Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

laurentiu   |   vorovesti

11.12.2014

Componenta lipsa pentru reteaua de apa la Vorovesti este pe stocul Apa Vital. Stiti cumva cind se apuca de lucrare cei de la Lucimar pentru ca acum au tot ce le trebuie sa termine lucrarea ? Va multumesc si asteptam cu nerabdare rezolvarea acestei probleme de interes major.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile pe strada Pricipala se vor finaliza in maxim doua saptamani.

Turcanu Marius   |   Valea Adanca

11.12.2014

Buna ziua, Domnule Primar,
In primul rand, va multumim pentru lucrarile de asfaltare de pe strada Bazei! In doilea rand, as dori sa va intreb daca lucrarile de asfaltare vor continua cand conditiile meteo vor fi favorabile, avand in vedere ca in acest an s-a turnat doar stratul de binder. Vor fi executate si rigole pentru ape pluviale? Pun aceasta intrebare deoarece intre gardul meu si asfalt voi dori sa fac o placa de beton pentru a putea parca masina (in cazul executiei rigolelor va trebui sa astept). O problema pe care as dori sa v-o sesizez este ca stalpul de iluminat de la adresa str. Bazei nr. 30 are becul ars.
Inca o data multumiri pentru lucrarile de asfaltare!
Cu stima!

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile vor continua in perioada meteo favorabila . Pe strada d-voastra sunt proiectate rigole betonate.

Gherca Ana Maria   |   Miroslava

11.12.2014

Buna ziua! Am primit acest raspuns din partea dvs.:
" Răspuns primar Niţă Dan:
Consideram ca pe strada Fermei am reusit sa modernizam prin asfaltare peste programul acestui an. Nu am avut prevazute in proiect si trotuare . Daca bugetul anului viitor ne va permite, vom incerca si construirea unui trotuar. Deocamdata ne straduim sa modernizam strazile noroiase care creaza discomfort in circulatia persoanelor si utilajelor".
Adevarat! Dar de la strada principala pana in statia de autobuz, pe unde ar trebui sa mergem? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In zona aferenta drumului judetean nu putem interveni deoarece nu apartine domeniului public al comunei.

Dan   |   Vorovesti

11.12.2014

Stimate domnule Primar,
In numarul 11 al ziarului "Mesagerul" (pag.2) e un articol despre bransamentele la reteaua de apa potabila. Cum putem lua legatua cu firma care executa lucrarea in Vorovesti pe strada Prof. Dumitru Pricop?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Telefon 0756060527, ing. Zaharia Dan de la SC LUCIMAR SRL.

Gabi   |   Valea Adanca

10.12.2014

Buna ziua! Locuiesc pe stra Bazei nr. 2.1.A la unul din blocurile noi. Vecinul meu " Bargaoanu Stefan " v-a trimis un mesaj cu problema iluminatului; citez " Locuiesc pe strada Bazei nr.2.1.A la unul din blocurile noi si as dori sa stiu daca aveti de gand sa montati stalpi de lumina pe portiunea care duce la strada principal. Dupa ora 17 este intuneric, iar masinile circula cu viteza, singurul refugiu pentru pietoni fiind acostamentul sau chiar gardul vecinilor!". Raspunsul dumneavoastra: "Pe strada Bazei este asigurat iluminatul public stradal. Vom monta o lampa in zona constructiei dvs."
Nu este adevara ce spuneti. NU ESTE ILUMINAT PUBLIC pe strada Bazei Nr.2.1.A spre strada principana cca. 500m . Aceea lampa a fost cumparata de noi, proprietarii acestor blocuri si data domnului care m-a contactat telefonic de la firma ALGINA.

Va rog in numele a 71 de famili mutate in blocurile noi sa rezolvati aceasta problema.
Va multumesc !
Presedintele Asociatie de locatari,
Vlad Gabriel

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Bazei nr. 21 A este strada privata . Extinderea iluminatului public trebuie sa o realizati dvs.

alexandru ion   |   vorovesti

10.12.2014

Ati promis ca reteaua de apa va fi functionala pina la jumatatea lunii noiembrie 2014, dar Lucimar s-a oprit pe motiv ca le lipsesc componente pe care primaria nu le-a comandat . Eu cred ca piesele trebuiau comandate la cererea Lucimar ca doar ei iau banii pe lucrare. In fine. Se rezolva ceva cu asta sau se mai amina pina la alte alegeri ? Ca inainte de prezidentiale se miscau ca prisneii lucimar, apoi stop si gata viteza. Iar in panta de la Vorovesti e foarte greu de urcat din cauza zapezii topite si a ghetii. Multumesc de intelegere si asteptam rezolvare.

Răspuns primar Niţă Dan
In perioada urmatoare se vor finaliza lucrarile de montare a unui reductor de presiune pe instalatie si ulterior se va da in folosinta reteaua de apa.

Petrica Viobanu   |   Horpaz

10.12.2014

Buna ziua ! Va rugam sa ne ajutati cu o masina de piatra la intersectia Str.Unirii cu Str.Nouă unde opreste maxi taxi. Nu se mai poate merge nici pe jos pentru ca s-a stricat foarte tare drumul si e plin cu apa pe vremea asta. V-am mai rugat prin intermediul acestui site de apoximativ un an jumate si nimc. Acum s-a stricat si mai tare. Am indraznit sa punem cateva roabe de material antiderapant, macar sa treaca pietonii pe drum iar un domn care s-a recomandat ca fiind Consilierul de Horpaz Vicol in loc sa ne ajute sa intervina la primarie, ne-a facut reclamatie la politie pe motiv ca trebuia sa-i spunem lui mai intai si punea el nistre piatra. Cu toate ca noi l-am rugat pe dl consilier Vicol sa ne ajute de nenumarate ori. Va rugam din nou sa ne ajutati cu aceasta problema. Daca ne aduce catusi de putin, o intind eu pe drum. Noi am pus vara asta cat am putut, dar s-a lasat sub greutatea camioanelor ce au circulat toata vara. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Unirii este propusa pentru modernizare prin asfaltare in cursul anului 2015.

Ojog C-tin   |   Ciurbesti

10.12.2014

In primul rand felicitari, domnule primar pentru tot ce s-a putut face pana acum in satul Ciurbesti.
1) Imi puteti spune cand se va schimba transformatorul de energie electrica din satul Ciurbesti? Tensiunea variaza intre 180V si 200V. In cazul cel mai fericit 210 V (ziua cand consumul este scazut). Reteaua electrica este mult subdimensionata la fel si transformatorul. Stiu ca in Horpaz s-a inlocuit transformatorul.
2) Cand se va executa si lucarea pentru montarea canalizarii?
Va multumesc si va doresc Sarbatori Fericite!
Cu stima.

Răspuns primar Niţă Dan
1. Vom analiza aceasta situatie.
2. Cand vom accesa fonduri europene.

Mihalache   |   Miroslava

07.12.2014

Domnule primar,
Va rugam sa verificati situatia cu santul sapat in lateralul magaziunului "DOI PASI". De 2-3 luni cei care au facut lucrarea nu au adus-o la stadiul initial si ne rupem masinile in el. Daca tot nu au asfaltat cat a fost timp favorabil, macar sa puna niste piatra sparta pana la primavara. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom rezolva de urgenta.

Radoi   |   Miroslava

07.12.2014

Buna ziua,
Domnule primar, daca tot se promoveaza Miroslava ca obiectiv turistic, nu ar fi de folos infiintarea unei piste de schi mai ales ca terenul comunei este propice pentru asa ceva?
Va spun sigur ca pentru aceste proiecte exista finantare europena. De ce sa nu atragem practicanti ai acestui sport pe raza comunei care in timp ar aduce venituri colaterale la bugetul comunei. O zi buna !

Răspuns primar Niţă Dan
Veniti cu solutia partiei - unde se poate amenaja?

