Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Pavel Irina   |   Gaureni

15.04.2014

Buna ziua d-le Primar, de cand a-ti pus in Gaureni containarele de gunoi, nu a venit nimeni sa le goleasca. La cat timp vine sa le goleasca , cand o sa misune sobolani si cainii vagabonzi!
Va multuim ca ati pus containare de gunoi!

Răspuns primar Niţă Dan
Luam legatura cu firma care face salubrizarea in satul Gaureni pentru rezolvarea problemelor semnalizate de dvs. Conform contractului, gunoiul se ridica saptamanal.

George R.   |   Bratuleni

15.04.2014

Buna ziua,
Revin in atentia d-voastră cu o problema care intre timp s-a acutizat. Ma refer la drumul care leaga satul Bratuleni de firma Delphi. Acesti ... "domni" de la boston ... casa nu ii fac belgieni iresponsabili si deosebit de grotesti ... au stricat un drum facut din fonduri europene.. nu de la mma lor de acasa...pt ca pe mamele lor le tinem noi ocupate de fiecare fata cand trecem pe acolo si ne rupem masinile... strica acest drum iar d-voastră domnule primar nu puteti face nimic? Adica le permiteti sa iso bată joc de niste oameni care v-au dat un vot de incredere la alegerile trecute.Chiar nu se poate face nimic? si va rog sa nu imi mai răspunderi ca data trecuta ... vom analiza.... ca nu suntem retarzi sa ne luati in ras.... veniti cu ceva concret ... daca sunteti in masura si daca vreti... ca sa stim pe ce drum sa o apucăm în cazul în care primarul so consilierul nostru nu ne poate ajuta.
Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Daca sunteti asa de bine documentat in constructia de drumuri , va rugam sa faceti cerere de angajare la SC DRUMURI NATIONALE si pentru viitoarele alegeri locale puteti sa va inscrieti pe lista.

Ciubotaru Florin   |   Ciurbesti

14.04.2014

Buna ziua domnule Primar,
Dorim sa aflam daca str. prof. Nicolae Hartan din Ciurbesti va fi asfaltata in 2014 si ce sanse avem pentru apa, canalizare?
Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada la care faceti referire va fi asfaltata in anul 2014. Lucram la proiectul de alimentare cu apa iar daca fondurile nu ne permit vom executa lucrarile in anul 2015.

Simona Calentir   |   Balciu

14.04.2014

Buna ziua, d-le primar! As dori sa va aduc la cunostinta o situatie pe cat de neplacuta, pe atat de periculoasa: pe strada Valea Adanca ce iese din zona CUG, Iasi si, in continuarea ei, pe strada Biserica Sf. Nicolae din Balciu, se circula cu foarte mare viteza. De la sfarsitul lunii decembrie 2013 - cand ne-am mutat - si pana astazi au murit sub ochii mei si ai copiilor mei doua pisici. Cat credeti ca va mai dura pana sa se intample o tragedie cu un (pui de) om?!. Unii dintre soferi merg cu o viteza atat de mare, inclusiv in viraje, incat, daca (Doamne fereste!) scapi un copil in drum nici nu ai timp sa strigi la el sa se dea deoparte.
Stiu ca toata lumea vrea cate ceva de la dvs. si ca sunt o multime de alte probleme, poate mai importante, de rezolvat. Insa, va rog frumos, treceti pe lista dvs. si montarea unor "cocoase" pe acest drum. Sau aplicati alta solutie pentru vitezomani... care credeti dvs. ca e mai eficienta si la indemana, insa va rog sa faceti ceva in aceasta privinta. Si eu sunt conducator auto si nici mie nu-mi plac anumite restrictii, insa aceasta problema necesita o solutie inainte sa fie un pic prea tarziu.
Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In anul 2014 vom instala limitatoare de viteza pe toate drumurile asfaltate din comuna.

