Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Ungureanu Adina Gabriela   |   Miroslava

23.10.2016

Buna seara, domnule primar. Numele meu este Ungureanu Adina si va scriu pentru ca am intampinat niste probleme in atribuirea adresei; am primit de la parinti 665 m, ei avand adresa Stada Constantin Langa nr.140, si noi avem deschidere la drumul care duce spre Gaureni (avem pe gard placuta cu Strada Principala) si totusi, in momentul in care am ridicat de la primarie actul respectiv, ni s-a atribuit adresa urmatoare: Strada C-tin Langa nr 2A. Cum este posibil asa ceva, in conditiile in care Constantin Langa nr. 2 este la intrarea in Miroslava, venind din oras, pe partea dreapta? Si in plus, pe gard avem placuta cu Strada Principala.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Conform HCL nr.22/25.01.2016 privind actualizarea limitelor intravilanului satelor componente ale comunei Miroslava, adresa dumneavoastra este sat Gaureni, strada Constantin Langa nr. 2A.

Popescu   |   Ionut

23.10.2016

Buna ziua! Cand se vor depune cererile pentru pamant in concesiune? Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Cererea pentru teren in concesiune se depune la registratura primariei, in conditiile in care aveti domiciliul in comuna Miroslava.

Pal P   |   Miroslava

21.10.2016

Buna ziua! Cand va incepe asfaltarea pe str. Ioan Voda cel Viteaz? Drumul este foarte circulat si a devenit impracticabil.. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Daca timpul ne va permite , vom incepe in aceasta luna. Daca nu , o vom realiza in anul urmator.

Claudiu   |   Iasi

21.10.2016

Buna ziua! In satul Balciu str. Viilor este canalizare? Daca nu, cand va fi, daca va fi ? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu este canalizare pe strada Viilor, estimam ca pana in anul 2018 sa realizam aceste lucrari.

Macsim bogdan constantin   |   Valea adanca strada Costea voda

20.10.2016

Domnule primar, insist sa rezolvati problema cu iluminatul statiei baza nautica in aceasta seara 20 10 2016 ora 20:10 s-a produs un alt accident pe trecerea de pietoni cu victima. rog respectos sa se gaseasca o solutie. Sa se puna panou cu lumina sa se vada ca e trecere de pietoni si revin sa se puna bec si pe stalpul din statie.Va multumesc. Cu respect.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va instala o lampa pe stalpul existent ce lumineaza trecerea de pietoni , vom face un studiu tehnic pentru montarea unui panou, alimentat electric pe timp de noapte.

Mihai   |   Miroslava

20.10.2016

Va rugam sa trimiteti hingherii pe Str Alexandru Vlahuta. Ati primit mai multe sesizari in acest sens si inca nu s a rezolvat. Sunt foarte multi caini liberi si foarte agresivi. Este imposibil sa circulam fara masina.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom trimite hingherii pe strada Alexandru Vlahuta. S-a intarziat datorita unor probleme tehnice de punere in functiune a padocului de caini existent in comuna.

Acasandri Maria   |   Valea Adânca

19.10.2016

Domnule Primar, va comunic că au început să dispară pubelele. Marti,18.10 când am revenit de la serviciu nu am mai gasit-o.Cum procedez,întrucât m-am adresat operatorului de salubrizare si nu a gasit nici o solutie ? Nu pot să -mi iau liber în fiecare marti de la serviciu. Precizez ca gunoiul se ridica martea. Doresc să vă comunic că am contract pentru ridicarea gunoiului de câțiva ani ,dar acest fapt nu s-a mai întâmplat.Cu stimă.

Răspuns primar Niţă Dan
Este primul caz intamplat pana in prezent , vom trimite Politia Locala pentru investigatii , iar firma de salubrizare va gasi posibilitatea sa va dea o alta pubela.

Banu Anca   |   Valea Adanca

18.10.2016

Bună ziua! De curând suntem noi proprietari a unei case de pe strada Morarilor. Am văzut în zona lucrări pentru canalizare....Este posibil sa ajungă și la noi canalizarea curând? Mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Raspuns :Lucrarile de canalizare sunt executate de un investitor privat. Primaria are in proiect extinderea retelei de canalizare in perioada 2017-2018.

Cezar Romaniuc   |   Valea Adanca

18.10.2016

Va rugam interveniti in legatura cu cainii care stau acum in parcarea spalatoriei JetPoint si care frecvent ies in intersectia cu 5 drumuri(cateaua alba care inmulteste populatia de caini comunitari in fiecare an cu cate 2-3 serii de pui si cainele negru care a scapat de la depozitul de pe str. Livezilor).
In ultima vreme situatia cainilor agresivi, lasati liberi pe strazile din Valea Adanca (numai pe str. Bazei sunt cel putin 5) mi se pare ca incepe sa scape de sub control. Va stam la dispozitie cu detaliile necesare gasirii acestora.

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor prezenta hingherii pentru prinderea cainilor din zona.

Dana Ungureanu   |   Horpaz

17.10.2016

Buna ziua! Va readuc in atentie necesitatea instalarii unui semafor la intersectia Horpaz cu strada principala. 15-20 minute este timpul de asteptare pentru a putea iesi din Horpaz, coada de masini se intinde pe cativa zeci de metri, este inacceptabil! Imperios necesare sunt si trotuarele macar pe bucata de drum de la intrarea in sat Horpaz si pana la bifurcatia de drumuri (catre Ciurbesti si Horpaz vechi). Drumul este in panta, asfaltul deja scobit/ stricat pe margine de la lucrarile efectuate (apa, canalizare etc), "furand" astfel din latimea strazii si este un pericol atat pentru pietoni, cat si pentru cei care circula cu masinile (mai ales pe timp de iarna).
Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de semaforizare vor incepe saptamana viitoare. Referitor la trotuare va informam ca am intocmit proiectul tehnic si este depus spre avizare.Estimam executia in anul 2017.

Petru N.   |   Balciu

17.10.2016

Am mai cerut inlocuirea becului de pe str Biserica Sf Nicolae 12 in august si in octombrie; in august ni s-a promis ca se rezolva, in octombrie mesajul postat nici nu a aparut pe site. Tot nu s-a schimbat nici un bec. Intersectia cu str. Viei e la 100 m,autoturismele circula cu viteza mare, s-au scos bumperele si nu exista limitator de viteza. Luati masuri va rog.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va inlocui becul defect. Limitatoarele de viteza s-au scos pentru perioada de iarna , dar sunt semne de circulatie care indica viteza care trebuie respectata.

Andrei Carp   |   Valea Adanca

17.10.2016

Buna ziua ! Va exista in fiecare an o retrospectiva a programului "Asfaltări masive în Miroslava" ?
In care an, din cei trei propusi initial, se va asfalta Str. Livezilor (1,021 km)? Mentionez ca aceasta "strada" in partea dinspre intersectia "5 drumuri" este intr-o continua degradarea cu vegetatie scapata de sub control, interventii la reteaua de apa, etc. Multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta strada este propusa pentru asfaltare in cadrul proiectului care este in faza de avizare.Lucrarile de executie vor incepe dupa finalizarea procedurii de achizitie.

Dumitras mihaela   |   Iasi

16.10.2016

Buna ziua ! Sunt din Iasi si in curând voi locui in Vorovesti. Pe str Prof Pricop sa pus conducta, pentru apă si vreau sa stiu daca vom avea apa la robinet pana la sfarsitul anului. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Reteaua executata se poate utiliza.

Savoaia   |   Vorovesti

16.10.2016

Buna ziua,Domnule Primar. Detin o proprietate pe str.Principala nr.41 A fosta Focsoaia,care se intersecteaza cu strada Serelor care recent a fost asfaltata. In momentul asfalatarii utilajele au acoperit santurile cu prundis.In aceasta perioada ploua intens existiind pericol de inundatii.In vara (inainte de alegerile locale) am avut promisiuni de la dvs.cat si de la d-ul viceprimar ca vor fi santurile curatate,podetele si podurile desfundate.Pana la aceasta data situatia a ramas aceiasi ca la data de 14.04.2016 cand am fost la un pas de a fi inundati.Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de asfaltare nu sunt receptionate , pana la receptie se va rezolva si problema santurilor, a podurilor si podetelor.