Onofrei   |   Valea Adanca, Str. Scolii

07.12.2014

Domnule primar,
V-ati gandit sa infiintati o linie de transport in comun in colaborare cu RATP-ul, cum este la Ciurea, pe traseul Miroslava, str. Veche, Nicolina avand in vedere ca pentru a ne deplasa in oras din acest punct al comunei, nu avem niciun mijloc de transport in comun si trebuie sa parcurgem 5-6 km pana la cea mai apropiata statie auto? Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom discuta aceasta problema in prima sedinta a zonei metropolitane.

irimia cristina   |   iasi

07.12.2014

Buna ziua! Sunt masteranta la Facultatea de Geografie si Geologie. Am nevoie de un plan de amenajare a deseurilor din localitatea dumneavoastra. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu d-na Corina Darabana - ecolog in cadrul compartimentului mediu al primariei.

raileanu dorel   |   iasi

06.12.2014

In primul rand, va adresez felicitari pentru activitatea dvs si a celor din subordine, iar ca rugaminte intreb daca primaria are rol in extindere de retea gaz metan pe strada Bisericii. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Va multumim pentru aprecieri . Reteaua de gaz metan nu o finantam noi. Trebuie sa luati legatura cu operatorul din zona.

ruxandra vasilache   |   vorovesti

05.12.2014

Institutiile publice la care faceti referire sunt in slujba cetatenilor indiferent daca ei locuiesc pe o strada care nu este domeniul public. Din ce m-am documentat, exceptind investitii pe care legal nu le puteti face, pe restul aveti obligatia sa le faceti la fel ca si in cazul celor care au casele pe un drum public. Noi tot oameni suntem, avem drept la vot, deci drepturi depline. Nu zice nimeni sa veniti prima data pe drumuri private, dar sa veniti macar dupa 3 zile, o perioada rezonabila. Anul trecut nu au dorit sa intre, zicind ca nu pot si atit. E platit cumva nenea de pe utilaj cu bani de la mama lui de acasa sau fac si ei precum Dorel din reclama tv ? Nu cred ca cerinta este prea mare sau solicitanta la extrem. Apa tot nu s-a rezolvat pentru ca un Dorel a uitat sa comande un regulator de presiune de care se stia ca trebuie sa fie montat - in reteaua de 110 presiunea nu putea fi mai mica de 9, 10 bari. Sa speram ca de acum incolo or fi mai minutiosi. Toti suntem supusi greselii, dar nu e normal sa persistam in ea.

Răspuns primar Niţă Dan
Daca locuiti in satul Vorovesti, va rugam sa va identificati cu denumirea strazii si numarul locuintei. In raspunsul anterior v-am explicat ca lucrarile de deszapezire si combaterea poleiului se fac si pe drumurile private dupa ce terminam drumurile publice. In acest sens avem o regula stabilita prin PROGRAMUL COMANDAMENTULUI COMUNAL DE IARNA cu prioritatile in aceasta actiune.

mihai paraschiv   |   miroslava

05.12.2014

Buna ziua, domnule primar! Puteti, va rog, sa-mi spuneti care sunt criteriile pe baza carora se poate primi o parcela de pamant pentru constructia unei case de catre o familie tanara? Va multumesc mult!

Răspuns primar Niţă Dan
CRITERII DE SELECTIE PRIVIND PARTICIPAREA LA PROCEDURA DE LICITATIE PUBLICA – CONDITII OBLIGATORII DE PARTICIPARE PENTRU CONCESIONARE TERENURI DE CATRE TINERI DIN COMUNA MIROSLAVA
- PERSOANELE SA FI DEPUS O SINGURA CERERE PENTRU ACTUALA PROCEDURA SI PROCEDURA DIN 2001
- SA AIBA DOMICILIUL IN COMUNA MIROSLAVA
- LA DATA SOLUTIONARII CERERII SA NU DETINA IN PROPRIETATE O LOCUINTA ORI UN TEREN DESTINAT CONSTRUIRII UNEI LOCUINTE PROPRIETATE PERSONALA ATAT PE RAZA COMUNEI MIROSLAVA CAT SI IN ALTE LOCALITATI
- SA NU DETINA VALIDARE IN ANEXELE 2B LA LEGEA NR. 18 /1991 PRIVIND FONDUL FUNCIAR( SOLICITANTUL SAU PARINTII ACESTUIA)
- LA DATA SOLUTIONARII CERERII SA FI IMPLINIT VARSTA DE 18 ANI SI SA AIBA VARSTA DE PANA LA MAXIM 35 ANI
- CEREREA SA CUPRINDA NUME, PRENUME, DOMICILIU, CERTIFICAT DE NASTERE , CARTE DE IDENTITATE
- DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE IN CARE SA SE MENTIONEZE CA NU DETINE IN PROPRIETATE O LOCUINTA SAU TEREN DESTINAT CONSTRUIRII UNEI LOCUINTE IN COMUNA MIROSLAVA SAU IN ALTA LOCALITATE DATA IN FATA SECRETATARULUI COMUNEI SAU LA NOTARIAT
- ADEVERINTA DE ROL

daniela   |   miroslava

04.12.2014

Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti daca este posibil pentru 2 luni de intarziere la plata impozitului sa platesc aproape 43 lei penalizari?

Răspuns primar Niţă Dan
Penalitatile sunt calculate conform prevederilor legale. Pentru neclaritati va rog sa va adresati compartimentului taxe si impozite.

gologan   |   balciu

03.12.2014

Buna ziua, d-l.primar,

Incep a va spune ca prin efortul primariei, str. Drenurilor a fost pietruita pentru a fi prcticabila (zilnic aceasta strada este folosita de locuitorii acesteia pentru a ne duce la serviciu, copii la scoala, in caz de urgenta la spital). Va multumim pentru acest lucru, dar in ultimul timp aceasta se degradeaza vazand cu ochii din cauza unor cetateni care s-au mutat in zona si care, dupa ce si-au tras utilitatile (fara autorizatie de la primarie, fapt verificat), nu au adus drumul la starea initiala, aruncand pamantul pe dru. La intrarea pe str. Drenurilor este pur si simplu o mocirla. Este cazul persoanei care si-a construit casa pe stanga cum cobori si care, dupa ce si-a tras apa in regim propriu (cei de la Apavital au comunicat ca nu ei au facut lucrarea), a lasat drumul intr-o stare jalnica, neputand merge nici macar cu piciorul. Am inteles ca a fost d-l viceprimar, dar nu s-a rezolvat nimic. Noi, vecinii, i-am spus celui care a stricat drumul sa-l aduca la starea intiala, dar aceasta, spunand ca lucreaza in politie, pur si simplu ne sfideaza asa cum m-a sfidat si pe mine cand a sapat gropa exact sub gardul meu si a facut o subtraversare a drumului asfaltat si care acum a ramas goala pe dedesupt, existand pericolul sa se surpe. D-l. primar, pacat de banii aruncati pentru drum si nervii nostri. Cum poti sa faci o lucrare pe domeniul public, cu oameni din sat si fara autotizatie eliberata de PRIMARIE? Va multumim si speram la rezolvarea situatiei. Multa sanatate.

Răspuns primar Niţă Dan
In urma deplasarii in teren am s-a constatat ca cele sesizate au fost remediate.

pavel irina   |   gaureni

02.12.2014

Buna ziua! Am si eu mai multe nelamuriri: de ce cand ninge nu coboara microbuzul scolar care duce copii la Uricani, cand masinile circula in sat de dimineata pana seara? Eu nu pot duce copiii la scoala pentru ca mai am doi mici de un an si nu am cu cine sa-i las. Nu se poate asa ceva ! Pana acum am inteles, cand erau la gradinita, dar acum pierd din programa scolara. Va rog luati masuri : daca nu poate sa urce pe sus, sa vina pe la ferma ca este pietris. Va multumesc pentru intelegere.

Răspuns primar Niţă Dan
Traseul este stabilit de directorul scolii.

Marius   |   Valea Adanca, str. Pepinierei

30.11.2014

Stimate domnule Primar,
Str. Pepinierei se afla intr-un stadiu avansat de degradare in urma ploilor din aceasta toamna, iar circulatia devine din ce in ce mai anevoioasa si paguboasa in acelasi timp.
Aceasta strada ar avea nevoie cat mai repede de un strat de piatra si o nivelare. Ne puteti sprijini in acest sens?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni in zona.

