Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Anamaria   |   Dancas

09.04.2015

Bună ziua, domnule Primar. Ieri a fost adus ziarul Mesagerul și am văzut ca a fost licitația pentru teren în vederea construirii unei case și acolo mai era menționat și ca a fost anunțata ziua în care a avut loc licitația, dar pe noi nu ne-a anunțat nimeni. Menționez ca cererea am depus-o în octombrie 2014. În ziar mai era specificat ca se va mai face o licitație. Știți când va avea loc a doua licitație? Va mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Licitatia a fost publicata in toate mijloacele de comunicare.

Adam Dana   |   Iasi

09.04.2015

Buna ziua!
Am observat ca toate drumurile secundare din localitatea Miroslava au fost asfaltate. Mai putin drumul principal! Aveti vreun principiu dupa care va ghidati atunci cand organizati asfaltarea? Cum e posibil ca la nivelul lui 2015 drumul principal din Miroslava care face legatura intre Iasi si soseaua de centura sa arate in starea deplorabila in care se gaseste azi? Vi se pare normal? In fiecare zi sunt nevoita sa merg pe acest drum cu masina dus-intors si sunt uimita, ca sa nu spun dezgustata, de nepasarea autoritatilor care au lasat acest drum in paragina, pur si simplu! Iar noi, soferii, ne-am facut abonament la service pentru reparatii datorita gropilor si denivelarilor! Am mai facut sesizari si anul trecut, dar in zadar ...

Răspuns primar Niţă Dan
Este drumul gestionat de Consiliul Judetean Iasi. Nu putem interveni pe acest drum.

Andra   |   Horpaz

08.04.2015

Domnule Primar,
Ati putea sa ne spuneti daca pentru anul 2015 este programata finalizarea asfaltarii de pe Strada Iazului cu iesire spre DC 39?
Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
In functie de finantarile pe care le vom primi.

Stefanescu Mircea   |   Iasi

06.04.2015

De ce a fost anulat programul "Modernizare prin asfaltare drumuri de interes local in sat Ciurbesti,com Miroslava, Jud. Iasi, 12133.4 mii lei, 2841.21 mii euro, M.D.R.T. P.N.D.I, SF/ dru-29-2011,2136/DGLP/12.01.2011"? Raminem in noroi ? Iar celelalte apar ca "nerealizate".

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul nu a fost anulat.

Mihai   |   Miroslava - Valea Adanca

04.04.2015

Buna ziua!
Pentru constructia unei case in Valea Adanca am incercat sa gasesc regulamentul local de urbanism (sau PUG-ul)si nu am reusit. Cum pot sa aflu care sunt regulile urbanistice legate de distanta fata de axul drumului, fata de vecini, regimul de inaltime, etc? Nu am nevoie de aceste informatii inainte de certificatul de urbanism pentru a putea face planurile de situatie si de incadrare in zona?
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Accesati site-ul primariei Miroslava.

ionut o.   |   valea adinca

03.04.2015

Cand va fi continuata asfaltarea pe strada Scolii din Valea Adinca, satul vechi?

Răspuns primar Niţă Dan
Strada la care va referiti este in programul de asfaltare – in functie de fonduri vom pune in executie programul.

ancuta   |   balciu

02.04.2015

Buna ziua, domnule primar! La noi, in Balciu, pe partea drumului cu fosa se mai face sant. Ati venit vreodata sa vedeti cum este, ca trebuie sa inotam in noroi? Daca trece masina pe strada, trebuie sa sarim in noroi ... pentru ca alta posibilitate nu este si din cauza santului facut noroiul se duce pe jumătate de strada noroiul. Va rugam mult faceti ceva si la noi, aici. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia si in functie de fondurile disponibile din bugetul local, vom realiza aceste santuri.

baciu mihai   |   miroslava

01.04.2015

As vrea sa va intreb cand vom avea si noi in comuna Miroslava, sat Miroslava internet de mare viteza, la standardele care ar trebui sa existe in secolul 21?
Va intreb asta deoarece aproape in toate celelalte sate din apropierea judetului Iasi avem parte de firme care ofera internet prin fibra optica, si nu prin adsl cum ofera Telekom in satul nostru. Zilele trecute am vazut pe strada Fermei o echipa de muncitori care montau fibra optica pe stalpii de pe strada, ei spunand ca urmeaza a veni UPC in zona noastra. Aveti idee daca este adevarat si daca in sfarsit vom scapa de adsul de toata jena de la Telekom?
O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Da, se executa reteaua de fibra optica pe stalpi, pe strada Fermei.

Roxana   |   Horpaz

01.04.2015

Buna seara!
O rugaminte: se pot schimba emblemele de la intrarile in Horpaz, caci sunt foarte decolorate si iaproape nu se vad? Si a doua rugaminte: se poate sa trimiteti utilajul cu perie sa mai stranga pietrisul si mizeria de pe marginea strazii, adunata cu timpul? Daca mergi pe marginea strazii, te murdaresti ca si cum nici nu ar fi asfalt, iar ca sa venim la maxi taxi de pe strada principala pe strada noua, tot prin noroi venim. Este vreo sansa sa se asfalteze si str.Unirii? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia vis-à-vis de mizeria de pe strazi si de indicatorul de intrare in localitate. Strada Unirii se va asfalta in perioada 2015-2016.

Cetatenii satului horpaz   |   Horpaz

31.03.2015

Buna ziua!
Nu vreau sa dau nume pentru ca persoanle implicate au foarte multe conexiuni.
Avem o problema legata de mirosurile din sat. In intersectia dintre Str. Principala si Strada Scolii, de la primele 3 case (de la scoala se merge in sus spre Strada Unirii) sunt emanate niste mirosuri care iti intorc stomacul pe dos: la prima casa s-a dat o gaura in fundatia gardului si se scoate in drum mizeria de la animale; acelasi lucru se intampla si la a doua casa, dar s-a pus si gunoiul langa poarta, in curtea lor, si acel gunoi de vaca miroase (si mai ard si gunoiul de vaca tot langa drum); la a treia casa miroase foarte, foarte urat. Cand se incalzeste afara ti se intoarce stomacul cand treci pe acolo.
Ne puteti sugera cine ne-ar putea ajuta? Multumesc frumos.

Răspuns primar Niţă Dan
Indata ce vremea ne va permite , ne vom deplasa in teren pentru a vedea exact cum stau lucrurile si vom lua masurile ce se impun.

BUSUIOC CERNICA BRINDUSA   |   VALEA ADINCA

29.03.2015

Buna ziua!
Locuiesc pe strada Iazului, nr 6 si va aduc la cunostinta faptul ca firma care realizeaza lucrarile la canalizare au distrus strada care fusese oarecum reabilitata in toamna 2014. Spun asta deoarece in zona in care au sapat nu au compactat, pamantul se surpa si nu mai pot iesi in siguranta din curte cu masina. Pamantul ramas de la sapaturi l-au depozitat langa gard, au inaltat foarte mult zona si nu mai am cum parca langa gard.De asemenea, au stricat terasamentul strazii, incat dupa ploile din ultimele doua zile este o mocirla cum n-am avut niciodata din 2008, de cand m-am mutat in zona. Eu inteleg ca trebuie sa se faca aceste lucrari (care sunt pe final deja), dar nu se poate ca executantii sa-si bata joc de noi, cetatenii. In speranta ca-mi veti solutiona favorabil problema, va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Executantul lucrarii va aduce strada la starea initiala, aceasta este raspunderea executantului.

Pascariu Andreea   |   V.Adanca, Str. Pepinierei

28.03.2015

Dl. Primar, va laudati in ziarul local ca aceasta comuna este printre cele mai bogate din jud.Iasi, dar nu se vede! Locuiesc pe strada Pepinierei nr.32B si iarna trecuta am avut noroc de cei de la cartierul Green Residence ca m-au dezapezit si am putut pleca la serviciu. Cum este posibil, dl.Primar, ca o comuna atat de bogata sa nu aiba un utilaj de dezapezire?! Dl. Primar, parintii mei stau tot pe strada Pepinierei de 16 ani de zile, eu am doar 1 an de cand m-am mutat si de 16 ani de zile nu ati pus macar o data piatra! Si-au pus singuri! Eu v-am mai facut o data o sesizare si mi s-a raspuns ca ,,Ce? Nu am vazut unde am cumparat terenul?!" Dl.Primar, suntem in 2015, incetati sa ne mai considerati niste ,,tarani", va rog, faceti-va treaba! Nu mai accept acelasi raspuns si de data aceasta. Si ca sa beneficiem si de canalizare cati ani trebuie sa mai treaca? Cum ati putut asfalta toate ulitele din Balciu cu fonduri europene, tot asa faceti un proiect si pentru canalizare. Eu nu imi pot permite sa-i platesc dezvoltatorului de la complezul rezidential 1000 euro sa pot avea canalizare! Sa stiti ca nu toti care avem case aici,in comuna, suntem si bogati; eu am rata la banca 30 de ani pentru casa facuta si cred ca ar fi normal sa gospodariti comuna si in interesul consatenilor. De 16 ani stau aici parintii mei, de 5 ani eu am cumparat aici terenul si dvs.pe strada Pepinierei nu ati facut nici o investitie!
Dl. Primar, astept raspuns la aceasta cerere, dar nu acelasi raspuns dat ca mai sus, pentru ca asa nu mai evoluam niciodata si vad ca dvs ati evoluat - ati facut centru turistic. Era, intr-adevar, necesar. Mult mai necesar decat canalizarea si pietruirea strazii Pepinierei.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem intocmit proiectul tehnic pentru retea de canalizare si pentru asfaltare . Am depus aceste proiecte pentru a obtine finantare din fonduri europene. Cand avem confirmarea aprobarii finantarii, vom anunta pe site.

petrea constantin   |   valea adâncă veche

28.03.2015

Așteptam canalizarea promisă. Când va fi posibil?

