Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Andrei Slonovschi   |   Iasi

15.09.2014

Buna ziua,
Nu gasesc pe site-ul dumneavoastra formularul F9 - CERERE PENTRU EMITEREA AUTORIZAŢIEI DE CONSTRUIRE/DESFIINŢARE.
Am rugamintea sa-mi spuneti unde gasesc acest formular pe site-ul primariei.

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua, formularul pentru emiterea Autorizatiei de Construire/Desfiintare il gasiti in sectiunea "Formulare tipizate": http://www.primariamiroslava.ro/formulare-tipizate

Radu B/   |   Horpaz

12.09.2014

Legat de strada Unirii sa stiti ca lucrurile sunt jale iar cei de la Viarom circula ca niste nesimtiti pe acolo. In loc sa faceti oamenii mincinosi, asa cum este cazul domnului Husanu, eu v-as invita intr-o zi sa stati de dimineata pana seara pe strada unirii cand trece viaromul. Sa faceti o intalnire cu toti consilieri si sa respirati. Bine ca sa putut sa se asfalteze pana la cimitir ca vai nevoie mare era si pe strada iazului , pe unde nici nu circula cine stie ce masini dar pe strada pe care se circula intens pauza.

Veti raspunde in doua ape, sunt foarte sigur. Cel care raspunde la aceste mesaje, daca nu stii despre ce este vorba mai degraba bei o cafea si o lasi balta. Aam vazut destule mesaje pe site-ul asta in care s-a raspuns in doi peri.

Bine ca la cei care isi construiesc case se impune un RLU, pt prostimea in general si pt cei ca Manolescu, constructor care construieste case domnul Finatti nici nu se sinchiseste sa se duca la receptii, le da pur si simplu fara ca sa constate ca nu respecta RLU: 3 metri lateral si 5 in spate. Sunt foarte multe case, inclusiv a mea. Dar unde e lege nu e tocmeala.
Si se pare ca daca se da "spaga" (sau sa ii zicem altfel cumva?) totul e bine si frumos cu domnul Finatti.


Nu se va schimba nimic ... Intrebarea mea este cine raspunde la site si cand are program la primarie?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu raspundem persoanelor care nu se identifica. Multumim pentru intelegere.

Cocea Dan   |   Iasi

12.09.2014

Buna ziua, am vazut ca dati raspunsuri clare si la obiect, este de apreciat. Doresc sa stiu daca se poate cumpara un teren (de la o persoana privata) langa Rezervorul de apa din Dealul Nucului si daca se poate construi o locuinta - relativ modesta - in acea zona. De asemenea doresc sa stiu daca exista utilitati (care anume) langa teren; asta in ideea daca sa continui demersurile pentru cumparare si a deveni si noi membri ai comunitatii Miroslava - Balciu sau renunt... Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In zona respectiva se pot construi case in urma unui PUZ, dar trebuie mai intai sa solicitati un certificat de urbanism pentru informare.

Constantin Viorel   |   Horpaz

10.09.2014

As vrea sa stiu care sunt demersurile pentru divort de comun acord si ce costuri implica.
Va multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Divortul de comun acord se poate realiza la primarie sau notar cu conditia ca ultimul domiciliu comun al sotilor sa fie in com. Miroslava si sa nu aibe copii minori. Ambii soti trebuie sa fie prezenti cu buletinele in original, certificatele de nastere, certificatul de casatorie si o taxa de 500 de lei.

Ungureanu Gabriel   |   Iasi

10.09.2014

Buna ziua domnule primar ! As dori sa cumpar o casa in Horpaz sat nou si vreau sa stiu cand va fi canalizare in acest sat. Va felicit sincer pentru investitiile facute in utilitati si infrastructura . Cu parere de rau am observat ca pe inserat se fac simtite mirosuri grele de la fose pe care unii proprietari le varsa in calea de acces . Cu stima va multumesc anticipat pentru raspuns

Răspuns primar Niţă Dan
La aceasta ora avem proiectul de canalizare a satului Horpaz . Sper ca lucrarea sa se realizeze in anul 2016.

Movila Alexandrina   |   Miroslava, str. Veche nr.9

08.09.2014

In zona au fost adusi doi caini sterilizati si inca trei caini pui. Va rugam mult sa trimiteti hin gherii pentru ai duce la padoc. Cand padocul era in Miroslava noi am mai dus caini acolo. Oare cand o sa se aplice legea care prevede monitorizarea cainilor din gospodarii in vederea obligativitatii sterilizarii lor?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom lua legatura cu hingherii de la padocul din Tomesti.

Ciprian PETREA   |   Miroslava

08.09.2014

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se poate face ceva concret cu cainii comunitari din zona iesirii din Miroslava catre Valea Ursului pana la sera lui Dascalu. Pana acum ne-am ales doar cu promisiuni de la d-voastra. Sunt agresivi si galagiosi.
Inca o problema ar fi cresterea de catre vecini a peste 20 de caini. Nu exista norme pentru asa ceva? Nu e nevoie de acordul vecinilor? Sau al garzii de mediu? Suntem condamnati sa suportam non-stop galagia, parul si mirosul dejectiilor acestor animale?
In urma sesizarilor depuse la primarie am ajuns la concluzia ca autoritatilor le pasa mai mult de drepturile animalelor decat de drepturile cetatenilor. Va rog sa va implicati si in rezolvarea unor astfel de probleme mai delicate. Nu cred ca pretentiile mele sunt exagerate. Practic doresc doar un trai civilizat intr-un sat european.
Multumesc, astept cu interes raspunsul d-voastra.

Răspuns primar Niţă Dan
Problema cainilor este destul de delicate pentru o primarie de comuna.Cautam solutii pentru gestionarea acestei probleme.

Iosif   |   Valea Adanca

07.09.2014

Buna Ziua!

Doresc sa ma mut din Iasi la casa con Sat Valea Adanca, Comunca Miroslava. Am vazut ca drumurile sunt pietruite, cel putin de la intrarea de pe Tudor Neculai, cum se face la stanga spre Valea adanca iesind de pe drumul asfaltat drumul este pietruit si plin de denivelari. Intrebarea este, se va asfalta vreodata aceste drumuri sau ma grabesc cu mutatul visand ca vom avea conditii cin iasi mutandu-ne langa iasi?

Răspuns primar Niţă Dan
Vor fi asfaltate toate drumurile satesti pana in anul 2016.

Stoican Adrian   |   Valea ursului, Strada Principala nr.2A

05.09.2014

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista o firma specializata pentru strangerea cainilor fara stapan sau cui ar trebuie sa ne adresam pentru a rezolva aceasta problema?
O alta problema ar fi lesurile animalelor moarte (de exemplu caini, pisici calcate de masina lasate pe drum sau pe marginea drumului). Exista o firma specializata (firma de salubritate de exemplu) care sa poata fi solicitata pentru asemenea situatii?
Si ultima problema dar poate cea mai importanta este legata de apa curenta deoarece sursele proprii de apa (fantana) nu sunt potabile si sunt insuficiente pentru uzul casnic. Exista un proiect din cate stiu, a fost o licitatie si ar trebui sa fie alimentata Valea Ursului in luna septembrie anul acesta conform estimarilor dumneavoastra. Intrebarea este daca sunt probleme legate de finalizarea acestui proiect, care este stadiul actual? Intreb deoarece nu am vazut nimic sa fie facut in acest sens.

Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Puteti sa va adresati la padocul de caini din Tomesti.

Anton Carmen   |   Bratuleni

04.09.2014

Buna ziua
Spuneti-mi va rog in ce stadiu sunt lucrarile la apa. Vom avea anul asta apa potabila de la Apavital?
Mentionez ca am achitat toate taxele pentru racordare.
Multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Veti avea apa anul acesta.

Tudor Serban   |   Horpaz

03.09.2014

Buna ziua!

Ma bucur sa vad proiecte in desfasurare de-a lungul comunei...fara sa comentez ritmul sau calitatea acestora.
Cand vorbim de canalizare (fie ea si in 2018) proiectul presupune lucrari doar pe strada principala sau va include si strazi adiacente cum ar fi Str Visinului? Intreb fiindca, in comparatie cu celelalte utilitati, pretul per metru e cel mai ridicat. Cu alte cuvinte daca se trage canalizare doar pe Str Principala doar cei din planul 1 (max 2) isi vor putea permite (sau cel putin vor fi interesati) restul ramane cu fosa. Acea directiva europeana se refera la nivel de localitate sau la nivel de imobil?

Toate bune si spor in tot ceea ce intreprindeti!

Răspuns primar Niţă Dan
Preturile la canalizare sunt stabilite de cei de la APAVITAL prin hotararea Consiliului de Administratie.

Cucuteanu Daniela   |   Valea Adanca

30.08.2014

Buna ziua,
Eu tot v-am mai scris si sper ca si de acesta data veti avea amabilitatea de a ma lamuri.
Vreau sa va întreb cum se poate construi un bloc cu 4 etaje fara PARCARE. Ma refer la blocul de pe strada bazei, mai jos un pic de duplexuri si de cele 3 blocuri construite deja. Pe lângă faptul ca strada este foarte îngustă si debia încap mașinile pe cele 2 benzi, acum trebuie sa mai si depășim in CuRBA mașinile muncitorilor. Menționez ca oameni nu s-au mutat inca. Ma gândesc ce o sa fie cind nu o sa mai parcheze 4-5 mașini cit sunt acum, ci poate 10 sau mai multe in funcție de nr de locatari. Cum s-a dat autorizație pt ca mie mi s-a cerut o distanta mult mai mare de axul drumului si gard,iar ei au construit blocul foarte aproape de drum. Cum sa construiești un bloc fara parcare si primăria sa accepte așa ceva. Ei o sa fie locatarii Miroslavei.Cum ii protejați dumneavoastră de cei care ii păcălesc.Sincer asta m i se pare culmea nesimțirii. Cum de alfel si cel cu 3 blocuri a turnat beton si și-a amenajat parcarea pina aproape de axul drmului. Rușine ca nu face ti absolut nimic. RUSINE!
O seara buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Ca administratie, noi analizam legalitatea constructiilor, iar acele constructii sunt legale.

