Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Marius Ciornei   |   Valea Adanca

05.12.2016

Buna ziua... Domnule primar, am facut numeroase sesizari cu privire la santierul unde construeste PEG CONSTRUCT ,se intra cu camioanele de mare tonaj pe sectoare de drum unde limita este 7 tone (asfaltul a inceput sa cedeze) ... se intra cu utilaje pline cu noroi pe str.Bazei ,respectiv aleea Nucilor tinand cont de faptul ca aceste strazi nu au trotuar si pe acolo circula si pietoni.Nu ati luat nici o masura de trei ani de zile de cand facem sesizari.Domnul Vicol improasca cu noroi tot cartierul fara sa ii pese de nimeni si de nimic .Avem si noi o intrebare ... chiar nu se poate face nimic in privinta asta ?

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate , domnul Vicol a fost atentionat si sanctionat conform legilor in vigoare.

Argint Cristian   |   Valea Adanca

05.12.2016

Buna ziua . Domnule primar, locuesc pe str Bazei 11B,de cateva zile vis-avis de casele noastre la circa 15 metri de strada, pe santierul celor de la Peg Construct, au inceput sa sape fundatia unui bloc. Va rugam frumos sa ne spuneti daca Domnul Vicol are aprobare de constructie pt acel bloc si daca are pentru cate etaje ? Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile la care faceti referire sunt pe terenul care apartine de Unitatea Administrativ Teritoriala Iasi, asadar va rugam sa va adresati la Iasi.

Ion   |   Balciu

05.12.2016

Buna dimineata. Domnule primar, s-a ars un bec in Balciu la stalpu de la gardu lui Ion Putuntica va rugam mult il puteti schimba.

Răspuns primar Niţă Dan
Firma care se ocupa de intretinerea iluminatului public va interveni.

Catalin C.   |   Iasi

04.12.2016

Buna ziua,
In ce masura aveti in plan dezvoltarea retelelor de utilitati de-a lungul Str. Dealul Nucilor ?

Răspuns primar Niţă Dan
Este planificata realizarea retelei de energie electrica si de alimentare cu apa in anul 2017.

cristea c   |   miroslava

02.12.2016

Buna ziua! Domnule primar va rog să-mi spuneți cum se rezolva problemele cu iluminatul public?Lampa de pe stâlp din direcția nr 6 str.Miorita s-a desprins si sta sprijinită în bransamentul electric.Pentru a evita deteriorarea bransamentul electric, va rog sa ma ajutați să remediez problema.Va mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Am luat la cunostinta , iar firma care se ocupa de intretinerea iluminatului public va rezolva problema.

Adrian   |   Miroslava

02.12.2016

Buna ziua. In capatul strazii Aron Voda s-a ars becul de iluminat public de pe stalpul din dreptul familiei Leonte. Toata zona e bezna. Va rugam sa trimiteti pe cineva sa il schimbe. Multumim si succces!

Răspuns primar Niţă Dan
Firma care se ocupa de intretinerea iluminatului public va interveni .

Savoaia Maria   |   vorovesti

02.12.2016

Buna ziua. Am citit ca Miroslava este cea mai bogata comuna din tara.In cadrul comunei Miroslava se afla si satul Vorovesti situat la 8 km de Iasi,un sat fara acces la telefonie mobila,telefonie fixa (Telekom operator in zona cu numere limitate in anul 2016),televiziune prin cablu.Drumul de acces Vorovesti- Metro este distrus,plin de gropi.Consilierii din cadrul consiliului local care reprezinta acest sat sunt ca si inexistenti. Care este parerea primariei Miroslava fata de cele relatate ?

Răspuns primar Niţă Dan
Refacerea drumului este planificata in anul 2017. Referitor la operatorii de telefonie vom lua legatura pentru sustinerea extinderii retelei si in zonele care nu au acoperire.

rodica   |   dancas

02.12.2016

Va multumim pt asfaltarea str Padurii din Dancas,nu am crezut vreodata ca am sa vad acea straduta asfaltata,in schimb va rugam daca mai aveti fonduri europene si nu stiti ce sa faceti cu ele, nu le irositi pt familii " nevoiase" tragandu le apa.(din pacate in tara asta s a ajuns a sprijini familii de betivani,care nu merg la munca pt ca statul le ofera ajutoare: le trage apa gratis,le ofera mancare,haine etc ca de sunt nacajiti saracii) nu am nimic cu nimeni,dar folositi banii pt sat de ex continuarea asfaltarii sau alte proiecte benefice satului. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Va multumim pentru sfaturi.

Lupu Daniela Mihaela   |   Miroslava

01.12.2016

Buna ziua domnule primar.De curand ne-am achizitionat o lucuinta in Miroslava pe strada Fermei nr 32a. Avem o mare problema cu cainii fara stapan care se perinda pe toata strada, vreo 5-6 la numar. De curand au inceput sa atace lumea si sa imprastie gunoiul cand il scoatem la poarta. Se poare face ceva? Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Am luat act de sesizarea dumneavostra si o vom rezolva in cel mai scurt timp posibil.

gabriela   |   miroslava

01.12.2016

Buna ziua. Am o casa relativ veche, acoperita cu tigla, in 4 ape. As vrea sa inlocuiesc tigla cu tabla, rezultand un acoperis in 2 ape. Este necesara vreo aprobare de la Primarie?De asemeni, renovarea ce implica schimbat ferestre, usi necesita vreun aviz. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru renovare nu va trebuie Autorizatie de Constructie, dar aveti obligatia forma si dimensiunile actuale.

Ionut   |   Valea adanca

01.12.2016

Buna seara domnule primar Nita Dan. Am o intrebare: sunt un asistent personal al unui copil cu handicap grav de gradul 1 si as dori sa stiu daca as avea dreptul la o chirie din cadrul comunei; nu avem o locuinta, stam pe ici colo - ne este foarte greu. Ar exista o optiune in acest sens ? Astept un raspuns. Va multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa depuneti la registratura primariei o cerere si documentatia aferenta pentru acordare sprijin astfel incat sa luam la cunostinta de cazul dumneavoastra si se va analiza in Consiliul Local , in ce masura va putem oferi sprijin.

Asofiei Alina   |   Proselnici

30.11.2016

Bună ziua! Domnule Primar, de ce se trage apa acuma fară banii şi noi care am platit suntem bogaţi toţi sau cum ? Sau noi suntem mai proştii ? Nu e corect faţă de restul pentru că ni s-au luat bani ! E ruşine, s-au folosit de bani noştri şi acuma brusc s-a tras apa fară bani. E frumos aşa ??

Răspuns primar Niţă Dan
Sunt fonduri europene. Trebuie sa respectam obligatiile contractuale fata de finantator si sa realizam un numar fix de bransamente. In caz contrar riscam sa returnam banii primiti pentru reteaua de apa din tot satul. Pe strada Biserica Sf. Neculai este retea de canalizare. Mergeti la SC Apa Vital S A pentru a obtine aviz de racordare.

Ionel   |   Miroslava

30.11.2016

Buna seara! Am achiziționat o casa in sat Miroslava, comuna Miroslava. Vreau sa va întreb daca este in plan extinderea rețelei de canalizare si pe strada Biserica SF. Neculai nr. 23 C.Mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Biserica Sf. Neculai este retea de canalizare. Mergeti la SC ApaVital SA pentru a obtine aviz de racordare.

cozma cristina   |   iasi

29.11.2016

Buna ziua. Sunt expert tehnic judiciar numit intr-o speta judiciara si am de evaluat un teren extravilan situat langa unitatea militara din Miroslava. Exista anumite restrictii, pentru agricultura sau construire locuinte? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru terenul extravilan se poate construi numai anexa exploatatie agricola.

Sevim Loghinoaia   |   Miroslava

28.11.2016

Buna ziua! M-ar ajuta sa stiu care sunt limitele minime de distanta pentru amplasarea unei contructii - casa de tip duplex - conform Regulamentului local de urbanism pentru comuna Miroslava si autorizatiilor de constructie emise. De asemenea, in conditiile in care se construieste nerespectand limitele legale prezentate de dumneavoastra, cum putem noi vecinii lua atitudine si unde ne putem adresa in cadrul Primariei?
Multumesc frumos.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria Miroslava elibereaza Autorizatii de Constructie numai cu respectarea Regulamentului Local de Urbanism avand limite laterale de 3m si posterioare de 5m.Pentru apropierea de limitele vecinilor trebuie acceptul notarial al acestora.

Vieru   |   Balciu

28.11.2016

Buna ziua, domnule primar. In legatura cu firma de salubritate, doresc sa va aduc la cunostinta ca am solicitat incheierea unui contract dar aceasta a refuzat pe motiv ca nu are acces pe str Drenurilor datorita starii drumului. Ce putem face in aceasta situatie? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom amenaja un punct de colectare cu 2 tomberoane . Vom discuta cu firma de salubrizare sa incheie contract cu dumneavoastra.

Gelu Asofiei   |   Horpaz

28.11.2016

Buna seara!Nu va suparati, unde ati montat semafoarele din publicatia facuta pe prima pagina a Mesagerului?La reperele indicate in ziar si nici in alta parte nu's,le-am cautat mai multi, mai ales dimineata,poate ne dati un nou reper.Am cautat si in Horpaz dar nu stim unde e acest sat, nu gasim nici o inscriptie cu satul Horpaz.