M.Constantin   |   Valea Ursului

30.11.2014

Am o parcela de pamant in Valea Ursului, la soseaua de centura, la 50m dupa sensul giratoriu din Valea Ursului, pe partea stanga spre Uricani. Am inteles ca reteaua de curent electric este in extindere in acea zona. Puteti sa-mi spuneti cand urmeaza sa fie curent in zona respectiva?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In acea zona vom extinde reteaua electrica in anul 2016.

Ana luchian   |   miroslava

29.11.2014

Buna ziua! Poate reusiti sa gasiti o solutie pentru un internet de calitate buna. Chiar de mare viteza, ar prinde foarte bine in toata comuna, mai ales pentru cei care mai au studii.Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in discutii cu mai multe firme pentru imbunatatirea internetului.

Gherca Ana-maria   |   Miroslava

29.11.2014

Buna ziua! Locuiesc in Miroslava, str. Fermei. Zilnic, pentru ajunge la serviciu, trebuie sa ajung in statia de autobuz, insa pentru a ajunge de acasa pana in statie si inapoi, "lupt" sa evit toate baltile si mizeria de pe marginea asfaltului, deoarece nu exista trotuare. Atunci cand s-au dat autorizatii de contructii, s-a luat in calcul si faptul ca vor exista pietoni care zilnic trebuie sa se fereasca de autoturismele care circula pe sosea deoarece nu exista spatii amenajate si pentru pietoni? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Consideram ca pe strada Fermei am reusit sa modernizam prin asfaltare peste programul acestui an. Nu am avut prevazute in proiect si trutuare . daca bugetul anului viitor ne va permite vom incerca si construirea unui trotuar. Deocamdata ne straduim sa modernizam strazile noroiase care creaza discomfort in circulatia persoanelor si utilajelor.

Vloanga Rares   |   Bratuleni

28.11.2014

Buna ziua,
Revin cu problema stalpului de iluminat vis-à-vis de nr. 4 Str. Paraului, Bratuleni. In urma unui apel telephonic, am indicat exact unde este acest stalp, primind promisiunea remedierei. Dar nu s-a intamplat nimic, iluminatul nefunctionand nici in acest moment.
Cu stima

Răspuns primar Niţă Dan
Ne cerem scuze pentru intarzierea remedierii deranjamentului, insa cat mai urgent se va rezolva situatia neplacuta.

ruxandra vasilache   |   vorovesti

27.11.2014

Ce servicii asigura primaria daca locuim pe un drum privat? Am auzit ca nu puteti face investitii pe drum privat, dar pe unul de servitude, de dezapezit, cred ca puteti pentru ca nu inseamna investitie. Daca nu faceti nici asta, de ce mai platim taxe si unde se duc banii din taxele noastre?

Răspuns primar Niţă Dan
Pe drumurile private se fac deszapeziri dupa terminarea drumurilor publice. Impozitele si taxele se folosesc pentru functionarea institutiilor publice.

Bargaoanu Stefan   |   Valea Adanca

26.11.2014

Buna seara! Locuiesc pe strada Bazei nr.2.1.A la unul din blocurile noi si as dori sa stiu daca aveti de gand sa montati stalpi de lumina pe portiunea care duce la strada principal. Dupa ora 17 este intuneric, iar masinile circula cu viteza, singurul refugiu pentru pietoni fiind acostamentul sau chiar gardul vecinilor!

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Bazei este asigurat iluminatul public stradal. Vom monta o lampa in zona constructiei dvs.

GHERASIM Monalisa   |   Iasi

25.11.2014

Domnule primar,
Se asfalteaza Strada Veche din satul Valea Adanca, dar doar pe 4m latime. (Explicatia primita a fost ca o masina nu are mai mult de 2m latime. Am observat deja cum doua microbuze au incercat sa treaca unul pe langa altul si nu au reusit. Unul s-a oprit si a trebuit aproape sa intre in sant ca sa incapa celalalt. Ma intreb ce se va intampla cand vor incepe ninsorile). De asemenea, pietonii nici nu au fost luati in calcul. Lor le ramane sa mearga in sant. Care este Solutia, mai ales ca in curand incep ninsorile?

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de asfaltare se executa conform proiectului.

alexandra   |   miroslava

25.11.2014

Buna ziua. Am primit prin posta un cupon alimente UE. As dori sa stiu de unde se ridica alimentele si in ce interval orar. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Alimentele de la U.E. se vor primi de la Primarie, dar nu va putem preciza cand si la ce interval orar pentru ca pana in prezent nici nu putem sti cand le vom primi. De aceasta actiune de livrare se ocupa PREFECTURA IASI cu Societatile Comerciale care au castigat licitatia.

Pavel Irina   |   GAURENI

24.11.2014

D-le Primar, locuim pe strada Ruset Voda si va multumim ca trageti conducta de apa si pe strada noastra; v-am intreba cam cand va veni si conducta de gaz metan pe la noi sa ne aliniem si noi la standardele europene. Sa ne traiasca Iohanis si sa reziste ACL-ul! Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Extinderea retelei de gaz metan nu este in sarcina Primariei sau a Consiliului Local. Adresati-va la SC Apopi&Blumen SRL si in functie de numarul de solicitanti va poate rezolva problema.

Sabina Neculai   |   VALEA ADINCA

24.11.2014

Domnule Primar,
Am si pierdut nr. mesajelor pe care le-am tot trimis si in care v-am rugat de nenumarate ori sa rezolvati problema cainilor maidanezi de pe strada Livezilor. Am ajuns la capatul rabdarii si in curand si al posibilitatilor de comunicare. V-am scris si aici, v-am spus si la telefon, am venit chiar si in audienta la dvs si v-am rugat sa luati masuri. Ne-ati dat asigurari ca au fost luati de pe strada circa 12 caini, insa eu va invit dimineata la ora 9 sa vedeti ca haita agresiva se deplaseaza in voie, iar acum, odata curatat terenul viran, pot fi foarte usor reperati si in consecinta capturati daca s-ar dori asta cu adevarat. M-am saturat ca in fiecare luni, cand trebuie scoase pubelele, fie sa pazesc ca acestea sa nu fie rasturnate si continutul imprastiat de cainele care isi face veacul pe strada, fie sa ma pregatesc a strange tot ce imprastie animalul. Nu s-a luat nicio masura nici impotriva vecinilor de pe strada paralela care isi lasa mereu cainele liber pe strada pt ca in putorosenia lor nu sunt in stare sa-l plimbe in lesa si nici sa stranga excrementele pe care le lasa. Chiar suntem bataie de joc incat nu se poate rezolva nimic? Iluminat public nu se poate face, cainii nu ii puteti lua de pe strazi, legea nu o puteti aplica.Traim in Papua Guineea cumva? Pentru ce mai exista legi, pentru ce se mai platesc impozite? Si va rog sa nu imi mai raspundeti ca s-a deplasat echipa si nu au gasit cainii pe strada. V-am lasat cartea de vizita, va las oricand inca o data nr de tel. Ma pot suna si le voi indica personal animalele ca sa isi poata face treaba pentru care sunt platiti.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a transmis adresa la SC SALUBRIS SA pentru a rezolva problema.

Dumitru   |   Miroslava

23.11.2014

Buna ziua, domnule primar! Am o intrebare si va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns. Gardul de la curtea mea este cu temelie si intre stalpi am plasa sudata. Daca, sa zicem, as vrea sa-mi schimb plasa sudata cu gard din lemnn ar trebui sa obtin autorizatie la primarie? Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru renovarea gardului nu este necesara autorizatie.

ruxandra vasilache   |   vorovesti

23.11.2014

Pe un drum privat primaria poate face pietruire sau trebuie facut act de donatie catre primarie? Ce fel de servicii beneficiem din partea primariei, tinind cont ca si noi platim impozit la fel ca cei care locuiesc linga drum public? Intreb pentru ca am vecini plescari, pomanagii care nu vor sa contribuie sub nicio forma la bunastarea comuna.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria nu poate face pietruirea pe drum privat. Drumul privat trebuie cedat in domeniul public printr-un cabinet notarial cu acordul tuturor proprietarilor cu drept de servitute pe aceasta cale de acces privata.

