Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Livia   |   Valea Adanca

27.01.2016

http://m.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Desi+pot+concesiona+pamant+tinerilor+pentru+o+locuinta+foarte+pu Suneti rauvoitori, nepasatori, sau nestiutori?

Răspuns primar Niţă Dan
Vi s-a raspuns telefonic.

Romila Eloena   |   Balciu Miroslava

27.01.2016

Da, am inteles acest lucru pe care il confirm, dar v-as ruga ,nu se poate schimba capatul de traseu, de la Primarie si sa fie dus pina in Balciu, la fabrica de mobila,fiind si capat de traseu deoarece cu siguranta va avea calatori ? Spun aceasta, avind in vedere masina care circula pe traseul Proselnici care este foarte aglomerata si vine la interval destul de mari. Va multumesc si poate cu sprijinul dvs. se va relua traseul prin Valea Adinca.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom solicita acest lucru catre Consiliul Judetean la actualizarea anuala a traseelor care va avea loc in luna aprilie 2016.

Tudor Radu   |   Miroslava, Balciu

27.01.2016

Buna ziua! Deoarece stau in zona Balciu, respectiv Str. General Emanoil Dascalu 44, as dori sa stiu daca se vor asfalta drumurile in aceasta zona anul acesta. Intr-un raspuns anterior al Dvs., spuneati ca strada Viei va fi asfaltata. Vreau sa stiu daca Str. Viilor, Str. Nisipuri, Str. General Emanoil Dascalu si Str. Constantin Langa vor fi asfaltate. In ceea ce priveste canalizarea, poate ne puteti da o informatie de asemeni. Spor la lucrari si succes la alegerile de anul acesta!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Viei se va asfalta in anul 2016.In perioada 2016-2018 sunt planificate pentru asfaltare strazile Viilor si General Emanoil Dascalu . Strazile Nisipuri si Constantin Langa sunt in proprietate privata deci nu le putem noi asfalta. Aceeasi situatie este si in cazul canalizarii.

razvan alexandru   |   miroslava

27.01.2016

Domnule primar, cum e posibil ca doi ani la rand sa platesc impozitul la masina, proprietate personala la comuna Miroslava, iar in 2016 cand am fost sa platesc impozitul masinii am fost trimis sa platesc impozitul unde a fost declarata masina? Intrebarea mea este: comuna Miroslava are numere de inmatriculare separate la masini, iar eu cu numere de Iasi (IS) nu pot plati impozitul la comuna de care apartin?

Răspuns primar Niţă Dan
Avand in vedere ca nu va putem identifica in baza de date dupa acest nume, va rugam sa ne comunicati datele dumneavoastra de identificare complete, precum si ale autoturismului pentru care ati achitat impozitul la Primaria Comunei Miroslava, pentru a clarifica situatia dumneavoastra fiscala. Pentru lamuriri puteti lua legatura cu biroul impozite si taxe, inspector Rusu Ionut Robert, tel 0758232207

costachescu   |   ezareni -valea adinca

27.01.2016

Buna seara, domnule Primar. Am un teren si o casa la Ezareni, iarna o vizitez din cind in cind, vara mai des, dar nu locuiesc, nu stau peste noapte niciodata acolo. De ce trebuie sa fiu obligata sa inchei contract de salubrizare, resturile menajere daca am, le pun in sacosa si le arunc la tomberonul din oras acolo unde ma intorc seara, unde am contract cu salubrisul ? Nu este corect sa platesc salubrizarea in doua locuri odata ce nu locuiesc la Ezareni. Multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Vi s-a raspuns personal.

Mihalache   |   Horpaz

27.01.2016

Buna seara ! Va rugam, daca se poate, sa ne spuneti daca in anul 2016 se va asfalta strada Unirii din Horpaz - are o lungime de 300m si ne uneste strada Principala de Strada Noua si am merge mai usor catre maxi taxi. Cand ploua, e de groaza drumul.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem planificata realizarea asfaltarii pe strada Unirii in acest an.

Pirtica Nicolae   |   Valea Adanca

26.01.2016

Buna seara ! Nu stiu cui sa ma adresez in legatura cu iluminatul stradal. Acum o saptamana s-a ars un bec de la stalp (strada Bazei, nr, 143A). Se poate rezolva cumva? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Desigur, vom interveni prin firma care presteaza serviciul de intretinere a iluminatului public stradal in comuna pentru a inlocui becurile arse.

Gabriela M.   |   Iasi

25.01.2016

Buna ziua, domnule primar! Revin cu aceeasi problema, stanile din valea Miroslavei. Va propun sa-l invitati la primarie cu actele de proprietate pe acest Buinceanu Andrei, terenul este al copiilor lui Buinceanu Ioan(decedat). Am auzit ca acest individ cu mult tupeu de ,,patron'' mai practica si niste afaceri dubioase, ca de exemplu cumpara cai, sacrifica cai si...vinde carne de vita. Poate se anunta politia si verifica cati cai si vite a vandut acest individ la abatorul din Botosani ; avea acasa la taica-sau cate o herghelie de cai. Am vazut zilele trecute ca inca mai scoate oile la pasunat, desi in perioada 6 decembrie- 24 aprile este interzis pasunatul, chiar pe pasunea privata. Salut initiativa dumneavoastra cu racordarea la apa potabila, dar cunoasteti potentialul financiar al acestor cetateni, majoritatea in varsta. Trecand spre Iasi am vazut cum oile acestui individ stateau catarate pe colacul fantanii cu pricina, pe lanaga fantana numai cacareaza de oi si bietii oameni beau apa de la acea fantana. Oare ce e mai simplu? Poate il determinati pe acest individ sa respecte legile in vigoare.

Răspuns primar Niţă Dan
Stanile sunt pe teritoriul orasului Iasi. In zona este conducta de alimentare cu apa; fantana este nefunctionala, iar oamenii au fost instiintati prin afisarea panoului cu “Apa nepotabila”.

Alban Ancuta   |   Valea Adanca

23.01.2016

Buna ziua! Va multumim ca ati asfaltat strada Pepinierei. Se circula mult mai bine acum. Cu o singura mentiune : dupa ce ca locatarii blocului de la intersectia strazii Pepinierei cu strada 1 Mai au gardul in drum, isi parcheaza si masinile la cel putin un metru de gard. Fiind si in curba, este cel putin neplacut, ca sa nu spun chiar periculos. Sper sa se poata face ceva in privinta asta. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Locatarii blocului la care faceti referire au fost notificati pentru a demola gardul si sa amenajeze locuri de parcare.

P.Mihaela   |   miroslava

22.01.2016

Buna ziua! Cand se va curata bucata de teren de pe strada Scolii nr 18 de cotete si gunoaie ? Este foarte multa mizerie si exista foarte multi copii in zona ; daca nu puteti rezolva d-voastra problema, atunci am sa apelez la Protectia Mediului! Si as mai veni cu o propunere pentru inbunatatirea comunei: un parc pentru copii.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria poate interveni numai pe domeniul public al comunei, acest teren este proprietate private, iar locuitorii din zona ar trebui sad ea dovada de buni gospodari. Pana la amenajarea unui loc de joaca pentru copii se poate folosi parcul de joaca de langa dispensarul medical.

simona   |   gaureni

20.01.2016

Buna seara ! Citind nemultumirile cetatenilor despre firma de salubrizare, precizez ca pe 31.12.2015 gunoiul menajer nu s-a ridicat din zona in care locuiesc; este a doua oara cand se intampla (prima data a fost in august). Ar fi fost corect sa fim anuntati cand nu se lucreaza sau masinile sunt stricate. Am o curiozitate - dupa parerea dumneavoastra, ar trebui sa platim pret intreg la factura atunci cand cand firma rateaza cate o saptamana (din cand in cand)? Va multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Contractul este intre dvs. si firma de salubrizare, prin urmare va rugam sa va adresati acesteia pentru a lamuri situatia semnalata.

Achiteni Iulia   |   Miroslava

20.01.2016

Buna ziua. M-ar interesa concesionarea unui lot de teren cu destinatie agricola pentru gradina proprie (gradina pentru familie, nu pentru comert). Exista aceasta posibilitate de concesionare pentru astfel de teren in cadrul primariei dvs? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se poate cumpara o suprafata de teren pentru activitati agricole.

chiriac constantin   |   Miroslava .sat. ciurbesti. str. Neculai hartsn .nr

20.01.2016

Buna ziua, domnule Primar! Intrebarea si totodata durerea mea si a vecinilor din str. Neculai Hartan pina in capat la Champingul Ciurbesti. Am dori sa stim cand aveti de gand sa ne luati si pe noi in seama ;pe harta miroslava, apa s-a oprit undeva la vreo 600m de noi; din ce motiv, nimeni nu stie. Gazul l-a adus primaria Ciurea pina la strada principala, la 200 m de noi pina in poarta unei batrine ce nu aree nevoie, dar ff frumos. Asfalt nu avem, ne inecam vara de praful facut de masinile ce trec pe ulita ca altfel nu pot sa-i zic. Ma repet, primim anul asta, 2016, apa, gaz, asfalt sau nu ? Macar sa stim, sa vind casa in care am investit si sanatatea pentru a o face si sa ne mutam la civilizatie. Va rugam respectuos, ,noi, cei din strada Neculai Hartan si sintem foarte multi si multe case noi construite platitori de taxe si impozite, sa ne ajutati si sa nu ne lasati in ceta deasa in care traim de vreo 7 - 8 ani in com. Miroslava, una dintre cele mai bogate primarii din Romania! Multumim si adteptam un raspuns!