Cernescu Mihai   |   Iasi

30.08.2014

Mult stimabile d-le Primar Nita Dan,

Aduc in atentia dvs un caz binecunoscut, este vorba despre familia Craus Gheorghe si Maria din Sat Uricani, Comuna Miroslava. MOdul cum sunt tratati cei 7 copii minori pe care ii au in intretinere, lasa de dorit. Este adevarat, s a intervenit de multe ori pentru a rezolva situatia lor, dar fara nici un rezultat. Doi copii au abandonat scoala, unul din ei lucreaza in sat ca si ingrijitor bovine etc
Pe mama o intereseaza alocatia micutilor si pensia batranului pensionar cu care locuiesc, aceasta parasind domiciliul in fiecare luna cate 5-7 zile dupa care se reintoarce acasa. Tatal,fara experienta necesara si delasator, lasa micutii in grija celor din sat, care de cele mai multe ori li se face mila de ei si asa reusesc ,,sarmanii,, sa mai supravietuiasca inca o zi. Popa din sat, deasemenea, a incercat in repetate randuri sa ii aduca pe o cale buna, insa,fara succes.
Fac apel sa se aplice legea protectiei copilului si a drepturilor acestuia. IN caz contrar, voi apela la alte institutii ale statului, inclusiv televiziune, pentru a se face dreptate.
Multumesc anticipat pentru intelegere,
Mihai Cernescu

Răspuns primar Niţă Dan
Daca dvs. stiti alte metode pentru a rezolva aceasta problema, va rugam sa le aplicati.

Damoc Florin   |   Valea Adanca

29.08.2014

Intre timp, vecinul de la nr. 10 si-a luat din drumul public resturile de la constructii, pentru ca mai multi vecini l-au "rugat"... deci s-a rezolvat. Va multumesc oricum.

Răspuns primar Niţă Dan
Si eu va multumesc pentru mesaj.

Geo   |   Miroslava

29.08.2014

As dori sa va intreb se mai scot la concurs locurile de munca care se mentionau in ziarul Mesagerul? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor scoate la concurs.

Marin Ursache   |   Miroslava

27.08.2014

Domnule primar, vi se pare corect cum s-au realizat terasamentele pe strazile de la concesiuni... in loc sa se sape si sa se puna umplutura din piatra si balastru sa-u pus deasupra inaltindu-se drumul cu 15-20 cm, in unele locuri chiar si mai mult, de am ajuns sa nu mai putem sa deschidem portile de acces... Va dau un exemplu: in localitatea curaturi din comuna ciurea s-a sapat aproximativ 60 cm si pe urma s-a umplut cu piatra si balastru, dar la noi vad ca s-a facut altfel, inaltindu-se drumul, devenind mai inalt chiar si decit temeliile de la unele garduri... Oare cind vor fi ploi cu cantitati mari de apa, unde se va duce acea apa??? Nu cumva in curtile oamenilor???

Răspuns primar Niţă Dan
Terasamentele respective sunt realizate conform proiectului.

Capatina Ciprian   |   Str. Paduri, Sat Ciurbesti - Com. Miroslava

27.08.2014

Buna ziua tuturor salariatilor primariei. Cu siguranta acest mesaj nu-l va citi primarul comunei cum nu au fost citite si altele dupa idea mea dar e posibil sa gresesc si nici nu conteaza daca il va citi important e saq fie prezent si pus in practica acest mesaj, dupa cum vam prezentat rugamintea mea in nenumarate mesaje la care miati dat raspuns si am fost multumit dec raspunsul dat iata se apropie si luna SEPTEMBRIE la care miati promis ca se vor incepe lucrarile RETELELOR DE ELECTRICITATE pe strada paduri si mas bucura sa vad ca vor ajunge utilajele pentru demararea lucrarilor am vazut nenumarate rugaminti la adresa primariei pentru aceasta strada cum ar fi COMPACTAREA STRAZI ASFALTAREA STRAZI SAU MODERNIZAREA STRAZI ALTI VOR APA POTABILA PE ACEASTA STRADA ALTI VOR CANALIZAREA PE ACEASTA STRADA locatari acestei strazi vor multe dar cea ce vor nu e o urgenta dupa cum vad eu personal locatari nu siau pus problema retelei electrice e cea mai importanta fara lumina sunt ruinati apa o mai scoti din fintina dar lumina INTRUN FINAL propunerea mea e ca RETEAUA ELECTRICA E cea mai importanta pe primul loc si zic ca cele lalte proiecte ar fi de lasat sa isi astepte rindul nu strada face viitorul la copii nu canalizarea ii va rezolva problemele si nici APA SAU GAZUL nu cred ca ii va scoate din saracie DAR BRANSAREA LA RETEAUA ELECTRICA CRED CA II VA AJUTA ENORM IN PRIMUL RIND VOR AVEA UN BEC IN CASA LA CARE COPII VOR INVATA NU LA LAMPA SAU LA LUMINARE vor putea folosi o masina de spalat vor putea folosi un frigider pentru conservarea alimentelor si cred ca vor aduce multe facilitati curentul va fi mult mai important decit celelalte sper sa primesc un raspuns si nu in ultimul rind va multumesc pentru raspunsurile date la mesajele anterioare ma multumesc(scuzati pt cligrafie)

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni in zona la care faceti referire functie de fondurile de care dispune primaria.

Lucian   |   Horpaz

27.08.2014

Buna ziua,
Am si eu o mare problema cu aceasta firma de salubrizare, SC Raabro, din zona. Mai exact, domnii care vin sa ia gunoiul nu au luat niciodata pana acum gunoiul de la mine, cu toate ca am contract de 1 luna cu ei. As dori sa mentionez ca am vorbit personal cu ei, si le-am aratat contractul si locul de unde sa ridice gunoiul. Apoi am facut sesizari telefonice si le acel numar din contract, care s-a lasat cu multe promisiuni si nimic concret. Dupa mai multe insitente cei de la salubritate au obiectat ca drumul meu are 5m lungime si de asta nu vor sa intre, spunand ca daca doresc sa mi se ia gunoiul sa-l aduc undeva la 100de m la strada. Astazi am facut si acest lucru si surpriza, acum cand am venit de la servici gunoiul tot plin, chiar daca l-am dus la strada, de mentionat ca la ceilalti au ridicat gunoiul. Si asa ma plimb cu tomberonul plin de gunoi prin Horpaz, pentru ca niste angajati de la o firma fara prestanta si foarte neserioasa isi bat joc de oameni! Rusine!
Nu se poate face nimic cu aceasta firma? sa fie sanctionata? Sau macar obligata sa-si faca datoria, datorie asumata prin contract? Sau sa fie inlocuita...
Va multumesc,

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pentru a rezolva reclamatia dvs.. Puteti preciza strada pe care locuiti.

Florin Damoc   |   Valea Adanca

26.08.2014

in primul rand va multumim pentru pietruirea strazii iazului.... Nu mai credeam sa se intample vreodata asta...problema e ca, specific multor romani,unii vecini au inceput deja sa-si scoata resturile de la constructii in strada nou amenajata...de exemplu cel de la nr 10(str iazului).problema e ca ingusteaza drumul si mai rau,acusi incep ploile... si tot lutul ala scos de el in drum va acoperi piatra proaspat pusa. eu l-am abordat civilizat si l-am rugat sa-si ia din drumul public resturile, dar nu a parut impresionat. Rog primaria sa-l "roage", folosindu-se de autoritatea conferita de lege. Va multumesc anticipat

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni cat de curand. Multumesc.

Ioana   |   Dancas

26.08.2014

Buna ziua, domnule primar!
V-as ruga sa luati legatura cu cei abilitati in acest sens pentru montarea indicatorului de Intersectie cu un drum fara prioritate, pe soseaua de centura spre Miroslava, inainte de intrarea in satul Dancas. A ramas doar stalpul pentru ca indicatorul, cel mai probabil, a fost furat. Se circula cu mare viteza si chiar se fac depasiri, desi este linie continua, intrarea pe sosea din sat fiind astfel foarte riscanta.
De asemenea, tin sa precizez ca de la centura spre intersectia cu str. Unirii (Horpaz), pe sensul din dreapta cum se coboara asfaltul s-a surpat pe o portiune destul de mare si tot continua. Problema este inca nerezolvata.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni cat de curand. Multumesc.

Agraviloaiei Ionel   |   Valea Adanca

26.08.2014

Multumim Dl. Primar si felicitari pentru montarea de (cocase) pe str. Principala din Valea Adanca.
Putem sa fim si noi multumiti acum cand tot la sezizarile noastre ati reusit montarea acestor obstacole pentru soferi, acum se vede diferenta cum circula soferi fata de cum era inainte. Speram sa le vedem intodeauna pe strada.
Multumim!!!

Răspuns primar Niţă Dan
Si eu va multumesc pentru mesaj.

