Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Mihaescu Marian   |   Valea Adanca

12.03.2017

Buna ziua ... Domnule primar,din cauza traficului de mare tonaj pe str.Bazei si la intersectia cu Nucilor au inceput sa apara rupturi in asfalt,ba chiar in curba nu mai exista asfalt deloc au pus cei de la Peg construct niste pietris. Pe aici circula zilnic zeci de camioane incarcate peste limita de tonaj admisa pe acest sector de drum. Am inteles ca vecinii au mai facut sesizari in acest sens dar pana in prezent nu sa luat nici o masura.Va rog sa ne spuneti cand se vor repara aceste drumuri asa cum au fost si daca veti lua vreo masura pentru a se respecta limita de tonaj in zona.

Răspuns primar Niţă Dan
SC PEG SRL va reface asfaltul.

Oana Gagea   |   Valea Adanca

12.03.2017

Buna ziua. Locuiesc in Valea Adanca (Strada Principla) si am incheiat contract cu firma de salubrizare de 6 luni si tot de atunci mi s-a promis ca mi se va da o pubela. Am sunat-o in mod repetat pe persoana care se ocupa cu acest aspect, iar aceasta mi-a explicat ca primaria nu mai detine pubele. Pentru mine este inadmisibil sa platesc niste servicii si sa nu beneficiez de ele in modul firesc. Sunt nevoita sa imi duc gunoiul menajer in oras, ceea ce nu este deloc confortabil. Din pacate, nu pot lasa sacii de gunoi in apropierea blocului deoarece sunt caini care ajung sa imprastie gunoaiele pe alee. Va rog sa luati masuri si sa rezolvati acest aspect. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Cat de curand vom achizitiona pubele necesare pentru acoperirea contractelor incheiate de firma de salubrizare.

Munteanu Andrei   |   Valea Adanca

10.03.2017

Buna ziua! Tubul podetului care leaga strada Imasului de strada Veche este colmatat. Am rugamintea sa ne ajutati cu decolmarea acestuia. Mentionez ca aceasta colmatare se realizeaza deoarece acesta nu are zona de decantare. Probabil este o greseala de proiectare sau de executie. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pentru desfundarea tubului.

Munteanu Andrei   |   Valea Adanca

10.03.2017

Buna ziua! Am rugamintea sa analizati oportunitarea realizarii unui limitator de viteza in zona strada Veche intersectie cu strada Imasului deoarec se circula cu viteza foarte mare si deja sunt inregistrate incidente auto. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Conducatorii auto sunt obligati sa respecte viteza de circulatie conform indicatoarelor existente.

Cocea D   |   Miroslava

09.03.2017

Buna ziua! As dori sa stiu ce planuri exista cu strada Ioan Voda Potcoava, care la orice ploaie devine in partea din vale imposibil de accesat. Macar o pietruire cat de cat...De asemenea, tot inspre capatul din vale e un adevarat focar de infectie, tot gunoiul si cadavrele de animale se varsa pe versantul dinspre padure. V-as ruga sa mergeti personal sa va convingeti ce mizerie este pe capatul acelei strazi. Am mai reclamat odata anul trecut aspectele la o doamna de la primaria Miroslava, care m-a asigurat ca se vor lua masuri. Din pacate nu am observat decat ca mormanele de gunoi au crescut.Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom planifica pietruirea drumului.

Manuel   |   Valea Ursului

09.03.2017

Buna ziua! Dl primar ,pe str. Otilia Cazimir din loc. Valea Ursului sunt construite 6 case ( finalizate) cu autorizație de construcție si nici una nu are curent electric. Credeți ca vom beneficia si noi de lumina in acest an ?

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile vor incepe in aceasta luna.

Alina Velniciuc   |   Miroslava

09.03.2017

Buna ziua Domnule Primar,

In primul rand vreau sa va multumesc pentru promptitudinea cu care actionati la remedierea micilor deranjamente: iluminat stradal, cainii maidanezi, etc.
As dori sa va aduc din nou in atentia situatia strazii Veronica Micle. Dupa cum stiti se contruieste masiv in zona si de accea strada aceata este tranzitata zilnic de masini de mare tonaj ceea ce a dus la inrautatirea carosabilului. Desi constructorii au fost rugati sa aduca macar niste piatra pentru a remedia situatia, acestia refuza sa faca acest lucru.
Ce se poate face pentru a solutiona aceasta probelema?

Deasemenea spuneati cu ceva timp in urma ca veti realiza un proiect pentru iuminat stradal modern si trotuare pe toata strada principala (de la Pepiniera pana in sensul giratoriu de la Valea Ursului).
Cand va demara acest proiect?

Va multumesc anticipat

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Veronica Micle este drum privat, asadar trebuie sa rezolvati problema drumului dumneavoastra cu constructorii , nu ne putem implica in aceasta problema deoarece nu este drum public. Realizam documentatia de proiectare pentru trotuare si iluminat in aceasta perioada.

Laurentiu N.   |   Miroslava

08.03.2017

Buna ziua! Ne-ati comunicat ca str. Biserica Sf. Neculai nr. 21 nu este inclusa in nici un program de modernizare. De ce? Asteptam echipele de modernizare pentru iluminat si asfalt, drumul este public - lucrurile ar trebui sa mearga ca uns cu analize si alte protocoale. Daca la ceilalti cetateni nu puteti interveni ca nu au drumurile donate la primarie, la noi nu aveti problema asta. Daca trebuie sa facem cerere cu semnaturi, plimbari pe la diferite ghisee, va rog sa ne comunicati, suntem dispusi sa facem orice e necesar.Toate bune!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Biserica Sf. Neculai este asfaltata in intregime si are toate utilitatile . Comunicati denumirea corecta a strazii ca sa va putem raspunde.

Nistor Constantin   |   Valea Adanca

08.03.2017

Buna ziua. Mi-ati raspuns intr-o poatare anterioara ca autorizarea blocului de pe Str. Veche a fost facuta conform HCL 146/26.11.2011. Imi puteti oferi si o adresa unde pot consulta aceast hotarare, pentru ca pe site-ul acesta al Primariei ultima hotarare al consiliului local este cu nr. 136 din oct. 2011. Cea cu 146 nici nu exista. Ascundeti ceva? Citez: "Răspuns primar Niţă Dan Autorizarea constructiei a fost realizata cu respectarea R.L.U. si P.U.G.-ului comunei Miroslava aprobat prin H.C.L. nr.146/26.11.2011."

Răspuns primar Niţă Dan
Va asteptam la Biroul Urbanism din cadrul Primariei pentru a consulta Regulamentul Local de Urbanism si Planul Urbanistic General aprobate prin HCL nr. 146/2011.

Liliana Chiorescu   |   Valea Adanca

07.03.2017

Nu fac referire la regimul de inaltime a cladirilor sau la distanta limita de gard ci la regimul constructiilor prin care se ingramadeste practic un numar mare de case, pe strada Cornesti, ce tulbura confortul intim familial si privat din curtea proprie si de faptul ca avem (si noi, comunitatea!) acelasi drept de a beneficia de armonia mediului prin proportii corecte care sa dea acces la privelistea zonei, priveliste inlocuita in viitorul apropiat de ziduri insirate.Intrebarea este daca dezvoltatorul are PUZ (de ce nu gasim documentatia proiectului ce trebuie facut public?) pentru aceste constructii intr-o zona care nu e marginasa si in care sunt deja construite case si curti individuale care au determinat astfel caracteristica zonei?

Răspuns primar Niţă Dan
Autorizarea constructiilor la care faceti referire a fost realizata cu respectarea normelor Regulamentului Local de Urbanism si PUG-ului aprobate in HCL nr. 146/2011.

potop sorin   |   iasi

07.03.2017

Buna ziua.M-ar intersa cand se va extide reteaua de curent gaz si canalizare pe strada ioan joldea voda si daca se va asfalta si acest drum an viitor.Va multumesc frumos si astept raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu am planificat pentru acest an nici o investitie deoarece nu dispunem de fonduri in bugetul local.

Florin V.   |   Valea Adanca, Str. Pepinierii nr .35

06.03.2017

Buna ziua, domnule primar. Va rog sa redirectionati aceasta solicitare catre echipa de ecarisaj pentru a interveni pe str. Pepinierii de-a lungul gardului viu al pepiniereii T. Neculai si pana in dreptul strazii Lt.Col. Gh. Valeriu Constantinescu. In aceasta portiune isi fac veacul mai multi caini, printre care 2 dintre acestia de talie mare, agresivi si galagiosi. Ambii sunt de culoare alb-crem, unul cu o pata neagra in zona capului si celalalt cu mai multe pete negre. Cel din urma a intrat intr-o noapte in curte si a ramas captiv (prins cu labutele in gardul nostru) si a trezit toata zona cu zgomotul produs. Va atasez poze pentru a-i putea identifica mai usor: www.goo.gl/U7PyE1. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Sesizarea dumneavoastra a fost transmisa serviciului de hingherit din cadrul SC Servicii Publice Miroslava. Va puteti adresa direct d-rei Olaru Georgiana la tel. 0746396051.

