Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

ssurubaru ramona   |   vorovesti

23.10.2014

Buna ziua! Am si eu o intrebare: pentru dublarea alocatiei de la 1 ianuarie pentru cei cu venituri mici trebuie depuse alte acte? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Deocamdata nu au intrat in vigoare Normele metodologice de aplicare.

Nitulescu Adrian   |   miroslava

23.10.2014

Domnule primar, a venit firma cu canalizarea si au pus piatra la foarte putin timp dupa ploaie. Este aproape de necirculat pe strada Valea Adanca 778. Va rog, faceti ceva. Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Societatea care executa lucrarile la reteaua de canalizare va lua masuri de refacere a drumului prin aducerea acestuia la starea initiala.

enache   |   iasi

23.10.2014

Buna ziua, domnule primar. As vrea sa stiu daca aveti planificat sa asfaltati si drumul din Valea Adanca, str. Bazei 170, mai sus de Centrul Omenia.

Răspuns primar Niţă Dan
Este planificat in anul 2015.

Gica S.   |   valea adanca

23.10.2014

Va rog sa-mi comunicati care este operatorul (operatorii) de cablu-TV din zona Valea Adanca cu care se poate incheia contract.

Răspuns primar Niţă Dan
Operatorii de cablu in zona Valea Adanca sunt: Dolce TV, RDS si Orange TV.

ANTON CARMEN   |   BRATULENI

22.10.2014

Buna ziua,
Pe data de 4 septembrie mi-ati raspuns ca vom avea anul acesta apa, iar acum ati schimbat raspunsul (nu sunt piese de legatura). De ce v-ati apucat de lucrare si am dat bani aiurea in avans daca nu ati fost in stare sa cumparati toate piesele necesare? Mai asteptam cativa ani sa se fabrice piesele? Cei de la Apavital spun ca problema este la dumneavoastra. Am doua fantani in curte si nu am deloc apa in ele.
Pe 4 septembrie cand mi-ati raspuns aveati piesele de legatura? Sau ii mintiti cu nonsalanta pe toti locuitorii care se intereseaza de apa?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
SC APAVITAL SA asigura materialele necesare executiei retelei de alimentare cu apa, conform conventiei incheiate intre Primaria Miroslava si SC Apavital SA.

mihai talaba   |   miroslava

22.10.2014

Buna ziua, domnule primar. Am si eu o intrebare: se va mai asfalta in acest an de pe strada Radu Mihnea Voda mai departe, caci vad ca a trecut o luna de zile de cind s-a inceput asfaltarea si nu s-a mai continuat? Ba mai mult au disparut si utilajele. Am vazut ca ii raspundeti doamnei Pop Anca care v-a intrebat acelasi lucru ca se va continua daca vremea o va permite. Eu va intreb altceva: oare nu a fost pina acum vreme destul de frumoasa? Sau a trecut vizita doamnei Udrea si de acuma trebuie sa mai asteptam alta vizita oficiala pentru a se continua asfaltarea? Sau cumva lasati asfaltarea pe cind vor fi urmatoarele alegeri locale?

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de asfaltare vor continua conform graficului de executie si in functie de temperatura exterioara.

Ionel   |   Uricani

20.10.2014

Buna ziua, domnule primar. As dori sa stiu la ce distanta fata de limita proprietatii (gard) pot construi. Va rog, daca se poate, sa-mi ziceti fara a ma trimite la departamentul de Urbanism. Doamne ajuta!

Răspuns primar Niţă Dan
Constructia se va amplasa conform Regimului Tehnic din Certificatul de urbanism: 3m - stanga-dreapta; 5 m in spate si 10 m fata de axul drumului.

Livia Budeanu   |   str. fermei

20.10.2014

Buna ziua! As dori sa intreb daca sunt posturi vacante in Primaria Miroslava pe domeniul Asistenta Sociala. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Conform organigramei UAT Miroslava, la serviciul Asistenta Sociala este vacanta functia publica de executie, de consilier, dar momentan posturile sunt blocate

Alina Velniciuc   |   Miroslava

19.10.2014

Buna seara. As dori sa stiu daca aveti vreun proiect pentru iluminatul stradal pentru soseaua principala din com. Miroslava? Locuiesc pe Str. C-tin Langa, nr 155 si de la intrarea in comuna pana acasa exista portiuni foarte mari de drum neiluminate. De asemenea, dupa cum stiti, soseaua si asa este plina de gropi si denivelari iar un iluminat public bun ne-ar ajuta foarte mult, mai ales iarna cand se intuneca foarte repede.
Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Verificam situatia in teren si incercam sa rezolvam situatia.

Adrian   |   Valea Adanca

17.10.2014

Buna ziua,
Puteti da noi detalii referitoare la continuarea lucrarilor de asfaltare a strazii Bazei? In raspunsurila anterioare era specificat ca pana la finalul anului 2014 se va realiza asfaltarea. Mai este actual acest termen? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In functie de fondurile venite de la guvern.

Eugen Cojocaru   |   Valea Adanca

16.10.2014

Buna ziua!
Ce firma de salubritate se ocupa acum de ridicarea gunoiului? Nu ma plang de serviciul prestat, nu am ramas cu gunoiul la poarta, insa cred ca sunt 2 luni de cand nu am vazut pe cineva sa vina sa colecteze banii pentru abonamentul lunar. In consecinta, nu as vrea sa ma pomenesc intr-o zi ca nu mai beneficiez de acest serviciu din cauza datoriilor cumulate. Imi puteti comunica un numar de telefon sau o adresa de email pentru firma de salubritate?
Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In comuna opereaza firma Rabro ce-l are ca agent incasator pe d-ul Chiriac Lucian cu nr. tel. 0747164200 care motiveaza ca a fost pe strada dvs., insa nu sunteti de gasit la domiciliu. Este bine sa-l contactati si sa stabiliti intalnirea.

Mihai E.   |   Ciurbesti

16.10.2014

Cind va fi data in folosinta reteaua de apa in satul Ciurbesti?

Răspuns primar Niţă Dan
Datorita lipsei unor piese de legatura, lucrarea nu poate fi receptionata si predata la SC. APAVITAL SA.

elena   |   miroslava ,sat valea adanca

15.10.2014

Buna ziua! Doresc sa va intreb: pe strada Valea Adanca, zona catre bar se va face canalizare? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Exista proiectul tehnic de canalizare pentru satul Valea Adanca, dar executia retelei nu o putem planifica in acest moment deoarece nu dispunem de fonduri la bugetul local.

Serban Constantin   |   Valea Adanca

15.10.2014

Va rog sa-mi comunicati daca Primaria Miroslava are in program anul acesta sau 2015 extinderea retelelor de apa, gaz si energie electrica in satul Valea Adanca, respectiv strazile Marului, Livezilor si a aleilor adiacente, avand in vedere numarul mare de imobile deja existente, dar si construite anul acesta.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strazile Marului si Livezilor exista retea de alimentare cu apa, gaz si energie electrica.

pop anca   |   miroslava

13.10.2014

Buna ziua! As vrea sa stiu daca luna asta sau in noiembrie avem sansa sa fie asfaltata si strada Radu-Mihnea Voda. A fost pregatita sa fie asfaltata in perioada cu Zilele turismului, dar nu s-a mai facut. Se va reusi acest lucru in toamna aceasta? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarea este contractata de catre S.C. Enviro S.R.L. Daca vremea va fi favorabila, modernizarea se va face pana la sfarsitul lunii noiembrie.

A.MARIUS   |   CIURBESTI

11.10.2014

Buna ziua, domnule Primar. As vrea sa stiu daca veti continua cu reteaua de internet pana pe strada Prof. Neculai Hartan. Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Va rog sa va adresati firmei Telecom Iasi care se ocupa de reteaua de internet.

ruxandra vasilache   |   vorovesti

11.10.2014

Pina cind se va preda lucrarea conductei de apa, va doresc sa ramineti fara apa in fintina si sa fiti nevoit sa va spalati rufele pe la cunoscuti, iar igiena corporala sa v-o faceti la lighean. Lucrarea ati oprit-o din motive financiare, ca de lucrat nu se lucreaza absolut deloc, nici la podul de la Bratuleni si nici la Viarom,asa ca nu se lucreaza. Daca exista vointa si dorinta de a face bine, se poate face, dar se pare ca lipseste. Bani s-au alocat pentru ca sunt fonduri europene, nu fonduri ale primariei Miroslava. Ma astept la un raspuns taios si in doi peri fara argumente sau poate ma insel si lucrarile vor demara. Intr-adevar atunci putem spune ca sinteti un primar iubitor de oameni.