Răspuns primar Niţă Dan
Am depus proiectul pentru a obtine finantare din fonduri europene. Cand vom avea confirmarea aprobarii, vom anunta pe site.

Andrei Sebastian Ardeleanu   |   Valea Adanca

27.03.2015

Buna ziua..Am cateva probleme punctuale pe care le voi enumera in continuare:
1. Stiu ca Primaria Iasi ofera material saditor (gard viu, copaci, flori, etc) si mobilier extern (banci) Asociatiilor de Proprietari din Iasi. As dori sa stiu daca Primaria Miroslava ofera material saditor si daca da, ce trebuie sa facem pentru a intra in posesia lui (suntem Asociatia de Proprietari Bazei 2.1.a de pe str. Bazei, Valea Adanca).
2. In urma cu aprox. 1 luna, pe str. Bazei a avut un accident destul de serios in urma caruia au rezultat victime. Am observat ca ati pus semne de circulatie (sens unic, limitare de viteza), insa as dori sa stiu ce trebuie sa facem pentru a se instala limitatoare de viteza in zona respectiva (va fi o zona cu multe blocuri, oameni tineri care au/vor avea copii, pe care si-i doresc in siguranta).
3. Cand se va extinde reteaua de canalizare si pana in dreptul blocurilor de pe str. Bazei 2.1.a?
4. Se poate face iluminatul stradal pe strada Bazei (portiunea dintre AJC Ana Maria si str. Nucilor)?
5. Ce putem face cu cainii maidanezi? La cine putem apela pentru a strange cainii de pe strada?
Va multumesc anticipat.
Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
1. Primaria Miroslava nu ofera.
2.Se vor instala limitatoare de viteza.
3.Nu putem preciza data exacta.
4.Analizam situatia si daca este posibil, vom extinde iluminatul public.
5.Adresa la Primaria Miroslava.

Anca B   |   Iasi

27.03.2015

Buna ziua! Revin la dvs cu intrebarea: exista sau nu pe raza comunei dvs drumul public DR2700 si daca da, cind poate fi materializat in teren? Mentionez ca noi, proprietarii, ne-am supus cerintelor departamentului dvs de cadastru si am batut tarusii in teren pentru latura noastra, dar specialistii dvs nu ne-au mai dat nici un raspuns dupa masuratoarea din teren, asa cum vad ca si acum se evita un raspuns clar. Insist asupra acestui drum public deoarece avem nevoie de traseul lui pentru racordarea la utilitati.

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in discutii cu OCPI Iasi privind aprobarea limitelor teritoriale, dupa care vom clarifica situatia.

Octavian Balahur   |   Ciurbesti

27.03.2015

Buna ziua. Am rugamintea sa imi spuneti daca dupa terminarea lucrarilor la parcul fotovoltaic de la Ciurbesti este prevazuta amenajarea vreunui drum de acces catre lac. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria Miroslava va realiza un P.U.Z. care va prevedea caile de acces.

Vasiliu Dan   |   Valea Adanca

27.03.2015

Domnule Primar, va rog sa imi comunicati daca ati eliberat autorizatii de constructie pentru imobile BLOCURI pe str. Cicoarei, intre nr. 9 si 11. Daca da, va rog sa imi comunicati, in baza legii 544/2001 privind accesul la informatii publice, numarul autorizatiei (autorizatiilor) si cine este benficiarul. Cu stima

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru constructiile la care faceti referire s-au emis autorizatii de construire; AC nr. 533/24.09.2014 –beneficiar SC AUTOFLASH GROUP SRL si AC nr. 149/25.03.2015- beneficiar PF COCIA MARIA.

Chirica   |   Miroslava

25.03.2015

Domnule primar, va rog sa interveniti cu politia locala si cea nationala pe Str. Veche din Valea Adanca unde, mai ales pe timp de noapte, sunt stationate autovehicule pe drumul public, desi acest lucru este interzis. In zona curbelor de la magazinul lui Vieru sunt cateva autoturisme stationate pe carosabil, fiind pericol de accidente. Mai nou, toata strada este plina de tomberoane lasate pe asfalt. Va multumesc de intelegere.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni si vom lua masurile legale.

Ursu Octavian   |   Valea Adanca

25.03.2015

Buna ziua,
La sfarsitul anului trecut, am fost la dvs. in audienta pentru a va solicita ajutorul in rezolvarea urmatoarelor probleme:
1. pietruirea tronsonului din str. Prunilor pentru o legatura mai scurta pana la strada Bazei, acum asfaltata;
2. interventie la firma de salubrizare Rabro pentru amplasarea unui eurocontainer la deal de proprietatea Pascu sau undeva unde sa putem beneficia de serviciile de salubrizare;
3. iluminat public stradal pe noul tronson de retea de alimentare cu energie electrica realizat de noi pe str. Prunilor.
Pentru fiecare dintre aceste probleme am depus mai multe cereri, atat la registratura Primariei Comunei Miroslava, prin fax, cat si pe site-ul Primariei. Niciodata nu am primit niciun raspuns oficial. La audienta ati promis ca veti incerca sa solutionati macar o parte din solicitari, dar deocamdata nu se vede nicio schimbare. Am inteles ca imediat a venit iarna cu zapada si nu s-a putut interveni, dar iarna a trecut.
Tin sa va reamintesc faptul ca toate celelalte posibilitati de acces sunt greu practicabile, datorita diversilor proprietari care au sapat in corpul drumului pentru a realiza bransamente la utilitati si nu au mai refacut structura drumului macar asa cum era, daca nu asa cum ar trebui.
Astept cu mare interes raspunsul dvs. si rezultatele acestuia.

Cu stima,
Octavian URSU.

Răspuns primar Niţă Dan
1. Pietruire; Analizam situatia in teren si in functie de buget vom interveni.
2. Iluminat:Extinderea de retea este executata pe cale de acces privata. Primaria nu poate asigura iluminat pe cale de acces privata.
3. Salubrizare: o sa va contactam telefonic si vom stabili la fata locului posibilitatea amplasarii eurocontainerului.

SANDU   |   Balciu

25.03.2015

Buna ziua, dl. Primar!
Va aduc la cunostinta o problema cu care ne confruntam, si anume, lipsa unui traseu de transport in comun pe ruta Balciu-str. Veche - Iasi. Pentru a ajunge la unul din traseele existente in prezent trebuie sa ne deplasam aproximativ 3-4 km. Am facut aceasta solicitare si la Consiliul Judetean pentru infiintarea unui traseu, acestia comunicandu-mi ca trebuie facuta o solicitare din partea Primariei Miroslava in acest sens. Daca este necesar va inaintam si o solicitare scrisa cu semnaturile celor din zona. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Traseul la care faceti referire a fost scos la licitatie, a venit transportatorul, dar nu au fost cetateni pentru a justifica economic aceasta activitate, astfel transportatorul s-a retras.

Doru Cornel   |   Valea Adanca, Str. Bazei

25.03.2015

Transmit raspunsul Primariei Iasi cu privire la iluminatul stradal Capat CUG - Intrare Horpaz:


Buna ziua. Va comunicam ca S.C. Servicii Publice Iasi si S.C. Flash Lighting S.A. vor extinde reteaua de iluminat public pe Sos. Nicolina - zona Centrul Expozitional Moldova.
Cu stima,
Serviciul Cabinet Primar.


Mai ramane, daca se poate ilumina de catre Primaria Miroslava, si Strada bazei de la Soseaua Nationala pana la intersectia cu Str. Nucilor. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom cauta solutii pentru a extinde reteaua de iluminat public.

Matilda Neacsu   |   VALEA URSULUI

24.03.2015

Cand vom avea apa potabila in Valea Ursului? S-a inceput proiectul anul trecut, s-a reluat in primavera, dar numai pentru casele construite langa biserica. Pentru restul cand se vor relua lucrarile? Ne e groaza ca vine iar vara si apa in fantani nu este.