Răspuns primar Niţă Dan
Sunt in executie , s-au finalizat forajele , caminele si stalpii . Va rugam sa va uitati cu atentie.

Ionut B   |   miroslava

26.11.2016

Buna ziua ! Doresc sa va adresez urmatoarea intrebare : de ce pe terenul din fata salii de sport nu faceti un proiect frumos cu un parc mare cu alei, banci ,flori si copaci, chiar si un mini parculet de joaca ? Cred ca ati fi invidiat de toti primarii din tara daca s-ar face ceva frumos acolo si a-ti da un mare exemplu pentru toti edilii ! Va multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Multumim pentru idee. Sunt in analiza mai multe proiecte de amenajare a zonei. Vom lua in considerare si aceasta posibilitate.

rucsandra vasilache   |   vorovesti

24.11.2016

Locuintele care au cale de acces privata drum servitute de ce nu pot fi reabilitate pietruite impozite si taxe platim si noi unde se duc aceste taxe ar trebui sa aveti transparenta si sa stim si noi comunitatea cum se cheltuie banii drumuri pentu c ia particulare iluminat localitate dar nu peste tot ce anume primim de la primarie noi cei care avem cale de acces privata am cautat in legislativul din romania si nu am gasit nimic care sa interzica amenajarea cailor de acces daca aveti un argument legal oferitimi si mie legea in cauza as vrea sa mergeti cu masina personala de acasa si spre casa pe drum nepietruit sa nu aveti lumina pe strada si un primar care da raspunsuri in doi peri sa fii om e lucru mare dumneavoastra sinteti

Răspuns primar Niţă Dan
Se investeste doar pe drumurile care sunt incluse in domeniul public . Puteti sa consultati Legea 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia si art. 36 din Legea 215/2001.

Marus Elvis   |   Valuea Ursului

23.11.2016

Buna ziua. Detin un pamant in Valea Ursului si as dori sa ma racordez la apa. Imi puteti spune va rog cum as putea proceda? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Daca este retea de apa pe strada dumneavoastra trebuie sa mergeti la SC APAVITAL SA pentru a solicita racordarea.

Bucur Alina   |   Uricani

23.11.2016

Buna ziua ! De ieri au inceput lucrările pentru asfaltarea a 200 metri din strada Petrache Mertic din Uricani. Întrucât am in derulare niste lucrări de amenajare ce necesita acces pentru o mașina mare cu materiale de construcții, va intreb cand este preconizata data turnării asfaltului? Deocamdată, strada e acoperită cu balastru / piatra de rau, care nu ne permit aprovizionarea cu materialele de construcții necesare si am stopat lucrările. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In saptamana urmatoare daca si temperatura va permite.

Romila Elena   |   str.Biserica Sf.Nicolae nr.15 Balciu Com.Miroslava

23.11.2016

Daca s-a stabilizat pentru mediu, ridicarea resturilor menajere din gospodarii,in ziua de joi a saptaminii pare, DE CE ?! nu se respecta acest program? In luna noembrie 2016 am discutat cu doamna Darabana, aceste zilei de ridicarea acestui gunoi, mi-a fost justificat ca i-a fost interzis de catre curtea de conturi acest serviciu. Ma intreb acest serviciu nu este licitat cu alte firme , acest serviciu este executat de primarie cu utilajul din dotare si angajati ai primariei. Curtea de conturi o descoperit dupa aceste servicii s-au decontat combustibil peste norma calculata si admisa. Eu care platesc impozit pe pamint proprietate si locuinta, CE servicii imi face primaria care sa ma excluda de aceste servicii care sunt in detrimental mediului? Ce interese sunt la mijloc pe care d-na Darabana le ocroteste ? M-a mirat si atitudinea d-nului viceprimar din ziua de 23.11.2016, care mi-a sugerat sa urmaresc tractaroul care culege resturile vegetale din Valea Adinca " concesiuni " si trec nepasatori de resturile menajere. Consider ca ar trebui sa stau la gard si sa urmaresc tractorul. ESTE NORMAL ?! astept rapuns cu o concluzie certa si oficiala, fata de datoriile pe care le platesc,in caz contrar nu o fac ca o amenintare voi scoate toate resturile vegetale in strada si voi anunta garda de mediu. Va multumesc pentru o normalitaste de viata civilizata.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru deseurile menajere este contract cu SC EDIL INDUSTRY SRL . In ceea ce priveste resturile vegetale v-am precizat ca vi s-a pus la dispozitie platforma de la Balciu . Nu stiu ce ati inteles dumneavoastra din discutia telefonica dar astea sunt perfect legale de altfel.

Iriciuc Cristian   |   Valea Ursului

22.11.2016

Buna ziua domnule Primar. As dori sa îmi precizați pentru când este prevăzută investiția de modernizare a străzii Albinelor din sat Valea Ursului. Se circulă infernal în perioada ploioasă pe acest drum nepietruit, iar starea drumului a fost afectată dupa extinderea rețelei de apă și gaz. Va mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In perioada urmatoare vom amenaja prin pietruire aceasta strada.

Ionut V.   |   Valea Adanca

21.11.2016

Buna ziua ! Apreciem ca noua firma de salubritate ridica la timp gunoiul, insa, de cand au intrat ei, de fiecare data lasa pubelele aproape in mijlocul strazii, si asa avem multe strazi inguste, pubelele lasate asa chiar sunt o problema, sa nu mai zic ca s-a si rupt capacul pubelei mele pentru ca mai tot timpul o gasesc cazuta, poate din cauza vantului sau a unor oameni care nu au pe unde trece. I-am rugat pe oamenii care strang gunoiul sa le duca inapoi langa gard, dar aparent degeava. Poate o rugaminte de la d-voastra va avea mai mult efect. Multumesc, succes si multa sanatate!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom atentiona operatorul in sensul corijarii celor semnalate.

Nedelcu Ionut   |   Horpaz

20.11.2016

Buna seara, domnule primar ! Voiam sa va intreb daca pe strada Iazului din Horpaz se va continua asfaltarea pana in strada principala. Ni s-a promis ca si acea portiune in care se surpa pamantul din curba unde se termina asfaltul va fi consolidata si tot odata iluminata strada pana in strada principala.Vreau sa va intreb daca nu se pot pune becuri pe fiecare stalp sau niste becuri mai puternice sa lumineze mai tare.Deoarece s-a construit foarte mult si se construesc foarte multe case pe strada Iazului ne-ar fi foarte utila acesta strada deoarece scurtam drumul spre statiile de autobuz cu 400 m.Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru consolidarea strazii am solicitat fonduri la Compania Nationala de Investitii Bucuresti. Dupa ce vom obtine finantarea vom executa lucrarile de consolidare si de modernizare prin asfaltare. Referitor la imbunatatirea sistemului de iluminat public , vom planifica pentru anul 2017 achizitia si montarea unor lampi de putere mai mare.

Laurentiu Enache   |   Miroslava

20.11.2016

Buna ziua! Nu stiu in ce masura cunoasteti situatia dar pe strada Veronica Micle (cat si pe strada paralela (lacului) lipseste orice forma de infrastructura. In ultimul an zona s-a dezvoltat si se dezvolta cu mare rapiditate (fara a mentiona vastul santier desfasurat de Petro Grup) insa in continuare sunt locuinte care nu au acces la curent electric, servicii de cablu/internet, iluminat public iar numeroasele sapaturi pentru a trage utilitatile au facut drumul impracticabil pe Veronica Micle. Suntem numeroase familii cu copii care asteptam din partea primariei sa rezoneze cu dorinta noastra de a face din aceasta zona una frumoasa si dezvoltata si sa ne asigure conditiile necesare. Consider ca extinderea retelei de iluminat public intr-o zona deja populata (si cu o dezvoltare rapida) si consolidarea drumului nu ar trebui sa dureze mai mult decat emiterea unei autorizatii de constructie. Mi se pare de teatru absurd faptul ca o companie care dezvolta zeci de locuinte colective sa cerseasca, curent electric de la locuintele deja bransate in zona cu mari dificultati si costuri.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a depus la S.C. E-ON Distributie S.A. solicitarea de extindere de retele electrice si de iluminat stradal pe strada Veronica Micle . Documentatia tehnica se afla la stadiul de intocmire a studiului de solutie.

Florin   |   Valea Adanca

20.11.2016

Buna ziua ! La intersectia dintre Costea Voda si Debarcaderului (in fata bisericii) este un stalp de iluminat public cu becul ars. Inca unul este pe Costea Voda mai jos, cam la jumatatea distantei dintre biserica si intersectia cu soseaua Iasi - Vaslui. Va rog remediati problema, oricum stalpii de iluminat din zona sunt amplasati la distanta mare unul de altul, strada Costea Voda este ingusta, fara trotuare, dar cu trafic pietonal destul de intens la anumite ore. Riscul de accidente este destul de mare. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor schimba lampile Va rugam sa lasati un numar de telefon cand ma sunt probleme.

ramona   |   vorovesti

17.11.2016

Buna ziua.Domnule primar, v-am mai intrebat si zilele trecute de scoala din Vorovesti.Se vor muta anul acesta copii la scoala sau nu ?Poate va faceti timp sa imi raspundeti la intrebare. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Receptia lucrarilor se organizeaza de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii. Dupa receptie se vor putea organiza cursuri la scoala.