Nicusor   |   Valea Adanca

24.08.2014

Buna din nou,

Locuiesc pe str. Visinilor, Valea Adinca. Ati trimis 2 raspunsuri contradictorii:

Nicusor | Valea Adinca 09.08.2014
Salutare,
Locuiesc pe Str. Visinilor, Valea Adinca si impreuna cu vecinii am hotarat sa instalam o bariera cu deschidere manuala (de catre oricine, fara acces preferential) pe aceasta strada, motivele fiind multe (avem copii care se joaca in curti si ies des in strada, accesul autoturismelor straine, viteza mult peste limita, nori de praf la fiecare trecere, etc). Stiu ca acest drum este privat al nostru, spuneti-mi va rog, trebuie sa instiintam primaria in scris pentru montarea barierei ? Este nevoie de altceva anume?
Multumesc
Răspuns primar Niţă Dan
Drumul respectiv este drum public, nu permite amplasarea barierei conform prevederilor legale,nu este o modalitate acest lucru pentru supravegherea minorilor. In perioada urmatoare vor fi amplasate indicatoare privitor la restrictie de viteza si alte masuri.Nicusor Popescu | Valea Adinca 13.03.2014
Salutare,
Str. Visinilor, Valea Adinca, din cate stiu este un drum privat, care sunt sansele sa fie asfaltat un urmatorii 1-2 ani daca acesta va fi cedat primariei ?
Multumesc !
Răspuns primar Niţă Dan
Strada nefiind in inventarul domeniului public al comunei, pana in prezent nu a fost luata in calcul pentru modernizare. Daca va fi predata domeniului public speram ca in 2016 sa fie inclusa in programul de modernizare prin asfaltare.


Pana la urma ce-i cu strada asta ? Sa ma astept la un al 3-lea raspuns diferit de cele doua ?

Răspuns primar Niţă Dan
Deoarece str. Visinilor este si in localitatea Horpaz care este in domeniul public, s-a facut confuzie cu cea din Valea Adanca care este drum privat, ne cerem scuze, iar conform Legii 413/2002 art. 1 - alin. 1 regimul drumurilor reglementeaza in mod unitar administrarea drumurilor publice si private – se interzice blocarea sau amplasarea de obstacole de orice fel pe ampriza drumurilor, cu exceptia cazurilor autorizate de administratorul drumului si de politia rutiera si care vor fi semnalizate corespunzator.

Ciubotaru Florin   |   Iasi

24.08.2014

Domnule Primar,
Ne-am bucurat mult cind am aflat ca Str. prof. Nicolae Hartan se va asfalta in 2014. Suntem la sfarsitul lui august. Totusi cind vor demara lucrarile..

Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Nicolae Hartan este prinsa in proiectul de asfaltare. Suntem in grafic.

Nitica Valeriu   |   Iasi

24.08.2014

Buna ziua! Detin un teren aflat la 150m de ultimele case de pe str. Padurii, sat Vorovesti pe care intentionez sa construiesc o casa. Va rog sa-mi spuneti daca aveti in plan sa continuati pietruirea drumului si sa extindeti reteaua electrica si cand preconizati ca se va intampla?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu avem in planul nostrum asemenea proiect.

Bodnariuc Danut   |   Cornesti

24.08.2014

Buna ziua! Domnule primar, ne tot promiteti ca asfaltati drumul ce leaga Cornestiul de Ciurbesti, cind se va intimpla acest lucru? Ne puteti da un raspuns concret? Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
In anul 2016 vom face legatura intre localitatile la care faceti referire.

Popica Constantin   |   Miroslava

21.08.2014

Buna ziua. As vrea sa stiu pe ce data este licitatia pentru loturile aflate in concesionare (care au fost scoase la licitatie). Va multumesc mult.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu s-a stabilit inca data licitatiei. Vom anunta aceasta data pe site-ul primariei si prin toate mijloacele de informare pe care le avem la indemana. Va multumesc.

Vasile Cornea   |   Valea Adanca

20.08.2014

Sugestie!
Rog sa analizati oportunitatea, ca prin certificatul de urbanism, sa impune-ti celor care construiesc blocuri, cum sunt cele de pe strada Bazei (Valea Adanca), alocarea spatiilor de parcare pentru fiecare apartament construit. Pe strazile inguste actuale, numai de cateva masini parcate Nu este nevoie.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza sugestia dvs.

Petrica Ciobanu   |   Horpaz

20.08.2014

Buna seara. Locuitorii de pe strada Unirii va intrebam daca sunt sanse sa asfaltati si strada Unirii in viitorul apropiat. Acum multe luni in urma v-am rugat sa ne spuneti daca se rezolva ceva cu podetul din atrada Unirii cu str.Noua si ati raspuns ca se rezolva... nici in ziua de azi nu a pus nimeni o lopata de pietris,tot noi locuitorii am cumparat o masina de piatra de am pus la intrare pe Unirii ca sa circule Viaromul cu camioanele cu viteza. In continuare i-am rugat sa o lase mai incet ca nu mai putem de praf. Nu-i impresionam cu nimic. I-am rugat sa compacteze pietrisul pus de noi ca doar si-au lasat utilajele parcate o zi in fata portii mele si nici asa nu i-am impresionat. Poate macar pe dumneavostra va sensibilizam ca am ajuns sa regretam ca ne-am mutat in Horpaz - toata vara au duduit camioanele prin fata noastra cu pietris de s-a lasat drumul iar noi sa il intretinem din banii nostri ca sa circule ei. I-am rugat macar o masina de piatra sa ne lase in santurile facute de ei si nimic. Poate poate avem o speranta sa terminati si trei sute de metri ramasi din strada Unirii cu asfalt caci orice lucrare faceti in sat intai trece cu camionul pe la noi si geamurile nu le-am mai deschis din primavara. Cu toate ca dupa cei 300 de metri neasfaltati sunt cativa km asfaltati. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu aveti dreptate in ceea ce spuneti si trebuie sa stiti ca un proiect nu poate fi modificat dupa dorintele sau ideile fiecarui cetatean.

Husanu   |   Iasi

18.08.2014

Buna ziua. As dori sa cumpar un teren in satul Ciurbesti pentru a-mi construi o casa. Acel teren are deschidere 17ml fara a avea drum (nu are cale de acces). Imi puteti spune cati ml trebuie sa aiba calea de acces? Cu stima M.Husanu

Răspuns primar Niţă Dan
Toate terenurile construibile ce se vand trebuie sa aiba cale de acces pentru a se realiza actele notariale, prezentandu-se un plan de dezmembrare.

Mihaela   |   Horpaz

18.08.2014

Buna ziua. As dori sa imi spuneti, in ce conditii poate moderniza primaria o strada infundata ? In cazul in care proprietarii nu sunt de acord sa cedeze terenul (strada) primariei, primaria va putea moderniza strada respectiva?

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria poate moderniza numai strazile din domeniul public.

Spinachi Remus   |   Horpaz

17.08.2014

Buna ziua,
Domnule primar, din cate observ situatia gunoiului din Miroslava a scapat complet de sub control. Atat dumneavoastra cat si echipa dumneavoastra sunteti complet depasiti de situatie din moment ce pe strada prof Constantin Dascalu din Horpaz nu a mai fost ridicat gunoiul de mai bine de 2 saptamani. Cu tot respectul va informez ca maine atat eu cat si vecinii de pe aceasta strada ne-am hotarat sa ne adresam Agentiei pentru protectia mediului din Iasi deoarece ultimele 3-4 sesizari facute aici in decurs de mai bine de 2 luni au ramas afara nici un rezultat.
Este o mizerie faptul ca gunoiul a fost ridicat doar de pe strada principala iar restul strazilor sunt pline cu mormane de gunoi iar asta arata ca cineva incearca sa ascunda aceasta mizerie. Nu in ultimul rand sunt convins ac si presa va fi interesata de acest subiect.
O zi buna.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta este parerea dumneavoastra.Primaria Miroslava s-a preocupat permanent de aceasta situatie si am reusit sa o si rezolvam.

Matei Maria   |   Cornesti

17.08.2014

Cu mult respect domnul Primar va rugam din suflet noi cetatenii din Corneti din partea de la Cirbesti Padure sa ne asfaltati si noua drumul ca nu-mai noi am ramas fara strada ca este o nenorocire parca am fi din alt sat uitat de lume va multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Nu sunteti uitati dar toate lucrarile de investitii se fac dupa un program si in functie de banii care sunt in bugetul comunei si de modul cum isi platesc cetatenii taxele si impozitele,iar satul Cornesti are mari restante.

Cristian   |   Dancas

16.08.2014

Buna ziua, sa fiu scurt locuitorii satului Dancas avem o mare problema cu gunoiul se ridica foarte rar , sunt mereu pline si mirosul este ingrozitor, spatiu nu este amenajat gunoiul este mereu imprastiat de canii comunitari, am facut pana acum 2 sesizari telefonice la Dl. Bulbasa Vasile, a mai adus un container in centrul satului, dar acum se ridica mai rar gunoiul, va rog din suflet sa luati masuri, in caz ca nu se va rezolva problema ma voi adresa la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

Răspuns primar Niţă Dan
Firma care opereaza in comuna cu ridicarea gunoiului menajer nu este dotata cu utilajele necesare si functionale.Primaria a achizitionat o autogunoiera si incepand cu data de 18.08.2014 vom respecta graficul de preluare a gunoiului.

Andrei Ungureanu   |   Iasi

16.08.2014

Buna ziua!As dori sa stiu daca exista posibilitatea de a intra in posesia unei parcele pentru constructia unei locuinte in baza legii 15/2003 si eventual cum ar trebui sa procedez.Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru a intra in posesia unei parcele pentru constructie trebuie sa adresati o cerere la Consiliul Local Miroslava pentru a participa la licitatiile ce se vor tine,acestea fiind anuntate pe site-ul institutiei.

