Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Lucian ana   |   Iasi

27.07.2014

Soseaua ce ar permite legatura valea adanca cu soseaua de centura respectiv cu balciu cornesti pe langa acel viitor cimitir, este in plan a fi asfaltat? Si daca da pe cand? Multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Drumul respectiv nu este in planul (programul)de asfaltare al comunei.Proiectul de asfaltare este intr-o dinamica continua.

Osvald Neculai   |   Horpaz

26.07.2014

O rugaminte: as avea stiu ca inainte de a se trage conducta de apa la intrare in sat exista un indicator cu inscriptia HORPAZ dupa aceea a disparut. Rog daca se poate inlocui este foarte necesar. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom pune indicatorul la locul lui.

Pacuraru Madalin   |   Valea Adanca

24.07.2014

Buna ziua!
De vreun an am achizitionat o casa pe strada Ioan Joldea Voda... si as dori daca se poate niste informatii cu privire la reteaua de apa canal si asfalt pe strada Cornesti respectiv Joldea Voda . Tin sa mentionez ca drumul pe Ioan Joldea voda e cat de cat avariat ..s-au format ridicaturi de pamant pe mijloc si toate masinile intampina probleme.
Va multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Cornesti este in programul de asfaltare pentru perioada 2015-2016. Strada Joldea Voda se va reprofila in acest an.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

24.07.2014

Buna ziua, sunt proprietarul unui teren, amplasat in Valea Adanca, pe care construiesc in prezent un imobil. Va rog sa-mi comunicati denumirea strazii pe care este amplasat imobilul (date identificare sector cadastral 63, parcela 1(2898/1/3/2/3) carte funciara 2697), avand in vedere ca in actele cadastrale figureaza DE 2899 iar opinia unor vecini oscileaza intre strada Marului si strada Livezilor. De asemenea va rog sa-mi comunicati daca perimetrul strazii cu datele de mai sus va fi cuprinsa intr-un proces de modernizare, introducere utilitati avand in vadere numarul mare de imobile existente in zona. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Faceti o cerere la Primaria Miroslava pentru stabilirea adresei.Strazile la care faceti referire nu intra deocamdata in proiectele noastre de modernizare.

Tibulca Laurentiu   |   Valea adanca

23.07.2014

Buna ziua.
Domnule Primar va anunt cu tristete ca marti 22.07.2014 fetita mea a fost muscata de unul din cei sase (6) maidanezi care vietuiesc impreuna cu noi pe stada Costea voda langa biserica.
Vreau sa va informez ca miercuri 23.07.2014 ma voi deplasa la medic cu fetita sa fac investigatii si poate obtinem si un certif. medico legal.
Si daca totul decurge conform asteptarilor facem o sesizare la alte organe mai abilitate sau la presa si massmedia ca doar ce ne reamintim de cazul trist al copilasului din Bucuresti.
Va doresc o zi buna si sa nu aveti parte de nepotei muscati si speriati de cainii din comuna noastra.
Toate bune.

Răspuns primar Niţă Dan
Ne pare rau de aceasta situatie ,vom trimite o echipa a primariei pt. verificari.

Ilie Tudorel   |   Horpaz

23.07.2014

Buna ziua,
Nu inteleg de ce ati schimbat firma de salubritate Predemet care isi facea treaba cu alta firma (nu stiu inca cum se numeste) care nu ridica gunoiul in ziua stabilita, mai mult azi, 23.07.2014 au ridicat gunoiul cu un camion, si ala descoperit!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu am schimbat noi firma de salubrizare ci s-au retras fiindca aveau licenta expirata.Vom contacta alta firma de salubrizare.

Marin Ursache   |   Miroslava

22.07.2014

Domnule primar... suntem in data de 22-07-2014(marti)... la dumneavoastra nu s-a imputit gunoiul la poarta???... ca la noi la concesiuni s-a cam imputin dupa o zi intreaga de stat tomberoanele la poarta sa vina aceasta firma , asa de laudata, ca o sa faca treaba mai buna decit precedenta firma... este ora 21 si 26 min. si inca nu s-a ridicat gunoiul fiind zi de marti asa cum prevede in contract... de unde a-ti gasit aceasta firma "asa de serioasa" domnule primar????de fapt ce mai inreb degeaba... cind ies ceva bani din acest parteneriat ce mai conteaza ca lumea sta cu gunoiul la poarta o zi intreaga si in plus atunci cind isi aduc aminte sa vina sa ridice gunoiul( fiindca si pina acum tot la ore de seara s-a venit , la 19 si 30 min, la 20 si 47 min... vi se pare normal???) cum spuneam cind ridica gunoiul personalul firmei nu lasa curat atunci cind rastoarna tomberoanele, daca mai cad ceva gunoaie pe jos nu se obosesc sa le ridice...

Răspuns primar Niţă Dan
Vom contacta alta firma de salubrizare care va opera in comuna Miroslava.

Spinachi Remus   |   Horpaz

22.07.2014

Horpaz - Strada Mizeriei... Am vazut ca nu sunt singurul care se plange de noua firma de salubritate din comuna. Domnule primar am vazut ca ati raspuns dnei Pavel Irina mai jos cum ca ati contactat un nou operator care sa fie mai serios. Dupa cate vad eu ati contactat un nou operator la punga mai gros si nu mai serios. Cand era vechiul operator puteai sa iti reglezi ceasul dupa baietii aia. Vinerea la ora 10 dimineata cel tarziu gunoiul era ridicat. Acum e la a 2 a zi de cand sta in ploaie si e a 3 saptamana de cand nu e ridicat la timp. Trag cainii de gunoaie si il imparstie pe drum fiind o sursa de boli si mizerie. Acest lucru nu se intampla pana acum. Nu stiu cine e vechiul operator, nu stiu nici cine e noul operator in schimb sunt convins ca cineva va incasa bani si nu isi face treaba.. Nici macar nu stiu cat o sa platesc dar sunt convins ca nu va fi mai putin. Nu e asa domnule primar?

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria face un contract cu firma de salubrizare.Daca firma nu-si face treaba este sanctionata de primarie.Pretul pentru fiecare cetatean este stabilit prin H.C.L,Dvs. aveti contract cu operatorul.Ce treaba are primaria?

Iulia Cojocaru   |   Valea Adanca, str. Marului nr. 20 A

21.07.2014

Buna ziua,
Exista o baza legala, pot fi aplicate prevederile Legii nr. 61/1991, care a fost republicata recent în Monitorul Oficial nr. 96/2014, prin care sa reclam pentru tulburarea linistei publice un vecin care are un caine, animal de companie care latra cat este noaptea de lunga. Mentionez faptul ca situatia pare fara solutie si se repeta insistent de aproxinativ 2 saptamani. Avand in vedere perioada calda a anului, este exclus sa tinem geamurile inchise pe perioada noptii. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Cred ca aceasta problema o puteti rezolva dvs.cu vecinul,proprietarul cainelui.Nu vad implicarea primariei care este institutie administrativa.

Ciobotariu Ana   |   Iasi

18.07.2014

Buna seara! Detin un teren pe malul Iazului Ezareni, avand acces prin str. Cornesti, Valea Adanca. Cu ajutorul pe care ni l-ati dat,pietruind acest drum, putem intra acolo pe orice timp, chiar daca ploua, lucru ptr care va multumim. Dar, acum s-a creat o mare problema : pitrele mari au iesit la suprafata, s-au creat gropi, denivelari foarte mari, adevarate obstacole. Drumul a devenit greu accesibil, ne rupem masinile. Suntem nevoiti sa oprim si sa dam pietrele cu mana la o parte ca sa putem trece. Va rog sa ne ajutati cu un utilaj pentru nivelarea drumului si poate pune un strat de balast nisipos care sa impaneze pietrele.
Va multumesc pentru timpul si ajutorul acordat.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pentru a rezolva aceasta problema.