Cristina A.   |   Valea Adinca

06.03.2017

Buna ziua! As dori sa stiu cand se va asfalta bucatica de drum care leaga Strada Bazei de Soseaua Nicolina? Sunt gropi foarte mari si ne rupem masinile in fiecare dimineata, in drum spre serviciu. De asemenea, ar trebui instalat si un semafor deoarece in fiecare dimineata stam si asteptam mult si bine pana ne lasa careva sa intram in banda.

Răspuns primar Niţă Dan
Portiunea de drum este pe teritoriul Municipiului Iasi si nu puten noi sa intervenim. Semafor se amplaseaza la intersectia situata la numai 500m distanta.

Maria Popescu   |   Miroslava

06.03.2017

Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, la capat de Miroslava spre Valea Ursului, la soseaua Iasi-Voinesti, la aproximativ 300m de sensul giratoriu (centura Iasi) se va extinde reteaua electrica in 2017? Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Da, avem planificata aceasta investitie. Este in stadiul de studiu de solutie.

Sandu   |   Miroslava

06.03.2017

Buna ziua! Am doua intrebari referitoare la Str. General Emanoil Dascalu. Canalizarea si asfaltarea se vor realiza in acest an? Canalizarea se va realiza pe strada cu serviceul auto de dezmembrari care BLOCHEAZA drumul?

Răspuns primar Niţă Dan
Doar asfaltare se face pe aceasta strada, canalizare nu deoarece nu avem pe unde sa o descarcam .

GHEORGHIU Cristi   |   VALEA ADANCA

04.03.2017

Buna ziua domnule Primar.Va adresez o intrebare putin ironica: oare se doreste mutarea Manhattanului pe strada Bazei?dupa ce am asistat oripilati la inmultirea blocurilor fara numar noi cei de la case care ne-am construit case aici ca sa fugim de la bloc acum auzim ingroziti ca urmeaza construirea a catorva blocuri turn de 11 etaje pe strada Bazei.Confirmati aceasta trista si ingrozitoare stire care mutileaza micul nostru paradis?Oare setea de bani este atat de mare la cei ce initiaza si aproba aceste inspaimantatoare proiecte?

Răspuns primar Niţă Dan
Locatia la care faceti referire , unde se construiesc blocurile , apartine Primariei Iasi , nu este pe Miroslava.

Lazar Gina   |   Valea Adanca, Str Livezilor

04.03.2017

Buna ziua,
As avea doua intrebari pentru dumneavoastra:
1. Acum 2 ani am cumparat o casa in Valea Adanca pe strada Livezilor (cum se termina gardul spalatoriei la dreapta). In acte se specifica strada Livezilor insa acum pe google maps numele strazii este strada Morarilor. Cum am putea afla care este de fapt numele strazii?
2. Pe aceasta strada (Livezilor/Morarilor) s-au construit foarte multe case in ultimii 2 ani iar singura zona ramasa libera este o livada. Livada si marginea strazii din dreptul livezii au devenit o groapa de gunoi a muncitorilor si a altor persoane. Nu stim cine este proprietar acolo si cine ar putea sa ia atitudine in aceasta problema. Zona este plina de resturi de constructii, peturi, pungi, cutii de bere, conserve, resturi din plastic. Am strans noi o parte din plastice si peturi in saci de gunoi pe care i-am lasat acolo la marginea drumului sperand ca vor fi luati luni de cei de la salubritate. Insa resturile sunt foarte multe si nu putem sa le strangem noi pe toate. Ce se poate face in aceasta situatie?
Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru clarificarea adresei , depuneti la ghiseul nr. 1 cerere insotita de copie dupa Autorizatia de construire si numar cadastral.
Vom igieniza zona la care faceti sesizarea si se vor lua masuri cu persoanele care arunca necontrolat gunoaie de tot felul.

Marian. B   |   Valea Adanca

04.03.2017

As dori sa stim cand aveti de gand sa opriti construirea de blocuri intre case in str. Valea Adanca?
Nu mai incercati sa aruncati vina pe hotarari de HCL si respectari de RLU si PUG.
mai ascultati si vocea cetatenilor ca noi am votat Primarul!
Sau poate doriti sa ne adunam in fata primariei sa va cerem socoteala?
Sunteti penibil, la prima intrevedere cu cetateni vom chema si ziarele sa fie mai multa surpriza.

Răspuns primar Niţă Dan
Toate autorizatiile de construire se elibereaza cu respectarea Regulamentului Local de Urbanism si Planului Urbanistic General al Comunei Miroslava aprobat prin HCL nr. 146/2011. Va rugam sa indicati exact locatia la care faceti referire.

Ursu Octavian   |   Valea Adanca

03.03.2017

Buna ziua!
Locuiesc pe strada Prunilor, in Valea Adanca de zece ani.
Pe toata aceasta perioada, niciodata nu au fost realizate lucrari de intretinere, nu mai spun de modernizare, pe aceste drumuri de piatra din zona. Doar localnicii mai aduc si mai imprastie resturi de moluz si toate prostiile care le da prin cap si nu le sunt de folos.
Dupa cum stiti, sunt perioade ale anului (toamna si primavera)cand umiditatea excesiva a pamantului si traficul auto sa zicem ca nu se inteleg de minune.
Nu pot sa cred ca nu exista in bugetul local rezervata o suma, oarecare, care sa poata acoperi aceste intretineri locale pe drumurile de acest fel, nu ar trebui decat cativa metri cubi de piatra si un utlaj care sa imprastie si sa niveleze, inclusiv piatra existenta, care este tasata doar sub directiile rotilor auto. Intre aceste doua santuri drumul este prea inalt si se agata masinile pe dedesupt. O sa ne trezim cu masinile rupte.
Personal, am facut astfel de interventii aproape anual si nu numai pe zona de drum privat, desi legal nu avem voie sa intervenim pe drumul public. Am adus nenumarate masini de piatra, asfalt frezat, utilaje de imprastiat, chiar si cilindru compactor, dar nu se poate sa faca doar locatarii aceste intretineri, este jenant pentru noi ca romani sa lasam totul asa la voia intamplarii si mai ales pentru aceasta comuna care este renumita in tara ca valori ale bugetului local.
Se realizeaza tot felul de extinderi de retele si de bransamente (de diverse firme incompetente care nu stiu sa aduca drumul la starea initiala si nici nu-I verifica nimeni), care starnesc aceasta "fundatie" existenta si umplu tot drumul de noroi.
Retea de iluminat public nu se pune in discutie.
Nu inteleg de ce se dau autorizatii de construire la proprietati care au acces de pe aceste drumuri private, eu nu am nevoie de acest procent din drum in actele de proprietate.
Trebuie sa ma cert cu vecinii, care vrea si care nu sa faca act notarial sa dam acest drum catre Primarie? Sunt proprietari care nici nu sunt in tara, de unde sa-i adun eu?
Ar trebui sa se impuna prin certificatele de urbanism aceasta cedare a proprietatii drumului catre primarie, sau o alta forma legala.
Tot ce se intampla in tara asta este lasat la voia intamplarii, sau la latitudinea unor "alesi" inclusiv prin legislatie.
As vrea sa vad si eu ca avem un primar, sau pe cineva de la un birou al Primariei care vine la fata locului, vede, se implica si rezolva orice problema, dar probabil ca se va intampla asta peste alte cateva generatii. Pacat de tara asta si de potentialul ei.
De ce nu se acceseaza mai multe fonduri europene pentru modernizari de drumuri, de ce raman sume immense de bani neaccesate? Oare din cauza incompetentei?
Dar sa fim optimisti si sa ne vedem fiecare de interesul propriu, ca asa s-a mers pana acum, de ce nu ar merge si de acum inainte?
Probabil voi primi acelasi raspuns cum am primit si la celelalte sesizari anterioare: " vom analiza..." fara a se concretiza nimic fizic.

Va doresc sa aveti success pe toate planurile!

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an vom interveni si pe strada Prunilor pentru amenajarea drumului care apartine domeniului public al comunei. Pe drumul privat nu putem interveni si nici nu putem forta proprietarii drumului pentru predarea in domeniul public.

Timofte Carmen   |   Horpaz

03.03.2017

De ce se intrerupe curentul atit de des in satul Horpaz si mai ales saptamina aceasta chiar la prima ora cand toata lumea se pregatea sa plece la scoala sau servici. Chiar si pe strazi lumina se inchde la 6 dimineata, totusi nu am trecut la orarul de vara .Domnul Primar a promis in campanie ca o sa imbunatateasca iluminatul public deoarece este un dezastru .Un stalp da trei nu .Va multumesc .Un weekend plăcut sa aveti .

