Adresează o întrebare

Adresaţi-ne o întrebare accesând formularul alăturat.
Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp, direct pe site-ul instituţiei.


*mesajele anonime nu vor fi afişate pe site.

Daniel   |   Miroslava

21.05.2017

Buna ziua,
Pe strada Biserica, Sf. Neculai inainte de bariera de limitare inaltime, din cauza unei catele in calduri se aduna o haita de caini ai nimanui, si este o harmalaie enorma, in afara de asta cand vezi toate javrele alea ti-e si frica sa iesi din curte.
Va rugam sa anuntati cit mai repede cu putinta serviciul de ecarisaj pt a curata zona.
Multumim

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua, se va deplasa echipa de hingheri pentru prinderea cainilor si rezolvarea pproblemei semnalate de dumneavoastra. Multumesc!

Cornel   |   Valea Adanca

20.05.2017

In primul rand va multumesc pentru curatenia realizata zilele acestea pe strada Bazei.
Pe aceeasi strada la nr. 40 o lampa de iluminat este desprinsa de pe stalp.

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua, defectiunea se va remedia in scurt timp. Multumesc.

Ene Oana   |   Miroslava

20.05.2017

Buna ziua domnule primar, ce trebuie sa facem pentru a se pune un indicator cu limitare de viteza, sau atentie copii pe strada Fermei? Trec foarte multe masini cu viteza mare de nici nu au timp copii si parintii sa reactioneze. Suntem multe familii care avem copii, mai vor si ei cu o bicicleta, cu o trotineta pe strada, nu ii putem tine numai in curte. Este posibil sa se faca ceva in aceasta privinta? Speram ca da. Multumim. O zi frumoasa.

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua, se vor monta indicatoare de limitare a vitezei.

Ionut b   |   Miroslava

18.05.2017

Buna ziua. Pe str Fermei 21 sa lăsat asfaltul foarte tare.
Va rog sa trimiteti o comisie sa ancheteze din ce cauza sa lăsat și sa surpat strada pe mijlocul ei. Reprezintă un real pericol pt mașinile care circula deoarece sa lăsat pe o porțiune mare și e adânca. Mulțumesc. Cu respect !

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua, am verificat in teren – in termen de o luna de zile se va remedia situatia.

Adrian   |   Valea adanca

18.05.2017

https://www.bzi.ro/tanar-muscat-de-un-caine-comunitar-pe-strazile-din-iasi-victima-a-necesitat-interventie-chirurgicala-605953
Astetptati si voi astfel de cazuri inainte sa luati masuri?
Pe strada Bazei 50m mai sus de fundatia Omenia sunt haite de caini de toate felurile care nu lasa pe nimeni sa treca prin zona pietonal! Se rezolva cumva povestea sau asteptam interventia smurdului? Sunt zeci de astfel de zone in tot satul, de ce nu intervine echipa de hingheri fara sa fie chemata? Sa mearga pur si simplu pe jos prin comuna si sa stranga toti cainii care-i vor agresa. Sau poate le este frica sa nu fie muscati, de-aia se deplaseaza cu masinile in zonele relcamate!!! Noi navem nimic cu animalele care-si vad de treaba lor, dar se pare ca unele isi vad si de treaba noastra si asta nu face bine la sanatatea pietonilor.

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. De pe strada Bazei au mai fost ridicati caini, dar se va reveni si in zona specificata de dumneavoastra.

Narcis   |   Vorovesti (Miroslava), str. Buzamet

17.05.2017

Bună ziua, domnule primar noi locatarii de pe strada Buzamet (Vorovesti) va rugam mult sa rezolvam cumva problema vitezei care circula autovehiculele pe aceasta strada,mulțumim pt implicare pt ca ati asfaltat-o, suntem f mulțumiți de asfalt, dar va rugam sa pune-ti cocoase de limitarea vitezei, ne e frica sa ne lasam copii cu o bicicleta, cu o trotineta, sa-i lasam sa se duca la magazin, tocmai ca se circula în ultima vreme f mult pe ea și se circula cu mare viteza pt ca strada nu are curbe sau altceva și șoferii calcă pedala ca pe pista de raliu. Va mulțumesc și sper sa tine ti cont de acest aspect și sa rezolvam cumva aceasta problema pana nu se intampla accidente grave care se pot lasa cu omoruri. Va mulțumim și așteptăm cu nerabdare un răspuns și o rezolvare a aceste-i probleme.

Răspuns primar Niţă Dan
Bună ziua, sunt indicatoare rutiere montate care trebuie respectate de catre condsucatorii auto. Politia rutiera poate da amenzi in aceasta speta.

Petronela   |   Valea Adanca

17.05.2017

Buna ziua
Este posibil achizitionarea locului de parcare situat in vecinatatea casei mele?

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua, va rugam sa precizati strada si numarul pentru a va putea da un raspuns.

Bogdan V.   |   Valea Adanca

15.05.2017

Buna ziua,
Am citit cu interes intrebarea domnului Ionut G. din data de 03.05.2017 pentru ca, vrem nu vrem, acela este cel mai scurt drum spre oras si pentru cei de pe alte strazi din zona.
Problema a aparut cand am citit raspunsul d-voastra: Vom planifica pentru anul urmator.
Sper ca va refereati la strada Prunilor si nu la strada Scolii care trebuia sa fie facuta de anul trecut, apoi s-a amant pe inceputul acestui an, inceput care a trecut deja, avad in vedere ca suntem aproape la jumatatea anului.
Daca, totusi, asteptarile cetatenilor nu au fost in zadar si se va asflata anul acesta si strada Scolii, ne puteti spune cam in ce luna speram sa se intample asta?
O zi buna.

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. In acest an se va asfalta strada Scolii. Nu va putem spune luna in care vom incepe, deoarece sunt alte planificari in bugetul local pe catre trebuie sa le respectam.

Bogdan V.   |   Valea Adanca

15.05.2017

Pe langa nelamurirea din mesajul anterior, as mai avea o intrebare, ce se intampla cu cei care au gardurile facute cu mult timp inainte dar au lasat doar 2 m de la axul drumului (daca nu chiar mai putin?), o sa fie fortati sa-si mute gardurile sau se merge pe principiul care e mai smecher ramane cu tot terenul, eu mi-am facut gardul la 6 m de axul drumului si incet icnet, drumul s-a mutat in terenul lasat de mine, ar trebui sa-mi mut si eu gardul in fata pe tot terenul meu sa facem concurs pentru care are "obrazul mai gros"?

Răspuns primar Niţă Dan
Va rugam sa precizati strada si locatia pentru a verifica in teren.

Ioan   |   sat Miroslava

15.05.2017

Buna ziua Domnule Primar! As dori sa stiu cand reancep lucrarile de asfaltare pe strada General Emanoil Dascalu si daca exista stipulata in plan si o retea de canalizare in aceasta zona.
Va multumim pentru lucrarile de pana acum si le asteptam, mai ales din necesitate pe cele ce vor urma!

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua, nu se vor continua lucrarile, deoarece este zona de drum care apartine proprietarilor din zona. Canalizarea va trece tot pe zona private si nu putem sa o realizam.

Marius   |   Valea Adanca

12.05.2017

Buna ziua! Imi puteti spune daca exista in plan latirea str Pepinierei pe portiunea invecinata cu pepiniera Tudor Neculai? Zona e in continua dezvoltare si traficul pe aceasta strada impune urgent latirea strazii.
Va multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. Aceasta situatie este in analiza la Primaria Miroslava.

Constantin Damian   |   Valea Adanca

12.05.2017

Buna ziua domnule Primar. Doresc sa va intreb daca exista vreun proiect (sau vreo sansa) de extindere a retelei de canalizare pe strada Cicoarei. Exista canalizare pe str. Costea Voda, si ar fi foarte ușor sa se facă un bransament la aceasta. Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. Proiectul de canalizare in satul valea Adanca este intocmit si finantat de SC Ata Vital SA . Estimam inceperea lucrarilor in acest an.

Artic Constantin   |   Bratuleni

11.05.2017

La intrarea in Bratuleni este depozitul de balastru si de toate, a Viarom, vin masinile cu balastru si ne trezesc la 2,3 dimineata nu au un program? Mi se cutremura geamurile cand rastoarna bascula se aude tot satul va rugam luatii masuri de a nu ne mai trezi noaptea ca de praf nici nu mai zic, astept raspuns.

Răspuns primar Niţă Dan
SC Viarom SRL este concesionar pe terenul pe care are depozitate agregatele. Primaria Miroslava va notifica agentul economic in sensul impunerii unui orar rezonabil in ceea ce privesc activitatile sale.

Ursachi Mihai   |   Iasi

11.05.2017

Bună ziua, ne puteți spune va rugam la ce stadiu se mai afla extinderea de rețea electrica pe strada Zorilor, menționez ca suntem zece case la gata pe strada Privighetorilor care vom beneficia de aceasta rețea. Cei de la Eon au zis ca studiul de fezabilitate este gata și aștepta colaborarea primăriei pt extindere.

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. Analizam posibilitatea de a angaja in acest an bugetar executia lucrarilor.

Andrei   |   Iasi

10.05.2017

Buna ziua! Spuneti-mi va rog daca este vreo conducta de gaz pe dealul nucului, Valea Adanca. Ma intereseaza zona de pe Strada Marului. Multumesc! Andrei

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. In zona mentionata nu este nicio conducta de gaz.