Chicos Laurentiu   |   Gaureni

16.07.2014

Buna ziua,
Astazi, 16 iulie 2014, am avut neplacuta surpriza sa aflu ca am de platit 90 lei pe anul acesta pentru salubritate si constrans de functionar sa platesc la zi, 30 lei pentru 3 luni. In momentul de fata nu am semnat un contract de salubrizare care sa descrie drepturile si obligatiile dintre prestator si beneficiar. Cunosc faptul ca salubrizarea este obligatorie si sunt de acord, dar prefer incheierea unui contract in care sa am atat obligatii de plata dar si dreptul la servicii.
Am salutat incheierea unor servicii de salubritate si pentru sat Gaureni acum doua luni, mai exact prin solicitarea din data 4.05.2014 in care va rugam sa amplasati un container si in partea de intrare in Gaureni (intre Transanapet si vile Iasisting) nu la 1,8 km in partea din vale a satului. Va atasez mesajul:
Buna ziua,
Va rugam, ca impreuna cu firma de salubrizare sa gasiti un loc pentru instalarea unui container de gunoi si in zona de intrare in satul Gaureni (Depozit Transanapet-zona vile Iasisting).
Ca o sugestie pentru firma de salubrizare, poate aduc containere cu pedala pentru a evita adunarea de patrupede nedorite (caini maidanezi, sobolani si altele) in zona.
Am incercat contactarea societatii Predemet unde raspunde, in engleza, doar robotul, precum firmele fantoma din Insulele Cayman.
Doresc ca pana la sfarsitul acestei saptamani (dupa mai mult de doua luni de la prima sesizare) ca cei care au primit serviciul de salubrizare al loc. Gaureni sa imi aduca un contract si sa monteze un container in zona, adica intre Transanapet si vile Iasisting. In caz contrar ma voi adresa O.P.C. pentru sanctionarea societatii si Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi pentru infractiunea functionarului de abuz in serviciu. Pentru ambele voi depune justificativ chitanta pe care am fost constrans sa o platesc pentru ca, CULMEA sa imi inregistreze in evidenta fiscala a Primariei Miroslava doua masini (adica impozite in plus pentru Miroslava).
Laurenţiu CHICOŞ

Răspuns primar Niţă Dan
Taxa de salubrizare este stabilita prin H.C.L.Conform legii dvs.aveti obligatia sa gestionati gunoiul pe care-l produceti.Va rugam sa demonstrati prin documente ca respectati legislatia.

Alex C   |   Valea Adanca

16.07.2014

Domnule primar,
Nu aprob atitudinea dumneavoastra fata de doamna Neculai, care a ridicat o problema foarte serioasa. De 2 ani de zile ne plangem de problema cainilor comunitari si pana in acest moment orice masura ati intreprins a fost total ineficienta, in special in zona noastra (aleea betonata). Problema persista in ciuda tuturor promisiunilor dvs, si ne afecteaza serios convietuirea in comuna pe care, din alte puncte de vedere pot aprecia ca o conduceti ok. Nu mai insistati pe ideea ridicarii a 17 caini din zona noastra. E o minciuna care ne ofenseaza inteligenta. Toti vecinii pot confirma ca in zona noastra sunt exact aceiasi caini "prezenti la datoria" lor ingrata de a ne tulbura bunastarea.

Răspuns primar Niţă Dan
Posibilitatile noastre de a rezova problema cainilor comunitari sunt limitate. Va rugam sa intelegeti situatia existenta si sa aveti rabdare pana organizam serviciul de hingherit la Primaria Miroslava.

Radu Bogdan   |   Horpaz

15.07.2014

Am observat ca pe site in sectiunea urbanism se gaseste o pagina cu certificate de urbanism si autorizatii de construire eliberate de Primarie. Stiti cumva daca pagina este actualizata cu datele la zi? Apar doar certificate si autorizatii eliberate in ianuarie 2014. Multumesc frumos.

Răspuns primar Niţă Dan
Pagina se acualizeaza lunar. Vom updata informatiile la zi.

Andrei Zarjitchi   |   Miroslava

15.07.2014

Buna ziua,
Cum pot sa fac si eu un contract cu noua firma de salubritate? (un nr de tel ceva) M-am mutat de 2 saptamani pe Str Biserica Sf Nicolae 45 si nu a trecut nimeni pt contracte.

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu compartimentul relatii publice –registratura (tel. 0232 295680 int. 27) si obtineti informatiile necesare.

Pavel Irina   |   Gaureni

14.07.2014

Buna ziua v-am mai scris odata despre problema containarelor de gaureni care na-u mai fost duse de o luna de zile.sunt gunoaie pe asfalt peste tot si mirosul lasa de nedorit va rog face-ti ceva, nu se poate de fiecare data trebuie sa va scriu ca sa ia containarele de gunoi.Si mai am o intrebare cine este consilier pe satulGaureni?Ca normal el ar trebui sa se ocupe de unele probleme care sunt in satul asta. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Este o perioada putin mai grea la nivel comunal fiindca s-a retras operatorul care salubriza comuna. Am contactat un alt operator , care speram sa fie mai serios.

Chiriac Ana   |   Dancas

14.07.2014

Buna seara puteti sa-mi spuneti va rog unde mai exact in Cornesti se dau locuri de casa si cand va avea loc licitatia? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Locurile de casa sunt pe islazul dintre Cornesti si Dancas.

Anamaria   |   Dancas

13.07.2014

Buna ziua am vazut in ziarul comunei ca se dau locuri de casa in Cornesti puteti sa-mi spuneti mai exact unde in Cornesti si cand este licitatia

Răspuns primar Niţă Dan
Locurile de casa sunt pe islazul dinspre Ciurbesti.

S Ana Maria   |   Valea Adanca, Sat Vechi nr. 42

13.07.2014

Buna ziua! Va rog din tot sufletul sa trimite ti pe cineva in Valea Adanca (sat vachi) nr 162 acolo este stabilita o haita de caini care zi de zi ma determina sa tot aleg alte metode pt a putea ajunge cu bine acasa.Nu aste normal asta ,acei vecini care si au luat o stana de caini si ulterior le dau drumul in starda ar trebui sa fie trasi drastic la raspundere. Cei de la salubris ma pot suna la orice ora pt a le da indicatii clare despre locul unde se afla acei caini. Va multumesc si va rog in mod insistent sa rezolvati problema cat mai repede.

Răspuns primar Niţă Dan
Va veni o echipa de hingheri pentru prinderea cainilor fara stapan.

Dumitriu Stelian   |   Ciurbesti

11.07.2014

Buna ziua Domnule Primar!
Am si eu o intrebare: drumul care face legatura intre Cornesti si Ciurbesti, am inteles ca nu se mai asfalteaza anul asta! atunci nu se poate macar pune un strat de balastru ca sa circulam si noi ca oameni civilizati? Toate pietrele mari ies la sufrafata si nu se poate circula deloc, doar cei care au masini de teren. Cand mergem la cornesti trebuie sa inconjuram pe la ferma ezareni si va dati seama ca ne este peste mana. asta ar insemna ca drumul la care fac referire, s-a facut degeaba, fiindca tot pe drumul de tara vechi se circula si doar cand nu ploua. va ruguam daca se poate face ceva, am fi foarte recunoscatori.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom compacta drumul respectiv pntru a fi adus la starea normala.

Cristian   |   Dancas

10.07.2014

Buna ziua, am inteles ca este echipa de copii si juniori la CS Miroslava, am baiatul nascut in 2003 care pentru moment face la CSMS Iasi, doresc sa stiu in ce conditii si unde ma pot adresa pentru a lua legatura cu clubul, motivul meu este distanta foarte mare de acasa pana pe Abator unde sustin antrenamentul la CSMS.

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu d-ul Ungureanu Cristi , consilier in cadrul primariei,pentru activitatea sportiva.

Elena Dominte   |   Iasi

10.07.2014

Buna ziua. Sunt un potential cumparator a unui teren din sat Balciu, strada Stadionului. Intrebarea mea pentru dumneavoastra ar fi: sunt posibilitati ca in viitorul apropiat sa fie trase utilitati in aceasta zona (curent electric,gaz,apa,canalizare)? Multumesc anticipat pentru raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Stadionului sunt toate utilitatile : energie electrica, apa, gaz, canal , depinde unde aveti terenul.

Dragan Rodica   |   Horpaz

10.07.2014

Stimate Domnule Primar,
Se pare ca in ultimele 2 saptamani satul nostru a ramas cu gunoiul la poarta. Firma de salubritate a lasat pe toate aleile secundare din Satul Nou Horpaz, 2 saptamani la rand containerele pline in fata caselor. In conditiile in care la momentul acesta este si foarte cald afara pe langa inesteticul situatiei, se raspandeste cu usurinta mirosul greu de suportat, mizeria si mai sunt si caini care scot resturile tarandu-le in strada. Credeti ca exista o solutie remediabila sau ar trebui sa ne debarasam singuri de aceste resturi menajere, astfel incat sa nu transformam satul intr-un focar de infectie?
Tin sa precizez ca eu locuiesc pe Str. Parului nr. 5. Vecinii mei care au case la strada principala au spus ca s-a ridicat gunoiul pana la Magazin Curcudel marti seara (08.07.2014.
Astept cu nerabdare raspunsul dv.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta problema este in curs de rezolvare . S-a intamplat datorita faptului ca s-a retras fostul operator de salubritate.

Ionescu Dan   |   Miroslava

10.07.2014

Chiar nu se poate face nimic cu DJ ce trece si prin fata Primariei din Miroslava si pe care ne rupem masinile in anul 2014 ?!?! Chiar nu exista interes public si solutii pentru un drum de interes public ? Chiar nu se pot acoperi cele 4 (!!!) gauri din fata Primariei ? Stiu ca e drum judetean, dar acum PDL + PNL = love ! Dle Primar, cum puteti intra in Primarie printre gaurile acelea fara ca nimeni sa faca ceva ? Acum sunt niste lucrari de pavare chiar in fata Primariei si nimeni nu poate pune cateva lopeti cu piatra in acele gauri ?
Va multumesc pentru raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform prevederilor legale noi nu putem intervene pe acel drum.Si pentru noi este o problema. Am inteles ca se va plomba.

