Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Danila Florin Marius   |   Horpaz

25.06.2015

Stiti cumva cand se vor actualiza CU si AC de pe site-ul dumneavostra, din sectiunea urbanism? Ultimele sunt de pe luna martie 2015. Ultima data ati raspuns ca pe 10.06.2015, dar mie nu imi apare nimic modificat. Multumesc frumos si imi cer scuze ca v-am deranjat. O zi frumoasa!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica situatia si se vor actualiza.

Fronea Georgiana Elena   |   Ciurbesti

25.06.2015

Buna ziua! Am depus o cerere pentru pamant pentru casa in luna mai (cererea este pe numele Mazilu Costelus Vladut ). As dori sa stiu cum pot fi anuntata in legatura cu raspunsul. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In jurul datei de 15.07. 2015 va fi demarata procedura de licitatie. Anuntul va fi public in ziarul local, ziarul central, monitorul oficial si site-ul primariei.

radu ignatescu   |   vorovesti

24.06.2015

Ziua buna! Avem o casa in constructie in Vorovesti, pe strada Focsoaia nr 21, insa aductiunea de apa potabila nu este pe acea strada (este doar pe cealalta strada, ce coboara de la intersectia cu drumul Iasi-Voinesti). Am sunat la firma ce a realizat aceasta aductiune, dar mi-au spus ca nu au contractat si strada Focsoaia. Va rog sa imi spuneti daca exista un proiect si pentru aceasta strada si cand sa speram ca vom avea apa potabila de la ApaVital si pe aceasta strada.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Focsoaia este inclusa in proiectul de alimentare cu apa. Executia lucrarilor se va realiza in acest an.

Valentin   |   Vorovesti

22.06.2015

Buna ziua! De unde pot obtine adeverinta de taxa auto? Este recuperata sau nu? Taxe si impozite Miroslava sau ANAF iasi? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa va adresati la ANAF Iasi.

Locuitorii satului Dancas   |   Dancas

21.06.2015

Buna dimineata, domnule primar! Da, pentru noi, locuitorii satului Dancas si nu numai, ora 01.00 este o ora la care nu putem dormi. Si nu pentru ca nu am vrea, ci pentru ca e a doua noapte consecutiv in care nu suntem lasati sa dormim de zgomotul infernal produs de noul club select din zona. Din cate am fost informati, era vorba de o piscina, nu de un club in aer liber. Pentru acesta, nu era necesar un consimtamant si din partea locuitorilor din apropierea clubului? E inacceptabila poluarea fonica produsa. Limita de decibeli maxima admisa e intrecuta grav. Ce se poate face in acest sens? Unele persoane lucreaza si in week-end si au nevoie de odihna, nu de bas si de vibratii incepand cu ora 22.00 pana la 05.00. Cum s a putut da autorizatie pentru construirea acestui club care clar are ca si rezultat deranjarea linistii publice?

Răspuns primar Niţă Dan
La data emiterii autorizatiei de functionare localul respectiv respecta regulamentul de desfasurare a activitatii, conform H.C.L. nr. 106/2011.

dragomir   |   valea adanca- str. Bazei 171

19.06.2015

Buna ziua! Locuim in Valea Adanca, Str. Bazei nr. 171 si vreau sa va anunt ca in data de 15.06.2015 cand a plouat tare, pietrisul care este pus in fata portii si a gardului a fost luat de apa si a intrat foarte multa apa in curte. Va rog sa imi spuneti daca pe partea noastra se va face scurgere sau macar un trotuar, pentru ca scurgerea de pe partea cealalta este mai inalta si permanent cand va ploua apa va intra in curte.

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor reface acostamentele de pe partea proprietatii dumneavoastra.

Husanu Magdalena   |   Ciurbesti

19.06.2015

Buna ziua! Am cumparat o parcela de teren, avand numar cadastral 79654 in Ciurbesti. Mi s-a eliberat certificatul de urbanism nr.646/11.06.2015 in scopul construirii locuintei. Pentru a ajunge la terenul achizitionat folosesc drumul public DS 458 care are la intrarea lui o latime de 2,50 metri. Va rog sa-mi spuneti cand se va rezolva aceasta problema. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform planului cadastral, DS458 are latimea de 2,5m

Madalin Pacuraru   |   Valea Adanca

17.06.2015

Buna ziua! Referitor la aprovizionarea cu apa curenta, as dori sa stiu, si cred ca si ceilalti locatari de pe strada Ioan Joldea Voda,Valea Adanca si nu numai, cand se va da drumul la apa. Toate conductele, apometrele sunt trase, dar nu e apa inca. Va rog sa imi spuenti, daca se poate, o data exacta a inceperii alimentarii cu apa curenta. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Este apa pe retea pe strada Joldea Voda. Verificati instalatia interioara, poate este o problema de nu aveti apa.

Alexandru Vornicu   |   Valea Adanca

17.06.2015

Buna ziua! Puteti va rog sa interveniti pe Strada Cornesti din Valea Adanca la capatul ei, unde se inteapa in soseaua de centura? Strada s-a asfaltat pana unde se doreste a fi un cimitir si mai departe drumul este foarte greu de practicat (la capatul strazii, pe o portiune de 100, 200 de metri). V-am fi recunoscatori daca s-ar putea completa cu piatra mai mica care sa impaneze piatra mai mare si indrepta drumul. Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere planificarea acestei investitii in urmatorii ani.

Cucuteanu   |   Daniela

15.06.2015

Buna ziua! Locuiesc pe strada Bazei si vreau sa va mulțumesc ca ați reușit sa o asfaltați, doar ca acum a mai apărut o problema. Va rog sa luați măsuri împotriva celor care își parchează mașina pe stratul de asfalt. Cind a fost vorba sa mute gardurile nu au vrut, dar acum parchează mașina ocupând jumătate de strada. Nu mi se pare corect fata de cei care au fost cu bun simt si au mutat gardurile pentru a-si putea parca mașinile. Drumul este si așa îngust, eu fiind o mama care se plimba cu cărutul si trebuie sa merg pe mijlocul străzi sa le depășesc, iar dacă vine o mașina trebuie sa alerg sa le depasc (sincer, este vorba de o singura persoana care are vreo 3 mașini, mai sus un pic de blocuri). Multumesc din suflet pentru asfaltare!

Răspuns primar Niţă Dan
Politia locala va interveni in zona pentru avertizarea persoanelor in cauza si eventual sanctionarea contraventionala daca va fi cazul.

Sasu Constantin   |   Valea Adanca, Ezareni, Strada Costea Voda 136

15.06.2015

Din nou, despre binele cu de-a sila.
Domnule Primar,
Ne-ati facut un bine cu de-a sila, asfaltand aleea betonata (amuzant, daca nu ar fi tragicomic). Spinarile din beton erau o piedica pentru 'strummfi'. Acum se circula precum acceleratul. Accidentele nu vor intazia sa apara.Mai nou, ne "fericiti" cu sant, exact pe partea opusa. Recenta si groaznica ploaie cazuta azi, 15.06, a demonstrat-o pe deplin. Au venit niste neica "habar n-am" sa sape santul (cel putin cei cu asfaltul erau profesionisti). O fac pe bucatele. Nu s-au legat de amarestenii din deal, ca nu era loc pentru sant. Deci, oleaca da, oleaca ba. Daca vor fi niste hidosenii ca spre Nova Nautic, atunci e groaznic. Pana nu veti uniformiza santul, solicitand impingerea gardului amarastenilor din deal, nu voi permite nici eu sa se sape sant in fata casei mele. Voi fi acolo, zilnic, scut viu. Nu voi renunta la cele 112 milioane, contravaloarea terenului pe care se va construi santul (exclusiv terenul legal cedat pentru utilitate publica).
Va rog, domnule Primar sa nu ne mai oferiti in dar fericirea ca obligatie. Aveti atatea alte prioritati. Asta daca asfaltarea si santurile nu ascund altceva...

