Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Ciubotaru Cristian   |   Ciurbesti

13.08.2015

Domnule Primar, anul acesta ar trebui sa se termine asfaltarea strazii Nicolae Hartan din Ciurbesti. Puteti sa ne informati pana unde exact va fi asfaltat? Unii afirma ca asfaltarea se va opri brusc, fara a ajunge la podetul de la iesirea din sat, fapt ce nu prea este logic pentru ca sunt case in acea zona. Poate se rezolva asfaltarea macar pana la pod, sa aiba totusi o "delimitare" a lucrarii. Cu respect.

Răspuns primar Niţă Dan
Incercam sa rezolvam aceasta situatie in functie de valoarea contractului in executie.

Oara Ciubotaru   |   Ciurbesti

13.08.2015

Domnule Primar, va multumim ca faceti treaba buna !Dar acum avem rugamintea sa asfaltati str.prof. Nicolae Hartan pina la pod, adica 870 si nu 825 m, cum am vazut ca se face. Stiti dvs., lucrul bine facut de la inceput este minunat! Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Incercam sa rezolvam aceasta situatie functie de valoarea contractului in executie.

Dana Stoica Popovici   |   Miroslava

13.08.2015

Bună ziua! Am achiziționat recent un apartament în blocul nou de pe strada Constantin Langa, sat Miroslava. Această stradă este neasfaltată și deosebit de îngustă, dar problemele majore sunt stâlpii de iluminat (care nu au oricum becuri funcționale) amplasați pe mijlocul drumului și așa îngust (se ajunge la o lățime de circa 3 metri, fapt ce va crea mari neplăceri pe timpul iernii). De asemenea, unii locatari de pe strada respectivă au un simț al proprietății exagerat de dezvoltat:un domn a ales să amplaseze un gard pe mijlocul drumului, chiar în dreptul porții de acces în curtea blocului (sunt necesare numeroase manevre ca să pot ieși din propria curte, ceea ce este ablosut anormal), iar proprietarul de pe colțul străzii (intrarea dinstre șosea) și-a mărit peste noapte gardul cu încă 2 metri (În condițiile în care tot la intrarea pe străduță este amplasat și un stâlp în mijloc). Accesul pe stradă este dificil și îmi imaginez că la iarnă va fi cumplit. Nu încape o mașină de gunoi și nu poate fi vorba de un camion cu mobilă. Înțeleg că dumneavostră aveți putere limitată atâta timp cât este drum privat, dar am rugămintea să mă îndrumați: Dacă există locatari care se opun donării drumului în domeniu public (și, după cum v-am explicat, sunt deja doi), ce am putea face noi, ceilalți, care dorim să avem totuși un drum normal? Îmi place să cred că trăim într-o societate civilizată și se pot găsi soluții pentru astfel de probleme, chiar dacă sunt și persoane mai puțin binevoitoare.

radu bogdan   |   iasi

12.08.2015

Buna ziua! Vreau sa va anunt ca sunt niste gropi foarte periculoase de pe urma carora mai devreme sau mai tarziu va urma o tragedie. Aceste gropi sunt din sensul giratoriu spre Miroslava. Va rog sa faceti ceva fiindca stau cu stres de fiecare data cand pleaca sotia cu copilul de acasa. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rog sa va adresati Consiliului Judetean Iasi, care are in proprietate DJ 248A la care faceti referire.

Alina Velniciuc   |   Miroslava

12.08.2015

Buna ziua! Dupa cum bine stiti, de curand s-a cablat in Miroslava, cu fibra optica de catre cei de la UPC, pentru cablu TV. Imi puteti spune de ce s-a cablat doar pana la Corso Garaj? I-am contactat pe cei de la UPC si mi-au comunicat ca doar locuintele pana la Corso Garaj vor putea beneficia de cablu TV, celelalte locuinte neputand fi cablate deoarce EON nu a dat accept pentru toti stalpii. Imi puteti spune cand vor beneficia si ceilalti locuitori de cablu TV? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta problema nu este de competenta primariei.

Stefanescu Cornelia   |   Ciurbesti

12.08.2015

Domnule Primar, de ce nu se asfalteaza strada prof.Nicolae Hartan pina la podet (cca.890m), ci numai 825 m,adica nr.34? Care este logica? Si noi platim taxe. Am vazut ca si drenajul traverseaza strada la 825m, fara nicio logica; de ce nu s-a mers inca 70m? mai sunt case. Foarte ciudat!

Răspuns primar Niţă Dan
Incercam sa rezolvam aceasta situatie in functie de valoarea contractului in executie.

Danila Florin Marius   |   Horpaz

11.08.2015

Buna ziua! Revin cu aceeasi intrebare de acum cateva luni: "Cand credeti ca se vor finaliza santurile de scurgere a apei pe partea dreapta a strazii Scolii, de la intersectia cu strada Bisericii? Noi nu putem intra in curte cu masinile pentru ca s-a inaltat cu un metru partea carosabila si nu se face nimic. Va multumesc!”. Conform raspunsului primit acum cateva luni in urma, lucrarile trebuiau finalizate pana in luna mai-iunie.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile vor fi finalizate pana in luna octombrie 2015.

C. Lacatusu   |   Valea Adanca

11.08.2015

Buna ziua! De curand am achizitionat un teren in Valea Adanca, pe Strada Valea Adanca, unde intentionez constructia unei case. As vrea sa stiu daca exista planuri pentru a canaliza Strada Valea Adanca in urmatorii doi/trei ani. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem intocmit proiectul ethnic pentru retea de canalizare si urmarim sa accesam fonduri europene pentru a realiza lucrarile.

Valianu Iulian   |   Ciurbesti

11.08.2015

Buna ziua! Mai exista sanse sa vedem asfalt pe strada Prof. Neculai Hârțan anul acesta? Au fost promisiuni ca va fi asfaltata pana la finalul anului trecut si nu s-a intamplat nimic. De asemenea, exista vreo intentie de introducere a retelelor de canalizare si apa pe aceasta strada de la periferia (la propriu si la figurat) a comunei Miroslava?

Răspuns primar Niţă Dan
Incercam sa rezolvam aceasta situatie in functie de valoarea contractului in executie.

Afloarei Ioan   |   Miroslava

11.08.2015

As vrea sa intreb daca si cand se va pune apa curenta si la noi. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Este retea de alimentare cu apa pe sat V. Adanca, str.Principala 142.

pavel irina   |   miroslava gaureni

10.08.2015

Dle primar, ma numesc Pavel Irina, stau in Gaureni pe strada Antonie Ruset Voda, nr 19A; firma de salubrizare a retras ghenele de gunoi de pe strada mea si nu mai avem unde depune gunoiul. De ce platim milioane pentru un serviciu inexistent? Mulțumim pentru înțelegere!

Răspuns primar Niţă Dan
Cat mai repede un reprezentant de la firma de salubritate S.C. Dermat Cons va veni la domiciliul indicat pentru a va incheia un contract de salubrizare si a va dota cu o pubela de gunoi.

Sandu   |   Balciu

09.08.2015

Buna ziua. Dl. Primar, va multumesc pt. faptul ca ati raspuns solicitarii de a monta un limitator de viteza la intersectia cu str. Drenurilor. O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Cu placere.

Ioana   |   Dancas

08.08.2015

Buna ziua! As putea sa stiu daca notificarea dumneavoastra catre piscina Le Gaga a si ajuns la administratorii ei sau nu dau doi bani pe sesizarile noastre? Chiar weekend de weekend trebuie sa ii suportam? Imi vibreaza peretii casei si patul de sub mine. Nu va puteti impune un pic si sa aparati interesele locuitorilor din zona? Chiar isi bat joc de noi iar dumneavoastra nu faceti nimic? Si asa e muzica zi de zi, chiar nici noptile nu ne putem odihni? Pentru unii inseamna distractie si bani, pentru noi, ceilalti, e un chin. Cum sa dati aprobare pt club in aer liber? Nu este nicio bariera fonica. In oras nu ar fi fost permis asa ceva. Si au ales locatia aici, crezand ca suntem mai de la tara si trebuie sa tacem si sa inghitim lipsa asta de respect? Conform spuselor vecinilor, se aude muzica pana in capatul satului. Oare la mine, care stau vis-a-vis, cum se aude si se simte bassul?

Răspuns primar Niţă Dan
La nenumaratele sesizari facute cu nemultumirile indreptatite, am sesizat Garda de Mediu care s-a deplasat la aceasta societate comerciala si care a dispus procedura de masurare a decibelilor.

Alin Horhogea   |   Uricani

08.08.2015

Buna ziua! Pe cand apa curenta si canalizare in Uricani, Str. Salcamilor?

Răspuns primar Niţă Dan
Cand vom avea finantare.