Ana   |   Horpaz

09.07.2014

buna ziua am o intrebare cand am depus cererea pentru pamant am vrut sai dau si actele care ati scris in ziar dar doamna de la ghiseu a spus ca nu e nevoie ca numai cererea atat acum ce fac

Răspuns primar Niţă Dan
Asa este.Cererile vor fi analizate si o sa fiti contactati.

Pavel Irina   |   Gaureni

09.07.2014

D-le primar am mai scris odata despre asta iar a uitat sa mai ea containarul de gunoi din gaureni este plin de gunoi si miroase foarte urat. V-as mai intreba ceva cine este consilier pe satul gaureni ca nu stie nimeni. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Firma de salubritate va trece prin localitatea dvs. si va prelua gunoiul . Aveti un pic de rabdare.

Coman Ion   |   Gaureni

09.07.2014

Pe strada RUSET VODA unii vecini au construit gardurile din beton pina in mijlocul drumului de l-au ingustat la jumatate. Asteptam si noi asfaltul si suntem curiosi cum o sa se rezolve situatia. Ca doar e o lege pentru TOTI!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia de pe strada RUSET VODA si vom lua masurile de rigoare.

Stelian   |   Ciurbesti

08.07.2014

Buna ziua Domnule Primar! am si eu o intrebare si imi cer scuze ca va deranjez: drumul care face legatura intre cornesti si ciurbesti, se mai asfalteaza anul asta? drumul la care fac referire este pietruit dupa cum stiti si nu se poate circula din cauza pietrelor mari care iese la suprafata.Ar fi bine daca s-ar putea pune macar niste balastru, daca nu se asfalteaza anul asta ca sa putem circula si noi cu masinile, sa nu mai inconjuram pe soseaua de centura si sa coboram pe la ferma ezareni cand mergem la cornesti ca ne este peste mana. Speram ca se va face ceva cu acest drum. VA MULTUMESC!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni prin compactare. Avem proiect pentru asfaltare , dar ne avem finantare. Va rog sa aveti rabdare.

Romanescu Adrian   |   Valea Ursului

08.07.2014

am finalizat casa in valea ursului momentan inca mai locuiesc in oras dar as vrea sa stiu care este stadiul aduceri apei potabile in sat ca sunt mari probleme cu apa la fintini pentru ca au un debit foarte mic si stiu ca de vreo doi ani se tot spune ca se va trage apa la fel si in ziarul local pe la inceputul anului se spunea ca dupa topirea zapezi vor incepe lucrarile si suntem in luna iulie si nu se vede nimic cam cind se prevede totus finalizarea acestui lucru ca lumea sufera din acest neajuns

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in curs de rezolvare a cestei probleme.

Butnaru D.   |   Valea Ursului

08.07.2014

Buna ziua domnule primar! Locuiesc in Valea Ursului si sunt probleme cu apa , fantana nu face fata consumului casnic. Puteti aproxima cam cand va fi posibila racordarea la apa curenta? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Localitatea Valea Ursului este in proiectul de alimentare cu apa potabila. S-a organizat licitatia - care a fost contestata iar mai apoi aceasta contestatie a fost retrasa. Pana la sfarsitul anului localitatea Valea Ursului va fi alimentata cu apa potabila.

Neculai A   |   Valea Adanca

07.07.2014

Stimate Domn Primar,
Am citit intr-un raspuns ca in zona Str. Livezilor au fost ridicati 17 caini. Si totusi cateaua care a facut 7 pui si care este extrem de agresiva umbla in continuare bine merci libera. Nu pot sa ma dau jos din masina cu copilul in brate in fata portii de acces a proprietatii pt ca trebui intai sa verific sa nu sara de prin boscheti. Cei care au caini agresivi si ii lasa pe drumuri liberi sa-si faca "plimbarea" de dimineata nu sunt in niciun fel avertizati. De mai bine de 2 ani de zile tot promiteti masuri si remedierea problemei cainilor in toata comuna si pana acum in fiecare seara tot misuna cate un caine care a reusit sa "jongheleze" hingherii. Daca tot ati inceput ridicarea lor, continuati sa aplicati aceste masuri pt ca altfel, peste 2 luni iar vor mai aparea un rand de pui.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu suntem paznici de caini. Daca discutam numai in bataie de joc nu ajungem la nici un rezultat. Cainii prinsi in zona dvs. au fost dusi la Tomesti , iar factura pentru prinderea si gestionarea acestora o sa fie afisata in ziarul local.

Neculai A   |   Valea Adanca

07.07.2014

Am mai facut o sesizare acum mai bine de o luna cu privire la iluminatul stradal pe str. Livezilor. Exista 2 stalpi de iluminat stradal insa ambii stalpi ilumineaza doar partial strada pe care se circula. Ati asigurat ca va fi verificata aceasta situatie. Aveti vreo concluzie intre timp?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia in teren.

Albu   |   Dancas

07.07.2014

Intai vreau sa va felicit pt asfaltarea drumurilor, si as vrea sa va intreb de la biserica la Horpaz la vale cand o sa asfaltati? As vrea sa va mai adaug o mica mare sesizare in legatura cu politia miroslava (am auzit ca de dumneavoastra apartine, daca nu sa imi spuneti de cine apartine) care nu isi face treaba deloc.in satul dancas se fura ca in codru,iar politia nu intervine cu nimic, au ajuns saracii oameni ca sa li se fure din ograda si ei sa nu mai mearga la politie pt ca nu ii ajuta cu nimic.in alte sate se fura porti, daca ii mai lasam pe hoti o sa ne fure si patul de sub noi. Va rog faceti presiuni asupra politiei, daca nu, am sa inaintez aceasta sesizare mai departe. Sa nu uitam ca sunt platiti din banii publici. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Politia rurala este subordonata M.A.I. . Ca administratie publica locala, colaboram cu politia rurala.

Liliana   |   Iasi

04.07.2014

Buna ziua. Am un teren pe strada Haznalei (fara constructie) si as dori racordarea la reteaua de apa. Ce trebuie sa fac?

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu SC APAVITAL SA care are in folosinta conducta de alimentare cu apa potabila.

Cristian   |   Horpaz

04.07.2014

Buna ziua, ne puteti spune cand incep licitatiile? Vom fi anuntati?

Răspuns primar Niţă Dan
Daca va referiti la licitatia pentru terenurile destinate constructiei de locuinte, aceasta se va organiza in luna septembrie.

Radu   |   Valea Adanca

04.07.2014

Buna seara,
Va rog sa-mi comunicati ce se intampla cu gunoiul menajer. Este vineri seara și n-a venit nimeni sa-l ridice. Este vara, nu putem sa stam cu el in tomberon mai mult de o săptămâna, mirosul devine insuportabil si peisajul dezolant - sa vezi la fiecare casa un tomberon plin cu gunoi.
Cand am achiziționat casa am tinut cont de raspunsurile dumneavoastra privind asfaltarea străzii Pepinerei in anul 2013. Ulterior ati revenit si ati spus Mai 2014. Mai nou citesc pe forum si vad 2016. Cum este posibil ca o lucrare pentru care a fost deschisa procedura de achiziție, a fost declarat castigator, are termene fixe de achiziție sa fie amanata?
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Firma care a salubrizat comuna s-a retras din motive necunoscute. S-a contactat o alta firma, care la inceput functioneaza mai greu. Cred ca aceasta problema se va rezolva.
Cand ati achizitionat casa, nu era nici o procedura de achizitie . Programul de asfaltare poate fi modificat functie de prioritatile comunei.

Petrica Ciobani   |   Horpaz

03.07.2014

Buna ziua dl. primar, doresc sa va intreb daca str. Noua din Horpaz mai are garantie, deoarece de la centura spre intersectia cu str. Unirii pe sensul din dreapta cum se coboara asfaltul s-a surpat pe o portiune destul de mare si tot continua... posibil de la camioanele de mare tonaj ale Viarom care tot circula cei drept cu viteza destul de mare pentru aceasta zona neinteresandui de restrictia impusa in aceasta localitate,iar virand pe str.Unirii continua sa le fugareasca de nu te vezi de norul de praf lasat in urma... vecinul ia rugat sa lase mai incet iar un sofer i sa adresat cu insulte si injurii ca pe el nu il intereseaza ca are un grafic de respectat... revenind la str. Noua daca un echipaj de politie ar sta o jumatate de ora sa supravegheze ar constata ca contrar restrictiei de viteza 90% din autovehicule circula cu viteze foarte mari claxonand indelung copiii care mai ies pe strada la joaca. Daca dv. ati locui in aceasta zona cred ca la fel ati sesiza aceste probleme primarului sperand ca se va rezolva ceva...

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza ce se intampla in zona si vom lua masuri.