IOAN   |   MADRID

23.11.2014

Buna ziua, Vreau sa aduc o conducta cu apa pe o distanta aproximativ de 800 de metri, la teren. As vrea sa stiu cat timp pot sa am aceasta conducta in proprietate legala si ce lege este pentru a mi-o lua si a trece in proprietatea “Apa Vital” Iasi?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru extinderea retelei de alimentare cu apa va trebui sa solicitati un certificat de urbanism in care vi se aduc la cunostinta toate documentele necesare pentru executia lucrarilor. Daca dvs. investiti pentru extinderea retelei, va trebui sa donati investitia la domeniul public al Comunei Miroslava, nu catre SC APA VITAL SA conform Legii 51/2006 si L 241/2006.

Florea Mariana   |   Valea Adanca noua.

21.11.2014

Domnule Primar, locuiesc pe strada Principala, am doi copii mici care merg zilnic la scoala in Iasi cu program de dupa-amiaza si se intorc seara pe intuneric. Ce ma deranjeaja este faptul ca aceasta strada nu are trotuar; lumea merge pe unde vrea si este un trafic foarte.mare, sunt masini parcate din 20 in 20 de metri; s-au schimbat becurile sau lampile de pe stalpi cu unele mai mici, nu se vede decit la 3 m sub stalp; s-au facut niste poduri, podete foarte urate si fara sens si aspect. Ce va pot spune in calitate de conducator auto e ca o sa aveti cat de curand eveniment. Doamne Fereste, dar puteti veni si testa traficul care a crescut, iar pe timp de noapte sau ploaie e de jale. Nu va acuz, dar va rog sa cautam solutii pentru un trotuar pe unde este posibil. Oare trebuie sa avem un eveniment? Nu mai bine il prevenim? E o sugestie. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza posibilitatea realizarii unui trotuar in functie de amplasamentul gardurilor.

Herman Cristian   |   Dancas

19.11.2014

Buna ziua,
Locuiesc pe Str. Scolii iar de cand a inceput sa ploua, nu prea mai putem sa iesim pe drumul care se transforma intr-o mlastina. Mentionez ca s-a mai facut o sesizare scrisa la adresa primariei la care am primit raspuns ca se vor lua masuri; a trecut un an si nu s-a luat nici o masura. Nici cand ninge nu se intervine pe acest drum, "Facem parte din alta comuna?". As vrea sa stiu unde sa ma adresez pentru ca impozitele pentru casa si pentru masina le platesc la primaria Miroslava. Ma scuzati ca sunt ironic, dar nu stiu cum sa mai pun problema.Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica situatia in teren si se vor lua masurile necesare pentru lucrarile de refacere a drumului.

ana   |   ciurbesti

17.11.2014

Domnule primar, Dan Nita, in satul Ciurbesti s-au distribuit tichete de alimente. Pana si un copil de doisprezece ani a primit. Care sunt conditiile?

Răspuns primar Niţă Dan
Conditiile sunt prevazute in H.G. nr. 799/2014, art. 3.

popica constantin   |   miroslava

17.11.2014

Buna ziua. Domnule Primar, as vrea sa stiu ce se mai stie in legatura cu licitatia pentru loturile de casa concesionate, cele din spatele primariei? Am inteles ca e posibil sa aiba loc pana la sarbatorile de iarna. E posibil? Ati spus ca prima data se da anunt oficial in ziarul local, dar pana acum nu am citit nimic concret. As vrea daca se poate sa-mi dati un raspuns concret. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Urmeaza sa procedam la publicarea in Monitorul Oficial, speram pana la sfarsitul anului 2014.

Marian   |   Valea Adanca

17.11.2014

Buna ziua. As vrea sa va aduc la cunostinta faptul ca pe str. Bazei, nr. 2-1A (blocurile noi construite ) exista un stalp care are bec si lumineaza, dar al 2- lea stalp de iluminat nu are bec de mai bine de un an. Va rog sa remediati problema, dat fiind faptul ca vine sezonul rece si se innopteaza mai repede. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Cat mai urgent, electricianul de la firma ALGINA se va prezenta la dvs. pentru a rezolva deranjamentul sesizat.

Marian   |   Valea Adanca

17.11.2014

Buna ziua, Dl. Primar,
Sunt președintele asociației de locatari Bazei 2-1A si in numele locatarilor din blocurile de pe Str. Bazei nr. 2-1A, va rugam frumos sa luati in considerare montarea de cocase pe str. Bazei din Valea Adanca. Drumul este asfaltat si se circula cu mare viteza.Majoritatea celor din blocurile construite suntem tineri si avem copii (suntem 71 de famili mutate in acesta blocuri). Le este frica se mearga seara cand se intuneca (dupa ora 18) pe str. Bazei pentru ca este intuneric (portiunea de la blocurile noi pana in strada principal). Dupa ce se intuneca, mamelor si copiilor le este frica sa vina pe jos spre casa pentru ca este intuneric. Chiar nu se poate ilumina? Va rugam foarte frumos sa faceti ceva. Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Bazei sunt indicatoare de circulatie cu 30km/ora. Politia supravegheaza si aplica sanctiuni vitezomanilor. Vom monta si limitatore de viteza (cocoase) doar in primavara anului 2015 pentru ca pe timp de iarna ingreuneaza actiunea de deszapezire.

Radu   |   Valea Adanga

17.11.2014

La ce distanta de o magistrala de gaz (Φ500) pot construi o casa? Am un teren ~31m x 42m si as vrea sa stiu daca pot sa imi construiesc o casa (10m x 10m). Magistrala de gaz trece pe hotar, iar din cate am auzit nu pot sa construiesc la mai putin de 20m - de unde ar ramane doar ~11m pentru constructie. Daca punem si limitele de 3 metri pana la hotar, ar ramane maxim 9 metri pentru constructie.
Va rog sa imi spuneti care este distanta minima dintre magistrala si constructie. Multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Conform legii, nu puteti construi la mai putin de 20 m de magistrala de gaz.

Eduard Craus   |   Uricani, Mirolsva

17.11.2014

Buna ziua d-le Primar Nita,
In anul 2011 luna mai, am depus o cerere privind concesionarea unui teren pentru locuinta. La momentul depunerii cererii, aveam varsta de 34 ani, am intrebat functionara de la primarie careia i-am predat dosarul daca varsta este o problema, dumneaei a spus ca conditia este sa nu am 35 de ani impliniti in momentul depunerii dosarului pentru teren in concesionare. In urma cu mai putin de 2 luni, am aflat ca am fost scos de pe lista de concesionari deoarece am peste 35 de ani. Pana la urma care sunt conditiile? De ce nu mi s-au pus la dispozitie toate informatiile CORECTE pentru a nu-mi mai face sperante desarte? Cine si cum va raspunde pentru aceasta dezinformare? Eu sper ca veti trata cu maxima seriozitate aceasta situatie si trag mari sperante ca voi primi un minim de 500 mp de teren in concesionare pentru a construi o locuinta familiei mele.
Astept cu interes un raspuns din partea dumneavoastra.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Prin HCL din 31.07.2014 au fost stabilite criteriile care vor sta la baza admiterii/respingerii cererilor care au fost formulate de persoanele interesate pentru concesiuni terenuri in vederea construirii de locuinte in com. Miroslava. Prin urmare cererea dvs. a fost analizata din punct de vedere al varstei, la data adoptarii hotararii.

Mihalache Ciprian Costel   |   Miroslava

15.11.2014

Buna ziua,
Suntem un cuplu tanar si dorim sa stim in ce conditii ne putem construi o casa in Miroslava.
Se mai pot concesiona terenuri ? In ce conditii si care sunt costurile?
Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
In prezent nu avem in derulare o procedura de concesionare terenuri pentru construire locuinte in Miroslava. Puteti formula o cerere in acest sens care va fi analizata din punct de vedere al criteriilor si conditiilor de participare la momentul demararii procedurii de concesionare.

Adrian Adascalitei   |   Horpaz

14.11.2014

Buna seara,
Puteti sa imi spuneti estimativ cand va ajunge canalizarea pe strada Principala in Horpaz la Nr. 9?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pana in anul 2018.

