Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

laurentiu   |   vorovesti

22.01.2015

Ce se poate face pentru ca strada privata pe care locuiesc sa poata fi macar petruita, tinind cont ca platim taxe?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu se pot face investitii pe proprietati private.

Herman Cristian   |   Dancas

22.01.2015

Buna ziua! Am revenit cu aceeasi problema a drumului din Strada Scolii, la care am avut un raspuns din partea dumneavoastra si pentru care va multumesc; doar ca nu s-a luat nici o masura in privinta drumului. Mai mult nu se mai poate intra pe el dacat cu tractorul; trebuie sa chem vidanja pentru ca fosa este aproape plina si nu poate intra pe drum; nu vreau reclamatii de la vecini pentru neglijenta. Am mai facut o sesizare in luna noiembrie, dar nimic. Nu vreau un raspuns ci doar o solutie.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni in zona dvs. in primavara anului 2015.

doru ionescu   |   ciurbesti

20.01.2015

Domnule primar, va rog insistent sa imi transmiteti cand se va incepe furnizarea apei in Ciurbesti. Va mentionez ca exista un raspuns din partea primariei ca furnizarea va incepe pe 23.12.14, lucru care nu s-a intamplat. Luand de buna aceasta data, m-am mutat in Ciurbesti si de o luna de zile ma chinui cu galeata si ligheanul. Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu depinde de primaria Miroslava. In satul Ciurbesti este apa pe conducta pe strada Principala. Pe vale vom lua legatura cu cei de la APAVITAL.

Catalin   |   Iasi

16.01.2015

Bună ziua! Vă prezint următoarele in numele a patru familii din Valea Ursului.
Ca urmare a unei adrese înregistrată la Primaria Miroslava cu nr. 28982 din 10.12.2014 prin care vă solicitam extinderea de reţea electrică şi pietruirea a 200 m de drum (DE 2034, continuarea str. Pădurii din sat Voroveşti), Compartimentul Investiţii ne dă un răspuns „la mişto”(scuzaţi limbajul) precum că investiţiile solicitate sunt prevazute a se realiza în anul 2020, in condiţiile in care dvs. spuneţi că pâna in 2018 vor fi modernizate toate drumurile din comună.
1. Dacă înţelegem că extinderea de reţea electrică necesită o sumă mai mare de bani pe care poate nu o aveţi momentan, în schimb, ce părere aveţi despre termenul de aşteptare de 10 ani (autorizaţie de construire din 2010, investiţii în 2020) pentru pietruirea unui drum ce ar necesita cateva masini de piatră, invocându-se lipsa fondurilor, în condiţiile în care s-au asfaltat km întregi în alte localităţi?
2. Nu credeţi că era mai normal ca inainte de începerea asfaltărilor, având în vedere costul unui km de drum asfaltat, să se fi terminat de pietruit toate drumurile publice aflate in administrarea UAT Miroslava şi care duc spre locuinţe?
3. De ce trebuie plătit acelaşi impozit pe locuinţă dacă nu beneficiem de nicio utilitate publică (casele nu pot fi locuite), ca şi ceilalţi locuitori ai comunei care au asfalt, curent electric, iluminat stradal, gaz, apa, canalizare?
4. Dacă încheiem contracte cu firma de salubritate, cum va ajunge maşina de gunoi să ridice pubelele in condiţii de timp nefavorabil, până în anul 2020?
5. Puteţi să ne spuneţi câte case ale căror terenuri au deschidere la un drum public aflat în administrarea primăriei sunt în acest moment neracordate la reţeaua electrică necesitând extinderi de reţea şi aşteaptă investiţiile primăriei?
6. În ziarul local din luna decembrie, făcând bilanţul realizărilor pe 2014 aţi afirmat “Aş aminti de extinderea reţelelor electrice în toată zona de intravilan, ceea ce nu e puţin lucru pentru că aceste investiţii sunt foarte costisitoare pentru bugetul local”. Casele noastre nu sunt construite in zona de intravilan?
Vă rugăm să reanalizaţi solicitările noastre şi poate veţi reuşi anul acesta să puneţi cateva maşini de piatră pe drumul menţionat, să întocmiţi documentaţia de extindere a reţelei electrice şi să o înaintaţi către E-ON pentru ca atunci când veţi avea fonduri să se inceapă lucrarea şi să nu mai aşteptăm înca câţiva ani pentru întocmirea documentaţiei tehnice de catre E-ON (am aşteptat un an de zile emiterea unui ATR, pentru că am vrut să extindem reţeaua din fonduri proprii şi am primit o adresă prin care ni se comunică că nu sunt condiţii tehnice de a ne racorda de la ultimul stâlp de pe str. Pădurii, sat Voroveşti, pentru că nu mai pot fi adăugaţi noi consumatori la transformatorul existent).
Vă mulţumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Solicitarile dvs. sunt permanent analizate, dar rezolvarea lor necesita timp si bani. Timp este destul, dar de bani ducem lipsa. Nu vreau sa ma scuz, dar cred ca zona dvs. mai are de asteptat utilitatile.

Acasandri Magda   |   Valea Adanca

15.01.2015

Domnule Primar,
Doresc sa va fac cunoscut faptul ca societatea MAG CONSTRUCT SRL, care a realizat extinderea conductei de gaz in str. IMASULUI 24/26/,30/32, nu si-a respectat obligatiile fata de finantatorii initiali ai conductei, si anume fata de ACASANDRI VASILE. A intocmit documentatia pentru incheierea noului contract cu E-on numai pentru MOCANU ION SI GOGOI ANA care au contribuit financiar cu aceeasi cota parte ca si mine si in acelasi timp (vechiul contract cu E-on a fost reziliat fara sa fiu anuntat si in care eu figuram ca si asociat). Doresc sa va spun ca eu in acest moment nu beneficiez de serviciul pe care l-am platit acestei firme. Am constatat ca excluderea mea din contract a fost facuta cu rea intentie intrucat conectarea mea la retea este conditionata financiar de Mocanu. Eu nu ma pot bransa separat pentru ca Mocanu cere bani. Am intrebat-o pe Cehan (cea care a adus firma MAG CONSTRUCT) de ce am fost exclus din contract.iar aceasta mi-a raspuns ca ,,daca nu-mi convine, iti dau banii inapoi si nu vei avea gaz”. V-am adus acestea la cunostinta d-voastra, inclusiv locuitorilor din Miroslava pentru a preveni un viitor incident de acelasi fel.
Ce pot sa fac eu in aceasta situatie?

Răspuns primar Niţă Dan
Am luat la cunostinta sesizarea dvs. Primaria Miroslava nu poate fi implicata in aceasta disputa. Contactati un avocat.

Tudorel G.   |   Horpaz

15.01.2015

Buna ziua, d-le Primar,
Revin pe aceasta cale pentru a ne ajuta intr-o problema. Un vecin de pe strada Noua din Horpaz, la cateva zile goleste fosa septica in rigola de scurgere a apelor pluviale. In aceasta seara am incercat sa anunt telephonic Politia Locala pentru a veni la fata locului sa remedieze problema, insa nu raspunde nimeni la numarul afisat pe site-ul primariei.
Va rog sa rezolvati problema, va rog sa imi spuneti la cine sa ma adresez din cadrul Primariei. Urmeaza din partea mea o plangere oficiala la Garda de Mediu.
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Politia locala si ecologul se vor deplasa in zona si vor lua masurile legale.

gabriela   |   proselnici

13.01.2015

În primul rand, La mulți ani! As vrea sa știu care sunt pașii pentru a începe o casa, P și M. Toate autorizațiile necesare cât timp sunt valabile? Va mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In primul rand trebuie sa faceti dovada proprietatii (contract vanzare cumparare), apoi sa solicitati certificat de urbanism care este valabil 12 luni cu drept de prelungire inca 12 luni. Avizele stabilite prin C.U., proiect casa, autorizatie de construire valabila 12 luni cu drept de prelungire inca 12 luni.

doru ionescu   |   ciurbesti

13.01.2015

Va rog sa imi transmiteti data la care va fi pornita furnizarea apei potabile in satul Ciurbesti. Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem de echipat caminele de pe retea, apoi vom finalize procedura de predare a retelei catre SC APAVITAL SA.