Daniel Capra   |   Balciu

03.07.2014

Buna ziua Domnule Primar,
Va rog sa evalati situatia de pe str. Dealul Nucului.
Pe o portiune de 100 de metri este dezastru. De la sapaturi si apa care vine din deal sau format numai 'cocoase'.
Daca nu se poate astfalta inca, macar o indreptare cu un utilaj, ar face drumul mai practicabil.
Problema a mai fost semnalata acum 2 luni, insa cu respect, raspunsul dumneavoastra nu ma ajuta deloc: "Daca stati in Balciu puteti sa circulati si pe alte drumuri care sunt asfaltate si sunt destule."
Sunt fortat sa trec pe respectiva strada, pentru ca nu am alta alternativa pentru a iesi de unde locuiesc.
O alta problema ar fi ca de cateva zile nu mai avem iluminat public. In zona deja au fost date doua spargeri, iar noaptea, e intuneric bezna.
Va multumesc pentru atentia dumneavoastra!

Răspuns primar Niţă Dan
Circul zilnic pe strada Dealul Nucului si nu am sesizat acele cocoase. Vom reprofila strada si vom repara si iluminatul public.

Hulubei Gabriel   |   Horpaz

03.07.2014

Buna ziua!Am 2 intrebari pentru d-voastra!
1) nu puteti discuta d-voastra cu firma de bransamente sa scada pretul la procedura de bransamnent pentru apa potabila mi se pare prea mult 950 de lei si 500 negociat o subtraversare?!pentru zona rurala e prea mult nu toti au vile!
2) Cum ve-ti realiza canalizarea la Horpaz ( strada Principala ) cand pe sub sosea sunt numai tevi de gaz si de apa? mai multi oameni din zona sunt curiosi!

Răspuns primar Niţă Dan
Canalizarea in satul Horpaz se va realiza printr-un proiect viitor. Vom cauta solutii , dar trebuie sa intelegeti ca de aceasta utilitate vor beneficia cetatenii din Horpaz. Nu putem interveni pentru bransare.

Basarab laura   |   Iasi

03.07.2014

Buna ziua! Vreau sa achizitionez un teren in Valea Adanca pe strada Pepinierei, si as vrea sa stiu cat e deschiderea minima pentru constructia unei case? Va multumesc!!

Răspuns primar Niţă Dan
Deschiderea terenului trebuie sa fie de 14 ml.

Marius   |   Valea Adanca, str. Pepinierei

02.07.2014

Domnule primar,
Daca pana la urma str. Pepinierei nu se mai asfalta, cu toate ca ati mentionat de nenumarate ori in raspunsurile dvs ca se va asfalta in 2014, se poate, macar, imbunatati? Ar trebui latita pt a nu mai zgaria masinile de gardul pepinierei sau sa asteptam basculantele stricate care blocheaza singurul sens de mers. Ar trebui aplicat, macar, un strat de piatra concasata si facuta o panta de scurgere a apei ca sa nu fie munca in zadar.
In plus, reteaua de apa existenta nu are presiune pentru a satisface nevoile unei locuinte.
Va multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Vom reprofila strada pentru a imbunatati conditiile de circulatie si vom informa SC APAVITAL ca in zona nu este presiune la apa.

Boicu Livia   |   Valea Adanca

02.07.2014

Buna sa va fie inima! Locuiesc impreuna cu sotul meu intr-o camera in casa socrilor. Asteptam si un copil. Amandoi avem studii superioare. Nu ne permitem sa cumparam o locuinta nici acum, nici daca am strange toate salariile pe 80 de ani de acum incolo. Avem vreo sansa la o locuinta sociala in Miroslava? Daca nu sunt locuinte sociale, exista macar vre-un proiect?
Cu respect.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria Miroslava nu are locuinte sociale in inventar . Probabil in in urmatorii ani vom construi locuinte sociale.

Ciprian Allegrini   |   Miroslava -Vorovesti

02.07.2014

Bunza ziua dvs, si toate cele bune la primarie familie si noului venit in familie dvs (nepotelului).
Intrebare: As dori sa aflu daca pot obtine autorizatie de vanzator ambulatn Restaurant - Fast-food. Detin un camion echipat cu toot ceea ce spun normele HACCP-igiena etc.
Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Va multumesc pentru urari . Puteti fi autorizat in urma depunerii unei cereri si a platii unei taxe stabilite de Consiliul local Miroslava.

Ioan Dascalu   |   Miroslava

28.06.2014

Ati spus in luna mai
:Răspuns primar Niţă Dan
"Strada Fermei va fi asfaltata pana la sfarsitul lunii iunie 2014."
Este deja 30 mai si nici macar nu au inceput lucrarile, mai este valabil ce ati spus in mai?
O zi buna.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada a fost pregatita pentru asfaltare.

Nicoleta Silion   |   Miroslava

27.06.2014

Buna ziua.Va rog sa ne spuneti daca se vor da terenuri in concesionare pentru constructia de locuinte si cand. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a aprobat prin Hotarirea Consiliului Local scoaterea la licitatie pentru concesionare a unui numar de 160 de terenuri – constructii locuinte.

Ioana Ciochina   |   Valea Adanca

25.06.2014

Revin pentru a nu stiu cata oara cu problema cainilor fara stapani aflati pe strada Livezilor. Am citit pe acest forum cum ca de luna trecuta s-a inceput strangerea lor de catre SC SALUBRIS SA. Intrebarea mea si a altor vecini care locuiesc pe acesta strada este: cand credeti ca vor veni si pe strada Livezilor?
De 2 ani de cand locuim la aceasta adresa am fost muscata o data de un caine din acesta haita si de nenumarate ori m-am aflat in situatii in care securitatea mea fizica a fost nesigura din cauza acestor animale. Mai mult, chiar si un angajat de-al dvs, un politist comunitar, a fost si el muscat de cainii de pe strada Livezilor... si tot nu am vazut sa se faca ceva. Va rog sa actionati!

Răspuns primar Niţă Dan
In zona in care locuiti dvs. societatea de hingherit a actionat de mai multe ori si au adunat 17 caini fara stapan .

Bargaoanu Stefan   |   Miroslava,Valea Adanca

25.06.2014

Buna seara!As dori sa va intreb daca pe strada Bazei nr.2.1.A se pot pune cativa stalpi de lumina pana jos la strada?

Răspuns primar Niţă Dan
Din informatiile noastre in zona este organizat bine serviciul de iluminat public.

Anton Carmen   |   Bratuleni

24.06.2014

Am vazut ca ati cosit iarba de la terenul de joaca dar poate o si adunati nu o lasati asa. Si mai reparati si leaganele si scarile de la topogan.
A doua problema Ce vom face cu gunoiul menajer? Vad ca firma Predemet a reziliat contractele. Unde il ducem?

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru gunoi va veni o alta societate . La parcul de joaca vom interveni in luna iulie.Cautati sa nu mai deteriorati materialele din interiorul parcului.

Holban Dragos   |   Valea Adanca

24.06.2014

Buna ziua domnule primar!
Revin la dumneavoastra cu rugamintea de a ridica cainii vagabonzi si cei lasati liberi de proprietari de pe strada Debarcaderului, Valea Adanca. Au trecut mai bine de 6 luni de la sesizarea depusa de mine la primarie (nr. 24289 din 11.11.2013) si nu s-a rezolvat nimic. Ati spus de mai multe ori ca in aprilie-mai anul curent va incepe actiunea de ridicare a canilor vagabonzi. Ne puteti spune care este situatia si cand ne putem astepta sa avem posibilitatea de a merge in siguranta pe strada?
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In zona dvs. societatea de hingherit a facut mai multe deplasari pentru prinderea cainilor . Va sugeram sa discutati cu toti vecinii care au caini , pentru predarea acestora.
Cainii din zona sunt din curtile oamenilor.

Alexandru Ion   |   Vorovesti

20.06.2014

care sint etapele pentru racordarea la reteaua de apa tinind cont ca am un teren pe un drum privat toata lumea ma trimis la apa vital alti la firma lucimar care are preturi nesimtite si treaba proasta acum doresc opinia dumneavoastra deoarece sint sigur ca ma puteti elucida va multumesc anticpat

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu SC APAVITAL SA pentru a va bransa la reteaua de alimentare cu apa potabila.

Alexandru Alin   |   Miroslava

20.06.2014

Domnul primar, cu respect va intreb, cand se vor astupa "craterele" de pe marginile drumului si mijlocul acestuia de pe drumul 248A. Sunt un pericol public. Va rog sa aveti in atentie acest lucru, deoarece ele se maresc, iar oameni le ocolesc uneori cu pericolul de a "sterge" masina din sens opus. Inteleg ca ar trebui sa fie in atentia CNADNR, insa nu primaria ar trebui sa faca asta si nu cetateanul?Va multumesc.
Cu respect
Alin

Răspuns primar Niţă Dan
Lunar, trimitem solicitari pentru modernizarea DJ248A IASI-DAGATA , dar fara raspuns . Din discutiile avute cu factorii de raspundere, lucrarile vor incepe in anul 2015.

