Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Alina Buciu   |   Iasi

21.04.2016

Am vazut ca spuneati zilele acestea ca "Saptamanal echipa de hingheri de la SC Salubris SA Iasi insotita de personalul de la Politia Locala Miroslava si la sesizarea cetatenilor actioneaza in zonele indicate la prinderea cainilor fara stapan .". Cum se face ca totusi Valea Adanca este in continuare plina de caini liberi, pe care ii intalnim zilnic? Am trimis un email pe adresa primariei in urma cu aprox 2 saptamani indicand exact zonele cu probleme. Nu am primit niciun raspuns si nici nu am vazut sa se ia vreo masura. Pana cand trebuie sa mai asteptam?

Răspuns primar Niţă Dan
Pe ce strada din Valea Adanca sunt cainii de care vorbiti ?Nu a spus nimeni ca am cules toti cainii din comuna. In continuare sunt probleme mari cu caini fara stapan dar incercam din rasputeri sa limitam numarul lor.

Dinu   |   Valea Adanca

21.04.2016

Buna ziua,domnule primar ! Cel putin dimineata se sta foarte mult la intersectia de la Expomobila.Daca este posibil ar fi foarte bine instalarea unui semafor electric. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Sunt toate aprobarile si proiectul este in lucru.

Ionut Budeanu   |   miroslava

21.04.2016

Buna ziua! Ma adresez in numele mai multor locuitori de pe strada Fermei ...! Va rugam daca se poate sa instalati doua sau chiar 3 cocoase pt limitarea vitezei pe aceasta strada , deoarece zona sa dezvoltat foarte repede in ultimul timp si autoturismele circula cu viteza foare mare.Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom monta limitatoare de viteza.

Vasile Merticaru   |   Iasi

21.04.2016

Buna ziua. Intentionez sa cumpar o proprietate pe str. Buzamet, in loc. Vorovesti. Doresc sa aflu daca str. Buzamet este drum public. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Buzamet este drum public secundar.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

21.04.2016

Buna ziua, domnule primar ! Va retin atentia cu privire la strada Cosarilor din satul Valea Adanca, strada cu privire la care am discutat personal cu dvs. Intrucat aceasta se afla in administrarea dvs va rugam sa dispuneti amplasarea de placute cu denumirea strazii si emiterea placutelor cu numerele imobilelor catre proprietarii din zona. Nu in ultimul rand revin cu rugamintea de a fi analizata oportunitatea amplasarii unor stalpi de ilumitat pentru reteaua electrica stradala, este bezna totala noaptea. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Placuta cu denumirea strazii se va monta pana pe data de 27.04.2016.referitor la iluminat, vom planifica investitia de extindere a retelei de iluminat public in cursul anului urmator.

Ghet Sergiu   |   Valea Ursului

20.04.2016

Buna ziua! Am mai postat anul trecut un mesaj privitor la pietruirea drumului COMUNAL, nu privat ce leaga drumul judetean de localitatea Proselnici, str Crangului mi-ati spus ca e in plan. Planul respectiv a fost pietruirea la un capat 200m si la celalt 100m ??? Am sunat la investitii si mi s-a raspuns ca nu prezinta prioritate pt ca se circula o data pe an, are dreptate ca nu e prost nimeni sa se umple de noroi. Va repet am teren in acea zona din 2007 si mi-am platit impozitul si alte acte necesare la zi eu nu am considerat ca nu reprezinta o prioritate. Va doresc o zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Am planificat modernizarea drumului in perioada 2018-2020.

GHIORGHITA ANCA MIHAELA   |   Proselnici Ferma Liliac

20.04.2016

Buna ziua. Am o locuinta in zona Fermei Liliac si as dori sa intreb daca conducta cu apa rece din zona Fermei Liliac va fi operationala anul acesta sau daca nu atunci cand?

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an va fi asigurata alimentarea cu apa in acea zona.

Cehan Emilian   |   miroslava

20.04.2016

Domnule Primar! Va rog din suflet sa imi dati un raspuns concret. Am depus o cerere pentru extindere retea electrica la care am atasat copii dupa actele solicitate de doamna Iftimie Violeta atat ale mele cat si ale vecinilor formulata catre biroul de investitii. Astazi am fost sunat de doamna Iftimie si am inteles perfect ce doreste dumneaei pentru ca a vorbit numai dansa si mi-a inchis telefonul. Cand am fost la birou la dumneaei a solicitat sa anexez cererii copii dupa contractele de vanzare cumparate ale imobilelor si schitele cu terenurile detinute de solicitanti. Am intocmit un dosar cu semnaturi si copii dupa acele acte atasate. Eu ca persoana m-am straduit sa obtin acele copii dupa acele acte si sa gasesc pe majoritatea vecinilor. Am rugamintea de a intelege ca nu am cum sa fac rost de copii dupa certificatele de urbanism ale vecinilor. Atat am vrut sa ii raspund doamnei Iftimie care m-a rugat sa o las sa vorbeasca dupa care mi-a inchis telefonul in nas. Ma simt umilit si in acelasi timp neputincios pentru ca ma aflu atat eu cat si vecinii mei care in anul 2016 si-au construit case si nu beneficiem pe strada Drenurilor de energie electrica. Am solicitat un raspuns scurt si clar pentru ca numai dumneavoastra vi se poate da un raspuns din partea Eon :"In ce an vom avea energie electrica pe strada Drenurilor ?"
Am incredere in dumneavoastra ca primar, cred si sper ca am sa primesc un raspuns concret din partea dumneavoastra. Cu stima, Cehan Emilian

Răspuns primar Niţă Dan
Investitia de extindere a retelei electrice se face in parteneriat cu E-ON Moldova Distributie. Am depus cererea, documentatia necesara si dovada intentiei de a construi locuinte in acea zona, de aceea vi s-a solicitat sa aduceti copii xerox de pe Certificatul de urbanism sau Autorizatie de constructie daca aveti.

Popa daniel   |   Miroslava

20.04.2016

Buna ziua. Este normal ca cei care lucreaza la amenajarea drumului (rigole) sa faca galagie in intervalul legal de liniste? Asta in conditiile in care nu se lucreaza pana la ora 12-13, iar apoi incep cu drujbe si alte minuni.

Răspuns primar Niţă Dan
Constructorul trebuie sa respecte graficul de lucrari. Au un termen de finalizare a lucrarii. Ne cerem scuze pentru deranj.

Astefanoaie F.   |   Horpaz

19.04.2016

Buna ziua ! Suntem cu casa in constructie si ne-ar interesa informatii legate de canalizare, cand va ajunge in Horpaz? Ne intereseaza sa stim daca se merita sa facem investitia in fosa sau sa asteptam sa ajunga canalizarea. Multumim anticipat! Numai bine!

Răspuns primar Niţă Dan
Reteaua de canalizare va fi executata in perioada 2017-2018.

Cristian Chiribau   |   Miroslava

19.04.2016

Buna ziua, domnule primar! Din cate am citit in ziarul Mesagerul, in comuna Miroslava ar fi doua platformele de colectare a resturilor vegetale (în Balciu şi Uricani). Vreau sa va intreb daca exista posibilitatea ca un locuitor al comunei sa duca resturile vegetale la una dintre aceste platforme. Daca da, ati putea sa-mi spuneti unde sunt localizate si cam care ar fi programul lor? Camionul pus de primarie la dispozitie este o idee foarte buna, insa datorita programului, nu prea reusesc sa-l prind. O zi placuta!

Răspuns primar Niţă Dan
Platformele de gunoi sunt deschise in saptamanile cu sot (pare) din an intre orele 7,30-16,00.(Saptamanile 18.04-22.04 sau 02.05-06.05 sau 16.05-20.05 s.a.m.d.).Platformele sunt amplasate una la iesirea din satul Balciu spre Cornesti si una pe pasunea dintre satele Uricani si Bratuleni.

ANISIEI ALINA   |   HORPAZ

19.04.2016

Buna ziua, domnule Primar!Locuiesc in Horpaz,str Principala nr 143a.Acum 2 sapt am fost in audienta la dumneavoastra,si atunci a-ti promis, ca in max 1 sapt vor incepe lucrarile de racordare la reteaua cu apa potabila, a locuitorilor de pe str Principala, de la intersectia cu str Unirii pana la capatul strazii.Astazi 19 apr sa inceput asfaltarea acestor strazi, dar cei care se ocupa cu racordarea la retea nu au inceput lucrarile.Intrebarea mea domnule Primar este:Asteptati sa se asfalteze strada si dupa se incep sapaturile, pentru racordare la retea? Totusi ne puteti spune o data exacta cand vor incepe lucrarile? Deoarece din cauza secetei nu avem apa in fantana.Stiu ca suntem in tara lucrului bine facut dar normal ar fi fost intai sa faceti racordarea la retea si apoi sa se asfalteze.Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de alimentare cu apa au inceput.Puteti sa va realizati racordul. Apoi se va asfalta strada.

gherasim iulian   |   valea adinca

18.04.2016

Domnule primar, va multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns solicitarii de remediere a iluminatului public pe strada Marului!

Răspuns primar Niţă Dan
Cu placere.

Marius   |   Valea Ursului

17.04.2016

Buna ziua, domnule Primar, va adresez 2 intrebari:
1. Exista vreun plan de amenajare a drumului care merge de-a lungul padurii in Valea Ursului?
2. Ce putem face in legatura cu gratarele care au inceput sa apara pe marginea padurii? Nu exista vreun plan de ingradire si protejare a rezervatiei naturale? Va multumesc pentru raspuns!