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de asfaltare si de montare a santurilor respecta proiectul etnic si se vor amplasa doar pe domeniul public.

ionut o.   |   valea adanca

15.06.2015

Locuim pe strada Scolii din Valea Adanca, Satul Vechi, nr 16, 18 si 20. Cand ploua, apa de pe drum ne intra in curti, neexistand un sant stradal.
Vrem sa amenajam rigole de scurgere a apelor pluviale, dar ce facem cu teava de apa, care trece pe langa gard, pe sub pamant? Ce dimensiuni trebuie sa respectam? Am sunat la primarie si o doamna de la urbanism a spus sa nu ne apucam de nimic de capul nostru. Ce putem face? Va rugam sa trimiteti de urgenta pe cineva sa constate situatia, deoarece in urma ploii torentiale din 15 iunie, curtile ni s-au umplut de noroi si pietris din drum.
Domnule Primar, daca nu reusiti sa trimiteti pe altcineva, prima data cand veniti la intalnirea cu cetatenii din Valea Adinca, nu va opriti la scoala. Mai urcati vreo doua-trei case mai sus. Poate chiar ploua, sa vedeti ce se intampla cu suvoiul de apa de pe drum.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va analiza situatia si vom lua masuri.

Vrabie Bogdan   |   Valea Adanca

13.06.2015

Buna ziua! Locuiesc in Valea Adanca, str Principala si anul trecut, pe strada, au fost montate "camile" pentru limitarea vitezei. Anul acesta nu au mai fost montate si nu stiu care este motivul. Unii soferi circula cu mare viteza, iar pericolul pentru pietoni este foarte mare. In restul comunei am vazut ca au fost montate de mai mult de o luna.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom monta limitatoare de viteza si pe aceasta strada.

filip daniel alexandru   |   iasi

13.06.2015

Am o intrebare: ce acte trebuie pentru cerere de pamant pentru cine face parte din comuna Miroslava?

Răspuns primar Niţă Dan
Conditia principala e sa aveti domiciliul in com. Miroalava. Se depune o cerere pentru concesionare teren, apoi va avea loc o procedura de licitatie.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

12.06.2015

Buna ziua, domnule Primar. Va adresez rugamintea de a interveni ca intersectia strazii Livezilor cu strada Cornesti si strada Bazei sa fie amenajata pentru a putea circula cu autoturismele. Va comunic faptul ca in prezent, ca urmare a asfaltarii strazilor Bazei, Cornesti si Lascu, a aparut o diferenta de nivel fata de strada Livezilor, loc in care sunt gropi ce ingreuneaza traficul rutier. Salutam munca pe care o depuneti pentru comunitate si asteptam ca si strada Livezilor sa fie asfaltata. Referitor la strada Cosarilor, intersectie cu strada Livezilor, ati promis sa aduceti pietris, va rog sa nu ne uitati, vor veni si ploile.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta intersectie va fi amenajata. Lucrarile nu sunt finalizate.

marian   |   cornesti

11.06.2015

Buna ziua! Am cumparat o parcela de teren in Cornesti, comuna Miroslava si sunt interesat ce latime are drumul de acces care este un drum de exploatare, nr. cadastral este 79537, inscris in cartea funciara 79537, UAT Miroslava, amplasat in tarlaua 75, parcela 3364/2/2 categoria de folosinta pasune. As dori sa stiu daca acel drum se va face practicabil vreodata caci acum nu are nici un gram de piatra; practic este de lut. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Terenul din tarlaua 75 este in extravilan. Drumurile de exploatare au regim de latime 4 m.

silvia davideanu   |   valea adanca

10.06.2015

Domnule primar, doresc sa va fac cunoscuta o nemultumire care, cred eu, e a mai multor locuitori din zona . Este vorba de iesirea la sosea, in dreptul Expo Mobila. Dimineata, cand circulatia este foarte intensa, se asteapta mult la intersectie. Nu se poate realiza un sens giratoriu in zona aceea? Multumim de raspuns si mult spor in toate!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza aceasta situatie si o sa va comunicam solutia gasita.

Andra Neculai   |   Valea Adanca

10.06.2015

Buna ziua,
Am observat ca se asfalteaza foarte multe strazi din Valea Adanca. Va rog sa-mi spuneti daca Str. Livezilor se afla pe aceasta lista si daca da, cand vor incepe estimativ lucrarile.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Livezilor este inclusa in acordul cadru de executie lucrari pe 2014-2018 pentru asfaltare.

ruxandra vasilache   |   vorovesti

10.06.2015

Buna ziua, domnule primar! Exista o informare legata de alimentarea cu apa a satului Vorovesti: in aceasta perioada pe lista apa vital nu apare si comuna pastorita de dv, dar nu este apa. Avem apa sau nu? Acum citeva zile apa se oprea doar seara cind irigau oameni, dar astazi, 10 iunie 2015, nu a fost deloc. Am nevoie de apa in scop menajer, nu irig curtea.

Răspuns primar Niţă Dan
Solicitati informatii de la Apa Vital. Ei stabilesc programul de alimentare cu apa pe timp de seceta.

radu ionela   |   valea adanca str bazei

08.06.2015

Buna ziua! Daca strada Bazei s-a asfaltat, mai este necesar sa retragem garduriile?

Răspuns primar Niţă Dan
Da.

Hortolomei Cristian   |   Iasi

07.06.2015

Domnule primar, ar trebui sa ne strangem mai multi oameni si sa venim peste voi la primarie cu facturile de la service ca ne-am rupt masinile pe drumul vostru. Cind aveti de gind sa il asfaltati? Sa nu spuneti ca nu apartine de voi. Drumul e varza de la primarie pina incolo spre Voinesti.

Răspuns primar Niţă Dan
Adresati-va cu aceasta intrebare la Consiliul Judetean Iasi. Ei cu siguranta va pot raspunde.

Hortolomei Cristian   |   Valea Adinca

07.06.2015

Bună ziua, domnule Primar! Ati asfaltat anul trecut niste drumuri in Valea Adinca, un lucru bun, insa e prea ingust: s-au facut santuri pe ambele parti care nu cred ca erau necesare. Mai bine lateau drumul si nu aveam trotuar. Sau mergem prin sant ca doar avem si pe o parte si pe alta.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a respectat proiectul tehnic. Pentru trotuare trebuie sa va retrageti gardurile.

Stan Valeriu   |   Balciu

07.06.2015

Buna ziua! Dl. Primar, am achizitionat un teren pe str. Drenurilor, imediat cum se coboara, a doua strada pe stanga unde acum se construies trei imobile. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta strada este in planul de asfaltare si cand anume pentru a sti daca pot indrazni sa construiesc un imobil sau sa mai astept. Va multumesc. O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu avem planificata asfaltarea pe aceasta strada. Avem in vedere solicitarea dumneavoastra pe viitor.

Eugen Cojocaru   |   Valea Adanca

05.06.2015

Buna ziua! Credeti ca ar fi posibila instalarea unor indicatoare rutiere de tip "atentie, copii!" si limitare de viteza (30-40km/h) in zona strazilor Marului si Cosarilor? Daca da, care este procedura? Trebuie inaintat catre Primarie sau catre politia Rutiera un memoriu din partea locuitorilor strazilor respective?
Am discutat cu cativa vecini si consideram ca ar fi oportuna instalarea unor asemenea indicatoare in zonele mentionate, tinand cont ca este vorba de drumuri publice carora le sunt adiacente drumuri private de pe care se pot ivi in orice moment copii cu biciclete, iar aceste indicatoare i-ar determina (credem noi) pe soferi sa fie mai atenti si sa apese mai putin acceleratia in zona. In felul acesta, s-ar mai diminua si norii de praf starniti de soferii ceva mai "vitezisti" care tranziteaza zona.
De asemenea, in zona sunt si cateva intersectii ale drumurilor private cu cele publice unde vizibilitatea este redusa, si unde ar fi benefica instalarea unor oglinzi convexe. Va rugam sa luati si acest aspect in consideratie.Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere montarea acestor indicatoare.

