Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Gheorghica Daniel   |   Miroslava

23.09.2016

Buna ziua ! Locuiesc pe strada Gen.Emanoil Dascalu nr 9 si ma intereseaza daca aceasta strada va fi canalizata inainte de a fi asfaltata si daca nu , exista sanse in viitor de a fi canalizata?

Răspuns primar Niţă Dan
Pe viitor vom extinde reteaua de canalizare pe aceasta strada in functie de bugetul local sau de fondurile accesate.

Dumitru   |   Horpaz

22.09.2016

Buna ziua. Pe str. Iazului e o mare probleme cu cainii vagabonzi care se aduna si umbla nestingheriti. Eu stau pe str. Plopilor nr.4 si aprope nu trece o zi fara sa vad cativa caini. Mi-au terminat nervii.Va rog sa luati masuri.

Răspuns primar Niţă Dan
In fiecare saptamana, miercurea intervenim cu SC Salubris Sa Iasi, care prinde cainii comunitari . De la 01 octombrie 2016 vom intervene cu serviciul propriu pentru aceasta actiune.

Cornel Grigoras   |   Miroslava

21.09.2016

Se poate aloca in cadrul primariei un numar de telefon care sa fie pentru cazurile de "urgenta" pe care le au cetatenii de semnalat cu anumite aspecte care privesc comunitatea. Ceea ce ati facut cu acest serviciu "adreseaza o intrebare" este bun, dar raspunsurile vin cu o intarziere de saptamini si uneori nu mai ai nevoie de raspuns (cazul cu firma de salubrizare este elocvent). Un exemplu care vreau sa il dau este cu inceperea asfaltarii pe str. Viilor, firma Viarom a "ras" o parte din drum, cred ca jumatate, s-a mutat a doua zi pe str. Florilor la care a lucrat cateva zile si apoi au disparut cu tot cu utilaje. Noi ca cetateni ai comunei ce sa intelegem din asta? Cui sa comunicam aceste aspecte? Pina se raspunde pe site problema nu mai este de actualitate! Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile sunt in executie, vor continua lucrarile pe aceste strazi.

Mocanu I.   |   Valea Adanca

20.09.2016

Buna ziua ! As vrea sa stiu cand va fi canalizare pentru proprietatile de pe str. Cornesti (partea cu Lacul)? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In functie de fondurile europene pe care le accesam sau in functie de planificarile de investitii ale operatorului , vom realize reteaua de canalizare.

Cretu Andreea   |   Miroslava

20.09.2016

Buna ziua. As dori sa stiu cat dureaza procedurile de transformare a unui drum privat intr-un drum public? In urma unui acord comun intre locuitorii strazii Lacului, sat Miroslava, drumul privat a fost cedat primariei Miroslava acum aproximativ 2 luni si au fost platite toate taxele aferente. Avem nevoie urgenta de bransament electric si acest lucru nu este posibil fara stalpi, care nu pot fi montati pe un drum privat. Se poate urgenta cumva acest caz? Aproximativ 10 familii asteapta cu nerabdare un raspuns. Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Asteptam sa se radieze din cartea funciara toate ipotecile, apoi va intra in domeniul public.

Capatina ciprian   |   Str paduri ciurbesti miroslava iasi

20.09.2016

Buna ziua ! Legat de reteaua electrica, dupa cum vad si am citit comentari de pe site, la care am dat si telefon la biroul Investitii la doamna violeta am inteles ca strada Paduri nu nu e bifata in proiect de extindere retea ci doar zona de concesiune acum sa ne fie cu iertate de 4 ani ne spuneti ca se va racorda aceasta strada si acum aud ca defapt doar lotul de concesiun pina la urna care sunt strazile cu proiect se va trage reteaua pa str paduri sau stam in dubi mentionez strada fiind de la familia pantofariu pina la familia soponariu. Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Loturile concesionate sunt delimitate pe o lateral de strada Padurii Deci pe acea zona va fi asigurata alimentarea cu energie electrica

Petru N.   |   Balciu

20.09.2016

Remorca pt resturi vegetable nu mai vine ca in primavara.Un nr de telefon pentru a o aduce contra cost? avem si un stalp de electricitate pe str Biserica Sf Neculai 12 care are becul defect.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru inchirire remorca trebuie sa va adresati la SC Servicii Publice Miroslava. Se va inlocui becul ars.

Obreja Danut   |   Valea Adanca, Str. Cicoarei nr.13d

20.09.2016

Buna ziua ! As dori sa stiu cum se poate rezolva problema câinilor maidanezi de pe strada Cicoarei din Valea Adanca? Sunt câțiva câini maidanezi foarte agresivi și ne este teamă pentru siguranța copiilor. Pe lângă cei 2 câini care erau inițial, au mai apărut încă 3. În acest moment poștașul sau alți vizitatori evita sa vina pe strada noastră din cauza câinilor.

Răspuns primar Niţă Dan
Miercuri 28.09.2016 se va seplasa masina de la SC Salubris Iasi pentru prinderea cainilor de pe strada dumneavoastra.

Lucian Munteanu   |   Iasi

20.09.2016

Buna ziua ! Unde pot face o sesizare pentru un tronson de drum pentru instalarea de anumite semne de circulatie si anume Strada Pepinieriei din Valea Adanca, unde drumul este foarte ingust si se parcheaza masini. Ma gandeam ca un semn Oprirea Interzisa ar fi un inceput bun, dupa care pot incepe si sa reclam masinile care sunt parcate in drum si incurca circulatia.

Răspuns primar Niţă Dan
Dupa receptionarea lucrarii de asfaltare , se vor aviza si monta semnele de circulatie pe strada Pepinierei.

Aniculaesei Andreea   |   Miroslava

19.09.2016

Buna ziua ! As dori, daca exista posibilitatea, sa se faca trotuar pe strada Bazei si sa fie plantati niste arbori. In ultima perioada s-au construit multe complexe rezidentiale cu familii tinere care au copii. Este imposibil sa te deplasezi cu caruciorul sau pe jos pana la mijlocul de transport in comun.
Sunt multe masini care circula cu viteza in ambele sensuri, iar strada este ingusta. Multumesc si o zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Am intocmit proiect in acest sens. Vom planifica executia lucrarilor in anul 2017.

Grigoras Dumitru   |   Horpaz, Miroslava

19.09.2016

Am o mare problema cu niste caini maidanezi care se aduna pe str. Plopilor nr.4 si as dori ca acestia sa fie prinsi si dusi la un adapost. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Miercurea viitoare pe 28.09.2016 vom programa hingherii si pentru sesizarea dumneavoastra . Va vom suna inainte de a ajunge echipa la dvs.

Sasu Constantin   |   Valea Adanca Noua (Ezareni)

19.09.2016

Stimate Domnule Primar, am deosebita onoare de a va adresa in numele locuitorilor din Valea Adanca Noua, strada Costea Voda Nr. 136-140 caldele noastre multumiri pentru modul elegant si cu adanca aplecare spre cetatean a problemei rigolelor carosate.
Ati dovedit de-a lungul anilor nu doar ca sunteti un OM intre OAMENI ci si OMUL cel mai reprezentativ al “cetatii” noastre, asa cum trebuie sa fie un adevarat edil. Aveti tot respectul si toata consideratia din partea noastra. Dumnezeu sa va dea gandul cel bun de a continua si de a ne fi bunul nostru pastor mult timp si de acum inainte.
Cu toata stima si dragostea,
Familiile Sasu, Boca si Cocea, Valea Adanca Noua, Strada Costea Voda

Răspuns primar Niţă Dan
Va multumim.