Răspuns primar Niţă Dan
1.Printr-un proiect european, drumul la care faceti referire va fi amenajat prin pietruire , in cursul acestui an.
2. Rezervatia se afla in administrarea Ocolului Silvic Ciurea.

Stamate Carmen   |   Miroslava

16.04.2016

Buna ziua, domnule primar! As dori sa atrag si eu atentia necesitatii unui mijloc de transport in comun care sa lege Miroslava de Iasi prin Podu Ros si Bucium. Este absolut necesara aceasta ruta si chiar introducerea unor autobuze Ratp asa cum sunt spre Era sau Ciurea. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza propunerea dvs.

MARIA   |   VOROVESTI

16.04.2016

Buna ziua! Locuiesc pe strada Principala nr.41A(Focsoaia) casa fiind situata la intersectie. Vin cu intrebarea : Primaria Miroslava poate efectua decolamatarea celor 2 poduri (nu podete ), din strada Principala si strada Serelor? Am avut promisiuni multe de la primarie si nu s-a rezolvat nimic. La ultima ploaie am fost la un pas de inundatie.Va multumesc anticipat si poate conteaza si voturile cetetenilor din Vorovesti.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pentru decolmatarea celor doua poduri la care faceti referire.

Alina Buciu   |   Valea Adanca, str. Bazei

15.04.2016

Intrucat la intrebarea adresata pe 01.04 mi-ati raspuns doar partial, revin cu partea a doua a intrebarii:
Ce solutie aveti pentru situatiile in care rigolele au dus la surparea malului de pamant dintre gard si acestea (tot pamantul ajungand incet incet in interiorul rigolei, dezgolind practic temelia gardului). Cel mai probabil vor trebui montate niste borduri (din banii cui?)

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarea este in executie. Se vor amenaja toate santurile si zona aferenta pana la receptie.

Ciprian Petrea   |   Miroslava

15.04.2016

Buna ziua ! De ceva timp incoace capatul strazii care coboara din Valea Adanca catre aleea Tudor Neculai este un indicator "Stop". Soferii ar trebui sa opreasca si sa acorde prioritate celor care urca dintr-o mica straduta aflata in dreapta dar situata mult sub campul vizual al oricarui sofer cu o masina normala ce are portiere. Imi este aproape imposibil sa ma asigur stand in masina (si eu sunt destul de inalt). De fiecare data am emotii cand treversez intersectia, mai ales ca unii urca din acea "gaura" chiar cu viteza. Va rog sa luati in considerare mutarea acelui indicator pe acea straduta. Soferii de acolo se pot asigura mult mai facil si putem preintampina eventuale accidente.Va multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiaz si daca este necesar se va monta o oglinda.

costantin T   |   miroslava

14.04.2016

Buna ziu ! Am si eu o problema ce ma deranjeaza si cred ca nu numai pe mine...Locuiesc pe strada Radu Mihnea Voda si am ghinionul sa am niste vecini pe aceasta strada, mai "nesimtiti"...vecinii de la nr. 9 au doi caini de talie mica care stau numai in drum, vecina de la nr. 10 are trei ciini care tot in drum stau toata ziua si mai este si vecina de la 11 care are si ea unul si tot la fel, sta pe drum,si nici unul dintre acesti vecini nu intelege sa ii tina inchisi in curte pentru ca umbla pe drum toata ziua in haita si stirnesc toti ciini de pe aceasta strada pe care ii avem in curte, legati, vaccinati la timp si microcipati...ma intreb citi dintre acesti ciini care ii tin pe drum au vaccin la zi nu mai zic de microcip...oare chiar nu se pot lua niste masuri pentru ca acesti cetateni sa respecte linistea vecinilor ...mai facem ture de noapte si nu ne putem odihni dimineata din cauza la acesti ciini , plus ca seara si noaptea daca vii singur pe drum sar in haita la oameni...si mai este o problema tot de acest gen cu 4 ciini ce stau in spatele magazinului la2pasi , 4 ciini negri de talie mare ce au apartinut unei familii ce a vindut acolo o casa si au ramas de izbeliste stind pe drum si sarind la copii si la bicilisti...chiar nu se pot lua masuri? Chiar nu putem avea si noi liniste din cauza acestor ciini dar mai ales din cauza acestor vecini certati cu bunul simt? Sper si imi doresc sa luati masuri si sa avem si noi liniste pe aceasta strada...se "lauda" domnul primar cc primaria a infiintat un padoc la balciu...de ce nu culegeti ciinii de pe strazile miroslavei , lasati de izbeliste , si sa ii duceti in padoc??? sau sint doar "electorale"?

Răspuns primar Niţă Dan
O echipa de la Sc Salubris SA impreuna cu reprezentanti ai Politiei Locale se vor deplasa miercuri 20.04.2016 in zona.

Florin V.   |   Valea Adanca

13.04.2016

Buna ziua, domnule primar. De mai mult timp exista un semn de circulatie "STOP" la intersectie dintre Strada Valea Adanca si Strada Veche. Din pacate este inutil si chiar periculos intrucat desi oprit fiind in intersectie, vizibilitatea dintre str. Valea Adanca este aproape zero. Intre cele 2 strazi unghiul este foarte mic, iar diferenta de nivel dintre ele face aproape imposibila orice cedare de prioritate pentru masinile care vin de pe str. Veche. Va rog sa luati in considerare amplasarea unei oglinzi pentru a face vizibile masinile care urca dinspre str. Veche. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia in teren . Daca se va stabili ca este necesara montarea unei oglinzi, se va realiza.

Nicolae   |   Balciu

13.04.2016

Buna ziua ! Ceva vesti despre lucrari de canalizare pe strada Biserica Sf Nicolae Balciu? De asemenea, s-a asfaltat strada Viilor, ceea ce e foarte bine, dar am vazut in ziarul comunei ca solicitati locuitorilor din zona sa isi traga gaz metan, intrucat ulterior asfaltarii nu se va mai admite aceasta.S-au strans cel putin 10 semnaturi pentru gaz metan, aveti posibilitatea sa aflati de la E-On Gaz cand se va face lucrarea?

Răspuns primar Niţă Dan
Canalizarea pe stradaBiserica Sf. Neculai este pana la bariera.Depuneti solicitarea de extindere gaz catre SC GAZMIR SRL Miroslava, deoarece ei sunt operatorii de gaz din zona.

Valianu Iulian   |   Ciurbesti, str.Prof. Neculai Hârțan, nr.40

13.04.2016

Buna ziua! In ultimul numar al ziarului local am avut posibilitatea sa citesc despre o parte din realizarile primariei de pana acum. Una din ele s-ar parea ca este asfaltarea si introducerea retelei de canalizare pe strada Prof. Neculai Hartan din Ciurbesti, proiect care s-a anuntat ca este finalizat. V-as ruga respectuos sa ma anuntati daca s-a schimbat numele strazii pe care locuiesc, deoarece nu vad nici asfalt, nici canalizare.
Cu stima,
Iulian Valianu

Răspuns primar Niţă Dan
Nu s-a amintit in ziar de canalizare pe strada Prof. Nicolae Hartan din Ciurbesti, ci doar despre asfaltare care este finalizata pe o lungime de 831m,ne pare rau de interpretarea gresita.

Marius Cafelute   |   Miroslava

13.04.2016

Buna ziua! In zona in care locuim sunt foarte multi caini vagabonzi. ( Strada Biserica Sfantu Neculai). Mentionez ca in zona sunt copii si am dori daca este posibil sa fie trimisa o echipa sa adune acesti caini si sa fie trimisi intr-un padoc. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Saptamanal echipa de hingheri de la SC Salubris SA Iasi insotita de personalul de la Politia Locala Miroslava si la sesizarea cetatenilor actioneaza in zonele indicate la prinderea cainilor fara stapan . Se va interveni si pe strada dvs.

Florian P.   |   Valea Adanca

13.04.2016

Buna ziua ! Vreau sa aschizitionez o caza la nivel de proiect pe strada prunilor, din Valea Adanca si as avea cateva intrebari:
1. din ce am inteles de la vanzator strada respectiva ar urma sa aiba o latime considerabila si el a lasat cativa metri de teren pentru drum, dar am vazut, trecand ieri pe acolo, ca a aparut un gard recent si e la o distanta atat de mica de gardul din fata ca abia o sa poata trece o masina, este corect, care sunt planurile pentru drumul respectiv.
2. bucatica de strada care leaga str. prunilor de valea adanca, am inteles ca apartine de strada scolii, cand v-a fi asfaltata? am inteles ca arata mai bine inainte de a se trage apa si acum, dupa ploi, este inpracticabila.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Răspuns primar Niţă Dan
1.Vom verifica in teren pentru a identifica cele prezentate de dvs. si vom lua masuri daca nu este respectat Regulamentul Local de Urbanism.
2.Strada Prunilor este in prelungirea strazii Scolii. Strada Scolii se va asfalta in perioada urmatoare , iar strada Prunilor o vom planifica in etapa a doua de asfaltare , respectiv 2017-2018.