Spinachi Remus   |   Horpaz

15.08.2014

Buna ziua,
Dl Primar daca pana acum gunoiul se ridica cu intarziere acum nu se mai ridica. Va multumesc ca ati reziliat vechiul contract. Acum stau cu gunoiul in fata portii de mai bine de 3 zile. Sa stiti ca s-a imputi forte frumos. Atat eu cat si vecinii mei suntem foarte bucurosi de miros. Gunoiul trebuia ridicat Miercuri. Astazi este Vineri iar Luni am hotarat impreuna cu vecinii sa aducem gunoiul in fata primariei poate astfel o sa fiti convins de importanta ridicarii gunoiului la timp.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu am reziliat noi contractul cu firma Predemet. Aceasta firma s-a retras din motive financiare. Firma Raabro care preia acum gunoiul nu este dotata corespunzator cu utilajele necesare. Primaria a achizitionat o masina pt. gunoi si vom respecta graficul stabilit de preluare , adica miercurea ptr satul Horpaz.

Nitulescu Adriana   |   Valea Adanca com Miroslava

12.08.2014

Domnule Primar cum se poate ca intr-un cartier nou de vile sa aprobati construirea de blocuri cu parter si trei etaje ? Blocuri construite fara locuri de joaca pentru copii si fara spatii de parcare. Nu erau obligati sa respecte regimul de inaltime ?

Răspuns primar Niţă Dan
Aceste constructii respecta Regulamentul Local de Urbanism.

Petrica Ciobanu   |   Horpaz

12.08.2014

Buna ziua...va rugam sa ne spuneti daca sunt sanse in viitorul apropiat sa continuati cu asfaltarea strazii Unirii pana in strada Noua caci nu a mai ramas mult de podetul dintre unirii si strada noua nu mai zicem ... iar cea mai mare realizare si de folos pe langa asfaltarea din Horpaz sunt cocoasele montate pe strada Noua ca nimeni nu are bunul simt de a reduce viteza nu se gandesc la copiii ce pot ieai din curte...chiar daca restrictia este de 30 km la ora sub 70..80 nu cred ca circula cineva

Răspuns primar Niţă Dan
Anul acesta nu avem sanse sa asfaltam aceasta portiune de drum speram pt. anul viitor.Vom sesiza politia rutiera cu privire la nerespectarea vitezei de circulatie

Ramona Carp   |   Miroslava

12.08.2014

Buna ziua! Avand in vedere faptul ca in satul Miroslava suntem multe familii cu copii mici consideram ca ne-ar fi de folos un loc de joaca pentru acestia. Astfel, dorim sa va intrebam daca aveti in plan amenajarea unui parculet. In eventualitatea unui raspuns pozitiv am dori mai multe detalii. Multumim anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Este un parc amenajat in Valea Miroslavei,urmeaza sa amenajam un loc de joaca intre Centru de Informare Turistica si Dispensarul uman.

Alex   |   Uricani

12.08.2014

Buna ziua!
Ce noutati aveti legate de infiintarea unui sistem de canalizare/apa potabila in Uricani?

Răspuns primar Niţă Dan
S-a facut licitatia pt.executia lucrarii ,se face evaluarea si speram ca incepand cu luna septembrie 2014 sa incepem lucrarile

Andra Neculai   |   Valea Adinca

11.08.2014

Buna ziua,
In urma cu 2 saptamani, in Valea Adinca, pe str. Livezilor, in intersectia dinaintea rezervorului de apa, un proprietar "gospodar" a dat foc la mai multe deseuri. Pe langa fumul inecacios si gros din cauza caruia nu se mai putea sta nici cu geamul deschis in casa, dar nici afara in curte, individul a lasat si focul nesupravegheat. Am sunat de 3 ori la Politia Locala pana a venit cineva, agentii plecand asa cum au venit. Am sunat tot noi dupa 1 ora ca sa vedem ce se intampla totusi si ni s-a spus ca vor fi amendati proprietarii in cauza cand vor fi gasiti. Acum o saptamana iar a fost facut foc in aceasi zona, insa de dimensiuni mai reduse. Avand in vedere ca in aceasta primavara a fost un incendiu masiv in zona as dori sa stiu ce masuri se vor lua in astfel de cazuri si unde ar trebui facute sesizari dat fiind ca Politia Locala Miroslava pare depasita de situatia in astfel de situatii.
Multumim pt eforturile care au fost depuse pt a reduce numarul cainilor fara stapan de pe strada Livezilor. Din pacate insa, inca persista acea catea cu pui si aproape in fiecare noapte nu putem sta cu geamurile deschise din cauza latraturilor si a zarvei pe care o fac pe strada.

Răspuns primar Niţă Dan
Serviciul pt. Situatii de urgenta supravegheaza permanent zona si va rugam sa sesizati atunci cand este cazul la nr.0755082199.Pentru prinderea cainilor comunitari avem serviciu de hingherit care s-a deplasat pe strada dumneavoastra dar nu a reusit sa depisteze acel animal.

Ionut Budeanu   |   Str. Fermei

10.08.2014

Buna ziua! As dori sa stiu daca exista o lege in privinta cresterii animalelor domestice in sat , si daca da, va intreb necesita autorizatie sau acordul vecinului sa crestem gaini pe parcele de teren de 500 metri ? Mentionez ca vecinul meu creste gaini langa gardul meu si ma deranjeaza zgomotul si mirosul care vine dinspre el. Va multumesc anticipat !

Răspuns primar Niţă Dan
Cresterea pasarilor pe parcele mici se face si cu acordul vecinilor cu conditia respectarii stricte a regulilor de igiena prin curatarea dejectiilor prin spalare si dezinfectie zilnica.

Crina Mardare   |   Miroslava

09.08.2014

Locuiesc pe strada Padurii in Miroslava. Va rugam sa ne ziceti daca va fi strada racordata la sistemul de canalizare. Cand am achizitionat terenul era vorba ca strada sa fie racordata si chiar asfaltata. E foarte posibil sa fi inteles gresit. Daca aveti vreun termen in plan va rog sa ne transmiteti. Mult succes in continuare!

Răspuns primar Niţă Dan
Canalizarea va fi extinsa in anul 2016.

Nicusor   |   Valea Adinca

09.08.2014

Salutare,
Locuiesc pe Str. Visinilor, Valea Adinca si impreuna cu vecinii am hotarat sa instalam o bariera cu deschidere manuala (de catre oricine, fara acces preferential) pe aceasta strada, motivele fiind multe (avem copii care se joaca in curti si ies des in strada, accesul autoturismelor straine, viteza mult peste limita, nori de praf la fiecare trecere, etc). Stiu ca acest drum este privat al nostru, spuneti-mi va rog, trebuie sa instiintam primaria in scris pentru montarea barierei ? Este nevoie de altceva anume?
Multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Drumul respectiv este drum public, nu permite amplasarea barierei conform prevederilor legale,nu este o modalitate acest lucru pentru supravegherea minorilor. In perioada urmatoare vor fi amplasate indicatoare privitor la restrictie de viteza si alte masuri

Andrei Munteanu   |   Valea Adanca

09.08.2014

Buna ziua ,

Doresc sa va intreb daca nu se poate face ceva cu urcarea in rampa din Strada Veche nr 120..., acea urcare care se intersecteaza cu strada asfaltata . Strada a fost repietruita si balastata dar din cauza urcarii in rapta sau format niste gropi in care ne rupem masinile .
Acea portiune degeaba o reprofilati deoarece ea ar trebui scarificata si stabilitazata .
Multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni dupa finalizarea lucrarilor de canalizare in zona.

Nitulescu Adriana   |   Valea Adanca com Miroslava

07.08.2014

Am locuinta in Valea Adanca str Latcu Voda nr. 80 , cum se poate ca intr-un cartier de vile primaria sa dea aviz pentru construirea unui bloc format din parter si 3 etaje fara avizul nostru al vecinilor.
Blocul de care va vorbesc se construieste intre hotel Capitol si locuinta noastra la o distanta de 2 metri si ceva de gardul nostru. Pe 1200 mp construieste blocul cu 16 apartamente si magazin la parter . Domnule primar cum se poate asa ceva nu vede nimeni nimic cartierul trebuia sa ramina de case nu de blocuri. Nu au locuri de parcare nici spatiu de joaca pentru copii locatarilor. Va rog trimiteti si verificati.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom trimite un consilier de la urbanism pentru a verifica distanta mentionata de dumneavoastra.

Tibulca Laurentiu   |   Valea Adanca

05.08.2014

Buna ziua, domnule primar va rugam insistent sa rezolvati problema cainilor comunitari de pe str costea voda langa biserica. A devenit o adevarata provocare sa incercam sa dormim noaptea va multumim anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pentru prinderea cainilor comunitari.

Eugen Cojocaru   |   Valea Adanca

05.08.2014

Am remarcat aseara (4 august), cand m-am intors acasa, ca fusese ridicat gunoiul, deci firma de salubritate si-a facut treaba. Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Ne dorim sa nu mai fie nicio problema pe viitor.

Aura Iancu   |   Sibiu

04.08.2014

Buna ziua. Am vazut pe site-ul Primariei Miroslava legislatia privind legea 165/2013 (respectiv afisarea normelor de aplicare la legea165/2013)si am sesizat ca dispozitiile art.7 alin.(1) nu sunt aplicabile in cazul hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile.Pentru cererile de reconstituire in astfel de situatii (respectiv hotarari judecatoresti definitive si irevocabile) cand se face punerea in posesie si care este procedura de urmat?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Daca aveti cerere depusa la Primaria Miroslava , trebuie sa veniti sa verificam dosarul pt. a vedea ce acte mai trebuie pt. finalizare. Daca nu aveti cerere de punere in posesie este necesar sa o depuneti ,insotita de hotararea judecatoreasca. Pt. mai multe informatii luati legatura cu biroul cadastru din cadrul primariei.