Florin V.   |   Valea Adanca, str. Pepinierii

17.11.2016

Buna ziua, domnule primar. Va scriu acest mesaj pentru a semnala faptul ca masinile de mare tonaj, in special cele pentru turnat beton, care opereaza pe str. Pepinierii sau pe strazile laterale ale acesteia nu raspecta regula privind curatarea anvelopelor la parasirea santierul la care lucreaza. Va dati seama si dvs. cat noroi se arunca pe strada, pe trecatori sau alte masini tinand cont ca rotile unor astfel de utilaje intra si cate 10 cm in pamant. Asta de intampla mai cu seama la constructiile noi din cartierul dnei Forna sau la blocul din dealul strazii de langa noua biserica. Va rog sa dispuneti luarea de masuri in aceste situatii. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom trimite politia locala pentru a lua masuri.

dumitrache   |   balciu

17.11.2016

Sesizarea a mai fost facuta de mai multe ori pe site-ul primariei, anul trecut ca si anul acesta, de catre un vecin al nostru. Stam pe strada Biserica Sf. Neculai. Intre intersectia cu strada Drenurilor si intersectia cu strada Viei(sau a Viilor) suntem 4 case, numerele sunt 50A, 70, 12. Iluminatul public este defect pe aceasta portiune, De fiecare data ati raspuns "se va inlocui becul" dar nu s-a facut nimic. Dorim sa stim clar pe ce data vine echipa de electricieni, vreau sa fiu acasa cand acestia vin, constata si pleaca fara sa faca nimic.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni.

GABRIEL AMARANDEI   |   URICANI

16.11.2016

Domnule primar, riveranii strazii PODGORIEI din URICANI, va adresam rugamintea, daca e posibil, de a inspecta lucrarile recente de amenajare stradala in URICANI. S-a efectuat decopertarea drumului de acces creand o denivelare de peste 40-60cm, pe unele portiuni, ce blocheaza complet accesul vehiculelor in curti. Am sunat pe 15 nov. la Primarie si am fost informat de dna IFTIMIE VIOLETA ca lucrarile au fost sistate pana la primavara, fiecare din cei afectati fiind lasati sa se descurce singuri. Crearea accesului necesita sapaturi ce pot atinge tevile de gaz, sau necesita adaugarea de 2-3 m de balast pentru crearea rampelor de acces. Considerand ca lucrarile la drumuri sunt facute pentru cetatenii comunei, nu impotriva lor, va rog sa ne transmiteti pozitia oficiala a PRIMARIEI in legatura cu aspectele sesizate. Am trimis secretariatului primariei fotografii de la fata locului. In speranta ca veti contacta echipele ce se ocupa de lucrari, va multumesc anticipat.
Cu stima, Gabriel AMARANDEI

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor amenaja toate accesele la proprietati cu ballast, provizoriu pana cand se vor relua lucrarile de asfaltare.

Radu, Miroslava   |   Balciu

16.11.2016

Buna ziua! Va rog sa afisati pe site-ul Primariei proiectul European pentru asfaltari, in intregime. Aceasta informatie publica nu o gasesc. In ceea ce priveste asfaltarile si canalizarea ordinea e inversa - nu mai conteaza. Important e ca se vor face amandoua - zona Balciu. Vreau doar o informatie publica la care nu am acces deocamdata. Programul meu coincide cu cel al Primariei si probabil avem si noi cetatenii dreptul la accesul liber si facil la informatii de interes public. O zi buna va doresc!

Răspuns primar Niţă Dan
Asfaltarile sunt din fonduri de la bugetul local. Nu le gasiti la sectiunea de Proiecte europene , sunt pe sectiunea de Investitii.

Gheorghica Daniel   |   Miroslava

16.11.2016

Gheorghica Daniel | Miroslava01.11.2016
Domnule primar, va rugam sa aduceti piatra pe care au luat-o cei de la Viarom de pe strada Emanoil Dascalu deoarece mi s-a blocat accesul in curte. Ne-am saturat de abureli - vrem fapte nu vorbe, ba asfaltam, ba nu asfaltam.Nu v-a rugat nimeni sa asfaltati, cel putin nu inainte de a face canalizarea. Ori faceti o treaba gospodareasca ori nu mai faceti deloc. Si pana va hotarati, va rog sa luati masurile ce se impun, reamintindu-va ca mi se incalca drepul la proprietate.
Răspuns primar Niţă Dan
Drumul va fi balastat pentru a fi pregatit pe perioada de iarna. In cazul in care nu se doreste asfaltarea pe o strada, vom propune in prima sedinta de consiliu local schimbarea amplasamentului pe alta strada.Sunt 13 sate in comuna si deasemenea multe strazi neasfaltate. Referitor la raspunsul dumneavoastra...venit cu intarziere dar binevenit tot odata ...Nu ma opun oricarui demers facut in vederea imbunatatirii conditiilor de trai din comuna dar problema mea e ca nu exista destula transparenta si comunicare intre diferiti terti implicati direct si indirect nici informarea locuitorilor ce sunt in mod direct afectati.Nimeni nu spune nimic sau daca se raspunde se raspunde in doi peri cel putin reprezentantii Viarom.Ma deranjat mult faptul ca sa inceput ceva si sa lasat de izbeliste timp de aproape 3 luni timp in care am umblat prin glod cu copii mici , masinile parcate tot in glod s.a.m.d ..iar in tot acest timp nu s-a spus o vorba din partea nimanui.Noi cu ce am gresit? Am gresit ca ne-am adus piatra si mergem prin glod? Daca am gresit imi cer iertare.Per total tot raul e spre bine .Toate bune!

Răspuns primar Niţă Dan
S-a refacut strada cu aport de material pietros.

Marculescu Eduard   |   Horpaz - Ciurbesti

15.11.2016

Locuiesc pe strada Noua, chiar langa centura unde nici limitarea de gabarit nu mai e ca ati anulat-o pana la urma si ni se zdruncina casa noaptea de la tirurile ce coboara spre iasi prin Horpaz.E o aventura dimineata sa plecam in Iasi;se apropie data de 27 Noiembrie cand ati promis din nou ca veti pune in functiune semafoarele din intersectiile cu Iasul. Daca nu stiti ce ati promis, cititi ultimul ziar Mesagerul ; scrie chiar pe prima pagina.Inca nu s-au inceput lucrarile pentru montarea lor si clar ca va fi din nou o minciuna electorala. Astazi iarasi am stat la rand ca sa iesim din Horpaz peste 30 de minute.Strada de coborare din Horpaz a inceput sa se surpe pe margine ; ati putea sa o largiti un metru intr-o parte si un metru in cealata parte a strazii ? Suntem masini si la urcare si la coborare si foarte multi pietoni, in special copii ;daca o largiti macar pietonii vor fi mai in siguranta. E asa de ingusta caci daca urca o masina mai mare,una mica care coboara nu mai incape ;in Horpaz anul acesta fata de alte sate nu prea ati investit. Nu ati facut decat sapuneti putin asfalt in dealul satului iar rigolele nici acum nu sunt terminate, plus ca pe terenul inde viaromul si-a depozitat materialele toata vara pe strada noua.Acum au plecat si au lasat mormane de moloz, tuburi de beton si o mizerie de constructor ca la razboi. Faceti ceva in aceste privinte, nu doar dati raspunsuri scrise.

Răspuns primar Niţă Dan
Semaforul se va realiza asa cum este prevazut in proiect. De asemenea pentru trotuare am intocmit proiectul si pe perioada de iarna vom finaliza avizarea si autorizarea pentru ca in primavara sa executam lucrarile.Referitor la investitiile realizate in comuna va facem cunoscut faptul ca comuna Miroslava are 13 sate.Nu putem sa investim in fiecare an doar in satul Horpaz.Trebuie sa ne indreptam atentia si fata de alte sate.

Ionut B   |   miroslava

14.11.2016

Buna ziua!Domnule primar, voiam să vă întreb ce mai este de făcut pentru a da drumul la școala din Vorovesti? Mulțumesc aștept un răspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Investitia se deruleaza prin Ministerul Educatiei si Invatamantului. Primaria a asigurat centrala termica, racord fosa, racord electric, mobilier. Inspectoratul Scolar Iasi este responsabil. Aceasta constructie este finalizata, trebuie doar instalate burlanele de scurgerea apei si receptia finala.

Delia   |   Valea Ursului

13.11.2016

Buna ziua ! In urma vijeliilor din ultima perioada am observat cel putin 3 copaci din padurea Uricani aplecati de vant la marginea padurii (la soseaua de centura sau strada Padurii). De altfel inca din perioada verii se putea observa ca multi dintre acestia sunt uscati si risca sa fie rupti la primul vant mai puternic si sa cada peste masini, oameni, case. Este un risc pentru siguranta publica daca nu se ocupa cineva de curatarea acestora, macar in zonele intens circulate. Va rugam sa ne ajutati in solutionarea acestei situatii. Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Padurea Uricani este in proprietatea Directiei Silvice Iasi si a Ocolului Silvic Ciurea ,care are obligatia intretinerii integrale a padurii.Vom sesiza Ocolul Silvic Ciurea despre acest aspect.

