Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Burbulea Iulian   |   Valea Adanca

14.05.2015

Buna ziua.

Ne-am mutat recent in Valea Adanca. Unde pot incheia contract cu noul operator Dermat Cons SRL?

Răspuns primar Niţă Dan
Adresati-va la telefonul nr. 0746657478 pentru a va pune deacord cu incheierea contractului si pentru a primi pubela.

Codrin Arnautu   |   Valea Adanca

14.05.2015

Cand vom avea mijloace de transport in comun in Valea Adanca?!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom informa Consiliul Judetean pentru a fi scos la licitatie acest traseu.

hatmanu raluca   |   iasi

12.05.2015

Buna ziua! Am un teren extravilan si doresc sa fac o anexa din lemn pe care sa o asez pe o fundatie din beton. Intrebarea mea este daca imi trebuie autorizatie pentru fundatie. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru aceasta va trebui sa detineti Autorizatie de construire pentru Anexa exploatare agricola.

Cojocaru Iulia   |   Valea Adanca

11.05.2015

Buna ziua,
Doresc sa va semnalez o situatie care ma ingrijoreaza in zona in care locuiesc, respectiv strada Marului, Valea Adanca: curse de motociclete enduro. Aceste motociclete circula cu viteze care depasesc fulgerator limitele de viteza locale, in special sambata si duminica, din cate am obsevat. Motocicletele nu prezinta numar de inmatriculare, ele sunt transportate pe platforma cu un autoturism cu numarul de inmatriculare IS - - YTI (atat am reusit sa observ) si ulterior, conduse cu mare viteza pe strada noastra.
In calitate de mama sunt ingrijorata, in special pentru faptul ca in zona sunt aproximativ 8 copii minori, cu varste intre 7 si 2 ani, care se joaca sau tranziteaza zona, ori merg cu biciclete sau triciclete pe marginea drumului si pana la o tragedie este,cel mai probabil, o chestiune de timp.
Deranjant este si fumul de la gazele de esapament pe care aceste motociclete il emit, nivelul foarte crescut de zgomot si norii de praf antrenati la vitezele marite.
Va rog sa incercati sa elucidati situatia acestor curse, iar daca ele sunt legale, va rog sa amplasati spinari de magar sau cocoase, astfel incat conducatorii acestora sa reduca viteza cel putin in dreptul caselor de locuit. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru aceasta problema adresati-va Serviciului Rutier de la Postul de Politie Miroslava

Marian   |   valea adanca str. Bazei

11.05.2015

Buna ziua. Am cateva probleme punctuale pe care le voi enumera in continuare:
1. Pe la inceputul anului, pe str. Bazei a avut un accident destul de serios in urma caruia au rezultat victime. Am observat ca ati pus semne de circulatie (sens unic, limitare de viteza), insa as dori sa stiu ce trebuie sa facem pentru a se instala limitatoare de viteza (cocoase) in zona respectiva (va fi o zona cu multe blocuri, oameni tineri care au/vor avea copii, pe care si-i doresc in siguranta).
2. Cand se va extinde reteaua de canalizare si pana in dreptul blocurilor de pe str. Bazei 2.1.a?
3. Se poate face iluminatul stradal pe strada Bazei (portiunea dintre AJC Ana Maria si str. Nucilor)?
Va multumesc anticipat.
Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu raspundem persoanelor care nu se identifica.

Ana   |   Vorovesti

10.05.2015

Buna ziua. Localitatea Vorovesti este situata intre dealuri. As vrea sa atrag atentia ca exista posibilitatea inundarii localitatii intrucat panza freatica in unele locuri este la 0.80 cm. Mai adaug la asta si faptul ca podurile, podetele si santurile nu sunt curatate si nici macar amanajate. In unele locuri se poate observa apa baltind. Aveti in program implementarea unui proiect care sa ajute locuitorii la rezolvarea acestor probleme? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu exista posibilitatea inundarii, conform studiilor de specialitate. Vom avea in vedere decolmatarea santurilor si podetelor.

Radu Stefan   |   Valea Adincà

08.05.2015

Ziua buna! Am un proiect pentru construirea unei hale/atelier de dimensiuni relativ mici (in jur de 300 mp), dar se pare ca nu este posibil sa construiesc pe terenul ce-l detin in Valea Adincà- aproape de turnul de apà. Se pare ca e zonà rezidentiala.
Puteti sa-mi indicati, va rog, - in linii mari - zonele disponibile pentru constructii industriale de aceasta anvergura din zona satului Valea Adinca? Sau despre concesionarea unui teren echivalent.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa consultati P.U.G. si R.L.U. al com. Miroslava de pe sitte pentru a va consulta in vederea alegerii zonei pentru constructii industriale.

Gologan Emanuel   |   Valea Adanca

07.05.2015

Buna ziua, domnule primar! De curand o sa ne mutam in satul Valea Adanca, pe Str. Pepinierei si toata lumea se intreaba cam pe cand ar fi programata pentru o asfaltare, eventual si pentru iluminare aceasta strada. Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Pepinierei este planificata pentru asfaltare in perioada 2015-2016.

bulichi costel   |   valea adanca noua

07.05.2015

Buna ziua. Becul de pe str. Principala, din dreptul nr.123 este ars de cca. doua saptamani. Va rugam sa ne ajutati. Multumiri.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va remedia aceasta problema.

Radu Bogdan   |   Horpaz

06.05.2015

Astazi trebuia sa se ridice gunoiul si nu a venit nimeni! Cand se va rezolva situatia? Si ce se vor intampla cu bani care au fost platiti in avans la fosta firma de salubritate?
Multumesc frumos!

Răspuns primar Niţă Dan
S-a ridicat gunoiul joi 07.05.2015 si in continuare se va respecta graficul saptamanal miercurea. Banii platiti in avans se vor recupera de la firma Rabro

FOCSA NICU   |   CIURBESTI

04.05.2015

Domnule primar, va rog daca imi puteti spune cind se va reabilita str Viilor din Ciurbesti, care s-a distrus odata cu lucrarile de bransament la apa potabila? Cei ce au facut aceasta lucrare nu trebuiau sa aduca drumul la starea initiala? Sa stiti ca si locatarii acestei "strazi" platesc impozit la primaria Miroslava. Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere reabilitarea acestui drum.

Manuela P   |   Miroslava

03.05.2015

Buna ziua,
De ceva timp a aparut asa din senin o biserica la DN 248 (linga fabrica de vopsele ). Din cite stim noi, o biserica se construieste la un anumit numar de oameni, ori aici este o zona industriala! Insa nu ar fi asta o problema ! (se stie ca bisericile au statut special)
Ce ne deranjeaza, pe vecinii acestei biserici, este faptul ca de mai bine de un an de zile de cind a inceput sa functioneze , in fiecare vineri dupa-amiaza, simbata de doua ori pe zi , duminica dimineata de la 7 plus toate zilele de sarbatori religioase (si nu sint putine ) preotul isi tine slujbele cu difuzoarele la maxim! Eu cred ca macar putin respect meritam si noi ca cetateni ai acestei comuni, platitori de taxe si impozite!
Telefonic am contactat de mai multe ori serviciul public de politie, insa acestia nu au facut nimic! Sint cumva platiti de preot acesti angajati ai primairei de nu pot lua masuri?! Raspunsuri de genul: "nu putem face nimic pentru ca parintele are slujba acum" sau "vom merge sa vedem ce putem face" nu sint normale de la o institutie de stat!
M-am lungit la vorba mai mult decit mi-am propus, asa ca inchei rugindu-va sa luati masuri referitor la aceasta problema a noastra! Nimeni nu este obligat sa auda slujba religioasa din casa, din pat sau din curtea casei! Daca vreau acest lucru, merg la biserica, nu vine biserica la mine acasa!
Nu ne deranjeaza faptul ca se tin slujbe, le poate oficia preotul si 24 ore din 24! Ce ne deranjeaza este modul in care o face…cu boxele la maxim fara pic de respect pentru oamenii din jurul lui.
In speranta unei rezolvari asteptam un raspuns si fapte din partea angajatilor dumneavoastra in masura a se ocupa de aceasta problema.Multumim.

P.S. :Inainte de a se construi aceasta biserica era liniste in aceasta parte a satului. Noi vrem linistea de dinainte, daca nu cerem prea mult.

Răspuns primar Niţă Dan
Sesizarea dvs. din data de 23.04.2015 a fost adusa la cunostinta Pr. Ungureanu Adeodatos. Adresati-va Mitropoliei Iasi cu aceasta problema.

HATMANU RALUCA   |   IASI

03.05.2015

Buna ziua! Am un teren extravilan in comuna Miroslava pe care vreau sa construiesc o anexa gospodareasca din lemn pe care sa asez o talpa de beton. Intrebarea mea este daca imi trebuie autorizatie de constructie. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Da, este necesar certificat de urbanism urmat de autorizatie de construire.