Răspuns primar Niţă Dan
Este aprobat si se va realiza in acest an.

Daniel Bosanceanu   |   Sat Valea Adanca

03.03.2017

D-le Primar, vă rog să-mi spuneți dacă în acest an aveți în plan extinderea rețelei electrice pe str. Cornești, spre coada Lacului Ezăreni, deoarece din adresa Primită de la E-ON (începutul anului 2016) mi s-a comunicat faptul că, aveți depus și aprobat un proiect în acest sens. În caz pozitiv vă rog să-mi comunicași și stadiul de realizarea a acestui proiect, Vă mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Este aprobat si se va realiza in acest an.

Briceag Elena   |   Cornesti str. Padurea Surda nr 73 com Mmiroslava j

02.03.2017

Domnule primar as dori o audienta cu dumneavoastra in vederea emiterii unui titlu de proprietate pe motiv ca de 5 ani sunt tinuta pe loc cu tot felul de scuze acum sa acceptat este la biroul cadastral ,locuesc la aceasta adresa din 1990 sunt casatorita legal din 1990cu Briceag Vasile adeverinta de drept de proprietate laa anexa 2B este pe Briceag Elena se accepta la dosar dar eu nu figurez in titlu nu trebuia sa se explice cine este aceasta persoana si nu trebuia sa se ia in considerare si actul de casatorie si cartea mea de identitate ?cer acesta audienta cred ca cineva nu doreste intentionat acest lucru sotul meu este de acord cu mine dar nu stiu pe ce motiv se intimpla acest lucru va multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Validarea este in beneficiul numitului Briceag Vasile deoarece cererea formulata in temeiul legilor fondului funciar a fost scrisa de catre sus numitul . Titlul de proprietate va fi emis pe numele persoanei validate, respectiv pentru acea persoana inscrisa intr-o anexa de validare eliberata din arhiva Prefecturii Iasi si certificata pentru conformitate de catre secretarul Unitatii Adiministrativ Teritoriale.

Marius   |   Valea Adanca

02.03.2017

Buna ziua! Imi puteti spune daca este in plan si pentru ce interval de timp, extinderea retelei de calanizare pe Strada Veche, Valea Adanca? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul este promovat de SC Apa Vital SA , care au semnat un contract de finantare pe fonduri europene. Estimam ca executia va incepe in acest an.

Iulian   |   Valea Adanca

02.03.2017

Buna ziua. Canalizarea pe str. Prunilor nu va fi facuta de Apa Vital pentru ca nu este inclusa in proiectul amintit de dvs. Ne puteti spune daca sau cand va fi facuta canalizarea pe aceasta strada de catre primarie? macar portiunea dinspre strada Bazei de 170metri.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza. In acest an nu este planificata executia canalizarii pe strada Prunilor.

CHIRIAC GABRIELA   |   PROSELNICI str. Cocosului

02.03.2017

Buna ziua! Suntem in jur de 10 familii care locuim pe acasta strada si am vrea sa stim cand si ce trebuie sa facem pentru a ne putea racorda la coloana de apa.Am inteles ca aceasta coloana ar fi trasa pana aproape de strada noastra. Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an vom extinde reteaua de apa pana la Ferma Liliac si veti putea sa va racordati.

Ionut O.   |   Valea Adanca

01.03.2017

Va incepe cumva anul acesta asfaltarea strazii Scolii din Valea Adanca? Daca da, ce distanta este prinsa in proiect? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Da, va incepe in acest an pe o lungime de 390m

Constantn Sasu   |   Valea Adanca Noua (Ezareni)

01.03.2017

Buna ziua! Curatatul copacilor este in toi. Mai vine cumva si anul acesta remorca sa ne ajute cu luatul crengilor (si cand) sau trebuie sa ne descurcam singuri?Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria nu mai aduna resturile vegetale . Acestea se transporta la platform din Balciu sau Uricani de catre fiecare proprietar.

Hergheligiu Oana-Elena   |   Miroslava

01.03.2017

Buna ziua! Intrebarea mea, care de altfel este si o rugaminte,este daca se poate face un trotuar,macar pe o parte de strada, si inspre Valea Ursului, macar pana la Depozitul de materiale de constructii.Este foarte multa lume care circula pe jos pe portiunea aceasta de strada care se stie foarte bine ca este periculoasa pt ca masinile circula aici cu foarte mare viteza.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza.

Andrei Asultanei   |   Valea Adinca

01.03.2017

Stimate domnule primar, care este data la care veti demara lucrarile de asfaltare ale strazii Sub Cosere? Va rog sa ne oferiti un raspuns mai exact, un termen mai exact mai precis. Mersul pe jos este imposibil, este dezastru. Suntem un grup de tineri intelectuali care am ales sa locuim aici si nu vrem sa fim dezamagiti, lucru care deja se intampla.

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an.

Lucian Munteanu   |   Valea Adanca

01.03.2017

Buna ziua,

Am incheiat un contract pentru ridicarea gunoiului cu firma Edil Industry. Pentru pubela trebuie sa astept primaria sa cumpere (am fost pus pe o lista de asteptare).
1. Exista in viitorul apropiat un termen pentru a se cumpara pubele?
2. Cum se ridica gunoiul in cazul meu? Las sacii in fata portii?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom cumpara pubele dupa aprobarea bugetului local , dupa data de 25 martie 2017.

Bogdan Manolachie   |   Miroslava

01.03.2017

Buna ziua! Ce informatii ne puteti oferi in legatura cu asfaltarea si iluminarea pe strada Fermei nr 33, unde sunt 27 de case?Multumim anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Este strada privata si nu putem investi.

Elena D.   |   Valea Adanca

28.02.2017

Buna ziua! In legatura cu drumul care vine dinspre Valea Adanca-viitorul cimitir-padoc intelegem ca nu aveti in plan sa-l asfaltati, dar din toamna s-au tot facut sapaturi peste sapaturi-nu stim in ce scop, s-a tot carat pamant in acea zona, s-a scurmat, prin unele locuri se arunca si saci de gunoi (la coada iazului de exemplu), astfel incat drumul din prost cum era a devenit aproape impracticabil. Chiar nu se poate pune macar putina piatra? Multumesc pentru intelegere.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni cu pietruire.

Ionut Nedelcu   |   Horpaz

28.02.2017

Buna ziua,d-le primar! Anul acesta se consolideaza portiunea care se surpa pe strada Iazului si daca vom avea pe toata lungimea ei asfalt si iluminat public?.Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu avem fonduri in acest an . Vom planifica pentru anul urmator.

Rares   |   Bratuleni

28.02.2017

Buna ziua. Revin cu aceeasi rugaminte catre d-vs privind reabilitarea drumului Bratuleni-Metro. Totodata va rog sa imi explicati cum veti putea concesiona parcele in parcul industrial fara sa aveti un drum practicabil si sigur catre zona destinata.Va spun sincer ca m-am saturat de ''vrajeala'' ca drumul va fi reabilitat pentru regim greu. Cand se va intampla asta? Acest drum nu mai poate fi utilizat si nu mai ofera nicio siguranta rutiere, deja avand loc cateva evenimente nedorite.Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu este “vrajeala”. Drumul este proiectat pentru trafic greu deoarece vor fi investitori cu activitati ce vor impune cresterea traficului greu.Este planificata executia acestui drum cu prioritate pentru 2017-2018.

Ovidiu   |   Miroslava

28.02.2017

Bună ziua! Ce se poate face în legătură cu transportul în comun pe ruta Miroslava - Iași? La orele de vârf rămân oamenii în stații câte 20-30 de minute, uneori mai mult, deoarece microbuzele sunt pline până și pe culoare, iar șoferii nu mai opresc. Citisem în ediția 10/2016 (pagina 6) a ziarului Mesagerul că se vrea înlocuirea microbuzelor cu autobuze. Întrebarea este când se va face această schimbare? Au trecut deja 5 luni, iar numărul populației a mai crescut, fiind date spre locuire și blocurile noi. Mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Transportul in comun in mediul rural, conform legii este organizat de catre Consiliul Judetean Iasi . Referitor la cele sesizate aveti dreptate. Primaria Miroslava a facut numeroase adrese la Consiliul Judetean Iasi, insa rezultatul a ramas acelasi.

Horduna   |   Miroslava

27.02.2017

Bună ziua. Întrebarea mea este de ce nu exista acces pietonal de la mag. Doi pași pana la stația de maxi din deal pe strada C-tin Lânga? Ce exista pe partea stânga este impracticabil,s-au făcut lucrări pe marginea drumului și s-au scos acele pavele si asa au rămas. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom reface trotuarul pana la limita cu municipiul Iasi.