BOBEICA COSTEL   |   VALEA-ADANCA

13.11.2016

Pana cand incompetenta, indiferenta si sactirul autoritatii locale pe care o pastoriti, vor fi raspunsul la toate problemele cu care se confrunta cetateanul de rand ?Va intreb in mod concret, de ce noi peste 30 de familii, de pe strada Subcosere, suntem umiliti si nevoiti sa circulam prin mocirla si noroi pe o distanta de aproximativ 200 m, de strada desfundata, an de an? De promisiunea ca se va asfalta,la Pastele cailor, ne-am saturat.Vom apela la televiziune in aceasta campanie electorala,sa afle alegatorii de maretele realizari, si sa va voteze "depotat".

Răspuns primar Niţă Dan
Strada "Sub Cosere" este inclusa in contractul de asfaltare care are ca durata de executie perioada 2016-2018 si va fi realizata in conformitate cu graficul de executie si functie de temperaturile exterioare.

Chiriac (cartier Sunn Village)   |   Valea Adanca

13.11.2016

Dupa discutii atat cu Dl. Viceprimar si Politia Locala Miroslava despre lipsa bariera pentru camioane din str. Valea Adanca, am observat ca bariera a fost remontata dupa o lipsa a ei de vreo 10 zile. Speram sa fim mai vigilenti pe viitor pentru ca persoane neidentificate sa nu mai reusseasca sa o dea jos. Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Speram si in ajutorul cetatenilor pentru depistarea faptuitorilor de rea credinta si va multumim de faptul ca sunteti ,,VIGILENTI ‘’.

constantin   |   horpaz

12.11.2016

Domnule primar, avem si noi o rugaminte la dvs.Cand incepe lucrarea continuarii strazii iazului ; nu putem circula,este de nedescris : copii la scoli, noi cu serviciu. Este foarte greu, macar piatra. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem de realizat consolidarea zonei cu alunecare si apoi vom interveni pentru a moderniza strada.

Cristina   |   Horpaz

12.11.2016

Buna seara, domnule primar ! Am o rugaminte la dvs : cand se mai lucreaza continuarea strazii iazului ? Mergem inglodati pana la genunghi,copii la scoli, macar piatra ceva sa puneti.E dezastru in ce hal ajungem ! Va multumesc!!

Răspuns primar Niţă Dan
Avem de realizat consolidarea zonei cu alunecare si apoi vom interveni pentru a moderniza strada.

ema   |   miroslava

12.11.2016

Buna seara !Pe strada Radu Mihnea Voda, unul dintre becurile de la iluminatul stradal este ars de 3 zile.. Cu cine se poate lua legatura sa il inlocuiasca? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Precizati nr. locuintei si telefonul.

Nicolae B.   |   Miroslava

11.11.2016

Buna seara, domnule Nita ! Se mai fac cereri de concesiune teren pentru construire locuinte in Com. Miroslava? Exista un tip de cerere care trebuie respectat? Stima!

Răspuns primar Niţă Dan
Se fac cereri normale nu tip.

Cozmanca Mihai   |   Horpaz

11.11.2016

Sedinte lunare cu locuitorii din satele arondate com.Miroslava de ce nu mai faceti pentru a afla si ce spun locuitorii despre ce sunt multumiti sau nemultumiti ?Asa veti castiga si increderea. Daca stati la birou si raspundeti doar cu cartea si legea in fata, dumneavoastra nu veti castiga increderea nimanui. Multumim domnului viceprimar,l-am abordat telefonic cu o problema de iluminat public si nu cred ca a fost o coincidenta, dar in trei zile s- rezolvat.

Răspuns primar Niţă Dan
Adunarile cetatenesti se organizeaza pe sate trimestrial, iar intalniri cu cetatenii le avem zilnic prin deplasarile in satele componente ale comunei .In urmatoarea perioada vom organiza si sedintele pentru trimestrul IV-2016.

Mihnea Emil   |   Horpaz

11.11.2016

Dl.primar, nu uitati sa va tineti promisiunile.De ce spun asta? Cam asta faceti in ultima vreme. Ultima promisiune publica, chiar publicata si in ziarul Mesagerul, este cea de a monta semafoarele in intersectiile cheie spre Iasi. Ati spus si in ziar 27 - 30 Noiembrie ca vor fi instalate semafoarele. Inca nici o miscare. Prima oara le-ati promis la alegerile din iunie, acum din nou. Limitarea de inaltime de la centura spre Horpaz nu mai exista de mult ceea ce le-a oferit tiristilor o scurtatura spre Iasi. Satul Horpaz de unde pana unde tine caci nici nu stii cand intri si nici cand iesi din sat ? Asta e de catva ani. Acestea sunt treburi marunte pe langa marea asfaltare a comunei Miroslava si a satelor arondate,treburi marunte dar foarte esentiale. In Horpaz ati terminat de asfaltat (jos pălăria),dar rigolele au fost incepute pe portiuni si neterminate nici acum. Terenul pe care l-a folosit Viaromul ca depozit de materiale de la intersectia la care s-a lucrat toata vara cate putin, acum a ramas ca o groapa de gunoi. Mormane de moloz,betoane,tuburi vechi de pod borduri plus ca nu s-a mai nivelat terenul sa arate ca inainte de a fi exploatat de Viarom.Toate ar putea fi facute cu usurinta,daca v-ati implica si pe teren cat de putin,sa vedeti cum stau lucrarile pe teren, nu pe hartie.

Răspuns primar Niţă Dan
Semaforul se va realiza asa cum este prevazut in proiect. De asemenea pentru trotuare am intocmit proiectul si pe perioada de iarna vom finaliza avizarea si autorizarea pentru ca in primavara sa executam lucrarile.Referitor la investitiile realizate in comuna va facem cunoscut faptul ca comuna Miroslava are 13 sate. Nu putem sa investim in fiecare an doar in satul Horpaz.Trebuie sa ne indreptam atentia si fata de alte sate.

Mirela Rosca   |   Miroslava

11.11.2016

Ziarul cand il mai publicati pe site ? Suntem in luna noiembrie - nu l-ati mai publicat din septembrie.Cat de greu poate fi ? Sau doar nepasare.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a rezolvat.

M Stefan   |   Horpaz

10.11.2016

Buna ziua, Dle Primar. Va rog sa aveti amabilitatea sa ne spuneti cum stati cu demersurile pentru canalizarea zonelor neracordate inca la aceasta utilitate. Chiar daca unora dintre noi locuitorii comnei pe care o "pastoriti" se preocupa de piste de biciclete, pana acolo trebuie sa nu uitati ca putine locuinte au fose septice, ba chiar fosele primitive de care dispun unele case sunt la 2-4 metri de zidurile si incaperile caselor alaturate. Initial s-a crezut ca situatia este provizorie, dar acum vedem ca se eternizeaza. Stiti foarte bine la ce ma refer. Urgentati, va rugam, rezolvarea acstei probleme de care atarna sanatatea multor cetateni fara ca acestia (unii dintre ei) sa stie macar.

Răspuns primar Niţă Dan
Realizarea canalizarii pe satul Horpaz si Valea Adanca este inclusa pe lista de investitii de la SC Apa Vital SA, care au primit finantare pe POIM (Programul Operational de Infrastructura Mare).

RAILEANU DOREL   |   IASI

10.11.2016

De la intrarea in Horpaz spre scoala sunt 4 curbe cu minima vizibilitate, cu prudenta e posibil sa nu se intample nimic ...dar ce facem cu exceptiile ? O solutie ar fi acele oglinzi care pot induce o buna vizibilitate a curbelor foarte inchise.Poate va razganditi vizavi de renuntare la functie !Felicitari pt ce se intampla in zona....

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia in teren.

RAILEANU DOREL   |   IASI

10.11.2016

De ce primaria se roaga sa fie retrase gardurile pentru a se face sosea, trotuar, rigole..... E optiune sau obligativitate sa asiguri latime pt salvare, pompieri, dublu sens de circulatie, etc?

Răspuns primar Niţă Dan
Retragerile de aliniamente (garduri) sunt stipulate in regulamentul local de urbanism(RLU). La eliberarea certificatului de urbanism functie de gradul de importanta a drumului principal sau secundar ve- ti afla retragerile.

Florin V.   |   Valea Adanca, str. Pepinierii

09.11.2016

Buna ziua, domnule Primar. Va scriu din nou pe acelasi subiect: str. Pepinierii. Astazi, 11.09.2017, se implinesc fix 3 zile de cand s-au marcat sensurile de mers pe o jumatate din lungimea totala a strazii. Tot astazi, marcajul a inceput sa dispara. Aveti mai jos dovada din dreptul blocului de la nr. 35: goo.gl/fxfR3A. Va rog sa trageti dvs. concluziile. Intrucat este vorba despre o investitie publica, as dori sa stiu ce sanctiuni legale s-au luat impotriva firmei Viarom pentru nefinalizarea la timp a lucrarii si ce urmeaza sa se intample de acum inainte in acest sens. Numai bine!

Răspuns primar Niţă Dan
Marcajul va fi refacut cand temperatura exterioara va permite executia in mod corect.S-a adus la cunostinta catre SC Viarom si vom remedia.