Elena   |   Horpaz

10.05.2017

Domnule Primar,sunt 3 ani de cand ne duceti cu vorba ca prelungiti reteaua electrica pe Str.Iazului.La ora actuala sunt 6 case construite ,incepand de la nr.66A In jos.Noi platim impozite pe case dar nu le putem folosi.Nu credeti ca ar fi cazul sa luati masuri?SUNTEM FARA ELECTRICITATE LA 1 KM DE IASI.............

Răspuns primar Niţă Dan
Contractele de cofinantare intre Primarie si Delgaz Grid sunt semnate. Urmeaza licitatia de executie si apoi realizarea lucrarilor

Stavarache Mihai   |   Gaureni

10.05.2017

Buna ziua ! Am o intrebare: cand v-om beneficia si noi de canalizare? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. Lucrarile vor incepe in acest an pe proiect cu finantare europeana in care sunt incluse sapte sate.

Corina   |   Horpaz

09.05.2017

Buna ziua! Credeti ca ar fi posibila amplasarea unor cosuri de gunoi pe strada Principala? In acest fel poate rigolele nu ar mai fi tinta gunoaielor. Ar fi benefic si un indicator pentru semnalizarea curbei dinainte de vechea scoala. Nu de alta dar sunt unii soferi care confunda strada cu pista de formula 1 iar daca mai esti si pieton ai toate sansele sa ajungi intr-un sant ca sa nu fii luat pe capota unei masini. Bune ar fi si niste indicatoare pentru limitarea vitezei.
O zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. Vom amplasa cosuri de gunoi pe strada Principala. Daca Politia Rutiera va considera necesara semnalizarea curbei se va monta si un semn de circulatie in acest sens.Limitatoarele de viteza nu s-au mai montat deoarece multi cetateni din zona si din toata comuna au solicitat eliminarea acestora de pe carosabil.

Serghi Ecaterina   |   Valea Adanca - Miroslava

09.05.2017

Buna ziua. Am tuns iarba din jurul blocului, iar cei de la firma cu care avem contract si colecteaza gunoiul au zis ca nu iau si iarba si ca trebuie sa luam legatura cu primaria ca sa o colecteze. Ce putem face pentru ca nu avem unde sa o tinem imprastiata sa se usuce?

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. Primaria ridica resturile vegetale (crengile de copaci, primavara).

Ciprian Boureanu   |   Valea Adanca

09.05.2017

Buna ziua. Domnule primar ce ne facem noi cei de pe strada Prof. Constantin Martiniuc, din Valea Adanca cu cainii vagabonzi (sau nu chiar vagabonzi) care noapte de noapte fac o galagie infernala? Dupa o zi de munca sa nu poti dormi din cauza unor haite de caini mi se pare inuman.Nu mai vorbesc ca nu poti sa pleci de acasa pe jos ca trebuie sa te inarmezi cu mult curaj pentru a depasi aceste obstacole. Locatarii care tin cainii personali in strada nu pot fi sanctionati?

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. Sunati la nr. de telefon 0746396051 - Georgiana Olaru - pentru programarea hingherilor.

Pavaloaie Jan   |   Iasi

09.05.2017

HRISTOS A INVIAT! Avem un teren in locatia T30, P 1A, 2L, NC 4144/3/1 pe care dorim sa ne construim o casa. In anul 2008 cand am achizitionat terenul am fost informati ca se va construi un drum public chiar langa terenul nostru. Acelasi lucru ni s-a transmis si in ianuarie 2017 la ridicarea certificatului de urbanism. Acest drum ne-ar facilita accesul la utilitatile publice. Ca urmare, va rugam sa ne transmiteti cand vor incepe lucrarile pentru construirea acestui drum public. Multumim frumos!

Răspuns primar Niţă Dan
Adevarat a Inviat! Drumul s-a amenajat in acest an la nivel de trasare . Pentru modernizarea prin asfaltare a drumului se vor face planificari in urmatorii ani.

Balan Marian   |   Iasi

09.05.2017

Buna ziua, drumul din Cornesti care duce spre Vocotesti cum se numeste? As dori sa stiu daca va fi macar pietruit in acest an intrucat este de pamant si este ianccesibil. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. Nici un drum din Cornesti nu duce spre Vocotesti, dati mai multe detalii pentru a va da un raspuns corespunzator.

Dumitriu Stelian   |   Ciurbesti

09.05.2017

Buna ziua Domnule primar! Tin sa va amintesc ca sunt aproape doua luni, de cand am fost in audienta la Dumneavoastra, cu mai multe familii din Ciurbesti (Strada Padurii), unde ne-ati promis nu stiu a cata oara, ca o sa incepeti lucrarile de retea electrica.Ne-ati mai spus ca, daca in doua luni nu incepeti lucrarile, sa va batem cu pietre! Mai sunt cateva zile si se termin alea doua luni de promisiune, oare sa pregatim pietrele? In ziarul MESAGERUL sa precizat ca, se va face lucrari de retea electrica, prima data in zonele populate,dar am realizat ca nu asa sta treaba! In zona de concesiune din cornesti, s-a extins reteaua de curent electric,si nu exista nici o casa construita.Pe strada padurii din ciurbesti sunt atatea case si locuiesc atatea familii care ani la rand se roaga de Dumneavoastra sa faceti ceva.Si noi platim impozite ca toata lumea, dar nu avem dreptul la ceea ce ne se cuvine, care este o foarte mare necesitate.

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. Nu va ducem cu vorba. S-a inceput procedura de achizitie de anul trecut, iar in acest an s-a reluat procedura care impune anumiti timpi pe care nu-i putem estima. Contractul de finantare este incheiat de anul trecut si urmeaza executia in acest an.

Galca Mihai   |   Horpaz

09.05.2017

Va rugam sa luati masuri contra firmelor ce fac bransamente la apa.Daca mergeti pe strada Principala visavi de magazinul Nicoleta veti vedea cum rigola noua facuta a disparut si au lasat un morman de pamant in rigola ramasa au trecut doua saptamani si au spus ca o vor reface si au plecat.Daca faceti o plimbare pe marginea rigolelor din sat veti vedea mai multe bransamenta ce au lasat rigolele ca la razboi mare parte din podete deja sunt infundate cu pietris pamant etc si apa la ploae iese pe strada.Iar la coborarea spre semafor pe partea dreapta izvoraste apa din pamant si curge pe strada de o saptamana si probabil sa spart magistrala de apa.Marcajele de la semafor sau sters si a trecut aproape o luna de cand au fost facute pana puneti semafoarele in functiune sunt disparute .
Nu sar pute face treburile mai cu mult simt de raspundere.I dicatoare de intrare sau iesire din Horpaz nu exista nicaieri la nici o intrare in sat.
Consilierii din Horpaz nu se mai implica cu nimic decat in preajma alegerilor.Va rugam faceti ceva si nu ne raspundeti in doi peri caci noi vam ales si pe dumneavoastra si pe ei.Sunt sigur ca multi din sat var spune mai multe la sedintele care ar trebui facute periodic nu doar la alegeri.Pe aceasta pagina nu prea se mai pun probleme ca se raspunde in doi peri.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu trebuie sa va faceti atatea griji. Semaforul din Horpaz nu este receptionat, inca este in lucru. Lucrarile se executa corect fiind urmarite si verificate de specialisti in domeniu.

Lohan Mihaela   |   Valea Ursului

07.05.2017

Buna ziua! Am intentionat azi sa facem o plimbare cu bicicletele pe pista din Padurea Uricani. Insa am gasit un peisaj dezolant: toata padurea e plina de crengi rupte,copaci cazuti,pista de biciclete impracticabila. Credeti ca se poate face ceva in acest sens?

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. Padurea Uricani este rezervatie naturala prinsa in NATURA 2000. Toate lucrarile de igienizare se fac in regim special de catre organele silvice. Vom sesiza Directia Sivica Iasi si Ocolul Silvic Ciurea despre aspectele sesizate.

Octavian   |   Valea Adanca

07.05.2017

Buna ziua! Avand in vedere ca ne apropiem de jumatatea anului, ati stabilit perioada in care se va asfalta str. Sub Cosere?

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. Se va asfalta in decursul acestui an.

Andrei   |   Iasi

06.05.2017

Buna ziua pentru tinerii care vor să-şi construiască o casă în 2017 pot primi o mână de ajutor de la stat, conform legislaţiei în vigoare, prin acordarea la cerere a unui teren gratuit.
Imi puteti spune cum se procedeaza si care sunt zonele in vigoare?
Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. Unitatea Administrativ Teritoriala Miroslava concesioneaza teren pentru tineri din comuna Miroslava cu varsta cuprinsa intre 18-35 ani. Terenul se afla in satul Cornesti. Caietul de sarcini se poate achizitiona incepand cu data de 08.05.2017 iar ultima zi de depunere este 16.05.2017, ora 16.00.
Procedura de licitatie deschisa va avea loc in data de 17.05.2017 ora 10.00.

Lucian Munteanu   |   Valea Adanca

05.05.2017

Salutare,
1) Se poate monta pe strada Pepinierei in curba (unde este un bloc si imediat pe dreapta strada 1 Mai) un sistem de oglinzi? Strada este ingusta si seara uneori sunt si masini parcate in acea zona si este necesar patrunderea pe contrasens pentru a lua cuba.

2) La intersectia strazii Pepinierei cu strada Muncii asfatul s-a lasat. Se poate remedia
Multumesc, Lucian Munteanu.