Turcanu Marius   |   Valea Adanca

19.09.2016

Buna ziua Dle. Primar !Sunt posesorul unei locuinte situata pe strada Bazei nr. 30, locuinta finalizata si receptionata in acest an. Doresc sa va sesizez pe aceasta cale de nerespectarea retragerilor impuse prin CU, conform PUG si RLUI. Pe limita de proprietare (partea vestica) a locuintei mele este un drum de acces, drum la care am pozitionat gardul la o distanta de 3.9 m fata de ax (in aceste conditii drumul dupa retrageri ar fi de 7.8 m).Momentan langa casa mea se ridica o alta locuinta, iar astazi proprietarul a turnat fundatia de gard (fara a respecta retragerile impuse in CU). Pentru a clarifica va mentionez ca drumul ramas are 6 m. In conditiile in care la momentul executiei casei mele am utilizat serviciile unui topometrist in materializarea limitelor de proprietate, nu am nici un dubiu ca vecinul nostru nu respecta prevederile CU. Va rog luati masuri!
Cu respect,
Turcanu Marius

Răspuns primar Niţă Dan
Vom merge in teren pentru a verifica cele relatate de dumneavoastra si vom reveni cu clarificari.

Balanici Florin   |   Strada Bazei nr 40 B

19.09.2016

Buna ziua ! Locuiesc pe strada Bazei nr 40B. Locuinta noastra este pe laterala unui drum de servitute. Din pacate vecinul care construieste la strada principala nu respecta retragerile de gard impuse. Ramane un drum de acces mic. Eu am retras gardul conform autorizatiei si a certificatului de urbanism. Nu este corect fata de noi si ceilalti vecini! Va rugam sa trimiteti o comisie pentru constatarea celor relatate mai sus. Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom merge in teren pentru a verifica cele relatate de dumneavoastra si vom reveni cu clarificari.

Vrabie Sorina   |   Valea Adinca

18.09.2016

Buna ziua !Voiam sa va rog frumos poate va ginditi sa puneti si transport in Valea Adincam, macar curse la orele de virf - merg foarte multi copii pe jos dimineata atit la scoala, cit si la gradinitele din oras. Pina va ginditi sa ne construiti si noua una in zona. Sint sigura ca daca va uitati pe statistici, stiti foarte bine citi copii aveti in valea adinca. Si la gradinitele din oras trebuie sa mergem cu milogita sa ni-i primeasca.Nu doar poate va ginditi, poate si realizati; mi se pare destul de prioritar. Ce ziceti? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Referitor la modul de organizare a invatamantului adresati-va Scolii C-tin Langa si Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.Curse in anul 2015 au fost in satul Valea Adanca, insa din lipsa de calatori este nerentabil pentru firma transportatoare. In mediul rural transportul persoanelor este organizat de Consiliul Judetean iasi. Vom interveni pentru reluarea traseului.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

18.09.2016

Buna ziua !Aș dori să cunosc dacă strada Coșarilor din satul Valea Adâncă este clasificată ca fiind stradă principală sau secundară. Care este lățimea legală a acestei străzi ? Vă mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Cosarilor este strada secundara publica, latimea legala este de 8m.

Asofiei Alina   |   Proselnici

18.09.2016

Domnule Primar, vă rog să faceţi ceva cu curba de la Dancaş.Puneţi un semn ceva că multă lume nu respectă deloc banda, nici viteza !M-am săturat de astfel de oameni ... Toţi merg cu viteză in curba aia. Mulţumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Tinem cont de observatia dvs. si vom instala semnele de circulatie necesare.

Adina Manole   |   Valea Adanca

17.09.2016

Cum s-a dat autorizatie de constructie pentru construirea a doua blocuri, 56 apartamente si locuri de parcare aprox 30? Nu trebuia sa avem fiecare apartament cate un loc de parcare? Nu mai vorbim de loc de joaca pt copii.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa precizati exact locatia si numele investitorului pentru a putea verifica situatia prezentata.

aroneanu florin   |   vorovesti

17.09.2016

Domnule primar, intrebarea mea referitoare la curentul elecric de pe strada Buzanet (daca se uneste reteaua electrica) se referea: cand o sa fie dintr-un capat in altul curent pe strada aceasta sau nu stiti ca nu exista retea de curent? Iluminat public, pauza .. Au intr-un capat si la celalat capat retea atat la mijlocul strazii pauza retea,pauza iluminat public. Va multumesc, domnule Nita, si astept raspuns !

Răspuns primar Niţă Dan
Vom planifica extinderea de retea de iluminat public pentru urmatorul an bugetar. Pentru reteaua de energie electrica trebuie sa va adresati la E-ON Distributie Romania.

MINCIU MARIAN CORNELIU   |   VALEA ADANCA, STR. DEBARCADERULUI ,1C

15.09.2016

Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti cui trebuie sa ma adresesz pentru a ridica cei trei caini maidanezi din fata bisericii de la Iezareni. Mentionez ca sotia mea este insarcinata si recent a fost fugarita de acesti caini care stau pe terenul de lanaga gardul nostru. Va multumesc pentru intelegere si as dori daca se poate sa trimiteti o echipa de hingheri.

Răspuns primar Niţă Dan
Asa cum am precizat si in raspunsurile anterioare , echipa de hingheri de la Sc Salubris SA vine o data pe saptamana la cererea noastra. Vom programa rezolvarea sesizarii dvs. pe data de 28.09.2016 si veti fi anuntati telefonic.

Sergio   |   Horpaz

15.09.2016

Buna ziua, Domnule primar ! Am dori sa stim cand se va aduce curentul electric pe strada Iazului din Horpaz vazand ca sunt multe case construite. Promisiunea dv era ca il aduceti pana la sfarsitul anului. O casa cu apa potabila si fara curent ......?

Răspuns primar Niţă Dan
Conform fondurilor din bugetul local nu putem sa executam lucrarile in acest an si am planificat executia pentru anul 2017.

Popa   |   Miroslava

15.09.2016

Buna seara ! In chiria pe care o incasati de la cei cu "parcul de distractii" este inclusa si muzica data la maxim??! Daca da, dumneavoastra sinteti singurii beneficiari!! Nu cred ca locuitorii din sat sint foarte bucurosi de acest lucru!!

Răspuns primar Niţă Dan
E normal, nu toata lumea poate fi multumita de activitatea organizata , insa foarte multi cetateni au admirat modul de organizare si ar mai dori asemenea distractii.

Bogdan P   |   Miroslava

14.09.2016

Buna ziua! Cand se poate trimite o echipa de hingheri pe str. Fermei? S-a inmultit din nou numarul lor, mai ales seara fac foarte multa galagie de suntem nevoiti sa dormim cu geamul inchis cand sunt temperaturi ridicate si in plus sunt cam agresivi. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom trimite echipa de hingheri de la SC Salubris SA pana pe data de 28.09.2016, va vom anunta telefonic.

ioan   |   VALEA ADANCA

14.09.2016

Buna ziua, Domnule Primar !Va fi vreodata posibila pe strada Imasului tragerea canalizarii? Va aducem la cunostiinta ca in zona se construiesc foarte multe blocuri, iar de la fosa caselor insiruite vine un miros foarte urat . Speram sa nu fim nevoiti sa apelam la Garda de Mediu. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem proiect tehnic intocmit si suntem inclusi si in POIM la SC Apa Vital SA. Asteptam o confirmare a finantarii si vom executa lucrarile de canalizare.

Mera Viorel   |   Valea Adanca

14.09.2016

Buna ziua, domnule primar ! Stiu ca latimea minima a unui drum acum e de 7 metri conform Regulamentului general de urbanism dar pe str. 1 Mai si str. Muncii spre capat acea latime nu mai este respectata, iar "cel" care construieste acolo deja si-a facut gard cu terasament de beton ingradinind si mai putin latimea drumului. Daca ar putea merge cineva de la urbanism sa verifice ar fi foarte bine. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom veni in teren pentru a verifica situatia impreuma cu un specialist in cadastru.