Anghelus Maricela   |   Balciu - str. Stadionului nr. 13

04.08.2014

La adresa str. Stadionului nr. 11 - 13 nu avem curent electric si nici gaz; avem toate avizele dar utilitati NU. Pe cand se preconizeaza sa avem aceste utilitati? Macar curent electric. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In bugetul local nu sunt prevazute sume de bani pt. aceste utilitati.

Ciprian PETREA   |   Miroslava

04.08.2014

Buna ziua,
In fata curtii mele, pe marginea DJ248A se afla un copac batran inalt de peste 20m care la fiecare vant mai puternic se inclina periculos si mai pierde cateva crengi. Am luat legatura cu reprezentantii CJ Iasi si am obtinut acceptul ca acest arbore sa fie taiat. Intrucat eu nu am nevoie de lemne credeti ca se poate ca primaria sa se ocupe de taierea lui iar lemnul rezultat sa fie utilizat pentru incalzirea unei scoli sau gradinite?

Răspuns primar Niţă Dan
Contactati o firma specializata in taierea copacilor inalti.

Ciprian   |   Iasi

03.08.2014

Buna ziua, as vrea sa va intreb citeva lucruri miam cumparat un teren pe strada pepinerei linga domnul pinzariu costel suntem chiar la strada , cind am venit la primarie pentru scoaterea certificatu de urbanism cei de la ghiseu eliberari ne-au trasmis ca trebui sa ne retragem cu 2 metri mai in spate fata de cum am cumparat terenul. Cind au venit cei de la receptia finala neau spus ca trebuia sa ne facem gardurile dupa cum am cumparat terenu fara a ne retrage Acum cum procedam daca noi neam retras cu 2 metri mai in spate ce avem de facut cum sar zice ca noi am pierdut teren , vecinul de alaturi lui nu i sa zis sa se retraga mai inspatr, imi puteti spune cum ramine cu drumul din fata noastra cit va fi de lat. ASTEPT un raspuns concret im privint acestei probleme va multumesc anticipat

Răspuns primar Niţă Dan
Cititi certificatul de urbanism care reglementeaza conditiile din zona – de fapt sunt prevederile Regulamentului Local de Urbanism pentru zona respectiva.

Sandu C   |   Valea Adanca

03.08.2014

Domnule primar, La data de 03.08.2014, dupa orele 18 am apelat la serviciile politie locale Miroslavapt. deranjarea ordinii si linistii publice de un individ cu muzica la maxim de 8 ore. . Cu uimire am aflat ca unii angajati nu cunosc legislatia pe care trebuie sa o aplice spunand ca nu pot face nimic decat dupa ora 22 desi art 25)di L61/1991 prevede tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma; Va multumesc pt. serviciile puse la dispozitie.Pana la urma tot politia nationala a rezolvat problema.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu intra in atributiile Politiei Locale sa rezolve aceasta problema.

Munteanu Ilie   |   Uricani

01.08.2014

In fata locuintei mele se afla 2 stilpi pentru iluminat [unul de lemn si unul de beton]. Cel de lemn la care este racordata reteaua de iluminat se tine in consola de la casa, iar cel de beton e liber bine-merci. Ca la noi la nimeni.Sintem romani doar.De vreo 10 ani a fost pus cel de beton pentru inlocuirea celui de lemn. Cine trebuie sa schimbe racordarea?

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu E-ON Moldova pentru interventie, care de fapt este proprietarul retelei.

Andrei Daniel   |   Horpaz

30.07.2014

Buna ziua, sunt din satul Horpaz si azi am incheiat un contract cu firma de salubritate. Vreau sa va anunt ca aceste contracte sunt intocmite prost. In primul rind, orice contract are o data la care se incheie, ceea ce nu se vede pe contract. In al 2-lea rind, la cap.V, punctual 10, spune , sa se ridice deseurile in zilele si intervalul orar stipulat in contract". Asa ceva nu este trecut in contract.
Va rog sa luati masuri cu noi contracte care sa fie in regula, altfel sunt considerate nule!!!

Răspuns primar Niţă Dan
Contractele respective se incheie intre firma care face salubrizarea si producatorul de deseuri. Nu primaria incheie contracte.

Andrei   |   Valea Adanca

30.07.2014

Buna ziua, Pe aceasta cale tin sa va multumesc pentru initiativa de a monta limitatoarele de viteza pe strada Principala din Valea Adanca (Expomobila). Tinand cont ca aceasta strada este foarte aglomerata si fara trotuare, soferii (putini, dar foarte periculosi) vitezomani au fost sensibil calmati, si traficul pietonal s-a imbunatatit.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom monitoriza permanent traficul din zona si daca este nevoie vom suplimenta limitatoarele de viteza.

Eugen Cojocaru   |   Valea Adanca, str. Marului

29.07.2014

Buna ziua!
Am observat ca numarul cainilor fara stapan s-a diminuat in zona unde locuim (str. Livezilor - str. Marului). Asta inseamna ca eforturile dvs. si ale celor de la Salubris au dat roade. Consideram ca este un inceput bun, si speram sa continuati actiunile de strangere a cainilor vagabonzi. Asteptam cu interes ziua cand vom putea iesi la plimbare cu cei mici fara teama de a fi atacati (prin extensie, am vrea sa vedem acest lucru in toata tara).
O alta chestiune ar fi legata de firma de salubritate. Daca am inteles bine, exista o firma noua contractata de primarie. Din cate imi aduc aminte, cei de la Predemet ridicau gunoiul in fiecare luni. Am presupus ca si cei "noi" vor face la fel, dar ieri seara, cand am ajuns acasa, am constatat ca tomberonul era exact acolo unde il lasasem dimineata, si tot plin. Aveti idee daca noua firma de salubritate va pastra acelasi program
Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria Miroslava a luat unele masuri pentru capturarea (strangerea) cainilor fara stapan. Mai avem de lucru deoarece, costurile sunt foarte mari. Pentru gunoiul menajer va rugam sa aveti rabdare. Vom rezolva aceasta problema.

Ancuta   |   Balciu

28.07.2014

Buna ziua domnule primar. Am si eu o rugaminte la dumneavoastra - astept sa imi raspundeti, la noi in Balciu santul nu-l mai faceti pe partea stanga? Nu apartinem tot de dumneavoastra? Si inca ceva: ati observat ce miros este de la fosa de aici? Nu putem sta uneori in curte sau sa deschidem geamurile... intereseaza pe cineva ca ne imbolnavim de la acest miros?

Răspuns primar Niţă Dan
Santul din zona la care faceti referire va fi betonat in anul 2015 functie de bugetul primariei . Nu stim la care fosa faceti referire.

Lucian ana   |   Iasi

27.07.2014

Soseaua ce ar permite legatura valea adanca cu soseaua de centura respectiv cu balciu cornesti pe langa acel viitor cimitir, este in plan a fi asfaltat? Si daca da pe cand? Multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Drumul respectiv nu este in planul (programul)de asfaltare al comunei.Proiectul de asfaltare este intr-o dinamica continua.

Osvald Neculai   |   Horpaz

26.07.2014

O rugaminte: as avea stiu ca inainte de a se trage conducta de apa la intrare in sat exista un indicator cu inscriptia HORPAZ dupa aceea a disparut. Rog daca se poate inlocui este foarte necesar. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom pune indicatorul la locul lui.

Pacuraru Madalin   |   Valea Adanca

24.07.2014

Buna ziua!
De vreun an am achizitionat o casa pe strada Ioan Joldea Voda... si as dori daca se poate niste informatii cu privire la reteaua de apa canal si asfalt pe strada Cornesti respectiv Joldea Voda . Tin sa mentionez ca drumul pe Ioan Joldea voda e cat de cat avariat ..s-au format ridicaturi de pamant pe mijloc si toate masinile intampina probleme.
Va multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Cornesti este in programul de asfaltare pentru perioada 2015-2016. Strada Joldea Voda se va reprofila in acest an.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

24.07.2014

Buna ziua, sunt proprietarul unui teren, amplasat in Valea Adanca, pe care construiesc in prezent un imobil. Va rog sa-mi comunicati denumirea strazii pe care este amplasat imobilul (date identificare sector cadastral 63, parcela 1(2898/1/3/2/3) carte funciara 2697), avand in vedere ca in actele cadastrale figureaza DE 2899 iar opinia unor vecini oscileaza intre strada Marului si strada Livezilor. De asemenea va rog sa-mi comunicati daca perimetrul strazii cu datele de mai sus va fi cuprinsa intr-un proces de modernizare, introducere utilitati avand in vadere numarul mare de imobile existente in zona. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Faceti o cerere la Primaria Miroslava pentru stabilirea adresei.Strazile la care faceti referire nu intra deocamdata in proiectele noastre de modernizare.

Tibulca Laurentiu   |   Valea adanca

23.07.2014

Buna ziua.
Domnule Primar va anunt cu tristete ca marti 22.07.2014 fetita mea a fost muscata de unul din cei sase (6) maidanezi care vietuiesc impreuna cu noi pe stada Costea voda langa biserica.
Vreau sa va informez ca miercuri 23.07.2014 ma voi deplasa la medic cu fetita sa fac investigatii si poate obtinem si un certif. medico legal.
Si daca totul decurge conform asteptarilor facem o sesizare la alte organe mai abilitate sau la presa si massmedia ca doar ce ne reamintim de cazul trist al copilasului din Bucuresti.
Va doresc o zi buna si sa nu aveti parte de nepotei muscati si speriati de cainii din comuna noastra.
Toate bune.