Alex C   |   Valea Adanca

14.04.2014

Domnule primar, cu tot respectul, constatam cu mare dezamagire ca pe strada Livezilor misuna aceeasi haita de caini in ciuda repetatelor notificari pe care le-am facut si eu si altii de cel putin un an de zile. Pe langa salbaticiunile care locuiesc pe strada noastra (ma refer in primul rand la caini) mai sunt si unii vecini iresponsabili si nesimtiti care isi lasa cainii de casa liberi pe strada. Rezultatul: deja prea multe cazuri de persoane atacate de caini in plina zi, animale de companie omorate, copii care nu se pot juca in voie in fata portii. Fac apel la umaninatea dumneavoastra... Luati atitudine!

Răspuns primar Niţă Dan
Dupa cum am mai spus, infiintam serviciul de hingherit . Suntem in faza de finalizare si va putem spune ca incepand cu luna mai 2014 vom incepe activitatea de prindere a cainilor.

Munteanu Andrei   |   Valea Adana

14.04.2014

Buna ziua ,
In strada Veche nr 137 doresc sa va intreb daca modernizarea drumului va continua si cu aplicarea unui strat de balast nisipos / split peste stratul de beton concasat care ar avea rolul de inpanare .
Neaplicarea acestui strat va duce drumul intr o stare rea din cauza masinilor de tonaj mare care circula si care vor crea gropi in stratul de beton.
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom lua toate masurile pentru ca drumul sa fie practicabil. In zona masinile de tonaj mare au restrictie de circulatie.

Munteanu Andrei   |   Valea Andanca

14.04.2014

Buna ziua ,
Doresc sa va intreb daca zona de joaca pentru copii realizata in strada Veche 130 , Valea Adanca , va fi finalizata adica daca stratul vegetal va fi inlocuit de o solutie gen sort, pavaj etc astfel incat copiii sa se poata juca si dupa o peroada ploioasa.
Doresc sa va rog daca se poate sa puneti si doua cosuri de gunoi astfel incat gunoaiele sa nu mai fie aruncate pe jos .
Multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza sugestiile dvs. si daca sunt oportune le vom aplica.

Petrica Ciobanu   |   Horpaz

12.04.2014

Buna dimineata Di.Primar, din nou revenim cu rugamintea de a face ceva cu podetut de esire de pe strada Unirii in sos Noua (principala),toata scurgerea apei este opturata de pamantul cu care a fost infundat de catre firma ce a tras magistrala de apa si au adus si o movila de nisip si au rasturnato in santul de scurgere, se afla de asta toamna acolo zicand ca la terminarea lucrarilor au sa le ia si tot acolo sunt,azi am desfundat cat am putut si noi cu sapa caci apa acoperise parte din drum dar nu facem fata ploii, va rugam frumos sa ne ajutati cu desfundarea tubului de scurgere de la podet si nivelarea movilei de nisip ramasa ,restul ca si intretinere mai facem si noi...
Ca si adaugare, locatia exacta a podetului infundat este la intersectia str. Noua nr. 76 cu str. Unirii nr. 17
Multumim anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni in zona prin amenajarea rigolelor de scurgere a apelor pluviale din Dealul Movilei pana la intalnirea cu actual rigola betonata din Horpaz si vom desfunda podul.

Ursu Mihai   |   Miroslava

12.04.2014

Buna ziua Dl. Primar, se vor mai scoate la licitatie terenuri pt concesionare in Miroslava, promiteti de pe un an pe altu. Sunt multi tineri casatoriti care stau cu parinti si vor casa lor. Multumesc,

Răspuns primar Niţă Dan
Vom scoate terenul la licitatie cand vor fi stabilite criteriile de obtinere a punctajului. Speram in luna mai 2014.

Ababei Paul Adrian   |   Valea ursului

11.04.2014

Buna Ziua Domnule Primar! Ma numesc Ababei Paul Adrian si detin o parcela de teren in valea Ursului la Dj Iasi Voinesti. In fata terenului chiar la strada sunt niste plopi care incomodeaza si lasa foarte mult puf primavara. As dori sa stiu daca mi puteti spune care ar fi procedurile ce trebuiesc urmate pentru a taia acesti plopi. CU STIMA... VA MULTUMESC!

Răspuns primar Niţă Dan
Plopii de pe marginea DJ 248A sunt in proprietatea Consiliului Judetean Iasi. Vom face demersurile necesare pentru taierea acestora.

