Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

vasile   |   horpaz

12.02.2017

Buna ziua! In ziarul local ati scris despre extinderea canalizarii si in Horpaz. Acum vad ca nu mai este valabila aceasta promisiune care este vitala pentru locuitorii acestei localitati. De ce?

Răspuns primar Niţă Dan
Reteaua de canalizare in Horpaz se va realiza de catre SC Apa Vital SA prin programul de finantare europeana. Contractul de finantare este semnat si se afla in stadiul de intocmire a documentatiei tehnice.

Bogdan Diaconu   |   Valea Adanca

12.02.2017

Buna ziua!Locuiesc pe strada Morararilor si doresc sa ne spuneti cand se va prelungi reteaua de iluminat public? Momentan pe strada sunt doar 3 stalpi pana la primul rand de case insiruite. Totodata avem probleme cu cainii vagabonzi si as dori sa stiu ce fel de masuri luati si cand.Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom planifica extinderea retelei de iluminat in aceaasta zona in perioada 2017-2018.In fiecare saptamana in zilele de marti si vineri echipa de hingherit , la solicitare, se deplaseaza in zonele cu probleme si captureaza cainii comunitari. Se poate apela telefonul 0746396051 pentru a preciza locul unde sunt cainii.

munteanu mia   |   vorovesti

12.02.2017

De ce nu este lumina stradală, tronson Vorbești spre ferma liliac?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica sesizarea dumneavoastra pentru a interveni.

Valentin   |   Valea Adanca Jud. Iasi

11.02.2017

Buna ziua!M-am mutat recent pe strada Veche nr. 73 , strada seara este neiluminata si plina de caini maidanezi. Doresc rezolvarea problemei deoarece seara e un pericol sa circuli spre casa pe jos, sunt foarte multi caini. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in curs de verificare a iluminatului public si vom remedia aceasta problema si pe strada Veche. Va rugam sa precizati daca se poate, zona in care se gasesc cainii comunitari la telefon nr. 0746396051.

Boghian Stefan   |   Com,Miroslava Str fermei Nr.28

10.02.2017

Buna ziua, domnule primar!De 12 ani drumul de acces la locuinta mea pe strada fermei Nr 28 nu a fost niciodata intretinut de primarie, In momentul de fata e un drum impracticabil, o salavare, pompieri daca va fi nevoie nu are cum sa ajunga la locuinta. Platesc impozit la 2 autoturisme pe care trebuie sa le las la 600m de casa.Ce trebuie sa fac sa afle primaria de acest drum?

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria a verificat evidenta cadastrala si urbanistica si in zona in care locuiti , calea de acces pe care o utilizati nu este inscrisa in documentele existente.

Carmen Paun   |   Miroslava

10.02.2017

Bună ziua! Aș dori să știu când anume va fi ridicat gunoiul de pe Strada Fermei. Nu mă trimiteți către Edil Industry deoarece am comunicat cu ei în cursul zilei de ieri, 9.02., și mi-au spus că vor veni astăzi să ridice gunoiul, ceea ce nu s-a întâmplat până la această oră. Mai mult, ei au dat vina pe starea drumurilor, ceea ce mi se pare inacceptabil. Nu este posibil ca în 2017 atunci când ninge să nu mai ajungă la noi mașina de gunoi sau să nu mai putem circula, mai ales că a nins, nu a viscolit. Vă rog să luați legătura cu Edil Industry și să ne comunicați în cel mai scurt timp un grafic clar de colectare a gunoiului. Nu se poate să stăm zile în șir cu tomberoanele în stradă, iar gunoiul să fie împrăștiat de câinii comunitari. Vă mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Gunoiul se colecteaza saptamanal joia.Din cauza ca a nins miercuri noaptea nu s-a reusit deszapezirea imediata, insa am inteles de la vecinii dumneavoastra ca s-a colectat gunoiul in aceeasi zi pe la ora 18.

Cristina A.   |   Valea Adinca

10.02.2017

As vrea sa stiu de ce Strada Bazei nu este curatata de zapada pana jos la bulevard; de asemenea nici Strada Nucilor nu este curatata, in schimb impozite plateste toate lumea. Este foarte greu iarna de mers cu masina, sub zapada este gheata, dar pe nimeni nu intereseaza. Va rog sa luati masuri urgente.

Răspuns primar Niţă Dan
Deszapezirea strazilor in comuna s-a facut intr-o ordine a prioritatilor , e drept ca pe strada Bazei si Nucilor s-a ajuns cu intarziere datorita volumului mare de lucru.

Bogdan   |   Horpaz

09.02.2017

Domn' primar, cum se face ca ninge de 2 zile si nu s-a dat cu nimic decat in a 3-a zi dimineata pe la 7:30 cu plugul? Mentionez, cu plugul de abia, si cand s-a dat, s-a dat asa in bataia vantului. De la capat CUG era lacrima pe jos. Chiar nu se poate mai multa seriozitate? Mesaj trimis astazi, 9 februarie dupa codul galben de zapada.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strazile principale din satul Horpaz s-a intervenit in dimineata zilei dupace a nins , iar pe strazile secundare a doua zi.

florentina cojocariu   |   valea adanca

09.02.2017

Domnule primar, cum se face ca masinile de dezapezire nu ajung niciodata la timp pe Str.Iezareni? Ninge deja de 2 zile, zapada este consistenta, masinile derapeaza, daca nu ai 4×4 nu exista sanse sa urci dealul de pe aceasta strada iar urma de dezapezire, nici gand. Din pacate situatia critica deja a 2a oara in acest an, ne revolta si cu totii suntem dezamagiti de aceasta nepasare. Utilajele ar fi trebuit sa circule zi si noapte in aceasta perioada insa nici urma de asa ceva....

Răspuns primar Niţă Dan
Nu se poate interveni pe toate strazile in acelasi timp.

Florin V.   |   Valea Adanca, Str. Pepinierii

09.02.2017

Buna ziua, domnule Primar. Va scriu acest mesaj cu rugamintea de a interveni cu echipa de hingheri pe str. 1 Mai si in intersectia dintre str. 1 Mai si str. Pepinierii (la numarul 35). Acolo este prezent un caine de talie mare, de culoare alb-maroniu care devine agresiv la lasarea noptii si mai tot timpul este galagios. El isi face veacul tot timpul in acea intersectie si creaza deseori probleme masinilor care trebuie sa-l evite. Va multumesc anticipat! Va atasez si o poza pentru a-l identifica mai usor: goo.gl/1xl2ap

Răspuns primar Niţă Dan
In fiecare saptamana in zilele de marti si vineri echipa de hingherit, la solicitare, se deplaseaza in zonele cu probleme si captureaza cainii comunitari. Se poate apela telefonul 0746396051 pentru a preciza locul unde sunt cainii.

Andreea   |   Str Fermei,Miroslava

09.02.2017

Buna ziua. Doresc sa stiu daca se deszapezeste si Str Fermei de la Coso Garaj si pana in cartierul Kube Design inclusiv? La ultima zapada ne-ati ocolit.Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu v-am ocolit, s-a deszapezit mai tarziu datorita volumului mare de lucrari.

ANDRA NECULAI   |   VALEA ADANCA

09.02.2017

Buna ziua. As vrea sa aduc in atentia dvs. cateva aspecte:
1. A nins pana acum de mai multe ori, insa pe str. Livezilor, desi este intens circulata si cale de legatura cu alte strazi din zona, nu s-a dat niciodata cu antiderapant. Dat fiind ca drumul este in panta, la fiecare ninsoare au derapat masini sau au ajuns in santurile laterale ale strazii.
2.Sunt 3 santiere autorizate pe strada Livezilor (presupun ca au autorizatie, deoarece aveau un panou cu ceva informatii). Din doua santiere (cele mai recente) se scot cantatitati mari de pamant in urma excavatiilor astfel incat saptamana trecuta toata strada era plina de noroi. Ati tot promis ca se va asfalta stada, insa pana cand se va asfalta nu putem sa circulam civilizat??? Nici cu cizme de cauciuc nu au sanse pietonii sa mearga pe strada din cauza noroiului.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu s-a observat, dat cu antiderapant s-a dat si pe aceasta strada , masinile care derapeaza nu au cauciucuri corespunzatoare . Investitorii din zona au fost atentionati cu privire la modul de escavare.

Cojocariu Virgil   |   Valea Adanca

09.02.2017

Buna ziua! Va rog din suflet sa trimiteti sa se curate de zapada si strada Ezareni. Din pacate este a doua oara cand ninge puternic si ne-au uitat cu totul domnii cu utilajele. Nu au fost nici la ultimul viscol. Vin doar pana la intersectia 5 drumuri si atat. Este jalnic, panta este destul de abrupta, deci imposibil de urcat daca nu ai 4*4. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Ne pare rau dar strada este curatata de zapada.