Răspuns primar Niţă Dan
Ne pare rau de aceasta situatie ,vom trimite o echipa a primariei pt. verificari.

Ilie Tudorel   |   Horpaz

23.07.2014

Buna ziua,
Nu inteleg de ce ati schimbat firma de salubritate Predemet care isi facea treaba cu alta firma (nu stiu inca cum se numeste) care nu ridica gunoiul in ziua stabilita, mai mult azi, 23.07.2014 au ridicat gunoiul cu un camion, si ala descoperit!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu am schimbat noi firma de salubrizare ci s-au retras fiindca aveau licenta expirata.Vom contacta alta firma de salubrizare.

Marin Ursache   |   Miroslava

22.07.2014

Domnule primar... suntem in data de 22-07-2014(marti)... la dumneavoastra nu s-a imputit gunoiul la poarta???... ca la noi la concesiuni s-a cam imputin dupa o zi intreaga de stat tomberoanele la poarta sa vina aceasta firma , asa de laudata, ca o sa faca treaba mai buna decit precedenta firma... este ora 21 si 26 min. si inca nu s-a ridicat gunoiul fiind zi de marti asa cum prevede in contract... de unde a-ti gasit aceasta firma "asa de serioasa" domnule primar????de fapt ce mai inreb degeaba... cind ies ceva bani din acest parteneriat ce mai conteaza ca lumea sta cu gunoiul la poarta o zi intreaga si in plus atunci cind isi aduc aminte sa vina sa ridice gunoiul( fiindca si pina acum tot la ore de seara s-a venit , la 19 si 30 min, la 20 si 47 min... vi se pare normal???) cum spuneam cind ridica gunoiul personalul firmei nu lasa curat atunci cind rastoarna tomberoanele, daca mai cad ceva gunoaie pe jos nu se obosesc sa le ridice...

Răspuns primar Niţă Dan
Vom contacta alta firma de salubrizare care va opera in comuna Miroslava.

Spinachi Remus   |   Horpaz

22.07.2014

Horpaz - Strada Mizeriei... Am vazut ca nu sunt singurul care se plange de noua firma de salubritate din comuna. Domnule primar am vazut ca ati raspuns dnei Pavel Irina mai jos cum ca ati contactat un nou operator care sa fie mai serios. Dupa cate vad eu ati contactat un nou operator la punga mai gros si nu mai serios. Cand era vechiul operator puteai sa iti reglezi ceasul dupa baietii aia. Vinerea la ora 10 dimineata cel tarziu gunoiul era ridicat. Acum e la a 2 a zi de cand sta in ploaie si e a 3 saptamana de cand nu e ridicat la timp. Trag cainii de gunoaie si il imparstie pe drum fiind o sursa de boli si mizerie. Acest lucru nu se intampla pana acum. Nu stiu cine e vechiul operator, nu stiu nici cine e noul operator in schimb sunt convins ca cineva va incasa bani si nu isi face treaba.. Nici macar nu stiu cat o sa platesc dar sunt convins ca nu va fi mai putin. Nu e asa domnule primar?

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria face un contract cu firma de salubrizare.Daca firma nu-si face treaba este sanctionata de primarie.Pretul pentru fiecare cetatean este stabilit prin H.C.L,Dvs. aveti contract cu operatorul.Ce treaba are primaria?

Iulia Cojocaru   |   Valea Adanca, str. Marului nr. 20 A

21.07.2014

Buna ziua,
Exista o baza legala, pot fi aplicate prevederile Legii nr. 61/1991, care a fost republicata recent în Monitorul Oficial nr. 96/2014, prin care sa reclam pentru tulburarea linistei publice un vecin care are un caine, animal de companie care latra cat este noaptea de lunga. Mentionez faptul ca situatia pare fara solutie si se repeta insistent de aproxinativ 2 saptamani. Avand in vedere perioada calda a anului, este exclus sa tinem geamurile inchise pe perioada noptii. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Cred ca aceasta problema o puteti rezolva dvs.cu vecinul,proprietarul cainelui.Nu vad implicarea primariei care este institutie administrativa.

Ciobotariu Ana   |   Iasi

18.07.2014

Buna seara! Detin un teren pe malul Iazului Ezareni, avand acces prin str. Cornesti, Valea Adanca. Cu ajutorul pe care ni l-ati dat,pietruind acest drum, putem intra acolo pe orice timp, chiar daca ploua, lucru ptr care va multumim. Dar, acum s-a creat o mare problema : pitrele mari au iesit la suprafata, s-au creat gropi, denivelari foarte mari, adevarate obstacole. Drumul a devenit greu accesibil, ne rupem masinile. Suntem nevoiti sa oprim si sa dam pietrele cu mana la o parte ca sa putem trece. Va rog sa ne ajutati cu un utilaj pentru nivelarea drumului si poate pune un strat de balast nisipos care sa impaneze pietrele.
Va multumesc pentru timpul si ajutorul acordat.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pentru a rezolva aceasta problema.

Chicos Laurentiu   |   Gaureni

16.07.2014

Buna ziua,
Astazi, 16 iulie 2014, am avut neplacuta surpriza sa aflu ca am de platit 90 lei pe anul acesta pentru salubritate si constrans de functionar sa platesc la zi, 30 lei pentru 3 luni. In momentul de fata nu am semnat un contract de salubrizare care sa descrie drepturile si obligatiile dintre prestator si beneficiar. Cunosc faptul ca salubrizarea este obligatorie si sunt de acord, dar prefer incheierea unui contract in care sa am atat obligatii de plata dar si dreptul la servicii.
Am salutat incheierea unor servicii de salubritate si pentru sat Gaureni acum doua luni, mai exact prin solicitarea din data 4.05.2014 in care va rugam sa amplasati un container si in partea de intrare in Gaureni (intre Transanapet si vile Iasisting) nu la 1,8 km in partea din vale a satului. Va atasez mesajul:
Buna ziua,
Va rugam, ca impreuna cu firma de salubrizare sa gasiti un loc pentru instalarea unui container de gunoi si in zona de intrare in satul Gaureni (Depozit Transanapet-zona vile Iasisting).
Ca o sugestie pentru firma de salubrizare, poate aduc containere cu pedala pentru a evita adunarea de patrupede nedorite (caini maidanezi, sobolani si altele) in zona.
Am incercat contactarea societatii Predemet unde raspunde, in engleza, doar robotul, precum firmele fantoma din Insulele Cayman.
Doresc ca pana la sfarsitul acestei saptamani (dupa mai mult de doua luni de la prima sesizare) ca cei care au primit serviciul de salubrizare al loc. Gaureni sa imi aduca un contract si sa monteze un container in zona, adica intre Transanapet si vile Iasisting. In caz contrar ma voi adresa O.P.C. pentru sanctionarea societatii si Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi pentru infractiunea functionarului de abuz in serviciu. Pentru ambele voi depune justificativ chitanta pe care am fost constrans sa o platesc pentru ca, CULMEA sa imi inregistreze in evidenta fiscala a Primariei Miroslava doua masini (adica impozite in plus pentru Miroslava).
Laurenţiu CHICOŞ

Răspuns primar Niţă Dan
Taxa de salubrizare este stabilita prin H.C.L.Conform legii dvs.aveti obligatia sa gestionati gunoiul pe care-l produceti.Va rugam sa demonstrati prin documente ca respectati legislatia.

Alex C   |   Valea Adanca

16.07.2014

Domnule primar,
Nu aprob atitudinea dumneavoastra fata de doamna Neculai, care a ridicat o problema foarte serioasa. De 2 ani de zile ne plangem de problema cainilor comunitari si pana in acest moment orice masura ati intreprins a fost total ineficienta, in special in zona noastra (aleea betonata). Problema persista in ciuda tuturor promisiunilor dvs, si ne afecteaza serios convietuirea in comuna pe care, din alte puncte de vedere pot aprecia ca o conduceti ok. Nu mai insistati pe ideea ridicarii a 17 caini din zona noastra. E o minciuna care ne ofenseaza inteligenta. Toti vecinii pot confirma ca in zona noastra sunt exact aceiasi caini "prezenti la datoria" lor ingrata de a ne tulbura bunastarea.

Răspuns primar Niţă Dan
Posibilitatile noastre de a rezova problema cainilor comunitari sunt limitate. Va rugam sa intelegeti situatia existenta si sa aveti rabdare pana organizam serviciul de hingherit la Primaria Miroslava.

Radu Bogdan   |   Horpaz

15.07.2014

Am observat ca pe site in sectiunea urbanism se gaseste o pagina cu certificate de urbanism si autorizatii de construire eliberate de Primarie. Stiti cumva daca pagina este actualizata cu datele la zi? Apar doar certificate si autorizatii eliberate in ianuarie 2014. Multumesc frumos.

Răspuns primar Niţă Dan
Pagina se acualizeaza lunar. Vom updata informatiile la zi.

Andrei Zarjitchi   |   Miroslava

15.07.2014

Buna ziua,
Cum pot sa fac si eu un contract cu noua firma de salubritate? (un nr de tel ceva) M-am mutat de 2 saptamani pe Str Biserica Sf Nicolae 45 si nu a trecut nimeni pt contracte.

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu compartimentul relatii publice –registratura (tel. 0232 295680 int. 27) si obtineti informatiile necesare.