HolicovBogdan   |   Horpaz

03.06.2015

Mi-am cumparat de curand un teren in Horpaz si as dori sa il imprejmuiesc cu gard. Vreau sa imi pun stalpii in pamant si sa le fac clopote de beton: gropi de 60 cm inaltime, latime si lungime. Imi trebuie acte de la primarie: certificat de urbanism, autorizatie de constructie sau altceva?

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa solicitati de la biroul Urbanism din cadrul Primariei certificat de urbanism si autorizatie de construire pentru imprejmuire.

Danila Florin Marius   |   Horpaz

03.06.2015

Stiti cumva cand se vor actualiza CU si AC de pe site-ul dumneavostra, din sectiunea urbanism? Ultimele sunt de pe luna martie 2015.
Multumesc frumos si imi cer scuze ca v-am deranjat. O zi frumoasa!

Răspuns primar Niţă Dan
Pana la data de 10.06.2015 se va actualiza site-ul pentru lunile in curs.

IACOB LIVIU   |   VALEA ADINCA

02.06.2015

Buna ziua.Va rog sa imi spuneti care sint documentele care trebuie depuse la primarie pentru scutirea unei persoane cu grad I de handicat de la plata impozitului pe locuinta, a taxei de salubritate si a impozitului pe masina. Va multumesc si astept raspuns cit mai curind posibil.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa formulati o cerere in acest sens la care sa anexati copie xerox dupa actul de identitate, certificatul de incadrare in gradul de handicap. Pentru scutirea de la plata impozitului pe masina trebuie sa faceti dovada ca masina este adaptata la gradul de handicap pe care il detineti.

Ancuta Alban   |   Valea Adanca

02.06.2015

Buna ziua! Ne-am mutat anul trecut pe str. Pepinierei care este intr-o stare foarte proasta. Am observat ca se asfalteaza tot mai multe strazi din Valea Adanca. Cand vine si randul nostru?
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In perioada anului 2015-2016,functie de fondurile din bugetul local si in functie de finantarea din fondurile europene.

Tudor Serban   |   Horpaz

02.06.2015

Vecinul meu si-a pus anul trecut niste muri, la 5 cm de limita de proprietate si se extind si la mine. Este vreo limita specificata in RLU pt plantarea arbustilor? Si in cazul in care fac un gard cu fundatie, cu acte in regula, pot sa ii tai murii pentru a sapa sau sunt probleme cu distrugere de bun propriu?
Multumesc frumos de ajutor! Mult succes in toate proiectele!

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru arbori si arbusti este reglementat in RLU distanta de 2 m fata de limita de proprietate. Va recomand buna intelegere cu vecinii.

ANITA Mihai Liviu   |   Valea Adinca, str.Principala,nr 111

29.05.2015

Buna ziua ! Nu am primit alocatia pentru copii mei, Alexandra-Irina (17 ani) si Teodor (14 ani) din noiembrie 2014. Mentionez ca contravaloarea alocatiilor a fost virata pina la data mentionata in contul copiilor la ING.
De ce nu au fost virati banii? Cum pot recupera sumele pe care nu le-au primit? Ce trebuie facut pe viitor pentru a nu se mai repeta situatia?
Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa va prezentati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Iasi, str. Strapungere Silvestru, nr.1, bl.L6-7 si sa verificati motivul pentru care nu au fost virati banii.

Mihalache Cristi Daniel   |   Iasi,Valea Adanca

29.05.2015

Buna ziua! Avem o problema cam mare in aceasta zona pentru unii. Nu avem nici o retea de internet. Am un fiu de 12 ani si am cautat foarte mult si toate retele spun ca nu mai au ,,casute" libere.Va rugam sa rezolvati asta! O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria Miroslava a facut adrese la toate societatile in domeniu pentru a extinde reteaua de telefonie si internet in toata comuna, iar raspunsul este: ,,Extinderea retelei de internet se va face in functie de programul de investitie al societatii” .Precizam ca primaria nu are prevazute fonduri in bugetul local pentru asemenea investitii si nici nu este legal. E bine ca la toate intrebarile adresate Primariei sa va identificati cu adresa de domiciliu completa.

Nastase Costica   |   Vorovești

28.05.2015

Bună ziua, domnule Primar!
Când putem afla dacă s-au aprobat cererile pentru loc de casă? Și care sunt persoanele cărora s-au aprobat? Bineînțeles, pe mine mă interesează cererea mea, pe numele meu "Nastase Costica".

Răspuns primar Niţă Dan
Rezultatul selectiei cererilor depuse pt. concesiune, teren edificare locuinta va fi afisat la afisierul local, site-ul institutiei si in ziarul local.

Daniliuc Cristi   |   Valea Adanca

28.05.2015

Buna ziua,
As sugera sa apara pe site-ul primariei si un motor de cautare. Spre exemplu, daca vrea cineva sa caute dupa ''centrala fotovoltaica'', ''licitatie'' samd. sa i se afiseze materialele existente pe site. Momentan am gasit motor de cautare doar pentru ''Cauta o intrebare postata de...''. Ar fi de ajutor si mai practic.
Toate bune!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom incerca sa imbunatatim site-ul institutiei noastre si cu propunerea dumneavoastra in masura in care este posibil acest lucru.

Rodica   |   Iasi

28.05.2015

Domnule primar, sunt mostenitoarea unui teren in Valea Ursului, in vechea vatra a satului. Doresc sa fac intabularea si s-au gasit inca doua titluri de proprietate pe acelasi teren. Ce este de facut? Multumesc pentru raspuns!

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa va prezentati la biroul Cadastru din cadrul primariei cu actele pe care le detineti pentru clarificarea situatiei.

Ionut Budeanu   |   Miroslava

27.05.2015

Buna ziua, domnule primar! Doresc sa stiu daca exista in planul comunei dumneavoastra infiintarea unui parculet de joaca pentru copii. Mentionez ca parcul de langa Centrul de Informare nu este dotat suficient (adica nu are topogan sau scranciob. Se putea dota si mai bine tinand cont de bugetul comunei noastre, iar cel din vale este plin de excremente de animale (vaci si cai), iarba nu a mai fost taiata de anul trecut, topoganele sunt sparte etc. Daca totusi aveti disponibil ceva buget, s-ar mai putea adauga cateva jocuri si topogane in parcul de langa Centru de Informare ca acesta sa devina un parc suficient de bine dotat.Va multumesc! Cu respect!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom dota parcul ce cele solicitate de d- voastra. In legatura cu parcul din Valea Miroslavei, acesta se coseste lunar iar cat priveste accesul liber al animalelor tine de educatia locuitorilor proprietari de animale din zona.

Pinzariu Marian   |   Stefanesti, Botosani

27.05.2015

Buna ziua! As dori sa stiu daca aveti in plan pentru anul acesta o extindere a PUG in Satul Ciurbesti! As dori sa cumpar o parcela care e la limita terenurilor intravilane. Exista apa si curent langa parcela. Nu stiu ce nr are parcela, dar pt orientare va pot oferi coordonate de pe google maps 47.093049, 27.521284! Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
PUG-ul se actualizeaza o data la 10 ani. Cel actual este valabil pana in anul 2021.

razvan   |   Miroslava

27.05.2015

Buna ziua! Cand se va licita pentru pamantul din Ciurbesti? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Dupa data de 15 iunie se va publica anuntul de participare la licitatie pe site, ziarul local si ziarul central.

Alina Buciu   |   Valea Adanca

27.05.2015

Buna ziua!
As dori sa stiu cand se vor finaliza lucrarile de asfaltare in intersectia strada Bazei - strada Principala.
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an se vor finaliza toate lucrarile pe satul Valea Adanca.