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul de alimentare cu apa in localitatea Valea Ursului va fi finalizat in anul 2015. La acest moment se lucreaza.

Stefan Mardale   |   Valea Adanca

24.03.2015

Buna ziua,
Revin cu o intrebare adresata si de altii: ce planuri aveti cu drumul de acces de pe "strada" Pepinierii? Cu putin timp in urma, au fost doua postari care s-au contrazis: asfaltarea s-a suspendat, dar nu se repara ceea ce este deoarce se va asfalta. Situatia este destul de serioasa, traficul a crescut, doua masini nu incap decat foarte greu, iar daca trece un camion, se blocheaza total. Suntem locatari noi ai comunei, taxele deja le platim si nu am stat cu mainile in san avand in vedere ca investitii edilitare de care beneficiaza multi le-am facut noi fara a avea pretentii prea mari. Macar o largire si tunderea tufisurilor de pe margine se poate realiza fara un efort prea mare.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Pepinierei este in programul nostru de asfaltare.

Stefanescu Mircea   |   Ciurbesti

23.03.2015

Buna ziua,
La Ciurbesti au fost instalate conducte pentru apa si gaz metan. Foarte bine si mii de multumiri. Numai ca lucratorii au sapat santuri exact prin fata portii de intrare in curte si ca sa pot intra cu masina pusesem o basculanta de pietris si compactasem terenul. Lucratorii m-au linistit si mi-au spus ca au instructiuni sa refaca integral traseul conductelor. A trecut aproape un an, nici macar n-au compactat, apa balteste, pamintul s-a lasat. Neseriozitate? Sau cum se cheama, treaba romaneasca?

Răspuns primar Niţă Dan
Constructorii vor reface drumurile si le vor aduce la starea initiala.

Vasluianu Gheorghe   |   Valea Adanca

23.03.2015

Va multumesc pentru raspunsul anterior, dar revin cu o alta nelamurire. Am observat ca in zona Valea Adanca, str. Costea Voda si Cicoarei au inceput sa rasară blocuri de locuinte in zona de case. Va intreb, domnule Primar, cum ati dat autorizatii de constructie pentru blocuri in aceste zone, fara utilitati (canalizare), fara strazi capabile sa primeasca un numar mare de familii?. Dumneavoastra stiti ca reteaua electrica, construita, apropo, de noi, cei care ne-am mutat printre primii in zona, abia face fata in prezent? Cum va fi cand se vor ocupa aceste blocuri?
Va rog sa imi spuneti aici, public, care este regimul de inaltime al constructiilor din zona, prevazut de planul de urbanism de detaliu si cum se respecta cerintele generale ale acestuia - printre care se numara:

• compatibilitatea functiunilor si conformarea constructiilor, amenajarilor si plantatiilor;

• relatii functionale si estetice cu vecinatatea;

• asigurarea accesibilitatii si racordarea la retelele edilitare;

• permisivitati si constrangeri urbanistice, inclusiv ale volumelor construite si ale amenajarilor;

• modul de ocupare si utilizare a terenului (POT, CUT);

• functiunea si aspectul arhitectural al constructiei (sau constructiilor) si amenajarilor;

• integrarea noilor constructii si corelarea lor cu cele existente invecinate;

• circulatia carosabila si pietonala, corelate cu traficul in zona si relatiile cu zonele invecinate (accese pedonale si auto);

• parcaje, spatii de recreere si de joaca;

• echiparea edilitara si impactul asupra retelelor existente in zona (necesitatea de dezvoltari, modernizari, etc.);
Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Autorizatiile sunt emise legal si sunt respectate conditiile impuse de lege. Regimul de inaltime aprobat prin P.U.G. si R.L.U. este de P+2+M.

pricop roxana   |   miroslava

22.03.2015

Buna seara! Firma care efectueaza lucrari de astfaltare intre blocurile din fata primariei astupa toate gurile colectare de canalizare, nemaiputandu-se efectua vitanjare sau desfundarea caminelor. Ce se poate face in situatia de fata? Se va taia astfaltul pentru a ajunge la canalul colector? Trebuie luate masuri de prevenire.Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Constructorul va ridica capacele de camin, la cota asfaltului cand vor finaliza lucrarile de asfaltare.

oana   |   proselnici

20.03.2015

Buna ziua. Vreau sa stiu cum se plateste bursa elevilor cu merite deosebite: lunar sau o data la 2-3 luni? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Bursele sunt platite lunar.

Zoitanu Florin   |   Valea Adanca str.Bazei

20.03.2015

Buna ziua, d-le.primar!
Locuiesc pe str.Bazei, nr.11b, la duplexuri si in numele tuturor vecinilor mei vin cu marea rugaminte de a interveni pentru a se curata terenul din fata pentru ca este de-a dreptul mizerabil: misuna sobolani prin gunoaie. E un focar de infectie si vremea este inca rece, nu vrem sa ne gandim cum va fi la vara.
Va multumim

Răspuns primar Niţă Dan
Terenul de care vorbiti este proprietatea SC PETROGRUP SRL, societate care a fost avertizata deja sa curete terenul. Termen 07.04.2015.

Anca Mardale   |   Valea Adinca

19.03.2015

Buna ziua,
Ce acte sunt necesare pentru procesul verbal de receptie finala constructie/locuinta?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Copie dupa AC, certificat energetic, copie anunt incepere lucrari, taxa achitata la ISC Iasi, copie dupa certificatul cu operatorul local de salubritate.

mihai talaba   |   miroslava

19.03.2015

Buna ziua! Va semnalez si eu o problema care ma deranjeaza si cred ca si pe alti locuitori din zona Concesiuni: la intrarea de pe soseaua Iasi-Voinesti pe strada C-tin Mavrocordat, in dreptul magazinului "La doi pasi" este un sant ce ne omoara masinile. Acest sant e facut de aceasta firma pentru canalizare sau mai stiu eu pentru ce. Intrebarea este cine are obligatia sa il astupe, sa il asfalteze? Primaria nu poate lua masuri? Pana nu isi strica toata lumea masinile.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va reface drumul de catre firma care a executat santul pentru alimentarea cu apa.

Cristi Iriciuc   |   Valea Ursului

17.03.2015

Buna ziua, domnule Primar. As dori sa va solicit raspunsul la doua intrebari:
1. Se poate semna un contract individual cu firma de salubritate pentru ridicarea gunoiului menajer daca locuinta mea se afla pe strada Plopilor, strada fiind in momentul de fata drum privat?
2. In zona satului Valea Ursului, extinderea retelei de internet prin cablu si telefonie fixa este foarte dificila, datorita infrastructurii de telecomunicatii precare. Exista vreo parghie din partea Primariei, pentru a solicita modernizarea acestei retele?

Răspuns primar Niţă Dan
Da. Se poate incheia contrac la d-ul V. Olaru - tel. 0757915931 sau la sediul primariei – birou ecolog.

neacsu mihai   |   valea ursului

16.03.2015

Pe Wikipedia - comuna Miroslava, Iasi este postata o fotografie cu urmatoarea precizare: tei argintiu din padurea Uricani - arie protejata, copacul respectiv fiind, de fapt, o gladita. Cum se poate remedia o situatie atat de jenenta?

Răspuns primar Niţă Dan
Am luat la cunostinta si vom interveni pentru modificare.

Petrica Madalina   |   Horpaz

16.03.2015

Buna ziua, domnule primar as avea o intrebare: cata latime trebuie sa aiba o cale de acces (infundata), pe o lungime mai mare de 100 de metri? In conditiile in care majoritatea cailor de acces au 5m latime?

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru caile de acces mai mari de 100m lungime, latimea va fi de 11m.

Anca B   |   Iasi

16.03.2015

Buna ziua, d-le primar!
Desi proprietatea mea nu se situeaza pe raza comunei dvs, avem o problema comuna, si anume drumul DR2700, care constituie si limita administrativa intre mun. Iasi si com. Miroslava. Acest drum a fost prezentat in planurile de urbanism ca fiind continuu pina in mun. Iasi, intersectandu-se cu str. Valea Adinca. In realitate, in teren, vara trecuta a fost inchis de un proprietar care se pare ca are acte inclusiv peste drum. Am solicitat biroului de cadastru din primaria dvs sa vina sa il traseze la teren, si dupa o prima vizita, nu s-a mai primit nici un raspuns oficial, neoficial spunindu-ni-se ca, de fapt, a disparut, fiind ocupat cu proprietati. Mi s-ar parea un fapt foarte grav, dat fiind ca este cale de acces public, iar noi avem nevoie de el pentru extinderea retelelor de utilitati in zona. Credeti ca ne puteti ajuta cu lamurirea acestei situatii? Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Punerile in posesie pe raza Municipiului Iasi s-au facut de catre Comisia Municipala de Fond Funciar si Comisia Judeteana de Fond Funciar si pentru suprafata de teren pe care aveti acte, aveti cota indiviza dintr-o cale de acces de drum privat, teren ce vine dezmembrat din punerea in posesie initiala, care figura cu cale de acces, cu deschidere la drum public.