Cotoman Mihai-Ciprian   |   Horpaz

14.09.2016

Buna ziua ,domnule primar ! In primul rand, tin sa va felicit pentru felul in care ati dezvoltat si imbunatatit toate satele din comuna.AS vrea sa stiu daca se mai da teren pentru tineri casatoriti si ce acte trebuie sa prezit.Astept un raspuns.Va multumesc si mult succes in continuare.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa depuneti o cerere la Primaria Miroslava pentru teren si sa anexati o copie dupa actul de identitate (domiciliul trebuie sa fie pe Miroslava). Se va organiza licitatie si veti fi informat in ziarul local si pe site.

Bogdan V   |   Valea Adanca, str Principala

13.09.2016

Buna ziua ! Cand este planificata amplasarea unor semafoare pe sos Iasi Ciurea si drumurile care ies din Valea Adanca Ezareni? Ii invit pe cei care dau autorizatii (nu doar pe raza Miroslavei) si ar trebui sa realizeze infrastructura sa incerce sa ajunga din str Principala in sos Iasi Ciurea si atunci vor intelege nemultumirea. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in faza de obtinere a Autorizatiei de constructie si urmeaza licitatia pentru lucrari.

ciobanu viorel   |   iasi

13.09.2016

Buna ziua ! Pina la urma se va mai pietrui anul acesta drumul ce leaga Proselnici (pe linga Livada Liliac) cu soseaua Iasi Voinesti? Multumesc anticipat pentru raspuns. Sper sa fie afirmativ.

Răspuns primar Niţă Dan
Da, vom incepe lucrarile in perioada septembrie-octombrie 2016.

Roxana   |   miroslava

13.09.2016

Buna ziua! Va rugam sa ne comunicati procedura prin care putem solicita preluarea canilor fara stapani de pe str. Fermei. Asteptam cu interes raspunsul dvs.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom programa rezolvarea sesizarii dvs. cel tarziu pe data de 28.09,2016.

laura moraru   |   Valea Adanca

13.09.2016

Buna ziua !Imi puteti spune va rog cand va fi gata proiectul ApaVital pentru canalizare si apa de pe Str. Pepinierei? Momentan reteaua este executata de un investitor privat dar inteleg ca exista si un proiect al ApaVital pentru a executa lucrari in acest sens. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Solicitati relatii de la SC Apa Vital SA Iasi.

marian   |   iasi

12.09.2016

Buna ziua ! Detin un teren cu categoria de folosinta pasune , as putea sa construiesc o cabana de lemn pe acest teren si sa-l imprejmuiesc cu gard? Terenul se afla in Cornesti, langa padurea surda. Multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Va asteptam cu o cerere insotita de actul de proprietate pentru eliberarea unui certificat de urbanism de informare.

alexandru catalin   |   iasi

12.09.2016

Domnule primar, nu se poate infiinta o noua trecere de pietoni intre magazinul doi pasi si scoală pentru copii (elevii)care merg la scoală ? Locuiesc pe Constantin Mavrocordat, iar copii sânt nevoiti sa traverseze strada prin locuri nepermise. Nu sânt nici măcar indicatoare rutiere care sa avertizeze soferii .

Răspuns primar Niţă Dan
Se va marca trecerea de pietoni si se vor monta si semne de circulatie in zona

Dulcianu M.   |   Valea Adanca

12.09.2016

Buna seara! Strada Cornesti va fi pietruita/asfaltata in viitor? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada este asfaltata. Despre ce portiune de strada vorbiti ?

Tarna Victor   |   Miroslava

12.09.2016

Buna ziua. Am auzit la stiri zilele acestea ca tinerii casatoriti ce nu au detinut si nu detin casa/apartament , primesc un ajutor din partea primariei sau a statului, asta nu am inteles foarte bine, pentru construirea unei locuinte. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria nu are bani in buget pentru asemenea ajutor.

Anca Dumitriu   |   Balciu

11.09.2016

Buna ziua ! As vrea sa aduc in vederea dumneavoastra 2 aspecte:
1. In comuna ia amploare o planta numita Ambrozie cu potential alergen foarte mare. Ea a fost eradicata in unele tari din Europa prin campanii de ierbicidare in masa, majoritatea finantate de guvernele tarilor respective. A ajuns si la noi, inca nu exista nici o initiativa la nivel de tara in acest sens, desi niste discutii au avut loc. Sper din suflet sa se faca ceva la nivel national, dar pana atunci sper sa se gaseasca o solutie si la nivel local asa cum de multe ori v-ati gospodarit fara nici un alt ajutor.
2. A doua problema este legata de administratorul paginii de facebook Primaria Miroslava Iasi (nu pagina oficiala, ci prima care a aparut, creeata ca si un cont personal). In nenumarate randuri a reactionat neadecvat in discutiile cu locuitorii comunei. Are un comportament arogant si agresiv, nu va face cinste!
Am incercat sa ridic problema de mai sus prin trimiterea unui link informativ intr-un mesaj privat. Mi-a raspuns in stilul caracteristic, cu jicniri si respingere. Si da, sunt locuitoare a comunei, cu buletin aici,cu drept de vot (pe care l-am si exercitat anul trecut) si studii superioare.

Răspuns primar Niţă Dan
Analizam si vom lua masuri.

Marin Alexandru Razvan   |   Ciurbesti jud Iasi

11.09.2016

Buna ziua, domnule primar! As dori sa stiu cand ajunge reteaua de electricitate si pe Strada Padurii Ciurbesti? Si mai vroiam sa stiu daca si noi trebuie sa facem cerere de racordare la E.O.N sau e doar treaba primariei?? Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul este in asociere cu EON Romania si urmeaza sa se execute in acest an.Este prinsa pentru executie zona de concesiuni.

Nicu   |   Valea Adanca, strada Bazei

11.09.2016

Buna seara ! Sunt doi stalpi de iluminat pe strada Bazei, un stalp intre proprietatile 143A si 145 si celalalt la 50m mai la deal(ambii pe partea stanga a strazii Bazei) care au montati lampi de iluminat si care nu au luminat niciodata. Se poate sa lumineze si ele. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va deplasa in zona, firma care intretine iluminatul public pentru remediere.

Alexandru alexandru   |   Iasi miroslava

09.09.2016

Domnule primar,exista posibilitatea infiintarii unei treceri de pietoni pe langa scoala ? Mentionez ca copiii care locuiesc in jurul scolii - eu locuiesc pe Constantin Mavrocordat- sunt nevoiti sa traverseze strada priñ locuri nepermise, o strada intens circulata. Nu este un moft personal, dar ne gandim la siguranta copiilor. Este un lucru necesar.

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate, vom solicita de urgenta aviz de la Directia Judeteana de Drumuri pentru infiintarea unei treceri de pietoni.

Asofiei Alina   |   Proselnici

09.09.2016

Bună ziua, domnule Primar ! Aş vrea să vă întreb de ce nu se face în satul Proselnici un dispensar farmacie ceva că sunt persoane care nu se pot deplasa. In ciurbeşti este, de ce nu se poate face şi la noi ? Mulţumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Se va face la scoala veche.

Maria Popescu   |   Miroslava

09.09.2016

Buna ziua ! Spuneti-mi, va rog,la capat de Miroslava spre Valea Ursului, la soseaua Iasi-Voinesti, la aproximativ 300m de sensul giratoriu (centura Iasi) cand se va extinde retea electrica? Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Am demarat proiectul de extindere, in asociere cu EON Romania . Procedura este in stadiul de intocmire a studiului de solutii.