Andra Neculai   |   VALEA ADINCA

13.01.2015

Domnule Primar,
Mie, cred ca nu imi puteti raspunde ca nu sunt realista cand va reamintesc pentru a inca 100 oara despre situatia haitelor care isi fac veacul pe str. Livezilor si pe str. paralela cu aceasta. Ati promis in nenumarate randuri masuri in ultimii 2 ani si nu ati rezolvat absolut nimic. Marturie sunt fotografiile pe care vi le-am trimis pe adresa de contact a Primariei, precum si sesizarea pe care am facut-o la departamentul de Mediu din cadrul Primariei in dimineata in care un om a fost atacat pe drum de acesti caini, iar mie mi-au sarit pe masina cand am incercat sa-l ajut sa scape de ei. Odata cu intrarea in vigoare a legii privind microciparea, ati putea sa incepeti prin a sanctiona proprietarii acelor caini care ii lasa de izbeliste in afara proprietatii pe parcursul zilei. Daca vor plati amenzi de 1500 ron ma indoiesc ca isi vor mai lasa patrupedele in voia sortii ca sa-si faca nevoile in fata portilor noastre si sa ne haituiasca daca incercam sa ne plimbam pe strada intr-o maniera civilizata, iar primaria ar putea beneficia de pe urma banilor respectivi pentru a captura animalele fara stapan de pe teritoriul comunei.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a solicitat la SC SALUBRIS SA prinderea cainilor din zona dvs. si au fost prinsi in acea zi 14 caini, inclusiv din alte zone, pentru care s-a platit 3329 lei. Orice sesizare primita de la cetateni este inaintata la SC SALUBRIS SA care intervin in masura posibilitatilor.

Alin Roman   |   Valea Adanca

12.01.2015

Dl. Primar, pe stada expomobila, astazi la 8.00 era polei si nu era dat cu sare si nisip. Ce asteptam? Sa se intample un accident ? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Sare si nisip s-a imprastiat in acea zi, dar nu se pot cuprinde toti cei 55 km asfaltati in acelasi timp.

Florin. E.   |   Valea Adanca

12.01.2015

Buna ziua,
Recent am achizitionat un apartament in Valea Adanca. As dori sa va intreb daca pot trimite o alta persoana cu actele in original pentru a il declara pentru impozitare. Din pacate, programul de la serviciu nu imi permite sa vin personal la sediul primariei.
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Da, poate veni cu contractul de vanzare-cumparare si cartea funciara.

Ciprian Sandu   |   Miroslava

11.01.2015

De ce nu s-a dezapezit drumul dinspre Miroslava spre Valea Adanca si Cug?

Răspuns primar Niţă Dan
Toate drumurile din comuna Miroslava au fost deszapezite.

Madalina   |   Valea Adanca

11.01.2015

Buna seara,
Am achizitionat de curand o casa in Ezareni, pe strada Debarcaderului, si as avea cateva intrebari si nelamuriri:
1. Am sunat la firma de salubritate si domnul Lucian mi-a spus ca nu pot sa semnez un contract cu el pentru ca nu are pubele de gunoi. Aceasta mi-a confirmat ca nici pana la sfarsitul lunii nu o sa aiba pubele; am intrebat daca pot sa achizitionez eu o pubela si care ar fi costurile. Am ramas neplacut surprinsa ca as suporta aceleasi costuri ca o persoana care a primit pubela in custodie. Vi se pare normal sa dau 200 ron pe o pubela si sa platesc tot atat? Iar daca nu imi achizitionez pubela ce ma sfatuiti sa fac cu gunoiul?
2. Acum o saptamana cand eram la casa am fost dezgustata de haita de cainii care "urmareau" o catea. Sunt sigura ca in 2-3 luni pe langa cei 5-6 caini o sa mai fie in zona inca 5-6 puiuti. Cum se poate rezolva aceasta problema?
3. As dori sa imi achizitionez o casa de gradina din lemn si as vrea sa stiu daca am nevoie de autorizatie de constructie?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in curs de achizitionare a 500 pubele care vor fi distribuite familiilor care au contracte de salubrizare.
Da, aveti nevoie de autorizatie de construire.

mihai paraschiv   |   miroslava

10.01.2015

Buna ziua si la multi ani pentru anul 2015 si pentru cei ce vor urma!
Multumesc pentru raspunsul prompt si exact. Am implinit 35 de ani pe 14 oct 2014; se poate da o dispensa pentru a putea beneficia de o parcela de pamant in concesiune? Va multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Puteti formula cerere in acest sens pentru a participa la o procedura ulterioara in vederea concesionarii.

rotarescu   |   gaureni

10.01.2015

Buna ziua si La multi ani !
As avea mai multe intrebari:
1. Vom avea canalizare in acest an , pe versantul din spatele depozitului de constructii Transanapet?
2. Data fiind “culoarea politica” a Presedintelui Consiliului Judetean Iasi, e posibill sa se refaca soseaua Iasi-Voinesti ?
3. Si o ultima intrebare: Pe cand trotuare de circulatie pentru pietoni in comuna Miroslava? Sunt pietoni care circula direct pe sosea, si pentru noi soferii reprezinta adevarate pericole sau mai degraba noi soferii suntem pentru ei.
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
n acest an nu realizam canalizare in zona solicitata.
Consiliul Judetean se ocupa de investitii pe drumurile judetene.
Avem inclus in planul de investitii pe acest an realizarea trotuarelor acolo unde sunt conditii.

radu ignatescu   |   vorovesti

08.01.2015

Ziua buna!
Am un automobil inregistrat la primaria Iasi, dar am in posesie si o casa in Vorovesti. Doresc sa imi inregistrez automobilul la Primaria Miroslava, ce trebuie sa fac? Ce acte trebuie sa aduc?

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa aveti domiciliul in com. Miroslava, apoi veti transfera dosarul auto.

Doru Cornel   |   Valea Adanca

07.01.2015

La Multi ANI sănătoși și veseli!
Exista un proiect de iluminare publica pentru zona capăt CUG - intrare Horpaz și Strada Bazei?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza in teren necesitatea acestei investitii si vom avea in vedere planificarea bugetara.

Eugen Cojocaru   |   Valea Adanca

07.01.2015

La multi ani, dumneavoastra si angajatilor primariei Miroslava! Va uram un 2015 prosper, cu cat mai multe realizari!
Am auzit un zvon (deci va rog sa confirmati dvs. daca acest lucru este real sau nu) ca se intentioneaza extinderea sistemului de canalizare si in zona strazii Marului. Daca este asa, ne puteti comunica pe cand se intentioneaza acest lucru?
In legatura cu raspunsul dat d-lui Serban Constantin la mesajul din data de 15 dec. 2014: daca-mi permiteti, denumirea propusa (str. Cosarilor) nu mi se pare potrivita, nefiind in concordanta cu alte denumiri existente in zona (Livezilor, Marului, Cicoarei, Florilor, Nucilor, Caisului, Salciei, etc.). De asemenea, fiind o strada care se intersecteaza cu Livezilor si Marului, sunt de parere ca ar trebui gasit un nume similar. Copaci fructiferi (si nu numai) dupa care sa-si ia numele exista. Va rog pe dvs. si pe membrii Consiliului Local implicati in acest proces sa analizati aceasta propunere.
Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza aceasta problema.

ionut budeanu   |   str. fermei

07.01.2015

Buna ziua! Pe Strada Fermei nr 16 nu mai functioneaza becul de la stalpul de iluminat public. Va rugam daca se poate face ceva in aceasta privinta! Va multumesc! Cu respect!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom rezolva problema iluminatului.

Andreea Georgescu   |   Valea Adanca

06.01.2015

Buna ziua. As dori sa va intreb daca pentru strada Bazei din satul Valea Adanca exista proiect pentru canalizare si cam pe cand ar trebui executat?

Răspuns primar Niţă Dan
S-a intocmit proiectul tehnic pentru satul Valea Adanca, dar nu avem finantare.

Grumazescu Diana   |   Valea Adanca

05.01.2015

Buna ziua! Va rog sa-mi comunicati care este denumirea strazii pe care detin o casa, avand in vedere urmatoarele detalii: se afla in satul Valea Adanca, este paralela cu strada Vasile Bacaoanu cu intrare din strada Ioan Joldea Voda (nu este vorba de str. Despot Voda, strada mea este mai sus, paralela cu str Vasile Bacaoanu). Pe google maps am vazut ca e denumita strada Ezareni, este corect? As vrea sa mai stiu si daca se vor monta placute cu denumirea strazii. De asemenea, vreau sa va intreb daca aveti in plan in 2015 asfaltarea strazii Ioan Joldea Voda. Va multumim pentru asfaltarea strazii Cornesti, chiar daca nu e inca finalizata. Va urez o zi buna si un An Nou bun!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada se va numi Minerva. Dar va trebui sa solicitati printr-o cerere ,atribuire de denumire strada si numar. Strada Ioan Joldea Voda este strada privata, primaria nu face investitii pe strazi private.

Spinachi Remus   |   Horpaz

03.01.2015

De ce in Horpaz, pe str. Principala in fiecare an actiunea de deszăpezire are loc la câteva zile de la ultima ninsoare sau pur si simplu se așteaptă ca natura sa își urmeze cursul si soarele sa se ocupe de tot?
Nu va cer sa faceți ca primarul din Vaslui (din link-ul de mai jos), dar măcar putina implicare nu ar strica, mai ales ca e al doilea an in care nu se face nimic in aceasta privința:
http://www.nasul.tv/2015/01/02/pe-el-iarna-nu-l-a-luat-prin-surprindere-primarul-din-vaslui-care-si-a-deszapezit-singur-comuna/

Răspuns primar Niţă Dan
Am trecut zilnic prin localitatea Horpaz si am circulat normal. Am dubii ca dvs. sunteti realist.

