Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

BOLOTA MIHAI   |   MIROSLAVA

31.07.2016

Buna ziua! Cand va fi data in folosinta canalizarea pe str. Constantin Langa ? Multumesc .

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile sunt in executie .Vom anunta in presa cand vom receptiona lucrarile si ulterior se va da reteaua in administrare si exploatare catre SC Apa Vital SA

Rotaru Bogdan   |   Vorovesti

31.07.2016

Buna ziua. Va rog sa ne transmiteti daca proiectul Parc Industrial mai este de actualitate. Suntem in asteptarea unui raspuns din partea Primariei inca din perioada Pastelui. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul « Parc Industrial « este de actualitate si ve- ti primi un raspuns la solicitarea dumneavoastra .

Andrei   |   Vorovesti

30.07.2016

Domnule primar, doresc sa achizitionez un teren de 2900 metri.patrati in satul Vorovesti. Din acesti 2900, 900 metri sunt intravilan arabil, restul.de 2000 fiind in extravilan pasuni. Acesti 2000 ar putea fi trecuti in intravilan arabil de asemenea? Dorim sa aachzitionam.acest teren si sa construim.o casa P+M sa facem.o livada, gradina, etc. Pricedura este anevoioasa, cam cat timp.dureaza trecerea din extravilan in intravilan? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Potrivit OUG 34/2013 ,privind organizarea ,administrarea si exploatarea pajistilor permanente ,acestea vor fi mentinute in extravilanul Com.Miroslava pentru a nu afecta sectorul agricol pe raza caruia se afla terenul dumneavoastra .In cazul in care doriti sa construiti ,veti face delimitarea dintre intravilan si extravilan.

Bulai nistor   |   Vales adinca

29.07.2016

Rugam sa rezolvati de urgenta problem colectarii gunoiului. Avind in vedere temperaturile ridicate o sa ne confruntam cu viermi , sobolani etc.Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Incepand cu 01.08.2016, de colectarea gunoiului se va ocupa SC Edil Industry SRL Iasi.

Ioana Ciochina   |   Valea Adanca

28.07.2016

Buna ziua ! Avem rugamintea sa trimiteti firma de ridicare a cainilor vagabonzi pe strada Livezilor pt o catea care a fatat cel putin 4 pui si pt o corcitura de caine lup care in general umbla impreuna cu cateaua. I-am vazut mai des umbland pe langa casa in constructie de pe aceasta strada (casa aflata perpenticular cu strada Cosarilor- probabil muncitorii de acolo le mai dau de mancare) sau doua parcele mai sus unde se afla doi cilindri de beton. Multumesc in avans!

Răspuns primar Niţă Dan
In fiecare miercuri din saptamana, masina cu hingheri se deplaseaza in comuna pt. strangerea cainilor comunitari. Va fi dirijata si pe strada dumneavoastra in dimineata zilei de miercuri (03.08.2016).Veti fi contactata telefonic pt. a da eventuale relatii.

Mihai   |   Horpaz

28.07.2016

Dl primar, m-am uitat pe site si am constatat ca nu este actualizat de foarte mult timp Ex. : transparenta decizionala si achizitii pulice desi legea obliga. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform legislatiei in vigoare, procedurile de achizitie publica sunt postate in sistemul electronic SEAP prin aceasta realizandu-se publicitatea si transparenta procedurilor.nIn ceea ce priveste concesiunile prin licitatie publica deschisa ,acestea sunt publicate in Monitorul Oficial partea a VI a (domeniul public) si in ziarul local si central + site- ul institutiei.

Carmen Paun   |   Miroslava

28.07.2016

As dori sa ne anuntati data la care se va ridica gunoiul din Miroslava de pe strada Fermei. Mi se pare inacceptabil sa stam cu gunoiul la poarta timp de aproape 3 saptamani in plina vara sau, si mai frumos, sa-l ducem cu masinile personale in oras.
Am inteles ca Dermat si-a anuntat incetarea activitatii, dar au mai avut astfel de abateri si in trecut. Mi se parea normal sa se ia masuri inainte de a ajunge in aceasta situatie si de a sta cu focarele de infectie la poarta in plina canicula. Va marturisesc ca imi este frica efectiv sa ies cu bebelusul de 5 luni afara deoarece e plin de muste deja, iar mirosul e pe masura. Va rugam sa luati masuri cat mai repede!
P.S. Pana ce se incheie un contract cu o noua firma de salubrizare, iar acestia isi intra efectiv in atributii, nu ar fi normal sa se inchirieze o masina de gunoi care sa adune in cateva zile gunoiul din comuna? Eu consider ca s-ar putea gasi solutii la aceasta situatie imputita la propriu.

Răspuns primar Niţă Dan
Incepand cu data de 01.08.2016, colectarea gunoiului menajer se va face de catre firma EDIL INDUSTRY Iasi, care va respecta graficul cunoscut.

Marius constantin   |   Horpaz

28.07.2016

Bună ziua, domnule primar! Aş dori să vă întreb dacă mai este obligatoriu să facem contract cu firma de salubritate la obținerea autorizației de construire.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru obtinerea autorizatiei de construire aveti nevoie de avizul firmei de salubritate ,iar de contract la depunerea cererii pentru obtinerea procesului verbal de receptie finala .

Stefan M.   |   Valea Adanca

27.07.2016

Buna ziua ! Doresc sa recalm prezenta unui caine agresiv pe strada Valea Adanca, la 200m mai jos de service-ul auto "Star Auto Mix" in dreptul unui bloc in constructie. Sunt atacat zilnic, de doua ori in drum spre serviciu. Cainele pare a apartine santierului mentionat. Am mai facut doua sesizari la Politia Locala pe aceast subiect. Sunt sigur ca pana la urma serviciile primariei pot rezolva problema(fie sa ridice cainele de pe strada , fie discuta cu proiprietarul cainelui (nr de telefon e scris mare pe gard). Cainele este maro cu negru, de talie medie. O zi buna !

Răspuns primar Niţă Dan
Vom incerca sa rezolvam aceasta problema cu ajutorul hingherilor de la Salubris.

Vieru Neculai   |   Miroslava, str. Drenurilor

27.07.2016

Buna ziua, dl primar. Locuitorii de pe str Drenurilor venim cu rugamintea de a instala si pe aceasta strada , mai ales ca reteau apartine primariei, iluminat public de la transformator pana la vecinul Anton deoarece in mai multe randuri pe timp de noapte dar si ziua ne-au furat gainile, ne-au spart casele si multe altele care au fost reclamate la politie dar fara prea mari rezultate. Va intreb si daca anul acesta, dupa cum ati afirmat in ziarul local, se asfalteaza strada. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va rezolva problema cu iluminatul si se vor continua si lucrarile de asfaltare pe strada dumeavoastra.

Gologan Cristian   |   Valea Adanca

27.07.2016

Buna ziua! Strada Latcu Voda are sanse sa fie asfaltata? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem finantare primita pe fonduri europene pentru a asfalta o parte din strada Latcu Voda.

Raluca Toader   |   Horpaz, Iasi

26.07.2016

Maine, 27 iulie, ar fi zi de ridicat gunoiul, dar acesta nu a fost ridicat nici saptamana trecuta, pe 20 iulie. Stam de o saptamana cu tomberoanele in fata portii si cu mirosuri greu de suportat si mai si platim pentru asta, nu este posibil asa ceva.Am remarcat ca pe strada Noua gunoiul a fost ridicat, dar pe celelalte strazi nu(ex. Str. Fagului).Senzatia este ca aceasta firma Dermat isi bate joc de noi, iar autoritatile in drept nu iau nici o masura, este normal?Ce sa facem acum?Dupa ce gunoiul are o saptamana de stat in soare sa-l caram cu masinile personale in oras?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom avea o noua firma de salubrizare EDIL INDUSTRY care va opera incepand cu data de 01.08.2016.

Florin V.   |   Valea Adanca (str. Pepinierii)

26.07.2016

Domnule primar, as dori sa va intreb cand estimati ca se vor finaliza lucrarile de modernizare ale str. Pepinierii? Asfaltarea reprezinta doar una din etape, iar acum ca strada este dreapta si fara limitatoare de viteza, traficul dintre Valea Adanca spre Iasi se face tot mai mult pe aici. Si nu la viteze adecvate! Marcajele stradale, indicatoarele rutiere si cocoase de pe asfalt cand vor fi si ele prezente? Nu exista un termen limita pentru finalizarea aceastei lucrari? Mai mult, ce se aude cu retragerea gardului pepinierei si latirea strazii?