Alex   |   Uricani

02.05.2015

Spuneti-mi, va rog, in ce stadiu sunt lucrarile de instalare a retelei de apa. Sunt racordat de aprox. 5 luni si inca nu e apa.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarea este in executie, nu s-au echipat caminele de pe retea, motiv pentru care nu s-a dat drumul la apa

Serban Constantin   |   Valea Adanca

02.05.2015

Domnule Primar, detin o casa ape strada Cosarilor, strada care pana in prezent stiu ca era publica, cum este posibil un astfel de raspuns ca este strada privata? Sper ca a fost o greseala a celui care se ocupa de postarea raspunsurilor. Vreau sa stiu daca raspunsurile postate sunt oficiale si asumate de dvs. in totalitate sau sunt postate in bascalie. Cand aveti de gand sa aduceti piatra pe aceasta strada, iluminatul public etc., nu mai vorbim de utilitatile pe care le-am adus fiecare cum am putut? Astept raspunsul dvs oficial.

Răspuns primar Niţă Dan
Denumirea de strada s-a dat in 24.04.2015. S-a initiat procedura de introducere in inventarul domeniului public aceasta strada. Procedura nu este finalizata , de aceea in mod oficial nu figureaza in domeniul public.
Referitor la realizarea de investitii pe aceasta strada , va comunicam ca vom planifica in anul 2016 realizarea acestora si in functie de fondurile pe care o sa le avem vom realiza lucrarile.

Danila Florin Marius   |   Horpaz

30.04.2015

Buna ziua! Cand credeti ca se vor finaliza santurile de scurgere a apei pe partea dreapta a strazii Scolii, de la intersectia cu strada Bisericii? Noi nu putem intra in curte cu masinile pentru ca s-a inaltat cu un metru partea carosabila si nu se face nimic. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In luna mai-iunie se vor finaliza acostamentele de pe partea dreapta a strazii Scolii.

Penciu Constantin   |   Miroslava

29.04.2015

Buna ziua. Pe strada Fermei, la numarul 33, sunt cativa stalpi de curent la care am dori sa se puna cate un bec, deoarece noaptea nu este nicio sursa de lumina in apropiere care sa faca zona mai vizibila. Si vecinii mei doresc acelasi lucru.
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor deplasa electricienii pentru instalarea becurilor necesare.

Paulescu Mircea   |   Dancas

29.04.2015

Buna ziua, dle. Primar. Vreau sa adresez doua intrebari :
1. As dori sa stiu daca exista intitiative/proiecte de implementare a internetului de mare viteza prin fibra optica pentru satul Dancas ?
2. Actualmente, imi puteti preciza ce operatori internet isi desfasoara activitatea pe teritoriul satului Dancas?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
1. Nu este implementat acest tip de proiect.
2. Romtelecom Iasi.

Mihaela Roibu   |   valea ursului

28.04.2015

Buna ziua! As dori sa-mi spuneti cum trebuie procedat pentru a ne racorda la apa in Valea Ursului. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Solicitati realizarea bransamentului cu constructorul agreat de APAVITAL la nr. Tel. 0756060527.

Alina Buciu   |   Valea Adanca

27.04.2015

Buna ziua,
Becul de la stalpul de iluminat de pe strada Bazei, de langa numarul 50 este ars de cateva zile. Se poate interveni pentru schimbarea acestuia?
Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni.

Istrate Octavian- Andrei   |   Horpaz

26.04.2015

Domnule Primar, am o cerere pentru concesionarea unei parcele de teren, in vederea constructiei unei locuinte, necesare mie si familiei mele,formata din trei persoane, subsemnatul,nevasta si un copil de 5 ani - numar inregistrare: 15140,15141/23.09.2011. As dori sa ma informati,daca nu este prea mare deranjul, cand are loc o viitoare licitatie, care sunt conditiile de participare, care sunt criteriile de participare, ce sanse as avea sa particip la licitatie sau, mai bine zis, ce sanse as avea sa si beneficiez de aceasta sansa, avand in vedere ca va doriti,sunt convins, si ne dorim cu totii sa contribuim la dezvoltarea comunei, implicit al judetului si al tarii. Vorbim despre tineri cu inalta pregatire profesonala care isi doresc sa participe la dezvoltarea si pastrarea integritatii..acstui..teritoriu. Va multumesc frumos! Astept respectuos raspuns la aceasta poate prea deranjanta intrebare. Cu tot respectul.

Răspuns primar Niţă Dan
Dupa data de 20 mai 2015, se va organiza o noua procedura de licitatie publica la care puteti participa. Anuntul in acest sens va fi postat pe site-ul institutiei.

Alexandra   |   Vorovesti

26.04.2015

Buna ziua! Locuiesc in satul Vorovesti si as dori sa stiu daca se poate rezolva problema acoperirii la reteaua de telefonie mobila. Nu stiu daca ati fost informat ca in aceasta zona nu este acoperire la nicio retea de telefonie mobila. Mentionez ca am ridicat aceasta problema unui operator de telefonie mobila si mi-au comunicat ca problema poate fi rezolvata de primaria Miroslava prin atasarea unui dispozitiv la antena de la Cornesti. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria nu se ocupa cu atasarea dispozitivelor la antene de telefonie mobila sau de alt tip. Cunoastem faptul ca satul Vorovesti nu are acoperire la reteaua de telefonie mobila, am sesizat operatorii in domeniu despre aceasta problema.

Radu   |   Valea Adanca

23.04.2015

Buna ziua, domnule primar. Doresc sa stiu daca pe Strada Cosarilor din Satul Valea Adanca aveti un proiect de modernizare, si aici ma refer in principal la extinderea retelei de apa si electricitate. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Cosarilor este drum privat. Primaria nu face investitii pe proprietati private. Trebuie sa donati acest drum catre primarie pentru a putea sa intervenim in zona.

Razvan   |   Miroslava

23.04.2015

Buna ziua! Cand este urmatoarea licitatie pentru concesionare teren? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Dupa data de 20 mai 2015.

Capra Daniel   |   Balciu

23.04.2015

Buna ziua, domnule primar!
Am sesizat de mai bine de trei ani problema cu care ne confruntam, locatarii strazii Viilor (Strada Viilor Balciu 707306 47.139467, 27.530389) si strazii Nucului :
- noroi pana la genunchi pentru copii atunci cand ploua sau se dezgheata zapada;
- drumul este plin de gropi pentru cei ce merg cu masina.
Am observat ca pe strazile din cartierul nou din Miroslava au inceput lucrari de montat borduri, etc. Cu tot respectul, trebuie facute si acele lucrari, insa lucrurile trebuie gestionate si din punctul de vedere al criticitatii.
Pe strada noastra cand se va putea face o reabilitare?

Răspuns primar Niţă Dan
Strazile la care faceti referire sunt planificate pentru asfaltare prin acord cadru pe 4 ani. In functie de planificarile bugetare pe acest acord cadru vom realiza si modernizarea pe aceste strazi.

Capra Daniel   |   Balciu

23.04.2015

Buna ziua, domnule primar!
Revin la un post anterior, legat de strada Viilor (Strada Viilor Balciu 707306 47.139467, 27.530389). Din cauza faptului ca strada:
- este plina de gropi si arata asa cum arata,
- este ingusta,
- nu are iesire (fiind practic inchisa la celalalt capat),
cei care asigura serviciul de salubritate refuza sa faca colectarea gunoiului daca tomberoanele nu sunt ADUSE in capatul strazii (intersectia cu strada Dealul Nucului).
Am contract semnat cu respectiva firma de salubritate si nu mi se pare deloc normal sa car tomberonul in spate (altfel nu il poti deplasa prin gropi) aproximativ 300m.
Va rog sa analizati situatia. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Prin licitatia care a avut loc, in curand se va schimba operatorul de salubrizare si la incheierea noului contract veti rezolva cu acesta nemultumirile dvs.

Rotarescu   |   Gaureni

22.04.2015

Buna ziua!
Referitor la solicitarile de a interveni la reparatia/asfaltarea soselei Iasi - Voinesti, drum care strabate comuna Miroslava, dvs. raspundeti de fiecare data ca nu e de competenta Primariei Miroslava sa intervina, ca e datoria celor de la Consiliul Judetean. Cred ca am inteles cu totii acest aspect. Dar oare nu e normal ca aceasta solicitare de reparatie/asfaltare catre cei de la Consiliul Judetean sa vina din partea Primariei Miroslava? Eu, personal, am facut o cerere catre Consiliu si nu am primit niciun raspuns. Si au trecut mai bine de doua luni. Poate cei de la Consiliu nu cunosc starea drumului si de asta nu intervin.
Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Consiliul Judetean cunoaste problema DJ 248 A si a inclus modernizarea in master plan. Asteapta obtinerea de fonduri europene sau guvernamentale.

pricop   |   valea adanca

20.04.2015

Buna ziua, dl. Primar. In urma cu ceva vreme, v-am solicitat sa interveniti pentru repararea cu piatra a strazii Drenurilor, raspunzandu-ne pozitiv la solicitare. Va rugam din nou sa ne sprijiniti in acest demers. Daca este necesar, putem ajuta si noi cu o parte din cheltuieli. Va multumim anticipat (ar fi nevoie de maxim doua masini de piatra). Drumul s-a stricat datorita utilajelor care trec zilnic catre fosta ferma, probabil pentru a ocoli si scurta drumul asfaltat.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere aceasta solicitare, in functie de buget vom interveni.