Marius   |   Valea Ursului

27.02.2017

Buna ziua! De cateva zile cineva tot cara carute pline cu lemne din padurea Uricani, pe std Alunis din Valea Ursului, de parca ar fi descoperita un zacamant de aur acolo. Va rog sa luati masurile necesare sau sa anuntati autoritatile competente! Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
S-a anuntat deja Ocolul Silvic Ciurea.

Florin V.   |   Valea Adanca, Str. Pepinierii

27.02.2017

Buna ziua domnule primar, revin la dvs. cu o veche problema a strazii Pepinierii din dreptul nr. 35. V-am scris si anul trecut despre faptul ca extremitatea partii carosabile a drumului dar si cateva elemente de rigola s-au surpat (cu adancime de 20 cm) datorita reaizarii unei lucrari de racordare la magistrala de gaz (efectuata pe sub asfalt) dar si a masinilor de mare tonaj care sunt deseori nevoite sa circule cu rotile pe rigole. Apa rezultata in urma topirii zapezii s-a infiltrat si mai mult in acea gaura, ea adancindu-se peste iarna. Va rog sa interveniti, fie dvs. (primaria) sau firma asfaltatoare pentru reparatie.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarea este in garantie si va interveni societatea de constructii pentru reparatii.

munteanu mia   |   vorovesti

27.02.2017

Dl.Primar cred că nu am explicat bine este vorba de iluminatul public din zona strada Prof.Dumitru Pricop.45 spre ferma Liliac .Va rog sa trimiteți pe cineva să verifice după ora 18.Va mulțumesc.De când au început tăierea copacilor nu mai avem iluminat stradal in zona aceasta.

Răspuns primar Niţă Dan
A fost ceasul de reglaj al aprinderii la ora defect, acum este inlocuit.

Onesim Cristina   |   Iasi

26.02.2017

Buna ziua! Am observat ca s au curatat copacii pe drumul Iasi-Voinesti.Plopii arata acum groaznic,ce se va intampla cu ei? Deasemenea in urma operatiunilor de curatare au ramas gramezi de crengi marunte care se transforma in gunoaie de a lungul drumului judetean.Cine le va ridica? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta este parerea dumneavoastra, plopii in vara vor regenera si vor arata ca exemplarul din fata serelor de langa linia de inalta tensiune de pe str. Col. C- tin Langa,iar resturile de crengi ramase vor fi adunate de SC Servicii Publice cand va permite vremea.

munteanu mia   |   vorovesti

25.02.2017

Domnule Primar ,după ce ați verificat nici acum nu este curent stradal pe tronsonul ferma liliac spre vorbești. De ce? Mai verificați o dată. Va mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In urma verificarilor facute s-a constatat ca ceasul care aprinde si stinge becurile la ora fixata este defect, urmeaza inlocuirea acestuia.

Marius A   |   Valea Adanca, Strada Crangului nr 1

25.02.2017

Buna ziua! Incepand cu strada Lt.Col. Gh. Valeriu Constantinescu pana la strada Crangului nr 1, de-a lungul strazii Pepinierei nr 1 (pe partea dreapta) sunt in jur de 12 stalpi din care nici unul nu are instalatie de iluminat public. Va rugam sa montati si sa asigurati iluminatul public si pe aceasta strada principala. Momentan suntem "obligati" sa circulam prin bezna.Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Sunt stalpi de medie tensiune care sunt destinati transportului energiei electrice si nu permit instalarea de lampi pentru iluminat public.

Macovei Gheorghe   |   Iasi

24.02.2017

Cand are de gand primaria sa preia in domeniul public str.Codrilor din Valea Ursului? Care este procedura si care au fost obstacolele ca pana acum acest lucru nu s-a intamplat?

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria Miroslava preia prin donatie drumurile care indeplinesc cerintele de urbanism din zona si sunt libere de sarcini. In acest sens urmeaza sa depuneti o cerere la Primarie, insa trebuie avut in vedere ca drumul este obligatoriu sa aiba o latime de 8 m.

Diana Pantiru   |   Miroslava

24.02.2017

Buna ziua! In aceasta toamna, s-au facut lucrari pe Str. C-tin Mavrocordat, iar jumatate din banda dreapta a strazii a fost decopertata, ingustand si mai mult acest drum. Acum, dupa topirea zapezii, tot noroiul ajunge pe sosea. Mi-ati putea spune cand este planificata refacerea acestui drum? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Refacerea portiunii de drum se va face anul acesta.

Ionut B   |   miroslava

24.02.2017

Buna ziua ! Va rog sa ne spuneti cand se va trece la executare trotuarului promis de la conex spre str Fermei si spre Transanapet? Mentionez ca sunt foarte multe familii care au nevoie de acest trotuar deoarece isi pun viata in pericol zi de zi circuland practic pe crosabil din statia de maxitaxi pana acasa . Va rog respectuos sa accelerati proiectul cu trotuarele ca sa evitam o eventuala tragedie. Va multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
In decursul acestui an este planificata executia trotuarelor pe strada C-tin Langa.

Cojocariu   |   Miroslava

23.02.2017

Cand veniti sa luati cainii de pe strada Al. Vlahuta Nr, 15 A ? Sotia nu s-a putut duce la munca cu transportul in comun din aceasta cauza - nu a putut iesi la strada principala pentru ca e latrata de aceasta haita de maidanezi. Aseara s-au incaierat pe langa masina mea si au zgariat-o si dat oglinda peste cap - sunt in jur de 7 caini. In cealalta seara au latrat de la 12 la 12:45 incontinuu.Va rog luati cainii de pe strada, pentru ce va platesc atatea impozite si taxe??? Am mai facut o sesizare acum 4-5 luni si nimic ? Am dorinta sa ma contactati si sa imi comunicati ce ati rezolvat, numarul il aveti in formular.

Răspuns primar Niţă Dan
Am trimis cererea dvs. serviciului de ecarisaj.Pentru orice eventualitate puteti contacta acest serviciu la nr. de telefon:0746396051 d na Olaru.

chiriac bogdan   |   iasi

23.02.2017

Buna ziua! Va rog îmi puteți spune daca se mai fac extinderi pt.reteaua de gaz in zona străzii căminului ciorbesti? Va multumesc si o zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru extinderile retelei de gaz trebuie sa va adresati societatii de distributie gaze naturale SC GAZMIR .

Mihai   |   Miroslava

23.02.2017

Buna ziua! Am vazut ca in decursul acestui an sunt planificate trotuarele pe strada principala spre Valea Ursului. Exista in plan si crearea de piste biciclete daca tot se va face si trotuarul?

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor executa si piste pentru biciclete acolo unde latimea drumului va permite acest lucru.

Andreea Cretu   |   Miroslava

23.02.2017

Buna ziua.Se poate sa interveniti pe strada Lacului(strada cedata primariei Miroslava) cu pietris? In urma topirii zapezii, strada a devenit o adevarata mocirla, drumul este impracticabil si nici nu putem baga masinile in curti.Gasiti in link-ul urmator o fotografie a strazii drumului la acest moment. http://imgur.com/a/ZXNxE Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni in cel mai scurt timp pe strada mentionata.

zinica ursu   |   str latcu voda nr 50 sat valea adanca bloc nou in

23.02.2017

Buna seara! Poate este posibil o bituminare pe straduta secundara paralel cu str principala spre hotel Capitol - acum si in vremuri de ploaie este foarte greu de circulat, traversam prin noroi mai ceva ca in cele mai indepartate catunuri. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Latcu Voda este prinsa in programul de asfaltare 2017-2018.

Lucian Munteanu   |   Valea Adanca

23.02.2017

Salutare,

Locuiesc pe Strada Muncii, nr 7. Eu am ultima casa ( in acest moment) pe aceasta strada.
1. Pentru a se interveni pe strada( cu asfalt, piatra, canalizare) Muncii este necesar ca toti cei care au teren pe aceasta strada sa doneze calea de acces, sau este suficient doar cei care au casa construita si sa se modernizeze pana la mine( toti cei pana la mine sa fi donat calea de acces catre primarie?

2. Exista un registru cu cei care au donat si cei care nu au donat calea de acces? Sa ii pot contacta pe cei care nu au donat, poate intre timp si-au schimbat parerea.

3. Pentru a te inregistra la serviciul de ridicare a gunoiului care este procedura?

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie donata de toti cei care au cota indiviza pe calea de acces. Pentru incheierea contractului de salubritate contactati nr. de telefon: 0723622221 – SC Edil Industry.