Răspuns primar Niţă Dan
Anul acesta am planificat realizarea de extindere a sistemului de alimentare cu apa potabila si asfaltarea pe strada Neculai Hartan.

Grădinăriu Oana   |   Valea Adanca

19.01.2016

Bună ziua ! As dori sa îmi spuneți dacă pot depune actele pentru alocația unui copil de 2 luni la primăria Miroslava? In cazul în care se poate, va rog sa îmi spuneți ce anume trebuie sa conțină dosarul. Mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Daca aveti domiciliul pe raza comunei Miroslava, depuneti la ghiseul nr.2 « Asistenta Sociala » urmatoarele documente : xerocopii dupa carti identitate parinti, xerocopii dupa certificate de nastere parinti, xerocopie dupa certificatul de casatorie, xerocopie certificat nastere copil, cerere tip pe care o obtineti de la ghiseul nr.2, dosar cu sina, extras de cont la zi, daca se solicita incasarea alocatiei pe card. Contul trebuie sa fie deschis pe numele titularului care depune cererea de acordare a alocatiei de stat

Vlad Alexandru   |   Valea Adanca

18.01.2016

Buna dimineata, domnule primar ! Va rog frumos sa imi spuneti cand va fi asfaltata strada Subcosere, de la intersectia cu Strada Veche pana in Soseaua Nicolina. Va sunt recunoscator si cu o estimare. Toate cele bune!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Sub Cosere figureaza in inventarul domeniului public cu 235m incepand de la intersectia cu strada Veche. Este planificata asfaltarea in perioada 2016-2019.

Raluca Cristina Toader   |   Iasi, Miroslava, Horpaz

17.01.2016

Buna ziua! Are Primaria in plan construirea de parcurcuri de joaca pentru copii pe raza satului Horpaz? Aceste parcuri de joaca ar insemna socializare pentru copiii si parintii acestei zone. Este o zona dezvoltata in ultimii ani si pentru a se inchega cu adevarat o comunitate este nevoie de astfel de locuri. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza o locatie adecvata amplasarii unui parc de joaca.

Danila   |   Miroslava

16.01.2016

Domnule primar, de curiozitate m-am uitat pe site-ul primariei. Am vazut ca majoritatea rubricilor, in afara celui de dialog cu cetatenii, nu sunt actualizate din 2013, 2014, rar din 2015. Sa stiti ca si acest lucru face parte din transparenta decizionala. De exemplu eram curios cu privire la buget, taxe si impozite, investitii si altele. Cred ca ar trebui actualizat la cel putin o luna. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica si vor fi actualizate informatiile pe site.

Ionel Marin   |   Horpaz

14.01.2016

Buna ziua. Va rog, domnule primar, ati putea sa-mi spuneti care este distanta minima ce trebuie lasata intre constructie, casa (parter plus mansarda) si limita proprietatii gardul fata de vecin? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Limitele constructiei, conform RLU sunt 3m laterale si 5m posterior.

George Gradu   |   Iasi

14.01.2016

Buna ziua, dle Primar. Undeva in perioada martie-aprilie voi deveni locuitor al comunei Miroslava, sat Valea Adanca. Sincer, abia astept. Voi locui pe o strada care nu are deocamdata nume, este imediat paralela pe strada Visinilor. As dori sa intreb mai multe lucruri:
1. cand va primi nume straduta?
2. Ce firma de internet/TV stiti sa activeze in zona?
3. Cum se poate face ca sa avem pe straduta 1-2 stalpi de iluminat?
4. Este in plan sa se uneasca respectiva straduta cu Pepinierei?

Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
1.Strada pe care locuiti are denumire, veti solicita printr-o cerere nr. imobil si strada.
2. Solicitati informatii la firmele in domeniu, in general Telecom.
3. Vom analiza modul in care se poate ilumina strada.
Nu se va uni straduta dvs. cu str. Pepinierei.

teodorescu cristian   |   iasi

13.01.2016

Buna ziua, domnule primar Nita! Am trimis si eu cateva intrebari ce mai intereseaza in mod cat mai serios si gasesc ca pe site-ul primariei ce o conduceti nu binevoieste nimeni sa imi raspunda. Rog respectuos sa luati in seama ceea ce am trimis anterior!

Răspuns primar Niţă Dan
Verificati site-ul, raspunsul a fost postat pe data de 05.01.2016.

tony ionescu   |   ciurbesti

13.01.2016

Dle. Primar, revin cu problema E-on. M-am cam saturat sa fiu plimbat de la o institutie la alta, fie de stat, fie privata. E-on spune ca trebuie marita puterea dat fiind numarul de constructii noi existente, iar din minimele mele cunostinte aceste lucrari stiu ca se fac in parteneriat. Si, DA, mi se pare normal ca primaria sa interivna, doar nu imi platesc impozitele la E-on. Atata timp cat cetatenii unui sau mai multor sate din aceeasi comuna se plang de aceeasi problema, consider ca raspunsul dvs. nu este satisfacator. Trebuie sa aparati interesele locuitorilor! In speranta ca veti da curs solicitarii noastre pentru rezolvarea acestei probleme...Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru a mari puterea in reteaua electrica de distributie , E-ON poate interveni. Primaria realizeaza in parteneriat cu E-ON doar extinderi de retea in zonele neelectrificate. Va rugam sa va adresati la E-ON pentru a sesiza problemele legate de puterea instalatiei.

mai multi cetateni   |   Miroaslava

13.01.2016

Buna propunerea anterioara privind gunoiul. Ce ar fi, domnule primar, cand firma angajata de primarie, pentru care ati facut atata lobby, nu isi face datoria sa ne mobilizam pe retelele de socializare si sa aducem toti cetatenii gunoiul in fata primariei ? Cat mai dureaza aceasta bataie de joc girata de dvs personal? Care e interesul? Oare nu exista o firma potenta ? Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Serviciul de salubrizare intr-o localitate (comuna) se organizeaza de catre ConsiliulLlocal prin licitatie publica. Primaria Miroslava a organizat aceasta licitatie in luna aprilie 2015, care a fost castigata de catre SC DERMAT CONS SRL. Va rugam sa fiti concret cu adresa (strada, numar), in ce zile nu s-a ridicat gunoiul etc. pentru ca alti cetateni din Miroslava nu au sesizat acest aspect. Primaria nu este depozit de gunoi, iar angajarea unei firme care sa faca salubrizarea comunei nu depinde in mod direct de primar , ci in urma unor proceduri pe care vi le-am explicat.

LUPU GIANINA   |   IASI,COM.MIROSLAVA,SAT BRATULENI

13.01.2016

Buna ziua! In primul rand va multumesc, domnule primar, pentru grija pe care o aveti fata de cetatenii comunei Miroslava, pentru preocuparea pentru bunastarea viitorului comunei si pentru promptitudinea cu care s-au deszapezit drumurile. In al doilea rand as vrea sa stiu daca se poate concesiona de la primarie teren cu destinatie industriala, cu acces tir pentru constructie depozit.Multumesc! Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Printr-o cerere depusa la primarie si adresata Consiliului Local se poate concesiona teren in cadrul Parcului Industrial.

Gabriela M.   |   Iasi

13.01.2016

Va multumesc pentru raspunsul dat, domnule primar. Poate n-am fost destul de explicita. Exista o stana si pe partea dreapta a canalului, a drumului de mers spre Iasi la o distanta de aproximativ 30ml de o fantana de la care se alimenteaza cu apa 7sau 8 familii. M-am interesat intre timp, proprietarul este Buinceanu Ghe.Andrei care sustine ca are concesionat acel teren de la Primaria Miroslava. Celalalt proprietar de pe partea stanga a canalului este Buinceanu I.Gheorghita. Eu nu cunosc unde este linia de hotar cu municipiul Iasi si dupa spusele dumneavoastra, am sa ma adresez cu o sesizare si Primariei municipiului Iasi si la Protectia mediului. Conform ordinului 119/2014 a Ministerului Sanatatii, precizat de dumeavoastra, aceste stani ar trebui amplasate la capatul satului vizavi de terenurile lui Radu Constantin (decedat). Dar dupa cum se stie, la noi, romanii, legile sunt facute pentru a fi incalcate. Imi cer scuze daca veti considera ca am insistat prea mult pe acest subiect, care sper sa se rezolve curand.

Răspuns primar Niţă Dan
Stana amplasata la 30m de fantana este pe terenul proprietate privata a lui Buinceanu Ghe. Andrei. Vor fi atentionati de acest aspect, iar persoanele care folosesc apa din acea fantana au posibilitatea sa se racordeze la reteaua de apa potabila existenta.

Romila Elena   |   Iasi

12.01.2016

De ce nu mai circula microbuzul pe ruta Miroslava - Valea Adinca – Iasi ?

Răspuns primar Niţă Dan
Firma care a incercat sa faca acest lucru a lucrat in pierdere timp de trei luni, cauza fiind foarte putini calatori.