Puchin   |   Valea Adanca

09.11.2016

Buna ziua. Pe strada Iazului s-a finalizat sistemul de canalizare când vor începe lucrările de asfaltare? Pe strada Proprietarii au extins rețeaua electrică însă o parte au realizat racordul subteran astfel iluminatul este parțial. Este nevoie de extinderea rețelei cu 4 stâlpi pe când ar fi posibil?

Răspuns primar Niţă Dan
Asfaltarea este planificata in 2017. Referitor la iluminat vom initia un proiect in acest sens.

David   |   Valea Adanca

09.11.2016

Va deranjez cu 2 intrebari:
1. Cum putem afla daca un bloc este racordat la canalizare?
2. Credeti ca este posibila asfaltarea unei stradute ce duce la bloc? Este vorba de blocul de pe Costea Voda nr.7A, dezvoltator Popescu Stefan. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
1.Solicitati informatia de la SC Apa Vital.
2.Daca este in domeniul public DA, iar daca este acces privat, NU.

Nicoleta Nistor   |   Iasi

09.11.2016

Buna! Cand aveti in plan sa asfaltati drumul care trece prin Dealul Nucului spre CUG Iasi? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Am primit finantare pe submasura 7.2. Estimam executia in anul 2017.

Florin V.   |   Valea Adanca, str. Pepinierii

08.11.2016

Buna ziua, domnule Primar. Cum se face ca de fiecare daca cand se lucreaza la str. Pepinierii se intampla in perioadele cand "vremea nefavorabila nu permite continuarea lucrarilor", care ajung sa se intinda cu mult peste termenul de finalizare? Oricum, de apreciat este ca s-au delimitat sensurile de mers pe portiunea cu latimea normala a strazii (mai la deal de pepiniera) dar va rog sa nu omiteti nici portiunea ingustata. Mai mult, as dori sa reiau rugamintea de a stabili si semnaliza corespunzator prioritatea unui sens de circulatie pe acea portiune (de preferat prioritate pentru cine urca pe strada) intrucat de multe ori acest aspect este lasat la latitudinea soferilor si sunt dese situatiile in care pot sa apara actosari si tamponari, chiar si cu masini de mici dimensiuni. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza.

Ion lazar   |   Valea adânca

08.11.2016

Buna ziua! Locuiesc pe Str Bazei si am vrut sa va informez ca, din păcate, pentru noi nu s-a rezolvat nimic in privința drumului. Stam de săptămâni întregi cu noroiul pana la gât pe marginea drumului si pe căile de acces. Sincer nu inteleg cum o strada întreaga se plinge de un constructor si nimeni nu ia nici o măsura concretă. Tot ne răspundeți cum ca ei au obligația de a repara. Bun si dacă nu o fac ?!? Ce se întâmpla? Așteptam deja de o luna de la ultima săpătură. Rușine pentru modul cum gestionați problema pentru ca situația in care ne aflam este si din cauza Dvs. Dați avize fără sa va luați măsuri ca vor fi si respectate. Nu se poate sa si bată joc acel constructor in așa hal de noi.

Răspuns primar Niţă Dan
Am transmis oficial adresa catre SC Petrogrup SRL de obligatia de a aduce drumul la stadiul initial ,in caz contrar vom da amenda.

ionela   |   iasi

07.11.2016

Buna ziua, domnule primar.Am o parcel de teren pe str spre unitatea militara inainte cu 300-400ml. Este posibil ca acest teren sa intre in intravilan sa putem construi? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Terenul poate fi introdus in intravilan prin elaborarea unui PUZ cu avizele conform legii,inclusiv a Statului Major.

Costin   |   Valea Adanca

06.11.2016

Buna dimineata Dle Primar! In numele locatarilor de pe Costea Voda as dori sa va multumesc ca ati autorizat constructia unui cort de evenimente ft aproape de locuintele noastre astfel incat practic simtim ca suntem si noi la petrecere. Meniul si plicul mai lipsesc. Din cate cunosc eu legislatia : max 40 db sunt permisi pe timp de noapte ceea ce un cort nu poate oferi niciodata. Va rog sa ma cititi o data juramantul de primar. Era sa uit, artificii explodate deasupra locuinteleor noastre (undeva la 130 db), un deliciu! Spor in toate!

Răspuns primar Niţă Dan
S.C. Capitol are eliberata Autorizatia de Construire nr.690/20.09.2016 pentru spatii evenimente, restaurante, spatii cazare.

Marius Ciornei   |   Valea Adanca

06.11.2016

Domnule primar, va rugam sa luati masuri pe str Bazei, Valea Adanca.Se intra cu utiaje pline de noroi in strada .... utilaje care vin din santierul domnului consilier si coleg de partid,d-nul Vicol. Asfaltul a inceput sa cedeze,este o groapa imensa in fata magazinului in intersectia cu aleea nucilor. Am mai facut sesizari, nu ati luat nici o masura . Domnul Vicol are varianta de a transporta materiale de constuctii pe drumul de pe malul lacului ... nu trebuie sa terorizeze un cartier intreg cu 100 de betonere pe zi. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
D-nu Vicol nu este consilier local si nici nu este membru P.N.L. Mai analizati. Vom lua masuri daca sesizarile dvs. sunt reale. Se vor reface lucrarile afectate de reteaua de canalizare a d lui Vicol.

Turcanu Marius   |   Valea Adanca

06.11.2016

Buna ziua Dle. Primar ! In data de 20.09.2016 am depus o sesizare la primarie, inregistrata sub numarul 28750, in care va aduceam la cunostinta ca pe strada Bazei se construieste o locuinta al carui proprietar toarna fundatia la gard fara a respecta retragerile prevazute in CU. Eu locuiesc la adresa Bazei 30, care are pe lateral un drum de servitute, la acest drum nu se respecata retragerea de catre vecin.
In data de 20.10.2016 am primit raspunsul oficial din partea primariei, raspuns inregistrat sub numarul 28750 (acelasi ca la solicitarea mea de altfel...un pic ciudat nu?) prin care sunt informat ca nici eu nu respect retragerea de 3.9 m din axul drumului de servitute, si ca ar trebui sa ma adresez pentru tulburare de posesie instantelor de judecata. Din pacate acest lucru este total neadevarat, locuinta am trasat-o impreuna cu limitele de proprietate si am materializat-o prin intermediul unei societati de cadastru, deci apeland la serviciile unui topometrist autorizat. De altfel in cartea tehnica a constructiei am planul de amplasament vizat spre neschimbare (care poate fi verificat ca si cote foarte simplu in teren), detin procese verbale de trasare, iar locuinta este receptionata (de catre un reprezentant al primariei).
Consider ca este un abuz din partea reprezentatului primariei deoarece nu s-au facut verificarile necesare in teren si nu s-au verificat retragerile prin mijloace optice specifice. Momentan drumul are 6 m latime din fundatia vecinului pana in gardul meu ( daca nu ma retrageam trebuia sa aiba 4 m latime).
Va rog luati masurile necesare pentru a se respecta legislatia in vigoare. Deasemenea doresc sa ma inscriu in audienta la dvs. pentru a intari cele comunicate mai sus si prin acte.Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
A fost somat pentru intrare in legalitate.

catalin cioata   |   vorovesti

06.11.2016

Buna seara!Am o casa in constructie in Vorovesti pe strada Nicoara Potcoava si calea de acces este privata. As vrea sa stiu daca se poate pune un bec pentru iluminatul stradal la intersesctia strazilor Nicoara Potcoava cu Pieptanari la capatul retelei unde este drum public? Multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor analiza in teren conditiile tehnice dupa care se va lua o decizie in acest sens.

neacsu mihai   |   valea ursului

05.11.2016

S-au taiat niste plopi pe langa primarie si din cate ma pricep, nu erau in propietatea primariei : lemnul este la cineva in curte; ati respectat prevederile codului silvic sau trebuie sa sesizez garda forestiera pentru abuz si taiere ilegala?

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru taiatul plopilor este avizul D.J.A.D.P. Iasi, iar lemnul rezultat este in acea curte pentru a fi receptionat si folosit la incalzirea institutiilor publice din comuna.

Ioan Viorel Dragoslav   |   Miroslava

04.11.2016

Domnule primar, va salut cu respect! De la cine din Primarie imi recomandati sa aflu amanunte despre iluminatul cu LED-uri? Am in vedere daca se achizitioneaza direct din China – presupun. Ce modele au fost alese, pe ce considerente si la ce preturi ? Eu insumi sunt interesat pentru iluminarea unei zone private si am cerut oferte competitive din Asia si vreau sa compar cu ofertele carora le-a dat curs Primaria Miroslavei, mai ales ca este abia la'nceput iluminarea publica cu astfel de solutie.

