Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Alina Buciu   |   Valea Adanca

01.10.2015

Pe data de 20.09, la intrebarea cand vor fi finalizate lucrarile pentru rigole pe str. Bazei, mi-ati raspuns in felul urmator:
"Răspuns primar Niţă Dan: Lucrarea este in executie. Rigolele se vor termina in aceasta luna."
Azi este 01.10 si nimeni nu a venit sa finalizeze lucrarile. Care este urmatorul termen promis?

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarea este in executie . Conform contractului , termenul de finalizare a lucrarilor este 27.10.2015.

Gheorghiu Petronela   |   Ciurbesti

01.10.2015

Stimate Domnule Primar, m-am bucurat nespus văzând că, în sfârșit, așa cum ne-ați promis, se asfaltează și strada prof. N. Hârțan. Sper doar că nu se va asfalta doar jumătatea de stradă pe care se lucrează în prezent, cealaltă jumătate râmânănd, din cauza utilajelor grele care circulă pentru lucrările în derulare, și mai stricată decât era înainte, unele porțiuni devenind aproape nepracticabile. În acest nefericit caz, noi, cei de pe jumătatea de drum "nenorocoasă" ne-am simți profund neîndreptățiți. Cu deosebită considerație.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Nicolae Hirtan se va asfalta conform proiectului.

Gologan Cristian   |   Valea Adanca

30.09.2015

Buna ziua! Multumesc pentru raspunsurile prompte! Totusi nu s-a rezolvat iluminatul pe strada Cicoarei. Am fost sunat de un domn care se ocupa de iluminat pentru a-i indica care stalpi nu au bec functional. Eu nu eram acasa in acel moment si i-am explicat prin telefon locatia (desi strada este scurta) iar mai apoi i-am trimis sms cu datele exacte ale problemei: functioneaza un bec la un capat al strazii, in spatele Roxema si un bec la celalalt capat al strazii, spre spatele ExpoConfort. Intre cele doua puncte mai sunt cativa stalpi, cu lampa pe ei care nu functioneaza. Nu am reusit sa iau legatura cu domnul respectiv intrucat nu mai raspunde la apeluri, si nici nu vreau sa stresez. Oricum, daca se asfalteaza, probabil va fi si iluminata strada, cred. Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Problema se va rezolva.

andrei   |   Valea Adanca

29.09.2015

Buna seara ! La intrarea pe str. Costea Voda din strada principala exista un indicator : interzis autovehiculeleor de peste 7 tone, iar chiar pe aceasta strada exista o balastiera si nu mai zic de restul camioanelor de mare tonaj care circula pe strada. Va rog, luati masuri in aceasta privinta, dar si in privinta neiluminatului corespunzator a strazii.

Răspuns primar Niţă Dan
Incercam sa rezolvam problema semnalata, iar iluminatul dupa finalizarea lucrarilor de asfaltare.

Stoican Adrian   |   Valea Ursului

28.09.2015

Buna ziua ! Dorim sa aflam daca exista o solutie in acest moment referitor la noua locatie unde ar trebui sa se desfasoare cursurile de pian. Fiul nostru a urmat aceste cursuri in anul scolar trecut si dorim sa continue aceste cursuri dar am inteles ca in momentul de fata sala de la centrul turistic nu ma poate fi utilizata in acest sens.

Răspuns primar Niţă Dan
Locatia este aceeasi la Centrul de Informare Turistica. Zvonul pe care l-ati auzit este fals.

luminita nechifor   |   iasi ,miroslava

28.09.2015

D-le primar, cum este posibil ca un drum public care face legatura intre str. Pepinierei nr.1 si sos.Valea Adanca,este inchis abuziv(cu bariera)de catre locuitorii din zona, sub pretextul ca ar fi drum privat? Mai mult, nu au dovezi justificative! Cu stima, astept raspunsul d-voastra.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform legii, un drum privat poate fi inchis cu bariera numai cu acceptul riveranilor prin acord scris.

Lungu Anca   |   Iasi

28.09.2015

Buna ziua. Intentionez sa achizitionez un apartment in comuna Miroslava, apartamentul fiind situat la blocurile vechi din centrul comunei. Proprietara apartamentului mi-a spus ca acele blocuri sunt incluse intr-un proiect de modernizare sustinut de primarie, care include izolarea termica si schimbarea acoperisului. Este adevarat ca urmeaza sa inceapa aceste lucrari anul viitor? Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Da, lucrarile de modernizare vor incepe anul viitor.

Radu Bogdan   |   Horapz

26.09.2015

Buna ziua! La intersectia dintre strada Principala si strada Unirii se sapa cu un buldoexcavator de ceva timp. Nu am vazut nici o pancarta cu ce se va construi acolo. Se vor construi blocuri in Horpaz? Multumesc frumos!

Răspuns primar Niţă Dan
La aceasta locatie se construieste o locuinta duplex P+E autorizata cu A.C. 672/2015.

Cristian   |   Dancas

25.09.2015

Bună ziua! Doresc să știu dacă vă mai puteți onora promisiunea față de locuitorii satului Dancas în privința alimentării cu apă anul acesta, pentru că noi am avut încredere în cuvântul dumneavoastră, mai ales că din cauza secetei nici apă în fântâni nu mai este și nu se vede nici o speranță de a avea apă anul acesta așa cum ați promis în ziarul local; nu mai spun ca mă gândesc cu groază că vine iarna și nu ați intervenit cu nici o găleată de piatră pe strada Școlii așa cum spuneți de doi ani că în fiecare primăvara se vor lua măsuri. Sau nu, gălețile se vor da la anu’ cu alt scop. Scuzați ironiile, dar parcă satul Dancas face parte din altă comună. O zi bună va doresc!

Răspuns primar Niţă Dan
In aceasta luna se vor finaliza lucrarile de alimentare cu apa in Dancas. Am adus conducta necesara pe camp, la intrarea in sat.

lenuta   |   Horpaz

25.09.2015

Buna ziua! Domnule primar, vazand ca ati binevoit a veni la Horpaz pentru a vedea groapa de gunoi de pe malul lacului si drumul blocat pe care nu se poate circula, credeam ca veti lua si ceva masuri.

Răspuns primar Niţă Dan
S-au luat masuri, dar cred ca dvs. nu ati observant.

radu ignatescu   |   vorovesti

24.09.2015

Ziua buna! Saptamana trecuta am postat o intrebare despre iluminatul defectuos de pe stalpul din fata casei mele, de pe strada Focsoaia nr 21. Am fost sunat vinerea trecuta de cineva din Primarie pentru detalii, apoi am observat aseara ca becul functioneaza. Va multumesc pentru promptitudine!

Răspuns primar Niţă Dan
Cu placere.

NEGRU DORINEL   |   IASI

24.09.2015

Buna ziua! Domnule primar, am scris o scrisoare pe data 14.09.2015, adresata dumneavoastra referitor la coloana de apa potabila din satul Bratuleni, com.Miroslava IASI Din ce fondurii s-au efectuat lucrarile? Cu fonduri europene sau fonduri locale? Firma respectiva a incasat cate 850 ron pe fiecare bransament si nu a eliberat nici o chitanta fiscala. Va rog frumos sa-mi dati un raspuns sau sa imi indicati unde sa ma adresez. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Reteaua de apa s-a realizat din fonduri de la bugetul local. Bransamentul se executa din fondurile dumneavoastra.

Focsa Nicu   |   Ciurbesti

24.09.2015

Domnule primar, v-am adresat o intrebare la inceputul acestui an in legatura cu reabilitarea str Viilor din satul Ciurbesti. V-am rugat atunci sa o aduceti macar la starea care era inainte de a se face bransamentul la apa rece. Raspunsul a fost ca aveti in vedere aceasta strada. Acum va adresez alta intrebare: cit de buna aveti vederea? Vine totusi iarna. Probabil vederea va revine numai in preajma alegerilor cind strazile se umplu de consilieri care in acest moment, cind ii intrebi ceva concret, iti raspund numai la misto. Va mai rog inca o data, poate o aduceti macar la starea initiala, cum era inaintea aducerii apei potabile. Nu mai spun ca acest lucru ar fi trebuit stipulat in contractul pe care l-ati incheiat cu cei care au tras apa. Multumesc pentru intelegere. Si noi platim impozite.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem planificata modernizarea prin asfaltare a tuturor strazilor din comuna. In functie de bugetul local sau de fondurile europene accesate, vom asfalta si strada Viilor.