Costachescu Zina   |   Ezareni-Miroslava

16.10.2016

Buna seara D-le Primar, cind se finalezeaza canalizarea la Ezareni pe malul lacului? Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Este finalizata si pusa in functiune.

Nicu   |   Valea Adanca, strada Bazei 143A

15.10.2016

Buna seara ! In legatura cu receptionarea lucrarii canalizarii de pe strada Bazei, care banuiesc ca va dura ceva timp, suntem noi cetatenii obligati sa induram stricaciunile acestor constructori-afaceristi care umbla numai sa se imbogateasca, veniti sa vedeti cum s a surpat portiunea de sant pe unde trece acea canalizare. Am facut numeroase sesizari si nu s a intamplat nimic. Ca sa ies din curtea mi am adus eu piatra, la fel si vecinul. Va anunt ca o sa am grija sa intrerup orice investitie care presupune afectarea proprietatii mele. M am retras cu gardul conform legii ca sa ce, sa faca toti ce vor. Altii care ai construit recent nici macar 50 cm nu au lasat. Acum trebuie sa umblu dupa acel constructor ca sa mi se rezolve problema mai repede pana la receptionarea lucrarii? Vreau sa ma sune cineva de la primarie ca sa vedem cum rezolvam problema. Va multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Constructorul este obligat sa aduca terenul la stadiul initial . Vom contacta firma si le vom solicita remedierea problemelor aparute.

Bogdan T   |   Valea Adâncă.Strada Bazei

14.10.2016

Buna ziua, domnilor primar! Avem o problemă pe strada. Bazei! Ce ați construit dvs bine alții au stricat! Aici mă refer strict la investitorul care a tras canalizarea, a slabit terasamentul drumului,canalele au intrat în pământ,asfaltul s-a crapat, acostament nu mai există, etc... Si ca treaba sa fie făcută ca ,,la români'' acum 2 zile au săpat din nou pt a trage niste fire de curent si e ceva de jale. Dacă aveți posibilitatea mergeți și dvs un pic dea lungul străzii.Bazei si constatați.

Treaba făcută de mântuială.. In fata la nr 143 în dreptul caselor înșiruite asfaltul s-a rupt,canalul a intrat în pământ cam 10 cm,2 gropi mari de atingi jos cu Loganul si situația este cam similară mai la toate intrările pe drumurile adiacente
Mai jos pe la gardul AJC-ului unele canalele au fost montate cu 20 cm sub nivelul străzii.Nu sunt constructor dar nu cred că e normal. Scuzati-mi vocabularul un pic revoltător(acid) dar e pacat:ce ați construit dvs, bine alții au stricat.Tind să cred că nu vor mai aduce niciodată strada la stadiul inițial chiar dacă vor arunca o lopata de piatră.
Va multumesc si spor in noul mandat!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom lua masuri fata de executantul lucrarii. Pana la receptia lucrarii , terenul se va aduce la forma initiala.

Narcisa   |   Uricani

14.10.2016

Buna ziua! In curtea noastră s-a aciuiat un câine de care nu mai putem scapa. Cei de la padocul Tomesti mi-au spus sa contactez primăria pentru a rezolva problema. Cum ne puteți ajuta?

Răspuns primar Niţă Dan
Veti fi contactata telefonic pentru a rezolva problema dumneavoastra. Pentru alte sesizari va rugam sa dati adresa exacta cu strada si numar.

Radu   |   Balciu

14.10.2016

Buna ziua!Vreau o clarificare va rog, referitoare la portiunea estica a strazii General Emanoil Dascalu, cea perpendiculara pe celelalte portiuni ale aceleiasi strazi. Este drum public sau privat? Se va asfalta anul asta sau nu? Nu e normal ca langa tine sa ai asfalt dar tu tot in noroi sa inoti.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa reveniti cu adresa proprietatii dumneavoastra pentru a putea identifica zona la care faceti referire.

Bogdan C   |   str. Pepinierei

14.10.2016

Buna ziua! Domnule primar, pe strada UNU MAI, Valea Adanca, unii proprietari de parcele s au retras 2 metri de la axul drumului( conf certificatelor de urbanism obtinute pana anul trecut) iar altii care au obtinut certificatul de urbanism in acest an doar 0.4 m. Este normal acest lucru avand in vedere ca se va crea un zig zag de garduri demn de un articol in Academia Catavencu? Va rog sa ma/ne lamuriti! Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform inventarului domeniului public al Comunei Miroslava, 1 Mai este drum privat secundar si are o latime de 8m.La efectuarea receptiilor finale se vor impune retragerile conform legislatiei in vigoare.

sorin barba   |   valea adanca miroslava

14.10.2016

Buna ziua ! Pe strada Bazei unde au fost lucrari de canalizare, se surpa santurile astupate. Nu a fost tasat corespunzator materialul de umplutura, si problema e ca traverseaza si alte intersectii.ne vom trezi cu masinile in sant direct, poate vine cineva sa vada ce si cum.

Răspuns primar Niţă Dan
Constructorul care a executat reteaua de canalizare va aduce terenul la stadiul initial.

marcu carmen   |   miroslava

13.10.2016

Mi-a fost trimisă o scrisoare de luni in Valea Adâncă si postasul nu mi-a adus-o nici pana astazi, Au trecut atâtea zile... ce pot face sa primesc acea scrisoare cat mai repede? Multumesc pt intelegere.

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu Oficiul Postal Iasi la nr. Tel. 0232260010 cu d-na diriginta Lacramioara Nasuescu.

Macsim bogdan constantin   |   Valea adanca strada Costea voda

13.10.2016

Buna ziua. Va multumesc pt rapiditatea cu care s-a montat noul bec pe stalp. Mai am de specificat ca daca s-ar pune bec si peste strada ar fi minuntat. Vb de statia baza nautica acel bec montat pe stalp este prea departe de strada si nu lumineaza absolut deloc. Bine ar fi daca se pune si in statie. Este si stalp deci cred ca nu vor fi probleme de montat si daca s-ar monta un stalp sa semnalizeze si trecerea de pietoni ar fi minunat.Va multumesc ca a-ti raspuns prompt. Daca se mai rezolva si aceasta problema jos palaria primariei Miroslava. Cu stima, dl primar.

Răspuns primar Niţă Dan
Partea opusa a statiei este pe teritoriul municipiului Iasi. Vom incerca sa instalam o lampa si pe stalpul din statie.

DUMITRAS VIORICA   |   VALEA ADANCA

12.10.2016

Buna ziua! In curand (octombrie) ma voi muta in Complexul Rezidential NICOL REZIDENT de pa strada Principala nr.47.Intrebarea mea este daca vom avea in curand un mijloc de transport facand legatura dintre Valea Adanca si zona Podu-Ros. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Transportul in comun pentru mediul rural este organizat de Consiliul Judetean.

David   |   Valea Adanca

12.10.2016

Buna ziua! Acum cca 5 saptamani s-a stricat masina de gunoi si cei de pe masina, au rasturnat tot gunoiul in capatul strazii Despot Voda (Valea Adanca). De atunci resturile menajere stau in camp si nimeni nu binevoieste sa le ridice. Au sunat vecinii si la mediu si la dvs la Primarie, dar gunoiul nu l-au ridicat!