Corneliu Dima   |   Valea Adanca

13.04.2016

Buna ziua ! As dori sa stiu daca se poate monta pe stalpul de strada Bazei, nr.40 o a doua lampa de iluminat care sa fie indreptata spre drumul privat unde sunt 5 case. Precizez ca stalpul se afla pe domeniul public. Restul drumului poate sa fie iluminat din dreptul fiecarei casa doar intrarea pe drumul privat nu poate fi facuta de catre locatariMultumesc anticipat pentru raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va monta.

Samoila Madalina-Elena   |   Valea Adanca

13.04.2016

Buna ziua! M-am mutat de curand pe strada Bazei si as dori sa stiu daca este in proiect iluminarea strazii care iese la Hanul Grasilor (nu stiu exact cum se numeste). E foarte intuneric si chiar periculos sa mergi pe acea strada noaptea. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Da, este proiect, se va realiza extinderea la iluminat in perioada urmatoare.

BORS LUMINITA   |   Valea Adanca

12.04.2016

Răspuns primar Niţă Dan la intrebare din 24.03.2016: “Strada Atelierului a fost prinsa pe lista dintr-o eroare. Nu putem sa o asfaltam deoarece este drum privat. Daca nu reusiti sa ajungeti la o intelegere privind donarea, vom incepe noi procedura de expropriere care va fi de durata.Va rugam sa depuneti in acest sens o cerere din partea celor care sunt de acord si doresc exproprierea.”
Domnule Primar, cand spuneti ca ati gresit de 2 ori cu asfaltarea strazii Atelierului, mi se pare ne luati in ras pe noi si solicitarea noastra. Asa cum ne luati in ras cu exproprierea. Daca toata lumea era dispusa, se faceau actele de donatie. Avand in vedere ca nu este posibil, atunci trebuie sa intervina primaria cu exproprierea pentru cauza de utilitate publica (legea 33/1994). Poate vi se pare amuzant cum unii se zbat pe acelasi subiect, dar ne-am saturat sa ne umplem de noroi, sa ne cataram pe gardurile oamenilor evitandu-l, sa stricam masini. Asfaltarea, sau cel putin pietruirea, este imperios necesara, cu atat mai mult cu cat mentinerea drumului in aceasta stare afecteaza si carosabilul de pe strada Principala si Strada Bazei, strazi care sunt deja asfaltate.

Răspuns primar Niţă Dan
Revenim la raspunsul de data trecuta : daca nu reusiti sa donati calea de acces, solicitati exproprierea cu adresa de inaintare si lista de semnaturi plus dovada proprietatii.

Amariei   |   Valea Adanca

10.04.2016

Stimate Domnule Primar! Referitor la raspunsul dat de dumneavoastra in data de 28.03.2016 Dl. Vlad Alexandru precum ca are dreptate ca sunt prea multe limitatoare de viteza pe str. Veche va condamn pentru raspunsul dat, care suna asa: "Aveti perfecta dreptate. Incercam sa rezolvam si acest aspect."
Domnule primar raspunsul ar trebui sa fie mai taios pentru cei ce nu respecta limita de viteza de 30 km ora pe acest segment de drum. Noi care locuim pe aceasta strada stim foarte bine de accidentele mortale care au avut loc aici din cauza vitezei. O viata de om nu poate fi adusa inapoi, dar un sofer ajunge la destinatie cu 5 minute mai tarziu. (CORECT)? Doriti sa fac o sesizare scrisa cu cel putin 100 de semnaturi de la locatari si sa o depun la Primarie, sa va demonstrez ca suntem pentru aceste limitaoare sau dumneavoastra aparati acesti vitezomani care se plang de triplarea timpului de deplasare. Va rog sa va ganditi la acest aspect. Suntem primi in UE cu accidente mortale de circulatie, mai doriti si alte evenimente in Comuna Miroslava? Va rugam sa instalati si limitatoare la numerele nr. 21,32,41. acolo unde este periculos si unde nu exista nici trotuar. Cu stima, Amariei.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom instala limitatoare de viteza la solicitarea dvs.

Mihăiță Pântea   |   Valea Adâncă

10.04.2016

Bună ziua ! Locuiesc pe strada Debarcaderului. Aș dori să știu dacă se poate monta o oglindă de trafic pe strada Debarcaderului în prima curbă de la biserică. Vizibilitatea este foarte redusă. Vă mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza investitia.

popa andreea   |   valea adanca

10.04.2016

Speram ca in curand sa fim proprietarii unui apartament la Gradena. Complexul nu are balcon inchis si noi vrem sa il inchidem.Va rog sa ne spuneti ce acte ne sunt necesare pt autorizatie. Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Va trebui sa obtineti acceptul de la toti proprietarii blocului pentru a putea aduce modificari la fatada.

dumitru coman   |   valea adanca

10.04.2016

Buna ziua. Sintem mai multe case pe strada Dumbravei (perpendiculara care leaga strada Pepinierei cu sos Valea adinca; in dreptul noii biserici ce se va construi) ne puteti raspunde punctual la citeva intrebari?
1. cind va fi asfaltata strada?
2. cind se vor putea depune solicitarile de racordara le sistemul de canalizare?
3. cind se va ilumina public aceasta strada? Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Dumbravei este strada privata . Primaria nu poate realiza investitii pe domeniul privat . Donati calea de acces la primarie in domeniul public, pentru aputea face investitii.

olariu   |   valea adanca noua

09.04.2016

Buna ziua. Va rog sa ne spuneti ce investitii intentionati sa faceti in Valea Adanca noua..eu locuiesc pe str livezi...am citit ziarul local si in Valea Adanca nu se face nimic...sunt multe zone care trebuie electrificate..str care face legatura de la spalatorie pana in com Miroslava...str dealul nucilor..cand ploua iti trebuie 4*4..etc.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Livezilor si strada Dealul Nucului vor fi asfaltate in acest an.

Ciobanu M.   |   valea Adanca

08.04.2016

Domnule Primar! Am citit aici ca un cetatean pe nume de Vlad Alexandru este nemultumit de faptul ca sunt prea multe limitatatoare de viteza pe str. Veche in Valea Adanca. Eu va invit, Domnule Primar, sa veniti pe strada Veche unde nu sunt indicatoare sa vedeti in ce viteza circula soferi in locurile unde nu sunt limitatoare si mai ales in curbe unde te trezesti cu masina in fata. Va mai pot spune ca tot intr-o curba pe str. Veche si tot din cauza vitezi doi soferi sau ciocnit in trecut iar pana nu a venit SMURDUL nu au fost scosi din masini trupurile firave si ranite a soferilot implicati. Domnul Vlad Alexandru doreste sa mearga mai cu viteza dupa cum descrie dumnealui.
Eu vreau sa-i spun ca str. Veche nu este o autostrada si timpul lui de deplasare ar trebui sa fie limitat la 3o km/ ora ,ca parca asa arata acel semn de circulatie la intrare in str. Veche. Domnul Vlad face parte, probabil, din persoanele tip Braila, (accidentul mortal cu 5 persoane) si viteza il reprezinta. Desigur copii stau in curte, dar sa nu uitam Domnule Vlad, ca sunt portiuni fara trotuar unde dupa cum te descrii vrei sa prinzi viteza pentru a-ti mari timpul de deplasare. Iti amintim Domnule Vlad ca aici pe strada Veche au fost ucisi doi copii adica mai bine zis accidente mortale si asta tot din cauza vitezei pentru a mari timpul de deplasare si a celor soferi care daca ar fii respectat semnul de circulatie de limitare a vitezei de 30 km/ ora acesti copii erau in viata. (te-ai gandit ca pot fii si copii tai in acesta situatie?).
Domnule Primar ,va rugam sa ascultati rugamintea noastra si asa montati limitatoare in zonele unde locatari au anuntat punctele periculoase si sa respectati cererea locatarilor si nu a soferilor vitezomani care se plang de triplarea timpului de deplasare cu limitate de viteza de 30 km/ ora.

Răspuns primar Niţă Dan
Opinia dumneavoastra este justificata.Vom tine cont de solicitarile d-voastra ,dar in prezent suntem in curs de achizitionare de limitatoare de viteza. Cand vor fi livrate, le vom monta in locurile necesare.

Vrinceanu Emilian   |   MIroslava

07.04.2016

Buna ziua! Locuiesc pe str. Al. Odobescu iar casa mea este la capatul acestei strazi, practic fiind in fundatura. Daca las poarta deschisa, ma trezesc cu masini intorcand in curte, drumul nefiind semnalizat ca inchis. Rugamintea mea este, s-ar putea instala un indicator care sa specifice acest lucru? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa va montati un indicator ,,Drum privat “.

gherasim iulian   |   valea adinca

07.04.2016

Buna ziua domnule primar! Revin cu o rugaminte : am dori ca o echipa de electricieni sa schimbe becurile arse de la iluminatul public de pe str. Marului la nr.24 si la nr.20. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor deplasa electricienii pentru remediere (schimbarea becurilor).

filip c   |   valea adanca

06.04.2016

Buna ziua ! Va multumesc pentru raspunsul la sesizarea privind gunoaiele de pe str. Debarcaderului. Din cate cunosc, terenurile pe care se arunca gunoaie apartin fam Branza /fam. Speranta. Nu cunosc daca au fost instrainate sau nu. Va rugam sa nu ne uitati cu salubrizarea respectiva. Multumim !

Răspuns primar Niţă Dan
Vom continua cu actiuni de salubrizare in zona,dar ar fi bine sa incercam ca acele persoane care arunca gunoaie necontrolat sa fie atentionate de vecini si eventual sanctionate de Politia Locala Miroslava.