Pavel Irina   |   Gaureni

14.07.2014

Buna ziua v-am mai scris odata despre problema containarelor de gaureni care na-u mai fost duse de o luna de zile.sunt gunoaie pe asfalt peste tot si mirosul lasa de nedorit va rog face-ti ceva, nu se poate de fiecare data trebuie sa va scriu ca sa ia containarele de gunoi.Si mai am o intrebare cine este consilier pe satulGaureni?Ca normal el ar trebui sa se ocupe de unele probleme care sunt in satul asta. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Este o perioada putin mai grea la nivel comunal fiindca s-a retras operatorul care salubriza comuna. Am contactat un alt operator , care speram sa fie mai serios.

Chiriac Ana   |   Dancas

14.07.2014

Buna seara puteti sa-mi spuneti va rog unde mai exact in Cornesti se dau locuri de casa si cand va avea loc licitatia? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Locurile de casa sunt pe islazul dintre Cornesti si Dancas.

Anamaria   |   Dancas

13.07.2014

Buna ziua am vazut in ziarul comunei ca se dau locuri de casa in Cornesti puteti sa-mi spuneti mai exact unde in Cornesti si cand este licitatia

Răspuns primar Niţă Dan
Locurile de casa sunt pe islazul dinspre Ciurbesti.

S Ana Maria   |   Valea Adanca, Sat Vechi nr. 42

13.07.2014

Buna ziua! Va rog din tot sufletul sa trimite ti pe cineva in Valea Adanca (sat vachi) nr 162 acolo este stabilita o haita de caini care zi de zi ma determina sa tot aleg alte metode pt a putea ajunge cu bine acasa.Nu aste normal asta ,acei vecini care si au luat o stana de caini si ulterior le dau drumul in starda ar trebui sa fie trasi drastic la raspundere. Cei de la salubris ma pot suna la orice ora pt a le da indicatii clare despre locul unde se afla acei caini. Va multumesc si va rog in mod insistent sa rezolvati problema cat mai repede.

Răspuns primar Niţă Dan
Va veni o echipa de hingheri pentru prinderea cainilor fara stapan.

Dumitriu Stelian   |   Ciurbesti

11.07.2014

Buna ziua Domnule Primar!
Am si eu o intrebare: drumul care face legatura intre Cornesti si Ciurbesti, am inteles ca nu se mai asfalteaza anul asta! atunci nu se poate macar pune un strat de balastru ca sa circulam si noi ca oameni civilizati? Toate pietrele mari ies la sufrafata si nu se poate circula deloc, doar cei care au masini de teren. Cand mergem la cornesti trebuie sa inconjuram pe la ferma ezareni si va dati seama ca ne este peste mana. asta ar insemna ca drumul la care fac referire, s-a facut degeaba, fiindca tot pe drumul de tara vechi se circula si doar cand nu ploua. va ruguam daca se poate face ceva, am fi foarte recunoscatori.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom compacta drumul respectiv pntru a fi adus la starea normala.

Cristian   |   Dancas

10.07.2014

Buna ziua, am inteles ca este echipa de copii si juniori la CS Miroslava, am baiatul nascut in 2003 care pentru moment face la CSMS Iasi, doresc sa stiu in ce conditii si unde ma pot adresa pentru a lua legatura cu clubul, motivul meu este distanta foarte mare de acasa pana pe Abator unde sustin antrenamentul la CSMS.

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu d-ul Ungureanu Cristi , consilier in cadrul primariei,pentru activitatea sportiva.

Elena Dominte   |   Iasi

10.07.2014

Buna ziua. Sunt un potential cumparator a unui teren din sat Balciu, strada Stadionului. Intrebarea mea pentru dumneavoastra ar fi: sunt posibilitati ca in viitorul apropiat sa fie trase utilitati in aceasta zona (curent electric,gaz,apa,canalizare)? Multumesc anticipat pentru raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Stadionului sunt toate utilitatile : energie electrica, apa, gaz, canal , depinde unde aveti terenul.

Dragan Rodica   |   Horpaz

10.07.2014

Stimate Domnule Primar,
Se pare ca in ultimele 2 saptamani satul nostru a ramas cu gunoiul la poarta. Firma de salubritate a lasat pe toate aleile secundare din Satul Nou Horpaz, 2 saptamani la rand containerele pline in fata caselor. In conditiile in care la momentul acesta este si foarte cald afara pe langa inesteticul situatiei, se raspandeste cu usurinta mirosul greu de suportat, mizeria si mai sunt si caini care scot resturile tarandu-le in strada. Credeti ca exista o solutie remediabila sau ar trebui sa ne debarasam singuri de aceste resturi menajere, astfel incat sa nu transformam satul intr-un focar de infectie?
Tin sa precizez ca eu locuiesc pe Str. Parului nr. 5. Vecinii mei care au case la strada principala au spus ca s-a ridicat gunoiul pana la Magazin Curcudel marti seara (08.07.2014.
Astept cu nerabdare raspunsul dv.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta problema este in curs de rezolvare . S-a intamplat datorita faptului ca s-a retras fostul operator de salubritate.

Ionescu Dan   |   Miroslava

10.07.2014

Chiar nu se poate face nimic cu DJ ce trece si prin fata Primariei din Miroslava si pe care ne rupem masinile in anul 2014 ?!?! Chiar nu exista interes public si solutii pentru un drum de interes public ? Chiar nu se pot acoperi cele 4 (!!!) gauri din fata Primariei ? Stiu ca e drum judetean, dar acum PDL + PNL = love ! Dle Primar, cum puteti intra in Primarie printre gaurile acelea fara ca nimeni sa faca ceva ? Acum sunt niste lucrari de pavare chiar in fata Primariei si nimeni nu poate pune cateva lopeti cu piatra in acele gauri ?
Va multumesc pentru raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Conform prevederilor legale noi nu putem intervene pe acel drum.Si pentru noi este o problema. Am inteles ca se va plomba.

Ana   |   Horpaz

09.07.2014

buna ziua am o intrebare cand am depus cererea pentru pamant am vrut sai dau si actele care ati scris in ziar dar doamna de la ghiseu a spus ca nu e nevoie ca numai cererea atat acum ce fac

Răspuns primar Niţă Dan
Asa este.Cererile vor fi analizate si o sa fiti contactati.

Pavel Irina   |   Gaureni

09.07.2014

D-le primar am mai scris odata despre asta iar a uitat sa mai ea containarul de gunoi din gaureni este plin de gunoi si miroase foarte urat. V-as mai intreba ceva cine este consilier pe satul gaureni ca nu stie nimeni. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Firma de salubritate va trece prin localitatea dvs. si va prelua gunoiul . Aveti un pic de rabdare.

Coman Ion   |   Gaureni

09.07.2014

Pe strada RUSET VODA unii vecini au construit gardurile din beton pina in mijlocul drumului de l-au ingustat la jumatate. Asteptam si noi asfaltul si suntem curiosi cum o sa se rezolve situatia. Ca doar e o lege pentru TOTI!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia de pe strada RUSET VODA si vom lua masurile de rigoare.

Stelian   |   Ciurbesti

08.07.2014

Buna ziua Domnule Primar! am si eu o intrebare si imi cer scuze ca va deranjez: drumul care face legatura intre cornesti si ciurbesti, se mai asfalteaza anul asta? drumul la care fac referire este pietruit dupa cum stiti si nu se poate circula din cauza pietrelor mari care iese la suprafata.Ar fi bine daca s-ar putea pune macar niste balastru, daca nu se asfalteaza anul asta ca sa putem circula si noi cu masinile, sa nu mai inconjuram pe soseaua de centura si sa coboram pe la ferma ezareni cand mergem la cornesti ca ne este peste mana. Speram ca se va face ceva cu acest drum. VA MULTUMESC!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni prin compactare. Avem proiect pentru asfaltare , dar ne avem finantare. Va rog sa aveti rabdare.

Romanescu Adrian   |   Valea Ursului

08.07.2014

am finalizat casa in valea ursului momentan inca mai locuiesc in oras dar as vrea sa stiu care este stadiul aduceri apei potabile in sat ca sunt mari probleme cu apa la fintini pentru ca au un debit foarte mic si stiu ca de vreo doi ani se tot spune ca se va trage apa la fel si in ziarul local pe la inceputul anului se spunea ca dupa topirea zapezi vor incepe lucrarile si suntem in luna iulie si nu se vede nimic cam cind se prevede totus finalizarea acestui lucru ca lumea sufera din acest neajuns

Răspuns primar Niţă Dan
Suntem in curs de rezolvare a cestei probleme.

Butnaru D.   |   Valea Ursului

08.07.2014

Buna ziua domnule primar! Locuiesc in Valea Ursului si sunt probleme cu apa , fantana nu face fata consumului casnic. Puteti aproxima cam cand va fi posibila racordarea la apa curenta? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Localitatea Valea Ursului este in proiectul de alimentare cu apa potabila. S-a organizat licitatia - care a fost contestata iar mai apoi aceasta contestatie a fost retrasa. Pana la sfarsitul anului localitatea Valea Ursului va fi alimentata cu apa potabila.

Neculai A   |   Valea Adanca

07.07.2014

Stimate Domn Primar,
Am citit intr-un raspuns ca in zona Str. Livezilor au fost ridicati 17 caini. Si totusi cateaua care a facut 7 pui si care este extrem de agresiva umbla in continuare bine merci libera. Nu pot sa ma dau jos din masina cu copilul in brate in fata portii de acces a proprietatii pt ca trebui intai sa verific sa nu sara de prin boscheti. Cei care au caini agresivi si ii lasa pe drumuri liberi sa-si faca "plimbarea" de dimineata nu sunt in niciun fel avertizati. De mai bine de 2 ani de zile tot promiteti masuri si remedierea problemei cainilor in toata comuna si pana acum in fiecare seara tot misuna cate un caine care a reusit sa "jongheleze" hingherii. Daca tot ati inceput ridicarea lor, continuati sa aplicati aceste masuri pt ca altfel, peste 2 luni iar vor mai aparea un rand de pui.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu suntem paznici de caini. Daca discutam numai in bataie de joc nu ajungem la nici un rezultat. Cainii prinsi in zona dvs. au fost dusi la Tomesti , iar factura pentru prinderea si gestionarea acestora o sa fie afisata in ziarul local.