Stefan   |   valea adanca, str. pepinierei

16.03.2015

Din raspunsurile dvs de pana acum am inteles ca asteptati fonduri pentru asfaltarea strazii Pepinierei. Reabilitarea ei pentru a fi practicabila intr un mod rezonabil (largirea ei si pietruirea) necesita tot fonduri europene? In acest moment aceasta strada ne aduce in timp in secolul 19. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru a majora latimea drumului este necesara initierea procedurii de expropriere, care dureaza aprox. 1 an. Pentru pietruirea drumului, functie de fondurile din bugetul local, vom interveni.

Dorobat Tudor   |   Horpaz

15.03.2015

Domnule Primar, Dan Nita, aveti in plan igienizarea drumurilor publice in satul Horpaz? Ma refer strict la trimiterea unei speciale care sa spele strazile principale pentru ca de 1 an de zile (de cand locuiesc pe Strada Noua) nu am vazut niciodata o astfel de activitate.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu dispunem de asemenea utilaj de spalat, ci de o perie mecanica care o folosim la maturatul strazilor. Vom achizitiona si un asemenea utilaj cand bugetul local ne va permite.

Madalin Pacuraru   |   Valea Adanca ,Ioan Joldea Voda ,nr 11

15.03.2015

Buna ziua! Am incheiat un contract de salubritate la sfarsitul lunii ianuarie, anul curent. Atunci mi s-a spus ca nu sunt pubele pe stoc, dar ca vor sosi incepand cu 1 februarie si vor fi distribuite noilor abonati. Nici azi, 15-03-2015, nu am primit pubela promisa in baza contractul incheiat. Daca aveti un raspuns in legatura cu cele relatate mai sus, va rog sa-mi transmiteti.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
S-au primit pubelele si toti cei care au incheiat contracte vor primi pubele in cel mai scurt timp.

Vasluianu Dumitru   |   Valea Adanca

14.03.2015

Buna ziua, domnule Primar. Doresc sa cumpar un teren in Valea Adanca, in zona Bisericii, si as dori sa stiu care este regimul de inaltime al constructiilor din aceasta zona.

Răspuns primar Niţă Dan
Va trebui sa specificati zona exacta cu strada. Telefonul este indisponibil.

anusca eraclida   |   v.ursului

13.03.2015

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca veti pietrui drumul care leaga soseaua Voinesti de Proselnici pe langa gardul fermei liliac. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom avea in vedere si o sa intervenim si pe aceasta strada.

Luciu silviu   |   Valea Adinca Miroslava

12.03.2015

Ce acte trebuie la dosar pentru concesionarea unei parcele de teren in vederea constructiei unei locuinte si ce conditii trebuie indeplinite? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Analizati site-ul Primariei Miroslava.

ANDRA NECULAI   |   VALEA ADINCA

12.03.2015

Buna ziua,


Eu voi face o solicitare scrisa catre primarie pentru a vedea clar cand au fost efectuate aceste vizite "periodice" pe str. Livezilor in vederea capturarii cainilor. E de-a dreptul frustrant sa faceti astfel de afirmatii cand cunoastem foarte bine situatia; stim foarte bine de cat timp suntem fugariti pe strada de cainii vagabonzi si de cat timp ne tot pazim pubele tocmai pentru ca singura "interventie" a hingherilor a fost acum mai bine de 1 an de zile. Mai mult decat atat, vi s-a adresat o intrebare legata si de cainii cu stapan, care au si zgarda, dar tot umbla nestingheriti pe strada, atacand tot ce prind. Chiar nu se poate aplica legea? Firma care construieste pe str. Livezilor a sapat santuri, langa carosabil, lasandu-le nesemnalizate pe timpul noptii, ziua au blocat accesul pe strada fara a semnaliza si bineinteles, nici impotriva lor nu ati luat nicio masura in ciuda sesizarilor facute. Chiar e taramul nimanui in comuna asta? Pentru ce exista Politie Locala? Sa sesizeze betivii care isi trag pumni prin baruri sau nenonorocitii care iau ajutor social si isi bat nevestele pe post de sport national? Mai exista si oameni care doresc normalitate si civilizatie si ar fi cazul sa incepeti sa tineti cont de aceste aspecte!

Răspuns primar Niţă Dan
Asteptam solicitarea scrisa.

Marius Ropotica   |   Valea Adanca

12.03.2015

Buna ziua,
In legatura cu mult discutata asflatare a strazii Pepinierei: as dori sa stiu ce s-a intamplat cu licitatia pornita in anul 2013, proiect ce includea si strada Pepinierei.

Datele licitatiei sunt:
Tip legislatie: OUG nr.34/2006

Autoritate contractanta: COMUNA MIROSLAVA

Numar invitatie: 349664 / 01.07.2013

Denumire contract: Modernizare prin asfaltare drumuri de interes local în Comuna Miroslava, pe o lungime de 8 km

Stare procedura: Atribuita

Obiectul contractului:

MODERNIZARE PRIN ASFALTARE A 8 KM DRUMURI DE INTERES LOCAL IN COMUNA MIROSLAVA, JUD. IASI:Strada Vasile Alecsandri,Strada Stefan Razvan Voda,Strada Stefan Toma Voda, Strada Radu Mihnea Voda,Strada Strada Eustatie Dabija, Strada C-tin Mavrocordat Voda,Strada Grigorie C. Butureanu,Strada Elias Saraga, Strada Pepinierei,Strada Scolii,Strada Iazului,Strada Cimitir,Strada Nicolae Zaharia,Strada Ciurbesti Valoarea estimata a contractului este de 8.936.665 lei fara TVA, din care 335.232 lei, reprezinta valoarea aferenta procentului de cheltuieli diverse si neprevazute, in cuantum de 3,959% din valoarea totala estimata a lucrarilor de constructii


Castigatorul licitatie a fost SC ENVIRO CONSTRUCT SRL 18361695 PANTELIMON HALIPA, NR.13, BL.G1, SC.B, AP.2, Iasi, 700661, Iasi


Datele despre licitatie se regasesc pe siteul SEAP https://www.e-licitatie.ro.


Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform HCL nr. 90/2014 s-a dispus renuntarea la lucrarile de asfaltare pe str. Pepinierei pentru ca nu sunt finalizate extinderile de retele de canalizare. De asemenea in baza HCLO nr. 90/2014 s-a dispus asfaltarea pe strazile care au realizata reteaua de canalizare.

Marius Ropotica   |   Valea Adanca

12.03.2015

Din nou, tot despre strada Pepinierei. Vremea este buna de ceva timp, asteptam in continuare o interventie din partea primariei. Daca pentru asflatare probabil ca vom mai astepta ceva vreme, macar o pietruire si indreptare a drumului s-ar putea realiza?


Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom asfalta acest drum, din acest motiv nu putem investi in pietruire.

Marius Ropotica   |   Valea Adanca

12.03.2015


Imi cer scuze pentru numeroasele mesaje legate de strada Pepinierei, dar consider ca sunt subiecte diferite si este bine sa nu amestecam lucrurile.

Asadar, din ultimele mesaje inteleg ca asteptam finantare pentru asfaltarea strazii. Puteti sa imi spuneti daca s-a intocmit documentatia pentru acest proiect? A fost depus proiectul? Unde pot gasi mai multe informatii? Astfel de informatii ar trebui sa fie publicate, de exemplu pe http://www.fonduri-ue.ro/ in cazul proiectelor cu finantare europeana.

Răspuns primar Niţă Dan
Este intocmit proiectul tehnic pe aceasta strada.

Vieru, Balteanu,Tanase, Dumitrescu, Faur, Petrescu   |   Valea Adanca

11.03.2015

Buna ziua, dl. Primar!

Domnule primar, venim cu rugamintea de a interveni cu ceva piatra pe str. Drenurilor, daca este posibil, avand in vedere ca unele portiuni s-au degradat de cand a fost pietruita strada de catre primarie. Mentionam ca pe aceasta strada, de cand s-a pietruit, se face legatura dintre Miroslava si Valea Adanca, multi conducatori auto folosind-o pentru a scurta drumul ocolind varianta asfaltata prin fosta livada si iesind la drumul betonat. Va multumim pentru intelegere.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere, iar cand va fi vremea buna vom pietrui drumul.