Pintilie Cristian   |   Miroslava

24.09.2015

Buna seara! Domnule primar, str.Aron Voda va mai fi asfaltata, daca da cand? S-au facut tot felul de pregatiri dar asfalt nu a mai ajuns si pe strada noastra. Acum 2 luni, rigola de pe marginea drumului a fost prelungita cat sa traverseze aceasta strada, dar dupa 3m s-au oprit lucrarile. Mai avem o sansa sa vedem si aceasta strada asfaltata cum sunt majoritatea din aceasta comuna? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Pana la sfarsitul lunii se va asfalta aceasta strada.

Gherca Ana   |   Miroslava

24.09.2015

Bună ziua! Pentru iluminatul unei străzi care nu face parte din domeniul public, cui trebuie să ne adresăm? Va mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa realizati investitia din bugetul dumneavoastra.

dumitriu stelian   |   ciurbesti

24.09.2015

Buna ziua Domnule primar! Am si eu o intrebare: drumul principal Cornesti- Ciurbesti, cand e posibil sa se asfalteze? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom avea in vedere pentru viitor.

livia b   |   miroslava

23.09.2015

Buna ziua! Va scriu cu rugamintea sa luati masuri de siguranta la gradinita din comuna Miroslava prin montarea unui interfon la intrare, ca sa evitam intrarea sau iesirea copiilor sau a altor persoane straine in instituie, si aici vorbim de siguranta copiilor mici. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa va adresati Directorului Scolii Constantin Langa, care gestioneaza bugetul institutiei.

Apostol dragos ionut   |   Horpaz

23.09.2015

Buna ziua! Suntem tineri casatoriti si am depus o cerere pentru concesionarea unui teren si as vrea sa stiu cand are loc licitatia pe luna a 10-a si unde anume trebuie sa ma prezint sa pot afla un raspuns. Va multumesc frumos!

Răspuns primar Niţă Dan
Cererea dvs. a fost luata in evidenta instutiei noastre, iar anuntul pentru organizarea licitatiei se va publica pe site-ul primariei si in ziarul local. Deocamdata nu s-a stabilit o data pentru licitatie.

CHITANU EDUARD   |   IASI

23.09.2015

Buna ziua! Vă rog sa-mi spuneţi care este procedura legala pe care trebuie să o urmez pentru a fi tăiaţi 2 plopi din fata proprietăţii mele, situată in sat Valea Ursului, str. Principala nr.46. Menţionez că anul trecut am avut un incident cu un plop din imediata apropiere a proprietatii sus mentionate care, in urma unei vijeli nu foarte puternice, s-a rupt si a cazut pe sosea, dar si pe gard si poarta mea, distrugandu-le. La fata locului au fost cei de la ISU si Politia Locala Miroslava care au actionat foarte prompt si eficient, debarasand si eliberand soseaua blocata. Acesti plopi din cate au spus oamenii din sat au aproximativ intre 80-90 ani, iar datorita faptului ca retelele de utilitati (gazul si apa) au trecut de o parte si de alta a plopilor, radacinile acestora au fost sectionate, sustinerea lor fiind puternic afectata si fiind un real pericol pentru noi, dar si pentru masinile care circula pe ruta Iasi- Voinesti. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Copacii de pe aliniamentul drumurilor judetene sunt in proprietatea Directiei Judetene de Drumuri si Poduri Iasi, numai aceasta institutie va poate da aprobarea pentru taierea plopilor.

Alina Velniciuc   |   Miroslava

22.09.2015

Buna ziua, domnule Primar. Va rog sa-mi spuneti cand se va remedia situatia iluminatului public de pe strada principala, din zona caselor de pe strada Constantin,lLanga nr 155. De la depozitele de materiale de constructii nu mai este nici o lampa de iluminat functionala, desi sunt stalpi. V-am adus la cunostinta aceasta situatie de cateva ori si ne-ati spus ca se va investiga pe teren si se va remedia situatia. Am depus si o cerere la Primaria care candva a fost pe masa Domnului Viceprimar, dar nu am primit nici un raspuns. Chiar nu se poate face nimic in acest sens? Avem copii care nu pot ajunge de la scoala acasa seara pentru ca este prea intuneric. Asteptam un raspuns pertinent din partea dvs. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Vor fi echipati stalpii de iluminat cu lampi, deocamdata numai pe DJ 248A.

drenurilor   |   0765432198

21.09.2015

Buna ziua, dl. Primar! Dl. Nutu din str. Drenurilor ne-a anuntat ca a obtinut de la primarie acceptul de a optura drenul pentru a avea apa in iazul personal. Va intreb : acesta a prezentat un studiu de impact asupra mediului la deal de locul unde vrea sa optureze drenul? Ce ne facem noi care avem facute treceri peste vechea albie a paraului care acum este secata fiind captata de dren? Acest domn Nutu a blocat accesul pe drumul vechi punand porti; noi am fost nevoiti sa gasim alte cai de acces care, daca drenul va fi obturat, vor fi inundate in cazul ploilor sau topirii zapezilor. Nu cred ca mai este cazul sa va intreb de documente emise de mediu, apele romane sau autorizatie de constructie pentru ce vrea sa faca dl. Nutu. Va rog sa nu publicati aceasta petitie catre dvs., dar sa solicitati documentatia aratata mai sus. Nu cred ca noi, cei din apropirea acestui domn, trebuie sa stam la cheremul lui sa dea sau sa inchida drenul sa nu ne fie inundate caile de acces. Daca nu era drenul, stiu acest lucru ca aici am crescut si trait, zona prin care avem acces era o mlastina. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria Miroslava nu a eliberat nici un aviz acestei persoane.

Florin V.   |   Mandru locuilor al str. Pepinierii, Valea Adanca

21.09.2015

Buna ziua, Dommule Primar! Va scriu acest mesaj pe data de 21.09.2015. Nu fac intamplator aceasta mentiune, ci pentru a sublinia faptul ca a trecut mai bine de o luna si jumatate de cand anuntati in ziarul local asfaltarea strazii Pepinierii. Constat totusi ca nu s-au inceput lucrarile. Nici din partea Pepinierei T. Neculai nu s-au miscat lucrurile, si nici gardul viu pentru a permite latirea strazii pe acel sector, asa cum am inteles ca ar trebui, dar va rog totusi sa ma corectati daca gresesc. Eu va incurajez sa incepeti aceasta actiune cat starea vremii va permite. Sfarsitul anului este departe, insa vremea buna poate sa nu tina pana pe 31 decembrie.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom incepe lucrarile pe strada Pepinierei.

iulianva   |   valea adanca

21.09.2015

Buna ziua! Stau pe strada ingusta si observ ca firma de salubritate nu isi fac treaba bine: iau si scot din tomberoane ce nu le convine si le lasa jos. Eu platesc pentru doua pubele, dar de luat imi ia doar una.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom atentiona Firma DERMAT CONS pentru a-si indeplini corespunzator serviciul de salubritate.

Ionela C.   |   Iasi

20.09.2015

Cum se poate face o sesizare la protectia si asistenta sociala a copilului pentru copii neglijati de parinti?

Răspuns primar Niţă Dan
Formulati o sesizare catre compartimentul de asistenta sociala de pe raza comunei unde copii isi au domiciliul.

Alina Buciu   |   Valea Adanca (Str. Bazei)

20.09.2015

Buna ziua! As dori sa stiu cand vor fi finalizate lucrarile pt rigolele de pe strada Bazei. Sau macar daca ne puteti comunica un nr de telefon pentru a putea lua legatura cu echipa care se ocupa de aceste lucrari. La vecinii nostri a fost finalizata inclusiv partea cu podetele din dreptul portilor, la noi insa a fost lasata neterminata lucrarea si nu am vrea sa ne prinda ploile/ninsoarea astfel. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarea este in executie. Rigolele se vor termina in aceasta luna.

Paula Barbuceau   |   Ciurbesti

19.09.2015

Domnule Primar , e clar…strada Nicolae Hartan se "asfalteaza" cu bucati de beton spart, cu gunoaie si pamint. Lucrez in constructii, nu asa se face un drum cu ... banii alocati.

Răspuns primar Niţă Dan
Betonul spart este pentru imbunatatirea terenului de fundare. Apoi se va asfalta. Se respecta proiectul tehnic.