Bogdan Ghiurco   |   Vorovești

09.09.2016

Domnule primar, am sunat de vreo câteva ori (și eu, și vecinii) la Politia locală, pentru a reclama comportamentul familiei Petre Musteață, care sfidează tot satul scoțând periodic boxele în curte și dând muzică în tot satul, fără să le pese de oră, de faptul că este zi de lucru. Am făcut și plângere scrisă către primărie. Am primit răspuns că au fost avertizați verbal. Verbal! Deși sunt la al zecelea avertisment de acest tip. O perioadă au lăsat-o mai moale. În ultimele 3 săptămâni însă, am avut din nou program artistic, câte două, trei zile la rând. Și nu așa, discret, ci la turație maximă, fiindcă, na, au văzut că politia nu le face nimic. La numărul de telefon al Poliției locale, nu i-au răspuns vecinei mele niciodată (numărul e corect, am verificat). Eu nu am fix, trimit sms, dacă prind un pic de semnal. Nicio măsură. Dat fiind că e obligația primăriei să asigure respectarea liniștii publice, vă solicit prin prezenta cerere declanșarea unei campanii de amenzi ferme și de informare a populației asupra interzicerii tulburării liniștii publice. Cum ar veni, solicit aplicarea legii! Nu se mai poate, domnule primar, locui în halul asta. De trei zile, de când cu sărbătorile religioase actuale, eu și familia mea nu mai suntem oameni. Ne vuiește capul, iar în curte nu poți sta, nici animal să fii.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica situatia prezentata si vom lua masurile legale.

Gabriela   |   Horpaz

08.09.2016

Buna ziua. Locuiesc in Horpaz, str. Scolii nr.49. Va rog sa dispuneti, daca se poate, instalarea unui bec la stalpul din vecinatate, foarte necesar pentru iluminarea strazii in zona. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va analiza situatia semnalata si se va instala lampa pentru iluminat.

severin paula   |   valea adanca noua

08.09.2016

Buna ziua ! As dori sa intreb cand, unde si daca se va face o gradinita/cresa in zona valea adanca noua pentru ca este necesara fiind multe familii cu copilasi in zona.ar fi utila strangerea de semnaturi in vederea depunerii lor la primarie? Un parc de asemeni ar fi foarte util si necesar, poate niste banci amenajate pe strada.Si bineinteles trotuare.Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem proiect, nu avem spatiu.Cautam teren.

Gimiga Razvan   |   Valea Ursului

07.09.2016

Buna ziua! As vrea sa va adresez doua intrebari :
1. Din Strada Albinelor-Valea Ursului ne am conectat la reteaua de apa potabila dar de cateva luni lucrarile finale de conexiune la reteaua principala au fost efectiv abandonate. Ce stiti de finalitatea acestui proiect si totodata daca strada Albinelor va fi reabilitata/modernizata prin impietruire sau asfaltare.
2. Aceasta zona Strada Plopilor- strada Albinelor este plina de caini fara stapan. Ne puteti ajuta cumva sa fie stransi,fiindca constituie un real pericol pentru copii. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
1.Lucrarile de extindere alimentare cu apa se vor finaliza in aceasta perioada pana la sfarsitul lunii.Dupa ce se vor retrage gardurile, vom asfalta.
2. Vom apela la SC Salubris Sa, pentru a fi ridicati.

Locatari Ideal Residence   |   Valea Adanca

07.09.2016

Domnule primar, ati promis ca asfaltati strada Sub Cosere din Valea Adanca inca dinainte de alegeri, preconizata investitia in August 2016. Acum s-a decalat pana in Octombrie, cand incepe sezonul ploios, cu imposibilitate de a aplica bitum. Ce se intampla, cat sa mai asteptam? Ne-am saturat sa distrugem masinile si nu avem alta cale de acces catre asfalt. Va rog sa ne spuneti o data clara. Va multumim pentru raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de asfaltare au inceput in toate satele si in etape se vor executa pe fiecare strada . Vor ajunge si in Valea Adanca cu asfaltarile.

Mocanu E.   |   Iasi

07.09.2016

Buna ziua. Daca sunt din Iasi, as putea depune cerere la dumneavoastra la primarie pentru terenuri pentru tineri ?s Sau trebuie neaparat la primaria Iasi ?

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru a depune cerere la Primaria Miroslava trebuie sa aveti domiciliul in comuna.

Lazar   |   Miroslava

07.09.2016

Buna ziua! Domnule primar, mai este posibila asfaltarea in luna septembrie 2016 a strazii Ioan Voda cel Viteaz asa cum ati precizat de mai multe ori? Reteaua de canalizare si alimentare cu apa de pe strada Ioan Voda cel Viteaz este in proprietatea Apa Vital sau este realizata cu fonduri private?Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom incepe lucrarile de asfaltare in aceasta luna. Reteaua de alimentare cu apa si cea de canalizare este in proprietatea comunei Miroslavasi data spre administrare si exploatare la SC APAVITAL SA Iasi.

Pristavu Mircea   |   Miroslava

07.09.2016

Strada Florilor din satul Miroslava a fost cuprinsa in programul de asfaltare al Primariei. Nu s-a asfaltat, vine toamna si e un dezastru. Cand se va efectua lucrarea? Daca nu se face, invit pe domnul Primar la mine, intr-o vizita private, cu masina personala dupa o ploaie buna. Acceptati domnule Primar ? Cu mult respect.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom incepe lucrarile de asfaltare in aceasta luna.

Rotaru Bogdan   |   Vorovesti

06.09.2016

Buna ziua. Apreciem foarte mult faptul ca soseaua Iasi-Voinesti a fost reabilitata indiferent al cui este meritul. Va rog sa ne spuneti cui trebuie sa ne adresam pentru instalarea benzilor din cauciuc limitatoare de viteza. Exista un risc foarte mare de accident din cauza soferilor ce nu respecta viteza de deplasare. Nu este normal sa se circule in localitate cu peste 90-100 km/h.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa va adresati la Consiliul Judetean Iasi.

Aroneanu florin   |   Vorovesti

06.09.2016

Buna seara ! In primul rand vreau sa va multumesc pentru ca v-ati tinut de cuvant si ati turnat asfalt pe strada buzamet si as dori sa va intreb daca urmeaza sa se faca rigole , daca urmeaza sa canalizare si daca unuiti reteaua de curent electric. Va multumesc si asteptam cu nerabdare raspunsul la aceste 3 intrebari.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu se vor face rigole deoarece nu este necesar. Nu stim cand vom obtine finantare pentru canalizare . Referitor la reteaua electrica nu va inteleg , la ce va referiti cu ‘’unuiti’’.

Popescu Tudor   |   Miroslava, Valea Adanca

05.09.2016

Buna ziua! Domnule primar, locuiesc pe strada Morarilor Nr 5 Valea Adanca, Miroslava si am urmatoarele probleme:
1) Acum trei luni am semnat contract pentru pentru ridicarea gunoiului cu vechea firma de salubritate. Tot atunci mi s-a comunicat ca o sa primesc si container pentru gunoi dar ca dureaza 2 - 3 saptamani. A trecut o luna si nu am primit containar. Intre timp s-a reziliat contractul cu firma respective. Noua firma Edil Industry SRL a spus ca urmeaza sa vina cineva sa semnam contractile noi si tot atunci sa solicit si containarul. Problema e ca au trecut deja 3 luni de zile de cand incerc sa obtin un containar si nu am reusit.
2) A doua problema este legata de zgomotul provenit de la spalatoria de pe strada Livezilor intersectie cu strada Morarilor (Spalatoria Jet Point). Din cauza acestei spalatorii efectiv nu se poate tine geamul deschis. Posturile nu sunt isolate fonic, aspiratoarele folosite sunt asezate la limita proprietatii inspre case fara nici o izolare fonica nu mai spun de masina de spalat covoare plus un compresor foarte zgomotos asezat inspre strada Morarilor. Marea problema este ca aceasta spalatorie are program nonstop si noptea vin taximetristii sa spele masinile. Doresc sa stiu ce se poate face in acest sens? Cum se poate impune un program de functionare astfel incat sa reusim sa ne odihnim si noi noptile!!

Răspuns primar Niţă Dan
1. Firma Edil Industry opereaza in comuna de la 01.08.2016 care este in curs de organizare . Se va rezolva situatia dumneavoastra.
2.Va rugam sa sesizati Garda de Mediu Iasi pentru a face masuratorile necesare la aceasta societate deoarece noi nu detinem aparatura necesara.