Gherca Ana Maria   |   Miroslava

30.12.2014

Buna ziua! As dori sa aflu pentru cand e programata la deszapazire Strada Fermei - si ma refer la intreaga strada, nu la primii 200m?
De 2 zile nu a trecut nimeni pe aici, dar taxele s-au colectat la timp.
Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Cred ca pentru dvs. trebuie sa facem o strada speciala.

Florin   |   Valea Adanca, str. Pepinierii

30.12.2014

Buna ziua domnule primar,
Am remarcat cateva tentative de deszapezire a strazii Pepinierii, in special in zona pepinierei si mai la deal. Cum ramane totusi cu intersectia si bucata de strada care urca pana la pepiniera? Fara o masina cu asistenta sau lanturi nu se poate urca. E plina de gropi si acum de zapada si gheata pe sub aceasta. Astazi am ramas inzapezit 30 minute. Cine plateste pentru efortul, timpul si materialele folosite? Va rog sa actionati cu mai multa responsabilitate in ceea ce priveste curatatea strazii. Este destul faptul ca e neasfaltata, ingusta si cu zapada pe laterale, macar pe mijloc sa se poata circula decent! Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Fermei a fost deszapezita pe data de 30.12.2014.

Ciprian Sirbu   |   Valea Adanca

30.12.2014

Buna seara! Cred ca pe strada Valea Adanca nu s-a intervenit deloc pentru deszapezire. Astazi la orele 18.30 se circula extrem de greu din cauza zapezii de cca 10-15 cm de pe carosabil, in conditiile in care si asa strada este foarte ingusta, cu multe curbe si diferente de nivel. Asta in conditiile in care ninsoarea s-a oprit de aproape 24h. La multi ani si mai multe proiecte indeplinite in 2015!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu sunteti realist.

Fagu Ghiocel   |   Miroslava , str.V.Miroslavei nr.144

29.12.2014

Daca asa stiu salariatii primariei sa dezapezeasca, multumim de asa ajutor! Pacat ca nu pot sa va trimit o fotografie facuta dupa trecerea utilajului pentru o frumoasa reclama de oameni gospodari!

Răspuns primar Niţă Dan
Atat putem face cu utilajele din dotare.

Ion P.   |   Horpaz

29.12.2014

De o saptamana se mentioneaza pe toate posturile media ca va fi cod galben si portocaliu de ninsori si viscol. A inceput sa ninga de ieri seara (28.12) si s-a zis ca in Moldova va fi viscol si ninsori abundente. In Horpaz, stratul de zapada depaseste cu mult limita bunului simt in care sa se poata circula macar pe jos (sa nu mai mentionez de masini care se chinuie cate o jumatate de ora sa iasa din curte). TAXI-urile refuza sa urce dealul din pricina stratului gros de zapada, iar cele care se incumeta apeleaza pe la vecini pentru a-i ajuta sa-si intoarca masinile din impotmoleala in care zac. UNDE SUNT MASINILE DE DEZAPEZIT? UNDE ESTE SAREA? UNDE ESTE NISIPUL? Sa nu-mi spuneti ca sunt alte sate prioritare, caci nu-mi dau seama care - toate sunt in acelasi stadiu groaznic de circulatie; sa nu-mi spuneti ca nu aveti utilaje suficiente, caci altfel nu ati fi stiut sa gestionati o primarie. Asadar, noua, cetatenilor care am votat, ce ne scapa ? Ati scos limitatoarele de viteza pentru a dezapezi la iarna. A venit iarna, iar dezapezirea e pe stand-by. Ce parere aveti ? Consultati soferii de pe microbuzul Ciurbesti si patronul pentru detalii, poate faceti un drum in Horpaz sa vedeti ce elegant mergeti cu masina. Va multumesc in numele cetatenilor din Horpaz si Ciurbesti ! Poate puteti da si un raspuns pe masura asteptarilor noastre.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe data de 29, 30.12.2014 s-au deszapezit toate strazile din Horpaz.

Cojocaru Iulia   |   Valea Adanca, strada Marului nr. 20 A

29.12.2014

Buna seara, domnule Primar! Va rugam sa trimiteti un utilaj de deszapezire pe strada Marului, str. Livezilor, str. Principala. Noi locuim pe strada Marului si avem un copil de 2 ani, vecinii nostri au 2 copii gemeni de 3 anisori, inca o familie cu bebelus sugar si un copil de 5 ani, un alt vecin cu copii de 5 si respectiv 3 ani. Astazi (29 dec), strada noastra a fost complet blocata, din cauza viscolului am ramas sinistrati in case. Va rugam sa interveniti si pe strada noastra ( Marului). Daca se opreste viscolul, ne gandim in primul rand la copii si nu avem cum ajunge nici macar la o farmacie; nu mai vorbesc de o ambulanta in caz de necesitate. Va multumim frumos.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu putem deszapezi deodata toate drumurile . Aceasta activitate se face in functie de prioritati.

doru ionescu   |   ciurbesti

29.12.2014

Domnule primar, va solicitam sprijinul pentru dezapezirea caii de acces catre cele trei case construite in imediata apropiere a Bisericii Sf. Nicolae din satul Ciurbesti. Oricat am incercat, fara un utilaj nu se poate desfunda drumul. Multumim anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
O sa incercam sa intervenim.

CONDURACHE IONEL   |   Loc. Valea Adanca , Str. Pepinierii , Nr. 60

27.12.2014

LA MULTI ANI, SARBATORI FERICITE !!!

Răspuns primar Niţă Dan
Multumesc, la fel si dvs.

Dumbrava Corneliu   |   Ciurbesti

24.12.2014

Stimate Domnule Primar,
Va doresc Craciun fericit si multe realizari in fruntea obstei pe care o diriguiti !
Va promit ca atunci cind se va asfalta strada prof. Nicolae Hartan din Ciurbesti, asa cum ati promis, voi veni cu corul pe care il conduc in fata primariei si voi sustine un concert pentru intreg colectivul primariei. La multi ani !

Răspuns primar Niţă Dan
In primavara, va astept cu corul in fata primariei.

turcanu Marius   |   Valea Adanca

23.12.2014

Multumesc pentru promptitudinea cu care raspundeti solicitarilor de pe acest site!
Cu stima!

Răspuns primar Niţă Dan
Unii nu sunt de aceeasi parere.

Catalin   |   Valea Adanca, str. Pepinierei

19.12.2014

D-le primar, ce ar trebui sa face si noi, cei care locuim pe strada Pepinierei, sa ne simtim cetateni europeni? De multi ani spuneti ca asfaltati strada noastra. Ati mai spus ca o veti largi. Tot ce avem acum sunt doar o multime de gropi in care ne rupem masinile si indiferenta d-voastra. Sincer, decat sa raspundeti iar ca veti face la anul sau cand veti avea fonduri mai bine nu raspundeti nimic pentru ca ne-am saturat sa auzim lucrurile astea. Mai bine taceti si faceti si va vom aprecia cu totii efortul. Cu speranta in mai bine, va urez sarbatori si un an nou plin de impliniri (la fel de multe precum numarul de gropi de pe strada noastra - asta insemnand chiar multe).

Răspuns primar Niţă Dan
Lucram numai pe proiecte. Vom asfalta strada pe care locuiti pana in anul 2018.

ADRIAN NITULESCU   |   IASI VALEA ADANCA 778

18.12.2014

Buna ziua, domnule primar! Locuiesc in Valea Adanca, langa Capitol. De cand au venit cu canalizarea este numai calvar in zona noastra; sapa firma asta de 3 ori in acelasi loc, nu sunt organizati deloc, numai bataie de joc; nu compacteaza pamantul, piatra deloc; asa firma neserioasa nu am mai vazut. O bataie de joc! Asa sa le dati si dumneavoastra banii. Este un calvar! Toata mizeria o caram pe asfalt. Va rugam sa faceti ceva pentru ca este dezastru. Va multumim de intelegere. Sa traiti!

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de canalizare sunt finantate de catre SC APAVITAL SA. Nu este investitia primariei.

Raiosu Ionut   |   Valea Adanca

18.12.2014

Buna ziua, domnule primar!
Sunt proaspat posesor al unui teren situat in str.Costea-Voda din Valea Adanca. Vreau sa va spun ca am fost uimit de investitiile si dezvoltarea comunei din ultimii ani si de aceea am hotarat sa imi cumpar un teren pe aceasta strada din Valea Adanca. Domnul inginer cadastrist mi-a spus ca la anul vor incepe lucrarile pentru canalizarea acestei strazi. Vreau sa va rog sa imi confirmati, daca se poate, sau sa imi spuneti daca sunt numai zvonuri. Doresc sa proiectez o casa si as vrea sa stiu daca ma voi baza pe canalizare sau trebuie sa imi las loc de fosa. Cu stima, va doresc sarbatori fericite!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu putem estima cu exactitate perioada in care se va realiza canalizarea. Depinde de momentul in care vom primi finantare din fonduri europene sau guvernamentale.