Ciprian Boureanu   |   Valea Adanca

06.08.2015

Buna ziua! Dupa cum bine stiti, firma de colectare a gunoiului refuza din aceasta saptamana ridicarea deseurilor vegetale. Ce inteleg ei prin deseuri vegetale este hilar, adica un brat de flori, de exemplu, e deseu vegetal, un sac de gazon e deseu vegetal, etc. Prin urmare suntem in situatia de a nu putea elimina aceste deseuri vegetale. Dupa doua discutii avute deja cu dl viceprimar Bulbasa, situatia nu are nici o rezolvare pana acum (singura solutie data a fost sa facem gropi de compost unde sa putrezeaza gunoiul). Prin urmare in anul 2015, care este solutia pentru eliminarea acestor deseuri? Sa le dam foc? Nu cred ca va convine sa se apuce toata lumea sa faca asa ceva. Iar refuzul firmei de colectare de a ridica gunoiul de orice fel care se gaseste in interiorul tomberonului mi se pare un abuz, cu atat mai mult cu cat acesta decizie a fost luata in urma unei sedinte cu primaria Miroslava. Are primaria alta solutia?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Firma de salubrizare DERMATCONS SRL exagereaza cu preluarea deseurilor vegetale (gazon, ramuri de arbori etc.). Primaria pune la dispozitia cetatenilor un utilaj carevva ridica resturile vegetale in zilele de ridicare a gunoiului menajer din 2 in 2 saptamani. Aceasta saptamana (10-15.08.2015) este pentru ridicarea deseurilor vegetale iar urmatoarea va fi (24-29.08.2015) si asa mai departe.

Borcea Alexandru   |   sat Valea Adanca, com.Miroslava, stra Bazei 2.2j

06.08.2015

Buna ziua! Recent am achizitionat un apartament intr-un bloc recent construit in Valea Adanca. Am perfectat la notar actele si cu dezvoltatorul, acum as vrea sa stiu ce trebuie sa fac in cadrul primariei.Cum il trec pe numele meu? Ce acte am nevoie? Trebuie sa platesc ceva? Taxe? Impozite? Un program? Trebuie neaparat sa ma prezint la Primaria Miroslava sau pot merge si la cele din Iasi? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Cu contractual de vanzare-cumparare veniti la Primaria Miroslava - ghiseul nr. 4 pentru a fi luat in evidenta si sa luati la cunostinta despre impozitul care trebuie sa-l achitati la primarie.

capatina ciprian   |   sat ciurbesti str paduri com miroslava jud iasi ro

05.08.2015

Buna ziua! As dori sa stiu in ce faza a ajuns reteaua electrica pe aceasta strada; am inteles de nenumarate ori, in februarie, in aprilie, in august, dupa care acum am aflat de la sateni in functie defonduri. Mai concret ce se poate face? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In functie de fondurile din bugetul local vom realiza extinderea de retea electrica.

adelina   |   cornesti

04.08.2015

Buna ziua! Am si eu o intrebare privind apa curenta in Cornesti. M-ar interesa sa stiu cat dureaza de cand te legi la retea ca sa stiu daca merita sa ma leg sau sa fac fantana. Suntem in 2015 si la un pas de judet si cred ca ar trebui sa evoluam si sa intram in rand cu oamenii si sa ducem o viata mai buna. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an se finalizeaza lucrarile de extindere a retelei de apa potabila . Puteti sa va executati bransamentul.

Anca   |   Miroslava

04.08.2015

Felicitari pentru investitia in Centrala fotovoltaica din comuna!
La cat mai multe investii de success!

Răspuns primar Niţă Dan
Multumesc.

Hrisca Mihaela   |   Miroslava-str.Const.Mavrocordat nr 5

03.08.2015

Domnule primar, doresc raspuns la urmatoarea intrebare: ne-am mutat in Miroslava in urma cu citiva ani, suntem cetateni ai comunei si platim impozite si taxe. In caz de deces, avem dreptul sa fim inmormantati in cimitirul satului, chiar daca facem parte din parohia noua a "Tuturor Sfintilor Romani"? Are biserica un loc special pentru.cimitir si noi nu stim? Nu noi am impartit satul in doua parohii, ci Mitropolia. Noi suntem locuitori si atat. Cimitirul existent este al bisericii vechi? Noi, ceilalti, unde ne ducem mortii, indiferent de religia lor si felul in care au murit? Va rog sa-mi raspundeti cat de repede se poate : este o problema de viata si de moarte. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Faceti adresa la MITROPOLIA IASI.

Toma Florin   |   Valea Adanca

03.08.2015

Din data de 01 august nu functioneaza deloc iluminatul public de pe strada Pepinierei. La stalpul de la casa nr. 33 , este ars becul de 2 saptamani, iar in urma interventiei de acum o saptamana a unor lucratori ce se ocupa cu iluminatul public, acesta nu se mai aprinde.
O alta problema ar fi aparitia cainilor maidanezi sau a proprietarilor de pe strada Pepinierei, care pun in pericol siguranta cetatenilor. Va rog luati masuri pentru a putea circula in siguranta.
In ceea ce priveste asfaltarea strazii Pepinierei, nu va mai intreb pentru ca stiu raspunsul, este acelasi de 3 ani. "CAND VOR FI FONDURI". Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Intretinerea iluminatului public de pe strada Pepinierei este asigurat de o echipa de electricieni de pe Municipiul Iasi; vom lua legatura cu acestia pentru remedierea deranjamentelor electrice. Cainii maidanezi sunt capturati cu serviciul de ecarisaj la comanda de catre SC SALUBRIS SA Iasi, iar cetatenii sunt avertizati pentru a-si tine cainii in curti.

Locatari strada Sofia   |   sat Valea Ursului com Miroslava

02.08.2015

Dle Primar, va rugam sa aveti in vedere si faptul ca de aproximativ o luna de zile, becul de la stalpul amplasat pe strada Principala colt cu strada Sofia este ars, iar acest aspect creeaza o stare de temere, in mod special pe timpul noptii. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va remedia prin schimbarea becului ars in zilele de 17-18.08.2015, data cand echipa de intretinere a iluminatului public se intoarce din concediu.

E Manole   |   proselnici

02.08.2015

Cum e cu pubelele de gunoi? Am platit la primarie gunoiul pentru tot anul, acum s-au luat containerele. Cei cu pubele sunt alta firma? Ce facem? Platim din nou? Si ce program au cei cu gunoiul?

Răspuns primar Niţă Dan
Suma platita pentru salubrizare pentru anul 2015 la primarie vi se poate restitui .Faceti contract cu firma DERMATCONS SRL, care va distribuie si pubele. Preluarea gunoiului in satul Proselnici se face in ziua de sambata.

Crina Glida   |   Miroslava

31.07.2015

Buna ziua! V-am scris acum 3 saptamani acest mesaj: "Panourile de beton (cele galbene din mijlocul strazii printre care trebuie sa faci slalom) de pe soseaua din sensul giratoriu din Uricani ce duc spre antibiotice, dar si cele din dreptul fabricii, nu mai au vopsea reflectorizanta si aproape nu le observi pe timp de noapte. Cred ca ele constituie un real pericol pentru soferii care nu stiu de existenta lor!"
Nu s-a intamplat nimic! Credeti ca e mai bine sa ii sesizez pe cei de la circulatie?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pentru vopsirea lor.

Mosneagu Marius   |   Miroslava

31.07.2015

Buna ziua! Cand va incepe o noua runda de licitatii pt. terenurile destinate tinerilor?

Răspuns primar Niţă Dan
Comuna Miroslava, judetul Iasi, organizeaza licitatie publica deschisa, in data de 20.08.2015, orele 10.00 pentru concesionare teren (108 loturi) pentru construire locuinte tineri din comuna Miroslava si specialisti cu locul de munca in Comuna Miroslava situat in T72, T74, T75 sat Cornesti, comuna Miroslava. Caietul de sarcini poate fi obtinut de la Biroul Achizitii Publice din cadrul Primariei com. Miroslava, judetul Iasi. Costul Caietului de sarcini este de 50 de lei.
Data limita pentru depunerea ofertelor: 19.08.2015, orele 16.00.

raluca hatmanu   |   iasi

31.07.2015

Buna ziua! As dori sa stiu ce acte imi trebuie pentru o casa de vacanta? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Daca aveti teren si vreti sa construiti, trebuie sa incepeti cu depunerea cererii pentru a obtine certificat de urbanism dupa care, conform certificatului, proiect si autorizatie de construire.

sincu simona   |   miroslava

31.07.2015

Buna seara! Doresc sa stiu cand se va asfalta si se va racorda la sistemul de canalizare strada Marasesti.Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Marasesti este drum privat, dupa ce va fi donat in domeniul public al comunei, va fi planificat pentru canalizare si asfaltare.

