropiere a Bisericii Sf. Nicolae din satul Ciurbesti. Oricat am incercat, fara un utilaj nu se poate desfunda drumul. Multumim anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
O sa incercam sa intervenim.

pagina 1 din 10

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2015