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarea se va finaliza in perioada urmatoare pentru a fi receptionata,respectiv marcaje si semnalizare .Aveti rabdare si veti vedea toate aceste lucrari.
Referitor la retragerea gardului de la Pepiniera ,Primaria Iasi nu vrea sa retraga acest gard..Noi am facut catre Primaria Iasi solicitare in acest sens si initial au promis ca emit Hotarare de Consiliu Local pentru a ceda suprafata de teren in vederea maririi latimii drumului. Primaria Iasi nu a emis pana la aceasta data Hotarare in acest sens.

Enachi Andreea   |   Horpaz

26.07.2016

Buna ziua! Nu inteleg de ce gunoiul din Horpaz a fost ridicat doar de pe strada Noua si de pe strazile laterale nu. Sambata m-am intalnit cu cei de la Dermat si i-am intrebat daca vin sa ia si de la noi si au zis ca iau tot gunoiul si totusi au trecut 4 zile si la noi n-au mai ajuns. Presupun ca, atunci cand se vor face facturile pentru lunile iunie si iulie se vor lua in considerare aceste situatii. Daca la noi s-a ridicat gunoiul de 2 ori in loc de 4 ori presupun ca si factura va fi injumatatita. Va multumesc pentru timpul acordat.Zi minunata sa aveti!

Răspuns primar Niţă Dan
Incepand cu data de 01.08.2016 ,va opera o noua firma « EDIL INDUSTRY »din Iasi.

Antohe George   |   Miroslava

25.07.2016

Domnule Primar, aș dori sa va intreb cand o sa fie asfaltata strada Viilor, din Balciu.

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an, perioada estimata este luna septembrie –octombrie.

Raluca Toader   |   Horpaz, Iasi

25.07.2016

Buna ziua! De o luna de zile sunt probleme cu firma Dermat, inteleg ca renunta la contract, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa-si respecte contractul pana la final.Stam cu tomberoanele pline de gunoi la poarta de aproape o saptamana, iar mirosul nu este unul placut deloc.Chiar nu pot fi luate masuri pentru a evita astfel de situatii?

Răspuns primar Niţă Dan
Din pacate noul operator nu poate intra pe teren desi este pregatit cu masini si utilaje ,decat dupa expirarea contractului cu actualul operator,adica pe 01.08.2016.S.C. Dermat Cons va fi sanctionat inca o data pentru nerespectarea termenilor contractuali.

Alexa Catalin   |   Valea Adanca

25.07.2016

Buna ziua, domnule primar! Am inteles ca este o problema cu firma de salubrizare si ca de luna viitoare va veni probabil o alta firma, dar pe strada Latcu Voda nu s-a ridicat gunoiul de doua saptamani, tomberoanele au dat pe dinafara, e cald si miroase foarte urat. Acum ce facem? Stam cu focarul de infectie langa noi pana cand de va desemna noua firma de salubrizare? Sau va veni totusi dermat cons sa ridice, mai e un pic pana pe 1 august.va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Firma care va prelua serviciul, va incepe activitatea incepand cu 01.08.2016.

Vieru Ana   |   Bratuleni

24.07.2016

Aveti in proiect sa asfaltati si strada Bisericii din Bratuleni, incepand cu nr 33? Am observat ca s-au asfaltat restul strazilor si ca utilajele au plecat din sat. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile sunt in executie .Vom continua lucrarile pe str.Bisericii in perioada lunii auguist.

Dotcu Mihai   |   Horpaz

24.07.2016

Dl.primar,ne dezamagiti profund ; se pare ca regretam amarnic ce am votat ; Horpazul dupa alegeri arata ca dupa razboi : rigole facute la repeziciune, lucrari incepute in multe locuri si abandonate, nimeni nu mai lucreaza nicaeri. Strada Unirii la capatul ei este o inensa prapastie iar canalele de apa potabila nici nu se mai vad de moluz si un real pericol rutier. Dea Domnul sa rezistam patru ani pana la urmatoarele alegeri cand speram sa terminati macar ce ati inceput in sat, de semaforul promis inainte de alegeri nu mai vorbim etc minciuni si promisiuni desarte V-ati vazut sacii in caruta si gata.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa aveti rabdare. Lucrarile se vor finaliza in satul Horpaz.

Sergio   |   Horpaz

24.07.2016

Buna ziua .Am dori sa stim cand se ancep lucrarile pentru consolidarea drumului de pe strada Iazului. Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul de consolidare este depus in vederea obtinerii finantarii la Compania Nationala de Investitii Bucuresti.Asteptam sa ni se comunice data la care vom incepe lucrarile.

ionescu claudia   |   iasi

23.07.2016

Buna ziua1 Multumesc de raspuns, dle Primar. Ma tem ca cineva trebuie sa raspunda pentru eroare, speram sa nu inapoieze tot comuna banii pentru aceasta neregula. Tot respectul, cu speranta de publicare a modestei mele pareri.

Răspuns primar Niţă Dan
Investitia de retea canalizare este promovata de SC Apa Vital SA prin finantare europeana pe POIM .Din pacate ei au obtinut finantarea dupa ce am realizat noi asfaltarea.

Leonard Panainte   |   Horpaz

22.07.2016

Buna ziua! Revin cu aceasi problema: ridicarea gunoiului. Din nou cei de la DERMAT au dat-o cotita. Dupa ce au trimis reprezentant sa incaseze banii, nu au mai venit sa ridice si gunoiul. Domnule Primar, ati spus ca de la 01.08.2016 se va schimba firma de salubrizare. Presupunand ca este asa, pana atunci, ce facem cu gunoiul? Ar trebui sa luati masuri ca firma DERMAT sa se achite de obligatii pana la capat. E pacat ca toate frustrarile cetatenilor cauzate de aceasta firma sa se rasfranga asupra imaginii dumneavoastra. Cu stima!

Răspuns primar Niţă Dan
Din pacate,desi actualul operator va fi sanctionat din nou pentru nerespectarea termenilor contractuali ,alte masuri cu efect imediat impotriva sa nu putem lua.

Amarandei Gabriel   |   Uricani

22.07.2016

Buna ziua. Domnule primar, aveti o data estimativa (sau exacta) la care vor incepe lucrarile de asfaltare a strazii Podgoriei din Uricani? Drumul pietruit se deterioreaza, in special dupa ploi. Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
In perioada august –septembrie 2016.

Stefan M   |   Horpaz

22.07.2016

Dle primar, Nu vreau sa va reprosez nimic. Dimpotriva sa-l amintesc pozitiv pe dl Vicol care a gasit o metoda sa micsoreze aspectul dezordonat al rigolelor aducand taietorii de vegetatie la Horpaz. Efectul secundar neasteptat este ca peste iarba adunata in rigola, pe care am strans-o, urmand sa o punem in saci pentru firma de gunoi cetateni necivilizati de-ai locului ori intrecere cu masinile au inceput sa arunce saci plini cu resturi menajere in dreptul gospodariilor cu oemeni ingrijiti, ceea ce ne jigneste si ne arata cum suntem de fapt unii dintre noi. Intr-o discutie mai veche cu o inginera de la Mediu din Iasi imi spunea ca la investigarea contnutului sacilor abandonati se poate identifica "autorul" faptei. Asta e prea complicat, macar desemnati in ziarul local un serial despre educatia pentru protectia mediului si legilatia care ar putea fi apliucata. Cu respect in asteptarea unei forme de raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate, observatiile dumneavoastra sunt pe deplin argumentate ,insa totul depine de educatia unor cetateni care nu vor sa respecte regulile de convetuire sociala .Vom tine cont de abordarea aceste probleme de salubrizare in ziarul Mesagerul.

GeorgeR   |   Bratuleni

22.07.2016

Buna ziua, in primul rand vreau sa va multumesc pentru ca, in sfarsit, in Bratulenui s-a asfaltat...asa cum ati promis in campanie...ceea ce e un lucru de admirat...pentru ca acum suntem mai aproape de sec.XXI....si de normalitate...asteptam acum rigolele sa fie construite...asa cum mi-ati raspuns in trecut la una din interventiile mele pe site.In al doilea rand as vrea sa va intreb daca vom fi racordati si la reteaua de canalizare si care ar fi orizontul de timp estimat. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Va multumim pentru aprecieri.Referitor la reteaua de canalizare estimam perioada 2017-2018.

Vatamanu Ionut   |   Gaureni

21.07.2016

Multumim pentru raspunsul dumneavoastra legat de cei de la dermat. Daca cei de la dermat isi inceteaza activitatea, va rog sa ne spuneti ce reprezinta asta pentru noi? Trebuie sa predam pubelele? Sa facem contract cu urmatoarea firma care o sa se ocupe de serviciile de ridicare? Multumesc anticipat pt raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Pubelele nu se predau pt. ca sunt ale Primariei Miroslava. Se vor intocmi alte contracte prin reprezentantii firmei , « Edil Industry » care va opera in comuna.