Ojog C-tin   |   Ciurbesti

17.12.2014

Buna ziua,
Vreau sa va spun ca in Ciurbesti chiar este o problema cu furnizarea energiei electrice. Tensiunea variaza foarte mult intre 180V si max 200V. Cand sunt consumatori scade si pana la 170V. Am facut sesizare si catre E-ON si nu ne baga in seama. Suntem prea "mici" in fata celor de la E-ON. Se poate face o solicitare si din partea Primariei pentru a se inlocui transformatorul din sat? Va multumesc! O faceti spre binele cetatenilor acestui sat. Sarbatori fericite!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza aceasta situatie si vom vedea ce se poate face.

laurentiu   |   vorovesti

17.12.2014

Pe 23 sau 24 decembrie 2014 vom avea apa curenta ? Ar fi perfect, dar inca sint sceptic. Poate ma insel si o sa se intimple acest lucru.

Răspuns primar Niţă Dan
In aceasta perioada se va da drumul la apa.

grigoriu   |   Valea Adanca

16.12.2014

Buna ziua domnule primar,
Va rugam sa rezolvati problema transportului comun si in zona str. Veche din Valea Adanca. Suntem nevoiti sa mergem kilometri pana la prima statie, atat noi cei care mergem la lucru, cat si copiii, batranii din zona. Ba mai mult, cand ajungem la statia Doi Pasi microbuzele Autoconfort sunt pline ochi. Nu mai zic de pretul biletului care este exagerat. Cand a crescut pretul motorinei s-au scumpit, dar acum cand s-a ieftinit motorina nu s-au ieftinit si biletele. Asa cum ati mentionat la un mesaj anterior, va rugam sa introduceti problema intr-o sedinta la nivel metropolit. Va multumesc si va urez Sarbatori Fericite!

Răspuns primar Niţă Dan
Rezolvarea acestei probleme este de competenta Consiliului Judetean Iasi. Primaria Miroslava a inaintat la Consiliul Judetea o scrisoare cu sesizarea dvs.

Prisacaru Bo gdan   |   valea adanca

16.12.2014

Buna ziua! Intr-adevar, este foarte bine ca se asfalteaza anumite strazi. Dar ce facem cu cele pe care le noroiti deviind circulatia ? Sa integem ca si acestea sunt in plan de pietruire/asfaltare sau ramanem in continuare la a cumpara balast si alte materiale din bani proprii pentru a reface drumul? Un exemplu ar fi str. Caisului. Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom planifica in functie de bugetul local modernizarea pe toate drumurile publice din comuna.

pavel irina   |   gaureni

16.12.2014

D-le Primar, pe strada Ruset Voda s-a tras conducta de apa. Inainte era niste pietrs care si asa era cum era... Acum cand au sapat si au stricat drumul este noroi tot drumul. Ne-am saturat de noroi si de papucii pe care ii stricam. Va rog sa ne luati in considerare. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile nu sunt finalizate. Se vor aduce drumurile la stadiul initial dupa finalizarea lucrarilor.

vasile   |   Valea Adanca

15.12.2014

Domnula primar, va adresez rugamintea de a interveni pentru refacerea strazii Marului avand codul DR 2899/1, pentru a putea circula. Va informez ca un segment de peste 200 metri a devenit inutilizabil ca urmare a unor sapaturi efectuate in zona de o persoana care s-a conectat la reteaua de apa. Din cate stiu este drum public, fiind in administrarea dvs., iar un numar foarte mare de cetateni care detinem imobile in zona nu mai avem acces. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Drumul trebuie refacut de catre firma care a executat sapaturile pentru reteaua de apa.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

15.12.2014

Buna ziua, va rog sa-mi comunicati care este denumirea strazii pe care detin o casa in constructie, avand in vedere urmatoarele detalii: se afla in satul Valea Adanca, are in acte codul DR 2899/1 si este paralela cu strada denumita Marului, cu intrare din strada Livezilor. As vrea sa mai stiu si daca se vor monta placute cu denumirea strazii si daca imobilele vor primi o numerotare. Pe aceeasi strada se gasesc imobile care figureaza pe strada Marului, dar si pe str. Livezilor. Va urez o zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Este propunerea cu denumirea Str. COSARILOR. Se asteapta hotararea Consiliului Local.

Radoi   |   Miroslava

15.12.2014

Domnule primar, va multumesc ca v-ati aplecat asupra propunerii cu partia de schi. Locatii sunt multe, dar nu stiu cui apartin terenurile. O locatie ar putea fi pe pantele din zona Metro, usor accesibile cu auto pt. locuri de parcare sau alte locatii cu acces din centura Iasului. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia in zona.

Stefan   |   Valea Adanca, str. Pepinierei

15.12.2014

Buna ziua,
La o intrebare anterioara ati raspuns ca veti interveni pentru rezolvarea situatiei strazii Pepinierei. Ne puteti spune, va rog, si cand se poate interveni? Locuiesc de 4 ani in zona respectiva si pana acum strada nu a fost atat de degradata atat pentru pietoni, cat si pentru masini.
Apreciez foarte mult ce ati facut si ce faceti pentru comuna Miroslava si sunt sigur ca o sa interveniti in zona cat mai repede.
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta strada este planificata pentru asfaltare. In functie de buget vom realiza si aceasta investitie.

Doru Ionescu   |   Ciurbesti

15.12.2014

Domnule primar,
Sunt un nou locuitor al comunei si doresc sa imi confirmati stadiul lucrarilor pentru apa potabila in satul Ciurbesti si as dori sa stiu cand va fi data in functiune.
Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Principala este apa pe instalatie, pe celelalte strazi nu sunt finalizate caminele.

vornicu vasile   |   Valea Ursului-Miroslava

14.12.2014

Domunle Primar,
Care sunt perspectivele de aductiune apa/canal in satul Valea Ursului?

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile pentru alimentarea cu apa sunt incepute si se vor finaliza la inceputul anului 2015. Pentru reteaua de canalizare nu avem finantare.

Nitulescu Adriana   |   Valea Adanca str. latcu Voda nr. 80

12.12.2014

Buna ziua, domnule primar! Pe strada noastra s-au pus tevile de canalizare. Acum, dupa ploi, au venit iar, au sapat sa puna alte tevi. Treaba romaneasca intii pune un rind de tevi, apoi mai sapa o data sa puna altul. Nu va imaginati cum arata drumul, nu putem iesi din curte nici cu masinile. Este mai rau ca la tara. Poate vine cineva sa vada; eu nu va mint. Va rugam, ajutati-ne si pe noi sa se faca ceva.
Cu multumiri.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica.

laurentiu   |   vorovesti

11.12.2014

Componenta lipsa pentru reteaua de apa la Vorovesti este pe stocul Apa Vital. Stiti cumva cind se apuca de lucrare cei de la Lucimar pentru ca acum au tot ce le trebuie sa termine lucrarea ? Va multumesc si asteptam cu nerabdare rezolvarea acestei probleme de interes major.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile pe strada Pricipala se vor finaliza in maxim doua saptamani.

Turcanu Marius   |   Valea Adanca

11.12.2014

Buna ziua, Domnule Primar,
In primul rand, va multumim pentru lucrarile de asfaltare de pe strada Bazei! In doilea rand, as dori sa va intreb daca lucrarile de asfaltare vor continua cand conditiile meteo vor fi favorabile, avand in vedere ca in acest an s-a turnat doar stratul de binder. Vor fi executate si rigole pentru ape pluviale? Pun aceasta intrebare deoarece intre gardul meu si asfalt voi dori sa fac o placa de beton pentru a putea parca masina (in cazul executiei rigolelor va trebui sa astept). O problema pe care as dori sa v-o sesizez este ca stalpul de iluminat de la adresa str. Bazei nr. 30 are becul ars.
Inca o data multumiri pentru lucrarile de asfaltare!
Cu stima!

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile vor continua in perioada meteo favorabila . Pe strada d-voastra sunt proiectate rigole betonate.

Gherca Ana Maria   |   Miroslava

11.12.2014

Buna ziua! Am primit acest raspuns din partea dvs.:
" Răspuns primar Niţă Dan:
Consideram ca pe strada Fermei am reusit sa modernizam prin asfaltare peste programul acestui an. Nu am avut prevazute in proiect si trotuare . Daca bugetul anului viitor ne va permite, vom incerca si construirea unui trotuar. Deocamdata ne straduim sa modernizam strazile noroiase care creaza discomfort in circulatia persoanelor si utilajelor".
Adevarat! Dar de la strada principala pana in statia de autobuz, pe unde ar trebui sa mergem? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In zona aferenta drumului judetean nu putem interveni deoarece nu apartine domeniului public al comunei.