Florina Amarie   |   Miroslava

20.04.2015

Buna seara! Ne puteti spune daca pe str. Padurii se va trage canalizare? Vrem sa incepem constructia unei case si am vrea sa stim cum putem sa ne facem planuri. Va multumim anticipat pentru raspuns si pentru promtitudine.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem intocmit proiectul tehnic, executia canalizarii estimam ca o vom realiza in urmatorul an, in functie de alocarile bugetare.

Cojocaru Ana   |   Ciurbesti

17.04.2015

Domnule primar, as dori un raspuns concret: totusi cind se asfalteaza str. Prof. Nicolae Hartan din Ciurbesti? Ne-am saturat de mizerie, noroaie, mai ales dupa instalarea conductelor de gaz si de apa.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta strada se va executa in cursul acestui an.

Leanca Loredana   |   Miroslava

15.04.2015

Buna ziua! Am observat ca din primavara asta vecinii au inceput sa isi arunce gunoiul pe spatiul verde din zona str. Fermei. Am fotografiat si cateva facturi cu date de contact. Cum pot incepe demersurile pentru rezolvarea acestei situatii? Trebuie sa depun o plangere sau trebuie sa iau legatura cu o anumita autoritate in domeniu? Va rog sa ma indrumati. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Daca ne puneti la dispozitie dovezile de care vorbiti , vom lua masurile ce se impun.

miruna   |   horpaz

15.04.2015

Buna ziu.As dori sa stiu daca se mai depun, si cand anume, dosare pentru concesiuni in comuna Miroslava. Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Se pot depune in continuare cereri pentru concesiune teren pentru locuinte.

Ababei Paul Adrian   |   Vorovesti

15.04.2015

Buna ziua, domnule primar! Ma numesc Ababei Paul Adrian si locuiesc in satul Vorovesti la adresa str D Pricop nr 43. Va rog tare mult daca puteti interveni in taierea plopilor din zona deoarece sunt forte periculosi, mai ales iarna cand sunt crengile pline cu zapada sau la vant puternic mereu cad crengute din cei apropiati caselor. Tn sa mentionez ca iarna trecuta mi-a fost afectata masina din aceasta cauza. Doamne fereste sa nu fie vreun copil sau orice alta persoana prin zona. Iar vara puful eliminat de acestia este absolut insuportabil. Va rog macar sa mi sugerati ce pasi trebuie urmati in vederea taierilor. Va multumesc anticipat! Stima!

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa faceti adresa la Consiliul Judetean.

Nicusor Popescu   |   Valea Adanca

13.04.2015

Salutare,
2 intrebari am:
1. Daca cedam strada Visinilor (Valea Adanca) primariei, care sunt sansele sa o vedem asfaltata ?
2. Pentru a ceda strada Visinilor (momentan drum privat) este de nevoie de 50% + 1 cereri ale proprierarilor sau 100% ?
Multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa fie de acord toti proprietarii pentru a dona strada catre primarie. Apoi vom planifica asfaltarea.

Neacsu Matilda   |   Valea Ursului

10.04.2015

Am adresat o intrebare inca din luna martie.
Cat trebuie sa astept raspunsul?

Răspuns primar Niţă Dan
Vi s-a raspuns in data de 24.03.2015. Verificati pe site.

Anamaria   |   Dancas

09.04.2015

Bună ziua, domnule Primar. Ieri a fost adus ziarul Mesagerul și am văzut ca a fost licitația pentru teren în vederea construirii unei case și acolo mai era menționat și ca a fost anunțata ziua în care a avut loc licitația, dar pe noi nu ne-a anunțat nimeni. Menționez ca cererea am depus-o în octombrie 2014. În ziar mai era specificat ca se va mai face o licitație. Știți când va avea loc a doua licitație? Va mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Licitatia a fost publicata in toate mijloacele de comunicare.

Adam Dana   |   Iasi

09.04.2015

Buna ziua!
Am observat ca toate drumurile secundare din localitatea Miroslava au fost asfaltate. Mai putin drumul principal! Aveti vreun principiu dupa care va ghidati atunci cand organizati asfaltarea? Cum e posibil ca la nivelul lui 2015 drumul principal din Miroslava care face legatura intre Iasi si soseaua de centura sa arate in starea deplorabila in care se gaseste azi? Vi se pare normal? In fiecare zi sunt nevoita sa merg pe acest drum cu masina dus-intors si sunt uimita, ca sa nu spun dezgustata, de nepasarea autoritatilor care au lasat acest drum in paragina, pur si simplu! Iar noi, soferii, ne-am facut abonament la service pentru reparatii datorita gropilor si denivelarilor! Am mai facut sesizari si anul trecut, dar in zadar ...

Răspuns primar Niţă Dan
Este drumul gestionat de Consiliul Judetean Iasi. Nu putem interveni pe acest drum.

Andra   |   Horpaz

08.04.2015

Domnule Primar,
Ati putea sa ne spuneti daca pentru anul 2015 este programata finalizarea asfaltarii de pe Strada Iazului cu iesire spre DC 39?
Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
In functie de finantarile pe care le vom primi.

Stefanescu Mircea   |   Iasi

06.04.2015

De ce a fost anulat programul "Modernizare prin asfaltare drumuri de interes local in sat Ciurbesti,com Miroslava, Jud. Iasi, 12133.4 mii lei, 2841.21 mii euro, M.D.R.T. P.N.D.I, SF/ dru-29-2011,2136/DGLP/12.01.2011"? Raminem in noroi ? Iar celelalte apar ca "nerealizate".

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul nu a fost anulat.

Mihai   |   Miroslava - Valea Adanca

04.04.2015

Buna ziua!
Pentru constructia unei case in Valea Adanca am incercat sa gasesc regulamentul local de urbanism (sau PUG-ul)si nu am reusit. Cum pot sa aflu care sunt regulile urbanistice legate de distanta fata de axul drumului, fata de vecini, regimul de inaltime, etc? Nu am nevoie de aceste informatii inainte de certificatul de urbanism pentru a putea face planurile de situatie si de incadrare in zona?
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Accesati site-ul primariei Miroslava.

ionut o.   |   valea adinca

03.04.2015

Cand va fi continuata asfaltarea pe strada Scolii din Valea Adinca, satul vechi?

Răspuns primar Niţă Dan
Strada la care va referiti este in programul de asfaltare – in functie de fonduri vom pune in executie programul.

ancuta   |   balciu

02.04.2015

Buna ziua, domnule primar! La noi, in Balciu, pe partea drumului cu fosa se mai face sant. Ati venit vreodata sa vedeti cum este, ca trebuie sa inotam in noroi? Daca trece masina pe strada, trebuie sa sarim in noroi ... pentru ca alta posibilitate nu este si din cauza santului facut noroiul se duce pe jumătate de strada noroiul. Va rugam mult faceti ceva si la noi, aici. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia si in functie de fondurile disponibile din bugetul local, vom realiza aceste santuri.

baciu mihai   |   miroslava

01.04.2015

As vrea sa va intreb cand vom avea si noi in comuna Miroslava, sat Miroslava internet de mare viteza, la standardele care ar trebui sa existe in secolul 21?
Va intreb asta deoarece aproape in toate celelalte sate din apropierea judetului Iasi avem parte de firme care ofera internet prin fibra optica, si nu prin adsl cum ofera Telekom in satul nostru. Zilele trecute am vazut pe strada Fermei o echipa de muncitori care montau fibra optica pe stalpii de pe strada, ei spunand ca urmeaza a veni UPC in zona noastra. Aveti idee daca este adevarat si daca in sfarsit vom scapa de adsul de toata jena de la Telekom?
O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Da, se executa reteaua de fibra optica pe stalpi, pe strada Fermei.

Roxana   |   Horpaz

01.04.2015

Buna seara!
O rugaminte: se pot schimba emblemele de la intrarile in Horpaz, caci sunt foarte decolorate si iaproape nu se vad? Si a doua rugaminte: se poate sa trimiteti utilajul cu perie sa mai stranga pietrisul si mizeria de pe marginea strazii, adunata cu timpul? Daca mergi pe marginea strazii, te murdaresti ca si cum nici nu ar fi asfalt, iar ca sa venim la maxi taxi de pe strada principala pe strada noua, tot prin noroi venim. Este vreo sansa sa se asfalteze si str.Unirii? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia vis-à-vis de mizeria de pe strazi si de indicatorul de intrare in localitate. Strada Unirii se va asfalta in perioada 2015-2016.