Adrian filipoaie   |   V.Adanca

09.02.2017

Buna ziua! Pe strada Valea Adanca, dintr-o curte cu gard de lemn, destul de darapanat, ies in fiecare seara vreo 7-8 caini care latra la toti trecatorii care se aventureaza singuri sau in grup destul de mic, puteti face ceva in privinta lor, nu cred ca sunt comunitari, dar chiar si asa, stapanii ar trebui sa-i tina in curte. Coordonatele zonei sunt: 47.131133, 27.557080. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa ne precizati strada si numarul locuintei, sunati la 0746396051.

CALENTIR SIMONA   |   Balciu

09.02.2017

Bună ziua!D-le primar, ce facem cu zăpada asta multă de pe străzi? Am înțeles că pe drumurile private nu se poate interveni, dar cele publice? Astăzi, 09.02.2017, până la ora 14, pe str. Biserica Sf. Neculai, de exemplu, s-a trecut o singură dată cu lama! Atât! Nu tu o clorură de calciu, o lingură de sare sau nisip!Mă aștept să-mi spuneți că asta e tot ce se poate face pt. că nu sunt utilaje, nu sunt bani, etc., însă vorbim totuși de cea mai bogată comună din jud. Iași! Felul în care se tratează această necesitate e... jenant! Nu mai spun că avem în țară sate, comune care au știut să beneficieze de fonduri europene pentru achiziția celor necesare intervențiilor prompte și eficiente în astfel de cazuri. La noi de ce nu se poate?!

Răspuns primar Niţă Dan
Sunt persoane de pe aceasta strada care au multumit de felul in care am intervenit pentru deszapezire. Vom fi mai atenti sa multumim pe toti locuitorii strazii.

Alexandru Tiba   |   Iasi

09.02.2017

Buna ziua domnule primar! Imi puteti spune, va rog, daca str. Biserica Sf. Neculai nr. 21 din Miroslava e trecuta in planul de dezapezire? Din ce stiu strada nu este privata, motiv pentru care ar trebui ca utilajele sa circule si pe acolo. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Daca locuiti la grupul de locuinte care au drumurile infundate si cu masini parcate nu putem intervene cu utilajele pentru deszapezire.

Adrian D.   |   Valea Adanca

09.02.2017

Buna ziua Domnule Primar! Va rog sa luati in considerare pentru deszapezire si Str. Prunilor (86 si 88), in aceasta dimineata nu s-a putut iesi cu masina din curte, desi Str. Marului si Str. Scolii (imediat alaturate) au fost curatate. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu se pot deszapezi toate strazile in acelasi timp, a fost deszapezita si strada dumneavoastra.

ciausu constantin   |   ciurbesti

09.02.2017

Buna ziua, domnule primar! Suntem 5 familii pe o strada adiacenta centurii iasului la km 13+300 la dreapta si in nici un an nici un utilaj de deszapezire nu si-a facut prezenta. Nu mai zic de reteaua electrica. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa indicati denumirea strazii si numerele la care locuiti.

Vlad   |   valea adanca

09.02.2017

Buna ziua! Ati spus prin vara 2016 ca strada Imasului va fi inclusa in proiectul finantat de UE pt canalizare. In ziarul Mesagerul nu apare trecuta printre strazile din Valea Adanca. Ce explicatie ne puteti da ?

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul de canalizare pentru satul Valea Adanca este promovat de catre SC Apa Vital SA si s-a stabilit o lungime de retea pe anumite strazi.

Adina Manole   |   Valea Adinca

09.02.2017

Buna ziua, domnule primar. V-am scris de mai multe ori in legatura cu autorizatia dr constructie data pentru cele doua blocuri din str. Costea Voda nr.4A, problema relatata de fiecare data a fost ca donnul constructor nu a asigurat cate un loc de parcare pentru fiecare apartament. Sunt 56 apartamente si incap aprox 30 masini, nu mai vorbim de distanta legala de parcare fata de bloc,mi-ati raspuns ca va veni cineva sa verifice. Nu s-a rezolvat nimic. Am fost personal la primarie si au spus ca trimit pe cineva sa verifice dupa care mi s-a comunicat telefonic ca, sint locuri dar nu sunt amenajate. Cum sunt daca nu incap decat 30-35 de masini, nu stiu?! Ce vrem sa stim este daca constructorul avea sau nu obligatia prin autorizatia de constructie sa asigure 56 locuri de parcare (1 loc pt fiecare apartament). Si cum putem rezolva aceasta problema, ce facem cu masinile? Unde sa parcam? Noi cand am cumparat ni s-a spus ca vom avea cate un loc pentru fiecare apart, dar nu s-a mai respectat.

Răspuns primar Niţă Dan
Am luat legatura cu investitorul Cocia Maria si ne-a comunicat ca va lua legatura cu dumneavoastra pentru a va stabili locul de parcare aferent apartamentului dumneavoastra.

Pasnicu Daniel   |   Valea Adanca

08.02.2017

Domnule primar Nita, cand o sa ia masuri primaria in cazul celor de la PEGCONSTRUCT care ne calaresc aceste drumuri care au o limita de tonaj ce nu se respecta ? suntem sufocati de noroaiele angrenate de aceste masini si problema este de ani de zile de cand a inceput santieru si nimeni nu a luat nici o masura . Nu am vazut niciodata sa trimiteti pe cineva sa curete aceste strazi . Chiar nu puteti face nimic pentru noi?

Răspuns primar Niţă Dan
Se va lua legatura cu firma de constructii pentru a limita disconfortul riveranilor pe cat posibil.

Bordea mihai   |   Valea Adanca

08.02.2017

Buna ziua! Va scriu din Valea Adanca, pe aleea Nucilor. Stam in noroi pana in gat cand are domnu Vicol turnare pe santier. Va rugam sa luati masuri. Nu se respecta limita de tonaj in zona .

Răspuns primar Niţă Dan
Se va lua legatura cu firma de constructii pentru a limita disconfortul.

Mihaiuc Luciana   |   Valea Adanca

07.02.2017

Locuiesc pe strada Tudor Neculai nr. 35 (fosta Valea Adanca, sat Valea Adanca, comuna Miroslava) si din data de 1 februarie nu mai avem iluminat stradal. Conform declaratiilor celor de las EON Moldova Primaria este obligata sa transmita o sesizare catre EON prt. a se remedia situatia, daca este o defectiune si nu este vorba despre o intrerupere intentionata a furnizarii electricitatii. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Este rezolvat iluminatul public pe strada Tudor Nicolae.

TIMOFTE LIVIU   |   miroslava

07.02.2017

Buna ziua, domnule Primar! In planul de investitii pe anul 2017 intra si portiunea din strada Ioan Voda cel Viteaz pentru amenajare si asfaltare? (intre sos.Voinesti si intersectia cu str.Viilor).Felicitari pentru asfaltarea strazilor din jurul acestei portiuni ramasa neamenajata.Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va asfalta in acest an.

Cucu Lucian Marian   |   Miroslava

07.02.2017

Buna ziua! Referitor str.Lacului din Miroslava- bun care apartine domeniului public...Ne puteti spune daca este posibil sa se aduca cat de repede macar niste piatra pe drum? Drumul arata ca o ulita din cel mai vechi catun atunci cand ploua.

Răspuns primar Niţă Dan
In aceasta perioada nu ne permite starea vremii sa realizam pietruire pe drumuri.

Costin   |   Valea Adanca

07.02.2017

Pe strada Veche din Valea Adâncă sunt circa cinci stâlpi la care iluminatul stradal nu funcționează de mai mult timp.În plus pe aceiași stradă inca vreo doi la care becurile sunt arse.Se mai ocupa cineva de problema lor, sau trebuie de fiecare data sa va anuntam. Noaptea este dificil sa mergi pe aceasta strada mai ales când primăria este indiferentă la problemele apărute.Acum îmi veți spune că noi suntem cei vinovați, adică cetățeni că nu va informam, daca tot aveți contract cu firmele de servici care nu își fac treabă reziliati contractul și căutați pe alti mai seriosi, cum sa întâmplat cu firma de salubrizare.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a reziliat contractul cu SC Algina SRL si s-a incheiat un nou contract cu SC Lucimar SRL care face evaluarea iluminatului public in comuna si acolo unde sunt deficiente se fac remedierile.