Blanariu liliana   |   Horpaz

18.06.2014

Buna ziua,a-si dori sa stiu daca pot obtine autorizatie de la garda de mediu pentru o firma de constructii metalice si prelucrare a lemnului in conditiile in care casele sunt foarte apropiate unele de altele(autorizatia o pot obtine si fara acordul vecinilor?)si care sunt conditiile de a obtine aceasta autorizatie. Va multumesc, astept raspunsul dumneavoastra .

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa va adresati direct la garda de mediu sau sa solicitati de la primarie certificat de urbanism , unde vor fi specificate toate avizele necesare.

Puiu Florin   |   Iasi

18.06.2014

Sunt din Iasi si doresc sa cumpar un teren in suprafata maxima de 1000 mp in Horpaz sau Ciurbesti, in vederea construirii unei case. Am identificat un teren,in prezent cultivat, in Ciurbesti, langa fostul stadion. Ma intereseaza cand va fi apa, asfalt, canalizare in zona respectiva.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Daca le doriti pe toate va pot spune ca in anul 2018.

Tutuianu   |   Valea Adanca

17.06.2014

buna ziua,as dori sa stiu daca pe strada expo mobila(am cumparat un apartament intr un imobil aflat pe acea strada,nu stiu daca asta e numele strazii exact) sunt prevazute lucrari la canalizare anul acesta(sau doar suntem mintiti de dezvoltator)va multumim

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in plan sa canalizam zona in anul 2014.

Pintilie Cristian   |   Miroslava

17.06.2014

Buna ziua! Domnule Primar ati promis ca veti curs sesizarilor locuitorilor strazii Aron Voda si veti asfalta aceasta strada pana la sfarsitul lunii Iunie. Pana la aceasta data de 17.06.2014 nu s-a miscat nici macar o palma de noroi de pe aceasta strada. Ma intreb daca noi locuitorii acestei strazi chiar suntem condamnati sa mergem prin noroaie? Daca nu va ganditi la adulti macar va rog sa va ganditi la copiii care sunt nevoiti sa inoate prin noroaie ca sa ajunga la scoala sau la un magazin!
P.S. Ati promis ca veti amenaja o trecere de pietoni in dreptul magazinului LA DOI PASI.
Asteptam un raspuns sincer din partea dumneavoastra!

Răspuns primar Niţă Dan
Vreau sa va cunosc . Veniti primarie cand aveti timp.

Larion Cristian   |   Horpaz

16.06.2014

Buna ziua,
Ma intereseaza daca drumul care leaga strad Principala de strada Editurii, care porneste de pe strada Principala dintre Visinului si Unirii este drum public gestionat de primarie, si care sunt lucrarile planificate pentru aceasta in caz afirmativ - pietruire, asfaltare, retea electrica, apa? De asemenea, cam pentru ce perioada sunt estimate daca exista asemenea planuri.

Răspuns primar Niţă Dan
Din proprietatea publica fac parte strazile PRICIPALA si UNIRII.

Florin   |   Iasi

13.06.2014

Cum se poate afla daca o persoana are o constructie noua fara sa fie inregistrata la comuna (impozit, si toate celelalte, autorizatie, avize apa, enel gaz)? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Faceti o sesizare la primarie si o sa primiti raspuns.

Radulescu Ovidiu   |   Horpaz

13.06.2014

Buna ziua
Locuiesc pe Str Orhideelor si as vrea stiu daca legal latimea acestei aleei poate fi micsorata si daca proprietarul parcelelor de la care am primit cote indivize poate vinde o parte din aceste parcele care au ca destinatie cale acces?
Multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Va rog sa va adresati unui notar sau unui avocat.

Macovei Maria   |   iasi

12.06.2014

Buna Ziua D le Primar. As dor sa achizitionez un teren cu cadastrul actualizat la zi ,, coordonate actualizate , carte funciara ,etc, in intravilan Vorovesti. Problema este ca pe schita se mentioneaza nota: imobil inregistrat in planul cadastral fara localizare certa datorita lipse planului parcelar".. intrebarea mea este urmatoarea: cum este posibil ca in spatiu intravilan sa nu existe plan parcelar si credeti ca se merita asa o investitie avand in vedere nota scrisa in schita?... Va multumesc ,,, cu multa stima!!!

Răspuns primar Niţă Dan
Va rog sa va adresati printr-o solicitare scrisa la primaria Miroslava si o sa primiti raspuns in aceasta problema.

Elena   |   Ciurbesti

10.06.2014

Domnului Primar,
Buna ziua,
Va solicit montarea de limitatoare de viteza in Ciurbesti. Va aduc la cunostinta ca se circula cu viteze de peste 100 km/h si se circula ca la raliu- mai ales noaptea dar si in timpul zilei, fiind un real pericol pentru oameni (nu este trotuar si oamenii circula pe strada) si instalatiile existente pe drumul public.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom instala limitatoare de viteza in satul Ciurbesti.

Capatina Ciprian   |   Ciurbesti, str Paduri

10.06.2014

Buna ziua latoti salariati com miroslava am primit raspunsul de la dumneavoastra in legatura cu reteaua electrica si miati spus ca deja exista retea pe acel tronson insa eu cred ca ati inteles gresit STRADA PADURI DIN CIURBESTI INCEPE DE LA FAMILIA SOPONARIU TICA ,MARIN COSTICA ,CAPATINA CIPRIAN ,VIERIU CRISTINA ,MARIN ALEXANDRU,AJIDAUCI MIHAI,DUMITRIU STELIAN.DUMITRIU VIORICA,PANTOFARIU MIHAI.CONSTANDACHI VASILE aceste famili toti se afla pe aceasi strada la care ii cunosc si am discutat cu iei pina acum inca nu se afla retea electrica aceasta strada se intersecteaza cu strada ca re duce in padure la FAZANARIE va multumesc pentru raspunsuri si radarea dumneavoastra va urez o zi cit mai buna

Răspuns primar Niţă Dan
In zona in care locuiti va fi extinsa reteaua de alimentare cu energie electrica in luna septembrie 2014.

Suiu Remus   |   Balciu

09.06.2014

Buna ziua,
Am un teren pe care doresc sa-mi construiesc casa pe str Haznalei, Balciu, ma intereseaza daca puteti sa-mi spuneti daca se va extinde si cand se va extinde reteaua de apa potabila, canalizare si gaze naturale pe aceasta strada.
Va multumesc.
Respect!

Răspuns primar Niţă Dan
Reteaua de alimentare cu apa este in curs de executare. Canalizarea si alimentarea cu gaze naturale va fi finalizata in anul 2018.

Munteanu Andrei   |   Valea Adanca

09.06.2014

Buna ziua,
Doresc sa va intreb daca strada veche nr 137 ,Sat Valea Adanca se va asfalta anul acesta? Sau se vor efectua intai lucrari de canalizare?
Oricum doresc sa va transmit ca apreciem stadiul la care s a adus strada veche zona nr 137, beton concasat + strat de balast compactat.
Multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Se va asfalta in anul 2016.

Gache Stelian si Doina   |   Valea Adinca str. debarcaderului nr. 40 A

09.06.2014

Buna seara d-le primar. Au trecut 2 ani de cand ne-am plins de starea deplorabila a strazii pe care locuim, dar degeaba. Avem impresia ca noi cei ce locuim aici suntem blastemati sa circulam pe un drum plin de gropi ,parca am fi la zeci de km de orasul Iasi intr-un catun uitat de lume.Am ramas surprinsi cand am vazut drumul din fosta livada care leaga Valea Adanca de Balciu pe langa rezervorul de apa ca este de o mie de ori mai bun decat str. debarcaderului.Nu avem pretentii neaparat de asfaltare (banuim ca aveti motive intemeiate ca nu asfaltati aceasta strada)dar cateva masini de piatra si un utilaj pentru nivelare si imprastiere ar fi bine venite. Ne-am saturat de reparat masinile din cauza gropilor. Sa stiti ca toti vecinii sunt nemultumiti, dar nu toti au posibilitatea sa va transmita mesaj, sau nu au timp sa ajunga la dvs. Daca doriti sa va convinge-ti de cele relatate va invitam la o plimbare pe aceasta strada cu un autoturism .Cu speranta ca nu v-am suparat cu cele zise si cu invitatia facuta , va multumim anticipat pentru rezolvarea problemei noastre.fam Gache.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu aveti simtul realitatii. Mai reflectati.

Alex Vicol   |   Horpaz

08.06.2014

Am citit in Mesagerul de luna aceasta ca se va asfalta strada principala din Horpaz pe o lungime de 434m, va referiti la strada ce incepe de la scoala horpaz pana la capatul strazii Unirii ( intersectia cu strada principala ) ?

Răspuns primar Niţă Dan
Incepand de la scoala, 434 ml pe strada Principala.