Emilian Ivan   |   Valea Adanca

21.07.2016

Buna ziua, Catre cine si unde (la ce birou) se poate depune o cerere de instalare a unei oglinzi rutiere la o intersectie destul de urata de pe Strada Bazei? In aceasta intersectie se intra de pe un drum secundar in unghi iar vizibilitatea este foarte redusa, riscul accidentelor fiind ridicat.Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
S- a analizat sesizarea dumneavoastra, drept pentru care s- a aprobat montarea oglinzii rutiere in perioada imediat urmatoare.

Gogu Tanase   |   Miroslava

21.07.2016

Buna ziua! Sa inteleg ca pentru luna iulie nu mai platim factura la DERMAT pentru salubrizare?

Răspuns primar Niţă Dan
Se va plati numai pentru serviciul prestat.

FOCSA NICU   |   CIURESTI

21.07.2016

Pentru inceput vreau sa va multumesc ca ati asfaltat si str Viilor din sat Ciurbesti. Acum am o nelamurire si as dori daca ma pute-ti lamuri. Au inceput construirea rigolelor pe marginea strazii si din discutiile avute cu cei care cosntruiesc am inteles ca se fac numai pe partea dreapta a strazii cum urci,adica partea mai inalta a terenului si ca pe partea cealalta nu.Toata apa de ploaie se scurge pe partea stanga pentru ca asa este data panta la strada.Este adevarata aceasta informatie?Normal ar fi sa se faca pe ambele sensuri si mai ales pe partea stanga deoarece toata apa din deal se scurge in curtile noastre.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile se executa conform proiectului care este urmarit de catre Inspectoratul de Stat in Constructii.Santurile se vor executa doar pe o parte a strazii pentru ca nu sunt necesare santuri si pe cealalta parte de strada.

daniel   |   Miroslava

21.07.2016

Pina pe data de 01.08, cind spuneti ca serviciul de salubrizare va fi preluat de o firma din Iasi, ce facem? Stam cu gunoiul la poarta, sau il ducem cu masinile personale, si la sfirsit de luna platim factura? Dl. consilier Lupu care se ocupa de Dermat de ce nu da nici un raspuns ? El nici la telefon nu raspunde. Vi se pare normal si corect sa se procedeze astfel? Domnul Lupu nu mai lucreaza pentru SC Dermat Cons SRL de vreo 3 luni. Evident are inlocuitor si faptul ca nici acesta nu raspunde la fel nu este in regula.

Răspuns primar Niţă Dan
Mai aveti putina rabdare si vom rezolva si problema deseurilor neridicate .De la 01.08.2016 vom avea un nou operator care va prelua activitatea.

SAVIN LIVIU   |   Valea Adanca

20.07.2016

Ce facem cu gunoiul din pubele pana se rezolva problema? Sunt undeva la minim 10 zile..... Le punem din nou in saci si le facem " cadou " celor de la blocurile din oras?

Răspuns primar Niţă Dan
Mai aveti putina rabdare si vom rezolva si problema deseurilor neridicate. De la 01.08.2016 vom avea un nou operator care va prelua activitatea.

Sasu Constantin   |   Valea Adanca Noua (Ezareni)

20.07.2016

La omul sarac nici caii (putere) nu trag. Cand s-a contractat cu actualul prestator de servicii de salubritate ni s-a spus de catre domnul primar ca a fost ales pentru ca e mai ieftin. Curios pentru o comuna atat de bogata si pentru un primar atat de liberal, care ia de la bogat (Salubris) si da la sarac, cu masina (singura se pare) mereu stricata. Poate acum veti alege un prestator folosind argumentul liberal din biblie: "Celui ce are i se va da si va avea de prisos, iar celui ce nu are i se va lua si ceea ce are". Adica sa alegeti o firma ca lumea, care nu carcoteste cand are ceva de luat.

Răspuns primar Niţă Dan
Prestatorul de servicii de salubrizare se alege in urma unei licitatii conf. Legii,iar la aceasta licitatie s a prezentat doar aceasta firma care a castigat serviciul. Acest serviciu de salubrizare nu este atat de intrebat incat sa avem de unde alege. Speram ca firma care va opera de la 01.08.2016 sa-si faca treaba corespunzator.

Marius   |   Valea Ursului

20.07.2016

Buna seara! Datorita problemelor celor de la Dermat, oameni "binevoitori" au inceput sa arunce gunoiul langa padure, in Valea Ursului. Deja in capatul strazii care merge de-a lungul padurii, unde incepe o alee de promenada prin padure, zac 4 saci cu gunoi in putrefactie.

Răspuns primar Niţă Dan
Sacii respectivi au fost ridicati astazi 26.07.2016.Tot timpul vor fi ,,binevoitori,, de genul acesta insa cu putin spirit civic vom reusi sa reducem macar numarul acestora.

Andrei   |   Sat valea adanca

19.07.2016

Buna ziua domnule primar. Felicitari pentru rezultatul de la alegeri. O intrebare am sa va adresez : se mai da teren pentru tineri casatoriti? Si in ce zona daca da. Astept raspuns. Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Sunt in lucru la Oficiul de Cadastru alte loturi de teren pentru concesionare catre tinerii din comuna Miroslava-zona Ciurbesti.

Bunduc Mihai   |   Iasi

19.07.2016

Buna ziua, vreau o informație privind extinderea de rețea electrica Miroslava, strada Veronica Micle. Va mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Am depus solicitare de extindere retea electrica la E ON Moldova Distributie. In aceasta perioada se reanalizeaza studiul de solutie.

Dragos Andrei Holban   |   Valea Adanca

19.07.2016

Buna ziua, domnule Primar. Va rog sa trimiteti hingerii pe strada Debarcaderului, sunt din ce in ce mai multi caini vagabonzi sau lasati liberi de locuitori iar aseara, 18 iulie 2016, unul a muscat-o pe soacra mea (a sarit de sub o masina). Am insitat de mai multe ori pe aceasta problema si, din pacate, vad ca nu se doreste rezolvarea ei :( De asemeanea, va rog sa luati in considerare si o campanie de informare a cetatenilor in privinta faptului ca lasarea cainilor liberi nu este nici civilizat si nici legal. Am facut mai multe plangeri la Politia Locala dar in afara de avertismente, ignorate ulterior de cetateni, nu s-a intamplat nimic :( Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Saptamanal o echipa de hingheri de la SC Salubris SA,incarca la maxim o masina (8 locuri ) cu caini fara stapan din comuna noastra.

GUNOI   |   GUNOI

18.07.2016

De ce nu se face contract cu Salubrisul pentru a nu mai sta saptamani cu gunoiul neridicat la temperaturi de 38 grade celsius. Miroslava devine un focar de infectie! Preluarile se fac in ordinea sosirii sesizarilor scrise.

Răspuns primar Niţă Dan
Luam in calcul din nou si solicitarea dvs.si probabil in doua saptamani vom da curs si acesteia deoarece sunt multe sesizari venite de la cetateni in acelasi timp.

Vatamanu Ionut   |   Gaureni

18.07.2016

Buna ziua ! Cei de la DERMAT depasesc orice fel de limita. Este a 3-a luna consecutiva in care gunoiul nu se ridica la timp. In zona Gaureni gunoiul ar fi trebuit sa se ridice in fiecare Marti ale saptamanii.. Astazi 18.07.2016 gunoiul este inca la poarta. Maine deja ar trebui sa ridice iarasi. Noroc ca astazi a plouat si nu mai miroase atat de tare. Va rog respectuos sa ne dati o solutie cat mai urgenta. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa intelegeti situatia de moment . Firma DERMAT si-a anuntat incetarea activitatii de salubrizare. Suntem in discutie cu o firma din Iasi care sa preia acest serviciu in comuna.

Cristi Iriciuc   |   Valea Ursului

16.07.2016

Buna ziua. Adresez catre Dvs o intrebare legata de extinderea retelei de apa potabila pe strada Albinelor. Aceasta lucrare a inceput acum aproape doua luni, dar a fost lasata nebransata la cobducta principala, desi suntem cel putin 3 familii care deja am primit de la Apavital aviz de racordare. Aveti idee cand se vor finaliza lucrarile de extindere pe strada Albinelor?

Răspuns primar Niţă Dan
In perioada imediat urmatoare se va finaliza lucrarea respectiva.