Barba Cristian Sorin   |   Iasi

26.05.2015

Buna ziua, domnule primar!
Ne bucuram si va felicit pentru proiectele puse in aplicare de Dvs/implicit functionarii primariei (in speta asflatarea str Bazei unde detin o casa - la care imi platesc impozitele la zi - si a altor strazi adiacente), dar am o intrebare:
Posed o suprafata de pamant in perimetrul comunei Miroslava. Datele de identificare sunt: Tarla 64 P 1/2(2887/2/4/2). Conform adresei emise de Primaria Miroslava nr 1039 di n 6 februarie 2012 ni s-a confirmat ca terenul a devenit teren intravilan prin extindere PUG conform HGL Miroslava, nr 146/26.11.2011. Intrebarea este: terenul meu are acces prin DE 2885/1 (de pe aleea betonata Dealul Nucului la stanga). Acum acest drum nu mai exista practic, exista doar in schite, este impracticabil. Ce solutii credeti ca se pot gasi pentru a deveni practicabil, zona este in plina dezvoltare.
Va multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsul Dvs.
Cu stima, Sorin Barba

Răspuns primar Niţă Dan
Vom trimite in teren echipele cadastru si serviciii publice pentru identificarea drumului si curatare.

marian   |   cornesti

26.05.2015

Buna ziua, domnule primar ! Am si eu o intrebare : mi-am cumparat o parcela de teren extravilan in satul Cornesti si vreau sa construiesc o cabana de lemn. Am nevoie de autorizatie? O alta intrebare ar fi: drumurile de exploatare ce latime au? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In extravilan se pot construi cu autorizatie numai anexe exploatatie Agricola de maxim 100 m.p. Pentru a va comunica latimea drumului trebuie sa ne comunicati exact parcela si nr. cadastral.

Cristina Asaftei   |   horpaz

26.05.2015

Domnule primar, mergând în vizita la o ruda pe str.Iuga Vodă din Valea Adâncă am sesizat (mirosul înțepător era imposibil de evitat) ca din incinta Halelor Expocomfort se deversau in strada dejectiile provenite din fosa proprie fără nici un impediment. Întrebarea mea pentru dvs este dacă acest lucru se poate face fără nici un impediment pe străzile publice din Miroslava?

Răspuns primar Niţă Dan
Multumim pentru sesizare, vom lua masurile legale cu aceasta firma.

dabija aneta   |   uricani, str. padurii

25.05.2015

Zilele acestea o camioneta a depozitat 4 mormane cu pamant, chiar in padure. Nu ati putea sapa un sant pentru a bloca accesul masinilor in padure? E pacat ca o padure asa frumoasa sa fie transformata in groapa pentru deseuri.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom sanctiona persoana care a depozitat deseuri in padure. Responsabil este si Ocolul Silvic Ciurea, proprietarul padurii care are obligatia sa- si gospodareasca padurea.

ionut o.   |   valea adinca

23.05.2015

Se poate inchiria de la primarie un spatiu comercial pentru birourile unei firme cu profil IT?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu avem spatii pentru inchiriat.

Gabriel S.   |   Valea Adinca

23.05.2015

Buna ziua, domnule Primar !
Am rugamintea sa circulati pe strazile asfaltate anul trecut, in decembrie, si in anul in curs si sa ne spuneti daca pot trece doua masini una pe linga cealalta. Oare nu se putea asfalta macar inca jumatate de metru. Ieri era sa intru in sant pentru ca mai venea din sens opus o duba.Am vazut si in alte comune strazi asfaltate, dar se circula normal. Am rugamintea sa faceti ceva!
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Acesta este rezultatul nerespectarii retragerilor aliniamentelor (gardurilor) conform regimului ethnic impus in certificatul de urbanism:5,5m din axul drumului de catre majoritatea cetatenilor.

radu ionela   |   valea adanca str bazei

22.05.2015

Cand va fi deschis magazinul La doi pasi de pe strada Bazei - Valea Adanca?

Răspuns primar Niţă Dan
Deschiderea magazinului este conditionata de fondurile financiare de care dispune antreprenorul.

Bogdan Anonim   |   Valea Adanca,Str. Bazei

21.05.2015

Multumim, domnule primar pentru lucrarile de pe Strada Bazei! Ne-ati scos din praf si noroi. Nu va vom uita la urmatoarele alegeri. Totusi varianta cu limitoarele de viteza este o idee buna, avand in vedere ca sunt multi copii in zona si cred ca si o masina a Politiei Locale ar trebui sa fie mai prezenta prin zona deoarece multi nu respecta indicatorul de 'Sens Unic'.
(nu doresc nici un raspuns, doar doream sa va multumesc)

Gabriel   |   Miroslava

21.05.2015

Buna ziua! Cand se va licita pentru pamantul din Ciurbesti? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Dupa data de 15 iunie se va publica anuntul de participare la licitatie pe site, ziarul local si ziarul central.

M.Popa   |   Miroslava

21.05.2015

Unde pot vedea HCL 65/30.04.2015?? Pe site-ul dumneavoastra nu am gasit-o.
Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Actul administrativ la care faceti referire se regaseste pe site–ul institutiei la sectiunea "Administratie”, subsectiunea "Hotarari ale Consiliului Local”.

Alex Vicol   |   Horpaz

21.05.2015

Buna ziua. Revin cu rugamintea semnalizarii drumului la intrarea in Horpaz (semn ce a fost indepartat in urma cu un an) si strada Unirii (la intersectia cu strada Noua). De asemenea, este mare nevoie de asflatarea strazii Unirii.

Răspuns primar Niţă Dan
La intrare in Horpaz se va monta in cel mai scurt timp indicatorul din zona Capitol, la intrarea in sat.
Referitor la placuta cu denumirea strazii "Strada Noua” actiunea este in curs de desfasurare la nivelul comunei Miroslava. Strada se va asfalta conform planului de reabilitare in perioada urmatoare.

Marian   |   Valea Adanca, str. Bazei

20.05.2015

Buna ziua. Am cateva probleme punctuale pe care le voi enumera in continuare:
1. Pe la inceputul anului, pe str. Bazei a avut un accident destul de serios in urma caruia au rezultat victime. Am observat ca ati pus semne de circulatie (sens unic, limitare de viteza), insa as dori sa stiu ce trebuie sa facem pentru a se instala limitatoare de viteza (cocoase) in zona respectiva (va fi o zona cu multe blocuri, oameni tineri care au/vor avea copii, pe care si-i doresc in siguranta).
2. Cand se va extinde reteaua de canalizare si pana in dreptul blocurilor de pe str. Bazei 2.1.a?
3. Se poate face iluminatul stradal pe strada Bazei (portiunea dintre AJC Ana Maria si str. Nucilor)?
Va multumesc anticipat.
Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
1.Dupa finalizarea lucrarilor de asfaltare , vom monta limitatore de viteza.
2. Cand vom obtine fonduri europene.
3.Cand vom extinde reteaua de energie electrica.

Azamfirei Liviu   |   Valea Adanca

18.05.2015

Buna ziua! Cand credeti ca va fi asfaltata si strada Florilor? Din cate stiu, e pe lista de ceva vreme. Exista vreun impediment?

Răspuns primar Niţă Dan
Este ingusta si nu o putem asfalta . Trebuie retrase gardurile si apoi vom interveni.

neacsu mihai   |   valea ursului

18.05.2015

Locuim in Valea Ursului, Str.Mecanizarii si ati promis ca aductiunea cu apa potabila va fi rezolvata in primavara 2015. Cand vom avea apa in aceasta zona?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu am primit toate materialele necesare de la SC APAVITAL SA. Din acest motiv s-a intarziat cu extinderea retelei de apa.

sasu constantin   |   Valea Adanca

16.05.2015

Domnule Primar,
Iata ca a venit si randul strazii Costea Voda sa fie asfaltata. Numai ca largirea se face intr-un singur sens - pe partea stanga, cum se coboara, neechitabil. Constructorii spun ca se va face si sant,tot pe aceasta parte. Nu este deloc etic. Noi am vrut sa fie mai frumos, lasand spatiu in fata portii, desi am platit terenul pana la aleea betonata. Noi am inteles sa lasam teren si pentru lucrari publice, lucru pe care nu l-au facut cei de pe strada principala, care, pe langa faptul ca si-au pus gardul in mijlocul drumului mai si parcheaza masinile pe strada. La magazinul din deal, care este si in curba, mereu sunt cate 4-5 masini si este pericol de accident. Pe ei nu i-ati pedepsit, facand doar o mica rigola, pe noi, am inteles, ca ne pedepsiti si cu sant necarosat. Asta e un fel de haiducie, domnule primar, lucru neagreat totusi de gruparea dvs. politica.
Sper intr-o dreapta judecata, pentru a nu ajunge la judecata cea dreapta de la Tribunal. Dreptatea este pentru toti. Nedreptatea vad ca se face doar pentru noi, cei de pe strada Costea Voda.
Cu stima,

Prof., dr. Constatin Sasu, str. Costea Voda, nr. 136

Răspuns primar Niţă Dan
Se respecta proiectul in executia lucrarilor. Santurile se fac nu pentru a va deranja pe dumneavoastra, ci pentru a dirija apele pluviale de pe carosabil.