Elena M.   |   Cirbesti

11.03.2015

Ce putem face pentru ca pe traseul de maxi-taxi Iasi-Ciurbesti sa mai fie adaugate curse in plus? Mentionez ca la cursele de dupa-amiaza vehiculele sunt foarte aglomerate pentru ca sunt curse relativ rare comparativ cu faptul ca aproximativ toata lumea din localitatea noastra lucreaza sau invata in Iasi.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a facut sesizare la Consiliul Judetean Iasi, cel care are autoritate si organizeaza transportul judetean . Puteti sa faceti si dvs. sesizare direct acolo.

chitescu constantin   |   iasi

09.03.2015

Buna ziua!

Am achizitionat parcela 2904 in Dealul Nucului din 2005.Imi puteti spune daca pe Strada Livezilor de la parcela de beton in directia rezervorului de apa exista sau se va face vreun proiect E-on de aductiune a curentului in zona?De asemenea, este vreun proiect de largire si asfaltare pana in spre Miroslava a strazii Livezilor?

Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere atat extinderea retelei de energie electrica cat si modernizarea drumului, in functie de bugetul local sau de fondurile pe care le vom accesa.

Cristian Daniliuc   |   Valea Adinca

09.03.2015

Buna ziua,


Doresc sa-mi fac un cont pe www.ghiseul.ro pentru a putea plati impozitele mai usor.
Va rog sa-mi spuneti cum pot stabili username si parola? As prefera pe e-mail daca este posibil.
Multumesc!


Cu stima,

Cristi Daniliuc

Răspuns primar Niţă Dan
Plata pe site-ul www.ghiseul.ro se poate efectua fara “user si parola”accesand link-ul Plata fara autentificare .Userul si parola vor putea fi disponibile in aproximativ 30 de zile. Pentru neclaritati sunati la numarul 0758232207 – Rusu Ionut Robert – inspector impozite sit axe, email: contabilitate@primariamiroslava.ro.

pricop roxana   |   miroslava

06.03.2015

Buna ziua! In 2011 am facut cerere pentru a primi teren pentru loc de casa. Acum mi s-a respins cererea pe motiv ca am depasit varsta. Conform MO partea I nr.182 din 13003.2014 la ART.3 scrie ca la data depunerii cererii trebuie sa indeplinesti varsta maxima de 35 de ani, asa ca nu vad niciun motiv pentru care sa mi se respinga cererea facuta in 2011.

Răspuns primar Niţă Dan
Criteriul de varsta trebuie indeplinit la momentul solutionarii cererii si nu la data depunerii conform HCL nr. 96,97,98 din 26.06.2014.

Vasluianu Gheorghe   |   valea Adanca

06.03.2015

Buna ziua, domnule Primar. As dori sa va aduc la cunostinta o situatie ce nu mi se pare in regula. Pe str. Cicoarei, chiar la intersectia cu str. Costea Voda, pe o suprafata de max. 400 mp s-a început constructia unui imobil, P+2E, ce va avea 9 apartamente. Din cate am inteles de la cei care fac lucrarea, au autorizatie de constructor. Va rog sa verificati daca au într-adevăr autorizație, daca se respecta regimul de inaltime al zonei si daca se respecta conditile din certificatul de urbanism, deoarece au spus ca vor face locuri de parcare fără a respecta obligatia de a lasa 5,5m din axul drumului. In aceste conditii noi, ceilalti locatari de pe ztr. Cicoarei vom fi blocati. Va rog sa dispuneti efectuarea verificărilor si luarea masurilor pentru respectarea legalitatii. Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru constructia la care faceti referire exista autorizatie de constructie nr. 533/07.10.2014, vom merge in teren si vom verifica respectarea acesteia.

Alina P.   |   Horpaz

05.03.2015

Buna ziua, Dle Primar,
As dori sa stiu daca exista sanse in viitorul apropiat de a introduce mijloace de transport in comun si in Horpaz, cum exista deja pentru Miroslava. Comunitatea este in plina expansiune si sunt necesare mijloace de transport catre oras.
Multumesc anticipat pentru raspuns!

Răspuns primar Niţă Dan
Exista mijloc de transport in Horpaz.

Alex C   |   Valea Adanca

04.03.2015

Buna ziua. In ultima saptamana, pe Strada Livezilor s-a inmultit iar numarul cainilor. Cel putin 3 dintre ei par sa fie caini cu stapan pentru ca au zgarda. Situatia este din nou insuportabila in conditiile in care acesti caini sunt foarte zgomotosi si periculosi pentru cei care circula pe jos cat si pentru animalele de companie. Va rog sa declansati din nou, cat mai urgent, actiunea de ecarisaj. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Stim ca problema cainilor fara stapan este o problema grava in toata comuna. Zona in care locuiti este curatata periodic la fiecare interventie a hingherilor, insa dincolo de faptul ca aceste operatiuni costa foarte mult, rata de inmultire a cainilor depaseste capacitatea de interventie a echipei de hingheri. Vom continua sa strangem din cainii fara stapan in masura posibilitatilor.

Rares   |   Bratuleni

04.03.2015

Buna ziua,
Vad ca a mai fost discutat subiectul cainilor comunitari si chiar s-a atins acest subiect in ultimul numar al revistei comunei.
Va aduc la cunostinta ca in fiecare an (cred ca natural) creste numarul acestor animale in zona Viarom si la intrarea in Bratuleni dinspre Metro.
De asemenea, nefiind inregistrati si fiind in spatiu public, ei pot fi eutanasiati - intrebarea mea este daca pot fi impuscati si ingropati pe cheltuiala personala (bineinteles fara alt impact legal) ?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Din pacate, raspunsul legal pe care vi-l putem da este unul negativ. Legea cainilor fara stapan prevede ca acestia trebuie prinsi, sterilizati si mentinuti 14 zile lucratoare spre adoptie. Abia dupa aceasta perioada, daca nu sunt adoptati si daca sunt bolnavi, pot fi eutanasiati.

Popescu Ion   |   Miroslava

02.03.2015

Buna ziua. Doresc sa va adresez urmatoarea intrebare: cine administreaza strada Padurii? Am trecut pe aceasta strada vizavi de Primaria pe care dvs. o conduceti si am ramas dezamagit de gunoiul care se arunca pe marginea drumului. Se pot lua masuri sau e un lucru obisnuit ca viitorii locuitori ai comunei sa aiba parte de o asemenea priveliste? Sper sa primesc un raspuns de la dvs. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Padurii este in administrarea Unitatii Administrativ Teritoriale Miroslava, iar cei care arunca deseurile la intamplare sunt probabil tot locuitori ai comunei. Desi au fost luate nenumarate masuri in sensul eradicarii acestor practice, inca suntem departe de a responsabiliza toti cetatenii vis-a-vis de pastrarea unui mediu curat. Nu puten decat sa curatam iar si iar locuri ca acestea si sa sanctionam contravenientii pe care ii prindem.

ioana   |   valea adanca

02.03.2015

Domnule primar, vrem sa stim cand va fi gata canalizarea pe Strada bazei, Valea Adanca. Multumim !

Răspuns primar Niţă Dan
Nu putem estima data exacta la care vom incepe lucrarile de canalizare, deoarece nu am obtinut nicio finantare pana la aceasta data. Cand vom obtine finantare pentru astfel de lucrari, vom afisa pe site si vom realiza lucrarile.

Enache Andreea   |   Valea Adanca

01.03.2015

Bună ziua. Urmează sa achiziționez un teren în Valea Adanca, pe strada Ioan Joldea Voda și ma interesează sa stiu dacă această strada este prinsa în programul de asfaltare în viitorul apropiat. Va mulțumesc anticipat pentru răspunsul dumneavoastră.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta strada este inclusa in planul de investitie privind asfaltarea , dar in functie de buget sau de fondurile pe care le vom primi vom executa lucrarile de asfaltare.

ANDRA NECULAI   |   VALEA ADINCA

01.03.2015

De mai bine de 2 ani si jumatate suntem bataia de joc a Primariei si a dvs. Ne tot spuneti ca se va rezolva problema cu cainii, cand de fapt, toate sesizarile noastre sunt chiar degeaba. Unii proprietari "responsabili" isi lasa patrupedele sa isi faca "plimbarea" de dimineata pe strada, astfel incat nu e de ajuns cu haitele de caini fara stapan, mai trebuie sa ne ferim si de cainii lasati de izbeliste. Acum incepe iar sezonul de imperechere, iar nu putem sta in case de latraturi o noapte intreaga si asta pentru ca pe dvs. va doare in cot ca suntem haituiti, ca nu putem sa ne deplasam nici pe str. Livezilor si nici pe Ilas Voda din cauza haitelor care sunt "proprietari".
Nu stiu daca e de ras sau de plans cand mai aud ca luati in calcul pista de ski. Fix de asta are comunitatea nevoie, de piste de ski, nu de drumuri asfaltate, ca sa nu mai innotam prin noroaie, nu de iluminat stradal, nu de drumuri pe care sa poti merge linistit, fara grija de a fi mutilat pe viata de vreo haita.
Am facut o plangere la primarie la departamentul de mediu in privinta cainilor, in luna decembrie, intr-una una din diminetile in care mi-am gasit din nou (pentru a 5-a oara) pubele rasturnate si nu puteam cobori din masina din cauza cainilor. Mi s-a spus ca a fost inaintata sesizarea catre Salubris. As dori sa stiu si eu unde a ajuns aceasta sesizare si ce se face in privinta asta. Poate de data asta, din rusine, daca nu din alte considerente, chiar veti da un raspuns coerent, si nu clasicul "vom analiza situatia".