Mihalache Bogdan   |   Horpaz

15.07.2016

Va rog rezolvati problema cu masinile de gunoi. Toata luna iunie si iulie, in Horpaz gunoiul nu a fost luat. Tot satul miroase a gunoi. este de nedescris. Platim salubrizarea ca sa o ducem noi in oras cu masinile proprii. Plus ca sunt si animale care rastoarna si cotrobaie in tomberoane. In cocina la porci e mult mai curat. Stima!

Răspuns primar Niţă Dan
Incepand cu data de 01.08.2016 se va delega activitatea de salubrizare la o firma din Iasi.

Ichim d   |   Valea Adanca

14.07.2016

Buna ziua! Care este suprafata minima de teren pe care trebuie sa o detin pt a putea obtine autorizatie de constructie a unei case?

Răspuns primar Niţă Dan
Suprafata minima este de 350mp cu o deschidere la calea de acces de min. 14m.

Ema   |   Miroslava

14.07.2016

Stimate Domnule Primar, de ce nu se poate amenaja un parc normal si mai mare pentru copii? Sunt atati de multi copii in Miroslava si nu au unde sa se joace. In parcul actual sunt 2 leagane si un tobogan...pentru UN SAT INTREG...restul obiectelor fiind rupte de cei mari, ca sa nu mai spunem de covorul de seminte de pe jos... Un parc normal cu paza nu este o cere prea mare pentru asa o comuna de bogata.
O alta problema ar fi cea a gunoiului..Este inadmisibil ca pe asa o vreme caniculara sa stam cu gunoiul pe strazi cate 2 saptamani. Ca sa nu mai spun ca atunci cand binevoiesc sa vina au masinile sparte si le curge gunoi pe strazi lasand un miros de nu poti sta.Va rugam frumos luati masuri sau schimbati firma.

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in cautarea si stabilirea unui teren din domeniul public pentru amenajarea unui parc de joaca pentru copii.
Actuala firma DERMAT a anuntat intreruperea activitatii de salubrizare incepand cu 01.08.2016, tot cu aceasta data vom delega serviciul la o alta firma din Iasi.

Parpauta Ionut   |   Valea Adanca

14.07.2016

Buna ziua. Am doua intrebari :
1. Cand se reglementeaza problema preluarii gunoiului de catre Dermat Cons, de pe Str. Veche? Este a doua luna cand au intarzieri si daca in luna iunie intarziau o zi, in iulie deja se acumuleaza cate 3-4 zile de intarziere. Stau tomberoanele pline cu gunoi pe marginea strazii, pe caldura asta.
2. Pe aceeasi trada, Str Veche, ce se intampla cu iluminatul public? Dupa data de 05.06.2016 nu mai functioneaza niciun bec, e bezna noaptea.

Răspuns primar Niţă Dan
1.Incepand cu data de 01.08.2016 serviciul de salubrizare va fi delegat la o alta firma din Iasi.
2. S-au facut lucrari de catre E-ON pentru marirea capacitatii energetice in zona, in prezent situatia iluminatului public este rezolvata.

Maximilian   |   Valea Ursului

14.07.2016

Buna ziua ! Am achizitionat de curand un teren pe strada Mihai Eminescu (prima strada pe partea dreapta de pe strada Buzamet) si pe viitor m-ar interesa constuirea unei case . Respectiva strada este drum privat, deci nu poate fi inclus in nici un plan al primariei, dar ma intereseaza care sunt planurile pentru strada de acces la acesta, Buzamet, pentru a imi putea face un plan in ceea ce priveste utilitatile si eventualele lucrari. Pe strada respectiva suntem acum 4 persoane interesate de extinderea utilitatilor si banuiesc ca ar constitui un punct de plecare pentru dezvoltarea zonei.
1. Exista planuri pentru asfaltare, apa si canalizare pentru strada Buzamet? In ce interval de timp vor fi materializate ( nu am nevoie de o data fixa stiu e dificil, m-ar interesa un interval de timp de genul pana la finalul anului/pana in luna x)?
2. Exista vreo sansa pentru a trece strada Mihai Eminescu in administratia primariei? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
1. Primaria Miroslava are in derulare un proiect pentru asfaltarea strazii Buzamet in perioada august-septembrie 2016. Conducta de apa potabila este data in exploatare din anul 2015, iar canalizarea se va executa in perioada 2017-2018.
2.Da, daca se respecta conditile de urbanism si toti cei care au dreptul de proprietate asupra caii de acces sunt deacord cu predarea in domeniul public.

Magdici Elena   |   Miroslava

13.07.2016

Puteti sa ne spuneti cum suntt clasificate drumurile? Am studiat Regulamentul Local de Urbanism si acolo vad ca sunt clasificate in 3 categorii, 1, 2 si 3. Cum ne putem da seama din ce categorie face un anumit drum? Pe mine ma intereseaza strada Alexandru Sahia, peste drum de depozitul de constructii Transanaped. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Alexandru Sahia este drum secundar privat cu o latime de min. 8m.

Andreea GEORGESCU   |   Valea Adanca

12.07.2016

Deja este mai bine de o luna de cand este oprit iluminatul public pe str. Bazei - a mai mers intr-o singura noapte, atat. Ce se intampla si de ce dureaza asa mult solutionarea problemei?

Răspuns primar Niţă Dan
S-au executat lucrari de catre E-On pentru marirea puterii de alimentare in zona, cu energie electrica , fapt ce a dus la intreruperea iluminatului public, care se va relua cat mai repede.

Emi   |   Valea Adanca

12.07.2016

Buna ziua! Se poate va rog sa imi spuneti care este modalitatea de a solicita instalarea unei oglinzi rutiere care ar facilita asigurarea conducatorilor auto care ies de pe Strada Bazei Nr. 93 pe Strada Bazei? Intersectia este destul de ciudat amplasata si vizibilitatea este foarte proasta (unghiul de iesire este foarte ascutit). De asemenea, pe aceasta straduta sunt stalpi de iluminat insa nici unul nu functioneaza. M-ar interesa cum as putea proceda pentru a se lua masuri in privinta acestor aspecte. Va multumesc. O zi placuta !

Răspuns primar Niţă Dan
Se va analiza solicitarea dumneavoastra pentru instalarea unei oglinzi rutiere in zona.
Se va verifica de catre firma care intretine iluminatul public si se va remedia.

Mocanu Marius   |   Valea Adanca

12.07.2016

Buna ziua.
1.Am inteles ca este o firma care se ocupa de apa si canalizare pe zona Costea Voda, Valea Adanca. Am facut cererea pentru aviz la Apavital. Stiu ca dureaza minim 30 zile pentru aviz. Exista o lista de firme care prin contract cu primaria executa lucrari de apa canal ? Daca da, dati-mi va rog numele lor.
2. Ce avize (acte)trebuie emise de la primarie pentru aceasta lucrare.
3. Cand se va da drumul la canalizare, am inteles ca exista o statie de epurare in zona si ca ar fi o problema de racord. Sunt blocuri in zona care au fose (fara fund) si contamineaza panza freatica.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa va adresati la SC APA VITAL SA pentru racordare la reteaua de canalizare.
In perioada august-septembrie 2016 reteaua de canalizare va fi pusa in functiune de catre SC Apa Vital SA , care este investitorul acestei lucrari.

Chicireanu ramon   |   Mirislava, valea adânca, str. Bazei nr 73

12.07.2016

Buna ziua, Mașina de gunoi nu ajunge in fiecare săptămana pe strada bazei nr 73 si de o perioada buna căram gunoiul cu mașinile personale. Mașina ajunge o săptămana da una nu . Nu mai înțeleg nimic, plătesc si nu înțeleg unde sunt serviciile solicitate si cele contractuale.

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate. Firma de salubrizare DERMAT CONS ne-a creat numeroase probleme in preluarea gunoiului menajer conform graficului. Speram ca incepand cu 01.08.2016 sa delegam serviciul de salubrizare la o alta firma.

daniel   |   Miroslava

12.07.2016

Astazi 12.07.2016, era zi de colectat gunoiul, lucru care nu s-a intimplat. Stam in continuare cu gunoiul la poarta.Oare, cit mai aveti de gind sa continuati aceasta stare de lucru? Ca si platitori si contribuabili, chiar nu meritam nici un pic de respect?