Cetatenii satului horpaz   |   Horpaz

31.03.2015

Buna ziua!
Nu vreau sa dau nume pentru ca persoanle implicate au foarte multe conexiuni.
Avem o problema legata de mirosurile din sat. In intersectia dintre Str. Principala si Strada Scolii, de la primele 3 case (de la scoala se merge in sus spre Strada Unirii) sunt emanate niste mirosuri care iti intorc stomacul pe dos: la prima casa s-a dat o gaura in fundatia gardului si se scoate in drum mizeria de la animale; acelasi lucru se intampla si la a doua casa, dar s-a pus si gunoiul langa poarta, in curtea lor, si acel gunoi de vaca miroase (si mai ard si gunoiul de vaca tot langa drum); la a treia casa miroase foarte, foarte urat. Cand se incalzeste afara ti se intoarce stomacul cand treci pe acolo.
Ne puteti sugera cine ne-ar putea ajuta? Multumesc frumos.

Răspuns primar Niţă Dan
Indata ce vremea ne va permite , ne vom deplasa in teren pentru a vedea exact cum stau lucrurile si vom lua masurile ce se impun.

BUSUIOC CERNICA BRINDUSA   |   VALEA ADINCA

29.03.2015

Buna ziua!
Locuiesc pe strada Iazului, nr 6 si va aduc la cunostinta faptul ca firma care realizeaza lucrarile la canalizare au distrus strada care fusese oarecum reabilitata in toamna 2014. Spun asta deoarece in zona in care au sapat nu au compactat, pamantul se surpa si nu mai pot iesi in siguranta din curte cu masina. Pamantul ramas de la sapaturi l-au depozitat langa gard, au inaltat foarte mult zona si nu mai am cum parca langa gard.De asemenea, au stricat terasamentul strazii, incat dupa ploile din ultimele doua zile este o mocirla cum n-am avut niciodata din 2008, de cand m-am mutat in zona. Eu inteleg ca trebuie sa se faca aceste lucrari (care sunt pe final deja), dar nu se poate ca executantii sa-si bata joc de noi, cetatenii. In speranta ca-mi veti solutiona favorabil problema, va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Executantul lucrarii va aduce strada la starea initiala, aceasta este raspunderea executantului.

Pascariu Andreea   |   V.Adanca, Str. Pepinierei

28.03.2015

Dl. Primar, va laudati in ziarul local ca aceasta comuna este printre cele mai bogate din jud.Iasi, dar nu se vede! Locuiesc pe strada Pepinierei nr.32B si iarna trecuta am avut noroc de cei de la cartierul Green Residence ca m-au dezapezit si am putut pleca la serviciu. Cum este posibil, dl.Primar, ca o comuna atat de bogata sa nu aiba un utilaj de dezapezire?! Dl. Primar, parintii mei stau tot pe strada Pepinierei de 16 ani de zile, eu am doar 1 an de cand m-am mutat si de 16 ani de zile nu ati pus macar o data piatra! Si-au pus singuri! Eu v-am mai facut o data o sesizare si mi s-a raspuns ca ,,Ce? Nu am vazut unde am cumparat terenul?!" Dl.Primar, suntem in 2015, incetati sa ne mai considerati niste ,,tarani", va rog, faceti-va treaba! Nu mai accept acelasi raspuns si de data aceasta. Si ca sa beneficiem si de canalizare cati ani trebuie sa mai treaca? Cum ati putut asfalta toate ulitele din Balciu cu fonduri europene, tot asa faceti un proiect si pentru canalizare. Eu nu imi pot permite sa-i platesc dezvoltatorului de la complezul rezidential 1000 euro sa pot avea canalizare! Sa stiti ca nu toti care avem case aici,in comuna, suntem si bogati; eu am rata la banca 30 de ani pentru casa facuta si cred ca ar fi normal sa gospodariti comuna si in interesul consatenilor. De 16 ani stau aici parintii mei, de 5 ani eu am cumparat aici terenul si dvs.pe strada Pepinierei nu ati facut nici o investitie!
Dl. Primar, astept raspuns la aceasta cerere, dar nu acelasi raspuns dat ca mai sus, pentru ca asa nu mai evoluam niciodata si vad ca dvs ati evoluat - ati facut centru turistic. Era, intr-adevar, necesar. Mult mai necesar decat canalizarea si pietruirea strazii Pepinierei.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem intocmit proiectul tehnic pentru retea de canalizare si pentru asfaltare . Am depus aceste proiecte pentru a obtine finantare din fonduri europene. Cand avem confirmarea aprobarii finantarii, vom anunta pe site.

petrea constantin   |   valea adâncă veche

28.03.2015

Așteptam canalizarea promisă. Când va fi posibil?

Răspuns primar Niţă Dan
Am depus proiectul pentru a obtine finantare din fonduri europene. Cand vom avea confirmarea aprobarii, vom anunta pe site.

Andrei Sebastian Ardeleanu   |   Valea Adanca

27.03.2015

Buna ziua..Am cateva probleme punctuale pe care le voi enumera in continuare:
1. Stiu ca Primaria Iasi ofera material saditor (gard viu, copaci, flori, etc) si mobilier extern (banci) Asociatiilor de Proprietari din Iasi. As dori sa stiu daca Primaria Miroslava ofera material saditor si daca da, ce trebuie sa facem pentru a intra in posesia lui (suntem Asociatia de Proprietari Bazei 2.1.a de pe str. Bazei, Valea Adanca).
2. In urma cu aprox. 1 luna, pe str. Bazei a avut un accident destul de serios in urma caruia au rezultat victime. Am observat ca ati pus semne de circulatie (sens unic, limitare de viteza), insa as dori sa stiu ce trebuie sa facem pentru a se instala limitatoare de viteza in zona respectiva (va fi o zona cu multe blocuri, oameni tineri care au/vor avea copii, pe care si-i doresc in siguranta).
3. Cand se va extinde reteaua de canalizare si pana in dreptul blocurilor de pe str. Bazei 2.1.a?
4. Se poate face iluminatul stradal pe strada Bazei (portiunea dintre AJC Ana Maria si str. Nucilor)?
5. Ce putem face cu cainii maidanezi? La cine putem apela pentru a strange cainii de pe strada?
Va multumesc anticipat.
Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
1. Primaria Miroslava nu ofera.
2.Se vor instala limitatoare de viteza.
3.Nu putem preciza data exacta.
4.Analizam situatia si daca este posibil, vom extinde iluminatul public.
5.Adresa la Primaria Miroslava.

Anca B   |   Iasi

27.03.2015

Buna ziua! Revin la dvs cu intrebarea: exista sau nu pe raza comunei dvs drumul public DR2700 si daca da, cind poate fi materializat in teren? Mentionez ca noi, proprietarii, ne-am supus cerintelor departamentului dvs de cadastru si am batut tarusii in teren pentru latura noastra, dar specialistii dvs nu ne-au mai dat nici un raspuns dupa masuratoarea din teren, asa cum vad ca si acum se evita un raspuns clar. Insist asupra acestui drum public deoarece avem nevoie de traseul lui pentru racordarea la utilitati.

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in discutii cu OCPI Iasi privind aprobarea limitelor teritoriale, dupa care vom clarifica situatia.

Octavian Balahur   |   Ciurbesti

27.03.2015

Buna ziua. Am rugamintea sa imi spuneti daca dupa terminarea lucrarilor la parcul fotovoltaic de la Ciurbesti este prevazuta amenajarea vreunui drum de acces catre lac. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria Miroslava va realiza un P.U.Z. care va prevedea caile de acces.

Vasiliu Dan   |   Valea Adanca

27.03.2015

Domnule Primar, va rog sa imi comunicati daca ati eliberat autorizatii de constructie pentru imobile BLOCURI pe str. Cicoarei, intre nr. 9 si 11. Daca da, va rog sa imi comunicati, in baza legii 544/2001 privind accesul la informatii publice, numarul autorizatiei (autorizatiilor) si cine este benficiarul. Cu stima

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru constructiile la care faceti referire s-au emis autorizatii de construire; AC nr. 533/24.09.2014 –beneficiar SC AUTOFLASH GROUP SRL si AC nr. 149/25.03.2015- beneficiar PF COCIA MARIA.

Chirica   |   Miroslava

25.03.2015

Domnule primar, va rog sa interveniti cu politia locala si cea nationala pe Str. Veche din Valea Adanca unde, mai ales pe timp de noapte, sunt stationate autovehicule pe drumul public, desi acest lucru este interzis. In zona curbelor de la magazinul lui Vieru sunt cateva autoturisme stationate pe carosabil, fiind pericol de accidente. Mai nou, toata strada este plina de tomberoane lasate pe asfalt. Va multumesc de intelegere.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni si vom lua masurile legale.