Radu Stefan   |   Valea Adinca

05.09.2016

Ziua buna ! As vrea sa va intreb daca si cind sunt prevazute lucrari de executare sau de racordare la canalizare pe strada Livezilor in Valea Adinca ?
In alta ordine de idei imi puneam intrebarea daca sunt prevazute unele cercetari si constituire a unei arhive vizuale (foto, video) despre perioada de transformare ce trece comuna noastra ? Probabil generatiile viitoare vor fi interesate....Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu stim sigur , este in functie de aprobarea finantarii pe fonduri europene.Vom analiza.

Boanda Ana   |   Iasi

05.09.2016

Doresc sa achit impozitul pe teren datorat de Boanda Gheorghe, domiciliat in Valea Lupului, este veteran de razboi,si nu se poate deplasa la sediul Primariei. In speranta ca voi primi informatia solicitata, va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa depuneti o cerere la in acest sens la registratura la care veti anexa copie act identitate si documentul care dovedeste ca sunteti veteran de razboi.

Anca   |   Valea adanca

05.09.2016

Buna ziua, domnule primar ! As avea si eu o intrebare la dvs.: e corect ca un asistent personal (tatal copilului) sa fie angajat de primarie si sa ia banii chit ca nu sta deloc cu copilul ? Va sunt recunascatoare daca mi-ati raspunde aici pe site . Multumesc pr timpul acordat.

Răspuns primar Niţă Dan
In aczul in care aveti cunostinta despre un asemenea caz trebuie formulata o sesizare concreta la institutia noastra pentru a verifica aspectele invocate. Deoarece nu deducem la ce situatie anume va referiti suntem in imposibilitatea obiectiva de a va raspunde.

Ion D   |   Dancas

04.09.2016

Buna ziua. Am achizitionat un teren pe strada Padurii - sat Dancas si doream sa va intreb cand sunt programate inceperea lucrarilor de asfaltare pe aceasta strada. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In perioada septembrie-octombrie 2016.

Matasa Gheoeghe   |   Iasi

04.09.2016

Deoarece dorim sa cumparam un teren in comuna Miroslava, va rog sa ne spuneti daca exista limitari cu privire la cresterea animalelor mari sau depozitarea dejectiilor fata de cea mai apropiata locuinta. Mentionez ca terenul pe care intentionez sa-l cumpar este in zona centrala a localitatii, are canalizare, gaz, asfalt dar si un miros puternic de dejectii de animale (vaca) de la grajdul vecinului. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform art. 11 din OMS nr. 119/2014’’distanta minima de protectie sanitara intre teritoriile protejate si o serie de unitati care produc disconfort si riscuri asupra sanatatii populatieieste de 50m pentru ferme intre 6-20 capete si 100m pentru ferme intre 21-50 capete.’’Distanta minima de la grajdul animalelor pana la orice locuinta este de 100m,conform aceluiasi ordin.

POPP   |   VALEA ADANCA

04.09.2016

Domnule Primar, pe strada Veche din Valea Adanca lipsesc 3-4 stalpi de iuluminat pentru a face legatura intre doua retele. De 2 luni de zile au aparut niste stalpi de lemn, care au fost montati de Telekom. Intrebarea mea este de ce nu montati lampi de iluminat pe acesti stapi, fiind o strada principala si circulata, presupun ca ar fii totusi nevoie de lumina nocturna, au aparut si case noi, zona s-a populat. Sau sa montati stapi de beton, presupun ca este obligatia Primariei sau a celor de la eon?

Răspuns primar Niţă Dan
Pe stalpi de lemn nu se pot instala lampi electrice . Vom planifica in anul 2017 extinderea de retea pe stalpi de beton.

Aioanei Vasile   |   Miroslava

04.09.2016

Domnule primar! Pe strada Anton Nitu la cele doua blocuri situate pe aceasta strada la blocul nr 5 s-a putut ajuta din partea primariei cu dotarea a doua cosuri de gunoi. La blocul cu nr 7 nu s-a dispus montarea cosurilor deoarece aveam 2 cosuri deja montate. Insa cu trecerea timpului acestea s-au degradat si acum este practic imposibil de depozItat in ele. Intrebare: ne puteti sprijini prin montarea a doua cosuri de gunoi cum s-a facut initial ca la blocul nr 5? Sau trebuie sa ne descurcam singuri in gestionarea acestei probleme. Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor monta doua cosuri de gunoi si la blocul dumneavoastra.

Georgescu Victor   |   Horpaz

03.09.2016

Buna ziua, domnule primar! Exista in plan asfaltarea strazii trandafirilor din Horpaz. Straduta ce se intersecteaza in Nord cu strada Iazului care este deja asfaltata. Daca nu se va asfalta , exista, poate, alt proiect de amenajare cat de cat a drumului? Va multumesc si va doresc o zi frumoasa!multumesc si va dores o zi frumoasa!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Trandafirilor este strada privata . Nu facem investitii pe strazi private.

Viorel Plaesu   |   Valea Adanca, Str Pepinierei

03.09.2016

Buna ziua ! Se poate prelungi traseul Iasi-Miroslava, cu inca o statie, pana la ultima statie din sat (intersectia cu Gaureni)? Acum este doar pana la Primaria Miroslava. Ne puteti sustine cauza la firma de transport care opereaza pe acest traseu? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a facut propunerea de prelungire a traseului la Consiliul Judetean Iasi.

Viorel Plaesu   |   Valea Adanca, Str Pepinierei

03.09.2016

Domnule Primar, suntem un grup de locatari ai strazii Pepinierei care am dori sa stim daca s-a obtinut legal autorizatia de constructie a noului bloc de pe partea dreapta (vis-a-vis de blocul de pe partea stinga (singurul).. aceste autorizatii (in caz ca exista) se elibereaza dupa un plan arhitectural al comunei sau dupa cit cotizeaza fiecare? Reiese clar nemultumirea noastra care, mutindu-ne in Valea Adinca, am scapat de blocuri, insa sintem siderati sa simtim ca ele vin dupa noi. Chiar nu puteti supune la vot neacordarea autorizatiilor pt blocuri in satele din comuna? Ati putea in 2 cuvinte sa spuneti care sint beneficiile aduse comunei de constructia unui bloc?

Răspuns primar Niţă Dan
Referitor la autorizatia de construire la care faceti referire , aceasta a fost eliberata conform prevederilor legale (PUG si RLU) ale comunei Miroslava.

Adrian C   |   Valea Adanca

01.09.2016

Buna ziua. Exista in demarare vreun proiect de modernizare/asfalatare a drumului care face legatura cu DC 28 si Stada Cornesti din Valea Adanca? Ar fi foarte bine daca s-ar asfalta astfel s-ar evita tranzitul comunei Miroslava pentru cei care vor sa ajunga din Valea Adanca pe soseaua de centura (in prezent drumul existent incepe sa se strice din ce in ce mai mult. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu avem in proiect . Vom planifica pentru urmatorii ani.

Adrian D.   |   Valea Adanca

31.08.2016

Buna ziua Domnule Primar! Avand in vedere noile constructii si noii locatari de pe strada Prunilor (nr 86, 88), ce se poate face pentru a extinde reteaua de iluminat public? Mentionez ca ultimul stalp este la aproximativ 50m si ar mai trebui macar 2-3 pentru a nu sta chiar in bezna completa. Va multumesc frumos!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom demara un proiect pentru extindere retea iluminat public.

Daniela Ionescu   |   Valea Adânca

31.08.2016

Despre ce este vorba în concursul de pokemon de pe 18 septembrie ? Spuneti-mi rapid (de la zilele turismului).

Răspuns primar Niţă Dan
Regulamentul de desfasurare se va posta pe site-ul primariei si se va face cunoscut si in scoli.