Alina Velniciuc   |   Miroslava

07.02.2017

Buna ziua! Pe strada C-tin Langa dupa Depozitele de materiale de constructii, la curba in care se intra pe strada Venronica Micle s-au ars becurile la cei 2 stalpi de Ilumint stradal. Va rog sa trimiteti o echipa sa remedieze situatia intrucat vizibilitatea este foarte redusa dupa lasarea intunericului. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va interveni pentru inlocuirea becurilor arse.

Mihaila Manuela   |   Vorovesti

07.02.2017

Buna ziua,domn' primar.Stiti ceva de aceasta problema?Nu este curent!Am un bebelus micut si-i frig in casa (incalzirea e centralizata).Va multumesc frumos.

Răspuns primar Niţă Dan
Anuntati avaria de curent la SC Delgaz (fostul E-ON).

Cristian Mihai   |   VALEA ADANCA

07.02.2017

Buna ziua. O intrebare in legatura cu portiunea de drum dintre str. Bazei si Sos. Nicolina.(posibil str. Latcu Voda). S-au format cateva cratere in drum si exista risc mare sa iti avariezi masina. Exista vreo sansa sa fie acoperite acele gauri imense cu ceva/asfalt cand vor permite conditiile meteo? Este o portiune foarte circulata. Multumesc.Toate cele bune!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni.

dumitrache   |   balciu

07.02.2017

Azi, 7 februarie, ni s-a furat minicontainerul de gunoi din fata portii. cum rezolvam problema asta? Inteleg ca s-au mai furat de pe aici si de la alte familii.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa va adresati la Sectia IV Politie Rurala Miroslava.

Mihaescu Marian   |   Valea Adanca

06.02.2017

Buna ziua domnule primar. Vreau sa fac si eu o sesizare cu privire la cei de la PETROGRUP . Cum se face ca isi bat joc de un cartier intreg si nu se sesizeaza nimeni ? Intra cu masini de mare tonaj pline de noroi pe str. Bazei, respectiv aleea Nucilor.Exista o limita de tonaj care nu se respecta, asfaltul a inceput sa cedeze, strazile sunt pline de noroi. Ganditi-va ca nu avem trotuar, pe aici circula copii la scoala . Va rugam sa luati masuri!

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate, respective firma a fost avertizata si apoi sanctionata . Politia locala monitorizeaza permanent situatia din acea zona.

Bacanu Catalin   |   Valea Adanca

06.02.2017

Buna ziua Domnule Primar!Am cumparat o casa in dec. 2016 pe strada Parcului ,Valea Adanca. Am facut contract tot in decembrie cu firma de salubrizare dar nu am primit pubele nici azi. M-am saturat sa car gunoiul cu masina in oras. Va rog sa luati masuri ca este inacceptabil. O alta problema este drumul, zilele acestea cand s-au topit zapezile si a mai si plouat putin a devenit foarte jalnic. Pe jos nu se poate merge fara sa te murdaresti pana la glezne de noroi. Nu avem pretentia la asfalt dar macar putin pietris cat sa fie practicabil si pentru pietoni. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Pubela pentru gunoi trebuie sa o primiti de la firma cu care aveti contract . Strada Parcului este strada privata , iar primaria poate intervene numai pe strazile ce apartin domeniului public . Amenajarea drumului apartine investitorului de la care ati cumparat locuinta.

Dan   |   Ciurbesti

05.02.2017

Bună ziua. Va rog sa-mi spuneti dacă in 2017 exista vreun plan de extindere a rețelei de iluminat pe strada Tineretului? Va mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu s-a planificat in acest an realizarea iluminatului public pe strada Tineretului deoarece nu dispunem de fonduri in bugetul local.

ROTARU   |   VOROVESTI

05.02.2017

Buna ziua! Aveti posibilitatea , de amplasare a unor recipienti/pubele la intersectii de strazi in vederea incurajarii cetatenilor sa colecteze selectiv deseurile ?Ma refer in principal la colectarea deseurilor din plastic si la hartie. Consider ca in lipsa unor astfel de recipienti , oamenii sunt nevoiti sa arunce la gramada deseurile indiferent de tipul lor. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom tine cont de si de propunerea dumneavoastra . Daca aveti contract de salubrizare, in pubela ce o detineti puneti gunoiul menajer iar cel reciclabil (carton, plastic , sticla) il puneti intr-un sac separat care va fi ridicat separat in aceeasi zi.

Atomulesei Elena   |   Horpaz str.Principala

04.02.2017

Buna ziua.Va rugam frumos daca ati putea face ceva cu cainii de pe maidanul strazii Unirii din Horpaz.Cand este intuneric si mergem catre maxi taxi de pe str.Principala pe str.Noua foarte multi caini de pe acest maidan ne ataca spontan de multa vreme si toti sunt de talie mare sunt caini fara stapan si stau in haaita .Ziua stau si dorm intrun loc improvizat pe acest maidan,loc improvizat de o doamna ce locuieste acolo.Va rugam sa faceti ceva urgent sun un real pericol si se vor inmulti acum sunt cam 5 ,6 toti de talie mare.

Răspuns primar Niţă Dan
Prin serviciul recent infiintat de prindere a cainilor fara stapan , incercam sa normalizam acest fenomen nedorit. Personalul din cadrul acestui serviciu poate interveni numai pe domeniul public, este bine sa stim cine este persoana la care faceti referire si locul. Pentru mai multe detalii sunati la nr. tel. 0746396051, d-ra Olaru.

Gioacas Pompiliu   |   Proselnici

04.02.2017

Buna ziua domnule Primar. Suntem 7 familii pe strada Marului din satul Proselnici si solicitam extinderea retelei de apa potabila si pe strada noastra, extindere care s-a oprit in dreptul familiei Lesanu Aurel. Mentionam ca din capatul retelei, mai sunt in jur de 150 m pana la strada Marului si ne confruntam cu o mare carenta de apa in fantanile proprii. In speranta ca ne veti raspunde solicitarii, va multumim! Fam Gioacas Pompiliu

Răspuns primar Niţă Dan
S-a planificat extinderea retelei de alimentare cu apa in acest an.

Andronic Paul   |   Iasi

04.02.2017

Domnule primar, au trecut 2 ani de la prima sesizare si problema cainilor comunitari din Valea Adanca nu s-a rezolvat. Am postat pe pagina personala de facebook doua filmari in care apar 12 caini fara stapan umbland nestingheriti. In fiecare zi si noapte este la fel, ba mai mult de atat s-au si inmultit. Puteti viziona imaginile in link-ul de mai jos: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1263375837032687&id=100000808480877. Trebuie facut ceva, nu se mai poate.

Răspuns primar Niţă Dan
S-au capturat cainii din Valea Adanca saptamanal. Va rugam sa precizati locatia cainilor comunitari pentru a putea interveni.

Andrei B.   |   Valea Adanca

03.02.2017

Buna ziua domnule Primar. Va rog sa-mi spuneti cand va fi asfaltata Str. Morarilor din Valea Adanca, daca exista proiect de canalizare pentru aceasta strada si cand veti extinde iluminatul public deoarece exista doar cativa stalpi de iluminat public inspre intersectia cu Str. Livezilor. Deasemenea, toti locuitorii din zona va roaga sa faceti ceva cu cainii vagabonzi care misuna pe-aici. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu putem planifica nici o investitie pe strada Morarilor in acest an deoarece nu dispunem de fonduri.

Liviu   |   Ciurbești

03.02.2017

Bună ziua, dle primar! Aș dori să vă întreb dacă anul acesta se continuă asfaltarea pe str. Tineretului, din localitatea Ciurbești și dacă aveți ceva în plan cu rețeaua electrică. Vă mulțumesc și vă doresc spor la treabă!

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Tineretului nu se continua asfaltarea deoarece nu avem fonduri in bugetul local. Reteaua electrica se extinde in zona terenurilor concesionate pentru locuinte.

Iulian   |   Valea Adanca

03.02.2017

Buna ziua! In primul rand va multumesc pentru raspunsurile acordate pe acest site si pentru ca "plecati urechea la oamenii de rand". As avea, totusi, si o intrebare: ce trebuie sa facem noi, locuitorii de pe strada Prunilor din Valea Adanca, pentru a avea canalizare?
Din ce am observat aceasta strada nu este mentionata in ziarul Mesagerul ca fiind inclusa in proiectul Apa Vital. Trebuie sa facem noi, cetatenii, vre-un demers in acest sens catre Apa Vital?

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul a fost intocmit asa cum ati fost informat din presa . Nu se poate modifica deoarece sunt fonduri europene.