Răspuns primar Niţă Dan
Din cauza lipsei unor piese de legatura, nu putem receptiona si preda catre S.C. APAVITAL S.A. lucrarea de extindere a retelei de apa potabila.

ana   |   miroslava

10.10.2014

Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu scoala de la Horpaz care a fost inchisa din lipsa de elevi, dar acum sunt destui pentru a redeschide scoala. Macar pentru elevii de clasa 0 care fac naveta pana la Miroslava cu microbuzul foarte aglomerat de stau copiii mici in picioare. La ora 07:10 trebuie sa fie prezenti in statie altfel pierd microbuzul. V-as ruga daca puteti vorbi macar sa faca clasa 0 aici ca sa nu ne mai chinuim copii dimineata. Si asa sta sala libera si se plange directoarea ca plateste mult curentul electric. Daca nu se rezolva o sa fac reclamatie la Bucuresti - daca e nevoie si nu se iau masuri.

Răspuns primar Niţă Dan
Scoala Horpaz a fost inchisa de catre Inspectoratul Scolar Iasi, datorita numarului mic de elevi, sub norma admisa. Acelasi lucru este si in present. In clasa zero la care faceti referire sunt doar 7 copii. Pentru mai multe detalii va rog sa va adresati Inspectoratului Scolar Iasi.

Cristian   |   Miroslava

09.10.2014

Buna ziua! Am observat ca pentru baieti ati gasit o modalitate de a face sport prin infiintarea clubului de fotbal Stiinta Miroslava si va felicit din tot sufletul pentru ca facand sport avem sansa de a-i tine o perioada cat mai lunga de timp departe de vicii, dar doresc sa stiu daca exista posibilitatea sa facem ceva si pentru fetitele acestei comune (handbal, volei).Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
La Sala de Sport Miroslava sunt organizate zile de selectie si antrenament pentru fete (volei). Luati legatura cu d-ul Ungureanu Cristian la tel. 0746758192 care va poate ajuta in aceasta problema.

agaci lilia   |   cornesti

07.10.2014

In ce an s-a format Cornesti, raionul Hincesti?

Răspuns primar Niţă Dan
Raioanele au fost formate dupa anexarea Basarabiei catre Uniunea Sovietica ca forma de organizare a Administratiei Publice Locale in anul 1944. Cornesti raionul Hincesti este atestat din anul 1429.

Manole Andreea   |   Iasi

05.10.2014

Buna ziua!
In baza legii 15/2003 accordati teren tinerilor pana in 35 de ani? Daca da, in ce zona?
Mutumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In viitorul apropiat vor fi acordate terenuri in vederea construirii de locuinte prin procedura licitatiei deschise, reglementate de OUG 54/2006, nu in temeiul L. 2013. Terenul ce va face obiectul licitatiei se afla in Cornesti.

NELU C.   |   IASI

05.10.2014

As dori sa stiu daca este posibil introducerea unui mijloc de transport in comun care sa faca legatura intre oras si Horpaz, asezarea veche care cuprinde strazile scolii, iazului, bisericii.

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa va adresati Consiliului Judetean Iasi care organizeaza licitatiile de transport in judet. Vom face si noi demersurile necesare in acest sens.

Sorin Istrate   |   Iasi

04.10.2014

Buna ziua. As dori sa stiu daca exista retele de apa si canalizare functionale la Miroslava?

Răspuns primar Niţă Dan
Da, in comuna Miroslava exista retele de alimentare cu apa si canalizare functionale. Specificati in ce sat si pe ce strada doriti sa cunoasteti existenta acestor retele.

Mihai Hrisca   |   Miroslava

03.10.2014

Buna ziua! Se poate inmatricula o remorca pentru autoturism 7500 kg la comuna? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu se poate. La comuna se pot inmatricula doar mopedele, vehicolele lente (buldoexcavatoare, buldozere, incarcatoare material, etc.) inclusive carutele.

Posisnicu raluca   |   miroslava

03.10.2014

Va multumesc pentru raspuns sper sa vedem rezultatele cat mai curand si sa ne bucuram de ele !

ZOITANU   |   Valea Adanca

03.10.2014

Buna ziua. As vrea sa va aduc la cunostinta faptul ca pe str. Bazei, nr. 11B exista un stalp de iluminat si nu are bec de mai bine de jumatate de an. Va rog sa remediati problema, dat fiind si faptul ca vine sezonul rece si se innopteaza mai repede. Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pentru remediere si va rugam sa sunati imediat ce apar defectiuni, la Iluminatul Public, la nr. de tel. 0232/295680 interior 27, la registratura primariei.

Cristi   |   Cornesti

02.10.2014

Domnule primar, am si eu o intrebare: spuneti ca satul Cornesti are cea mai mare restanta la impozite, dar ce legatura are asta cu ce ati promis dumneavoastra? Oare nu tot niste oameni locuiesc in satul asta? Nu tot niste copii merg la scoala prin noroi cand ploua si e vai de capul lor? De ce faceti diferenta intre sate si intre oameni? Ganditi-va ca satul Cornesti a fost unul dintre cele care v-a votat si v-a respectat ca primar. In satul Uricani ati asfaltat si cea mai ingusta ulita. De ce? Pentru ca e satul dumneavoastra natal; numai in Cornesti nu se poate, doar cand vreti dumneavoastra sau, eventual, cand se apropie urmatoarele alegeri. Mai faceti cate ceva ca sa mai astupati gura lumii. Rusine sa va fie si sincer sunt dezamagit total de discriminearea pe care o faceti.

Răspuns primar Niţă Dan
Atentie la felul cum va exprimati si fiti BARBAT: dati-va numele si prenumele si veniti sa discutam eventualele nelamuriri.

vizitiu cornel   |   vorovesti

02.10.2014

As dori sa stiu cind vom avea apa curenta. Cei de la Rajac spun ca depinde de primaria Miroslava. In momentul in care am facut bransamentul de apa, mi s-a comunicat ca cel tirziu pe 15 septembrie 2014. Partea proasta este ca nu mai e apa in fintini. Puteti sa imi spuneti cam pe cind se va intimpla minunea?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu va putem spune pe cand veti avea apa (se va intampla minunea). Urmeaza sa se faca racordul conductei Vorovesti cu magistrala, insa de pe piata romaneasca lipsesc niste piese de legatura (VANE) cu piesele adiacente.

vasilache Ion   |   Dancas

02.10.2014

Buna ziua, Domnule primar. As vrea sa stiu daca aveti planificat sa asfaltati si drumurile in satul Dancas. Proiect pentru apa pe cind? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Prin acordul cadru, in 2015 se va extinde reteaua de apa potabila si apoi se va moderniza drumul.

Manea R..   |   Ciurbesti

30.09.2014

Va rugam sa aveti amabilitatea de a solicita celor de la E ON montarea de becuri functionale pe drumul ce leaga troita din Ciurbesti de lacul Ciurbesti (strada Nicolae Hartan. Sunt persoane care fac naveta si nu e deloc placut sa mergi pe un drum neluminat si in acelasi timp dezastros (plin de pietre mari si neregularitati de teren).
Pentru aceeasi strada, va solicitam de a ne preciza cand va fi asfaltata. Stim ca fiecare institutie isi stabileste o strategie, o viziune, un plan de actiune pe termen scurt, mediu si lung, motiv pentru care va rugam ca raspunsul dumneavoastra sa fie concret.
Va multumim in acelasi timp pentru tot ceea ce ati facut pana acum pentru cei din Ciurbesti.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica iluminatul public in aceasta zona si vom inlocui becurile. Pentru asfaltarea drumului Nicolae Hartan, este contractata firma ENVIRO si speram sa inceapa lucrarile in aceasta toamna.

Movila Alexandrina   |   Miroslava, str. Veche nr.9

30.09.2014

Va multumesc ca ati raspuns la mesaj, dar hingherii n-au venit. Pana vin ei, acesti caini se vor inmulti. Mai permiteti, va rog, sa va mai pun o intrebare! Am dori sa ne bransam la reteaua de apa, dar avem ghinionul ca in dreptul nostru, conducta sa fie pe un tronson privat de cca. 250m care a fost executat cu cateva luni inaintea retelei publice. Proprietarul acesteia ne solicita in schimbul acceptului 3500 RON. Este corect sa ceara cat doreste el? Eu consider ca ar fi corect ca, daca a primit autorizatie sa traga retea privata pe domeniul public, valorea acceptului de racordare sa fie mediat de Primarie.