Munteanu Andrei   |   Valea Adanca

30.07.2015

Buna ziua! Doresc sa sesizez un aspect vizavi de lucrarile de modernizare a infrastructurii in zona Valea Adanca, strada Veche. Podetul realizat la intresectia strazii Imasului cu Strada Veche este gresit proiectat si gresit realizat, prezentand urmatoarele aspecte :
-Cota tubului este mult mai coborata decat cota canalului betonat, aspect care va duce la colmatarea tubului si chiar infundarea acestuia. Se poate observa ca, desi este terminat de scurt timp, este aproape colmatat. Din diferenta de cota apa trece, iar partea grosiera se va depune
- timpanul pedetului dinspre amonte a fost agatat de unele masini si este rupt. Este agatat de masini din cauza proiectarii deficitare, si anume soferii care vireaza nu-l observa. Nu stim daca s-a receptionat lucrarea, dar se observa ca dirigintele de santier nu prea a fost pe santier, poate nu stie ce obligatii si ce responsabilitati are.

Pentru partea de asfaltare de pe strada Imasului se mai realizeaza si acostamentele prin balastare sau ramane fara ? O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile respecta proiectul ethnic. Sunt executate de catre specialist in domeniu. Nu sunt receptionate, sunt in executie.

Dumitru Nicolae   |   Valea Adanca

30.07.2015

Domnule Primar, vad ca ati raspuns unui cetatean ca distanta minima din axul strazii pentru constructie este de 10 m. Va rog sa verificati, in teren, la ce distanta s-au construit blocurile de pe str. Costea Voda, cel de la intersectia cu str. Cicoarei si cel de vis-a-vis de magazin, iar in cazul in care nu s-au respectat, sa luati masurile legale care se impun, masuri pe care va rog sa le afisati pe site.
In legatura cu blocul de vis-a-vis de magazin, conform panoului de santier, constructia trebuie sa fie P+2E+M. Va rog sa verificati, impreuna cu specialisti in constructii,respectarea autorizatiei, intrucat "dezvoltatorul" a facut toate etajele egale, deci P+3E, sau poate nu stie ce inseamna mansarda.
In legatura cu blocul de la intersectia cu str. Cicoarei, conform PUG de pe acest site, la fiecare 80 mp construiti, trebuie sa existe un loc de parcare. Blocul are cam 140 mp pe nivel, deci P+2e+M=4 x 140=560mp/80= 7 locuri de parcare PE PROPRIETATE, NU IN STRADA. Va rog sa verificati in teren pentru a constata existenta acestor locuri de parcare. Va multumesc pentru operativitate.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform verificarilor in teren efectuate de cadastristul autorizat, retragerea din axul drumului respecta Regulamentul Local de Urbanism, iar inaltimea la cornisa este de 11m.

Razvan Ciubotaru   |   Ciurbesti

30.07.2015

Buna ziua, d-le Primar. Apelez la d-voastra cu o problema care ma framanta si pentru care ma simt legat de maini si de picioare in a o rezolva momentan. Am scos o autorizatie de constructie pentru o casa doar cu parter (nu prea mare din lipsa de bani). Ulterior, mai adunand banuti, m-am gandit sa-i fac si o mica mansarda peste parter. Problema este ca autorizatia mea este doar pentru casa fara mansarda. Va rog, pentru linistea mea, sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez pentru a intra in legalitate. Marea problema este ca eu de ceva timp sunt plecat din tara si de aceea apelez cu intrebarea aici ca nu am cum trece pe la primarie. Mi-ar fi de folos niste indrumari din partea d-voastra ca mai apoi cand o sa am si eu concediu sa vin sa rezolv problema. Va multumesc din suflet pentru raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Daca autorizatia este in termen, puteti veni cu modificari la proiect (in 2 exemplare) continand:
- cerere
- memoriu justificativ
- dispozitie santier
- deviz pe categoria de lucrari

Ionut Budeanu   |   Miroslava

29.07.2015

Buna ziua! Asteptam in continuare ca dumneavoastra, Primar al comunei Miroslava, sa interveniti in interesul cetatenilor comunei si sa rezolvati problema depozitarii gunoiului din centrul comunei, din spate la Conex! Noi de promisiuni suntem satuli ! Vrem totusi sa faceti ceva! Cu respect.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu facem promisiuni.Firma de salubrizare SC DERMAT CONS SRL are sarcina si obligatia de la Garda de Mediu sa transporte gunoiul din zona.

Catrinescu Daniela   |   Balciu

28.07.2015

Buna ziua! Am achizitionat un teren in sat Balciu, str.Drenurilor la cca. 80 de metri de strada asfaltata si am construit o casa. Doresc sa stiu daca aceasta strada este in planul dumneavoastra de asfaltare in viitorul apropiat. Va multumesc frumos!

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in plan sa asfaltam toate drumurile din comuna. In functie de bugetul local sau fondurile europene accesate vom realiza si acest drum.

Ciocoiu Mihai   |   Iasi

28.07.2015

Am depus la cadastru un dosar referitor la indreptarea unei erori de inregistrare a numarului unei parcele. Va rog sa imi spuntei care este stadiul de rezolvare a acestei cereri. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Se asteapta schitele PAD de la inginerul cadastrist al dvs.

LUNGU S   |   BRATULENI

27.07.2015

Buna ziua! Am cumparat un teren cu o suprafata de 300 mp in satul Bratuleni si as vrea sa construiesc o casa. Am inteles ca suprafata minima este de 350 mp. Va rog frumos sa imi spuneti daca exista vreo posibilitate sa ridic constructia pe suprafata de teren detinuta. Multumesc frumos pentru timpul acordat!

Răspuns primar Niţă Dan
Elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal.

Stefan   |   Valea Adanca

27.07.2015

Buna ziua! Care sunt conditiile care trebuie intrunite pentru ca un drum sa treaca din privat in domeniul primariei? Poate sa devina publica o bucata mai mica? Mentionez ca pe drumul care ma intereseaza nu au fost vandute toate parcelele (40% sunt inca la proprietarul original), dar primii ~150m ar putea deveni publici.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie ca toti proprietarii drumului sa fie de acord sa doneze drumul.

DRAGOMIR M.   |   IASI, SAT VALEA ADANCA, STR BAZEI, 171

27.07.2015

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca in viitorul apropiat este in proiect constructia unei gradinite pentru copiii din zona, avand in vedere ca sunt foarte multi copii mici. Am inteles ca ar fi in plan deschiderea unei gradinite la blocurile construite de D-l Vicol.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in proiect. Cautam finantare

Ioan   |   Dancas

26.07.2015

Buna ziua dle. primar ! Intentionez sa achizitonez teren pentru constructia unei locuinte in Dancas. Ma intereseaza sa stiu daca retelele de gaz si apa curenta sunt programate sa fie disponibile si in acest sat si daca da, care este termenul de finalizare al lucrarilor. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Reteaua de apa va ajunge in acest an.

andrei   |   Valea Adanca

26.07.2015

Cand se va construi un parc in zona strazii Costea Voda ?

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere solicitarea.

Dumitru   |   Valea Adanca , str. Bazei nr. 2.1.A.

25.07.2015

Buna ziua! Ne puteți spune, Domnule Primar, cum s-au eliberat autorizațiile de construcții la un număr destul de mare de blocuri pe str. Bazei nr.2.1.A, nr. 2.2.I, fără un plan de rețele exterioare de iluminat? Totuși suntem in 2015 si orice cartier construit trebuie sa fie iluminat.
Va rugam frumos sa vorbit cu beneficiarul (dl. Vicol Petru ) pentru a realiza iluminat in acest cartier. Sper sa se ajunga la o intelegere si sa se fac iluminat in acesta cartier. In caz de nu se va face acest lucru, noi proprietari acestui cartier vom fi nevoiti sa dam in judecata pentru ca nu este normal asa ceva. Speram sa se ajunga la o intelegere si sa se faca acest iluminat. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Actionati in instanta dezvoltatorul imobiliar.

Nicusor Popescu   |   Valea Adanca

24.07.2015

Salutare! Strada Visinilor, Valea Adanca, este cale de acces PRIVATA cu aproximativ 20 de proprietari. Cu toate acestea este circulata de sute de masini si utilitare grele zilnic. Ce e de facut ? Norii de praf sunt insuportabili, iar pietrele care sar in urma vitezei in ferestre sau copii nu se mai accepta. Sa nu mai amintesc de injuraturile care le primesc atunci cand le cer soferilor sa reduca viteza. Imaginati-va o basculanta care trece cu 70km/h pe un drum cu praf daca nu intelegeti la ce ma refer. Facem reclamatie la Politie cu fotografii la masinile care trec pe proprietatea noastra ? Puneti un radar pe strada sa vedeti ce profitabil ar fi? Punem bariera temporara ? Sau ce alta varianta este pentru ca m-am saturat de situatia asta ?