COVALSCHI VALERIU   |   VALEA ADANCA NOUA

13.11.2014

Domnului primar Nita si Consiliului Local
Suntem un grup de locuitori din sat Valea Adanca Noua, str Ezareani nr.10-16, acolo unde in aceste zile se lucreaza pentru asfaltarea strazilor Cornesti si Ezareni, spre lac. Se monteaza conductele de apa si noi, fam. Covalschi, Colac T, Colac E, Iordache G si Bogaru I, care locuim la adresele sus mentionate, va rugam sa aprobati transversarea conductei de apa potabila pe o distanta de 7-8m ca apoi sa beneficiem si noi de conditii mai bune si civilizate, demne de Uniunea Europeana si fiind sustinatori ai ACL. Cu sufletul plin de speranta si increzatori in dumneavoastra, asteptam un raspuns de la dumneavoastra.
Va multumim anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Ezareni s-au finalizat lucrarile de alimentare cu apa potabila. Fiecare locuitor de pe aceasta strada isi va realiza bransamentul la retea din fonduri proprii.

Macovei Gheorghe   |   Iasi

13.11.2014

Cand se finalizează alimentarea cu apa pentru Valea Ursului?

Răspuns primar Niţă Dan
In primavara anului 2015.

MARGUTA NELU   |   VALEA ADINCA

11.11.2014

De ce nu functioneaza iluminatul public pe strada Veche, in Valea Adinca?

Răspuns primar Niţă Dan
In perioada 07.11-12.11-2014 au fost lucrari de revizie a liniei de iluminat public care s-au rezolvat si in prezent functioneaza iluminatul.

Daschievici Antono-Marinel +Letitia   |   iasi

09.11.2014

Cat este impozitul pe care il datoram pentru casa si terenul in proprietate de pe str. Costea-voda nr. 128, sat Valea Adanca Noua?

Răspuns primar Niţă Dan
Impozitul total de plata este 379 lei. Vi se va comunica si prin posta instiintarea de plata nr.26770/14.11.2014.

Odaeru Nicu   |   Dancas

07.11.2014

Domnule Primar, ma pregatesc pentru receptia la casa si as dori sa va intreb cat dureaza procesul de receptie, atata timp cat actele si constructia sunt ok?
In cat timp voi avea receptia sau un raspuns de la primarie, in cazul in care sunt probleme? (conform unor cetateni din Dancas poate dura si cateva luni daca nu dam o mica atentie iar eu trebuie sa plec din tara in scurt timp).
Multumesc frumos.

Răspuns primar Niţă Dan
Din momentul cand veti depune o cerere tip insotita de copie autorizatie de construire, copie certificat energetic si dovada platii la Inspectoratul de Stat in Constructii a taxei 0,1% din taxa de autorizare, maxim 15 zile lucratoare.

leonte ion   |   valea adanca

07.11.2014

Domnule Primar,
Pe strada principala nou asfaltata din Valea Adanca, in unele locuri strada a inceput sa se strice vizibil, iar in alte locuri aluneca in partea santurilor stradale unde s-a tras apa. In unele locuri a fost sparta si apoi acoperita cu beton care a sarit in mare parte.
Cine raspunde de lucrari, care este garantia lucrarii acestei strazi, de ce nu exista cineva din primarie sa sesizeze aceste probleme? Urgentati acesta problema, sa nu va auzim ca a iesit din garantie si nu se mai fac carpeli.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom face verificari in teren si se vor lua masuri de reparatie a zonelor afectate.

Vloanga Rares   |   Bratuleni

07.11.2014

Buna ziua,
Vreau sa va anunt ca sistemul de iluminat de la stalpul vis-à-vis de nr. 4 Bratuleni nu mai este functional (cred ca neonul s-a ars).
Multumesc anticipat pentru rezolvarea problemei.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va deplasa electricianul la locul indicat pentru remediere.

Lili Dumitrascu   |   Balciu

05.11.2014

Buna ziua,
As vrea sa aflu mai multe detalii despre mijloacele de transport din comuna, legat de trasee, pret, posibilitatea incheierii unui abonament etc. Deocamdata i-am gasit, ca firma ce asigura transportul Miroslava - Iasi, doar pe cei de la AutoComfort. Mai este altcineva?
Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu biroul de transport al Consiliului Judetean Iasi pentru a va informa mai bine.

Bordei Vasile   |   Iasi

04.11.2014

Cum putem avea acces la terenul din drumul de centura daca nu au fost construite podete de acces? Sunt Bordei Vasile din Dancas si nu pot sa intru pe propriul meu teren, desi este la Soseaua de Centura?

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu Directia Nationala de Drumuri si Poduri. Au sediul in fata universitatii A.I. Cuza .

Alina Buciu   |   Valea Adanca

03.11.2014

Buna ziua,
As dori sa stiu daca au inceput cumva lucrarile oficiale pe str. Bazei (capatul dinspre str. Principala). In ultimele zile am vazut trecand pe aici tot felul de utilaje grele care par sa fi latit drumul. Este in plan pietruirea/asfaltarea strazii sau ce se intampla?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Au inceput lucrarile. Urmeaza asfaltarea.

Andrei   |   Miroslava

02.11.2014

Buna ziua,
Doresc sa imi schimb buletinul care imi expira aceast an la dumneavoastra. M-am mutat recent in Miroslava, Valea Adanca.Cum trebuie sa procedez?
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Veniti la primaria Miroslava intre orele 07.30-16.00 la Registrul Agricol pentru a ridica o adeverinta de rol necesara la schimbarea buletinului.

ruxandra vasilache   |   vorovesti

31.10.2014

Domnule primar, daca tot aruncati pisica moarta in curtea Apa Vital cu piesele de legatura pe care nu le furnizeaza, as dori sa-mi dati o hirtie oficiala de la primarie semnata de dumneavoastra sa pot face o sesizare la Apa Vital cum ca primaria si-a facut treaba, iar neseriosii de la Apa Vital nu. Am sa merg la directorul Toma si dupa aceea la Nichita, sa vedem, daca nu se rezolva.

Răspuns primar Niţă Dan
In prezent se lucreaza la instalarea pieselor de legatura pe conducta de apa unde urmeaza sa va racordati.

Pintilie Roxana   |   Miroslava

31.10.2014

Buna seara!
Conform postarilor dvs anterioare, am inteles ca in viitorul apropiat vor fi acordate terenuri in vederea construirii de locuinte prin procedura licitatiei deschise, reglementate de OUG 54/2006, teren afla in Cornesti. In anul 2012 am depus la Primaria comunei Miroslava o cerere in vederea participarii la licitatia terenurilor date in concesiune si am rugamintea sa-mi spuneti daca respectiva cerere mai este valabila sau trebuie sa fac una noua pentru a putea participa la licitatia terenurilor care urmeaza a fi concesionate in Cornesti. De asemenea, am rugamintea sa-mi spuneti prin ce mijloc mediatic va fi anuntata inceperea licitatiei sau cum pot afla mai multe informatii in timp util pentru a putea participa la ea.
Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa indepliniti conditiile impuse de Hotararea Consiliului Local Miroslava. Procedura de licitatie va fi mediatizata in ziarele locale si centrale. Cererea dumneavoastra facuta in 2012 ramane in evidenta noastra.

stoica   |   Horpaz, str. Bradului

28.10.2014

Pentru a beneficia de canalizare, asfaltare (in viitorul apropiat sau mai indepartat) prin programe derulate prin primaria comunei pe strazi private, acestea pot fi trecute din domeniul privat in cel public? Si care este procedura? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Da, se pot trece, se depune cerere la primarie, ulterior se acorda aviz de principiu si se incheie un contract de donatie sub forma autentica pe baza caruia se procedeaza la trecerea in domeniul public

larazica gheorghe   |   sat valea adanca

28.10.2014

Domnule primar, chiar nu va inteleg. Locuiesc pe Strada Bazei (jumatatea neasfaltata) si va tot intreb cind o sa reusiti sa asfaltati toata strada si ma tot minti ca in 2014 (asta spuneati in 2013), ba in 2015 cind vin banii de la guvern, ba in 2016 cind vine canalizarea. Pina la urma cind asfaltati si restul de strada? Eu credeam ca o strada se asfalteaza toata si nu pe bucatele. Sa inteleg ca atunci cind o sa aveti fonduri mai asfaltati 100 de metri?