Răspuns primar Niţă Dan
In acest moment suntem la faza la care incercam sa schimbam iluminatul public cu LED-uri , etapizat pe sate. Nu s a ales modalitatea de atribuire a contractului de furnizare si nici modelul de lampa.

iacoban   |   valea adanca

03.11.2016

Domnule Primar. am observat de vreo zece zile ca limitatorul de la bariera pentru camioane din str. Veche, Valea Adanca (cimitir) a fost dat jos.Doresc sa va anunt ca deja au inceput sa circule masini de mare tonaj 25-40 tone prin zona. Vecini mei au sunat si au vorbit cu Politia Locala si Dl. Viceprimar ; observam ca nu se iau masuri sau cine are interese sa circule pe acest tronson de drum cu limita de tonaj de 7 tone ? De ce nu actionati, mai ales ca ati fost anuntati,de ce lasati si permiteti aceste lucru cand ati putea inlocui acea bara lipsa ?
In unele locuri de pe sosea au aparut surpari, crapaturi in asfalt str. Veche, strada se lasa catre sant, asta din cauza tonajului al camioanelor.
Dorim sa vedem o implicare mai rapida din partea primariei si a responsabililor subordine. Dar poate deja au trecut alegerele pentru Primarie si nimeni nu mai face nimic. Pacat de incederea oamenilor, a cetatenilor din aceasta comuna.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a intarziat cu remedierea barierei datorita anchetei facuta de Politie.

Mirela Rosca   |   Horpaz

03.11.2016

Va rugam puneti un bec pe stalpul din intersectia str.Noua cu str.Unirii ; este si statie de maxi taxi si lucrarile incepute sunt o adevarata calamitate in intersectie. Macar de ati termina-o, e inceputa din Iunie. Nu ati iluminat niciodata aceasta intersectie - bine ca pe strazile adiacente pe o distanta de 200m sunt si cate 5 becuri de iluminat platiti din bani publici cu toate ca strazile sunt private.Vi se pare corect ? Daca vii de pe str. principala pe str.noua, str.unirii e o bezna totala nici nu mai vezi din ce parte sa te mai feresti de cainii vagabonzi. Amenajati macar iluminatul public in statiile de maxi taxi daca altceva nu aveti puterea de a face.

Răspuns primar Niţă Dan
Intersectia s a amenajat.Vom analiza pe teren necesitatea imbunatatirii iluminatului public.

Cristina   |   Valea Adânca

02.11.2016

Buna ziua domnule primar. Ca si locatar al str Costea Voda am vazut ca atat pe strada Costea Voda cat si in incinta Complex Capitol Valea Adanca sunt in constructie 2 blocuri. As dori sa stiu daca v-ati revizuit decizia privind constructia de blocuri in com. Miroslava?

Răspuns primar Niţă Dan
S.C. Capitol poseda autorizatie de construire nr.690/20.09.2016,spatii cazare P+2E+M.

Zaharia   |   Valea Adanca

02.11.2016

Buna ziua ! Vreau sa va intreb de ce pe str.Cicoarei (fundacul Cicoarei) operatorul de salubritate nu ridica gunoiul. E a treia saptamana cand raman cu gunoiul la poarta si nu numai eu (care locuiesc la nr.39), ci si vecinii mei de la nr. 41,55,55A,55B. La ce mai facem contracte, daca ele nu se respecta ? Cum mai poate operatorul sa aiba pretentia sa platim daca el nu-si face datoria ?

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa contactati firma SC Edil Industry Iasi care este responsabila cu ridicarea gunoiului. Este atentionata si de catre Primarie.

Adrian Alexandru   |   Valea Adanca

01.11.2016

Buna ziua. Cat trebuie sa mai asteptam pana se va asfalta strada Sub Cosere? Din August si pana in Noiembrie au trecut 3 luni, in care s-au tot contramandat lucrarile. A fost cuprins si in campania electorala si v-am sustinut neconditionat. Ce se intampla? E impracticabil acel drum. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Graficul de executie s-a modificat din motive obiective. Lucrarile se vor executa si pe aceasta strada.

Mihalache Bogdan   |   Horpaz

01.11.2016

Cum as putea intra in contact cu persoana care se ocupa de ziarul Mesagerul. As dori sa public un anunț. Mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Puteti lua legatura la adresa de e- mail: antioh@yahoo.com sau redactia.mesagerul@gmail.com

Gheorghica Daniel   |   Miroslava

01.11.2016

Domnule primar, va rugam sa aduceti piatra pe care au luat-o cei de la Viarom de pe strada Emanoil Dascalu deoarece mi s-a blocat accesul in curte. Ne-am saturat de abureli - vrem fapte nu vorbe, ba asfaltam, ba nu asfaltam.Nu v-a rugat nimeni sa asfaltati, cel putin nu inainte de a face canalizarea. Ori faceti o treaba gospodareasca ori nu mai faceti deloc. Si pana va hotarati, va rog sa luati masurile ce se impun, reamintindu-va ca mi se incalca drepul la proprietate.

Răspuns primar Niţă Dan
Drumul va fi balastat pentru a fi pregatit pe perioada de iarna. In cazul in care nu se doreste asfaltarea pe o strada, vom propune in prima sedinta de consiliu local schimbarea amplasamentului pe alta strada.Sunt 13 sate in comuna si deasemenea multe strazi neasfaltate.

Antohe George   |   Balciu

31.10.2016

Bună ziua. Domnule primar ,pe strada Viilor , Balciu, a inceput dupa cum știți asfaltarea, dar firma care se ocupa cu lucrarea a muncit prima saptamana si de atunci pe aici nu a mai dat.Astfel s-a ivit o noua problema: prin escavarea drumului s-a creat o diferenta de nivel mare intre drum si curte de nu mai putem intra in curti cu masinile.Am fi inteles situatia daca era de scurta , durata, dar dupa cum se misca lucrurile, o saptamana lucreaza ,7 nu, atunci la vara mai intram cu masina in curte .Din bucurie am dat in dezamagire si in continuare prin noroi pana la masina lasate pe ulițele vecine.

Răspuns primar Niţă Dan
Bună ziua. Domnule primar, pe strada Viilor, Balciu, a inceput dupa cum știți asfaltarea, dar firma care se ocupa cu lucrarea a muncit prima saptamana si de atunci pe aici nu a mai dat. Astfel s-a ivit o noua problema: prin escavarea drumului s-a creat o diferenta de nivel mare intre drum si curte de nu mai putem intra in curti cu masinile.Am fi inteles situatia daca era de scurta durata, dar dupa cum se misca lucrurile, o saptamana lucreaza ,7 nu, atunci la vara mai intram cu masina in curte .Din bucurie am dat in dezamagire si in continuare prin noroi pana la masina lasate pe ulițele vecine.

dumitrache   |   balciu

31.10.2016

Sesizarea a mai fost facuta de mai multe ori pe site-ul primariei, anul trecut ca si anul acesta, de catre un vecin al nostru. Stam pe strada Biserica Sf. Neculai. Intre intersectia cu strada Drenurilor si intersectia cu strada Viei(sau a Viilor) suntem 5 case. Iluminatul public este defect pe aceasta portiune, De fiecare data ati raspuns "se va inlocui becul" dar nu s-a facut nimic. Dorim sa stim clar pe ce data vine echipa de electricieni, personal vreau sa fiu acasa cand acestia vin, constata si pleaca fara sa faca nimic ! Pentru ce platim impozite daca un lucru asa de simplu nu se rezolva de luni de zile?

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa precizati la ce numere de locuinte, iar pentru a fi anuntati, comunicati un nr de telefon.

laura costea voda nr 14   |   Valea Adanca strada Costea Voda nr 14

31.10.2016

11.11.2015

Buna ziua! Deoarece inca nu locuiesc la adresa mentionata, am constatat ca s-au executat fara acordul meu rigole pe terenul proprietate personala pentru care platesc taxe. Nu as fi avut nimic impotriva, dar rigolele au fost executate prost, nu s-a respectat nivelul si, in plus, echipa care a lucrat nu a strans pamantul rezultat in urma sapaturilor. Va rog domnule primar, sa solicitati societatii care executa lucrarea sa transporte movila de pamant ramasa, sa refaca rigolele (care deja s-au crapat) sau daca nu, sa aduca amplasamentul la forma initiala. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica in teren si se vor remedia problemele semnalate.

Buna ziua! A trecut exact o luna de la semnalarea problemelor facute de firma care a executat rigolele si nimic nu s-a intamplat. Gramada de pamant zace pe proprietatea mea langa poarta, rigolele prost executate( fara a avea acordul meu) crapa mai tare. Ati promis ca situatia va fi remediata! Va rog sa dispuneti firmei executante sa-si care pamantul si cand vremea va permite, sa refaca lucrarea sau sa aduca amplasamentul la starea initiala!
Multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Gramada de pamant este pe domeniul public. Lucrarile se executa si sunt verificate de specialisti in domeniu. Pentru a executa lucrari este nevoie de autorizatie de construire si nu de acordul persoanelor fizice. Lucrarea nu este finalizata. Cand se va finaliza,terenul se va aduce la starea initiala.
Buna ziua!
Dupa 1 an de zile gramada de pamant si resturi de beton zace tot pe terenul meu si nu PE DOMENIUL PUBLIC asa cum sunteti gresit informat. Rigolele executate pe terenul meu fara a avea aprobare sunt crapate si nu respecta alinierea fata de trotuarul si podul de acces in curte executate de mine, cu autorizatie de constructie, pe TERENUL PROPRIETATE PERSONALA si nu pe domeniul public. Ridicati gramada de pamant si vreau sa fiu contactat telefonic dupa rezolvare.

Răspuns primar Niţă Dan
Rigolele sunt amplasate pe domeniul public. Nu s a intrat pe proprietatea nimanui, iar amplasamentul va fi curatat si adus la stadiul initial.