Răspuns primar Niţă Dan
Toate retelele de apa potabila din comuna sunt predate la APAVITAL IASI. Va rugam sa va adresati acestei societati pentru racordare.

Acasandri Maria   |   Valea Adanca

30.09.2014

Am adresat o intrebare la care nu am primit raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
Vi s-a raspuns in data de 23.09.2014.

Elena T.   |   Iasi

29.09.2014

Buna ziua!
As vrea sa stiu in ce conditii tinerii casatoriti pot beneficia de teren in vederea construirii unei case in Miroslava.
Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu avem adoptata in prezent o Hotarare a Consiliului Local in acest sens. Exista Legea nr. 15/2003.

Barbacariu Stefania   |   Miroslava

28.09.2014

La intrare pe str.Aron Voda este un stalp de iluminat.De cateva saptamani acest stalp nu se mai aprinde becul,in rest celelalte functioneaza.Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom anunta firma care intretine iluminatul public , pentru schimbarea becului.

Negut Gigel   |   Campina - Prahova

25.09.2014

Va rog sa ma ajutati sa gasesc macar unul din membrii fam. COSTIN ION din Uricani! LUCICA era matusa mea, prin posta am aflat ca a decedat si ea si sotul. Sunt 4 veri de care vreau stiu: Vasile - 55 de ani, Viorica - 50, Nelu - 46 si Silvia cea mica [Topor numele dupa sot]. Va multumesc si astept cu emotie date de contact macar pentru unul din ei.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica in evidentele institutiei noastre.

Trandaf Costel   |   Vorovesti

24.09.2014

As dori sa cumpar un teren in Vorovesti un pic mai incolo de ceva atelier mobila. Am inteles ca vinzatorul insista ca area p curenta exact pe partea unde are terenul. Eu am intrebat la vecini si au spus ca e trasa doar conducta dar ca e nefunctionala - m-ar interesa sa stiu daca este sau nu apa curenta in zona. Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Conducta de apa, in prezent este nefunctionala , insa pana in martie 2015 va fi racordata la sursa de apa existenta in comuna.

Leonte Lucian   |   Miroslava

23.09.2014

Buna ziua. Strada Aron Voda cand va fi asfaltata?

Răspuns primar Niţă Dan
Daca vremea va fi favorabila lucrarilor de modernizare a strazilor, speram ca pana pe 15.11.2014.

Dimu Gabriel   |   Valea ursului

23.09.2014

Buna ziua Domnule Primar, sunt in discutii avansate privind achizitionarea unei case in Valea Ursului pe platoul Padurii Uricani, noua Str. Marului. As dori sa stiu cand este previzionat aductiunea apei potabile pe aceasta strada si de asemenea a canalizarii. Multumesc mult

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile de alimentare cu apa vor incepe in perioada urmatoare . Executia retelei de canalizare nu o putem planifica in acest moment pentru ca nu dispunem de fonduri in bugetul local.

Nemesu Luminita   |   Valea Adanca

23.09.2014

Buna ziua!
Asa vrea sa stiu daca aveti planificat in viitorul apropriat un proiect pentru canalizare si asfaltare pe Str. Atelierului, sat Valea Adanca. Strada este un dezastru, in special dupa ce s-a pus conducta de gaz in vara anului trecut.Dupa ploi de abia pot circula pietonii si masinile. Am dori sa facem drumul cat de cat practicabil si sa suportam noi costul pentru piatra, dar daca este prevazut un proiect pentru canalizare curand, nu am dori sa investim inutil in piatra daca se reia povestea cu gazul.
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Este proiect de canalizare pe strada Atelierului , déjà se lucreaza la canalizare pentru conducta de legatura cu canalul din Municipiul Iasi . Dupa terminarea lucrarilor von interveni si pentru modernizarea strazii.

Acasandri Maria   |   Valea Adanca

23.09.2014

As dori sa aflu daca s-a dat aviz favorabil pentru amplasarea conductei de gaz pe str. imasului, numerele 24/26. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru avizul de amplasare a conductei de gaz trebuie sa va adresati cu un plan de situatie la E-On GAZ .

Andrei Munteanu   |   Valea Adanca

22.09.2014

Buna ziua ,
Domnule primar ,locuim pe Strada Veche nr 137, sat Valea Adanca. Doresc sa va intreb cand se va asfalta aceasta zona deoarece datorita traficului intes si a soferilor "fara minte" care conduc cu viteza mare avem o mare problema si anume PRAFUL. Cu toate ca noi ca si locuitori am luat unele masuri cum ar plantarea unor copaci pe limita de proprietare cu rol de protectie cantitatea de praf este foarte mare . Va propun , ca si experiment sa va aduceti masina intr o vineri si sa o luati luni pentru a vedea cantitatea de praf care se depune . Se poate observa si pe acoperisul caselor cantitatea de praf depusa . Am vazut ca va propuneti sa asfaltati strazile comunei in urmatorii , dar vin cu rugamintea sa prioritizati strazile intens circulate cum ar fi STRADA VECHE 137 . Personal nu mi am putut imagina ca mutanduma din Iasi in Valea Adanca voi sta intr o zona cu o poluare mai ridicata dpdv al PRAFULUI. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pana la sfarsitul anului 2015 se va asfalta si aceasta strada din Valea Adanca conform programului de modernizare a strazilor din comuna Miroslava, care este in desfasurare.

Posisnicu raluca   |   Miroslava

19.09.2014

Buna ziua! Cu cateva luni in urma s-au inceput lucrarile pentru asfaltarea strazii Aron Voda,dar nu stim din ce motive nu au mai avut loc ,si toate lucrarile sau mutat pe strazile de langa primarie si concesiune.
Puteti sa ne dati un raspuns concret ,deoarece a inceput scoala ,in curand vor incepe ploile si drumul va fi inpracticabil.
Va multumesc anticipat pentru un raspuns multumitor!

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Aron Voda se va asfalta in perioada urmatoare.

Gorgos Larisa Gabita   |   Iasi

19.09.2014

Cum s-a numit formatia care a cantat pe 18 septembrie 2014, ora 20.00, la zilele comunei Miroslava?

Răspuns primar Niţă Dan
Spectacolul de la ora 20 , joi 18.09.2014 a fost sustinut de Ansamblul Folcloric al Caminului Cultural Tibanesti.

Andu   |   Iasi

19.09.2014

Buna ziua, cand vor incepe lucrarile la canalizarea strazii Bazei din satul Valea Adanca?

Răspuns primar Niţă Dan
Am realizat proiectul tehnic pentru infiintarea retelei de canalizare , dar executia acestei investitii va fi planificata in functie de fondurile din bugetul local sau de alte finantari accesate de primarie.

Iancau Nicolae   |   Miroslava (actualmente locuiesc in strainatate)

19.09.2014

Primaria poate ajuta in vreun fel tinerii casatoriti la cumpararea unui teren (pentru construirea primei locuinte)? Sau cum putem afla cand primaria scoate case sau terenuri la licitatie? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Comuna Miroslava prin Consiliul Local , nu administreaza case, dar poate sprijini tinerii pentru a participa la procedurile de licitatie in vederea concesionarii unei suprafete de teren pentru edificare locuinte. Orice anunt in acest sens este publicat de regula pe site-ul institutieisi in ziarul local.

Elana   |   Miroslava Iasi

18.09.2014

Buna ziua, am rugamintea la dumneavoastra in legatura cu problema cainilor de pe strada Valea Adanca... mai avem probleme cu deranjul muzicii la ore tarzii din partea tiganilor de pe strada, de asemenea cu calaritul cailor pe strada - se cred pe camp, ne deranjeaza, avem copii. Tot ei isi lasa cainii dezlegati - va rog frumos sa faceti ceva, avem copii.
Va multumesc - e zona pana la bar.

Răspuns primar Niţă Dan
Persoanele vizate in reclamatia dvs. au fost avertizate sa nu mai lase cainii liberi pe strada si sa nu mai tulbure linistea publica, in caz contrar vor fi sanctionate conform legii.

Radu Doru-Andrei   |   Miroslava

18.09.2014

Cu stima, Dle. Primar,
In Decembrie 2013, am achizitionat un teren in capatul Str. trandafirilor, la 100ml de la ultimul stalp de electricitate, de la Dna Suharu.In afara de mine, au mai cumparat inca 2 vecini. M-am interesat la E.ON pentru alimentare cu energie electrica, adica sa facem extindere de retea electrica de joasa tensiune, de la ultimul stalp de electricitate, dar mi-au comunicat ca orice extindere de retea se face prin solicitare la E.ON de catre Primaria Comunei de unde apartine proprietatea respectiva.Va rog frumos , daca ma puteti ajuta cu un raspuns in acest sens. Va multumesc frumos.