Răspuns primar Niţă Dan
Cand vom avea finantare.

velescu marius   |   uricani

26.10.2014

Domnule Primar,

Am cateva intrebari pentru care astept raspuns, si anume:
1. In fiecare numar al ziarului se aminteste ca nu este voie sa se dea foc la gunoaie in curte; aproape ca nu exista zi in care satul Uricani sa nu fie inecat in fum. Unde ar trebui sa facem sesizari pentru a nu ne intoxica? Asta se intampla deoarece sunt foarte multi cetateni care nu au contract cu firma de salubritate si ard gunoiul menajer in curte (de ex., zona dinspre stadion).
2. Se zvoneste ca se lucreaza la reteaua de apa; cand credeti ca vom avea apa in Uricani?
3. Dar canalizarea?
Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de extindere retea de alimentare cu apa vor fi finalizate in anul 2015. Pentru infiintarea sistemului de canalizare nu avem finantare.

ruxandra vasilache   |   vorovesti

26.10.2014

Componentele la care faceti referire le comandati la Apa Vital, iar Apa Vital a spus ca nu le lipseste nicio componenta, dar le livreaza in baza unui necesar pe care primaria Miroslava il face. De ce se taraganeaza? Are cineva ceva de cistigat? Razbunari personale? Investitiile in infrastructura sint facute pentru toti oamenii, indiferent de rasa, apartenenta politica sau alte diferente. Pacat de tara asta. Unde am fi ajuns daca nu existau piedici puse si de noi si de altii!

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria a transmis necesarul de materiale catre SC APAVITAL SA si in functie de aprovizionare, cei de la sectia LTE trimit piesele cerute.

Boz Petronel   |   Iasi / Horpaz

24.10.2014

Buna ziua Domnule Primar,
Suntem proprietari la locuinta situata in Horpaz, pe strada Pinului. Problema noastra este in extinderea retelei de current; am fost la E-on, am facut toate demersurile pentru aceasta problema iar dansii ne trimit la primaria Miroslava pentru aceasta extindere cica Primaria ar trebuie sa faca aceasta extindere de retea.
Noi nu mai stim incotro sa o luam, va rugam din tot sufletul daca ne puteti ajuta pentru problema noastra sa putem aprinde si noi lumina in casa. Avem casa facuta si nu putem locui din cauza asta :(
Daca se poate sa intram in audienta cu dumneavoastra pentru a lamuri si pentru a crea o solutie, v-am fi foarte recunoscatori.
Am sa las numarul de telefon pentru o mai buna comunicare (0771627519).Va multumim din tot sufletul daca am putea rezolva aceasta problema.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform Ordin ANRE nr. 75/2013, extinderile de retea de energie electrica se finanteaza doar de EON Moldova impreuna cu primaria pentru retelele ce vor fi amplasate pe domeniul public.
Deoarece str. Pinului este cale de acces privata, dumneavoastra trebuie sa donati calea de acces in domeniul public al comunei Miroslava pentru a putea face primaria impreuna cu EON aceasta investitie.

sandu ioana   |   dancas

24.10.2014

Buna ziua!
Am inteles ca in Dancas se va asfalta drumul in 2015. V-as ruga sa trimiteti cat se poate de curand niste masini cu pietris. Asfaltul de la soseaua de centura se termina exact in fata gardului casei mele si intre asfalt si drumul vechi s-a format o groapa adanca in care se aduna apa, care se scurge mai apoi in curte la mine. Masinile ocolesc cu greu acum acea groapa. Va rog sa luati masuri! Va multumesc!
Buna ziua!
Am inteles ca in Dancas se va asfalta drumul in 2015. V-as ruga sa trimiteti cat se poate de curand niste masini cu pietris. Asfaltul de la soseaua de centura se termina exact in fata gardului casei mele si intre asfalt si drumul vechi s-a format o groapa adanca in care se aduna apa, care se scurge mai apoi in curte la mine. Masinile ocolesc cu greu acum acea groapa. Va rog sa luati masuri! Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom face verificari in teren si vom rezolva aceasta situatie.

ssurubaru ramona   |   vorovesti

23.10.2014

Buna ziua! Am si eu o intrebare: pentru dublarea alocatiei de la 1 ianuarie pentru cei cu venituri mici trebuie depuse alte acte? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Deocamdata nu au intrat in vigoare Normele metodologice de aplicare.

Nitulescu Adrian   |   miroslava

23.10.2014

Domnule primar, a venit firma cu canalizarea si au pus piatra la foarte putin timp dupa ploaie. Este aproape de necirculat pe strada Valea Adanca 778. Va rog, faceti ceva. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Societatea care executa lucrarile la reteaua de canalizare va lua masuri de refacere a drumului prin aducerea acestuia la starea initiala.

enache   |   iasi

23.10.2014

Buna ziua, domnule primar. As vrea sa stiu daca aveti planificat sa asfaltati si drumul din Valea Adanca, str. Bazei 170, mai sus de Centrul Omenia.

Răspuns primar Niţă Dan
Este planificat in anul 2015.

Gica S.   |   valea adanca

23.10.2014

Va rog sa-mi comunicati care este operatorul (operatorii) de cablu-TV din zona Valea Adanca cu care se poate incheia contract.

Răspuns primar Niţă Dan
Operatorii de cablu in zona Valea Adanca sunt: Dolce TV, RDS si Orange TV.

ANTON CARMEN   |   BRATULENI

22.10.2014

Buna ziua,
Pe data de 4 septembrie mi-ati raspuns ca vom avea anul acesta apa, iar acum ati schimbat raspunsul (nu sunt piese de legatura). De ce v-ati apucat de lucrare si am dat bani aiurea in avans daca nu ati fost in stare sa cumparati toate piesele necesare? Mai asteptam cativa ani sa se fabrice piesele? Cei de la Apavital spun ca problema este la dumneavoastra. Am doua fantani in curte si nu am deloc apa in ele.
Pe 4 septembrie cand mi-ati raspuns aveati piesele de legatura? Sau ii mintiti cu nonsalanta pe toti locuitorii care se intereseaza de apa?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
SC APAVITAL SA asigura materialele necesare executiei retelei de alimentare cu apa, conform conventiei incheiate intre Primaria Miroslava si SC Apavital SA.

mihai talaba   |   miroslava

22.10.2014

Buna ziua, domnule primar. Am si eu o intrebare: se va mai asfalta in acest an de pe strada Radu Mihnea Voda mai departe, caci vad ca a trecut o luna de zile de cind s-a inceput asfaltarea si nu s-a mai continuat? Ba mai mult au disparut si utilajele. Am vazut ca ii raspundeti doamnei Pop Anca care v-a intrebat acelasi lucru ca se va continua daca vremea o va permite. Eu va intreb altceva: oare nu a fost pina acum vreme destul de frumoasa? Sau a trecut vizita doamnei Udrea si de acuma trebuie sa mai asteptam alta vizita oficiala pentru a se continua asfaltarea? Sau cumva lasati asfaltarea pe cind vor fi urmatoarele alegeri locale?

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de asfaltare vor continua conform graficului de executie si in functie de temperatura exterioara.

Ionel   |   Uricani

20.10.2014

Buna ziua, domnule primar. As dori sa stiu la ce distanta fata de limita proprietatii (gard) pot construi. Va rog, daca se poate, sa-mi ziceti fara a ma trimite la departamentul de Urbanism. Doamne ajuta!

Răspuns primar Niţă Dan
Constructia se va amplasa conform Regimului Tehnic din Certificatul de urbanism: 3m - stanga-dreapta; 5 m in spate si 10 m fata de axul drumului.

Livia Budeanu   |   str. fermei

20.10.2014

Buna ziua! As dori sa intreb daca sunt posturi vacante in Primaria Miroslava pe domeniul Asistenta Sociala. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Conform organigramei UAT Miroslava, la serviciul Asistenta Sociala este vacanta functia publica de executie, de consilier, dar momentan posturile sunt blocate

Alina Velniciuc   |   Miroslava

19.10.2014

Buna seara. As dori sa stiu daca aveti vreun proiect pentru iluminatul stradal pentru soseaua principala din com. Miroslava? Locuiesc pe Str. C-tin Langa, nr 155 si de la intrarea in comuna pana acasa exista portiuni foarte mari de drum neiluminate. De asemenea, dupa cum stiti, soseaua si asa este plina de gropi si denivelari iar un iluminat public bun ne-ar ajuta foarte mult, mai ales iarna cand se intuneca foarte repede.
Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Verificam situatia in teren si incercam sa rezolvam situatia.