Andreea P.   |   Iasi

31.08.2016

Buna ziua! Cum puteti, domnule primar, sa aveti o comuna atat de frumoasa cu oameni total necivilizati? O singura data am venit in Valea Adanca si mergeam cu masina dimineata pe strada Bazei unde este sens unic, iar 4 soferi au binevoit sa intre pe contrasens, 2 dintre acestia au fost de-adreptul agresivi, nu doar necivilizati. A trebuit sa franez si sa ma dau din calea primului care n-a avut nici macar o tentativa sa evite coliziunea cu mine, el venind pe interzis, iar cel de-al doilea mai avea putin si sarea la bataie sa ma dau din calea lui, desi era pe interzis in dreptul semnului de interzis, langa farmacie! Era un barbos cu familia in masina care s-a dat jos sa-mi distruga mie masina pentru ca n-am vrut sa ma dau desi era dreptul meu sa trec, el era cel care venea pe interzis. De ce nu vine politia sa se asigure de respectarea legii? De ce nu sta dimineata cel putin, daca nu toata ziua un politist acolo pana se invata lumea sa respecte legea?

Răspuns primar Niţă Dan
Situatia semnalata este cunoscuta , s-au luat masuri de sanctionare a conducatorilor auto care nu respecta regulile de circulatie si vom supraveghea permanent zona.

Dinu   |   Valea Adanca

30.08.2016

Buna ziua, domnule primar. Revin cu intrebarea:cand se instaleaza un semafor la intersectia Expomobila? Este foarte necesar. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in etapa de achizitie de lucrari.Cat de curand vom incepe lucrarile.

Plesca Tatiana   |   CORNESTI

29.08.2016

Buna ziua, domnule primar! Locuiesc in Sat Cornesti si tin sa va multumesc profund pentru eforturile dumneavoastra de a ne scoate din « namol », respectiv asfalatarea drumului pentru care ne-ati usurat viata de zi cu zi. Chiar vorbeam zilele trecute cu consatenii nostri ca ar fi mult mai usor daca s-ar mai reusi in viitorul apropiat si asfaltarea diferentei de drum neasfalata catre soseaua de centura (in apropiere de Le Gaga).Aveti idee cand s-ar putea realiza si diferenta acea de drum, relativ mica??

Răspuns primar Niţă Dan
Se va asfalta si aceasta portiune in perioada urmatoare.

ema   |   miroslava

29.08.2016

Va multumesc frumos pentru raspunsul dat in legatura cu parcul pentru copii si firma de gunoi.
Firma care colectioneaza deseurile s-a schimbat si vine la timp, dar masina nu s-a schimbat.... Este aceeasi masina rupta din care curge gunoi la fiecare oprire. Situatia mirosurilor si a mustelor nu s-a schimbat in nici un fel. Stam si spalam asfaltul in fiecare saptamana, nu este normal. In privinta parcului pentru copii nu este necesar sa cautati o alta locatie...se pot aduce mai multe topogane, leagane etc. in acel spatiu care este foarte bun si destul de mare, insa trebuie rezolvata problema "tinerilor" care isi fac veacul acolo, beau alcool, fac covor de seminte si lasa prezervative pe jos, strica obiectele de acolo.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a schimbat si firma si masinile , dar cetatenii trebuie sa inteleaga ca fractiile lichide se dau la canal si nu in pubele. Parcul de joaca se va dota cu piesele solicitate.

Bunduc   |   Miroslava

29.08.2016

Buna ziua ! Revin cu intrebarea in legatura cu extinderea de retea electrica pe strada Veronica Micle as putea primi un raspuns concret cum se rezolva problema si cand?? Va multumesc astept raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul se executa in asociere cu EON Romania . Suntem in stadiul de intocmire a studiului de solutii.Mai dureaza pana la executia lucrarilor.

Cornel Grigoras   |   Miroslava

29.08.2016

Am scris încă o data despre asfaltarea străzii Viilor si Emanoil Dascalu pentru ca nu mi-ati raspuns la o alta întrebare de la începutul lunii august.In alte doua postări anterioare ati afirmat ca exista contracte semnate si se vor asfalta in iulie-august. Cine minte??? Dumneavostra sau cel care va scrie aceste postări? Si as dori sa va rog sa raspundeti la toate mesajele chiar daca unele va supara! Di noi suntem suparati cind suntem mintiti pe fata, ne rupem masinile di mergem prin noroi la prima ploaie! Cu stima

Răspuns primar Niţă Dan
S-au decalat lucrarile de asfaltare din motive obiective care pot fi justificate . Estimam inceperea lucrarilor in septembrie-octombrie 2016.

Budaca V.   |   Valea Adinca

29.08.2016

Exista vreun cadru legal prin care drumurile de servitute sunt in proprietatea sau administrarea Primariei? Cine intretine drumurile de servitute?

Răspuns primar Niţă Dan
Drumurile de servitute sunt proprietati private si gestionate de proprietari.

zamfirescu narcisa   |   miroslava iasi

26.08.2016

Buna ziua ! Doresc sa va adresez intrebarea daca pentru a construi un gard intre proprietati cu participarea unui singur proprietar este necesar si acordul celuilalt proprietar.Ce inaltime poate avea acest gard avand in vedere ca optureaza doua ferestre ? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Imprejmuirea se va realiza in limita proprietatii, pe o inaltime de 2,2-2,6m. Se va obtine acordul vecinului.

Ababei Paul   |   Vorovesti

26.08.2016

Buna ziua! Locuiesc pe strada Prof D Pricop si dupa mai multe cautari pe internet, am reusit sa gasesc niste informatii precum ca Telecom extinde reteaua de fibra optica din Iasi pana la Voinesti. As dori sa stiu daca sunt doar zvonuri sau e in plan asa ceva. Va multumesc! Cu stima!

Răspuns primar Niţă Dan
Solicitati mai multe informatii la Telecom. Noi nu avem date referitoare la aceasta investitie

Alexandru Elena   |   4Bratuleni

24.08.2016

Buna ziua !Va rog sa mi spuneti daca mai avem posibilitatea sa facem cerere pentru pamint in concesiune pentru tinerii din comuna pentru loturi de casa intrucit nu am fost informati la timp.Ne cerem scuze.Care ar fi conditiile de indeplinit? Multumim anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Concesionarea de loturi pentru construirea de locuinte se atribuie tinerilor locuitori ai comunei Miroslava care au varsta cuprinsa intre 18-35 ani . Pentru a fi luati in evidenta , va rugam sa depuneti o cerere insotita de copie a cartii de identitate , la registratura. Publicitatea procedurii de concesionare se face in ziarul local si central si pe site-ul primariei.

Florin V.   |   Valea Adanca, Str. Pepinierii nr. 35

24.08.2016

Buna ziua domnule primar. As vrea sa va aduc la cunostinta faptul ca in dreptul strazii Pepinierii nr. 35 s-a produs o surpare a rigolelor si a unei parti carosabile pe o lungime de aproxiamtiv 1m, avand o adancime de 40 cm. Situatia in cauza s-a datorat calitatii defectuase a lucrarii de bransare la reteaua alimantarea cu gaze naturale a vecinilor de vis-a-vis, lucrare care, POTRIVIT AVIZULUI PRIMARIEI, s-a realizat prin forare sub strada. Ne aspteptam ca dupa primele ploi sa se mareasca acel crater si sa cuprinda si mai mult din strada (la care pana acum nici macar nu s-a facut receptia lucrarii). Exact aceeasi situatie neplacuta poate sa apara oricand si pe partea opusa a strazii deoarece nici acolo nu s-a produs o tasare corespunzatoare a terenului la terminarea lucrarii. Va atasez imagini cu aceasta problema: www.goo.gl/AivZuo. Mai mult, in zona canalului aflat in dreptul aceluiasi numar al strazii (35) o fisura a marignii lui a produs o adancitura la imbinarea cardului de beton cu asfaltul strazii. Traficul greu de pe acea portiune adanceste zilnic si aceasta groapa. Va rog sa interveniit la remedierea acestor doua probleme. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Se cunosc problemele semnalate. Se vor remedia.