Dan   |   Vorovesti

11.12.2014

Stimate domnule Primar,
In numarul 11 al ziarului "Mesagerul" (pag.2) e un articol despre bransamentele la reteaua de apa potabila. Cum putem lua legatua cu firma care executa lucrarea in Vorovesti pe strada Prof. Dumitru Pricop?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Telefon 0756060527, ing. Zaharia Dan de la SC LUCIMAR SRL.

Gabi   |   Valea Adanca

10.12.2014

Buna ziua! Locuiesc pe stra Bazei nr. 2.1.A la unul din blocurile noi. Vecinul meu " Bargaoanu Stefan " v-a trimis un mesaj cu problema iluminatului; citez " Locuiesc pe strada Bazei nr.2.1.A la unul din blocurile noi si as dori sa stiu daca aveti de gand sa montati stalpi de lumina pe portiunea care duce la strada principal. Dupa ora 17 este intuneric, iar masinile circula cu viteza, singurul refugiu pentru pietoni fiind acostamentul sau chiar gardul vecinilor!". Raspunsul dumneavoastra: "Pe strada Bazei este asigurat iluminatul public stradal. Vom monta o lampa in zona constructiei dvs."
Nu este adevara ce spuneti. NU ESTE ILUMINAT PUBLIC pe strada Bazei Nr.2.1.A spre strada principana cca. 500m . Aceea lampa a fost cumparata de noi, proprietarii acestor blocuri si data domnului care m-a contactat telefonic de la firma ALGINA.

Va rog in numele a 71 de famili mutate in blocurile noi sa rezolvati aceasta problema.
Va multumesc !
Presedintele Asociatie de locatari,
Vlad Gabriel

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Bazei nr. 21 A este strada privata . Extinderea iluminatului public trebuie sa o realizati dvs.

alexandru ion   |   vorovesti

10.12.2014

Ati promis ca reteaua de apa va fi functionala pina la jumatatea lunii noiembrie 2014, dar Lucimar s-a oprit pe motiv ca le lipsesc componente pe care primaria nu le-a comandat . Eu cred ca piesele trebuiau comandate la cererea Lucimar ca doar ei iau banii pe lucrare. In fine. Se rezolva ceva cu asta sau se mai amina pina la alte alegeri ? Ca inainte de prezidentiale se miscau ca prisneii lucimar, apoi stop si gata viteza. Iar in panta de la Vorovesti e foarte greu de urcat din cauza zapezii topite si a ghetii. Multumesc de intelegere si asteptam rezolvare.

Răspuns primar Niţă Dan
In perioada urmatoare se vor finaliza lucrarile de montare a unui reductor de presiune pe instalatie si ulterior se va da in folosinta reteaua de apa.

Petrica Viobanu   |   Horpaz

10.12.2014

Buna ziua ! Va rugam sa ne ajutati cu o masina de piatra la intersectia Str.Unirii cu Str.Nouă unde opreste maxi taxi. Nu se mai poate merge nici pe jos pentru ca s-a stricat foarte tare drumul si e plin cu apa pe vremea asta. V-am mai rugat prin intermediul acestui site de apoximativ un an jumate si nimc. Acum s-a stricat si mai tare. Am indraznit sa punem cateva roabe de material antiderapant, macar sa treaca pietonii pe drum iar un domn care s-a recomandat ca fiind Consilierul de Horpaz Vicol in loc sa ne ajute sa intervina la primarie, ne-a facut reclamatie la politie pe motiv ca trebuia sa-i spunem lui mai intai si punea el nistre piatra. Cu toate ca noi l-am rugat pe dl consilier Vicol sa ne ajute de nenumarate ori. Va rugam din nou sa ne ajutati cu aceasta problema. Daca ne aduce catusi de putin, o intind eu pe drum. Noi am pus vara asta cat am putut, dar s-a lasat sub greutatea camioanelor ce au circulat toata vara. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Unirii este propusa pentru modernizare prin asfaltare in cursul anului 2015.

Ojog C-tin   |   Ciurbesti

10.12.2014

In primul rand felicitari, domnule primar pentru tot ce s-a putut face pana acum in satul Ciurbesti.
1) Imi puteti spune cand se va schimba transformatorul de energie electrica din satul Ciurbesti? Tensiunea variaza intre 180V si 200V. In cazul cel mai fericit 210 V (ziua cand consumul este scazut). Reteaua electrica este mult subdimensionata la fel si transformatorul. Stiu ca in Horpaz s-a inlocuit transformatorul.
2) Cand se va executa si lucarea pentru montarea canalizarii?
Va multumesc si va doresc Sarbatori Fericite!
Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
1. Vom analiza aceasta situatie.
2. Cand vom accesa fonduri europene.

Mihalache   |   Miroslava

07.12.2014

Domnule primar,
Va rugam sa verificati situatia cu santul sapat in lateralul magaziunului "DOI PASI". De 2-3 luni cei care au facut lucrarea nu au adus-o la stadiul initial si ne rupem masinile in el. Daca tot nu au asfaltat cat a fost timp favorabil, macar sa puna niste piatra sparta pana la primavara. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom rezolva de urgenta.

Radoi   |   Miroslava

07.12.2014

Buna ziua,
Domnule primar, daca tot se promoveaza Miroslava ca obiectiv turistic, nu ar fi de folos infiintarea unei piste de schi mai ales ca terenul comunei este propice pentru asa ceva?
Va spun sigur ca pentru aceste proiecte exista finantare europena. De ce sa nu atragem practicanti ai acestui sport pe raza comunei care in timp ar aduce venituri colaterale la bugetul comunei. O zi buna !

Răspuns primar Niţă Dan
Veniti cu solutia partiei - unde se poate amenaja?

Onofrei   |   Valea Adanca, Str. Scolii

07.12.2014

Domnule primar,
V-ati gandit sa infiintati o linie de transport in comun in colaborare cu RATP-ul, cum este la Ciurea, pe traseul Miroslava, str. Veche, Nicolina avand in vedere ca pentru a ne deplasa in oras din acest punct al comunei, nu avem niciun mijloc de transport in comun si trebuie sa parcurgem 5-6 km pana la cea mai apropiata statie auto? Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom discuta aceasta problema in prima sedinta a zonei metropolitane.

irimia cristina   |   iasi

07.12.2014

Buna ziua! Sunt masteranta la Facultatea de Geografie si Geologie. Am nevoie de un plan de amenajare a deseurilor din localitatea dumneavoastra. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu d-na Corina Darabana - ecolog in cadrul compartimentului mediu al primariei.

raileanu dorel   |   iasi

06.12.2014

In primul rand, va adresez felicitari pentru activitatea dvs si a celor din subordine, iar ca rugaminte intreb daca primaria are rol in extindere de retea gaz metan pe strada Bisericii. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Va multumim pentru aprecieri . Reteaua de gaz metan nu o finantam noi. Trebuie sa luati legatura cu operatorul din zona.

ruxandra vasilache   |   vorovesti

05.12.2014

Institutiile publice la care faceti referire sunt in slujba cetatenilor indiferent daca ei locuiesc pe o strada care nu este domeniul public. Din ce m-am documentat, exceptind investitii pe care legal nu le puteti face, pe restul aveti obligatia sa le faceti la fel ca si in cazul celor care au casele pe un drum public. Noi tot oameni suntem, avem drept la vot, deci drepturi depline. Nu zice nimeni sa veniti prima data pe drumuri private, dar sa veniti macar dupa 3 zile, o perioada rezonabila. Anul trecut nu au dorit sa intre, zicind ca nu pot si atit. E platit cumva nenea de pe utilaj cu bani de la mama lui de acasa sau fac si ei precum Dorel din reclama tv ? Nu cred ca cerinta este prea mare sau solicitanta la extrem. Apa tot nu s-a rezolvat pentru ca un Dorel a uitat sa comande un regulator de presiune de care se stia ca trebuie sa fie montat - in reteaua de 110 presiunea nu putea fi mai mica de 9, 10 bari. Sa speram ca de acum incolo or fi mai minutiosi. Toti suntem supusi greselii, dar nu e normal sa persistam in ea.

Răspuns primar Niţă Dan
Daca locuiti in satul Vorovesti, va rugam sa va identificati cu denumirea strazii si numarul locuintei. In raspunsul anterior v-am explicat ca lucrarile de deszapezire si combaterea poleiului se fac si pe drumurile private dupa ce terminam drumurile publice. In acest sens avem o regula stabilita prin PROGRAMUL COMANDAMENTULUI COMUNAL DE IARNA cu prioritatile in aceasta actiune.

mihai paraschiv   |   miroslava

05.12.2014

Buna ziua, domnule primar! Puteti, va rog, sa-mi spuneti care sunt criteriile pe baza carora se poate primi o parcela de pamant pentru constructia unei case de catre o familie tanara? Va multumesc mult!