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Visinilor este proprietatea dvs.. Puteti monta o bariera pentru a evita aceste neplaceri.

Bogdan N   |   Valea adanca

23.07.2015

Domnule Primar, ca un locuitor de pe Costea Voda va intreb si eu asa ca poate o sa-mi raspundeti:1. De ce este trasa canalizare doar 100 m si in urma ei au rasarit 5 blocuri?
2. De ce tot sariti pe oameni sa mute gardurile ? "Sariturile"astea sunt selective? Revenind la cele 5 blocuri care se contruiesc, va intreb: stiti care este distanta admisa din AXUL drumului la care se poate construi ?
3. De ce s-a pus stratul de uzura si apoi a venit tractorul si a sapat santul pentru rigole? Lucrari ca la romani: intai facem si apoi stricam!
4. Cand o sa vina canalizarea?

Răspuns primar Niţă Dan
1.Lucrarea este executata de SC APAVITAL IASI, 100m am avut in proiect pentru strada Costea Voda.
2.Distanta de la axul drumului trebuie sa fie de 10 m.
3.Procedurile de executie respecta normativele tehnice in vigoare. Lucrarile sunt urmarite si verificate si se executa conform procedurilor tehnice.
4.Am depus proiectul pentru a obtine finantare europeana. Cand vom primi finantarea va vom anunta pe site.

Bratu Ioan   |   Horpaz

20.07.2015

Buna ziua, Dl. Primar! Am un teren in Horpaz, iar lipit de mine, dar in spatele parcelei am un vecin. Noi suntem teoretic spate in spate si fiecare are in fata parcelei drum de acces. Eu mi-am facut un gard din ciur in fata parcelei, am lasat si o poarta ca sa poate trece si el pe acolo pentru ca mama lui are casa pe strada mea "Strada Trandafirilor". El insa nu a vrut sa intre pe poarta ca un om civilizat, ci mi-a daramat doi stalpi si si-a facut propria lui poarta de poate intra si cu tirul pe acolo. Acum vreau sa imi fac intre mine si el, in spatele parcelei teoretic, un gard din BCA. Am nevoie de autorizatie de la primarie pentru acest gard sau daca nu are legatura cu drmul de acces nu este nevoie? Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru orice constructie , deci si gard trebuie sa aveti autorizatie de constructie. Mai intai depuneti cerere pentru certificat de urbanism, apoi pentru autorizatie.

Locuitorii satului Dancas   |   Dancas

19.07.2015

Buna dimineata, domnule primar! Noi chiar suntem prostii comunei sa acceptam de atatea weekenduri muzica asta - care mai mult e zgomot - de la clubul asta in aer liber? Dar chiar fiecare face ce vrea? Se cred in pustietate sau cum? Cred ca d-voastra ar trebui sa luati masuri sa sesizati garda de mediu, pentru ca nu noi, locuitorii din imprejurimi, i-am dat autorizatie de functionare. Chiar este o lipsa de respect. Noi nu mai dormim vinerea si sambata? V-as ruga amabil sa incercati sa dormiti intr-una din aceste seri aici in zona. Cazare va va oferi cineva. Daca d-voastra reusiti sa va odihniti, atunci inseamna ca suntem nebuni noi toti care ne plangem.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a facut notificare catre agentul economic, privind respectarea Ordinului 119/2014, in speta respectarea valorilor limita ale indicatorilor de zgomot masurati in exterior.

ruxandra vasilache   |   vorovesti

19.07.2015

Exista program de furnizare a apei pentru ca de o saptamina nu se poate folosi apa? Ma refer in partea din deal a localitati Vorovesti. Jos, cel cu iazul de la Bratuleni uda gazonul in fiecare zi. Cum se poate rezolva problema? Este o proiectare defectuoasa sau avem apa potabila doar pe hirtie si doar iarna?

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa va adresati la SC APAVITAL SA Iasi la tel . 0232969.

Codrin Florian   |   Valea Adanca

17.07.2015

Buna dimineata! In curand incep mutarea la o vila nou construita in sat Valea Adanca langa strada Livezilor, la 1.8 km de la intrarea cu Expo mobila. Problema mea este internetul, jobul meu depinde de aceasta cerinta. Rds-ul nu are fibra optica acolo. Ce internet de mare viteza este disponibil in acea zona?

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa cereti informatii si de la alte firme furnizoare de asemenea servicii.

Andrei Cristi   |   Iasi

16.07.2015

Buna ziua! Va rog sa-mi comunicati care este termenul de eliberare a certificatului fiscal si adeverinta de rol. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform prevederilor Codului de Procedura Fiscala art.113, alin. 2 , certificatul fiscal se elibereaza in cel mult 2 zile lucratoare de la data solicitarii.

Vieru Ana   |   Bratuleni

16.07.2015

Buna ziua! Va rog sa ne comunicati daca in satul Bratuleni, in partea de sus a strazii Bisericii (nr.33, 35,37 etc) va avea loc racordarea la apa potabila si in ce perioada. Momentan se efectueaza lucrari de racordare in partea de jos a strazii Bisericii, dar in urma discutiilor cu echipa care efectueaza lucrarile, acestia au spus ca nu vor racorda si zona de sus a strazii.
Mentionam ca in prezent avem dificultati majore cu apa din fantani, care este bogata in nitrati si nitriti, extrem de calcaroasa, nu poate fi utilizata pentru consum si este un pericol pentru sanatatea copiilor din zona. De asemenea, instalatiile termice si obiectele sanitare se defecteaza si se deterioreaza frecvent din cauza apei dure existente in zona. Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor realiza lucrarile si in acea zona.

Astefanoaei Mariana   |   Horpaz

16.07.2015

Buna seara! Am vrea sa stim ce aveti in perspectiva cu strada Iazului (de la limita asfaltata pana la iesirea in strada principala) si cand va ajunge canalizarea in zona. Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
S-au intocmit proiecte pentru asfaltare si canalizare. Cand vom primi finantari eurupene, vom realiza aceste investitii.

Dumitru   |   Valea Adanca, str. Bazei nr. 2.1.A.

15.07.2015

Buna ziua! Ne puteți spune, Domnule Primar, cum s-au eliberat autorizațiile de construcții la un număr destul de mare de blocuri pe str. Bazei nr.2.1.A, nr. 2.2.I, fără un plan de rețele exterioare de iluminat?
D-nul. Vicol Petru (administratorul societății PETRO GRUP S.R.L.), ne-a înștiințat ca nu va face iluminat public in cartierul care il construiește. El a spus ca dupa ce termina constructiile va dona cartierul (strazile dintre blocuri) primăriei si primăria sa ne facă iluminarea. .De ce nu se face iluminat exterior acum cand inca se construiește si sa se faca dupa ce termina de construit cartierul (de spart pt îngroparea cablului, de instalat stalpi etc.; intr-un cuvant de stricat)? Pana cand se vor finaliza construcțiile noi vom sta in intuneric 4-5 ani. Eu nu cred ca un asemenea cartier se poate ridica in anul 2015 fără iluminat exterior. In acest moment sunt date in folosire 4 blocuri in care locuiesc un nr. de 150 de persoane și stam în bezna. Va rog foarte mult sa rezolvati aceasta problema.
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Extinderea iluminatului public stradal se realizeaza pe strazile care apartin domeniului public. Dupa ce se vor dona strazile in domeniul public, se va interveni.

Vasile Untu   |   Iasi

15.07.2015

Buna ziua! S-a asfaltat drumul ce coboara de la Liceul Agricol spre strada Cicoarei si Gaureni pe o panta deosebit de periculoasa. De ce s-a ales aceasta varianta cand exista alternativa mai inteligenta, pe o panta mai lina, mai putin periculoasa, doar un pic mai lunga cu 200 m? Ce economie s-a facut cu aceasta scurtare a drumului, cand majoritatea locuintelor sunt pe a doua varianta? Nu cred ca proiectul s-a realizat pe traseul existent; eventual s-a facut pe genunchi, intr-un birou, avand google maps in fata... :)

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile au respectat proiectul si traseul existent

PURDELA LOREDANA   |   DAROVA

14.07.2015

Bună ziua! Nu am o întrebare, ci am un mesaj: apreciez și felicit reprezentanții administrației publice locale a Comunei Miroslava, județul Iași, pentru modul transparent și eficient în care este structurat și administrat site-ul Primăriei Comunei Miroslava.
Felicitări și cât mai multe realizări!

Răspuns primar Niţă Dan
Multumim.

