Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Bogdan N   |   Valea adanca

23.07.2015

Domnule Primar, ca un locuitor de pe Costea Voda va intreb si eu asa ca poate o sa-mi raspundeti:1. De ce este trasa canalizare doar 100 m si in urma ei au rasarit 5 blocuri?
2. De ce tot sariti pe oameni sa mute gardurile ? "Sariturile"astea sunt selective? Revenind la cele 5 blocuri care se contruiesc, va intreb: stiti care este distanta admisa din AXUL drumului la care se poate construi ?
3. De ce s-a pus stratul de uzura si apoi a venit tractorul si a sapat santul pentru rigole? Lucrari ca la romani: intai facem si apoi stricam!
4. Cand o sa vina canalizarea?

Răspuns primar Niţă Dan
1.Lucrarea este executata de SC APAVITAL IASI, 100m am avut in proiect pentru strada Costea Voda.
2.Distanta de la axul drumului trebuie sa fie de 10 m.
3.Procedurile de executie respecta normativele tehnice in vigoare. Lucrarile sunt urmarite si verificate si se executa conform procedurilor tehnice.
4.Am depus proiectul pentru a obtine finantare europeana. Cand vom primi finantarea va vom anunta pe site.

Bratu Ioan   |   Horpaz

20.07.2015

Buna ziua, Dl. Primar! Am un teren in Horpaz, iar lipit de mine, dar in spatele parcelei am un vecin. Noi suntem teoretic spate in spate si fiecare are in fata parcelei drum de acces. Eu mi-am facut un gard din ciur in fata parcelei, am lasat si o poarta ca sa poate trece si el pe acolo pentru ca mama lui are casa pe strada mea "Strada Trandafirilor". El insa nu a vrut sa intre pe poarta ca un om civilizat, ci mi-a daramat doi stalpi si si-a facut propria lui poarta de poate intra si cu tirul pe acolo. Acum vreau sa imi fac intre mine si el, in spatele parcelei teoretic, un gard din BCA. Am nevoie de autorizatie de la primarie pentru acest gard sau daca nu are legatura cu drmul de acces nu este nevoie? Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru orice constructie , deci si gard trebuie sa aveti autorizatie de constructie. Mai intai depuneti cerere pentru certificat de urbanism, apoi pentru autorizatie.

Locuitorii satului Dancas   |   Dancas

19.07.2015

Buna dimineata, domnule primar! Noi chiar suntem prostii comunei sa acceptam de atatea weekenduri muzica asta - care mai mult e zgomot - de la clubul asta in aer liber? Dar chiar fiecare face ce vrea? Se cred in pustietate sau cum? Cred ca d-voastra ar trebui sa luati masuri sa sesizati garda de mediu, pentru ca nu noi, locuitorii din imprejurimi, i-am dat autorizatie de functionare. Chiar este o lipsa de respect. Noi nu mai dormim vinerea si sambata? V-as ruga amabil sa incercati sa dormiti intr-una din aceste seri aici in zona. Cazare va va oferi cineva. Daca d-voastra reusiti sa va odihniti, atunci inseamna ca suntem nebuni noi toti care ne plangem.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a facut notificare catre agentul economic, privind respectarea Ordinului 119/2014, in speta respectarea valorilor limita ale indicatorilor de zgomot masurati in exterior.

ruxandra vasilache   |   vorovesti

19.07.2015

Exista program de furnizare a apei pentru ca de o saptamina nu se poate folosi apa? Ma refer in partea din deal a localitati Vorovesti. Jos, cel cu iazul de la Bratuleni uda gazonul in fiecare zi. Cum se poate rezolva problema? Este o proiectare defectuoasa sau avem apa potabila doar pe hirtie si doar iarna?

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa va adresati la SC APAVITAL SA Iasi la tel . 0232969.

Codrin Florian   |   Valea Adanca

17.07.2015

Buna dimineata! In curand incep mutarea la o vila nou construita in sat Valea Adanca langa strada Livezilor, la 1.8 km de la intrarea cu Expo mobila. Problema mea este internetul, jobul meu depinde de aceasta cerinta. Rds-ul nu are fibra optica acolo. Ce internet de mare viteza este disponibil in acea zona?

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa cereti informatii si de la alte firme furnizoare de asemenea servicii.

Andrei Cristi   |   Iasi

16.07.2015

Buna ziua! Va rog sa-mi comunicati care este termenul de eliberare a certificatului fiscal si adeverinta de rol. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform prevederilor Codului de Procedura Fiscala art.113, alin. 2 , certificatul fiscal se elibereaza in cel mult 2 zile lucratoare de la data solicitarii.

Vieru Ana   |   Bratuleni

16.07.2015

Buna ziua! Va rog sa ne comunicati daca in satul Bratuleni, in partea de sus a strazii Bisericii (nr.33, 35,37 etc) va avea loc racordarea la apa potabila si in ce perioada. Momentan se efectueaza lucrari de racordare in partea de jos a strazii Bisericii, dar in urma discutiilor cu echipa care efectueaza lucrarile, acestia au spus ca nu vor racorda si zona de sus a strazii.
Mentionam ca in prezent avem dificultati majore cu apa din fantani, care este bogata in nitrati si nitriti, extrem de calcaroasa, nu poate fi utilizata pentru consum si este un pericol pentru sanatatea copiilor din zona. De asemenea, instalatiile termice si obiectele sanitare se defecteaza si se deterioreaza frecvent din cauza apei dure existente in zona. Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor realiza lucrarile si in acea zona.

Astefanoaei Mariana   |   Horpaz

16.07.2015

Buna seara! Am vrea sa stim ce aveti in perspectiva cu strada Iazului (de la limita asfaltata pana la iesirea in strada principala) si cand va ajunge canalizarea in zona. Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
S-au intocmit proiecte pentru asfaltare si canalizare. Cand vom primi finantari eurupene, vom realiza aceste investitii.

Dumitru   |   Valea Adanca, str. Bazei nr. 2.1.A.

15.07.2015

Buna ziua! Ne puteți spune, Domnule Primar, cum s-au eliberat autorizațiile de construcții la un număr destul de mare de blocuri pe str. Bazei nr.2.1.A, nr. 2.2.I, fără un plan de rețele exterioare de iluminat?
D-nul. Vicol Petru (administratorul societății PETRO GRUP S.R.L.), ne-a înștiințat ca nu va face iluminat public in cartierul care il construiește. El a spus ca dupa ce termina constructiile va dona cartierul (strazile dintre blocuri) primăriei si primăria sa ne facă iluminarea. .De ce nu se face iluminat exterior acum cand inca se construiește si sa se faca dupa ce termina de construit cartierul (de spart pt îngroparea cablului, de instalat stalpi etc.; intr-un cuvant de stricat)? Pana cand se vor finaliza construcțiile noi vom sta in intuneric 4-5 ani. Eu nu cred ca un asemenea cartier se poate ridica in anul 2015 fără iluminat exterior. In acest moment sunt date in folosire 4 blocuri in care locuiesc un nr. de 150 de persoane și stam în bezna. Va rog foarte mult sa rezolvati aceasta problema.
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Extinderea iluminatului public stradal se realizeaza pe strazile care apartin domeniului public. Dupa ce se vor dona strazile in domeniul public, se va interveni.

Vasile Untu   |   Iasi

15.07.2015

Buna ziua! S-a asfaltat drumul ce coboara de la Liceul Agricol spre strada Cicoarei si Gaureni pe o panta deosebit de periculoasa. De ce s-a ales aceasta varianta cand exista alternativa mai inteligenta, pe o panta mai lina, mai putin periculoasa, doar un pic mai lunga cu 200 m? Ce economie s-a facut cu aceasta scurtare a drumului, cand majoritatea locuintelor sunt pe a doua varianta? Nu cred ca proiectul s-a realizat pe traseul existent; eventual s-a facut pe genunchi, intr-un birou, avand google maps in fata... :)

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile au respectat proiectul si traseul existent

PURDELA LOREDANA   |   DAROVA

14.07.2015

Bună ziua! Nu am o întrebare, ci am un mesaj: apreciez și felicit reprezentanții administrației publice locale a Comunei Miroslava, județul Iași, pentru modul transparent și eficient în care este structurat și administrat site-ul Primăriei Comunei Miroslava.
Felicitări și cât mai multe realizări!

Răspuns primar Niţă Dan
Multumim.