Ionel P.   |   Horpaz

10.04.2014

Locuiesc pe Str. Parului. Un vecin ce este foarte apropiat drumului principal si-a tras gaz si s-a racordat la apa in toamna trecuta, stricand total calea de acces. Teoretic, este drum comunal al primariei ce ar fi trebuit sa fie modernizat (asadar cimentuit/betonat/asfaltat), lucru ce nu este nici pana astazi efectuat cum de altfel nici alte cai de acces ce se intersecteaza cu drumul principal nu au aceasta optiune realizata. Avand in vedere ca este o cale de acces cedata fiecare din terenul nostru pentru facilitarea circulatiei, am vb cu cativa proprietari de case in care sa ajungem la un comun accord si acela fiind :
1. inchidem calea de acces prin impunerea unei bariere cu cartela, obligand in acest fel si ceilalti proprietari ce-i dor la "basca" de drum sa contribuie la refacerea caii de acces si scoaterea acesteia din cadrul primariei, numindu-se, sa zicem "strada lui gigel-voda", strada privata unde nimeni nu va avea acces decat daca va avea cartela, evident cumparata.
sau
2. daca exista cumva ceva reglementat de consiliul local in care sa obligam pe respectiva persoana sa refaca macar drumul, asa cum era el inainte.
3. sau sa refaca primaria drumul, asa cum este corect, asa cum ati specificat in flyerele de dinainte de vot, asa cum specificati si scrieti ca ati refacut mii de km de strada. eu nu vad acele mii de km, eu nu vad nimic in horpaz, toate caile de acces sunt terminate de zile, iar cele ce sunt facute sunt cu bani proprii, ale co-proprietarilor.
Ce este de facut domnule primar ?

Răspuns primar Niţă Dan
Daca, calea de acces la care faceti referire este drum de servitute nu putem interveni. Vom trimite specialistul topograf pentru a analiza situatia din zona si va dam raspuns la solicitarea dvs. Va rugam sa afisati adresa si numarul de telefon.

Spak Ion   |   Draganesti Olt

10.04.2014

Buna ziua,in legatura cu intreruperea curentului in sat Ciurbesti, doresc sa aflu daca cetateanul avea hotarare judecatoreasca , pt ca suntem multi cetateni in situatia asta. Daca aveti aceasta informatie m-ar interesa numele persoanei pt a ma adresa cu o scrisoare pt o copie de pe hotararea judecatoreasca. Stirea a aparut la actualitati - Pro Tv. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Domnule SPAK din Draganesti Olt , analizati situatia din localitatea dvs. si lasati-i pe cei din Ciurbesti sa-si rezolve temele.

Gheorghiu Constantin   |   Valea Adanca

10.04.2014

Domnule primar , ne puteti spune daca si cand strada Florilor din Valea Adanca (partea noua) va fi asfaltata? Dar de canalizare in aceasta zona ce ne puteti spune?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu am gasit solutia pentru a canaliza str. Florilor . Despre asfaltare ce sa spun? Cred ca va puneti singuri probleme prin latimea drumului.

Cristian Pintilie   |   Miroslava

10.04.2014

Domnule Primar, cam cat credeti ca ar trebui sa mai suportam noroiul de pe strada Aron Voda? Va rog sa va ganditi ca pe aceasta strada locuiesc destul de multi copii care merg zilnic la scoala sau gradinita dupa caz. S-au asfaltat ulite din sate foarte indepartate de care nu a auzit mai nimeni si noi aici intr-o comuna atat de dezvoltata la o distanta atat de mica de Iasi cine vede aceasta strada spune ca suntem undeva prin vestul salbatic unde nu exista si nici nu s-a auzit de asfalt. Nu inteleg cum s-a putut asfalta pana la capatul strazii si acolo s-a si oprit asfaltarea? Vom putea beneficia si noi in acest an de putina civilizatie sau vom inota in continuare prin noroi pana vom fi batrani? Va rugam respectuos sa ne raspundeti sincer fara a ne da un raspuns evaziv cum am mai primit la toate celelalte postari ale locuitorilor strazii Aron Voda. Ca sa nu mai spun ca aceasta strada e aproximativ vis-a-vis de primarie si ne puteti urmari de la fereastra cum inotam prin aceste noroaie!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pe strada pe care locuiti, va fi modernizata prin pietruire.