Adrian Gheorghita   |   Valea Adanca

02.02.2017

Buna seara d.le primar ! Fiti amabil si daca aveti informatia actualizata spuneti.mi va rog ce pret/mc are apa in Valea Adanca noua ( canalizare ). Multumesc anticipat !

Răspuns primar Niţă Dan
Preturile sunt afisate pe site-ul SC APA VITAL SA.

Petrea Constantin   |   Str.Valea Adâncă Veche

02.02.2017

Bună seara. Puteți spune o data mai exactă când vor începe lucrările pentru canalizare pe strada Valea Adâncă veche? Mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu va putem da o data exacta . Proiectul si executia lucrarilor sunt demarate de SC APA VITAL SA, prin fonduri guvernamentale si se estimeaza ca lucrarile vor incepe in perioada 2017-2018.

Gabriel Ghet   |   Valea Ursului

01.02.2017

1. Luminile stradale din localitatea Valea Ursului nu se aprind toate măcar cate sunt, chiar daca in 30.11.2015 am făcut o solicitare pentru iluminatul public din comuna sa fie pe fiecare stâlp, in acest sens cred ca a fost creata centrala fotovoltaica(felicitări celor din sat Voinești care s-au ocupat de iluminatul public).
2. Pista de biciclete sa lege satele comunei de oraș.
3. Câinii vagabonzi liberi nu sunt strânși.
4. Stații pentru transportul public cu alveole si încăperi de adăpostire împotriva vremii neprielnice.
5. Drumul din intersecția semaforizata din sat Miroslava care vine dinspre Balciu ar trebui reorganizat si reparat.
6. Parcarea de la primărie din coltul intersecției străzilor Vasile Alecsandri cu DJ248A obturează vizibilitatea conducătorului auto care vrea sa intre pe DJ248A. Pana la poarta mica sa nu se mai parcheze.
Felicitări pentru ''curățarea'' copacilor de pe marginea DJ248A, si pentru proiectul din fata scolii generale si grădiniței din sat Miroslava, presupun de deviere(lățire) a DJ248A, iar pe marginea dinspre instituțiile școlare presupun parcare pentru microbuzele școlare si părinții care își aduc copii la scoală cu mașina, pentru a nu mai traversa prin loc nepermis si ași pune viața in pericol.

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor inlocui becurile existente care nu functioneaza si urmeaza sa finalizam un proiect de iluminat public cu lampi cu leduri.
Saptamanal echipa de prindere a cainilor se deplaseaza in comuna si captureaza 5-6 caini pe zi (martia si vinerea) la solicitare.
Statiile pentru transportul public stabilite sunt prevazute cu zone de refugiu si adaposturi.
Vom tine cont de parcarea masinilor care optureaza iesirea in DJ 248A.

TIMOFTE LIVIU   |   V.ADINCA

31.01.2017

Buna ziua d-le Primar.Va rog sa imi raspundeti daca in Planul de Investitii pe anul 2017 este prevazuta lucrarea asfaltare/amenajare str.Ioan Voda cel Viteaz ( cea situata linga Statiunea Pomicola Iasi, de la Soseaua Voinesti-pina la zona asfaltata deja, a strazii)
Va multumesc si va doresc un an plin de realizari.

Răspuns primar Niţă Dan
Da, este planificata pentru acest an.

Laurentiu N.   |   Miroslava

31.01.2017

Buna ziua! Drumul de acces al cartierului de case de pe strada Sfantul Neculai nr. 21 (in dreptul barierei / limitatorului de inaltime) este drum public. Va rog sa luati acest drum de acces in considerare in planul de iluminat si asfaltare. Telekom deja si-au instalat stalpi pentru fibra optica in 2 zile si fara deranj - cu siguranta si echipele dvs. de modernizare isi pot efectua treaba fara probleme. Daca aveti trecere prin dreptul limitatorului de inaltime, trageti o privire sa va formati o imagine. Toate bune!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom planifica investitiile solicitate in perioada 2018-2020. In acest an nu dispunem de fonduri in bugetul local pentru a le executa.

BORTARIU RADUCU   |   SAT HORPAZ, STR.NOUA, NR 22

30.01.2017

Buna ziua! Unde ar trebui sa ma adresez cu o cerere pentru a ne putea bransa la reteaua de gaz ? Si inca o intrebare : care este suma pe care o datoram drept taxe si impozite (pentru a putea face plata online) ? Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru bransare la gaz trebuie sa va adresati la SC Delgaz Grid SA. Impozitul pentru constructii si teren pentru anul 2017este de 132 lei.

cristea constantin   |   Miroslava Vale Str.Mioritei

30.01.2017

Buna ziua, domnule primar! Va rog sa mi spunti daca este proiect pentru realizarea canalizarii pe strada Mioritei. Va multumesc pentru rezolvarea problemei cu iluminatul stradal .

Răspuns primar Niţă Dan
Este proiect finantat din fonduri europene si se afla in faza de licitatie de lucrari.

Eugenia Serediuc   |   Valea Adanca

30.01.2017

Buna seara! Chiar nu se poate arunca niste nisip pe str. Marului? Tot am facut sesizari si inca nimic. E chiar revoltator. Patinam pe strada parca am fi pe patinoar.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a dat cu antiderapant pe strada Marului.

Cristina Tanase   |   Valea Adanca

29.01.2017

Buna ziua. Locuiesc pe strada Pomilor. In ultima vreme au aparut multi caini fara stapan in zona (intersectia cu 5 drumuri). Sunt galagiosi, posibil periculosi. As dori sa se trimita o echipa de hingheri sau sa mi se transmita cu ce institutie sa iau legatura pentru rezolvarea problemei. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a transmis comanda catre serviciul de hingherit din cadrul SC Servicii Publice Miroslava SRL.Veti fi contactata telefonic.

Andrei   |   Valea Adanca

29.01.2017

Buna ziua! Cum pot lua legatura cu firma care a facut canalizarea pe strada Bazei? Am incercat pe internet, dar nu am gasit nimic exact. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Societatea este PETROGRUP SRL – tel. 0744611583

Achirei Constantin   |   Iasi

28.01.2017

Buna ziua ! Sunt interesat daca in comuna dumneavoastra se aloca teren tinerilor pana in 35 de ani pentru construirea unei locuinte conform legii nr. 15 din 2003 si daca trebue sa avem mutatie facuta pe raza comunei Miroslava? Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Atribuirea terenurilor in comuna Miroslava pentru construire locuinte s-a realizat ca urmare a Hotararii Consiliului Local Miroslava adoptata in acest sens.Trebuie sa aveti domiciliul in comuna Miroslava.

Spiridon Ovidiu   |   Valea Adanca.str Ioan Joldea Voda

27.01.2017

Buna ziua! D-le Primar va rog sa îmi spuneti daca este vreo sansa sa extindeti anul acesta reteaua electrica pe str.Ioan Joldea Voda.Va multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Vom planifica executia in acest an in functie de buget.

Butucianu Ioana   |   VALEA ADANCA, Strada Bazei nr 175

27.01.2017

Buna ziua ! Va multumim pentru sprijinul dvs si informarea trimisa catre Garda de Mediu. In ceea ce priveste respectarea limitelor de vecinatate, ati putut observa si dvs la fata locului ca acestea nu sunt respectate si mai mult decat atat avem nenumarate poze care arata ca aceasta persoana a descarcat pamant care a ajuns inclusiv pe proprietatea noastra. Aceste fotografii va pot fi puse la dispozitie oricand, atat dvs cat si Garzii de Mediu. Referitor la disconfortul evident pe care il creeaza, nu suntem doar noi cei afectati si nemultumiti, toti ceilalti vecini fiind de aceeasi parere. Nu e nimeni bucuros sa suporte praf, microbi, galagie. Multumim! Asteptam si raspunsul Garzii de Mediu.

Răspuns primar Niţă Dan
Asteptam raspunsul Garzii de Mediu.

MOTCO ADINA   |   VALEA ADANCA, STR. BAZEI NR 177

27.01.2017

Buna seara ! Dorim si noi sa facem sesizare cu privire la depozitarea de pamant si materiale de constructii pe care le face unul dintre vecinii nostrii, sesizare pe care am observat ca a facut-o si familia Butucianu. Intelegem ca atunci când cineva care isi construieste casa provoaca pentru o perioada de 1 an anumite neplaceri in ceea ce priveste zgomotul si praful, dar nu se aplica in acest caz in care, vecinul nostru pur si simplu doar depoziteaza.Zgomotul provocat diminetile când are transport, inclusiv Sambata, precum si praful pe care trebuie sa il suportam de 1 an încoace ne creaza de acum un mare disconfort. Avem 2 copii si ne-am mutat in aceasta zona tocmai pentru liniste si aer curat, pe care de 1 an cu siguranta nu le mai avem. Rugam sa intreprindeti masurile pe care le considerati necesare pentru rezolvarea acestui aspect, mai ales ca discutam de o zona de case si nu zona industriala sau de depozite. De asemenea, as dori sa mentionez ca in momentul in care Primaria Miroslava urmeaza sa acorde autorizatii diverselor companii sau dezvoltatori, ar trebui sa tina cont de specificul zonei si de regimul de inaltime. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
A fost informata Garda de Mediu prin nota de informare nr.1963/25.01.2017. Asteptam raspuns cu puctul lor de vedere.