Radu Doru   |   Miroslava

11.07.2015

Buna ziua, Domnule Primar! Am vazut ca ati raspuns Dlui Lighinoaia Sevim, cum ca Str. Trandafirilor este cale de acces privata:
"Buna ziua, As dori sa imi spuneti daca Strada Trandafirilor din Miroslava este cuprinsa in planurile de asfaltare viitoare si in ce perioada. Va multumesc.
Răspuns primar Niţă Dan: Strada Trandafirilor este cale de acces privata."

Desi pe 21.10.2013 v-am adresat o intrebare referitor la acelasi lucru, cand va fi asfaltata Str. trandafirilor din Miroslava si ati raspuns urmatoarele:"Buna ziua Domnule Primar.In luna noiembrie urmeaza sa achizitionez un teren in localitatea Miroslava, pe Str. Trandafirilor, pe partea dreapta dupa ce se termina ultimul stalp de curent electric, langa terenul liceului. Rugamintea mea este daca ma puteti ajuta cu un raspuns: aveti in plan sa asfaltati Str. Trandafirilor, sau macar sa o amenajati cu piatra pana la capatul strazii, sa se poata circula si pe timp de ploaie? Aveti in plan sa aduceti apa si canalizare in zona respectiva? Va multumesc frumos.
Răspuns primar Niţă Dan: Strada Trandafirilor va fi asfaltata probabil in anul 2016. Apa este in zona, urmeaza canalizarea tot in acelasi an."

Va rog sa ne lamuriti: pana la urma Str. trandafirilor din Sat Miroslava, comuna Miroslava, apartine Primariei (asa ma gandesc de vreme ce are nume de strada) sau este cale de acces privata, si cui apartine aceasta cale de acces ca o sa ne trezim ca va pune bariera si ne va percepe taxa celor care suntem in capatul strazii ?
Va multumesc! Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Trandafirilor este drum ce apartine domeniului public al comunei Miroslava.

Marian   |   Valea Adanca, str. Bazei

10.07.2015

Buna ziua! As dori sa stiu ce conditii trebuie indeplinite pentru a se face o trecere de pietoni in dreptul " Hanul Grasilor" (la strada principala) deoarece cei care locuim pe str. Bazei si mergem in statia de autobuz de la capat CUG nu avem pe unde sa traversam. Sunt copii care nu sunt însoțiți de cineva si nu au pe unde sa traverseze. Va rog frumos sa luati in considerare acest ceva si sa rezolvam problema aceasta cat mai repede posibil. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Comunicat telefonic, trebuie sa va adresez la Directia de Drumuri Judetene Iasi

BUCATARU IONEL   |   VALEA ADANCA

10.07.2015

Buna ziua. Vreau sa sesizez faptul ca la intersectia multor strazi din sat Valea Adanca nu sunt semne de circulatie si exista pericolul de accidente rutiere. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Sunt lucrari de modernizare a drumului. La finalizarea lucrarilor vor fi montate indicatoarele si se vor face si marcajele rutiere.

Raiosu Ionut   |   Valea Adanca, Costea Voda

10.07.2015

Buna ziua! Am citit intr-un numar anterior al ziarului local ca s-a intocmit proiectul tehnic pentru canalizarea strazii Costea-Voda, iar cand vor exista fonduri se va si realiza. Doresc sa va intreb la ce adancime e prevazuta conducta in proiect, eu locuind in partea de jos a strazii. Mentionez ca sunt in faza de constructie a unei case si am nevoie de aceasta informatie pentru a sti unde sa pozitionez fosa si cum sa dau panta scurgerii catre ea (pana vine canalizarea). Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Veniti cu documentatia cadastrala a proprietatii d-voastra la primarie, compartimentul investitii, pentru a verifica exact cotele.

Ailoaie Alexandru   |   Valea Adanca

08.07.2015

Buna ziua! De ce regula cu retrasul gardului la 2m se aplica selectiv? Observ pe Str Pepinerii cum unii toarna temelia exact pe razor fara nicio grija. Chiar in momentul acesta, cand va scriu. La fel si cu blocul acela care e pus fix in drum, nu a retras un metru, ba inca se mai si parcheaza in drum. Oare unii sunt mai destepti decat altii?

Răspuns primar Niţă Dan
Au fost notificati toti proprietarii pentru a retrage gardul din acea zona, de asemenea si proprietarul blocului la care faceti referire, dupa care vom proceda la sanctiuni conform prevederilor Legii 50/1991.

Loghinoaia Sevim   |   Miroslava

08.07.2015

Buna ziua. La intrebarea mea referitoare la posibilitatea de asfaltare a strazii Trandafirilor din sat Miroslava ati raspuns ca este cale de acces privata. Conform PUZ si plan situatie cadastru aceasta strada este mentionata ca fiind drum public - mai exact DC 2563. Posibil sa fie o eroare in evidentele dumneavoastra si daca da, puteti sa rog sa ne ajutati cu un raspuns referitor la asfaltare? Multumesc frumos.

Răspuns primar Niţă Dan
Drumul respectiv apartine domeniului public, dar nu avem inca planificata asfaltarea acestui drum.Avem in vedere solicitarea dvs. Pentru viitor.

Crina Glida   |   Iasi

07.07.2015

Panourile de beton (cele galbene din mijlocul strazii printre care trebuie sa faci slalom) de pe soseaua din sensul giratoriu din Uricani ce duc spre antibiotice, dar si cele din dreptul fabricii, nu mai au vopsea reflectorizanta si aproape nu le observi pe timp de noapte. Cred ca constitiue un real pericol pentru soferii care nu stiu de existenta lor!

Răspuns primar Niţă Dan
Se va interveni pentru semnalizarea parapetilor respectivi.

Nechita   |   Dancas

07.07.2015

Domnule Primar, zgomotul nocturn emanat de clubul recent inaugurat este deosebit de strident si imposibil de suportat! In mod cert nu respecta nicio norma de poluare fonica in vigoare indiferent ce autorizatii a obtinut pana in prezent. Asa ceva este inacceptabil in Uniunea Europeana 2015.
Va rog pe aceasta cale sa imi comunicati unde se pot depune reclamatiile care sa conduca la masuri ferme din partea dvs, a autoritatilor. Sunt mai multe persoane in aceasta situatie, deci nu vorbim despre un caz izolat. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Am solicitat un document privind norma de poluare fonica admisa conform legislatiei in vigoare, document ce va fi publicat pe site. Reclamatie puteti depune la Garda de Mediu Iasi.

Ioana Florea   |   Valea Ursului

06.07.2015

Buna ziua! Un dement a inceput sa isi faca gard chiar pe drumul de exploatare forestiera langa padurea Uricani. A blocat practic accesul. A taiat si copaci pentru a devia drumul pe marginea padurii. Face fiecare ce vrea?

Răspuns primar Niţă Dan
Cunoastem situatia si urmeaza sa identificam proprietarul care va fi notificat pentru a aduce calea de acces la starea initiala.

Iacob Marius   |   Horpaz

06.07.2015

Vreau sa extind conducta de gaz si sa ma bransez. Drumul este o cale privata, iar unul din vecinii mei nu este de acord sa trag gazul. Este necesar acordul lui si daca nu il obtin si execut lucrarea, ce se poate intampla? Multumesc frumos!

Răspuns primar Niţă Dan
Da, este necesar acordul proprietarului conductei de gaz si autorizatie de construire bransament gaz.

melinte florin   |   miroslava vale

05.07.2015

Buna ziua! De ce nu s-a terminat santul de beton care incepe pe strada Miortei nr 1 pana la nr 18 deoarece eu stau la nr 18 si cand ploua, apa imi intra in ograda? Va rog sa terminati acest dant betonat.

Răspuns primar Niţă Dan
Santul betonat a fost realizat conform documentatiei tehnice.

Sasu Constantin   |   Velea Adanca, Costea Voda, 136

04.07.2015

Stimate Domnule Primar,
Revin cu privire la obsedanta si inutila asfaltare a strazii Costea Voda (fosta Aleea betonata).
De data aceasta motivul este unul special: adresa pe care ne-ati trimis-o personal (doamne, ce onoare) cu privire la inimaginabil de inesteticele santuri pereate si solicitatele rigole carosabile. Fata de tonul ironic, ‘smecheresc’ al raspunsurilor dumneavoastra de pe site, de data aceasta utilizati un ton amenintator, usor ancorat in trecutul antedecembrist. De pe “culmea” celor peste 60 de ani pe care ii am imi permit sa fac o etichetare in cunostinta de cauza.