Ghet Sergiu   |   Limitrof Valea Ursului

18.09.2015

Buna ziua! Sunt proprietar de teren din 2007 situat pe platoul din dreapta unitatii militare sat Valea Ursului side atunci platesc impozit in fiecare an ca si restul proprietarilor din zona. Vreau sa stiu cati ani mai sunt necesari sau de cate mandate de primar mai e nevoie pentru a indrepta in cote si a pietrui un drum comunal? Ma refer la cel ce leaga drumul judetean de satul Proselnici. Sau trebuie sa iau modelul d-lui primar si sa pun o pancarda in perioada alegerilor "Acest drum apartine comunei Miroslava, pentru acest drum prostii platesc impozite" In 2015 inca mai exista drum comunal nepietruit in cea mai bogata comuna din tara. Multumesc. O zi cat mai buna !

Răspuns primar Niţă Dan
Am intocmit proiectul tehnic pentru asfaltarea acestui drum. Cum vom obtine finantare vom incepe si lucrarile de executie.

Tatiana Maximciuc   |   horpaz

18.09.2015

Buna ziua ! Am terminat de construit locuinta personala si voiam sa va intreb ce trebuie sa facem pentru a o intabula. Care sunt pasii si la cine trebuie sa apelam? O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Veti depune la registratura primariei o cerere tip pentru efectuarea receptiei finale anexand documentele enumerate in cerere.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

17.09.2015

Buna ziua domnule Primar ! Va retin atentia cu o intrebare legata de iluminatul public. Exista posibilitatea ca pe strada Cosarilor sa fie dat in folosinta iluminatul public? Vreau sa remarc faptul ca strada este folosita de locatarii din zona cat si de persoanele care trec spre mun. Iasi iar noaptea, ca urmare a intunericului apar probleme; recent hotii au patruns pe proprietatea unui vecin la furat, sub paravanul intunericului.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom studia sesizarea dvs. Si in masura posibilitatilor financiare a bugetului local vom cauta sa solutionam iluminatul public in zona.

george R.   |   bratuleni

16.09.2015

Buna ziua! D-le primar, in primul rand va felicit pentru faptul ca ati raspuns solicitarii mele facute in urma cu 5luni de a cuprinde si strada Bahlui in reteaua de extindere a apei potabile. In al doilea rand, va rog sa imi spuneti unde as putea gasi un nr de telefon de la firma de salubritate. In ultimul rand este posibil sa fie refacuta statia de microbuz din Bratuleni pentru ca arata deplorabil. In plus ar fi bine sa fie aduse si niste cosuri de gunoi in statie si la locul de joaca pentru ca toata lumea arunca gunoiaiele peste tot si desi le-am strans de cateva ori, continua sa se inmulteasca. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Numarul de telefon al firmei DERMAT CONS este 0755035635. Vom reface statia de microbuz si vom lua masuri sa aplicam H.C.L. , ca toti cetatenii sa incheie contracte de salubrizare.

Stefan Mardale   |   Valea Adanca

16.09.2015

Buna ziua! Pe strada 1 Mai (strada noua care da in Str Pepineirei, imediat langa pepineira) s-au inhaitat cativa caini, din care doi sunt agresivi, mai ales unul care seamana cu lup german care m-a atacat de cateva ori. Rog pe cineva de la salubritate sa rezolve problema, deoarce sunt multi copii in zona, inclusiv bebelusi scosi la plimbare. Din aceasi cateogrie sunt caini si pe str Pepinieriei, lasati liberi de catre stapanii din dreptul Pepineirei. O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Se va rezolva aceasta problema in cel mai scurt timp.

Emil Ruxanda   |   Valea Adanca, str. Bazei nr. 54a

15.09.2015

Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la urmatoarea problema:
intentionez sa construiesc o anexa (magazie) in curtea casei pentru depozitarea uneltelor de gradina pe timpul iernii. Anexa respectiva doresc sa o construiesc cu unul din pereti pe limita de proprietate (avem ca vecin hala de la intersectia "5 drumuri"). Constructia anexei as vrea sa o fac in maniera urmatoare:
- placa beton direct pe pamant
- structura lemn inchisa cu OSB
- termoizolata si tencuita in culoarea casei
- acoperis cu tigla de tabla.
Va rog sa-mi spuneti ce documente imi trebuie inainte de inceperea lucrarilor si cum sa procedez. Va multumesc anticipat.
Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Veti solicita eliberarea certificatului de urbanism, unde veti avea conditiile tehnice ce trebuie respectate conform R.L.U.

NEGRU DORINEL   |   IASI

14.09.2015

Buna ziua, domnule primar! Din ce fonduri s-a executat lucrarea de apa potabila in satul Bratuleni? Cu fonduri europene sau cu fonduri locale? De ce costa atit de multi bani, cate 850 roni pentru fiecare bransament? De ce nu s-a eliberat chitanta fiscala pentru banii incasati?

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile la retea se platesc din bugetul local. Bransamentul se plateste de catre proprietar catre firma privata cu care a incheiat contractul.

Gologan Cristian   |   Valea Adanca

13.09.2015

Buna ziua! Credeti ca este posibila instalarea unor limitatoare de viteza pe soseaua Nicolina, bucata dispre Centrul Expozitional si Hotel Capitol? Se circula ca in jungla odata ce ai iesit din CUG, se merge in linie dreapta si toti calca pedala, soferul nemaigandindu-se ca sunt si locatari care ori fac stanga/dreapta catre case, ori circula pe trecerea de pietoni. Tocmai am fost lovit din spate incercand sa intru catre casa si ma gandesc cat de periculos este sa traiesti asa in fiecare zi. Multumesc si astept un raspuns de la dvs!

Răspuns primar Niţă Dan
Soseaua Nicolina-Horpaz-Ciurea este in administrarea Directiei Judetene de Drumuri si Poduri Iasi, iar instalarea de limitatoare se face numai de aceasta institutie.

Carausu Iulian   |   Valea Adanca ,

11.09.2015

Buna ziua! Locuiesc pe strada Cornesti nr 10, Valea Adanca. Va semnalez ca acea rigola de scurgere a apei nu este finalizată. Existând un drum secundar, s-a spus ca se va monta un tub; apoi ca se vor monta rigole. In momentul acesta este un sant plin cu resturi. Va rog insistent sa rezolvati aceasta problema pentru ca se anunța ploi. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarea este in executie, nu s-a finalizat . Se vor executa si rigolele

radu ignatescu   |   vorovesti

11.09.2015

Ziua buna! In vorovesti pe strada Focsoaia nr 21, s-a ars becul de iluminare stradala de ceva timp; stalpul este fix in fata casei noastre si lumina stradala e foarte utila seara. Trebuie sa ma adresez Primariei cu cererea de a inlocui/repara aceasta defectiune sau la EON?

Răspuns primar Niţă Dan
Va interveni firma care se ocupa de intretinerea iluminatului public in comuna.

Nicolae B.   |   Vorovești

09.09.2015

Bună ziua! Suntem mai mulți vecini din centrul satului Vorovești, care avem o problemă cu familia Mustață. O dată pe săptămână, cel puțin, aceștia scot boxele pe geam și dau muzica la maximum, făcând din întregul sat o discotecă în toată regula. Și nu este o exagerare, pur și simplu duduie ferestrele, chiar dacă ai casa la 100-200 de metri.
Am vorbit în mai multe rânduri cu ei și nu s-au corectat, dar am ezitat, ce-i drept, să chemăm poliția pentru a nu-i pune la plată, doar oameni suntem. Întrebarea mea este: Poliția Locală nu patrulează deloc în satul Vorovești, mai ales sâmbătă după-masa și seara, când „distracția” e în toi? Mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Familia Mustata va fi atentionata cu privire la aspectele semnalate, iar in cazul in care se va repeta situatia, vor fi sanctionati. Pentru detalii tel. 0751251513 Politia Locala Miroslava.

vali   |   horpaz

09.09.2015

Buna ziua! Cred ca nu este normal sa inhalam noi, vecinii, mirosurile de dejectii animale(vite). Daca te gandesti sa-ti iei un animal mare, citesti Regulamentul, te informezi daca ai conditiile necesare ingrijirii animalelor mari si apoi cumperi animalul...asta, pentru a evita amenzile de la Mediu. Luati dvs masuri sau ...? Nu este prima data cand se pune intrebarea asta!

Răspuns primar Niţă Dan
Ne vom deplasa in teren pentru a verifica situatia semnalata daca ne dati adresa exacta.

Gologan Cristian   |   Valea Adanca

09.09.2015

Buna ziua! Suntem proaspat mutati pe strada Latcu Voda, in spate avem strada Cicoarei, care nu este iluminata, desi sunt stalpi instalati. Se pun becuri pentru iluminat? Noaptea este intuneric bezna, nu vezi absolut nimic, si sunt si caini, copii mici, este periculos. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Se va remedia situatia in cel mai scurt timp.