Radu Doru   |   Miroslava

11.07.2015

Buna ziua, Domnule Primar! Am vazut ca ati raspuns Dlui Lighinoaia Sevim, cum ca Str. Trandafirilor este cale de acces privata:
"Buna ziua, As dori sa imi spuneti daca Strada Trandafirilor din Miroslava este cuprinsa in planurile de asfaltare viitoare si in ce perioada. Va multumesc.
Răspuns primar Niţă Dan: Strada Trandafirilor este cale de acces privata."

Desi pe 21.10.2013 v-am adresat o intrebare referitor la acelasi lucru, cand va fi asfaltata Str. trandafirilor din Miroslava si ati raspuns urmatoarele:"Buna ziua Domnule Primar.In luna noiembrie urmeaza sa achizitionez un teren in localitatea Miroslava, pe Str. Trandafirilor, pe partea dreapta dupa ce se termina ultimul stalp de curent electric, langa terenul liceului. Rugamintea mea este daca ma puteti ajuta cu un raspuns: aveti in plan sa asfaltati Str. Trandafirilor, sau macar sa o amenajati cu piatra pana la capatul strazii, sa se poata circula si pe timp de ploaie? Aveti in plan sa aduceti apa si canalizare in zona respectiva? Va multumesc frumos.
Răspuns primar Niţă Dan: Strada Trandafirilor va fi asfaltata probabil in anul 2016. Apa este in zona, urmeaza canalizarea tot in acelasi an."

Va rog sa ne lamuriti: pana la urma Str. trandafirilor din Sat Miroslava, comuna Miroslava, apartine Primariei (asa ma gandesc de vreme ce are nume de strada) sau este cale de acces privata, si cui apartine aceasta cale de acces ca o sa ne trezim ca va pune bariera si ne va percepe taxa celor care suntem in capatul strazii ?
Va multumesc! Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Trandafirilor este drum ce apartine domeniului public al comunei Miroslava.

Marian   |   Valea Adanca, str. Bazei

10.07.2015

Buna ziua! As dori sa stiu ce conditii trebuie indeplinite pentru a se face o trecere de pietoni in dreptul " Hanul Grasilor" (la strada principala) deoarece cei care locuim pe str. Bazei si mergem in statia de autobuz de la capat CUG nu avem pe unde sa traversam. Sunt copii care nu sunt însoțiți de cineva si nu au pe unde sa traverseze. Va rog frumos sa luati in considerare acest ceva si sa rezolvam problema aceasta cat mai repede posibil. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Comunicat telefonic, trebuie sa va adresez la Directia de Drumuri Judetene Iasi

BUCATARU IONEL   |   VALEA ADANCA

10.07.2015

Buna ziua. Vreau sa sesizez faptul ca la intersectia multor strazi din sat Valea Adanca nu sunt semne de circulatie si exista pericolul de accidente rutiere. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Sunt lucrari de modernizare a drumului. La finalizarea lucrarilor vor fi montate indicatoarele si se vor face si marcajele rutiere.

Raiosu Ionut   |   Valea Adanca, Costea Voda

10.07.2015

Buna ziua! Am citit intr-un numar anterior al ziarului local ca s-a intocmit proiectul tehnic pentru canalizarea strazii Costea-Voda, iar cand vor exista fonduri se va si realiza. Doresc sa va intreb la ce adancime e prevazuta conducta in proiect, eu locuind in partea de jos a strazii. Mentionez ca sunt in faza de constructie a unei case si am nevoie de aceasta informatie pentru a sti unde sa pozitionez fosa si cum sa dau panta scurgerii catre ea (pana vine canalizarea). Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Veniti cu documentatia cadastrala a proprietatii d-voastra la primarie, compartimentul investitii, pentru a verifica exact cotele.

Ailoaie Alexandru   |   Valea Adanca

08.07.2015

Buna ziua! De ce regula cu retrasul gardului la 2m se aplica selectiv? Observ pe Str Pepinerii cum unii toarna temelia exact pe razor fara nicio grija. Chiar in momentul acesta, cand va scriu. La fel si cu blocul acela care e pus fix in drum, nu a retras un metru, ba inca se mai si parcheaza in drum. Oare unii sunt mai destepti decat altii?

Răspuns primar Niţă Dan
Au fost notificati toti proprietarii pentru a retrage gardul din acea zona, de asemenea si proprietarul blocului la care faceti referire, dupa care vom proceda la sanctiuni conform prevederilor Legii 50/1991.

Loghinoaia Sevim   |   Miroslava

08.07.2015

Buna ziua. La intrebarea mea referitoare la posibilitatea de asfaltare a strazii Trandafirilor din sat Miroslava ati raspuns ca este cale de acces privata. Conform PUZ si plan situatie cadastru aceasta strada este mentionata ca fiind drum public - mai exact DC 2563. Posibil sa fie o eroare in evidentele dumneavoastra si daca da, puteti sa rog sa ne ajutati cu un raspuns referitor la asfaltare? Multumesc frumos.

Răspuns primar Niţă Dan
Drumul respectiv apartine domeniului public, dar nu avem inca planificata asfaltarea acestui drum.Avem in vedere solicitarea dvs. Pentru viitor.

Crina Glida   |   Iasi

07.07.2015

Panourile de beton (cele galbene din mijlocul strazii printre care trebuie sa faci slalom) de pe soseaua din sensul giratoriu din Uricani ce duc spre antibiotice, dar si cele din dreptul fabricii, nu mai au vopsea reflectorizanta si aproape nu le observi pe timp de noapte. Cred ca constitiue un real pericol pentru soferii care nu stiu de existenta lor!

Răspuns primar Niţă Dan
Se va interveni pentru semnalizarea parapetilor respectivi.

Nechita   |   Dancas

07.07.2015

Domnule Primar, zgomotul nocturn emanat de clubul recent inaugurat este deosebit de strident si imposibil de suportat! In mod cert nu respecta nicio norma de poluare fonica in vigoare indiferent ce autorizatii a obtinut pana in prezent. Asa ceva este inacceptabil in Uniunea Europeana 2015.
Va rog pe aceasta cale sa imi comunicati unde se pot depune reclamatiile care sa conduca la masuri ferme din partea dvs, a autoritatilor. Sunt mai multe persoane in aceasta situatie, deci nu vorbim despre un caz izolat. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Am solicitat un document privind norma de poluare fonica admisa conform legislatiei in vigoare, document ce va fi publicat pe site. Reclamatie puteti depune la Garda de Mediu Iasi.

Ioana Florea   |   Valea Ursului

06.07.2015

Buna ziua! Un dement a inceput sa isi faca gard chiar pe drumul de exploatare forestiera langa padurea Uricani. A blocat practic accesul. A taiat si copaci pentru a devia drumul pe marginea padurii. Face fiecare ce vrea?

Răspuns primar Niţă Dan
Cunoastem situatia si urmeaza sa identificam proprietarul care va fi notificat pentru a aduce calea de acces la starea initiala.

Iacob Marius   |   Horpaz

06.07.2015

Vreau sa extind conducta de gaz si sa ma bransez. Drumul este o cale privata, iar unul din vecinii mei nu este de acord sa trag gazul. Este necesar acordul lui si daca nu il obtin si execut lucrarea, ce se poate intampla? Multumesc frumos!

Răspuns primar Niţă Dan
Da, este necesar acordul proprietarului conductei de gaz si autorizatie de construire bransament gaz.

melinte florin   |   miroslava vale

05.07.2015

Buna ziua! De ce nu s-a terminat santul de beton care incepe pe strada Miortei nr 1 pana la nr 18 deoarece eu stau la nr 18 si cand ploua, apa imi intra in ograda? Va rog sa terminati acest dant betonat.

Răspuns primar Niţă Dan
Santul betonat a fost realizat conform documentatiei tehnice.

Sasu Constantin   |   Velea Adanca, Costea Voda, 136

04.07.2015

Stimate Domnule Primar,
Revin cu privire la obsedanta si inutila asfaltare a strazii Costea Voda (fosta Aleea betonata).
De data aceasta motivul este unul special: adresa pe care ne-ati trimis-o personal (doamne, ce onoare) cu privire la inimaginabil de inesteticele santuri pereate si solicitatele rigole carosabile. Fata de tonul ironic, ‘smecheresc’ al raspunsurilor dumneavoastra de pe site, de data aceasta utilizati un ton amenintator, usor ancorat in trecutul antedecembrist. De pe “culmea” celor peste 60 de ani pe care ii am imi permit sa fac o etichetare in cunostinta de cauza.