Răspuns primar Niţă Dan
1. Nu este necesar montarea de oglinzi.

2. Se vor reface zonele deteriorate.

Tulbure Ciprian   |   Gaureni.str principala 1e1

05.05.2017

Buna ziua. Intrebarea ar fi cand vine canalizarea pe strada Principala? Am vazut in ziarul comunei ca ati specificat ca anul acesta. Multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. Lucrarile de canalizare vor incepe in acest an.

Raileanu Dorel   |   Iasi

04.05.2017

Buna ziua, in zona de intrare in HORPAZ spre scoala este imperios necesara montarea a cel putin 2 oglinzi rutiere pt a se evita cat posibil producerea de accidente, aveti competente in aceasta situatie? O mare rugaminte ar mai fi IMPLICAREA PADOCULUI BALCIU pt. a lua cainii din zona cimitirului HORPAZ. Va multumim.

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. Nu este necesar montarea de oglinzi. Pentru padoc sunati la telefon 0746396051 - dna. Olaru Georgiana.

Liviu   |   Valea Adanca

04.05.2017

In nr de aprilie a ziarului local a fost scris: "In intersectia AJC Ana Maria, din Valea Adanca,cu DJ248A, pe ruta Iasi-Ciurea , a fost dat in functiune un nou semafor" Asteptam de mult timp acest lucru, inclusiv atat de necesara trecere pietonala.A fost o pacaleala de 1 aprilie? Ptr ca semaforul nu exista in acest puct
Cu respect.

Răspuns primar Niţă Dan
Semaforul functioneaza de mai bine de o luna de zile.

Ionut G   |   Valea Adanca, strada Prunilor, strada Scolii

03.05.2017

Am citit pe site-ul dv ca aveti in proiectul de anul acesta asfaltarea Strazii Scolii. Locuim pe strada Prunilor 90, suntem 7-8 familii tinere in aceasta zona si ne-ar fi de mare ajutor sa avem acces pe strada Scolii catre oras. Momentan aceastra strada este aproape impracticabila cu masinile mici. Va rog daca se poate sa prioritizati aceasta lucrare. Multumim! Succes!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom planifica pentru anul urmator.

Ionut   |   Valea Adanca str. Cosarilor

03.05.2017

Buna ziua. As dori sa va semnalez ca iluminatul public din dreptul imobiluilui de pe strada Cosarilor nr. 10 este indreptat catre interiorul proprietatii, nu catre drumul public cum ar fi normal. Va rugam si va multumim respectos ca luati masuri.

Răspuns primar Niţă Dan
Buna ziua. Se va verifica in teren si se va rezolva problema semnalata.

Daniel   |   Vorovesti

03.05.2017

Buna ziua,
Va rog sa imi comunicati daca se va reabilita strada Principala din Vorovesti anul acesta? Sunt foarte multe portiuni unde este sarit complet asfaltul. De la ultimele asfaltari de anul trecut s-a deteriorat foarte mult starea acestei strazi. Consider ca este o strada extrem de importanta si ar trebui reabilitata de urgenta.
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Da, este planificata asfaltarea pe toata lungimea strazii in acest an.

Doru Cornel   |   Valea Adinca

03.05.2017

Va multumim pentru toate investiile si masurile luate pe strada Bazei si pe strazile adicente in anii trecuti.
Exista un plan pentru tot pt aceasta strada in realizarea trotuarului de la Cartierul PEG pana la Sos. Nicolina?

Răspuns primar Niţă Dan
Vom face trotuar pe strada Principala din Valea Adanca in acest an.

Paiu Maria   |   iasi

02.05.2017

Am nevoie de formularul itl68 - declaratie valoare finala cladire. Nu l-am gasit pe site. Va rog sa ma ajutati.

Răspuns primar Niţă Dan
Acest formular se gaseste la ISC Iasi, secretariat.

Adrian   |   Miroslava

02.05.2017

Buna ziua. Pe strada Pepinierei se construiesc intr-un regim accelerat blocuri. Problema in sine nu este ca se construiesc ci aceea a accesului. Cum credeti ca va arata traficul in cativa ani? S-a gandit cineva la acest aspect? De asemenea nu se respecta regimul de constructie - P + 2 + M. De asemenea nu se respecta nici cotele pentru spatiile verzi din preajma blocurilor conform PUZ-ului. Ia primaria masuri pentru a corecta aceste abateri?

Răspuns primar Niţă Dan
Va rog sa va adresati investitorului, d-na Forna Norina, pentru a va prezenta reglementarile aprobate prin Planul Urbanistic Zonal de catre Unitatea Administrativ Teritoriala Miroslava.

Ene Oana   |   Miroslava

02.05.2017

Buna ziua, imi puteti spune va rog cand incep licitatiile si pana cand se depun actele sau cererea pentru terenul din Cornesti, Miroslava din spatele Centrului de zi? Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru participarea la licitatie trebuie sa achizitionati un caiet de sarcini. Procedura de licitatie va avea loc in data de 17.05.2017. Termenul limita pentru depunerea ofertei este 16.05.2017, ora 16.00.

Vrabie Ovidiu   |   Dancas

02.05.2017

Revin la problema legata de portiunea de drum din strada principala din Dancas care nu va fi asfaltata. Este vorba de aprox 200m in extremitatea de sus a strazii.Aceasta portiune a fost racordata la apa potabila. In urma acestor lucrari drumul a devenit un dezastru,putinele resturi din demolari care mai erau disparand complet.Toti locuitorii din zona cand merg in oras pe sos de centura ignora indicatorul ,,obligatoriu la dreapta" si fac la stanga scurtand drumul cu aprox 12km.
Daca s-ar prelungi drumul la care fac referire pana in Horpaz,aprox 1km pana la asfalt s-ar elimina toate aceste riscuri de accidente.
Rog sa aveti in vedere macar pietruirea acestei portiuni.Lucrez la cel mai mare spital din Moldova si au fost cazuri cand nu am putut ajunge la serviciu.
Cu stima!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom amenaja drumul in functie de fondurile din bugetul local.

Constantin Veres   |   Ciurbesti

30.04.2017

Domnule primar, va solicit sa va utilizati de toate prerogativele pe care le detineti pentru a pastra ordinea si LINISTEA in comuna.
Nu pot accepta ceea ce se intampla in aceste momente in satul Ciurbesti, cand la ora 01.30 urla manelele in tot satul de la o casa unde se desfasoara te miri ce eveniment. M-am saturat de dedicatii sa moara mama, as vrea sa dorm, sa ma odihnesc...

Răspuns primar Niţă Dan
In evidentele de la primarie nu sunteti inregistrat ca locuitor al localitatii Ciurbesti. Daca totusi locuiti in acest sat precizati in sesizare care este familia ce deranjeaza pe timp de noapte locuitorii din zona dand muzica la un volum ridicat.

constantin veres   |   ciurbesti

30.04.2017

Domnule primar, va solicit sa va utilizati de toate prerogativele pe care le detineti pentru a pastra ordinea si LINISTEA in comuna.
Nu pot accepta ceea ce se intampla in aceste momente in satul Ciurbesti, cand la ora 01.30 urla manelele in tot satul de la o casa unde se desfasoara te miri ce eveniment. M-am saturat de dedicatii , as vrea sa dorm, sa ma odihnesc...

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica si vom avertiza persoanele in cauza.

vasile   |   horpaz

30.04.2017

Buna ziua,
Cand se va face racordarea la canalizare pe str Principala? Multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Proiectul de canalizare in satul Horpaz este promovat de SC Apa Vital SA prin finantare europeana . Se estimeaza ca vor incepe lucrarile in perioada 2017-2018.

Mihai gorgan   |   Iasi

30.04.2017

Buna ziua.am si eu o mica problema,am cumparat un teren an 2007 an cornesti,intravilan,591metri patrati,la strada are deschidere de9,8metri,se poate construi o casa?va multumesc .

Răspuns primar Niţă Dan
Conform Regulamentului Local de Urbanism si Planului Urbanistic General al Comunei Miroslava o parcela construibila trebuie sa aiba 14m deschidere la drum si minim 350mp.

Adrian   |   Valea ursului

29.04.2017

Buna ziua
Spuneti-mi va rog daca este in plan extinderea retelei electrice, si cand am avea lumina pe strada padurii valea ursului.( drumul de la troita spre padure unde sunt case incepute) recent s-a adus apa dar ne intereseaza lumina intrucat se construieste si se va construi in aceasta vara.