Vlad Alexandru   |   Valea Adanca

06.04.2016

Conform cu mesajul meu din data de 22.03.2016, faceam referire la Strada Imasului. Astazi am vazut placuta cu denumirea.

Ionut   |   Miroslava

06.04.2016

Buna ziua, domnule primar al comunei Miroslava ! Doresc sa aflu un raspuns din partea dv ... Sunt un tatic al unei fetite care s-a nascut cu probleme grave de sanatate (handicap de gradul 1 ) si doresc sa va intreb : exista vreun ajutor pentru o locuinta din partea primariei sau un sprijin ? Nu avem o casa, stam la socrii si ca orice familie am vrea sa nu deranjam pe nimeni. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Formulati o cerere pentru concesiune teren, pe care o vom inregistra in evidentele institutiei noastre ,iar in masura in care la nivelul comunei Miroslava se va organiza o procedura in acest sens, cererea dvs. va fi analizata .Alt sprijin pentru locuinta in sensul celor solicitate de catre dvs.nu este posibil de acordat de catre Primaria Comunei Miroslava.

Munteanu Teodora   |   Iasi

05.04.2016

Buna ziua.Unde as puteai gasi informatii despre:
1.Factorii care au influentat dezvoltarea localitatii (cum s-a dezvoltat din punct de vedere urbanistic localitatea)
2.factorii actuali care influenteaza dezvoltarea localitatii Miroslava.
P.S. :informatiile servesc la elaborarea unui proiect scolar.

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa luati legatura cu reprezentantul Compartimentului Proiecte din cadrul primariei, domnul Kazemi .Telefon 0232295680,interior 20.

capra daniel   |   balciu

05.04.2016

Buna ziua, domnule Primar ! Rasfoind prin lista de intrebari mi-a atras atentia o intrebare a domnului Vicol impreuna cu raspunsul dumneavoastră:
"Răspuns primar Niţă Dan : Transportul elevilor este gratuit pentru elevii care fac naveta in municipiul Iasi, deocamdata nu sunt posibilitati de decontare a navetei."
Sa inteleg ca elevii beneficiază de transport gratuit in mijloacele de transport ce asigura legatura Iasi-Miroslava (maxi taxi)? Daca da, atunci e bine de stiut faptul ca nu toti conducătorii respectivelor mijloace respecta aceasta probabil clauza contractuala.Mulțumesc pt lamuriri!

Răspuns primar Niţă Dan
Ne cerem scuze, la raspunsul anterior s- a strecurat o greseala de redactare. Transportul elevilor din Miroslava in Municipiul Iasi nu este gratuit. De transport gratuit beneficiaza elevii scolilor din comuna,care se face cu microbuzele scolare

capra daniel   |   balciu

05.04.2016

Buna ziua Dl. Primar ! Drumul de pamant care face legatura dintre Gaureni si Era park - se poate amenaja cat de cat? Nu stiu daca e prins in acte sau a aparut spontan, insa o mulțime de oameni il bat pe jos sau cu masina fiind o scurtatura foarta practica celui de la Antibiotice. Eventual chiar cei din complex ar putea face o sponsorizare.. beneficiul fiind comun. Mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Acest drum este pe teritoriul Municipiului Iasi. Primaria nu poate moderniza acest drum pentru ca nu apartine de domeniui public al UAT Miroslava.

Anton Stefan   |   Miroslava

05.04.2016

Nu am sa va adresez o intrebare ci o rugaminte ce trebuie transformata in obligatie din partea d-voastra: va rog sa montati pe Constantin Mavrocordat 11 inca 2 cocoase pentru incetinirea masinilor. Se conduce intr-un mod haotic, cu viteza, nu se tine cont ca sunt copiii, strada e ingusta si daca nu se face ceva va paste un dezastru.E un motiv in plus ca se apropie si campania electorala si presupun ca oamenii trebuie sa vada solutii la problemele adresate.Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada C- tin Mavrocordat sunt montate doua limitatoare de viteza in directia locuintelor cu nr.8 si nr.38 .Suntem in curs de achizitionare de limitatoare de viteza.

Pospai Nicusor   |   Miroslava

05.04.2016

Buna ziua, donmule primar ! Vreau sa stiu daca se fac concesionari teren casa pentru tineri in miroslava. Va multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Din anul 2015 au inceput proceduri de licitatie publica deschisa in vederea concesionarii de teren pentru tineri construire locuinte .Publicitatea s- a facut prin ziarul local ,ziarul central,ziarul "Mesagerul" si pe site-ul Primariei Comunei Miroslava.Va rugam sa accesati mai des site-ul.

Bianca M   |   Valea Adanca

05.04.2016

Buna ziua. Pe Strada Morarilor sunt construite imobile noi si va rog sa ne spuneti daca este in plan asfaltarea strazii si canalizarea.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom planifica investitiile pe perioada 2016-2020.

VATAMANU I.   |   GAURENI

04.04.2016

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca exista proiect de canalizare pentru zona Gaureni (in spate la depozitul de materiale de constructii).Pentru construirea unei magazii de scule (2*2 metri) in curtea mea este nevoie de autorizatie de constructie?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu avem proiect in acea zona. Pentru construirea magaziei trebuie sa faceti o cerere pentru certificat de urbanism informare.

bogdan muha   |   Miroslava

04.04.2016

Buna ziua, domnule primar,,va rog sa imi spuneti daca aveti in vedere pe strada Alexandru Vlahuta introducerea sistemului de canalizare si asfaltarea strazii.Chiar daca este drum privat, deja in ultimele 12 luni s-au construit peste 8 case noi pe aceasta strada, si se mai construiesc inca 2 + inca 6 case deja construite inainte, iar drumul de acces este greoi cand ploua. Am instalat din fonduri proprii sistem de iluminat stradal, insa cele de asfaltare sunt mult prea mari pentru bugetele proprii, iar sistemul de canalizare este necesar tinand cont ca toate familiile utilizam fose septice. Va multumesc !

Răspuns primar Niţă Dan
Nu putem investi pe strazi private. Donati calea de acces la primarie si abia atunci ne vom putea ocupa de asfaltare si canalizare.

Ștefan Pacuraru   |   Miroslava

04.04.2016

Buna ziua din nou, domnule primar. In data de 14.03 am avut următoare discuție:
”Buna ziua ! Doresc sa stiu daca pot face o cerere la dumneavoastra pentru a-mi fi atribuita, conform legii, o bucata de teren (folosita cu titlu gratuit) pentru a incepe constructia unei locuinte proprietate personala. Va multumesc anticipat! Cu deosebita stima, »
Răspuns primar Niţă Dan :In vederea construirii unei locuinte , se poate atribui de catre Consiliul Local Miroslava teren in concesiune , dar nu cu titlu gratuit.
Astăzi am dat din nou peste legea 15/2003 publicată in Monitorul Oficial. Va rog daca aveți timp sa o citiți si sa-mi Spune-ți cine a greșit: eu, pentru ca am interpretat-o greșit si am cerut teren cu titlu gratuit sau dumneavoastră, nu o spun cu răutate, nu ati știut-o? Va mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Puteti depune o cerere la Primaria Comunei Miroslava pentru concesionare teren in vederea construirii unei locuinte.Cererea va fi insotita de copie C.I.(domiciliul in com. Miroslava),varsta 18-35 ani.

DASCALESCU SILVIU FLORIN   |   valea adanca

03.04.2016

In cazul in care am asteptat in zadar acea remorca destinata colectarii deseurilor compostabile (crengi de copaci) se poate beneficia de ea in urma unei cereri(comenzi) ferme ?Chiar daca nu e frumos din partea mea sa pun conditii sunt dispus sa donez Primariei 4 pelerine SH de pompier,provenite din Germania in cazul in care veti dispune sa-mi fie trimisa remorca in str.Pepinierei 92 oricand va fi posibil.

Răspuns primar Niţă Dan
In saptamana 18-22.04.2016 este planificat mijloc de transport pentru colectarea deseurilor compostabile. Veti fi anuntat telefonic ziua in care se va deplasa la dumneavoastra.

Cazimir Florin   |   Valea Adâncă

03.04.2016

Stimate domnule primar, am citit cu atenţie ultimul număr al ziarului Mesagerul, primit ieri dimineaţă, şi am aflat cu stupoare intenţia dvs de a construi o grădiniţă "în dreptul Bisericii" noastre, după cum s-a exprimat şeful Biroului de investiţii al Primăriei. Noi, creştinii practicanţi din Valea Adâncă Nouă, am trudit din greu alături de părintele nostru timp de mai bine de 10 ani de zile pentru ca biserica noastră să fie ce este astăzi: un loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi nu doar din oraşul Iaşi, ci din întreaga ţară. Nu cred că în comuna Miroslava mai este o biserică de parohie care să fie căutată şi lăudată ca Biserica noastră. Vă rog să răspundeţi credincioşilor din Valea Adâncă şi celor din afara comunei, care vin la biserica noastră, de ce ţineţi dvs morţiş să construiţi o clădire, indiferent ce destinaţie va avea, în faţa bisericii noastre? Nu puteţi să o amplasaţi pe terenul de 5000 mp liber de la Strada Principală şi nu pe un teren de mai puţin de 300 mp, cât ar fi disponibili în faţa bisericii? Ştiţi care este numărul populaţiei preşcolare din zona noastră? Cum vor deservi cele 4 clase despre care vorbiţi în ziar, adică 60-80 de copii, necesarul de peste 150 de copii cu vărstă de până în 5 ani din Valea Adâncă Nouă? De ce vreţi să treceţi în umbră biserica la care noi am muncit şi unde ne găsim liniştea? În dreapta ei, la câţiva metri, aţi autorizat o construcţie pe 3 nivele care va depăşi în înălţime biserica, iar în faţa bisericii vreţi să ridicaţi o clădire ca să nu mai poată fi văzută deloc biserica noastră? Vă mai amintiţi cine avea astfel de preocupări, să ridice clădiri şi blocuri cât mai mari ca să nu se vadă bisericile? Cu respect şi gânduri bune aştept răspunsul dvs.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza cele mentionate de dumneavoastra si vom stabili in urma verificarilor in teren un amplasament potrivit pentru gradinita.