Ursu Octavian   |   Valea Adanca

25.03.2015

Buna ziua,
La sfarsitul anului trecut, am fost la dvs. in audienta pentru a va solicita ajutorul in rezolvarea urmatoarelor probleme:
1. pietruirea tronsonului din str. Prunilor pentru o legatura mai scurta pana la strada Bazei, acum asfaltata;
2. interventie la firma de salubrizare Rabro pentru amplasarea unui eurocontainer la deal de proprietatea Pascu sau undeva unde sa putem beneficia de serviciile de salubrizare;
3. iluminat public stradal pe noul tronson de retea de alimentare cu energie electrica realizat de noi pe str. Prunilor.
Pentru fiecare dintre aceste probleme am depus mai multe cereri, atat la registratura Primariei Comunei Miroslava, prin fax, cat si pe site-ul Primariei. Niciodata nu am primit niciun raspuns oficial. La audienta ati promis ca veti incerca sa solutionati macar o parte din solicitari, dar deocamdata nu se vede nicio schimbare. Am inteles ca imediat a venit iarna cu zapada si nu s-a putut interveni, dar iarna a trecut.
Tin sa va reamintesc faptul ca toate celelalte posibilitati de acces sunt greu practicabile, datorita diversilor proprietari care au sapat in corpul drumului pentru a realiza bransamente la utilitati si nu au mai refacut structura drumului macar asa cum era, daca nu asa cum ar trebui.
Astept cu mare interes raspunsul dvs. si rezultatele acestuia.

Cu stima,
Octavian URSU.

Răspuns primar Niţă Dan
1. Pietruire; Analizam situatia in teren si in functie de buget vom interveni.
2. Iluminat:Extinderea de retea este executata pe cale de acces privata. Primaria nu poate asigura iluminat pe cale de acces privata.
3. Salubrizare: o sa va contactam telefonic si vom stabili la fata locului posibilitatea amplasarii eurocontainerului.

SANDU   |   Balciu

25.03.2015

Buna ziua, dl. Primar!
Va aduc la cunostinta o problema cu care ne confruntam, si anume, lipsa unui traseu de transport in comun pe ruta Balciu-str. Veche - Iasi. Pentru a ajunge la unul din traseele existente in prezent trebuie sa ne deplasam aproximativ 3-4 km. Am facut aceasta solicitare si la Consiliul Judetean pentru infiintarea unui traseu, acestia comunicandu-mi ca trebuie facuta o solicitare din partea Primariei Miroslava in acest sens. Daca este necesar va inaintam si o solicitare scrisa cu semnaturile celor din zona. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Traseul la care faceti referire a fost scos la licitatie, a venit transportatorul, dar nu au fost cetateni pentru a justifica economic aceasta activitate, astfel transportatorul s-a retras.

Doru Cornel   |   Valea Adanca, Str. Bazei

25.03.2015

Transmit raspunsul Primariei Iasi cu privire la iluminatul stradal Capat CUG - Intrare Horpaz:


Buna ziua. Va comunicam ca S.C. Servicii Publice Iasi si S.C. Flash Lighting S.A. vor extinde reteaua de iluminat public pe Sos. Nicolina - zona Centrul Expozitional Moldova.
Cu stima,
Serviciul Cabinet Primar.


Mai ramane, daca se poate ilumina de catre Primaria Miroslava, si Strada bazei de la Soseaua Nationala pana la intersectia cu Str. Nucilor. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom cauta solutii pentru a extinde reteaua de iluminat public.

Matilda Neacsu   |   VALEA URSULUI

24.03.2015

Cand vom avea apa potabila in Valea Ursului? S-a inceput proiectul anul trecut, s-a reluat in primavera, dar numai pentru casele construite langa biserica. Pentru restul cand se vor relua lucrarile? Ne e groaza ca vine iar vara si apa in fantani nu este.

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul de alimentare cu apa in localitatea Valea Ursului va fi finalizat in anul 2015. La acest moment se lucreaza.

Stefan Mardale   |   Valea Adanca

24.03.2015

Buna ziua,
Revin cu o intrebare adresata si de altii: ce planuri aveti cu drumul de acces de pe "strada" Pepinierii? Cu putin timp in urma, au fost doua postari care s-au contrazis: asfaltarea s-a suspendat, dar nu se repara ceea ce este deoarce se va asfalta. Situatia este destul de serioasa, traficul a crescut, doua masini nu incap decat foarte greu, iar daca trece un camion, se blocheaza total. Suntem locatari noi ai comunei, taxele deja le platim si nu am stat cu mainile in san avand in vedere ca investitii edilitare de care beneficiaza multi le-am facut noi fara a avea pretentii prea mari. Macar o largire si tunderea tufisurilor de pe margine se poate realiza fara un efort prea mare.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Pepinierei este in programul nostru de asfaltare.

Stefanescu Mircea   |   Ciurbesti

23.03.2015

Buna ziua,
La Ciurbesti au fost instalate conducte pentru apa si gaz metan. Foarte bine si mii de multumiri. Numai ca lucratorii au sapat santuri exact prin fata portii de intrare in curte si ca sa pot intra cu masina pusesem o basculanta de pietris si compactasem terenul. Lucratorii m-au linistit si mi-au spus ca au instructiuni sa refaca integral traseul conductelor. A trecut aproape un an, nici macar n-au compactat, apa balteste, pamintul s-a lasat. Neseriozitate? Sau cum se cheama, treaba romaneasca?

Răspuns primar Niţă Dan
Constructorii vor reface drumurile si le vor aduce la starea initiala.

Vasluianu Gheorghe   |   Valea Adanca

23.03.2015

Va multumesc pentru raspunsul anterior, dar revin cu o alta nelamurire. Am observat ca in zona Valea Adanca, str. Costea Voda si Cicoarei au inceput sa rasară blocuri de locuinte in zona de case. Va intreb, domnule Primar, cum ati dat autorizatii de constructie pentru blocuri in aceste zone, fara utilitati (canalizare), fara strazi capabile sa primeasca un numar mare de familii?. Dumneavoastra stiti ca reteaua electrica, construita, apropo, de noi, cei care ne-am mutat printre primii in zona, abia face fata in prezent? Cum va fi cand se vor ocupa aceste blocuri?
Va rog sa imi spuneti aici, public, care este regimul de inaltime al constructiilor din zona, prevazut de planul de urbanism de detaliu si cum se respecta cerintele generale ale acestuia - printre care se numara:

• compatibilitatea functiunilor si conformarea constructiilor, amenajarilor si plantatiilor;

• relatii functionale si estetice cu vecinatatea;

• asigurarea accesibilitatii si racordarea la retelele edilitare;

• permisivitati si constrangeri urbanistice, inclusiv ale volumelor construite si ale amenajarilor;

• modul de ocupare si utilizare a terenului (POT, CUT);

• functiunea si aspectul arhitectural al constructiei (sau constructiilor) si amenajarilor;

• integrarea noilor constructii si corelarea lor cu cele existente invecinate;

• circulatia carosabila si pietonala, corelate cu traficul in zona si relatiile cu zonele invecinate (accese pedonale si auto);

• parcaje, spatii de recreere si de joaca;

• echiparea edilitara si impactul asupra retelelor existente in zona (necesitatea de dezvoltari, modernizari, etc.);
Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Autorizatiile sunt emise legal si sunt respectate conditiile impuse de lege. Regimul de inaltime aprobat prin P.U.G. si R.L.U. este de P+2+M.

pricop roxana   |   miroslava

22.03.2015

Buna seara! Firma care efectueaza lucrari de astfaltare intre blocurile din fata primariei astupa toate gurile colectare de canalizare, nemaiputandu-se efectua vitanjare sau desfundarea caminelor. Ce se poate face in situatia de fata? Se va taia astfaltul pentru a ajunge la canalul colector? Trebuie luate masuri de prevenire.Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Constructorul va ridica capacele de camin, la cota asfaltului cand vor finaliza lucrarile de asfaltare.

oana   |   proselnici

20.03.2015

Buna ziua. Vreau sa stiu cum se plateste bursa elevilor cu merite deosebite: lunar sau o data la 2-3 luni? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Bursele sunt platite lunar.

Zoitanu Florin   |   Valea Adanca str.Bazei

20.03.2015

Buna ziua, d-le.primar!
Locuiesc pe str.Bazei, nr.11b, la duplexuri si in numele tuturor vecinilor mei vin cu marea rugaminte de a interveni pentru a se curata terenul din fata pentru ca este de-a dreptul mizerabil: misuna sobolani prin gunoaie. E un focar de infectie si vremea este inca rece, nu vrem sa ne gandim cum va fi la vara.
Va multumim

Răspuns primar Niţă Dan
Terenul de care vorbiti este proprietatea SC PETROGRUP SRL, societate care a fost avertizata deja sa curete terenul. Termen 07.04.2015.