Cucu Lucian -Marian   |   Miroslava

22.02.2017

Buna ziua! Revin și insist cu aceeași solicitare : este absolut necesar sa se pună macar niste piatra pe str.Lacului din Miroslava.Pe data de 7.02.2017 ne-ați raspuns că nu va permit condițiile meteo sa interveniți.Astăzi,22.02.2017, conform prognozei meteo, condițiile meteo se îmbunătățesc de la zi la alta.Va rugam insistent sa soluționați aceasta problema întrucât, efectiv nu se poate circula pe acest drum public!!!

Răspuns primar Niţă Dan
Se va interveni in perioada imediat urmatoare.

Popa .v.   |   Balciu

21.02.2017

Cum pot sa obtin extras carte funciara si ortofotoplan? Mentionez ca aceste acte imi trebuie pentru bransament gaz in cat timp se pot elibera si ce pasi trebuie sa urmez. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru obtinerea extrasului de carte funciara va adresati la O.C.P.I. Iasi, langa Liceul Vasile Alexandri.

Obreja Danut   |   Valea Adanca Nou

21.02.2017

Buna ziua!Locuiesc pe strada Cicoarei nr.13D si doresc sa va aduc la cunostinta ca pe strada noastra sunt cativa caini maidanezi agresivi. As dori daca se poate rezolvarea problemei, deoarece este periculos pentru copii sa circule spre casa pe jos atat ziua cat si noaptea (strada nu este iluminata noaptea pe portiunea unde locuim noi). Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Am trimis cererea dvs. serviciului de ecarisaj..Pentru orice eventualitate puteti contacta acest serviciu la nr. de telefon:0746396051 d na Olaru.

Tanana Constantinv   |   Vorovesti,str Haznalei nr 4

21.02.2017

Buna ziua, domnule primar! Anul trecut,pe 2 noiembrie,am facut o sesizare(nr 33153) la Primarie in legatura cu niste caini lasati pe drumuri de niste vecini de-ai mei.Am fost si la Politie,au venit,au stat de vb cu proprietarii;doi dintre ei au inteles,celalalt (Iordache Vasile zis Calu,str Haznalei nr 5 sau 6) are in continuare cainii pe drumuri.Anul trecut a sarit gardul si mi-a omorat gaste. Daca treci prin zona,trebuie sa ai bat la tine,si el e in continuare nepasator,motivand ca nu-l poate prinde.Azi am sunat si la 0746396051;chiar daca are proprietar,banuiesc ca nu e microcipat, deci ar putea sa-i prinda. Inca astept. Am crezut de cuviinta sa scriu mai degraba dvs. Multumesc. O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Am reamintit serviciului de ecarisaj cererea dvs.

Oprica Carla   |   Valea Adinca

21.02.2017

Pe strada Imasului nr 51, sunt adunati mai multi ciini fara stapin si sar la oameni. Va rog sa luati masuri.Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Cererea dvs.a fost trimisa catre serviciul de ecarisaj .
Veti fi contactata in ziua cand vor veni pe strada dvs.

Florin   |   Valea Adinca

21.02.2017

Nu se da inca un tomberon .Daca in sacii cu plastic, sticla sau metal nu vor fi si alte deseuri , cainii nu vor rupe acei saci. Saptamanal trece o masina care colecteaza aceste deseuri. Este o dubita nu o masina de gunoi.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va verifica situatia prezentata de dvs. si se vor lua masurile legale ce se impun.

Radu   |   Horpaz

21.02.2017

Intr-o postare anterioara ati raspuns ca : "Daca aveti contract de salubrizare, in pubela ce o detineti puneti gunoiul menajer iar cel reciclabil (carton, plastic , sticla) il puneti intr-un sac separat care va fi ridicat separat in aceeasi zi."
Sacul cu gunoiul reciclabil unde il pun? Se va da inca un tomberon pt ca, chiar daca il pun pe tomberon cei de la gunoi il vor pune pe jos . Fiind pe jos cainii vor trage de el si va fi numai gunoi pe strada.
In Horpaz eu nu am vazut nici o alta masina de gunoi trecand pt gunoiul reciclabil.
Si asa nu se ridica gunoiul la timp si sta cateva zile.
Mie nu mi se pare corect sa imi fie marita factura cu 50% pe luna pt ca cei de la Edil nu isi fac treaba si eu trebuie sa imi duc gunoiul in oras.
Ne puteti ajuta cu o solutie? sau trebuie sa avem strazile pline de gunoi reciclabil? Angajati de la edil nici macar nu curata dupa ei cand golesc pubelele sau le rastoarna pe trotuar.
Va multumesc si astept o solutie din partea primariei!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu se da inca un tomberon .Daca in sacii cu plastic, sticla sau metal nu vor fi si alte deseuri , cainii nu vor rupe acei saci. Saptamanal trece o masina care colecteaza aceste deseuri . Este o dubita nu o masina de gunoi.

Simionescu   |   Horpaz

21.02.2017

Azi (21.02.2017) am primit in posta factura de la gunoi emisa pe data de 30.01.2017 pt luna ianuarie 2017. Sunt luni in care nici nu vine aceasta factura. Am vorbit inclusiv la firma Edil si nu s-a rezolvat aceasta problema cu emiterea facturilor. Conform legii 225/2016 eu trebuie sa platesc factura in 15 zile de la emitere daca nu e titlu executoriu si mai platesc si penalitati. De ce trebuie eu sa platesc cand nu este greseala mea ? As dori sa va intreb daca Primaria Miroslava nu are vreun cuvant de spus in aceasta privinta, tinand cont ca primaria a ales aceasta firma?Pe langa factura am primt o instintare ca trebuie sa fie trecut pe contract toti membri familiei. Nu inteleg acest lucru: daca copii mei sunt la facultate si nu au domiciliul aici trebuie sa ii trec? Daca sotia mea are un alt apartament in Iasi trebuie sa o trec si pe ea chiar daca are domiciliul in Iasi? Ati putea detalia ce persoane din cadrul familiei se trec la gunoi? Exista si cazul in care cel care sta la mine sa isi duca gunoiul in oras, avand contract cu Salubrisul. Multumesc tare frumos!

Răspuns primar Niţă Dan
1.In contractul cu SC Edil Industry SRL trebuie trecute toate persoanele care figureaza in registrul agricol. Daca unele dintre aceste persoane nu locuiesc la adresa din Horpaz si puteti face dovada acestui lucru ,vor fi scoase de la plata .
2.Nu s-a emis nicio factura de penalitati pentru intarzierea la plata facturilor . Se vor emite astfel de facturi de penalitati pentru cei care nu colecteaza selectiv, acesta este de altfel motivul cresterii pretului serviciului de salubritate: ca nu se colecteaza selectiv.
3.Daca puneti la dispozitia firmei SC Edil Industry adresa de mail sau nr. de telefon vi se poate transmite prin mail sau sa fiti instiintati prin mesaj despre emiterea facturii si valoarea ei.
4. Facturile se pot plati si prin banca.

Liliana Chiorescu   |   Valea Adanca

20.02.2017

Sunt foarte dezamagita! Pe strada Cornesti ati dat acordul pentru construirea unui ansamblu de case duplex (la distante foarte mici una de alta) care vor afecta toata panorama zonei! M-am mutat la casa tocmai ca sa scap de urbanizare iar dumneavoastra nu v-ati gandit sa pastrati specificul zonei care ofera (la trecut... din nefericire!) liniste, intimitate si vedere spectaculoasa spre padure si lac.
Aveti in calcul si aglomerarea brusca cu masinile aferente fiecarui duplex? Atunci va dati seama la ce nivel de poluare atmosferica si sonora ne veti supune zi de zi! Trebuie sa aveti o strategie si pentru respectul comunitatii!

Răspuns primar Niţă Dan
Autorizarea constructiilor a fost realizata conform R.L.U.si P.U.G. al comunei Miroslava.

SAVIN LIVIU   |   Valea Adanca

20.02.2017

Nu se poate monta o oglinda la intersectia Florilor cu Bazei? Mentionez ca este STOP dar ca sa avem vizibilitate in stanga trebuie sa iesim in principala cam cu jumatate de masina, astfel deja am ocupat jumatate de strada...

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza propunerea dumneavoastra si vom monta oglinda daca usureaza vizibilitatea.

Bogdan V   |   Valea Adanca, str Principala

20.02.2017

Buna ziua! La intersectia str Principala cu sos Iasi Ciurea au fost montate semafoare si multumesc pentru asta. Intrebarea este cand vor fi puse in functiune? Pentru ca au trecut mai mult de 45 de zile de cand sunt pe galben intermitent si cred ca soferii stiu de amplasarea lor in zona. Al doilea aspect tine de reteaua de canalizare pe str Principala (de la Expo Confort) - daca se va realiza si daca da, care este termenul? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Semafoarele se vor pune in functiune imediat ce vremea rea permite realizarea lucrarilor de marcaj rutier.
Reteaua se va realiza pe str.Principala pe o lungime de 1000 m (incepand de la Expo Confort), anul acesta. Termenul de finalizare a lucrarilor este luna mai.