Dumitriu Stelian   |   Ciurbesti

26.01.2017

Buna ziua, domnule Primar! As avea si eu o intrebare la dumneavoastra! pe strada padurii din Ciurbesti la intrare spre fosta fazanarie, dupa cum stiti sun atatea case facute si majoritatea sunt cu autorizatii de constructii. Am avea si noi sansa, sa avem racordarea la reteaua electrica? Va rugam sa ne spuneti si noua cam pe cand si cat mai dureaza, sa avem si noi aceasta necesitate care este foarte importanta pentru toti? Va da-ti seama va avem si noi copii, care au nevoie sa isi faca temele asa cum trebuie, nu la lumina lumanarii, sau la lampa pe gaz, cum era odata pe timpul cand eram noi copii. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Este demarata procedura de achizitie de lucrari. Dupa ce se va desemna castigatorul licitatiei vom incepe executia.

Stratan Mihaela   |   Miroslava

26.01.2017

Buna ziua! Stau in Miroslava de aproximativ 1 an si vreau sa va felicit pt tot ceea ce faceti. Un singur lucru am de reprosat si sper sa se imbunatateasca cel mai curand posibil: transportul in comun.In comuna Miroslava transportul in comun spre Iasi este asigurat din 30 in 30 min, foarte bine, insa in conditii inumane. Dimineata la 7 si 7.30 oamenii se calca, la propriu, in picioare intr un microbuz foarte mic ce transporta dublul persoanelor care ar trebui transportate. Chiar nu este posibil intr-o comuna atat de mare sa se introduca niste autobuze cu o capacitate mai mare? A doua problema ar fi ruta acestor mijloace de transport. Foarte multi copii merg la scoli din Podu Ros-Centru. Nu este posibila legatura cu centrul Iasului? Trebuie sa mearga cu 2 mijloace de transport ( si al doilea super-aglomerat) sa ajunga la scoala? Va rugam insistent sa faceti posibila deplasarea spre Iasi in conditii umane, demne de anul 2017 si nu de perioada comunista!

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate in tot ceea ce ne relatati . Transportul in comun in judetul Iasi este organizat de catre Consiliul Judetean Iasi . Primaria a sesizat toate aspectele inumane in care se circula pe acest traseu dar nu am fost auziti. Am incercat si am discutat si cu RATC Iasi in prezent compania de transport si avem promisiuni pentru lunile iulie-august 2017 cand vor achizitiona noi mijloace de transport.

Marius Zavincu   |   Horpaz

26.01.2017

Buna ziua ! Poate suna ironic dar intrebarea mea suna cam asa: "In comuna Miroslava nu este incurajata colectarea selectiva?"
As dori in continuare sa argumentez intrebarea. In data de 25 Ianuarie, in Horpaz pe strada Parului s-a ridicat gunoiul. Surpriza am avut-o cand am ajuns acasa. Am constatat ca nu tot gunoiul a fost ridicat. Cu intentie, angajatii au dat la o parte cartoanele si sacii cu peturi de plastic, practic materialele reciclabile. E prima saptamana cand se intampla asa ceva. Spun cu intentie pentru ca acesti saci si cartonul se aflau deasupra pubelelor cand au fost scoase de mine si de vecini. Exista vreo explicatie pentru aceasta atitudine a angajatilor care colecteaza gunoiul? Exista vreo dispozitie venita de la seful lor sa se ridice doar ce e in pubele? Daca da, tin sa mentionez ca in contractul semnat cu ei se mentioneaza ca gunoiul se plateste pe numar de persoane. Sper sa fie doar un accident, nu o practica de acum incolo. Pentru confirmarea celeor spuse mai sus am si o fotografie facuta in data de 26 Ianuarie. Va multumesc si astept un raspuns de la dumneavoastra.

Răspuns primar Niţă Dan
Programul de colectare pentru fractia reciclabila este saptamanal, in aceeasi zi cu colectarea deseurilor menajere insa cu o alta masina. De aceea muncitorii au dat deoparte sacii cu fractii reciclabile.

Victor   |   Valea Ursului

26.01.2017

Buna ziua, Domnule Primar ! Va rugam sa ne spuneti care sunt planurile in privinta semaforului din Miroslava, si cand va fi acesta complet functional. Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu se poate pune in funciune deoarece nu ne permite vremea sa executam lucrarile de marcaj.

dumitrache   |   Balciu

25.01.2017

Conform Ord. ANSVSA nr. 1/2014 pentru aprobarea Normelor privind identificarea si inregistrarea cainilor cu stapan, aveti obligatia sa mergeti la fiecare gospodarie si sa verificati daca si-au sterilizat cainii.La nr. 12 pe str Biserica Sf Neculai este o femela metis chihuahua care intra in calduri de 2 ori pe an si iese din curte tot timpul, iar vecinii lor de mai jos,la intersectia cu str Drenurilor au un Rotweiller mare si agresiv care rupe gardurile si intra in curti dupa ea.Latra ca turbat in fiecare noapte si nu ne lasa sa ne odihnim; le-am atras atentia stapanilor, dar nu le pasa. Luati masuri de urgenta, acesti caini trebuie sterilizati, sunt mult mai periculosi decat cei fara stapan, scapa din curtile lor,intra in ale noastre si distrug tot in cale!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica cele relatate si vom lua masuri in consecinta.

Eugenia   |   Valea Adanca

25.01.2017

Buna ziua! Va rog frumos aruncati niste material antidetapand pe strada Marului. Intr.o zi aveam o urgenta cu un copil si nu puteam urca. Chiar nu se poate face ceva? Si astazi aceeasi problema...va rog frumos.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni cat mai urgent posibil.

putina cristian   |   valea adinca str caisului

25.01.2017

Buna ziua, d-le primar ! Va rog sa faceti ceva cu cainii vagabonzi si nu numai. Astazi (25.01.2017) o femeie era sa fie sfasiata de o haita de caini vagabonzi care isi fac veacul pe str caisului impreuna cu 2 caini mari( ciobanesti carpatini) lasati liberi de catre stapan, care vin din vale de la 2 duplex-uri.daca era un copil care venea de la scoala oare ce se intimpla? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Am preluat sesizarea dumneavoastra si am trimis-o prin comanda serviciului de hingherit din cadrul SC Servicii Publice Miroslava SRL.Daca am fi avut un numar de telefon ar fi fost mai usoara comunicarea.

Rauleanu   |   Valeanursului

25.01.2017

Buna ziua, domnule primar ! As dori sa imi spuneti pe cand ar putea fi facuta extinderea de retea a energiei electrice pe strada albinelor.ma refer la zona unde sunt deja construite case.Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Am promovat acest proiect impreuna cu DELGAZ GRID SA si urmeaza sa fie intocmit Studiul de solutie.

Andreea Cretu   |   Miroslava

24.01.2017

Buna ziua, domnule primar. Strada Lacului, din comuna Miroslava, a fost cedata inca din vara anului 2016 Primariei Miroslava.Am inteles ca au fost tot felul de impedimente pe parcurs, legate de situatia juridica a unuia din terenuri, dar ca ar fi fost rezoltate. Avand in vedere ca a trecut mai bine de jumatate de an, ne puteti spune care este starea drumului? Pe cand ne putem astepta la bransament electric? Pe strada paralela, Veronica Micle, unde se construieste un cartier de case, de ce s-a putut realiza bransamentul electric mult mai rapid? Ce putem face noi, locuitorii de pe strada Lacului, ca sa urgentam acest proces? Va multumesc pentru raspuns!

Răspuns primar Niţă Dan
Actul de donatie a fost semnat in noiembrie 2016 si in luna decembrie s-a aprobat prin Hotararea Consiliului Local inventarierea in domeniul public. Vom planifica investitiile in anul 2017 in functie de prioritati.