Răspuns primar Niţă Dan
Zona in care locuiti este vizitata la fiecare interventie a hingherilor in comuna; de fiecare data acestia prind 2,3,4 caini. Dincolo de faptul ca nedispunand de un serviciu propriu de ecarisaj (pe care am incercat sa-l infiintam, dar nu am indeplinit conditiile impuse), este imposibil legal si logistic vorbind, sa rezolvam aceasta problema; costurile foarte mari (aproximativ 250 lei/caine) pentru prinderea, sterilizarea si cazarea acestor caini, precum si rata de inmultire a acestora, ingreuneaza peste poate rezolvarea problemei care, pe buna dreptate, va nemultumeste.

Antip Bogdan   |   Miroslava

25.02.2015

Strada Pepinierii. Subiect vechi, cu multe promisiuni. O zona care se dezvolta foarte repede, la 600 m de oraș, cu blocuri, duplexuri, case, dar uitată de lume. Va rugam foarte respectuos sa interveniti la necesarul zonei: lărgire drum intrare si asfalt. Știm ca aveți putere sa grăbiți lucrurile datorită realizărilor din întreaga comuna. Va rugam sa nu ne uitați.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni cand vom obtine fonduri europene.

Zebreniuc Otilia   |   Miroslava

24.02.2015

Ce formular trebuie completat pentru convocarea comisiei de receptie a lucrarilor? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va completa o cerere tip la ghiseul nr.1- Registratura, la care se vor anexa copie dupa A.C., certificat energetic, dovada platii taxei la Inspectoratul de Stat in Constructii, contract cu operatorul local de salubritate.

Dabija Aneta   |   Uricani

23.02.2015

Locuiesc pe Strada Padurii, chiar langa padure, nu am numar la casa. Conducta pentru apa va ajunge pana aici ori trebuie sa fac o cerere la Primarie? Va multumesc pentru raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Depuneti cerere pentru extindere retea pe strada Padurii pentru a include in proiectul de executie si aceasta strada.

Bratu Ioan   |   Horpaz

23.02.2015

Buna ziua, Dl Primar,
Detin un teren in Horpaz, pe strada Trandafirilor. Am cam a saptea parcela de la drumul principal. Drumul nostru de servitute nu are latimea legala 11 m, adica cei din fata mea nu au cei 5,5 m de la axul principal. Eu imi pot trage conducta pentru apa de vreme ce sunt in conformitate cu legea - adica am cei 5,5 m de la axul drumului ? Sau depind de vecinii mei iar daca nu au toti distanta legala sunt si eu afectat ? Ce pot face in acest caz? Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumnevoastra.

Răspuns primar Niţă Dan
Daca s-au respectat conditiile tehnice din certificatul de urbanism de 5,5 m din axul drumului, puteti face demersurile legale pentru bransare la conducta de apa.

STOICA ADRIAN   |   IASI, Bld. Alex cel Bun 54

22.02.2015

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca exista posibilitatea luarii in concesiune de la Primaria Miroslava a unui teren in suprafata de cca. 0,5 - 1 Ha, cu scopul infiintarii unei ferme legumicole si construirii unei sere, urmand ca in baza unei astfel de concesiuni sa accesez fondurile europene necesare?
Daca se poate, as vrea sa stiu care ar putea fi costul unei astfel de concesiuni?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa formulati o cerere in acest sens catre Consiliul Local Miroslava, cu propunere de amplasament. Redeventa va fi stabilita in functie de evaluarea terenului realizata de catre un expert evaluator.

paduraru dumitru   |   horpaz

19.02.2015

Buna ziua. As vrea sa stiu cand incep lucrarile pentru canalizare in Horpaz. Din cate am vazut, aveti aviz pentru asa ceva … in 2016?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom incepe lucrarile dupa ce obtinem finantare din fonduri europene sau guvernamentale.

ciobanu Neculai   |   Valea Adanca

19.02.2015

Domnule Primar, vreau sa va intreb de drumul sau strada Cornesti care s-a asfaltat pana la Pod, in coada iazului Ezareni. Care va fi soarta lui pe viitor? Asfaltati pana la soseaua Balciu Cornesti sau puneti piatra? Speram ca nu va ramane in aceasta situatie; momentan este inpracticabil. Va multumesc. Astept raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom reface portiunea de drum prin pietruire.

Dumbrava Ioan   |   Ciurbesti

18.02.2015

Marginea drumului de acces spre fostul camping Ciurbesti a devenit depozit de gunoaie pentru cetatenii care vin la pescuit sau chiar locuitorii din zona. Ce am putea face cu acesti cetateni iresponsabili?
Noi, locuitorii din zona, vom monta camere video wireless care sa surprinda momentul in care idiotul arunca sacul de gunoi. Rugamintea noastra este daca, punindu-va la dispozitie imagini care surprind momentul, veti putea lua masurile necesare : amenzi, etc., inclusiv publicarea in ziarul local.
Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Cu siguranta acest lucru ne-ar ajuta mult . Vom incerca sa identificam personajul si sa aplicam amenzile legale.

Marian   |   valea adanca str. Bazei

18.02.2015

Locuiesc pe strada Bazei nr.11 la unul din bocurile noi si as dori sa stiu daca aveti de gand sa montati stalpi de lumina pe portiunea care duce la strada principala (Sos. Nicolina).

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Bazei este asigurat iluminatul public, inclusiv in zona la care va referiti. Pentru reteaua privata nu putem investi noi.

Faur Traian   |   Valea Adanca, str. Drenurilor

18.02.2015

Buna ziua, Dl. Primar. Pe str. Drenurilor este posibila instalarea iluminatului public avand in vedere ca E-on a schimbat stalpii de tensiune si avand in vedere statia solara de producere a energiei ce va intra in exploatare? In ziarul editat de primarie aceasta strada era trecuta la asfaltare in 2014 . Puteti sa ne spuneti cand este trecuta in programul de asfaltare? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Drenurilor este necesara extinderea retelei de iluminat public. Aceasta investitie o vom realiza in functie de veniturile din bugetul local. Pentru lucrarile de asfaltare vom face planificarile in functie de obtinerea finantarilor din fonduri europene sau guvernamentale.

Apostoaie Ionut   |   Valea Adanca

16.02.2015

Buna ziua! Locuiesc pe str.Costea Voda 24, o strada care inca nu a fost bransata toata la sistemul de canalizare si care, din pacate, tot bentonata a ramas. Deocamdata, insa, ce vreau eu sa sesizez este faptul ca anumite firme sub antrepriza carora sunt realizate lucrarilede bransament la canalizare a locuintelor aflate pe aceasta strada, lucreaza total aiurea, haotic, fara nicio logica si nerespectand nicio lege cu privire la aceasta operatiune. Ma refer in mod special la acele santuri ramase in urma lor, la mica distanta unele de altele, umplute pe jumatate cu pamant si care devin adevarate obstacole pentru masini si chiar pt cetateni. Iar atunci cand ploua, este aproape impracticabila portiunea de drum. Stiind ca legea obliga sa se faca aceste bransamente pe sub partea carosabila, cu foreza, exact cum au facut cei care au facut racordurile la apa potabila, va intreb respectuos: nu-i poate controla nimeni?

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de canalizare nu se executa cu foreza. Vom reface aceasta strada prin asfaltare, in acest an.

Alina Buciu   |   Valea Adanca

16.02.2015

Buna ziua,
As dori sa stiu daca portiunea de drum Soseaua Nicolina, incepand cu zona lac CUG 2 si pana la Expomobila apartine de Iasi sau de comuna Miroslava. In cazul in care apartine de comuna Miroslava, se poate rezolva ceva cu iluminatul stradal? Pe aceasta portiune, din cauza lipsei iluminatului stradal, noaptea vizibilitatea este extrem de redusa. fiind pusa in pericol atat siguranta soferilor, cat si cea a pietonilor ce traverseaza prin aceasta zona.
Consider ca acest lucru ar trebui solutionat cat mai urgent intrucat in interval de numai o luna au avut loc deja 3 accidente grave in aceasta zona.
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza aceasta situatie in teren.