Radu   |   Balciu

29.10.2016

Va scriu din nou, avand totusi speranta ca va veti respecta promisiunea legata de asfaltarea bucatii de strada DE 2594/1 - PORTIUNE CE ESTE DRUM PUBLIC si care a fost inclusa inainte de alegeri in asfaltarile de anul acesta. Nu suntem cetateni de mana a doua si nu acceptam sa fim tratati asa. Aceasta portiune are doar max 80 m si cand ploua devine practicabila doar cu cizmele. Apreciez ca s-a asfaltat pana la intersectie dar, noi tot in noroi stam.

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul de asfaltare cuprinde drumul care s-a amenajat pana la aceasta data. Vom planifica in alt proiect si asfaltarea pe DE 2594/1.

Palade Vlad   |   Iasi

29.10.2016

Buna ziua! In cursul saptamanii viiotare voi cumpara un apartament situat intr-un ansamblu rezidential cu adresa str. Tudor Nicolae nr.49, sat Valea Adanca, Comuna Miroslava si as dori sa stiu ce pasi trebuie sa urmez dupa cumparare si la ce ghisee trebuie sa ma adresez. Deasemenea ma intereseaza si programul de lucru cu publicul al acestor ghisee. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In momentul cand sunteti proprietar si detineti contractul de vanzare-cumparare, va prezentati la Primaria Miroslava , ghiseul nr. pentru inregistrare. Program : luni-vineri intre orele 7,30-16 si vineri intre orele 7,30-13,30.

POPA   |   VALEA ADANCA

28.10.2016

Buna ziua Domnule Primar ! Locuiesc pe strada Bazei,nr. 40 si as dori sa imi spuneti pana la ce ora stau becurile aprinse, intrucat la ora 6,40 cand plecam dimineata , luminile nu mai sunt aprinse. Va rugam sa luati in considerare ca dimineata pleaca copiii la scoala si merg pe intuneric.

Răspuns primar Niţă Dan
Iluminatul este reglat sa functioneze intre orele 17 si 7.

Gradinariu   |   Horpaz

27.10.2016

Domnule Primar, sunteti multumit de starea acestei alei pietonale care este si pista de bicicleta din zona Valea Adanca - Hotel Capitol? Zona dintre Capat CUG si intrarea in Horpaz are pe-alocuri un mic trotuar pavat, impracticabil pentru biciclisti. Inevitabilul s-a produs. Asteptam si un accident mortal si in Horpaz din cauza lipsei trotuarelor ? Nu mai vorbim de piste de bicicleta. Ce facem cu trotuarele in Horpaz ? Va invit sa mai circulati pe strada Principala de la Moara spre Scoala / Strada Noua spre Ciurbesti dimineata sau seara cand vin copii de la scoala, sa vedeti cat de periculos este sa fii pieton pe o strada foarte circulata si foarte ingusta.

Răspuns primar Niţă Dan
Trotuarul din zona Capitol este in administrarea Primariei Iasi. Va rugam sa faceti sesizare acolo.Referitor la trotuarele din sat , vom realiza lucrarile in anul 2017. In acest sens am intocmit proiectul si am obtinut avizele.Se va face trotuar doar in zona unde se poate amplasa. Pe strada Noua nu este loc pentru trotuar. Daca se vor retrage gardurile , putem sa initiem un proiect, in caz contrar nu.

Gabriel Cirdei   |   Miroslava

27.10.2016

Buna ziua ! Doresc sa achizitionez un teren situat pe Dealul Nuciclor , 200 de metri mai jos de Rezervorul de apa . Momentan terenul este extravilan si doresc sa il trec in intravilan. Aveti idee daca e vre-o posibilitate sa primiesc vre-un aviz negativ in acest sens , de la o instituie anume ? Ar putea fi tevi de transport ingropate sau restrictii d.p.d.v. al calitatii solului ? Au mai fost aprobate PUZ-uri in zona rezervorului de apa ( partea de jos mai ales )? Multumesc anticipat ! O zi frumoasa !

Răspuns primar Niţă Dan
Se poate depune cerere pentru aprobare PUZ numai in cazul in care parcela dumneavoastra este la limita cu intravilanul localitatii.

Adrian   |   Valea Adanca

27.10.2016

Stau si ma intreb, oare chiar nu se poate face nimic cu iluminatul corespunzator strazii Nicolina zona Capat CUG - Horpaz? Astazi a mai avut loc un accident fatal iar printre cauze este si iluminatul necorespunzator. Nu mai zic ca trecerile de pietoni nu sunt semnalizate deloc iar statiile de autobuz sunt intr-o bezna totala. Ne-am saturat ca fiecare institutie sa ridice din umeri si sa paseze vina altora. Colaborati si faceti ceea ce trebuie facut urgent, pana nu se mai intampla si alte accidente.

Răspuns primar Niţă Dan
Drumul este in administrarea Drumurilor Judetene Iasi. Unitatea Administrativ Teritoriala Miroslava va realiza semaforizarea intersectiei de la Expo Mobila.

Mihai V.   |   Valea Adanca

26.10.2016

Buna ziua, dl. Primar ! Locuiesc pe strada Marului si de fiecare data cand e practicabil, incerc sa folosesc strada scolii pentru urcare.Voiam sa va intreb ce se mai aude de asflatarea ei si ce latime are trebui sa aiba drumul respectiv. Va intreb asta pentru ca pe langa gardurile deja existente, au inceput deja si altii sa-si faca garduri, lasand aceeasi latime care nu permite trecerea a doua masini in acelasi timp.
In rest, numai felicitari pentru felul in care oganizati comuna.

Răspuns primar Niţă Dan
Daca timpul va permite vom incepe lucrarile , in caz contrar se vor planifica pentru primavara anului 2017.Referitor la gardurile ce se construiesc se va deplasa in teren o echipa pentru a verifica daca se respecta amplasamentul conform certificatului de urbanism si autorizatiei de construire si se vor lua masurile ce se impun.

Radu   |   Balciu

25.10.2016

Buna ziua! Va readuc aminte ca inainte de alegerile pentru Primarie se promitea asfaltarea tuturor drumurilor publice pana la sfarsitul anului 2016. Vorbesc aici mai exact despre DE 2594/1 care e drum public dar nu e asfaltat. Va rugam sa va respectati promisiunea caci, pentru aceasta ati fost ales. Problema este ca ne-am saturat sa mergem prin mocirla, mai ales acum cand s-a asfaltat aproape. Ne-am saturat de jumatati de masura!

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa respectam si proiectul tehnic si autorizatia de construire . Nu ne putem abate de la documentele intocmite si avizate.Vom planifica executia in urmatorul proiect.

Marius   |   Horpaz

25.10.2016

Buna ziua ! Vreau sa sesizez ca in Horpaz pe strada Bisericii exact linga biserica a avut loc ceva lucrari pt teava de gaz,firma care a executat lucrarea a lasat vraiste in urma si adistrus si terasamentul bordurii incit aceasta a inceput sa se desprinda...va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom trimite echipa de la compartimentul disciplina in constructii pentru verifica si a lua masurile ce se impun.

Andreea Cretu   |   Miroslava

24.10.2016

Buna ziua. Pe strada principala a satului Miroslava, sunt portiuni mari de drum neiluminate. De exemplu, partea de drum din fata primariei Miroslava era in aceasta dimineata, la ora 6, in bezna totala, incluzand trecerea de pietoni de la intersectie.Trecerea nu este semnalizata corespunzator, iar lipsa becurilor o face si mai greu observabila. Ce se poate face in aceasta privinta?Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica si remedia problema semnalata de dumneavoastra.

Florin V.   |   Valea Adanca (Str. Pepinierii)

24.10.2016

Buna ziua domnule Primar, la momentul la care va scriu aceste randuri mai sunt 7 zile pana cand lucrarea de modernizare a str. Pepnierii va fi receptionata. Stiu ca ar fi suficient timp pentru a o demola si reconstrui (mai bine, poate) dar tin sa va aduc la cunostinta faptul ca probelemele semnalate de mine sau alti locuitori ai zonei, prin diverse mijloace, inca nu s-au rezolvat: rigole sarite sau sparte, gauri si surpari ale carosabilului (vezi cazul de la numarul 35), lipsa marcajelor si semnalizarii stradale, lipsa indicatoarelor rutiere. Nu am nici o intrebare!

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor remedia toate problemele in aceasta saptamana. Este in sarcina constructorului.

Cristian Daniliuc   |   Valea Adanca

24.10.2016

Buna ziua domnule Primar ! Ce facem cu deseurile vegetale? Am facut curantenie in curte si nu stiu unde sa le duc. Exista un loc de depozitare undeva in comuna? N-ar fi mai bine sa existe un serviciu de colectare? Chiar si contract cost. Eu cred ca ar fi usor de implementat un proces de colectare si ar fi foarte util. Intre timp ... m-ar ajuta sa stiu unde pot sa le depozitez. Vad eu cum le transport. Multumesc mult!

Răspuns primar Niţă Dan
Deseurile vegetale se depoziteaza la platforma din Balciu sau Uricani.

VATAMANU IONUT   |   GAURENI

24.10.2016

Buna ziua ! Revin cu intrebarea legata de canalizare. Ati reusit sa primiti finantare? Daca da m-ar interesa sa stim pe cand se vor da drumu la lucrari si cum putem sa ne intepam la retea?
Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.