Anca Mardale   |   Valea Adinca

19.03.2015

Buna ziua,
Ce acte sunt necesare pentru procesul verbal de receptie finala constructie/locuinta?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Copie dupa AC, certificat energetic, copie anunt incepere lucrari, taxa achitata la ISC Iasi, copie dupa certificatul cu operatorul local de salubritate.

mihai talaba   |   miroslava

19.03.2015

Buna ziua! Va semnalez si eu o problema care ma deranjeaza si cred ca si pe alti locuitori din zona Concesiuni: la intrarea de pe soseaua Iasi-Voinesti pe strada C-tin Mavrocordat, in dreptul magazinului "La doi pasi" este un sant ce ne omoara masinile. Acest sant e facut de aceasta firma pentru canalizare sau mai stiu eu pentru ce. Intrebarea este cine are obligatia sa il astupe, sa il asfalteze? Primaria nu poate lua masuri? Pana nu isi strica toata lumea masinile.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va reface drumul de catre firma care a executat santul pentru alimentarea cu apa.

Cristi Iriciuc   |   Valea Ursului

17.03.2015

Buna ziua, domnule Primar. As dori sa va solicit raspunsul la doua intrebari:
1. Se poate semna un contract individual cu firma de salubritate pentru ridicarea gunoiului menajer daca locuinta mea se afla pe strada Plopilor, strada fiind in momentul de fata drum privat?
2. In zona satului Valea Ursului, extinderea retelei de internet prin cablu si telefonie fixa este foarte dificila, datorita infrastructurii de telecomunicatii precare. Exista vreo parghie din partea Primariei, pentru a solicita modernizarea acestei retele?

Răspuns primar Niţă Dan
Da. Se poate incheia contrac la d-ul V. Olaru - tel. 0757915931 sau la sediul primariei – birou ecolog.

neacsu mihai   |   valea ursului

16.03.2015

Pe Wikipedia - comuna Miroslava, Iasi este postata o fotografie cu urmatoarea precizare: tei argintiu din padurea Uricani - arie protejata, copacul respectiv fiind, de fapt, o gladita. Cum se poate remedia o situatie atat de jenenta?

Răspuns primar Niţă Dan
Am luat la cunostinta si vom interveni pentru modificare.

Petrica Madalina   |   Horpaz

16.03.2015

Buna ziua, domnule primar as avea o intrebare: cata latime trebuie sa aiba o cale de acces (infundata), pe o lungime mai mare de 100 de metri? In conditiile in care majoritatea cailor de acces au 5m latime?

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru caile de acces mai mari de 100m lungime, latimea va fi de 11m.

Anca B   |   Iasi

16.03.2015

Buna ziua, d-le primar!
Desi proprietatea mea nu se situeaza pe raza comunei dvs, avem o problema comuna, si anume drumul DR2700, care constituie si limita administrativa intre mun. Iasi si com. Miroslava. Acest drum a fost prezentat in planurile de urbanism ca fiind continuu pina in mun. Iasi, intersectandu-se cu str. Valea Adinca. In realitate, in teren, vara trecuta a fost inchis de un proprietar care se pare ca are acte inclusiv peste drum. Am solicitat biroului de cadastru din primaria dvs sa vina sa il traseze la teren, si dupa o prima vizita, nu s-a mai primit nici un raspuns oficial, neoficial spunindu-ni-se ca, de fapt, a disparut, fiind ocupat cu proprietati. Mi s-ar parea un fapt foarte grav, dat fiind ca este cale de acces public, iar noi avem nevoie de el pentru extinderea retelelor de utilitati in zona. Credeti ca ne puteti ajuta cu lamurirea acestei situatii? Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Punerile in posesie pe raza Municipiului Iasi s-au facut de catre Comisia Municipala de Fond Funciar si Comisia Judeteana de Fond Funciar si pentru suprafata de teren pe care aveti acte, aveti cota indiviza dintr-o cale de acces de drum privat, teren ce vine dezmembrat din punerea in posesie initiala, care figura cu cale de acces, cu deschidere la drum public.

Stefan   |   valea adanca, str. pepinierei

16.03.2015

Din raspunsurile dvs de pana acum am inteles ca asteptati fonduri pentru asfaltarea strazii Pepinierei. Reabilitarea ei pentru a fi practicabila intr un mod rezonabil (largirea ei si pietruirea) necesita tot fonduri europene? In acest moment aceasta strada ne aduce in timp in secolul 19. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru a majora latimea drumului este necesara initierea procedurii de expropriere, care dureaza aprox. 1 an. Pentru pietruirea drumului, functie de fondurile din bugetul local, vom interveni.

Dorobat Tudor   |   Horpaz

15.03.2015

Domnule Primar, Dan Nita, aveti in plan igienizarea drumurilor publice in satul Horpaz? Ma refer strict la trimiterea unei speciale care sa spele strazile principale pentru ca de 1 an de zile (de cand locuiesc pe Strada Noua) nu am vazut niciodata o astfel de activitate.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu dispunem de asemenea utilaj de spalat, ci de o perie mecanica care o folosim la maturatul strazilor. Vom achizitiona si un asemenea utilaj cand bugetul local ne va permite.

Madalin Pacuraru   |   Valea Adanca ,Ioan Joldea Voda ,nr 11

15.03.2015

Buna ziua! Am incheiat un contract de salubritate la sfarsitul lunii ianuarie, anul curent. Atunci mi s-a spus ca nu sunt pubele pe stoc, dar ca vor sosi incepand cu 1 februarie si vor fi distribuite noilor abonati. Nici azi, 15-03-2015, nu am primit pubela promisa in baza contractul incheiat. Daca aveti un raspuns in legatura cu cele relatate mai sus, va rog sa-mi transmiteti.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
S-au primit pubelele si toti cei care au incheiat contracte vor primi pubele in cel mai scurt timp.

Vasluianu Dumitru   |   Valea Adanca

14.03.2015

Buna ziua, domnule Primar. Doresc sa cumpar un teren in Valea Adanca, in zona Bisericii, si as dori sa stiu care este regimul de inaltime al constructiilor din aceasta zona.

Răspuns primar Niţă Dan
Va trebui sa specificati zona exacta cu strada. Telefonul este indisponibil.

anusca eraclida   |   v.ursului

13.03.2015

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca veti pietrui drumul care leaga soseaua Voinesti de Proselnici pe langa gardul fermei liliac. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom avea in vedere si o sa intervenim si pe aceasta strada.

Luciu silviu   |   Valea Adinca Miroslava

12.03.2015

Ce acte trebuie la dosar pentru concesionarea unei parcele de teren in vederea constructiei unei locuinte si ce conditii trebuie indeplinite? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Analizati site-ul Primariei Miroslava.

ANDRA NECULAI   |   VALEA ADINCA

12.03.2015

Buna ziua,


Eu voi face o solicitare scrisa catre primarie pentru a vedea clar cand au fost efectuate aceste vizite "periodice" pe str. Livezilor in vederea capturarii cainilor. E de-a dreptul frustrant sa faceti astfel de afirmatii cand cunoastem foarte bine situatia; stim foarte bine de cat timp suntem fugariti pe strada de cainii vagabonzi si de cat timp ne tot pazim pubele tocmai pentru ca singura "interventie" a hingherilor a fost acum mai bine de 1 an de zile. Mai mult decat atat, vi s-a adresat o intrebare legata si de cainii cu stapan, care au si zgarda, dar tot umbla nestingheriti pe strada, atacand tot ce prind. Chiar nu se poate aplica legea? Firma care construieste pe str. Livezilor a sapat santuri, langa carosabil, lasandu-le nesemnalizate pe timpul noptii, ziua au blocat accesul pe strada fara a semnaliza si bineinteles, nici impotriva lor nu ati luat nicio masura in ciuda sesizarilor facute. Chiar e taramul nimanui in comuna asta? Pentru ce exista Politie Locala? Sa sesizeze betivii care isi trag pumni prin baruri sau nenonorocitii care iau ajutor social si isi bat nevestele pe post de sport national? Mai exista si oameni care doresc normalitate si civilizatie si ar fi cazul sa incepeti sa tineti cont de aceste aspecte!

Răspuns primar Niţă Dan
Asteptam solicitarea scrisa.

Marius Ropotica   |   Valea Adanca

12.03.2015

Buna ziua,
In legatura cu mult discutata asflatare a strazii Pepinierei: as dori sa stiu ce s-a intamplat cu licitatia pornita in anul 2013, proiect ce includea si strada Pepinierei.

