Societate civilă

Sportul

Miroslava are o sală de sport modernă, realizată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraței Publice (MDRT). Aici se organizează meciuri de handbal și baschet. Miroslava are și un stadion la Uricani. Stadionul „Știința“ este considerat unul dintre cele mai reușite stadioane comunale ale județului Iași.
Baza sportivă este dotată cu vestiare pentru gazde, oaspeți și arbitri, cu dușuri, toaletă, bănci de rezervă și tribună. Aici joacă echipa de fotbal a Miroslavei, Știința, care în sezonul 2012-2013 a activat în Liga a III-a.

Biblioteca

Biblioteca din Miroslava se află în sediul fostei primării din satul Balciu. Ea a fost înființată în 1938 ca „Biblioteca Căminului Cultural Miroslava“.
În anul 1955 este fondată Biblioteca Comunală Miroslava, având la acea vreme un fond de câteva sute de volume. Până în 1969, fondul de carte crește la 3.000 de volume, biblioteca se mută în sediul Consiliului Popular Miroslava și este angajat bibliotecar Ioan Atănăsoaiei.
În 1975, biblioteca se mută la căminul cultural Uricani, prin grija doamnei Eugenia Ioniță, iar fondul de carte crește la 6.000 de volume. În 1990 se reînființează postul de bibliotecar cu normă întreagă, bibliotecar fiind Otilia Porumboiu. Din anul 2000, biblioteca se mută în sediul fostei primării, unde funcționează și astăzi.
Între timp, colecțiile bibliotecii au crescut cu peste 4.000 de volume. Colecțiile bibliotecii, de tip enciclopedic, conțin 11.226 documente, 11.210 cărți și 16 documente audio-video. Biblioteca beneficiază de conexiune Internet.
În fiecare an, se alocă fonduri pentru achiziția de cărți. Pe de altă parte, și biblioteca Grupului Școlar de la Miroslava are un fond impresionant de carte: 20.000 de volume.

Link-uri rapide

Primar

Primar
Niță Dan

Vremea

MIROSLAVA, IAȘI WEATHER