Popa vasile   |   Balciu

19.02.2017

Buna ziuaA Am si eu o intrebare: am pierdut titlul de proprietate. As putea sa scot un duplicat? Mentionez ca titlu de proprietate este pe numele tatalui care a decedat,in viata este mama. Ce pasi ar trebui sa urmez?

Răspuns primar Niţă Dan
Mama dvs. sau dvs. cu procura din partea mamei trebuie sa mergeti la Oficiul de Cadastru Iasi pt. a obtine o copie ,,conform cu originalul”a Titlului de Proprietate.Apoi trebuie sa publicati in Monitorul Oficial anuntul de pierdere a Titlului de Proprietate .Dupa obtinerea anuntului mergeti iar la Oficiul de Cadastru pt. restul informatiilor si pasilor de urmat.

Nistor Constatin   |   Valea Adanca

19.02.2017

Buna ziua, domnule primar. Am citit cu mare interes articolele publicate in ziarul local si mai ales rubricile in care va manifestati nemultumirea fata de "constructiile haotice" si anume blocurile care tot rasar in Valea Adanca. Ati mai spus ca se vor impune restrictii de inaltime tocmai pentru a respecta estetica urbana (vezi pag.2/aprilie 2015 si pag.7/iulie 2015 din Mesagerul). Nu demult spuneati ca explozia demografica din Miroslava a luat amploare inaintea mandatelor dvs. ca primar. Aflati ca tocmai ati mai acordat o autorizatie de constructie (nr. 36 din 26 ianuarie 2017 eliberata de primaria comunei Miroslava cu nr. 38442 din 29/12/2016) pentru construirea unui bloc pe Str. Veche, care stim foarte bine cum va arata, exact ca cel de langa el care are acelasi regim de inaltime: D+P+2E+M. Pe oricare parte privesti, se vede clar ca un nivel construit este in plus asta in conditiile in care locuintele individuale din jur nu au mai mult de P+1E+M. Am fost prezent si la o intalnire cu dvs. in noiembrie 2016 si ati spus ca nu se vor mai construi blocuri pe Str. Veche, dar se pare ca a fost in zadar si va pierdeti din credibilitate. Inteleg ca taxele si impozitele provenite de la aprox. 20 de apartamente sunt mai mari decat in cazul unor locuinte individuale si bugetul local s-ar mari, dar sunt si celelalte aspecte de ordin arhitecturat de care ar trebui tinut cont. Cu acest prilej doresc sa-mi expun si nemultumirea legata de mizeria lasata in urma de utilajele de constructie si o alta problema reala legata de parcarea insuficienta din jurul acestor blocuri. De nenumarate ori am fost nevoit sa merg pe strada si nu pe trotuar pentru ca era ocupat de masini parcate, ca doar e mai rentabil sa vinzi 4 apartamente in loc sa faci un nivel pentru parcare subterana. Stiu ca si in Iasi este aceeasi problema, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ia amploare si in Miroslava unde toate drumurile sunt inguste. In final, as vrea sa stiu si eu daca se va opri constructia blocurilor pe Str. Veche? Nu incercati sa veniti cu un raspuns ca autorizatiile au fost emise in temeiul legal pentru ca stim foarte bine ca legislatia actuala este foarte permisiva in ccea ce priveste estetica urbana si cei care au de suferit sunt tot locuitorii din zona.

Răspuns primar Niţă Dan
Autorizarea constructiei a fost realizata cu respectarea R.L.U. si P.U.G.-ului comunei Miroslava aprobat prin H.C.L. nr.146/26.11.2011.

Bogdan   |   Horpaz

18.02.2017

Buna ziua. Semafoarele de jos din statia Horpaz cand vor fi functionale? S-au pus de forma?

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor pune in functiune dupa ce vom trasa marcajul pe strada.

Valentin Petrescu   |   Strada Veche Nr. 73 Bloc C2 Etaj 1 Ap. 17 Valea Ad

18.02.2017

Buna ziua! Va rog sa rezolvati iluminatul , pe strada veche nr 73, inlocuiti becurile cu unele economice cu lumina rece , cele galbene nu fac fata pe timpul noptii . Va rog sa aveti grija de trotuare, nu sunt curatate mai deloc, sunt greu accesibile. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza.

Lucian   |   Valea Adanca

18.02.2017

Buna ziua! Este posibil sa se instaleze un stalp de iluminat public pe Strada Muncii, nr 7 din Valea Adanca?Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu. Este strada privata si nu putem face investitii.

Florin   |   Valea Adanca

18.02.2017

Buna ziua. Puteti sa-mi confirmati daca urmeaza sa se realizeze canalizare pe strada Costea Voda, portiunea dintre DJ Iasi-Vaslui si intersectia cu str. Debarcaderului? Daca da, in care ar fi termenul de finalizare a lucrarilor? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Extinderea retelei de canalizare va fi executata de S.C. Apa Vital SA in baza unui contract de finantare european pe POIM.

CHIRIAC GABRIELA   |   PROSELNICI str. Cocosului

17.02.2017

Buna ziua . Pe strada Cocosului nr 16 este ars becul de pe stalp. Va rugam sa anuntati firma care intretine reteaua sau dati-ne noua numarul de telefon ca sunam noi. Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
In prezent firma Lucimar operator cu intretinerea iluminatului public verifica fiecare localitate din comuna si acolo unde sunt probleme cu lampile arse ,acestea sunt inlocuite. Daca la dvs . nu s- a facut verificarea vor fi anuntati de Primaria Miroslava pt. schimbarea becului ars.

Filip   |   Ezareni

17.02.2017

Buna ziua! Va rugam sa luati masurile necesare pentru iluminarea portiunii de drum dintre semaforul nou istalat la intersectie Expo Mobila si intersectia spre Baza Nautica Ezareni, deoarece pe stalpii de iluminat ori nu sunt instalate becuri, ori cele instalate sunt arse sau sunt orientate a lumina spre proprietatile private adiacente drumului. Dupa caderea intunericului e o adevarata aventura sa conduci pe sosea pe acea portiune, nemaiamintind de numeroasele accidente care s-au intamplat in zona respectiva. Asteptam cu interes raspunsul dvs.

Răspuns primar Niţă Dan
Iluminatul public in zona amintita este in sarcina proprietarului de drum (D.J.A.D.P.) Iasi. Becurile existente care sunt orientate spre curtile proprietarilor vor fi reorientate spre strada.

munteanu mia   |   vorovesti

16.02.2017

Care este motivul pentru care nu este lumina stradală tronson ferma liliac vorbești? Va rog sa ne lămuriți motivul.Va mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In ziua cand dumneavoastra ati postat aceasta intrebare se verifica tronsonul de iluminat public care in prezent functioneaza.

ion   |   valea adanca

15.02.2017

Buna ziua, domnule primar!Va felicit pentru ca pe strada Imasului si iarna asta ca si cea trecuta nu a trecut nici macar o data plugul sa dea zapada. Strada este foarte ingusta si acum se circula doar pe un singur sens ramane la mica intelegere cine da inapoi. Sa fereasca Dumnezeu sa avem nevoie de interventia pompierilor ca ne-am ars. Felicitari si cat mai multe mandate!

Răspuns primar Niţă Dan
Cu toata ironia dumneavoastra plugul pt. deszapezire a fost de cate ori a nins ,insa datorita masinilor parcate pe strada actiunea a fost ingreunata si nu a fost de calitate.

Razvan Iftinca   |   Horpaz

15.02.2017

Buna ziua, domnule primar!

Am trimis pe data de 3 februarie un mail catre departamentul de contabilitate, si iata ca suntem in data de 15 februarie si nu am primit inca raspuns la el. Voi pune aici continutul mail-ului, in speranta ca voi primi raspunsul:

"Buna ziua,

Ma numesc Razvan Iftinca, locuiesc in Horpaz pe strada Izolata nr 2, si as avea rugamintea sa imi comunicati cat totalizeaza impozitul pe anul acesta pentru casa si teren.
O alta intrebare: daca masina este trecuta in financiar pe vechea adresa(in cazul meu in Vaslui) se poate face transferul pe adresa actuala?"

Va multumesc anticipat!
O zi cat mai buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Referitor la solicitarea dvs. va comunicam ca s-a transmis pe emailul dvs. decizia de impunere 2385/20.02.2017 cu impozitele de plata catre bugetul local Miroslava.
In ce priveste plata impozitului pe mijloace de transport trebuie sa solicitati de la Primaria Vaslui transferul dosarului auto la Comuna Miroslava.