Răspuns primar Niţă Dan
S-a verificat sesizarea si s-a constatat ca tot ce este depozitat la locul indicat sunt resturi de materiale de constructii

Daniela cucuteanu   |   Valea adânca

11.10.2016

Buna ziua Donmule Primar! Am citit interviul Dvs dat in ziarul local unde spuneati ca acesta este ultimul mandat si ca doriți sa faceți ordine. Eu locuiesc pe strada Bazei in apropierea Centrului Social Omenia. Cind mi am făcut făcut gardul, am ținut cont de faptul ca o sa parchez mașina si prin urmare l am tras spre interior sa nu incurc (mare greșeală). Am cumpărat piatra si am încercat sa amenajez acea zona neasfaltata ca atunci cind treci pe lângă gard sau parcăm sa nu ne înglodam ținând cont ca nici trotuare nu sunt. In vara au venit niște muncitori si au început sa sape (cică ar trage canalizare pt blocurile de mai sus) fără ca măcar sa ne lase loc sa intram in curți). Au terminat dupa vreo luna astupând la loc bineînțeles cu pământ care la prima ploaie s-a transformat in noroi care era pana la gat. Am cumpărat iar piatra si am încercat sa rezolv problema.
Acum 2 zile au început din nou sa sape transee pentru nu știu ce cablu de curent. Acum vreau sa ma lămuriti si pe mine unde este greșeală mea? ca am avut bun simt si mi-am tras gardul si am încercat sa fiu gospodar si sa nu încurc pe nimeni dacă parchez?
De ce nu vine nimeni sa-i verifice in ce condiții lucrează, dacă la terminarea lucrării lasa exact cum au gasit? Sa înțeleg ca dupa vreo 2 luni vin si mai sapa iar ca au de tras nu știu ce țeava.
Acum ce ma sfătuiți sa fac? Sa mi mut gardul la limita proprietații si in acest fel rămâne o zona mai mică de glod? Sa aștept sa veniți Dvs cu piatra in condițiile in care nu sunt trotuare? Sau poate veniți Dvs sa faceti ordine așa cum spuneați in interviu cu acei constructori care nu respecta nici o regula, sau va refereați doar la noi cei care v am votat.
O seara buna si aștept cu mare nerăbdare sfaturile Dvs. Cu respect.

Răspuns primar Niţă Dan
Constructorul va aduce terenul la forma initiala. Inspectorii vor urmari ca pana la receptia lucrarilor sa fie terminate si remediate lucrarile si sa fie amenajate toate accesele distruse

Gheorghica Daniel   |   Miroslava

10.10.2016

Buna ziua, domnule primar. Revin cu intrebarea si in acelasi timp cu rugamintea sa veniti sa constatati pe strada Emanoil Dascalu cat este de frumos dupa ce ploua, dar sa va luati si cizmele.Ce termen de executie are lucrareaa de asfaltare ? De ce au luat piatra pusa de noi si ne-au lasat in noroaie ? Daca nu mai lucreaza nimeni de 3 samptamani de ce sunt obligat sa parchez in glod in drum cand inainte aveam piatra si parcam in curte? Cat mai avem de asteptat pana se termina cu asfaltatul ? Vin ploile curand si nici in drum nu o sa mai putem parca.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa mai aveti rabdare, lucrarea se va termina cat de curand –nu putem opri ploile care au fost atat de necesare.

Florin   |   Iasi com miroslava

10.10.2016

Buna ziua, Domnul Primar. Am si eu o rugaminte in legatura cu gunoiul din spatele blocului pe Str.Scolii si daca se pot lua masuri in aceasta problema .Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Deseurile de constructii apartin domnului Anghel , care s-a angajat ca pana luni 24.10.2016 va curata zona.

Sebi   |   Miroslava

10.10.2016

Buna ziua! Cand se va asfalta strada Ioan Voda cel Viteaz? Se circula in conditii deplorabile dupa terminarea canalizarii pe aceasta strada! Va multumesc?

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Ioan Voda cel Viteaz este inclusa in contractul de executie - lucrari de asfaltare.

Pariti de copiii   |   Horpaz

10.10.2016

De cateva saptamani am observat ca gradinita cu parcul din sat sunt inchise in weekend toata ziua si in cursul saptamani incepand cu ora 14. Suntem foarte multi parinti care ne duceam copiii, sub 7 ani acolo sa se joace, in parc sub supravegherea noastra.
Puteti sa ne lamuriti de ce nu mai este deschis parcul ? (consilierul satului ultima data s-a luat de o femeie insarcinata ca aceasta face mizerie in parc si ca ea trebuie sa vorbeasa cu ceilalti parinti si sa ii educe si ca el va inchide parcul). Sunt foarte multi copii in sat, foarte multi sub 7 ani. Poate puteti sa faceti o intrare separata pt parc. Multumim frumos!

Răspuns primar Niţă Dan
Parcul de joaca este la dispozitia copiilor zilnic pana la ora 18,00, dupa aceasta ora parcul este inchis cu lacat.S-a luat aceasta masura deoarece unii copii nesupravegheati de parinti fac mizerie in curte, scriu peretii gradinitei ii zgaraie , murgaresc cu noroi si alte aspecte neplacute. Daca aceste probleme vor continua suntem obligati sa inchidem parcul.

Mihai   |   Miroslava

08.10.2016

Buna ziua ! Vreau sa va intrerb in ce stadiu se afla extinderea de retea electrica pe strada Veronica Micle ?

Răspuns primar Niţă Dan
Se realizeaza studiul de solutii de catre EON Distributie Moldova si apoi vom planifica executia in anul 2017.

Pricop   |   Balciu

08.10.2016

Dl primar, va multumim pt faptul ca a inceput asfaltarea pe str Drenurilor, dar ce nu inteleg este de ce persoana care a construit un gard in drum nu este sanctionata si drumul trebuie ingustat. Chiar toti fac ce vor?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza in teren si vom solicita retragerea gardului unde se impune.

Nicu   |   Valea Adanca, strada Bazei

08.10.2016

Buna ziua! S-a rezolvat problema cu iluminatul pe strada Bazei (la cei doi stalpi).
Va multumim!

Nicu   |   Valea Adanca, strada Bazei

08.10.2016

Buna ziua ! Ca urmare a introducerii sistemului de canalizare si apa, acostamentul, iesirile din proprietati si iesirile din drumurile laturalnice sunt din pamant, iar cand polua tot pamantul este adus pe asfalt. Si cand se usuca se transforma in praf, praf ridicat de masini de parca tot timpul este santier pe aici. Se pare ca acel constructor, nu si-a indeplinit toate sarcinile, nu a adus terenul l-a starea initiala, adica pe acolo era balst. Va asteptam prin zona sa va convingeti. Se poate rezolva problema cu niste piatra sau balast. Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Investitia nu este inca receptionata si nu se va receptiona pana cand nu se aduce terenul la forma initiala.

Octavian Bichis   |   Valea Adanca

07.10.2016

Buna ziua. Asa cum s-a semnalat si pana acum, atunci cand ploua str. Sub Cosere este imposibil de practicat. Ati spus ca e programata asfaltarea in august-septembrie. Se apropie jumatatea lunii octombrie si inca nu au inceput lucrarile. In acest moment puteti preciza o data la care se va asfalta? Portiunea de drum nu este lunga, in schimb este vitala pentru locuitorii din aceasta zona. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Graficul de executie s-a modificat din motive obiective . Lucrarile se vor face si pe aceasta strada in perioada urmatoare.

Gheorghica Daniel   |   Miroslava

07.10.2016

Locuiesc pe strada Gen Emanoil Dascalu , unde au inceput lucrarile de asfaltare. Vreau sa stiu cand o sa pot parca si eu in propria curte masina? Au venit au lucrat 2 zile au plecat si au lasat in fata portii un nivel sub 40 cm fata de cota 0.Piatra au dus-o iar noi parcam pe unde apucam pe terenul oamenilor.Au un termen de finalizare sau trebuie sa imi aduc piatra din nou?

Răspuns primar Niţă Dan
Cand vor fi finalizate lucrarile, acestea vor continua in cursul acestei luni.