Burbulea Iulian   |   Valea Adanca

14.05.2015

Buna ziua.

Ne-am mutat recent in Valea Adanca. Unde pot incheia contract cu noul operator Dermat Cons SRL?

Răspuns primar Niţă Dan
Adresati-va la telefonul nr. 0746657478 pentru a va pune deacord cu incheierea contractului si pentru a primi pubela.

Codrin Arnautu   |   Valea Adanca

14.05.2015

Cand vom avea mijloace de transport in comun in Valea Adanca?!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom informa Consiliul Judetean pentru a fi scos la licitatie acest traseu.

hatmanu raluca   |   iasi

12.05.2015

Buna ziua! Am un teren extravilan si doresc sa fac o anexa din lemn pe care sa o asez pe o fundatie din beton. Intrebarea mea este daca imi trebuie autorizatie pentru fundatie. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru aceasta va trebui sa detineti Autorizatie de construire pentru Anexa exploatare agricola.

Cojocaru Iulia   |   Valea Adanca

11.05.2015

Buna ziua,
Doresc sa va semnalez o situatie care ma ingrijoreaza in zona in care locuiesc, respectiv strada Marului, Valea Adanca: curse de motociclete enduro. Aceste motociclete circula cu viteze care depasesc fulgerator limitele de viteza locale, in special sambata si duminica, din cate am obsevat. Motocicletele nu prezinta numar de inmatriculare, ele sunt transportate pe platforma cu un autoturism cu numarul de inmatriculare IS - - YTI (atat am reusit sa observ) si ulterior, conduse cu mare viteza pe strada noastra.
In calitate de mama sunt ingrijorata, in special pentru faptul ca in zona sunt aproximativ 8 copii minori, cu varste intre 7 si 2 ani, care se joaca sau tranziteaza zona, ori merg cu biciclete sau triciclete pe marginea drumului si pana la o tragedie este,cel mai probabil, o chestiune de timp.
Deranjant este si fumul de la gazele de esapament pe care aceste motociclete il emit, nivelul foarte crescut de zgomot si norii de praf antrenati la vitezele marite.
Va rog sa incercati sa elucidati situatia acestor curse, iar daca ele sunt legale, va rog sa amplasati spinari de magar sau cocoase, astfel incat conducatorii acestora sa reduca viteza cel putin in dreptul caselor de locuit. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru aceasta problema adresati-va Serviciului Rutier de la Postul de Politie Miroslava

Marian   |   valea adanca str. Bazei

11.05.2015

Buna ziua. Am cateva probleme punctuale pe care le voi enumera in continuare:
1. Pe la inceputul anului, pe str. Bazei a avut un accident destul de serios in urma caruia au rezultat victime. Am observat ca ati pus semne de circulatie (sens unic, limitare de viteza), insa as dori sa stiu ce trebuie sa facem pentru a se instala limitatoare de viteza (cocoase) in zona respectiva (va fi o zona cu multe blocuri, oameni tineri care au/vor avea copii, pe care si-i doresc in siguranta).
2. Cand se va extinde reteaua de canalizare si pana in dreptul blocurilor de pe str. Bazei 2.1.a?
3. Se poate face iluminatul stradal pe strada Bazei (portiunea dintre AJC Ana Maria si str. Nucilor)?
Va multumesc anticipat.
Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu raspundem persoanelor care nu se identifica.

Ana   |   Vorovesti

10.05.2015

Buna ziua. Localitatea Vorovesti este situata intre dealuri. As vrea sa atrag atentia ca exista posibilitatea inundarii localitatii intrucat panza freatica in unele locuri este la 0.80 cm. Mai adaug la asta si faptul ca podurile, podetele si santurile nu sunt curatate si nici macar amanajate. In unele locuri se poate observa apa baltind. Aveti in program implementarea unui proiect care sa ajute locuitorii la rezolvarea acestor probleme? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu exista posibilitatea inundarii, conform studiilor de specialitate. Vom avea in vedere decolmatarea santurilor si podetelor.

Radu Stefan   |   Valea Adincà

08.05.2015

Ziua buna! Am un proiect pentru construirea unei hale/atelier de dimensiuni relativ mici (in jur de 300 mp), dar se pare ca nu este posibil sa construiesc pe terenul ce-l detin in Valea Adincà- aproape de turnul de apà. Se pare ca e zonà rezidentiala.
Puteti sa-mi indicati, va rog, - in linii mari - zonele disponibile pentru constructii industriale de aceasta anvergura din zona satului Valea Adinca? Sau despre concesionarea unui teren echivalent.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa consultati P.U.G. si R.L.U. al com. Miroslava de pe sitte pentru a va consulta in vederea alegerii zonei pentru constructii industriale.

Gologan Emanuel   |   Valea Adanca

07.05.2015

Buna ziua, domnule primar! De curand o sa ne mutam in satul Valea Adanca, pe Str. Pepinierei si toata lumea se intreaba cam pe cand ar fi programata pentru o asfaltare, eventual si pentru iluminare aceasta strada. Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Pepinierei este planificata pentru asfaltare in perioada 2015-2016.

bulichi costel   |   valea adanca noua

07.05.2015

Buna ziua. Becul de pe str. Principala, din dreptul nr.123 este ars de cca. doua saptamani. Va rugam sa ne ajutati. Multumiri.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va remedia aceasta problema.

Radu Bogdan   |   Horpaz

06.05.2015

Astazi trebuia sa se ridice gunoiul si nu a venit nimeni! Cand se va rezolva situatia? Si ce se vor intampla cu bani care au fost platiti in avans la fosta firma de salubritate?
Multumesc frumos!

Răspuns primar Niţă Dan
S-a ridicat gunoiul joi 07.05.2015 si in continuare se va respecta graficul saptamanal miercurea. Banii platiti in avans se vor recupera de la firma Rabro

FOCSA NICU   |   CIURBESTI

04.05.2015

Domnule primar, va rog daca imi puteti spune cind se va reabilita str Viilor din Ciurbesti, care s-a distrus odata cu lucrarile de bransament la apa potabila? Cei ce au facut aceasta lucrare nu trebuiau sa aduca drumul la starea initiala? Sa stiti ca si locatarii acestei "strazi" platesc impozit la primaria Miroslava. Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere reabilitarea acestui drum.

Manuela P   |   Miroslava

03.05.2015

Buna ziua,
De ceva timp a aparut asa din senin o biserica la DN 248 (linga fabrica de vopsele ). Din cite stim noi, o biserica se construieste la un anumit numar de oameni, ori aici este o zona industriala! Insa nu ar fi asta o problema ! (se stie ca bisericile au statut special)
Ce ne deranjeaza, pe vecinii acestei biserici, este faptul ca de mai bine de un an de zile de cind a inceput sa functioneze , in fiecare vineri dupa-amiaza, simbata de doua ori pe zi , duminica dimineata de la 7 plus toate zilele de sarbatori religioase (si nu sint putine ) preotul isi tine slujbele cu difuzoarele la maxim! Eu cred ca macar putin respect meritam si noi ca cetateni ai acestei comuni, platitori de taxe si impozite!
Telefonic am contactat de mai multe ori serviciul public de politie, insa acestia nu au facut nimic! Sint cumva platiti de preot acesti angajati ai primairei de nu pot lua masuri?! Raspunsuri de genul: "nu putem face nimic pentru ca parintele are slujba acum" sau "vom merge sa vedem ce putem face" nu sint normale de la o institutie de stat!
M-am lungit la vorba mai mult decit mi-am propus, asa ca inchei rugindu-va sa luati masuri referitor la aceasta problema a noastra! Nimeni nu este obligat sa auda slujba religioasa din casa, din pat sau din curtea casei! Daca vreau acest lucru, merg la biserica, nu vine biserica la mine acasa!
Nu ne deranjeaza faptul ca se tin slujbe, le poate oficia preotul si 24 ore din 24! Ce ne deranjeaza este modul in care o face…cu boxele la maxim fara pic de respect pentru oamenii din jurul lui.
In speranta unei rezolvari asteptam un raspuns si fapte din partea angajatilor dumneavoastra in masura a se ocupa de aceasta problema.Multumim.