Adrian   |   Valea Adanca

17.10.2014

Buna ziua,
Puteti da noi detalii referitoare la continuarea lucrarilor de asfaltare a strazii Bazei? In raspunsurila anterioare era specificat ca pana la finalul anului 2014 se va realiza asfaltarea. Mai este actual acest termen? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In functie de fondurile venite de la guvern.

Eugen Cojocaru   |   Valea Adanca

16.10.2014

Buna ziua!
Ce firma de salubritate se ocupa acum de ridicarea gunoiului? Nu ma plang de serviciul prestat, nu am ramas cu gunoiul la poarta, insa cred ca sunt 2 luni de cand nu am vazut pe cineva sa vina sa colecteze banii pentru abonamentul lunar. In consecinta, nu as vrea sa ma pomenesc intr-o zi ca nu mai beneficiez de acest serviciu din cauza datoriilor cumulate. Imi puteti comunica un numar de telefon sau o adresa de email pentru firma de salubritate?
Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In comuna opereaza firma Rabro ce-l are ca agent incasator pe d-ul Chiriac Lucian cu nr. tel. 0747164200 care motiveaza ca a fost pe strada dvs., insa nu sunteti de gasit la domiciliu. Este bine sa-l contactati si sa stabiliti intalnirea.

Mihai E.   |   Ciurbesti

16.10.2014

Cind va fi data in folosinta reteaua de apa in satul Ciurbesti?

Răspuns primar Niţă Dan
Datorita lipsei unor piese de legatura, lucrarea nu poate fi receptionata si predata la SC. APAVITAL SA.

elena   |   miroslava ,sat valea adanca

15.10.2014

Buna ziua! Doresc sa va intreb: pe strada Valea Adanca, zona catre bar se va face canalizare? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Exista proiectul tehnic de canalizare pentru satul Valea Adanca, dar executia retelei nu o putem planifica in acest moment deoarece nu dispunem de fonduri la bugetul local.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

15.10.2014

Va rog sa-mi comunicati daca Primaria Miroslava are in program anul acesta sau 2015 extinderea retelelor de apa, gaz si energie electrica in satul Valea Adanca, respectiv strazile Marului, Livezilor si a aleilor adiacente, avand in vedere numarul mare de imobile deja existente, dar si construite anul acesta.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strazile Marului si Livezilor exista retea de alimentare cu apa, gaz si energie electrica.

pop anca   |   miroslava

13.10.2014

Buna ziua! As vrea sa stiu daca luna asta sau in noiembrie avem sansa sa fie asfaltata si strada Radu-Mihnea Voda. A fost pregatita sa fie asfaltata in perioada cu Zilele turismului, dar nu s-a mai facut. Se va reusi acest lucru in toamna aceasta? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarea este contractata de catre S.C. Enviro S.R.L. Daca vremea va fi favorabila, modernizarea se va face pana la sfarsitul lunii noiembrie.

A.MARIUS   |   CIURBESTI

11.10.2014

Buna ziua, domnule Primar. As vrea sa stiu daca veti continua cu reteaua de internet pana pe strada Prof. Neculai Hartan. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Va rog sa va adresati firmei Telecom Iasi care se ocupa de reteaua de internet.

ruxandra vasilache   |   vorovesti

11.10.2014

Pina cind se va preda lucrarea conductei de apa, va doresc sa ramineti fara apa in fintina si sa fiti nevoit sa va spalati rufele pe la cunoscuti, iar igiena corporala sa v-o faceti la lighean. Lucrarea ati oprit-o din motive financiare, ca de lucrat nu se lucreaza absolut deloc, nici la podul de la Bratuleni si nici la Viarom,asa ca nu se lucreaza. Daca exista vointa si dorinta de a face bine, se poate face, dar se pare ca lipseste. Bani s-au alocat pentru ca sunt fonduri europene, nu fonduri ale primariei Miroslava. Ma astept la un raspuns taios si in doi peri fara argumente sau poate ma insel si lucrarile vor demara. Intr-adevar atunci putem spune ca sinteti un primar iubitor de oameni.

Răspuns primar Niţă Dan
Din cauza lipsei unor piese de legatura, nu putem receptiona si preda catre S.C. APAVITAL S.A. lucrarea de extindere a retelei de apa potabila.

ana   |   miroslava

10.10.2014

Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu scoala de la Horpaz care a fost inchisa din lipsa de elevi, dar acum sunt destui pentru a redeschide scoala. Macar pentru elevii de clasa 0 care fac naveta pana la Miroslava cu microbuzul foarte aglomerat de stau copiii mici in picioare. La ora 07:10 trebuie sa fie prezenti in statie altfel pierd microbuzul. V-as ruga daca puteti vorbi macar sa faca clasa 0 aici ca sa nu ne mai chinuim copii dimineata. Si asa sta sala libera si se plange directoarea ca plateste mult curentul electric. Daca nu se rezolva o sa fac reclamatie la Bucuresti - daca e nevoie si nu se iau masuri.

Răspuns primar Niţă Dan
Scoala Horpaz a fost inchisa de catre Inspectoratul Scolar Iasi, datorita numarului mic de elevi, sub norma admisa. Acelasi lucru este si in present. In clasa zero la care faceti referire sunt doar 7 copii. Pentru mai multe detalii va rog sa va adresati Inspectoratului Scolar Iasi.

Cristian   |   Miroslava

09.10.2014

Buna ziua! Am observat ca pentru baieti ati gasit o modalitate de a face sport prin infiintarea clubului de fotbal Stiinta Miroslava si va felicit din tot sufletul pentru ca facand sport avem sansa de a-i tine o perioada cat mai lunga de timp departe de vicii, dar doresc sa stiu daca exista posibilitatea sa facem ceva si pentru fetitele acestei comune (handbal, volei).Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
La Sala de Sport Miroslava sunt organizate zile de selectie si antrenament pentru fete (volei). Luati legatura cu d-ul Ungureanu Cristian la tel. 0746758192 care va poate ajuta in aceasta problema.

agaci lilia   |   cornesti

07.10.2014

In ce an s-a format Cornesti, raionul Hincesti?

Răspuns primar Niţă Dan
Raioanele au fost formate dupa anexarea Basarabiei catre Uniunea Sovietica ca forma de organizare a Administratiei Publice Locale in anul 1944. Cornesti raionul Hincesti este atestat din anul 1429.

Manole Andreea   |   Iasi

05.10.2014

Buna ziua!
In baza legii 15/2003 accordati teren tinerilor pana in 35 de ani? Daca da, in ce zona?
Mutumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In viitorul apropiat vor fi acordate terenuri in vederea construirii de locuinte prin procedura licitatiei deschise, reglementate de OUG 54/2006, nu in temeiul L. 2013. Terenul ce va face obiectul licitatiei se afla in Cornesti.

NELU C.   |   IASI

05.10.2014

As dori sa stiu daca este posibil introducerea unui mijloc de transport in comun care sa faca legatura intre oras si Horpaz, asezarea veche care cuprinde strazile scolii, iazului, bisericii.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa va adresati Consiliului Judetean Iasi care organizeaza licitatiile de transport in judet. Vom face si noi demersurile necesare in acest sens.

Sorin Istrate   |   Iasi

04.10.2014

Buna ziua. As dori sa stiu daca exista retele de apa si canalizare functionale la Miroslava?

Răspuns primar Niţă Dan
Da, in comuna Miroslava exista retele de alimentare cu apa si canalizare functionale. Specificati in ce sat si pe ce strada doriti sa cunoasteti existenta acestor retele.

Mihai Hrisca   |   Miroslava

03.10.2014

Buna ziua! Se poate inmatricula o remorca pentru autoturism 7500 kg la comuna? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu se poate. La comuna se pot inmatricula doar mopedele, vehicolele lente (buldoexcavatoare, buldozere, incarcatoare material, etc.) inclusive carutele.

Posisnicu raluca   |   miroslava

03.10.2014

Va multumesc pentru raspuns sper sa vedem rezultatele cat mai curand si sa ne bucuram de ele !