Răspuns primar Niţă Dan
Consideram ca respectul l-ati avut si-l veti avea in continuare din partea primariei , dar contractul de salubrizare il aveti cu firma Dermat Cons, care speram sa fie inlocuita de la 01.08.2016 cu o alta firma.

apostol andreea   |   cornesti miroslava

11.07.2016

Buna ziua, domnule primar. Am si eu o intrebare la dvs : am castigat si eu la licitatie un teren in Cornesti,Dealu Popei si vreau sa intreb este un camp (imas) ca sa incep constructia casei trebuie sa fac drum pe imas sa torn piatra pentru ca pe drumul normal care este e foarte ingust si nu incap camioanele cifaroane etc pot obtine o aprobare de la dvs sa pot turna piatra pe acel imas? adik sa nu ma cert cu oamenii din zona si daca se poate de unde pot lua sau cu cine pot lua legatura.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia in teren si va vom comunica.

Adrian   |   Miroslava

11.07.2016

Buna ziua! Ma deranjeaza urmatoarele: faptul ca proprietarul de pe General Emanoil Dascalu Nr. 46 nu are autorizatie de constructive pentru anexa – casa din spate si faptul ca nu au mai achia\tat impozitele datorate Primariei de. . .Ar mai fi si plata pentru o persoana la salubrizare cand acestia sunt de fapt 6 persoane. Consider ca e normal sa fiu nemultumit, chiar revoltat atunci cand eu imi platesc toate datoriile iar altii pot plati mult mai putin. Va rog sa verificati si sa corectati aceasta inechitate.

Răspuns primar Niţă Dan
Domnul Halauca de la nr. 46 str. Emanoil Dascalu a fost notificat in sensul completarii numarului de personae din contract.

Cucu Bazil   |   Bratuleni

09.07.2016

Buna ziua ! Locuiesc in sat Bratuleni si constant observ trecerea utilajelor foarte grele pe strada ce o leaga de Vorovesti. Astazi 9 iulie ora 14:55 au trecut neremorcate pe strada un buldozer senilat si un compactor. Buldozerul senilat avea senilele neprotejate zgariind si scurmand asfaltul unde era deja crapat. Am fotografiat aceste utilaje trecand si lasand urme pe asfalt, fotografii care vi le pot pune la dispozitie. Atunci cand trec camioanele grele nici macar nu incetinesc in dreptul decopertarilor de asfalt pe care tot ele le-au creat. Este vorba exclusiv de utilaje VIAROM, aceleasi utilaje care au distrus drumul intre garajul lor si Bratuleni.bTraversarea Bratuleniului este normala in aceste conditii de tonaj, viteza si protectie a drumului la senile? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Drumul asfaltat Vorovesti-Metro despre care faceti vorbire este prins in lista de investitii pentru anul 2016, dar lucrarile vor incepe dupa terminarea modernizarii drumurilor satesti din satele Vorovesti si Bratuleni.

ionescu claudia   |   iasi

09.07.2016

Buna ziua ! Felicitari pentru mandat, dle Primar! Ma intresez pentru socrii mei de reteaua de canalizare din Horpaz.O mare realizare proiectul de asfaltare, apreciez. Nu inteleg insa ,cum se realizeaza canalizarea dupa terminarea astfaltarilor? Din cate stiu este un proiect european, e prima oara in aud de executia inversa a lucrarilor.Va multumesc antcipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem intocmita documentatia tehnica pentru infiintare canalizare in satul Horpaz , lucrarile vor incepe in perioada 2017-2018.

Hriscu Gheorghe   |   Vorovesti, str. Siliste nr. 17

07.07.2016

Reclamatie:Reclam firma de gunoi pentru iresponsabilitatea prestarii serviciilor publice menajere. Au trecut 3 saptamani, se apropie a patra de cand nu au m-ai trecut pentru a ridica gunoiul menajer. In decursul zilei de 3.07.20016 (duminica) au trecut cu masina si au ridicat gunoiul doar din centrul satului, pe distanta Vorovesti-Bratuleni. Rog sa se sesizeze organele in deplinatatea functiei pentru a lua masurile necesare. Nu suntem bataia de joc a nimanui. Platim lunar acest serviciu ce trebuie prestat de catre firma Dermat.

Răspuns primar Niţă Dan
Sunt adevarate cele sesizate de dvs. , speram ca incepand cu 01.08.2016 sa delegam serviciul de salubrizare la o alta firma.

Barbacaru Ruxandra   |   Vorovesti

06.07.2016

Domnule Primar cind o sa avem si noi in satul asta semnal pe telefonul mobil,la 8 km de iasi in era digitala stam ca cu telefonul fix inca. Vi se pare corect?Va rog sa va implicati cu una din companiile de telefonie mobila (Orange, Telekom, Vodafone) pentru a in bunatati reteaua Gsm.

Răspuns primar Niţă Dan
S-au facut numeroase interventii la firmele amintite de dumneavoastra, s-a luat act de catre aceste firme si urmeaza sa se imbunatateasca aceasta activitate printr-o noua investitie.

Alina Velniciu   |   Miroslava

06.07.2016

Buna ziua! Ne puteti spune cand va incepe proiectul de realizare a trotuarelor de la Pepiniera pana la Sensul Giratoriu de la Valea Ursului. In Campania electorala ne-ati promis ca lucrarile vor fi realizate in acest an, dar nu s-a demarat nici o lucrare inca. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va intocmi documentatia tehnica, urmand sa se realizeze si lucrarile respective.

Leonard Panainte   |   Horpaz

06.07.2016

Sunt probleme cu ridicarea gunoiului in Horpaz. De ce nu se respecta programul? Stam cu tomberoanele de gunoi scoase in strada zile la rand, in speranta ca doar-doar vor veni sa-l ridice. Atata timp cat ne platim regulat factura si suntem platitori la zi de taxe si impozite, cred ca putem avea pretentia sa fim tratati corect. Firma respectiva nu poate fi inlocuita / penalizata? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Actuala firma de salubrizare DERMAT CONS urmeaza ca incepand cu data de 01.08.2016 sa fie inlocuita cu o alta firma, care speram sa-si desfasoare activitatea corespunzator.

Ghiurco Bogdan-Nicolae   |   Vorovești

06.07.2016

Dermat Cons n-a mai ridicat gunoiul în Vorovești (de pe anumite străzi) de 3 săptămâni!!! Zona e o infecție! Le-am solicitat telefonic și personal intervenția de mai multe ori. Am primit promisiuni. Astăzi am depus plângere la Direcția de Sănătate Publică și la Protecția consumatorului. Îmi spuneți, vă rog, de ce Primăria nu controlează firma dacă-și face treaba, fiindcă, din ce văd aici, sunt mai multe plângeri legate de neseriozitatea lor? Oare chiar trebuie să umblu pe drumuri, să fac sesizări, ca să respecte ei contractul?

Răspuns primar Niţă Dan
Va rog sa intelegeti situatia neplacuta creata de aceasta firma, care incepand cu data de 01.08.2016 nu va mai opera in comuna.

Daniel   |   Valea Adanca Noua

06.07.2016

Buna ziua, avem contract de peste 2 luni cu firma de salubrizare si nici acum nu avem pubele ca sa putem folosi acest serviciu de salubrizare. Din cate am inteles s-au primit pubele pentru colectare selectiva si chiar ne-ar interesa acest aspect. Adresa este: Strada Principala Nr.113 Valea Adanca Noua. Sperand intr-o buna solutionare, va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Rugam sa mai asteptati, ca incepand cu data de 01.08.2016 colectarea gunoiului menajer se va delega la o alta firma care speram sa-si faca serviciul dupa cerintele cetatenilor.

Catalin Axinte   |   Valea Adanca

05.07.2016

Buna ziua Domnule Primar si felicitari pentru inca un mandat. Am o scurta intrebare, nu credeti ca s-a cam exagerat cu limitatoarele de viteza in Valea Adanca? Limitatoare vad ca se pun din ce in ce mai multe dar marcarea strazii nu se poate face? In micile intersectii se pot curata buruienile care incurca vizibilitatea? Si mai este o problema pe Strada Livezilor la intersectia cu Strada Pomilor sunt alte limitoare dar acestea sunt puse de catre un constructor, facute din beton. Va rog respectuos sa luati toate masurile necesare pentru scoaterea acestora pentru ca nu sunt pune legal. Noaptea daca nu esti din zona risti sa rupi masina in 2. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform graficului de lucrari in perioada iulie-august vor incepe lucrarile in acea zona.

Toma Florin   |   Valea Adanca , str. Pepinierei nr. 33

03.07.2016

Va rog sa trimiteti o echipa de hingheripe strada Pepinierei la nr. 33 , ca sa stranga cei 6 caini maidanezi care sunt foarte violenti astfel incat oamenii merg pe strada cu ciomege in mana. Copiii nu pot folosi ciomege si astfel vor fi muscati.
Iar o alta rugaminte ar fi , montarea unor "spinari de magar " in curba fara vizibilitate de la coltul pepinierei si dupa la blocul cu 3 etaje de la nr. 35, se circula cu viteza si este pericol iminent de accidente.