Fodor Denisa   |   Ciurbesti

06.09.2015

Buna ziua! Pe 2.09.2015, la un stalp de EE prevazut si cu bec de iluminat, amplasat pe strada prof. Nicolae Hartan, nr.38, a venit o masina (probabil de la EON), s-au urcat pe stalp, s-au injurat intre ei, au stat cca. 30 min..si au plecat. De atunci iluminatul nu mai merge. Ce or fi facut oare? Au furat becul? Este cam la capatul satului si chiar era util.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va remedia problema semnala.

Andrian Vasile   |   Miroslava

06.09.2015

Am aproape finalizata o casa de locuit in satul Valea Ursului pe strada din prelungirea Padurii a satului Vorovesti. Pe aceasta strada se afla, in diferite etape, un numar de 6 locuinte cu autorizatii de constructie precum si mai multe proprietati imprejmuite. Desi suntem aproape gata cu constructiile nu ne putem muta intrucat pe aceasta strada nu exista nici un fel de utilitati: drum, curent electric, apa potabila, canalizare, gaz metan. La intrebarile vecinilor mei, functionarii biroului urbanism au raspuns cavom avea utilitati dupa 2020, raspuns pe care il consideram total nesatisfacator si sper neadevarat.
Tin sa precizez faptul ca accesul la casele noastre se face din soseaua spre satul Vorovesti, pe un drum cu latime de 7 metri, pietruit circa 50 de metri, iar in continuare pina la locuintele noastre circa 100-150 de metri drumul este de pamant. Anul trecut a fost o lama, dar nu s-a pus piatra decat primii 50 de metri, tot in zona unde deja exista piatra, astfel incat in momentul de fata odata cu sosirea toamnei si a ploilor suntem in imposibilitatea de a intra cu materialele de constructie necesare.
Vin la dvs. cu rugamintea de a ne sprijini in racordarea la utilitatile de mai sus, eventual sa ne comunicati ce planuri are primaria pentru aceasta strada pentru a ne putea muta in casele noastre.

Răspuns primar Niţă Dan
In functie de fondurile din bugetul local se planifica realizarea investitiilor pe fiecare strada si se estimeaza cu aproximatie perioada in care se vor incepe lucrarile.

dinescu mihai cornel   |   curtea de arges

06.09.2015

Am un teren cultivat cu porumbi si un cioban imi strica mereu culturile.Nu este imprejmuit cu gard. Ce trebuie sa fac sa imi recuperez pagubele?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu intelegem mesajul dvs., unde este terenul?

Dascalescu Florin   |   Miroslava

05.09.2015

Desi am inteles ca exista o hotarare a Consiliului local ce interzice acest lucru, multe persoane ard deseuri vegetale si nu numai. De regula acest lucru se petrece sambata si duminica si uneori seara cand probabil pe teritoriul comunei nu poate lua nimeni nici o masura. Eu personal am sunat sambata, 05.09.2015, la Politie si nu a raspuns nimeni. Ce facem, ce faceti ? Noi inchidem ferestrele iar dvs. inchideti ochii?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu inchidem ochii, doar ca majoritatea cetatenilor pur si simplu nu vor sa renunte la vechile practici. Au fost date numeroase amenzi si avertismente in acest sens.

raluca   |   iasi

05.09.2015

Buna ziua! As vrea sa va intreb cand este ziua comunei Miroslava.

Răspuns primar Niţă Dan
A fost pe 08.08.2015.

Paulet   |   Balciu

04.09.2015

Buna ziua. Domnule primar, si asa drumul dintre Miroslava si Dan Mixt este ingust, un indivind s-a apucat si si-a facut parcare privata pe domeniul public, luand aproximativ 1 metru din partea carosabila, punand si niste borduri inalte. Oare Politia Locala nu se sesizeaza la asemenea DEMENTE facute de unii? La iarna cand o sa fie nevoie sa se dezapezeasca cum o sa se faca acest lucru? Cum si-a permis acest indivind sa scoata dalele de scurgere a apei de pe acostamentul drumului? Probabil o sa sesizati organele in drept pentru infractiunile de distrugere si punerea unui obstacol care ingreuneaza circulatia pe drumurile publice. Apropo, individul este la nr.19. Cu stima. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza aceasta situatie si vom lua masuri.

Rotaru Bogdan   |   Vorovesti

04.09.2015

Buna ziua. Constat cu stupoare ca dintre toti vecinii sunt singurul caruia serviciul de salubritate nu i-a ridicat gunoiul menajer. Inteleg ca vechea societate, RAABRO, nu mai presteaza servicii pentru locuitorii comunei. Noua societate presteaza acest serviciu selectiv?

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti contract cu noul operator?

Rotaru Bogdan   |   Vorovesti

04.09.2015

Buna ziua! As dori sa stiu daca Primaria Miroslava are in programul de dezvoltare regionala posiblitatea de a concesiona sau vinde teren/spatii pentru desfasurarea activitatii de productie. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Comuna Miroslava poate concesiona/inchiria teren ce apartine domeniului public sau privat, pentru desfasurarea de activitati de productie, servicii. Trebuie sa depuneti o cerere la registratura in acest sens in care se va preciza scopul solicitarii.

Cristian Fuior   |   Ciurbesti

03.09.2015

Eram un sustinator vehement al dvs, dar din cauza faptului ca strada prof. Neculai Hartan nu are utilitati si nici perspective, m-am decis ca in anul 2016, la alegerile locale sa il (o)votez pe contracandidatul(a) dvs.
Multumesc,
Cristian Fuior.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe str. Prof. Neculai Hirtan este retea de alimentare cu apa si in aceasta perioada se lucreaza la asfaltarea acestei strazi.

Craciun ana   |   Horpaz

02.09.2015

Strada Unirii se mai asfalteaza anul acesta? Multumesc frumos.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va asfalta in anul 2016.

Cristina A.   |   Valea Adanca

02.09.2015

1. Revin cu problema legata de iluminatul public de pe strada Bazei. Mi-ati raspuns in data de 17.08.2015 ca exista deja, dar va contrazic vehement: de la intersectia cu strada Nucilor si pana in vale, la strada principala nu exista nici un stalp, nici macar fara lumina, acesta fiind si motivul pentru care furnizorii de internet nu vin. Cunosc foarte bine faptul ca primaria nu se ocupa de cablarea la internet, dar stalpii pentru iluminat trebuie sa existe pentru toata strada, nu doar pentru o portiune din ea. Deci, cand se vor monta stalpi pentru iluminatul public pe strada Bazei, de la intersectia cu strada Nucilor in vale?
2. Cand va ajunge canalizarea pe strada Bazei?

Răspuns primar Niţă Dan
1.De la intersectie pana in drumul judetean nu este loc pentru a monta stalpi.Trebuie sa va retrageti gardurile pentru a putea realize extinderea de retea electrica.
2. Cand vom obtine finantarea europeana sau guvernamentala.

Sofrone D-tru   |   Horpaz

02.09.2015

Buna ziua! As dori sa stiu daca vom avea canalizare pana in anul 2017 in Horpaz.Am vazut ca se monteaza teava de canalizare pe drumul judetean 248, ar insemna sa se monteze teava si spre Horpaz?

Răspuns primar Niţă Dan
Avem intocmit proiectul tehnic pentru canalizare. Cand vom obtine finantare din fonduri europene sau guvernamentale vom realiza si canalizarea in Horpaz.

Chirica   |   valea adanca

02.09.2015

Domnule primar va rog sa verificati pe str. Valea Adanca, nr.19, langa complexul Switt, modul in care s-au montat pavele cu bordura in asfalt peste acostament si pavele de scurgere ale drumului. Cand vii cu auto, si asa drumul este ingust, exista pericolul sa iti rupi roata in bordura. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica in teren.

mariana   |   horpaz

02.09.2015

Buna seara! Am un vecin care devarsa apa din fosa la fiecare saptamana in curtea sa (uda florile). Ce putem face ca nu suportam mirosul de la dejectiile lui (sunt vecina cu el)? Va rog dati un raspuns!