ZOITANU   |   Valea Adanca

03.10.2014

Buna ziua. As vrea sa va aduc la cunostinta faptul ca pe str. Bazei, nr. 11B exista un stalp de iluminat si nu are bec de mai bine de jumatate de an. Va rog sa remediati problema, dat fiind si faptul ca vine sezonul rece si se innopteaza mai repede. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pentru remediere si va rugam sa sunati imediat ce apar defectiuni, la Iluminatul Public, la nr. de tel. 0232/295680 interior 27, la registratura primariei.

Cristi   |   Cornesti

02.10.2014

Domnule primar, am si eu o intrebare: spuneti ca satul Cornesti are cea mai mare restanta la impozite, dar ce legatura are asta cu ce ati promis dumneavoastra? Oare nu tot niste oameni locuiesc in satul asta? Nu tot niste copii merg la scoala prin noroi cand ploua si e vai de capul lor? De ce faceti diferenta intre sate si intre oameni? Ganditi-va ca satul Cornesti a fost unul dintre cele care v-a votat si v-a respectat ca primar. In satul Uricani ati asfaltat si cea mai ingusta ulita. De ce? Pentru ca e satul dumneavoastra natal; numai in Cornesti nu se poate, doar cand vreti dumneavoastra sau, eventual, cand se apropie urmatoarele alegeri. Mai faceti cate ceva ca sa mai astupati gura lumii. Rusine sa va fie si sincer sunt dezamagit total de discriminearea pe care o faceti.

Răspuns primar Niţă Dan
Atentie la felul cum va exprimati si fiti BARBAT: dati-va numele si prenumele si veniti sa discutam eventualele nelamuriri.

vizitiu cornel   |   vorovesti

02.10.2014

As dori sa stiu cind vom avea apa curenta. Cei de la Rajac spun ca depinde de primaria Miroslava. In momentul in care am facut bransamentul de apa, mi s-a comunicat ca cel tirziu pe 15 septembrie 2014. Partea proasta este ca nu mai e apa in fintini. Puteti sa imi spuneti cam pe cind se va intimpla minunea?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu va putem spune pe cand veti avea apa (se va intampla minunea). Urmeaza sa se faca racordul conductei Vorovesti cu magistrala, insa de pe piata romaneasca lipsesc niste piese de legatura (VANE) cu piesele adiacente.

vasilache Ion   |   Dancas

02.10.2014

Buna ziua, Domnule primar. As vrea sa stiu daca aveti planificat sa asfaltati si drumurile in satul Dancas. Proiect pentru apa pe cind? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Prin acordul cadru, in 2015 se va extinde reteaua de apa potabila si apoi se va moderniza drumul.

Manea R..   |   Ciurbesti

30.09.2014

Va rugam sa aveti amabilitatea de a solicita celor de la E ON montarea de becuri functionale pe drumul ce leaga troita din Ciurbesti de lacul Ciurbesti (strada Nicolae Hartan. Sunt persoane care fac naveta si nu e deloc placut sa mergi pe un drum neluminat si in acelasi timp dezastros (plin de pietre mari si neregularitati de teren).
Pentru aceeasi strada, va solicitam de a ne preciza cand va fi asfaltata. Stim ca fiecare institutie isi stabileste o strategie, o viziune, un plan de actiune pe termen scurt, mediu si lung, motiv pentru care va rugam ca raspunsul dumneavoastra sa fie concret.
Va multumim in acelasi timp pentru tot ceea ce ati facut pana acum pentru cei din Ciurbesti.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica iluminatul public in aceasta zona si vom inlocui becurile. Pentru asfaltarea drumului Nicolae Hartan, este contractata firma ENVIRO si speram sa inceapa lucrarile in aceasta toamna.

Movila Alexandrina   |   Miroslava, str. Veche nr.9

30.09.2014

Va multumesc ca ati raspuns la mesaj, dar hingherii n-au venit. Pana vin ei, acesti caini se vor inmulti. Mai permiteti, va rog, sa va mai pun o intrebare! Am dori sa ne bransam la reteaua de apa, dar avem ghinionul ca in dreptul nostru, conducta sa fie pe un tronson privat de cca. 250m care a fost executat cu cateva luni inaintea retelei publice. Proprietarul acesteia ne solicita in schimbul acceptului 3500 RON. Este corect sa ceara cat doreste el? Eu consider ca ar fi corect ca, daca a primit autorizatie sa traga retea privata pe domeniul public, valorea acceptului de racordare sa fie mediat de Primarie.

Răspuns primar Niţă Dan
Toate retelele de apa potabila din comuna sunt predate la APAVITAL IASI. Va rugam sa va adresati acestei societati pentru racordare.

Acasandri Maria   |   Valea Adanca

30.09.2014

Am adresat o intrebare la care nu am primit raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Vi s-a raspuns in data de 23.09.2014.

Elena T.   |   Iasi

29.09.2014

Buna ziua!
As vrea sa stiu in ce conditii tinerii casatoriti pot beneficia de teren in vederea construirii unei case in Miroslava.
Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu avem adoptata in prezent o Hotarare a Consiliului Local in acest sens. Exista Legea nr. 15/2003.

Barbacariu Stefania   |   Miroslava

28.09.2014

La intrare pe str.Aron Voda este un stalp de iluminat.De cateva saptamani acest stalp nu se mai aprinde becul,in rest celelalte functioneaza.Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom anunta firma care intretine iluminatul public , pentru schimbarea becului.

Negut Gigel   |   Campina - Prahova

25.09.2014

Va rog sa ma ajutati sa gasesc macar unul din membrii fam. COSTIN ION din Uricani! LUCICA era matusa mea, prin posta am aflat ca a decedat si ea si sotul. Sunt 4 veri de care vreau stiu: Vasile - 55 de ani, Viorica - 50, Nelu - 46 si Silvia cea mica [Topor numele dupa sot]. Va multumesc si astept cu emotie date de contact macar pentru unul din ei.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica in evidentele institutiei noastre.

Trandaf Costel   |   Vorovesti

24.09.2014

As dori sa cumpar un teren in Vorovesti un pic mai incolo de ceva atelier mobila. Am inteles ca vinzatorul insista ca area p curenta exact pe partea unde are terenul. Eu am intrebat la vecini si au spus ca e trasa doar conducta dar ca e nefunctionala - m-ar interesa sa stiu daca este sau nu apa curenta in zona. Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Conducta de apa, in prezent este nefunctionala , insa pana in martie 2015 va fi racordata la sursa de apa existenta in comuna.

Leonte Lucian   |   Miroslava

23.09.2014

Buna ziua. Strada Aron Voda cand va fi asfaltata?

Răspuns primar Niţă Dan
Daca vremea va fi favorabila lucrarilor de modernizare a strazilor, speram ca pana pe 15.11.2014.

Dimu Gabriel   |   Valea ursului

23.09.2014

Buna ziua Domnule Primar, sunt in discutii avansate privind achizitionarea unei case in Valea Ursului pe platoul Padurii Uricani, noua Str. Marului. As dori sa stiu cand este previzionat aductiunea apei potabile pe aceasta strada si de asemenea a canalizarii. Multumesc mult

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de alimentare cu apa vor incepe in perioada urmatoare . Executia retelei de canalizare nu o putem planifica in acest moment pentru ca nu dispunem de fonduri in bugetul local.

Nemesu Luminita   |   Valea Adanca

23.09.2014

Buna ziua!
Asa vrea sa stiu daca aveti planificat in viitorul apropriat un proiect pentru canalizare si asfaltare pe Str. Atelierului, sat Valea Adanca. Strada este un dezastru, in special dupa ce s-a pus conducta de gaz in vara anului trecut.Dupa ploi de abia pot circula pietonii si masinile. Am dori sa facem drumul cat de cat practicabil si sa suportam noi costul pentru piatra, dar daca este prevazut un proiect pentru canalizare curand, nu am dori sa investim inutil in piatra daca se reia povestea cu gazul.
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Este proiect de canalizare pe strada Atelierului , déjà se lucreaza la canalizare pentru conducta de legatura cu canalul din Municipiul Iasi . Dupa terminarea lucrarilor von interveni si pentru modernizarea strazii.

pagina 1 din 9

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2014