Alin   |   Valea Ursului

15.02.2017

Buna ziua, Domnule primar! As vrea sa va intreb daca situatia pentru strada Otilia Cazmir din Valea Ursului este rezolvata adica apartine primariei si daca este inclusa in un plan viitor de asflatare.O zi faina! va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Otilia Cazimir din V.Ursului este in domeniul public si nu este inca inclusa pentru asfaltare.

Damian   |   Iasi

14.02.2017

Bună ziua. Am dori sa construim o mica casuta în satul Dancas însă nu cunoaștem nici un arhitect cu care sa putem colabora în vederea întocmirii proiectului. Este cineva din cadrul primariei cu care am putea colabora în acest sens. Va mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa solicitati Certificat de Urbanism pentru construire locuinta conform model .Cererea o solicitati de la Registratura Primariei dupa care trebuie sa luati legatura cu un o firma de proiectare .

Palade Daniel   |   Iasi

14.02.2017

Buna ziua! Din cate stiu, in prezent, in Romania este un program in derulare, legat de tinerii pana in 35 de ani care nu au in proprietate o locuinta. Am inteles ca acesti tineri pot aplica la primarii pentru a primi un teren in proprietate cu obligatia de a incepe constructia locuintei in maxim un an. Legat de acest subiect, imi puteti spune,va rog, daca eu avand domiciliul in Iasi, as putea aplica pentru acest program in comuna Miroslava? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru a putea aplica acest program trebuie sa aveti domiciliul in Comuna Miroslava.

Vatamanu Ionut   |   Gaureni, Str. Izvor

13.02.2017

Buna ziua! Am citit in ziarul din Decembrie ca urmeaza sa se extinda reteaua de canalizare si in Gaureni. Va rog sa imi spuneti care sunt procedurile de racordare la reteaua de canalizare? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa asteptati sa inceapa lucrarile,dupa aceea puteti demara lucrarile de racordare .

Maria Grigore   |   Valea Adanca

13.02.2017

Buna ziua Domnule Primar! Legat de raspunsul DVS. la intrebarea domnului Bacanu Catalin din 06.02 - tocmai am luat legatura cu firma Edil Industry, iar doamna cu care am vorbit mi-a transmis ca, intr-adevar, contractul se face cu firma lor, insa pubelele se dau de la primaria Miroslava, nu le da firma de salubritate, deci informatia primita este contradictorie. Ne puteti lamuri, va rog?

Răspuns primar Niţă Dan
Conform contractului de delegare a serviciului de salubrizare ,sarcina de a dota cetatenii cu pubele este a operatorului ,obligatie ce este stipulata si in L.51/2006,art 43,al.1.

vasile   |   horpaz

12.02.2017

Buna ziua! In ziarul local ati scris despre extinderea canalizarii si in Horpaz. Acum vad ca nu mai este valabila aceasta promisiune care este vitala pentru locuitorii acestei localitati. De ce?

Răspuns primar Niţă Dan
Extinderea retelei de canalizare in satul Horpaz se va realiza de S.C. Apa Vital SA in baza unui contract de finantare europeana incheiat cu POIM-POS MEDIU.

vasile   |   horpaz

12.02.2017

Buna ziua! In ziarul local ati scris despre extinderea canalizarii si in Horpaz. Acum vad ca nu mai este valabila aceasta promisiune care este vitala pentru locuitorii acestei localitati. De ce?

Răspuns primar Niţă Dan
Reteaua de canalizare in Horpaz se va realiza de catre SC Apa Vital SA prin programul de finantare europeana. Contractul de finantare este semnat si se afla in stadiul de intocmire a documentatiei tehnice.

Bogdan Diaconu   |   Valea Adanca

12.02.2017

Buna ziua!Locuiesc pe strada Morararilor si doresc sa ne spuneti cand se va prelungi reteaua de iluminat public? Momentan pe strada sunt doar 3 stalpi pana la primul rand de case insiruite. Totodata avem probleme cu cainii vagabonzi si as dori sa stiu ce fel de masuri luati si cand.Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom planifica extinderea retelei de iluminat in aceaasta zona in perioada 2017-2018.In fiecare saptamana in zilele de marti si vineri echipa de hingherit , la solicitare, se deplaseaza in zonele cu probleme si captureaza cainii comunitari. Se poate apela telefonul 0746396051 pentru a preciza locul unde sunt cainii.

munteanu mia   |   vorovesti

12.02.2017

De ce nu este lumina stradală, tronson Vorbești spre ferma liliac?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica sesizarea dumneavoastra pentru a interveni.

Valentin   |   Valea Adanca Jud. Iasi

11.02.2017

Buna ziua!M-am mutat recent pe strada Veche nr. 73 , strada seara este neiluminata si plina de caini maidanezi. Doresc rezolvarea problemei deoarece seara e un pericol sa circuli spre casa pe jos, sunt foarte multi caini. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in curs de verificare a iluminatului public si vom remedia aceasta problema si pe strada Veche. Va rugam sa precizati daca se poate, zona in care se gasesc cainii comunitari la telefon nr. 0746396051.

Boghian Stefan   |   Com,Miroslava Str fermei Nr.28

10.02.2017

Buna ziua, domnule primar!De 12 ani drumul de acces la locuinta mea pe strada fermei Nr 28 nu a fost niciodata intretinut de primarie, In momentul de fata e un drum impracticabil, o salavare, pompieri daca va fi nevoie nu are cum sa ajunga la locuinta. Platesc impozit la 2 autoturisme pe care trebuie sa le las la 600m de casa.Ce trebuie sa fac sa afle primaria de acest drum?

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria a verificat evidenta cadastrala si urbanistica si in zona in care locuiti , calea de acces pe care o utilizati nu este inscrisa in documentele existente.

Carmen Paun   |   Miroslava

10.02.2017

Bună ziua! Aș dori să știu când anume va fi ridicat gunoiul de pe Strada Fermei. Nu mă trimiteți către Edil Industry deoarece am comunicat cu ei în cursul zilei de ieri, 9.02., și mi-au spus că vor veni astăzi să ridice gunoiul, ceea ce nu s-a întâmplat până la această oră. Mai mult, ei au dat vina pe starea drumurilor, ceea ce mi se pare inacceptabil. Nu este posibil ca în 2017 atunci când ninge să nu mai ajungă la noi mașina de gunoi sau să nu mai putem circula, mai ales că a nins, nu a viscolit. Vă rog să luați legătura cu Edil Industry și să ne comunicați în cel mai scurt timp un grafic clar de colectare a gunoiului. Nu se poate să stăm zile în șir cu tomberoanele în stradă, iar gunoiul să fie împrăștiat de câinii comunitari. Vă mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Gunoiul se colecteaza saptamanal joia.Din cauza ca a nins miercuri noaptea nu s-a reusit deszapezirea imediata, insa am inteles de la vecinii dumneavoastra ca s-a colectat gunoiul in aceeasi zi pe la ora 18.

Cristina A.   |   Valea Adinca

10.02.2017

As vrea sa stiu de ce Strada Bazei nu este curatata de zapada pana jos la bulevard; de asemenea nici Strada Nucilor nu este curatata, in schimb impozite plateste toate lumea. Este foarte greu iarna de mers cu masina, sub zapada este gheata, dar pe nimeni nu intereseaza. Va rog sa luati masuri urgente.

Răspuns primar Niţă Dan
Deszapezirea strazilor in comuna s-a facut intr-o ordine a prioritatilor , e drept ca pe strada Bazei si Nucilor s-a ajuns cu intarziere datorita volumului mare de lucru.

Bogdan   |   Horpaz

09.02.2017

Domn' primar, cum se face ca ninge de 2 zile si nu s-a dat cu nimic decat in a 3-a zi dimineata pe la 7:30 cu plugul? Mentionez, cu plugul de abia, si cand s-a dat, s-a dat asa in bataia vantului. De la capat CUG era lacrima pe jos. Chiar nu se poate mai multa seriozitate? Mesaj trimis astazi, 9 februarie dupa codul galben de zapada.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strazile principale din satul Horpaz s-a intervenit in dimineata zilei dupace a nins , iar pe strazile secundare a doua zi.

florentina cojocariu   |   valea adanca

09.02.2017

Domnule primar, cum se face ca masinile de dezapezire nu ajung niciodata la timp pe Str.Iezareni? Ninge deja de 2 zile, zapada este consistenta, masinile derapeaza, daca nu ai 4×4 nu exista sanse sa urci dealul de pe aceasta strada iar urma de dezapezire, nici gand. Din pacate situatia critica deja a 2a oara in acest an, ne revolta si cu totii suntem dezamagiti de aceasta nepasare. Utilajele ar fi trebuit sa circule zi si noapte in aceasta perioada insa nici urma de asa ceva....