Spuneti, in adresa, ca totul se desfasoara conform legii 50/1991.Omiteti insa domnule primar ca Legea fundamentala in Romania este CONSTITUTIA, care consfinteste dreptul la proprietate. Ori, documentul sursa al terenului (contractul de vanzare-cumparare de la Costache Florea din Proselnici, zis Barladeanu) arata foarte clar ca proprietatea MEA se intinde pana la aleea betonata. Faptul ca eu am construit gardul de la drum lasand un spatiu generos pentru parcarea autorismelor, dar si pentru esteticul bucovinean (de unde provin) al suprafetei din afara gardului tine de cultura frumosului pe care fostul imperiu Austro-Ungar ne-a sadit-o in suflet noua, romanilor din Bucovina, destul de multa vreme pentru a o asimila.
Asadar, pentru un bucovinean, ca si pentru un ardelean, simtul proprietatii este visceral (recititi romanul Ion, bazat pe realitate, in care omul renunta la cel mai inaltator sentiment -dragostea, pentru SFANTUL PAMANT). Ca atare, declar din nou domnule primar ca nu voi renunta la acest pamant decat daca puneti rigole carosabile pe suprafata dinaintea casei mele (Costea Voda, 136). Daca sugerati vreun motiv financiar, declar ca daca veti pune aceste rigole carosabile renunt si eu la cele 112.800.000 lei, contravaloarea pamantului din afara gardului, pe care le pretind si pe care le-am platit, la cumparare.
Ma bucura si faptul ca ne amintiti ca este intezisa parcarea vehicolelor pe drumurile publice. In ce ma priveste, asta e chiar o amenintare demna de fostii “ochi albastri”. Oricum, eu nu cad in aceasta greseala, este PAMANTUL MEU si cand cineva opreste si 2 minute in fata gardului il rog sa plece (am si platit o firma de specialitate sa imi puna gazon in fata gardului, cu ceva timp in urma). M-as bucura daca aceasta precizare ati trimite-o si celor din partea de sus a strazii principale, care si-au pus gardul in mijlocul drumului si acum parcheaza, fara exgerare, pe mijlocul drumului, putandu-se circula doar pe un sens si asa destul de dificil si periculos (eventuala intabulare poate fi si o eroare materialeaindreptabila, documentul sursa -contractul de vanzare-cumparare - fiind de baza in orice litigiu).

Concluzie: PAMANTUL din fata gardului este al MEU si dispun de el cum doresc DOAR EU. Mentionez: CU ORICE PRET. Semneaza un BUCOVINEAN pe nume sau Constantin Sasu, si, pe deasupra, profesor universitar.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va deplasa in teren in data de 21.07.2015 ora 10,00 o echipa de la Primaria Miroslava pentru a verifica limitele domeniului public si coordonatele limitelor de proprietate.

Ionut Nechita   |   Valea Adanca, Costea Voda

03.07.2015

Buna ziua. Pe strada Costea Voda exista sau este prevazuta retea de canalizare?

Răspuns primar Niţă Dan
Exista canalizare pe o lungime de 200m la DJ 248.

razvan   |   Miroslava

03.07.2015

Imi puti da o data exacta pentru cand se va face licitatia pentru pamantul din Ciorbesti? Va rog!

Răspuns primar Niţă Dan
Pe data de 27.07.2015 se va publica anuntul, iar pe data de 28.08.2015 va avea loc licitatia publica deschisa.

Firica Marius   |   Bratuleni

01.07.2015

Buna ziua,
Puteti sa ne spuneti daca str Recea din Bratuleni va fi racordata la reteaua de apa si, daca da, cand? Locuim de patru ani aici si avem mari probleme cu apa din fantana, mai ales pe timpul verii. Multumim anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an vom extinde reteaua de alimentare cu apa in satul Bratuleni.

Alina Velniciuc   |   Miroslava

01.07.2015

Buna ziua ! Ne puteti spune, Domnule Primar, macar cand vor fi plombate gropile de pe strada principala? Anul acesta nu s-a intervenit absolut deloc asupra carosabilului si se afla intr-o stare groaznica, ne stricam masinile pe zi ce trece. Chiar nu se poate face o petitie macar pentru astuparea gropilor?
De asemenea, cand vom avea si noi trotuare si iluminat stradal ca cetatenii din Valea Adanca? Este imposibil de circulat pe jos, atat ziua cat si noaptea. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Acest drum apartine Consiliului Judetean Iasi. Nu putem face reparatii pe un drum care nu este in administrarea noastra. Pentru imbunatatirea iluminatului public stradal si pentru trotuare avem proiecte si propuneri pentru anii urmatori.

Loghinoaia Sevim   |   Miroslava

01.07.2015

Buna ziua,
As dori sa imi spuneti daca Strada Trandafirilor din Miroslava este cuprinsa in planurile de asfaltare viitoare si in ce perioada. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Trandafirilor este cale de acces privata.

Locuitorii satului Dancas   |   Dancas

30.06.2015

Buna ziua! Revenim cu o alta intrebare: cine verifica respectarea acelui regulament conform HCL 106/2011 in cazul piscinei - club? Nu cred ca 70-80 decibeli intre orele 23:00-05:00 inseamna a-l respecta, cu atat mai putin inseamna respect fata de locuitorii satelor din imprejurimi.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom notifica societatea in privinta prezentarii unui document referitor la limita maxim admisa a zgomotului in exterior, conform OMS nr.119/2014.

Ionut Budeanu   |   Miroslava

29.06.2015

Buna ziua ! Doresc sa va aduc la cunostinta ca in spate la Conex, intre grajduri, cineva varsa tone de gunoi menajer si deseuri .Ar trebui sa interveniti si sa indreptati aceasta situatie inaite de a transforma centrul comunei Miroslava intr-o imensa groapa de gunoi. Mentionez ca de la caldura, gunoiul a intrat in putrefactie iar aerul din zona a devenit insuportabil , au aparut din ce in ce mai multe insecte; nu mai zic de panza freatica care este cotaminata de scurgerile din muntele de gunoi, iar vecinii nu mai pot bea apa din fantani. Banuiesc ca stiti despre ce este vorba ! Asteptam cu incredere o solutie viabila pentru a nu se mai descarca gunoiul in aceasta zona .
Cu respect !

Răspuns primar Niţă Dan
Stim despre situatia creata si avem promisiunea operatorului de salubritate ca in cel mult o saptamana va curata locul cu pricina.

Popescu Ioana   |   iasi

28.06.2015

Buna ziua. Asi dori sa stiu ce conditii trebuiesc indeplinite pentru concesionarea unui teren pentru construirea unei locuinte. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa depuneti o cerere la Primaria Miroslava , insotita de o copie dupa cartea de identitate. Conditia este sa aveti domiciliul in Com. Miroslava.

Roibu Mihaela   |   Valea Ursului

28.06.2015

Buna ziua! Referitor la alimentarea cu apa in Valea Ursului, as vrea sa stiu daca se mai continua lucrarile de extindere a apei potabile si pe cealalta parte de strada (pe partea stanga, partea cu Biserica),deoarece as dori sa ma racordez la reteaua de apa. Am luat legatura cu domnul Zaharia, care a spus ca in scurt timp se va intoarce pe cealalta parte de strada cu teava de apa, dar a trecut cam o luna de atunci si nu se mai lucreaza deloc. Imi puteti spune daca se continua lucrarile si care este termenul de finalizare al lucrarii de bransare cu apa in Valea Ursului? Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor continua lucrarile de extindere a retelei de alimentare cu apa, termenul de finalizare a lucrarilor este pe 31.11.2015.

Alina Buciu   |   Valea Adanca - Str. Bazei

26.06.2015

Buna ziua ! In primul rand, apreciem lucrarile de asfaltare pe care le-ati efectuat in intreaga comuna si pe str. Bazei si va multumim pentru proptitudinea cu care raspundeti la toate problemele.
As vrea insa sa va intreb daca pe strada Bazei se va continua cu construirea rigolelor de scurgere si daca acestea se vor face in continuarea pe partea stanga cum cobori dinspre str. Principala pe str. Bazei. Intreb acest lucru, deoarece dupa recenta ploaie torentiala se putea observa cu usurinta ca tot suvoiul de apa se scurgea pe partea dreapta, unde nu sunt rigole, cele de pe partea stanga fiind practic inutile (cel putin pe portiunea pe care am avut noi drum si am putut observa).
De asemenea, v-am ruga, daca se poate, sa fie montata o oglinda rutiera la intersectia str. Bazei cu str. Principala deoarece vizibilitatea este foarte redusa si odata cu asfaltarea a inceput sa creasca si viteza cu care se circula, putand aparea accidente. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Rigola de scurgere a apelor pluviale se va realiza pe partea stanga, conform proiectului tehnic verificat si avizat. Referitor la oglinda rutiera, vom analiza situatia in teren, daca se impune vom monta si oglinda.