R. George   |   Bratuleni

12.01.2016

Buna ziua ! La multi ani ! Cu doua intrebari va deranjez.
In primul rand as dori sa stiu, daca aveti aceasta informatie, cand vom putea benefiacia de apa potabila pentru ca reteaua de apa este finalizata, cel putin in brautleni si apa inca nu avem. In al doilea rand, daca este posibil, in ce masura este posibil ca sa fie refacut drumul pietruit acum 5 ani pe strada Bahlui din Bratuleni pentru ca suntem mai multe persoane care trecem zilnic cu masinile pe acest drum dezafectat in urma extinderii retelei de apa ? Imi aduc aminte ca acum 5 ani drumul a fost indreptat si turnat un stat de pietris. Este posibil sa se mai faca o reabilitare a acestei strazi? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Alimentarea cu apa potabila in Bratuleni se va finaliza in perioada urmatoare. Drumul se va reface pana la finalizarea lucrarilor.

costel bulichi   |   valea adanca noua

12.01.2016

Buna seara. Va solicitam trimiterea colaboratorilor Dvs.pentru a inlocui becul din stalpul de iluminat stradal din dreptul imobilului cu nr.123 str.Principala. Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pentru inlocuirea becului ars.

Razvan   |   Valea Adanca

12.01.2016

Domnule Primar, ca locuitor al zonei Valea Adanca - Bazei, as dori sa va intreb de ce exista semnele de circulatie de pe strada Bazei cu Nucilor, Florilor si L Voda, daca nu le respecta nimeni?! De ce nu se fac controale? De ce nu se monteaza o camera de filmat la intersectia cu Latcu Voda? Sunt zeci de autovehicule care circula pe interzis in zona respectiva, si chiar au vandalizat semnele de circulatie de la AJC Ana Maria. Pe langa asta, mai sunt si impertinenti si agresivi daca le atragi atentia. Va rog sa le explicati soferilor-maimute proaspat mutate la « tara » ca legile si semnificatia indicatoarelor se respecta pe orice drum public sau privat, si ca daca vor sa ajunga la noile blocuri la care se aduna gunoaiele in jurul lor, pot ocoli pe Strada Veche oricand! Intr-o buna zi franele mele nu vor tine cand voi cobori pe strada Bazei... si sper sa fii pe interzis cu un mertan cu crucea sfintita atarnata in parbriz.

Răspuns primar Niţă Dan
In urmatoarea perioada vom monta camere de supraveghere in zona. Controale s-au facut si se fac, s-au dat sanctiuni celor care au ignorat semnele de circulatie.

Mocanu I.   |   Valea Adanca

11.01.2016

Buna ziua ! La Multi Ani 2016! Direct la subiect:
1. Pe str. Cornesti nu s-a intervenit deloc pentru curatarea zapezii cazute sau macar niste material antiderapant.
2. La intersectia DJ cu str. Principala nu este niciun stalp de iluminat public existand serios riscul unor accidente.
3. De ridicarea gunoiului menajer nici nu mai aduc aminte.
Am incredere ca veti avea in vedere si aceste probleme. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
1. S-a curatat si zapada s-a dat si cu material antiderapant.
2.Vom incerca sa instalam o lampa de iluminat la intrarea din DJ pe str. Principala.
3. Au fost probleme cu ridicarea gunoiului menajer la inceput de an cand au fost defecte masinile de colectare.

ioana   |   dancas

11.01.2016

Buna ziua! Am o intrebare pt dumneavoastra: pt noi, cei din satul Dancas, ce se poate face sa putem traversa si noi soseaua de centura in conditii de siguranta? In zilele cu ceata, cand nu se vede la 10 m distanta, cum ne putem asigura ca traversarea acesteia va fi fara vreun pericol, in conditiile in care nu vezi nimic iar masinile circula cu viteza?

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa analizam situatia cu administratorul drumului, adica CNADNR, si va vom anunta.

drenurilor   |   Balciu

11.01.2016

Multumim pt atentia acordata pt dezapezirea strazii. O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Cu multa placere.

Valentin Pascaru   |   Miroslava

11.01.2016

Buna ziua, domnule primar, si la Multi Ani ! As dori sa stiu daca strazile Viei respectiv Viilor (cele 2 strazi se intersecteaza la un moment dat) sunt prinse in planul de asfaltare pe 2016. Sau macar Strada Viei care este chiar drum principal. De vreo 5 ani in fiecare an am tot auzit ca sa va asfalta in zona. Sa fie anul 2016 unul cu noroc?

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Viei va fi asfaltata in anul 2016.

Florin V.   |   Valea Adanca, str. Pepinierii

10.01.2016

Domnule primar, suntem cu totii recunoscatori pentru initierea lucrarilor de asfaltare pe strada Pepinierii. Cu toate acestea, data fiind starea vremii, cred ca s-ar impune curatarea partii carosabile de zapada care ingheata noaptea si se dezgheata ziua in mod continuu de peste 5 zile deja. Consider ca, din moment ce ninsoarea s-a oprit de mult, se poate interveni pentru curatarea astrazii si eventual imprastirerea de material antiderapant pentru evitarea oricarui incident (strada fiind putin in panta si dupa cum stiti ingusta in zona pepinierei). Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Este adevarat, s-a intarziat cu curatarea stratului de zapada, insa material antiderapant s-a administrat. Vom atentiona societatea cu care avem contract in acest sens.

Ana   |   Str. Pepinierei

09.01.2016

Buna ziua ! Intrebarea mea este daca drumul de pe strada Pepinierei va ramane la fel de ingust cum este ? Acum acolo nu incap sa mearga doua masini. Se construiesc in continuare blocuri noi, dar cu drumul cum ramane?!

Răspuns primar Niţă Dan
Deocamdata, drumul ramane la latimea construita , pe viitor vom cauta solutii de largire , dar sa se termine cu constructiile din zona.

ciobanu viorel   |   valea adanca

08.01.2016

Buna ziua ! In caietul de sarcini publicat oficial pe site-ul primariei, al firmei care executa transportul Miroslava/Valea Adanca/Iasi si retur este specificat ca circula de luni pana duminica pana dupa ora 21. De ce nu se aplica si in realitate acest lucru ?
1. Nu circula niciodata in week-ned
2.Ultima cursa este dupa cum crede soferul, maxim ora 18.00. E timpul sa va implicati si petru noi putin. In afara faptului ca ati spus ca nu e treaba d-voastra, ar trebui sa ne reprezentati si sa rezolvati aceasta ilegalitate care este nerespectarea "Caietului de sarcini". Intentionez sa merg mai departe cu aceasta problema daca nu se rezolva (mass-media). O zi buna !

Răspuns primar Niţă Dan
Nu sunt suficienti calatori pentru a se acoperi cheltuielile de transport . Nici o firma de transport nu face acte de caritate la infinit.

Silvia Davideanu   |   Valea adanca

08.01.2016

Domnule primar, va rog sa ma informati daca pot sa donez niste carti bibliotecii din comuna, unde si cui sa ma adresez Multumesc si spor in noul an!

Răspuns primar Niţă Dan
Multumim. O sa fiti contactata telefonic de d-na Otilia Porumboiu de la biblioteca.

ANDRA NECULAI   |   VALEA ADANCA

07.01.2016

Am facut luna trecuta o sesizare cu privire la cainii fara stapan care sunt pe str. Livezilor, respectiv, Ilas Voda. Ati mentionat in raspuns ca s-a rezolvat problema. Nu stiu ce date sau confirmari ati primit dvs., insa eu va pot asigura ca acea catea care reprezinta problema principala si care tot toarna cate 2 randuri de pui in fiecare an nu a fost capturata, desi au incercat angajatii de la ecarisaj impreuna cu echipajul de la Politia Locala.
Cum astazi este a 4-a zi de cand trebuia ridicat gunoiul si firma de salubritatate nu a binevoit sa-l ridice, acesti caini iar au darmat pubelele si au imprastiat gunoiul pe drum. La primarie, nu raspunde nimeni la serviciul de Mediu. Daca mai imprastie cainii inca o data gunoiul, am sa-l strang si direct in fata Primariei va fi depozitat pentru ca tot ne-ati obligat sa facem contracte cu aceasta firma si nici cainii nu ii ridicati.

Răspuns primar Niţă Dan
Prin SC Salubris SA Iasi vom mai interveni asupra cainilor din zona, insa pentru anumite exemplare care nu reactioneaza la tranchilizantele uzuale , legea nu ne permite sa folosim mijloace letale asupra cainilor.Cu privire la preluarea gunoiului a intervenit o situaie nedorita , s-au defectat ambele masini pentru gunoi , masinile s-au reparat si s-a intrat in graficul cunoscut.

Gabriela   |   Horpaz

07.01.2016

Buna ziua si La multi ani ! Va rugam sa dirijati un utilaj de deszapazire si pe str. Scolii spre biserica si spre iaz cand se poate. Multumim !

Răspuns primar Niţă Dan
Toate interventiile pentru deszapezire se fac intr-o ordine de prioritati (trasee maxi taxi, persoane grav bolnave, dializati, femei insarcinate etc.) si apoi pe celelalte cai de acces public. S-a intervenit si in zona pe care o sesizati.

Andreea GEORGESCU   |   Valea Adanca

07.01.2016

Buna ziua si La multi ani ! As dori sa va intreb daca stiti cumva ce se intampla cu firma de salubritate? Locuiesc pe str. Bazei si ar fi trebuit sa vina de luni sa stranga gunoiul, dar astazi e deja joi si nu a fost luat inca. Pe cand ne putem astepta sa ridice gunoiul sau trebuie sa ne descurcam singuri? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Au fost defecte ambele masini de salubrizare , situatia s-a reglementat si s-a intrat in graficul normal de preluare a gunoiului.