Ana   |   Ciurbesti

16.02.2015

Voiam sa imi cer scuze pentru mesajul in legatura cu alimentele. M-am inselat cand am citit termenul de valabilitate. Mesajul l-am scris aici si apoi ne-am dat seama de greseala noastra. Era trecuta data de productie si ne-am pacalit. Imi cer scuze inca odata si va felicit pentru promptitudine. Tineti-o tot asa!

Turcanu Marius   |   Valea Adanca, Str. Bazei nr. 30

15.02.2015

Buna ziua! Domnule Primar, cand estimati ca vor fi continuate lucrarile de asfaltare pe strada Bazei? Ma refer stratul de uzura (partea de binder fiind aplicata deja). De asemenea, rigolele vor fi executate in acest an? Va multumesc!
Cu stima,
Turcanu Marius

Răspuns primar Niţă Dan
In anul 2015.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

13.02.2015

Buna ziua, domnule Primar, Dan Nita !
Va adresez rugamintea pe aceasta cale, in numele meu si a altor vecini, de a reanaliza hotararea prin care s-a atribuit denumirea de strada COSARILOR drumului comunal (strada) avand codul DR 2899/1 din satul Valea Adanca. Consider ca o alta denumire ar fi mai realista si ar putea avea legatura cu zona. Avand in vedere faptul ca suntem beneficiarii directi ai respectivei strazi iar denumirea strazii va fi implementata in toate actele care fac referire la adresa, consider ca este in interesul nostru dar si al dvs. ca administratie publica, ca denumirea unei strazi sa fie agreata de cetateni si sa aiba ceva in comun cu zona. Cred ca in nomenclatorul de strazi pe care il aveti la dispozitie si pe care l-ati publicat in ziarul Mesagerul, se regasesc si alte denumiri. As sugera Zorilor, Primăverii, Măgura, Parcului, Speranţei.
In speranta unei analize pertinente a cererii, va multumesc anticipat. Va urez o zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Se va analiza in sedinta Consiliului Local.

MARIUS CONSTANTINESCU   |   Valea Adanca, str. Pepinierei

12.02.2015

Buna ziua, domnule Primar,
Locuiesc pe str Pepinierei din 2010 si in tot acest timp urmaresc cu un interes deosebit raspunsurile dvs. cu privire la situatia acestei strazi. Ma bucura faptul ca raspundeti prompt si la obiect, dar, din pacate nu ma multumeste faptul ca raspunsurile nu sunt consecvente. Daca e sa va fac un rezumat pe care il puteti verifica si dvs. atat in istoricul tutorialului de pe site-ul primariei cat si in ziarul local el ar suna astfel:

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria Miroslava asfalteaza drumuri in baza unor proiecte si finantari guvernamentale sau europene. Nu am primit finantare pana acum. Asteptam.

Alina Velniciuc   |   Miroslava

12.02.2015

Buna ziua, as dori sa aflu daca exista vreo posibilitate ca in acest an sa fie reabilitat DJ 248 A? In acest moment este plin de cratere si este un adevarat chin sa circulam pe acest drum, ne stricam masinile pe zi ce trece. Stim ca fondurile trebuie deblocate de la Consiliul Judetean Iasi, dar totusi nu se poate face nimic in acest sens? Pana la urma, acest drum face legatura cu Soseaua de Centura, iar noi, ca locuitori ai acestei Comune, platitori de rovinieta, avem dreptul sa circulam in conditii decente.
Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu se poate interveni pe DJ 248A deoarece acest drum nu apartine domeniului public al Comunei Miroslava, apartine Consiliului Judetean Iasi.

daniel capra   |   Balciu

12.02.2015

Buna ziua!
As dori sa va sesizez faptul ca drumurile comunale, strada Viilor (Strada Viilor Balciu 707306 47.139467, 27.530389) si strada Nucului, aflata in continuarea sus-numitei strazi, au devenit impracticabile, mai ales in urma lucrarilor efectuate pentru tragerea apei curente. Noroiul depaseste rotile autoturismelor, gropile sunt la tot pasul, nu mai spun in ce conditii merg copiii la scoala (cateva fotografii ar fi edificatoare, insa din pacate nu se pot atasa mesajului).
Ni s-a tot promis ca drumul se va astfalta (in viitorul mai mult sau mai putin apropriat), insa pina la eventuala posibila astfaltare, noi trebuie sa circulam in fiecare zi pe respectivele strazi.
Va rog sa analizati situatia. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pe acest drum in perioada de timp in care vremea ne va permite, tehnic vorbind, sa lucram cu eficienta.

Sebastian M.   |   Valea Adanca

12.02.2015

Buna ziua! Cand se va asfalta strada Costea Voda din Valea Adanca? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In anul 2015.

Radu Stefan   |   Valea Adincà

12.02.2015

Buna ziua,
Ma intrebam in ce masura sunt sustinute initiativele artizanale si artistice in comuna la noi unde mai totul e la pret de aur ? De exemplu, pentru a face un atelier de pictura si mobila (nu de talie industriala), se pot obtine unele subventii sau scutirea de la unele taxe?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Noi sustinem orice initiativa legala la nivel comunal.

Marius Gelu   |   Proselnici Liliac

11.02.2015

As dori sa semnalez faptul ca iluminatul stradal pe portiunea Ferma Liliac - Borna kilometrica nr 11 a DJ 248 A nu functioneaza.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va interveni in zona.

liviu   |   iasi

06.02.2015

Buna ziua, d-le primar,
Daca tot ati facut atatea lucruri bune pentru comuna Miroslava, de ce nu incercati sa faceti ceva si pentru combaterea hotilor din satele comunei?
Cum? Cu un proiect european sau din alte surse de finantare, sa montati camere de supraveghere video pe strazile pricipale din comuna pentru a mai baga spaima in acesti oameni fara scrupule si a ajuta autoritatile la prinderea lor. Indiferent de raspuns, eu va multumesc si va doresc mult succes in activitate.
Cu respect, Liviu.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza propunerea dvs.

EB   |   Iasi

06.02.2015

Stimate domnule primar,
Momentan locuiesc in Iasi, dar as fi interesat de construirea unei case in Miroslava. Stiu ca in trecut am auzit ca se concesionau suprafete de teren in vederea construirii de case. Mi-ati putea spune, va rog, daca mai este actuala aceasta informatie? Daca da, mi-ati putea spune, va rog, unde pot gasi mai multe informatii in acest sens sau cine este persoana de contact?
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Adresati o solicitare in acest sens la Primaria Mioroslava si veti primi raspuns.

Ana   |   Ciurbesti

06.02.2015

Buna ziua! As dori sa va spun ceva ce eu consider ca este foarte important pentru oameni. Este vorba despre alimentele de UE care s-au dat in luna ianuarie. Tin sa mentionez ca eu nu am vrut sa le iau, dar am fost la primarie cu o alta problema si mi le-au dat. Conservele de carne si cele de pate sunt expirate. Eu ma uit mereu pe termenul de expirare cand cumpar sau cand primesc ceva, dar cei batrani sau cei care nu au obiceiul acesta ce vor pati? De ce au mai fost date daca sunt deja expirate? De ce s-au dat atat de tarziu? Nu va invinovatesc pe dvs, dar as dori macar sa fie informati cei care le primesc pentru a nu se imbolnavi. Nu doar ca sunt expirate, dar au si un miros oribil. Va multumesc pentru intelegere.

Răspuns primar Niţă Dan
Din verificarile efectuate, prin sondaj, privind termenul de valabilitate al conservelor, toate expira in luna ianuarie 2017. Va rugam sa aduceti la Primarie conservele pe care le-ati primit, sa interpretam si noi valabilitatea acestora.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

05.02.2015

Buna ziua! As dori sa sesizez faptul ca drumul comunal avand codul DR 2899/1, situat paralel cu strada Marului, drum public aflat in administrarea dumneavoastra, a devenit impracticabil pe o suprafata de circa 100 metri; noroiul depaseste rotile autoturismelor, fapt ce a facut sa nu mai pot sa ajung la locuinta pe care am construit-o pe respectiva strada. Dezastrul a fost sesizat si de ceilalti vecini ai mei, dar fara un rezultat; la fel ca mine sunt obligati sa ocoleasca sute de metri sau sa distruga autoturismele. In cazul de fata situatia ar putea fi rezolvata cu doua camioane de piatra, iar ulterior sa stabiliti cine este vinovat de aducerea in stare de neintrebuintare a strazii si tras la raspundere. Va rog sa dispuneti verificarea in teren a situatiei si aducerea la stadiul de folosinta a respectivului tronson de strada, situatia fiind dezastroasa; pot sta la dispozitia reprezentantului dvs., sens in care pot fi contactat la nr. de telefon afisat. Va urez o zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Cand conditiile meteo ne vor permite, vom pune cateva masini de piatra.