HUGEANU CRISTIAN   |   HORPAZ

24.08.2016

Buna ziua ! Locuiesc pe strada noua nr.74 din Horpaz. Va rog sa-mi spuneti ce se intampla cu rigola din dreptul casei mele, de ce nu se executa lucrari si aici? Vine anotimpul ploios...
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile sunt in executie si se vor finaliza.

Cristina A.   |   Valea Adinca, Str. Bazei nr 9A

24.08.2016

Pe site-ul dvs exista un nr de telefon al politiei comunei Miroslava, apelabil 24h/24 (0751.251.513), insa acest lucru nu este adevarat. Am sunat de mai multe ori in jurul orelor 20h00 si nu a raspuns nimeni la nr afisat de dvs pe site. Va rog sa luati masurile necesare astfel incat sa putem lua legatura cu un echipaj de politie oricand este nevoie ; trebuie mai multa seriozitate din partea Politiei pe care o platim cu totii ca sa ne apere interesele, nu sa lipseasca din post.
In spatele blocului de pe Str. Bazei nr 9A, in zona caselor, de nenumarate ori, in special sambata, cineva da foc la gunoaie probabil si ne afuma teribil, astfel incat suntem nevoiti sa inchidem geamurile si sa ne sufocam inauntru de cald. Va rog sa informati cetatenii ca exista o lege care interzice arderea gunoaielor si ca nu se fac gratare la scara blocului, afumand ceilalti locatari.

Răspuns primar Niţă Dan
Ora la care apelati dvs. este cea mai solicitata si e posibil sa fi fost la o interventie in zona fara semnal. Va rugam sa fiti mai insistenti si sa comunicati data si ora la care ati apelat.

Asofiei Alina   |   Proselnici

24.08.2016

Bună ziua, domnule Primar !Aş vrea să ştiu de ce nu s-a asfaltat şi drumul de la cimitiru de la Proselnici spre Voroveşti ?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu avem fonduri planificate in acest an pentru asfaltarea acestui drum.

Viorel   |   Bratuleni

23.08.2016

Buna ziua. Inainte de alegeri ati precizat (Facebook) ca zona de depozitare materiale Viarom va fi mutata, in termen de 2 luni, intr-o alta locatie mai departe de satul Bratuleni. Am cerut un status la aceasta actiune pe Facebook, dar se pare ca nu mai sunteti asa activi ca inainte. Deasemenea vom incerca sa facem un audit independent de mediu pentru a masura cantitatea de particule in aer in zona respectiva, mai ales ca este langa locul de joaca a copiilor. Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru satul Bratuleni si nu numai am fost si suntem destul de activi , iar zona de depozitare a materialelor Viarom va fi dezafectata in timp.

DRAGOMIR   |   IASI, VALEA ADANCA

23.08.2016

Buna ziua! Va rog sa ne spuneti cand aveti in proiect deschiderea unei gradinite in sat Valea Adanca Noua, intrucat sunt foarte multi copii mici in zona .

Răspuns primar Niţă Dan
Am promovat aceasta investitie.Cautam o linie de finantare pentru a realiza obiectivul.

Cojocariu   |   Iasi, Loc. Miroslava, Str. Alexandru Vlahuta

23.08.2016

Buna ziua ! Recent mi-am achizitionat o casa pe strada Alexandru Vlahuta, nr. 15A si ma confrunt in fiecare zi cu o haita de caini care m-a si incoltit si era sa si fiu muscat. Pe langa aceasta,acesti caini sar si la masina incercand sa muste din spoiler, roti etc. de parca ar fi turbati. VA ROG luati masuri si rezolvati acesta problema inainte sa se intample ceva grav. Multumesc si astept confirmare.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va interveni pentru prinderea cainilor.

Cristi Iriciuc   |   Valea Ursului

23.08.2016

Buna ziua, dle Primar! Revin cu o intrebare legata de reteaua de apa de pe strada Albinelor din sat Valea Ursului. A mai trecut o luna si jumatate, iar lucrarile incepute stagneaza. Familiile bransate la aceasta conducta fictiva nu pot folosi apa potabila deoarece conducta de pe strada Albinelor nu este inca conectata la conducta principala de pe drumul judetean. Cei de la Apavital nu pot sigila contoarele din curtea noastra atat timp cat nu exista acest bransament. Ne puteti inainta in termen de finalizare a lucrarilor? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor finaliza in urmatoarele zile.

laura moraru   |   Valea Adanca

23.08.2016

Buna ziua !Va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat pentru a ne conecta la reteaua de apa si canalizare pe str. Pepinierei. Initial am inteles ca exista reteaua Apa Vital, acum insa suntem informati ca trebuie sa discutam cu locuitorii din zona si sa le platim lor pentru a ne conecta. Nu exista utilitati in zona? Ni s-a spus sa ne retragem gardul pentru a lasa loc pentru tragerea conductelor, dar acum aflam ca ele nu exista? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Reteaua este executata de un investitor privat .Din acest motiv trebuie sa cereti acordul proprietarului . La fel este si cu reteaua de canalizare.

Zalomir Alexandru   |   Horpaz

22.08.2016

Dl.primar, la ultima sedinta electorala din Horpaz ati promis ca on maxim o luna veti pune safor la intersectia cu Iasul si la Expo mobila spuneti dv.cate luni au trecut sau cati ani vor mai trece.Ati asfaltat partial str.Unirii intr-o noapte iar tot inainte de alegeri iar la caoatul ei v-ati inecat ca..... la mal.Nu spunem sa mai incepeti alte lucrari dar macar terminati ce ati inceput....in capatul strazii unirii am vazut intr-o noape cum se chinuia un batranel sa-si scoata masina din canalele lasate ca si prapastie in partea carosabile...cam pe cand veti mai mobiliza muncitorii la terminarea lucrarilor incepute in Horpaz...de dl.consilier nu mai avem ce zice inainte de alegeri rupea portile cersind voturile acum trece cu 80km la ora prin sat....etc tineti-va de promisiunile facute !

Răspuns primar Niţă Dan
Referitor la semafoare :dureaza mai mult decat am promis datorita avizelor care au amanat demararea investitiei. Referitor la lucrarile de drum va comunicam ca se vor finaliza toate santurile si intersectiile din acea zona.

Tudor Radu   |   Balciu, Miroslava

22.08.2016

Buna ziua! Vreau sa stiu daca se mai asfalteaza Str. Viilor si Emanoil Dascalu anul acesta. Stiu ca un subiect foarte discutat si obositor dar, atunci cand vin ploile chiar cu piatra nu poti merge pe jos devat cu cizmele. O alta problema ar fi transportul in comun care e supraaglomerat. Noi dam totusi 3 lei pe cursa si suntem inghesuiti ca oile in acele microbuze cu nr de calatori ce depasesc limita maxima. Voinestiul are autobuze destul de mari, nu putem avea si noi niste autobuze ceva mai mici? Va rog sa va ocupati de aceasta problema. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Este planificata asfaltarea in acest an . Vor incepe lucrarile in luna septembrie.

Hucanu Didi   |   Valea Adanca, Str Bazei

22.08.2016

Buna ziua !As dori sa stiu daca este posibil cine administreaza colectarea deseurilor pe strada Bazei 2.2 ? De 3 saptamani din masina care colecteaza aceste deseuri curge toata mizeria in fata casei cat stationeaza acolo. Avem copii mici care se joaca in fata casei si nu este igienic sa se intample asta sa nu mai spunem de mirosul care ramane dupa plecarea acesteia. Va rog luati masuri. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Colectarea deseurilor pe strada Bazei este realizata de catre SC EDIL INDUSTRY SRL Iasi.