Răspuns primar Niţă Dan
SC SALUBRIS SA vine o data pe saptamana si ridica acesti caini maidanezi la cererea primariei in urma solicitarilor dvs.

Roman Crina   |   Balciu-Miroslava

03.07.2016

Draga domnule Primar, am citit mai jos un răspuns al dvs la întrebarea condiții va fi asfaltata str. Ion Vodă cel Viteazu, răspunsul fiind luna mai. Deja suntem în iulie și niciun semn de asfaltare. Înclin sa cred ca a fost o gogonata electorala. Sau aveți un termen mai realist prin aceasta lucrare. Va mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Contractul de executie lucrari este semnat si nu este o ‘’gogonata electorala’’.Conform graficului de lucrari , in perioada august-septembrie vor incepe lucrarile in acea zona.

Vasile Andrunache   |   Valea Adanca

03.07.2016

Stimata conducere a comunei, mai multi locatari de pe str Valea Adâncă,am dori să știm când vor începe lucrările la rețeaua de canalizare în aceasta strada? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Investitia pentru Valea Adanca este promovata de SC Apa Vital SA prin POIM. Estimam ca lucrarile vor incepe in cursul anului 2017.

Butugan Moscalu Mihai   |   as

02.07.2016

Domnule primar,va adresez urmatoarele intrebari:
cum se poate ca o comuna atat de bine administrata
sa fie insalubra; cum se pot incepe lucrari de canalizare si apa curenta in prag de iarna (str Valea Miroslavei)fara a fi finalizate,fara a fi santurile astupate,cum puteti publica in Mesagerul comunei Miroslava ca racordarea la reteaua de canalizare sunt obligatorii si ca se vor face fara acordul prealabil al proprietarilor in drept!Ati distrus o strada care asa pietruita cum era se putea circula pe ea; acum din pacate nu se mai poate cand ploua!Va mai asteptam cu Lumina si la anul de Sfantul Paste ca doar primarele distribuie lumina,bugetul...etc!

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de alimentare cu apa sunt finalizate . Racordurile la canalizare sunt obligatorii pentru strazile pe care se executa lucrari, respectiv pe str. Padurii , str. C-tin Langa , str. C-tin Mavrocordat,str. Ion Voda cel Viteaz, str. Florilor, str. Viilor si str. Pepinierei.

Simona J   |   Miroslava

01.07.2016

Buna ziua! Se fac aproape 3 sapt in curand de cand gunoiul nu a mai fost ridicat de pe Str.Scolii si str. Olga Sturdza. E inacceptabil ce se intampla! Cat mai dureaza? Strazile sunt pline de gunoi, nu mai avem unde sa il depozitam!

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate. S-a intrat in graficul normal de preluare a deseurilor.

Calugarescu Alexandru   |   Valea Adinca (Com. Miroslava)

01.07.2016

Domnule primar, ce propuneti sa facem cu gunoiul menajer de pe strada Costea Voda? Cand credeti ca se va rezolva problema cu gunoiul si vom avea si noi o firma serioasa care sa detina mai mult de o masina?

Răspuns primar Niţă Dan
Au fost defecte utilajele , dar cu mare greutate s-a intrat in graficul normal de preluare.

Calugarescu Alexandru   |   Valea Adinca (Com. Miroslava)

01.07.2016

Cand vom beneficia de iluminat public pe strada Costea Voda din Valea Adinca? Sunt zone neacoperite complet si unde exista acoperire este doar de forma, nu se vede nimic.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va verifica de catre firma care face intretinerea iluminatului public si vor inlocui si completa lampile necesare.

Stefan M   |   Valea Adanca Str Pepinirei

01.07.2016

Buna ziua ! Cateva intrebari:
1. Cum se explica groapa aparuta in asfaltul proiapat turnat pe str Pepinerei nr 35 (langa blocul de langa pepiniera). Lucrare slaba sau cineva a spart si nu a mai refacut carosabilul? Indiferent de raspuns, problema ar trebui investigata. Asfatul acela abia daca are cateva luni.
2. Desi nu sunt fan al acestor obstacole, in dreptul blocului de la nr 35 ar trebui montate niste limitatoare de viteza. Se circula cu mare viteza, desi in dreptul curbei nu este vizibilitate, este intersectie cu str 1 Mai si sunt foarte multi copii si pietoni in zona. Riscul de accidente e mare.

3. Nu se poate lua nici o masura contra celor care parcheaza pe str. Pepinerei, in zona unde este cea mi ingusta? Gardurile nu par mutate insa se parcheaza pe sosea. Unii vecini, mai intelepti, si-au construit niste alveloe..altii nu.

Răspuns primar Niţă Dan
1. A fost o avarie la reteaua de apa , dar se va reface.
2. Dupa ce vom face marcajul rutier vom monta limitatoare de viteza
3.Se va supraveghea zona de organele Politiei Locale privind viteza si parcarea autovehiculelor.

Ioana   |   Miroslava

01.07.2016

Buna ziua! Ati mentionat "Datorita unor defectiuni ale autogunoierelor , gunoiul se va ridica joi 30.06.2016." dar astazi, 1 iulie, vineri, ora 17 00 inca nu a fost ridicat gunoiul. S-au adunat pe langa pubele multe gunoaie, ceea ce poate nu ar fi asa de speriat daca cei de la firma de salubrizare chiar ar lua ce e pe langa pubela.
Si cu asta imi exprim a doua nemultumire, cum ca cei de la Dermat nu pot sa mai ridice inca un sac de gunoi de langa pubela si il lasa la poarta omului daca il gasesc asa, motiv pentru care si eu si alti vecini am ajuns sa mai cumparam cate o pubela pentru aceasta. Poate se poate face ceva in privinta aceasta.

Răspuns primar Niţă Dan
Cantitatea de gunoi pe care o produce o familie este in functie de numarul de persoane care platesc acest serviciu pe baza de contract incheiat cu firma DERMAT.O familie compusa din 3 persoane nu poate produce mai mult de o pubela pe saptamana.

rotundu emil   |   Iasi

01.07.2016

Buna ziua ! Este in plan pentru anul acesta asfaltarea celeilalte bucăți ramase din strada Pepinierei?

Răspuns primar Niţă Dan
Daca va referiti in continuarea strazii Pepinierei pana la DJ, da. Se numeste strada Ion Voda cel Viteaz.

Marius   |   Valea Adanca, strada Crangului nr 1

01.07.2016

Buna ziua. Pe strada Pepinierei (nou asfaltata) pe portiunea cu gardul pepinierei unde incap cu greu 2 masini, au fost montate acele canale pentru scurgerea apei insa au ramas la suprafata 3 stalpi de la gaz care nu sunt semnalizati. Va rugam sa interveniti pentru a preveni accidente rutiere. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
:Pe partea carosabila asfaltata incap 2 masini care circula cu viteza regulamentara, fara a pune roata pe rigola pe care sunt 3 aerisitori de gaz.

Andronic Paul   |   Valea Adanca

30.06.2016

As dori sa fac o sesizare cu o avarie la reteaua de alimentare cu apa de pe Str. Veche la nr. 118. Nu stiu daca s-a mai anuntat,de aceea am facut-o eu. Primele semne ale avariei au aparut de ieri, 29.06.2016.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a reparat avaria la conducta de apa in urma sesizarii.

Tica Livia   |   Horpaz

30.06.2016

Buna ziua.
1.De ce nu mai exista placa indicatoare pentru satul Horpaz ? Nimeni nu stie unde se alfla acesta localitate atunci cind vine prima data.
2.Cind se vor face rigolele de scurgere pe strada Principala?

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in curs de achizitionare a indicatoarelor cu denumirea localitatilor . Rigolele de scurgere se fac in satul Horpaz in aceasta perioada , vor ajunge si in zona unde locuiti.

Adi Savescu   |   Valea Adanca

30.06.2016

Domnule primar, se poate asfalta strada Imasului? Vorbesc despre strada paralela cu cea deja asfaltata, ca trece strict prin fata caselor, pana la granita cu Iasi. Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom planifica asfaltarea pe un alt proiect.

craciunescu liliana   |   valea adanca

30.06.2016

Buna ziua! Știți până când vom mai sta cu gunoiul la poarta la 35 grade? Nu se poate relua contractul cu firma din Pașcani care a întârziat doar o dată când drumurile au fost blocate din cauza zăpezii? Pe ce baza se fac contractele cu aceste firme? Nu le verifica nimeni să vadă de ce dotări dispun?