Ciobanu Bogdan   |   Valea Adanca

07.10.2016

Domnule Primar, ce se intampla cu continuarea drumului (str Cornesti) spre locul de depozitare al gunoiului de grajd si resturi vegetale ? A rămas si in acest an fara nici un fel de amenajare desi ați promis ca in 2016 asfaltare ? Acum descopăr ca trebuie sa ne ducem noi resturile vegetale. Domnule, puneti macar un autogreder si indreptatil macar ca nu va inteleg chiar deloc de ce asa un drum de important a fost lasat asa, doar cu niste piatra concasata de mari dimensiuni si atat. S-a asfaltat prin Cornesti ulitele din Besani unde cade gardul in drum si trece o masina la 2 ani si acest drum atat de important lasat in voia sorti. Ceva este cu acest drum si nu inteleg. Când a fost cu Agrolin.la ferm am vazut pe unii care si-au spart baia de ulei la masina. V-au înjurat de toți sfinti spunând ca v-ati lăudat pe la tv ca asfaltati toate ulitele. Domnule pana o sa dea Dumnezeu asfalt, indreptati macar cu autograderul ca e păcat duc ăstia mai gospodari gunoiul si il arunca pe acolo nu mai ajung unde trebuie. Va multumesc! Doamne Ajuta !

Răspuns primar Niţă Dan
Drumul este extravilan si nu intra in ordinea prioritatilor. Vom planifica executia dupa ce vom finaliza asfaltarile lastrazile din toate cele 13 sate ale comunei.

Hugeanu Cristian   |   Horpaz Strada Noua 74

06.10.2016

Domnule primar, in luna august v-am adresat o intrbare cu privire la rigola din dreptul casei mele (este singura portiune neexecutata de pe Srada Noua). Mi-ati raspuns ca se va executa dar a trecut destul timp si nu s-a intamplat nimic.A venit anotimpul ploios, toata apa va intra la mine in curte asa ca ma astept sa imi dati un alt raspuns.UNUL CONCRET.

Răspuns primar Niţă Dan
In perioada urmatoare se va realiza santul si celelalte inchideri de sant de pe strada Noua.

Stefan M   |   Valea Adanca

06.10.2016

Buna ziua ! Cine este responsabil de tufisurile si burienile care cresc pe langa diversele proprietati? Pe Strada Pepineirei, si asa ingusta, deja este o problema cu tufisurile care cresc atat din partea pepeinierei cat si de pe partea celalata, cu locatari ai comunei. Zilnic imi adaug zgarieturi noi masinii. O problema serioasa este la intersectia str Peppiunerei cu Str Valea Adanca, tufisurile de la coltul casei obtureaza aproape total vizibilitatea in intersectie. Cineva trebuie sa le tunda, sau sa impuna tunderea lor (in functie de responsabilitate). Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pentru cosirea resturilor vegetale crescute necontrolat , in acelasi timp vom atentiona locuitorii si societatile care au aceste zone infectate cu buruieni si lastarisuri. Se va interveni si la intersectia Strazii Pepinierei cu Stradela Valea Adanca.

Parlog Mihai   |   Horpaz

06.10.2016

Buna seara. O intrebare : de ce la orice intrebare adresata de consatenii din Horpaz legata de lucrarile incepute inainte de alegeri si care nu le-ati terminat si facute de asemenea de mantuiala alaturi de un consilier sictirit si mistocar raspundeti ca se lucreaza. Dumneavoastra stiti de care Horpaz este vorba?Caci in Horpazul ce apartine de Miroslava nu se lucreaza absolut nimic de doua luni. Tot spuneti ca suntem in lucru, se lucreaza, se face...etc.Sa fim realisti,NU SE LUCREAZA NIMIC,ne mintiti continuu, veniti in vizita prin Horpaz personal si vedeti stadiul lucrarilor. Rigole neunite intre ele, la veciniul nici nu au sapat pentru rigola chiar daca la deal si la vale de el sunt terminate rigolele,la stalpi la fel se infunda ca e stalpul,nu sunteti deloc realist,si raspundeti in doi peri.Unde e trotuarul promis la alegeri unde e semaforul care spuneati inainte de alegeri ca in maxim o luna il montati. De ce suntem suparat ? Deschideti ochi si vedeti!....parcul de copii care consilierul Vicol batea cu pumnul in piept ca il face...intr-adevar minciuni electorale!Daca il intrebi pe cons.Vicol ceva urla ca ciurbesti in sus ciurbesti in jos. Sa-i spuna cineva ca in buletinul lui locuieste in Horpaz chiar daca mosia o are la Ciurbesti unde lucreaza utilajele Viaromului...Am ajuns si noi la capatul rabdarii daca vedem atata nesimtire din partea alesilor.

Răspuns primar Niţă Dan
Strazile din satul Horpaz sunt asfaltate in proportie de 98%. Doar doua strazi au ramas neasfaltate str. Izolata si str. Iazului.Sunt in comuna sate in care strazile nu sunt asfaltate , respectiv Dancas. Consideram ca in satul Horpaz s-a lucrat , au ramas doar mici inchideri de sant si de amenajat o intersectie. Trebuie sa facem asfaltari si in celelalte sate ale comunei.

George G.   |   Horpaz

04.10.2016

Buna ziua ! Pentru o casuta de gradina de 2x2 metri, de genul celor cumparate din magazinele de bricolaj, fara fundatie, amplasata in curtea casei, este nevoie de autorizatie de constructie? Daca da, care sunt pasii necesari pentru obtinerea unei astfel de autorizatii? Multumesc frumos!

Răspuns primar Niţă Dan
Da, aveti nevoie de autorizatie. Pentru inceput trebuie sa depuneti o cerere pentru certificat de urbanism la registratura insotita de documentatia necesara; act de proprietate, extras de carte funciara ,schite , la registratura.

Pricope   |   Horpaz

04.10.2016

Buna ziua! Drumul Horpaz-Ciurbesti nu este iluminat complet. Unele strazi laterale (str. Noua nr.95) nu sunt vizibile. Dimineata traficul la iesirea din Horpaz este blocat. Se creaza un ambuteiaj care dureaza 10-20 min, dupa cum este norocul fiecaruia. Ar trebui instalat un semafor. Trecerea de pietoni se afla chiar in curba, la intersectie, ceea ce este foarte periculos ptr elevi. Va rugam sa ne ajutati!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom instala semafor in aceasta luna. Pentru iluminat vom face planificare pentru anul 2017.

rodica   |   dancas

04.10.2016

Din cate am vazut, ati spus ca str. Padurii Dancas se va asfalta anul acesta, luna sept octombrie. Sper sa va tineti de cuvant. Septembrie a trecut, nu s-a intamplat nimic. Asteptam octombrie.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem contractata aceasta lucrare si o vom realiza.

ionut budeanu   |   miroslava

03.10.2016

Buna ziua. Am scris pe 01.08.2016 pt doua becuri arse pe strada fermei nr 7 si 9. suntem in 03.10.2016 si nu s-a mai rezolvat nimic . Dumneavoastra raspundeti ca se va rezolva dar nu s-a rezolvat nimic...Limitatoarele de viteza nu le.ati pus dupa cum ati promis la alta intrebare...

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate, a fost o scapare a electricienilor. Vor interveni pentru schimbarea becurilor.

Mihnea Emil   |   Horpaz

03.10.2016

In satul Horpaz, se mai termina rigolele anul acesta de pe strada Noua caci au inceput ploile iar la stalpii de iliminat nici nu s-a sapat si iese apa din rigole cu mal cu tot si e ca la razboi pe strada> V-ati inecat ca tiganii la mal...Promisiuni si iar promisiuni...rusine ! Ati lasat un transeu ca dupa bombardament la vanele de apa potabila de la intersectia cu unirii..nici capace nu mai sunt. Un sat uitat de lume si plin de caini.promisiuni...rusine
Ati lasat un transeu ca dupa bombardament la vanele de apa potabila de la intersectia cu unirii..nici capace nu mai sunt.Un sat uitat de lume si plin de caini.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom finaliza rigolele in perioada urmatoare.

Antohe George   |   Balciu

02.10.2016

Constat ca in Balciu sunt doua strazi cu numele de "Viilor", desi stiam ca una e "Viei " si cealalta "Viilor" desprinsa din str.Dealul Nucului.Pe aceasta din urma va rog sa -mi spuneti cand va fi asfaltata (adică Viilor, desprinsa din Dealul Nucului)?