Răspuns primar Niţă Dan
O sa depunem documentatia tehnica la E-ON pentru a solicita extinderea retelei electrice pe strada dvs. si in functie de fondurile ce se vor aloca in bugetul local, se va executa lucrarea.

Alexandru Maximciuc   |   Horpaz

16.09.2014

Buna ziua.
Imi puteti indica va rog un link pe care sa vad anunturile lucrarilor e-On ce urmeaza a fi desfasurate? Am sunat acum la deranjamente e-On(s-a luat curentul) si mi s-a spus ca astazi au lucrari de la 8 la 17. Cand am intrebat cum pot afla din timp despre asta mi s-a spus ca Primaria e anuntata cu 24 de ore inainte. As vrea sa stiu cum putem afla si noi(chiar daca nu cu 24 de ore inainte) ca se vor face lucrari toata ziua si nu va fi energie.

Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
In cazul in care primaria este anuntata de catre E-ON pentru intreruperile care au loc datorita lucrarilor , aceasta informatie este afisata in zona respectiva si pe site-ul primariei.

Filip Vlad   |   Iasi

15.09.2014

Buna ziua,
Vreau sa cumpar un teren in zona Pepinierei. Am gasit un teren de vanzare a domnului Moraru Daniel Remus. Dumnealui apare ca inculpat in Dosar nr. 1004/45/2012* Curtea de Apel IAȘI. Cum pot afla despre ce terenuri e vorba in acest dosar, ca sa nu fiu inselat?

Răspuns primar Niţă Dan
Va rog sa va adresati unui avocet si la OCPI Iasi sa solicitati un certificat de sarcini asupra terenului respectiv.

Andrei Slonovschi   |   Iasi

15.09.2014

Buna ziua,
Nu gasesc pe site-ul dumneavoastra formularul F9 - CERERE PENTRU EMITEREA AUTORIZAŢIEI DE CONSTRUIRE/DESFIINŢARE.
Am rugamintea sa-mi spuneti unde gasesc acest formular pe site-ul primariei.

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua, formularul pentru emiterea Autorizatiei de Construire/Desfiintare il gasiti in sectiunea "Formulare tipizate": http://www.primariamiroslava.ro/formulare-tipizate

Laurentiu Mihai   |   Vorovesti

14.09.2014

Domnule primar as dori sa va intreb pe cind se va baga apa in reta la vorovesti cei de la rajac spunind ca totul depinde de primaria miroslava si precum ati observat nu prea au fost precipitatii si apa din fintina e cam la limita am uitat sa precizez ca am realizat bransamentul la apa am toate avizele platite inclusiv sigilarea apometrelor va multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Dupa finalizarea lucrarilor de executie a retelei de alimentare cu apa in satele Vorovesti si Bratuleni va fi predata la APAVITAL Iasi si apoi veti incheia contractul de furnizare a apei.

Ruxandra Vasilache   |   Vorovesti

14.09.2014

Buna ziua am cumparat o locuinta in sat vorovesti si cind am vazut ca se extinde reteau de apa am fost maxim de bucuroasa in zona apa fiind deficitara am facut bransamentul am achitat tot si mi s a comunicat ca pina la 15 sept 2014 se da drumul la apa nu as fi asa stresata daca nivelul apei din fintina se reface foarte greu un tub de apa de 80 inaltime cu 55 la interior se umple in 3 zile asa ca de spalat spal rufe la prieteni mama tata etc aveti bunavointa si poate stiti cam pe cind o sa vem apa astept cu maxim interes raspunsul dv

Răspuns primar Niţă Dan
Dupa finalizarea lucrarilor de executie a retelei de alimentare cu apa in satele Vorovesti si Bratuleni va fi predata la APAVITAL Iasi si apoi veti incheia contractul de furnizare a apei.

Popescu Ion   |   Miroslava

13.09.2014

In cat timp de elibereaza o autorizatie de constructie? Am depus actele necesare pentru eliberarea autorizatiei si se pare ca cei din primarie nu fac altceva decat sa prelungeasaca termene.

Răspuns primar Niţă Dan
Autorizatia de construire se emite in cel mult 30 de zile de la data depunerii documentatiei pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructie, conform art. nr. 7 din legea 50/1991.

Radu B/   |   Horpaz

12.09.2014

Legat de strada Unirii sa stiti ca lucrurile sunt jale iar cei de la Viarom circula ca niste nesimtiti pe acolo. In loc sa faceti oamenii mincinosi, asa cum este cazul domnului Husanu, eu v-as invita intr-o zi sa stati de dimineata pana seara pe strada unirii cand trece viaromul. Sa faceti o intalnire cu toti consilieri si sa respirati. Bine ca sa putut sa se asfalteze pana la cimitir ca vai nevoie mare era si pe strada iazului , pe unde nici nu circula cine stie ce masini dar pe strada pe care se circula intens pauza.

Veti raspunde in doua ape, sunt foarte sigur. Cel care raspunde la aceste mesaje, daca nu stii despre ce este vorba mai degraba bei o cafea si o lasi balta. Aam vazut destule mesaje pe site-ul asta in care s-a raspuns in doi peri.

Bine ca la cei care isi construiesc case se impune un RLU, pt prostimea in general si pt cei ca Manolescu, constructor care construieste case domnul Finatti nici nu se sinchiseste sa se duca la receptii, le da pur si simplu fara ca sa constate ca nu respecta RLU: 3 metri lateral si 5 in spate. Sunt foarte multe case, inclusiv a mea. Dar unde e lege nu e tocmeala.
Si se pare ca daca se da "spaga" (sau sa ii zicem altfel cumva?) totul e bine si frumos cu domnul Finatti.


Nu se va schimba nimic ... Intrebarea mea este cine raspunde la site si cand are program la primarie?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu raspundem persoanelor care nu se identifica. Multumim pentru intelegere.

Cocea Dan   |   Iasi

12.09.2014

Buna ziua, am vazut ca dati raspunsuri clare si la obiect, este de apreciat. Doresc sa stiu daca se poate cumpara un teren (de la o persoana privata) langa Rezervorul de apa din Dealul Nucului si daca se poate construi o locuinta - relativ modesta - in acea zona. De asemenea doresc sa stiu daca exista utilitati (care anume) langa teren; asta in ideea daca sa continui demersurile pentru cumparare si a deveni si noi membri ai comunitatii Miroslava - Balciu sau renunt... Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
In zona respectiva se pot construi case in urma unui PUZ, dar trebuie mai intai sa solicitati un certificat de urbanism pentru informare.

Constantin Viorel   |   Horpaz

10.09.2014

As vrea sa stiu care sunt demersurile pentru divort de comun acord si ce costuri implica.
Va multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Divortul de comun acord se poate realiza la primarie sau notar cu conditia ca ultimul domiciliu comun al sotilor sa fie in com. Miroslava si sa nu aibe copii minori. Ambii soti trebuie sa fie prezenti cu buletinele in original, certificatele de nastere, certificatul de casatorie si o taxa de 500 de lei.

Ungureanu Gabriel   |   Iasi

10.09.2014

Buna ziua domnule primar ! As dori sa cumpar o casa in Horpaz sat nou si vreau sa stiu cand va fi canalizare in acest sat. Va felicit sincer pentru investitiile facute in utilitati si infrastructura . Cu parere de rau am observat ca pe inserat se fac simtite mirosuri grele de la fose pe care unii proprietari le varsa in calea de acces . Cu stima va multumesc anticipat pentru raspuns

Răspuns primar Niţă Dan
La aceasta ora avem proiectul de canalizare a satului Horpaz . Sper ca lucrarea sa se realizeze in anul 2016.

Movila Alexandrina   |   Miroslava, str. Veche nr.9

08.09.2014

In zona au fost adusi doi caini sterilizati si inca trei caini pui. Va rugam mult sa trimiteti hin gherii pentru ai duce la padoc. Cand padocul era in Miroslava noi am mai dus caini acolo. Oare cand o sa se aplice legea care prevede monitorizarea cainilor din gospodarii in vederea obligativitatii sterilizarii lor?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom lua legatura cu hingherii de la padocul din Tomesti.