Răspuns primar Niţă Dan
Am inceput proiectul de extindere a retelei electrice in asociere cu SC Delgaz Grid SA (fosta E-ON) si ulterior va urma executia.

calfa cristian   |   ciurbesti

29.04.2017

ASTA E DISCUTIA DIN CAMPANIA ELECTORALA DE PE FACEBOOK!
Ce frumos arata filmul, eu care locuiesc pe strada profesor N. HARTAN NU am nici asfalt , nici apa , nici gaz, nici canalizare, nici firma care sa ridice gunoiul, nici parte de deszapezire iarna si pe deasupra car in portbagaj si caini vagabonzi. Dar cu toate astea am sa votez actualul primar si sa imi asum, sper ultima teapa din viata mea.
TNL Miroslava - Va multumim pentru mesaj. Va asiguram insa ca in 2016 vor fi asfaltate toate strazile, aductiunea de apa este realizata in prezent in proportie de 95 la suta si se lucreaza la finalizarea acesteia. Canalizarea va fi realizata in maxim doi ani la nivelul intregii comune. De asemenea, va rugam sa consultati programul domnului primar Dan Nita pentru a vedea restul investitiilor pentru urmatorul mandat. Va multumim pentru sustinere si va promitem ca nu va vom dezamagi.
SUNTEM IN 2017 SI NIMIC NU S-A SCHIMBAT ,NICI MACAR UN BEC PE STALP,A FOST SCHIMBAT , A FUNCTIONAT 2 SAPTAMANI SI S-A ARS. VREAU SA IMI FAC CONTRACT LA GUNOI CU CEI DE LA SALUBRIS SI NU VOR CAND AUD DE MIROSLAVA.M AM SATURAT SA CAR GUNOIUL ZILNIC IN MASINA DE 9 ANI. DE ASFALT, GAZ , CANALIZARE, APA etc MI-AM LUAT GANDUL, STIAM CA VOR FI MINCIUNI, DAR CHIAR NICI O SCHIMBARE, UN MINIM DE INVESTITIE, O MASINA DE PIATRA CA E DEZASTRU CAND PLOUA , CHIAR NIMIC?? VECINII MEI DEJA AU VANDUT TERENUL, AVEAU PROIECT DE CASA FACUT SI AU RENUNTAT. MULTUMIM MULT. ASTA ESTE - CUM ZICEM NOI FRAIERII DE RAND!

Răspuns primar Niţă Dan
Cred ca sunteti dezinformat. Reteaua de apa potabila este din anul 2015 pe partea veche din sat, iar in anul 2016 s-a montat reteaua de apa si pe zona dinspre Ciurea. De asemenea am anuntat de anul trecut ca avem finantare pentru canalizare in zona stazii dinspre Ciurea si ulterior se va asfalta. Toate aceste lucruri au fost communicate in presa locala.Este normal ca SC Salubris SA sa nu va faca contract deoarece legea salubrizarii prevede ca, contractual de salubrizare sa fie incheiat doar cu operatorul acreditat pe raza localitatii respective.In cazul nostrum acest operator este SC Adil Industry SRL , iar pe zona dumneavoastra casier este domnul Simionescu , pe care il gasiti la tel.

Rusu Bogdan   |   Sat Valea Ursului

28.04.2017

Buna ziua,

In primul rând felicitări pentru implicarea activa in comuna ce o gospodăriti! Acesta fiind principalul motiv pentru care am ales de a ma muta din zona urbană in comuna ce o conduceri.
Sunt un nou locuitor din Sat Valea Ursului, Str. Marului si am doua întrebări pentru dumneavoastră domnule primar:
1. Cum trebuie sa procedam pentru a se putea asfalta drumul si de a putea beneficia de iluminat stradal; suntem aproximativ 25 de case locuibile.

2. Care e termenul de finalizare a proiectului de extindere a canalizării ce cuprinde si traversarea satului Valea Ursului?

Mulțumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
1. Trebuie sa donati strada in domeniul public al comunei. Conditia este sa fie de cel putin 8m latime.

2. S-a obtinut finantare pentru canalizare si estimam inceperea lucrarilor in acest an.

Crina Sarb   |   Voinesti

27.04.2017

Buna ziua,
Ne puteti spune de ce s-au taiat crengile tuturor copacilor de pe drumul dintre Miroslava si Voinesti (doar pe raza comunei Miroslava)?

Răspuns primar Niţă Dan
Intrebati la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri Iasi sau la primaria unde locuiti.

Ioniță Traian și Gabriela   |   Trup izolat Uricani,stradă Ion Neculce

27.04.2017

Bună ziua.De ce nu se are in vedere și interesul nostru,celor ce locuim in zona asta izolată,strada Ion Neculce?Pot să vă informez că acea asociație de întrajutorare (ce o fi) are acces și de pe Ion Neculce.Si asta o știu foarte bine cei de acolo , că doar au folosit strada Ion Neculce la construcție etc și au facut-o "varză" , după care au intrare pe Bazinele.Mentionez că acest drum(de unde atâta stradă) a fost făcut cu banii câtorva "amărâți"din zonă.Asa că nu văd de ce nu se au in vedere cele două priorități prin str Ion Neculce cu Labis sau Industriilor,în acest fel sunt mulțumiți și a treia parte,aia mai amărâtă.

Răspuns primar Niţă Dan
In cazul finantarilor europene, finantatorul pune conditii. Conditia a fost ca drumul sa ofere acces la o institutie cu activitate sociala. De aceea s-a atabilt i asfaltarea strazii Bazinelor.

M . Stefan   |   Horpaz

27.04.2017

Domnule Primar, Va rugam sa reamintiti colaboratorilor Dv. ca pe strada Noua din Horpaz trebuie remontate limitatoarele de viteza. In afara de abuzurile in ceea ce priveste viteza cu care se circula va solicitam actualizarea restrictiilor de gaabarit, Daca nu gresim era vorba anii trecuti si despre interdictia de a circula pe aceasta strada (bine facuta) a autocamioanelor supradimensionate care merg scurtand spre centura.

Răspuns primar Niţă Dan
Sunt semne de circulatie cu restrictie de viteza. Limitatoarele de viteza s-au scos la solicitarea mai multor cetateni din zona.

rucsandra vasilache   |   vorovesti

26.04.2017

Nu ati raspuns in ce conditii donam calea de acces in latimea existenta speta 4m sau 7m cit cere primaria

Răspuns primar Niţă Dan
In aceste conditii nu se poate dona.

Romaniuc Cezar   |   Valea Adanca

25.04.2017

Ca urmare a ultimelor intreruperi de curent, becul de la stalpul de iluminat stradal de pe Bazei nr. 50 este din nou nefunctional. Va rugam sa interveniti. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Se va interveni.

VARBIU RADU   |   HORPAZ

24.04.2017

Mă numesc Varbiu Radu domiciliat în horpaz str unirii nr 13 am o întrebare intre propietatile nr 13 și 11 a fost montat un stilp de lemn tip telecom pe spațiul public..Deoarece nu sunt cablat la fibra optica din zona și lipsind acești stilpi vreun sa știu unde sa mă adresez pentru a obține acordul de cablare pe acest stilp.Va Mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Adresati-va la Romtelecom cu o cerere.

Ababei Paul Adrian   |   Iasi

24.04.2017

Buna ziua! Va rog tare mult daca ati putea sa-mi spuneti, ce rost mai au avertizarile pt boli si daunatori daca nu sunt comunicate la timp?! Avertizarile emise la sfarsitul lunii martie au aparut pe site ul primariei in urma cu 2,3 zile, deci la aproximativ o luna distanta. Mai eronat de atat nu se poate. Vorbesc in stiinta de cauza!
Va multumesc si sper sa remediati problema!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom verifica si vom avea in vedere acest lucru.

Lupu Silviu   |   Miroslava

24.04.2017

Buna ziua,
Locuiesc pe strada Fermei nr 32A, in Miroslava si ma confrunt cu problema cainilor maidanezi. Pe un tronson de drum neasfaltat de aroximativ 200m, pe care inevitabil trebuie sa-l strabat ca sa ajung la locuinta, sunt 6 cainicare sunt destul de agresivi, alearga dupa masini si latra strainii.. Nu pot astepta musafiri care sa ajunga pana la poarta fara sa le ies in intampinare sau sa le spun sa mearga pe o ruta ocolitoare daca nu vin cu masina personala.
S-a mai facut o astfel de sesizare in anul trecut in Noiembrie-Decembrie. Sunt niste biete animale si nu pot fi fara de suflet sa le fac vreun rau..Am fi recunoscatori daca ati putea interveni in vreun fel.
Multumim !

Răspuns primar Niţă Dan
Sunati la nr. de tel 0746396051- Georgiana Olaru pentru programarea

Bogdan V   |   Valea Adanca, str Principala

23.04.2017

Buna ziua! Se are in vedere realizarea de rigole in str Principala, Valea Adanca? Au fost realizate, acum cativa ani, santuri si podete (la cei care nu aveau) dar nu s-a turnat beton sau sa fie dale cum s-a facut ulterior pe alte strazi din zona.
Am avut podet si dale in sant din momentul in care m-am mutat in zona (1999) dar acum din cauza aluviunilor din deal santul este colmatat iar curatarea lui nu va tine multa vreme avand in vedere realizarea santului (fara betonare).
O alta problema care vreau sa o semnalez este generata de parcarea camionelor care livreaza marfa la depozitul de materiale de constructii- Galactic Lines. Nu exista suficient spatiu de parcare in curtea interioara si camioanele la descarcat sunt parcate pe soseaua din zona, care si asa este f mica. Din aceasta cauza este periculos si pentru pietonii sau alti soferi care nu au alternativa de ocolire. Nu sunt reglementari in ceea ce priveste aceste situatii? mai exista depozite in zona si nu genereaza astfel de probleme. Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Pe strada Principala , avem in vedere sa realizam trotuar pietonal si
sa amenajam scurgerea apelor pluviale respectiv santuri betonate si acces la proprietati din rigola carosata . Referitor la depozitul de materiale, vom verifica cele sesizate si vom lua masuri.

doca lucian   |   iasi

22.04.2017

M-a muscat un caine vagabond de pe strada Bazei din partea de la intrarea dinspre Iasi dupa Af Rotaru, doua case mai la deal. Este casa cu intrarea lunga, direct de pe drum. Cainele este ocrotit de proprietarul din capatul ulitei si a fost recalcitrant. Va rog sa luati masuri. Astept un semnal la nr de tel din mesaj.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a dat raspuns telefonic.