Eduard   |   Uricani

23.01.2017

Buna ziua, d-le Primar ! Anul acesta se vor mai da terenuri in concesiune pentru construirea de locuinte? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Da. Se va organiza licitatie care va fi publicata pe sete-ul primariei si in publicatiile locale.

Otrublenco   |   iasi

20.01.2017

Buna ziua! Suntem 10 familii cu copii care am dori sa stim cand se va face racordarea la reteaua de curent electric pe strada Lacului,Miroslava.Avem urgent nevoie de bransament electric.Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Lacului apartine domeniului public drept pentru care vom promova proiectul de extindere retele electrice in asociere cu S.C.DELGAZ GRID (E-ON).

Nechita Carmen Magdalena   |   Valea Adanca str. Debarcaderului nr.45

20.01.2017

Buna ziua! Intrucat nu pot ajunge la Primarie fiindca am serviciu de dimineata as vrea sa stiu cat impozit trebuie sa platesc la adresa unde stau. Multumesc ptr.intelegere!

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru anul 2017 aveti de achitat suma de 194 lei. Daca achitati integral pana la 31.03.2017, beneficiati de bonificatie si veti achita suma de 176 lei, reprezentand impozit cladire si teren.

CHIRIAC GABRIELA   |   PROSELNICI str. Cocosului

20.01.2017

Buna ziua. Nu este o intrebarem este o solicitare : va rugam sa verificati reteaua publica de alimentare cu energie electrica pe soseaua Iasi -Voinesti. In capatul strazii noastre de aproximativ 3 saptamani nu mai arde becul, iar de prin Valea Ursului spre Voinesti nu ard toate becurile. Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va face verificarea traseului de iluminat public de catre firma care are contract de prestari servicii cu Primaria Miroslava.

florin mihalache   |   vorovesti

20.01.2017

Am inteles din raspunsul dv ca latimea drumului trebuie sa fie de 8m dar nu ati spus nimic de terenul din fata care nu a lasat nimic pentru calea de acces propietarul acestui teren nu are obligatia sa lase si el acceasi cota din terenul sau are alt regim pentru ca nu este corect ca uni sa cedeze toata calea de acces iar ceilalti sa fie doar beneficiari nu inteleg de ce nu pot trage utilitati cu investitie personala care este cistigul primariei prin aceasta ingradire in final pe aceste costructii se platesc impozit taxe etc

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru a clarifica situatia va rog sa prezentati la biroul urbanism din cadrul primariei , schita cadastrala a terenului ,actul de proprietate si autorizatia de construire daca detineti.

Sergio   |   Horpaz

19.01.2017

Buna ziua.Anul acesta vom avea curent electric pe strada Iazului ?

Răspuns primar Niţă Dan
Da.

Iulian   |   Valea Adanca

19.01.2017

Buna ziua din nou. Am primit raspuns doar la punctul 1) din formularul precedent, sper ca veti reusi sa-mi raspundeti si la restul intrebarilor.Cel mai mult ma intereseaza de fapt subiectul de la intrebarea 4 si anume: de ce nu se face ceva in privinta masinilor care au ajuns in sant pe strada Valea Adanca Veche? Un parapet, o balustrada, ceva ornamental, orice care sa limiteze vizual soseaua de sant cand este zapada pe jos, pentru ca nu se deszapezeste instant si, in condtiile date de iarna, nu se vede unde-i sant si unde-i sosea decat dupa ce cade cineva cu masina in sant si face o ditamai groapa in zapada si uite-asa stii ca acolo-i sant. Va rog sa prevedeti inainte de iarna viitoare o modalitate de semnalizare cu parapeti/balustrada a santurilor cel putin in acea portiune periculoasa. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom tine cont de sugestia dumneavoastra , iar in perioada urmatoare vom initia un studiu in zona in ideea de a monta o balustrada ori sa acoperim rigola cu dale de beton portabile.

Cristian Larion   |   Horpaz

18.01.2017

Buna ziua !Vreau sa va intreb daca exista vreun plan de extindere a retelei electrice pe strada Holdelor din Horpaz intrucat m-am adresat Eon pentru bransament si ei mi-au raspuns ca trebuie facuta extensie pe acea strada iar in situatia curenta se pot bransa doar cei care sunt sub 100m de la soseaua principala. In situatia mea, sunt 120m, deci ar trebui extensie. In continuarea parcelei mele mai sunt inca 2 proprietari in aceeasi situatie.Multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
S-a initiat proiectul de extindere retele electrice in asociere cu SC DELGAZ GRID (E-ON).

CIOARIC AXINTE MARIUS   |   IASI

18.01.2017

Buna ziua, Dle Primar. Vreau, in primul rand, sa va multumesc pentru raspunsul atat de promt iar in al doilea rand sa va intreb care sunt procedurile ce trebuiesc urmate pentru a dona strada si daca stiti cumva daca mai sunt vecini de pe str.Muncii - Valea Adanca care au donat partea lor de strada!? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa accesati site-ul primariei www.primariamiroslava.ro, sectiunea cadastru si veti gasi procedura de donare a cailor de acces private.

Cojocariu Virgil   |   Valea Adanca

16.01.2017

Buna ziua si La multi ani!.Vreau sa va aduc la cunostinta ca in localitatea Valea Adanca, str Ezareni firma care se ocupa de salubritate nu a ridicat gunoiul de 2 saptamani. Ultima oara au fost exact pe 02.01.2017, deci sunt 2 saptamani incheiate. Partea si mai proasta este ca sunt multi caini vagabonzi care rastoarna, rup sacii si imprastie gunoiul peste tot. Inanite de a face curatenie am facut si cateva fotografii pe care vi le pot trimite. Suntem cateva familii care avem pubelele adunate intr-un singur loc amenajat pentru asta, din pacate neingradit. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Este bine sa sesizati societatea EDIL INDUSTRY cu care ati incheiat contract . Vom lua si noi legatura pentru a-i atentiona cu aspectele aratate de dumneavoastra.

Butucianu Ioana   |   VALEA ADANCA, Strada Bazei nr 175

16.01.2017

Buna ziua! In luna decembrie 2016 am ridicat problema descrisa mai jos referitoare la unul din vecini care isi utilizeaza terenul pt depozitarea si comercializarea de pamant si resturi de materiale de constructie. Raspunsul dumneavoastra a fost ca aceasta persoana va fi contactata de Politia Locala pt atentionare si sanctionare insa cu siguranta acest lucru nu s-a intamplat dat fiind ca in aceasta dimineata a inceput si continua si acum sa aduca masini de pamant. Vom contacta si noi Garda de Mediu insa mi se pare normal sa primim suportul dumneavoastra ca institutie publica in aceasta problema dat fiind ca spre deosebire de noi, aveti datele proprietarului acestui teren.Cu siguranta Garda de Mediu va reactiona mai prompt primind aceasta plangere de la o alta Institutie Publica. Asteptam raspunsul si sprijinul dvs pt a rezolva aceasta situatie. Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Ne-am deplasat la fata locului si am gasit circa 10 masini de pamant negru si circa 4 masini resturi de constructii. Terenul fiind proprietate privata , acestea pot fi depozitate cu conditia sa respecte limitele de vecinatate si sa nu produca disconfort vecinilor. A fost trimisa catre Garda de Mediu nota de informare nr. 1963/25.01.2017 si comisarii de mediu vor dispune masurile ce se impun.

Grigoras Petru   |   Horpaz

16.01.2017

Dl.primar, cate accidente trebuie sa se mai intample in intersectiile semaforizate, dar nefunctionale, si cat ne vom mai chinui pana va veti hotară sa dati drumul la semafoare pentru a fluidiza traficul in intersectia de la expomobila si din Horpaz ?Va rog interesati-va cate accidente au fost, chiar cu victime in intersectiile in care semafoarele sunt doar de design.

Răspuns primar Niţă Dan
Semafoarele se vor pune in functiune dupa receptia la terimarea lucrarilor de marcaj, lucrari care nu pot fi executate pe timp friguros.

Olariu   |   Valea adanca

14.01.2017

Buna ziua! Exista vreo sansa ca anul acesta sa electrificati str dealul nucilor (rezervorul de apa pana pe str marului)? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul este promovat in asociere cu EON Distributie Romania din anul 2016. Dupa parcurgerea procedurii de licitatie se va incepe si executia lucrarilor.