Răspuns primar Niţă Dan
Constatati gresit. Strada Viilor care se intersecteaza cu strada Viei este in satul Miroslava, iar cea care pleaca din strada Dealul Nucului este in satul Balciu. Strada se va asfalta in anul 2017.

Adrian Hriscu   |   Miroslava

02.10.2016

As avea o intrebare, eventual o cerere: la intersectia cu strada Padurii in coltul magazinului 2 pasi de ce nu este o trecere de pietoni ? Sunt copii care pleaca la scoala in oras si in fiecare zi trebuie sa traverseze strada pentru a ajunge in statie.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom solicita la Consiliul Judetean, respectiv Drumurile Judetene, amenajarea unei treceri de pietoni la intersectia precizata.

Mihai Bolota   |   Miroslava

01.10.2016

Buna ziua Domnule Primar ! Va rog sa ne spuneti mai clar, cand vom putea folosi canalizarea pe strada Constantin Langa nr. 33.In luna a 7-a spuneati ca veti anunta in presa. Au trecut aproape trei luni si nu se stie nimic. Si mai e ceva. Drumul dintre Miroslava si Iasi ce se mai intampla cu el, ca a inceput sa se ingusteze din cauza ploilor si in curanad nu vor mai putea trece doua masini una pe lanaga alta. Au aparut niste ”CRATERE” pe marginea lui,este foarte periculos, mai ales noaptea. Am incredere ca veti face ceva. Va multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Am comunicat in ziarul local faptul ca s-au finalizat lucrarile de canalizare pe strada C-tinLlanga, deci va puteti racorda la retea. Referitor la acea zona de drum faceti sesizare la Primaria Iasi deoarece este drumul lor.

Macsim bogdan constantin   |   Valea adanca strada Costea voda

30.09.2016

Buna ziua. As vrea sa va intreb daca se are in vedere ca pe viitor sa fie rezolvata problema iluminatului statiei de autobuz Baza Nautica si statia Exopomobila. Se circula cu viteza mare si nu se observ trecerile de pietoni. Acum 2-3 saptamani o persoana si.a pierdut viata in statia expomobila.iar la statia Baza Nautica, becul ce ar trebui sa bata spre strada obeserv ca bate spre noul bloc iar pe stalpul din statie nu este nici un bec. Foarte frumos de unde incepe com Ciurea poate se rezolva si la noi. Va multumesc.Cu respect.

Răspuns primar Niţă Dan
Intersectia de la Expomobila va fi cat de carand semaforizata. La Baza nautica se va verifica si se va monta o lampa, daca lipseste sau nu functioneaza.

Delia   |   Valea Ursului

30.09.2016

Buna ziua! Am sunat la compartimentul de mediu si mi s-a sugerat sa va scriu sa va aduc la cunostinta urmatoarea situatie: pe strada Marului, in Valea Ursului, exista o parcela de teren langa str. Marului nr 12 (cred ca lotul 22 conform planului de amplasament) unde a fost curatat terenul iar deseurile vegetale (suficient de multe) au fost lasate in drum, in fata parcelei. Se poate identifica proprietarul astfel incat sa fie curatat locul cumva? Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa reveniti cu detalii privind lotul 22 la compartimentul cadastru din cadrul primariei , pentru identificare proprietar.

Ioan   |   Horpaz

29.09.2016

Buna ziua! Continuare strazii Iazului, partea dinspre lacul Ezareni care momentan este inchisa circulatiei publice din pricina unei alunecari de teren, cand se va deschide circulatiei? se are in vedere si asfaltarea? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Am solicitat finantare la Compania Nationala de Investitii pentru consolidarea drumului, dupa finalizarea lucrarilor se va deschide circulatiei publice.Deocamdata avem in vedere doar consolidarea.

Locuitori PEG Housing II   |   Valea Adinca

29.09.2016

Buna ziua. Stimate domnule primar, cum trebuie sa procedam pentru a beneficia de iluminat public din partea autoritatilor pe strada Sub Cosere, ramura unde sunt situate casele din PEg Housing II, catre Strada Imasului? Stim ca este strada privata, insa fiecare dintre noi contribuim la bugetul local al comunei Miroslava prin plata de taxe si impozite. Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria nu poate investi decat pe strazile aflate in domeniul public.

Manole Adina   |   Valea adanca

28.09.2016

Referitor la autorizatia de constructor fără locuri de parcare. Este vorba despre cele 2 blocuri (56 apartamente) construite de dl Manolescu Emanoil reprezentant legal al dnei Cocia Maria,pe strada Costea Voda 4a.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform Autorizatiei de Construire , sunt prevazute locuri de parcare , vom merge in teren pentru a verifica modul de amenajare si repartizare a acestora.

Mocanu Marius   |   Miroslava

28.09.2016

Domnule Primar, vreau sa stiu si eu cat trebuie sa mai astept pentru a ridica de la primaria Miroslava un certificat de urbanism fiindu-mi necesar la ApaVital. L-am depus pe 8 septembrie. Au trecut 3 saptamani. Chiar asa de greu e? Parca as fi cerut un proiect european. Am sunat la interior 27, 35 si raspunsul "Nu este gata". Sunt primarii unde iti da certificatul pe loc. Va rog luati masuri.

Răspuns primar Niţă Dan
Termenul legal penru eliberare a certificatului de urbanism nu este depasit. In aceasta perioada numarul solicitantilor este foarte mare si de aceea dureaza pana se elibereaza. Va rugam sa va prezentati in data de 04.10.2016 la ghiseul nr. 1 sa va ridicati certificatul.

Nicu   |   Valea Adanca, strada Bazei

28.09.2016

Buna seara ! Am adresat acum aproape o luna mesajul urmator:
"Buna seara ! Sunt doi stalpi de iluminat pe strada Bazei, un stalp intre proprietatile 143A si 145 si celalalt la 50m mai la deal(ambii pe partea stanga a strazii Bazei) care au montati lampi de iluminat si care nu au luminat niciodata. Se poate sa lumineze si ele. Va multumim" si ati raspuns:
"Răspuns primar Niţă Dan: Se va deplasa in zona, firma care intretine iluminatul public pentru remediere." si nu s a rezolvat nimic.

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate, electricienii ne-au dezinformat, urmeaza ca de aceasta data sa resolve problema.

Elena D.   |   Valea Adanca

27.09.2016

Continuarea strazii Cornesti (spre Padoc) va mai fi pietruita/asfaltata?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu in acest an.

Alexandru S   |   Valea Adanca

27.09.2016

Cand va fi asfaltata strada Scolii si strada Marului ? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Scolii va fi asfaltata in perioada acestui an sau in primavara anului 2017, functie de conditiile meteo si conform graficului de executie. Strada Marului nu este planificata pentru asfaltare in acest an.

Florin V.   |   Valea Adanca, Str. Pepinierii

26.09.2016

Buna ziua, domnule Primar ! Revin la dvs. cu aceeasi problema ca si in mesajul din data de 24.08.2016. In urma putinelor zile ploioase din ultima vreme craterul de pe str. Pepinierii din dreptul numarului 35 - care cuprinde cateva segmente din rigola dar si partea laterala a strazii - a reaparut. De aceasta data este mai adanc si patrunde si mai mult pe sub strada, ceea ce il face mult mai periculos, dovada ca remediarea lui s-a facut in consacratul stil de bataie de joc. Va invit, atat pe dvs. cat si pe cei care vor trebui sa receptioneze lucrarea de asfaltare a strazii Pepinierii pana in luna noiembrie, sa vizitati noua forma de relief.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile vor fi remediate.

Dănăilă Dan   |   Horpaz

26.09.2016

Bună ziua. Aș dori să aflu când va demara extinderea rețelei de alimentare cu energie electrică pe strada Iazului din satul Horpaz. Menționez că în prezent îmi construiesc o casă acolo, iar în cel mai scurt timp posibil intenționez să mă mut acolo. Vă mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In anul 2017 am planificat executia lucrarilor. In acest an s-au intocmit proiectul si obtinut avizele impreuna cu E-ON.