Spuneti, in adresa, ca totul se desfasoara conform legii 50/1991.Omiteti insa domnule primar ca Legea fundamentala in Romania este CONSTITUTIA, care consfinteste dreptul la proprietate. Ori, documentul sursa al terenului (contractul de vanzare-cumparare de la Costache Florea din Proselnici, zis Barladeanu) arata foarte clar ca proprietatea MEA se intinde pana la aleea betonata. Faptul ca eu am construit gardul de la drum lasand un spatiu generos pentru parcarea autorismelor, dar si pentru esteticul bucovinean (de unde provin) al suprafetei din afara gardului tine de cultura frumosului pe care fostul imperiu Austro-Ungar ne-a sadit-o in suflet noua, romanilor din Bucovina, destul de multa vreme pentru a o asimila.
Asadar, pentru un bucovinean, ca si pentru un ardelean, simtul proprietatii este visceral (recititi romanul Ion, bazat pe realitate, in care omul renunta la cel mai inaltator sentiment -dragostea, pentru SFANTUL PAMANT). Ca atare, declar din nou domnule primar ca nu voi renunta la acest pamant decat daca puneti rigole carosabile pe suprafata dinaintea casei mele (Costea Voda, 136). Daca sugerati vreun motiv financiar, declar ca daca veti pune aceste rigole carosabile renunt si eu la cele 112.800.000 lei, contravaloarea pamantului din afara gardului, pe care le pretind si pe care le-am platit, la cumparare.
Ma bucura si faptul ca ne amintiti ca este intezisa parcarea vehicolelor pe drumurile publice. In ce ma priveste, asta e chiar o amenintare demna de fostii “ochi albastri”. Oricum, eu nu cad in aceasta greseala, este PAMANTUL MEU si cand cineva opreste si 2 minute in fata gardului il rog sa plece (am si platit o firma de specialitate sa imi puna gazon in fata gardului, cu ceva timp in urma). M-as bucura daca aceasta precizare ati trimite-o si celor din partea de sus a strazii principale, care si-au pus gardul in mijlocul drumului si acum parcheaza, fara exgerare, pe mijlocul drumului, putandu-se circula doar pe un sens si asa destul de dificil si periculos (eventuala intabulare poate fi si o eroare materialeaindreptabila, documentul sursa -contractul de vanzare-cumparare - fiind de baza in orice litigiu).

Concluzie: PAMANTUL din fata gardului este al MEU si dispun de el cum doresc DOAR EU. Mentionez: CU ORICE PRET. Semneaza un BUCOVINEAN pe nume sau Constantin Sasu, si, pe deasupra, profesor universitar.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va deplasa in teren in data de 21.07.2015 ora 10,00 o echipa de la Primaria Miroslava pentru a verifica limitele domeniului public si coordonatele limitelor de proprietate.

Ionut Nechita   |   Valea Adanca, Costea Voda

03.07.2015

Buna ziua. Pe strada Costea Voda exista sau este prevazuta retea de canalizare?

Răspuns primar Niţă Dan
Exista canalizare pe o lungime de 200m la DJ 248.

razvan   |   Miroslava

03.07.2015

Imi puti da o data exacta pentru cand se va face licitatia pentru pamantul din Ciorbesti? Va rog!

Răspuns primar Niţă Dan
Pe data de 27.07.2015 se va publica anuntul, iar pe data de 28.08.2015 va avea loc licitatia publica deschisa.

Firica Marius   |   Bratuleni

01.07.2015

Buna ziua,
Puteti sa ne spuneti daca str Recea din Bratuleni va fi racordata la reteaua de apa si, daca da, cand? Locuim de patru ani aici si avem mari probleme cu apa din fantana, mai ales pe timpul verii. Multumim anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an vom extinde reteaua de alimentare cu apa in satul Bratuleni.

Alina Velniciuc   |   Miroslava

01.07.2015

Buna ziua ! Ne puteti spune, Domnule Primar, macar cand vor fi plombate gropile de pe strada principala? Anul acesta nu s-a intervenit absolut deloc asupra carosabilului si se afla intr-o stare groaznica, ne stricam masinile pe zi ce trece. Chiar nu se poate face o petitie macar pentru astuparea gropilor?
De asemenea, cand vom avea si noi trotuare si iluminat stradal ca cetatenii din Valea Adanca? Este imposibil de circulat pe jos, atat ziua cat si noaptea. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Acest drum apartine Consiliului Judetean Iasi. Nu putem face reparatii pe un drum care nu este in administrarea noastra. Pentru imbunatatirea iluminatului public stradal si pentru trotuare avem proiecte si propuneri pentru anii urmatori.

Loghinoaia Sevim   |   Miroslava

01.07.2015

Buna ziua,
As dori sa imi spuneti daca Strada Trandafirilor din Miroslava este cuprinsa in planurile de asfaltare viitoare si in ce perioada. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Trandafirilor este cale de acces privata.

Locuitorii satului Dancas   |   Dancas

30.06.2015

Buna ziua! Revenim cu o alta intrebare: cine verifica respectarea acelui regulament conform HCL 106/2011 in cazul piscinei - club? Nu cred ca 70-80 decibeli intre orele 23:00-05:00 inseamna a-l respecta, cu atat mai putin inseamna respect fata de locuitorii satelor din imprejurimi.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom notifica societatea in privinta prezentarii unui document referitor la limita maxim admisa a zgomotului in exterior, conform OMS nr.119/2014.

Ionut Budeanu   |   Miroslava

29.06.2015

Buna ziua ! Doresc sa va aduc la cunostinta ca in spate la Conex, intre grajduri, cineva varsa tone de gunoi menajer si deseuri .Ar trebui sa interveniti si sa indreptati aceasta situatie inaite de a transforma centrul comunei Miroslava intr-o imensa groapa de gunoi. Mentionez ca de la caldura, gunoiul a intrat in putrefactie iar aerul din zona a devenit insuportabil , au aparut din ce in ce mai multe insecte; nu mai zic de panza freatica care este cotaminata de scurgerile din muntele de gunoi, iar vecinii nu mai pot bea apa din fantani. Banuiesc ca stiti despre ce este vorba ! Asteptam cu incredere o solutie viabila pentru a nu se mai descarca gunoiul in aceasta zona .
Cu respect !

Răspuns primar Niţă Dan
Stim despre situatia creata si avem promisiunea operatorului de salubritate ca in cel mult o saptamana va curata locul cu pricina.

Popescu Ioana   |   iasi

28.06.2015

Buna ziua. Asi dori sa stiu ce conditii trebuiesc indeplinite pentru concesionarea unui teren pentru construirea unei locuinte. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa depuneti o cerere la Primaria Miroslava , insotita de o copie dupa cartea de identitate. Conditia este sa aveti domiciliul in Com. Miroslava.

Roibu Mihaela   |   Valea Ursului

28.06.2015

Buna ziua! Referitor la alimentarea cu apa in Valea Ursului, as vrea sa stiu daca se mai continua lucrarile de extindere a apei potabile si pe cealalta parte de strada (pe partea stanga, partea cu Biserica),deoarece as dori sa ma racordez la reteaua de apa. Am luat legatura cu domnul Zaharia, care a spus ca in scurt timp se va intoarce pe cealalta parte de strada cu teava de apa, dar a trecut cam o luna de atunci si nu se mai lucreaza deloc. Imi puteti spune daca se continua lucrarile si care este termenul de finalizare al lucrarii de bransare cu apa in Valea Ursului? Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor continua lucrarile de extindere a retelei de alimentare cu apa, termenul de finalizare a lucrarilor este pe 31.11.2015.

Alina Buciu   |   Valea Adanca - Str. Bazei

26.06.2015

Buna ziua ! In primul rand, apreciem lucrarile de asfaltare pe care le-ati efectuat in intreaga comuna si pe str. Bazei si va multumim pentru proptitudinea cu care raspundeti la toate problemele.
As vrea insa sa va intreb daca pe strada Bazei se va continua cu construirea rigolelor de scurgere si daca acestea se vor face in continuarea pe partea stanga cum cobori dinspre str. Principala pe str. Bazei. Intreb acest lucru, deoarece dupa recenta ploaie torentiala se putea observa cu usurinta ca tot suvoiul de apa se scurgea pe partea dreapta, unde nu sunt rigole, cele de pe partea stanga fiind practic inutile (cel putin pe portiunea pe care am avut noi drum si am putut observa).
De asemenea, v-am ruga, daca se poate, sa fie montata o oglinda rutiera la intersectia str. Bazei cu str. Principala deoarece vizibilitatea este foarte redusa si odata cu asfaltarea a inceput sa creasca si viteza cu care se circula, putand aparea accidente. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Rigola de scurgere a apelor pluviale se va realiza pe partea stanga, conform proiectului tehnic verificat si avizat. Referitor la oglinda rutiera, vom analiza situatia in teren, daca se impune vom monta si oglinda.