Hrisca Mihaela str.Const.Mavrocordat nr.5 Miroslav   |   miroslava

07.01.2016

Este de fapt o sesizare si nu o intrebare: pe str.Const.Mavrocordat la nr.4 (cred,ca nu are nr.pe poarta) se afla o casa in constructie. De 5 ani de cand locuiesc eu pe strada aceasta nu s-a facut nimic la casa asta, dar are o armata de caini care o pazesc. Am numarat inainte de Craciun 13 caini. Acestia sunt flamanzi, sar gardul in strada, se dau la trecatori, dar ce este mai grav,au inceput sa vina in curtile oamenilor. In curtea mea au sarit gardul,mi-au fugarit cainele, ii mananca mancarea si noaptea vin si stau in cusca cainelui, in special unul negru,mare. Eu sunt vaduva, am iesit noaptea sa-l alung si s-a repezit la mine. Nu mai indraznesc sa ies noaptea din casa cand imi agreseaza cainele meu pentru ca ma tem. Este si vina unor vecini care le mai arunca cate ceva de mancare si ei s-au invatat sa stea mai mult in strada.Va rog sa chemati un serviciu de ecarisaj sau sa luati alte masuri intrucat mi-am inaltat gardul cu plasa de sarma, dar tot vin prin gradinile vecinilor si nu pot scapa de ei. Imi este frica sa ies in curtea mea. Am sesizat un domn politist de la politia comunitara si mi-a spus sa fac sesizare la primarie.A u si vecinii mei probleme cu cainii acestia, dar mai putine fiindca ei au in curte caini de talie mare si se apara singuri, dar al meu este mai mic si-l agreseaza mereu. Va rog sa luati masuri sau sa-mi spuneti ce pot face eu ca cetatean, cum sa rezolv aceasta problema.Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni cu serviciul de ecarisaj de la SC Salubris SA Iasi, dar cainii sunt prinsi doar de pe domeniul public. In curtea cetateanului nu ne permite legea sa intram decat cu acceptul proprietarului.

Vasile Placinta   |   Miroslava

07.01.2016

Buna ziua! As vrea sa stiu de cand se pot plati impozitele pentru anul 2016.

Răspuns primar Niţă Dan
Se pot achita impozitele , chiar si on-line.

Dumitrescu Ana-Maria   |   Miroslava

07.01.2016

Buna seara ! Va scriu in legatura cu o haita de caini comunitari de la capatul Miroslavei catre Valea Ursului( vis-a-vis de serele Iulius). Am ajuns sa nu mai pot iesi din curte deoarece sunt foarte agresivi. Va rugam sa interveniti pentru rezolvarea problemei, Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni prin serviciul ecarisaj de la SC Salubris SA Iasi.

Popovici Stefan Claudiu   |   Iasi

07.01.2016

Doresc sa cumpar un imobil situat pe strada Marului si as dori sa stiu daca este posibila asfaltarea ei? Sau a uneia din urmatoarele strazi: strada Prunilor, respectiv strada Scolii, portiunea care se intersecteza cu strada Marului. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Zona respectiva nu este in proiectul de asfaltare in anul 2016, probabil in 2017.

Stefan Ursache   |   Valea Adanca

06.01.2016

Buna ziua si La multi Ani! Va rog sa ne precizati cand se va prelua gunoiul menajer pe strada Costea Voda deorece marti 05.01.2016, ziua in care este programata pentru aceasta strada, masina specializata nu a trecut. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Incepand cu data de luni 11.01.2016 va prelua gunoiul menajer conform graficului cunoscut.

tony ionescu   |   ciurbesti

06.01.2016

Domnule primar, tensiunea pe reteaua electrica din Ciurbesti este de 180 V in intervalul 17.00 -23.00. Deja, de un an de zile, nu mai pot fi multumit de raspunsul ca veti sesiza e-on. Pe langa faptul ca ni se strica dispozitivele electrice, plătim catre e-on facturi mult mai mari. Pentru ca fizica elementara spune ca cu cât este mai mic voltajul, cu atât consumul va fi mai mare pentru atingerea aceleiasi performante. Am achitat in anul 2015 facturi cu 34% mai mari decât folosirea tuturor consumatorilor din locuinta la voltajul normal 220V. Trebuie sa facem ceva pentru a rezolva aceasta problema. Nu solicit decât respectarea clauzelor din contractul de furnizare a energiei electrice chiar daca asta inseamna montarea/schimbarea transformatorului. E-on ma directioneaza la primărie si invers. Va solicit rezolvarea cât mai urgenta a situatiei. Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Dumneavoastra aveti contract cu E-ON. Este implicata primaria in acel contract ? Putem sa transmitem mesajul dvs. cu rugamintea de a interveni si rezolva problema sesizata de dvs.

Constantin Popa   |   Valea Ursului

06.01.2016

Buna ziua, domnule Primar! As dori sa va intreb daca pe strada Buzamet care este situata la iesirea din Valea Ursului, intrare in Vorovesti aveti in plan modernizarea ei si ma refer la extinderea retelei de elctricitate, canalizare si, bineinteles, asfalt . Va multumesc ! !

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Buzamet este retea electrica, avem proiect de canalizare si asfaltare. Functie de finantare vom executa lucrarile.

Bogdan T   |   Valea Adanca

06.01.2016

Am 2 intrebări :
1. Firma care se ocupa de salubritate mai functionează, deoarece pe strada Debarcaderului precum și pe strada care urcă spre biserica Ezăreni, au trecut 2 zile și nu a venit nici o mașină să ridice gunoiul ?
2. Cu cine pot vorbi, în mod direct, să vină să ia câinii din zona Bisericii Ezăreni precum și de pe strada Debarcaderului? Am făcut o cerere în vară, am venit și în audiență la dumneavoastră, nu s-a rezolva nimic. În vară mi s-a spus că au venit hingherii, dar nu au luat nici un câine. Aveți numărul meu lăsat în formular, vreau să fiu sunat când ajung hingherii să îi văd eu personal că îi iau. Sper să se rezolve problema pentru că nu se mai poate.

Răspuns primar Niţă Dan
Firma de salubrizare functioneaza, insa au fost defecte ambele masini, se va intra in grafic incepand cu data de 11.01.2016.O sa fiti anuntat telefonic ziua si ora cand vor veni hingherii de la SC Salubris SA Iasi.

Liliana c.   |   Valea adanca

06.01.2016

Știți de ce nu a fost ridicat gunoiul în Valea Adâncă nici în dată de 05.01 cum era normal, dar nici în data de 06.01.2016? Va mulțumesc anticipat !

Răspuns primar Niţă Dan
Au fost defecte masinile . Se va intra in grafic incepand cu data de 11.01.2016.

Corduneanu Ion   |   Valea Adanca

05.01.2016

Buna ziua si ”La multi ani!! Locuiesc pe strada Florilor si dupa multe si lungi discutii, am reusit sa convingem pe unii riverani sa isi mute gardurile, iar pe altii mai cu obrazul gros nu. As dori sa stiu daca se asfalteaza strada in noile conditii (sens unic si unele garduri retrase) si daca da, cand? Multumesc si va doresc un An Nou cu bine si implinirea tuturor proiectelor pentru comuna Miroslava!

Răspuns primar Niţă Dan
Se asfalteaza.

teodorescu cristian   |   iasi

05.01.2016

Buna ziua, domnule primar Nita ! Sunt posesorul unui teren aflat pe strada Drenurilor. Rog respectuos sa imi raspundeti la doua intrebari ce sunt necesare inceperii unei constructii Rog sa imi comunicati cand putem avea si noi extindere de retea la energie electrica (mentionez ca cei de la e-on ne trimit la primaria ce o conduceti). Cand credeti ca o sa avem si noi un drum cu asfalt pe portiunea foarte mica ce serpuieste strada Drenurilor, in special amenajat cu latimea corespunzatoare unui drum de acces. Mentionez ca drumul este foarte ingust si foarte greu de accesat
-rog respectuos un raspuns !

Răspuns primar Niţă Dan
Nu pot sa va dau un raspuns concret.

Vlad Alex   |   Valea Adanca

04.01.2016

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti cat estimati impozitul pe anul 2016 pentru o casa P+1, cu o suprafata totala locuibila de 103.5mp si o curte de maxim 100mp. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu va putem da un raspuns deoarece sunt mai multe detalii ce influenteaza suma. Va rog sa va adresati compartimentului taxe si impozite tel.

Dan Iosub   |   Miroslava, sat Miroslava

04.01.2016

Buna ziua! Domnule primar Nita, as dori sa stiu daca va votez anul asta. In ceea ce ma priveste canalizarea si drumul in zona proprietatii Prisecaru: strada Viilor, Constantin Langa, General emanoil Dascalu. Fondurile locale din zona Uricani - Dedeman, Metru etc sunt banuiesc suficiente. Nu e considerata Comuna Miroslava cea mai bogata din judetul Iasi? Va rugam sa urgentati lucrarile amintite. Noi chiar vrem sa va votam!

Răspuns primar Niţă Dan
Ramane la aprecierea dvs, iar pentru a va da raspunsul in legatura cu canalizarea va rugam sa va dati adresa (strada si numar).

Razvan H   |   Valea Ursului

04.01.2016

Buna ziua ! Am o rugaminte la dumneavastra: in fata casei nu exista bec pentru iluminat stradal. Se poate instala unul? Seara este foarte intuneric, nu se vede mai nimic. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Precizati strada si numarul la care locuiti.