Anca   |   Valea adanca

26.09.2016

Buna ziua domnule primar. Vreau sa va intreb un lucru : de ce cei de la asistenta sociala nu fac controale dese la cei care i-au angajat ca asistenti personali ? Nu este de datoria lor sa verifice macar o data pe luna cum au grija asistentii personali de copii pe care ii au in grija ? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Monitorizarea si efectuarea anchetelor sociale in cazul asistentilor personali se realizeaza semestrial , sau atunci cand o anumita situatie o impune. Nu este o obligatie prevazuta de lege in sensul celor solicitate de catre dvs.

Mihnea Emil   |   Horpaz

26.09.2016

Dl.primar, Str.Unirii are vreo garantie la executarea lucrarilor de asfaltare? Deoarece aproape pe toata distanta ei daca o parcurgeti pe jos au aparut crapaturi destul de pronuntate pe lungimea strazii cu lungimea de 15- 20 metri in anumite lucuri are si cate 5mm deschizatura. Iar cand vine inghetul apa ce intra sigur va umfla asfaltul in sus si il va distruge ; masurat la picior crapaturile au cam 80m lungime si pe mijlocul strazii si pe laterale ; iar ca sa intram in curte nu e posibil caci terasamentul e asa de sus ca daca cobor sa bag masina in curte raman suspendat. Poate faceti ceva pana vine iarna caci ne-ati abandonat : nici macar nu ati terminat unirea ei cu str.Noua si deja se deterioreaza.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile sunt in executie, se vor finaliza si remedia daca aspectele semnalate sunt pertinente.

Gheorghica Daniel   |   Miroslava

23.09.2016

Buna ziua ! Locuiesc pe strada Gen.Emanoil Dascalu nr 9 si ma intereseaza daca aceasta strada va fi canalizata inainte de a fi asfaltata si daca nu , exista sanse in viitor de a fi canalizata?

Răspuns primar Niţă Dan
Pe viitor vom extinde reteaua de canalizare pe aceasta strada in functie de bugetul local sau de fondurile accesate.

Dumitru   |   Horpaz

22.09.2016

Buna ziua. Pe str. Iazului e o mare probleme cu cainii vagabonzi care se aduna si umbla nestingheriti. Eu stau pe str. Plopilor nr.4 si aprope nu trece o zi fara sa vad cativa caini. Mi-au terminat nervii.Va rog sa luati masuri.

Răspuns primar Niţă Dan
In fiecare saptamana, miercurea intervenim cu SC Salubris Sa Iasi, care prinde cainii comunitari . De la 01 octombrie 2016 vom intervene cu serviciul propriu pentru aceasta actiune.

Cornel Grigoras   |   Miroslava

21.09.2016

Se poate aloca in cadrul primariei un numar de telefon care sa fie pentru cazurile de "urgenta" pe care le au cetatenii de semnalat cu anumite aspecte care privesc comunitatea. Ceea ce ati facut cu acest serviciu "adreseaza o intrebare" este bun, dar raspunsurile vin cu o intarziere de saptamini si uneori nu mai ai nevoie de raspuns (cazul cu firma de salubrizare este elocvent). Un exemplu care vreau sa il dau este cu inceperea asfaltarii pe str. Viilor, firma Viarom a "ras" o parte din drum, cred ca jumatate, s-a mutat a doua zi pe str. Florilor la care a lucrat cateva zile si apoi au disparut cu tot cu utilaje. Noi ca cetateni ai comunei ce sa intelegem din asta? Cui sa comunicam aceste aspecte? Pina se raspunde pe site problema nu mai este de actualitate! Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile sunt in executie, vor continua lucrarile pe aceste strazi.

Mocanu I.   |   Valea Adanca

20.09.2016

Buna ziua ! As vrea sa stiu cand va fi canalizare pentru proprietatile de pe str. Cornesti (partea cu Lacul)? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In functie de fondurile europene pe care le accesam sau in functie de planificarile de investitii ale operatorului , vom realize reteaua de canalizare.

Cretu Andreea   |   Miroslava

20.09.2016

Buna ziua. As dori sa stiu cat dureaza procedurile de transformare a unui drum privat intr-un drum public? In urma unui acord comun intre locuitorii strazii Lacului, sat Miroslava, drumul privat a fost cedat primariei Miroslava acum aproximativ 2 luni si au fost platite toate taxele aferente. Avem nevoie urgenta de bransament electric si acest lucru nu este posibil fara stalpi, care nu pot fi montati pe un drum privat. Se poate urgenta cumva acest caz? Aproximativ 10 familii asteapta cu nerabdare un raspuns. Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Asteptam sa se radieze din cartea funciara toate ipotecile, apoi va intra in domeniul public.

Capatina ciprian   |   Str paduri ciurbesti miroslava iasi

20.09.2016

Buna ziua ! Legat de reteaua electrica, dupa cum vad si am citit comentari de pe site, la care am dat si telefon la biroul Investitii la doamna violeta am inteles ca strada Paduri nu nu e bifata in proiect de extindere retea ci doar zona de concesiune acum sa ne fie cu iertate de 4 ani ne spuneti ca se va racorda aceasta strada si acum aud ca defapt doar lotul de concesiun pina la urna care sunt strazile cu proiect se va trage reteaua pa str paduri sau stam in dubi mentionez strada fiind de la familia pantofariu pina la familia soponariu. Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Loturile concesionate sunt delimitate pe o lateral de strada Padurii Deci pe acea zona va fi asigurata alimentarea cu energie electrica

Petru N.   |   Balciu

20.09.2016

Remorca pt resturi vegetable nu mai vine ca in primavara.Un nr de telefon pentru a o aduce contra cost? avem si un stalp de electricitate pe str Biserica Sf Neculai 12 care are becul defect.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru inchirire remorca trebuie sa va adresati la SC Servicii Publice Miroslava. Se va inlocui becul ars.

Obreja Danut   |   Valea Adanca, Str. Cicoarei nr.13d

20.09.2016

Buna ziua ! As dori sa stiu cum se poate rezolva problema câinilor maidanezi de pe strada Cicoarei din Valea Adanca? Sunt câțiva câini maidanezi foarte agresivi și ne este teamă pentru siguranța copiilor. Pe lângă cei 2 câini care erau inițial, au mai apărut încă 3. În acest moment poștașul sau alți vizitatori evita sa vina pe strada noastră din cauza câinilor.

Răspuns primar Niţă Dan
Miercuri 28.09.2016 se va seplasa masina de la SC Salubris Iasi pentru prinderea cainilor de pe strada dumneavoastra.

Lucian Munteanu   |   Iasi

20.09.2016

Buna ziua ! Unde pot face o sesizare pentru un tronson de drum pentru instalarea de anumite semne de circulatie si anume Strada Pepinieriei din Valea Adanca, unde drumul este foarte ingust si se parcheaza masini. Ma gandeam ca un semn Oprirea Interzisa ar fi un inceput bun, dupa care pot incepe si sa reclam masinile care sunt parcate in drum si incurca circulatia.

Răspuns primar Niţă Dan
Dupa receptionarea lucrarii de asfaltare , se vor aviza si monta semnele de circulatie pe strada Pepinierei.

Aniculaesei Andreea   |   Miroslava

19.09.2016

Buna ziua ! As dori, daca exista posibilitatea, sa se faca trotuar pe strada Bazei si sa fie plantati niste arbori. In ultima perioada s-au construit multe complexe rezidentiale cu familii tinere care au copii. Este imposibil sa te deplasezi cu caruciorul sau pe jos pana la mijlocul de transport in comun.
Sunt multe masini care circula cu viteza in ambele sensuri, iar strada este ingusta. Multumesc si o zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Am intocmit proiect in acest sens. Vom planifica executia lucrarilor in anul 2017.

Grigoras Dumitru   |   Horpaz, Miroslava

19.09.2016

Am o mare problema cu niste caini maidanezi care se aduna pe str. Plopilor nr.4 si as dori ca acestia sa fie prinsi si dusi la un adapost. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Miercurea viitoare pe 28.09.2016 vom programa hingherii si pentru sesizarea dumneavoastra . Va vom suna inainte de a ajunge echipa la dvs.