Ciprian PETREA   |   Miroslava

08.09.2014

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se poate face ceva concret cu cainii comunitari din zona iesirii din Miroslava catre Valea Ursului pana la sera lui Dascalu. Pana acum ne-am ales doar cu promisiuni de la d-voastra. Sunt agresivi si galagiosi.
Inca o problema ar fi cresterea de catre vecini a peste 20 de caini. Nu exista norme pentru asa ceva? Nu e nevoie de acordul vecinilor? Sau al garzii de mediu? Suntem condamnati sa suportam non-stop galagia, parul si mirosul dejectiilor acestor animale?
In urma sesizarilor depuse la primarie am ajuns la concluzia ca autoritatilor le pasa mai mult de drepturile animalelor decat de drepturile cetatenilor. Va rog sa va implicati si in rezolvarea unor astfel de probleme mai delicate. Nu cred ca pretentiile mele sunt exagerate. Practic doresc doar un trai civilizat intr-un sat european.
Multumesc, astept cu interes raspunsul d-voastra.

Răspuns primar Niţă Dan
Problema cainilor este destul de delicate pentru o primarie de comuna.Cautam solutii pentru gestionarea acestei probleme.

Iosif   |   Valea Adanca

07.09.2014

Buna Ziua!

Doresc sa ma mut din Iasi la casa con Sat Valea Adanca, Comunca Miroslava. Am vazut ca drumurile sunt pietruite, cel putin de la intrarea de pe Tudor Neculai, cum se face la stanga spre Valea adanca iesind de pe drumul asfaltat drumul este pietruit si plin de denivelari. Intrebarea este, se va asfalta vreodata aceste drumuri sau ma grabesc cu mutatul visand ca vom avea conditii cin iasi mutandu-ne langa iasi?

Răspuns primar Niţă Dan
Vor fi asfaltate toate drumurile satesti pana in anul 2016.

Stoican Adrian   |   Valea ursului, Strada Principala nr.2A

05.09.2014

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista o firma specializata pentru strangerea cainilor fara stapan sau cui ar trebuie sa ne adresam pentru a rezolva aceasta problema?
O alta problema ar fi lesurile animalelor moarte (de exemplu caini, pisici calcate de masina lasate pe drum sau pe marginea drumului). Exista o firma specializata (firma de salubritate de exemplu) care sa poata fi solicitata pentru asemenea situatii?
Si ultima problema dar poate cea mai importanta este legata de apa curenta deoarece sursele proprii de apa (fantana) nu sunt potabile si sunt insuficiente pentru uzul casnic. Exista un proiect din cate stiu, a fost o licitatie si ar trebui sa fie alimentata Valea Ursului in luna septembrie anul acesta conform estimarilor dumneavoastra. Intrebarea este daca sunt probleme legate de finalizarea acestui proiect, care este stadiul actual? Intreb deoarece nu am vazut nimic sa fie facut in acest sens.

Va multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Puteti sa va adresati la padocul de caini din Tomesti.

Anton Carmen   |   Bratuleni

04.09.2014

Buna ziua
Spuneti-mi va rog in ce stadiu sunt lucrarile la apa. Vom avea anul asta apa potabila de la Apavital?
Mentionez ca am achitat toate taxele pentru racordare.
Multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Veti avea apa anul acesta.

Tudor Serban   |   Horpaz

03.09.2014

Buna ziua!

Ma bucur sa vad proiecte in desfasurare de-a lungul comunei...fara sa comentez ritmul sau calitatea acestora.
Cand vorbim de canalizare (fie ea si in 2018) proiectul presupune lucrari doar pe strada principala sau va include si strazi adiacente cum ar fi Str Visinului? Intreb fiindca, in comparatie cu celelalte utilitati, pretul per metru e cel mai ridicat. Cu alte cuvinte daca se trage canalizare doar pe Str Principala doar cei din planul 1 (max 2) isi vor putea permite (sau cel putin vor fi interesati) restul ramane cu fosa. Acea directiva europeana se refera la nivel de localitate sau la nivel de imobil?

Toate bune si spor in tot ceea ce intreprindeti!

Răspuns primar Niţă Dan
Preturile la canalizare sunt stabilite de cei de la APAVITAL prin hotararea Consiliului de Administratie.

Cucuteanu Daniela   |   Valea Adanca

30.08.2014

Buna ziua,
Eu tot v-am mai scris si sper ca si de acesta data veti avea amabilitatea de a ma lamuri.
Vreau sa va întreb cum se poate construi un bloc cu 4 etaje fara PARCARE. Ma refer la blocul de pe strada bazei, mai jos un pic de duplexuri si de cele 3 blocuri construite deja. Pe lângă faptul ca strada este foarte îngustă si debia încap mașinile pe cele 2 benzi, acum trebuie sa mai si depășim in CuRBA mașinile muncitorilor. Menționez ca oameni nu s-au mutat inca. Ma gândesc ce o sa fie cind nu o sa mai parcheze 4-5 mașini cit sunt acum, ci poate 10 sau mai multe in funcție de nr de locatari. Cum s-a dat autorizație pt ca mie mi s-a cerut o distanta mult mai mare de axul drumului si gard,iar ei au construit blocul foarte aproape de drum. Cum sa construiești un bloc fara parcare si primăria sa accepte așa ceva. Ei o sa fie locatarii Miroslavei.Cum ii protejați dumneavoastră de cei care ii păcălesc.Sincer asta m i se pare culmea nesimțirii. Cum de alfel si cel cu 3 blocuri a turnat beton si și-a amenajat parcarea pina aproape de axul drmului. Rușine ca nu face ti absolut nimic. RUSINE!
O seara buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Ca administratie, noi analizam legalitatea constructiilor, iar acele constructii sunt legale.

Cernescu Mihai   |   Iasi

30.08.2014

Mult stimabile d-le Primar Nita Dan,

Aduc in atentia dvs un caz binecunoscut, este vorba despre familia Craus Gheorghe si Maria din Sat Uricani, Comuna Miroslava. MOdul cum sunt tratati cei 7 copii minori pe care ii au in intretinere, lasa de dorit. Este adevarat, s a intervenit de multe ori pentru a rezolva situatia lor, dar fara nici un rezultat. Doi copii au abandonat scoala, unul din ei lucreaza in sat ca si ingrijitor bovine etc
Pe mama o intereseaza alocatia micutilor si pensia batranului pensionar cu care locuiesc, aceasta parasind domiciliul in fiecare luna cate 5-7 zile dupa care se reintoarce acasa. Tatal,fara experienta necesara si delasator, lasa micutii in grija celor din sat, care de cele mai multe ori li se face mila de ei si asa reusesc ,,sarmanii,, sa mai supravietuiasca inca o zi. Popa din sat, deasemenea, a incercat in repetate randuri sa ii aduca pe o cale buna, insa,fara succes.
Fac apel sa se aplice legea protectiei copilului si a drepturilor acestuia. IN caz contrar, voi apela la alte institutii ale statului, inclusiv televiziune, pentru a se face dreptate.
Multumesc anticipat pentru intelegere,
Mihai Cernescu

Răspuns primar Niţă Dan
Daca dvs. stiti alte metode pentru a rezolva aceasta problema, va rugam sa le aplicati.

Damoc Florin   |   Valea Adanca

29.08.2014

Intre timp, vecinul de la nr. 10 si-a luat din drumul public resturile de la constructii, pentru ca mai multi vecini l-au "rugat"... deci s-a rezolvat. Va multumesc oricum.

Răspuns primar Niţă Dan
Si eu va multumesc pentru mesaj.

Geo   |   Miroslava

29.08.2014

As dori sa va intreb se mai scot la concurs locurile de munca care se mentionau in ziarul Mesagerul? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor scoate la concurs.

Marin Ursache   |   Miroslava

27.08.2014

Domnule primar, vi se pare corect cum s-au realizat terasamentele pe strazile de la concesiuni... in loc sa se sape si sa se puna umplutura din piatra si balastru sa-u pus deasupra inaltindu-se drumul cu 15-20 cm, in unele locuri chiar si mai mult, de am ajuns sa nu mai putem sa deschidem portile de acces... Va dau un exemplu: in localitatea curaturi din comuna ciurea s-a sapat aproximativ 60 cm si pe urma s-a umplut cu piatra si balastru, dar la noi vad ca s-a facut altfel, inaltindu-se drumul, devenind mai inalt chiar si decit temeliile de la unele garduri... Oare cind vor fi ploi cu cantitati mari de apa, unde se va duce acea apa??? Nu cumva in curtile oamenilor???

Răspuns primar Niţă Dan
Terasamentele respective sunt realizate conform proiectului.