Datele licitatiei sunt:
Tip legislatie: OUG nr.34/2006

Autoritate contractanta: COMUNA MIROSLAVA

Numar invitatie: 349664 / 01.07.2013

Denumire contract: Modernizare prin asfaltare drumuri de interes local în Comuna Miroslava, pe o lungime de 8 km

Stare procedura: Atribuita

Obiectul contractului:

MODERNIZARE PRIN ASFALTARE A 8 KM DRUMURI DE INTERES LOCAL IN COMUNA MIROSLAVA, JUD. IASI:Strada Vasile Alecsandri,Strada Stefan Razvan Voda,Strada Stefan Toma Voda, Strada Radu Mihnea Voda,Strada Strada Eustatie Dabija, Strada C-tin Mavrocordat Voda,Strada Grigorie C. Butureanu,Strada Elias Saraga, Strada Pepinierei,Strada Scolii,Strada Iazului,Strada Cimitir,Strada Nicolae Zaharia,Strada Ciurbesti Valoarea estimata a contractului este de 8.936.665 lei fara TVA, din care 335.232 lei, reprezinta valoarea aferenta procentului de cheltuieli diverse si neprevazute, in cuantum de 3,959% din valoarea totala estimata a lucrarilor de constructii


Castigatorul licitatie a fost SC ENVIRO CONSTRUCT SRL 18361695 PANTELIMON HALIPA, NR.13, BL.G1, SC.B, AP.2, Iasi, 700661, Iasi


Datele despre licitatie se regasesc pe siteul SEAP https://www.e-licitatie.ro.


Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform HCL nr. 90/2014 s-a dispus renuntarea la lucrarile de asfaltare pe str. Pepinierei pentru ca nu sunt finalizate extinderile de retele de canalizare. De asemenea in baza HCLO nr. 90/2014 s-a dispus asfaltarea pe strazile care au realizata reteaua de canalizare.

Marius Ropotica   |   Valea Adanca

12.03.2015

Din nou, tot despre strada Pepinierei. Vremea este buna de ceva timp, asteptam in continuare o interventie din partea primariei. Daca pentru asflatare probabil ca vom mai astepta ceva vreme, macar o pietruire si indreptare a drumului s-ar putea realiza?


Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom asfalta acest drum, din acest motiv nu putem investi in pietruire.

Marius Ropotica   |   Valea Adanca

12.03.2015


Imi cer scuze pentru numeroasele mesaje legate de strada Pepinierei, dar consider ca sunt subiecte diferite si este bine sa nu amestecam lucrurile.

Asadar, din ultimele mesaje inteleg ca asteptam finantare pentru asfaltarea strazii. Puteti sa imi spuneti daca s-a intocmit documentatia pentru acest proiect? A fost depus proiectul? Unde pot gasi mai multe informatii? Astfel de informatii ar trebui sa fie publicate, de exemplu pe http://www.fonduri-ue.ro/ in cazul proiectelor cu finantare europeana.

Răspuns primar Niţă Dan
Este intocmit proiectul tehnic pe aceasta strada.

Vieru, Balteanu,Tanase, Dumitrescu, Faur, Petrescu   |   Valea Adanca

11.03.2015

Buna ziua, dl. Primar!

Domnule primar, venim cu rugamintea de a interveni cu ceva piatra pe str. Drenurilor, daca este posibil, avand in vedere ca unele portiuni s-au degradat de cand a fost pietruita strada de catre primarie. Mentionam ca pe aceasta strada, de cand s-a pietruit, se face legatura dintre Miroslava si Valea Adanca, multi conducatori auto folosind-o pentru a scurta drumul ocolind varianta asfaltata prin fosta livada si iesind la drumul betonat. Va multumim pentru intelegere.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere, iar cand va fi vremea buna vom pietrui drumul.

Elena M.   |   Cirbesti

11.03.2015

Ce putem face pentru ca pe traseul de maxi-taxi Iasi-Ciurbesti sa mai fie adaugate curse in plus? Mentionez ca la cursele de dupa-amiaza vehiculele sunt foarte aglomerate pentru ca sunt curse relativ rare comparativ cu faptul ca aproximativ toata lumea din localitatea noastra lucreaza sau invata in Iasi.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a facut sesizare la Consiliul Judetean Iasi, cel care are autoritate si organizeaza transportul judetean . Puteti sa faceti si dvs. sesizare direct acolo.

chitescu constantin   |   iasi

09.03.2015

Buna ziua!

Am achizitionat parcela 2904 in Dealul Nucului din 2005.Imi puteti spune daca pe Strada Livezilor de la parcela de beton in directia rezervorului de apa exista sau se va face vreun proiect E-on de aductiune a curentului in zona?De asemenea, este vreun proiect de largire si asfaltare pana in spre Miroslava a strazii Livezilor?

Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere atat extinderea retelei de energie electrica cat si modernizarea drumului, in functie de bugetul local sau de fondurile pe care le vom accesa.

Cristian Daniliuc   |   Valea Adinca

09.03.2015

Buna ziua,


Doresc sa-mi fac un cont pe www.ghiseul.ro pentru a putea plati impozitele mai usor.
Va rog sa-mi spuneti cum pot stabili username si parola? As prefera pe e-mail daca este posibil.
Multumesc!


Cu stima,

Cristi Daniliuc

Răspuns primar Niţă Dan
Plata pe site-ul www.ghiseul.ro se poate efectua fara “user si parola”accesand link-ul Plata fara autentificare .Userul si parola vor putea fi disponibile in aproximativ 30 de zile. Pentru neclaritati sunati la numarul 0758232207 – Rusu Ionut Robert – inspector impozite sit axe, email: contabilitate@primariamiroslava.ro.

pricop roxana   |   miroslava

06.03.2015

Buna ziua! In 2011 am facut cerere pentru a primi teren pentru loc de casa. Acum mi s-a respins cererea pe motiv ca am depasit varsta. Conform MO partea I nr.182 din 13003.2014 la ART.3 scrie ca la data depunerii cererii trebuie sa indeplinesti varsta maxima de 35 de ani, asa ca nu vad niciun motiv pentru care sa mi se respinga cererea facuta in 2011.

Răspuns primar Niţă Dan
Criteriul de varsta trebuie indeplinit la momentul solutionarii cererii si nu la data depunerii conform HCL nr. 96,97,98 din 26.06.2014.

Vasluianu Gheorghe   |   valea Adanca

06.03.2015

Buna ziua, domnule Primar. As dori sa va aduc la cunostinta o situatie ce nu mi se pare in regula. Pe str. Cicoarei, chiar la intersectia cu str. Costea Voda, pe o suprafata de max. 400 mp s-a început constructia unui imobil, P+2E, ce va avea 9 apartamente. Din cate am inteles de la cei care fac lucrarea, au autorizatie de constructor. Va rog sa verificati daca au într-adevăr autorizație, daca se respecta regimul de inaltime al zonei si daca se respecta conditile din certificatul de urbanism, deoarece au spus ca vor face locuri de parcare fără a respecta obligatia de a lasa 5,5m din axul drumului. In aceste conditii noi, ceilalti locatari de pe ztr. Cicoarei vom fi blocati. Va rog sa dispuneti efectuarea verificărilor si luarea masurilor pentru respectarea legalitatii. Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru constructia la care faceti referire exista autorizatie de constructie nr. 533/07.10.2014, vom merge in teren si vom verifica respectarea acesteia.

Alina P.   |   Horpaz

05.03.2015

Buna ziua, Dle Primar,
As dori sa stiu daca exista sanse in viitorul apropiat de a introduce mijloace de transport in comun si in Horpaz, cum exista deja pentru Miroslava. Comunitatea este in plina expansiune si sunt necesare mijloace de transport catre oras.
Multumesc anticipat pentru raspuns!

Răspuns primar Niţă Dan
Exista mijloc de transport in Horpaz.

Alex C   |   Valea Adanca

04.03.2015

Buna ziua. In ultima saptamana, pe Strada Livezilor s-a inmultit iar numarul cainilor. Cel putin 3 dintre ei par sa fie caini cu stapan pentru ca au zgarda. Situatia este din nou insuportabila in conditiile in care acesti caini sunt foarte zgomotosi si periculosi pentru cei care circula pe jos cat si pentru animalele de companie. Va rog sa declansati din nou, cat mai urgent, actiunea de ecarisaj. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Stim ca problema cainilor fara stapan este o problema grava in toata comuna. Zona in care locuiti este curatata periodic la fiecare interventie a hingherilor, insa dincolo de faptul ca aceste operatiuni costa foarte mult, rata de inmultire a cainilor depaseste capacitatea de interventie a echipei de hingheri. Vom continua sa strangem din cainii fara stapan in masura posibilitatilor.

Rares   |   Bratuleni

04.03.2015

Buna ziua,
Vad ca a mai fost discutat subiectul cainilor comunitari si chiar s-a atins acest subiect in ultimul numar al revistei comunei.
Va aduc la cunostinta ca in fiecare an (cred ca natural) creste numarul acestor animale in zona Viarom si la intrarea in Bratuleni dinspre Metro.
De asemenea, nefiind inregistrati si fiind in spatiu public, ei pot fi eutanasiati - intrebarea mea este daca pot fi impuscati si ingropati pe cheltuiala personala (bineinteles fara alt impact legal) ?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Din pacate, raspunsul legal pe care vi-l putem da este unul negativ. Legea cainilor fara stapan prevede ca acestia trebuie prinsi, sterilizati si mentinuti 14 zile lucratoare spre adoptie. Abia dupa aceasta perioada, daca nu sunt adoptati si daca sunt bolnavi, pot fi eutanasiati.