Florin V.   |   Valea Adanca, str. Pepinierii

02.04.2016

Domnule Primar, in editia din Martie a Mesagerului anuntati faptul ca Primaria Iasi a cedat terenul necesar extinderii str. Pepinierii si mai mult, ca lucrarile ar trebui sa fie gata, dar aceste "relatari" sunt departe de a fi adevarate. Gardul viu al pepinierei este neclintit si a prins din nou viata, gratie venirii primaverii. El ameninta sa se extinda, ca in fiecare an, cu ale sale ramuri bogate peste un intreg sens de circulatie al strazii. In alta ordine de idei, primul strat de asfalt a fost de mult inaugurat cu o groapa situata imediat la accesul dinspre Iasi. Asteptam cu totii implinirea celor scrise in ziarul local, si anume finalizarea lucrarii cu tot ce presupune ea: extinderea strazii, turnarea celui de-al doilea strat de asfalt, destuparea canalelor, trasarea de marcaje, amplasarea de rigole si limitatoare de viteza, asa cum prevede proiectul si cum a fost finantat. Si inca ceva, inainte de a bifa orice realizare la gazeta e bine sa mergeti cate putin pe teren, ajuta si la imagine. Spor la treaba!

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile sunt in executie.Se vor finaliza in aproximativ o luna.

Popp   |   valea adanca

02.04.2016

Domnule Primar ! Doresc sa stiu cand este posbil sa montati 2-3 stalpi de curent electric pe str. Veche din Valea Adanca. Este vorba de lipsa unor stapli intre doua retele electrice pentru a fii unite, numar reper casa 21 d.
Eu mi-am tras de curand curent electric subteran la decizia lor, am dorit sa montez 2 stapli pe bani mei, dar cei de la Eon nu mi-a acceptat oferta spunadu-mi ca este treaba Primariei Miroslava si intra in sarcina lor. Va rog sa-mi spune-ti cand este posbil sa montati acesti stapli de iluminat stradali.Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom planifica aceasta investitie in perioada 2016-2017.

vulpe andrei   |   horpaz str iazului nr. 15a

01.04.2016

Locuiesc in satul Horpaz str.iazului nr.15a si am rugamintea de a ne rezolva si noua problema legata de iluminatul stradal, intrucat sunt prea mari distantele intre stalpii cu becuri pe aceasta strada si este un numar destul de mare de case private de acest drept. In speranta ca ne veti rezolva aceasta problema va multumim si va dorim succes in activitatea pe care o desfasurati.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strazile private nu montam lampi pentru iluminatul public.

Alina Buciu   |   Valea Adanca

01.04.2016

Buna ziua !As dori sa stiu cand vor fi finalizate lucrarile la rigole pe str. Bazei si daca se va gasi si o solutie (bordura sau orice altceva) pentru situatiile in care rigolele au dus la surparea malului de pamant dintre gard si acestea (tot pamantul ajungand incet incet in interiorul rigolei, dezgolind practic temelia gardului).Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In perioada aprilie – mai estimam terminarea lucrarilor.

Dumitru   |   Miroslava

01.04.2016

Buna ziua, domnule primar. In data de 04.03.2016 v-am scris un mesaj referitor la proiectul domnului viceprimar Bulbaşa referitor la cainii din Miroslava. La acel moment raspunsul dumneavoastra am fost unul foarte multumitor pentru mine, dar citind din nou ziarul Mesagerul, vad ca promisiunea dumneavoastra "vom tine cont si de propunerea dvs." nu prea a fost aplicata. Vreau sa va rog pe aceasta cale sa ma anuntati cand va fi urmatoarea intalnire cu locuitorii Miroslavei si daca se va putea pune pe ordinea de zi si acest proiect. Vreau sa particip la o astfel de intalnire, deoarece am vazut ca sunteti foarte deschis la discutii. Din pacate nu am putut sa particip pana acum deoarece programul nu mi-a permis. Ca si intrebare: ar putea fi facute aceste intalniri in jur de ora 18:30 seara sau in week-end la orice ora? Multumesc mult pentru timpul acordat.

Răspuns primar Niţă Dan
Cand vom mai organiza intalniri cu cetatenii satului Miroslava,vom tine cont si de propunerea dumneavoastra privind ora convocarii.

Radu Ignatescu   |   vorovesti

31.03.2016

Ziua buna! Acest mesaj este in legatura cu reclamele luminoase ale farmaciilor din centrul satului Miroslava, langa Primarie. Am trecut de 2 ori in aceasta saptamana, seara pe intuneric cu masina si am vazut ca cele 2 "cruci" erau stinse, deci se poate circula fara probleme acum. Va multumesc pentru ca ati ascultat de cererile soferilor care tranziteaza prin satul Miroslava.

Răspuns primar Niţă Dan
Cu placere.

Alexandru Tarna   |   Gaureni

31.03.2016

Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: locuiesc in Gureni deal strada Principala. Calea de acces (suntem 5 case) este drum public sau privat? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Calea de acces la care faceti referire este drum privat.

VALI   |   HORPAZ

31.03.2016

Buna ziua! Va rog sa- mi spuneti pe ce criterii, an de an, se monteaza limitatoare de viteza doar pe str. Noua si nu si pe str. Principala. Va rog tare mult sa dispuneti montarea de limitatoare si pe str Principala. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Muncitorii care monteaza limitatoarele de viteza, vor ajunge si pe aceasta strada. Va rugan sa aveti rabdare.

Sandu   |   Drenurilor

30.03.2016

Buna ziua. Domnule primar, vin cu rugamintea de a monta si in acest an limitatoare de viteza la intersectia Drenurilor cu str. Veche cum ati facut si anul trecut. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Muncitorii care monteaza limitatoarele de viteza, vor ajunge si pe aceasta strada. Va rugam sa aveti rabdare.

Sarghie Zanfira   |   Bacau

30.03.2016

Ce acte sunt necesare pentru a inregistra o masina la Primaria Miroslava?

Răspuns primar Niţă Dan
Actele necesare sunt :
-actul de vanzare-cumparare
-certificat atestare fiscala vanzator
-fisa inmatriculare
-carte identitate auto
-carte identitate vanzator si cumparator, dupa caz

Șuhan Claudiu   |   Gaureni

29.03.2016

Buna ziua, Domnule Primar, in satul in care locuiesc nu este mijloc de transport si stiu ca nu e vina primăriei Miroslava! Multi oameni si din Găureni si chiar Uricani fac naveta pe șes si trecem pe la Carrefour Era! Acum, din cauza unor hoti, directorul de la Carrefour a decis sa închidă trecerea si sa nu dea voie la nimeni sa treacă desi foarte multa lume face cumparaturi de acolo! Nu se poate găsi o soluție de compromis? Sa se facă o poarta pe care sa treci pe baza unui buletin, ca sa știe cine circula pe acolo! Sau o alta soluție care sa ajuta oamenii sa pot trece pe acolo in cazul in care nu se mișca dictatura de la consiliu județean sa dea voie sa se facă un traseu de microbuz din Găureni! Va mulțumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Locatia respectiva este pe teritoriul Municipiului Iasi. Vom incerca o discutie amiabila cu reprezentantii legali ai municipiului si ai societatii Carrefour pentru a veni in ajutorul cetatenilor comunei din zona respectiva.

Gherghel Ioan   |   Miroslava

29.03.2016

Buna ziua, Domnule primar Nita ! Ma numesc I. Gherghel domiciliez in Com Miroslava str Constantin Langa. Va rog spuneti-mi daca in planul de modernizare a comunei este prins si proiectul de montre a conductei de canalizare pentru strada mentinata. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In perioada aprilie-mai vor incepe lucrarile pentru canalizare pe partea stanga si dreapta a strazii C-tin Langa. Reteaua va incepe de la magazinul Doi Pasi pana la statia de autobuz de la proprietatea Prisecaru.

Nicu   |   Valea Adanca Noua

28.03.2016

Buna ziua ! Cum putem rezolva problema vitezei pe Strada Bazei? De cand s-a asfaltat strada si de cand s-au inmultit constructiile, zona a devenit tot mai aglomerata iar circulatia auto de asemenea. Strada pe o portiune destul de lunga (de la intersectia cu spalatoria si pana la Caminul Omenia) este dreapta si nu prea lata iar unii "soferi" se cred pe autostrada. Poate se monteaza si acolo una-doua limitatoate de viteza. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de asfaltare pe aceasta strada nu sunt finalizate , sunt de finalizat rigolele de acces , marcajul rutier si apoi vom monta limitatoarele.