Tofan Daniela   |   Valea Adâncă

07.06.2014

Buna ziua!
Locuiesc pe strada Bazei,nr. 2.1.A, la parter. Geamul de la baie da spre intrarea in apartamentul vecin (vecinul are intrare separata din exteriorul blocului).
Acesta are deja incepute lucrari de amenajare/reabilitare/construire a unei terase acoperite in prelungirea intrarii in apartament. Descoperirea fiind recenta, inca nu stiu daca are de gand sa o inchida sau nu. Streasina terasei imi va acoperi geamul. Este legal? Nu mi s-a cerut niciun acord/consimtamant. Ce pot face in acest caz?
Nu stiu daca detine autorizatie de constructie.
Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica in teren si vom aplica legea.

Turcanu Marius   |   Iasi

06.06.2014

Buna ziua Domnule Primar,
Sunt posesorul unui teren in Valea Adanca, Str. Bazei nr. 30, pe care am construit o casa. Momentan constructia este 70 % finalizata. Conform certificatului de urbanism emis de catre Primaria Miroslava au fost necesare retrageri ale gardului fata de cotele parcelei pe care o detin. Am executat gardul la cotele din proiect si conform reglementarilor din certificatul de urbanism. Cota terenului meu este cu 40 cm peste cota strazii. Imi este permis sa torn o rampa de acces in curte de 1m lungime pe o latime de 3 m (fara sa depasesc cotele parcelei mele)? Deasemenea pot executa un trotuar (0.5 m) in fata gardului cu o rigola pentru o mai buna scurgere a apelor pluviale? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Va veni comisia de urbanism si o sa stabiliti de comun acord eventualele constructii.

Dana Chivulescu   |   Vorovesti, Str. Militari 4 E

05.06.2014

Va rog sa-mi spuneti daca drumul de la intersectia sat Vorovesti si care face legatura cu Unitatea Militara va fi asfaltat si cand?
Deasemenea va rog sa-mi spuneti ce demersuri ar trebui sa facem (vecinii) pentru a fi asfaltata si straduta pe care locuim (Str. Militari). Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem proiect de asfaltare a drumului spre unitatea militara. Asteptam fonduri pentru aceasta activitate.

Claudiu C   |   Valea Adanca

03.06.2014

Revin iarasi cu o intrebare, cand se va asfalta str. Pepinierii, intr-un topic mai vechi raspundeati ca se va asfalta in luna aprilie 2014, in altul spuneati ca asteptati fonduri de la guvern, iar mai nou raspundeti ca se va asfalta in momentul in care se vor termina lucrarile de constructii de locuinte din zona. Cam pe cand preconizati ca se vor termina lucrarile de constructii de locuinte din zona? (ca dupa parerea mea nu cred ca se vor termina vreodata)

Răspuns primar Niţă Dan
Dvs. aveti dreptate . Se va asfalta cand vor fi finalizate lucrarile de constructii din zona si vom primi finantare de la guvern.

Cristian Ciubotaru   |   Iasi

02.06.2014

Buna ziua,
Din ce observ, se trage apa in satul Ciurbesti. Intrebarea mea este daca se si asfalteaza in acest an si pe ce portiune. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va asfalta strada Nicolae Hartan pana la iesirea din sat spre Lacul Ciurbesti.

Eduard Craus   |   Iasi, Uricani

31.05.2014

Buna ziua d-le Primar, revin cu intrebarea legata de terenuri in concesionare in vederea construirii de locuinte, ce ne puteti spune despre acest lucru.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vor fi scoase la concesionare terenuri cu destinatia constructii case in luna iunie 2014.

Alexandru Ion   |   Vorovesti

31.05.2014

Cineva de la prefectura iasi m ia raspuns la intrebarea legata de racordarea la apa potabila. Fondurile europene accesate de primaria Miroslava pentru extindere apa canalizare implica si racordarea locuitorilor de pe raza com miroslava indiferent ca e drum public sau privat taxe si impozite platim la fel nu diferea in functie de drum.

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti informatii eronate si nu cred ca sunt de la prefectura.

Capatina Ciprian   |   Ciurbesti, strada Paduri

31.05.2014

Buna ziua tuturor salariatilor comunei Miroslava. Ma scuzati pentru insistenta, am pus o intrebare in decembrie 2013 in legatura cu electrificarea zonei aferente la care am primit raspuns ca se vor incepe lucrarile in acest an 2014 as dori mai exact daca nu deranjez prea mult in ce anotimp primavara, vara sau toamna; aceasta informatie o pun deoarece as vrea sa pornesc actele de constructie. Va multumesc pentru timpul acordat si intelegere si va doresc o vara frumoasa.

Răspuns primar Niţă Dan
In localitatea Ciurbesti pe strada Padurii exista reteaua de alimentare cu energie electrica. Cred ca locuiti pe alta strada sau alta localitate. Mai analizati.

Bratu Ioan   |   Horpaz

30.05.2014

Buna ziua!
Am un teren in Horpaz pe strada Trandafirilor la intersectie cu stradat Iazului.
Am vazut ca ati asfaltat recent strada Iazului.
1.O sa contiuati sa asfaltati si strada nou facuta de langa lac sa va legati de strada principala?
2.Aveti cumva in plan sa bagati apa si canal pe strada Iazului?
Va multumesc mult domnule Primar si succes in ce v-ati propus sa faceti de acum incolo!
Cu respect,
Bratu Ioan

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Iazului Horpaz exista conducta de alimentare cu apa potabila.Probabil canalizarea va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2016. Vom reanaliza proiectul de asfaltare pentru a finaliza lucrarile in Horpaz.

Ciprian Sirbu   |   Valea Adanca

30.05.2014

Buna ziua, locuiesc pe strada Pepinierei de foarte putin timp. Stiu ca strada era in program de asfaltare pentru anul 2014. Intr-o interventie anterioara ati afirmat ca se va asfalta dupa ce se vor termina lucrarile de constructii in zona. Ce se intampla daca de exemplu, lucrarile in cartierul Lt. Col. Gh. Valeriu Constantinescu se vor termina peste 10-15 ani (se intentioneaza a se construi 140 de case)?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in discutii cu investitorii care construiesc cartierul Valeriu Constantinescu . Daca nu se intelege realitatea vom restrictiona circulatia in zona privind tonajul si vom asfalta.

Padurariu Mihai Catalin   |   Miroslava

29.05.2014

Buna ziua.
As dori sa stiu daca se poate, daca in zona concesionata se va trage anul acesta canalizare.
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Din toata zona concesionata sunt doua strazi fara canalizare. Vom canaliza toata zona in anul 2014.

Eugen Cojocaru   |   Valea Adanca

28.05.2014

Buna ziua,
Reiau cele spuse de sotia mea pe 8.05.2014, poate cu aceasta ocazie ne veti oferi si un raspuns:

"Buna ziua, Domnule Primar,
As dori sa ne comunicati daca au inceput actiunile de strangere a cainilor fara stapan in comuna, in special ma intereseaza zona mea - satul Valea Adanca.
Mentionez faptul ca in zona exista un vecin care hraneste cainii fara stapan si permite inmultirea acestora, respectiv dl Gherasim.
Langa proprietatea acestuia - un triplex, are pe exteriorul gardului, pe o proprietate neingradita detinuta de un alt vecin 2 casute in care sunt momentan mai multi caini, dintre care o catelusa cu cel putin 5 pui.
Pe langa acest fapt semnalat, exista pe strada Marului un caine alb, de talie mare care de aproximativ jumatate de an s-a instalat aici.
Doresc pe acesta cale, la fel ca si celelalte sesizari anterioare ale mele si ale vecinilor mei, insistent, sa gasiti o solutionare, respectiv sa adunati acesti caini si catelusi fara stapan.
Problemele sesizate sunt prezente si pe strazile: Strada Bazei, str. Livezilor, str Marului, str. Debarcaderului.
Cred ca toata Valea Adanca, incepand cu Expomobila si pana sus in fosta livada de meri are o reala problema cu situatia cainilor fara stapan, situatie scapata de sub control.
Daca legea va permite va rog sa faceti uz de masuri si impotriva vecinilor care desi nu adopta un animal fara stapan sau nu se ingrijesc de sterilizarea si limitarea raspandirii de catei fara stapan, se declara iubitori de animale.
Va multumesc anticipat."

Răspuns primar Niţă Dan
Nu putem obliga vecinul dvs. sa nu hraneasca animalele libere. Putem sa-l atentionam la ce se expune. Am incheiat contractul cu fima SC SALUBRIS SA pentru prinderea cainilor fara stapan. Vom lua toate masurile ce se impugn pentru a rezolva problema reclamata de dvs.