Răspuns primar Niţă Dan
Sunati la compartimentul de mediu, tel. 0232 295680 int. 18, cand observati astfel de lucruri, ca sa poata fi prins in fapt si sanctionat sau dati adresa exacta pentru a face verificarile necesare

Cristian Daniliuc   |   Valea Adinca

30.08.2015

Buna ziua, domnule primar! In urma asfaltarii strazii Bazei, suprafata s-a inaltat foarte mult si iesirea din curte e cam problematica. Puteti sa imi spuneti care este planul de viitor? Se vor face trotuare, rigole, podete? Eu as vrea sa imi fac ceva pentru inlesnirea iesirii din curte dar, fiind spatiu public nu cred ca legea imi permite. In plus, n-as investi in ceva ce posibil mai tarziu sa fie modificat/stricat de planurile primariei. Multumesc anticipat!
Cu stima,
Cristi Daniliuc

Răspuns primar Niţă Dan
Va puteti amenaja intrarea in curtea d-voastra fara a aduce prejudicii drumului public.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

30.08.2015

Buna ziua, domnule Primar Nita. Va retin atentia cu o intrebare referitoare la situatia strazii Cosarilor din satul Valea Adanca. In editia din luna august a ziarului local a fost prezentat nomenclatorul cu strazile din domeniul public al comunei, pe care institutia dvs. le administreaza. Am constatat ca strada Cosarilor, pe care de altfel detin un imobil, nu pare in respectivul nomeclator cu toate ca este drum public. In acest sens va rog sa-mi comunicati care este situatia acestei strazi a carei denumire nu-mi face placer, dar daca asa ati stability (nu siu ce legatura ar fi cu cosarii) nu avem ce face. Fac aceasta solicitare avand in vedere faptul ca vine anotimpul rece si vrem sa stim daca utilajele dvs. vor interveni pentru deszapezire dar si pentru a o moderniza. Cand vom beneficia de iluminat public, dar de utilitati? Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Cosarilor este inregistrata in inventarul domeniului public la DE 2899. Avem planificat sa extindem utilitatile si pe aceasta strada cand vom dispune de fonduri in bugetul local.

alexandri ciprian   |   miroslava

29.08.2015

Buna ziua! Cand se vor lua tonele de gunoi care sunt depozitate de firma DERMAT CONS in spate la CONEX? Am vazut ca v-au mai intrebat si alti cetateni si ati raspuns cu indiferenta! Primaria ar trebui sa incarce tot gunoiul de acolo, tot ea sa il transporte si sa salubrizeze zona, costul acestor operatiuni sa fie imputate catre Dermat Cons. Noi nu vom mai plati facturile pana nu se ridica tot gunoiul!

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria nu are bani prevazuti in buget pentru aceasta operatiune. SC DERMAT CONS este obligata sa-si transporte gunoiul. A fost atentionata si de Primarie si de Garda de Mediu Iasi.

Argint Cristian   |   Valea Adanca

29.08.2015

Buna ziua, d-le.primar! Locuiesc pe str.Bazei, nr.11b, la duplexuri. Avem o mare problema cu camioanele de mare tonaj care circula pe aici si alimenteaza SC PETROGRUP SRL cu materiale de constructii si betoane, exista semn de circulatie: LIMITARE DE TONAJ 7 TONE.Se distruge asfaltul, deja au aparut gauri , am vorbit cu domnul viceprimar, a spus ca trimite politia, dar situatia nu s-a schimbat deloc, dimpotriva. Domnul Vicol a facut drum de acces pe santier chiar in fata caselor noastre, iar praful generat de camioane este insuportabil. Va rugam sa luati masuri. Vorbesc in numele vecinilor mei si a locatarilor din zona. O solutie ar fi sa isi foloseasca drumul lui privat de pe malul lacului din Cug. Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
In zona dvs. exista un santier autorizat, unde se construiesc cladiri de locuinte fapt care intr-adevar deranjeaza vecinii, dar aceste constructii nu se pot realiza fara a se transporta materialele necesare cu camioanele. Trebuie sa existe mai multa intelegere.

Blanariu liliana   |   sat horpaz str principala nr 54

26.08.2015

Buna ziua! As dori sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:socrii mei platesc in prezent serviciul de salubrizare (gunoiul). As vrea sa stiu daca beneficiaza de gratiutatea serviciului avand in vedere ca soacra are pensie de CAP 400 ron iar socrul meu are 82 de ani . Daca beneficiaza de gratuitatea serviciului ce acte trebuie intocmite? Am pus aceasta intrebare in urma articolului din ziarul Mesagerul care a aparut in nr primit luna aceasta .Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

Răspuns primar Niţă Dan
De gratuitatea serviciului de salubrizare beneficiaza persoanele de peste 80 de ani cu o pensie de pana la 450 lei. Pentru a beneficia de aceasta scutire trebuie sa depuna la Primarie o copie a Contractului de salubrizare si un cupon de pensie.

Catalin   |   Valea Adanca

26.08.2015

D-le primar, am vazut in ziarul comunei ca veti asfalta strada Pepinierei pana la sfarsitul anului. Vreau sa va urez succes si sper sa va indepliniti acest obiectiv pentru ca va fi un mare pas inainte pentru modul in care traiesc multi locuitori ai acestei comune.

Răspuns primar Niţă Dan
Multumim

Dumitru Draghici   |   Valea Adanca

25.08.2015

Domnule Primar, am citit in ziarul Mesagerul ca sunt unii cetățeni care refuză sa se racordeze la reteaua de canalizare. Nimic mai rău! Daca apa si energia electrică sunt necesitati, canalizare este civilizație. De aceea, va asteptam cu drag cu canalizarea pe str. Cicoarei!

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate.

Buhan Claudiu   |   horpaz

25.08.2015

Buna ziua. Cand ajunge canalizarea pe strada care duce din statia de autobuz catre str. Scolii (dupa bifurcatia cu str.Principala)? De ce vecinii dau drumul pe canal la dejectii de la animale? De ce nu verificati cine da drumul noaptea si ziua la urina si la balegarul de la animale pe canale?

Răspuns primar Niţă Dan
Canalizarea o vom executa cand vom obtine finantare europeana sau guvernamentala. Daca veti sesiza aceste nereguli in timp util vom verifica si vom lua masurile ce se impun.

Cristian   |   Valea Adanca

24.08.2015

Buna ziua! Am si eu o intrebare. Am cumparat in iunie o casa in Valea Adanca pe strada Principala si acolo sunt 28 de case insiruite (3 module de cate 8 case si 1 modul de cate 4 case). Vis-à-vis de ultimul modul de 4 case, am inteles ca se va construi un bloc, dar nu de catre acelasi dezvoltator care a realizat aceste 4 module. Cum este posibil asa ceva tinand cont ca drumul de acces este privat si acolo este o zona doar de case si blocul este foarte aproape de ele? Drumul este betonat de dezvoltatorul caselor. Am inteles ca dezvoltatorul blocului va veni cu utilajele sa inceapa lucrarea si le-a zis vecinilor sa isi mute masinile in alta parte ca sa nu le zgarie sau loveasca, intrucat calea de acces are aproximativ 4 metri latime. Intrucat calea de acces abia a fost betonata, nu am vrea sa fie stricata de catre utilaje. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Domnule Cristian, dorim identitatea dvs. clara, vom trimite inspectorul de la urbanism pentru a verifica cele relatate de dvs.

Gheorghiu Petronela   |   ciurbesti

23.08.2015

Stimate Domnule Primar, sper că, așa cum ne-ați promis în nenumărate rânduri pe acest forum sau chiar personal (și nu am nicio îndoială că sunteți un om de cuvânt), se va asfalta - în sfârșit - și strada prof. Nicolae Hartan. Din ce ați făcut până acum, ați dovedit că nu sunteți omul lucrurilor făcute pe jumătate sau a promisiunilor cu scop electoral. Cu respect.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom finaliza lucrarile in aceasta luna.

PRICOP VIOLETA MARIANA   |   Valea Ursului

21.08.2015

Buna ziua! De curand sunt cetatean al comunei Miroslava si neavand momentan un loc de munca prin care sa imi sustin familia, as dori sa lucrez intr-un departament al primariei/consiliului local, corespunzator competentelor mele de pregatire educationala si profesionala.Unde si cand as putea depune un C.V.? Credeti ca ma puteti programa pe lista de audiente? Va multumesc!
Cu respect,
Ing.Violeta-Mariana Pricop

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa consultati periodic site-ul institutiei noastre www primaria miroslava.ro pentru luarea la cunostinta asupra unor eventuale concursuri in sensul celor solicitate de dvs. Pentru inscriere in audienta sunati la nr. de telefon 0232295680/int.27, biroul Registratura-Informatii.