Neculai A   |   Valea Adanca

07.07.2014

Am mai facut o sesizare acum mai bine de o luna cu privire la iluminatul stradal pe str. Livezilor. Exista 2 stalpi de iluminat stradal insa ambii stalpi ilumineaza doar partial strada pe care se circula. Ati asigurat ca va fi verificata aceasta situatie. Aveti vreo concluzie intre timp?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia in teren.

Albu   |   Dancas

07.07.2014

Intai vreau sa va felicit pt asfaltarea drumurilor, si as vrea sa va intreb de la biserica la Horpaz la vale cand o sa asfaltati? As vrea sa va mai adaug o mica mare sesizare in legatura cu politia miroslava (am auzit ca de dumneavoastra apartine, daca nu sa imi spuneti de cine apartine) care nu isi face treaba deloc.in satul dancas se fura ca in codru,iar politia nu intervine cu nimic, au ajuns saracii oameni ca sa li se fure din ograda si ei sa nu mai mearga la politie pt ca nu ii ajuta cu nimic.in alte sate se fura porti, daca ii mai lasam pe hoti o sa ne fure si patul de sub noi. Va rog faceti presiuni asupra politiei, daca nu, am sa inaintez aceasta sesizare mai departe. Sa nu uitam ca sunt platiti din banii publici. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Politia rurala este subordonata M.A.I. . Ca administratie publica locala, colaboram cu politia rurala.

Liliana   |   Iasi

04.07.2014

Buna ziua. Am un teren pe strada Haznalei (fara constructie) si as dori racordarea la reteaua de apa. Ce trebuie sa fac?

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu SC APAVITAL SA care are in folosinta conducta de alimentare cu apa potabila.

Cristian   |   Horpaz

04.07.2014

Buna ziua, ne puteti spune cand incep licitatiile? Vom fi anuntati?

Răspuns primar Niţă Dan
Daca va referiti la licitatia pentru terenurile destinate constructiei de locuinte, aceasta se va organiza in luna septembrie.

Radu   |   Valea Adanca

04.07.2014

Buna seara,
Va rog sa-mi comunicati ce se intampla cu gunoiul menajer. Este vineri seara și n-a venit nimeni sa-l ridice. Este vara, nu putem sa stam cu el in tomberon mai mult de o săptămâna, mirosul devine insuportabil si peisajul dezolant - sa vezi la fiecare casa un tomberon plin cu gunoi.
Cand am achiziționat casa am tinut cont de raspunsurile dumneavoastra privind asfaltarea străzii Pepinerei in anul 2013. Ulterior ati revenit si ati spus Mai 2014. Mai nou citesc pe forum si vad 2016. Cum este posibil ca o lucrare pentru care a fost deschisa procedura de achiziție, a fost declarat castigator, are termene fixe de achiziție sa fie amanata?
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Firma care a salubrizat comuna s-a retras din motive necunoscute. S-a contactat o alta firma, care la inceput functioneaza mai greu. Cred ca aceasta problema se va rezolva.
Cand ati achizitionat casa, nu era nici o procedura de achizitie . Programul de asfaltare poate fi modificat functie de prioritatile comunei.

Petrica Ciobani   |   Horpaz

03.07.2014

Buna ziua dl. primar, doresc sa va intreb daca str. Noua din Horpaz mai are garantie, deoarece de la centura spre intersectia cu str. Unirii pe sensul din dreapta cum se coboara asfaltul s-a surpat pe o portiune destul de mare si tot continua... posibil de la camioanele de mare tonaj ale Viarom care tot circula cei drept cu viteza destul de mare pentru aceasta zona neinteresandui de restrictia impusa in aceasta localitate,iar virand pe str.Unirii continua sa le fugareasca de nu te vezi de norul de praf lasat in urma... vecinul ia rugat sa lase mai incet iar un sofer i sa adresat cu insulte si injurii ca pe el nu il intereseaza ca are un grafic de respectat... revenind la str. Noua daca un echipaj de politie ar sta o jumatate de ora sa supravegheze ar constata ca contrar restrictiei de viteza 90% din autovehicule circula cu viteze foarte mari claxonand indelung copiii care mai ies pe strada la joaca. Daca dv. ati locui in aceasta zona cred ca la fel ati sesiza aceste probleme primarului sperand ca se va rezolva ceva...

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza ce se intampla in zona si vom lua masuri.

Daniel Capra   |   Balciu

03.07.2014

Buna ziua Domnule Primar,
Va rog sa evalati situatia de pe str. Dealul Nucului.
Pe o portiune de 100 de metri este dezastru. De la sapaturi si apa care vine din deal sau format numai 'cocoase'.
Daca nu se poate astfalta inca, macar o indreptare cu un utilaj, ar face drumul mai practicabil.
Problema a mai fost semnalata acum 2 luni, insa cu respect, raspunsul dumneavoastra nu ma ajuta deloc: "Daca stati in Balciu puteti sa circulati si pe alte drumuri care sunt asfaltate si sunt destule."
Sunt fortat sa trec pe respectiva strada, pentru ca nu am alta alternativa pentru a iesi de unde locuiesc.
O alta problema ar fi ca de cateva zile nu mai avem iluminat public. In zona deja au fost date doua spargeri, iar noaptea, e intuneric bezna.
Va multumesc pentru atentia dumneavoastra!

Răspuns primar Niţă Dan
Circul zilnic pe strada Dealul Nucului si nu am sesizat acele cocoase. Vom reprofila strada si vom repara si iluminatul public.

Hulubei Gabriel   |   Horpaz

03.07.2014

Buna ziua!Am 2 intrebari pentru d-voastra!
1) nu puteti discuta d-voastra cu firma de bransamente sa scada pretul la procedura de bransamnent pentru apa potabila mi se pare prea mult 950 de lei si 500 negociat o subtraversare?!pentru zona rurala e prea mult nu toti au vile!
2) Cum ve-ti realiza canalizarea la Horpaz ( strada Principala ) cand pe sub sosea sunt numai tevi de gaz si de apa? mai multi oameni din zona sunt curiosi!

Răspuns primar Niţă Dan
Canalizarea in satul Horpaz se va realiza printr-un proiect viitor. Vom cauta solutii , dar trebuie sa intelegeti ca de aceasta utilitate vor beneficia cetatenii din Horpaz. Nu putem interveni pentru bransare.

Basarab laura   |   Iasi

03.07.2014

Buna ziua! Vreau sa achizitionez un teren in Valea Adanca pe strada Pepinierei, si as vrea sa stiu cat e deschiderea minima pentru constructia unei case? Va multumesc!!

Răspuns primar Niţă Dan
Deschiderea terenului trebuie sa fie de 14 ml.

Marius   |   Valea Adanca, str. Pepinierei

02.07.2014

Domnule primar,
Daca pana la urma str. Pepinierei nu se mai asfalta, cu toate ca ati mentionat de nenumarate ori in raspunsurile dvs ca se va asfalta in 2014, se poate, macar, imbunatati? Ar trebui latita pt a nu mai zgaria masinile de gardul pepinierei sau sa asteptam basculantele stricate care blocheaza singurul sens de mers. Ar trebui aplicat, macar, un strat de piatra concasata si facuta o panta de scurgere a apei ca sa nu fie munca in zadar.
In plus, reteaua de apa existenta nu are presiune pentru a satisface nevoile unei locuinte.
Va multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Vom reprofila strada pentru a imbunatati conditiile de circulatie si vom informa SC APAVITAL ca in zona nu este presiune la apa.

Boicu Livia   |   Valea Adanca

02.07.2014

Buna sa va fie inima! Locuiesc impreuna cu sotul meu intr-o camera in casa socrilor. Asteptam si un copil. Amandoi avem studii superioare. Nu ne permitem sa cumparam o locuinta nici acum, nici daca am strange toate salariile pe 80 de ani de acum incolo. Avem vreo sansa la o locuinta sociala in Miroslava? Daca nu sunt locuinte sociale, exista macar vre-un proiect?
Cu respect.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria Miroslava nu are locuinte sociale in inventar . Probabil in in urmatorii ani vom construi locuinte sociale.

Ciprian Allegrini   |   Miroslava -Vorovesti

02.07.2014

Bunza ziua dvs, si toate cele bune la primarie familie si noului venit in familie dvs (nepotelului).
Intrebare: As dori sa aflu daca pot obtine autorizatie de vanzator ambulatn Restaurant - Fast-food. Detin un camion echipat cu toot ceea ce spun normele HACCP-igiena etc.
Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Va multumesc pentru urari . Puteti fi autorizat in urma depunerii unei cereri si a platii unei taxe stabilite de Consiliul local Miroslava.

Ioan Dascalu   |   Miroslava

28.06.2014

Ati spus in luna mai
:Răspuns primar Niţă Dan
"Strada Fermei va fi asfaltata pana la sfarsitul lunii iunie 2014."
Este deja 30 mai si nici macar nu au inceput lucrarile, mai este valabil ce ati spus in mai?
O zi buna.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada a fost pregatita pentru asfaltare.

pagina 1 din 8

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2014