Răspuns primar Niţă Dan
CRITERII DE SELECTIE PRIVIND PARTICIPAREA LA PROCEDURA DE LICITATIE PUBLICA – CONDITII OBLIGATORII DE PARTICIPARE PENTRU CONCESIONARE TERENURI DE CATRE TINERI DIN COMUNA MIROSLAVA
- PERSOANELE SA FI DEPUS O SINGURA CERERE PENTRU ACTUALA PROCEDURA SI PROCEDURA DIN 2001
- SA AIBA DOMICILIUL IN COMUNA MIROSLAVA
- LA DATA SOLUTIONARII CERERII SA NU DETINA IN PROPRIETATE O LOCUINTA ORI UN TEREN DESTINAT CONSTRUIRII UNEI LOCUINTE PROPRIETATE PERSONALA ATAT PE RAZA COMUNEI MIROSLAVA CAT SI IN ALTE LOCALITATI
- SA NU DETINA VALIDARE IN ANEXELE 2B LA LEGEA NR. 18 /1991 PRIVIND FONDUL FUNCIAR( SOLICITANTUL SAU PARINTII ACESTUIA)
- LA DATA SOLUTIONARII CERERII SA FI IMPLINIT VARSTA DE 18 ANI SI SA AIBA VARSTA DE PANA LA MAXIM 35 ANI
- CEREREA SA CUPRINDA NUME, PRENUME, DOMICILIU, CERTIFICAT DE NASTERE , CARTE DE IDENTITATE
- DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE IN CARE SA SE MENTIONEZE CA NU DETINE IN PROPRIETATE O LOCUINTA SAU TEREN DESTINAT CONSTRUIRII UNEI LOCUINTE IN COMUNA MIROSLAVA SAU IN ALTA LOCALITATE DATA IN FATA SECRETATARULUI COMUNEI SAU LA NOTARIAT
- ADEVERINTA DE ROL

daniela   |   miroslava

04.12.2014

Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti daca este posibil pentru 2 luni de intarziere la plata impozitului sa platesc aproape 43 lei penalizari?

Răspuns primar Niţă Dan
Penalitatile sunt calculate conform prevederilor legale. Pentru neclaritati va rog sa va adresati compartimentului taxe si impozite.

gologan   |   balciu

03.12.2014

Buna ziua, d-l.primar,

Incep a va spune ca prin efortul primariei, str. Drenurilor a fost pietruita pentru a fi prcticabila (zilnic aceasta strada este folosita de locuitorii acesteia pentru a ne duce la serviciu, copii la scoala, in caz de urgenta la spital). Va multumim pentru acest lucru, dar in ultimul timp aceasta se degradeaza vazand cu ochii din cauza unor cetateni care s-au mutat in zona si care, dupa ce si-au tras utilitatile (fara autorizatie de la primarie, fapt verificat), nu au adus drumul la starea initiala, aruncand pamantul pe dru. La intrarea pe str. Drenurilor este pur si simplu o mocirla. Este cazul persoanei care si-a construit casa pe stanga cum cobori si care, dupa ce si-a tras apa in regim propriu (cei de la Apavital au comunicat ca nu ei au facut lucrarea), a lasat drumul intr-o stare jalnica, neputand merge nici macar cu piciorul. Am inteles ca a fost d-l viceprimar, dar nu s-a rezolvat nimic. Noi, vecinii, i-am spus celui care a stricat drumul sa-l aduca la starea intiala, dar aceasta, spunand ca lucreaza in politie, pur si simplu ne sfideaza asa cum m-a sfidat si pe mine cand a sapat gropa exact sub gardul meu si a facut o subtraversare a drumului asfaltat si care acum a ramas goala pe dedesupt, existand pericolul sa se surpe. D-l. primar, pacat de banii aruncati pentru drum si nervii nostri. Cum poti sa faci o lucrare pe domeniul public, cu oameni din sat si fara autotizatie eliberata de PRIMARIE? Va multumim si speram la rezolvarea situatiei. Multa sanatate.

Răspuns primar Niţă Dan
In urma deplasarii in teren am s-a constatat ca cele sesizate au fost remediate.

pavel irina   |   gaureni

02.12.2014

Buna ziua! Am si eu mai multe nelamuriri: de ce cand ninge nu coboara microbuzul scolar care duce copii la Uricani, cand masinile circula in sat de dimineata pana seara? Eu nu pot duce copiii la scoala pentru ca mai am doi mici de un an si nu am cu cine sa-i las. Nu se poate asa ceva ! Pana acum am inteles, cand erau la gradinita, dar acum pierd din programa scolara. Va rog luati masuri : daca nu poate sa urce pe sus, sa vina pe la ferma ca este pietris. Va multumesc pentru intelegere.

Răspuns primar Niţă Dan
Traseul este stabilit de directorul scolii.

Marius   |   Valea Adanca, str. Pepinierei

30.11.2014

Stimate domnule Primar,
Str. Pepinierei se afla intr-un stadiu avansat de degradare in urma ploilor din aceasta toamna, iar circulatia devine din ce in ce mai anevoioasa si paguboasa in acelasi timp.
Aceasta strada ar avea nevoie cat mai repede de un strat de piatra si o nivelare. Ne puteti sprijini in acest sens?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni in zona.

M.Constantin   |   Valea Ursului

30.11.2014

Am o parcela de pamant in Valea Ursului, la soseaua de centura, la 50m dupa sensul giratoriu din Valea Ursului, pe partea stanga spre Uricani. Am inteles ca reteaua de curent electric este in extindere in acea zona. Puteti sa-mi spuneti cand urmeaza sa fie curent in zona respectiva?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In acea zona vom extinde reteaua electrica in anul 2016.

Ana luchian   |   miroslava

29.11.2014

Buna ziua! Poate reusiti sa gasiti o solutie pentru un internet de calitate buna. Chiar de mare viteza, ar prinde foarte bine in toata comuna, mai ales pentru cei care mai au studii.Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in discutii cu mai multe firme pentru imbunatatirea internetului.

Gherca Ana-maria   |   Miroslava

29.11.2014

Buna ziua! Locuiesc in Miroslava, str. Fermei. Zilnic, pentru ajunge la serviciu, trebuie sa ajung in statia de autobuz, insa pentru a ajunge de acasa pana in statie si inapoi, "lupt" sa evit toate baltile si mizeria de pe marginea asfaltului, deoarece nu exista trotuare. Atunci cand s-au dat autorizatii de contructii, s-a luat in calcul si faptul ca vor exista pietoni care zilnic trebuie sa se fereasca de autoturismele care circula pe sosea deoarece nu exista spatii amenajate si pentru pietoni? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Consideram ca pe strada Fermei am reusit sa modernizam prin asfaltare peste programul acestui an. Nu am avut prevazute in proiect si trutuare . daca bugetul anului viitor ne va permite vom incerca si construirea unui trotuar. Deocamdata ne straduim sa modernizam strazile noroiase care creaza discomfort in circulatia persoanelor si utilajelor.

Vloanga Rares   |   Bratuleni

28.11.2014

Buna ziua,
Revin cu problema stalpului de iluminat vis-à-vis de nr. 4 Str. Paraului, Bratuleni. In urma unui apel telephonic, am indicat exact unde este acest stalp, primind promisiunea remedierei. Dar nu s-a intamplat nimic, iluminatul nefunctionand nici in acest moment.
Cu stima

Răspuns primar Niţă Dan
Ne cerem scuze pentru intarzierea remedierii deranjamentului, insa cat mai urgent se va rezolva situatia neplacuta.

ruxandra vasilache   |   vorovesti

27.11.2014

Ce servicii asigura primaria daca locuim pe un drum privat? Am auzit ca nu puteti face investitii pe drum privat, dar pe unul de servitude, de dezapezit, cred ca puteti pentru ca nu inseamna investitie. Daca nu faceti nici asta, de ce mai platim taxe si unde se duc banii din taxele noastre?

Răspuns primar Niţă Dan
Pe drumurile private se fac deszapeziri dupa terminarea drumurilor publice. Impozitele si taxele se folosesc pentru functionarea institutiilor publice.

Bargaoanu Stefan   |   Valea Adanca

26.11.2014

Buna seara! Locuiesc pe strada Bazei nr.2.1.A la unul din blocurile noi si as dori sa stiu daca aveti de gand sa montati stalpi de lumina pe portiunea care duce la strada principal. Dupa ora 17 este intuneric, iar masinile circula cu viteza, singurul refugiu pentru pietoni fiind acostamentul sau chiar gardul vecinilor!

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Bazei este asigurat iluminatul public stradal. Vom monta o lampa in zona constructiei dvs.

GHERASIM Monalisa   |   Iasi

25.11.2014

Domnule primar,
Se asfalteaza Strada Veche din satul Valea Adanca, dar doar pe 4m latime. (Explicatia primita a fost ca o masina nu are mai mult de 2m latime. Am observat deja cum doua microbuze au incercat sa treaca unul pe langa altul si nu au reusit. Unul s-a oprit si a trebuit aproape sa intre in sant ca sa incapa celalalt. Ma intreb ce se va intampla cand vor incepe ninsorile). De asemenea, pietonii nici nu au fost luati in calcul. Lor le ramane sa mearga in sant. Care este Solutia, mai ales ca in curand incep ninsorile?