Sasu Constantin   |   Valea Adanca Noua (Ezareni)

19.09.2016

Stimate Domnule Primar, am deosebita onoare de a va adresa in numele locuitorilor din Valea Adanca Noua, strada Costea Voda Nr. 136-140 caldele noastre multumiri pentru modul elegant si cu adanca aplecare spre cetatean a problemei rigolelor carosate.
Ati dovedit de-a lungul anilor nu doar ca sunteti un OM intre OAMENI ci si OMUL cel mai reprezentativ al “cetatii” noastre, asa cum trebuie sa fie un adevarat edil. Aveti tot respectul si toata consideratia din partea noastra. Dumnezeu sa va dea gandul cel bun de a continua si de a ne fi bunul nostru pastor mult timp si de acum inainte.
Cu toata stima si dragostea,
Familiile Sasu, Boca si Cocea, Valea Adanca Noua, Strada Costea Voda

Răspuns primar Niţă Dan
Va multumim.

Turcanu Marius   |   Valea Adanca

19.09.2016

Buna ziua Dle. Primar !Sunt posesorul unei locuinte situata pe strada Bazei nr. 30, locuinta finalizata si receptionata in acest an. Doresc sa va sesizez pe aceasta cale de nerespectarea retragerilor impuse prin CU, conform PUG si RLUI. Pe limita de proprietare (partea vestica) a locuintei mele este un drum de acces, drum la care am pozitionat gardul la o distanta de 3.9 m fata de ax (in aceste conditii drumul dupa retrageri ar fi de 7.8 m).Momentan langa casa mea se ridica o alta locuinta, iar astazi proprietarul a turnat fundatia de gard (fara a respecta retragerile impuse in CU). Pentru a clarifica va mentionez ca drumul ramas are 6 m. In conditiile in care la momentul executiei casei mele am utilizat serviciile unui topometrist in materializarea limitelor de proprietate, nu am nici un dubiu ca vecinul nostru nu respecta prevederile CU. Va rog luati masuri!
Cu respect,
Turcanu Marius

Răspuns primar Niţă Dan
Vom merge in teren pentru a verifica cele relatate de dumneavoastra si vom reveni cu clarificari.

Balanici Florin   |   Strada Bazei nr 40 B

19.09.2016

Buna ziua ! Locuiesc pe strada Bazei nr 40B. Locuinta noastra este pe laterala unui drum de servitute. Din pacate vecinul care construieste la strada principala nu respecta retragerile de gard impuse. Ramane un drum de acces mic. Eu am retras gardul conform autorizatiei si a certificatului de urbanism. Nu este corect fata de noi si ceilalti vecini! Va rugam sa trimiteti o comisie pentru constatarea celor relatate mai sus. Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom merge in teren pentru a verifica cele relatate de dumneavoastra si vom reveni cu clarificari.

Vrabie Sorina   |   Valea Adinca

18.09.2016

Buna ziua !Voiam sa va rog frumos poate va ginditi sa puneti si transport in Valea Adincam, macar curse la orele de virf - merg foarte multi copii pe jos dimineata atit la scoala, cit si la gradinitele din oras. Pina va ginditi sa ne construiti si noua una in zona. Sint sigura ca daca va uitati pe statistici, stiti foarte bine citi copii aveti in valea adinca. Si la gradinitele din oras trebuie sa mergem cu milogita sa ni-i primeasca.Nu doar poate va ginditi, poate si realizati; mi se pare destul de prioritar. Ce ziceti? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Referitor la modul de organizare a invatamantului adresati-va Scolii C-tin Langa si Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.Curse in anul 2015 au fost in satul Valea Adanca, insa din lipsa de calatori este nerentabil pentru firma transportatoare. In mediul rural transportul persoanelor este organizat de Consiliul Judetean iasi. Vom interveni pentru reluarea traseului.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

18.09.2016

Buna ziua !Aș dori să cunosc dacă strada Coșarilor din satul Valea Adâncă este clasificată ca fiind stradă principală sau secundară. Care este lățimea legală a acestei străzi ? Vă mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Cosarilor este strada secundara publica, latimea legala este de 8m.

Asofiei Alina   |   Proselnici

18.09.2016

Domnule Primar, vă rog să faceţi ceva cu curba de la Dancaş.Puneţi un semn ceva că multă lume nu respectă deloc banda, nici viteza !M-am săturat de astfel de oameni ... Toţi merg cu viteză in curba aia. Mulţumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Tinem cont de observatia dvs. si vom instala semnele de circulatie necesare.

Adina Manole   |   Valea Adanca

17.09.2016

Cum s-a dat autorizatie de constructie pentru construirea a doua blocuri, 56 apartamente si locuri de parcare aprox 30? Nu trebuia sa avem fiecare apartament cate un loc de parcare? Nu mai vorbim de loc de joaca pt copii.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa precizati exact locatia si numele investitorului pentru a putea verifica situatia prezentata.

aroneanu florin   |   vorovesti

17.09.2016

Domnule primar, intrebarea mea referitoare la curentul elecric de pe strada Buzanet (daca se uneste reteaua electrica) se referea: cand o sa fie dintr-un capat in altul curent pe strada aceasta sau nu stiti ca nu exista retea de curent? Iluminat public, pauza .. Au intr-un capat si la celalat capat retea atat la mijlocul strazii pauza retea,pauza iluminat public. Va multumesc, domnule Nita, si astept raspuns !

Răspuns primar Niţă Dan
Vom planifica extinderea de retea de iluminat public pentru urmatorul an bugetar. Pentru reteaua de energie electrica trebuie sa va adresati la E-ON Distributie Romania.

MINCIU MARIAN CORNELIU   |   VALEA ADANCA, STR. DEBARCADERULUI ,1C

15.09.2016

Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti cui trebuie sa ma adresesz pentru a ridica cei trei caini maidanezi din fata bisericii de la Iezareni. Mentionez ca sotia mea este insarcinata si recent a fost fugarita de acesti caini care stau pe terenul de lanaga gardul nostru. Va multumesc pentru intelegere si as dori daca se poate sa trimiteti o echipa de hingheri.

Răspuns primar Niţă Dan
Asa cum am precizat si in raspunsurile anterioare , echipa de hingheri de la Sc Salubris SA vine o data pe saptamana la cererea noastra. Vom programa rezolvarea sesizarii dvs. pe data de 28.09.2016 si veti fi anuntati telefonic.

Sergio   |   Horpaz

15.09.2016

Buna ziua, Domnule primar ! Am dori sa stim cand se va aduce curentul electric pe strada Iazului din Horpaz vazand ca sunt multe case construite. Promisiunea dv era ca il aduceti pana la sfarsitul anului. O casa cu apa potabila si fara curent ......?

Răspuns primar Niţă Dan
Conform fondurilor din bugetul local nu putem sa executam lucrarile in acest an si am planificat executia pentru anul 2017.

Popa   |   Miroslava

15.09.2016

Buna seara ! In chiria pe care o incasati de la cei cu "parcul de distractii" este inclusa si muzica data la maxim??! Daca da, dumneavoastra sinteti singurii beneficiari!! Nu cred ca locuitorii din sat sint foarte bucurosi de acest lucru!!

Răspuns primar Niţă Dan
E normal, nu toata lumea poate fi multumita de activitatea organizata , insa foarte multi cetateni au admirat modul de organizare si ar mai dori asemenea distractii.

Bogdan P   |   Miroslava

14.09.2016

Buna ziua! Cand se poate trimite o echipa de hingheri pe str. Fermei? S-a inmultit din nou numarul lor, mai ales seara fac foarte multa galagie de suntem nevoiti sa dormim cu geamul inchis cand sunt temperaturi ridicate si in plus sunt cam agresivi. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom trimite echipa de hingheri de la SC Salubris SA pana pe data de 28.09.2016, va vom anunta telefonic.

ioan   |   VALEA ADANCA

14.09.2016

Buna ziua, Domnule Primar !Va fi vreodata posibila pe strada Imasului tragerea canalizarii? Va aducem la cunostiinta ca in zona se construiesc foarte multe blocuri, iar de la fosa caselor insiruite vine un miros foarte urat . Speram sa nu fim nevoiti sa apelam la Garda de Mediu. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem proiect tehnic intocmit si suntem inclusi si in POIM la SC Apa Vital SA. Asteptam o confirmare a finantarii si vom executa lucrarile de canalizare.