Vlad Alexandru   |   Valea Adanca

28.03.2016

Domnule primar, am observat o solicitare conform careia s-ar dori montarea de limitatoare de viteza pe strada Veche. Avand in vedere ca este o strada cu rampa, este foarte dificil sa opresti la fiecare denivelare atunci cand urci. Pe deasupra, e dovedit faptul ca acolo unde se monteaza limitatoarele, din cauza perforarii asfaltului, acesta se va degrada mai repede. Copiii nu au ce cauta in strada, ci trebuie tinuti in curte. Pe deasupra, strada este atat de ingusta incat nu se poate deplasa nimeni "cu viteza". Opiniile sunt impartite, dar nu este corect ca locatarii care nu detin autovehicul sa beneficieze de aceste montaje, iar cei care detin sa suporte astfel de nemultumiri. Trebuie gasit un echilibru. Intreg drumul din Miroslava pana in Valea Adanca este impanzit de astfel de limitatoare deranjante, care tripleaza practic timpul de deplasare.

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti perfecta dreptate. Incercam sa rezolvam si acest aspect.

teodorescu cristian   |   miroslava

28.03.2016

Buna ziua ! Am si eu o intrebare de mare interes personal :
credeti ca pentru strada Drenurilor, si anume o portiune foarte mica ce face parte din acea strada, mai sunt sanse sa se asfalteze pentru a putea locui in conditii normale? Va intreb in sensul in care sa stim daca mai are rost sa asteptam ,ceea ce facem de cativa ani buni sau sa renuntam a ne mai gandi ca vom putea locui acolo .

Răspuns primar Niţă Dan
In inventarul domeniului public strada Drenurilor figureaza cu 373m lungime . Este planificata asfaltarea pe aceasta lungime in acest an.

Vizureanu   |   Horpaz

28.03.2016

Domnule primar, este de toata lauda initiativa de a monta cocoase pe asfalt pentru a limita viteza de deplasare a mijloacelor auto in zonele rezidentiale asa cum este si strada Noua din Horpaz. Problema este ca ori sunt prea rare, ori trebuie facut ceva in asa fel incit viteza masinilor mari (tiruri, betoniere, basculante incarcate etc.) sa scada simtitor. Greutatea mare a masinilor si "saltul" acestora peste cocoase face sa tremure pamintul/se cutremura casa ... nu mai stii ce se intimpla !!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom monta bariera de inaltime.

Georges C.   |   Miroslava

25.03.2016

Buna ziua! Sunt proaspat proprietar al unei case in Miroslava si am 2 intrebari:
1. Care e sansa sa se refaca drumul de la iesirea din Miroslava catre Biserica Catolica Iasi (str Tudor Neculai). Exista o portiune din drum pe care simt ca mi se dezmembreaza masina daca merg de mai multe ori pe ea.
2. Exista planuri de conectare la reteaua de canalizare a caselor de pe strada Biserica Sf. Nicolae, respectiv numerele 25L-25F ?

Răspuns primar Niţă Dan
1.Primaria Miroslava nu poate interveni pe acest drum deoarece apartine Primariei Iasi.
2.Exista retea de canalizare pe strada Biserica Sf. Neculai, racordul la locuinta dvs. trebuie sa-l faceti dvs. cu aprobarea de la SC APAVITAL SA Iasi.

BORS LUMINITA   |   Valea Adanca

24.03.2016

Domnule primar, inca de anul trecut locuitorii strazii Atelierului au facut o petitie, au venit la d-voastra in audienta cu problema asfaltarii. Vi s-au propus si solutii pentru rezolvarea problemei (exproprieri de teren, asa cum ati facut pe starada Florilor, impunerea unui regim de circulatie in sens unic). Dar orice am propune, tot veniti cu cate o scuza. Cu toate astea, in apropierea campaniei electorale faceti promisiuni. Pe prima pagina a Ziarului Mesagerul din luna februarie apare o erata care corecteaza termenul de modernizare a TUTUROR STRAZILOR incluse in acest plan din cele 13 sate (printre ele se afla si strada Atelierului). Mai mult decat atat, se precizeaza: “În realitate, angajamentul ferm al Primăriei Miroslava este ca aceste străzi să fie asfaltate până la finele anului 2016”. Ne-am cam saturat de promisuni. Starea drumului chiar este mai mult decat jalnica.Veniti sa va convingeti, dupa o ploaie de 2 zile... E clar ca nu toata lumea va fi dispusa sa faca donatie, de aceea e necesara expropierea. Daca latimea drumului nu e suficienta pentru circulatie in ambele sensuri, reglementati circulatie in sens unic. Solutii sunt, e nevoie si de interes din partea autoritatilor!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Atelierului a fost prinsa pe lista dintr-o eroare. Nu putem sa o asfaltam deoarece este drum privat. Daca nu reusiti sa ajungeti la o intelegere privind donarea, vom incepe noi procedura de expropriere care va fi de durata.Va rugam sa depuneti in acest sens o cerere din partea celor care sunt de acord si doresc exproprierea.

cristi mihai   |   Valea Adanca

24.03.2016

Buna ziua, domnule primar! As avea cateva intrebari si sugestii pentru dumneavoastra. Locuiesc in Valea Adanca.
1.Pe strada Livezilor mai sunt 2 caini fara stapani (multumim ca i-ti ridicat pe ceilalti)
2. Pe str Principala tranziteaza betonierele si murdaresc ingrozitor asfaltul (cum se urca,santierul de la nicol residence si inca unul putin mai sus pe dreapta)
3.Se poate face vreun trotuar pe str Principala sau iluminat pe fiecare stalp,deoarece e foarte periculos pentru pietoni,care sunt foarte multi si multe masini.

Răspuns primar Niţă Dan
Toate strazile asfaltate vor avea un trotuar.

Petronela Alistar   |   Gaureni

24.03.2016

Buna ziua ! Spuneti-mi, va rog, daca se va extinde reteau electrica si in aceasta zona in viitorul apropiat? In ce conditii se extinde si la cine trebuie apelat? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va extinde reteaua electrica in anul 2017.

Amariei   |   valea Adanca

24.03.2016

Buna ziua, domnule primar, referitor la raspunsul primit in data de 19.03.2016 cu sesizarea privind strada Veche, mi-ati raspuns sa va precizez zona pentru montare limitatoare de viteza. Raspunsul dumeavoastra:
"Răspuns primar Niţă Dan: S-a inceput actiunea de montare a limitatoarelor de viteza in comuna si va ajunge si la Valea Adanca. Va rugam sa precizati in ce zona doriti montarea acestora, indicati un numar de cladire."
Pe strada Veche sunt cateva curbe periculoase, unde soferi vin in viteza si te trezesti cu masina in fata. Un pericol pentru copii care coboara si urca zilnic strada pentru a merge la scoala. Mentionez ca pe acesta portiune nu sunt trotuare sa te poti refugia din calea soferilor care nu reduc viteza la vederea oamenilor pe strada, din acest motiv cerem montarea de limitaoare de viteza pe strada Veche in dreptul numerelor de casa. Nr. 21, 32, 41. va multumim anticipat, cu stima Amariei.

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in vedere montarea de limitatoare de viteza in aceasta zona.

Maria Rosu   |   Valea Adinca

24.03.2016

Buna ziua Domnule Primar! Ma numesc Maria Rosu si locuiesc in Iasi insa aproape zilnic vin la fiica mea care locuieste in Valea Adinca, pentru a o ajuta la cresterea copiilor. Pentru a ajunge de la statia de autobuz pana pe strada Marului, unde locuieste fiica mea, este o adevarata aventura deoarece peste tot sunt o multime de caini fara stapan care de cele mai multe ori sunt agresivi. Asa s-a intamplat si saptamana aceasta cand aproape am fost muscata de un astfel de animal. Am reusit sa scap insa extrem de suparata am sunat la Primarie sa reprosez lipsa de reactie a autoritatilor. Mi s-a facut legatura la biroul "mediu" si am inceput sa-mi vars toata supararea si revolta insa doamna care mi-a raspuns a reysit sa dezamorseze cu atata tact "bomba de nervi" care eram incat nu pot decat sa-mi scot palaria in fata dumneaei. Mi-a explicat cu calm situatia reala si ce se intreprinde pentru imbunatatirea situatiei, iar acel "cu drag" de la finalul conversatiei- pe care eu nu l-am mai auzit de la nici un functionar public,si formatia mea de pedagog, m-a obligat sa fiu fair play si sa va semnalez si aceste lucruri bune. Dincolo de acestea insa, problema cainilor fara stapan ramane una deosebit de serioasa si sper ca cele afirmate de doamna si regasite de altfel si intrun articol din ziarul local sa fie infaptuite in realitate. Pana una alta, va rog sa mai trimiteti o data echipa de hingheri pe strada Marului unde este de lucru pentru o saptamana judecand dupa nr.de caini vagabonzi.

Răspuns primar Niţă Dan
Multumim pentru fair play. Miercuri va veni echipa de hingheri din nou pe strada dvs.