Răspuns primar Niţă Dan
Nu se poate interveni pe toate strazile in acelasi timp.

Florin V.   |   Valea Adanca, Str. Pepinierii

09.02.2017

Buna ziua, domnule Primar. Va scriu acest mesaj cu rugamintea de a interveni cu echipa de hingheri pe str. 1 Mai si in intersectia dintre str. 1 Mai si str. Pepinierii (la numarul 35). Acolo este prezent un caine de talie mare, de culoare alb-maroniu care devine agresiv la lasarea noptii si mai tot timpul este galagios. El isi face veacul tot timpul in acea intersectie si creaza deseori probleme masinilor care trebuie sa-l evite. Va multumesc anticipat! Va atasez si o poza pentru a-l identifica mai usor: goo.gl/1xl2ap

Răspuns primar Niţă Dan
In fiecare saptamana in zilele de marti si vineri echipa de hingherit, la solicitare, se deplaseaza in zonele cu probleme si captureaza cainii comunitari. Se poate apela telefonul 0746396051 pentru a preciza locul unde sunt cainii.

Andreea   |   Str Fermei,Miroslava

09.02.2017

Buna ziua. Doresc sa stiu daca se deszapezeste si Str Fermei de la Coso Garaj si pana in cartierul Kube Design inclusiv? La ultima zapada ne-ati ocolit.Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu v-am ocolit, s-a deszapezit mai tarziu datorita volumului mare de lucrari.

ANDRA NECULAI   |   VALEA ADANCA

09.02.2017

Buna ziua. As vrea sa aduc in atentia dvs. cateva aspecte:
1. A nins pana acum de mai multe ori, insa pe str. Livezilor, desi este intens circulata si cale de legatura cu alte strazi din zona, nu s-a dat niciodata cu antiderapant. Dat fiind ca drumul este in panta, la fiecare ninsoare au derapat masini sau au ajuns in santurile laterale ale strazii.
2.Sunt 3 santiere autorizate pe strada Livezilor (presupun ca au autorizatie, deoarece aveau un panou cu ceva informatii). Din doua santiere (cele mai recente) se scot cantatitati mari de pamant in urma excavatiilor astfel incat saptamana trecuta toata strada era plina de noroi. Ati tot promis ca se va asfalta stada, insa pana cand se va asfalta nu putem sa circulam civilizat??? Nici cu cizme de cauciuc nu au sanse pietonii sa mearga pe strada din cauza noroiului.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu s-a observat, dat cu antiderapant s-a dat si pe aceasta strada , masinile care derapeaza nu au cauciucuri corespunzatoare . Investitorii din zona au fost atentionati cu privire la modul de escavare.

Cojocariu Virgil   |   Valea Adanca

09.02.2017

Buna ziua! Va rog din suflet sa trimiteti sa se curate de zapada si strada Ezareni. Din pacate este a doua oara cand ninge puternic si ne-au uitat cu totul domnii cu utilajele. Nu au fost nici la ultimul viscol. Vin doar pana la intersectia 5 drumuri si atat. Este jalnic, panta este destul de abrupta, deci imposibil de urcat daca nu ai 4*4. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Ne pare rau dar strada este curatata de zapada.

Adrian filipoaie   |   V.Adanca

09.02.2017

Buna ziua! Pe strada Valea Adanca, dintr-o curte cu gard de lemn, destul de darapanat, ies in fiecare seara vreo 7-8 caini care latra la toti trecatorii care se aventureaza singuri sau in grup destul de mic, puteti face ceva in privinta lor, nu cred ca sunt comunitari, dar chiar si asa, stapanii ar trebui sa-i tina in curte. Coordonatele zonei sunt: 47.131133, 27.557080. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa ne precizati strada si numarul locuintei, sunati la 0746396051.

CALENTIR SIMONA   |   Balciu

09.02.2017

Bună ziua!D-le primar, ce facem cu zăpada asta multă de pe străzi? Am înțeles că pe drumurile private nu se poate interveni, dar cele publice? Astăzi, 09.02.2017, până la ora 14, pe str. Biserica Sf. Neculai, de exemplu, s-a trecut o singură dată cu lama! Atât! Nu tu o clorură de calciu, o lingură de sare sau nisip!Mă aștept să-mi spuneți că asta e tot ce se poate face pt. că nu sunt utilaje, nu sunt bani, etc., însă vorbim totuși de cea mai bogată comună din jud. Iași! Felul în care se tratează această necesitate e... jenant! Nu mai spun că avem în țară sate, comune care au știut să beneficieze de fonduri europene pentru achiziția celor necesare intervențiilor prompte și eficiente în astfel de cazuri. La noi de ce nu se poate?!

Răspuns primar Niţă Dan
Sunt persoane de pe aceasta strada care au multumit de felul in care am intervenit pentru deszapezire. Vom fi mai atenti sa multumim pe toti locuitorii strazii.

Alexandru Tiba   |   Iasi

09.02.2017

Buna ziua domnule primar! Imi puteti spune, va rog, daca str. Biserica Sf. Neculai nr. 21 din Miroslava e trecuta in planul de dezapezire? Din ce stiu strada nu este privata, motiv pentru care ar trebui ca utilajele sa circule si pe acolo. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Daca locuiti la grupul de locuinte care au drumurile infundate si cu masini parcate nu putem intervene cu utilajele pentru deszapezire.

Adrian D.   |   Valea Adanca

09.02.2017

Buna ziua Domnule Primar! Va rog sa luati in considerare pentru deszapezire si Str. Prunilor (86 si 88), in aceasta dimineata nu s-a putut iesi cu masina din curte, desi Str. Marului si Str. Scolii (imediat alaturate) au fost curatate. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu se pot deszapezi toate strazile in acelasi timp, a fost deszapezita si strada dumneavoastra.

ciausu constantin   |   ciurbesti

09.02.2017

Buna ziua, domnule primar! Suntem 5 familii pe o strada adiacenta centurii iasului la km 13+300 la dreapta si in nici un an nici un utilaj de deszapezire nu si-a facut prezenta. Nu mai zic de reteaua electrica. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa indicati denumirea strazii si numerele la care locuiti.

Vlad   |   valea adanca

09.02.2017

Buna ziua! Ati spus prin vara 2016 ca strada Imasului va fi inclusa in proiectul finantat de UE pt canalizare. In ziarul Mesagerul nu apare trecuta printre strazile din Valea Adanca. Ce explicatie ne puteti da ?

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul de canalizare pentru satul Valea Adanca este promovat de catre SC Apa Vital SA si s-a stabilit o lungime de retea pe anumite strazi.

Adina Manole   |   Valea Adinca

09.02.2017

Buna ziua, domnule primar. V-am scris de mai multe ori in legatura cu autorizatia dr constructie data pentru cele doua blocuri din str. Costea Voda nr.4A, problema relatata de fiecare data a fost ca donnul constructor nu a asigurat cate un loc de parcare pentru fiecare apartament. Sunt 56 apartamente si incap aprox 30 masini, nu mai vorbim de distanta legala de parcare fata de bloc,mi-ati raspuns ca va veni cineva sa verifice. Nu s-a rezolvat nimic. Am fost personal la primarie si au spus ca trimit pe cineva sa verifice dupa care mi s-a comunicat telefonic ca, sint locuri dar nu sunt amenajate. Cum sunt daca nu incap decat 30-35 de masini, nu stiu?! Ce vrem sa stim este daca constructorul avea sau nu obligatia prin autorizatia de constructie sa asigure 56 locuri de parcare (1 loc pt fiecare apartament). Si cum putem rezolva aceasta problema, ce facem cu masinile? Unde sa parcam? Noi cand am cumparat ni s-a spus ca vom avea cate un loc pentru fiecare apart, dar nu s-a mai respectat.

Răspuns primar Niţă Dan
Am luat legatura cu investitorul Cocia Maria si ne-a comunicat ca va lua legatura cu dumneavoastra pentru a va stabili locul de parcare aferent apartamentului dumneavoastra.

Pasnicu Daniel   |   Valea Adanca

08.02.2017

Domnule primar Nita, cand o sa ia masuri primaria in cazul celor de la PEGCONSTRUCT care ne calaresc aceste drumuri care au o limita de tonaj ce nu se respecta ? suntem sufocati de noroaiele angrenate de aceste masini si problema este de ani de zile de cand a inceput santieru si nimeni nu a luat nici o masura . Nu am vazut niciodata sa trimiteti pe cineva sa curete aceste strazi . Chiar nu puteti face nimic pentru noi?

Răspuns primar Niţă Dan
Se va lua legatura cu firma de constructii pentru a limita disconfortul riveranilor pe cat posibil.

pagina 1 din 25

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2017