Danila Florin Marius   |   Horpaz

25.06.2015

Stiti cumva cand se vor actualiza CU si AC de pe site-ul dumneavostra, din sectiunea urbanism? Ultimele sunt de pe luna martie 2015. Ultima data ati raspuns ca pe 10.06.2015, dar mie nu imi apare nimic modificat. Multumesc frumos si imi cer scuze ca v-am deranjat. O zi frumoasa!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica situatia si se vor actualiza.

Fronea Georgiana Elena   |   Ciurbesti

25.06.2015

Buna ziua! Am depus o cerere pentru pamant pentru casa in luna mai (cererea este pe numele Mazilu Costelus Vladut ). As dori sa stiu cum pot fi anuntata in legatura cu raspunsul. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In jurul datei de 15.07. 2015 va fi demarata procedura de licitatie. Anuntul va fi public in ziarul local, ziarul central, monitorul oficial si site-ul primariei.

radu ignatescu   |   vorovesti

24.06.2015

Ziua buna! Avem o casa in constructie in Vorovesti, pe strada Focsoaia nr 21, insa aductiunea de apa potabila nu este pe acea strada (este doar pe cealalta strada, ce coboara de la intersectia cu drumul Iasi-Voinesti). Am sunat la firma ce a realizat aceasta aductiune, dar mi-au spus ca nu au contractat si strada Focsoaia. Va rog sa imi spuneti daca exista un proiect si pentru aceasta strada si cand sa speram ca vom avea apa potabila de la ApaVital si pe aceasta strada.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Focsoaia este inclusa in proiectul de alimentare cu apa. Executia lucrarilor se va realiza in acest an.

Valentin   |   Vorovesti

22.06.2015

Buna ziua! De unde pot obtine adeverinta de taxa auto? Este recuperata sau nu? Taxe si impozite Miroslava sau ANAF iasi? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa va adresati la ANAF Iasi.

Locuitorii satului Dancas   |   Dancas

21.06.2015

Buna dimineata, domnule primar! Da, pentru noi, locuitorii satului Dancas si nu numai, ora 01.00 este o ora la care nu putem dormi. Si nu pentru ca nu am vrea, ci pentru ca e a doua noapte consecutiv in care nu suntem lasati sa dormim de zgomotul infernal produs de noul club select din zona. Din cate am fost informati, era vorba de o piscina, nu de un club in aer liber. Pentru acesta, nu era necesar un consimtamant si din partea locuitorilor din apropierea clubului? E inacceptabila poluarea fonica produsa. Limita de decibeli maxima admisa e intrecuta grav. Ce se poate face in acest sens? Unele persoane lucreaza si in week-end si au nevoie de odihna, nu de bas si de vibratii incepand cu ora 22.00 pana la 05.00. Cum s a putut da autorizatie pentru construirea acestui club care clar are ca si rezultat deranjarea linistii publice?

Răspuns primar Niţă Dan
La data emiterii autorizatiei de functionare localul respectiv respecta regulamentul de desfasurare a activitatii, conform H.C.L. nr. 106/2011.

dragomir   |   valea adanca- str. Bazei 171

19.06.2015

Buna ziua! Locuim in Valea Adanca, Str. Bazei nr. 171 si vreau sa va anunt ca in data de 15.06.2015 cand a plouat tare, pietrisul care este pus in fata portii si a gardului a fost luat de apa si a intrat foarte multa apa in curte. Va rog sa imi spuneti daca pe partea noastra se va face scurgere sau macar un trotuar, pentru ca scurgerea de pe partea cealalta este mai inalta si permanent cand va ploua apa va intra in curte.

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor reface acostamentele de pe partea proprietatii dumneavoastra.

Husanu Magdalena   |   Ciurbesti

19.06.2015

Buna ziua! Am cumparat o parcela de teren, avand numar cadastral 79654 in Ciurbesti. Mi s-a eliberat certificatul de urbanism nr.646/11.06.2015 in scopul construirii locuintei. Pentru a ajunge la terenul achizitionat folosesc drumul public DS 458 care are la intrarea lui o latime de 2,50 metri. Va rog sa-mi spuneti cand se va rezolva aceasta problema. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform planului cadastral, DS458 are latimea de 2,5m

Madalin Pacuraru   |   Valea Adanca

17.06.2015

Buna ziua! Referitor la aprovizionarea cu apa curenta, as dori sa stiu, si cred ca si ceilalti locatari de pe strada Ioan Joldea Voda,Valea Adanca si nu numai, cand se va da drumul la apa. Toate conductele, apometrele sunt trase, dar nu e apa inca. Va rog sa imi spuenti, daca se poate, o data exacta a inceperii alimentarii cu apa curenta. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Este apa pe retea pe strada Joldea Voda. Verificati instalatia interioara, poate este o problema de nu aveti apa.

Alexandru Vornicu   |   Valea Adanca

17.06.2015

Buna ziua! Puteti va rog sa interveniti pe Strada Cornesti din Valea Adanca la capatul ei, unde se inteapa in soseaua de centura? Strada s-a asfaltat pana unde se doreste a fi un cimitir si mai departe drumul este foarte greu de practicat (la capatul strazii, pe o portiune de 100, 200 de metri). V-am fi recunoscatori daca s-ar putea completa cu piatra mai mica care sa impaneze piatra mai mare si indrepta drumul. Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere planificarea acestei investitii in urmatorii ani.

Cucuteanu   |   Daniela

15.06.2015

Buna ziua! Locuiesc pe strada Bazei si vreau sa va mulțumesc ca ați reușit sa o asfaltați, doar ca acum a mai apărut o problema. Va rog sa luați măsuri împotriva celor care își parchează mașina pe stratul de asfalt. Cind a fost vorba sa mute gardurile nu au vrut, dar acum parchează mașina ocupând jumătate de strada. Nu mi se pare corect fata de cei care au fost cu bun simt si au mutat gardurile pentru a-si putea parca mașinile. Drumul este si așa îngust, eu fiind o mama care se plimba cu cărutul si trebuie sa merg pe mijlocul străzi sa le depășesc, iar dacă vine o mașina trebuie sa alerg sa le depasc (sincer, este vorba de o singura persoana care are vreo 3 mașini, mai sus un pic de blocuri). Multumesc din suflet pentru asfaltare!

Răspuns primar Niţă Dan
Politia locala va interveni in zona pentru avertizarea persoanelor in cauza si eventual sanctionarea contraventionala daca va fi cazul.

Sasu Constantin   |   Valea Adanca, Ezareni, Strada Costea Voda 136

15.06.2015

Din nou, despre binele cu de-a sila.
Domnule Primar,
Ne-ati facut un bine cu de-a sila, asfaltand aleea betonata (amuzant, daca nu ar fi tragicomic). Spinarile din beton erau o piedica pentru 'strummfi'. Acum se circula precum acceleratul. Accidentele nu vor intazia sa apara.Mai nou, ne "fericiti" cu sant, exact pe partea opusa. Recenta si groaznica ploaie cazuta azi, 15.06, a demonstrat-o pe deplin. Au venit niste neica "habar n-am" sa sape santul (cel putin cei cu asfaltul erau profesionisti). O fac pe bucatele. Nu s-au legat de amarestenii din deal, ca nu era loc pentru sant. Deci, oleaca da, oleaca ba. Daca vor fi niste hidosenii ca spre Nova Nautic, atunci e groaznic. Pana nu veti uniformiza santul, solicitand impingerea gardului amarastenilor din deal, nu voi permite nici eu sa se sape sant in fata casei mele. Voi fi acolo, zilnic, scut viu. Nu voi renunta la cele 112 milioane, contravaloarea terenului pe care se va construi santul (exclusiv terenul legal cedat pentru utilitate publica).
Va rog, domnule Primar sa nu ne mai oferiti in dar fericirea ca obligatie. Aveti atatea alte prioritati. Asta daca asfaltarea si santurile nu ascund altceva...

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de asfaltare si de montare a santurilor respecta proiectul etnic si se vor amplasa doar pe domeniul public.

ionut o.   |   valea adanca

15.06.2015

Locuim pe strada Scolii din Valea Adanca, Satul Vechi, nr 16, 18 si 20. Cand ploua, apa de pe drum ne intra in curti, neexistand un sant stradal.
Vrem sa amenajam rigole de scurgere a apelor pluviale, dar ce facem cu teava de apa, care trece pe langa gard, pe sub pamant? Ce dimensiuni trebuie sa respectam? Am sunat la primarie si o doamna de la urbanism a spus sa nu ne apucam de nimic de capul nostru. Ce putem face? Va rugam sa trimiteti de urgenta pe cineva sa constate situatia, deoarece in urma ploii torentiale din 15 iunie, curtile ni s-au umplut de noroi si pietris din drum.
Domnule Primar, daca nu reusiti sa trimiteti pe altcineva, prima data cand veniti la intalnirea cu cetatenii din Valea Adinca, nu va opriti la scoala. Mai urcati vreo doua-trei case mai sus. Poate chiar ploua, sa vedeti ce se intampla cu suvoiul de apa de pe drum.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va analiza situatia si vom lua masuri.