Anton Cristina   |   Miroslava

22.08.2016

Stimate Domnule Primar, suntem vecini cu “proprietarii” numărului 46 din str. General Emanoil Dancălu şi vă sesizez că dumealor nu au autorizaţie de construcţie pentru casa ce vine în prelungirea construcţiei din faţă; nu au forme legale pentru imobilul construit în spate şi alipit celui poziţionat la drum, inclusiv anexe. De asemenea, nu au achitat niciodată impozite timp de zece ani pe acest imobil şi teren, deoarece nu este declarat şi intabulat la cadastru. Vă rog să verificaţi şi să dispuneţi legalitatea.Vă sesizez şi eludarea de la plata taxei servicii Salubris prin declararea unei singure persoane, dumnealor fiind în realitate şase persoane (verificaţi vă rog evidenţa populaţiei comunei Miroslava).Revoltător este şi deversarea dejecţiilor în imediata vecinătate, terenul arabil din faţa şi stânga proprietăţii; voi apela şi la competenţa Gărzii de Mediu. Vă multumesc pentru timpul acordat. Cu gratitudine şi respect pentru ceea ce sunteţi şi reprezentaţi. Anton

Răspuns primar Niţă Dan
Am luat la cunostinta cele relatate de dumneavoastra si vom identifica in teren.

Bogdan Ionel   |   Valea Adanca

22.08.2016

Buna ziua ! As dori sa aflu daca se va face trotuar pe strada Principala din Valea Adanca. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Da, in anul 2017.

Puscasu Andrei   |   sat valea adanca

21.08.2016

Buna ziua !As dori sa stiu daca exista vreun proiect in desfasurare de asfaltare a străzii cicoarei nr 55 b. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Cicoarei este asfaltata ; pe strazile private Primaria Miroslava nu are voie sa investeasca.

putina cristian   |   valea adinca

19.08.2016

Buna ziua, d-le primar !Cind dati drumul lucrarilor de asfalare pe str Livezilor din Valea Adinca? Pe str caisului este posibila o asfaltare si cind sa ne asteptam ?

Răspuns primar Niţă Dan
Este o lucrare finantata prin fonduri europene prin AFIR.Asteptam avizul AFIR pentru a demara lucrarile.

postolache catalin   |   iasi

19.08.2016

Buna ziua !Doresc sa construiesc o casa in comuna Miroslava ; detin terenul, dar nu si urmatoarele acte: certificatului de urbanism , autorizatie de construiere , cartea tehnica , cadastru si intabulare , Proiectul case aviz de gaz , aviz de mediu , aviz de canalizare , aziv salubritate , aviz Eon. Ce trebuie sa fac sa obtin aceste acte? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa contactati un arhitect autorizat.

Alina Velniciuc   |   Miroslava

18.08.2016

Buna ziua !Doresc sa va multumesc pentru inteleapta decizie de a schimba lampile si becurile de pe stalpii de la soseaua principala, in zona magazinului 2 Pasi si a scolii vizibilitatea este foarte buna pe timpul noptii.
Totusi doresc sa va intreb cand se vor schimba lampile si la ceilalti stalpi? Stalpii din zona Oficiului Postal - in curba nu au nici macar un bec functional la fel si la iesirea din Comuna in zona depozitelor de materiale de constructii? Cand se vor schimba lampile la acesti stalpi? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In timp vom inlocui toate lampile cu becuri clasice cu lampi economice cu leduri . Vom verifica zonele indicate de dumneavoastra pentru inlocuirea becurilor defecte.

Dumitru   |   Valea Adanca, str. Bazei

17.08.2016

Buna ziua!Domnule primar, ce se mai stie de trecerea de pietoni de la Hanul Grașilor? In data 28.04.2016 , mi-ati spus ca: "Am demarat proiectul de realizare a trecerii de pietoni, am depus avizele necesare. Cand finalizam documentația , vom executa si lucrarile". Cat timp mai dureaza? dacă o trecere de pietoni durează atâtea luni, ca sa asfaltam o strada cred ca durează ani... Va rog frumos sa urgentați aceasta problema ca se aproprie sezonul rece si o sa spuneti ca nu se poate realiza ca este frig afara... Din ce mai știu eu, este ca cei de la Iasi nu au dat nici un răspuns la cererea dumneavoastră in 30 zile, dacă acest lucru s-a intamplat va rog frumos sa ii dați un judecata, ca poate asa se pune presiune pe ei.
Va Mulțumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Si judecata presupune trecerea timpului, fara a rezolva problema concret. O sa insistam sa obtinem avizul celor de la Primaria Iasi.

Alexandra Buciumas   |   Iasi

17.08.2016

Buna ziua !As vrea sa fac sedinta foto pt nunta la Palatul Sturdza de la Miroslava. Cum ar trebui sa procedez? Este vreun nr de telefon la care pot suna? Care e taxa pt o sedinta foto la palat?Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu d-ul Director Ionescu Livi, tel. 0744333059.

Mandachi Mihaela   |   Valea Adanca

17.08.2016

Buna ziua. Domnule primar, locuiesc in Valea Adanca, strada Cicoarei nr 55A. Strada nu este asfaltata, desi celelalte strazi din jur au fost asfaltate. De ieri, 17.08.2016 au inceput lucrarile pt apa potabila. Toata strada a fost rascolita si pietrisul care era pe strada si ne mai salva de noroaiele vremurilor ploiase a fost ingropat. Acum iesim de pe poarta direct ca pe tarla. Apreciem derularea lucrarilor insa as vrea sa va intreb daca urmeaza si o asfaltare imediata a acestei strazi. Avem copii, mergem la servici, nu toti avem masini de teren, iar iesirea de pe acest drum acum rascolit este o adevarata provocare. Daca nu urmeaza o asfaltare, putem spera macar la niste piatra din nou, ca sa circulam cat de cat civilizat? Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta strada este privata . Nu se poate asfalta, trebuie donata in domeniul public .

Elena Malageac   |   Miroslava

17.08.2016

Buna ziua ! As dori sa stiu cand va fi asfaltata strada Florilor din Miroslava (din spate de la notariat). Este foarte dificil de mers pe ea dupa lucrarile de canalizare cand s-a acoperit tot pietrisul. Va multumesc anticipat de raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile vor incepe in luna septembrie.

Corneliu Dima   |   Valea Adanca

17.08.2016

Buna ziua ! In aprilie ati promis montarea unui bec pe strada Bazei nr. 40. Cand credeti ca se va putea realiza instalarea?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom trimite electricianul pentru a constata posibilitatea montarii lampii pe care o solicitati.

Bunduc   |   Miroslava

17.08.2016

Buna ziua, domnule primar !Revin cu intrebarea in legatura cu extinderea de retea electrica pe strada Veronica Micle. Asteptam un raspuns concret ! Va multumim cu respect !

Răspuns primar Niţă Dan
Am depus solicitarea de extindere de retele electrice la E-ON Distributie Romania. Asteptam demararea investitiei , respectiv intocmirea proiectului si ulterior executia.

Teodor gina   |   Miroslava

17.08.2016

Buna seara !Poate ca intrebarea mea e de alta natura, dar e pe teritoriul comunei dumneavoastra : de Dedal residence ce imi puteti spune, e serioasa? Conteaza parerea si informatiile D-voastra. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa va adresati direct administratorului acestei firme si va faceti o parere.

Florin Vararu   |   Miroslava

16.08.2016

Buna ziua. Ati promis ca in lunile iulie-august vor fi asfaltate strazile Viilor si General Emanoil Dascalu. Deja suntem pe 16 august si lucrarile nu au fost incepute. O sa va tineti de promisiune? De ce cand ati indreptat strada Florilor nu ati continuat si pe strada Viilor si General Emanoil Dascalu? Sa inteleg ca faceti doar pentru cei care au influiente la Primarie?

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile vor incepe in luna septembrie.

pagina 1 din 21

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2016