Danila Florin Marius   |   Horpaz

25.06.2015

Stiti cumva cand se vor actualiza CU si AC de pe site-ul dumneavostra, din sectiunea urbanism? Ultimele sunt de pe luna martie 2015. Ultima data ati raspuns ca pe 10.06.2015, dar mie nu imi apare nimic modificat. Multumesc frumos si imi cer scuze ca v-am deranjat. O zi frumoasa!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica situatia si se vor actualiza.

Fronea Georgiana Elena   |   Ciurbesti

25.06.2015

Buna ziua! Am depus o cerere pentru pamant pentru casa in luna mai (cererea este pe numele Mazilu Costelus Vladut ). As dori sa stiu cum pot fi anuntata in legatura cu raspunsul. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In jurul datei de 15.07. 2015 va fi demarata procedura de licitatie. Anuntul va fi public in ziarul local, ziarul central, monitorul oficial si site-ul primariei.

radu ignatescu   |   vorovesti

24.06.2015

Ziua buna! Avem o casa in constructie in Vorovesti, pe strada Focsoaia nr 21, insa aductiunea de apa potabila nu este pe acea strada (este doar pe cealalta strada, ce coboara de la intersectia cu drumul Iasi-Voinesti). Am sunat la firma ce a realizat aceasta aductiune, dar mi-au spus ca nu au contractat si strada Focsoaia. Va rog sa imi spuneti daca exista un proiect si pentru aceasta strada si cand sa speram ca vom avea apa potabila de la ApaVital si pe aceasta strada.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Focsoaia este inclusa in proiectul de alimentare cu apa. Executia lucrarilor se va realiza in acest an.

Valentin   |   Vorovesti

22.06.2015

Buna ziua! De unde pot obtine adeverinta de taxa auto? Este recuperata sau nu? Taxe si impozite Miroslava sau ANAF iasi? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa va adresati la ANAF Iasi.

Locuitorii satului Dancas   |   Dancas

21.06.2015

Buna dimineata, domnule primar! Da, pentru noi, locuitorii satului Dancas si nu numai, ora 01.00 este o ora la care nu putem dormi. Si nu pentru ca nu am vrea, ci pentru ca e a doua noapte consecutiv in care nu suntem lasati sa dormim de zgomotul infernal produs de noul club select din zona. Din cate am fost informati, era vorba de o piscina, nu de un club in aer liber. Pentru acesta, nu era necesar un consimtamant si din partea locuitorilor din apropierea clubului? E inacceptabila poluarea fonica produsa. Limita de decibeli maxima admisa e intrecuta grav. Ce se poate face in acest sens? Unele persoane lucreaza si in week-end si au nevoie de odihna, nu de bas si de vibratii incepand cu ora 22.00 pana la 05.00. Cum s a putut da autorizatie pentru construirea acestui club care clar are ca si rezultat deranjarea linistii publice?

Răspuns primar Niţă Dan
La data emiterii autorizatiei de functionare localul respectiv respecta regulamentul de desfasurare a activitatii, conform H.C.L. nr. 106/2011.

dragomir   |   valea adanca- str. Bazei 171

19.06.2015

Buna ziua! Locuim in Valea Adanca, Str. Bazei nr. 171 si vreau sa va anunt ca in data de 15.06.2015 cand a plouat tare, pietrisul care este pus in fata portii si a gardului a fost luat de apa si a intrat foarte multa apa in curte. Va rog sa imi spuneti daca pe partea noastra se va face scurgere sau macar un trotuar, pentru ca scurgerea de pe partea cealalta este mai inalta si permanent cand va ploua apa va intra in curte.

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor reface acostamentele de pe partea proprietatii dumneavoastra.

Husanu Magdalena   |   Ciurbesti

19.06.2015

Buna ziua! Am cumparat o parcela de teren, avand numar cadastral 79654 in Ciurbesti. Mi s-a eliberat certificatul de urbanism nr.646/11.06.2015 in scopul construirii locuintei. Pentru a ajunge la terenul achizitionat folosesc drumul public DS 458 care are la intrarea lui o latime de 2,50 metri. Va rog sa-mi spuneti cand se va rezolva aceasta problema. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform planului cadastral, DS458 are latimea de 2,5m

Madalin Pacuraru   |   Valea Adanca

17.06.2015

Buna ziua! Referitor la aprovizionarea cu apa curenta, as dori sa stiu, si cred ca si ceilalti locatari de pe strada Ioan Joldea Voda,Valea Adanca si nu numai, cand se va da drumul la apa. Toate conductele, apometrele sunt trase, dar nu e apa inca. Va rog sa imi spuenti, daca se poate, o data exacta a inceperii alimentarii cu apa curenta. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Este apa pe retea pe strada Joldea Voda. Verificati instalatia interioara, poate este o problema de nu aveti apa.

Alexandru Vornicu   |   Valea Adanca

17.06.2015

Buna ziua! Puteti va rog sa interveniti pe Strada Cornesti din Valea Adanca la capatul ei, unde se inteapa in soseaua de centura? Strada s-a asfaltat pana unde se doreste a fi un cimitir si mai departe drumul este foarte greu de practicat (la capatul strazii, pe o portiune de 100, 200 de metri). V-am fi recunoscatori daca s-ar putea completa cu piatra mai mica care sa impaneze piatra mai mare si indrepta drumul. Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere planificarea acestei investitii in urmatorii ani.

Cucuteanu   |   Daniela

15.06.2015

Buna ziua! Locuiesc pe strada Bazei si vreau sa va mulțumesc ca ați reușit sa o asfaltați, doar ca acum a mai apărut o problema. Va rog sa luați măsuri împotriva celor care își parchează mașina pe stratul de asfalt. Cind a fost vorba sa mute gardurile nu au vrut, dar acum parchează mașina ocupând jumătate de strada. Nu mi se pare corect fata de cei care au fost cu bun simt si au mutat gardurile pentru a-si putea parca mașinile. Drumul este si așa îngust, eu fiind o mama care se plimba cu cărutul si trebuie sa merg pe mijlocul străzi sa le depășesc, iar dacă vine o mașina trebuie sa alerg sa le depasc (sincer, este vorba de o singura persoana care are vreo 3 mașini, mai sus un pic de blocuri). Multumesc din suflet pentru asfaltare!

Răspuns primar Niţă Dan
Politia locala va interveni in zona pentru avertizarea persoanelor in cauza si eventual sanctionarea contraventionala daca va fi cazul.

Sasu Constantin   |   Valea Adanca, Ezareni, Strada Costea Voda 136

15.06.2015

Din nou, despre binele cu de-a sila.
Domnule Primar,
Ne-ati facut un bine cu de-a sila, asfaltand aleea betonata (amuzant, daca nu ar fi tragicomic). Spinarile din beton erau o piedica pentru 'strummfi'. Acum se circula precum acceleratul. Accidentele nu vor intazia sa apara.Mai nou, ne "fericiti" cu sant, exact pe partea opusa. Recenta si groaznica ploaie cazuta azi, 15.06, a demonstrat-o pe deplin. Au venit niste neica "habar n-am" sa sape santul (cel putin cei cu asfaltul erau profesionisti). O fac pe bucatele. Nu s-au legat de amarestenii din deal, ca nu era loc pentru sant. Deci, oleaca da, oleaca ba. Daca vor fi niste hidosenii ca spre Nova Nautic, atunci e groaznic. Pana nu veti uniformiza santul, solicitand impingerea gardului amarastenilor din deal, nu voi permite nici eu sa se sape sant in fata casei mele. Voi fi acolo, zilnic, scut viu. Nu voi renunta la cele 112 milioane, contravaloarea terenului pe care se va construi santul (exclusiv terenul legal cedat pentru utilitate publica).
Va rog, domnule Primar sa nu ne mai oferiti in dar fericirea ca obligatie. Aveti atatea alte prioritati. Asta daca asfaltarea si santurile nu ascund altceva...