Bahica Marius   |   Valea Adâncă

21.04.2017

Bună dimineața D.le Primar.Locuiesc pe strada Costea Vodă nr 11 Este ora 4.45 dimineața si de mai bine de o oră sunt treaz si astept sa vină curentul electric deoarece am înghețat de frig.M am saturat de aceste pene de curent.Pe lângă faptul ca s a incercat de 4 ori sa pornească ne mai dustruge si aparatura din casă. Oare veți lua vreo măsură de precauție ?????
Si o altă mare problemă pe această stradă SEARA SE CIRCULĂ CU VITEZĂ FFFFFFFF MARE.Nu ați dorii să ne montati aşa zisele COCOAŞE pt reducerea vitezei ??? Avem copii mici si Doamne fereste de vreun accident. Dacă veți lua această măsură tare bucurosi am "fiii" cel puțin jumatate dintre locuitori.
Vă mulțumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru furnizarea energiei electrice aveti contract cu E-ON (DELGAZ) , va rog sa faceti sesizare la ei.
Limitatoarele de viteza s-au ridicat urmare a solicitarilor locuitorilor din zona.

Nistor   |   Iasi

20.04.2017

Buna ziua, domnule primar!
Va rog sa-mi spuneti daca acest an se va asfalta drumul dintre Dealul Nucului si Iasi, sau cand...?
Multumesc anticipat!

Răspuns primar Niţă Dan
Lucrarile vor incepe in acest an.

Gheorghita P   |   Valea Adanca

19.04.2017

Buna ziua si Hristos a Inviat!
Domnule Primar puteti, va rog, sa imi spuneti daca strazile Livezilor si Morarilor, din Valea Adanca, vor fi asfaltate si daca se va extinde reteaua de canalizare pe aceste strazi?

Răspuns primar Niţă Dan
Strada Livezilor se va asfalta in acest an. Reteaua de canalizare in Valea Adanca este inclusa in proiectul promovat de Sc Apa Vital SA.

Ursu Octavian   |   Valea Adanca

19.04.2017

Buna ziua!

Doresc sa stiu ce se poate face, unde, sau la cine trebuie sa apelam pentru a se rezolva urmatoarea problema:
Toaletarea vegetatiei crescute salbatic pe parcelele nelocuite, sau unde nu exista constructii?
Aceasta vegetatie creste necontrolat si ingusteaza trama stradala si asa destul de mica (4m). Este inadmisibil ca in zonele in care se autorizeaza construirea de locuinte sa existe terenuri neintretinute. De ce trebuie sa sufere cineva daune (zgarieturi pe masini) din cauza unor proprietari de terenuri care nu-si intretin curatenia si igiena pe proprietatile lor? Actul de proprietate nu-ti da dreptul de a fi un salbatic intr-un areal civilizat, sau nu ar trebui sa fie asa in secolul XXI e.n.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom incerca sa identificam proprietarii si vor fi sunati sa-si intretina terenurile.Noi nu putem intervene pe terenuri private.

Ignat Teodora Nicoleta   |   Sat proselnici com miroslava

19.04.2017

Stimate Domnule Primar
Am si eu o intrebare la dvs, in vederea ajutorului pentru tinerii casatoriti cu pamant pentru construirea unei locuinte care este lege aprobata,cat trebuie sa astept sa primesc si eu o "bucatica"de pamant, am si eu copil mic trebuie sa il cresc nu sa platesc chirii sau trebui sa ma milogesc cu mii de cereri la primarie sa fiu si eu ajutata. Stiti foarte bine cat este de greu sa strangi un banut cu salariile de la noi ,macar cu terenul sa fim ajutati.Am depuse 5 cereri la primarie ultima este depusa luna aceasta,si inca astept. Sper ca v-eti lua masuri si veti face ceva in cel mai scurt timp. Va mulțumesc! Astept raspunsul dvs!

Răspuns primar Niţă Dan
La nivelul comunei noastre terenuri pentru construire locuinte se acorda prin procedura de licitatie teren in concesiune, care urmeaza a se organiza in perioada urmatoare.
Anuntul privind organizarea acestei proceduri se va comunica in presa si pe site-ul primariei.

Gavril Nicoleta   |   Dumbrava

18.04.2017

Bună ziua!

As dori sa stiu daca lacul Ciurbesti apartine de Miroslava sau nu, si daca se poate face o acțiune de curatare a lacului si a zonei. Oamenii care locuiesc in zona lacului arunca gunoaie si deșeuri chiar in lac si in zona lui (in virful dealului din apropiere).Am fost in acest weekend in plimbare si e groaznic ce e acolo...televizoare,saci de moloz,parchet,animale moarte.
In cazul acesta nu numai o actiune de curatare este necesara ci si amendarea celor care arunca. Educarea cu blindete nu stiu daca are rezultate in cazul acestor oameni.

In cazul in care nu apartine de primărie, va rog sa ma îndrumați spre autoritatea care ar trebui sa aiba in grija acest lac.

Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Lacul Ciurbesti apartine de Administratia Bazinala Apele Romane Iasi.

silvia   |   valea adanca

17.04.2017

Hristos a inviat, domnule primar! Nu stiu daca transportul in comun tine de primarie, dar cred ca se poate sustine ideea unei curse intre Miroslava si Iasi prin Balciu si pe strada Principala din Valea -Adanca, deoarece zona este in dezvoltare si multi tineri, elevi si studenti care locuiesc in zona ar avea nevoie de asa ceva.

Răspuns primar Niţă Dan
Transportul in comun in zona rurala este organizat de Cionsiliul Judetean iasi –serviciul Transporturi. Situatia semnalata de dumneavoastra este cunoscuta la nivelul acestui serviciu , asteptam rezolvarea.

Paul Pancotan   |   Valea Adanca

13.04.2017

Buna ziua,

Pe strada Veche din localitatea Valea Adanca exista in plan extinderea sistemului de canalizare pentru anul 2017?

Va multumesc anticipat

Răspuns primar Niţă Dan
Reteaua de canalizare din satele Valea Adanca si Horpaz este inclusa in proiectul promovat de SC Apa Vital SA, care a primit finantare.

Mihai   |   Miroslava

13.04.2017

Buna ziua! Va rog sa interveniti pentru schimbarea becului de iluminat public de pe strada Alexandru Davila nr 3. Este si un numar la care putem suna pe viitor fara sa mai apelam la primarie? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Se va deplasa echipa de interventie pentru schimbarea becului.

ciausu constantin   |   ciurbesti

13.04.2017

Buna ziua domnule primar!
2 intrebari vreau sa va adresez
1.cand se va extinde reteaua de curent electric pe strada movilei, mai precis bucata de strada din capatul dinspre ciurbesti, unde strada vireaza la stanga, langa centura
2.cum putem extinde reteaua de gaze si la locatia de mai sus. precizez ca exista retea de gaze pana undeva la mijlocul strazii movilei, dar pe partea dinspre com ciurea, retea care apartine eon sau cum s-or mai numi, iar pe partea stanga ar trebui sa luam legatura cu firma apopi. este mult mai usor si rentabil sa tragem gaz de la 400m cu eon decat din satul ciurbesti de la cativa kilometri. intrebam si noi daca se poate face o exceptie si sa extindem reteaua eonului
va multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Trebuie sa transmiteti cerere scrisa in acest sens la care atasati si copii dupa autorizatia de construire , pentru a intocmi proiect si documentatie de extindere a retelei de energie electrica. In functie de numarul de locuinte vom demara acest proiect.
Pentru reteaua de gaz va trebui sasolicitati informatii de la operatorul de gaz din zona, care stabileste solutia tehnica de racordare.

Dragan   |   Valea Adanca

12.04.2017

Domnule primar, nu credeti ca este necesara montarea unei oglizi la intersectia de la Danmixt pt o asigurare sigura la cei care vin de pe Strada Veche? Cred ca preventia este mai buna decat sa actionam dupa ce se intampla o tragedie. Am vazut ca s-a mai solicitat acest lucru. Multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Vom studia solutia dumneavoastra.

Ghelaru mihai   |   Valea Adanca

11.04.2017

Domnule Primar, va rugam ai insistăm sa remontați cum ați făcut în fiecare an limitatoarele de viteza pe strada Veche din Valea Adâncă, nu dorim sa avem evenimente neplăcute cu accidente mortale pe aceasta strada.
Șoferi circula cu viteza, copii mai stau pe lângă străzi, deci intr-un cuvânt preveniti aceste incidentele din timp.
Mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu vom monta limitatoarele de viteza deoarece am amplasat indicatoare rutiere cu limitarea vitezei pe care, conducatorii auto trebuie sa le respecte, conform legislatiei rutiere in vigoare.

Ioniță Traian și Gabriela   |   Trup izolat Uricani,stradă Ion Neculce

10.04.2017

Buna ziua!Am primit răspuns la întrebarea anteriorara , răspuns care mă uimește.Are primăria Miroslava in plan strategic Bazinelor la asfaltare? Aș dori să vă întreb câte locuințe din aceasta comună deservește deservește​ această strada? Vă spun eu,o singură asociație și în rest foarte multe locuințe ale comunei Valea Lupului și dezvoltatori imobiliari ai aceleiași comune. Specific că asociația respectivă are acces și de pe strada Ion Neculce,ce aparține de Miroslava.Uimirea mea E mare și nu pot înțelege cum E posibil așa ceva.Veniti în zonă să vedeți pe ce străzi sunt casele, firmele din comuna Miroslava.