Vrabie Bogdan   |   Valea Adanca

13.06.2015

Buna ziua! Locuiesc in Valea Adanca, str Principala si anul trecut, pe strada, au fost montate "camile" pentru limitarea vitezei. Anul acesta nu au mai fost montate si nu stiu care este motivul. Unii soferi circula cu mare viteza, iar pericolul pentru pietoni este foarte mare. In restul comunei am vazut ca au fost montate de mai mult de o luna.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom monta limitatoare de viteza si pe aceasta strada.

filip daniel alexandru   |   iasi

13.06.2015

Am o intrebare: ce acte trebuie pentru cerere de pamant pentru cine face parte din comuna Miroslava?

Răspuns primar Niţă Dan
Conditia principala e sa aveti domiciliul in com. Miroalava. Se depune o cerere pentru concesionare teren, apoi va avea loc o procedura de licitatie.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

12.06.2015

Buna ziua, domnule Primar. Va adresez rugamintea de a interveni ca intersectia strazii Livezilor cu strada Cornesti si strada Bazei sa fie amenajata pentru a putea circula cu autoturismele. Va comunic faptul ca in prezent, ca urmare a asfaltarii strazilor Bazei, Cornesti si Lascu, a aparut o diferenta de nivel fata de strada Livezilor, loc in care sunt gropi ce ingreuneaza traficul rutier. Salutam munca pe care o depuneti pentru comunitate si asteptam ca si strada Livezilor sa fie asfaltata. Referitor la strada Cosarilor, intersectie cu strada Livezilor, ati promis sa aduceti pietris, va rog sa nu ne uitati, vor veni si ploile.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta intersectie va fi amenajata. Lucrarile nu sunt finalizate.

marian   |   cornesti

11.06.2015

Buna ziua! Am cumparat o parcela de teren in Cornesti, comuna Miroslava si sunt interesat ce latime are drumul de acces care este un drum de exploatare, nr. cadastral este 79537, inscris in cartea funciara 79537, UAT Miroslava, amplasat in tarlaua 75, parcela 3364/2/2 categoria de folosinta pasune. As dori sa stiu daca acel drum se va face practicabil vreodata caci acum nu are nici un gram de piatra; practic este de lut. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Terenul din tarlaua 75 este in extravilan. Drumurile de exploatare au regim de latime 4 m.

silvia davideanu   |   valea adanca

10.06.2015

Domnule primar, doresc sa va fac cunoscuta o nemultumire care, cred eu, e a mai multor locuitori din zona . Este vorba de iesirea la sosea, in dreptul Expo Mobila. Dimineata, cand circulatia este foarte intensa, se asteapta mult la intersectie. Nu se poate realiza un sens giratoriu in zona aceea? Multumim de raspuns si mult spor in toate!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza aceasta situatie si o sa va comunicam solutia gasita.

Andra Neculai   |   Valea Adanca

10.06.2015

Buna ziua,
Am observat ca se asfalteaza foarte multe strazi din Valea Adanca. Va rog sa-mi spuneti daca Str. Livezilor se afla pe aceasta lista si daca da, cand vor incepe estimativ lucrarile.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Livezilor este inclusa in acordul cadru de executie lucrari pe 2014-2018 pentru asfaltare.

ruxandra vasilache   |   vorovesti

10.06.2015

Buna ziua, domnule primar! Exista o informare legata de alimentarea cu apa a satului Vorovesti: in aceasta perioada pe lista apa vital nu apare si comuna pastorita de dv, dar nu este apa. Avem apa sau nu? Acum citeva zile apa se oprea doar seara cind irigau oameni, dar astazi, 10 iunie 2015, nu a fost deloc. Am nevoie de apa in scop menajer, nu irig curtea.

Răspuns primar Niţă Dan
Solicitati informatii de la Apa Vital. Ei stabilesc programul de alimentare cu apa pe timp de seceta.

radu ionela   |   valea adanca str bazei

08.06.2015

Buna ziua! Daca strada Bazei s-a asfaltat, mai este necesar sa retragem garduriile?

Răspuns primar Niţă Dan
Da.

Hortolomei Cristian   |   Iasi

07.06.2015

Domnule primar, ar trebui sa ne strangem mai multi oameni si sa venim peste voi la primarie cu facturile de la service ca ne-am rupt masinile pe drumul vostru. Cind aveti de gind sa il asfaltati? Sa nu spuneti ca nu apartine de voi. Drumul e varza de la primarie pina incolo spre Voinesti.

Răspuns primar Niţă Dan
Adresati-va cu aceasta intrebare la Consiliul Judetean Iasi. Ei cu siguranta va pot raspunde.

Hortolomei Cristian   |   Valea Adinca

07.06.2015

Bună ziua, domnule Primar! Ati asfaltat anul trecut niste drumuri in Valea Adinca, un lucru bun, insa e prea ingust: s-au facut santuri pe ambele parti care nu cred ca erau necesare. Mai bine lateau drumul si nu aveam trotuar. Sau mergem prin sant ca doar avem si pe o parte si pe alta.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a respectat proiectul tehnic. Pentru trotuare trebuie sa va retrageti gardurile.

Stan Valeriu   |   Balciu

07.06.2015

Buna ziua! Dl. Primar, am achizitionat un teren pe str. Drenurilor, imediat cum se coboara, a doua strada pe stanga unde acum se construies trei imobile. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta strada este in planul de asfaltare si cand anume pentru a sti daca pot indrazni sa construiesc un imobil sau sa mai astept. Va multumesc. O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu avem planificata asfaltarea pe aceasta strada. Avem in vedere solicitarea dumneavoastra pe viitor.

Eugen Cojocaru   |   Valea Adanca

05.06.2015

Buna ziua! Credeti ca ar fi posibila instalarea unor indicatoare rutiere de tip "atentie, copii!" si limitare de viteza (30-40km/h) in zona strazilor Marului si Cosarilor? Daca da, care este procedura? Trebuie inaintat catre Primarie sau catre politia Rutiera un memoriu din partea locuitorilor strazilor respective?
Am discutat cu cativa vecini si consideram ca ar fi oportuna instalarea unor asemenea indicatoare in zonele mentionate, tinand cont ca este vorba de drumuri publice carora le sunt adiacente drumuri private de pe care se pot ivi in orice moment copii cu biciclete, iar aceste indicatoare i-ar determina (credem noi) pe soferi sa fie mai atenti si sa apese mai putin acceleratia in zona. In felul acesta, s-ar mai diminua si norii de praf starniti de soferii ceva mai "vitezisti" care tranziteaza zona.
De asemenea, in zona sunt si cateva intersectii ale drumurilor private cu cele publice unde vizibilitatea este redusa, si unde ar fi benefica instalarea unor oglinzi convexe. Va rugam sa luati si acest aspect in consideratie.Va multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere montarea acestor indicatoare.

HolicovBogdan   |   Horpaz

03.06.2015

Mi-am cumparat de curand un teren in Horpaz si as dori sa il imprejmuiesc cu gard. Vreau sa imi pun stalpii in pamant si sa le fac clopote de beton: gropi de 60 cm inaltime, latime si lungime. Imi trebuie acte de la primarie: certificat de urbanism, autorizatie de constructie sau altceva?

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa solicitati de la biroul Urbanism din cadrul Primariei certificat de urbanism si autorizatie de construire pentru imprejmuire.

Danila Florin Marius   |   Horpaz

03.06.2015

Stiti cumva cand se vor actualiza CU si AC de pe site-ul dumneavostra, din sectiunea urbanism? Ultimele sunt de pe luna martie 2015.
Multumesc frumos si imi cer scuze ca v-am deranjat. O zi frumoasa!

Răspuns primar Niţă Dan
Pana la data de 10.06.2015 se va actualiza site-ul pentru lunile in curs.

IACOB LIVIU   |   VALEA ADINCA

02.06.2015

Buna ziua.Va rog sa imi spuneti care sint documentele care trebuie depuse la primarie pentru scutirea unei persoane cu grad I de handicat de la plata impozitului pe locuinta, a taxei de salubritate si a impozitului pe masina. Va multumesc si astept raspuns cit mai curind posibil.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa formulati o cerere in acest sens la care sa anexati copie xerox dupa actul de identitate, certificatul de incadrare in gradul de handicap. Pentru scutirea de la plata impozitului pe masina trebuie sa faceti dovada ca masina este adaptata la gradul de handicap pe care il detineti.

pagina 1 din 12

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2015