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de asfaltare si de montare a santurilor respecta proiectul etnic si se vor amplasa doar pe domeniul public.

ionut o.   |   valea adanca

15.06.2015

Locuim pe strada Scolii din Valea Adanca, Satul Vechi, nr 16, 18 si 20. Cand ploua, apa de pe drum ne intra in curti, neexistand un sant stradal.
Vrem sa amenajam rigole de scurgere a apelor pluviale, dar ce facem cu teava de apa, care trece pe langa gard, pe sub pamant? Ce dimensiuni trebuie sa respectam? Am sunat la primarie si o doamna de la urbanism a spus sa nu ne apucam de nimic de capul nostru. Ce putem face? Va rugam sa trimiteti de urgenta pe cineva sa constate situatia, deoarece in urma ploii torentiale din 15 iunie, curtile ni s-au umplut de noroi si pietris din drum.
Domnule Primar, daca nu reusiti sa trimiteti pe altcineva, prima data cand veniti la intalnirea cu cetatenii din Valea Adinca, nu va opriti la scoala. Mai urcati vreo doua-trei case mai sus. Poate chiar ploua, sa vedeti ce se intampla cu suvoiul de apa de pe drum.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va analiza situatia si vom lua masuri.

Vrabie Bogdan   |   Valea Adanca

13.06.2015

Buna ziua! Locuiesc in Valea Adanca, str Principala si anul trecut, pe strada, au fost montate "camile" pentru limitarea vitezei. Anul acesta nu au mai fost montate si nu stiu care este motivul. Unii soferi circula cu mare viteza, iar pericolul pentru pietoni este foarte mare. In restul comunei am vazut ca au fost montate de mai mult de o luna.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom monta limitatoare de viteza si pe aceasta strada.

filip daniel alexandru   |   iasi

13.06.2015

Am o intrebare: ce acte trebuie pentru cerere de pamant pentru cine face parte din comuna Miroslava?

Răspuns primar Niţă Dan
Conditia principala e sa aveti domiciliul in com. Miroalava. Se depune o cerere pentru concesionare teren, apoi va avea loc o procedura de licitatie.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

12.06.2015

Buna ziua, domnule Primar. Va adresez rugamintea de a interveni ca intersectia strazii Livezilor cu strada Cornesti si strada Bazei sa fie amenajata pentru a putea circula cu autoturismele. Va comunic faptul ca in prezent, ca urmare a asfaltarii strazilor Bazei, Cornesti si Lascu, a aparut o diferenta de nivel fata de strada Livezilor, loc in care sunt gropi ce ingreuneaza traficul rutier. Salutam munca pe care o depuneti pentru comunitate si asteptam ca si strada Livezilor sa fie asfaltata. Referitor la strada Cosarilor, intersectie cu strada Livezilor, ati promis sa aduceti pietris, va rog sa nu ne uitati, vor veni si ploile.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta intersectie va fi amenajata. Lucrarile nu sunt finalizate.

marian   |   cornesti

11.06.2015

Buna ziua! Am cumparat o parcela de teren in Cornesti, comuna Miroslava si sunt interesat ce latime are drumul de acces care este un drum de exploatare, nr. cadastral este 79537, inscris in cartea funciara 79537, UAT Miroslava, amplasat in tarlaua 75, parcela 3364/2/2 categoria de folosinta pasune. As dori sa stiu daca acel drum se va face practicabil vreodata caci acum nu are nici un gram de piatra; practic este de lut. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Terenul din tarlaua 75 este in extravilan. Drumurile de exploatare au regim de latime 4 m.

silvia davideanu   |   valea adanca

10.06.2015

Domnule primar, doresc sa va fac cunoscuta o nemultumire care, cred eu, e a mai multor locuitori din zona . Este vorba de iesirea la sosea, in dreptul Expo Mobila. Dimineata, cand circulatia este foarte intensa, se asteapta mult la intersectie. Nu se poate realiza un sens giratoriu in zona aceea? Multumim de raspuns si mult spor in toate!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza aceasta situatie si o sa va comunicam solutia gasita.

Andra Neculai   |   Valea Adanca

10.06.2015

Buna ziua,
Am observat ca se asfalteaza foarte multe strazi din Valea Adanca. Va rog sa-mi spuneti daca Str. Livezilor se afla pe aceasta lista si daca da, cand vor incepe estimativ lucrarile.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Livezilor este inclusa in acordul cadru de executie lucrari pe 2014-2018 pentru asfaltare.

ruxandra vasilache   |   vorovesti

10.06.2015

Buna ziua, domnule primar! Exista o informare legata de alimentarea cu apa a satului Vorovesti: in aceasta perioada pe lista apa vital nu apare si comuna pastorita de dv, dar nu este apa. Avem apa sau nu? Acum citeva zile apa se oprea doar seara cind irigau oameni, dar astazi, 10 iunie 2015, nu a fost deloc. Am nevoie de apa in scop menajer, nu irig curtea.

Răspuns primar Niţă Dan
Solicitati informatii de la Apa Vital. Ei stabilesc programul de alimentare cu apa pe timp de seceta.

radu ionela   |   valea adanca str bazei

08.06.2015

Buna ziua! Daca strada Bazei s-a asfaltat, mai este necesar sa retragem garduriile?

Răspuns primar Niţă Dan
Da.

Hortolomei Cristian   |   Iasi

07.06.2015

Domnule primar, ar trebui sa ne strangem mai multi oameni si sa venim peste voi la primarie cu facturile de la service ca ne-am rupt masinile pe drumul vostru. Cind aveti de gind sa il asfaltati? Sa nu spuneti ca nu apartine de voi. Drumul e varza de la primarie pina incolo spre Voinesti.

Răspuns primar Niţă Dan
Adresati-va cu aceasta intrebare la Consiliul Judetean Iasi. Ei cu siguranta va pot raspunde.

Hortolomei Cristian   |   Valea Adinca

07.06.2015

Bună ziua, domnule Primar! Ati asfaltat anul trecut niste drumuri in Valea Adinca, un lucru bun, insa e prea ingust: s-au facut santuri pe ambele parti care nu cred ca erau necesare. Mai bine lateau drumul si nu aveam trotuar. Sau mergem prin sant ca doar avem si pe o parte si pe alta.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a respectat proiectul tehnic. Pentru trotuare trebuie sa va retrageti gardurile.

Stan Valeriu   |   Balciu

07.06.2015

Buna ziua! Dl. Primar, am achizitionat un teren pe str. Drenurilor, imediat cum se coboara, a doua strada pe stanga unde acum se construies trei imobile. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta strada este in planul de asfaltare si cand anume pentru a sti daca pot indrazni sa construiesc un imobil sau sa mai astept. Va multumesc. O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu avem planificata asfaltarea pe aceasta strada. Avem in vedere solicitarea dumneavoastra pe viitor.

Eugen Cojocaru   |   Valea Adanca

05.06.2015

Buna ziua! Credeti ca ar fi posibila instalarea unor indicatoare rutiere de tip "atentie, copii!" si limitare de viteza (30-40km/h) in zona strazilor Marului si Cosarilor? Daca da, care este procedura? Trebuie inaintat catre Primarie sau catre politia Rutiera un memoriu din partea locuitorilor strazilor respective?
Am discutat cu cativa vecini si consideram ca ar fi oportuna instalarea unor asemenea indicatoare in zonele mentionate, tinand cont ca este vorba de drumuri publice carora le sunt adiacente drumuri private de pe care se pot ivi in orice moment copii cu biciclete, iar aceste indicatoare i-ar determina (credem noi) pe soferi sa fie mai atenti si sa apese mai putin acceleratia in zona. In felul acesta, s-ar mai diminua si norii de praf starniti de soferii ceva mai "vitezisti" care tranziteaza zona.
De asemenea, in zona sunt si cateva intersectii ale drumurilor private cu cele publice unde vizibilitatea este redusa, si unde ar fi benefica instalarea unor oglinzi convexe. Va rugam sa luati si acest aspect in consideratie.Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere montarea acestor indicatoare.

HolicovBogdan   |   Horpaz

03.06.2015

Mi-am cumparat de curand un teren in Horpaz si as dori sa il imprejmuiesc cu gard. Vreau sa imi pun stalpii in pamant si sa le fac clopote de beton: gropi de 60 cm inaltime, latime si lungime. Imi trebuie acte de la primarie: certificat de urbanism, autorizatie de constructie sau altceva?

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa solicitati de la biroul Urbanism din cadrul Primariei certificat de urbanism si autorizatie de construire pentru imprejmuire.

Danila Florin Marius   |   Horpaz

03.06.2015

Stiti cumva cand se vor actualiza CU si AC de pe site-ul dumneavostra, din sectiunea urbanism? Ultimele sunt de pe luna martie 2015.
Multumesc frumos si imi cer scuze ca v-am deranjat. O zi frumoasa!