Sauciuc   |   Dancas

19.08.2015

Intentionez in viitorul apropiat sa ridic o locuinta in satul Dancas si vreau sa stiu daca pot incalzi casa cu o centrala pe gaz sau daca sunt nevoit sa caut alte mijloace. Asadar, spuneti-mi va rog daca si cand este in plan ca gazul sa ajunga si in acest sat. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria nu face extinderi de gaze naturale. Luati legatura cu S.C.Gazmir, societate care detine licenta pt. gaze naturale, cu sediul in Miroslava si va poate da un raspuns.

Maria   |   Valea Adanca, str Bazei nr 2.1.A

19.08.2015

Buna ziua, am cautat o hotarare a consiliului local privind ordinea si linistea publica si nu am gasit. Incepand de luni dimineata si pana in acest moment, am un vecin care sparge pereti de la ora 9 dimineata pana seara la ora 20-21 fara pauza. Zgomotol este infernal, nu te poti intelege om cu om in casa. Care este intervalul in care trebuie pastrata linistea publica la paranz? Nu are nevoie de o aprobare de la vecini pentru ca darama pereti si a face zgomot? Suntem mai multe persoane cu copii mici, nu se poate face nimic?

Răspuns primar Niţă Dan
S-a deplasat Politia Locala in zona si nu se confirma cele sesizate de dvs.Transmiteti adresa completa si nr. de telefon.

gavril violeta dorina   |   miroslava str fermei

18.08.2015

Am un vecin care isi lasa cainele liber in fiecare noapte si ma deranjeaza cind vine la gardul meu si latra incontinu la ciinii mei. Am fost la el si l-am rugat sa nu mai dea drumul la caine, dar am fost injurata si amenintata. Nu ma pot odihni, ma trezeste de citeva ori pe noapte. Va rog sa imi spuneti ce pot face si unde sa ma adresez. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Va fi atentionat vecinul sa- si tina cainele inchis sau legat.

gavril violeta dorina   |   miroslava

18.08.2015

Am inteles ca contractele de salubrizare sunt obligatorii, dar daca masina de gunoi a refuzat sa colecteze gunoiul de pe strada pe care locuesc pentru ca drumul este prost mai sunt obligata sa fac contract?

Răspuns primar Niţă Dan
Conform HCL aveti obligatia sa incheiati contract de salubrizare si sa duceti pubela cu gunoi la cel mai apropiat loc unde poate ajunge autogunoiera pentru preluarea deseurilor.

Razvan   |   Miroslava

18.08.2015

Buna ziua! Am o nelamurire: de ce am depus cerere pentru concesiune in sat Ciurbesti si mie mi se da in Cornesti? Ati vazut ca nu vrea nimeni pe Cornesti si il dati fortat? Va multumesc si astept un raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
V-am informat ca licitatia care a avut loc este pentru concesionarea terenurilor din satul Cornesti. Nu v-am fortat sa depuneti oferta pentru aceasta licitatie. Momentan nu se fac concesionari pentru terenuri in zona Ciurbesti.

Florin   |   Valea Adanca

18.08.2015

D-le primar, i-ati raspuns pe data de 06.08.2015 lui Ciprian Boureanu ca deseurile vegetale vor fi ridicate in aceleasi zile de ridicare a gunoiului din doua in doua saptamani. Nu imi este clar insa cum se va proceda. Din aceasta cauza va adresez cateva intrebari la care va rog sa imi raspundeti punctual:
1. o saptamana se ridica deseuri menajere si in a doua deseuri vegetale, sau deseurile menajere se ridica in fiecare saptamana, iar cele vegetale o data la 2 saptamani?
2. deseurile vegetale se colecteaza din aceleasi pubele ca si pentru cele menajere sau vom primi pubele suplimentare, special pentru deseuri vegetale?
3. pentru ridicarea deseurilor vegetale se va intocmi un contract separat/act aditional la contractul existent?
4. se va plati suplimentar pentru colectarea deseurilor vegetale?
5. este obligatoriu ca fiecare gospodarie sa aiba contract atat pentru deseuri menajere cat si pentru deseuri vegetale? sau daca eu nu am deseuri vegetale pur si simplu nu fac un contract pentru ele ?
In speranta unui raspuns cat mai punctual si urgent din partera dvs. va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
1. Deseurile menajere se ridica saptamanal luni sau marti in functie de zona in care locuiti,iar deseurile vegetale la doua saptamani in ziua de luni.
2. Deseurile vegetale le puneti in saci de plastic sau alt material ,nu avem pubele separate.
3. Nu se va intocmi contract separat pt.deseurile vegetale,nici act aditional.
4. Nu se va plati suplimentar pt.colectarea deseurilor vegetale ,doar daca sunt cantitati de ordinul sutelor de kilograme .
5.Este obigatoriu ca fiecare gospodarie sa aiba un singur contract de salubrizare.

MARTINESCU MIHAELA   |   Iasi, Aleaa Tudor Neculai

18.08.2015

Buna ziua! Ma intereseaza sa gasesc un spatiu de inchiriat sau o casa nemobila c parter + etaj in Valea Adanca in jur de 200 - max 300 mp pentru a construi o sala de sport. Astept cu mare interes un raspuns din partea dumneavoastra. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa va adresati unei agentii imobiliare.

Ioana   |   Dancas

18.08.2015

Buna ziua! Domnule primar, revin cu o rugaminte la d-voastra pe care mi am exprimat o acum cateva luni si nici acum nu a fost rezolvata. La 30 de metri de intrarea in satul Dancas dinspre soseaua de centura este un crater din cauza faptului ca asfaltul se termina (fiind, cred, ultimul sat neasfaltat din comuna), iar cand ploua toata apa ce se aduna din deal acolo imi intra in curte. Pacat ca nu se pot atasa si poze sa vedeti si d-voastra in ce hal imi inunda curtea. Ati spus si atunci ca veti rezolva insa au trecut luni bune si tot nimic.
O alta problema ridicata de locuitorii satului ar fi faptul ca nu exista nici un mijloc de transport catre oras. Sunt copii care merg la scoala in oras, oameni care muncesc si trebuie sa mergem pana la Ciurbesti pe jos. Vara nu e problema, dar cand vine frigul, ninsoarea sau cand e intuneric e groaznic sa mergi pe un drum neiluminat, plin de noroi si unde bate vantul din toate partile. Cand ploua trebuie sa avem papuci de schimb la noi, seara lantern, dar e si infricosator pe deasupra. Va rugam, faceti ceva si pentru acest sat care pare uitat de lume. Gaz nu, apa nu, asfalt nu, transport nici atat. Eu imi platesc taxele ca si alti cetateni din sat si ca si locuitorii celorlalte sate din comuna si nu inteleg de ce nu beneficiem de absolut nimic.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va interveni pentru indreptarea drumului.
Consiliul Judetean se ocupa de transportul public in judet. Primaria a facut demersuri in acest sens, dar nu s-a primit niciun raspuns.

Alin Ciornei   |   Miroslava

17.08.2015

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca Str. Aron Voda din Miroslava este drum privat sau public si daca locuintele de pe aceasta strada au fost bransate la canalizare si apa. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Aron Voda este drum public. Strada este racordata la reteaua de canalizare. Ce locuinte sunt bransate la canalizare va poate raspunde APAVITAL.Iasi.

Cristina A.   |   Valea Adanca

17.08.2015

1. Sunt mari probleme cu internetul in Valea Adanca, furnizorii nu vin deoarece lipsesc stalpii pentru sustinerea cablurilor pe strada Bazei. Cand se vor monta?
2. Iluminatul pe strada Bazei lipseste cu desavarsire. Cand se va rezolva problema? Mai ales ca exista acum parcul fotovoltaic, se au in vedere lucrari in acest sens?
3. Pe strada Bazei este interzis accesul din vale si trebuie inconjurat destul de mult. Ar trebui inlocuit semnul de Interzis cu semnul Interzis cu exceptia riveranilor deoarece este inutil sa inconjuri asa mult cand de fapt locuiesti la 100 de metri de semn. De altfel ar trebui avut in vedere si largirea strazii. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
1.Primaria nu se ocupa de cablarea pt. internet.
2.Iluminatul public al strazii este cu lampi, un stalp da si unul nu, dar cat de curand se vor monta lampi pe toti stalpii. 3.Semnul de circulatie ,,INTERZIS” cu exceptia riveranilor ne se poate si nici largirea strazii din cauza proprietarilor care nu cedeaza teren.