P.S. :Inainte de a se construi aceasta biserica era liniste in aceasta parte a satului. Noi vrem linistea de dinainte, daca nu cerem prea mult.

Răspuns primar Niţă Dan
Sesizarea dvs. din data de 23.04.2015 a fost adusa la cunostinta Pr. Ungureanu Adeodatos. Adresati-va Mitropoliei Iasi cu aceasta problema.

HATMANU RALUCA   |   IASI

03.05.2015

Buna ziua! Am un teren extravilan in comuna Miroslava pe care vreau sa construiesc o anexa gospodareasca din lemn pe care sa asez o talpa de beton. Intrebarea mea este daca imi trebuie autorizatie de constructie. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Da, este necesar certificat de urbanism urmat de autorizatie de construire.

Alex   |   Uricani

02.05.2015

Spuneti-mi, va rog, in ce stadiu sunt lucrarile de instalare a retelei de apa. Sunt racordat de aprox. 5 luni si inca nu e apa.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarea este in executie, nu s-au echipat caminele de pe retea, motiv pentru care nu s-a dat drumul la apa

Serban Constantin   |   Valea Adanca

02.05.2015

Domnule Primar, detin o casa ape strada Cosarilor, strada care pana in prezent stiu ca era publica, cum este posibil un astfel de raspuns ca este strada privata? Sper ca a fost o greseala a celui care se ocupa de postarea raspunsurilor. Vreau sa stiu daca raspunsurile postate sunt oficiale si asumate de dvs. in totalitate sau sunt postate in bascalie. Cand aveti de gand sa aduceti piatra pe aceasta strada, iluminatul public etc., nu mai vorbim de utilitatile pe care le-am adus fiecare cum am putut? Astept raspunsul dvs oficial.

Răspuns primar Niţă Dan
Denumirea de strada s-a dat in 24.04.2015. S-a initiat procedura de introducere in inventarul domeniului public aceasta strada. Procedura nu este finalizata , de aceea in mod oficial nu figureaza in domeniul public.
Referitor la realizarea de investitii pe aceasta strada , va comunicam ca vom planifica in anul 2016 realizarea acestora si in functie de fondurile pe care o sa le avem vom realiza lucrarile.

Danila Florin Marius   |   Horpaz

30.04.2015

Buna ziua! Cand credeti ca se vor finaliza santurile de scurgere a apei pe partea dreapta a strazii Scolii, de la intersectia cu strada Bisericii? Noi nu putem intra in curte cu masinile pentru ca s-a inaltat cu un metru partea carosabila si nu se face nimic. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In luna mai-iunie se vor finaliza acostamentele de pe partea dreapta a strazii Scolii.

Penciu Constantin   |   Miroslava

29.04.2015

Buna ziua. Pe strada Fermei, la numarul 33, sunt cativa stalpi de curent la care am dori sa se puna cate un bec, deoarece noaptea nu este nicio sursa de lumina in apropiere care sa faca zona mai vizibila. Si vecinii mei doresc acelasi lucru.
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor deplasa electricienii pentru instalarea becurilor necesare.

Paulescu Mircea   |   Dancas

29.04.2015

Buna ziua, dle. Primar. Vreau sa adresez doua intrebari :
1. As dori sa stiu daca exista intitiative/proiecte de implementare a internetului de mare viteza prin fibra optica pentru satul Dancas ?
2. Actualmente, imi puteti preciza ce operatori internet isi desfasoara activitatea pe teritoriul satului Dancas?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
1. Nu este implementat acest tip de proiect.
2. Romtelecom Iasi.

Mihaela Roibu   |   valea ursului

28.04.2015

Buna ziua! As dori sa-mi spuneti cum trebuie procedat pentru a ne racorda la apa in Valea Ursului. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Solicitati realizarea bransamentului cu constructorul agreat de APAVITAL la nr. Tel. 0756060527.

Alina Buciu   |   Valea Adanca

27.04.2015

Buna ziua,
Becul de la stalpul de iluminat de pe strada Bazei, de langa numarul 50 este ars de cateva zile. Se poate interveni pentru schimbarea acestuia?
Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni.

Istrate Octavian- Andrei   |   Horpaz

26.04.2015

Domnule Primar, am o cerere pentru concesionarea unei parcele de teren, in vederea constructiei unei locuinte, necesare mie si familiei mele,formata din trei persoane, subsemnatul,nevasta si un copil de 5 ani - numar inregistrare: 15140,15141/23.09.2011. As dori sa ma informati,daca nu este prea mare deranjul, cand are loc o viitoare licitatie, care sunt conditiile de participare, care sunt criteriile de participare, ce sanse as avea sa particip la licitatie sau, mai bine zis, ce sanse as avea sa si beneficiez de aceasta sansa, avand in vedere ca va doriti,sunt convins, si ne dorim cu totii sa contribuim la dezvoltarea comunei, implicit al judetului si al tarii. Vorbim despre tineri cu inalta pregatire profesonala care isi doresc sa participe la dezvoltarea si pastrarea integritatii..acstui..teritoriu. Va multumesc frumos! Astept respectuos raspuns la aceasta poate prea deranjanta intrebare. Cu tot respectul.

Răspuns primar Niţă Dan
Dupa data de 20 mai 2015, se va organiza o noua procedura de licitatie publica la care puteti participa. Anuntul in acest sens va fi postat pe site-ul institutiei.

Alexandra   |   Vorovesti

26.04.2015

Buna ziua! Locuiesc in satul Vorovesti si as dori sa stiu daca se poate rezolva problema acoperirii la reteaua de telefonie mobila. Nu stiu daca ati fost informat ca in aceasta zona nu este acoperire la nicio retea de telefonie mobila. Mentionez ca am ridicat aceasta problema unui operator de telefonie mobila si mi-au comunicat ca problema poate fi rezolvata de primaria Miroslava prin atasarea unui dispozitiv la antena de la Cornesti. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria nu se ocupa cu atasarea dispozitivelor la antene de telefonie mobila sau de alt tip. Cunoastem faptul ca satul Vorovesti nu are acoperire la reteaua de telefonie mobila, am sesizat operatorii in domeniu despre aceasta problema.

Radu   |   Valea Adanca

23.04.2015

Buna ziua, domnule primar. Doresc sa stiu daca pe Strada Cosarilor din Satul Valea Adanca aveti un proiect de modernizare, si aici ma refer in principal la extinderea retelei de apa si electricitate. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Cosarilor este drum privat. Primaria nu face investitii pe proprietati private. Trebuie sa donati acest drum catre primarie pentru a putea sa intervenim in zona.

Razvan   |   Miroslava

23.04.2015

Buna ziua! Cand este urmatoarea licitatie pentru concesionare teren? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Dupa data de 20 mai 2015.

Capra Daniel   |   Balciu

23.04.2015

Buna ziua, domnule primar!
Am sesizat de mai bine de trei ani problema cu care ne confruntam, locatarii strazii Viilor (Strada Viilor Balciu 707306 47.139467, 27.530389) si strazii Nucului :
- noroi pana la genunchi pentru copii atunci cand ploua sau se dezgheata zapada;
- drumul este plin de gropi pentru cei ce merg cu masina.
Am observat ca pe strazile din cartierul nou din Miroslava au inceput lucrari de montat borduri, etc. Cu tot respectul, trebuie facute si acele lucrari, insa lucrurile trebuie gestionate si din punctul de vedere al criticitatii.
Pe strada noastra cand se va putea face o reabilitare?