Răspuns primar Niţă Dan
Pana la data de 10.06.2015 se va actualiza site-ul pentru lunile in curs.

IACOB LIVIU   |   VALEA ADINCA

02.06.2015

Buna ziua.Va rog sa imi spuneti care sint documentele care trebuie depuse la primarie pentru scutirea unei persoane cu grad I de handicat de la plata impozitului pe locuinta, a taxei de salubritate si a impozitului pe masina. Va multumesc si astept raspuns cit mai curind posibil.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa formulati o cerere in acest sens la care sa anexati copie xerox dupa actul de identitate, certificatul de incadrare in gradul de handicap. Pentru scutirea de la plata impozitului pe masina trebuie sa faceti dovada ca masina este adaptata la gradul de handicap pe care il detineti.

Ancuta Alban   |   Valea Adanca

02.06.2015

Buna ziua! Ne-am mutat anul trecut pe str. Pepinierei care este intr-o stare foarte proasta. Am observat ca se asfalteaza tot mai multe strazi din Valea Adanca. Cand vine si randul nostru?
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In perioada anului 2015-2016,functie de fondurile din bugetul local si in functie de finantarea din fondurile europene.

Tudor Serban   |   Horpaz

02.06.2015

Vecinul meu si-a pus anul trecut niste muri, la 5 cm de limita de proprietate si se extind si la mine. Este vreo limita specificata in RLU pt plantarea arbustilor? Si in cazul in care fac un gard cu fundatie, cu acte in regula, pot sa ii tai murii pentru a sapa sau sunt probleme cu distrugere de bun propriu?
Multumesc frumos de ajutor! Mult succes in toate proiectele!

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru arbori si arbusti este reglementat in RLU distanta de 2 m fata de limita de proprietate. Va recomand buna intelegere cu vecinii.

ANITA Mihai Liviu   |   Valea Adinca, str.Principala,nr 111

29.05.2015

Buna ziua ! Nu am primit alocatia pentru copii mei, Alexandra-Irina (17 ani) si Teodor (14 ani) din noiembrie 2014. Mentionez ca contravaloarea alocatiilor a fost virata pina la data mentionata in contul copiilor la ING.
De ce nu au fost virati banii? Cum pot recupera sumele pe care nu le-au primit? Ce trebuie facut pe viitor pentru a nu se mai repeta situatia?
Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa va prezentati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Iasi, str. Strapungere Silvestru, nr.1, bl.L6-7 si sa verificati motivul pentru care nu au fost virati banii.

Mihalache Cristi Daniel   |   Iasi,Valea Adanca

29.05.2015

Buna ziua! Avem o problema cam mare in aceasta zona pentru unii. Nu avem nici o retea de internet. Am un fiu de 12 ani si am cautat foarte mult si toate retele spun ca nu mai au ,,casute" libere.Va rugam sa rezolvati asta! O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria Miroslava a facut adrese la toate societatile in domeniu pentru a extinde reteaua de telefonie si internet in toata comuna, iar raspunsul este: ,,Extinderea retelei de internet se va face in functie de programul de investitie al societatii” .Precizam ca primaria nu are prevazute fonduri in bugetul local pentru asemenea investitii si nici nu este legal. E bine ca la toate intrebarile adresate Primariei sa va identificati cu adresa de domiciliu completa.

Nastase Costica   |   Vorovești

28.05.2015

Bună ziua, domnule Primar!
Când putem afla dacă s-au aprobat cererile pentru loc de casă? Și care sunt persoanele cărora s-au aprobat? Bineînțeles, pe mine mă interesează cererea mea, pe numele meu "Nastase Costica".

Răspuns primar Niţă Dan
Rezultatul selectiei cererilor depuse pt. concesiune, teren edificare locuinta va fi afisat la afisierul local, site-ul institutiei si in ziarul local.

Daniliuc Cristi   |   Valea Adanca

28.05.2015

Buna ziua,
As sugera sa apara pe site-ul primariei si un motor de cautare. Spre exemplu, daca vrea cineva sa caute dupa ''centrala fotovoltaica'', ''licitatie'' samd. sa i se afiseze materialele existente pe site. Momentan am gasit motor de cautare doar pentru ''Cauta o intrebare postata de...''. Ar fi de ajutor si mai practic.
Toate bune!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom incerca sa imbunatatim site-ul institutiei noastre si cu propunerea dumneavoastra in masura in care este posibil acest lucru.

Rodica   |   Iasi

28.05.2015

Domnule primar, sunt mostenitoarea unui teren in Valea Ursului, in vechea vatra a satului. Doresc sa fac intabularea si s-au gasit inca doua titluri de proprietate pe acelasi teren. Ce este de facut? Multumesc pentru raspuns!

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa va prezentati la biroul Cadastru din cadrul primariei cu actele pe care le detineti pentru clarificarea situatiei.

Ionut Budeanu   |   Miroslava

27.05.2015

Buna ziua, domnule primar! Doresc sa stiu daca exista in planul comunei dumneavoastra infiintarea unui parculet de joaca pentru copii. Mentionez ca parcul de langa Centrul de Informare nu este dotat suficient (adica nu are topogan sau scranciob. Se putea dota si mai bine tinand cont de bugetul comunei noastre, iar cel din vale este plin de excremente de animale (vaci si cai), iarba nu a mai fost taiata de anul trecut, topoganele sunt sparte etc. Daca totusi aveti disponibil ceva buget, s-ar mai putea adauga cateva jocuri si topogane in parcul de langa Centru de Informare ca acesta sa devina un parc suficient de bine dotat.Va multumesc! Cu respect!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom dota parcul ce cele solicitate de d- voastra. In legatura cu parcul din Valea Miroslavei, acesta se coseste lunar iar cat priveste accesul liber al animalelor tine de educatia locuitorilor proprietari de animale din zona.

Pinzariu Marian   |   Stefanesti, Botosani

27.05.2015

Buna ziua! As dori sa stiu daca aveti in plan pentru anul acesta o extindere a PUG in Satul Ciurbesti! As dori sa cumpar o parcela care e la limita terenurilor intravilane. Exista apa si curent langa parcela. Nu stiu ce nr are parcela, dar pt orientare va pot oferi coordonate de pe google maps 47.093049, 27.521284! Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
PUG-ul se actualizeaza o data la 10 ani. Cel actual este valabil pana in anul 2021.

razvan   |   Miroslava

27.05.2015

Buna ziua! Cand se va licita pentru pamantul din Ciurbesti? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Dupa data de 15 iunie se va publica anuntul de participare la licitatie pe site, ziarul local si ziarul central.

Alina Buciu   |   Valea Adanca

27.05.2015

Buna ziua!
As dori sa stiu cand se vor finaliza lucrarile de asfaltare in intersectia strada Bazei - strada Principala.
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an se vor finaliza toate lucrarile pe satul Valea Adanca.

Barba Cristian Sorin   |   Iasi

26.05.2015

Buna ziua, domnule primar!
Ne bucuram si va felicit pentru proiectele puse in aplicare de Dvs/implicit functionarii primariei (in speta asflatarea str Bazei unde detin o casa - la care imi platesc impozitele la zi - si a altor strazi adiacente), dar am o intrebare:
Posed o suprafata de pamant in perimetrul comunei Miroslava. Datele de identificare sunt: Tarla 64 P 1/2(2887/2/4/2). Conform adresei emise de Primaria Miroslava nr 1039 di n 6 februarie 2012 ni s-a confirmat ca terenul a devenit teren intravilan prin extindere PUG conform HGL Miroslava, nr 146/26.11.2011. Intrebarea este: terenul meu are acces prin DE 2885/1 (de pe aleea betonata Dealul Nucului la stanga). Acum acest drum nu mai exista practic, exista doar in schite, este impracticabil. Ce solutii credeti ca se pot gasi pentru a deveni practicabil, zona este in plina dezvoltare.
Va multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsul Dvs.
Cu stima, Sorin Barba

Răspuns primar Niţă Dan
Vom trimite in teren echipele cadastru si serviciii publice pentru identificarea drumului si curatare.

marian   |   cornesti

26.05.2015

Buna ziua, domnule primar ! Am si eu o intrebare : mi-am cumparat o parcela de teren extravilan in satul Cornesti si vreau sa construiesc o cabana de lemn. Am nevoie de autorizatie? O alta intrebare ar fi: drumurile de exploatare ce latime au? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In extravilan se pot construi cu autorizatie numai anexe exploatatie Agricola de maxim 100 m.p. Pentru a va comunica latimea drumului trebuie sa ne comunicati exact parcela si nr. cadastral.