Gabriela M.   |   Iasi

04.01.2016

Buna ziua, domnule primar! Cu respect ma adresez dumneavoastra pentru a-mi raspunde la urmatoarea situatie. Merg adesea la parinti si am observat ca in Miroslava vale au rasarit niste stani de o parte si alta a canalului. Iarna este cum este, dar pe timp de vara un miros de balegar de la animale invadeaza valea satului. N-am nimic impotriva crescatorilor de oi, dar consider ca trebuie respectata o distanta fata de locuintele oamenilor, fata de sosea.Mai mult de atat, mai au si caini slobozi care te latra cum intri in sat. Va rog sa rezolvati situatia creata. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Stanile, conform Ordinului nr. 119/2014 a Ministerului Sanatatii , se amplaseaza la o distanta de 100 m liniari de ultima locuinta . Stanile amplasate pe partea stanga a canalului in directia de mers spre Iasi sunt pe teritoriul administrativ al municipiului Iasi.

Ruxanda Cristina, str.Bazei,nr.54A   |   Valea Adanca

03.01.2016

Buna ziua, domnule primar si La multi ani pentru anul 2016! As dori sa va semnalez o problema legata de spalatoria Jet, de pe strada Livezilor nr.2, din Valea Adanca. Locuiesc pe strada Bazei,nr.54A si mare parte din zidul spalatoriei se afla pe limita de proprietate. Problema este ca proprietarii acestei spalatorii si-au achizitionat echipamente care produc zgomot si vibratii intense (mai ales masina de spalat covoare) care se resimt in locuinta in care stau. Tot pe limita de proprietate a fost amplasat si un compresor neizolat fonic, cu regim de functionare 0-24, producand astfel zgomot si vibratii inclusiv noaptea. As dori sa stiu cum se poate rezolva aceasta problema.Trebuie sa ma adresez Garzii de Mediu sa vina sa faca un control? Intentia este de a atentiona proprietarii spalatoriei sa asigure izolarea fonica si mecanica (impotriva vibratiilor) a echipamentelor folosite. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom lua legatura cu societatea respectiva pentru a rezolva problema.

Movila Alexandrina   |   Miroslava, str. Bs. Sf. Neculae ( fosta str. Vech

03.01.2016

Buna ziua si la multi ani! Va multumim pentru felicitarea de Craciun, "Raportul Primarului 2015" si "Mesagerul"! Sunt ghinionista pentru ca nu pot sa ma bransez la conducta de apa decat daca obtin acceptul d-lui dezvoltator de case Matase, proprietarul pentru 5 ani de la PIF, acord pentru care cere 3500 lei sau 6000 lei (in cazul cand pe derivatia respectiva se vor mai racorda inca 2 case - solutia APAVITAL in cazul meu). Cred ca era normal sa beneficiem si noi, ca restul locuitorilor platitori de taxe, de investitia Primariei, domeniul traseului conductei d-lui Matase fiind public. Acesta a montat conducta cu cateva luni inaintea Primariei. Ne puteti spune cand se implinesc cei 5 ani? Poate de la dvs. aflam mai usor decat de la APAVITAL. Asteptam asfaltarea str. Viei si a celei dintre aceasta si str. Statiunii, inclusiv repararea acesteia din urma. Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
In anul 2019 se scurg cei 5 ani de la executia retelei de catre investitorul privat . Lucrarile de asfaltare vor incepe in acest an cand starea meteo va permite inceperea lucrarilor.

Stefan Radu   |   Valea Adincà

03.01.2016

Stimati idili si alesi in fruntea satului, urmàrim indeaproape - atit cit ne este util sau cu putintà sà ne apropiem de institutie - activitàtile ce le desfàsurati in folosul comunitàtii. Ce muncà si bàtaie de cap !
Se pare ca multà lume are cite o "jalba", cit-un "spin in talpà" sau o baltà in fata casei ! De aceea, voiam sa imi exprim admiratia pentru munca ce o depuneti, chiar dacà stim cà e aproape imposibil sa-i multumesti pe toti; dar avem incredere ca anul àsta nou-nout ce abia a inceput o sa avem si mai multe lucruri bune: liniste in sat, curàtenie si luminà pe stràzi, dar si mai putini cîini si mormane de gunoi fàrà stàpin, strazi ce schimbà numele asa pe neprevàzute (pe cheltuiala cui ?), boscheti cit omul prin Valea Adincà sau impozite ba pe aer, ba pe fum! Avem certitudinea ca o sa faceti si in continuare treabà cit mai bunà-bunà.
Nu ne dezamàgiti; lumea de asta v-a dat votul de incredere si stim ca nu e usor de fàcut treaba ce o faceti si cu posibilitàtile ce le aveti la dispozitie.
Asa ca pentru 2016 intreaga noastrà familie va ureazà mult curaj, fortà de muncà, incredere cà se poate si mai bine, iar cele mai màrete, plàcute si utile planuri sa reusiti sa le realizati - impreunà cu ajutorul si sprijinul nostru.
La multi ani doamnelor!
La multi ani domnilor !
La multi ani de asemenea tuturor miroslàvenilor!

Răspuns primar Niţă Dan
Multumim. La multi ani !

chirica   |   Valea Adanca

01.01.2016

La Multi ani, dl. primar. Imi pare rau ca la inceput de an trebuie sa va aduc la cunostinta faptul ca aceasta firma de salubritate care functioneaza pe raza comunei nu isi face treaba. Cui trebuie sa multumim ca aceasta firma ne-a lasat de sarbatori cu gunoiul in curte? Oare nu este posibil un contract cu o firma serioasa chiar daca se plateste mai mult. O firma cu salariati, nu niste nesimtiti care pe langa faptul ca nu isi fac treaba mai vorbesc si impertinent cand le atragi atentia la nereguli, care functioneaza tot timpul anului si au utilaje performante nu carpeli si containere furate din strainatate. Cred ca si com Miroslava merita acest lucru. Intamplarea face ca pe data de 01.01.2016 sa am treaba in Iasi si am vazut la ora 7.00 cum cei de la Salubris ridicau containerele de la cetateni din poarta. Acum noi ce facem stam cu gunoiul pana dupa sarbatori. Un nou an fericit cu cat mai multe realizari va doresc.

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate in tot ceea ce ne relatati . Firma DERMAT CONS SRL a fost singura societate care s-a prezentat la licitatia pentru serviciul de salubrizare din comuna, care a fost organizat in luna mai 2015 si din dorinta de a continua salubrizarea in comuna a fost acceptata. Aceasta firma isi desfasoara activitatea cu doua masini autoutilitare care s-au defectat tocmai in perioada sarbatorilor de iarna. Este adevarat ca nu prezinta seriozitate si nici personal de deservire corespunzator nu are.

ANDRONACHE   |   TOMESTI

01.01.2016

Sala de fotbal se inchiriaza ? Un nr de telefon ?

Răspuns primar Niţă Dan
Va rog sa va adresati la Vasilache Dan –tel. 0751251512. administrator sala de sport.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

31.12.2015

Revin si va intreb daca a fost citita intrebarea respectiva, eu m-am referit la strada COŞARILOR nu COŞARELOR, strada care se află paralel cu strazile Mărului şi Parcului. Asştept raspuns din partea dvs., aş recomanda ca răspunsul să fie în concordanţă cu realitatea şi cu răspunsurile pe care le-am primit anterior. LA MULŢI ANI!

Răspuns primar Niţă Dan
Denumirea corecta este strada Cosarilor.

Adrian Dobre   |   adriandobre41@yahoo.com

29.12.2015

Daca si cand se va introduce o cursa auto de microbuz pe traseul Iasi str Principala DJ 28B str Cornesti si retur (Valea Adanca )? Va multumesc mult!

Răspuns primar Niţă Dan
Traseul specificat de dvs. este traseu judetean si se organizeaza licitatie de catre Consiliul Judetean.

Boicu Gheorghe   |   Botosani

27.12.2015

Buna ziua, domnule primar! As avea o mare rugaminte la dumneavoastra si sper din suflet sa ma puteti ajuta. Am avut un coleg in scoala profesionala pe nume Vaschim Ion si stiu ca este de la dumneavoastra din comuna. As dori sa ma ajutati cu o confirmare si cu un numar de telefon, poate reusesc sa reiau legatura cu vechiul meu prieten si coleg. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Colegul dvs. locuieste in satul Cornesti, str. Dimitrie Anghel, nr. 60, com. Miroslava.

Doina   |   Valea Adinca

25.12.2015

Ahoooo, Ahoooo!!!

Sara buna gospodari,
Consilieri si primari
Din comuna Miroslava
Unde va aducem slava!
Pentru tot ce-i bun la noi
Va consideram eroi.
C-ati facut multe cu cap,
Sa nu avem handicap
Fata de cei din oras,
Ca-n Miroslava-i ca la Ias’!
Ii drept ca avem de toate,
Apa, gaz, strazi asfaltate!
Nu mai tragem car cu boi
Pe ulite cu noroi!
Trec masinile pe “roate”
Cu viteza peste poate,
Ca-n oras respecta semne,
Dar la tara “le e lene”!
Si-unde-i limita mai mica
Se merge ca tras din pusca.

Pusca, pusca inc-o data
Si mai invirteste-o roata…hai, hai!!!