Capatina Ciprian   |   Str. Paduri, Sat Ciurbesti - Com. Miroslava

27.08.2014

Buna ziua tuturor salariatilor primariei. Cu siguranta acest mesaj nu-l va citi primarul comunei cum nu au fost citite si altele dupa idea mea dar e posibil sa gresesc si nici nu conteaza daca il va citi important e saq fie prezent si pus in practica acest mesaj, dupa cum vam prezentat rugamintea mea in nenumarate mesaje la care miati dat raspuns si am fost multumit dec raspunsul dat iata se apropie si luna SEPTEMBRIE la care miati promis ca se vor incepe lucrarile RETELELOR DE ELECTRICITATE pe strada paduri si mas bucura sa vad ca vor ajunge utilajele pentru demararea lucrarilor am vazut nenumarate rugaminti la adresa primariei pentru aceasta strada cum ar fi COMPACTAREA STRAZI ASFALTAREA STRAZI SAU MODERNIZAREA STRAZI ALTI VOR APA POTABILA PE ACEASTA STRADA ALTI VOR CANALIZAREA PE ACEASTA STRADA locatari acestei strazi vor multe dar cea ce vor nu e o urgenta dupa cum vad eu personal locatari nu siau pus problema retelei electrice e cea mai importanta fara lumina sunt ruinati apa o mai scoti din fintina dar lumina INTRUN FINAL propunerea mea e ca RETEAUA ELECTRICA E cea mai importanta pe primul loc si zic ca cele lalte proiecte ar fi de lasat sa isi astepte rindul nu strada face viitorul la copii nu canalizarea ii va rezolva problemele si nici APA SAU GAZUL nu cred ca ii va scoate din saracie DAR BRANSAREA LA RETEAUA ELECTRICA CRED CA II VA AJUTA ENORM IN PRIMUL RIND VOR AVEA UN BEC IN CASA LA CARE COPII VOR INVATA NU LA LAMPA SAU LA LUMINARE vor putea folosi o masina de spalat vor putea folosi un frigider pentru conservarea alimentelor si cred ca vor aduce multe facilitati curentul va fi mult mai important decit celelalte sper sa primesc un raspuns si nu in ultimul rind va multumesc pentru raspunsurile date la mesajele anterioare ma multumesc(scuzati pt cligrafie)

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni in zona la care faceti referire functie de fondurile de care dispune primaria.

Lucian   |   Horpaz

27.08.2014

Buna ziua,
Am si eu o mare problema cu aceasta firma de salubrizare, SC Raabro, din zona. Mai exact, domnii care vin sa ia gunoiul nu au luat niciodata pana acum gunoiul de la mine, cu toate ca am contract de 1 luna cu ei. As dori sa mentionez ca am vorbit personal cu ei, si le-am aratat contractul si locul de unde sa ridice gunoiul. Apoi am facut sesizari telefonice si le acel numar din contract, care s-a lasat cu multe promisiuni si nimic concret. Dupa mai multe insitente cei de la salubritate au obiectat ca drumul meu are 5m lungime si de asta nu vor sa intre, spunand ca daca doresc sa mi se ia gunoiul sa-l aduc undeva la 100de m la strada. Astazi am facut si acest lucru si surpriza, acum cand am venit de la servici gunoiul tot plin, chiar daca l-am dus la strada, de mentionat ca la ceilalti au ridicat gunoiul. Si asa ma plimb cu tomberonul plin de gunoi prin Horpaz, pentru ca niste angajati de la o firma fara prestanta si foarte neserioasa isi bat joc de oameni! Rusine!
Nu se poate face nimic cu aceasta firma? sa fie sanctionata? Sau macar obligata sa-si faca datoria, datorie asumata prin contract? Sau sa fie inlocuita...
Va multumesc,

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pentru a rezolva reclamatia dvs.. Puteti preciza strada pe care locuiti.

Florin Damoc   |   Valea Adanca

26.08.2014

in primul rand va multumim pentru pietruirea strazii iazului.... Nu mai credeam sa se intample vreodata asta...problema e ca, specific multor romani,unii vecini au inceput deja sa-si scoata resturile de la constructii in strada nou amenajata...de exemplu cel de la nr 10(str iazului).problema e ca ingusteaza drumul si mai rau,acusi incep ploile... si tot lutul ala scos de el in drum va acoperi piatra proaspat pusa. eu l-am abordat civilizat si l-am rugat sa-si ia din drumul public resturile, dar nu a parut impresionat. Rog primaria sa-l "roage", folosindu-se de autoritatea conferita de lege. Va multumesc anticipat

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni cat de curand. Multumesc.

Ioana   |   Dancas

26.08.2014

Buna ziua, domnule primar!
V-as ruga sa luati legatura cu cei abilitati in acest sens pentru montarea indicatorului de Intersectie cu un drum fara prioritate, pe soseaua de centura spre Miroslava, inainte de intrarea in satul Dancas. A ramas doar stalpul pentru ca indicatorul, cel mai probabil, a fost furat. Se circula cu mare viteza si chiar se fac depasiri, desi este linie continua, intrarea pe sosea din sat fiind astfel foarte riscanta.
De asemenea, tin sa precizez ca de la centura spre intersectia cu str. Unirii (Horpaz), pe sensul din dreapta cum se coboara asfaltul s-a surpat pe o portiune destul de mare si tot continua. Problema este inca nerezolvata.
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni cat de curand. Multumesc.

Agraviloaiei Ionel   |   Valea Adanca

26.08.2014

Multumim Dl. Primar si felicitari pentru montarea de (cocase) pe str. Principala din Valea Adanca.
Putem sa fim si noi multumiti acum cand tot la sezizarile noastre ati reusit montarea acestor obstacole pentru soferi, acum se vede diferenta cum circula soferi fata de cum era inainte. Speram sa le vedem intodeauna pe strada.
Multumim!!!

Răspuns primar Niţă Dan
Si eu va multumesc pentru mesaj.

Nicusor   |   Valea Adanca

24.08.2014

Buna din nou,

Locuiesc pe str. Visinilor, Valea Adinca. Ati trimis 2 raspunsuri contradictorii:

Nicusor | Valea Adinca 09.08.2014
Salutare,
Locuiesc pe Str. Visinilor, Valea Adinca si impreuna cu vecinii am hotarat sa instalam o bariera cu deschidere manuala (de catre oricine, fara acces preferential) pe aceasta strada, motivele fiind multe (avem copii care se joaca in curti si ies des in strada, accesul autoturismelor straine, viteza mult peste limita, nori de praf la fiecare trecere, etc). Stiu ca acest drum este privat al nostru, spuneti-mi va rog, trebuie sa instiintam primaria in scris pentru montarea barierei ? Este nevoie de altceva anume?
Multumesc
Răspuns primar Niţă Dan
Drumul respectiv este drum public, nu permite amplasarea barierei conform prevederilor legale,nu este o modalitate acest lucru pentru supravegherea minorilor. In perioada urmatoare vor fi amplasate indicatoare privitor la restrictie de viteza si alte masuri.Nicusor Popescu | Valea Adinca 13.03.2014
Salutare,
Str. Visinilor, Valea Adinca, din cate stiu este un drum privat, care sunt sansele sa fie asfaltat un urmatorii 1-2 ani daca acesta va fi cedat primariei ?
Multumesc !
Răspuns primar Niţă Dan
Strada nefiind in inventarul domeniului public al comunei, pana in prezent nu a fost luata in calcul pentru modernizare. Daca va fi predata domeniului public speram ca in 2016 sa fie inclusa in programul de modernizare prin asfaltare.


Pana la urma ce-i cu strada asta ? Sa ma astept la un al 3-lea raspuns diferit de cele doua ?

Răspuns primar Niţă Dan
Deoarece str. Visinilor este si in localitatea Horpaz care este in domeniul public, s-a facut confuzie cu cea din Valea Adanca care este drum privat, ne cerem scuze, iar conform Legii 413/2002 art. 1 - alin. 1 regimul drumurilor reglementeaza in mod unitar administrarea drumurilor publice si private – se interzice blocarea sau amplasarea de obstacole de orice fel pe ampriza drumurilor, cu exceptia cazurilor autorizate de administratorul drumului si de politia rutiera si care vor fi semnalizate corespunzator.

Ciubotaru Florin   |   Iasi

24.08.2014

Domnule Primar,
Ne-am bucurat mult cind am aflat ca Str. prof. Nicolae Hartan se va asfalta in 2014. Suntem la sfarsitul lui august. Totusi cind vor demara lucrarile..

Multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Nicolae Hartan este prinsa in proiectul de asfaltare. Suntem in grafic.