Anonymus   |   Comuna Miroslava

08.04.2014

Imi cer scuze pentru anonimat, nu vreau sa tulbur apele.
Exista in comuna un trend de a se construi blocuri, care de fapt figureaza in acte doar ca niste case mai mari. Mi se pare o idee buna ca la urbanism sa fie tratate ca atare, ca blocuri, unde uremaza sa se mute un numar mare de familii. Mi se pare inaceptabil ca se permite construirea lor pe parcele de cateva sute de metri, nu respecta suprafata maxima construita si nu sunt prevazute decat cu cateva locuri de parcare(si acestea pe cei 2m necesari utilitatilor). Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu raspundem anonimilor.

Alexandru ion   |   Vorovesti

08.04.2014

Buna ziua, lucrarile de extindere retea apa includ si bransarea locuintelor ptr ca firma care executa lucrarea a cerut un pret care nu se justifica iar in zona lipsa apei este o mare problema. Este vorba de igiena personala, inteleg ca trebuie sa platim dar nu sa fim jumuliti racordare se poate cu orice firma sau doar cu ei.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
La conducta de alimentare cu apa, obligatia de racordare este a beneficiarului.

Atanasiu Dumitru   |   Iasi

07.04.2014

Revin la o intrebare anterioara, daca pe strada Valea Adanca, din satul Valea Adanca 38-40 com. Miroslava este in proiect sistemul de canalizare.
Ac. strada apare inscrisa pe case, apare pe harti. Totusi raspunsul primit a fost ca ac. strada nu exista in com. Miroslava.
Ma puteti ajuta ?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In proiectul viitor strada pe care locuiti va fi canalizata. Aveti un pic de rabdare.

Claudiu Cristache   |   Gaureni

04.04.2014

Buna ziua,
In ziarul local scrie ca a fost 'trasa apa' in Gaureni insa acest lucru este valabil doar pentru vilele de intrarea in satul nou Gaureni situate la cca. 200 m de Soseaua Iasi - Voinesti.
Dorim sa stim cand va fi trasa conducta de apa si de canalizare in sat vechi Gaureni. Conform analizelor de laborator efectuate la apa din fantana, continutul de nitriti si nitrati este de cca.500 de miligrame pe litru, ceea ce depasesete cu mult concentratia maxima acceptata de normele Uniunii Europene care este de 50 miligrame pe litru. Analizele au fost efectuate la Directia de Sanatate Publica Iasi, Str. V.Conta nr. 2-4, Iasi.
Daca sunt si alte persoane care doresc sa afle continutul de nitriti si nitrati din fantana lor pot gasi pe site-l www.dspiasi.ro informatii despre tarife, adresa.
Domnule primar, dorim sa stim daca au fost demarate lucrarile de alimentare cu apa potabila in localitatea Gaureni (satul vechi), in ce faza a sunt acestea (studiu de feazabilitate, proiect tehnic...) si care este termenul de finalizare al acestei lucrari.
Cu respect, Claudiu CRISTACHE

Răspuns primar Niţă Dan
S-a facut proiectul de alimentare cu apa pentru localitatea Gaureni. Urmeaza licitatia care probabil va fi in luna mai 2014. Pana la sfarsitul anului 2014 intentionam sa extindem reteaua de alimentare cu apa in satul Gaureni.

Rusu Stela   |   Sat Miroslava, str Fermei nr. 21

03.04.2014

Buna ziua, domnule Primar. Stiu ca mai sunt sesizari in legatura cu aceasta problema,dar tot nerezolvata ramane. Vom scapa de cainii vagabonzi? Cand voi putea sa ies in drum cu copilul, fara sa ma uit si sa numar cati caini sunt si sa nu-mi fie frica. Ce sa mai zic de copii? Nu-i pot lasa singuri in drum. A mai fost cineva sa-i stranga cu vreun an in urma, dar au luat doar doi caini, care erau in mijlocul drumului. Cainii nu stau si asteapta hingherii, umbla pe dupa ferma, pe dupa Conex, au pui. Nu trebuie omorati. Cei de la padocul din Tomesti spun a au custi libere. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom rezolva problema cainilor fara stapan probabil pana la sfarsitul lunii iunie.