Sandu mihaela   |   Iasi

24.03.2016

Buna seara ! Ma intereseaza cum pot proceda pentru masurarea unui teren in Miroslava. Vva rog imi dati detalii cum trebuie sa procedez, unde sa ma adresez si cat costa. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Luati legatura cu un cadastrist autorizat.

mihai   |   iasi

23.03.2016

Buna ziua ! Detin un teren in satul Bratuleni, teren ce se afla in apropierea unui parau care atunci cand ploua abundent acesta se umfla si prin gradinile oamenilor. Are primaria in proiectele viitoare o eventuala curatare a acestui parau? Astept raspuns. Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Paraul nu a produs niciodata pagube in gospodariile oamenilor , vom amenaja zona din punct de vedere hidrografic.

Galbeaza Mihai   |   Bratuleni

22.03.2016

Buna ziua, domnule primar ! Exista vreun plan referitor la curatarea, drenarea paraului care traverseaza satul Bratuleni? Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
In curand o comisie de la Apele Romane va veni in teren pentru a controla starea de salubrizare a cursurilor de apa si daca aceasta va constata ca e necesara drenarea paraului, o vom face.

Vlad Alexandru   |   Valea Adanca

22.03.2016

Buna ziua, domnule primar. Aveti cumva in vedere in viitorul apropiat crearea unor noi drumuri de acces catre Soseaua Nicolina? Din cate am observat, cum coborati pe Strada Veche, urmatoarea intersectie dupa cea cu Str. Sub Cosere e un drum la dreapta, asfaltat, pana la un punct. De acolo, e direct stuf.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia , in acest moment nu avem asemenea planuri.

Mocanu Marius   |   Valea Adanca

22.03.2016

Cand vom avea canalizare pe strada Costea Voda? Sunt blocurile astea care stau pe fose si strica panza freatica.

Răspuns primar Niţă Dan
Zona Valea Adanca este prinsa in proiectul de canalizare al SC APAVITAL SA – din discutiile purtate vor incepe lucrarile la sfarsitul anului 2016 inceputul lui 2017.

Zalomir   |   Horpaz

22.03.2016

Va rugam sa ne spuneti macar cu aproximatie cand va incepe asfaltarea si in satul Horpaz Str.Principala si str.Unirii caci e greu de mers catre Maxi Taxi cand ploua. De restul, despre ce ati spus la sedinta ca se va face anul acesta, nu mai avem curaj sa intrebam...

Răspuns primar Niţă Dan
In luna aprilie 2016.

Nicolae Z.   |   Horpaz

22.03.2016

Buna seara. As dori sa va intreb daca dinspre str.Principala spre str.Noua (pe Unirii) s-ar putea trage iluminat public caci este bezna si se circula foarte mult pe jos si e si noroi, iar in statia de maxi daca se poate pune un bec ca de asemenea ti-e frica sa stai in intuneric cu atatia maidanezi chiar daca sar putea face un trotuar pe str.Unirii ca sa nu mai mergem pe strada. Multumim frumos !

Răspuns primar Niţă Dan
Lucram la proiect.

ANDRA NECULAI   |   VALEA ADANCA

21.03.2016

Dupa nenumaratele sesizari pe care le-am facut cu privire la cainii maidanezi care isi fac veacul pe str. Livezilor si str. Costea Voda, problema nu s-a solutionat in ciuda a 2 interventii din partea hingherilor. Masina cu care s-au prezentat la fata locului pornea doar impinsa incat nici macar cu masina nu au putut tine pasul cu acesti caini. De dimineata am scos pubelele si iar le-au doborat pentru a imprastia gunoiul. Noaptea nu putem sta in casa din cauza latraturilor, iar ziua ataca oamenii care se deplaseaza pe jos pe strada pentru ca haitei s-a alaturat un mascul de talie mare, metis de ciobanesc german. VA RUGAM SA LUATI MASURI! Ne-am saturat sa fim terorizati!

Răspuns primar Niţă Dan
Hingherii au fost pe strada dvs. nu doar de 2 ori ci de cel putin 5 ori din toamna anului trecut , deci in ceea ce ne priveste facem tot ce tine de noi. Echipajul de hingheri apartine SC Salubris SA, caruia Primaria Miroslava ii plateste cca. 300lei/caine prins .

hatmanu raluca   |   iasi

20.03.2016

Buna ziua ! Doresc sa fac o anexa exploatare agricola pentru a depozita diverse lucruri, iar pentru asta trebuie sa fac o fundatie pentru care imi trebuie autorizatie. Am fost la primarie si mi-au zis ca trebuie sa am un proiectant care sa imi dea avizele necesare. Intrebarea mea este : daca nu imi trebuie utilitati gen curent, apa, gaz de ce nu pot elibera autorizatia singur ? Chiar trebuie sa platesc un proiectant? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru constructia pe care doriti sa o realizati va trebui sa respectati Legea nr. 50/1991 si Ordinul nr. 839/2009 privind normele de aplicare a legii 50.

Amariei   |   Valea adanca

19.03.2016

Domnule Primar, va rog să luați în considerare rugămintea noastră a cetățenilor din sătul Valea Adâncă. Pe Stradă Veche în ani trecuți ați montat așa numitele cocoașe în asfalt pentru reducerea vitezei a măsinilor ce circulă pe această stradă. Va rugam să continuați să montați cocase și în pantă în deal unde sunt câteva curbe periculoase pe stradă veche la care șoferi circulă urcând în mare viteză. Am copii la școală, în fiecare zi îl duc și aduc de la școală - există pericolul să fim accidentați de șoferi, nu reduc viteză nici măcar când văd copii pe stradă. Au fost și evenimente neplăcute, accidente mortale pe acesta stradă tot cu copii în trecut și cred ca știți și dumneavoastră. Va rugam să montați acești limitatori de viteză în zonă indicată de mine până nu este prea târziu. Va mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a inceput actiunea de montare a limitatoarelor de viteza in comuna si va ajunge si la Valea Adanca. Va rugam sa precizati in ce zona doriti montarea acestora, indicati un numar de cladire.

Daniel Ciobanu   |   Iasi

18.03.2016

Buna ziua. Locuiesc in Iasi, dar intrucat lucrez la fabrica Delphi, tranzitez zilnic comuna Miroslava. Una din problemele pe care as dori sa le semnalez este legata de farmacia de vis-a-vis de primarie, a carei firma luminoasa este foarte deranjanta pentru conducatorii auto pe timpul noptii, ,mai ales ca in acea zona sunt si doua treceri de pietoni. Pe langa aceasta, culoarea verde poate fi derutanta pentru unii soferi, intrucat poate fi la confundata la prima vedere cu un semafor. Sunt convins ca se poate face ceva pentru a se regla intensitatea luminoasa la un nivel rezonabil, sau chiar sa fie orientata altfel, astfel incat sa nu mai orbeasca conducatorii auto. Nu cred ca isi doreste nimeni sa se produca o tragedie in acea zona inainte de a se lua o masura. Multumesc mult pentru intelegere.

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate , farmacia a fost atentionata despre acest aspect, vom lua cat mai urgent masurile necesare in acest sens.

filip c   |   valea adanca

18.03.2016

Bun ziua ! Doresc sa supun atentiei dvs. o situatie privind starea de curatenie de pe str. Debarcaderului din Valea Adanca, (spre fosta baza nautica) unde unii locuitori, cu un simt al civilizatiei extrem de scazut confunda spatiul public cu tomberonul de gunoi, aruncand saci cu deseuri (inclusiv electrice), aceste gunoaie atragand atat persoane fara adapost, cat si caini. Str. Debarcaderului nu tine de domeniul public ? Nu trebuie salubrizata? Situatia dureaza de mai bine de 5 luni de zile .Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Debarcaderului face parte din domeniul public, dar terenul unde se arunca gunoaie necontrolat este domeniu privat, poate ne puteti ajuta cu numele proprietarului .Vom lua masuri de salubrizare in zona chiar si cu locuitori necivilizati cu protejarea mediului.

Calfa Trifan Lisaveta   |   Husi

17.03.2016

Am o mare rugaminte la dumneavoastra! Caut o fosta colega de liceu din comuna dvs. - se numea TOADER AURORA, a absovit liceul agroindustrial din Husi promotia 1972/1976, sectia contabilitate. Anul acesta avem intalnirea de 40 ani si as dori sa putem lua legatura si cu ea. Va multumesc foarte mult si astept un raspuns de la dumneavoastra.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu locuieste pe raza comunei.

balan marian   |   iasi

17.03.2016

Buna ! As dori sa stiu daca exista vreun drum in actele primariei in jurul padurii Surda din Cornesti si daca exista, cum se numeste acest drum sau un nr de identificare . Ideea e ca mi-am luat un teren in Cornesti si nu reusesc sa identific un drum comunal pe harta sa pot ajunge la el.

Răspuns primar Niţă Dan
In jurul padurii Surda exista 2 drumuri, unul pe partea dinspre satul Cornesti-De3343 si unul pe marginea padurii, dinspre satul Ciurbesti – DE 3586.Pentru mai multe informatii va puteti adresa compartimentului urbanism din cadrul primariei.

balan marian   |   iasi

17.03.2016

As dori sa stiu cum aflu care sunt strazile din Cornesti, comuna Miroslava. Cand caut pe google o strada din cele enumerate de primarie, nu mi-o gaseste (de exemplu, strada Padurii din sat Cornesti comuna Miroslava, de unde incepe si unde se termina ?). M-am uitat pe ziarul local si ati spus ca aceste strazi vor fi asfaltate, Corneşti (3,235 km) : Str. Sălciilor (0,300 km), Str. Bisericii (0,489 km), Str. Dealu Popii (0,823 km), Str. Pădurea Surda (1,135 km), Str. Înfundată (0,488 km).
Spuneti-mi si mie, ca cetatean nou al acestui sat, de unde aflu care sunt aceste strazi?