Loredana Leanca   |   Miroslava

17.08.2015

De unde putem lua avizul de la salubritate necesar obtinerii autorizatiei de constructie? Ce acte sunt necesare? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Avizul de la operatorul local de salubritate se obtine de la SC DERMATCONS SRL cu sediul vizavi de primaria Miroslava, tel.0755035635 d-ul Lupu Radu.

daringa lidia   |   horpaz

17.08.2015

Buna ziua! Spuneti-mi, va rog daca exista o lege care sa oblige vecinul sa colecteze apa pluviala. Mentionez ca vecinii din spatele casei mele au o casa cu etaj tip duplex cu o suprafata foarte mare si toata apa de la ploi sunt drenarte prin burlane spre casa mea. Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Multumesc frumos!

Răspuns primar Niţă Dan
Regimul juridic al constructiilor, al distantei dintre imobile si al apelor pluviale este reglementat prin Codul Civil si Legea nr.50/1991 prin autorizarea executarii lucrarilor de constructii.

simona sincu   |   miroslava gaureni

14.08.2015

Bună seara! Doresc sa va aduc la cunoștință că în zona în care locuiesc - Miroslava Gaureni - exista foarte mulți câini vagabonzi, va sunt recunoscătoare dacă luați masurile adecvate.Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In ziua de 25.08.2015 s- au prins cainii din zona dumneavoastra si vom continua si cu celelalte zone.

Ciubotaru Cristian   |   Ciurbesti

13.08.2015

Domnule Primar, anul acesta ar trebui sa se termine asfaltarea strazii Nicolae Hartan din Ciurbesti. Puteti sa ne informati pana unde exact va fi asfaltat? Unii afirma ca asfaltarea se va opri brusc, fara a ajunge la podetul de la iesirea din sat, fapt ce nu prea este logic pentru ca sunt case in acea zona. Poate se rezolva asfaltarea macar pana la pod, sa aiba totusi o "delimitare" a lucrarii. Cu respect.

Răspuns primar Niţă Dan
Incercam sa rezolvam aceasta situatie in functie de valoarea contractului in executie.

Oara Ciubotaru   |   Ciurbesti

13.08.2015

Domnule Primar, va multumim ca faceti treaba buna !Dar acum avem rugamintea sa asfaltati str.prof. Nicolae Hartan pina la pod, adica 870 si nu 825 m, cum am vazut ca se face. Stiti dvs., lucrul bine facut de la inceput este minunat! Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Incercam sa rezolvam aceasta situatie functie de valoarea contractului in executie.

Dana Stoica Popovici   |   Miroslava

13.08.2015

Bună ziua! Am achiziționat recent un apartament în blocul nou de pe strada Constantin Langa, sat Miroslava. Această stradă este neasfaltată și deosebit de îngustă, dar problemele majore sunt stâlpii de iluminat (care nu au oricum becuri funcționale) amplasați pe mijlocul drumului și așa îngust (se ajunge la o lățime de circa 3 metri, fapt ce va crea mari neplăceri pe timpul iernii). De asemenea, unii locatari de pe strada respectivă au un simț al proprietății exagerat de dezvoltat:un domn a ales să amplaseze un gard pe mijlocul drumului, chiar în dreptul porții de acces în curtea blocului (sunt necesare numeroase manevre ca să pot ieși din propria curte, ceea ce este ablosut anormal), iar proprietarul de pe colțul străzii (intrarea dinstre șosea) și-a mărit peste noapte gardul cu încă 2 metri (În condițiile în care tot la intrarea pe străduță este amplasat și un stâlp în mijloc). Accesul pe stradă este dificil și îmi imaginez că la iarnă va fi cumplit. Nu încape o mașină de gunoi și nu poate fi vorba de un camion cu mobilă. Înțeleg că dumneavostră aveți putere limitată atâta timp cât este drum privat, dar am rugămintea să mă îndrumați: Dacă există locatari care se opun donării drumului în domeniu public (și, după cum v-am explicat, sunt deja doi), ce am putea face noi, ceilalți, care dorim să avem totuși un drum normal? Îmi place să cred că trăim într-o societate civilizată și se pot găsi soluții pentru astfel de probleme, chiar dacă sunt și persoane mai puțin binevoitoare.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform legii pentru a preda drumul in domeniul public trebuie sa obtineti accept prin notariat de la toti proprietarii drumului si sa indeplineasca regimul ethnic impus prin R.L.U. privind latimea si lungimea acestuia.

radu bogdan   |   iasi

12.08.2015

Buna ziua! Vreau sa va anunt ca sunt niste gropi foarte periculoase de pe urma carora mai devreme sau mai tarziu va urma o tragedie. Aceste gropi sunt din sensul giratoriu spre Miroslava. Va rog sa faceti ceva fiindca stau cu stres de fiecare data cand pleaca sotia cu copilul de acasa. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rog sa va adresati Consiliului Judetean Iasi, care are in proprietate DJ 248A la care faceti referire.

Alina Velniciuc   |   Miroslava

12.08.2015

Buna ziua! Dupa cum bine stiti, de curand s-a cablat in Miroslava, cu fibra optica de catre cei de la UPC, pentru cablu TV. Imi puteti spune de ce s-a cablat doar pana la Corso Garaj? I-am contactat pe cei de la UPC si mi-au comunicat ca doar locuintele pana la Corso Garaj vor putea beneficia de cablu TV, celelalte locuinte neputand fi cablate deoarce EON nu a dat accept pentru toti stalpii. Imi puteti spune cand vor beneficia si ceilalti locuitori de cablu TV? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta problema nu este de competenta primariei.

Stefanescu Cornelia   |   Ciurbesti

12.08.2015

Domnule Primar, de ce nu se asfalteaza strada prof.Nicolae Hartan pina la podet (cca.890m), ci numai 825 m,adica nr.34? Care este logica? Si noi platim taxe. Am vazut ca si drenajul traverseaza strada la 825m, fara nicio logica; de ce nu s-a mers inca 70m? mai sunt case. Foarte ciudat!

Răspuns primar Niţă Dan
Incercam sa rezolvam aceasta situatie in functie de valoarea contractului in executie.

Danila Florin Marius   |   Horpaz

11.08.2015

Buna ziua! Revin cu aceeasi intrebare de acum cateva luni: "Cand credeti ca se vor finaliza santurile de scurgere a apei pe partea dreapta a strazii Scolii, de la intersectia cu strada Bisericii? Noi nu putem intra in curte cu masinile pentru ca s-a inaltat cu un metru partea carosabila si nu se face nimic. Va multumesc!”. Conform raspunsului primit acum cateva luni in urma, lucrarile trebuiau finalizate pana in luna mai-iunie.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile vor fi finalizate pana in luna octombrie 2015.

C. Lacatusu   |   Valea Adanca

11.08.2015

Buna ziua! De curand am achizitionat un teren in Valea Adanca, pe Strada Valea Adanca, unde intentionez constructia unei case. As vrea sa stiu daca exista planuri pentru a canaliza Strada Valea Adanca in urmatorii doi/trei ani. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem intocmit proiectul ethnic pentru retea de canalizare si urmarim sa accesam fonduri europene pentru a realiza lucrarile.

Valianu Iulian   |   Ciurbesti

11.08.2015

Buna ziua! Mai exista sanse sa vedem asfalt pe strada Prof. Neculai Hârțan anul acesta? Au fost promisiuni ca va fi asfaltata pana la finalul anului trecut si nu s-a intamplat nimic. De asemenea, exista vreo intentie de introducere a retelelor de canalizare si apa pe aceasta strada de la periferia (la propriu si la figurat) a comunei Miroslava?

Răspuns primar Niţă Dan
Incercam sa rezolvam aceasta situatie in functie de valoarea contractului in executie.

Afloarei Ioan   |   Miroslava

11.08.2015

As vrea sa intreb daca si cand se va pune apa curenta si la noi. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Este retea de alimentare cu apa pe sat V. Adanca, str.Principala 142.

pavel irina   |   miroslava gaureni

10.08.2015

Dle primar, ma numesc Pavel Irina, stau in Gaureni pe strada Antonie Ruset Voda, nr 19A; firma de salubrizare a retras ghenele de gunoi de pe strada mea si nu mai avem unde depune gunoiul. De ce platim milioane pentru un serviciu inexistent? Mulțumim pentru înțelegere!

Răspuns primar Niţă Dan
Cat mai repede un reprezentant de la firma de salubritate S.C. Dermat Cons va veni la domiciliul indicat pentru a va incheia un contract de salubrizare si a va dota cu o pubela de gunoi.