Si-avem blocuri mai firtate,
Sa le deie sanatate
Celor cu ideea, frate!
(Si celor cu aprobarea!)
Ca-s in coasta caselor
Si-au curtea noastra ca decor.
Noi cind ne-am salasuit
Am cautat loc curat si linistit.
Iar acum a noastra strada
Este loc de promenada,
Iarna, vara, cum o fi
Mult gunoi s-aduna-n zi.
De la bloc mai iese omul,
Sa ia aer cu copilul
Si cum nu e tomberonul,
Ne lasa-n poarta gunoiul:
Pet-uri, pungi, pahare, pampersi!
Iar cind iese cu catelul,
Ne lasa si rahatelul!
Avem si noi animalute
Si catei si pisicute.
Is in curte si legati,
Ori in tarc si protejati.
Ii hranim si-i curatam,
Pe nimeni nu deranjam!
Pune domn’ primar afisul
Sa-si ia cu ei si farasul!
Ca educatia nu-i
Decit pina la usa blocului!

Mai dati cu matura iara,
Sa se-auda pina-n tara…haaai, haaai!

De urat as mai ura,
Ca doar is de-aici colea,
Dar nu vreu site-ul sa-l ocup,
Ci-i mai bine sa ma duc
Si cu bune si cu rele
Si pe la alte nemurele.
Sa fiti cu totii sanatosi,
Si impliniti si veselosi!

Opriti plugul mai plavani
La Anul si La Multi Ani!

Răspuns primar Niţă Dan
Multumim pentru urari.

Andreea   |   Valea Adanca

25.12.2015

Cand imi veti achita dumneavoastra taxa pentru modificarea cartii de identitate si cand imi veti plati ziua pe care o pierd la serviciu, atunci sa aveti pretentia de a schimba numele strazii!

Răspuns primar Niţă Dan
Ne cerem scuze pentru situatia creata cu aceste modificari ale nomenclatorului stradal, dar aveti obligatia cetateneasca de a va corecta actele de identitate.

Zalomir Nicolae   |   Horpaz

24.12.2015

Am primit de la dumneavoastra o punga lasata agatata in gard cu raportul pe 2015 in care scrie ca realizarile in satul Horpaz sunt nenumarate : asfalt pe Principala Iazului Bisericii etc. Intrebati orice consatean din sat si la fel veti primi raspunsul. In 2014 ati facut aceste lucruri, in 2015 nimic nu ati facut pentru Horpaz. Asteptam alegerile, poate se mai face ceva. La sedinte am veni mai multi, chiar si eu, dar cine ne-a anuntat ? NIMENI ! Nu ne mai faceti mincinosi si faceti un tur de Horpaz ziua si unul noaptea si dupa aia raspundeti rigolele dispar saptamanal odata cu noile bransamente si sa ne aratati de unde incepe satul si unde se termina caci nu e nici un indicator…Puteti sa faceti si la noi ca la Uricani, pe tabla scris Horpaz si limitarea de viteza, nu pe plastic cu autocolant cum au fost. Poate in 2016 ne vom bucura si noi, ca in Horpaz ati mai facut ceva ca in 2015. Raportul dumneavoastra pe 2015 privind satul nostru este o minciuna...Va dorim sarbatori fericite alaturi de cei dragi !

Răspuns primar Niţă Dan
S-au executat in anul 2015, lucrarile de hidraulica la strada Principala, respectiv acostamente, santuri, accese proprietati.

Burdun costache   |   Valea ursului, strada principala iasi-voinesti, nr

24.12.2015

Buna ziua! As dori sa-mi schimbati becul de la stalpul de iluminat. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom rezolva sesizarea dvs.

Laurentiu Nitu   |   Miroslava

22.12.2015

Buna ziua! In dreptul barierei (limitatorul de inaltime) de pe str. Biserica Sfantul Nicolaie nr. 21 s-a ridicat un cartier de case, 9 la numar. Cum putem notifica primaria sa putem avea cativa stalpi de iluminat si asfalt pe acea cale de acces? Drumul este public.

Răspuns primar Niţă Dan
Daca drumul este public, se va extinde reteaua de iluminat public.

ruxandra vasilache   |   vorovesti

22.12.2015

Buna ziua, domnule primar ! Sarbatori fericite va doresc ! Am sa va adresez o intrebare legata de alimentarea cu apa in satul Vorovesti : de 3 saptamini cel putin in fiecare zi apa nu curge ; cei de de la Apavital spun ca nu opresc ei apa si nici nu au avarii in zona si totusi apa este oprita zi de zi. La cine ar trebui sa ne adresam ? Recomandarea apa vital ar fi sa aflam raspuns la primarie. Nu este normal ca fiecare sa opresaca apa cind vrea, cum vrea si fara sa anunte. Daca i-ar da drumul la o ora normala, ar fi ok, dar vine in jurul orei 22-23 si se opreste dimineata la 7 sau 8. Facem si noi pregatiri de sarbatori, avem de spalat, curatat ; la dumneavostra acasa acesta este programul de furnizare al apei potabile, daca se fac lucrari nu cred ca lucreza pina la ora 22 ; cineva isi bate joc de noi fara sa-i pese. Cine este acel cineva sau ceva care face asta ar trebui sa stiti dumneavostra, iar masuri puteti lua in mod sigur fara doar si poate daca va pasa de cetatenii comunei pe care o aveti in grija. Va doresc sanatate si va reuseasca tot ce v-ati propus. Noi vrem deocamdata apa!

Răspuns primar Niţă Dan
Precizati adresa unde locuiti (strada, nr.si telefon).

Codrin Florian   |   Valea Adanca

21.12.2015

Pe 16.11.2015 mi-ati raspuns:
"Răspuns primar Niţă Dan : Va raspundem din nou cu scuzele de rigoare, confirmand ca s-a revenit la vechea denumire, respectiv Str. Visinilor."
Acum imi spuneti ca este Parcului. Jumatate din complexul de vile este pe Visinilor conform contractelor. In acest caz ca iar ma puneti pe drumuri. Unde vin cu chitantele sa le decontati? Timpul meu si actele costa bani, nu se achita de la sine. Astept raspuns, multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Ne cerem inca o data scuze pentru situatia creata cu aceste modificari ale nomenclatorului stradal. Corect este strada Parcului, si nu Visinilor.

Cehan Emilian   |   Iasi

21.12.2015

Buna ziua ! Va multumesc pentru promptitudine cu care mi-ati raspuns.
"Răspuns primar Niţă Dan : Am depus cerere de extindere de retea electrica pe strada Drenurilor catre E-ON. Asteptam realizarea investitiei."
Va rog daca se poate si daca nu va cer prea mult sa imi spuneti daca in anul 2016 se va extinde reteaua electrica pe strada Drenurilor. Daca puteti spune si luna, ar fi si mai bine.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu putem spune exact luna, deoarece este o investitie care depinde de demersul celor de la E-ON. Cand E-ON ne va comunica inceperea lucrarilor vom sti si va vom comunica si dvs.

rodica   |   dancas

20.12.2015

Pana la asfaltarea strazii Padurii din Dancas, puneti niste piatra. Nu avem cum ajunge cu masinile in Dancas.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni in acest an.

Ionut Ailenei   |   Miroslava

18.12.2015

Buna ziua! Iluminatul public (stradal) de pe Strada Biserica Sf Nicolae lipseste in unele locuri cu desavarsire (nu sunt becuri). Mai exact, portiunea de strada cuprinsa intre adresele Str Biserica Sf Nicolae nr 10 si intersectia cu Strada C-tin Mavrocordat nr 51 (bariera limitare inaltime). Multumesc anticipat pentru raspuns !

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica cele sisizate si vom schimba becurile arse sau se vor instala lampi noi.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

17.12.2015

Buna ziua, domnule Primar ! Va adresez rugamintea de a ne preciza daca prin HCL nr. 211/17.12.2014 sau alte acte administrative emise de Consiliul Local, strada Cosarilor din satul Valea Adanca a primit alta denumire sau daca se preconizeaza schimbarea denumirii strazii. Am fost surprins de numeroasele modificari ale denumirilor unor strazi din zona si nu doresc sa fiu in postura sa modific acte de identitate, intabulari, contracte de serviicii. De asemenea reiau intrebarea daca pentru strada a fost finalizata procedura de trecere in domeniul public, avand in vedere ca anterior a fost drum de exploatare. Va urez multa sanatate, sarbatori fericite si un an mai bun dvs si personalului din cadrul institutiei pe care o conduceti.

Răspuns primar Niţă Dan
Drum privat, ramane cu denumirea de str. Cosarelor.

Anca B   |   balciu

15.12.2015

Buna seara, domnule primar! Am o rugaminte la dumneavoastra: puteti inlocui un bec pe stalpul din fata casei Bucur Aurel pentru ca nu mai functioneaza si e foarte intuneric? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Se va schimba becul. Pentru astfel de probleme cu iluminatul public, puteti contacta primaria Miroslava la nr. tel 0232295680.

Alexandru Tarna   |   Gaureni

12.12.2015

Buna ziua! Am doua intrebari:
1. Iluminat stradal Gaureni deal dupa depozite.
2. Canalizare -se prefigureaza introducerea canalizarii Gaureni deal dupa depozite str. Principala?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Am transmis spre rezolvare la firma care se ocupa de intretinerea iluminatului public. Am intocmit documentatia tehnica si am depus proiectul la AFIR pentru a obtine finantare.

Corneliu Dima   |   Valea Adanca

11.12.2015

Buna ziua! As dori sa va semnalez o problema legata de 2 caini care se gasesc pe strada Bazei (250m mai sus de Fundatia Omenia) si care ataca oamenii in dreptul livezii de langa casa nr. 44. Se pare ca acesti caini ar apartine persoanei de la respectiva casa. Am discutat sa-si lege cainii sau sa-i tina in curte, dar acest lucru a fost facut doar pentru o perioada scurta de timp. Custile se gasesc pe terenul livezii care, din cate stiu, are alt proprietar.
Intr-o zi cand am dorit sa merg la magazin cu fetita am fost atacat de acesti caini. Din cate vad, pentru unele peroane sunt mai importanti cainii decat copii.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni in cel mai scurt timp.