Nitica Valeriu   |   Iasi

24.08.2014

Buna ziua! Detin un teren aflat la 150m de ultimele case de pe str. Padurii, sat Vorovesti pe care intentionez sa construiesc o casa. Va rog sa-mi spuneti daca aveti in plan sa continuati pietruirea drumului si sa extindeti reteaua electrica si cand preconizati ca se va intampla?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu avem in planul nostrum asemenea proiect.

Bodnariuc Danut   |   Cornesti

24.08.2014

Buna ziua! Domnule primar, ne tot promiteti ca asfaltati drumul ce leaga Cornestiul de Ciurbesti, cind se va intimpla acest lucru? Ne puteti da un raspuns concret? Va multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
In anul 2016 vom face legatura intre localitatile la care faceti referire.

Popica Constantin   |   Miroslava

21.08.2014

Buna ziua. As vrea sa stiu pe ce data este licitatia pentru loturile aflate in concesionare (care au fost scoase la licitatie). Va multumesc mult.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu s-a stabilit inca data licitatiei. Vom anunta aceasta data pe site-ul primariei si prin toate mijloacele de informare pe care le avem la indemana. Va multumesc.

Vasile Cornea   |   Valea Adanca

20.08.2014

Sugestie!
Rog sa analizati oportunitatea, ca prin certificatul de urbanism, sa impune-ti celor care construiesc blocuri, cum sunt cele de pe strada Bazei (Valea Adanca), alocarea spatiilor de parcare pentru fiecare apartament construit. Pe strazile inguste actuale, numai de cateva masini parcate Nu este nevoie.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza sugestia dvs.

Petrica Ciobanu   |   Horpaz

20.08.2014

Buna seara. Locuitorii de pe strada Unirii va intrebam daca sunt sanse sa asfaltati si strada Unirii in viitorul apropiat. Acum multe luni in urma v-am rugat sa ne spuneti daca se rezolva ceva cu podetul din atrada Unirii cu str.Noua si ati raspuns ca se rezolva... nici in ziua de azi nu a pus nimeni o lopata de pietris,tot noi locuitorii am cumparat o masina de piatra de am pus la intrare pe Unirii ca sa circule Viaromul cu camioanele cu viteza. In continuare i-am rugat sa o lase mai incet ca nu mai putem de praf. Nu-i impresionam cu nimic. I-am rugat sa compacteze pietrisul pus de noi ca doar si-au lasat utilajele parcate o zi in fata portii mele si nici asa nu i-am impresionat. Poate macar pe dumneavostra va sensibilizam ca am ajuns sa regretam ca ne-am mutat in Horpaz - toata vara au duduit camioanele prin fata noastra cu pietris de s-a lasat drumul iar noi sa il intretinem din banii nostri ca sa circule ei. I-am rugat macar o masina de piatra sa ne lase in santurile facute de ei si nimic. Poate poate avem o speranta sa terminati si trei sute de metri ramasi din strada Unirii cu asfalt caci orice lucrare faceti in sat intai trece cu camionul pe la noi si geamurile nu le-am mai deschis din primavara. Cu toate ca dupa cei 300 de metri neasfaltati sunt cativa km asfaltati. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu aveti dreptate in ceea ce spuneti si trebuie sa stiti ca un proiect nu poate fi modificat dupa dorintele sau ideile fiecarui cetatean.

Husanu   |   Iasi

18.08.2014

Buna ziua. As dori sa cumpar un teren in satul Ciurbesti pentru a-mi construi o casa. Acel teren are deschidere 17ml fara a avea drum (nu are cale de acces). Imi puteti spune cati ml trebuie sa aiba calea de acces? Cu stima M.Husanu

Răspuns primar Niţă Dan
Toate terenurile construibile ce se vand trebuie sa aiba cale de acces pentru a se realiza actele notariale, prezentandu-se un plan de dezmembrare.

Mihaela   |   Horpaz

18.08.2014

Buna ziua. As dori sa imi spuneti, in ce conditii poate moderniza primaria o strada infundata ? In cazul in care proprietarii nu sunt de acord sa cedeze terenul (strada) primariei, primaria va putea moderniza strada respectiva?

Răspuns primar Niţă Dan
Primaria poate moderniza numai strazile din domeniul public.

Spinachi Remus   |   Horpaz

17.08.2014

Buna ziua,
Domnule primar, din cate observ situatia gunoiului din Miroslava a scapat complet de sub control. Atat dumneavoastra cat si echipa dumneavoastra sunteti complet depasiti de situatie din moment ce pe strada prof Constantin Dascalu din Horpaz nu a mai fost ridicat gunoiul de mai bine de 2 saptamani. Cu tot respectul va informez ca maine atat eu cat si vecinii de pe aceasta strada ne-am hotarat sa ne adresam Agentiei pentru protectia mediului din Iasi deoarece ultimele 3-4 sesizari facute aici in decurs de mai bine de 2 luni au ramas afara nici un rezultat.
Este o mizerie faptul ca gunoiul a fost ridicat doar de pe strada principala iar restul strazilor sunt pline cu mormane de gunoi iar asta arata ca cineva incearca sa ascunda aceasta mizerie. Nu in ultimul rand sunt convins ac si presa va fi interesata de acest subiect.
O zi buna.

Răspuns primar Niţă Dan
Aceasta este parerea dumneavoastra.Primaria Miroslava s-a preocupat permanent de aceasta situatie si am reusit sa o si rezolvam.

Matei Maria   |   Cornesti

17.08.2014

Cu mult respect domnul Primar va rugam din suflet noi cetatenii din Corneti din partea de la Cirbesti Padure sa ne asfaltati si noua drumul ca nu-mai noi am ramas fara strada ca este o nenorocire parca am fi din alt sat uitat de lume va multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Nu sunteti uitati dar toate lucrarile de investitii se fac dupa un program si in functie de banii care sunt in bugetul comunei si de modul cum isi platesc cetatenii taxele si impozitele,iar satul Cornesti are mari restante.

Cristian   |   Dancas

16.08.2014

Buna ziua, sa fiu scurt locuitorii satului Dancas avem o mare problema cu gunoiul se ridica foarte rar , sunt mereu pline si mirosul este ingrozitor, spatiu nu este amenajat gunoiul este mereu imprastiat de canii comunitari, am facut pana acum 2 sesizari telefonice la Dl. Bulbasa Vasile, a mai adus un container in centrul satului, dar acum se ridica mai rar gunoiul, va rog din suflet sa luati masuri, in caz ca nu se va rezolva problema ma voi adresa la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

Răspuns primar Niţă Dan
Firma care opereaza in comuna cu ridicarea gunoiului menajer nu este dotata cu utilajele necesare si functionale.Primaria a achizitionat o autogunoiera si incepand cu data de 18.08.2014 vom respecta graficul de preluare a gunoiului.

Andrei Ungureanu   |   Iasi

16.08.2014

Buna ziua!As dori sa stiu daca exista posibilitatea de a intra in posesia unei parcele pentru constructia unei locuinte in baza legii 15/2003 si eventual cum ar trebui sa procedez.Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru a intra in posesia unei parcele pentru constructie trebuie sa adresati o cerere la Consiliul Local Miroslava pentru a participa la licitatiile ce se vor tine,acestea fiind anuntate pe site-ul institutiei.

Spinachi Remus   |   Horpaz

15.08.2014

Buna ziua,
Dl Primar daca pana acum gunoiul se ridica cu intarziere acum nu se mai ridica. Va multumesc ca ati reziliat vechiul contract. Acum stau cu gunoiul in fata portii de mai bine de 3 zile. Sa stiti ca s-a imputi forte frumos. Atat eu cat si vecinii mei suntem foarte bucurosi de miros. Gunoiul trebuia ridicat Miercuri. Astazi este Vineri iar Luni am hotarat impreuna cu vecinii sa aducem gunoiul in fata primariei poate astfel o sa fiti convins de importanta ridicarii gunoiului la timp.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu am reziliat noi contractul cu firma Predemet. Aceasta firma s-a retras din motive financiare. Firma Raabro care preia acum gunoiul nu este dotata corespunzator cu utilajele necesare. Primaria a achizitionat o masina pt. gunoi si vom respecta graficul stabilit de preluare , adica miercurea ptr satul Horpaz.

Nitulescu Adriana   |   Valea Adanca com Miroslava

12.08.2014

Domnule Primar cum se poate ca intr-un cartier nou de vile sa aprobati construirea de blocuri cu parter si trei etaje ? Blocuri construite fara locuri de joaca pentru copii si fara spatii de parcare. Nu erau obligati sa respecte regimul de inaltime ?

Răspuns primar Niţă Dan
Aceste constructii respecta Regulamentul Local de Urbanism.