Florin V.   |   Valea Adanca, Str. Pepinierii

04.02.2015

Buna ziua, domnule primar,
Am zis ca nu mai aduc in discutie acest subiect, dar raspunsurile dvs. evazive ma fac sa-mi pun tot mai multe intrebari. Cum puteti afirma ca asfaltarea str. Pepinierii depinde de obtinerea fondurilor europene? Spuneati pana nu demult ca se va face in 2014 in baza unul program maret de-al primariei! V-ati razgandit sau a fost din start o minciuna? Apoi ca asteptati sa se termine constructia caselor in cartierul Lt. Col. Gh. Valeriu Constantinescu. De ce trebuie ca actiunile unui particular sa stea la baza deciziilor pentru domeniul public? Acum stim ca se va face pana in 2018. Atunci se vor termina toate casele de acolo sau de unde acest nou termen?

Răspuns primar Niţă Dan
Sunt speculatii pe care le utilizati dvs.

maciuca vasile   |   com miroslava sat valea adanca str. latcu voda nr.

03.02.2015

Dl Primar, va rugam respectos sa trimiteti o persoana autorizata in constructii pentru a verifica constructia unui bloc cu 4 nivele, (12 familii) cu subsol, 12 tomberoane gunoi + parcare pentru 12 auto pe o surafata de 1000 mp si unde mai sunt amplasate 2 [doua] locuinte de 500 mp in aceeasi suprafata. Asteptam raspuns. Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom merge in teren si vom verifica cele relatate de dvs.

Florin V.   |   Valea Adanca, str. Pepinierii

02.02.2015

Buna ziua, domnule primar!
Urmaresc discutiile de aici si in special cele legate de str. Pepinierii, fiind si eu direct interesat de modernizarea ei. Stiu ca au fost comunicate repetate amanari privind asfaltarea, de aceea nu mai insist pe acest aspect. As vrea insa sa va intreb care sunt sansele sa dispuneti indreptarea si pietruirea strazii, in special a primului segment cum se urca din CUG intrucat gropile create si adancite de topirea zapezii, precum si denivelarile din jurul canalelor sunt comparabile cu garzile la sol ale masinilor care trec pe strada. In curand riscam sa nu mai fie practicabila! Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom realiza pietruirea atunci cand conditiile meteo ne vor permite.

Davideanu Silvia   |   Valea Adanca

02.02.2015

Buna seara! De ce intrarile in Valea-Adanca sunt atat de prost iluminate? Ma refer la cea de la Expomobila si cea de mai jos. Este periculos si chiar derutant , mai ales pentru strainii de zona.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va monta o lampa in zilele urmatoare.

ionel   |   balciu

31.01.2015

Buna ziua, domnule primar! Avem si noi o problema: nu se mai aprinde becul in fata la Bucur Ionel. Va rugam sa trimiteti pe cineva sa vada ce s-a intamplat. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Se va remedia deranjamentul.

Catalin   |   Valea Adanca - strada Pepinierei

30.01.2015

Buna ziua, d-le primar! Va invit la o plimbare pe strada noastra, strada Pepinierei sa vedeti cam in ce conditii traim. Atat noi, cat si masinile noastre au de suferit din cauza mizeriei si a drumului impracticabil. Vara suntem sufocati de praf, iar acum de mizerie. Suntem atat de aproape de oras si totusi atat de departe de civilizatie.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu raspund persoanelor care nu se identifica.

Neacsu Mihai   |   Valea Ursului

29.01.2015

S-a intocmit Registrul pentru spatii verzi? Cand poate fi consultat (conform legii)?

Răspuns primar Niţă Dan
Registrul pentru spatii verzi a fost intocmit, iar pentru a fi consultat depuneti o cerere la registratura Primariei Miroslava in care sa precizati scopul consultarii.

Neacsu Mihai   |   valea ursului

29.01.2015

In majoritatea satelor din judetul iasi s-a realizat retea de apa; am fost si in judetul Vaslui, undeva la 40 km de Barlad, apa curenta in fiecare gopodarie, pe niste dealuri unde abia puteam merge! La Valea Ursului nu se poate daca nu ai relatii la primarie ! Cand putem sa vedem si noi pe site-ul primariei un proiect clar, nu palavre?

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de alimentare cu apa in Valea Ursului au inceput anul trecut, dar in perioada de iarna au fost sistate si vor fi finalizate in primavara anului 2015.

Anton Petru   |   valea Adanca

28.01.2015

Putem schimba numele strazii pe care stau pentru ca se creeaza confuzie cu satul Cornesti? Strada se numeste Cornesti. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu, deoarece aceasta denumire este aprobata si avizata, conform nomenclatorului stradal de Comisia judeteana de atribuire denumiri.

Alexandra Mihai   |   Proaelnici 49 - Valea ursului

28.01.2015

Buna ziua, Domnule Primar!
Pentru efectuarea procesului de receptie finala si de autorizatie, pentru a le declara la rol, care sunt costurile si pasii de urmat?
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Dupa efectuarea P.V. de receptie, daca exista diferente intre valoarea investitiei la autorizare si cea de la finalul lucrarilor, se aplica o taxa de regularizare de 0,5% pentru diferenta.

NICU   |   MADRID

28.01.2015

Am primit raspuns in 23.11.2014 in legatura cu conducta de apa (800 m), sa o aduc pe cheltuiala mea. Cat timp pot avea conducta de apa in proprietate mea? (3-4-5-6 ani)? Ce lege ma obliga sa donez investitia la domeniul public la Primarie?

Răspuns primar Niţă Dan
In ce sat si pe ce strada locuiti?

cristi   |   horpaz

28.01.2015

Buna ziua! Va scriu in legatura cu terenurile scoase la licitatie: cand se vor face licitatiile?

Răspuns primar Niţă Dan
Licitatia se va organiza in lunile martie-aprilie 2015.

codrin   |   valea adinca-pepinierei

27.01.2015

Buna ziua, domnule primar. Ma numesc Codrin, locuiesc pe str Pepinierei de trei ani, am 13 ani si parintii mei au domiciliul pe aceasta strada. Intr-un numar al ziarului local spuneati ca o veti asfalta, apoi ati mentionat in alt numar ca nu o mai faceti in scurt timp. Strada este un dezastru, acum este o mocirla de cativa centimetri, iar vara praful ne inunda din cauza traficului greu. O compatimesc pe mama cat are de spalat de pe urma mea ca trebuie sa merg la scoala prin mocirla iarna si praf vara. Am o intrebare, domnule primar: concret, cand veti asfalta aceasta strada? Multumesc si va asteptam pe strada noastra si iarna si vara sa vedeti cum este!

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa obtinem finantari din fonduri europene pentru a putea asfalta aceasta strada. Nu va putem da o data exacta.

Lates Simona Nicoleta   |   Miroslava

26.01.2015

Buna ziua! Se poate achizitiona o bucata de teren de la primarie cu plata in rate si fara avans? As fi interesata de 400-500 mp. Multumesc anticipat

Răspuns primar Niţă Dan
Daca sunt indeplinite conditiile impuse de Consiliul Local, se pot concesiona terenuri pentru construirea de locuinte.

Harpatuc Razvan   |   miroslava

24.01.2015

Buna ziua! As fi interesat sa stiu daca se scot spatii comerciale la licitatie si daca se mai scoate si pamant. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria Miroslava nu dispune de spatii comerciale. Pentru construire de locuinte vor fi scoase la licitatie terenuri in lunile martie-aprilie.

Florin .   |   Valea Adanca

24.01.2015

D-le, Primar,
Ati raspuns unui vecin de-al meu de pe strada Pepinierii ca veti asfalta strada respectiva pana in anul 2018, dar eu nu cred ca se va intampla asa, deoarece alegerile locale sunt in 2016, iar daca nu veti asfalta strada, o va face alt primar.
In ceea ce priveste haita cainilor maidanezi, ma rog sa va atace la fel ca pe copiii nostri cand merg la scoala.

Răspuns primar Niţă Dan
Cand vom obtine finantare din fonduri europene, vom asfalta inclusiv aceasta strada.

laurentiu   |   vorovesti

22.01.2015

Ce se poate face pentru ca strada privata pe care locuiesc sa poata fi macar petruita, tinind cont ca platim taxe?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu se pot face investitii pe proprietati private.

Herman Cristian   |   Dancas

22.01.2015

Buna ziua! Am revenit cu aceeasi problema a drumului din Strada Scolii, la care am avut un raspuns din partea dumneavoastra si pentru care va multumesc; doar ca nu s-a luat nici o masura in privinta drumului. Mai mult nu se mai poate intra pe el dacat cu tractorul; trebuie sa chem vidanja pentru ca fosa este aproape plina si nu poate intra pe drum; nu vreau reclamatii de la vecini pentru neglijenta. Am mai facut o sesizare in luna noiembrie, dar nimic. Nu vreau un raspuns ci doar o solutie.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni in zona dvs. in primavara anului 2015.

pagina 1 din 11

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2015