Sandu   |   Balciu

09.08.2015

Buna ziua. Dl. Primar, va multumesc pt. faptul ca ati raspuns solicitarii de a monta un limitator de viteza la intersectia cu str. Drenurilor. O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Cu placere.

Ioana   |   Dancas

08.08.2015

Buna ziua! As putea sa stiu daca notificarea dumneavoastra catre piscina Le Gaga a si ajuns la administratorii ei sau nu dau doi bani pe sesizarile noastre? Chiar weekend de weekend trebuie sa ii suportam? Imi vibreaza peretii casei si patul de sub mine. Nu va puteti impune un pic si sa aparati interesele locuitorilor din zona? Chiar isi bat joc de noi iar dumneavoastra nu faceti nimic? Si asa e muzica zi de zi, chiar nici noptile nu ne putem odihni? Pentru unii inseamna distractie si bani, pentru noi, ceilalti, e un chin. Cum sa dati aprobare pt club in aer liber? Nu este nicio bariera fonica. In oras nu ar fi fost permis asa ceva. Si au ales locatia aici, crezand ca suntem mai de la tara si trebuie sa tacem si sa inghitim lipsa asta de respect? Conform spuselor vecinilor, se aude muzica pana in capatul satului. Oare la mine, care stau vis-a-vis, cum se aude si se simte bassul?

Răspuns primar Niţă Dan
La nenumaratele sesizari facute cu nemultumirile indreptatite, am sesizat Garda de Mediu care s-a deplasat la aceasta societate comerciala si care a dispus procedura de masurare a decibelilor.

Alin Horhogea   |   Uricani

08.08.2015

Buna ziua! Pe cand apa curenta si canalizare in Uricani, Str. Salcamilor?

Răspuns primar Niţă Dan
Cand vom avea finantare.

Ciprian Boureanu   |   Valea Adanca

06.08.2015

Buna ziua! Dupa cum bine stiti, firma de colectare a gunoiului refuza din aceasta saptamana ridicarea deseurilor vegetale. Ce inteleg ei prin deseuri vegetale este hilar, adica un brat de flori, de exemplu, e deseu vegetal, un sac de gazon e deseu vegetal, etc. Prin urmare suntem in situatia de a nu putea elimina aceste deseuri vegetale. Dupa doua discutii avute deja cu dl viceprimar Bulbasa, situatia nu are nici o rezolvare pana acum (singura solutie data a fost sa facem gropi de compost unde sa putrezeaza gunoiul). Prin urmare in anul 2015, care este solutia pentru eliminarea acestor deseuri? Sa le dam foc? Nu cred ca va convine sa se apuce toata lumea sa faca asa ceva. Iar refuzul firmei de colectare de a ridica gunoiul de orice fel care se gaseste in interiorul tomberonului mi se pare un abuz, cu atat mai mult cu cat acesta decizie a fost luata in urma unei sedinte cu primaria Miroslava. Are primaria alta solutia?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Firma de salubrizare DERMATCONS SRL exagereaza cu preluarea deseurilor vegetale (gazon, ramuri de arbori etc.). Primaria pune la dispozitia cetatenilor un utilaj carevva ridica resturile vegetale in zilele de ridicare a gunoiului menajer din 2 in 2 saptamani. Aceasta saptamana (10-15.08.2015) este pentru ridicarea deseurilor vegetale iar urmatoarea va fi (24-29.08.2015) si asa mai departe.

Borcea Alexandru   |   sat Valea Adanca, com.Miroslava, stra Bazei 2.2j

06.08.2015

Buna ziua! Recent am achizitionat un apartament intr-un bloc recent construit in Valea Adanca. Am perfectat la notar actele si cu dezvoltatorul, acum as vrea sa stiu ce trebuie sa fac in cadrul primariei.Cum il trec pe numele meu? Ce acte am nevoie? Trebuie sa platesc ceva? Taxe? Impozite? Un program? Trebuie neaparat sa ma prezint la Primaria Miroslava sau pot merge si la cele din Iasi? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Cu contractual de vanzare-cumparare veniti la Primaria Miroslava - ghiseul nr. 4 pentru a fi luat in evidenta si sa luati la cunostinta despre impozitul care trebuie sa-l achitati la primarie.

capatina ciprian   |   sat ciurbesti str paduri com miroslava jud iasi ro

05.08.2015

Buna ziua! As dori sa stiu in ce faza a ajuns reteaua electrica pe aceasta strada; am inteles de nenumarate ori, in februarie, in aprilie, in august, dupa care acum am aflat de la sateni in functie defonduri. Mai concret ce se poate face? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In functie de fondurile din bugetul local vom realiza extinderea de retea electrica.

adelina   |   cornesti

04.08.2015

Buna ziua! Am si eu o intrebare privind apa curenta in Cornesti. M-ar interesa sa stiu cat dureaza de cand te legi la retea ca sa stiu daca merita sa ma leg sau sa fac fantana. Suntem in 2015 si la un pas de judet si cred ca ar trebui sa evoluam si sa intram in rand cu oamenii si sa ducem o viata mai buna. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an se finalizeaza lucrarile de extindere a retelei de apa potabila . Puteti sa va executati bransamentul.

Anca   |   Miroslava

04.08.2015

Felicitari pentru investitia in Centrala fotovoltaica din comuna!
La cat mai multe investii de success!

Răspuns primar Niţă Dan
Multumesc.

Hrisca Mihaela   |   Miroslava-str.Const.Mavrocordat nr 5

03.08.2015

Domnule primar, doresc raspuns la urmatoarea intrebare: ne-am mutat in Miroslava in urma cu citiva ani, suntem cetateni ai comunei si platim impozite si taxe. In caz de deces, avem dreptul sa fim inmormantati in cimitirul satului, chiar daca facem parte din parohia noua a "Tuturor Sfintilor Romani"? Are biserica un loc special pentru.cimitir si noi nu stim? Nu noi am impartit satul in doua parohii, ci Mitropolia. Noi suntem locuitori si atat. Cimitirul existent este al bisericii vechi? Noi, ceilalti, unde ne ducem mortii, indiferent de religia lor si felul in care au murit? Va rog sa-mi raspundeti cat de repede se poate : este o problema de viata si de moarte. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Faceti adresa la MITROPOLIA IASI.

Toma Florin   |   Valea Adanca

03.08.2015

Din data de 01 august nu functioneaza deloc iluminatul public de pe strada Pepinierei. La stalpul de la casa nr. 33 , este ars becul de 2 saptamani, iar in urma interventiei de acum o saptamana a unor lucratori ce se ocupa cu iluminatul public, acesta nu se mai aprinde.
O alta problema ar fi aparitia cainilor maidanezi sau a proprietarilor de pe strada Pepinierei, care pun in pericol siguranta cetatenilor. Va rog luati masuri pentru a putea circula in siguranta.
In ceea ce priveste asfaltarea strazii Pepinierei, nu va mai intreb pentru ca stiu raspunsul, este acelasi de 3 ani. "CAND VOR FI FONDURI". Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Intretinerea iluminatului public de pe strada Pepinierei este asigurat de o echipa de electricieni de pe Municipiul Iasi; vom lua legatura cu acestia pentru remedierea deranjamentelor electrice. Cainii maidanezi sunt capturati cu serviciul de ecarisaj la comanda de catre SC SALUBRIS SA Iasi, iar cetatenii sunt avertizati pentru a-si tine cainii in curti.

Locatari strada Sofia   |   sat Valea Ursului com Miroslava

02.08.2015

Dle Primar, va rugam sa aveti in vedere si faptul ca de aproximativ o luna de zile, becul de la stalpul amplasat pe strada Principala colt cu strada Sofia este ars, iar acest aspect creeaza o stare de temere, in mod special pe timpul noptii. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va remedia prin schimbarea becului ars in zilele de 17-18.08.2015, data cand echipa de intretinere a iluminatului public se intoarce din concediu.

E Manole   |   proselnici

02.08.2015

Cum e cu pubelele de gunoi? Am platit la primarie gunoiul pentru tot anul, acum s-au luat containerele. Cei cu pubele sunt alta firma? Ce facem? Platim din nou? Si ce program au cei cu gunoiul?

Răspuns primar Niţă Dan
Suma platita pentru salubrizare pentru anul 2015 la primarie vi se poate restitui .Faceti contract cu firma DERMATCONS SRL, care va distribuie si pubele. Preluarea gunoiului in satul Proselnici se face in ziua de sambata.

pagina 1 din 13

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2015