Iulian   |   Valea Adanca

14.01.2017

Buna ziua ! Incep prin a va felicita pentru realizarile de pana acum.Ca locuitor al comunei al carei primar sunteti, am si eu cateva intrebari la care astept raspuns:
1) Cand va fi canalizare pe strada Prunilor, inspre intersectia cu strada bazei?2) Cand va fi asfaltata aceasi strada, Prunilor?
3) Proiect pentru iluminat stradal pe strada Prunilor exista, se va face intr-un viitor relativ apropiat?
4) De ce nu se iau masuri pentru a nu mai avea accidente in valea de pe strada "valea adanca veche"? Si aici fac referire la masinile care au cazut in sant deoarece este extrem de prost conceput si construit acel drum, fara sa se gandeasca proiectanul la cum va arata proiectul final si la cat de mult incalca normele minime de siguranta rutiera, fiind de un real pericol pentru participantii la trafic, dar si pentru pietonii care risca sa fie trimisi in sant cu tot cu o masina peste ei. Am vazut cu ochii mei un taxi cazut in sant, si mai sunt inca 3 locuri in care au cazut masini in sant. Poate va faceti timp pana se topeste zapada si treceti sa vedeti cu ochii dvs acele locuri. Pentru detalii referiotare la accidente puteti intreba la casa din curba, ca omul acela cu masina lui i-a ajutat pe cei ghinionisti sa iasa din sant.
5) Se va face trecere de pietoni la "Hanul Grasilor"? Preferabil sa se faca pe partea sudica a intersectiei.
6) Se va muta statia de autobuz de la statia peco la "Hanul Grasilor"? Este extrem de utila o statie de transport in comun acolo, pe ambele parti ale drumului, datorita investiilor care s-au facu in zona si a numeroaselor blocuri ridicate pe bazei.

Răspuns primar Niţă Dan
1. Proiectul pentru canalizare se face de catre SC Apa Vital SA prin finantare europeana.

Lazar Gina   |   Valea Adanca

13.01.2017

Buna ziua! Se pare ca iar sunt probleme cu colectarea deseurilor menajere. Pe strada Livezilor nu a venit nimeni saptamana aceasta. Deseurile s-au tot adunat si am fost nevoiti sa folosim saci aditionali pe langa pubela primita de la firma de salubritate. Si aici intervin cainii hoinari si infometati din aceasta zona. Ne-am petrecut dimineata strangand hartia igienica folosita si alte deseuri imprastiate de caini. Va rog sa faceti ceva in aceasta privinta. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Programul de colectare s-a reluat .Speram ca nu vor mai fi probleme.

Oana   |   Valea Adanca

13.01.2017

Buna ziua! Vin cu rugămintea de a rezolva problema colectării deseurilor menajere in Valea Adâncă. Dupa cum stiti, colectarea se face o data pe saptamana. Acest lucru nu se respectă in mod repetat. In momentul de fata, se asteapta colectarea inca de luni 09.01.2016. Reprezentantul firmei sustine ca vor veni abia saptamana viitoare, in functie de timpul disponibil. Este inacceptabil sa insistam pentru efectuarea unor servicii decente pentru care platile sunt la zi. Multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Programul de colectare s-a reluat .Speram ca nu vor mai fi probleme.

florin mihalache   |   iasi

13.01.2017

Doresc sa cumpar o parcela teren in vorovesti, dar nu are retea electrica, de fapt, nimic. Am inteles ca drumul de acces este privat ; are latime de 4m, este prevazuta in actul de propietate. As dori sa stiu daca ar fi sa conving pe cei de pe strada sa donam calea de acces catre primarie ea ramine la acceeasi latime sau ne veti cere sa cedam m ai multde atit cu toate ca in fata acestui teren este un teren care nu a lasat nici un centimetru din terenul lor vreau sa stiu ce este de facut sa vad merita sa iau as vrea sa fac un cabinet medical in acea locatie iar retragerea ar ingusta destul de mult terenul respectiv astept raspuns. Va multumesc anticipat !

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru a preda drumul proprietate privata in domeniul public , trebuie acordul tuturor proprietarilor si sa aiba latimea de 8m.

M. I.   |   Valea Adanca

12.01.2017

Buna ziua ! Doua intrebari:
1. De ce nu s-a curatat si strada Cornesti la care sunt si alte strazi adiacente nu? Nu suntem cetateni cu drepturi egale?
2. Pe strada Principala sunt adesea TIR-uri si camioane de mare tonaj (chiar la intrare si la nr. 51 - 53). Credeti ca astfaltul si toata infrastructura suporta acest tonaj?

Răspuns primar Niţă Dan
S-a curatat de zapada si strada Cornesti cu intarziere de o zi datorita volumului mare de deszapezit si a prioritatilor din comuna. Vom lua masuri cu TIRURILE si camioanele parcate in zona.

Radu Bogdan   |   Horpaz

12.01.2017

Buna ziua si La multi ani! Am cautat pe site anunturi de vanzare teren extravilan. Stiu ca proprietarul care vinde teren extravilan trebuie sa anunte primaria si sa afiseze la primarie ca acesta vinde teren extravilan conform legii.Nu am gasit nimic. La primarie am fost si iar nu am gasit nimic.Ma puteti indruma va rog, unde anume se gasesc aceste anunturi la primarie si pe site. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa consultati site-ul institutiei noastre www.primariamiroslava.ro, sectiunea Agricultura , oferte vanzare teren extravilan . Totodata la afisierul local sunt afisate ofertele de vanzare ce se depun . Pentru mai multe detalii va puteti adresa la tel 0232295680 interior 19 –d-na Nechifor.

Toma Florin   |   Valea Adanca

12.01.2017

Am fost pe data de 06 ian. 2017 sa platesc impozitul pe teren si locuinta si mi s-a spus ca inca nu se poate plati. Sunteti amabil sa-mi spuneti incepand cu ce data putem plati impozitul ???

Răspuns primar Niţă Dan
Se poate plati din data de 09.01.2017.

Alexandru   |   Valea adanca

12.01.2017

Buna ziua si multumim pentru interesul acordat intregii comunitati. As avea si eu cateva aspecte de luat in discutie:
1) De ce nu sunt amendati/avertizati macar cei care dau zapada inapoi pe drum, imediat dupa ce a trecut freza? sunt cazurile de la blocurile de pe Bazei, nr. 2.1 dar si la insiruite, si mai sunt suficiente cazuri prin tot satul Valea Adanca. Ar fi utila o campanie de informare cu referire la amenzile care le risca cei care dau zapada pe strada in loc sa o depuna la marginea drumului.
2) Sugerez si eu, asa cum s-a mai sugerat, sa se mute statia de autobuz la iesirea de pe Bazei, pentru ca sunt doua foarte aproape una de alta la expomobila si nu-si au rostul, sunt sute de persoane care ar beneficia de aceasta facilitate.
3) Sa se insiste la primaria iasi pentru acea trecere de pietoni de la iesirea de pe bazei, (hanul grasilor) dar sa se faca obligatoriu pe partea sudica a intersectiei, nu inspre oras, pentru a facilita iesirea de pe bazei. Nu spun ca n-ar strica un semafor si-acolo, dar asta deja-i alta poveste.

Răspuns primar Niţă Dan
Va multumesc pentru sesizarea facuta . Prin Politia Locala am avertizat toti locuitorii din zona despre aceste aspecte generate de unii locuitori care nu au spirit civic , vom face informarea necesara prin ziarul local “ MESAGERUL”.
Inca nu s-a primit raspuns de la Primaria Iasi.

ioana s.   |   Valea Adanca

12.01.2017

Buna ziua, domnule primar! Sunt foarte revoltata deoarece nu s-a dat cu antiderapant pe nici o strada din Valea Adanca, poate doar in joaca in unele locuri pe care eu nu le-am vizitat, si chiar ieri, 11.01.2017 a cazut o masina taxi in sant pe strada valea adanca veche, in valea aceea, imediat dupa curba. Asa ceva este strigator la cer!!! Daca eram eu in situatia respectiva? Daca alunecam in sant si loveam pe cineva? De ce nu s-a gandit nimeni la pericolul pe care-l aduce acel sant care incepe fix din marginea drumului pe un drum si asa ingust? De ce nu se gandeste nimeni cate vieti poate curma si cate pagube poate produce acel sant porst plasat? si nu spuneti ca-i facut conform proiectului pentru ca insusi proiectul a fost facut gresit si de oameni incompetenti in cazul de fata, daca au proiectat asa o capcana a mortii in comuna in care locuim si pe care o conduceti.

Răspuns primar Niţă Dan
Ne pare rau. S-a dat cu antiderapant in cantitati normale , asfaltul este uscat insa conducatorii de autoturisme trebuie sa circule cu viteza adecvata drumului si anotimpului.