Răspuns primar Niţă Dan
Strazile la care faceti referire sunt planificate pentru asfaltare prin acord cadru pe 4 ani. In functie de planificarile bugetare pe acest acord cadru vom realiza si modernizarea pe aceste strazi.

Capra Daniel   |   Balciu

23.04.2015

Buna ziua, domnule primar!
Revin la un post anterior, legat de strada Viilor (Strada Viilor Balciu 707306 47.139467, 27.530389). Din cauza faptului ca strada:
- este plina de gropi si arata asa cum arata,
- este ingusta,
- nu are iesire (fiind practic inchisa la celalalt capat),
cei care asigura serviciul de salubritate refuza sa faca colectarea gunoiului daca tomberoanele nu sunt ADUSE in capatul strazii (intersectia cu strada Dealul Nucului).
Am contract semnat cu respectiva firma de salubritate si nu mi se pare deloc normal sa car tomberonul in spate (altfel nu il poti deplasa prin gropi) aproximativ 300m.
Va rog sa analizati situatia. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Prin licitatia care a avut loc, in curand se va schimba operatorul de salubrizare si la incheierea noului contract veti rezolva cu acesta nemultumirile dvs.

Rotarescu   |   Gaureni

22.04.2015

Buna ziua!
Referitor la solicitarile de a interveni la reparatia/asfaltarea soselei Iasi - Voinesti, drum care strabate comuna Miroslava, dvs. raspundeti de fiecare data ca nu e de competenta Primariei Miroslava sa intervina, ca e datoria celor de la Consiliul Judetean. Cred ca am inteles cu totii acest aspect. Dar oare nu e normal ca aceasta solicitare de reparatie/asfaltare catre cei de la Consiliul Judetean sa vina din partea Primariei Miroslava? Eu, personal, am facut o cerere catre Consiliu si nu am primit niciun raspuns. Si au trecut mai bine de doua luni. Poate cei de la Consiliu nu cunosc starea drumului si de asta nu intervin.
Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Consiliul Judetean cunoaste problema DJ 248 A si a inclus modernizarea in master plan. Asteapta obtinerea de fonduri europene sau guvernamentale.

pricop   |   valea adanca

20.04.2015

Buna ziua, dl. Primar. In urma cu ceva vreme, v-am solicitat sa interveniti pentru repararea cu piatra a strazii Drenurilor, raspunzandu-ne pozitiv la solicitare. Va rugam din nou sa ne sprijiniti in acest demers. Daca este necesar, putem ajuta si noi cu o parte din cheltuieli. Va multumim anticipat (ar fi nevoie de maxim doua masini de piatra). Drumul s-a stricat datorita utilajelor care trec zilnic catre fosta ferma, probabil pentru a ocoli si scurta drumul asfaltat.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere aceasta solicitare, in functie de buget vom interveni.

Florina Amarie   |   Miroslava

20.04.2015

Buna seara! Ne puteti spune daca pe str. Padurii se va trage canalizare? Vrem sa incepem constructia unei case si am vrea sa stim cum putem sa ne facem planuri. Va multumim anticipat pentru raspuns si pentru promtitudine.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem intocmit proiectul tehnic, executia canalizarii estimam ca o vom realiza in urmatorul an, in functie de alocarile bugetare.

Cojocaru Ana   |   Ciurbesti

17.04.2015

Domnule primar, as dori un raspuns concret: totusi cind se asfalteaza str. Prof. Nicolae Hartan din Ciurbesti? Ne-am saturat de mizerie, noroaie, mai ales dupa instalarea conductelor de gaz si de apa.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta strada se va executa in cursul acestui an.

Leanca Loredana   |   Miroslava

15.04.2015

Buna ziua! Am observat ca din primavara asta vecinii au inceput sa isi arunce gunoiul pe spatiul verde din zona str. Fermei. Am fotografiat si cateva facturi cu date de contact. Cum pot incepe demersurile pentru rezolvarea acestei situatii? Trebuie sa depun o plangere sau trebuie sa iau legatura cu o anumita autoritate in domeniu? Va rog sa ma indrumati. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Daca ne puneti la dispozitie dovezile de care vorbiti , vom lua masurile ce se impun.

miruna   |   horpaz

15.04.2015

Buna ziu.As dori sa stiu daca se mai depun, si cand anume, dosare pentru concesiuni in comuna Miroslava. Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Se pot depune in continuare cereri pentru concesiune teren pentru locuinte.

Ababei Paul Adrian   |   Vorovesti

15.04.2015

Buna ziua, domnule primar! Ma numesc Ababei Paul Adrian si locuiesc in satul Vorovesti la adresa str D Pricop nr 43. Va rog tare mult daca puteti interveni in taierea plopilor din zona deoarece sunt forte periculosi, mai ales iarna cand sunt crengile pline cu zapada sau la vant puternic mereu cad crengute din cei apropiati caselor. Tn sa mentionez ca iarna trecuta mi-a fost afectata masina din aceasta cauza. Doamne fereste sa nu fie vreun copil sau orice alta persoana prin zona. Iar vara puful eliminat de acestia este absolut insuportabil. Va rog macar sa mi sugerati ce pasi trebuie urmati in vederea taierilor. Va multumesc anticipat! Stima!

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa faceti adresa la Consiliul Judetean.

Nicusor Popescu   |   Valea Adanca

13.04.2015

Salutare,
2 intrebari am:
1. Daca cedam strada Visinilor (Valea Adanca) primariei, care sunt sansele sa o vedem asfaltata ?
2. Pentru a ceda strada Visinilor (momentan drum privat) este de nevoie de 50% + 1 cereri ale proprierarilor sau 100% ?
Multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa fie de acord toti proprietarii pentru a dona strada catre primarie. Apoi vom planifica asfaltarea.

Neacsu Matilda   |   Valea Ursului

10.04.2015

Am adresat o intrebare inca din luna martie.
Cat trebuie sa astept raspunsul?

Răspuns primar Niţă Dan
Vi s-a raspuns in data de 24.03.2015. Verificati pe site.

Anamaria   |   Dancas

09.04.2015

Bună ziua, domnule Primar. Ieri a fost adus ziarul Mesagerul și am văzut ca a fost licitația pentru teren în vederea construirii unei case și acolo mai era menționat și ca a fost anunțata ziua în care a avut loc licitația, dar pe noi nu ne-a anunțat nimeni. Menționez ca cererea am depus-o în octombrie 2014. În ziar mai era specificat ca se va mai face o licitație. Știți când va avea loc a doua licitație? Va mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Licitatia a fost publicata in toate mijloacele de comunicare.

Adam Dana   |   Iasi

09.04.2015

Buna ziua!
Am observat ca toate drumurile secundare din localitatea Miroslava au fost asfaltate. Mai putin drumul principal! Aveti vreun principiu dupa care va ghidati atunci cand organizati asfaltarea? Cum e posibil ca la nivelul lui 2015 drumul principal din Miroslava care face legatura intre Iasi si soseaua de centura sa arate in starea deplorabila in care se gaseste azi? Vi se pare normal? In fiecare zi sunt nevoita sa merg pe acest drum cu masina dus-intors si sunt uimita, ca sa nu spun dezgustata, de nepasarea autoritatilor care au lasat acest drum in paragina, pur si simplu! Iar noi, soferii, ne-am facut abonament la service pentru reparatii datorita gropilor si denivelarilor! Am mai facut sesizari si anul trecut, dar in zadar ...

Răspuns primar Niţă Dan
Este drumul gestionat de Consiliul Judetean Iasi. Nu putem interveni pe acest drum.

Andra   |   Horpaz

08.04.2015

Domnule Primar,
Ati putea sa ne spuneti daca pentru anul 2015 este programata finalizarea asfaltarii de pe Strada Iazului cu iesire spre DC 39?
Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
In functie de finantarile pe care le vom primi.