Răspuns primar Niţă Dan
Preluarea gunoiului pe moment este rezolvata . Suntem in curs de contractare a serviciului de salubrizare cu o alta firma.

Popovici Andreea   |   Miroslava

30.06.2016

Domnule Primar chiar nu se poate găsi o soluție de ridicare a gunoiului menajer? Este a doua saptamana cand nu se ridica gunoiul!pe strada nu putem iesi cu copiii....este focar de infecție!s-au adunat muste,câinii cotrobăie si împraștie gunoaiele....nu se poate asa ceva!

Răspuns primar Niţă Dan
Preluarea gunoiului pe moment este rezolvata . Suntem in curs de contractare a serviciului de salubrizare cu o alta firma.

Petrica Ciobanu   |   Horpaz

30.06.2016

Buna seara! Ati putea sa ne spuneti daca pe strada Unirii in Horpaz se va face vreun fel de rigola(saniuta..etc) si pe cealalta parte a strazii sau ramane doar o singura rigola. Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Sant este doar pe partea pe care s-a executat. Pe cealalta parte nu este necesar.

Iosif Gabor   |   Miroslava

30.06.2016

Pe str. Orizont era programat ridicarea gunoiului Marti, astazi e joi si tot nu s-a ridicat. In ultimile 2 saptamani s-a ridicat Miercurea. S-a schimbat ziua in care se ridica gunoiul? O data scos in strada, daca nu se ridica cu zilele vin cainii si il impanzesc, se face mizerie si nu e tocmai placut in acest anotimp. Noi platim costul lunar al serviciilor de salubritate, dar cred ca meritam sa primim si ceva in schimb. Primaria a semnat un contract, banuiesc ca si cu niste clauze. Puteti face ceva sa se remedieze aceasta problema? Multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu s-a schimbat ziua de preluare a gunoiului.Suntem in curs de contractare a serviciului cu o alta firma.

BORS LUMINITA   |   Valea Adanca

29.06.2016

Domnule Primar, ce anume va determina sa decideti care strada este de utilitate publica si care nu? Cand v-am propus acest lucru cu privire la strada Atelierului, ati exclus varianta exproprierii. Vad ca pe strada Florilor sunteti dispus sa o faceti. Nu este tot drum secundar? Luati deciziile foarte subiectiv! Primaria se tot mandreste ca se asfalteaza drumurile pana la ultima casa. De ce nu se spune adevarul complet, respectiv ca se asfalteaza strazile doar din inventarul comunei. Sunt atatea strazi in comuna care sunt foarte populate si care nu sunt in inventar, dar ai caror locuitori platesc impozite ca toti ceilalti si totusi sunt ignorati de catre autoritati.

Răspuns primar Niţă Dan
Prioritara este asfaltarea strazilor care apartin domeniului public al comunei.

Lazar   |   Miroslava

29.06.2016

Pe perioada lucrarilor de introducere a retelei de canalizare pe strada Ioan Voda cel Viteaz din Miroslava, am fost informati verbal de la Primarie ca aceasta strada se va asfalta/moderniza in perioada urmatoare. Puteti sa ne precizati cand vor incepe lucrarile de asfaltare pe aceasta strada? Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
In perioada august-septembrie 2016.

Gabriel S.   |   Valea Adanca

29.06.2016

Buna ziua !In legatura cu raspunsul la intrebarea lui Adrian D., despre asflatarea de pe str. Scolii, pentru ca cei de acolo sa-si retraga gardurile, nu ar trebui informati/intrebati? Daca totusi nu sunt de acord sa-si retraga gardurile, exista vreo sansa sa se poata initia procedura de expropriere? Multumesc ! Zi buna !

Răspuns primar Niţă Dan
Daca nu se vor retrage gardurile , nu vom executa lucrarile.

Balteanu Daniel   |   Miroslava

29.06.2016

Este a 2-a zi cind stau cu gunoul in fata casei. De o luna de zile nu se mai respecta ziua de ridicare a gunoiului, si anume in fiecare zi de marti, de asemenea facturile nu mai ajung in posta.Daca si miine gunoiul nu este ridicat, ma vad nevoit sa aduc la cunostinta autoritatilor, si anume O.P.C. si garda Garda de Mediu.La final de luna doriti ca factura sa fie achitata integral, dar va intreb: pt care servicii. Nu puteti onora contractul anuntati-ne pt a gasi alte modalitati.

Răspuns primar Niţă Dan
Contractul de salubrizare il aveti incheiat cu firma DERMAT CONS, nu cu primaria, iar facturile sunt eliberate de aceasta firma si plata o faceti tot la firma si nu la primarie.

Baciu Alina   |   Miroslava

29.06.2016

As dori sa stiu cat mai dureaza aceasta problema cu gunoiul, este a III-a firma cu care am facut contract si care nu isi face treaba, in ianuarie nu a venit datorita frigului, in iunie nu vin datorita caldurii, daca tot vin cand vor de ce suntem obligati sa facem contract? Vad ca la facturi nu intarzie chiar daca isi fac treaba sau nu. Chiar nu se gaseste o firma serioasa care sa vina si pe caldura si pe frig? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in curs de contractare a acestui serviciu cu o alta firma.

Cristi Iriciuc   |   Valea Ursului

28.06.2016

Ce se intampla cu serviciile de salubritate, deoarece a trecut aprope o saptamana si in Valea Ursului nu au mai fost ridicate deseurile menajere? Exista in comuna o campanie pentru ridicarea deseurilor electrice si electronice, deoarece detin un frigider defect pe care as vrea sa l dau spre reciclare?

Răspuns primar Niţă Dan
S-a intrat in grafic cu ridicarea gunoiului . Frigiderul il puteti aduce la primarie si veti lua legatura cu d-na Darabana.

Oana   |   Valea Adâncă - ExpoMobila

28.06.2016

Bună ziua domnule primar, știți cumva ce s a intact cu serviciul de salubrizare ? Ieri trebuia sa vina mașină sa ridice gunoiul și nu a apărut nimeni. Referitor la iluminatul staful, știți cumva când se va repara iluminatul pe Strada Principala? Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Au avut masinile defecte dar s-a intrat in graficul normal de preluare . Se va verifica si iluminatul public pe strada Principala.

Liliana   |   Proselnici- Sos.Iasi-Voinesti

28.06.2016

Buna ziua! Am si eu 2 probleme:
1.Gunoiul nu a fost ridicat de vineri, 24.06, stau tomberoanele la strada si e un miros ingrozitor. Poate imi puteti spune daca mai dureaza mult pana se rezolva problemele tehnice ale firmei de salubtitate si-l vor putea lua sau imi puteti da o sugestie, unde l-am putea duce.
2.Tot de vineri nu avem strop de apa de la APAVITAL.In urma numeroaselor telefoane si sesizari la ei, ni s-a spus ca:"asa este vara, scade presiunea din cauza faptului ca abonatii folosesc apa la udat"!! Asa raspuns...nici macar nu au trimis o echipa de interventie in teren sa verifice!! Ei nu au inteles ca noi nu avem strop de apa de vineri 24.06,nici ziua, nici macar noaptea,atunci cand consumul este scazut!!! Nu cred ca tine de Primaria Miroslava, dar ajutati-ne cu o sugestie. In aceeasi situatie suntem multe case din Proselnici, Vorovesti si Valea Ursului. Multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
ervicii de calitate si pe masura tarifelor pe care le platim cu totii, insa asa cum constatati in anumite perioade nu-si fac cu responsabilitate serviciul.

Cozma Adina   |   Valea Adâncă

28.06.2016

Bună seara. Vă rugăm să montați și pe strada Bazei niște coșuri de gunoi. Din dorința de a fi civilizați suntem nevoiți să mergem sute de metri cu punga de fecale de câine în mână până la tomberonul din fața blocului. Va mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom tine cont de propunerea d-voastra , dar in nici un caz nu este permis ca fecalele de la animale sa fie aruncate in cosurile stradale.

Vrabie Bogdan   |   Valea Adanca

28.06.2016

Buna ziua !Care este situatia cu ridicarea gunoiului in Valea Adanca? Trebuia sa fie ridicat de luni 27.06 iar pana marti seara, cand va scriu, nu a fost ridicat. Inca o problema este generata de lipsa unui semafor la iesirea de pe str Principala catre DN Iasi Ciurea. Uneori dimineata se sta cate 5 minute pana la accesul pe DN. In plus aglomeratia de camioane parcate la depozitele din zona creaza alte probleme. Stiu ca trebuie sa avem intelegere dar trebuie create si respectate reguli care sa ne ajute sa traim civilizat. Multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua !Care este situatia cu ridicarea gunoiului in Valea Adanca? Trebuia sa fie ridicat de luni 27.06 iar pana marti seara, cand va scriu, nu a fost ridicat. Inca o problema este generata de lipsa unui semafor la iesirea de pe str Principala catre DN Iasi Ciurea. Uneori dimineata se sta cate 5 minute pana la accesul pe DN. In plus aglomeratia de camioane parcate la depozitele din zona creaza alte probleme. Stiu ca trebuie sa avem intelegere dar trebuie create si respectate reguli care sa ne ajute sa traim civilizat. Multumesc !