Mera Viorel   |   Valea Adanca

14.09.2016

Buna ziua, domnule primar ! Stiu ca latimea minima a unui drum acum e de 7 metri conform Regulamentului general de urbanism dar pe str. 1 Mai si str. Muncii spre capat acea latime nu mai este respectata, iar "cel" care construieste acolo deja si-a facut gard cu terasament de beton ingradinind si mai putin latimea drumului. Daca ar putea merge cineva de la urbanism sa verifice ar fi foarte bine. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom veni in teren pentru a verifica situatia impreuma cu un specialist in cadastru.

Cotoman Mihai-Ciprian   |   Horpaz

14.09.2016

Buna ziua ,domnule primar ! In primul rand, tin sa va felicit pentru felul in care ati dezvoltat si imbunatatit toate satele din comuna.AS vrea sa stiu daca se mai da teren pentru tineri casatoriti si ce acte trebuie sa prezit.Astept un raspuns.Va multumesc si mult succes in continuare.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa depuneti o cerere la Primaria Miroslava pentru teren si sa anexati o copie dupa actul de identitate (domiciliul trebuie sa fie pe Miroslava). Se va organiza licitatie si veti fi informat in ziarul local si pe site.

Bogdan V   |   Valea Adanca, str Principala

13.09.2016

Buna ziua ! Cand este planificata amplasarea unor semafoare pe sos Iasi Ciurea si drumurile care ies din Valea Adanca Ezareni? Ii invit pe cei care dau autorizatii (nu doar pe raza Miroslavei) si ar trebui sa realizeze infrastructura sa incerce sa ajunga din str Principala in sos Iasi Ciurea si atunci vor intelege nemultumirea. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in faza de obtinere a Autorizatiei de constructie si urmeaza licitatia pentru lucrari.

ciobanu viorel   |   iasi

13.09.2016

Buna ziua ! Pina la urma se va mai pietrui anul acesta drumul ce leaga Proselnici (pe linga Livada Liliac) cu soseaua Iasi Voinesti? Multumesc anticipat pentru raspuns. Sper sa fie afirmativ.

Răspuns primar Niţă Dan
Da, vom incepe lucrarile in perioada septembrie-octombrie 2016.

Roxana   |   miroslava

13.09.2016

Buna ziua! Va rugam sa ne comunicati procedura prin care putem solicita preluarea canilor fara stapani de pe str. Fermei. Asteptam cu interes raspunsul dvs.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom programa rezolvarea sesizarii dvs. cel tarziu pe data de 28.09,2016.

laura moraru   |   Valea Adanca

13.09.2016

Buna ziua !Imi puteti spune va rog cand va fi gata proiectul ApaVital pentru canalizare si apa de pe Str. Pepinierei? Momentan reteaua este executata de un investitor privat dar inteleg ca exista si un proiect al ApaVital pentru a executa lucrari in acest sens. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Solicitati relatii de la SC Apa Vital SA Iasi.

marian   |   iasi

12.09.2016

Buna ziua ! Detin un teren cu categoria de folosinta pasune , as putea sa construiesc o cabana de lemn pe acest teren si sa-l imprejmuiesc cu gard? Terenul se afla in Cornesti, langa padurea surda. Multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Va asteptam cu o cerere insotita de actul de proprietate pentru eliberarea unui certificat de urbanism de informare.

alexandru catalin   |   iasi

12.09.2016

Domnule primar, nu se poate infiinta o noua trecere de pietoni intre magazinul doi pasi si scoală pentru copii (elevii)care merg la scoală ? Locuiesc pe Constantin Mavrocordat, iar copii sânt nevoiti sa traverseze strada prin locuri nepermise. Nu sânt nici măcar indicatoare rutiere care sa avertizeze soferii .

Răspuns primar Niţă Dan
Se va marca trecerea de pietoni si se vor monta si semne de circulatie in zona

Dulcianu M.   |   Valea Adanca

12.09.2016

Buna seara! Strada Cornesti va fi pietruita/asfaltata in viitor? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada este asfaltata. Despre ce portiune de strada vorbiti ?

Tarna Victor   |   Miroslava

12.09.2016

Buna ziua. Am auzit la stiri zilele acestea ca tinerii casatoriti ce nu au detinut si nu detin casa/apartament , primesc un ajutor din partea primariei sau a statului, asta nu am inteles foarte bine, pentru construirea unei locuinte. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria nu are bani in buget pentru asemenea ajutor.

Anca Dumitriu   |   Balciu

11.09.2016

Buna ziua ! As vrea sa aduc in vederea dumneavoastra 2 aspecte:
1. In comuna ia amploare o planta numita Ambrozie cu potential alergen foarte mare. Ea a fost eradicata in unele tari din Europa prin campanii de ierbicidare in masa, majoritatea finantate de guvernele tarilor respective. A ajuns si la noi, inca nu exista nici o initiativa la nivel de tara in acest sens, desi niste discutii au avut loc. Sper din suflet sa se faca ceva la nivel national, dar pana atunci sper sa se gaseasca o solutie si la nivel local asa cum de multe ori v-ati gospodarit fara nici un alt ajutor.
2. A doua problema este legata de administratorul paginii de facebook Primaria Miroslava Iasi (nu pagina oficiala, ci prima care a aparut, creeata ca si un cont personal). In nenumarate randuri a reactionat neadecvat in discutiile cu locuitorii comunei. Are un comportament arogant si agresiv, nu va face cinste!
Am incercat sa ridic problema de mai sus prin trimiterea unui link informativ intr-un mesaj privat. Mi-a raspuns in stilul caracteristic, cu jicniri si respingere. Si da, sunt locuitoare a comunei, cu buletin aici,cu drept de vot (pe care l-am si exercitat anul trecut) si studii superioare.

Răspuns primar Niţă Dan
Analizam si vom lua masuri.

Marin Alexandru Razvan   |   Ciurbesti jud Iasi

11.09.2016

Buna ziua, domnule primar! As dori sa stiu cand ajunge reteaua de electricitate si pe Strada Padurii Ciurbesti? Si mai vroiam sa stiu daca si noi trebuie sa facem cerere de racordare la E.O.N sau e doar treaba primariei?? Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul este in asociere cu EON Romania si urmeaza sa se execute in acest an.Este prinsa pentru executie zona de concesiuni.

Nicu   |   Valea Adanca, strada Bazei

11.09.2016

Buna seara ! Sunt doi stalpi de iluminat pe strada Bazei, un stalp intre proprietatile 143A si 145 si celalalt la 50m mai la deal(ambii pe partea stanga a strazii Bazei) care au montati lampi de iluminat si care nu au luminat niciodata. Se poate sa lumineze si ele. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va deplasa in zona, firma care intretine iluminatul public pentru remediere.

Alexandru alexandru   |   Iasi miroslava

09.09.2016

Domnule primar,exista posibilitatea infiintarii unei treceri de pietoni pe langa scoala ? Mentionez ca copiii care locuiesc in jurul scolii - eu locuiesc pe Constantin Mavrocordat- sunt nevoiti sa traverseze strada priñ locuri nepermise, o strada intens circulata. Nu este un moft personal, dar ne gandim la siguranta copiilor. Este un lucru necesar.

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate, vom solicita de urgenta aviz de la Directia Judeteana de Drumuri pentru infiintarea unei treceri de pietoni.

Asofiei Alina   |   Proselnici

09.09.2016

Bună ziua, domnule Primar ! Aş vrea să vă întreb de ce nu se face în satul Proselnici un dispensar farmacie ceva că sunt persoane care nu se pot deplasa. In ciurbeşti este, de ce nu se poate face şi la noi ? Mulţumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Se va face la scoala veche.

pagina 1 din 22

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2016