Stefan Mardale   |   Valea Adanca

03.04.2014

Buna ziua,
As dori sa va intreb daca sunt planuri de extindere a retelei de apa-canal pe strada Pepinierei.
Cu stima,Stefan Mardale

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in program proiectul de alimentare cu apa si canalizare a locuintelor din T60 unde este si strada Pepinierei

Rusu Stela   |   Sat Miroslava, str Fermei nr. 21

03.04.2014

Buna ziua inca o data pt. azi. Am lasat dimineata un mesaj in legatura cu cainii vagabonzi, care se plimba nestingheriti prin drum. Mai sunt si cei care au stapan si sunt lasati intentionat la plimbare. Va rog sa informati locuitorii comunei (prin ziarul local sau altfel) obligatiile pe care le au de a supraveghea cainii si cum pot fi sanctionati. Un caine pe cat de bland este in curte, pe atat de periculos poate fi in drum. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom informa populatia privind obligatiile fiecaruia in ceea ce priveste cresterea cainilor si care pot fi repercusiunile pentru cei care nu respecta legea.

Daniela P   |   Horpaz

01.04.2014

Buna ziua d-le Primar,
Locuiesc in satul Horpaz si am o problema legata de niste vecini. In apropierea casei mele locuieste o familie foarte petrecareata, care din cand in cand, in weekenduri dau muzica la maxim (se aude in jumatate de sat, in casa mea se aude atat de tare chiar de geamurile sunt inchise ca si cum boxele s-ar afla in casa mea, nu la 150 m distanta). Pe langa faptul ca pun toate genurile muzicale (unele care probabil nu sunt pe placul tuturor, cum ar fi manelele) si suntem obligati sa le ascultam, nu ne putem odihni deloc, nu putem citi o carte, nu putem face nimic in liniste. Puteti sa ma sfatuiti cu privire la modul de abordare a situatiei? Se poate sa fac reclamatie la politia locala cand se mai intampla, dar sa mi se pastreze anonimatul (nu stiu ce fel de oameni sunt si nu as vrea sa avem probleme dupa aceea)? Multumesc anticipat

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza in teren cele spuse de dumneavoastra si vom lua masuri.

Constantin R..   |   Gaureni

31.03.2014

Buna ziua,
Am vazut ca se lucreaza la proiectul de canalizare, pe soseaua Voinesti, lucrarea apropiindu-se de intersectia cu satul Gaureni.
Este posibil sa intrati spre Gaureni, 250 ml, in aceasta faza ? Daca nu e posibil acum, cand credeti ca am putea avea si noi canalizare? Sau putem sa suportam noi cei 250 ml de conducta?
Suntem cel putin 5 case care s-ar racorda la servicul de canalizare si cu siguranta s-ar racorda si altii (ma refer la cei care sunt identificati ca fiind de la iasisting).
O zi buna si multumesc de raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Din punct de vedere tehnic nu va puteti racorda la reteaua de canalizare pe care o executam acum datorita configuratiei terenului. Pe versantul dinspre Gaureni va fi canalizare in anul 2015.

Munteanu Elena   |   Miroslava

30.03.2014

va rog daca puteti sa schimbati becu care lumineaza strada vasile alecsandri are 6 luni de cand e ars pt ca noaptea strada e foarte intunecata multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa ne spuneti la ce numar pe strada Vasile Alecsandri nu arde becul.Vom interveni urgent.

Prisacaru Ana   |   Miroslava

30.03.2014

Sunt proprietara a 1391 mp.teren intravilan, str.Fermei, sector cadastral 30 parcela 1(1511/14/1), nr. cadastral 76906. Pe o lungime de 88 m ma invecinez cu Dacalu Ghita care are construit peretele locuintei in hotar. Nu a respecta distanta minima fata de linia de hotar conform legislatiei in vigoare. Fata de cele aratate mai sus va rog sa ma ajutati sa se respecte limitele juridice ale dreptului de proprietate private sau sa ma indrumati catre organele competente.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom trimite in zona angajatii de la primarie (urbanism) si vom lua masuri de intrare in legalitate.

pagina 1 din 24

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2014