Radu Ignatescu   |   Vorovesti

11.12.2015

Ziua buna ! In acest articol: http://stiri.telem.ro/stiri/comuna-dezvoltata-ca-un-oras--13276.html se spune ca se vor instala si in satul Vorovesti conductele de distributie apa potabila anul acesta. Noi avem o casa in constructie pe strada Focsoaia nr 21 si dorim sa ne bransam si la apa potabila de la Apa Vital. Puteti sa ne spuneti cam pe cand o sa ajunga conducta de apa si pe aceasta strada?

Răspuns primar Niţă Dan
Functie de vreme, daca tine cu noi pana la finele anului 2015.

Laura   |   Valea Adanca str Costea Voda nr 14

11.12.2015

Laura | Valea Adanca str Costea Voda nr 14

11.11.2015

Buna ziua! Deoarece inca nu locuiesc la adresa mentionata, am constatat ca s-au executat fara acordul meu rigole pe terenul proprietate personala pentru care platesc taxe. Nu as fi avut nimic impotriva, dar rigolele au fost executate prost, nu s-a respectat nivelul si, in plus, echipa care a lucrat nu a strans pamantul rezultat in urma sapaturilor. Va rog domnule primar, sa solicitati societatii care executa lucrarea sa transporte movila de pamant ramasa, sa refaca rigolele (care deja s-au crapat) sau daca nu, sa aduca amplasamentul la forma initiala. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica in teren si se vor remedia problemele semnalate.

Buna ziua! A trecut exact o luna de la semnalarea problemelor facute de firma care a executat rigolele si nimic nu s-a intamplat. Gramada de pamant zace pe proprietatea mea langa poarta, rigolele prost executate( fara a avea acordul meu) crapa mai tare. Ati promis ca situatia va fi remediata! Va rog sa dispuneti firmei executante sa-si care pamantul si cand vremea va permite, sa refaca lucrarea sau sa aduca amplasamentul la starea initiala!
Multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Gramada de pamant este pe domeniul public. Lucrarile se executa si sunt verificate de specialisti in domeniu. Pentru a executa lucrari este nevoie de autorizatie de construire si nu de acordul persoanelor fizice. Lucrarea nu este finalizata. Cand se va finaliza,terenul se va aduce la starea initiala.

TUDOR IONUT   |   IASI

11.12.2015

Cand se vor monta in Valea Adanca semne de circulatie? In special la intersectia str. Veche cu str. Valea Adanca. Recomandat ar fi ca cei care urca de pe str Veche sa aiba prioritate, avand in vedere faptul ca iarna este foarte dificil de urcat cu autovehiculele.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom tine cont de sugestia dvs.

TUDOR IONUT   |   valea adanca

11.12.2015

Cand se va asfalta strada Prunilor din valea adinca? Sunt 150 metri, iar cand ploua iti trebuie cizme ca sa ajungi cu bine in strada bazei(exact ca la bunici).

Răspuns primar Niţă Dan
Cand vom dispune de fonduri in buget sau cand vom obtine fonduri din finantari europene.

Mihu E.   |   Balciu

10.12.2015

Buna ziua ! In privinta iluminatului stradal pe str. Biserica Sf.Nicolae, la nr. 70, exista un stalp la care becul doar palpaie sporadic, iar la urmatorul stalp - intersectia cu strada Viilor - becul nu se aprinde deloc. Se poate pune si o restrictie de viteza, va rog? Drumul este in panta si curbele foarte stranse, iar autoturismele circula cu viteza, mai ales de cand au fost scoase "cocoasele". Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor schimba becurile.

Andrei   |   Valea Adanca

10.12.2015

Buna ziua ! Ce se mai aude despre canalizare pe strada Bazei? Locuiesc aici din august 2014 si am tot citit pe forum, ba ca urma atunci canalizarea, ba in 2015; anul trecut s-a asfaltat strada Bazei iar daca se va lucra la canalizare, se va sparge drumul asfaltat? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu avem fonduri in bugetul local pentru canalizare. Cand vom obtine fonduri europene, se vor realiza lucrarile.

Ana-Maria   |   Valea Adanca

10.12.2015

Buna ziua! Am vazut ca str. Pepinierei 1B are o alta denumire, si anume Crangului. Asta insemna ca iar trebuie sa ne schimbam toate actele?

Răspuns primar Niţă Dan
Conform Hotararii Consiliului Local nr.211/17.12.2014 a survenit actualizarea si modificarea nomenclatorului stradal al comunei Miroslava, fapt care a dus la o serie de modificari, acea strada la care faceti referire se numeste strada Crangului. Ne cerem scuze pentru situatia creata.

Liliana c.   |   Valea adanca

10.12.2015

Buna seara! As dori sa stiu daca aveti cunostinta de faptul ca azi, 10.12.2015, strada debacarderului a fost decopertata pentru a fi traversata de un tub de cei de la ape, dupa care a fost acoperita cu pamant. A fost data autorizatie pentru aceasta lucrare? Alaturi de acest sant mai este o groapa facuta tot de cei de la apa de cateva luni si nu a mai fost reasfaltata. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceste lucrari sunt autorizate si verificate de noi.

Natalia   |   Iasi

09.12.2015

Buna ziua ! As vrea sa stiu daca este publicata sau cand va fi publicata HCL privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2016. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Hotararea pentru stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2016 a fost adoptata in luna noiembrie 2015, urmand a fi publicata pe site.

voinea alexandru   |   balciu

09.12.2015

Buna ziua, dl primar. Am urmarit emisiunea de aseara de la tv si am fost incantat de acele realizari benefice comunei unde si eu locuiesc. Nu doresc sa fac aprecieri la acea emisiune. Am remarcat faptul ca iubiti cainii, fapt laudabil. Intrebarea mea : cand iubiti si cetatenii din Balciu, in mod special pe cei ce locuiesc pe str Izvoarelor ?! Ma refer la acest drum unde nici salubrietatea nu-si face datoria de a ridica europubelele si de a le aduce inapoi de unde au fost ridicate. Mentionez ca v-am facut o sesizare pe data de 07-12 -2015. Multumesc anticipat pentru raspunsuri. O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Fiti concret .Cum doriti sa fie drumul ? Este amenajat si se poate circula corespunzator. Masina de gunoi intra pana unde este posibil.

curduban catalin   |   valea adanca

09.12.2015

Buna ziua, domnule primar ! Locuiesc pe str Siretului, Valea Adanca si as dori sa stiu daca se poate face ceva cu iluminatul acestei strazi ; este bezna si pe deasupra plin de caini, aparent fara stapan. Cu stima si respect!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Siretului este strada privata si nu putem interveni pe domeniul privat.

Viorica Baciu   |   Miroslava

09.12.2015

Buna ziua! Domnule Primar, as dori sa stiu daca aici la Primaria din Miroslava se fac licitatii pentru "cursele de maxi-taxi", deoarece este foarte dificil de a ajunge din Miroslava (de la statia de langa Primarie) spre B-dul Poitier, Bucium si inapoi spre Miroslava. Nu se poate avea in vedere,pentru a se crea un asemenea traseu, avand in vedere ca suntem cateva persoane (sau poate mai multe) care lucram in aceea zona,si nu avem alta solutie,decat schimbarea a doua mijloace de transport ? Nu castigam cat dam pe transport.
Eu va multumesc pentru atentia pe care o oferiti fiecarui cetatean din aceasta frumoasa comuna si va doresc multa sanatate.

Răspuns primar Niţă Dan
Licitatiile pentru transportul public de persoane intre localitati, le organizeaza Consiliul Judetean . Transportul pe un traseu se face cu autobuzul sau microbuzul , in functie de numarul de calatori ce trebuie deserviti.

Razvan   |   Valea Ursului

08.12.2015

V-am intrebat pe data de 26 Noiembrie 2016 despre internet. Va multumesc pentru raspuns, dar din cate se pare nu se va gasi o solutie ; fiecare intrebare aduce cu sine si mai multe semne de intrebare. Furnizorii de internet mi-au raspuns ca ei se ocupa, intr-adevar, de cablarea zonei cu fibra optica, dar pana atunci ar exista posibilitatea de a se pune prin telefon. Problema e ca nu exista nici macar astfel de stalpi prin zona (sau prea putini). Parerea mea e ca ar trebui sa exista o comunicare directa intre astfel de firme si primarie pentru a se remedia aceasta problema (telefon, internet). Exista o sansa in viitor ca primaria sa ofere suportul sau pentru a se construi macar stalpi pentru telefon? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Operatorul de telefonie trebuie sa-si realizeze reteaua, inclusiv stalpii.

voinea alexandru   |   balciu izvoarelor 33

07.12.2015

Buna ziua, dl primar. Am contract cu firma de salubrizare SC dermat. Va sesizez ca pe data 29 11 cat si 05 12 2015 aceasta nu-si indeplineste obligatiile din contract. Vin si ridica europubelele pe care le duc pe la circa jumatatea strazii unde sunt abandonate. Va rog un raspuns din partea primariei . In situatia mea se afla 6-7 familii, motivul fiind legat de drum care este impracticabil. Multumesc anticipat. 0 zi buna va doresc!