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de asfaltare se executa conform proiectului.

alexandra   |   miroslava

25.11.2014

Buna ziua. Am primit prin posta un cupon alimente UE. As dori sa stiu de unde se ridica alimentele si in ce interval orar. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Alimentele de la U.E. se vor primi de la Primarie, dar nu va putem preciza cand si la ce interval orar pentru ca pana in prezent nici nu putem sti cand le vom primi. De aceasta actiune de livrare se ocupa PREFECTURA IASI cu Societatile Comerciale care au castigat licitatia.

Pavel Irina   |   GAURENI

24.11.2014

D-le Primar, locuim pe strada Ruset Voda si va multumim ca trageti conducta de apa si pe strada noastra; v-am intreba cam cand va veni si conducta de gaz metan pe la noi sa ne aliniem si noi la standardele europene. Sa ne traiasca Iohanis si sa reziste ACL-ul! Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Extinderea retelei de gaz metan nu este in sarcina Primariei sau a Consiliului Local. Adresati-va la SC Apopi&Blumen SRL si in functie de numarul de solicitanti va poate rezolva problema.

Sabina Neculai   |   VALEA ADINCA

24.11.2014

Domnule Primar,
Am si pierdut nr. mesajelor pe care le-am tot trimis si in care v-am rugat de nenumarate ori sa rezolvati problema cainilor maidanezi de pe strada Livezilor. Am ajuns la capatul rabdarii si in curand si al posibilitatilor de comunicare. V-am scris si aici, v-am spus si la telefon, am venit chiar si in audienta la dvs si v-am rugat sa luati masuri. Ne-ati dat asigurari ca au fost luati de pe strada circa 12 caini, insa eu va invit dimineata la ora 9 sa vedeti ca haita agresiva se deplaseaza in voie, iar acum, odata curatat terenul viran, pot fi foarte usor reperati si in consecinta capturati daca s-ar dori asta cu adevarat. M-am saturat ca in fiecare luni, cand trebuie scoase pubelele, fie sa pazesc ca acestea sa nu fie rasturnate si continutul imprastiat de cainele care isi face veacul pe strada, fie sa ma pregatesc a strange tot ce imprastie animalul. Nu s-a luat nicio masura nici impotriva vecinilor de pe strada paralela care isi lasa mereu cainele liber pe strada pt ca in putorosenia lor nu sunt in stare sa-l plimbe in lesa si nici sa stranga excrementele pe care le lasa. Chiar suntem bataie de joc incat nu se poate rezolva nimic? Iluminat public nu se poate face, cainii nu ii puteti lua de pe strazi, legea nu o puteti aplica.Traim in Papua Guineea cumva? Pentru ce mai exista legi, pentru ce se mai platesc impozite? Si va rog sa nu imi mai raspundeti ca s-a deplasat echipa si nu au gasit cainii pe strada. V-am lasat cartea de vizita, va las oricand inca o data nr de tel. Ma pot suna si le voi indica personal animalele ca sa isi poata face treaba pentru care sunt platiti.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a transmis adresa la SC SALUBRIS SA pentru a rezolva problema.

Dumitru   |   Miroslava

23.11.2014

Buna ziua, domnule primar! Am o intrebare si va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns. Gardul de la curtea mea este cu temelie si intre stalpi am plasa sudata. Daca, sa zicem, as vrea sa-mi schimb plasa sudata cu gard din lemnn ar trebui sa obtin autorizatie la primarie? Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru renovarea gardului nu este necesara autorizatie.

ruxandra vasilache   |   vorovesti

23.11.2014

Pe un drum privat primaria poate face pietruire sau trebuie facut act de donatie catre primarie? Ce fel de servicii beneficiem din partea primariei, tinind cont ca si noi platim impozit la fel ca cei care locuiesc linga drum public? Intreb pentru ca am vecini plescari, pomanagii care nu vor sa contribuie sub nicio forma la bunastarea comuna.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria nu poate face pietruirea pe drum privat. Drumul privat trebuie cedat in domeniul public printr-un cabinet notarial cu acordul tuturor proprietarilor cu drept de servitute pe aceasta cale de acces privata.

IOAN   |   MADRID

23.11.2014

Buna ziua, Vreau sa aduc o conducta cu apa pe o distanta aproximativ de 800 de metri, la teren. As vrea sa stiu cat timp pot sa am aceasta conducta in proprietate legala si ce lege este pentru a mi-o lua si a trece in proprietatea “Apa Vital” Iasi?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru extinderea retelei de alimentare cu apa va trebui sa solicitati un certificat de urbanism in care vi se aduc la cunostinta toate documentele necesare pentru executia lucrarilor. Daca dvs. investiti pentru extinderea retelei, va trebui sa donati investitia la domeniul public al Comunei Miroslava, nu catre SC APA VITAL SA conform Legii 51/2006 si L 241/2006.

Florea Mariana   |   Valea Adanca noua.

21.11.2014

Domnule Primar, locuiesc pe strada Principala, am doi copii mici care merg zilnic la scoala in Iasi cu program de dupa-amiaza si se intorc seara pe intuneric. Ce ma deranjeaja este faptul ca aceasta strada nu are trotuar; lumea merge pe unde vrea si este un trafic foarte.mare, sunt masini parcate din 20 in 20 de metri; s-au schimbat becurile sau lampile de pe stalpi cu unele mai mici, nu se vede decit la 3 m sub stalp; s-au facut niste poduri, podete foarte urate si fara sens si aspect. Ce va pot spune in calitate de conducator auto e ca o sa aveti cat de curand eveniment. Doamne Fereste, dar puteti veni si testa traficul care a crescut, iar pe timp de noapte sau ploaie e de jale. Nu va acuz, dar va rog sa cautam solutii pentru un trotuar pe unde este posibil. Oare trebuie sa avem un eveniment? Nu mai bine il prevenim? E o sugestie. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza posibilitatea realizarii unui trotuar in functie de amplasamentul gardurilor.

Herman Cristian   |   Dancas

19.11.2014

Buna ziua,
Locuiesc pe Str. Scolii iar de cand a inceput sa ploua, nu prea mai putem sa iesim pe drumul care se transforma intr-o mlastina. Mentionez ca s-a mai facut o sesizare scrisa la adresa primariei la care am primit raspuns ca se vor lua masuri; a trecut un an si nu s-a luat nici o masura. Nici cand ninge nu se intervine pe acest drum, "Facem parte din alta comuna?". As vrea sa stiu unde sa ma adresez pentru ca impozitele pentru casa si pentru masina le platesc la primaria Miroslava. Ma scuzati ca sunt ironic, dar nu stiu cum sa mai pun problema.Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica situatia in teren si se vor lua masurile necesare pentru lucrarile de refacere a drumului.

ana   |   ciurbesti

17.11.2014

Domnule primar, Dan Nita, in satul Ciurbesti s-au distribuit tichete de alimente. Pana si un copil de doisprezece ani a primit. Care sunt conditiile?

Răspuns primar Niţă Dan
Conditiile sunt prevazute in H.G. nr. 799/2014, art. 3.

popica constantin   |   miroslava

17.11.2014

Buna ziua. Domnule Primar, as vrea sa stiu ce se mai stie in legatura cu licitatia pentru loturile de casa concesionate, cele din spatele primariei? Am inteles ca e posibil sa aiba loc pana la sarbatorile de iarna. E posibil? Ati spus ca prima data se da anunt oficial in ziarul local, dar pana acum nu am citit nimic concret. As vrea daca se poate sa-mi dati un raspuns concret. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Urmeaza sa procedam la publicarea in Monitorul Oficial, speram pana la sfarsitul anului 2014.

Marian   |   Valea Adanca

17.11.2014

Buna ziua. As vrea sa va aduc la cunostinta faptul ca pe str. Bazei, nr. 2-1A (blocurile noi construite ) exista un stalp care are bec si lumineaza, dar al 2- lea stalp de iluminat nu are bec de mai bine de un an. Va rog sa remediati problema, dat fiind faptul ca vine sezonul rece si se innopteaza mai repede. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Cat mai urgent, electricianul de la firma ALGINA se va prezenta la dvs. pentru a rezolva deranjamentul sesizat.

Marian   |   Valea Adanca

17.11.2014

Buna ziua, Dl. Primar,
Sunt președintele asociației de locatari Bazei 2-1A si in numele locatarilor din blocurile de pe Str. Bazei nr. 2-1A, va rugam frumos sa luati in considerare montarea de cocase pe str. Bazei din Valea Adanca. Drumul este asfaltat si se circula cu mare viteza.Majoritatea celor din blocurile construite suntem tineri si avem copii (suntem 71 de famili mutate in acesta blocuri). Le este frica se mearga seara cand se intuneca (dupa ora 18) pe str. Bazei pentru ca este intuneric (portiunea de la blocurile noi pana in strada principal). Dupa ce se intuneca, mamelor si copiilor le este frica sa vina pe jos spre casa pentru ca este intuneric. Chiar nu se poate ilumina? Va rugam foarte frumos sa faceti ceva. Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Bazei sunt indicatoare de circulatie cu 30km/ora. Politia supravegheaza si aplica sanctiuni vitezomanilor. Vom monta si limitatore de viteza (cocoase) doar in primavara anului 2015 pentru ca pe timp de iarna ingreuneaza actiunea de deszapezire.