Iulia Cojocaru   |   Valea Adanca, strada Marului nr. 20A

28.05.2014

Buna ziua Domnule Primar,
As dori sa ne comunicati daca au inceput actiunile de strangere a cainilor fara stapan in comuna, in special ma intereseaza zona mea - satul Valea Adanca.
Mentionez faptul ca in zona exista un vecin care hraneste cainii fara stapan si permite inmultirea acestora, respectiv dl Gherasim.
Langa proprietatea acestuia - un triplex, are pe exteriorul gardului, pe o proprietate neingradita detinuta de un alt vecin 2 casute in care sunt momentan mai multi caini, dintre care o catelusa cu cel putin 5 pui.
Pe langa acest fapt semnalat, exista pe strada Marului un caine alb, de talie mare care de aproximativ jumatate de an s-a instalat aici.
Doresc pe acesta cale, la fel ca si celelalte sesizari anterioare ale mele si ale vecinilor mei, insistent, sa gasiti o solutionare, respectiv sa adunati acesti caini si catelusi fara stapan.
Problemele sesizate sunt prezente si pe strazile: Strada Bazei, str. Livezilor, str Marului, str. Debarcaderului.
Cred ca toata Valea Adanca, incepand cu Expomobila si pana sus in fosta livada de meri are o reala problema cu situatia cainilor fara stapan, situatie scapata de sub control.
Daca legea va permite va rog sa faceti uz de masuri si impotriva vecinilor care desi nu adopta un animal fara stapan sau nu se ingrijesc de sterilizarea si limitarea raspandirii de catei fara stapan, se declara iubitori de animale.
Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Au inceput actiunile de strangere a cainilor.

Munteanu Andrei   |   Valea Adanca, str. Veche 137

27.05.2014

Buna ziua,
In strada Veche nr 152, Valea Adanca, locuieste o batrana care din punctul meu de vedere reprezinta un caz social si prin urmare ar trebui sprijinita de primarie.
In prima faza doresc sa va precizez ca in momentul in care s au refacut santurile ar trebui pentru acest caz social sa ii faceti si un podet deoarece batrana traverseaza santul sapat pe o scandura.
Domnule primar, nu sustin ca trebuie sa realizati podete la toti locuitorii, ci doar pentru acele cazuri sociale care chiar trebuie sustinute.
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza in teren sesizarea facuta de dvs. si vom lua masurile legale ce se impun.

Anton Carmen   |   Bratuleni - Miroslava

26.05.2014

Va rugam sa mai amenajati un pic parcul de joaca din Bratuleni. Multe din jocuri sunt impracticabile (lipsa sipci de lemn la urcat scarile pe topogan, roata cu caiuti nu functioneaza). Ar trebui cosita si iarba ca e mai mare decat copiii mici.
Multumim

Răspuns primar Niţă Dan
Vom lua in considerare sugestiile dvs.

Stefan   |   Valea Adanca

23.05.2014

Buna ziua!
De un an de zile un cetatean de pe str. Aleea Valea Adanca s-a racordat la reteaua de canalizare si a lasat in urma operatiunii un adevarat canal in asfalt ce acopera un sens de mers. Din pacate acest cetatean nu este constient de riscurile la care sunt supusi atat pietonii cat si conducatorii auto ce utilizeaza aceasta strada. Presupun ca cetateanul are obligatia de a reface asfaltul la forma initiala sau cel putin poate fi obligat sa o faca. Va rog sa luati masurile necesare! Va multumesc,

Răspuns primar Niţă Dan
Ar trebui sa va identificati prin nume,prenume si adresa. In localitatea Valea Adanca nu exista strada Aleea Valea Adanca.

Andra Valeanu   |   Valea Adanca

21.05.2014

Buna seara,
In data de 24.04 v-am scris din nou un mesaj cu privire la cainii fara stapan, aceasi problema dezbatuta de altfel la infinit si la care de aceasta data v-ati eschivat in a mai da un raspuns.De asemenea am semnalat si problema unor caini cu stapan care sunt lasati liberi pe strazi, mai nou fara zgarda ca sa nu mai primeasca proprietarii respectivi amenzi. Cum puteti spune ca nu ati primit informatii cu privire la situatia acestor caini care sunt lasati liberi de proprietari cand agentii de la Politia Locala carora le-am semnalat problema au confirmat ca nu ii pot amenda pe respectivii pt ca acum au scos zgarda cainilor si ridica din umeri ca nu sunt ai lor desi, uneori respectivii caini pot fi vazuti bine merci in acele curti. E probabil mai civilizat sa lasam cainii proprii sa umble pe strada, sa atace alte animale, sa imprastie pubele scoase dimineata pt ridicare decat sa mergem cu ei in lesa si sa colectam fecalele asa cum este prevazut in lege.
Cand incepe mare campanie de ridicare a cainilor? Ce masuri ati luat impotriva domnului Gherasim care vine si ii hraneste, imprastiind pungi de plastic pe marginea drumului alimentand cainii?

Răspuns primar Niţă Dan
Am solicitat interventia SC SALUBRIS SA , firma autorizata pentru prinderea cainilor. Asteptam.

Andra Valeanu   |   Valea Adanca

21.05.2014

V-am semnalat in urma cu 3 luni problema legata de lipsa iluminatului public pe strada Livezilor. Am remarcat aparitia unui stalp nou de curent in dreptul unei proprietari de pe aceasi strada une locuiesc. In contextul spargerilor de locuinte care au avut loc in ultima vreme, cat si din cauza cainilor fara stapan care umbla nestingheriti pe strada, circulatia pietonala pe timp de noapte este cu adevarat periculoasa. Noul stalp instalat ilumineaza proprietatea in dreptul careia a fost instalat si nu strada. Banuiesc ca este instalat din fonduri proprii si plata energiei aferente cade tot in responsabilitatea proprietarului. Va rog sa ne spuneti si ce cereri/autorizatii ar trebui depuse in cazul in care este posibila amplasarea unui astfel de stalp de iluminat.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom intervene in zona pentru a rezolva problema iluminatului public.

Hulubei Emanuel   |   Horpaz

18.05.2014

Vreau sa va multumesc pt afaltarea din sat horpaz... acum putem si noi trai ca oamenii!

Răspuns primar Niţă Dan
Am primit mesajul dvs.

Leonte Lucian   |   Miroslava

15.05.2014

Buna ziua, locuiesc pe strada Aron Voda si va pot spune ca este distrusa complet ,plina de mal, gropi foarte mari, pe langa asta se mai parcheaza si in drum ca deabia putem trece (intr-o zi masina care ridica gunoiul nu a putut intra din acest motiv).Nu se poate face chiar nimic in privinta cu drumul si cel al parcarilor? Suntem la 4km de oras nu in salbaticie. Avem copii mici si parintii in varstra. Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Asfaltam strada ARON VODA pana la sfarsitul lunii iunie 2014.

Ioan dascalu   |   Miroslava

15.05.2014

Buna ziua!
Zilele astea s-a lucrat la canalizare pe Strada Fermei din comuna Miroslava,lucru care a dus la deterioarea masiva a drumului pietruit.
Exista vreo speranta ca acest drum sa fie pietruit din nou?sa chiar sa fie asfaltat?
Cand se vor finaliza lucrarile la canalizare si cand ca putea fi utilizabila
O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Constructorii care au lucrat in zona au obligatia de a aduce drumul la forma si dotarea initiala. Strada Fermei va fi asfaltata pana la sfarsitul lunii iunie 2014.

Andrei Dabija   |   Valea Adanca

15.05.2014

Domnule primar, locuiesc pe strada Bazei, detin o locuinta si am depus actele pentru finalizarea constructie si nu mi se elibereaza actele precum ca trebuie sa-mi mut gardul... ceea ce nu mi se pare corect... Am inteles ca latimea drumului se va face de 11m si se va lua din terenul nostru iar lucrarile cu drumurile vor incepe in 2016... Nu inteleg de ce nu mi se elibereaza finalizarea autorizatie? Avand in vedere ca sunt in regula cu tot. Multumesc anticipat

Răspuns primar Niţă Dan
Respectati certificatul de urbanism care este eliberat conform legislatiei.

Marius Ropotica   |   Valea Adanca

14.05.2014

Buna ziua,
Mai aveti ceva informatii despre asfaltarea strazii Pepinierei? Am verificat pe SEAP, licitatia pornita anul trecut (cererea de oferte 349664/01-07-2013) pare inca in desfasurare. S-a stabilit castigatorul? Mai sunt contestatii de rezolvat?
Multumesc, Marius Ropotica.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Pepinierei nu se asfalteaza pana la finalizarea lucrarilor de constructii de locuinte din zona.

Husanu   |   Miroslava

14.05.2014

Domnule Primar al Comunei Miroslava,
Ma numesc Husanu George Manuel, locuiesc in comuna Miroslava, jud. Iasi, pe str. Constantin Mavrocordat nr.9 si doresc sa va aduc la cunostiinta urmatoarele: in urma cu ceva timp, pe aceasta strada,investitorul Talanca, a construit o locuinta tip duplex care a racordat-o la utilitati (apa, gaze naturale, energie electrica). Problema este ca, in urma lucrarilor de sapatura neautorizate efectuate pe drumul privat si public investitorul nu a mai reparat drumul in cauza, accesul pe acesta fiind mult ingreunat. Din cate stiu, daca exista un aviz de lucrari, acesta presupune ca la finalul executiei, amplasamentul sa fie adus macar la forma initiala. Mentionez ca drumul de acces catre imobilele cu numarul 9, 9A, 9B, 9C se face pe un drum public si privat.Cine are obligatia de a reface carosabilul public si privat distrus in urma acestor lucrari? Functie de raspunsul dvs, va rog sa dispuneti remedierea caii de acces publice catre locuintele celor care utilizeaza acest drum privat si public. Multumesc,
PS: Va scriu in numele la toti utilizatorii acestui drum care au locuinta in aceasta zona.