Cristina Asaftei   |   horpaz

26.05.2015

Domnule primar, mergând în vizita la o ruda pe str.Iuga Vodă din Valea Adâncă am sesizat (mirosul înțepător era imposibil de evitat) ca din incinta Halelor Expocomfort se deversau in strada dejectiile provenite din fosa proprie fără nici un impediment. Întrebarea mea pentru dvs este dacă acest lucru se poate face fără nici un impediment pe străzile publice din Miroslava?

Răspuns primar Niţă Dan
Multumim pentru sesizare, vom lua masurile legale cu aceasta firma.

dabija aneta   |   uricani, str. padurii

25.05.2015

Zilele acestea o camioneta a depozitat 4 mormane cu pamant, chiar in padure. Nu ati putea sapa un sant pentru a bloca accesul masinilor in padure? E pacat ca o padure asa frumoasa sa fie transformata in groapa pentru deseuri.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom sanctiona persoana care a depozitat deseuri in padure. Responsabil este si Ocolul Silvic Ciurea, proprietarul padurii care are obligatia sa- si gospodareasca padurea.

ionut o.   |   valea adinca

23.05.2015

Se poate inchiria de la primarie un spatiu comercial pentru birourile unei firme cu profil IT?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu avem spatii pentru inchiriat.

Gabriel S.   |   Valea Adinca

23.05.2015

Buna ziua, domnule Primar !
Am rugamintea sa circulati pe strazile asfaltate anul trecut, in decembrie, si in anul in curs si sa ne spuneti daca pot trece doua masini una pe linga cealalta. Oare nu se putea asfalta macar inca jumatate de metru. Ieri era sa intru in sant pentru ca mai venea din sens opus o duba.Am vazut si in alte comune strazi asfaltate, dar se circula normal. Am rugamintea sa faceti ceva!
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Acesta este rezultatul nerespectarii retragerilor aliniamentelor (gardurilor) conform regimului ethnic impus in certificatul de urbanism:5,5m din axul drumului de catre majoritatea cetatenilor.

radu ionela   |   valea adanca str bazei

22.05.2015

Cand va fi deschis magazinul La doi pasi de pe strada Bazei - Valea Adanca?

Răspuns primar Niţă Dan
Deschiderea magazinului este conditionata de fondurile financiare de care dispune antreprenorul.

Bogdan Anonim   |   Valea Adanca,Str. Bazei

21.05.2015

Multumim, domnule primar pentru lucrarile de pe Strada Bazei! Ne-ati scos din praf si noroi. Nu va vom uita la urmatoarele alegeri. Totusi varianta cu limitoarele de viteza este o idee buna, avand in vedere ca sunt multi copii in zona si cred ca si o masina a Politiei Locale ar trebui sa fie mai prezenta prin zona deoarece multi nu respecta indicatorul de 'Sens Unic'.
(nu doresc nici un raspuns, doar doream sa va multumesc)

Gabriel   |   Miroslava

21.05.2015

Buna ziua! Cand se va licita pentru pamantul din Ciurbesti? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Dupa data de 15 iunie se va publica anuntul de participare la licitatie pe site, ziarul local si ziarul central.

M.Popa   |   Miroslava

21.05.2015

Unde pot vedea HCL 65/30.04.2015?? Pe site-ul dumneavoastra nu am gasit-o.
Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Actul administrativ la care faceti referire se regaseste pe site–ul institutiei la sectiunea "Administratie”, subsectiunea "Hotarari ale Consiliului Local”.

Alex Vicol   |   Horpaz

21.05.2015

Buna ziua. Revin cu rugamintea semnalizarii drumului la intrarea in Horpaz (semn ce a fost indepartat in urma cu un an) si strada Unirii (la intersectia cu strada Noua). De asemenea, este mare nevoie de asflatarea strazii Unirii.

Răspuns primar Niţă Dan
La intrare in Horpaz se va monta in cel mai scurt timp indicatorul din zona Capitol, la intrarea in sat.
Referitor la placuta cu denumirea strazii "Strada Noua” actiunea este in curs de desfasurare la nivelul comunei Miroslava. Strada se va asfalta conform planului de reabilitare in perioada urmatoare.

Marian   |   Valea Adanca, str. Bazei

20.05.2015

Buna ziua. Am cateva probleme punctuale pe care le voi enumera in continuare:
1. Pe la inceputul anului, pe str. Bazei a avut un accident destul de serios in urma caruia au rezultat victime. Am observat ca ati pus semne de circulatie (sens unic, limitare de viteza), insa as dori sa stiu ce trebuie sa facem pentru a se instala limitatoare de viteza (cocoase) in zona respectiva (va fi o zona cu multe blocuri, oameni tineri care au/vor avea copii, pe care si-i doresc in siguranta).
2. Cand se va extinde reteaua de canalizare si pana in dreptul blocurilor de pe str. Bazei 2.1.a?
3. Se poate face iluminatul stradal pe strada Bazei (portiunea dintre AJC Ana Maria si str. Nucilor)?
Va multumesc anticipat.
Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
1.Dupa finalizarea lucrarilor de asfaltare , vom monta limitatore de viteza.
2. Cand vom obtine fonduri europene.
3.Cand vom extinde reteaua de energie electrica.

Azamfirei Liviu   |   Valea Adanca

18.05.2015

Buna ziua! Cand credeti ca va fi asfaltata si strada Florilor? Din cate stiu, e pe lista de ceva vreme. Exista vreun impediment?

Răspuns primar Niţă Dan
Este ingusta si nu o putem asfalta . Trebuie retrase gardurile si apoi vom interveni.

neacsu mihai   |   valea ursului

18.05.2015

Locuim in Valea Ursului, Str.Mecanizarii si ati promis ca aductiunea cu apa potabila va fi rezolvata in primavara 2015. Cand vom avea apa in aceasta zona?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu am primit toate materialele necesare de la SC APAVITAL SA. Din acest motiv s-a intarziat cu extinderea retelei de apa.

sasu constantin   |   Valea Adanca

16.05.2015

Domnule Primar,
Iata ca a venit si randul strazii Costea Voda sa fie asfaltata. Numai ca largirea se face intr-un singur sens - pe partea stanga, cum se coboara, neechitabil. Constructorii spun ca se va face si sant,tot pe aceasta parte. Nu este deloc etic. Noi am vrut sa fie mai frumos, lasand spatiu in fata portii, desi am platit terenul pana la aleea betonata. Noi am inteles sa lasam teren si pentru lucrari publice, lucru pe care nu l-au facut cei de pe strada principala, care, pe langa faptul ca si-au pus gardul in mijlocul drumului mai si parcheaza masinile pe strada. La magazinul din deal, care este si in curba, mereu sunt cate 4-5 masini si este pericol de accident. Pe ei nu i-ati pedepsit, facand doar o mica rigola, pe noi, am inteles, ca ne pedepsiti si cu sant necarosat. Asta e un fel de haiducie, domnule primar, lucru neagreat totusi de gruparea dvs. politica.
Sper intr-o dreapta judecata, pentru a nu ajunge la judecata cea dreapta de la Tribunal. Dreptatea este pentru toti. Nedreptatea vad ca se face doar pentru noi, cei de pe strada Costea Voda.
Cu stima,

Prof., dr. Constatin Sasu, str. Costea Voda, nr. 136

Răspuns primar Niţă Dan
Se respecta proiectul in executia lucrarilor. Santurile se fac nu pentru a va deranja pe dumneavoastra, ci pentru a dirija apele pluviale de pe carosabil.

Burbulea Iulian   |   Valea Adanca

14.05.2015

Buna ziua.

Ne-am mutat recent in Valea Adanca. Unde pot incheia contract cu noul operator Dermat Cons SRL?

Răspuns primar Niţă Dan
Adresati-va la telefonul nr. 0746657478 pentru a va pune deacord cu incheierea contractului si pentru a primi pubela.

Codrin Arnautu   |   Valea Adanca

14.05.2015

Cand vom avea mijloace de transport in comun in Valea Adanca?!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom informa Consiliul Judetean pentru a fi scos la licitatie acest traseu.

hatmanu raluca   |   iasi

12.05.2015

Buna ziua! Am un teren extravilan si doresc sa fac o anexa din lemn pe care sa o asez pe o fundatie din beton. Intrebarea mea este daca imi trebuie autorizatie pentru fundatie. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru aceasta va trebui sa detineti Autorizatie de construire pentru Anexa exploatare agricola.