Răspuns primar Niţă Dan
Strazile din satul Cornesti urmeaza a se posta pe google in urmatoarea perioada.

Olaru Cristian   |   Valea Adanca, str. Dumbravei

16.03.2016

Buna ziua ! Am inceput lucrarile de constructie a locuintei pe str. Dumbravei (intre str. Veche si str. Pepinierei, 100m mai spre Iasi de la str. Visinilor). Pe str. Pepinierei, in partea dreapta cum se vine dinspre Iasi pare a se dezvolta zona de blocuri. Din pacate insa, s-a acceptat si pe partea stanga, pe un teren de doar 700mp, sa se construiasca un P+3. Primaria va continua sa acorde autorizatii pentru aceste constructii P+2+M oficial (in realitate P+3) pe orice parcela solicita un dezvoltator imobiliar, chiar si in zona de case P+1 in jurul parcelei respective? Ce sanse ar fi sa se acorde o astfel de autorizatie si in mijlocul unei strazi secundare, gen Dumbravei sau Visinilor? (ma refer la o parcela care nu ar avea acces la drumurile asfaltate Pepinierei / Veche).
De asemenea as dori sa stiu cum ar putea fi donata primariei strada Dumbravei. Cei care suntem proprietari pe aceasta strada ne stim, cu o exceptie, terenul de la intersectia str. Dumbravei su str. Pepinierei, teren pe care magistrala de gaz are un cot - ar putea fi gasit proprietarul acelei parcele prin intermediul Primariei pentru a putea dona strada primariei? Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
La eliberarea Autorizatiei de Construire se tine cont de functiunea zonei respective conform PUG si RLU al Comunei Miroslava conform HCL nr.146/2011.

Iurie Vlasov   |   Valea Adinca

15.03.2016

Stimate Dle Primar, sunt unul din proaspetii proprietari de teren pe noua strada 1 Mai in Valea Adanca. Va scriu din numele unui grup de 7 familii care preconizeaza sa inceapa constructia de locuinte proprii in urmatoarele luni. Ne-am adresat in repetate randuri Domniilor de la e-On pentru o extindere de retea de la intersectia cu str. Pepenierei pana in capatul celalalt al strazii. Raspunsul din Septembrie 2015 incoace ramane acelasi: "Nu se mai fac extinderi de retea decat pentru persoane juridice", sau, "Vorbiti la Primarie sa va ajute". Cum sa procedam, d-le Primar? Suntem gata sa cotizam si sa acoperim cheltuielile de extindere, insa oricum ni se refuza.

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria poate face extindere de retea doar pe drumuri publice. Dvs. trebuie sa donati calea de acces proprietate privata in domeniul public pentru a executa lucrarile.

Silion Mirela Nicoleta   |   Valea ursului

15.03.2016

Buna ziua ! La cine ma pot adresa ptr intrebari referitoare la gradinita din miroslava?

Răspuns primar Niţă Dan
La d-na Director Iosub Beatrice de la Scoala Col. Constantin Langa din Miroslava.

BORS LUMINITA   |   Valea Adanca

15.03.2016

Buna ziua! La intrebarea mea anterioara cu privire la modernizarea strazii Atelierului din Valea Adanca, mi-ati raspuns ca este inclusa in programul de anul acesta. As vrea sa stiu cum se va realiza acest lucru, avand in vedere ca pana acum nu s-au facut demersurile pentru introducerea in inventariul domeniului public (asa cum s-a procedat in cazul str. Florilor, str. Cosarilor prin HCL 14/28.01.2016)? Sa ne asteptam sa fim iar exclusi din planul de modernizare?

Răspuns primar Niţă Dan
S-a proiectat asfaltarea pe aceasta strada si s-a inclus in planul de executie, dar daca nu se finalizeaza procedura de donatie a acestei strazi catre domeniul public, nu se va da ordinul de incepere a lucrarilor de executie.

irimia constantin   |   valea adanca

15.03.2016

Cum pot concesiona un teren proprietate a primatiei pentru a incepe o microintreprindere finantata din fonduri europene?

Răspuns primar Niţă Dan
Va adresati Consiliului Local Miroslava cu o cerere in acest sens. Dupa avizarea in principiu si identificarea terenului se procedeaza la evaluarea si aprobarea prin Hotarare a Consiliului Local a concesionarii terenului respectiv.

Stefan Pacuraru   |   Iasi

14.03.2016

Buna ziua ! Doresc sa stiu daca pot face o cerere la dumneavoastra pentru a-mi fi atribuita, conform legii, o bucata de teren (folosita cu titlu gratuit) pentru a incepe constructia unei locuinte proprietate personala. Va multumesc anticipat!
Cu deosebita stima,

Stefan Pacuraru

Răspuns primar Niţă Dan
In vederea construirii unei locuinte , se poate atribui de catre Consiliul Local Miroslava teren in concesiune , dar nu cu titlu gratuit.

Vornicu Vasile   |   Valea Ursului

14.03.2016

Buna ziua! D-le Primar, cu permisiunea Dvs. am sa va adresez si eu doua intrebari care, consider ca ii privesc si pe foarte multi locuitori din localitatea Valea Ursului:
1. Daca exista proiecte in derulare care privesc canalizarea in localitatea Valea Ursului respectiv construirea de trotuare.
2. Elevii care invata la scolile din comuna Miroslava, Primaria le asigura gratuit transportul dus/intors. Pentru elevii care invata la scolile din Municipiul Iasi exista posibilitatea decontarii cheltuielilor de transport? In ce conditii?

Răspuns primar Niţă Dan
Transportul elevilor este gratuit pentru elevii care fac naveta in municipiul Iasi, deocamdata nu sunt posibilitati de decontare a navetei.

Ionut Parpauta   |   Valea Adanca

12.03.2016

Buna ziua. Au venit cei de la Iluminat Public si au remediat problema pe str. Veche. Multumim pentru promptitudine.

Răspuns primar Niţă Dan
Cu placere.

Andreea   |   iasi

12.03.2016

Ansamblul de locuinte Nicol Residence nu respecta normativele in vigoare. Respectiv:Normativ privind proiectarea cladirilor de locuinte NP 57-2002 3.4.(A).2.1. "Camere de locuit vor fi prevazute in mod obligatoriu cu posibilitatea ventilarii naturale". https://nicolresidenceiasi.ro/proiectare. As dori sa stiu care sunt procedurile legale pentru a contesta corectitudinea functionala a acestor constructii. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Detaliile la care va referiti pot fi prezentate numai de investitorul in cauza cu proiectantul imobilului.

ioana   |   valea adanca

12.03.2016

Buna ziua ! Vreau sa mi construiesc o casa pe str Venus, aproape de bazinul de apa din Dealul Nucilor. Problema este ca nu avem curent. Aveti in plan sa trageti curent in viitorul apropiat? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Am solicitat extinderea de retea electrica la SC E-ON Distributie SA . Estmam ca procedura de proiectare si executie este de aproximativ 12 luni.

Soltuz Ionel   |   Vorovesti

12.03.2016

Buna ziua ! Am vrea sa stim cand vor continua lucrarile pe strada Siliste pentru reteaua de apa? S-au depasit toate termenele pe care le-ati dat, in repetate randuri, dumneavoastra, d-nul vice si d-nul consilier. Multumesc anticipat pentru raspuns!

Răspuns primar Niţă Dan
Toate lucrarile de investitii se fac in baza unui proiect, inclusiv reteaua de apa. Daca societatea de proiectare a intarziat cu intocmirea proiectului, s-au depasit si termenele de executie. Daca considerati ca viceprimarul sau consilierul sunt vinovati de aceasta intarziere, va inselati, oricum veti avea apa cat mai curand.

Andrei Carp   |   Iasi

11.03.2016

"Proiecte ce urmează a fi implementate în anul 2016 : 13. Construire grădiniţă , Localitatea Valea Adîncă, Comuna Miroslava, Judeţul Iaşi"
Unde va fi locatia acestei investitii ? (adresa sau coordonate google maps sunt bine venite).Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In Valea Adanca Noua, langa biserica.

andrei   |   valea adanca

11.03.2016

Buna ziua. Am achizitionat un teren in Valea Adanca, strada Venus aproape de bazinul de apa. Vreau sa stiu daca aveti in proiect electrificarea zonei - cel mai apropiat stalp e la 400 m aprox. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Am solicitat extinderea de retea electrica la SC E-ON Distributie SA . Estimam ca procedura de proiectare si executie este de aproximativ 12 luni.

Sandu   |   Balciu

10.03.2016

Buna ziua, domnule primar. Va scriu acest mesaj in numele a mai multi proprietari de pe str. Drenurilor cu intrebarea daca e posibila bornarea de catre primarie a drumului public din str. Drenurilor catre str. Scolii (spre fostul IAS) pentru a putea sa-l pietruim avand in vedere ca actuala iesire prin str. Sf. Nicolae e aproape imposibila, iar iarna cand e zapada sau polei periculasa. Contam pe sprijinul dumneavostra. O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom avea in vedere trasarea acestui drum.

pagina 1 din 17

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2016