Răspuns primar Niţă Dan
Drumul respectiv este privat si nu priveste administratia locala. In urma verificarii am costatat ca dvs. nu ati respectat prevederile certificatului de urbanism si R.L.U.

Albu Vasile   |   Miroslava

14.05.2014

Buna ziua domnule primar, va rog sa-mi spuneti daca pot obtine o autorizatie de constructie in gradina la soacra mea (Scantei Angela), vecina cu domnul Rusu, avand in vedere ca am doar 3 m cale de acces. Multumesc anticipat, astept raspunsul dv. Cu respect.

Răspuns primar Niţă Dan
Solicitati certificat de urbanism pentru lucrarea pe care vreti sa o executati, certificat care va lamuri solicitarile dvs.

Ojog Constantin   |   Ciurbesti

13.05.2014

Buna ziua,
Va deranjez si eu cu trei intrebari:
1)S-a asfaltat foarte frumos strada din Ciurbesti. De ce nu se fac santuri, rigole sa nu mai strice apa asfaltul?
2)Sunt sanse ca in satul Ciurbesti sa fie canalizare si cand?
3)Cand se va da conducta de apa in folosire?
Va multumesc si va doresc mult succes in continuare.
Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
1.Deoarece nu a fost in proiect si nu avem buget pentru o asemenea lucrare.
2.Pana in 2018 satul Ciurbesti va fi canalizat.
3. In anul 2014, se lucreaza.

Cristescu Lazar   |   Vorovesti

13.05.2014

Detin un teren pe strada Lacului si as dori sa stiu daca aceasta strada intra in planurile de extindere a retelei de apa canal. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Alimentarea cu apa in zona respective se va face in anul 2016.

Padurariu   |   Iasi

13.05.2014

Avem vreo sansa sa avem canalizare si asfalt pe str. Elias Saraga, asa cum s-a promis?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rog sa va identificati prin adresa, telefon sau alte mijloace de identificare.

Elena G.   |   Miroslava

12.05.2014

Buna ziua, Domnule Primar! V-am solicitat acum 2 ani sa rezolvati problema pe strada Vasile Alecsandri. Asa cum v-am mentionat si atunci sunt cativa vecini care au mutat gardul in domeniul public incepand de la restaurant cu 70 cm, ajungand la PT 4 cu 1 m. Va rog sa luati masuri pentru a se respecta domeniul public pentru toti vecinii echitabil, avand in vedere asfaltarile de saptamana viitoare . Sperand ca veti lua masurile necesare si ca vom avea o strada neciobita de gardul nimanui, va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor lua masurile necesare pentru a preintampina cele sesizate de dvs.

Capra Daniel   |   Balciu

11.05.2014

Buna ziua domnule Primar!
Trec zilnic cu masina pe str. Dealul Nucului, si pe o portiune de 50 de metri (intersectia cu str Izvoarelor) este dezastru. De la sapaturi si apa care vine din deal sau format numai 'cocoase'.
In principiu strazile sunt pietruite dar daca nu se pot astfalta inca, macar o indreptare cu un utilaj, le-ar face mai practicabile. Nu e in intentia mea sa fiu sarcastic, insa 'se vor astfalta strazile in curand' l-am mai auzit si acum 2 ani. Cu respect!

Răspuns primar Niţă Dan
Apa nu vine din deal fiindca este dirijata pe o rigola din pamant. Daca stati in Balciu puteti sa circulati si pe alte drumuri care sunt asfaltate si sunt destule.

Munteanu Andrei   |   Valea Adanca

11.05.2014

Buna ziua,
Domnule primar, revin cu rugamintea sa mai analizati inca odata starea drumurilor pietruite cu beton concasat in zona strada Veche 137, Valea Adanca. Solutia adoptata este foarta buna ca si strat suport dar din pacate construtorul nu a finalizat lucrarea adica nu a mai pus un strat de balast nisipos care sa impaneze stratul de piatra concasata. In acest moment ne distrugem masinile deoarece sunt portiuni unde bucati din beton de dimendiuni mari concasate sunt la nivelul drumului .Practic drumul este greu accesibil pietonal pentru copii sau mame cu copii mici.
Am rugamintea sa realizati o vizita in aceasta zona pentru a va convinge de situatia prezentata. Multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Vom reanaliza situatia din zona si incercam sa reparam eventualele greseli.

Iulia Cojocaru   |   Valea Adanca

08.05.2014

Buna ziua Domnule Primar,
As dori sa ne comunicati daca au inceput actiunile de strangere a cainilor fara stapan in comuna, in special ma intereseaza zona mea - satul Valea Adanca.
Mentionez faptul ca in zona exista un vecin care hraneste cainii fara stapan si permite inmultirea acestora, respectiv dl Gherasim.
Langa proprietatea acestuia - un triplex, are pe exteriorul gardului, pe o proprietate neingradita detinuta de un alt vecin 2 casute in care sunt momentan mai multi caini, dintre care o catelusa cu cel putin 5 pui.
Pe langa acest fapt semnalat, exista pe strada Marului un caine alb, de talie mare care de aproximativ jumatate de an s-a instalat aici.
Doresc pe acesta cale, la fel ca si celelalte sesizari anterioare ale mele si ale vecinilor mei, insistent, sa gasiti o solutionare, respectiv sa adunati acesti caini si catelusi fara stapan.
Problemele sesizate sunt prezente si pe strazile: Strada Bazei, str. Livezilor, str Marului, str. Debarcaderului.
Cred ca toata Valea Adanca, incepand cu Expomobila si pana sus in fosta livada de meri are o reala problema cu situatia cainilor fara stapan, situatie scapata de sub control.
Daca legea va permite va rog sa faceti uz de masuri si impotriva vecinilor care desi nu adopta un animal fara stapan sau nu se ingrijesc de sterilizarea si limitarea raspandirii de catei fara stapan, se declara iubitori de animale.
Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu raspund la persoane care nu se identifica cu nume, prenume, adresa si telefon reale. Observ ca dvs. cunoasteti foarte bine ce se intampla in localitate.

Adrian Crupa   |   Balciu

08.05.2014

Stimate domnule primar,
Aș dori să aflu dacă în viitorul apropiat pe strada Haznalei, sat Balciu, se va extinde rețeaua de apă și de canalizare și dacă este în plan asfaltarea fundacului (numerele 22,24) ce ține de aceeași stradă.
Vă mulțumesc anticipat!
Adrian Crupa

Răspuns primar Niţă Dan
Avem proiectul de alimentare cu apa pe aceasta strada. Speram ca pana la sfarsitul lunii iunie strada la care faceti referire sa fie alimentata cu apa.

Posisnicu Mihai   |   Miroslava, Aron Voda 9

07.05.2014

Revin asupra problemei ce tine de strada Aron Voda. Si nu vorbesc doar ptr mine, ci ptr toti ei care locuiesc pe aceasta strada din vecinatatea Primariei. Am fost si in audienta la Dvs. si ati pomis ca acest drum se va pietrui/asfalta pana la Paste. Paste... Paste... dar care Paste Dl. Primar ?!
Ne bagati calusul in gura ca ati tras canalizare,apa....dar noi mai avem nevoie si de a iesi din curte cand vremea e rea.
1-2 masini de piatra pe strada asta daca se baga la timp... azi nu mai inotam in mocirla.
Va rog sa faceti un bine locuitorilor de pe strada mai sus mentionata. Pentru 50m ne ungem din picioare pana in cap de nu mai putem intra nici in Primarie ! Multumim anticipat !

Răspuns primar Niţă Dan
In luna iunie strazile Aron Voda si Iuga Voda vor fi modernizate.

Asachi Catalin   |   Gaureni

05.05.2014

Dle. Primar cand o sa deschida accesul auto in Carrefour dinspre Gaureni? Ar fi foarte important pentru locuitori din Miroslava. Are cineva interes sa ramana inchis accesul?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu putem interveni in zona respectiva deoarece este pe administrativul municipiului Iasi.

Paraschiv   |   Valea-Ursului

05.05.2014

Buna ziua domnule Primar, doresc sa stiu care este stadiul lucrarilor de apa si canalizare pentru Valea-Ursului, si cui apartine strada (domeniu public sau privat) pe care este amplasat terenul, si anume strada Padurii, de la rond prima strada pe dreapta, cea cu constructii pana la limita padurii, situata in dreptul bornei kilometrice, va multumesc si numai bine va doresc.

Răspuns primar Niţă Dan
Strazile din zona padurii Uricani sunt private si nu putem interveni. Suntem in procedura de licitatie pentru Valea Ursului.

pagina 1 din 8

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2014