Cojocaru Iulia   |   Valea Adanca

11.05.2015

Buna ziua,
Doresc sa va semnalez o situatie care ma ingrijoreaza in zona in care locuiesc, respectiv strada Marului, Valea Adanca: curse de motociclete enduro. Aceste motociclete circula cu viteze care depasesc fulgerator limitele de viteza locale, in special sambata si duminica, din cate am obsevat. Motocicletele nu prezinta numar de inmatriculare, ele sunt transportate pe platforma cu un autoturism cu numarul de inmatriculare IS - - YTI (atat am reusit sa observ) si ulterior, conduse cu mare viteza pe strada noastra.
In calitate de mama sunt ingrijorata, in special pentru faptul ca in zona sunt aproximativ 8 copii minori, cu varste intre 7 si 2 ani, care se joaca sau tranziteaza zona, ori merg cu biciclete sau triciclete pe marginea drumului si pana la o tragedie este,cel mai probabil, o chestiune de timp.
Deranjant este si fumul de la gazele de esapament pe care aceste motociclete il emit, nivelul foarte crescut de zgomot si norii de praf antrenati la vitezele marite.
Va rog sa incercati sa elucidati situatia acestor curse, iar daca ele sunt legale, va rog sa amplasati spinari de magar sau cocoase, astfel incat conducatorii acestora sa reduca viteza cel putin in dreptul caselor de locuit. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru aceasta problema adresati-va Serviciului Rutier de la Postul de Politie Miroslava

Marian   |   valea adanca str. Bazei

11.05.2015

Buna ziua. Am cateva probleme punctuale pe care le voi enumera in continuare:
1. Pe la inceputul anului, pe str. Bazei a avut un accident destul de serios in urma caruia au rezultat victime. Am observat ca ati pus semne de circulatie (sens unic, limitare de viteza), insa as dori sa stiu ce trebuie sa facem pentru a se instala limitatoare de viteza (cocoase) in zona respectiva (va fi o zona cu multe blocuri, oameni tineri care au/vor avea copii, pe care si-i doresc in siguranta).
2. Cand se va extinde reteaua de canalizare si pana in dreptul blocurilor de pe str. Bazei 2.1.a?
3. Se poate face iluminatul stradal pe strada Bazei (portiunea dintre AJC Ana Maria si str. Nucilor)?
Va multumesc anticipat.
Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu raspundem persoanelor care nu se identifica.

Ana   |   Vorovesti

10.05.2015

Buna ziua. Localitatea Vorovesti este situata intre dealuri. As vrea sa atrag atentia ca exista posibilitatea inundarii localitatii intrucat panza freatica in unele locuri este la 0.80 cm. Mai adaug la asta si faptul ca podurile, podetele si santurile nu sunt curatate si nici macar amanajate. In unele locuri se poate observa apa baltind. Aveti in program implementarea unui proiect care sa ajute locuitorii la rezolvarea acestor probleme? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu exista posibilitatea inundarii, conform studiilor de specialitate. Vom avea in vedere decolmatarea santurilor si podetelor.

Radu Stefan   |   Valea Adincà

08.05.2015

Ziua buna! Am un proiect pentru construirea unei hale/atelier de dimensiuni relativ mici (in jur de 300 mp), dar se pare ca nu este posibil sa construiesc pe terenul ce-l detin in Valea Adincà- aproape de turnul de apà. Se pare ca e zonà rezidentiala.
Puteti sa-mi indicati, va rog, - in linii mari - zonele disponibile pentru constructii industriale de aceasta anvergura din zona satului Valea Adinca? Sau despre concesionarea unui teren echivalent.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa consultati P.U.G. si R.L.U. al com. Miroslava de pe sitte pentru a va consulta in vederea alegerii zonei pentru constructii industriale.

Gologan Emanuel   |   Valea Adanca

07.05.2015

Buna ziua, domnule primar! De curand o sa ne mutam in satul Valea Adanca, pe Str. Pepinierei si toata lumea se intreaba cam pe cand ar fi programata pentru o asfaltare, eventual si pentru iluminare aceasta strada. Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Pepinierei este planificata pentru asfaltare in perioada 2015-2016.

bulichi costel   |   valea adanca noua

07.05.2015

Buna ziua. Becul de pe str. Principala, din dreptul nr.123 este ars de cca. doua saptamani. Va rugam sa ne ajutati. Multumiri.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va remedia aceasta problema.

Radu Bogdan   |   Horpaz

06.05.2015

Astazi trebuia sa se ridice gunoiul si nu a venit nimeni! Cand se va rezolva situatia? Si ce se vor intampla cu bani care au fost platiti in avans la fosta firma de salubritate?
Multumesc frumos!

Răspuns primar Niţă Dan
S-a ridicat gunoiul joi 07.05.2015 si in continuare se va respecta graficul saptamanal miercurea. Banii platiti in avans se vor recupera de la firma Rabro

FOCSA NICU   |   CIURBESTI

04.05.2015

Domnule primar, va rog daca imi puteti spune cind se va reabilita str Viilor din Ciurbesti, care s-a distrus odata cu lucrarile de bransament la apa potabila? Cei ce au facut aceasta lucrare nu trebuiau sa aduca drumul la starea initiala? Sa stiti ca si locatarii acestei "strazi" platesc impozit la primaria Miroslava. Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere reabilitarea acestui drum.

Manuela P   |   Miroslava

03.05.2015

Buna ziua,
De ceva timp a aparut asa din senin o biserica la DN 248 (linga fabrica de vopsele ). Din cite stim noi, o biserica se construieste la un anumit numar de oameni, ori aici este o zona industriala! Insa nu ar fi asta o problema ! (se stie ca bisericile au statut special)
Ce ne deranjeaza, pe vecinii acestei biserici, este faptul ca de mai bine de un an de zile de cind a inceput sa functioneze , in fiecare vineri dupa-amiaza, simbata de doua ori pe zi , duminica dimineata de la 7 plus toate zilele de sarbatori religioase (si nu sint putine ) preotul isi tine slujbele cu difuzoarele la maxim! Eu cred ca macar putin respect meritam si noi ca cetateni ai acestei comuni, platitori de taxe si impozite!
Telefonic am contactat de mai multe ori serviciul public de politie, insa acestia nu au facut nimic! Sint cumva platiti de preot acesti angajati ai primairei de nu pot lua masuri?! Raspunsuri de genul: "nu putem face nimic pentru ca parintele are slujba acum" sau "vom merge sa vedem ce putem face" nu sint normale de la o institutie de stat!
M-am lungit la vorba mai mult decit mi-am propus, asa ca inchei rugindu-va sa luati masuri referitor la aceasta problema a noastra! Nimeni nu este obligat sa auda slujba religioasa din casa, din pat sau din curtea casei! Daca vreau acest lucru, merg la biserica, nu vine biserica la mine acasa!
Nu ne deranjeaza faptul ca se tin slujbe, le poate oficia preotul si 24 ore din 24! Ce ne deranjeaza este modul in care o face…cu boxele la maxim fara pic de respect pentru oamenii din jurul lui.
In speranta unei rezolvari asteptam un raspuns si fapte din partea angajatilor dumneavoastra in masura a se ocupa de aceasta problema.Multumim.

P.S. :Inainte de a se construi aceasta biserica era liniste in aceasta parte a satului. Noi vrem linistea de dinainte, daca nu cerem prea mult.

Răspuns primar Niţă Dan
Sesizarea dvs. din data de 23.04.2015 a fost adusa la cunostinta Pr. Ungureanu Adeodatos. Adresati-va Mitropoliei Iasi cu aceasta problema.

HATMANU RALUCA   |   IASI

03.05.2015

Buna ziua! Am un teren extravilan in comuna Miroslava pe care vreau sa construiesc o anexa gospodareasca din lemn pe care sa asez o talpa de beton. Intrebarea mea este daca imi trebuie autorizatie de constructie. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Da, este necesar certificat de urbanism urmat de autorizatie de construire.

Alex   |   Uricani

02.05.2015

Spuneti-mi, va rog, in ce stadiu sunt lucrarile de instalare a retelei de apa. Sunt racordat de aprox. 5 luni si inca nu e apa.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarea este in executie, nu s-au echipat caminele de pe retea, motiv pentru care nu s-a dat drumul la apa

pagina 1 din 12

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2015