Petrica Ciobanu   |   Horpaz

12.08.2014

Buna ziua...va rugam sa ne spuneti daca sunt sanse in viitorul apropiat sa continuati cu asfaltarea strazii Unirii pana in strada Noua caci nu a mai ramas mult de podetul dintre unirii si strada noua nu mai zicem ... iar cea mai mare realizare si de folos pe langa asfaltarea din Horpaz sunt cocoasele montate pe strada Noua ca nimeni nu are bunul simt de a reduce viteza nu se gandesc la copiii ce pot ieai din curte...chiar daca restrictia este de 30 km la ora sub 70..80 nu cred ca circula cineva

Răspuns primar Niţă Dan
Anul acesta nu avem sanse sa asfaltam aceasta portiune de drum speram pt. anul viitor.Vom sesiza politia rutiera cu privire la nerespectarea vitezei de circulatie

Ramona Carp   |   Miroslava

12.08.2014

Buna ziua! Avand in vedere faptul ca in satul Miroslava suntem multe familii cu copii mici consideram ca ne-ar fi de folos un loc de joaca pentru acestia. Astfel, dorim sa va intrebam daca aveti in plan amenajarea unui parculet. In eventualitatea unui raspuns pozitiv am dori mai multe detalii. Multumim anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Este un parc amenajat in Valea Miroslavei,urmeaza sa amenajam un loc de joaca intre Centru de Informare Turistica si Dispensarul uman.

Alex   |   Uricani

12.08.2014

Buna ziua!
Ce noutati aveti legate de infiintarea unui sistem de canalizare/apa potabila in Uricani?

Răspuns primar Niţă Dan
S-a facut licitatia pt.executia lucrarii ,se face evaluarea si speram ca incepand cu luna septembrie 2014 sa incepem lucrarile

Andra Neculai   |   Valea Adinca

11.08.2014

Buna ziua,
In urma cu 2 saptamani, in Valea Adinca, pe str. Livezilor, in intersectia dinaintea rezervorului de apa, un proprietar "gospodar" a dat foc la mai multe deseuri. Pe langa fumul inecacios si gros din cauza caruia nu se mai putea sta nici cu geamul deschis in casa, dar nici afara in curte, individul a lasat si focul nesupravegheat. Am sunat de 3 ori la Politia Locala pana a venit cineva, agentii plecand asa cum au venit. Am sunat tot noi dupa 1 ora ca sa vedem ce se intampla totusi si ni s-a spus ca vor fi amendati proprietarii in cauza cand vor fi gasiti. Acum o saptamana iar a fost facut foc in aceasi zona, insa de dimensiuni mai reduse. Avand in vedere ca in aceasta primavara a fost un incendiu masiv in zona as dori sa stiu ce masuri se vor lua in astfel de cazuri si unde ar trebui facute sesizari dat fiind ca Politia Locala Miroslava pare depasita de situatia in astfel de situatii.
Multumim pt eforturile care au fost depuse pt a reduce numarul cainilor fara stapan de pe strada Livezilor. Din pacate insa, inca persista acea catea cu pui si aproape in fiecare noapte nu putem sta cu geamurile deschise din cauza latraturilor si a zarvei pe care o fac pe strada.

Răspuns primar Niţă Dan
Serviciul pt. Situatii de urgenta supravegheaza permanent zona si va rugam sa sesizati atunci cand este cazul la nr.0755082199.Pentru prinderea cainilor comunitari avem serviciu de hingherit care s-a deplasat pe strada dumneavoastra dar nu a reusit sa depisteze acel animal.

Ionut Budeanu   |   Str. Fermei

10.08.2014

Buna ziua! As dori sa stiu daca exista o lege in privinta cresterii animalelor domestice in sat , si daca da, va intreb necesita autorizatie sau acordul vecinului sa crestem gaini pe parcele de teren de 500 metri ? Mentionez ca vecinul meu creste gaini langa gardul meu si ma deranjeaza zgomotul si mirosul care vine dinspre el. Va multumesc anticipat !

Răspuns primar Niţă Dan
Cresterea pasarilor pe parcele mici se face si cu acordul vecinilor cu conditia respectarii stricte a regulilor de igiena prin curatarea dejectiilor prin spalare si dezinfectie zilnica.

Crina Mardare   |   Miroslava

09.08.2014

Locuiesc pe strada Padurii in Miroslava. Va rugam sa ne ziceti daca va fi strada racordata la sistemul de canalizare. Cand am achizitionat terenul era vorba ca strada sa fie racordata si chiar asfaltata. E foarte posibil sa fi inteles gresit. Daca aveti vreun termen in plan va rog sa ne transmiteti. Mult succes in continuare!

Răspuns primar Niţă Dan
Canalizarea va fi extinsa in anul 2016.

Nicusor   |   Valea Adinca

09.08.2014

Salutare,
Locuiesc pe Str. Visinilor, Valea Adinca si impreuna cu vecinii am hotarat sa instalam o bariera cu deschidere manuala (de catre oricine, fara acces preferential) pe aceasta strada, motivele fiind multe (avem copii care se joaca in curti si ies des in strada, accesul autoturismelor straine, viteza mult peste limita, nori de praf la fiecare trecere, etc). Stiu ca acest drum este privat al nostru, spuneti-mi va rog, trebuie sa instiintam primaria in scris pentru montarea barierei ? Este nevoie de altceva anume?
Multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Drumul respectiv este drum public, nu permite amplasarea barierei conform prevederilor legale,nu este o modalitate acest lucru pentru supravegherea minorilor. In perioada urmatoare vor fi amplasate indicatoare privitor la restrictie de viteza si alte masuri

Andrei Munteanu   |   Valea Adanca

09.08.2014

Buna ziua ,

Doresc sa va intreb daca nu se poate face ceva cu urcarea in rampa din Strada Veche nr 120..., acea urcare care se intersecteaza cu strada asfaltata . Strada a fost repietruita si balastata dar din cauza urcarii in rapta sau format niste gropi in care ne rupem masinile .
Acea portiune degeaba o reprofilati deoarece ea ar trebui scarificata si stabilitazata .
Multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni dupa finalizarea lucrarilor de canalizare in zona.

Nitulescu Adriana   |   Valea Adanca com Miroslava

07.08.2014

Am locuinta in Valea Adanca str Latcu Voda nr. 80 , cum se poate ca intr-un cartier de vile primaria sa dea aviz pentru construirea unui bloc format din parter si 3 etaje fara avizul nostru al vecinilor.
Blocul de care va vorbesc se construieste intre hotel Capitol si locuinta noastra la o distanta de 2 metri si ceva de gardul nostru. Pe 1200 mp construieste blocul cu 16 apartamente si magazin la parter . Domnule primar cum se poate asa ceva nu vede nimeni nimic cartierul trebuia sa ramina de case nu de blocuri. Nu au locuri de parcare nici spatiu de joaca pentru copii locatarilor. Va rog trimiteti si verificati.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom trimite un consilier de la urbanism pentru a verifica distanta mentionata de dumneavoastra.

Tibulca Laurentiu   |   Valea Adanca

05.08.2014

Buna ziua, domnule primar va rugam insistent sa rezolvati problema cainilor comunitari de pe str costea voda langa biserica. A devenit o adevarata provocare sa incercam sa dormim noaptea va multumim anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom interveni pentru prinderea cainilor comunitari.

Eugen Cojocaru   |   Valea Adanca

05.08.2014

Am remarcat aseara (4 august), cand m-am intors acasa, ca fusese ridicat gunoiul, deci firma de salubritate si-a facut treaba. Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Ne dorim sa nu mai fie nicio problema pe viitor.

Aura Iancu   |   Sibiu

04.08.2014

Buna ziua. Am vazut pe site-ul Primariei Miroslava legislatia privind legea 165/2013 (respectiv afisarea normelor de aplicare la legea165/2013)si am sesizat ca dispozitiile art.7 alin.(1) nu sunt aplicabile in cazul hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile.Pentru cererile de reconstituire in astfel de situatii (respectiv hotarari judecatoresti definitive si irevocabile) cand se face punerea in posesie si care este procedura de urmat?
Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Daca aveti cerere depusa la Primaria Miroslava , trebuie sa veniti sa verificam dosarul pt. a vedea ce acte mai trebuie pt. finalizare. Daca nu aveti cerere de punere in posesie este necesar sa o depuneti ,insotita de hotararea judecatoreasca. Pt. mai multe informatii luati legatura cu biroul cadastru din cadrul primariei.

pagina 1 din 9

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2014