Răspuns primar Niţă Dan
Zona este studiata si cunoscuta de primarie. Finantarea strazii Bazinelor s-a obtinut printr-un proiect care finanteaza modernizarea cailor de acces catre institutii cu activitate sociala.

Vulpe Andrei   |   Horpaz , Iazului, 15A

09.04.2017

Buna seara ! Revenim cu rugamintea de a ne rezolva problema iluminatului stradal din Horpaz, str.Iazului 15 A. Totodata , nu gasim o explicatie plauzibila a celor de la EON in legatura cu desele intreruperi de curent in locuintele de pe intreaga strada a Iazului. Nu ne-am face probleme daca am sti ca ne vor despagubi in cazul distrugerii aparaturii pe care o are fiecare cetatean in locuinta, prin munca cinstita. Nu vrem sa devenim plictisitori revenind mereu cu plangeri legate de o societate cu oameni bine platiti, dar care lucreaza parca peticit.

Răspuns primar Niţă Dan
Iluminatul stradal se va verifica de catre societatea care face serviciul de intretinere a iluminatului.In legatura cu desele intreruperi , apelati serviciul deranjamente de la E-ON (DELGAZ), problema care a fost semnalata si de Primaria Miroslava.

Codrin F.   |   Valea Adanca

09.04.2017

Va multumim din suflet pentru semaforul montat la expo mobila. Intr-o tara civilizata, europeana semafoarele sunt necesare. In acea zona au fost multe accidente cu pietoni si nu mai zic de infernul de dimineata cand esti nevoit sa virezi stanga. Va rugam sa ingnorati pe acei oameni "cu nevoi speciale" care apasa pedala de acceleratie pana in podea si prefera sa astepte jumatate de zi pana reusesc sa faca la stanga.

Răspuns primar Niţă Dan
Va multumim.

Ionita Norbert   |   trup izolat Uricani

09.04.2017

Ati spus ca nu este o zona uitata, dar trecutul si raspunsul dumneavoastra ma face sa cred opusul.
Pana in prezent nu am vazut niciun ban al primariei investit in aceasta zona (totul a fost realizat de locatari).
Iar daca dumneavoastra spuneti ca strada Nicolae Labis va fi asfaltata in locul strazii Ion Neculce, atunci imi dati de ales intre 2 optiuni:
1. ori nici macar nu stiti cum arata zona aceasta: de pe strada Ion Neculce au acces toti locuitorii la proprietatile lor, pe cand pe strada Nicolae Labis nu sunt decat parcele de teren
2. ori este un interes care nu vizeaza binele celor ce locuiesc deja aici

Răspuns primar Niţă Dan
S-a obtinut finantare pentru asfaltarea strazii Nicolae Labis deoarece aceasta strada faciliteaza accesul la Pensiunea AMY”S, care a fost construita pe fonduri europene.

rucsandra vasilahe   |   vorovesti

08.04.2017

Domnule primar locuiesc in vorovesti pe o strada privata care nu beneficiaza de nimic din partea primariei m ai rau nici nu putem sa facem extindere de RETEA ELECTRICA care ar aduce dupa ea si iluminat public stradal pe linga multe altele este ca s-ar putea sa nu avem nici acses la reteaua de canalizare care am inteles ca are finantare europeana, asa ati scris in ziarul local, drumul nu putem sa l donam la primarie nu are latimea de 7 m propietarul terenului invecinat nu vrea sa cedeze si el o suprafata sa facem o cale de acces onorabila cind am construit regulile jocului erau altele acum nu in situatia data primaria ne poate ajuta. Cind am cumparat terenul am cedat din suprafata respectiva cota indiviza pentru calea de acces care atunci se cerea de 4m echitabil ar fi ca si celalat propietar de teren care se invecineaza cu noi sa lase diferenta de pina la 7m nu putem lasa noi tot iar el sa fie doar beneficiar se poate face ceva avem nevoie de energie electrica de drum de canalizare vrem sa fim civilizati dar cum vrem Ajutor .AM vecini care nu vor canalizare dar sint care vor unii nu au acte pentru constructie dar au apa curenta ajutatine sa fim civilizati cu toate beneficiile va multumesc astept raspuns

Răspuns primar Niţă Dan
Pana nu donati calea de acces in domeniul public al primariei , nu putem investi. Faceti demersurile necesare pentru donatie (intrati pe site-ul primariei Miroslava la sectiunea cadastru unde aveti toata procedura pentru donatie).

Dan Bosinceanu   |   V. Adanca

08.04.2017

Bună ziua D-le Primar,
La data de 03.03.2017 mi-ați comunicat prin acest mijloc că, în cursul acestui an veți realiza extinderea rețelei electrice pe str. Cornești (spre coada Lac. Ezăreni, sat. V. Adâncă). Menționăm că aici sunt construite deja mai multe case, fără a avea acces la electricitate, E-ON comunicându-ne în scris că dvs. aveți proiect aprobat în acest sens. Rugămintea noastră este dacă, puteți aprecia în care parte a acestui an se va realiza acest proiect? Vă mulțumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu dispunem de fonduri in bugetul local si nu putem sa realizam aceasta investitie in anul 2017.

Eugen Cocâlea   |   Miroslava

07.04.2017

Există vreun plan de asfaltare a străzii Ioan Vodă cel Viteaz (prelungirea Pepinierei până la intersecția cu Șoseaua Voinești)?

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an se vor executa lucrarile.

Vrabie Ovidiu   |   Dancas

07.04.2017

Este in curs de asfaltare strada principala din satul Dancas. Nu credeti ca e normal ca lucrarea sa fie facuta pana la la ultima casa din deal nr44,unde se termina intravilanul. Sunt sigur ca daca nu se face acum nu se va face niciodata.Anul asta au fost momente cand numai tancul putea urca,tractorul de la ferma catolicilor nu a putut.
Cu stima!

Răspuns primar Niţă Dan
Doar aceasta parte de drum este inclusa in proiect si este autorizata . Nu putem sa facem proiect mai la deal deoarece drumul nu are latimea de minim 8 m. Trebuie sa va retrageti gardurile pentru a putea demara proiectarea si apoi executia.

Gabriel dominte   |   Miroslava

07.04.2017

Bună ziua
Prin aceasta scrisoare doresc sa aduc la cunoștință celor care răspund legal dar și moral și care mai cred ca VIAȚA ARE PRIORITATE
Locuiesc de aproximativ 1 an în satul Miroslava,strada BISERICA SF.NICOLAE (SWEET Residence).
Accesul către oraș este,după Cum bine stiți
strada VECHE .
Strada are o limitare de viteza de 30km/h ,dar aceasta limita este pur și simplu ignorata și depășită de 3×(chiar de rezidenti).Aceasta zona din vecinătatea străzii este intens populata iar trotuarele lipsa pe cea mai mare portiune . Sunt copii care se îngrămădesc pe trotuar dimineața și tot restul zilei .Mașinile sunt parcate pe carosabil sau unde este trotuar acesta este blocat de mașini,fie ale rezidenților sau oaspeților.
Marcajele total invizibile iar indicatoarele înclinate și chiar modificate și aici mă refer la cele de viteza (din 30km/h cineva sa gandit sa l transforme în 80kmh prin metoda grafiti).Consider aceasta o situație extrem de grava și care poate duce la adevărate tragedii . Primaria Miroslava impreuna cu Politia locala pot lua masuri în limita legala și care sa conducă la siguranța întregii comunitati.
Va mulțumesc și aștept un răspuns

Răspuns primar Niţă Dan
Vom amplasa noi indicatoare.

Ciofu Manuel   |   Valea Ursului

06.04.2017

Buna ziua dle primar! In martie am fost in audiența la dvs. si ați spus ca pe 22 vor începe lucrările pentru racordarea la energie electrică pentru casele de pe Str. Otilia Cazimir. Suntem deja in luna aprilie si nu se întâmpla nimic. In campaniile electorale ați promis ca veți asfalta strada, ok, nu e urgenta majora, ne-am pus singuri piatra concasata ( pentru a putea trece autoutilitarele care lucrează la blocurile de lângă biserica ).
Am câteva poze cu str. Otilia Cazimir după câteva zile ploioase, numai bune de postat. Fără curent electric si fără asfalt, deși suntem in anul 2017, dar cu autorizații de construcție si taxe si impozite la zi.
Cică suntem " una dintre cele mai bogate comune din țara "
Ne-am saturat de promisiuni si minciuni si vom apela la televiziuni , dacă asa e " la moda" acum, dar așteptam sa ploua vreo câteva zile.
Mandat ușor s-aveți !

Răspuns primar Niţă Dan
Ne cerem scuze pentru termenul comunicat, dar in perioada urmatoare vor incepe lucrarile. Termenul de finalizare este 30.06.2017.

Radu Andrei   |   Iasi

06.04.2017

Buna ziua! Strada Dealul Nucului si continuarea ei strada Livezilor sunt incluse in vreun program de reabilitate/asfaltare ? Multumesc anticipat.

Răspuns primar Niţă Dan
Se vor asfalta in acest an.