Stefanescu Mircea   |   Iasi

06.04.2015

De ce a fost anulat programul "Modernizare prin asfaltare drumuri de interes local in sat Ciurbesti,com Miroslava, Jud. Iasi, 12133.4 mii lei, 2841.21 mii euro, M.D.R.T. P.N.D.I, SF/ dru-29-2011,2136/DGLP/12.01.2011"? Raminem in noroi ? Iar celelalte apar ca "nerealizate".

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul nu a fost anulat.

Mihai   |   Miroslava - Valea Adanca

04.04.2015

Buna ziua!
Pentru constructia unei case in Valea Adanca am incercat sa gasesc regulamentul local de urbanism (sau PUG-ul)si nu am reusit. Cum pot sa aflu care sunt regulile urbanistice legate de distanta fata de axul drumului, fata de vecini, regimul de inaltime, etc? Nu am nevoie de aceste informatii inainte de certificatul de urbanism pentru a putea face planurile de situatie si de incadrare in zona?
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Accesati site-ul primariei Miroslava.

ionut o.   |   valea adinca

03.04.2015

Cand va fi continuata asfaltarea pe strada Scolii din Valea Adinca, satul vechi?

Răspuns primar Niţă Dan
Strada la care va referiti este in programul de asfaltare – in functie de fonduri vom pune in executie programul.

ancuta   |   balciu

02.04.2015

Buna ziua, domnule primar! La noi, in Balciu, pe partea drumului cu fosa se mai face sant. Ati venit vreodata sa vedeti cum este, ca trebuie sa inotam in noroi? Daca trece masina pe strada, trebuie sa sarim in noroi ... pentru ca alta posibilitate nu este si din cauza santului facut noroiul se duce pe jumătate de strada noroiul. Va rugam mult faceti ceva si la noi, aici. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia si in functie de fondurile disponibile din bugetul local, vom realiza aceste santuri.

baciu mihai   |   miroslava

01.04.2015

As vrea sa va intreb cand vom avea si noi in comuna Miroslava, sat Miroslava internet de mare viteza, la standardele care ar trebui sa existe in secolul 21?
Va intreb asta deoarece aproape in toate celelalte sate din apropierea judetului Iasi avem parte de firme care ofera internet prin fibra optica, si nu prin adsl cum ofera Telekom in satul nostru. Zilele trecute am vazut pe strada Fermei o echipa de muncitori care montau fibra optica pe stalpii de pe strada, ei spunand ca urmeaza a veni UPC in zona noastra. Aveti idee daca este adevarat si daca in sfarsit vom scapa de adsul de toata jena de la Telekom?
O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Da, se executa reteaua de fibra optica pe stalpi, pe strada Fermei.

Roxana   |   Horpaz

01.04.2015

Buna seara!
O rugaminte: se pot schimba emblemele de la intrarile in Horpaz, caci sunt foarte decolorate si iaproape nu se vad? Si a doua rugaminte: se poate sa trimiteti utilajul cu perie sa mai stranga pietrisul si mizeria de pe marginea strazii, adunata cu timpul? Daca mergi pe marginea strazii, te murdaresti ca si cum nici nu ar fi asfalt, iar ca sa venim la maxi taxi de pe strada principala pe strada noua, tot prin noroi venim. Este vreo sansa sa se asfalteze si str.Unirii? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia vis-à-vis de mizeria de pe strazi si de indicatorul de intrare in localitate. Strada Unirii se va asfalta in perioada 2015-2016.

Cetatenii satului horpaz   |   Horpaz

31.03.2015

Buna ziua!
Nu vreau sa dau nume pentru ca persoanle implicate au foarte multe conexiuni.
Avem o problema legata de mirosurile din sat. In intersectia dintre Str. Principala si Strada Scolii, de la primele 3 case (de la scoala se merge in sus spre Strada Unirii) sunt emanate niste mirosuri care iti intorc stomacul pe dos: la prima casa s-a dat o gaura in fundatia gardului si se scoate in drum mizeria de la animale; acelasi lucru se intampla si la a doua casa, dar s-a pus si gunoiul langa poarta, in curtea lor, si acel gunoi de vaca miroase (si mai ard si gunoiul de vaca tot langa drum); la a treia casa miroase foarte, foarte urat. Cand se incalzeste afara ti se intoarce stomacul cand treci pe acolo.
Ne puteti sugera cine ne-ar putea ajuta? Multumesc frumos.

Răspuns primar Niţă Dan
Indata ce vremea ne va permite , ne vom deplasa in teren pentru a vedea exact cum stau lucrurile si vom lua masurile ce se impun.

BUSUIOC CERNICA BRINDUSA   |   VALEA ADINCA

29.03.2015

Buna ziua!
Locuiesc pe strada Iazului, nr 6 si va aduc la cunostinta faptul ca firma care realizeaza lucrarile la canalizare au distrus strada care fusese oarecum reabilitata in toamna 2014. Spun asta deoarece in zona in care au sapat nu au compactat, pamantul se surpa si nu mai pot iesi in siguranta din curte cu masina. Pamantul ramas de la sapaturi l-au depozitat langa gard, au inaltat foarte mult zona si nu mai am cum parca langa gard.De asemenea, au stricat terasamentul strazii, incat dupa ploile din ultimele doua zile este o mocirla cum n-am avut niciodata din 2008, de cand m-am mutat in zona. Eu inteleg ca trebuie sa se faca aceste lucrari (care sunt pe final deja), dar nu se poate ca executantii sa-si bata joc de noi, cetatenii. In speranta ca-mi veti solutiona favorabil problema, va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Executantul lucrarii va aduce strada la starea initiala, aceasta este raspunderea executantului.

Pascariu Andreea   |   V.Adanca, Str. Pepinierei

28.03.2015

Dl. Primar, va laudati in ziarul local ca aceasta comuna este printre cele mai bogate din jud.Iasi, dar nu se vede! Locuiesc pe strada Pepinierei nr.32B si iarna trecuta am avut noroc de cei de la cartierul Green Residence ca m-au dezapezit si am putut pleca la serviciu. Cum este posibil, dl.Primar, ca o comuna atat de bogata sa nu aiba un utilaj de dezapezire?! Dl. Primar, parintii mei stau tot pe strada Pepinierei de 16 ani de zile, eu am doar 1 an de cand m-am mutat si de 16 ani de zile nu ati pus macar o data piatra! Si-au pus singuri! Eu v-am mai facut o data o sesizare si mi s-a raspuns ca ,,Ce? Nu am vazut unde am cumparat terenul?!" Dl.Primar, suntem in 2015, incetati sa ne mai considerati niste ,,tarani", va rog, faceti-va treaba! Nu mai accept acelasi raspuns si de data aceasta. Si ca sa beneficiem si de canalizare cati ani trebuie sa mai treaca? Cum ati putut asfalta toate ulitele din Balciu cu fonduri europene, tot asa faceti un proiect si pentru canalizare. Eu nu imi pot permite sa-i platesc dezvoltatorului de la complezul rezidential 1000 euro sa pot avea canalizare! Sa stiti ca nu toti care avem case aici,in comuna, suntem si bogati; eu am rata la banca 30 de ani pentru casa facuta si cred ca ar fi normal sa gospodariti comuna si in interesul consatenilor. De 16 ani stau aici parintii mei, de 5 ani eu am cumparat aici terenul si dvs.pe strada Pepinierei nu ati facut nici o investitie!
Dl. Primar, astept raspuns la aceasta cerere, dar nu acelasi raspuns dat ca mai sus, pentru ca asa nu mai evoluam niciodata si vad ca dvs ati evoluat - ati facut centru turistic. Era, intr-adevar, necesar. Mult mai necesar decat canalizarea si pietruirea strazii Pepinierei.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem intocmit proiectul tehnic pentru retea de canalizare si pentru asfaltare . Am depus aceste proiecte pentru a obtine finantare din fonduri europene. Cand avem confirmarea aprobarii finantarii, vom anunta pe site.

pagina 1 din 12

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2015