Popescu Ion   |   Miroslava

02.03.2015

Buna ziua. Doresc sa va adresez urmatoarea intrebare: cine administreaza strada Padurii? Am trecut pe aceasta strada vizavi de Primaria pe care dvs. o conduceti si am ramas dezamagit de gunoiul care se arunca pe marginea drumului. Se pot lua masuri sau e un lucru obisnuit ca viitorii locuitori ai comunei sa aiba parte de o asemenea priveliste? Sper sa primesc un raspuns de la dvs. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Padurii este in administrarea Unitatii Administrativ Teritoriale Miroslava, iar cei care arunca deseurile la intamplare sunt probabil tot locuitori ai comunei. Desi au fost luate nenumarate masuri in sensul eradicarii acestor practice, inca suntem departe de a responsabiliza toti cetatenii vis-a-vis de pastrarea unui mediu curat. Nu puten decat sa curatam iar si iar locuri ca acestea si sa sanctionam contravenientii pe care ii prindem.

ioana   |   valea adanca

02.03.2015

Domnule primar, vrem sa stim cand va fi gata canalizarea pe Strada bazei, Valea Adanca. Multumim !

Răspuns primar Niţă Dan
Nu putem estima data exacta la care vom incepe lucrarile de canalizare, deoarece nu am obtinut nicio finantare pana la aceasta data. Cand vom obtine finantare pentru astfel de lucrari, vom afisa pe site si vom realiza lucrarile.

Enache Andreea   |   Valea Adanca

01.03.2015

Bună ziua. Urmează sa achiziționez un teren în Valea Adanca, pe strada Ioan Joldea Voda și ma interesează sa stiu dacă această strada este prinsa în programul de asfaltare în viitorul apropiat. Va mulțumesc anticipat pentru răspunsul dumneavoastră.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta strada este inclusa in planul de investitie privind asfaltarea , dar in functie de buget sau de fondurile pe care le vom primi vom executa lucrarile de asfaltare.

ANDRA NECULAI   |   VALEA ADINCA

01.03.2015

De mai bine de 2 ani si jumatate suntem bataia de joc a Primariei si a dvs. Ne tot spuneti ca se va rezolva problema cu cainii, cand de fapt, toate sesizarile noastre sunt chiar degeaba. Unii proprietari "responsabili" isi lasa patrupedele sa isi faca "plimbarea" de dimineata pe strada, astfel incat nu e de ajuns cu haitele de caini fara stapan, mai trebuie sa ne ferim si de cainii lasati de izbeliste. Acum incepe iar sezonul de imperechere, iar nu putem sta in case de latraturi o noapte intreaga si asta pentru ca pe dvs. va doare in cot ca suntem haituiti, ca nu putem sa ne deplasam nici pe str. Livezilor si nici pe Ilas Voda din cauza haitelor care sunt "proprietari".
Nu stiu daca e de ras sau de plans cand mai aud ca luati in calcul pista de ski. Fix de asta are comunitatea nevoie, de piste de ski, nu de drumuri asfaltate, ca sa nu mai innotam prin noroaie, nu de iluminat stradal, nu de drumuri pe care sa poti merge linistit, fara grija de a fi mutilat pe viata de vreo haita.
Am facut o plangere la primarie la departamentul de mediu in privinta cainilor, in luna decembrie, intr-una una din diminetile in care mi-am gasit din nou (pentru a 5-a oara) pubele rasturnate si nu puteam cobori din masina din cauza cainilor. Mi s-a spus ca a fost inaintata sesizarea catre Salubris. As dori sa stiu si eu unde a ajuns aceasta sesizare si ce se face in privinta asta. Poate de data asta, din rusine, daca nu din alte considerente, chiar veti da un raspuns coerent, si nu clasicul "vom analiza situatia".

Răspuns primar Niţă Dan
Zona in care locuiti este vizitata la fiecare interventie a hingherilor in comuna; de fiecare data acestia prind 2,3,4 caini. Dincolo de faptul ca nedispunand de un serviciu propriu de ecarisaj (pe care am incercat sa-l infiintam, dar nu am indeplinit conditiile impuse), este imposibil legal si logistic vorbind, sa rezolvam aceasta problema; costurile foarte mari (aproximativ 250 lei/caine) pentru prinderea, sterilizarea si cazarea acestor caini, precum si rata de inmultire a acestora, ingreuneaza peste poate rezolvarea problemei care, pe buna dreptate, va nemultumeste.

Antip Bogdan   |   Miroslava

25.02.2015

Strada Pepinierii. Subiect vechi, cu multe promisiuni. O zona care se dezvolta foarte repede, la 600 m de oraș, cu blocuri, duplexuri, case, dar uitată de lume. Va rugam foarte respectuos sa interveniti la necesarul zonei: lărgire drum intrare si asfalt. Știm ca aveți putere sa grăbiți lucrurile datorită realizărilor din întreaga comuna. Va rugam sa nu ne uitați.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni cand vom obtine fonduri europene.

Zebreniuc Otilia   |   Miroslava

24.02.2015

Ce formular trebuie completat pentru convocarea comisiei de receptie a lucrarilor? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va completa o cerere tip la ghiseul nr.1- Registratura, la care se vor anexa copie dupa A.C., certificat energetic, dovada platii taxei la Inspectoratul de Stat in Constructii, contract cu operatorul local de salubritate.

Dabija Aneta   |   Uricani

23.02.2015

Locuiesc pe Strada Padurii, chiar langa padure, nu am numar la casa. Conducta pentru apa va ajunge pana aici ori trebuie sa fac o cerere la Primarie? Va multumesc pentru raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Depuneti cerere pentru extindere retea pe strada Padurii pentru a include in proiectul de executie si aceasta strada.

Bratu Ioan   |   Horpaz

23.02.2015

Buna ziua, Dl Primar,
Detin un teren in Horpaz, pe strada Trandafirilor. Am cam a saptea parcela de la drumul principal. Drumul nostru de servitute nu are latimea legala 11 m, adica cei din fata mea nu au cei 5,5 m de la axul principal. Eu imi pot trage conducta pentru apa de vreme ce sunt in conformitate cu legea - adica am cei 5,5 m de la axul drumului ? Sau depind de vecinii mei iar daca nu au toti distanta legala sunt si eu afectat ? Ce pot face in acest caz? Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumnevoastra.

Răspuns primar Niţă Dan
Daca s-au respectat conditiile tehnice din certificatul de urbanism de 5,5 m din axul drumului, puteti face demersurile legale pentru bransare la conducta de apa.

STOICA ADRIAN   |   IASI, Bld. Alex cel Bun 54

22.02.2015

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca exista posibilitatea luarii in concesiune de la Primaria Miroslava a unui teren in suprafata de cca. 0,5 - 1 Ha, cu scopul infiintarii unei ferme legumicole si construirii unei sere, urmand ca in baza unei astfel de concesiuni sa accesez fondurile europene necesare?
Daca se poate, as vrea sa stiu care ar putea fi costul unei astfel de concesiuni?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa formulati o cerere in acest sens catre Consiliul Local Miroslava, cu propunere de amplasament. Redeventa va fi stabilita in functie de evaluarea terenului realizata de catre un expert evaluator.

paduraru dumitru   |   horpaz

19.02.2015

Buna ziua. As vrea sa stiu cand incep lucrarile pentru canalizare in Horpaz. Din cate am vazut, aveti aviz pentru asa ceva … in 2016?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom incepe lucrarile dupa ce obtinem finantare din fonduri europene sau guvernamentale.

ciobanu Neculai   |   Valea Adanca

19.02.2015

Domnule Primar, vreau sa va intreb de drumul sau strada Cornesti care s-a asfaltat pana la Pod, in coada iazului Ezareni. Care va fi soarta lui pe viitor? Asfaltati pana la soseaua Balciu Cornesti sau puneti piatra? Speram ca nu va ramane in aceasta situatie; momentan este inpracticabil. Va multumesc. Astept raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom reface portiunea de drum prin pietruire.

Dumbrava Ioan   |   Ciurbesti

18.02.2015

Marginea drumului de acces spre fostul camping Ciurbesti a devenit depozit de gunoaie pentru cetatenii care vin la pescuit sau chiar locuitorii din zona. Ce am putea face cu acesti cetateni iresponsabili?
Noi, locuitorii din zona, vom monta camere video wireless care sa surprinda momentul in care idiotul arunca sacul de gunoi. Rugamintea noastra este daca, punindu-va la dispozitie imagini care surprind momentul, veti putea lua masurile necesare : amenzi, etc., inclusiv publicarea in ziarul local.
Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Cu siguranta acest lucru ne-ar ajuta mult . Vom incerca sa identificam personajul si sa aplicam amenzile legale.

pagina 1 din 11

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2015