Răspuns primar Niţă Dan
Acum drumul este practicabil .Adresati-va direct firmei de salubrizare cu care aveti contract pentru a-si face serviciul corespunzator.

Codrin Florian   |   Valea Adanca

07.12.2015

Buna ziua. Revin cu aceeasi problema privind strada Visinilor. Mai jos s-a raspuns ca va ramane strada Visinilor, in acest caz ar trebui inlocuite indicatoarele cu strada parcului. Toata lumea este dusa in eroare, curierii, rudele tot timpul stau si repet la telefoane ba Visinilor ba indicatorul parcului. Sunt proaspat mutat, dar deja am un gust amar vis-a-vis de primaria d-voastra.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform Hotararii Consiliului Local nr.211/17.12.2014 a survenit actualizarea si modificarea nomenclatorului stradal , fapt care a dus la o serie de modificari. Corect este strada Parcului. Ne cerem scuze pentru situatia creata.

Andrei Radu   |   Valea Ursului

07.12.2015

Buna ziua ! Imi cer scuze ca va deranjez cu o intrebare de genul acesta, dar pur si simplu nu stiu unde sa ma adresez si nu ma aflu in Iasi in acest moment. Daca puteti, sa-mi spuneti daca DJ 2047 e acelasi cu DJ 248A ? Doresc sa cumpar o parcela de pamant la Valea Ursului care figureaza in acte ca este situat la DJ 2047, iar pe harta rutiera nu exista acest drum. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Este unul si acelasi drum judetean ce face legatura intre Iasi si Voinesti. Pe hartile cadastrale este inscris cu denumirea de DJ 2047, iar pe cele rutiere este DJ 248A.

Leonte Tudor   |   Iasi

07.12.2015

Domnule primar, in 25 noiembrie 2015 am formulat o cerere in temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice. Termenul de raspuns, potrivit legii este de cel mult 10 zile. astazi, 7 decembrie 2015 acest termen este deja depasit. Intrebarea mea este de ce nu s-a raspus la solicitarea adresata ?
Catre: Unitatea Administrativ Teritoriala Comuna Miroslava, judetul Iasi, Primarul comunei Miroslava, judetul Iasi
In temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, art. 6, va solicit prin prezenta sa-mi comunicati care este situatia juridica a titlurilor de proprietate: Nr. 82634/16.02.1992 emis pe numele Leonte Elena Aurora, pentru suprafata de 5000 mp. (tarla 32, parcela1699/24) categoria de folosinta arabil, pe teritoriul comunei Miroslava, judetul Iasi, si nr. 82491/21.04.1992, emis pe numele Leonte Leonte V. Gheorghe, pentru suprafata de 5000 mp. (tarla 32, parcela1699/16), categoria de folosinta arabil. pe teritoriul comunei Miroslava, judetul Iasi. Prin Decizia civila nr. 1640/2010 a Tribunalului Iasi, definitiva si irevpocabila, titlurile de proprietate mentionate a fost anulate pe considerentul ca au fost eliberate cu incalcarea competenței teritoriale a Comisiei judetene de fond funciar Vaslui. Prin acesta solicitare doresc sa-mi comunicati :
1) Daca primarul comunei Miroslava, in calitate de reprezentat legal al Unitatii Administrativ Teritoriale Comuna Miroslava, a soliciat BCPI Iasi punerea in executare a hotarii instantei de judecata si s-a adresdat BCPI Iasi pentru anularea titlurilor - nr adresei si data;
2) Daca titlurile de proprietate a fost anulate in evidentele Unitatii Administrativ Teritoriale Comuna Miroslava. si s-au facut mentiuni de anulare in evidentele dvs. si la ce data au fost facuta aceaste mentiuni;
3) Daca pentru suprafetele inscrise in titlurile respective au fost eliberate titluri de proprietate pe numele altor persoane, la ce data si care sunt acele persoane si numerele titlurilor de proprietate respective.
4) Care este situatia juridica actuala a terenurilor 5000 mp. (tarla 32, parcela1699/24) categoria de folosinta arabil, si 5000 mp. (tarla 32, parcela1699/16), categoria de folosinta arabil, sau daca intre timp a fost schimbata categoria de folosința a terenurilor si in ce temei.
Precizez ca actiunea judiciara pentru anularea titlurilor de proprietate a fost promovata de catre primarul Comunei Miroslava.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a raspuns la solicitarea formulata de dvs. cu adresa nr. 30662/03.12.2015, transmisa catre dvs. prin oficiul postal in data de 04.12.2015.

Blanaru Catalin   |   Horpaz, com. Miroslava

07.12.2015

Cand se vor incepe lucrarile pentru canalizare in localitatea Horpaz pe str. Noua (fosta Principala) care duce spre Ciurbesti si cum se va realiza, avand in vedere ca a fost turnat asfalt ? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Cand vom obtine finantare din fonduri europene.

Dumitriu Stelian   |   ciurbesti

07.12.2015

Buna ziua, domnule Primar! Am si eu o intrebare: e posibil ca pe anul 2016 sa avem si noi reteaua electrica pe strada Padurii spre intrare la fosta fazanarie? S-au facut o gramada de case si sper ca acuma avem si noi dreptul sa fim in rand cu lumea. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Da, este posibil.

Andra Neculai   |   Valea Adinca

06.12.2015

Buna ziua! Readuc in atentia dvs. 3 probleme care au fost dezbatute anterior, dar fara niciun rezultat.:
1. Str. Livezilor este impanzita in continuare de haite de caini. Am facut numeroase sesizari cu privire la o catea care isi face veacul pe str. Livezilor si pe str. Ilas Voda, dar nici dupa 7 sesizari nu s-a facut nimic. Intre timp a facut 3 serii de pui si acum urmeaza a 4a. In loc sa se cheltuie bani doar cu capturarea si sterilizarea acesteia, se vor cheltui bani publici si pt capturarea puilor. Nu mai are sa mentionez ca se repede la oamenii care merg pe strada pt ca desi am mai semnalat acest aspect nenumarate ori,dvs.lasati impredia ca nu va pasa.
2. Iluminat stradal --avand in vedere ca s-au facut lucrari pt iluminat stradal la complexul de case de la baza strazii, as dori sa va intreb din nou care ar fi sansele sa fie trasi 2-3 stalpi si mai sus pe strada.Am observat ca nou-infiintata spalatorie auto beneficiaza de iluminare si de la un stalp amplasat pe domeniul public. Avand in vedere ca acum se innopteaza mai devreme este extrem de dificil de circulat pe strada neiluminata, mai ales sa ne mai ferim si de caini ce sar de prin tufisuri.
3. Canalizare--se prefigureaza introducerea canalizarii si str. Livezilor?

Răspuns primar Niţă Dan
A fost rezolvata problema cainilor.
Cu iluminatul stradal , vom incerca rezolvarea acestei probleme.
S-a intocmit proiectul tehnic, vom accesa fonduri europene si se va realiza canalizarea in tot satul.

Pocnet Carmen   |   Horpaz

06.12.2015

Buna ziua! Daca o sa faceti un tur pe jos in Horpaz de la soseaua Nicolina pe strada Noua in sus spre Ciurbesti inte orele 06.00-07.00, veti constata ca strada este insuficient luminata plina de oameni care merg la serviciu si care se intorc de la serviciu iar in timpul scolii este plin de elevi. Circulatia masinilor este haotica si oricand exista riscul unui accident. De ce nu se face un totuar deoarece exista suficient spatiu si de ce iluminatul este sub orice critica ? Indicatorul care indica localitatea Horpaz a disparut si acela de mult timp.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom include in planul de investitii pentru anul 2016 realizarea de trotuare. Referitor la iluminat vom trimite echipa care asigura reparatiile in comuna, sa remedieze situatia.

Mihalache Ciprian   |   Valea adanca

05.12.2015

Buna ziua ! Suntem 8 vecini pe strada Traian (perpediculara pe strada Marului, a doua strada paralela cu strada livezilor). Noi incercam sa tragem utilitati (gaz, curent, apa) dintr-un capat in altul al strazii. Sunt aproximativ 240 de m fata de strada Marului. Ne-am lovit de problema curentului. Stalpul este pe strada Marului. Noi vrem sa facem prelungire de retea pana in capatul strazii Traian. In acest moment singura solutie, ca sa prelungim reteaua este ca unul dintre noi sa aiba firma cu punct de lucru pe aceasta strada. Din pacate nici unul nu are firma. Am avea o alta solutie ? Am dori, daca se poate, ca primaria sa discute cu Eon-ul si noi proprietarii sa suportam toate costurile. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom lua legatura ce E-On.

stefania   |   miroslava

04.12.2015

In fata magazinului "La doi pasi" nu s-a amenajat nicio trecere de pietoni. E foarte periculos,mai ales ca s-a refacut strada si sunt copiii care traverseaza strada prin acea zona. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a discutat cu Consiliul Judetean si s-a hotarat sa fie amenajate mai multe treceri de pietoni, inclusiv cea la care va referiti.

Andrei B   |   Balciu

03.12.2015

Buna ziua ! As dori sa stiu cand se va finaliza reteaua UPC in satul Balciu, mai exact pe Str. Principala. Am sunat la serviciul UPC relatii generale, si mi s-a spus ca sunt abonati inca din septembrie pe cateva strazi, dar ca nu exista Str. Principala - "poate e denumita altfel", « - Domnule draga eu asa am trecut si pe buletin... ». Multumesc frumos!

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu cei de la UPC, primaria nu are informatii.

pagina 1 din 15

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2016