Cioaric-Axinte Marius   |   Valea Adanca

11.01.2017

Buna ziua si la multi ani! Am pus o intrebare pe data de 8.01.2017 si vreau sa mai fac precizarea ca Strada Muncii se afla in sat Valea Adanca. Va multumesc si astept raspuns de la dvs. O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Stim unde se afla strada Muncii , strada este privata si nu avem voie sa facem investitii pe domeniul privat, raspuns pe care vi l-am transmis.

SAVIN LIVIU   |   Valea Adanca

11.01.2017

Va rog sa postati pe site-ul Primariei nr de telefon al persoanei insarcinate cu salubrizarea. Nu are rost sa "va uram"pe dvs ptr incopententa altuia.

Răspuns primar Niţă Dan
Consultati Contractul de salubrizare incheiat intre dumneavoastra si S.C. EDIL INDUSTRY IASI si veti gasi si numarul de telefon . Puteti sa-l contactati si pe responsabilul de zona la tel. 0756033574.

Rodica   |   dancas

11.01.2017

Domnule primar, ne ati asfaltat str padurii din Dancas, dar de curatat de zapada a ocolit o toata lumea, peste tot s a curatat dar strada padurii a ramas neatinsa,iar suntem ghinionisti...

Răspuns primar Niţă Dan
S-au deszapezit strazile principale , la urmatoarea ninsoare se va tine cont si de aceasta strada.

Nedelcu Ionut   |   Horpaz

11.01.2017

Buna seara, domnule primar.Va rog daca se poate ca pe strada noua din Horpaz,pe strada Scolii si pe strada Iazului sa se dea cu antiderapant deoarece urcam greu cu masinile si poate se va da si cu o lama mai des(s-a dat doar o data si e cam putin la cat a nins).In legatura cu iluminatul pe strada Iazului s-ar putea monta niste becuri mai puternice de tip led cum sunt pe strada Editurii.Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a dat pe aceste strazi cu plugul de curatat zapada si cu antiderapant . Rugam proprietarii de masini sa nu le parcheze pe strazi deoarece ingreneaza activitatea de deszapezire si de combatere a poleiului. Avem un proiect pentru iluminatul public cu leduri.

gherasim iulian   |   valea adanca

11.01.2017

Domnule Primar! Vin cu rugamintea de a trimite o echipa pe str. Marului din Valea Adanca pentru a repune in functiune iluminatul public. Nu functioneaza nici o lampa pentru iluminatul de pe aceasta strada, de aproximativ 3 saptamani. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Se va interveni pentru remedierea situatiei.

Razvan   |   Valea Ursului

10.01.2017

Buna ziua ! Stiu ca tot ati fost deranjat de intrebarea care urmeaza insa pana acum nu s-a gasit nici o rezolvare: Este posibil ca primaria Miroslava sa sustina/atraga furnizorii de internet/cablu TV in zona Valea Ursului - Voinesti? Totusi, suntem in anul 2017, facem parte din cea mai bogata comuna din Romania, insa conditiile zonei lasa mult de dorit in materie de servicii de acest fel.Stiu ca pentru a se dezvolta zona este nevoie si de o investitie particulara dar mai stiu ca daca primaria ar dori, ar putea sari in ajutorul locuitorilor prin a atrage potentialii furnizori. Multumesc anticipat de raspuns si sper ca se va gasi o cale de a rezolva problema amintita.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom lua legatura cu firmele de furnizare a internetului si cablu TV pentru investitii noi in comuna Miroslava.

Vasile   |   Miroslava

10.01.2017

Buna ziua ! Va rog sa imi comunicati din ce data se pot plati impozitele pentru anul 2017 si daca mai este valabila ca in anul 2016, reducerea pentru plata in primele luni ale anului. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Impozitele se pot achita din data de 09.01.2017.

cristea constantin   |   miroslava

09.01.2017

Buna ziua domnule primar ! Revin cu rugamintea din 18.12.2016 ,in care va rugam sa ne ajutati sa schimbam un bec ars pe strada mioritei nr 4 (fam luca , cristea ).In zona locuiesc numai persoane in varsta pentru care iluminatul public este un ajutor real in asigurarea unui climat de siguranta si liniste in zona .Va multumesc pentru intelegere si ajutor .

Răspuns primar Niţă Dan
A fost anuntata firma care se ocupa cu intretinerea iluminatului public in momentul sesizarii dumneavoastra.
Vom reveni cu un nou anunt.

Oana   |   Valea Adanca

09.01.2017

Buna ziua. Becul de la stalpul de iluminat stradal de pe Strada Prunilor este nefunctional. Am rugamintea sa se intervina pentru schimbarea lui. La numarul de telefon 0746505981, ca fiind numar de contact pentru o asemenea problema si afisat intr-unul din raspunsurile d-voastra la data de 19.12.2016, nu raspunde nimeni. Multumesc anticipat pentru rezolvarea problemei.

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor prezenta reprezentantii firmei care se ocupa cu intretinerea iluminatului public, pentru remediere.

LATES CORINA CRISTINA   |   Valea Adanca Str. Viei nr.11

09.01.2017

Va comunic ca pe Str. Viei nu se poate circula spre strada unicului magazin universal deoarece zapada depseste limita de circulatie pentru riveranii din zona,in acest sens vom formula o reclamatie oficiala. conditiilor optime de acces la alimente de stricta necesitate in perioada de temperaturi extreme.lt aspect deosebit este faptul ca din momentul in care sa deschis drumul prin livada ,prin poarta de acces de ;la strada viei, 10,12 caini fara stapana,hraniti de o persoana de pe strada pepinierei au ramas acum fara hrana si invadeaza gospodariile din zona,crescatorii de gaini prepelite si iepuri.in acest sens insistam lua ti urgent msuri de ecarisj pentru a rezolv disconfortul cfreat de acesti cini vagabonzi,dca nu veti posibilitate va rugam sa ne comunicati si vom face demersuri la foruri superioare,prefectura,ministerul mediului .......etc.cu stima

Răspuns primar Niţă Dan
Este adevarat, a fost o situatie de moment, dar s-a rezolvat. Pentru cainii fara stapan din zona se va deplasa echipa de hingheri pentru a-i prinde.

Stelea Dan   |   Valea Adanca

09.01.2017

Buna ziua ! M-am mutat recent intr-una din casele construite pe o parcela de la Strada Bazei nr.2 (intersectie cu Strada Veche); in acest moment casa este conectata la o fosa septica. Alaturi se va muta din primavara si vecinul nostru (unul dintre constructorii casei). Care sunt sansele sa ajunga si canalizarea in zona in acest an ? Multumesc anticipat, Un An Nou cu impliniri !

Răspuns primar Niţă Dan
Canalizarea pe strada Veche este inclusa in proiectul promovat de SC Apa Vital SA , care a primit finantare din fonduri europene si se va realiza in perioada 2018-2020.

Pricop D.   |   Balciu

09.01.2017

Ce se intampla cu deszapezirea in Balciu anul acesta? Maldare de zapada pe str Viei si pe str Biserica Sf Nicolae, in 3 zile cu atata zapada,de vineri pana duminca, pe 6,7,8 ianuarie, a trecut un singur tractor. Nici material antiderapant nu s-a pus. Anul trecut s-a facut treaba cu simt de raspundere, anul asta parca am avea alt primar.Noi nu trebuie sa ajungem la serviciu ca toata lumea?

Răspuns primar Niţă Dan
Anul acesta, fata de anul trecut s-a dublat numarul de kilometri asfaltati in comuna, de la 41km la 82 km, a crescut si numarul bolnavilor cu dializa, numarul de gravide care au prioritate pentru deszapezire.

Mitica Petrea   |   Miroslava

09.01.2017

Buna ziua si la multi ani, domnule Primar! Racordul la reteaua de gaz a comunei se realizeaza de firma Gazmir sau se poate opta pentru orice firma autorizata sa execute astfel de lucrari? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu SC GAZMIR , care este operatorul local.

Cioaric Axinte Marius   |   Iasi

08.01.2017

Buna ziua, Dle Primar. Va rog sa aveti amabilitatea sa ne spuneti cum stati cu demersurile pentru canalizarea,asfaltarea si iluminatul public pe str. Muncii. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu facem investitii pe strazi care sunt proprietate privata . Donati strada in inventarul domeniului public Miroslava pentru a putea investi .

Sinigur Roxana   |   Horpaz

08.01.2017

Cand vom avea Canalizare in satul Horpaz? Este un proiect in curs?

Răspuns primar Niţă Dan
Investitia este cuprinsa in Master Plan de catre SC Apa Vital SA care a obtinut finantare pentru canalizare in satul Valea Adanca si Horpaz.

pagina 1 din 24

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2017