Răspuns primar Niţă Dan
Am primit finantare din fonduri europene. Urmeaza avizarea proiectului si apoi licitatia pentru executie.

Claudiu   |   Iasi

24.10.2016

Buna seara! Pe strada Viilor din sat Balciu am observat ca ati inceput pregatirile pt asfaltare, as vrea sa va intreb daca acea strada are canalizare sau cand va avea? Multumesc, o seara buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu are retea de canalizare.

Bogdan Diaconu   |   Valea Adanca

24.10.2016

Buna seara. Iluminatul public de pe Str.Principala este foarte slab. Noaptea nu se vad pietonii pe marginea strazii, ceea ce mi se pare destul de periculos mai ales ca nu sunt trotuare. Imi puteti spune va rog cand vor aparea trotuarele si daca se poate rezolva problema cu iluminatul strazii. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a intocmit proiect pentru amenajarea trotuarelor pe strada Principala. Vom incepe lucrarile in primavara anului 2017.

Ungureanu Adina Gabriela   |   Miroslava

23.10.2016

Buna seara, domnule primar. Numele meu este Ungureanu Adina si va scriu pentru ca am intampinat niste probleme in atribuirea adresei; am primit de la parinti 665 m, ei avand adresa Stada Constantin Langa nr.140, si noi avem deschidere la drumul care duce spre Gaureni (avem pe gard placuta cu Strada Principala) si totusi, in momentul in care am ridicat de la primarie actul respectiv, ni s-a atribuit adresa urmatoare: Strada C-tin Langa nr 2A. Cum este posibil asa ceva, in conditiile in care Constantin Langa nr. 2 este la intrarea in Miroslava, venind din oras, pe partea dreapta? Si in plus, pe gard avem placuta cu Strada Principala.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Conform HCL nr.22/25.01.2016 privind actualizarea limitelor intravilanului satelor componente ale comunei Miroslava, adresa dumneavoastra este sat Gaureni, strada Constantin Langa nr. 2A.

Popescu   |   Ionut

23.10.2016

Buna ziua! Cand se vor depune cererile pentru pamant in concesiune? Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Cererea pentru teren in concesiune se depune la registratura primariei, in conditiile in care aveti domiciliul in comuna Miroslava.

Pal P   |   Miroslava

21.10.2016

Buna ziua! Cand va incepe asfaltarea pe str. Ioan Voda cel Viteaz? Drumul este foarte circulat si a devenit impracticabil.. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Daca timpul ne va permite , vom incepe in aceasta luna. Daca nu , o vom realiza in anul urmator.

Claudiu   |   Iasi

21.10.2016

Buna ziua! In satul Balciu str. Viilor este canalizare? Daca nu, cand va fi, daca va fi ? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu este canalizare pe strada Viilor, estimam ca pana in anul 2018 sa realizam aceste lucrari.

Macsim bogdan constantin   |   Valea adanca strada Costea voda

20.10.2016

Domnule primar, insist sa rezolvati problema cu iluminatul statiei baza nautica in aceasta seara 20 10 2016 ora 20:10 s-a produs un alt accident pe trecerea de pietoni cu victima. rog respectos sa se gaseasca o solutie. Sa se puna panou cu lumina sa se vada ca e trecere de pietoni si revin sa se puna bec si pe stalpul din statie.Va multumesc. Cu respect.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va instala o lampa pe stalpul existent ce lumineaza trecerea de pietoni , vom face un studiu tehnic pentru montarea unui panou, alimentat electric pe timp de noapte.

Mihai   |   Miroslava

20.10.2016

Va rugam sa trimiteti hingherii pe Str Alexandru Vlahuta. Ati primit mai multe sesizari in acest sens si inca nu s a rezolvat. Sunt foarte multi caini liberi si foarte agresivi. Este imposibil sa circulam fara masina.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom trimite hingherii pe strada Alexandru Vlahuta. S-a intarziat datorita unor probleme tehnice de punere in functiune a padocului de caini existent in comuna.

Acasandri Maria   |   Valea Adânca

19.10.2016

Domnule Primar, va comunic că au început să dispară pubelele. Marti,18.10 când am revenit de la serviciu nu am mai gasit-o.Cum procedez,întrucât m-am adresat operatorului de salubrizare si nu a gasit nici o solutie ? Nu pot să -mi iau liber în fiecare marti de la serviciu. Precizez ca gunoiul se ridica martea. Doresc să vă comunic că am contract pentru ridicarea gunoiului de câțiva ani ,dar acest fapt nu s-a mai întâmplat.Cu stimă.

Răspuns primar Niţă Dan
Este primul caz intamplat pana in prezent , vom trimite Politia Locala pentru investigatii , iar firma de salubrizare va gasi posibilitatea sa va dea o alta pubela.

Banu Anca   |   Valea Adanca

18.10.2016

Bună ziua! De curând suntem noi proprietari a unei case de pe strada Morarilor. Am văzut în zona lucrări pentru canalizare....Este posibil sa ajungă și la noi canalizarea curând? Mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Raspuns :Lucrarile de canalizare sunt executate de un investitor privat. Primaria are in proiect extinderea retelei de canalizare in perioada 2017-2018.

Cezar Romaniuc   |   Valea Adanca

18.10.2016

Va rugam interveniti in legatura cu cainii care stau acum in parcarea spalatoriei JetPoint si care frecvent ies in intersectia cu 5 drumuri(cateaua alba care inmulteste populatia de caini comunitari in fiecare an cu cate 2-3 serii de pui si cainele negru care a scapat de la depozitul de pe str. Livezilor).
In ultima vreme situatia cainilor agresivi, lasati liberi pe strazile din Valea Adanca (numai pe str. Bazei sunt cel putin 5) mi se pare ca incepe sa scape de sub control. Va stam la dispozitie cu detaliile necesare gasirii acestora.

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor prezenta hingherii pentru prinderea cainilor din zona.

Dana Ungureanu   |   Horpaz

17.10.2016

Buna ziua! Va readuc in atentie necesitatea instalarii unui semafor la intersectia Horpaz cu strada principala. 15-20 minute este timpul de asteptare pentru a putea iesi din Horpaz, coada de masini se intinde pe cativa zeci de metri, este inacceptabil! Imperios necesare sunt si trotuarele macar pe bucata de drum de la intrarea in sat Horpaz si pana la bifurcatia de drumuri (catre Ciurbesti si Horpaz vechi). Drumul este in panta, asfaltul deja scobit/ stricat pe margine de la lucrarile efectuate (apa, canalizare etc), "furand" astfel din latimea strazii si este un pericol atat pentru pietoni, cat si pentru cei care circula cu masinile (mai ales pe timp de iarna).
Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de semaforizare vor incepe saptamana viitoare. Referitor la trotuare va informam ca am intocmit proiectul tehnic si este depus spre avizare.Estimam executia in anul 2017.

Petru N.   |   Balciu

17.10.2016

Am mai cerut inlocuirea becului de pe str Biserica Sf Nicolae 12 in august si in octombrie; in august ni s-a promis ca se rezolva, in octombrie mesajul postat nici nu a aparut pe site. Tot nu s-a schimbat nici un bec. Intersectia cu str. Viei e la 100 m,autoturismele circula cu viteza mare, s-au scos bumperele si nu exista limitator de viteza. Luati masuri va rog.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va inlocui becul defect. Limitatoarele de viteza s-au scos pentru perioada de iarna , dar sunt semne de circulatie care indica viteza care trebuie respectata.

Andrei Carp   |   Valea Adanca

17.10.2016

Buna ziua ! Va exista in fiecare an o retrospectiva a programului "Asfaltări masive în Miroslava" ?
In care an, din cei trei propusi initial, se va asfalta Str. Livezilor (1,021 km)? Mentionez ca aceasta "strada" in partea dinspre intersectia "5 drumuri" este intr-o continua degradarea cu vegetatie scapata de sub control, interventii la reteaua de apa, etc. Multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta strada este propusa pentru asfaltare in cadrul proiectului care este in faza de avizare.Lucrarile de executie vor incepe dupa finalizarea procedurii de achizitie.

Dumitras mihaela   |   Iasi

16.10.2016

Buna ziua ! Sunt din Iasi si in curând voi locui in Vorovesti. Pe str Prof Pricop sa pus conducta, pentru apă si vreau sa stiu daca vom avea apa la robinet pana la sfarsitul anului. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Reteaua executata se poate utiliza.

Savoaia   |   Vorovesti

16.10.2016

Buna ziua,Domnule Primar. Detin o proprietate pe str.Principala nr.41 A fosta Focsoaia,care se intersecteaza cu strada Serelor care recent a fost asfaltata. In momentul asfalatarii utilajele au acoperit santurile cu prundis.In aceasta perioada ploua intens existiind pericol de inundatii.In vara (inainte de alegerile locale) am avut promisiuni de la dvs.cat si de la d-ul viceprimar ca vor fi santurile curatate,podetele si podurile desfundate.Pana la aceasta data situatia a ramas aceiasi ca la data de 14.04.2016 cand am fost la un pas de a fi inundati.Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de asfaltare nu sunt receptionate , pana la receptie se va rezolva si problema santurilor, a podurilor si podetelor.

pagina 1 din 22

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2016