Dan Jitarasu   |   Valea Adinca

06.04.2017

Buna ziua,
Va aduc la cunostinta ca circulatia auto in Valea Adinca pe strada Veche si strada Bazei se realizeaza in niste conditii care nu iti garanteza siguranta rutiera. Pe langa faptul ca drumul este destul de ingust si nu se ia nicio actiune de a largi acostamentul, mai sunt si urmatoarele probleme:
1. reducerea vitezei celor care continua deplasarea pe strada Principala in intersectia strada Principala - strada Bazei avand in vedere zona de oprire redusa pentru virajul la dreapta
2. portiuni de jumatate de metru de pamant pe sensul de coborare pe strada Bazei dinspre intersectia cu strada Prinicpala
3. marcaj inexistent pe ambele strazi
4. la intersectia strada Veche - strada Bazei nu exista vizibilitate din cauza gardului si majoritatea fac dreapta pe strada Veche pe toata suprafata - ar fi util de instalat macar o oglinda, eventual si un limitator de viteza pentru sensul de urcare dinspre blocuri
5. numai intersectii nedirijate pe strada Veche - pentru ca nu sunt indicatoare cei care circula pe strada Veche ar trebui sa dea prioritate drumurilor cu care se intersecteaza
6. largirea intrarii pe strada Veche dinspre strada Valea Adinca si a zonelor de langa pod dupa coborare
7. lipsa vizibilitatii si zona carosabila ingusta in ultima curba de pe strada Veche inainte de a ajunge in intersectia strada Veche - strada Bazei

As dori sa stiu daca si cand aveti in plan sa remediati problemele expuse.

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza in teren situatiile prezentate si vom interveni.

Dan Jitarasu   |   Valea Adinca

06.04.2017

Buna ziua,
Nu se poate inlocui semaforul din zona Expo Mobila cu un sens giratoriu? Solutia aprobata de politia rutiera este ineficienta si s-a ajuns la cozi ca in Podu Ros la ore de varf.

Răspuns primar Niţă Dan
Nu se va inlocui semaforul dupa ideile fiecaruia.

Marian C   |   Uricani

05.04.2017

Buna ziua. Ieri s-a asfaltat strada Petrache Mertic, un lucru foarte bun, dar in capatul strazii au lasat un prag de 20 cm cea ce face greu accesul cu masina. Puteti lua legatura cu firma care lucreaza sa rezolve aceasta problema? Multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Accesul la proprietate respective o rampa se poate realize de fiecare proprietar. Primaria a investit pentru asfaltare dar fiecare se va gospodari privind accesul la proprietate.

Cristina Comanescu   |   Iasi

05.04.2017

Buna ziua.
Am auzit ca se va deschide in luna mai o gradina zoologica la Miroslava.
Deoarece am dori sa programam o vizita pentru copii in saptamana Scoala Altfel care va fi intervalul 5-9 iunie, va rog sa ne transmiteti daca informatia este corecta si, daca este posibil, coordonatele/contact pentru amplasament.
Multumesc.
Toate cele bune!

Răspuns primar Niţă Dan
Nu am auzit de o gradina zoologica la Miroslava.

Marius   |   Sat.Ciurbesti.strProf.Neculai Harțan

05.04.2017

Buna ziua, domnule primar.Aş dori sa stiu daca se va face retea de canalizare a apei menajere in satul Ciurbesti.Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Doar pe strada Neculai Hartan.

Adina M.   |   Valea Adanca

05.04.2017

Adina Manole | Valea Adinca

09.02.2017

Buna ziua, domnule primar. V-am scris de mai multe ori in legatura cu autorizatia dr constructie data pentru cele doua blocuri din str. Costea Voda nr.4A, problema relatata de fiecare data a fost ca donnul constructor nu a asigurat cate un loc de parcare pentru fiecare apartament. Sunt 56 apartamente si incap aprox 30 masini, nu mai vorbim de distanta legala de parcare fata de bloc,mi-ati raspuns ca va veni cineva sa verifice. Nu s-a rezolvat nimic. Am fost personal la primarie si au spus ca trimit pe cineva sa verifice dupa care mi s-a comunicat telefonic ca, sint locuri dar nu sunt amenajate. Cum sunt daca nu incap decat 30-35 de masini, nu stiu?! Ce vrem sa stim este daca constructorul avea sau nu obligatia prin autorizatia de constructie sa asigure 56 locuri de parcare (1 loc pt fiecare apartament). Si cum putem rezolva aceasta problema, ce facem cu masinile? Unde sa parcam? Noi cand am cumparat ni s-a spus ca vom avea cate un loc pentru fiecare apart, dar nu s-a mai respectat.

Răspuns primar Niţă Dan
Am luat legatura cu investitorul Cocia Maria si ne-a comunicat ca va lua legatura cu dumneavoastra pentru a va stabili locul de parcare aferent apartamentului dumneavoastra.
......
Va sriu acum, iarasi pentru ca problema nu s-a rezolvat, nu m-a sunat nimeni. Suntem foarte dezamagiti de toate institutiile care trebuiau sa urmareasca constructia acestor blocuri. Suntem acum in situatia ca nu avem unde parca masinile si stam cu gunoiul la 5 metri de fereastra. Primaria nu trebuia sa urmareasca daca constructorul respecta prevederile legislatiei in vigoare, si ma refer aici in special la Ordinul 119 din 2014 pentru abrobarea normelor de igiena si sanatatea populatiei? Nu a interesat pe nimeni ca aici vor locui oameni? Dumneavoastra ati putea trai cu gunoiul de la 56 de apartamente sub geamul dumneavoastra? Am primit un raspuns de la Garda Nationala de mediu care ne spune ca platforma pentru depozitarea deseurilor menajere nu respecta prevederile Ordinului mai sus mentionat, raspuns care a fost transmis si Primariei Miroslava. Cum ati urmarit constructia acestor blocuri? Am facut credite si ne-am facut sperante, vise, iar acum traim zilnic cu acest discofort, suntem foarte dezamagiti.

Răspuns primar Niţă Dan
S-a luat legatura cu d-na Cocia Maria si in terment de 10 zile va va asigura locul de parcare.In ce priveste problema depozitarii deseurilor menajere , in data de 26.04.2017 la fata locului va fi prezenta o comisie care va stabili amplasamentul.

ONEA DANIEL   |   HORPAZ

05.04.2017

Buna ziua, domnule primar! Am dori sa stim daca se vor schimba in viitorul apropiat becurile din horpaz de pe Str principala,str Iazului cu unele mai puternice cum sunt in oras,Avem copii care vin pe jos uneori si este foarte periculos.Si asa nu avem trotuare,traficul se mareste pe zi ce trece.Multumim!

Răspuns primar Niţă Dan
Avem in plan sa inlocuim in toata comuna becurile vechi cu lampi cu led . Vom ajunge sa le inlocuim sip e cele din satul Horpaz.

ZAMFIR MARINELA   |   HORPAZ

05.04.2017

Buna ziua. Nu se pot monta indicatoare clare de reglementare a prioritatii la intersectia in y dintre str principala si strada care duce spre ciurbesti? exista posibilitate de accidente zilnic pentru cei care nu cunosc zona.Multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
In aceasta zona semnalizarea rutiera apartine Drumurilor Nationale.

Ioniță Traian și Gabriela   |   Trup izolat Uricani,stradă Ion Neculce

04.04.2017

Simplu,noi aparținem acestei comune?Pun această întrebare pentru că se pare că suntem ai nimănui, deoarece nu suntem luați în considerare în nici un proiect ce ține de această comună.Ooo,ba da, suntem luați,dar numai pentru plata impozitului.Si nu este puțin,că persoana fizică am de dat 2100 lei.Si de ce eu trebuie să-mi respect datoria de cetățean dacă această comună nu se interesează de situația noastră absolut deloc?De exemplu am primit somație că ni se mai furnizează doar 6 luni apă potabilă, lumină stradală nimic, beznă.Ce să mai spun de drum!Vi se pare corect să dau acești bani unei primării inexistente pentru mine?Nu că nu-mi doresc eu ,ci pentru că ea nu ne vrea.Si atunci când E vorba de luat bani își amintește brusc și de noi.De ce nu ne uitați și acum?De ce să nu folosesc eu acești bani pentru drumul meu(că bani sunt pentru drum in câmp, scuze ,stradă), pentru o rețea de apă? Calculați impozitul de pe strada Ion Neculce și vecinătatea, vă rog.Cred că putem face ceva pentru noi an de an . Vă întreb iar de ce nu ne uitați de tot și atunci când E vorba de impozit?

Răspuns primar Niţă Dan
In zona respectiva, in acest an vom asfalta strada Bazinelor si strada Nicolae Labis. Nu este o zona lasata in uitare avem in vedere modernizarea si extinderea de utilitati.

Dumitrache G.   |   Balciu

04.04.2017

Ați publicat în ziarul local din februarie anunțul că se introduce canalizare in Balciu pe Str. Biserica Sf. Neculai (539 m). Va fi inclusă și portiunea de la numarul 50?

Răspuns primar Niţă Dan
Da, este inclusa.

nedelcu constantin   |   cornesti

03.04.2017

Buna ziua! Locuiesc de curand pe strada salcam nr.10,sat Cornesti si doresc sa stiu carei institutii trebuie sa ma adresez pentru a ma putea racorda la reteaua de apa potabila. Totodata doresc sa stiu cum pot obtine o audienta cu d-voastra. Multumesc,o zi buna!

