MADR a lansat sesiunea a 5-a a schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” în valoare de 10 milioane euro

În data de 20 iulie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) a lansat cea de a cincea sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Alocarea financiară pentru acestă sesiune este de 10.000.000 euro și se adresează deținătorilor de terenuri agricole proprietate publică sau privată, în baza unui angajament pentru o perioadă de 12 ani pentru creare de „Trupuri de pădure” și „Perdele forestiere de protecție”. Suprafețele propuse pentru împădurire trebuie să fie de cel puțin 1 ha pentru trupurile de pădure și de cel puțin 0,5 ha pentru perdelele forestiere.

În contextul schimbărilor climatice, caracterizate prin creșterea temperaturilor, scăderea volumului de precipitații și creșterea numărului de fenomene meteorologice extreme, având în vedere multiplele beneficii ale pădurilor / perdelelor forestiere pentru desfășurarea activităților agricole, conservarea biodiversității locale și pentru sănătate, punem la dipoziția tuturor cetățenilor interesați de acest proiect adresa Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cadrul primariei Miroslava, dl Dan Niță, primarul comunei, a dispus constituirea unei echipe de lucru pentru a identifica suprafețele publice eligibile la nivelul comunei pentru a fi împădurite în cadrul acestei sesiuni.

Cei care doresc să obțină informațiile complete, pot consulta versiunea aprobată a Ghidului solicitantului pentru schema de ajutor de stat pentru această sesiune, precum și documentele relevante pe site-ul APIA (www.apia.org.ro) la secțiunea Măsuri de sprijin și IACS, respectiv Măsuri delegate din PNDR.