Consultare publică la Miroslava în cadrul unei investiții de peste 6 milioane de euro

Primăria Miroslava dezvoltă, în parteneriat cu IULIUS, un proiect de dezvoltare și investiții cu funcțiuni pentru comunitate. Family Market se pliază pe așteptările și necesitățile locuitorilor din zone rezidențiale în expansiune. Primul proiect de acest tip este propus de IULIUS în comuna Miroslava din județul Iași și presupune o investiție de peste 6 milioane de euro.
În data de 16.07.2020 a fost organizată în Miroslava, la Sala de Sport, o dezbatere cu cetățenii comunei, în cadrul procedurii de consultare publică, referitor la proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal: construire clădire cu regim de înălțime P+1E (retras) pentru funcțiuni mixte: servicii, comerț, alimentație publică, amenajare spațiu exterior pentru găzduirea Monumentului Eroilor, zone pentru petrecerea timpului liber și parcare supraterană – intravilan sat Miroslava, comuna Miroslava, număr cadastral 78789. Inițiatorul proiectului PUZ este SC IULIUS REAL ESTATE SRL. Proiectul se află în faza premergătoare aprobării.   

Proiectul va oferi locuitorilor în un spațiu de interacțiune socială și un loc pentru cumpărături. „Pentru a prezenta pe larg proiectul comunității din Miroslava, am organizat astăzi o consultare publică la Sala de Sport din Miroslava, unde au fost așteptați toți cetățenii interesați Acest proiect face parte din strategia noastră de dezvoltare, prin care dorim să aducem aproape de locuitori acele investiții care ne îmbunătățesc viața. În cazul acestei investiții vorbim nu doar de un proiect comercial, care va revitaliza centrul comunei, ci și de un parc cu zone pietonale de peste 4.200 de metri pătrați, amenajat de aceeași echipă internațională de peisagiști care au realizat și grădina de la Palas. Ne bucură faptul că vom colabora cu un dezvoltator ieșean, reprezentativ în acest domeniu”, a spus Primarul Comunei Miroslava, Dan Niță. 
Proiectul include servicii necesare zilnic, oferind inclusiv posibilitatea producătorilor locali de a-și dezvolta activitatea, ajutând la revitalizarea economică și la crearea unor locuri de muncă. Pe lângă supermarket, în concept sunt incluse farmacii, cafenele, florării, servicii de înfrumusețare, curățătorii, locații destinate producătorilor locali etc. Componentele vor fi stabilite în urma unui studiu care analizează preocupările și nevoile locuitorilor, în acest sens fiind accesibil site-ul https://www.family-market.ro, unde cei care doresc pot transmite sugestii privind serviciile pe care și le doresc.

Pentru cei care doresc să consulte proiectul îl pot găsi aici.