Răspuns primar Niţă Dan
Pentru racordarea la apa trebuie sa mergeti la SC Apa Vital SA. Pentru audienta , trebuie sa va inscrieti la ghiseul nr. 1 al primariei . Prima zi de audienta va fi pe data de 20.04.2017.

nedelcu constantin   |   cornesti

03.04.2017

Stimate Domnule primar,

Va adresez aceasta scrisoare de intentie cu dorinta unei colaborari cu institutia pe care o conduceti punandu-va la dispozitie o moderna si inteligenta drona;ca si aplicatii unde va poate fi de folos o drona, enumerez doar cateva:
- Diverse inspectii aeriene (arhitectura, constructii, asigurari,inspectii agricole,topografice,etc.)
- Publicitate (imobiliare, turism, portofolii de prezentare etc.)
- Evenimente publice (sporturi, spectacole, defilari etc.)
- Diverse campanii de promovare
- Ilustratii pentru stiri, filme documentare etc.
DJI Phantom 4 este cea mai desteapta drona permitand sa filmeze imagini aeriene pe iPad sau Iphone. Gratie imbunatatirilor legate de eficienta quadcopterului dar si sistemului de management inteligent al curentului, Phantom 4 are autonomie de zbor de pana la 28 minute. Este prevazuta cu un senzor de evitare a obstacolelor “sense-and-avoid” si functia automata de “return home” sau pentru a putea urmari un subiect.O alta functie noua este modul Sport al lui Phantom 4 cu care acesta poate atinge o viteza maxima de pana la 72 km/h, suficient pentru a filma curse sau orice alte tipuri de filmari care presupun urmarirea unui subiect in miscare cu viteza. Din moment ce veti avea nevoie si sa incetiniti brusc la o astfel de filmare, functia Active Breaking faciliteaza oprirea completa a quadcopterului. Modul TapFly va permite sa controlati zborul cu o simpla atingere a ecranului de control, in urma careia quadcopterul va incepe sa zboare in directia indicata.Camera sa inregistreaza video in DCI 4K (4096 x 2160) la 24/25 fps si UHD 4K (3480 x 2160) la pana la 30 fps. De asemenea are un mod 120 fps in rezolutie 1080p pentru efecte slow motion. Camera poate sa faca fotografii in 12MP in DNG, RAW sau JPEG, in modurile: single shot, HDR, burst, si time-lapse;mai multe detalii asupra dronei se poate vizualiza pe site-ul oficial:"http://www.dji.com/phantom-4"
Daca veti considera ca motivatia mea sunt oportune, sunt disponibil in orice moment pentru a fi contactat in vederea discutarii detaliilor unei posibile colaborari.multumesc anticipat pentru timpul acordat!

Răspuns primar Niţă Dan
Va multumim pentru informatii.

Catalin   |   Miroslava

02.04.2017

Buna ziua. Domnule Primar, revin cu o intrebare mai veche si anume, str.Bisericii (sau strazile din stg si dr bisericii) se vor asfalta? Pe strada cu poarta /fata bisericii este piatra pana mai sus de biserica, dupa care este dezastru. S-a tras apa pana sus la ultima proprietate, dar asfalt sau piatra cand credeti ca o sa se puna. Multumesc anticipat pentru raspuns.

**catalin sandu | uricani - 19.11.2015

"Buna ziua. Domnule Primar, intrebarea mea ar fi, cand si daca se va asfalta (sau pietrui) vreodata strada bisericii, mai exact strada care urca la deal prin fata bisericii? Multumesc!"

Răspuns primar Niţă Dan

"Am solicitat finantare europeana pentru aceasta strada. Previzionam ca vom executa asfaltarea in perioada 2016-2017."

Răspuns primar Niţă Dan
In acest an se va asfalta strada Bisericii.

Andrei   |   Miroslava

01.04.2017

Buna ziua!

In toamna trecuta era o discutie despre schimbarea microbuzelor de transport public cu ceva mai mare, sa zicem. Aceasta speranta a disparut brusc avand in vedere ca nu Primaria Miroslava se ocupa de transport. Exista o fracura urata intre ce se zice si starea de fapt. Exista totusi vreo posibilitate ca microbuzele de Miroslava sa nu mai fie pline cu "oi inghesuite" - ceea ce e si ilegal?

Răspuns primar Niţă Dan
Aveti dreptate, insa va rugam sa intelegeti ca aceasta situatie nu poate fi rezolvata de primarie , cu toate ca s-au facut numeroase sesizari la Consiliul Judetean Iasi.

spiridon ovidiu   |   iasi

01.04.2017

Buna ziua!Domnule Primar pe strada Ioan Joldea Voda din Valea Adanca se poste interveni cu o masina de piatra si un utilaj? Mentionez ca drumul este intr-o stare foarte proasta si cred ca ne puteti ajuta macar cu asa ceva pentru a putea circula si noi in conditii normale.Va multumesc

Răspuns primar Niţă Dan
Vom analiza situatia si in functie de fondurile din bugetul local, vom interveni.

Stefan M   |   Valea Adanca

31.03.2017

Buna ziua! Locuiesc pe o strada privata (1 Mai), care nu dispune inca de iluminat public. In prezent se extinde reteaua electrica pe aceasta strada. As dori sa aflu daca proaspata retea iluminat se poate lega la cea de iluminat public. Infrastructura va exista, nu se cere investitie din partea primariei, ci doar conectarea la iluminatul public.Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Investitia pe strada privata se va suporta de proprietar, dar si consumul de energie electrica.

Stefan M.   |   Valea Adanca

31.03.2017

Buna ziua! Legat de zona unde DPS Iasi isi retrage gardul: se justifica intr-adevar o latire a drumului, dar va rog sa luati in calcul si constructia unui trotuar pentru pietoni. Este o zona intens circulata atat de masini cat si de pietoni. Cel putin noaptea si cand este vremea rea, pietonii sunt greu de observat.Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Vom avea in vedere.

Ionut O.   |   Valea Adanca

31.03.2017

Intr-un mesaj anterior, mi-ati raspuns privind rigolele prevazute pe partea dreapta a strazii Scolii din Valea Adanca, ce va fi asfaltata anul acesta. Aceste rigole vor fi doar la urcare, sau incepand de la podet?
Anii trecuti am avut probleme cu ploile locatarii de la casele cu numerele 18 si 20, care sunt pe partea dreapta, inainte de drumul abrupt. Sa inteleg ca vom avea si noi rigole langa gard, pe partea dreapta?

Răspuns primar Niţă Dan
Rigolele vor incepe de la podet la deal pe partea dreapta.

Radulescu O   |   Horpaz

31.03.2017

Buna ziua
Domnule primar sper ca sunteti multumit de semaforul care a fost pus in functiune si care din pacate se pare ca mai mult incurca tot traficul (cozile se intind la ora 17.00 ) pana la blocurile din capat CUG din cauza celor 3 4 oameni care au cerut semafor).
Sper ca nu o sa puneti in functiune si cel da la intersectia cu Horpaz deoarece distrugeti toata circulatia (o sa avem cozi pana in Ciurea). Din punctul meu de vedere ar trebui concediati cei care au facut studiul de fezabilitate din primarie pentru situatia in care ne aflam. Singura rezolvare pentru un trafic cu semafoare ar fi macar o strada cu 2 benzi ceea ce nu este posibil in situatia asta sau senzori de miscare pt scimbarea culorii semaforului.
Nu vreau sa ma gandesc la ce o sa se intample in momentul in care toate camioanele o sa fie dirijate pe centura.
Eu v-as ruga sa verificati situatia in teren si sa vedeti diferenta cum se circula cu si fara semafor.
Eu care locuiesc in Horpaz nu vad cel putin necesitatea unui semafor si la noi. Prefer sa stau la coada 5 min ca sa ies in strada decat sa fac 25 de minute dus si 25 de minute intors in fiecare zi pana /de la capat CUG.
In mod normal ar trebui sa intrebati populatia din sat daca doreste semafor si nu sa va luati dupa parerea unor grabiti care nu se gandesc si la consecintele semaforului din alte directii.
Sper sa se gasesca o alta solutie pentru acesta situatie.
Va multumesc.

Răspuns primar Niţă Dan
Va facem cunoscut ca semafoarele s-au montat tocmai datorita numeroaselor solicitari ale cetatenilor din satele Horpaz si Valea Adanca . Proiectul pentru semafoare a fost analizat si aprobat de Politia Rutiera , dupa care s-a realizat.Se va pune in functiune si cel de la Horpaz tocmai pentru siguranta conducatorilor auto si a pietonilor chiar daca timpul de asteptare la semafor este deranjant.

Andreea B   |   Iasi

30.03.2017

Continuarea strazii Cornesti (spre Padoc) va mai fi asfaltata?

Răspuns primar Niţă Dan
Nu in acest an.

Sandu   |   Sat Miroslava

30.03.2017

Buna ziua Domnule Primar!Referitor la canalizarea care ar fi posibila plecand dinspre Str. Constantin Mavrocordat spre capatul Str. General Emanoil Dacsalu. Toamna trecuta am vazut tuburi de canalizare care urcau o portiune pe aceasta strada care e BLOCATA de un SERVICE AUTO. Chiar nu e posibila urcarea conductei de canalizare din moment ce am vazut clar conducte de canalizare in lucru asta toamna? Va multumesc!

Răspuns primar Niţă Dan
Zona la care va referiti este domeniu privat. Trebuie sa donate drumul in domeniul public pentru a putea interveni.

pagina 1 din 26

sari la:

© primăria comunei Miroslava 2017