Marian Voloaga   |   Valea Adanca

28.06.2016

Buna seara ! Locuiesc pe str. Florilor, Valea Adinca si as vrea sa stiu cand vor fi continuate lucrarile de asfaltare incepute in ultima saptamana din luna mai 2016.Va multumesc,

Răspuns primar Niţă Dan
Cand se vor retrage gardurile de la proprietatea d-lor Savin Liviu si Savin Ioana, Rotaru Dumitru, Craciun Nicu si Abuhnoaie Aurelia.

ANDREEA   |   MIROSLAVA

27.06.2016

Buna ziua.Locuiesc pe strada Fermei si as dori sa stiu cat trebuie sa mai stam pana sa fie ridicat gunoiul in conditiile in care afara sunt 36 grade?Mentionez ca deja avem aproape 2 saptamani.Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Cand se vor retrage gardurile de la proprietatea d-lor Savin Liviu si Savin Ioana, Rotaru Dumitru, Craciun Nicu si Abuhnoaie Aurelia.

Radulescu Ovidiu   |   Horpaz

27.06.2016

Buna ziua! Va rog sa trimiteti o echipa sa curete rigola dintre Soseaua Principala si Aleea Orhideelor deoarece in urma ploilor tot pietrisul de la dezapezirile din iarna au infundat podetul. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Raspuns :Vom trimite muncitori pentru decolmatarea rigolelor si a podetelor.

Nicu   |   Valea Ursului

27.06.2016

Buna ziua! Nu credeti ca ar fi util ca un utilaj din dotarea primăriei, dotat cu o remorca sa înceapă a strânge gunoiu menajer de pe raza comunei? Inteleg ca masinile firmei colectoare sunt defecte, iar la temperaturile de afara începe a mirosi în comuna ca la o groapa de gunoi. Stiu ca nu este treaba primăriei, dar instituția condusă de dumneavoastră a facut presiuni asupra populației, prin diferite amenințări în masmedia locală, pentru a se încheia contracte cu firma respectivă.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu este permis ca gunoiul menajer sa fie preluat in utilaje deschise iar presiunile pentru incheierea contractelor de salubrizare sunt prevazute de lege, noi le aducem la cunostinta cetatenilor.

Gabriel Clime   |   Valea Adanca

27.06.2016

Buna ziua, in primul rand, felicitari pentru reusita la alegeri.
Problema cu care vin, cred ca e una intalnita de toti soferi care circula pe strada Valea Adanca, la intersectia cu Strada Veche, (in sensul de mersi dinspre miroslava spre pepiniera) ma simt in pericol de fiecare data cand trebuie sa o traversez, strada cu prioritate fiind strada veche, vizibilitatea e de doar cativa metri pentru noi iar cei care vin din vale au viteza destul de mare, nu de putine ori s-a intamplat sa ma trezesc ca de fapt venea cineva, dar eu, desi am facut stop, nu am putut sa-l vad. Acolo trebuie facut neaparat ceva, ori puse limitatoare pentru cei care urca, sa nu poata avea viteza mare, sa-i vedem si noi ori facuta strada valea adanca cu prioritate, pentru cai cei de pe strada veche, odata ce ajung sus, pot sa vada intersectia foarte bine.Cu respect !

Răspuns primar Niţă Dan
Vom monta o oglinda rutiera la intersectie.

Tudor   |   Valea Ursului

27.06.2016

Va rog sa ne informati cand vor exista servicii de canalizare in Valea Ursului.

Răspuns primar Niţă Dan
Am primit finantare pentru reteaua de canalizare pe masura 7.2. Estimam ca lucrarile vor incepe in anul 2017.

Gheorghiu Constantin   |   Valea Adanca

26.06.2016

Stimate Domnule Primar,va multumim ca ati luat masuri si ati inceput demersurile pentru asfaltarea din strada Florilor , Valea Adanca.Suntem convinsi ca aveti diplomatia si determinarea sa rezolvati orice problema pentru finalizarea acestei lucrari, de natura jurdica,organizativa, etc.Ati facut cunoscute si numele vecinilor cara inca trebuie sa isi alinieze gardul dar noi suntem convinsi cum am spus deja ca Primaria impreuna cu organele de drept are puterea sa grabeasca si sa finalizeze aceasta lucrare, in asa fel incat sa nu avem tulburare sau discutii inutile unii cu altii aici,sau alte evenimente neplacute.Va multumim si asteptam nerabdatori asfaltul pe strada Florilor!

Răspuns primar Niţă Dan
Daca nu se vor retrage gardurile , vom initia procedura de expropriere si vom finaliza lucrarile de asfaltare.

gradinaru ana   |   miroslava

26.06.2016

Chiar trebuie sa stam cu gunoiul ne ridicat de joi pana luni, acum in canicula?

Răspuns primar Niţă Dan
Datorita unor defectiuni ale autogunoierelor , gunoiul se va ridica joi 30.06.2016.

SLUPIC VICTOR OVIDIU   |   Valea Adanca

25.06.2016

Buna ziua, domnule primar ! As dori sa stiu cum este posibil ca in 2016 sa nu avem servicii postale in ,,cea mai bogata comuna din tara" asa cum va laudati in ziarul pe care il primesc saptamanal in cutia postala, culmea care este furnizat de alta intreprindere decat posta romana. Sunt student in anul 3 la facultatea de fizica si ma gandesc cu groaza ca daca imi comand carti, nu voi sti ca au sosit si se vor intoarce inapoi. Un colet deja l-am pierdut deoarece a sosit pe 13 si am aflat de abia pe 20. Facturile la utilitati la fel nu sunt furnizate la timp, defapt nu ajung deloc trebuie sa ma duc sa le iau personal de la posta. Sper eu ca printre campionate de fotbal si stiri despre biserica sa vad si stirea ,,avem in sfarsit postas". Astept un raspuns pertinent la intrebarea: Cand o sa avem postas in ,,cea mai bogata comuna".

Răspuns primar Niţă Dan
Nu sunteti singurul care semnaleaza aceasta situatie cu ‘’Factorul Postal’’ aveti si dreptate, dar va rugam sa intelegeti ca Societatea Romana de Posta si toate structurile acesteia nu sunt subordonate primariei. Deci primaria nu poate organiza o asemenea activitate si nici nu poate angaja personal pentru servicii de distribuire a corespondentei . Primaria a facut demersurile necesare la aceasta entitate cu doleantele cetatenilor, le-am oferit si spatiul necesar.

Kuchta Petru   |   Iasi

24.06.2016

Felicitari pentru obtinerea unui nou mandat de primar. Astazi 23 iunie am trecut prin satul Proselnici si am vazut inca de dimineata ca au sosit utilajele terasiere pentru asfaltarea portiunii de drum din acest sat. Cu aceasta vizita am trecut si prin Cornesti unde am vazut un aspect destul de urat si m-am intrebat, oare cei din Primarie au vazut ca si mine?. In zona casutelor de camping si mai inapoi, pe partea rigolei de scurgere a apelor pluviale, cresc in voia cea buna, balarii de tot felul inalte de vreo doi metri. Mai mult,aceasta vegetatie stufoasa, tinde sa acopere canalul de scurgere. Problema s-ar rezolva foarte simplu prin punerea la treaba a celor care vin si solicita ajutoare sociale. La fel cum ati procedat cu curatirea copacilor din curtea primariei, se poate rezolva si aceasta problema care strica aspectul zonei. Va multumesc anticipat, Kuchta Petru-Iasi.

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate insa terenul pe care sunt asemenea buruieni este domeniu privat, iar proprietarul are obligatia sa-si intretina zona. Proprietarii au fost atentionati in aces sens.

Adrian D.   |   Valea Adanca

24.06.2016

Buna ziua! In ce perioada este in plan asfaltarea strazii Scolii? Din cauza ultimelor ploi, drumul a devenit aproape impracticabil. De asemenea, este in plan largirea lui? (acum incape doar o masina). Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In perioada august-septembrie se vor incepe lucrarile de asfaltare pe latimea actuala a strazii. Daca se vor retrage gardurile, vom executa drumul la o latime mai mare.

pagina 1 din 20

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2016