Radu   |   Valea Adanga

17.11.2014

La ce distanta de o magistrala de gaz (Φ500) pot construi o casa? Am un teren ~31m x 42m si as vrea sa stiu daca pot sa imi construiesc o casa (10m x 10m). Magistrala de gaz trece pe hotar, iar din cate am auzit nu pot sa construiesc la mai putin de 20m - de unde ar ramane doar ~11m pentru constructie. Daca punem si limitele de 3 metri pana la hotar, ar ramane maxim 9 metri pentru constructie.
Va rog sa imi spuneti care este distanta minima dintre magistrala si constructie. Multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Conform legii, nu puteti construi la mai putin de 20 m de magistrala de gaz.

Eduard Craus   |   Uricani, Mirolsva

17.11.2014

Buna ziua d-le Primar Nita,
In anul 2011 luna mai, am depus o cerere privind concesionarea unui teren pentru locuinta. La momentul depunerii cererii, aveam varsta de 34 ani, am intrebat functionara de la primarie careia i-am predat dosarul daca varsta este o problema, dumneaei a spus ca conditia este sa nu am 35 de ani impliniti in momentul depunerii dosarului pentru teren in concesionare. In urma cu mai putin de 2 luni, am aflat ca am fost scos de pe lista de concesionari deoarece am peste 35 de ani. Pana la urma care sunt conditiile? De ce nu mi s-au pus la dispozitie toate informatiile CORECTE pentru a nu-mi mai face sperante desarte? Cine si cum va raspunde pentru aceasta dezinformare? Eu sper ca veti trata cu maxima seriozitate aceasta situatie si trag mari sperante ca voi primi un minim de 500 mp de teren in concesionare pentru a construi o locuinta familiei mele.
Astept cu interes un raspuns din partea dumneavoastra.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Prin HCL din 31.07.2014 au fost stabilite criteriile care vor sta la baza admiterii/respingerii cererilor care au fost formulate de persoanele interesate pentru concesiuni terenuri in vederea construirii de locuinte in com. Miroslava. Prin urmare cererea dvs. a fost analizata din punct de vedere al varstei, la data adoptarii hotararii.

Mihalache Ciprian Costel   |   Miroslava

15.11.2014

Buna ziua,
Suntem un cuplu tanar si dorim sa stim in ce conditii ne putem construi o casa in Miroslava.
Se mai pot concesiona terenuri ? In ce conditii si care sunt costurile?
Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
In prezent nu avem in derulare o procedura de concesionare terenuri pentru construire locuinte in Miroslava. Puteti formula o cerere in acest sens care va fi analizata din punct de vedere al criteriilor si conditiilor de participare la momentul demararii procedurii de concesionare.

Adrian Adascalitei   |   Horpaz

14.11.2014

Buna seara,
Puteti sa imi spuneti estimativ cand va ajunge canalizarea pe strada Principala in Horpaz la Nr. 9?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pana in anul 2018.

COVALSCHI VALERIU   |   VALEA ADANCA NOUA

13.11.2014

Domnului primar Nita si Consiliului Local
Suntem un grup de locuitori din sat Valea Adanca Noua, str Ezareani nr.10-16, acolo unde in aceste zile se lucreaza pentru asfaltarea strazilor Cornesti si Ezareni, spre lac. Se monteaza conductele de apa si noi, fam. Covalschi, Colac T, Colac E, Iordache G si Bogaru I, care locuim la adresele sus mentionate, va rugam sa aprobati transversarea conductei de apa potabila pe o distanta de 7-8m ca apoi sa beneficiem si noi de conditii mai bune si civilizate, demne de Uniunea Europeana si fiind sustinatori ai ACL. Cu sufletul plin de speranta si increzatori in dumneavoastra, asteptam un raspuns de la dumneavoastra.
Va multumim anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Ezareni s-au finalizat lucrarile de alimentare cu apa potabila. Fiecare locuitor de pe aceasta strada isi va realiza bransamentul la retea din fonduri proprii.

Macovei Gheorghe   |   Iasi

13.11.2014

Cand se finalizează alimentarea cu apa pentru Valea Ursului?

Răspuns primar Niţă Dan
In primavara anului 2015.

MARGUTA NELU   |   VALEA ADINCA

11.11.2014

De ce nu functioneaza iluminatul public pe strada Veche, in Valea Adinca?

Răspuns primar Niţă Dan
In perioada 07.11-12.11-2014 au fost lucrari de revizie a liniei de iluminat public care s-au rezolvat si in prezent functioneaza iluminatul.

Daschievici Antono-Marinel +Letitia   |   iasi

09.11.2014

Cat este impozitul pe care il datoram pentru casa si terenul in proprietate de pe str. Costea-voda nr. 128, sat Valea Adanca Noua?

Răspuns primar Niţă Dan
Impozitul total de plata este 379 lei. Vi se va comunica si prin posta instiintarea de plata nr.26770/14.11.2014.

Odaeru Nicu   |   Dancas

07.11.2014

Domnule Primar, ma pregatesc pentru receptia la casa si as dori sa va intreb cat dureaza procesul de receptie, atata timp cat actele si constructia sunt ok?
In cat timp voi avea receptia sau un raspuns de la primarie, in cazul in care sunt probleme? (conform unor cetateni din Dancas poate dura si cateva luni daca nu dam o mica atentie iar eu trebuie sa plec din tara in scurt timp).
Multumesc frumos.

Răspuns primar Niţă Dan
Din momentul cand veti depune o cerere tip insotita de copie autorizatie de construire, copie certificat energetic si dovada platii la Inspectoratul de Stat in Constructii a taxei 0,1% din taxa de autorizare, maxim 15 zile lucratoare.

leonte ion   |   valea adanca

07.11.2014

Domnule Primar,
Pe strada principala nou asfaltata din Valea Adanca, in unele locuri strada a inceput sa se strice vizibil, iar in alte locuri aluneca in partea santurilor stradale unde s-a tras apa. In unele locuri a fost sparta si apoi acoperita cu beton care a sarit in mare parte.
Cine raspunde de lucrari, care este garantia lucrarii acestei strazi, de ce nu exista cineva din primarie sa sesizeze aceste probleme? Urgentati acesta problema, sa nu va auzim ca a iesit din garantie si nu se mai fac carpeli.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom face verificari in teren si se vor lua masuri de reparatie a zonelor afectate.

Vloanga Rares   |   Bratuleni

07.11.2014

Buna ziua,
Vreau sa va anunt ca sistemul de iluminat de la stalpul vis-à-vis de nr. 4 Bratuleni nu mai este functional (cred ca neonul s-a ars).
Multumesc anticipat pentru rezolvarea problemei.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va deplasa electricianul la locul indicat pentru remediere.

Lili Dumitrascu   |   Balciu

05.11.2014

Buna ziua,
As vrea sa aflu mai multe detalii despre mijloacele de transport din comuna, legat de trasee, pret, posibilitatea incheierii unui abonament etc. Deocamdata i-am gasit, ca firma ce asigura transportul Miroslava - Iasi, doar pe cei de la AutoComfort. Mai este altcineva?
Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu biroul de transport al Consiliului Judetean Iasi pentru a va informa mai bine.

Bordei Vasile   |   Iasi

04.11.2014

Cum putem avea acces la terenul din drumul de centura daca nu au fost construite podete de acces? Sunt Bordei Vasile din Dancas si nu pot sa intru pe propriul meu teren, desi este la Soseaua de Centura?

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu Directia Nationala de Drumuri si Poduri. Au sediul in fata universitatii A.I. Cuza .

Alina Buciu   |   Valea Adanca

03.11.2014

Buna ziua,
As dori sa stiu daca au inceput cumva lucrarile oficiale pe str. Bazei (capatul dinspre str. Principala). In ultimele zile am vazut trecand pe aici tot felul de utilaje grele care par sa fi latit drumul. Este in plan pietruirea/asfaltarea strazii sau ce se intampla?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Au inceput lucrarile. Urmeaza asfaltarea.

Andrei   |   Miroslava

02.11.2014

Buna ziua,
Doresc sa imi schimb buletinul care imi expira aceast an la dumneavoastra. M-am mutat recent in Miroslava, Valea Adanca.Cum trebuie sa procedez?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Veniti la primaria Miroslava intre orele 07.30-16.00 la Registrul Agricol pentru a ridica o adeverinta de rol necesara la schimbarea buletinului.

pagina 1 din 10

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2015